O fea e sili atu ona lelei mai fualaau oona mo le leiloa mamafa - Glucofage poʻo Metformin?

Metmorphine e aʻafia i le vaega ole vailaʻau oona. O se vailaau maualuga o le maʻisuka. O loʻo maua i foliga o lapotopoto, paluga biconvex, mea e vela ai le fale ma o loʻo i ai le faʻaititia o le suka. O le vaega autū o le metamorphine hydrochloride ma faʻatoʻagata - povidone K90, maso maso, crospovidone, magnesium steart, talc. O le atigi e aofia ai le methacrylic acid ma le copolymer methyl methacrylate (Eudragit L 100-55), macrogol 6000, diokide diokide, talc.

O loʻo faʻamatalaina mo le maʻisuka ituaiga 2 i tulaga e lua: i le leai o le ketocidosis ma faʻatasi ai ma le inisalini i le i ai o le gaʻo.

E faʻapefea ona vave faʻaitiitia le mamafa i le metamorphine?

O le faafitauli o le mamafa o le mamafa ma le gaʻo o loʻo avea ma mea sili ona taua i tausaga taʻitasi. O le sasa lenei o le 21st seneturi. E miliona ma miliona tagata ua miti o le a faamalulu ma aveesea le mamafa. O le tele o saienitisi o loo galulue i lenei faafitauli, ae o se fofo lautele e le i fuafuaina. Muamua, e taua le malamalama i le faiga o le fausia o le mamafa mamafa. E mafai ona e filifilia le mafuaʻaga oe lava. O le tele o mea e aafia ai le sili atu, o nisi o mea e mafai ona tatou pulea, aʻo isi e le faalagolago ia i tatou:

  1. Hypodynamia - o le foliga mai o le gaʻo o le tino ona o se olaga ola solo.
  2. O le aofaʻi o gaʻo gaʻo ma nofoaga o lo latou faʻaleleia e faʻalagolago i le faʻavaeina o mea, faʻavae e oʻo i le 18 tausaga ma tumau pea le suia i le olaga atoa.
  3. Taumafa o mea taumafa. O le le lelei o le 'ai o amioga o se masani lea e faigata ona malepe.
  4. O le onomea o se soa tuusaʻo i faʻamaʻi pipisi. E pei o se faʻaitiitia i le galuega o le endocrine o le thyroid gland, le lava le gaosiga o hormones o feusuaiga.
  5. E toatele tagata "puʻeina" ina ia feagai ai ma le atuatuvale. O le le maua o se lagona o le atoatoa, latou te 'ai i se tele o meaai maualuga-kalori.
    6. O le le lava o le moe e mafai foi ona afaina ai le mamafa.

O le 'aiina o masaniga, olaga soifua, taʻalo i taaloga e le o taimi uma e faʻamaonia ai se ata ata. Metabolism o se faʻalavelave faʻapitoa o le tele o faiga e pulea e le pancreas. O le fua o le kulukose ma le insulin i totonu o le toto e faalagolago i lenei okeni. O loʻo i ai le tele o vailaʻau ua mamanuina e pulea ai nei faailoilo.

E faʻafefea e le fualaau faʻatau fua mo le mamafa o galuega?

I lona natura, o vailaau e le o le lipolytics, e faaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o se taunuuga e taofia ai le manava ma le naunau mo le suamalie. O le gaioiga galue malosi e poloka ai le faʻaleleia o gaʻo, e mafua mai i le faʻaititia o le faʻaogaina o calorie i aso taitasi, faʻavavevaveina o le faʻaaogaina o meaʻai i lipid, faʻamalologa o le cholesterol ma, o se taunuuga, o le mamafa o le mamafa ma gaʻo gaʻo. A maua e le tino le fualaau mo le paʻu o le mamafa, metamorphine, o lona musika o loʻo amata ona faʻaaogaina faʻaagaga o loʻo i ai nei.

E faʻapefea ona ave le metamorphine mo le gau o le mamafa?

O elemene elemene e taofia le gluconeogenesis i le ate ma faʻaitiitia le pasene o le kullusese i totonu o le gastrointestinal tract. I ni upu faigofie, ona o le maualalo o le inisalini o hormone, o le gaosiga o gaʻo ua vave faʻaititia, cholesterol ma glucose maualuga i le toto ua faʻaitiitia, o gaʻo kulūlū ua vaivai le malosi, ma o le manava ua taofia. O lenei mea e mafua ai le faʻasolosolo ma le faʻaitiitia o le tele o meaʻai. Ae aua neʻi galo o lenei vailaʻau o se numera o faʻasolega mo le faʻaaogaina:

  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi fatu
  • maʻitaga ma lactation
  • tausaga i le 15 ma le 60 tausaga
  • o le ava malosi
  • lactic acidosis
  • maʻi gase
  • loto vaivai
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi
  • fiva
  • gangrene.

Ae peitai, o le metamorphine o le a fesoasoani i na o le tuufaatasiga ma se numera o fautuaga. Muamua, aua nei galo o lenei vailaʻau ma lona faʻaaogaina e le faʻatagaina e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli. Ina ia aloese mai lenei mea, e tatau ona e malamalama o le fua o le metamorphine mo le leiloa o le mamafa e faʻamalosia.

Taumafa pe a fai le metamorphine mo le mamafa o le mamafa

O le aafiaga o le a faʻaalia pe afai o faʻasoaga mo le faʻaaogaina o metamorphine e tuʻufaʻatasia ma le masaniga faaletino ma taumafa. E taua tele, aua afai e te le mulimuli i le taumafataga, o le a le gata o le a le aoga, ae o le a aumaia foi le tele o faafitauli.

O le faasaina e aofia ai fua suamalie, sugar ma ipu uma o lo o iai, mea e gaosi ai meaʻai ma mea e gaosi ai falaoamata, aano o manufasi ma meaʻai susu, gaʻo vave, fualaau aina, pateta, pasta, araisa paepae. Oti le masima ma mea manogi.

O le a le mea sili atu ile siofor poʻo le metformin mo le paʻu mamafa?

Metmorphine o se sui e faaulufale mai mo Siofor. O se vailaau faʻavaomalo ua taʻua o le maʻisuka. E tutusa i latou i lo latou aafiaga ma le tuufaatasiga.
E mafai e tagata uma ona gafatia e faʻatau ni fualaau. O le tau o le metamorphine mo le mamafa o le mamafa e taliaina ma o le a faʻalagolago lava i le afifiina, o fea e faʻatau ai ma o le a le itumalo. I se falemaʻi masani, o le a sili atu le tau nai lo le initaneti.
O le tau o le 500 mg avera 150 rubles i le pusa o le 30 pcs.
E mafai ona e faatauina le 1000 mg (60 pcs.) Mo le 350 rubles.
O le tau e faʻalagolago foi i le afifiina: 50 pcs. pe tusa o le tau mai le 250 rubles. E tatau ona amanaia pe a faʻatau se vailaau faʻasaina lea e faʻatau atu e ala i faʻamatalaga.

Faʻaiʻuga o le metamorphine mo le paʻu mamafa

O le solia o fautuaga o meaʻai e mafai ona faʻamalosia ai le faʻaalia o aʻafiaga o itu. O le sili ona matautia o latou lactacitosis (o le faateleina o le maualuga o le lactic acid i le tino). E mafai foi ona e aafia i le gasea ma le vomiting, le toʻa i le pito i lalo, hypovitaminosis (malabsorption), vave le vaivai, faateleina le manava ma palpitations, afaina o le intestinal, gas i totonu o le manava, tofo malosi i le gutu ma oo lava ina leiloa. I nisi o tulaga e le masani ai, e aliali mai le anemia megaloblast (o le faʻaogaina o siama taʻitasi i totonu o le toto), hypoglycemia (o le paʻu o le toto), paʻu paʻu.

E tatau i le tagata ona filifili i le faʻaaogaina o le metamorphine mo le gau o le mamafa, ae e le tatau i se tasi ona galo o lenei meafaigaluega e talafeagai mo i latou e le o iai faʻamaʻi o loʻo taua i totonu o le lisi o faʻasalaga. O le fualaau faasaina e le mafai ona talepeina se mea, ae mafai ona fesoasoani e faateleina le aoga o se meaai.

E le mafai ona aloese mai aʻafiaga: afaina ma manava. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le gaʻo ma faʻaitiitia le fafagaina i aso taʻitasi o le falaoamata o le a faʻaitiitia ai le leaga o aʻafiaga, ae o le maualalo o meaʻai e mafai ona mafua ai le mautinoa. E tatau ona e mafaufau pe faʻafefea ona taulimaina faʻafitauli o le intestinal, ae le o meaʻai ma taʻaloga taʻaloga.

E leʻi oʻo i le aufaʻatasiga le aufaʻatasiga i le talafeagai o le faʻaaogaina o metamorine mo le paʻu o le mamafa. O nisi e tausisi pea i lona aoga ma faapitoa ona filifilia mo le mamafa o tagata. O isi e mautinoa o le taliaina e leaga. E leʻi maeʻa suʻesuʻega i lenei aso, ae e mafai ona tatou fai atu mautinoa o faʻamaoniga mo le faʻaaogaina o le metformin mo le paʻu o le mamafa e tatau ona iloiloina taʻitasi i tulaga taʻitasi.

O loʻo iai le tele o iloiloga i le 'upega tafaʻilagi lea e fai mai e mafai ona e vave faʻaitiitia le mamafa. Latou te taʻu atu ia te oe mea e te manaʻomia ae e te leʻi feutagai ma feutagai ma tagata tomai faapitoa ma mulimuli i fautuaga uma. Ua faailoa mai foi e tusitala le mafuaaga na latou filifili ai ma le ala na alu ai le faagasologa. O le tele o taimi, o le filifiliga na pa'ū i luga o fualaau o fuamini fuamoa ona o aʻafiaga o le maʻisuka, faʻamaʻi o le endocrin system, faʻalavelave faʻafuaseʻi, ma le talavou. I le averesi, mai le 1 i le 5 kilokalama na faʻaaogaina le 1 masina pe'ā latou tausisi i tulafono, aemaise lava i latou e fesoʻotaʻi ma meaʻai. O se pasene laitiiti o faʻamatalaga e fai mai e le fesoasoani le vailaʻau ma e leai se aoga i le faʻaaogaina. Na tuliloaina i latou e allergies ma aʻafiaga.

Auiliiliga e uiga i le fualaau muamua

O le vailaau oona mo le faʻafofoga tautala i foliga o papa. O le glucopifa o loʻo aofia ai le metformin hydrochloride e avea ma ona vaega autū. O lona faʻatuatuaga e faalagolago i le metotia na filifilia ma e mafai ona aofia ai le 0.5 g i le 1 g i le iunite. I le faʻaopoopoga, ua faʻatagaina Glucophage ma isi mea faʻaopoopo:

  • Opadra KLIA e fausia se atigi (ata),
  • Aegnia stearate,
  • Povidone K 30.

O le lavelave o vaega o fualaau faasaina e le faʻaosofia ai le gaosiga tele o le inisalini. O lenei tulaga e le afaina ai le tulaga o le tagata i le tulaga o se aafiaga o le hypoglycemic. O vailaʻau faʻaititia le aofaʻi o le kulukose, e tusa lava po o le a le taimi o le taumafa ma meaai. O se taunuuga o togafitiga, o le felauaiga o le auivi o meaola o le kulukose e faʻaleleia, e le o vave ona gauai i totonu o le manava. O le tagata gasegase e maua i le faʻaleleia lelei o le musika o le musika, ma o le kulukose e gaosia i le ate i le faʻaititia o le volume.

O nei faiga uma ei ai sona aafiaga lelei e le gata i le soifua manuia lautele o le tagata maʻi, ae faapena foʻi lona mamafa. O fomaʻi i le tele o suʻesuʻega ua latou iloa o le tele o pauna na tuʻuina atu i se tulaga lelei pe tumau pea e le suia i le tulaga lava e tasi, lea e lelei foi mo le maʻi.

O le sauniuniga sauniuni a le Glucofage o loʻo faʻamaonia ai o se vailaʻau ua faʻataʻitaʻiina mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 pe afai o le laulau o togafitiga e le maua ai le manaʻoga e manaʻomia ma taʻaloga. Faʻaaogaina mo tagata mamaʻi ma le oona. E mafai ona faʻatinoina le faʻailogaina i le tulaga o le autu ma naʻo le laina o togafitiga poʻo le faʻatasi ma le inisalini mo tamaiti mai le 10 tausaga ma faatasi ai ma le inisalini ma vailaʻau o le hypoglycemic mo le togafitiga o tagata matutua.

Auiliiliga o le gaioiga a Metformin

O vailaʻau faʻasaina o se vailaʻau o le hypoglycem aral. O le mea autu o le metformin hydrochloride i le mea tutusa e pei o le lomiga muamua. O le lisi o meaola e ese mai i nei sauniuniga. O le mea lea, i nei papalama o vaega ia:

  • Propylene glycol,
  • Povidone
  • Talc,
  • Fuga o le kuluga
  • Titanium dioxide ma isi

Polyethylene glycol 400 ma le 6000, faʻapea foi ma le hypelliol, e faʻaaogaina e fatu ai le ofutino ata o le laulau. O se vailaau ua faatonuina foi mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka o le maʻisuka ituaiga 2, ae o se ituaiga o le maʻisuka-tutoatasi, pe afai e leai se taunuuga mai le gaioiga faaletino ma meaai. E faʻaaogaina e avea ma sui autu mo le faʻamalositino ma faʻatasi ai ma isi vailaʻau o le hypoglycemic.

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

Afai e te mafaufau i le mea e sili ona lelei mo le leiloa o le mamafa: Metformin poʻo le kululu, e tatau ona e manatu i le tulaga ese o le fofo lona lua. O le fualaau faasaina e mafai ona fetuunai i tulaga. O lona uiga, o le glucophage e faia ai se ituaiga o mea o le hypoglycemic pe a oʻo i luga le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata. Afai o lenei faailo masani, e leai se manaʻoga e faʻaititia, aua e leai se tali a le tino i lenei mataupu.

O le eseesega i le va o fualaau oona e taoto i le faagasologa o le faateleina o le lagona o le tino o le tagata i le inisalini. O se taunuuga o le aafia i mea e gaosia ai, o le suamalie o le kulukose e le gastrointestinal tract ua poloka, lea e mafua ai ona paʻu le toto. O fomaʻi e matauina o le fualaau oona Glucofage e vave ona galue, ma mafua ai ona vave faia se gaioiga eseese a le tagata maʻi i vaega o le vailaʻau.

Metformin, i le isi itu, e le o taʻitaʻia ai foi le inisalini, o le mea lea e le pa'ū tele le kulukose. O le faʻaalia o le faagasologa e ese lava mai le mea o loʻo galue malosi o le vailaʻau muamua. O se taunuuga, o le metformin hydrochloride ua avea ma auala o le gaosiga o le kulukose, i le taofiofia o lenei gaioiga, lea e mafua ai ona faaitiitia i le maualuga o le tulaga aoao o le vailaʻau. I le taimi lava e tasi, o le aofaʻi o le kulukose o loʻo i le toto o le tagata maʻi pe a faʻaitiitia le taumafa. O nei mea uma ua avea ma se faʻalavelave i le fausiaina o tulaga faʻaleagaina i se maʻisuka, e le aofia ai le atinaʻeina o le faʻafefe ia te ia.

O le mea lea, i le mafaufau i mea tau vailaʻau o fualaau oona Glucofage ma Metformin, e mafai ona faʻamautuina o le eseesega o le faiga o gaioiga i le tino o le tagata. Ae o lenei mea e mamao ese mai eseesega uma lava. E masani ona faatonuina e fomaʻi le metformin e faʻapipiʻi 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, tagata e tele le manua. I faʻamatalaga, ua maua ai se tuufaatasiga o lenei vailaʻau faʻatasi ma le inisalini.

Pe a filifilia se togafitiga, o le a faʻaalia e se fomaʻi se vaega o Metformin - o le puipuia o faʻalavelave ma le atinaʻeina o pathoces o le cardiovascular system.

Ma i le taimi nei i le auiliiliga i le fesili pe faʻapefea ona ese mai Glucophage mai Metformin. E foliga mai e tutusa lava faailoga: o le le lava o se taunuuga o le togafitia o le maʻisuka ma le faʻaaogaina o meaʻai, gaoioiga faʻaletino, ae na o le faʻamaʻi 2 ituaiga. E le gata i lea, o Glucophage Long e umi lona aafiaga, lea e taʻu mai ai se aafiaga faifaipea o vaega o loʻo galue ma le umi o le aafiaga o le tino o le tagata. E le faʻagataina e le au gaosi le aoga o lenei fualaau faasaina ona o se eseesega faaupuga mai le Metformin fualaau faʻatau.

O le vailaʻau Glucophage Long o loʻo faʻaalia i le tele o tulaga lelei:

  • Tidies up protein metabolism,
  • Faʻamaʻoina bilirubin,
  • Faʻaitiitia faʻaitiitia le faʻaogaina o le toto toto,
  • Aveese faafitauli ma faʻafitauli faʻalesiō.

Ae e oʻo lava i se lisi matagofie o uiga lelei e le faʻamaina ai le vailaʻau. E le mafai ona ia faʻatumu atoa le meaai mo se maʻi o loʻo maua i le maʻisuka.

O le tau tau mo lenei fualaau faasaina e afaina ai foi tagata mamaʻi, aua o le Metformin e taugofie. Ae o le tau sili ona taugata o le umi o Glucophage Long. E naʻo se fomaʻi e mafai ona iloa faʻaogaina o eseesega i le va o nei igoa tau fefaʻatauaʻiga mo le toeitiiti fofo tutusa. O eseesega i le va oi latou e laiti, ae o le faʻamoemoe e faalagolago i luga o numera o taʻitasi taʻitasi:

  • Ituaiga o maʻisuka
  • Vaega o le oona,
  • Tausaga o maʻi
  • O le lavelave o fualaau faasaina lea e tatau ona faia i le faagasologa o togafitiga,
  • Faʻaipoipoga faʻatasi
  • O le gasegase i se mea faapitoa, ma isi.

Faʻasaina faasaina

O fualaau uma e faia i luga o le metformin hydrochloride ei ai le tele o faʻailoga ma aʻafiaga o le itu, ma le faʻaaoga tatau e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga e le mafai ona toe faʻaaogaina. E tatau lava ona tuʻufaʻatasiga i le mafai ona iai se aʻafiaga leaga o le fualaau faʻasaina pe afai e faʻaaogaina e se fafine nei fualaau taumafa.

E ui i sina eseesega i le va o le fualaau oona Glucofage ma Metformin, o vailaʻau uma e lua e mafai ona oo atu ai i na faafitauli:

  • O le avanoa o le anorexia ua faateleina,
  • E taʻitaʻia ai i se faʻaititia o le vitamini B, ma e mafai ai e le tagata gasegase ona ave se isi vailaau faʻasaina,
  • Faailoga leaga (manava, gaioiga, tiga o le tino),
  • O le lamatiaga o le faatupuina o maʻi o le vaega o meaʻai,
  • Paʻu o le paʻu (faʻafefe o le tino, faʻaleagaina),
  • Anemia
  • Suiga i le tofo (mo se faataitaiga, le tofo o le uamea).

O le le lelei o le faaaogaina o nei vailaau e mafua ai le itiiti o le faaputuputuina o le mea galue i totonu o le tino, ma o lenei mea e avea ma le acidic lactic. O le tulaga o faʻamaʻi fatuga ua faʻateleina. E le mafai ona e faʻamalamalamaina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga ma fafine o loʻo susu. Faatasi ai ma le le faapalepale i se tasi o vaega, e le inu le vailaʻau. O nei vailaʻau e faʻasalaina i le fatu o le fatu, faatasi ai ma se faʻasalaga o le myocardial muamua.

Metformin Uiga

Metformin o se sui faufautua e faavae i luga o le mea lava e tasi. O pusa e maua i se fua o le 500/850/1000 mg.

O mea faaopoopo e aofia ai le magnesium stearate, talc ma le maso. E tele kamupani o latou gaosia fualaau faasaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, Teva (Polani) ma Sandoz (Siamani).

Fua Faatatau o Fualaau Faasaina

O le faʻatusatusaga o le Glucofage ma le Metformin e tatau ona amata i le mea moni e faapea, o la latou gaioiga e faʻavae i luga o le mea lava e tasi.O mea lelei uma ma faʻafitauli e mafua mai i le metformin.

O fualaau faasaina e aofia ai le mea lava e tasi. Metformin e faʻaleleia ai le lagona o le faʻaaliga o le toto ile inisalini, faʻaleleia atili le kulūkose ile tino maso. Ae peitai, e le afaina ai isi uiga o le maʻisuka, e pei o le polyuria (faateleina o le urine) ma le gutu malogo.

Metformin ei ai sona aoga aoga i le lipid metabolism, gau o le mamafa. O le fualaau faasaina e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le cholesterol i le toto ma le LDL, o ituaiga sili ona lamatia. O faʻafitauli o se suʻega toto mo le hemoglobin glycated ua faʻaleleia (e tatau ona mataituina lenei faailoga).

A faʻaaogaina fualaau, o le tulaga lamatia o le atiaeina o tulaga o le hypoglycemic e sili atu le maualalo nai lo le aveina oa latou analogues.

E iai foʻi faʻaaliga tutusa. Mo se faataitaiga, ituaiga 2 maʻisuka. I lenei tulaga, ua fautuaina uma ia vailaau e ave i mataupu pe afai o loʻo i ai le toʻa ma le tulaga talafeagai o le puleaina o le kulukose i le toto e le mafai ona faʻamautuina naʻo meaai paleni ma gaioiga talafeagai. E mafai ona faʻatagaina papapi mo tamaiti mai le 10 tausaga le matutua, ae na o se eseesega o mea ua fuafuaina mo i latou.

E mafai ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina mo le faʻamalolo pe a maʻi maʻi, pe afai o le suiga o le olaga e le mafai ai ona faʻaleleia le tulaga.

O le a le toe tutusa foi le tui. O le aʻafiaga o fualaau e aʻafia ai fesuiaiga i le maualuga o le lactic acid, o lea e le faʻaaogaina mo se faʻamaʻi pei o le lactic acidosis.

O faʻamaoniga foi e:

  • hypersensitivity i lisi o vailaʻau,
  • taotoga o taotoga lea e faʻatuina ai le inisalini,
  • gaioiga o le ate, e aofia ai le hepatitis,
  • eseese gasegase fatu ma pathoces e aʻafia ai le gaioiga o lenei totoga, mo se faataitaiga, faʻamaʻi pipisi, tulaga o le hypoxia, e aofia ai mea e mafua mai i faʻamaʻi bronchopulmonary,
  • o le ava malosi ma le ava malosi.

Metformin ma Glucofage e le maua i le taimi o le maitaga ma le lactation. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o faʻafitauli, o fualaau e le o faʻamaoniaina i ni nai aso ao leʻi faia suʻesuʻega e faʻaaoga ai le radioisotope.

Metformin ma Glucofage e le maua i le taimi o le maitaga ma le lactation.

I le faʻaopoopoga, e ui lava o loʻo faʻatagaina e tagata matutua le fualaau faʻasaina, mo tagata gasegase e sili atu ma le 60 tausaga o loʻo galulue i le mamafa o le tino, e faʻasaina le metformin, talu ai o lana gaioiga e mafua ai le atinaʻeina o le siako acid.

O aʻafiaga o fualaau oona o le a tutusa. E aofia ai:

  1. Faʻaaliga pipisi, e aofia ai le gaioiga, vomiting, manava, manava ma le tiga o le tino. A o tago i vailaʻau, e faʻaititia le manava. Ae o nei mea uma na tupu ia i latou lava e aunoa ma le faʻamaloloina o fualaau faasaina.
  2. Lactic acidosis (o lenei tulaga e manaomia ai le aveese vave mai o le vailaʻau).

Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, o le hypovitaminosis e mafai ona atiina ae e fesootaʻi ma le malabsorption o vitamini B.

O gasegase o le tino, e aofia ai le paʻu o le paʻu, e mafai. Anispasmodics ma antacids o le a fesoasoani e faʻaitiitia faʻamalologa le manaʻoina mai le vaega o meaʻai. E masani lava, mo lenei mafuaʻaga, ua faatonuina e fomai Metformin ma Glucofage i le faaiuga o se taumafataga, e tusa lava po o le a le vailaau o vailaʻau. E fesoasoani lenei mea e aloese mai faʻamaʻi pipisi.

O a eseesega?

Metformin e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1. Ae afai o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona galue e pei o le monotherapy, ona faʻaaogaina ai lea ile insulin i lenei tulaga.

Metformin e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1. Ae afai o le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona galue e pei o le monotherapy, ona faʻaaogaina ai lea ile insulin i lenei tulaga.

Ae ui i lea, o le eseesega tele i le va o Metformin ma se ituaiga o fualaau faasaina, e pei o le Glucofage Long. O le mea moni e faapea, mo le vaega mulimuli o se metformin XR fou ua atiaʻe. O le sini a tagata vailaau mo togafitiga o le faʻaaogaina o faafitauli pito sili ona taua e fesootaʻi ma le faʻataunuʻuina o metformin, o lona uiga, le gasegase o le gastrointestinal. A maeʻa, ma le faʻaaogaina pea o lenei vailaau, o faafitauli e na o le faʻateleina.

O le uiga sili o le fualaau oona Glucofage Long o le faʻagasolo lemu o le mea galue, lea e faʻaopopoina ai le taimi e manaʻomia mo lona maualuga maualuga i le toto e oo i le 7 itula. I le taimi lava e tasi, o le taua o lenei faailo o ia o loʻo faʻaitiitia.

Ae mo le bioavailability, e maualuga atu le maualuga mo le Glucofage Long nai lo le vave faʻagavaʻaina o Metformin.

Faʻatasi ma le maʻisuka

Mo le togafitiga o le maʻisuka, o se vaega tāua o le fa faafia i le aso e te manaʻomia e faʻaaoga ai fualaau faasaina. O le mea moni e faapea o siama i nisi taimi e tatau ona ave fualaau faasaina i le taimi e tasi, ma afai e manaomia e se tasi le onā 2 taimi i le aso, e foliga mai o le a teena e se tagata, o le tausisia o le tausisia o le maʻi. Metformin ma Glucophage i lo latou foliga masani o loʻo tutusa le fua.

A faʻapea o le Metformin ma le Glucophage e tutusa lava i le tulaga masani, e faigata ona tusia ni faʻamatalaga pe o le a le fualaau e tatau ona filifilia.

Ae ui i lea, Glucofage Long e mafai ona naʻo le 1 le taimi i le aso. O lenei mea e faʻaleleia ai le tausisia o le onosai E le gata i lea, e sili atu le faʻafefeina e le tino. O suʻesuʻega e faʻaalia ai e faapea, mo fualaau faasaina e pei o le Glucofage Long, e 50% le maualalo o aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract.

Ona o le tuai ona tuʻuina atu o le vailaʻau oona, o lenei vailaʻau e sili atu le aoga nai lo le "anapogi" o Metformin. E mafai ai e oe ona sili atu le pulea o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe ni faʻafitauli faigata o le maʻisuka.

Tuua Lau Faamatalaga