Pine pine mo le maʻisuka

Pine pine pine - o se mea faigaluega ua leva ona faʻaaogaina mo togafitiga. Na faʻaaogaina e fai ma fofo lelei mo sikola, bronchitis, tuberculosis, malulu, tiga faʻatasi. E masani ona lauiloa i tagata Siberia. O Cones ma tagata faʻamalolo, oe na saunia le faʻasolosolo, siamu, pale ma isi auala mai ia i latou, na manatu o se meafaigaluega taua.

O le Conifer cones o loʻo faʻaleleia pupu vine i le tausaga lona lua. I le taimi lava lena, i lalo o le malosi o se matagi malulu, latou te faasolosolo malie lava ona amata amata. Ae oi latou e fiafia i le taimi e aoina ai konete mo le faʻamoemoega o togafitiga e tatau ona amanaia e na o faʻamafanafana talavou e faʻaaoga mo togafitiga. La latou tuufaatasiga e aofia ai le resini, lea ei ai se aafiaga tulaga ese o le faamalologa. O le mea lea, o vailaau mai vaʻa e masani ona faʻaaogaina mo le mamafa, mo togafitiga o faʻamaʻi o sooga, ponaivi, faʻamaʻi o vaega o meaʻai, sosoʻo o le tino, ma isi.

O faʻavae e faʻavae i lenei vaega o se faʻamalologa talafeagai lelei lea mo taʻavale. O lenei uiga ua faamaonia i saienitisi, aua ua tuutoina e tagata atamamai ni suʻesuʻega tetele i le suʻesuʻeina o ia ituaiga meatotino. I le taimi nei, o loʻo faʻagasolo le galuega e faia ni laupepa faʻapitoa e faigofie ona faʻaaogaina ma maua ai se faʻamaoniga i le taimi o togafitiga ma le puipuia o le suka.

Le tulaga o loʻo i ai nei ma le afaina o le stroke

I le taimi nei, o le puipuia o le paʻu ma isi faʻamaʻi o vaʻa toto ma le fatu o se sootaga taua i le tauiviga mo le soifua maloloina o le malo. A maeʻa, o faʻamaʻi o le cardiovascular system e salalau i tagata o vaitausaga eseese. E tusa ai ma fuainumera, o tausaga taʻitasi o le paʻu ua tusia i le 450,000 tagata Rusia o vaitausaga eseese. E tusa ma le tolu o tagata maʻi na maliu i le masina pe a uma le taia. O le tasi vaetolu o tagata na maua lenei faʻamaʻi matautia e manaʻomia le faʻaleleia atili o tausiga ma faʻalagolago pea i isi. O le isi 9% e masani ona toe faia le taʻavale i le gasologa o le tausaga. Afai tatou te iloiloina le ata atoa o le faagasologa o le toe faaleleia pe a uma le taʻavale, ona manino lea i le mea moni e na o le 8% o tagata gasegase pe a uma le taʻavale e le manaʻomia se fesoasoani faaopoopo.

E faʻafefea ona togafitia le stroke ma pine pine?

Pine - o se laau phytoncid e iloa e tagata atamamai. Matagofie - O mea ia e maua ai le malosi tele o le antimicrobial effect. Latou te faʻaumatia microbes pathogenic ma i le taimi lava e tasi na faʻalauiloa ai mea totino. O Phytoncides foi e iai sona aoga aoga i le tulaga lautele o le polokalama puipuia. I masina o le taumafanafana, o le tele o mea e aoga mo le tino o le a faʻaopoopoina lemu i vaʻa. I le faʻaopopo atu i faʻafitauli, e tele naua vitamini, o suauu taua, tannins. E saʻo lava le vaʻaia o le i ai o tannins faʻatasi ai ma mea tulaga ese i totonu o cones e faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le faʻamaʻiina ma avea o se faʻasolosolo manuia. Ua faʻamaonia e tagata suʻesuʻe o lo oi ai ni ituaiga fou o tannins e taofia ai le oti o le faiʻai o le faiʻai i tagata o loʻo totoe.

I le taimi tonu lava ma le maeʻa ai o le paʻu, o tino o le faiʻai e matua afaina tele ona o le solia tele o le toto. E le gata i lea, i le taimi e pasia ai le taimi o le toe faʻaleleia, o le faagasologa o le maliu faʻatagata e faʻaauauina ma e oʻo lava ina sili atu ona malosi.

O le faʻaaogaina o tannin e faʻamaonia e le mea moni e mafai e lenei vailaʻau ona faʻaititia le maliu o le tino. Sa faamaonia e saienitisi lenei mea e ala i le faia o se suʻesuʻega i togasolo faataitai. Afai tatou te mafaufau i taunuuga o le suʻega, e naʻo le 20% o tinolaʻo faiʻai na mate i le mice o loʻo maua tannins, ma e tusa ma le 70% i latou na maua le togafitiga.

E tusa ai ma le au saienitisi o loʻo taitaia lenei suʻesuʻega, o le mea atoa lava e mafai e le tannins ona puipuia se tasi enzymesfuafuaina le faagasologa o gaoioiga taua o le faiʻai o sela. E faʻaitiitia ai le malosi o lo latou oti. Ma o tannins o loo i totonu o pine pine ua na ona faia. O lenei meatotino o pine pine na faʻamaonia e saienitisi mai Kalefonia.

Ae ui i lea, oi latou oe fuafua e faʻaaoga ia vailaʻau e tatau ona manatua mea nei: afai o togafitiga ma le toe faʻaleleia pe a maeʻa le taʻavale, e mafai ona faʻaaogaina togafitiga faʻaleaganuʻu pe a maeʻa ona talanoa i se fomaʻi. I le maea ai, o tupe na saunia i luga o le faʻavae o vaʻa e faʻasaina. O lea e le mafai ona e faaaogaina i taimi uma ae le o tagata uma.

Pine pine: vailaʻau ma vailaau faʻasaina

O meatotino aoga e mafua mai i na vaega o loʻo aofia ai i pine pine ua teuteuina:

  • taua o le suauu, lea e aofia ai le utaina, limonene, pinene, acetate acetate, cadinene ma isi vailaʻau,
  • resinous acid
  • tiga
  • ese,
  • tannins
  • se numera o vitamini (vaega B, A, K, P, C),
  • malo
  • togi
  • suauu minerale.

O le tele o vailaau o vailaau oona ua iloa, o le mea lea, o togafitiga ma pine pine ua faia mo ituaiga faamaʻi ma tulaga eseese. O aʻafiaga nei o faʻavae e faʻatatau i luga o ia mea ua faamaonia:

  • anti-inflammatory
  • antimicrobial
  • tagata faʻamoemoe
  • diuretic
  • filifili
  • faamamaina o toto
  • toʻa
  • fomaʻi
  • insecticidal
  • anti-zingotic,
  • faʻalavelave.

Mai se taʻavale

Togafitiga o le paʻu ma pine pine ona o le i ai o tannin i totonu, taofi le pala neuronspe a uma le afaina. E fesoasoani lenei mea e puipuia pe taofia ai le atinaʻe. maʻi pipili. Mai le faʻamaʻi, o le inu o le ava mai pine pine e masani ona faʻaaogaina. O le faʻaaogaina o le tinii o pine pine i luga o vodka poo le ava malosi e fautuaina, talu ai o le ava malosi e mafai ona "faʻaalia" mea aoga o tannins. O le faʻaogaina o pine pine i luga o le vodka o loʻo faʻaaoga foi e avea ma auala e faʻamalosia ai vaʻa toto ma fatu, e faʻamalolo ai le mamafa, e faʻamalosia ai le mafaufau, ma isi.

O fualaau faʻataʻitaʻi mo le faʻamaʻiina e aofia ai le faʻaogaina o isi auala e faʻavae i luga o mala.

I totonu o tagata faʻapitoa vailaʻau, e tele foʻi suʻega o le tale e aoga mo faʻamaʻi pipisi. Latou te fautuaina e faʻaaoga pe a tracheitis, bronchitis, pneumonia. O nisi taimi o isi vailaʻau faʻapitoa ua faʻamatalaina o se vaega o togafitiga faʻapitoa o tagata gasegase tuberculosis. O fea o fua e faʻaaoga i lenei tulaga, o le a taʻu atu ia te oe e fomaʻi.

I luga o le mamafa

Talu ai o tupe e faʻavae i luga o lenei vaega e maua ai se faʻamaoniga, e faʻaaogaina e faʻasaga ai le mamafa. Latou te faʻaaogaina mo faamoemoega puipuia. Mo le saunia o tupe, e mafai ona e faʻatau pine pine i le falemaʻi fesoʻotaʻiga. E mafai ona e faʻatau se faʻasoga faʻasaga e faʻavae i lenei vaega i totonu o se fale talavai.

Ma faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai

O lenei meafaigaluega e iai sona aafiaga lelei i le tulaga o le manava ma le pancreas. O le tincture e i ai taimi e fautuaina mo le faʻaaogaina gastritis, pepatic ulcer. Ae e taua le mafaufau faapea o ia ituaiga togafitiga, e mafai ona faʻamalosia. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se faiga faʻatagaina.

Togafitiga faʻalotoifale

O lenei meafaigaluega e faʻaaogaina foi i fafo e pei o se mea faʻafefe, anti-inflammatory, disinfection, painkiller. Broth togafitiga le paʻu i faʻamaʻi, aveese, afaina o le tino. O meaʻai e faʻaaogaina mo le fulafula ma le mumu o muso ma sooga, faʻamalosi, myositis, rūmate. O teuteuga ma mea e faʻaaogaina e aoga i faʻamaʻi faʻaleagaina mo le faʻaogaina.

I le avea ai o se tulafono, faʻasalaga ma faʻalavelave faʻaleagaina ua faʻamatalaina mo tamaiti o loʻo i ai le tale. E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti le faʻailoga mai pine pine, o aogā ma faʻasalaga e tutusa ma isi auala e faʻavae i lenei vaega. E i ai suʻega eseese mo siamu mai pine pine, ae tatau i se fomaʻi ona tuʻuina mai fautuaga i le auala e ave ai le siaki.

Toeitiiti lava o fua uma mo pine pine e faʻavae i luga o le faʻafefiloi o cones ma le sipuni. Peitai, e ui lava i le mea moni e faapea e le mafai ona faʻamaonia meatotino aoga o siamu mai pine pine, e tatau ona usitai i se faʻamalosi malosi ina ia le faʻaosofia ai ni faʻafitauli o le maʻi. Talu ai o lenei oloa e matua manaia, e 'ai e tamaiti i le fiafia. Ae oi latou e ave mai siama mai pine pine, o mea aoga ma mea leaga o lenei oloa e tatau ona amanaia.

Le malosi o le tino

E mafai ona e aveina ia tupe e toe faʻafouina. E mafai ona latou toe faʻafoʻi puipuiga a le tino pe a mavae faʻamaʻi pipisi, puipuia le atinaʻe fualaʻau suamaliefaamalosia puipuiga. O fuālaʻau manogi e aoga i le avea ai o se sui o le deodorizing, aua e matua faaleagaina ai le ea.

Contraindications

E oo lava i togafitiga a tagata e tatau ona faia ma le tatau ma le saʻo, ia amanaʻia uma faʻamaʻi. O vailaʻau ma pine pine e tatau ona inu ma le faʻaeteete mo i latou o loʻo i ai ni faʻafitauli tau fatuga. Aua e te taumafaina fualaau inu ava mo i latou e mamaʻi hepatitis. E le gata i lea, o tagata e le faʻapalepale tagata e le tatau ona togafitia i ni auala, oi latou ua silia ma le 60 tausaga.

I soo se tulaga, e taua le mulimuli i faatonuga pe a ave ni tupe.

O afea e aoina ai?

I masina mafanafana uma, o mea aoga i mea faʻamalolo e faʻaputuina i totonu o pusi. Ina ia togafitia se paʻu, e faʻaaogaina pusi lanumeamata, lea ua uma ona fai. Latou te fetaui mo le faia o mea laiti. I le taimi o le toe faʻaleleia o lenei faʻamaʻi, ua faʻaaogaina ai pusi lapisi, e leʻi tatalaina, ae o loʻo i ai fatu.

Ao mai mai laau laʻitiiti e 10-15 tausaga. I le avea ai o se tulafono, o nei mea e maualalo i lalo o laau, o lea e faigofie tele le aoina.

E faʻapefea ona faia le uaina mai pine paina e togafitia ai se paʻu?

O le uaina ua saunia i luga o pine o pine ua fesoasoani e toe faʻaleleia lelei pe a maeʻa le taʻavale ma faʻaitiitia faʻaitiitia ai le mamafa. O se mea inu o le a aoga foi i tagata ei ai le loto vaivai ina ia puipuia ai se faʻamaʻi matautia.

Mo le faia o se uaina faamalolo o le ae manaʻomia ni kiona lanumeamata e aoina i Iuni poʻo Iulai. O fualaau aina e tatau ona tipi ma tumu i se fagu 3 lita ile afa. Liligi le 300 grams o le sukalalala i totonu, sasaa le tele o vai ina ia faatumuina le vaa atoa. Ufiufi ma se tapuni, afifi i se ie mafiafia ma tuu i se nofoaga pouliuli mo se vaiaso ma le afa.

A maeʻa maeʻa le oloa, e tatau ona sasaa i totonu o se isi fagu ma vave tuʻu se faʻamaufaʻailoga o le vai pe faapipii se totini lima i luga. O toega o totoe e toe sasaa vai ma tuʻu ese i se paʻu pogisa mo le faʻamalosi lua.

A maeʻa le vaiaso, faʻafefiloi muamua le siaki ma le lua ma faʻamaufaʻailoga lelei. Tetee i isi 5-7 aso, ma e mafai ona faʻaumatia.

O le metotia e 15 ml (3 teaseti) lua pe tolu taimi i le aso pe a uma taumafa. E manaia tele le uaina, ma e taua i lenei togafitiga e le sili atu i le metotia.

Mo le sauniuniga o vailaʻau, e masani ona faʻaaogaina pine pine pine. O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o fualaau aina e fuaina i tulaga tau fesuiaiga lea e ola ai pula. I le vaeluagatotonu, e tatau ona aoina i totonu o le ogatotonu o Me ma le faaiuga o Iuni, e fuafua ai le tikeri o lo latou matua ma le lelei ile uiga lea:

  • se uʻamea o lanu vali lanu lanu meamata ma se lamolemole ma luga o le fogaeleele,
  • fualaau aina - 1-4 cm,
  • o le fausaga o le pusa e eleelea, ae vaivai - e faigofie ona tipi i se naifi,
  • e leai se mea e tatau ona afaina ai i le tino o le pala, maʻi faʻaleagaina poʻo togafiti o meaola faalafua.

Ina ia saunia ni mea faʻapitoa, e aoina faʻasologa i se isi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipuia o fasipolo ma toe faʻaleleia mai ia i latou, e fautuaina ia pine pine e aoina mai ia Iulai ia Setema e aofia ai. E talitonuina o le taimi lea e maua ai e le fua ia tannin ia i latou, lea e puipuia ai le oti o le faiʻai.

O pamu tuai e faʻaaogaina foi i nisi o fua. Aoina i latou i le tausaga talu ona maeʻa. I le taimi nei, latou te maua ai se uliuli enaena enaena, tatala atoa, leai ni fatu i totonu o latou fale.

E faʻapefea ona faia ni vailaka i vodka?

Aʻo leʻi kukaina, e tatau ona e teuteuina ma le faaeteete mea e gaosia, fufuluina ma sasaa vodka poʻo le ava malosi mai tagata e faʻatuatuaina. O vaega nei i lenei mataupu e pei ona taua i lalo: mo 5 vaʻa, tipi muamua, ave 1 le ipu vodka poʻo le 70% ava malosi. O le fofo e tatau ona iai i se nofoaga pogisa mo vaiaso e lua. E tatau ona lulu le fagu i lea taimi ma lea taimi. O le tele lava o taimi e te luluina ai le atigipusa, o le a sili atu le tamaoaiga ma aoga o le a. A maeʻa vaiaso e lua, e tatau ona fufulu le fualaau faasaina ma ave i le togafitiga 3 taimi i le aso mo le 1pp. Mo le puipuia, o le tincture ua onā 1 taimi i le aso mo le 1pp. O le togafitiga e oʻo atu i le ono masina.

E mafai foi ona e faia le inu o le ava malosi ma le pati vine. Ina ia faia lenei mea, faaopoopo le 5 ml o le ava i le 5 kuputu. Faʻaosooso i le vevela o le potu mo le 10 aso. A maeʻa ona maeʻa pe a maeʻa, faaopoopo le 1 tsp. apple cider vinegar. Afai e mafai, faʻaaoga vailaau fale. E tatau ona inupia lenei laumei mo le ono masina, faaopoopo atu le sipuni i le lauti.

Faʻailoga o le pine pine e avea o se fofo aloaia mo le toe faʻaleleia o togafitiga pe a uma le taʻavale

Ua leva ona avea le faʻasologa o le pine pine o se vailaau aloaia mo le toe faʻaleleia o togafitiga pe a maeʻa le paʻu. Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i paina paina e fesoasoani e tau ai i luga o pito i luga ma pito i lalo, maualuga maualuga o le toto, faaleagaina o vaʻa o le faiʻai, ma le maʻi pipili.

O le kulupu o pine pine o loʻo i ai le malosi i le tino na pagatia, ma o lona faʻaoga o se auala sili ona mataalia ma aoga e toe faʻafoisia ai le tino i le taimi o le faʻasologa.

Tincture ma isi sauniuniga mai pine pine e fautuaina mo faʻamaʻi e pei o le stroke, fatu fatu, angina pectoris, faʻamaʻi o le fatu, toto maualuga (toto maualuga), ma le tele o faʻamaʻi o le cardiovascular system.

Faʻalogo I le togafitiga o tulaga o le faʻasolosolo ma le faʻaaogaina o moli, faʻapea foʻi ma le puipuia o fatu, osoʻa ma isi faʻamaʻi o le fatu ma toto toto, pine pine pine mumu ma le tinio o nei fatu e sili ona taua, talu ai o le faia o se faʻasolosolo e faʻateleina ai le gafatia o vaʻa toto ma o latou leo, faʻapea foʻi le faʻamaoniaina o le gaogao o capillaries.

Ua faʻamaonia foi, o le saunia lelei o le paina o pine ua sili ona lelei le aʻafia ai o vaʻa o le faiʻai, muamua lava, o le taofia o le ono mafai ona maliu le nerve cell. O le faʻaleleia o sauniuniga mai pine pine pe a mavae le taʻavale ma le fatu e fesoasoani e toe faʻaleleia ai le tautala masani ma le faʻamaopoopo lelei o gaioiga o le tino atoa.

O taunuuga o le tele o suesuega faasaienisi e aofia ai tagata volenitia ua faamaonia ma le mautinoa le avea o vailaau (tinctures) e faavae i luga o pine pine pine e mafai ona faasaoina ai siama o le fatu i taimi o stroke (taofi le faagasologa o le alu i le tino o le mafaufau), ona o le maualuga o le tannins i nei sauniuniga.

E le gata i lea, ua faamaonia ai o le tagofia o nei fualaau faasaina e faamama atoatoa ai toto.

O le fiafia o suʻesuʻega o aʻafiaga o pine pine i luga o le tino ma faʻamaʻi ma fatuga o fatu, lea sa faia i le taʻitaʻia o fale suʻesuʻe a fomaʻi a Amerika. I le taimi o nei suʻesuʻega, na mafai ai e saienitisi ona faʻamautinoa o pine pine, aemaise lava pine paina mumu, e aofia ai ituaiga faapitoa o tannins e mafai ona taofia ai le faia o ni fatu faila pe a afaina.

Faʻasaʻi Fomaʻi mo le Puipuia o le Maʻi

"Tagata faʻamalolo i le vaomatua" e mafai ona puipuia mai le faʻamaʻi, o se "maʻi faʻamaʻi" e mafua mai i faʻalavelave faʻaleagaina o le toto i totonu o le faiʻai, lea e faʻaalia i suiga o le natura o le neurology. O oloa eseese ava malosi e taua tele, talu ai o le ava e fesoasoani e "faʻaalia" meatotino o tannins.

E le gata i lea, o fualaau faasaina e faʻamalosia ai le fatu o le musika, faʻamalo ai faʻamalosi i lana galuega, faʻaleleia le mafaufau, faʻamalosia puipui o toto toto, faʻamalo le pulu (huming) i taliga, ma faʻaleleia le gaioiga o gaioiga vaaia.E le faigata le sauniuni o ni faʻamalositino faʻamalolo mai pine pine mai se faʻamaʻi faʻasalaga ia oe lava.

E tele suʻega mo le faʻaaogaina o "pusa telefoni", lea e sili ona lauiloa mo le taʻavale. E iloa e faapea o se maʻi ogaoga, o le faagasologa o le faʻaogaina o le cell e le muta i le taimi o le toe faʻaleleia.

O tannins o loʻo i totonu o cones e fofo lelei ai lenei faafitauli, faʻaitiitia le aofaʻi o faʻafanoga faʻaumatia i taimi. O vailaʻau ua saunia i luga o faʻavae e faʻaaogaina i togafitiga faʻaleleia, faʻaleleia le toe foʻi mai o le tautala, faaleleia atili le faʻamaopoopoina o gaoioiga, ma maua se aoga aoga i le tulaga lautele o le tino.

E uiga i mea inu ava na matou tusia i luga. E tutusa lava le faigofie ona saunia se mea e afaina i luga o le vai, meli ma e oʻo lava i le jam.

Matou te saunia le suavai suamalie ma le meli

  • O le afaina o pine i luga o le vai. Fuʻu i totonu o le vai e tafe vai 5-7 pipifana o le coniferous, tipi i ni fasi vaega laiti, tuʻu i totonu o se fagu, faaopoopo le 1 lita o le vai malulu ma tuʻu i le afi. Faatali mo le kuka ma faʻapogisaina i luga o le feilafi laʻititi mo le isi kuata o le itula. Faʻaosooso i se nofoaga mafanafana, faʻaaoga le 100-150 ml tolu taimi / aso.
  • "Medok" mai pine pine. Liligi le 80 lita i le lita o sina vai malulu. lanumeamata lanumeamata, fofola mo le 20 minute, faʻaosooso 24 itula. Liligi le 1 kilokalama o le suka i le lumanaʻi i luma ma kuka mo le isi 1.5 itula - seʻia oʻo ina oʻo ina faʻafefiloi le paluga. Faaopopo le 5-7 saula o le sua o le lemoni, sasaa i totonu o mea e saunia (sili ona lelei). Teu (faʻaauau!) I se nofoaga malulu, pogisa.

O le a le mea e faʻaaogaina ai le televise?

O le faʻaogaina o ni vailaʻau faʻasaina i togafitiga faʻapitoa e faʻataʻitaʻiina mo faʻamaʻi eseese. O auala e faʻavae i luga o ia mea o loʻo faʻaalia i bronchitis, pharyngitis, tonsillitis ma isi. E pei o pine, latou te maua ai le antimicrobial, anti-inflammatory, antibacterial effects. O loʻo i ai vitamini, o suauu taua, o le tele o vailaʻau faʻasolosolo.

E faʻaaogaina e togafitia toetoe lava o maʻi lava ia e tasi e togafitia i pine pine pine. Ua lauiloa foi e mafai ona faia i le telefoni e faʻamalosia ai le teuteu ma le faʻaleagaina. Latou te saunia foi mai siama, o penefiti ma aʻafiaga e tutusa ma pine paina.

O le fua mo le suauu pipi e faigofie. E tatau ona nutimomoia pusa, ona tuu lea i luga o ni atigipusa i totonu o se atigipusa, o taʻiala taʻitasi, sasaa o suka. I le vaiaso mulimuli ane, pe a pipi e le vai, kuka ile vevela vevela mo le 40 minute. E leai se mea e tatau ona fafagu. E mafai ona faʻapalaina Jam i le taimi nei pe fufui i totonu o fagu. I lenei tulaga, o le resin o totoe i le pito i lalo o le tane e tatau ona tuu ma lafoai. E faaaoga Jam e togafitia ai le malulu, ma le vai o le vai, e faamalosia ai le puipuiga. Ae peitai, o tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua e le fautuaina e tuuina atu se fofo faapea.

Le faʻaaogaina o pine pine

E leai se lauiloa o isi fua o fua, e maise lava i latou o loʻo faʻaaogaina pine pine. O a latou faʻamalologa o meatotino e mafua mai i le aofia ai vaega taua. I le tele o tulaga, o le faʻaaogaina o pine i pine i vailaʻau faʻatasi e fesoʻotaʻi ma le togafitiga o le tale. O pine pine o se vaega o le aoina o susu ma le tele o teas, talu ai latou te maua ai se faʻamoemoega o le faʻamoemoe ma le faʻaleagaina. E faʻaaogaina foi e togafitiga ai isi faʻamaʻi. Mo togafitiga ma le puipuia o le stroke, o fatugaʻo foi e faʻaaogaina, aua o loʻo aofia ai le tele o tannins. Ae ui i lea, o le tele o taimi mo lenei faʻamoemoe latou te faʻaaogaina ai koneti.

E ui i lea, e taua le mafaufau i totonu o la latou tuufaatasiga se aofaiga tele o le laumei. O le mea lea, o maʻi faʻalavelave, faʻamaʻi pipisi, ma le ulu tiga e mafai ma togafitiga fatuga. Mai fatu fatu ua teuteu teuteu i le vai ma le susu, meaʻai mo le ava malosi. O teuteuga e faʻaaogaina foi e saunia ai le taele.

I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, o faʻamalologa o meatotino o paina pine e lauiloa lautele. O lenei resin e masani lava ona faʻaaogaina i totonu o le moa ma le rosin. O nei vaega o se vaega o faʻamaʻi, mafanafana ma isi mea. Zhivitsa ei ai anti-inflammatory, faamalologa, meatotino faʻafomaʻi. O le mea lea, o lona faaaogaina i le lotoifale ua salalau.

I totonu o lona mamanu, o le kurera sili ona masani ona faʻaaogaina. E le gata i lea, o le tele o punaoa o loʻo faamatalaina ai le lelei o le tipi o le vodka, lea e faia mai le pine pine. E aʻafia ai le faʻatinoina o galuega o le faʻaleleia ma le faʻaogaina o meaʻai, ma aʻafia ai foi le tulaga o le puipuiga.

O le mea lea, o tupe mai i le cones e mafai ona faʻaaoga e avea o se auala e toe faʻaleleia ai mai le paʻu. Latou te faʻafefeteina le toto, taofi le faagasologa o le oti o sela o faiʻai, faʻaosofia le toe faʻaleleia o le tautala ma le faʻamaopoopoina o gaioiga. Ae e tatau ona faʻaaoga lelei e tusa ai ma faʻasalaga ma peʻa maeʻa feutagaiga ma le fomaʻi.

Recipes mo le sauniuniga ma le faʻaogaina o pine pine i vailaʻau faʻapitoa

O vailaau ma togafitiga o pine pine o loʻo faʻamatalaina auʻiliʻili i totonu o faʻamaufaʻailoga a tagata ma tusi tusitusi. O le mea pito sili ona taua i lenei vailaau faʻasolosolo o le pine manogi taua, suauu resinous, tannins ma se fualaau suamalie suamalie ma minerale tele. O fautuaga faafomaʻi e fautuaina aʻo le i amata togafitiga, talu ai o aʻafiaga o le itu ma se faʻafefe o le maʻi e mafai.

I vailaau faʻapitoa, faʻaopoopoga i pine pine, e faʻaaogaina foi nila, pulupulu (lala), lala, komi, pine pine. O vaega uma o le laau ei ai lona malosi faʻamalolo tutusa. Ae ui i lea, o loʻo i ai ni nuances i la latou talosaga. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalama launiu lanumeamata o loʻo faʻamatalaina i le taimi o le faʻasologa o le paʻu ma le puipuia o le paʻu. Ma o pine pine e masani ona faʻaaogaina mo faʻamaʻi faʻalaʻi. Faitau atili e uiga i togafitiga o gaʻo pine i la tatou isi mea.

Seleseleina o meafaitino mata

E leai se faigata i le seleselega, e pei o pine masani o se laau taatele. E taua tele le filifilia o se vailaʻau faʻaleagaina, vaʻavaʻa mama, mamao ese mai fale gaosi oloa ma auala.

  • Le taimi e aoina ai. Cones o loʻo i luga o lālā pe a uma ona tupu. Ma o laau pine e amata ona fuga i le 15 tausaga. O fugalaau e mafai ona amata mai ia Me ia Iuni, fuafua i tulaga tau fesuiaiga. Ma a maeʻa le lua i le tolu vaiaso, e aliali mai pulumu.
  • E faapefea ona selesele. Afai e te tipiina se tamaʻi uila, o totonu o le taʻavale. O lenei mea e taua tele ai le fua. E na o mea eleelea, e le o tatalaina ai ni pusa e tatau ona aoina. E masani ona tupu lenei mea ia Iuni. E ui lava o loʻo i ai se manatu e mafai ona aoina e tusa lava pe o le taumalulu, i le pepa tatala. O nisi o punaoa ua faailoa mai e sili atu ona lelei le seleseleina o fualaau aina ao leʻi oʻo i le solstice o le taumafanafana.

Cones, e fai ma tulafono, aua le faʻamago. Ova malosi, laʻau meli, suauu ma faʻasao, teuteuga ma mea faʻaleagaina ua saunia mai meafaitino gaosia.

Faamalologa gaioiga

O a faʻamanuiaga e aumaia e paina pine i le tino? O le a le mea o aofia ai i totonu o la latou vailaʻau faʻamaʻi?

  • Turpentine (coniferous essential oil) faatasi ai ma pinene, borneol, cadinene, limonene, acetate benyl acetate ma isi terpentines.
  • Tannins.
  • Gaʻo faʻamaʻi.
  • Tigā.
  • Matagofie
  • Suauu minerale.
  • Manua vitamini rich (C, K, P, A, vaega B).
  • Resini
  • Pule.

Fusi o le gaioiga faʻamalositino:

  • antimicrobial
  • faʻalavelave
  • anti-inflammatory
  • tagata faʻamoemoe
  • toʻa
  • faamamaina o toto
  • diuretic
  • filifili
  • fomaʻi
  • insecticidal
  • anti-zingotic.

Lisi o faʻamatalaga

O le a le taimi e aoga tele ai le togafitiga o pine?

  • Pine pine mo le taia. O fua o loʻo i ai se ituaiga faapitoa o tannins e taofia ai le malepe o neu i le faʻamaʻi o le mafaufau. Ma o lenei mea e fesoasoani e taofi pe taofia ai aʻafiaga o le maʻi pipili. O le inu o le ava malosi e sili ona aoga, talu ai o le ava malosi o "faʻaalia" meatotino o tannins. O nei vailaau faʻapitoa foi ei ai lona aoga aoga i le manatuaina, o le cardiovascular system, e faʻamalosi ai puipui o toto toto, faʻamalolo le tinisitus.
  • Pine pine mo le tale. E mafai ona e faʻaaogaina mea faʻamalosi, mea inu ava, faʻapea foʻi ma le faʻamaʻaloga. O le vaifofo e fesoasoani i le faʻaogaina o le gaioiga o le gasegase respiratory - bronchitis, tracheitis, pneumonia. E mafai foi ona faamaoti i le tuufaatasiga o togafitiga mo le pulupula tuberculosis.
  • Ma le toto maualuga. E i ai le malosi o le mea faigaluega, faʻamaonia ai le mamafa o le toto. E fautuaina e ave ma le maualuga, mo le puipuia o le paʻu e faasaga i se tulaga maualuga o le mamafa.
  • Mo le togafitiga o le vaega o meaʻai. O le tele o herbalists na taʻua le aoga o lenei togafitiga i luga o le manava ma le pancreas. Aemaise lava, o le tele o pine pine ua fautuaina mo le maʻi o le papatiso, gastritis. Ae ui i lea, ua faailoa mai e faapea o le vailaau faasaina e mafai ona mafua ai se vevesi. O le mea lea, faatasi ai ma ia tagata suʻesuʻe, o se faʻatalanoaga ma se fomaʻi e matua taua lava aʻo lei aveina le vailaʻau.
  • Vaʻa vevela. Faʻasalaga vein, faʻavaeina o le ulu, faʻafefe o puipui o le vaa, e aoga tele le faʻaaogaina o vailaʻau i totonu, faʻapea foʻi ma vai taele. E masani ona faʻaaogaina se faʻafefiloi o tinctures mai pine pine, salu suamalie, verbena, solofanua solofanua.
  • Togafitiga faʻapitonuʻu ma pine pine. E masani ona faʻaaogaina e pei o se faʻalavelave, faʻafefe, faʻamaʻi, anti-inflammatory, vailaau faʻamaʻi pipisi, mea faʻamaʻi pepe. O teuteuga e mafai ona togafitia ai ni paʻu paʻu i le eczema, siama, laisene, allergies. E le gata i lea, o mea masani e masani ona faʻaaogaina mo le pipiiina o sooga ma maso, faʻamalolo le mumu, fula ma le tiga. Faʻaiʻuina i tala faʻaanamua, rūmatism, myositis, gout, radiculitis. E le gata i lea, o teuteuga ma mea e faʻaogaina e mafai ona faʻamamaina ai le gutu, o le faai ma le mumū.
  • Faʻamanuiaga mo tamaiti. O le tele o taimi e faʻatatau mo le tale (ARVI, maʻi, bronchitis, tracheitis) i le ituaiga o inhalations ma infusions. E mafai foʻi ona faʻataʻitaʻiina vai taele faʻatasi ai ma le teuteuina o faʻamaʻi mo faʻamaʻi paʻu, e faʻamalosia ai le puipuiga a le tino, e avea o se mea e pala. Faʻapipiʻi ma le tale e faʻaaogaina e pei lava ona faatonuina e le fomaʻi. Aua e te solia le tui, talu ai o le maualuga o le faʻasalaga e mafai ona lamatia mo tamaiti ma faʻapogai ai se faʻafefe o le tino.
  • Toe faafou togafitiga. O le tele o iloiloga lelei e uiga i le le faʻamalosia, o le vaitamini o lenei fofo. O vailaau e taofia ai le le atoatoa o le vitamini, o le atinaʻeina o le scurvy, faaleleia le puipuiga. E lelei le inuina e toe faʻafoʻisia ai le malosi pe a mavae vailaʻau faʻamaʻi ma isi faʻamaʻi.

E mafai ona faʻaaogā faʻamatalaga faʻapitoa e avea o se sui soʻo, e faʻamafanafana lelei ai le ea i totonu o le potu, faʻamamaina ma faʻaleagaina. Mo nei faʻamoemoega, o pine manogi taua ma se maualuga o mea e maua i le turpentine e masani ona faʻaaogaina.

Vaega o le faʻaoga i le fale

O le a le faʻaaogaina o pine paina i vailaʻau faʻaleaganuʻu? O a mea e mafai ona saunia mai nei meaalofa o le natura? E faʻapefea ona ave saʻo falemaʻi ma saogalemu?

O le faʻasolosolo o vaʻa ua saunia i luga o le vai. Faaaoga i totonu. E faʻapipiʻi faʻamalosi faʻamalosi i pati faʻamalolo.

  1. Galu 5 taʻavale laiti.
  2. Liligi le ½ lita o le vai.
  3. Suauu ile vevela vevela mo le 5 minute.
  4. Faʻamalosia le 1 itula.
  5. Faʻasologa.

Ave le ¼ cup 3 taimi i le aso (sili atu pe'ā uma ona 'ai).

Sauniuniga o mea e faʻafefiloi mo pusa paʻu

  1. Saunia 3 ipu o meafaifaʻaiga faʻapitoa.
  2. Liligi 3 lita o vai.
  3. Palu mo le 5 minute.
  4. Faʻaosooso 2 itula.
  5. Faʻasologa.

E sasaa le susu i totonu o le taele ma le vevela vai. O vailaʻau faʻamalolo e ave e tusa ai ma faʻamatalaga e le silia le 20 minute.

O a vaega o le faamalologa o le vodka tincture o pine pine? E talitonuina o le ava malosi e faʻaleleia ai mea aoga uma o lenei vailaʻau. E masani lava ona fesoʻotaʻi lenei mea i laupepa o loʻo iai i le paina o mea taua. O le mea lea, o le ava malosi e masani lava ona saunia mai pine pine. E ave faʻatalanoa, ae faʻapipiʻi lelei foi i le tinii o pine pine. E faʻaaogaina o se mea e le fiafia i le lotoifale, faʻamaʻi, anti-inflammatory, antiseptic.

Sauniuniga o le tinii o pine pine

  1. Ave le tasi vaega o mea gaʻo.
  2. Liligi 10 vaega o le ava 40% po o vodka.
  3. Faʻaauau 7 aso i se nofoaga mafanafana.
  4. Faʻasologa.

Ave le 1 tsp. 3 taimi i le aso pe a uma taumafataga. E mafai ona fafagaina i totonu o le vai poʻo le lauti. O loʻo faʻaalia mo faʻamaoniga uma ma faʻamaʻi.

I totonu o fualaau a tagata, o loʻo i ai foi ni moli-vodka tinctures. E fautuaina e avea o se faʻamalosi, togafitiga o fualaʻau, e aoga tele le inuina mo tagata e masani ona faʻalavelave faʻafuaseʻi, mo le puipuia o le suka ma le SARS.

Sauniuniga o le moli vodka tincture

  1. Tuu le 6-8 i totonu o se fagu lita.
  2. Faaopopo 1 le ava suamalie ma le 1 cup vodka.
  3. Lulu lelei.
  4. Faʻamalosi 21 aso i se nofoaga mafanafana.

Faaaoga le 1 taimi i le aso mo le 1 tbsp. l pe a uma ona 'ai. Tincture o loʻo teuina i se nofoaga malulu ma malulu.

Faʻaopopo atili i le faʻaaogaina o pulupulu pe a uma le taia

Talu ai nei, o le tele o faʻamatalaga na faʻaalia e uiga i aoga o lenei fofo faʻapitoa i le maeʻa ai o le paʻu. I Iapani, na faia suʻesuʻega i luga o le vailaʻau kemini o pine pine. Na maua ai o le faʻavaveina o mea o le tannins ma a latou sootaga malosi ma proteins, biopolymers ma polysaccharides e maua ai le maualuga o le togafitiga i le faatoilaloina o neu neva, ma toe faʻafoʻi ai galuega ua leiloloa. O le fesili e masani ona tulaʻi mai: o afea e ao ai pine mai pine mai le pa? E leai ni faalilolilo faʻapitoa e aoina. Ae e taua le mafaufau i na manatu:

  • kiona e tatau ona laʻititi (1 i le 4 cm),
  • e tatau ona e filifilia ni papa vaivai e faigofie ona vavae pe faʻamaʻa,
  • o fualaau aina e tatau ona avea ma pulumu paʻu, paluga, oona, oona,
  • aoina mai pine pine mo le faʻasolosolo mai se taʻavale e fautuaina ia Me poʻo Iuni (faʻalagolago i tulaga o le tau).

I totonu o fualaau mo pine pine mai le paʻi, o le vodka o le tele o mea e maua. Naʻo oe e tatau ona filifili le vodka sili ona maualuga.

  1. Grind 6 pu.
  2. Sasaa se ipu vodka.
  3. Faʻaosoosoina le 14 aso i se nofoaga pogisa, faʻavaivai taimi.
  4. Faʻasologa.

Faaaoga se taimi umi. E tusa ai ma nisi faʻamaoniga - e oʻo atu i le 6 masina. E mafai ona e inu 1 tsp. 3 taimi i le aso. Mo le puipuiga - 1 taimi i le aso.

  1. Faʻamama uma vai i se fagu lita.
  2. Sasa vodka atoatoa.
  3. Faʻamalosia 40 aso i se nofoaga pogisa.
  4. Faʻasologa.

E mafai ona e inu 1 sipuni, faʻafefe i le vai vevela poʻo le lauti. E mafai foi ona faʻaaogaina mo le tapeina o le mea na afaina, o le tino ua paʻu ma le paʻu.

E taua tele le manatuaina o le fualaau oona lava ia i le taimi o le faʻasologa o le taʻavale e matua faʻasaina. E mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau i le feutagaʻi ma lau fomaʻi, i togafitiga faigata.

Jam ma syrup

O le puipuia e mafai ona le na o le ava malosi ma le meli, ae faapena foi le tele o suka. Jam mai pine pine e le gata o se meaʻai, ae o se vailaʻau. E sili ona aoga mo maʻi faʻamaʻi, tau, e faʻamalosia ai le puipuiga.

  1. Ave 1 kilokalama fualaau lanumeamata.
  2. Liligi le 1 kilokalama o le suka.
  3. Faatumu i le vai (e tatau ona ufiufi ai pusa).
  4. Simmer.
  5. Lili e pei o siama masani.

O le a le mea e fai ai le kuka? E tatau ona kuka le Jam mo se taimi umi, i luga ifo o le vevela. E tatau ona aveese le puaa e aveese ai le oona. E masani ona kuka le 15 aso i le 15 minute i le aso. O le siamu e mafiafia, lanu-amber, aromatic, faʻatasi ai ma se meaʻai masani.

  1. Saunia le suauu mai le 1 kilokalama o le suka ma le 1 ipu vai.
  2. Liligi le 1 kilokalama o suauʻu taʻavale.
  3. Taofi i totonu o le pusaaisa.

E mafai ona e faia sina sipuni ile meli. E mafai foi ona e fufuluina i totonu o paʻu oona i luga o laʻau suka, ona tuʻu ai lea o le sua. Ave sina siva e fai ma vailaau mo faʻamaʻi pipisi.

Aisea e sili ona lauiloa ai pine pine i vailaau a tagata? O se tasi lea o togafitiga aupito sili ona aoga mo le gasegase, bronchitis, pneumonia. E ave e toe faʻafoʻi le tino pe a uma le taʻavale, faʻatasi ai ma le rūmāmati, tiga o le gouty. O le tincture na gaosia i totonu o sooga tiga ma maso. Faʻaaogaina vai e faʻaogaina ai faʻamaʻi paʻu.

Suʻega o le maʻisuka, togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka

O le maʻisuka o le faʻamaʻi o le faʻalapotopotoga faʻaonapo nei, o se faʻalavelave faʻafuaseʻi. O le taua ma ia o loʻo faʻaauau pea mo se taimi umi, ae o le mea e leaga ai, e le lava le suiga. O le numera o tagata mamaʻio loʻo maua i le maʻisuka o loʻo faʻateleina, ma e tele lava ina latou faʻamoemoe mo se vavega: o le a avea o se togafitiga, o se togafiti togafiti e laveaʻi ai i latou mai faigata. Vavega, ala, e le tupu. Ae o le faapalepale ma le onosai e mafai ona galueaiina vavega.

Faailoga ma mafuaʻaga, togafitiga faʻaleaganuʻu mo le maʻisuka:

O se faʻaaliga masani o lenei faʻamaʻi o le fia inu tele, o nisi taimi e le mafai ona faʻaaogaina, o le "luko," o le tufatufaina o se tele o urine e maua ai le suka, o se taunuuga o le faateleina o le i ai o le suka i totonu o le toto. O nisi taimi ei ai le vaivaiga lautele, o le matuia tele o le vaʻai, o le tofo o le uʻamea i le gutu, le faʻamaloloina o manuʻa manuʻa, ma le paʻu o le paʻu. O le tagata maʻi e leiloa le mamafa pe, i se isi itu, e oʻo lava i le mafiafia. E masani lava, e maua foi le maʻisuka mai faʻalavelave o se isi metabolism, e aofia ai le palatini ma le gaʻo. O le iʻuga, o le tele o le faʻalavelave faʻaleagaina o loʻo aʻafia ai i totonu o le tino, lea e mafai ona mafua ai se faʻalavelave matautia - o se maʻi suka, ma o lenei mea e leai se mea ae na o le inumia o le tino.

Meaʻai mo le maʻisuka:

Ua iloa e tagata uma o le maʻisuka ei ai se meaai malosi. Seʻi o tatou amata i le suka - o lona taumafaina e tatau ona faaitiitia le tele o taimi, faʻaaoga, pe a manaʻomia, sui (xylitol, saccharin), faʻapea foʻi le faʻaititia o le faʻaaogaina o oloa e maua ai le maso. Se uiga faapitoa i le meli, aua o le suka foi.

Gaʻo maʻi

Faʻateleina aano o manu o ituaiga uma i au mea taumafa. O le susu o susu, cheese cheese, yogurt ma isi gaʻo susu e aoga. O fualaau faisua, o le sili ona aoga o fulufailaʻau ma kapisi paʻepaʻe, faapea foi ma le sua sauerkraut. Fuga mai fualaau faisua e sili atu ona aoga le riki, garlic, meaʻai, seleni. E lelei le inuina o sua suamalie, aemaise lava kāroti, ae e tatau ona faʻaalu i le afa i le vai ma inu i le afa afa i le aso.

O fualaʻau e aoga, ae faʻatau banisi, plums, ma faʻi. Nai lo le kofe, o le fatuina o aʻa o chicory e lelei. O le oloa maeʻa e faigofie ona maua i le faleoloa.

Fofo faʻapitoa mo le maʻisuka

Ua oʻo nei i le taimi e talanoa ai e uiga i vailaʻau taugofie e aoga tele i le tauina o le maʻisuka.

O le mea aupito sili ona tuai mo le maʻisuka, i loʻu manatu, o se faʻafefiloi o fualaau o vailaʻau nei:

O le peʻa e 5 itula, laulaʻau laʻau 5 itula. Mo i latou, pe a manaʻomia, faʻaopopo pe o se laulaau o fualaʻau vao poʻo aʻa. 2 tbsp. l aoina, pe 500 ml o le vai inu, e tumau pea le 30 minute, maunu, inu 100 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo le i taumafa.

O se faʻafitauli lelei lea mo tagata maʻisuka:

Laʻau o le Burdock 1 h., Laʻau mumu lanu meamata 1h., Pepa laulaau 1 h 2 tbsp. l aoina mai mo le 500 ml o le sua o le sua, faia pea le 30 minute. Inu 100 ml 3 r. se aso ao le i taumafa.

Aoina o laʻau mo le maʻisuka:

Horsetail grass 20 g field, vao vao strawberry 20 g, muti vao 20 g. O vaega uma e tuufaatasia, sasaa le 1 lita. vai fufulu, faʻaauau le 30 minute, aʻa. Inu 1 ipu tioata 2-3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai. E tatau ona manatuaina o le aoina o le aʻafiaga e malosi tele.

Togafitiga o le maʻisuka ma le elecampane, o se fofo faʻa-tagata:

Bil leaves leaves 15 itula, elecampane aʻa 10 itula, pi pipi 10 itula, siani root 10 itula Suʻe 2 tbsp. l Aoina le 500 ml o le vai inu, aumai i se vevela ile vevela vevela ma vave ona tape le afi. Faʻaosooso 30 minute, faʻalavelave. Inu 0.3 ipu 3 r. i le aso 30 minute ao leʻi oʻo i taumafataga.

O isi togafitiga mo le maʻisuka e aofia ai togafitiga faʻasologa:

I vaipanoa o Voronezh ma Tambov, o le maʻisuka e masani ona togafitia i le propolis. O nisi tagata e fiafia e faʻatau le palatini e ala i le foloina o fulu. Latou te saunia ma inu le 10% o le 0.5 tsp. ma le 1 tbsp. se sipuni vai vai 3-4 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. Na ou maua le faamaoniga o le aoga o lenei meafaigaluega mai se fomai tuai. Na ia fautuaina le faʻafefiloi o le 20 fuga o le 10% propolis tincture ma le 0.5 ipu o le susu mafanafana ma inu 3-4 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Na ou feiloai i se tasi togafitiga muamua mo le maʻisuka i le taimi muamua i se maketi i le nuu o Bolshevo latalata i Moscow. I le taimi o se talanoaga ma se uo, o se tagata tausi pipi na sau mai le Voronezh e faatau atu le meli i luga o le maketi, sa sau se tagata e le masani ai ma fesili mai pe mafai ona i ai le meli buckwheat i le faatauina atu. Sa ou fesili pe aisea na ia manaomia ai Me. Ona ia taʻu mai lea ia te au mo se taimi umi, pe a ma le 20 tausaga talu ai, ua mafatia o ia i le maʻisuka ma ua maualuga lona faateleina i le suka o le toto, lea i le taimi atoa lenei sa ia taumafai ai i le tele o metotia o togafitiga. Ma mulimuli ane maua. Ou te fia faailoa atu oe i lenei maʻi ole maʻisuka.

Togafitiga o le maʻisuka ma le siaki o lavrushka ma le meli, o se fofo faʻa-tagata:

E tatau ona e ave ni fasi laupepa laititi e 10, 3 tbsp. l laau fuʻa vine, 2 tbsp. l moa buckwheat (sili atu nai lo le), sasaa le 500 ml o vodka ma tumau 10 aso. A maea le filiga, ua saunia le oloa. E tatau ona e inu 1 tbsp. l 3 taimi i le aso ao leʻi 'ai. Ua ou fautuaina lenei fua i le tele o tagata gasegase. Sa faaitiitia le suka i le 70-80% o tagata gasegase - e sili atu, e itiiti ifo.

Laʻau faʻafomaʻi mo le maʻisuka

Ma o lenei - faʻalogo! Ou te tuʻuina atu se lisi o vailaʻau faʻamaʻi ma mea faʻafefiloi, fualaʻau, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina na latou pasia ai le suʻega o vailaʻau faʻaleaganuʻu ma na ou aoina patino ma taumafai mo le 40 tausaga.

Goatberry officinalis (galega). O le fusi ua saunia e pei ona taua i lalo: 1 tbsp. l otaota matutu e sasaa atu le 300 ml o le vai inu, aumai i se vevela ma vave ona tape le vevela, malulu, vevela. Inu 0.5 cup 3 taimi i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga. I lenei tulaga, o le malosi o le 'oti e faateleina ai le toto maualuga e tatau ona amanaia.

Tandelion aʻa. 1 sipunifi gaʻo lelei le gaosi i le 1 tbsp. fufulu suavai e pei o le lauti, ia tumau 40 min. Faʻafiafia, vevela. Inu 50 ml o le 3 r. se aso ao le i taumafa.

Faʻailogaina o upega. Ina ia saunia se fusi o le 50 g o laulaau, sasaa le 500 ml o le vai inu i totonu o se pesini ua faʻamanuiaina. Faʻaosoosoina le 2 itula, faʻasusu ma inu 1 tbsp. l 3 itu. se aso ao le i taumafa.

Laʻau toto. O fatulaʻau o se tasi o togafitiga sili ona lauiloa o le maʻisuka i vailaʻau faʻaleaganuʻu. O fatu laʻau e sili ona faʻaaogaina, muamua-faʻapipiʻiina (e mafai ona i totonu o se faila kofe). 1 tbsp. l fatu fatu e tatau ona fausiaina i le 500 ml o le vai inu, ia tumau 30 minute. Inu 100 ml 3-4 p. se aso ao le i taumafa.

Laʻau paʻu Mo le sauniuniga o le afu 1 tbsp. l laulaau laulaau laulaau 1 le ipu vai inu, aumai i se vevela ma vevela i luga o le vevela vevela mo le 1 minute, ona faʻasolosolo 30 minute, malu, faamama. O le mea e mafua mai ai ua onā i le aso i ni vaega laiti.

Pepa lanu. 1 tbsp. l laulaau lanu lanu 1 tbsp. fufuluina o vai, tumau, afifi, 30 min., manaia, malulu. Ave 1 tbsp. 3 taimi i le aso 30 minute ao lei faia taumafataga. O le taotoga e aoga tele, aemaise lava i le amataga o le maʻi. Ae ui i lea, o le fusi o lau lanu lanu e maualuga le mafai ona faʻaitiitia le toto suka. Ma o lo o tauaveina lenei mea o loo i totonu o laulaau neomertilin.

Bean Pods. E aoina ia Aokuso ma faʻaaogaina e avea o se mea teuteu. Ina ia maua, 15-20 pipi e kuka mo le 2 itula i le 1 lita o le vai seia oʻo ina oʻo i le afa o le vai faʻaputu. O le susu e tatau ona faʻamamaina, faʻafefete ma inu i le 0.5 ipu 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aina mo le 2-3 masina.

Rosehip. Ina ia saunia le suka e suʻe 2 tbsp. punetini o fualaau aina, gaosi, sasaa 500 ml o vai inu, mafanafana ma tumau 3-4 itula (e mafai ona e faia i le po). Faʻafiafia, faamama. Ave le 0.5 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Faʻatonu o Sciences Biological V. Kosterov

O mea o loʻo i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e le o se fesoasoani mo oe lava.
O le pulega o le nofoaga e le o tali atu i taunuuga o le ola o le tagata lava ia.

Faamatalaga lata mai

Sa ou tilotilo PINE MO LE TYPE 2 DIABETES. FUA! Pine pine mo le maʻisuka:
aoga aoga ma recipes. . Lomiga lauiloa. Suauu manogi mo le maʻisuka ituaiga 2:
E faʻapefea ona ave le maʻisuka i le suka maualuga?

Tinii o pine paina mo toto toto. Tincture o pollen ma fugalaau pine. . • Maʻisuka, togafitiga faʻaleaganuʻu • Tisi 2 maʻisuka, togafitiga • Maʻisuka, togafitiga, tupe faʻamaonia.
Tinii o pine paina mo toto toto. Tincture o pollen ma fugalaau pine. . • Maʻisuka, togafitiga faʻaleaganuʻu • Maʻisuka, togafitiga, tupe faʻamaonia. Ituaiga 2 maʻisuka:
togafitiga o le maʻisuka.

maʻisuka ma pine pine. Taras Korobanov. Tatalo . Pine mo pine mo le maʻisuka ituaiga 2- TALAFAASOLOPITO E LE FAIA!

Auala e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma fomaʻi ma vailaʻau - Duration:
4:
58 Faamalolo oe lava 381,720 views.
Auala e faʻaaoga ai pine paina i vailaau faʻasoifua. . Mai le maʻisuka. O fualaau aina e fesoasoani i le vave faʻasaʻoina o le suka ma tausia i totonu o taʻaloga masani mo se taimi umi.
Talu ai nei, e tele taimi tatou te fananau mai ai i a tatou talanoaga:
O aʻu o le maʻisuka faʻatasi ma le poto masani. Ou te fiafia i togafitiga o le afaina o pine pine mo le maʻisuka ituaiga 2.
Curry lafoaʻi togafitiga o le maʻisuka, aʻala o le pine mo le maʻisuka, ituaiga 2 maʻisuka meaʻai ma togafitiga o le maʻisuka, o le tino-collection mo le maʻisuka. . Pine pine i totonu o tagata faʻaaoga vailaʻau aoga. I aso nei i le tele o lalelei i totonu.
Tupulaga matutua, ae leʻi faʻaaogaina pine pine e leʻi faʻasaina e puipuia ai le taʻavale. . Le togafitiga o le maualuga o le maualuga o le maʻisuka o soo se ituaiga e tatau ona faatonuina e le fomaʻi. I le ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o mafuaaga eseese o le atinaʻe o uiga ia.
O le auala e saunia ai le fualaau faasaina e faalagolago i lona ituaiga ma metotia e faʻaaoga ai i le togafitiga. . Ina ia faʻateleina le puipuiga i le maʻisuka, e mafai ona e faʻaaoga le jam mai pine pine.
E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, na maua ai o tagata na maua i le maʻisuka ituaiga II oe na maua le 200 mg o le silymarin e tolu taimi i le aso e faʻatasi ma togafitiga masani, sa i ai se faʻaititia o le taua:
anapogi toto glucose.
Le togafitiga faʻapitoa mo le maʻisuka ituaiga 2. Pine pine mo le maʻisuka ituaiga 2- 100 PERCENT!

Kerosene vaʻaia togafitiga o le maʻisuka. . Laina togafiti pine. O mea faʻamalolo o se pine pine e mafai ona ofoofogia.
Momo pepa:
O le maʻisuka ituaiga 2 o le soifua maloloina:
togafitiga. . I aso anamua, o pine pine na faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi eseese ona oa latou meatotino aoga.
Suauu pala mo le maʻisuka. Ua faʻamautuina i le ea o le vaomatua vao e 10 taimi e itiiti ifo ai siama nai lo le vaomatua o vaomatua. . Ma i tamaiti e maua i le maʻisuka, faaopoopo faʻatele ma vave vave le soifua maloloina. I le maʻisuka ituaiga 2.
Pine pine pine ma mea aoga. Meaʻai mo le maʻisuka:
o le a le mea e mafai ma o le a le mea e le o?

O mea faʻamalolo o pine pine

O pine pine i vailaau faʻataʻitaʻi e faʻaaogaina e togafitia ai faʻamaʻi e tele ona o vailaau aoga o loʻo aofia ai. I fualaau lanumeamata talavou, o loʻo iai:

  • vitamini o vaega A, B, C, K,
  • tannins
  • otaota (visepisi ma mea faʻapitoa),
  • ogaoga taua ma gaʻo,
  • bioflavonoids (vitamini P),
  • vailaʻau taua - magnesium, seleni, uʻamea,
  • vailaau oona ma meaola o meaola (alkaloids, vevela, tannins).

Talu ai ona o le tamaoaiga, o pine pine e tele mea e faʻamalolo ai:

  • antibacterial
  • anti-inflammatory
  • tonic
  • fomaʻi
  • toe faʻaleleia puipuiga,
  • tagata faʻamoemoe.

I vailaau, o vailaʻau mai pine pine e faʻaaogaina mo togafitiga poʻo togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi nei:

  • sasa
  • anaemia
  • vaivaiga gasegase ma ona taunuuga (e pei o le scurvy),
  • tuberculosis
  • bronchitis
  • pneumonia
  • faʻatasi faʻamaʻi (rheumatism, polyarthritis),
  • nisi o faamaʻi o fatuga ma le polokalama urinary (sei vagana ai fafo),
  • gallbladder faamaʻi
  • tiga o le endocrine
  • vasipolo vascular
  • paʻu paʻu.

Le taimi e aoina ai pine pine mo togafitiga

Mo le sauniuniga o vailaʻau, e masani ona faʻaaogaina pine pine pine. O le taimi sili ona lelei mo le seleseleina o fualaau aina e fuaina i tulaga tau fesuiaiga lea e ola ai pula. I le vaeluagatotonu, e tatau ona aoina i totonu o le ogatotonu o Me ma le faaiuga o Iuni, e fuafua ai le tikeri o lo latou matua ma le lelei ile uiga lea:

  • se uʻamea o lanu vali lanu lanu meamata ma se lamolemole ma luga o le fogaeleele,
  • fualaau aina - 1-4 cm,
  • o le fausaga o le pusa e eleelea, ae vaivai - e faigofie ona tipi i se naifi,
  • e leai se mea e tatau ona afaina ai i le tino o le pala, maʻi faʻaleagaina poʻo togafiti o meaola faalafua.

Ina ia saunia ni mea faʻapitoa, e aoina faʻasologa i se isi taimi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipuia o fasipolo ma toe faʻaleleia mai ia i latou, e fautuaina ia pine pine e aoina mai ia Iulai ia Setema e aofia ai. E talitonuina o le taimi lea e maua ai e le fua ia tannin ia i latou, lea e puipuia ai le oti o le faiʻai.

O pamu tuai e faʻaaogaina foi i nisi o fua. Aoina i latou i le tausaga talu ona maeʻa. I le taimi nei, latou te maua ai se uliuli enaena enaena, tatala atoa, leai ni fatu i totonu o latou fale.

Pine pine i togafitiga faʻaleaganuʻu: meaʻai

E tele suʻega mo le sauniuniga o vailaʻau mai pine pine. Latou te inuina le ava malosi ma le vineka, teuteu i le susu po o le vai, faamaloloina o le meli ma le siaki.

Faamatala lou faafitauli ia i matou, pe faasoa atu lou olaga i le togafitia o le maʻi, pe ole atu mo fautuaga! Faʻamatala e uiga ia oe lava iinei i luga o le saite. O lou faafitauli o le a le tuulafoaia e aunoa ma lou gauai, ma o lou poto masani o le a fesoasoani i se tasi! Tusi >>

Pine tipitipi pine togafiti togafitiga

  1. Faʻataunuʻu mo le puipuia o le paʻu. Cones i le aofaiga o le 5 pcs., Ao mai mai Iuni ia Setema, tipi i ni fasipepa ma sasaa se ipu ava malosi (70%). Mo le 14 aso, e tatau ona tauanau le oloa i se mea pogisa, aʻo luluina i aso uma. A maeʻa lena, ona faʻamaʻaloina lea o le kulupu ma faʻaaoga 1 teasini le tasi i le aso. O le faʻasolosolo foi e ave mo togafitiga faafomaʻi, aʻo faʻalautele le fua i le tolu taimi i le aso mo se sipuni.
  2. Faʻafeiloaʻi mo le toe faʻaleleia pe a uma le faʻamaʻi. E lima pine paʻu ua tipiina i fasipepa o loʻo kuka i le 0.5 l. vai mo le 5 minute. O le mea e mālūlūina ma faʻavaivai e ave 50 g i le aso mo le 6 masina.
  3. Faʻasaina o le ava malosi. E lima pine paina ua sasaa atu i le 250 g o le ava malosi (70%) ma ua tauanau mo le 10 aso i le vevela o le potu. A maeʻa lena, o le paluga o le apple cider i le aofaiga o le sipuni o loʻo faaopoopo i le vai inu. E faʻaaogaina le faʻaaogaina mo le 1 sipuni, lea o loʻo faʻasalaga muamua i totonu o se ipu vevela.

Togafitiga ma pine pine

  1. Faʻasoʻotoga mo le faʻamamā ma le vascular tone. Small cones i le aofaiga o le 6 pcs. fufulu, paʻu ma tumu i le 200 ml o vodka. Mo aso e sefulu, e faʻafefiloi ai le paluga, ae o nisi taimi e tatau ona luluina. O le vailaau o le Apple cider vinegar i le aofaiga o le 2 tsp ua faaopoopo atu i le oloa ua vaivai. ma tuu i se nofoaga malulu. E tatau ona ave le afaina i le sipuniti pe a uma le 'aiga o le taeao. E le mafai ona e faʻauluina le vailaʻau i vailaʻau, ae tatau ona e faʻamalosi mo sina taimi umi - e oʻo atu i le 15 aso.
  2. Atherosclerosis infusion. O pine pine pine ma nila e faataatia i le pito i luga i totonu o se ipu malamalama po o se mea omea, lea ua tumu i le 40% vodka. A maeʻa aso e 10 o le faʻasolosolo, o le tuufaatasiga e faʻamaʻaina ma faʻaaogaina 10-20 matūa faʻafefeteina i le vai mafanafana ao le i fafagaina faatolu i le aso.

Pine pine mo le togafitiga o le tale

  1. Fusi mo le bronchitis. O se sipuni sipuni o le pine pine pine, faʻasalaina i totonu o se ipu vai inu, ua faʻaosoosoina mo le afa aso. Aumai muamua se meaʻai muamua aʻo leʻi 'aʻai, vaevaeina i ni tolu inumaga i le aso.
  2. Faʻataunuʻu mo le fomaʻi. Aʻau i le vai inu, o le sipuni sipuni o cones paʻu e tuʻuina mo le 15 minute ma inu ae leʻi fafagaina faatolu i le aso i le vaega lona tolu o se ipu malamalama.
  3. Foot baths mo le tale. Laʻau laiti i le aofaiga o le 20 fasi vaega e sasaa ai le 3 lita o le vai e kuka ma faʻafefete mo le afa itula. O vae e solomuli i se fofo faigofie, e ufiufi ai le atigipusa ma se palanikeke.
  4. Laʻau suamalie. O pepe fou fou e nutimomoia, tuu i totonu o se fagu i luga o fola, e sasaa ai taʻitasi taʻitasi ma le suka. Tao le sipuni i totonu o le pusaaisa. Faʻatasi ai ma le malosi o le tale, o le syrup e ave i luga o se sipuni seia oʻo ina faʻamalieina le tulaga. I nai togi laʻititi, i le maliega ma le fomaʻi, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti mai le 7 tausaga.
  5. Faʻataunuʻu mo le gasegase. O faʻasolosolo faʻasolosolo i lalo o le 1 i le 10 e tumu i le 40% vodka ma tuʻu ai i se nofoaga mafanafana mo le 14-21 aso. A maeʻa lenei mea, e tatau ona e inuina le fualaau faasaina faatolu i le aso mo se sipuniti pe a uma ona 'ai.
  6. Laʻau i le susu. Ono fagaina pine, tipi i ni fasipepa, sasaa le 500ml o susu susu ma faʻapipiʻi mo le 20 minute i luga o le vevela vevela. A maeʻa lenei, ona tuʻu ese lea o le susu mo le isi 20 minute.Ua faaopoopoina le meli i se vai mafanafana. O le mea e maua mai ai le paluga ua fuafuaina mo le 7 aso o togafitiga, o lea e tatau ai ona e teuina i totonu o le pusaaisa, ma vevela aʻo lei faʻaaogaina.

Soosooga faʻatasi

  1. Faleʻeleʻele mo le togafitiga o mea faʻamaʻi. O tamaʻi pine ma pine paina e tutusa lava le tuʻuina i totonu o se fagu, sasaa i le vai ma kuka mo le afa itula. A maeʻa lena, o le masini e faʻaosoosoina mo le 12 itula seia oʻo ina maua e ia se mea lanu enaena-enaena. Mo togafitiga togafitiga, 2 lita o le lapisi e tatau ona sasaa i totonu o le bath bath.
  2. Totoina o sooga faʻamaʻi. E sefulu ni pusi e tuu i totonu o se fagu, faaopoopo le 700 ml o le ava malosi (96%) ma alu ai mo le 7 aso i se nofoaga pogisa. O togafitiga e faʻamamaina e amata pe a maua e le vai se lanu enaena.
  3. Faʻatau e faasaga i le rūmāmati. O pine pine na aoina i le aso lima o Iuni e tipiina i ni vaega se 4 ma faʻatumu i le afa o le 3-lita. A maeʻa, 500 g suka o loʻo faaopoopo i le fagu, e faʻapipiʻiina le vai inu ma faʻamalo le tapuni. O taimi taʻitasi, e tatau ona lūlū le fagu seʻia oʻo ina solo le kulū ma faʻamalolo le faʻagasologa. E faʻaaogaina le faʻafefeteina ao leʻi faia le taeao mo le 1 tbsp. sipuni.
  4. Sese Faamama. O se tamai pine pine i le afiafi e tuu i totonu o se ipu malamalama ma vai ai i le po. I le taeao, o le afaina faʻatasi ai ma le uʻamea o loʻo ufiufi, pe a maeʻa ona tuʻuina atu. E faʻapipiʻi le vai i le mea e maua mai ai i se tioata atoa, ma ua maeʻa ona latou inuina i ni pusa se lua.
  5. Faʻatasaga mo tiga faʻatasi. Old cones i le aofaiga o le 2 pcs. sasaa vai inu ina ia ufitia atoa lo latou vai. O le fagu e afifiina i se mafanafana mafanafana ma totoe i lenei pepa seia oʻo i le taeao. Aʻo le i oʻo i le taeao, o le fua na mafua ai le 60 aso i aso uma.

Faʻaoga faʻamaʻi

  1. Goiter Tincture. O faʻasolosolo laiti, tipi muamua, tuʻu i totonu o se ipu tioata tioata ma sasaa ava (96%) i se aofaiga o le a latou ufiufi atoa. Ina ia faʻamalosi, o le mea e maua ai le oloa e tuʻuina i se nofoaga pogisa mo le masina, aʻo luluina i le vaiaso. A maeʻa lenei vaitau, ona faʻamamaina lea ma faʻamamaina le mea faʻapipiʻi mo le teuina i totonu o le pusaaisa. Ave le meafaigaluega i taimi e tolu i le aso e pei ona taua i lalo:
  • 1-3 aso - 1 pa'ū,
  • 4-21 aso - 5 pa'ū.

Afai e manaʻomia, toe fai togafitiga.

  1. Vodka tincture mo le togafitiga o nonoa ma faʻalautele ai le gland. 15 taʻavale laiti sasaa 50 g vodka (40 °). A maeʻa aso e 10 o le faʻafefeteina, o le oloa e faʻamamaina ma faʻaalu faatolu i le aso, 5 faʻafefe mo le 21 aso.

Pine pine: faʻailoga

E ui lava i le mea moni o pine pine e tele mea e togafitia ai ma togafitiga, i tulaga taʻitasi, o togafitiga ma meaʻai ma teuteuga na saunia mai nei fua e mafai ona afaina ai.

O le tagofiaina o vailaʻau ua saunia i luga o pine o pine pine ua faʻasalaina i mataupu nei:

  • i lalo o le 18 tausaga ma sili atu i le 60,
  • i le taimi o le maitaga ma le lactation,
  • mo faʻamaʻi fatugao - faʻataʻitaʻiga, fafo,
  • ma le faʻaleagaina o le ate - o le hepatitis, cirrhosis,
  • i le tulaga o le afaina i allergies ma le le faapalepale tasi i nilala.

O le le saʻo ma le faʻaaogaina o tupe e faʻavae i luga o pine pine e mafai ona faʻaalia ai foliga o aʻafiaga, e aofia ai:

  • tiga o le ulu
  • solia o le mea o loo i ai meaʻai, faatasi ai ma le gaioiga, tiga o le manava, vomiting.

Lagona le saoloto e fai au fesili iinei i le saite. Matou te tali atu ia te oe! Fesili atu >>

Le vaʻaia o ni mea le lelei i le togafitiga ma pine pine, e tatau ona faia se suʻesuʻega muamua ma feutagai ma se tagata poto faapitoa.

Mea aoga o pine pine

O pine pine e faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa mo le sauniuniga o vailaau faʻaleagaina e pei o faʻaupu, teuteuga ma isi.

E le gata i lea, i luga o le faavae o mea masani e maua mai pine paina, o ia ituaiga o vailaau faʻamalolo e pei o paluma ma tinctures. O tamaitai e aoao e faia ni siamu mai pine pine, o loo i ai le tele o mea faafomai.

O mea faʻamalolo o cones pine o loʻo tuʻuina mai e ala i le i ai o vaega nei i la latou fatuga:

  • ese,
  • vitamini o vaega A, C, B, PP,
  • tannins, lea e iai se vaega taua i le faagasologa o le toe faʻaleleia o fausaga faʻapitoa,
  • ituaiga o suauu taua e maua ai se aafiaga faʻaleleia i le tino o le tagata maʻi.

O le i ai o tannins i totonu o pusi e puipuia ai le amataina ma le alualu i luma o le stroke i le maʻisuka. E mafai e Tannins ona faʻaosofia le gaioiga o nasu i totonu o le faiʻai pe a tutupu mai le maʻi le mafaufau. O na aafiaga i luga o faila o le faiai e taofia ai lo latou oti, lea e vave faʻavaveina ai le faʻafoʻisia o galuega uma a le tino pe a maeʻa le paʻu i le maʻisuka.

E tatau ona manatuaina o le ave o vailaau ua saunia i luga o pine o pine pine e tatau ona faia ina ia taofia ai le amataina o faʻamaʻi ma faʻalavelave i le tino.

O sauniuniga e faʻavae i pine pine o loʻo i ai meatotino nei:

  1. Faʻaitiitia le faʻalogona o sela i le faʻaitiitia o le tafe toto ma faʻalauteleina le tetee atu o le faʻaaogaina o le tino i le mea na tupu ai le matelaina o le okesene.
  2. Latou te faʻatagaina oe e toe faʻafoʻiina fausaga o le tino e le faʻamaʻatia atoa e ala i le faʻaogaina o auala.
  3. Faʻasaina le oti o neurons.
  4. E taua tele le puipuia o ituaiga ituaiga o stroke, lea e mafai ona atiaʻe e avea ma se taunuuga o le atinaʻe o le maʻisuka ma ona faʻalavelave e pei o le gasegase o le gasegase.

E i ai le tele o faʻailoga e tatau ona manatuaina pe'ā faʻaaoga fualaau faʻataʻitaʻi e faʻavae i pine pine.

O le tele o faitioga mo le tagofia o fualaau faasaina e faapenei:

  • allergies
  • le i ai o faʻamaʻi ogaoga o le fatu ma le ate,
  • maʻitaga ma lactation,
  • O tagata maʻi ua silia ma le 70 tausaga.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o pine pine e mafai ona faia uma i totonu ma fafo atu.

Faia se siama faamalolo

  • Paʻu lanu meamata pine laiti ma pine pine pine - tasi sipuni sipuni,
  • Suavai - 1 ipu (pe tusa ma le 250 ml).

Sauniuniga: Faʻamataʻu fou le filifilia o pine pine ma nilala talavou i le tafe o vai malulu ina ia faʻaaogaina otaota vao.

Fufuluina faʻasolosolo ma nila i totonu o se pesini faʻamamafa ma sasaa vai inu, ona tapuni lea ma le faaeteete le tapuni ma faʻafefete i totonu o se vai taele pe a ma le afa itula. A maeʻa ona aveese mai le vai, faʻafefe le susu i le vevela o le potu mo le sefulu minute, ona togiina lea o le susu i luga o le susu susu.

Faʻasalaga ma le faʻaeteete ia nila ma totoe ma le mea e faʻaaogaina i le sikuea lava e tasi ma faʻaopopo le mea teuteu i le tele o le oloa ua saunia. Afai, o se taunuuga, o le numera o decoction e itiiti ifo ma le tasi le ipu (pe tusa o le 250 ml), ona tatau lea ona maua le 250% i le mea e maua mai i le faaopoopoina o vai inu.

Talosaga: Aumai le paluga faatolu i le aso pe'ā uma ona 'aina le tolu o le ipu (i le aofaʻi, e tasi le ipu o pine pine e tatau ona onā i le aso).

E pei lava o soʻo se vailaʻau, o mea uma, mea teuteu ma sipuni mai pine pine o loʻo i ai ni faʻatauiga, lea e tatau ona amanaia.

Muamua lava, e tatau ona faʻaeteete tele pe a faʻaaogaina vailaʻau e saunia mai meaʻai laau o pine pine, fatugaʻo poʻo nila, i tagata o loʻo i ai so latou faʻafitauli.

Pe a ave soʻo se tupe e saunia i luga o le faʻavaeina o pine laau, e taua tele le vaʻaia ma le faaeteete le metotia, ona o le tele o le faʻaaogaina o tupe mai pine pine e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ma isi mea le lelei.

E le fautuaina e ave ni vailaau ua saunia i luga o le faavae o pine pine, nila poʻo pine pine i tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi fatugao.

Soʻo se vailaʻau e faʻavae i luga o pine pine e matua faʻasaina i le tulaga o soʻo se hepatitis, aemaise lava i lona gasologa vaʻaia.

O vailaau faafomai mai pine pine ua solia, e aofia ai siamu mai pine pine, pepe, fafine o loo faamoemoeina se pepe, ma tina tausi maʻi.

Faʻalogo! Ae e te leʻi amataina soʻo se fofo e faʻavae i luga o pine pine, fatugaʻo poʻo ni aʻala o le pine, e tatau ona e talanoaina lenei mea ma lau fomaʻi, lea o le a fesoasoani e aloese ai i le le manaʻoina o le tino.

O le ava malosi o pine paina mo le puipuia o le paʻu

  • Paʻu pine pine - 12 vaega,
  • Ava malosi 70% - 1 lita.

Sauniuniga: Faʻauʻu fou ona filifilia pine paina matutua i le vai malulu mamā e faʻamamaʻa ai otaota vao. O faʻamaʻa fufulu o loʻo tuʻuina i totonu o se ipu tioata tapuni ma sasaa ai le ava malosi. Kuni vavalalata ma alu mo le lua vaiaso i se nofoaga pogisa e faʻamalosi. A maeʻa lenei vaitau, faʻafefe le tincture.

Talosaga: Faʻaaoga le ava malosi i aso taʻitasi i le aso, tasi sipuni sipuni pe a uma se taumafataga.

  • Pipi pine pine - 5 fasi vaega,
  • Ava malosi 70% - 250 ml,
  • Apple cider vinegar - tasi sipuni.

Sauniuniga: Faʻasalaga fou le filifilia o paina paʻu e tumu lelei i le malulu vai e faʻaumatia ai otaota vao. O faʻamago ua tuʻuina i totonu o se ipu tioata ua tapunia ma sasaa ava malosi poo vodka maualuga.

Kuni vavalalata ma tuʻu i se mea pogisa mo aso e sefulu, ma tumau i le vevela o le potu. A maeʻa aso e sefulu, faʻaaoga le tincture ma faʻaopopo se tasi sipuniti o le pati pīpī vineta, sili atu nai lo le fale (o le vine cider vinegar can be replaced i le vine vine poo le lauti).

Talosaga: Faʻasolosolo aso taʻitasi i le aso: ao lei alu i le moega, e tatau ona e inu i se ipu tioata e le vevela ma le vaivai, lea e faʻaopoopo i ai le tasi sipuniti o le tincture. O lenei lauti e lelei le inu faatasi ma le faʻaopoopoga o le meli. O le togafitiga (togafitiga poʻo le toe faʻafoʻisia) e aofia ai le faʻaaogaina o pine mo le ono masina.

Tuua Lau Faamatalaga