Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2: o se fuafuaga e tuʻu ai ni lago

Lelei taimi o le aso! O loʻu igoa o Halisat Suleymanova - O aʻu o se phytotherapist. I le 28, na ia faʻamaloloina ia lava i le kanesa o le tino ma laau (tele e uiga i loʻu aafiaga o le faamalologa ma le mafuaʻaga na avea ai au ma se tagata fai lauʻau faitau iinei: O laʻu tala). Aʻo leʻi togafitia e tusa ai ma metotia faʻa-aganuʻu o loʻo faʻamatalaina i le Initaneti, faamolemole talanoa ma se fomaʻi ma lau fomaʻi! O lenei mea o le a faʻapolopolo ai lou taimi ma tupe, ona e ese faʻamaʻi, o laʻau ma togafitiga o togafitiga e ese, ae o loʻo i ai foi faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻamaʻi, faʻalavelave ma isi. E leai se mea e faʻaopoopo i ai, ae afai e te manaʻomia le fesoasoani i le filifilia o metotia ma togafiti togafitiga, e mafai ona e maua aʻu i inei i fesootaiga:

O le a le maʻisuka?

I le taimi nei, o lenei maʻi ua iloiloina 3 i le lisi o faʻamaʻi o le endocrin system i le lalolagi atoa ona o le masani ai. O ona foliga vaaia e fesootaʻi ma se faʻafitauli i le metabolism. O le mea e mafua ai ona afaina ai le tino atoa o le endocrine.

Ma le isi, i le aluga o taimi, o le faʻamaʻi e afaina tele ai toto, vaʻaia ma faʻaumatia le faʻalavelave.

  • O le mea autu i le faʻamaʻi o le faʻaaloalo. O le mea lea, i le lamatiaga o tagata na iai o latou aiga i se maʻi. E tatau ona latou gauai faapitoa atu ia latou mea taumafa ma puipuia ni siama nerve.
  • Tulaga faigata. I le taimi o faigata ogaoga, e aʻafia ai le puipuiga o le tino, lea e ono avea ma mea muamua e tatau ai mo le atinaʻeina o le faamai.
  • Le mau i le gaʻo gaʻo.
  • Faʻafitauli o le pancreatic process.
  • Faʻafitauli mamafa.

O aʻafiaga o anufe faafomaʻi i luga o le maʻisuka

O lenei togafitiga e aumaia ai le fesoasoani moni. Ae o loʻo faʻamatalaina o se auala faʻaauau i le tau faasaga i le faʻamaʻi, talu ai o le togafitiga autu o le a le maua ai ni faʻaaliga iloa.

Ua faamaonia e saienitisi o le togafiti o togafitiga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e faaitiitia ai le glycemia. Ae o le togafitiga o ituaiga ogaoga o le faamai na afaina tele ai le tino o le tagata.

O aʻafiaga e aʻafia ai le malosi o mea, faʻaleleia atili le toto, maua ai se aafiaga lelei i le tino o le tino. Latou te lafoaia foi o latou vailaau faamalolo, o lona uiga e tutusa ma le insulin.

O le togafitiga o le Ringworm e mafai ona fesoasoani e puipuia ma puipuia le faʻamaʻi ma ona faʻafitauli.

E masani ona maua e gasegase le maʻi pipisi o le maʻisuka vae. O lenei metotia lelei e tau ai lenei faafitauli. O lenei metotia o togafitiga e toe faʻafoʻisia lelei ai le faaleagaina o le tino.

Hirudotherapy mo le ituaiga maʻisuka ituaiga 2, fuafuaga

A o leʻi filifili e alu mo lenei faʻatinoga, e tatau ona e mauaina se fomai sili ona maualuga. Aua le faatonuina togafitiga oe lava ia. E tatau ona faʻatonu e lau fomaʻi. E mafua lenei mea i le mea moni e faapea o le fomaʻi e iloa uma uiga o le tagata maʻi. E mafai ona ia faʻamautinoa pe manaʻomia e le tagata maʻi le togafiti faʻapitoa.

Aʻo le i faia le vasega, e le fautuaina e faʻaaogaina mea tau vailaʻau faʻamaina ma ulaula.

O se faʻataʻitaʻiga o le hirudothherapy mo le maʻisuka e tupu i le faasologa lea:

  • ua lūlūina le paʻu i se antiseptic,
  • e tuʻuina atu toto toto i luga o mea e faʻasolosolo ai aʻafiaga ma o latou lima pe faʻatasi ai ma le fesoasoani o se masini suʻega,
  • mo le 1 vasega e fautuaina e faʻaaogaina e oʻo i le 5 parasite, ae i le taimi muamua o le a lava lea,
  • toto e tafe mai le paʻu ma amata ona inuina le toto. E tusa ai ma tagata gasegase, e iloa ai o le tiga e lagona tonu i le taimi o le gaʻo, lea e pei o se namu. Ina ua uma lena, ua mou atu. O lenei mea e mafua mai i le mealilo o parasite, lea o loʻo i ai se vailaʻau,
  • e maeʻa le vasega pe a uma ona tumu le anufe i le toto ma pau ese ai. E faʻasaina le aveeseina o ni uila e oo mai i lenei tulaga. Afai e manaʻomia le taofi o le sauniga, ona faʻamalūlū lea o le toto suckers i le suavai suamalie,
  • A maeʻa le faʻataʻitaʻiga, ona faʻapalapalaina ai lea o manua ma se visepisi ma fai ni ofu e faʻaaoga ai se fusi faʻamalosi. E mafai ona totogo le toto mai le manua mo le lua aso. I le taimi lea, e tatau ona lūlūina faʻapitoa le saite o le saite, faʻafouina suiga i le taimi.

Leeches

E i ai ni vaega patino e tatau ona tuʻu ai ni lago mo le maʻisuka:

  • I le pito i luga o le pito i luga o le meaʻai ma le siʻusiʻu.
  • I le va o le uluaʻi lumbar ma le sefululua o le vertebra.
  • I le va o le sefulutasi ma le sefululua tausaga o le vertebra.
  • I le itu o le pito i lalo o le eleele, lafo i lalo ni nai cm i lalo.
  • I totonu o le ate.

O le a se aafiaga e tatau ona faʻamoemoeina?

A maeʻa togafitiga, o le maualuga o le kulukose i maʻi e maualalo. O nisi taimi ei ai faailoga o le hyperglycemia. O taunuʻuga lelei na faʻamaumauina foi i tagata mamaʻi ma le gasegase o le ituaiga muamua na tulaʻi mai i le fesootaʻi ma le manua. O lo latou mamafa na faʻaitiitia.

E masani ona taulaʻi atu i le lelei o le lelei o le soifua manuia ma le faʻatupulaia o gaioiga.

O le fesili pe mafai ona faʻaogaina le lago i le maʻisuka ua i ai se tali mautinoa - e le gata e mafai, ae e tatau foi, ona o togafitiga ei ai sona aafiaga i fatugaʻo, vaʻa toto ma le vaai. Faʻatasi, o nei faʻataʻitaʻiga e mafai ai ona puipuia le faʻalavelave o le faʻamaʻi. E tele taimi e mafai ai ona taofiofi maʻi faʻapitoa i luga o vae. O lenei mea e mafai ai ona laveaʻiina i latou i le faʻaumatia o gangrene i se taimi vave.

O le sosolo i luma o mata ma le fenumiai o le vaaiga na taofia le faalavelaveina o nisi o gasegase. Na faaleleia atili a latou gaioiga vaaia, lea na afaina ai le togafitiga.

Contraindications i togafitiga

Hirudotherapy mo le maʻisuka ituaiga 2 e solia i ia tulaga:

  • tamaitai i tulaga
  • hemophilia
  • anaemia
  • ma maualalo toto maualuga,
  • faatasi ai ma se uiga o mea e afaina ai le tino ma le le faapalepale i vaega o le pulelasi a le parasite,
  • i le i ai o fomaʻi i totonu o le tino,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • gasegase ma se masini siaki.

Faʻafefea ma le mea e tuʻu ai le lago

Lisi i le maʻisuka ma isi faʻamaʻi e tatau ona i ai le matua o le matua, o lona uiga, o tupulaga laiti poʻo anufe mo lenei mea atonu e le aoga. O le mamafa o se tasi o le ufi e masani lava 1-5 g. E manaʻomia ona teuina i totonu o se ipu tioata, fagu tioata poʻo se isi atigipusa e sasaa ai le vai masani, ao le vevela o le vai e tatau ona vevela.

Aʻo leʻi oʻo ile laumei mo le maʻisuka poʻo se isi faʻamaʻi, e tatau ona siaki anufe. O faitotoʻa uma e faʻaaogaina mo togafitiga faafomaʻi ua i ai foliga vaaia lelei. E masani lava ona siakiina e ala i le tigāina o le tino i se mea e le taua tele - e tatau ona tali atu le uila i le paʻi i le faʻamalosi. E tatau foi ona fou, o lona uiga, e le o tumu i le toto.

Aʻo leʻi amataina le faʻataʻitaʻiga, o vaega uma o le paʻu o le paʻu o loʻo faʻaaogaina i se meafaigaluega faapitoa. Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se mea mama e le mama, a leai o le a le pipii le uila i le tino. Ina ia faafaigofie le togafitiga, o nisi taimi o suavai suamalie poo le siva e faʻaaogaina i vaega o le paʻu.

Afai ei ai le lauulu i luga o le paʻu, e tatau ona aveeseina. O Hirudotherapy mo le maʻisuka o loʻo faia i totonu o le fanua o tulaga faʻapitoa faʻalauiloa. E faʻatagaina le tuʻuina o lago i pito i tafatafa o veins vaaia, gaʻo uʻamea ma isi toto toto. E aofia ai e leʻo tuʻuina i luga o le paʻu mafiafia foliga.

  1. Mo le faʻaogaina ma le faatumauina o le gaioiga, e tuʻuina ai ni filo i ni siaki eseese. E tele taimi e faʻaaogaina ai se vailaʻau faʻalaʻau tele mo nei faʻamoemoega, lea e vavaeeseina ai le pito i luga. E tuʻuina le pito i totonu, pe a maeʻa ona tuʻuina atu lea o le satini poʻo le suʻega faʻataʻitaʻi i le itu o le paʻu. O le isi, ia faʻamalosi i luga o le piston e fesoasoani ai i le anufe susu i le mea e manaʻo ai.
  2. Afai e faʻamalieina le taula, o le a faʻaalia ai gaioiga e pei o le galu. A maeʻa ona latou iloa lenei mea, latou te tuʻuina se fasi mama i lalo o le uila.
  3. E taua tele le faʻataunuʻuina o le faʻataʻitaʻiga i lalo o tulaga faʻamaonia. Togafitiga o le maʻisuka ma le hirudotherapy e faia i totonu o se potu faʻapitoa e faʻaaoga ai totigilima maʻaleʻale.
  4. O le tasi sauniga e masani lava e 5-40 minute, e fuafua i fautuaga a le fomaʻi ma le nofoaga o le lago. I le taimi o le tasi togafitiga togafitiga, ua faatagaina e tuu mai le 1 i le 10 iva i le taimi lava e tasi. E masani lava ona amata i se aofaiga maualalo, faʻaopoopoina i faʻatonuga mulimuli ane i le fautuaga fautuaina.
  5. A uma ona tumu le toto i le toto, o le a mou ese atu lava ia. O manua laiti e tumau i le nofoaga o anufe. O se taʻavale e pa'ū pe a maeʻa se togafitiga faʻapitoa e tuʻuina i totonu o se fagu vai vai.


E tatau ona manatuaina e leai se mea e mafai ona e vavae ese ai filo mai le paʻu, e mafai ona afaina ai le paʻu ma mafua ai le gasegase ogaoga. Ina ia mafai ona alu ese le anufe, afai e alu le taimi, o le ulu o le vai e faʻafeinu i vai masima.

E tatau ona e saunia mo le mea moni o manua pe a uma le faʻalavelave ona paʻu mo se taimi faapitoa ona o le gaioiga o le valea, lea e manatu e masani. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona tuʻuina atu i le tagata gasegase se ofu e le faʻamalositino ina ia le aʻafia ai le manua i manua.

Afai e manaʻomia, pe a maeʻa se taimi e faʻaaogaina se isi lavalava, o le mea tuai e tumau i le tino. O le faʻataʻitaʻiga o le hirudotherapy e mafai ona faia i totonu o le lima aso.

I le togafitiga o faʻamaʻi eseese, e na o ni nofoaga faapitoa e tuʻu ai lago, ae o le manava, vae ma le ua le faʻaaogaina mo le faʻaalia. A le o lea, o le mea e fai ai le mea na tupu ua mumu, e mago ma fufula.

I le aso muamua e te le manaʻomia le tuʻuina atu o le tele o lekeni e mafai ona mafai ai i le faʻamoemoe o le mauaina o le sili ona lelei ma le vave faʻamalolo. O le le tausisia o fautuaga a fomaʻi e mafai ona mafua ai le solia o le tafe o le toto i totonu o toto toto, o le oso malosi o le toto, o le ulu, o le lagona o vaivaiga, le mautonu.

E masani lava, o le togafitiga e amata i le 1, o loʻo faʻapipiʻi i le coccyx, i le aso lona lua e faʻamalosia ai le taualumaga.

O ai e faasino i ai le hirudotherapy ma solia

Faʻaaogaina faʻaonapo nei le faʻaaogaina o le hirudotherapy mo:

  • hypertensive heart disease,
  • veinsose veinsose,
  • maʻisuka
  • togafiti
  • faʻasolosolo totolo
  • atherosclerosis,
  • siama fatu fatu
  • faʻaleagaina o le myocardial, paʻu,
  • malamatika
  • faʻamaʻi o le tino,
  • mata mata
  • faamai o le gastrointestinal tract,
  • urolithiasis.

E le gata i lea, o le togafitiga o togafitiga e masani ona faia i le cosmetology e aveesea ai le cellulite, puffiness, scars, hematomas ma le toe faafouina. O le metotia e aoga i le togafitiga o le eczema, siama, psoriasis, furunculosis, neurodermatitis ma isi maʻi paʻu. I le gynnecology, colpitis, utomatriosis, ma le mumusu o le tino e togafitia i le uʻu.

Aʻo leʻi amata togafitiga ma lago o le maʻisuka poʻo isi faʻamaʻi, e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi ma ia mautinoa e leai se faʻailoga. E ui i le maualuga o le lelei, o le togafitiga e matua solia i:

  1. hemophilia
  2. afaina tele
  3. maʻitaga
  4. ogaoga mama,
  5. faʻasalaga faifai pea,
  6. leukemia
  7. fomai diamorrhagic,
  8. tasi le le faapalepale,
  9. gasegase o le myocardial,
  10. malulu lamatia.

E le faʻaaogaina le auala e fai ai Leech pe afai o le tagata maʻi e i ai se suauu. E le gata i lea, e le tuuina atu ni sitaili i tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matutua ma tamaitai i le taimi o tamaʻitaʻi.

Togafiti


Muamua, o lago o se auala talafeagai e faʻaleleia atili ai le tulaga masani o le maʻi ma faʻamaʻi, ae na te le faʻamalolo atoa le maʻi, o le mea lea e le mafai ai e ia ona suia atoatoa togafitiga masani tau togafitiga. O le Hirudotherapy e aofia ai i totonu o le faʻalavelave, lea e aofia ai foi le faʻaaogaina o fualaau e maua ai le suka, le faʻaofiina o le inisalini, faamalositino ma se taumafataga faapitoa.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2, o lago e maua ai le lelei o le togafiti. I le nofoaga e faʻapipiʻi ai le anufe, ua faʻagaoioi ai le faʻafitauli o le puipuiga o le lotoifale, lea e faʻapogai ai se faʻaitiitia o le gasegase leaga. O le aotelega o le malosiaga o gaioiga i totonu o gaioiga uma e faaleleia atili.

Afai e te faʻapipiʻi se uila i le nofoaga o le nofoaga autu o le malosiaga, e toe faʻaleleia le malosi. O lenei tulaga e talitutusa ma le taualumaga o le acupuncture i le tino o le tagata. O lona uiga, o sitaili i lenei mataupu e avea ma nila ola.

I le taimi o le togafitiga, o gaioiga gaioiolosi e ulufale atu i le tino, o lago e tosoina vaega aoga o le ola maloloina i totonu o toto, lea e afaina ai le setete o le soifua maloloina.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le hirudotherapy, o faiga faʻasolosolo faʻasolosolo e masani ona faʻasolosolo lelei, o le faʻatinoga o vaʻaiga o loʻo faʻaleleia, faʻaleleia le toto. I le gutu o anufe o loʻo i ai nisi mea e foliga tutusa ma le gaioiga i le inisalini. O le mea lea, o lenei togafitiga e faʻamauaina faapitoa e le maʻisuka. I le taimi lava i totonu o le toto, o le vela masima e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma faʻasaʻo le tulaga o le maʻi.

O le mea lea, o lago i le maʻisuka e manuia:

  • Faʻateleina le mamafa o le toto
  • Faʻatoaga le puipuiga
  • E i ai a latou aafiaga antithrombotic,
  • Anesthetize i le nofoaga o le 'aʻai,
  • Lower cholesterol
  • Faʻafouina toto toto
  • Lafoaʻi muaʻi faʻapipiʻi toto,
  • Faalelei le faagasologa o taʻaloga,
  • E faʻaitiitia ai le faʻaalia o le gasegase vascular.


E masani lava, o le faʻataʻitaʻiga ua faʻataʻitaʻiina i le maʻisuka mo faamoemoega faʻasolosolo ina ia aloese ai mai le faʻalavelaveina o vaʻa toto ma taofia le afaina i le mata.

A uma le tasi poʻo le lua sauniga, e lagona e le tagata maʻi le aʻafiaga o togafitiga, faʻaleleia le toto, o le a le toe i ai vae vaivai ma vaivai. O le metotia e sili ona aoga i le togafitiga o le maʻisuka vae, e pei o lago e le gata na taofia ai le faaleagaina o le tino, ae fesoasoani foi i le faaleagaina o siama, ma le faamamaina foi o tiga matuia.

Ina ia mafai ai e le taualumaga ona i ai le sili ona lelei, e tatau ona faʻaogaina silasila e tusa ai ma le polokalame lenei:

  1. I luga o le vaega o le mafiafia - o le pito i luga o le coccyx ma le pito i luga o le fata faitaulaga,
  2. I le eria o le vaʻai i le va o le 11th ma le 12th vertebra, i le va o le lumbar ma le 12th thotelet vertebra,
  3. I totonu o le fatafata 4 cm i lalo ifo o le siama o le sternum,
  4. I le pito i lalo o le fatafata, le vaega o le ate.

Mo le maʻisuka, o togafitiga ma lago e faia mo le 7-10 sauniga. E faia le faʻataʻitaʻiga i le va o le lima aso. I se tasi vasega, e pei o se tulafono, e tolu ma le fa o lago e lava. Mo le tausia lelei o le soifua maloloina, o le togafitiga e toe faia i le ono masina. O le a le faʻataunuʻuina o le maʻisuka - i le vitio i lenei tusiga.

Tuua Lau Faamatalaga