Lipomatosis Pancreatic - o le a

Lipomatosis o se faʻalavelave faʻaleagaina lea o loʻo i ai le soliga o le fausiaina ma le tuputupu ae o sosoʻo gaʻo. O le tulaga e faʻaalia i le fausiaina o le lipomas e tele, lea e mafai ona faʻailoaina e le gata i le gaʻo gaʻo, ae faapena foi i totonu o totoga. Le lipomatosis Pancreatic o loʻo faʻaalia i le sui o le tino o le tino ma gaʻo gaʻo - adipocytes. O le tulaga e mafai ona avea ma soymptomatic mo se taimi uumi.

E uiga i togafitiga

O le fesuiaiga o le tino o meaʻai ma le gaʻo o le lipomatosis poʻo le steamosis. O le igoa o le talafaasolopito o lenei togafitiga o le vevela gaʻo o le pancreas. I le taimi o le leiloloa o sela fland, o le a leiloa ana galuega, lea eo faatasi ma se faaitiitia o le gaosia o mea e talafeagai mo le gaogao. O ia suiga e le mafai ona faʻafitia.

O le faʻavae o mea e sui ai le tino ma sosoʻo gaʻo o le faʻaogaina lea o le faʻaogaina. O le afaina tele e mafua ai le faaleagaina o sela o le pancreatic, lea e mulimuli ane suia e adipocytes. O nisi faʻamaʻi e mafai ona avea ma faʻailoga faaopoopo e faʻateleina ai le atinaʻe o le steatosis. O pathologies Endocrine, e aofia ai le maʻisuka, e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le faʻamaʻi o le pancreatic. E pei ona e iloa, i le pathogenesis o le maʻisuka aofia ai le pancreas, lea e maua ai le inisalini. O le leai o le faasaʻo o le suka e mafua ai le faateleina o le totoga o le okeni, mafua ai le faaleagaina ma, o se taunuuga, suia le tino. Faʻaleagaina o le gaʻo se mea e tupu i le faʻaaogaina o le ava malosi poʻo le inu i taimi uma ma isi mea. Manua i le gland, lea e le o faʻataunuuina le taimi ma le atoatoa togafitiga, e mafua ai foʻi lipomatosis.
I le faʻaopopo atu i nei mafuaʻaga, o loʻo i ai le tele o mea e mafai ona aʻafia ai le atinaʻeina o suiga faʻapitoa:
• faʻasolosolo ma le gaʻo pancreatiti,
• mamafa,
• maualalo le maualuga o hormones.
E le mafai ona faʻateʻaina se mea na tupu i le tele o augatupulaga.
Peitai, e leai se maliega i luga o le mafuaʻaga o le faʻavaeina o lenei maʻi.

Ona o le mea moni e faapea o le pancreas e maua mai ai mea e manaʻomia mo le faʻalaumalieina, o faʻamaoniga muamua e fesoʻotaʻi ma le solia o le galuega o meaʻai. O le le toʻa i le maeʻa ona 'ai atonu e na o le pau lava lea o le faailoga o se togafitiga, e pei o se tulafono, e le o totogia e tagata maʻi. E le gata i lea, o le maʻi mo se taimi umi e ono le maua ai ni faʻamaʻi, lea e matua aʻafia ai le faagasologa o le siama.
O faʻamaoniga muamua o faʻamatalaga vailaʻau. O le vaega o nei faʻaʻailoga e aofia ai:
• taoto pe a uma ona 'ai meaʻai po o meaʻai faʻavela,
• se lagona o le vaivai i totonu o le manava,
• le foliga mai o le pala, lea e le o fesootai ma le mauaina o oloa e faaleleia atili ai le gaosiga.
Faatasi ai ma le alualu i luma o le faamai, ua aliali mai le tiga o le manava, lea e mafai ona tumau ma le tumau, pe a uma ona taumafa i nisi meaai. Mulimuli ane, o se fesuiaiga o le tulaga tutusa o le nofoa ua faaopoopo i le itu o le faamalieina, o le faateleina i ona taimi. O le le lava o le gaosiga o enzymes digestive e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le gaʻo o gaʻo, ma o le mea lea o loʻo i ai le ogaumu ma maua ai se lili ese.
I le faʻaopoopoga i enzymes digestive, o le pancreas foi e maua ai hormones. Mo lenei mafuaʻaga, o le solia o le gaioiga o le okeni e aʻafia ai e le gata i le faʻafefeteina, ae faʻapea foi le faiga o le endocrine. O le aʻafiaga o faaletonu o le endocrin e fesoʻotaʻi ma le solia o le gaosiga o le gaʻo ma le maualuga o le kulukose toto.

Faʻavasegaga

O le faʻavasegaina o loʻo i ai nei e faʻamaonia ai le 3 tikeri o lipomatosis pancreatic.
• I le tikeri muamua, e leai se sili atu ma le 30% o fula o le gland e aafia. I le avea ai o se tulafono, i lenei laasaga, e le o faʻatasi faʻamaʻi ma faʻamatalaga o le falemaʻi.
• O le vasega 2 e faʻaalia i le faaleagaina i le 30-60% o le okeni ma le tupuga o le le mautonu i le tino. O le tele o tagata gasegase e mafai ona iloa faaaliga i lenei tulaga faapitoa, lea e mafua ai ona latou sailia fesoasoani faafomaʻi.
• O leona i le 3 tikeri e aofia ai le sili atu i le 60% o meaola, ma o le mea lea e le mafai e le gland ona maua ni homoni. O le taua tele o le faʻaititia o le inisalini, lea o loʻo faʻaalia i le fausiaina o le maʻisuka.

Faʻailoga

Ona o le mea moni o le maʻi e maua mo se taimi umi e aunoa ma ni faʻamatalaga faʻailoaina, o faʻamaoniga e faia ma suiga tetele i le okeni. O le auala autu o suʻesuʻega muamua o le ultrasound, lea e mafai ai ona e iloa suiga i le fausaga o le okeni. I lenei suesuega, o le faateleina o le tino ona o le tuputupu ae o le tino o manu, faapea foi le i ai o ni pona i le parenchyma o le gland, ua matauina. O le faʻamaʻi mulimuli ua faʻatuina i luga o le faavae o le biopsy o le okeni, lea e mafai ai e oe ona vaʻavaʻai i le telefoni feaveaʻi ma se autu sili ona taua o le adipocytes.

Lancomatosis lipomatosis togafitiga

I le taimi muamua, o le togafitiga o le maʻi e mafai ona faia e aunoa ma se taotoga. O vaega e ave i ai le faamuamua o togafitiga o le faasaʻoina o meaʻai ma le faaaogaina o fualaau. Ona o le mea moni e faapea o togafitiga e faʻaalia i se taimi tuai o togafitiga, o nei metotia, e pei o le tutoʻatasi, e masani lava ona faʻaaogaina.

O togafitiga faʻasolosolo o le lipomatosis e mafai ona faia na o taotoga, o fualaau faasaina e faʻamoemoe e faʻaitiitia ai faʻamaoniga o togafitiga. O togafitiga togafitiga e aofia ai le faaleagaina o le tino, lea e mafai ai ona e tuua na o se vaega maloloina ma le galue o le okeni. O lenei metotia e taofia ai le alualu i luma o le faamai, ae le na o le pau lea o le ala e faasaʻo ai maʻi.
Ina ia toe faʻafoisia atoatoa le galuega a le tino, e tatau ona faʻatinoina togafitiga faʻapitoa, lea e aofia ai:
• faasaʻoina o le soifuaga ma masaniga masani,
• mea inu ava,
• le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina le maualuga o le suka ma faʻaaoga faʻamaʻi faʻamaʻi o le maʻi.
O se laasaga taua o togafitiga o le taumafa ma meaai paleni. E fautuaina e fai ni 'aiga se 6 i le aso, e le sili atu i le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, e le aofia ai meaʻai gaʻo ma falai.

Lipomatosis Prevention

O le talafeagai o le puipuia o faʻamaʻi e faʻamaonia e le faigata o ona togafitiga ma le le faʻafitia o le faaleagaina o le tino. Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o togafitiga, e tatau i le tagata ona pulea le mamafa o le tino, faʻaitiitia le aofaʻi o le ava malosi, ma le aofia ai tulaga faʻalavelave ma faʻaleaga manu. Afai o mea muamua e tutupu, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa ma faia le suʻega talafeagai.

E pei ona taua i luga, o le uʻamea e aafia i le gaogaina, faia o enzymes talafeagai. I lenei tulaga, faatasi ai ma le faateleina o taumafa taumafa, afaina ai le toto ma okeni. Ina ia aloese ma faasaʻo lenei tulaga, e tatau ona mulimulitaʻi meaʻai. Fautuaga fautuaina: meaʻai ma le iʻa e maualalo le gaʻo, meaʻai susu, pata ma fualaʻau. O ipu uma e tatau ona fufulu pe kuka, e le aofia ai le faʻaaogaina o suauu ma isi gaʻo. E tatau foʻi ona faʻatapulaʻa le aofaʻi o meaʻai gaʻololo - muffins, sukalati, mea inu gaʻo. O lenei fuataga e mafai ai e oe ona faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka ma le lipomatosis pancreatic.

Talosaga uiga

Ole lipomatosis Pancreatic o se faagasologa lea e suia ai le fesuiaiga o fusi o le okeni. O ona vaega e fai ai galuega talafeagai e suia i suauʻu gaʻo e le o tauaveina ni avega mamafa. O lenei mea e mafua ai le le lelei o le pancreas, ma o le taunuuga lea ua pagatia ai le tino atoa o le tino.

O le faʻamaʻi o loʻo faʻaalia i le tuputupu aʻe malie ma le alualu i luma lemu. Mo suiga o suiga, o le tele o itu leaga e manaʻomia e aafia ai le tino o le okeni. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o togafitiga, o le fausaga o le tino o meaʻai e faasolosolo malie ona suia. O laulaau o le okeni, i lo latou nofoaga lipomas (gaʻo gaʻo) ua faia.

E tusa ai ma togafitiga togafitiga ma le oti, matou te fautua atu ia e faamasani i faʻamatalaga a le fomaʻi i le falemai Botkinskaya mo se faʻamatalaga patino o le maʻi: https://health.mail.ru/consultation/2289709/.

Etiology o le maʻi

O le mafuaʻaga autu o le faʻaalia o le faʻaleagaina o le faagasologa o le 2019, e ui i lea, o loʻo i ai mea leaga e matua faateleina ai le aʻafia o le lipomatosis. Faatasi ai ma nei mea e aofia ai:

  1. Faʻamatalaga inflammatory e aʻafia ai le tino o pancreatitis (pancreatitis),
  2. Maʻi faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai,
  3. Faʻamamaina masani
  4. O le mamafa o le pepelo (pe a fai o faʻalavelave sili ona vavalalata o le tagata na feagai ma faʻafitauli tutusa),
  5. Faʻasologa o maʻi faʻamaʻi (faʻataʻitaʻiga, maʻi o le maʻisuka),
  6. Faʻaleagaina le ate ole taimi (faʻamaʻipatasi i le tasi ituaiga poʻo seisi),
  7. Faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻasalaga (aemaise lava, o le maualalo o lemoni).

Le falemaʻi o togafitiga

O le ata o le faʻamaʻi tuusaʻo e faalagolago i le tele o le faaleagaina o le okeni, o lona uiga, i luga o le tulaga o le atinaʻeina o togafitiga.

Atinaʻe AtinaʻeFaailoga uigaO faʻafitauli faigata
Vaega 1, lea e le sili atu ma le 30% o le pacreatic tissue ua suia.O suʻesuʻega i lenei laasaga o le atinaʻe e masani lava ona i ai se auala e pei o le asymptomatic, o le tagata maʻi e ono lagona na o sina faʻaletonu ma le mamafa pe a uma ona 'ai. I le tele o tulaga, e maua le togafitiga i le taimi o se suʻega atoa.I le leai o togafitiga, o loʻo faʻaauauina pea le faʻaleagaina o gaioiga o meaola o le tino, o le faʻamaʻi e oʻo i le laasaga 2 o lona atinaʻe. E leai nisi faʻafitauli i lenei taimi.
Laasaga 2, lea e faaleagaina ai le 30-60% o tisipeni.Faailoga e pei o le:

  1. Paʻu o loʻo maua i le itu tauagavale o le hypochondrium ma i le ogatotonu o le manava. O le tiga o le tiga e malu, ae e masani ona mamafa i le po,
  2. Laʻau, afaina. O toega o meaai e leʻi faʻaaogaina e maua mai i totonu o le manava, mulimuli ane amata ona pala, e mafua ai ona faʻaalia lenei faailoga,
  3. Paʻu ma le muʻamuʻu, leaga le tofo i le gutu pe a uma ona 'ai,
  4. O le leaga o le soifua maloloina, vaivaiga ma le gaioiga (e aunoa ma le fesuiaʻi) pe'ā uma ona 'ai,
  5. E mafai ona aliali mai i totonu o le tino o le tagata le tino o mea faʻapipiʻi faʻamalosi - o faʻamaufaʻailoga e leai ni faʻamaonia e iai se mausali mausali.
I lenei laasaga o le atinaʻeina o togafitiga, e mafai ona matauina ni faʻafitauli eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, afai o gaʻo gaʻo e aofia ai vaega tetele o le okeni, atonu e le talia e le tino o le maʻi meaʻai e ulu atu i le manava. E na o le pau lea o mea taumafa (e pei o meaʻai, suamalie, meaai falai). O se taunuuga o lenei mea, o se tagata ei ai se faʻalavelave ogaoga i le soifua manuia, vomiting, ma vaivaiga pe a uma se taumafataga.Laasaga 3, o loʻo faʻaalia e toetoe lava o le sui atoatoa o suʻalaʻau.I lenei laasaga, o faʻamatalaga faʻapitoa o togafitiga ua amata ona faʻalauiloa atili, o faʻamaoniga e pei o:

  1. Paʻu o le manava o le tino e le faʻalagolago i meaʻai,
  2. Suiga i le ogaumu, lea e suia ai le maofa i le manava oona,
  3. O se suiga i le tuufaatasiga o fecesi e mafai ona iloa ai elemene gaʻo,
  4. Nausea na sau i le vomiting
  5. Paʻu paʻu, o foliga vaaia o le ita, peʻe,
  6. Tele le galala
  7. Faateleina le manaʻo, foliga mai o le mamafa o le mamafa,
  8. Faʻaleagaina o le faagasologa o le urination (o le numera o faʻauluuluga ma le tele o le urine faʻasaʻo ua faʻaitiitia).
O le faʻalavelave autu ma sili ona matautia o le taufaʻamataʻu lea o le faʻamalalaina, lea, i le leai o se togafitiga tatau, e oʻo lava i le oti. Faʻatasi ai ma le atinaʻe o le laasaga 3 lipomatosis, e le gata o le faʻaogaina o le tino, ae o loʻo aʻafia foi le tino o le endocrine. O nei mea uma e oʻo atu ai i se faʻalavelave matuia i le soifua maloloina ma le manuia.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

E faigata tele ona iloa le togafitiga i se taimi vave, talu ai e leai ni uiga taua o le maʻi. Afai o le faʻamaʻi e alu ile laasaga 2 poʻo le 3, o se suʻesuʻega o faʻamatalaga o le falemaʻi, faʻapea foi ma se meme (faatuina o mafuaʻaga o le atinaʻeina o le maʻi, suʻesuʻeina o mea e fiafia i ai le tagata maʻi, lona olaga, suʻesuʻeina o le talaʻaga o le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina, e talafeagai mo le faia o se siama).

Mo le mauaina o se ata sili atu ona auiliili, o loʻo faʻaaogaina nisi auala faʻataʻitaʻi. O lenei:

  1. O le faʻaogaina o le faʻaogaina o meaʻai e fuafua ai le nofoaga ma le tele o le gaʻo o le tino,
  2. O se kopi mo le fuafuaina o le tuufaatasiga o feces (faatasi ai ma le atinaʻe o le lipomatosis, o loʻo maua ai elemene elemene i totonu, e ala i le aofaiga e mafai ai ona faʻamasino le tikeri o le faʻaleaga),
  3. O se suʻega toto mo hormones e iloa ai le faʻaleagaina o le pancreas ma okeni o le endocrine polokalama.

Togafitiga

O togafitiga mo le lipomatosis pancreatic e faigata tele. E tolu ituaiga o togafitiga togafitiga, e pei o le:

  1. Suiga i meaʻai ma le faʻasaʻoina o olaga,
  2. O togafitiga faʻamaʻi e faʻatatau i le faʻaaogaina o mafuaʻaga ma faʻamaoniga o maʻi,
  3. O se taotoga, lea o loʻo faʻatulagaina i le taimi o le atinaʻeina o le faʻalauteleina o le faʻamaʻi, pe a sili atu ma le 60% o le okeni ua faʻaleagaina, ma o togafitiga faasao o togafitiga e le maua ai le faʻamoemoe o le a faʻamoemoeina.

Faʻaleleia o meaʻai ma le olaga

Ina ia faʻaumatia faʻamaoniga o togafitiga ma faʻasalalau le paʻu, e tatau ai:

  1. Teʻena le ava malosi
  2. Mulimuli i tulafono o meaʻai paleni (5-6 taumafa i vaega laiti),
  3. Faʻasalaga taumafa mamafa mo le gaʻoina. O mea nei, mo se faʻataʻitaʻiga, meaʻai vevela ma faʻavelaina, meaʻai, meaʻai e maua i le gaʻo,
  4. Taumamafa i meaʻai laiti-calorie.

Faʻatau togafitiga

Faʻalagolago i faʻamaoniga, o le tagata maʻi e faʻamaonia ai vailaau nei:

  1. Painkillers
  2. Fualaau faasaina e faafaigofieina ai le faagasologa o le otaota,
  3. Vailaʻau faʻamaʻi,
  4. Fualaau mo le faʻaaogaina o le gaioiga,
  5. Antispasmodics.

Tausiga togafitiga

Faʻateleina le atinaʻeina o togafitiga, faʻaleagaina tele o okeni, e manaʻomia le taotoga. Faʻalagolago i le telē ma le nofoaga, o le maualuga o lona fusi ma fusi o le okeni, faʻaaoga auala faʻapena o le aveʻesea o mea faʻapipiʻi:

  1. Totoina pe a vavae ese ma le vaʻaia le paʻu oona i siama o le okeni maloloina. O lenei metotia e itiiti le faʻamalosi ma e sili atu ona faʻamalolo togafitiga,
  2. Pancreas resection. O lenei metotia e faʻaaogaina pe a tupu faʻateleina le tumo faatasi ma okeni. I le taimi o le taotoga, e aveesea e le fomaʻi e le gata na o le gaʻo maʻi o le tino, ae o se vaega foi o le palacreatic tissue. O lea ituaiga taotoga e sili atu ona faigata, e manaʻomia ai le umi o le toe faʻaleleia.

Uiga o vailaau na faʻaaogaina

O se taimi faʻamalosia i le togafitiga o le lipomatosis o vailaau faʻamaʻi, e aofia ai le puleaina o tupe a vaega eseese.

IgoaFaʻamatalagaTalosagaTau
Ibuprofen

O fualaau oona i le ituaiga o meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia ai le tiga ma le afaina i totonu o siama afaina.O le fualaau faasaina e faia i le tautala e aunoa ma le vevela ma inu le tele o vai. E fautuaina tamaiti e ave 1 laulau 3 taimi i le aso, tagata matutua - 2 maʻa 3-4 taimi i le aso. Umi - pe a ma le 5 aso.35-45 solo. mo papa e 10. Pancreatin

O loʻo avanoa i ituaiga eseese: papa maʻa ma se atigi lauulu, capsules, taʻavale.O le tuufaatasiga o le vailaau faasaina e aofia ai elemene malolosi e tatau ai mo le lelei o le fuaina o meaai. O le gaioiga e faʻamoemoe i le toe faʻaleleia o enzymes o loʻo misi ma faʻafaigofieina le faʻaogaina o meaʻai.O le fualaau faasaina e faia i le tautala, e aunoa ma le solia o le amiosaʻo o le atigi pusa, ma solo i lalo i se aofaiga tele o le vai. O le suʻega e filifilia taitoatasi, e fuafua i le maualuga o le faʻaleagaina o le tino, le matutua ma uiga o le tino o le maʻi (e masani lava 2-4 pusa o loʻo faatonuina i le aso).230-250 solo. Loperamide

Maua i foliga o paʻepaʻe paʻepaʻe. O le gaioiga malosi o loperamide hydrochloride. O fualaau faasaina ei ai sona aafiaga i le inumaga, faaitiitia ai lona motusia ma le malolo o puipui, lea e fesoasoani e faaitiitia ai le faaalia o le manava, aveesea le afaina ma le le mautonu.O tamaiti ua faatonuina le 0.5 pauna pe a uma le vaʻa taʻavale, tagata matutua 2 pusa i le aso, ma le 1 pe a maeʻa. O le togafitiga e oʻo ile 5 aso.15 tusi mo le 10 pcs. Metoclopramide

E maua i foliga o papa maʻa papaʻe ma pito i luga. O le fualaau faasaina e fesoasoani i le faʻafouina o le motumotu o le intestinal, e faʻatagaina ai oe e vave faʻavave meaʻai e le lelei. Talu ai ona o lenei mea, o le siʻosiʻomaga, o le kuluma ma isi lagona lē lelei e fesoʻotaʻi ma le faʻaaogaina o meaʻai taumafa e faʻaitiitia.Vaʻai lelei le laulau, ona folo lea i le vai. O le dosiga e 20-60 MG. i le aso (ua vaevaeina lenei tulafono i 3 inumaga). O le umi o le vasega e fuafuaina taitoatasi.40 solo mo le 10 pcs.

Faʻaleleia o meaʻai

O le matelaina o se mea taua i le togafitiga o lipomatosis. O le tagata gasegase e tatau ona toe iloilo lelei ana meaʻai, ma faʻamalosia ai le faʻasaʻoina o ia lava.

FaatagainaFaasaina
  1. Meaʻai aano (moa, lapiti),
  2. Fualaau faisua
  3. Fualaau suamalie
  4. Mamoe susu
  5. Gaʻo falala ma sina susu,
  6. Tea tiula, vai, mea taumafa suamalie,
  7. Ui paʻu (i ni tapulaa faʻatapulaʻa)
  1. Alcohol ma ava malosi,
  2. Faʻasaʻu meaʻai ma piko,
  3. Meaʻai
  4. Pasili fou, pastry,
  5. Meaʻai e mauʻoa i gaʻo
  6. Lauti malosi po o le kofe,
  7. Sukalati

Toto meaai mo le vaiaso

Manuia vaiaso i le maʻi (e tatau ona e filifili 1 o filifiliga):

  1. Taumafa: kuka vevela aano o manu, falaoa i luga o le vai faatasi ai ma sina vaega susu o le susu, vaimama aisa ma se apa o fasi fualaʻau suamalie, palukiniki. Mai meainu - lauti ma le susu poo le lauti lanumeamata,
  2. Taumafa: palatini palatini, fua o le tao taofi, sina sisi falaoa. Mea inu - sua ua faʻamamaina i le vai poo le sua sua,
  3. Taumafa: fualaau faisua po o le susu, kukaina o aano o manufasi po o iʻa e maualalo le gaʻo ma se itu o fualaau faisua, lauti,
  4. Snack: anufe yogurt, fua e le i ai le suamalie, tiʻeli,
  5. Taina o le afiafi: suamalie fualaʻau ma moa, palu faʻamalolo ma se falaoa o le pata po o pasta, mamae fualaau suamalie, laʻau tila,
  6. A o lei alu i le moega: 1 ipu kefiroa gaʻo e aunoa ma le suka.

Tuua Lau Faamatalaga