Glucopeli i le maʻisuka

O le glucopifa o le suāsusu o le suāsusu mo le tautala tautala (e ala i le gutu), o se sui o biguanides. E aofia ai le vaega galue - metformin hydrochloride, ma le magnesium stearate ma povidone ua faʻavasegaina o mea faaopoopo. O le atigi figota Glucofage 1000 o loʻo i ai, faʻaopoopoga i le hypromelilose, macrogol.

E ui i le faʻaitiitia o le suka o le toto, e le maua ai le hypoglycemia. O le taʻiala o le gaioiga a Glucophage e faʻavae i luga o le faʻateleina o le mafanafana o le inisalini na talia, faʻapea foʻi ma le puʻeina ma le faʻaleagaina o le kulukose e sela. E le gata i lea, o le vailaʻau e taofia ai le gaosia o le kulukose e lelasea - e ala i le taofiofia o faiga o le glucogenolysis ma le gluconeogenesis.

O le mea autu o loʻo gaosia i le vailaau o le gasecogen gaosia e le ate. Ua maua ai foi le faateleina o le tele o masini o felauaiga i le kulukose i sila eseese. Metformin e iai foi lona lua aʻafiaga - e maualalo ai le cholesterol ma triglycerides, e saofaga i le sili atu ona lelei o le glucose i totonu ole vaega o meaʻai.

Faatonuga mo le faaaogaina

O se tapenapenaga mo le faʻafofoga tautala i foliga o laupepa e ufiufi ma se paʻepaʻe paʻepaʻe.

Mai le amataga o le vasega, ua faatonuina i se aofaiga o le 500 pe 850 mg i le tele o taimi i le aso pe a maeʻa foi taumafataga. Faʻalagolago i le faʻamalūina o le toto i le suka, e mafai ona faʻaititia lemu le metotia.

O le vaega lagolago i le taimi o togafitiga e 1500-2000 mg i le aso. O le aofaiga atoa e vaevaeina i 2-3 inumaga e aloese ai mai le gasegase o le gastrointestinal. O le fua faatatau maualuga o le tausiga o le 3000 mg, e tatau ona vaevaeina i 3 inumaga i aso taitasi.

A maeʻa sina taimi, e mafai e tagata gasegase ona suia mai se fua faatatau masani o le 500-850 mg i se vailaau e 1000 mg. O le maualuga pito i maualuga i nei mataupu e tutusa lava ma le togafitiga o le tausiga - 3000 mg, vaevaeina i 3 atumaga.

Afai e tatau ona fesuiai mai se sui muamua o le hypoglycemic agent i Glucophage, e tatau ona e le toe ave muamua, ma amata ona inu Glucophage i le fua faatatau ua taʻua muamua.

Faʻatasi ma le inisalini:

E le afaina ai le sifi o lenei hormone ma e le afaina ai aʻafiaga i le faʻamalosia faʻatasi. E mafai ona tuʻu faatasi faʻatasi mo iuga sili ona lelei. Mo lenei, o le fua o le kullufafa e tatau ona faʻamaonia - 500-850 mg, ma o le aofaiga o le inisalini e faʻatinoina e tatau ona filifilia e amanaʻia le faʻamalosi o le mea mulimuli i totonu o le toto.

Tamaiti ma talavou:

E amata mai i le 10 tausaga, e mafai ona e faatonuina i le togafitiga o glucophage uma se vailaʻau e tasi, ma faʻatasi ai ma le inisalini. O le metotia e tutusa ma tagata matutua. A maeʻa vaiaso e lua, e mafai ona faia se fetuunaiga ole fomaʻi e faavae i luga o le kulukose.

O le fua o Glucophage i tagata matutua e tatau ona filifilia e amanaia le tulaga o le masini. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona fuafua le maualuga o le creatinine i le toto toto 2-4 taimi i le tausaga.

Paʻu paepae paʻepaʻe mo le faʻafofoga tautala. E tatau ona faʻaumatia atoatoa, e aunoa ma le solia o lo latou faamaoni, faʻamamaina i le vai.

Glucophage Long 500 mg:

Puleaina o se fualaau o le 500 mg - tasi i le aso i le 'aiga o le afiafi pe faalua i totonu o se pusa o le 250 mg i le taimi o le taeao ma le aiga o le afiafi. Ole aofaiga lea ua filifilia i luga o se faailoga o le maualuga o le kulukose i le plasma toto.

Afai e te manaʻomia le fesuiaiga mai pepa masani i Glucofage Long, o le fua o le a mulimuli mai o le a faʻatasi ma le fua o le fua masani masani.

E tusa ai ma le maualuga o le suka, pe a uma le lua vaiaso e faatagaina le faateleina o le fua faatatau ile 500 mg, ae le sili atu nai lo le maualuga ole dose - 2000 mg.

Afai ole faʻaititia o le fualaau oona Glucofage Long, pe leai foi, ona tatau ai lea ona ave le fua pito i maualuga e pei ona faatonuina - lua laulau i le taeao ma le afiafi.

O fesoʻotaʻiga ma le inisalini e le ese mai i le taimi e ave ai le glucophage e aunoa ma se faaumiumi.

Glucophage Long 850 mg:

Ole fua muamua o Glucophage Long 850 mg - 1 le papa i aso taitasi. O le maualuga maualuga o le 2250 mg. E talitutusa le faʻailoga ma se fua o le 500 mg.

Glucofage 1000 faatonuga mo le faʻaaogaina:

O se vailaau o le 1000 mg e tutusa ma isi filifiliga faaumiumi - 1 laulau i le aso ma meaai.

Contraindications

E le mafai ona e tagofia lenei fualaau faasaina i tagata o mafatia mai:

  • ketoacidosis faasaga i le maʻisuka
  • mai solitulafono i le galuega a le masini faʻapipiʻi ma le kilia e itiiti ifo i le 60 ml / min
  • faʻamaʻaloga ona o le vomiting poo le manava, faateia, faʻamaʻi pipisi
  • fatu faʻapitoa e pei o le toilalo o le fatu
  • faʻamaʻi pipisi - CLL
  • foia o le ate ma le gase o le galuega
  • o le ava malosi
  • tasi le le faapalepale i mea i totonu o fualaau faasaina

E le gata i lea, e faʻasaina le ave Glucofage i maʻitaga maʻitaga o loʻo tausisia se taumafataga maualalo-kalori, i tagata o loʻo i totonu o se laasaga poʻo le coma faasaga i tua o le maʻisuka.

Paʻepaʻe paepae, 500, 850 ma le 100 mg. Le faʻaaogaina o fualaau faasaina - faʻatasi ai ma meaai i totonu, fufulu ile vai. O le metotia e fuafua faʻapitoa mo tagata maʻi taitoatasi, ma mafaufau i ana fua kulūkose ma le tikeri o le gaʻo, talu ai e talafeagai lelei le vailaʻau mo le paʻu o le mamafa.

Faʻaiʻuga

O aʻafiaga le talafeagai i luga o le tino e mafai ona tupu - pei o le:

  • dyspepsia - faʻaalia i le nausea, vomiting, manava manava, tiga o le manava o le tino, faʻailoga (faʻalauteleina o le kesi)
  • tofo tofo
  • faaitiitia le fiaai
  • faʻamaʻi o le hepatic - o se faʻaitiitia o le gaioiga o ana galuega i le atinaʻeina o le hepatitis
    i luga o le vaega o le paʻu - vevela vevela, erythema
  • faaitiitia i le vailaʻau B12 - e le o le talaaga o se taimi umi o fualaau o fualaau

Tau e fesuisuiai i faleoloa faʻatau faleoloa ma faleoloa i le initaneti O le tau e faʻalagolago foi i le fualaau o le vailaʻau ma le numera o laulau i totonu o le afifi. I le faleoloa i luga o le initaneti, o le faʻamatalaga o tau mo teuga o pusa i fuataga e 30 fasi pepa - 500 mg - pe tusa ma le 130 rubles, 850 mg - 130-140 rubles, 1000 mg - e tusa ma le 200 rubles. O ia lava doso, ae mo se pusa faʻatasi ma le aofaiga o 60 fasi vaega i totonu o se afifi - 170, 220 ma 320 rubles, i le faasologa.

I totonu o potu faʻatau faleoloa, o le tau e mafai ona sili atu i le lautele o le 20-30 rubles.

Ona o le gaioiga o le metformin, o le Glucofage e tele ana faʻalogona. O nai vaega nei:

  • Siofor. O se fualaau faasaina ma le mataupu faavae e tasi o loʻo galue malosi. O le filifiliga pito sili ona saogalemu mo fualaau faʻasaina mo le mamafa o le mamafa. E le gata i lea, e le o se mea na tupu. O le tau talafeagai e tusa ma le 400 rubles.
  • Nova Met. O le tulaga ese o lenei vailaʻau o lona faʻaaogaina lea i tagata o le seneturi ma tagata o loʻo galulue i galuega mamafa mamafa e faigata. O le mea moni, e mafai e Nova Met ona faʻaosooso le foliga mai o le lactic acidosis. E le gata i lea, e mafai e tagata matutua ona aʻafia i le le aoga ona o le leai o ni faʻamaoniga. O le tau e tusa ma le 300 rubles.
  • Metformin. O le mea moni, o le mea atoa lenei o mea uma o analogues a Glucofage ma ia lava. E tutusa lava meatotino. O le tau i falemaʻi e tusa ma le 80-100 ru.

Faʻasalaga

E pei ona taʻua i luga, o le vailaʻau e le saofaga i le hypoglycemia - ma faʻatasi ai foi ma le maualuga. Ae i tulaga o lona faʻaaogaina i se aofaiga e sili atu i le faʻatagaina, o le mea e taʻua o le lactic acidosis e atiaʻe. O se mea e le masani ai, ae sili ona mataʻutia, aua e ono oʻo ai i le oti.

I le tulaga o le maualuga o Glucofage, e matua manaʻomia le taofia o le tagofia o fualaau faasaina. O loʻo lata mai ile falemaʻi, suʻesuʻega faafomaʻi ma suʻesuʻega. O togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻaalia, ae o le faʻamaʻiina o le filifiliga sili lea.

Faaiuga

Glukonazh 1000 o se vailaʻau lelei mo tagata e maua i le maʻisuka. O le a le gata ina fesoasoani e pulea le maualuga o le suka, ae mafai foi ona faʻaititia le mamafa, o lea o le a fesoasoani ai ia i latou e mananao e aveesea le mamafa. Ae ui i lea, e le tatau ona e faia ma le le faʻaeteete - e tatau ona e faia e pei ona faatonu e se fomaʻi. A o lei faatauina mai lenei vailaʻau, talanoa ma se tagata poto faapitoa.

Vaega o fualaau faasaina

Glucophage o se uluai vailaʻau e maua i Farani. Pe a taitaia se faasologa o suʻesuʻega mo le togafitia o le maʻisuka, e masani ona faʻaaogaina. O faailoga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina:

  • afaina i le maʻisuka o le ituaiga o maʻisuka lona lua,
  • maualuga le cholesterol
  • sulfonylurea o le le faapalepale.

E masani lava, ua fautuaina e le au atamamai se fualaau mo le togafitiga, lea e faia faatasi ma injections o le inisalini (i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 1). O se vaega o Glucophage o le, e le pei o isi fualaau o le suka, o le a taofia ai le gaosiga o le kulukose i le ate i le ate. O le mafuaaga lena e fautuaina ai e le au fautua le tagofia o fualaau faasaina ao le i momoe e faateleina lona aoga.

E faʻapefea ona ave le glucophage i le maʻisuka

O le vailaʻau o le vailaau faʻasaina ua filifilia i se tulaga e faʻatatau i uiga taʻitasi o le tino. Ole fua muamua e le mafai ona silia ma le 850 mg. I le aluga o taimi, o le pulea o glucophage i le maʻisuka e mafai ona faateleina i le 2.25 mg. Ae peitai, e naʻo lalo lava o le tulaga o le a suʻesuʻeina ma le totoʻa e le endocrinologist le tali atu a le tagata maʻi, le leai o aʻafiaga o le itu ma le tele o tui. O le faagasologa o le faʻaaogaina i le vailaʻau e faifai malie, o lea e tatau ai ona faifai malie le fua.

Tamaiti (mai le 10 tausaga) ma tamaiti e mafai ona faʻaaoga Glyukofazh, o se vailaʻau faʻapitoa, poʻo le tuʻuina atu foi i isi vailaʻau. O le gaʻo faatagaina mo latou e mai le 500 i le 2000 mg. E manaʻomia e tagata matutua ona feutagai ma a latou fōmaʻi, e pei o le matua o tausaga o le gaioiga o gaʻo atonu e faʻavaivaia e vaega o loʻo iai lenei vailaʻau.

I le averesi, o le fualaau faasaina e ave ile 2-3 aso. Ina ia puipuia aʻafiaga e le manaʻomia ma faʻafitauli o le gastrointestinal tract, e tatau ona e inuina fualaau aina aʻo leʻi 'ai poʻo pe a maeʻa foi taumafataga. Talu mai le taimi e ave ai vailaʻau i le taimi o taumafataga, o ona meatotino aoga e leʻo faaalia mai, o le a faʻaitiitia le aoga o le gaioiga.

O le faagasologa o le faʻaleleia o le metabolic process e tupu pe a mavae le vaiaso pe sefulu aso. A maeʻa aso e lua, ona amata ai lea o le gaioiga o le suka, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo faʻaititia ai lona maualuga i le toto.

Pe a totogi le hyperglycemia, o le fua o le vailaau faasaina e mafai ona faasolosolo malie ona faaitiitia, tuufaatasi ma isi vailaau. Le faʻasologa sili ona manuia o Glucophage:

  • ma glibenclamide, lea e aʻafia ai le glycemia ma faʻatasi ai ma le vailaʻau faʻaleleia lenei gaioiga,
  • ma le Inisalini, o se taunuuga lea e mafai ai ona faʻaitiitia le manaʻomia ile hormone e oʻo ile 50%.

Faʻateleina le atinaʻeina o faʻamaʻi o le maʻisuka, ua fautuaina e puipuia le glucophage, e faʻaaoga ai le 1 g i le 24 itula, aʻo faʻaauau i le taumafataga. O lenei mea o le a fesoasoani e toe faʻafoʻisia le mamafa o le tino i fua masani, faʻaitiitia le faapaleʻa o le carbohydrate ma le cholesterol.

E mafai ona sui le vailaʻau i le isi

I luga o le faatauina atu, e tele fualaau oona ei ai metformin. O lenei vaega o le autu lea mo le tele o analogues Glucophage, mo se faataitaiga, Siofor poʻo le Formetin. Talu ai ona o le faʻaogaina o lenei vaega ua faʻaalia ai le lelei o mea totino o le talosaga, o le tele o kamupani faʻamalosi faʻamalosi mai atunuu eseese ua auai i le faia o fualaau faasaina e faavae i luga.

O le eseesega tele i va o vailaau eseese o lo latou tau. Ma ia filifili po o le fea e sili atu, e mafai naʻo le malosi o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, faapea foi le faagasologa o le faʻaleleia atili o le tulaga lautele o le tino.

Faʻasolosolo mo le gau o le mamafa pe a leai se maʻisuka

Mo tagata e leai se maʻisuka, Glucofage e mafai ona avea ma auala lelei e leiloa ai le mamafa. E le o faʻamaonia e le au gaosiga o vailaʻau o loʻo i ai metformin ua faʻatagaina e faʻaaoga e avea o se auala mo le leiloa o le mamafa. Peitai, e ui lava i lea, o le toatele o tagata ua mamafa tele ua latou mauaina le faaolataga i lenei mea.

O le fualaau faʻatele e faʻapupulaina ai le lagona o sela i le inisalini o le hormone, ma o se taunuuga o lea, ua faʻaitiitia ai le faaseeina o le eletise, o le faʻagasolo o le gaʻo o meaʻai e faʻaitiitia. E leai se taua o le mea moni e faapea o le kullufafa ei ai sona aʻafiaga i le tuinanau, faʻaitiitia ma faʻavaveina le faʻaumatia o meaʻai mai le gaʻo.

Ona o le mea moni o le fualaau faasaina e le maualalo ai le suka i lalo ifo o le tulafono faatulagaina, e mafai foi ona faʻaaogaina i kulūkose masani i le tino.

I le faʻaitiitia o le mamafa, ae le faʻavevesi faiga faʻavae, e manaʻomia e le tagata ona mafaufau i nisi o manatu autu:

  • e le faʻamaonia e le kamupanī se taunuuga lelei (e uiga i le mamafa o le mamafa),
  • o le a oʻo mai le aafiaga pe afai e mulimulitaʻia tulafono faʻavae,
  • fuataga faʻatatau i uiga taʻitasi o le tino,
  • e tatau ona faaitiitia le fuainumera pe a aliali mai soʻo se faailo o le gaogao po o le nausea.

O le faʻafanua o le faʻaaogaina o fualaau faasaina mo le mamafa o le paʻu e tele, aemaise lava, o tagata taʻalo e faʻaaogaina e faʻavave ai le faagasologa o le susunuina o gaʻo. E le pei o le maʻisuka, o ai e mafai ona inu pulu penisini io latou olaga atoa, ua lava mo tagata taaalo e ave se aso e 20-aso o le tagofia o fualaau faasaina, lea e tatau ona latou tuʻuina atu mo le masina.

E taua le mafaufau e aunoa ma se suʻesuʻega muamua a se fomaʻi, e matua faʻasaina lava oe ile amataina o lau vailaʻau, aemaise lava mo le mamafa o le mamafa. E mafai e le tino ona tali ese i ona vaega autu, o se taunuuga o nei faafitauli o le a aliali mai. Soʻo se faʻaaogaina o vailaʻau e tatau ona talafeagai ma malilie faatasi ma le fomaʻi.

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao.

Ina ua atoa lou 55 tausaga, ua ou togiina au lava ia i le inisalini, o mea uma lava e leaga tele. Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu ai i le atunuu i aso uma, totoina tamato ma faatau atu i luga o le maketi. E maofa oʻu tuagane i le auala ou te tausisia ai mea uma, o le mea e tele ai le malosi ma le malosi e sau, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Pepa o glucopifa

O le fualaau oona Glucophage i le maʻisuka ua faʻamatalaina i tagata mamai o loʻo maua i le maʻisuka o le ituaiga muamua poʻo le lua. Glucofage 1000 ua faʻavaeina ia lava e avea o se auala lelei lea e mafai ai e le tagata gasegase ona maua se faʻaitiitia o le suka o le toto, e aunoa ma le tau atu i le hypoglycemia. O le fualaau faasaina e lauiloa mo togafitiga o le gaʻo, aua e fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino. O lenei meatotino e mafua ona o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e avea o se auala e le maua ai le mamafa, tagata taʻalo e "faʻamago" le tino. Le faaaogaina sese o le fualaau faasaina e ono mafua ai se afaina ogaoga.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i le pepa laulau. O le laupepa e pei o le ova e ufiufiina i se atigi ata e iai lanu paʻepaʻe. O le foliga o le biconvex, o loʻo i ai se lamatiaga i itu uma e lua. Le tuufaatasiga o fualaau faasaina:

Metformin hydrochloride (mea e gaosia)

Opadry mama (faʻamalama ata)

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O le gaioiga malosi o le fualaau faasaina-metformin ei ai lona aafiaga o le hypoglycemic, lea e faʻaalia i le faʻaitiitia o le hyperglycemia. O le vailaʻau e mafai ona faʻaitiitia le kulukose o le toto i le aso atoa ma vave loa ona uma le taumafataga. O le faiga o le gaioiga e mafua ona o le malosi o le fualaau faasaina e taofia ai le gluconeogenesis, glycogenolysis, faateleina le lagona o le inisalini ma faaititia ai le absorption o le kulukose e le gastrointestinal tract. O lenei mea e oʻo atu ai i se faʻamalologa. O le lavelave o nei amioga e mafua ai le faaitiitia o le kulukose i le ate ma le faaosofia o lona gaioiga e maso.

O le bioavailability pe a fai e tusa ma le 50-60%.o vailaʻau e maualalo le malosi e mafai ona fusifusia i masini plasma, ma oʻo atu i le toto mumu. O le vailaau faʻasaina e leʻo faʻafefeteina, e faʻasalaina e fatugaʻo ma se vaega e ala i le manava. O le afa-ola e faʻaleagaina e tusa ma le 6.5 itula. I tagata gasegase e le mafaʻalogaina le galuega, o le faʻaitiitia o le absorption o le metformin e matauina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E i ai le tasi o faʻamatalaga autu mo le faʻaaogaina, faʻapipiʻiina e fomaʻi aloaia. Faʻaaogaina o le vailaau mo le gau o le mamafa o lou lava tulaga lamatia. O vailaʻau faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2. O le faʻaaogaina faapitoa e fautuaina mo tagata ma le tele o meaʻai, pe a leai e leai se afaina o togafitiga o mea taumafa ma aʻoaʻoga faaletino. Tagata matutua ma tamaiti pe a uma le sefulu tausaga latou te faʻaaogaina fualaau faasaina e pei o le monotherapy pe faatasi ai ma le tofiaina o le inisalini e tusa ai ma le faasologa ua faatonuina e le fomai.

Auala e ave

E tatau ona faʻaavanoa le glucopeli i le tautala e aunoa ma le mumu, fufulu ile vai. E fautuaina e ave ma meaai pe a uma ona 'ai. Ole fua muamua o le metformin mo tagata matutua e 500 mg lua i le tolu taimi / aso. Pe a sui i togafitiga faʻaleleia, o le fualaau e amata mai le 1500 mg i le 2000 mg / aso. O lenei voluma e vaevaeina i le lua i le tolu inumaga ina ia mafai ai ona faia se pulega malu mo le gastrointestinal tract. Ole fua pito i maualuga ole 3000 mg. O le fesuiaiga i se vaifofo ma se isi fualaau oona e mafua ai le faamutaina o le aveina o le lona lua.

O togafitiga faʻatasi ma le inisalini e aofia ai le muamua o fua o le insulin i le toto. Taliaina o fualaau faʻasaina e tamaiti, amata mai le 10 tausaga le matua, e faʻatatau i le 500 mg fuafuaga lua i le tolu taimi / aso. A maeʻa le 10-15 aso, ona fetuʻunaʻi lea o le fuataga e fuafua i suiga o le kulūkose o le toto. O le maualuga maualuga o le gasegase e tufatufaina atu e 2000 mg / aso. Mo tagata matutua, o vailaau ua faatonuina e se fomaʻi, ma le amanaia o le tulaga o fatugaʻo.

Glucopeli ao maitaga

O le mea moni o le maitaga e tatau ona fuafua ai le soloia o le fualaau faasaina Glucofage 1000. Afai e naʻo le fuafuaina o le maitaga, e tatau ona tuʻuina atu mo le soloia o le vailaʻau. O se isi mea i metformin o le togafitiga o le insulin i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. I le taimi nei, e leai ni faʻamatalaga i le auala e fegalegaleai ai fualaau faasaina ma le susu o susu, o le mea lea, o le faʻaaogaina o le kalapu e faʻasaina pe a fafagaina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

E le o vailaʻau uma e mafai ona tuʻufaʻatasia ma Glucophage. E faʻasaina ma le le fautuaina faʻatasi:

  • o le ava malosi malosi e mafua ai le faʻamalosi o le lactic acid, pe a le 'ai se tagata, o loʻo ia te ia le toilalo,
  • e le fautuaina e tuʻuina atu togafitiga Danazol faʻatasi ma Glucophage i le vaʻaia o le maualuga o le gasegase,
  • maualuga gase o le chlorpromazine faateleina le maualuga o le kulukose, e manaʻomia le fetuunaiga o fualaau, faapea foi ma antipsychotics,
  • Polokalame faʻapipiʻi e taʻitaʻia ai i le lactic acidosis, faʻateleina le maualuga o le suka, o le insulin e manaʻomia,
  • 'au faʻasolosolo e faʻaitiitia le hyperglycemia,
  • sulfonylurea alumini, insulin, acarbose ma salicylates mafua ai le hypoglycemia,
  • O le Nifedipine e faʻapupulaina ai le absorption o le metformin, o le kulukose e tatau ai,
  • fualaau oona (Digoxin, Morphine, Quinidine, Vancomycin) faateleina le taimi o le absorption o le metformin.

Faʻaiʻuga

Aveina o le Glucofage 1000, e mafai ona e fetaiaʻi ma le faʻaalia o aʻafiaga o se uiga le lelei, pei o le:

  • lactic acidosis
  • faaitiitia le absorption o vitamini B12, anaemia,
  • tofo tofo
  • taoto, vomia, manava manava, tiga o le manava, leai se manaʻo,
  • erythema, vevela, sasaina o le paʻu,
  • e mafai ona faʻamalosia le faʻapalepale gastrointestinal,
  • afaina o le tino, mumu, fula,
  • tiga ootia, valea,
  • hepatitis, galuega leve o le tino.

Tuutuuga o le faatauina atu ma le teuina

O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i le faʻamaʻi, teuina i se nofoaga e le mafai ona maua e tamaiti i le vevela e leai se maualuga e maualuga atu i le 25 tikeri. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

E mafai ona e suia le vailaʻau faʻatasi ma soʻo o loʻo i ai le mea lava lea e tasi, pe faʻatasi foi ma vailaʻau faʻatasi ma le malosi tutusa i le tino. E mafai ona faʻatau faʻasolosolo faʻafeiloaʻi i le falemaʻi i foliga o laupepa poʻo capsules mo le faʻafofoga tautala:

  • Metformin
  • Glucophage Long 1000,
  • Glucopeli 850 ma le 500,
  • Siofor 1000,
  • Metformin teva
  • Laʻau,
  • Glycomet
  • Dianormet
  • Diaformin.

Glucofage price 1000

E mafai ona e faʻatau Glucophage i na o falemaʻi, aua o se faʻasologa mai se fomaʻi e manaʻomia e faʻatau. O le tau o le a fesuisuiai e faalagolago i le numera o laulau i totonu o se atopau. I totonu o falemaʻi o le falemaʻi o Moscow ma St. Petersburg, o le tau o vailaʻau o le:

Le numera o laupepa i le pusa Glucofage, i pcs.

Le tau maualalo, i rubles

Tau maualuga, i rubles

Anna, 67 tausaga E iai loʻu maʻisuka ituaiga 2, o lea ou te manaʻomia ai tupe e faatumauina ai le masani o le kulukose i totonu o le toto. Na faatauina aʻu e laʻu tama tama i fualaau o le kulupufafa na o mai ia te aʻu. Latou te manaʻomia le onā i le faalua i le aso ina ia masani ai le suka. O le vailaʻau e inu lelei, e le afaina ai aʻafiaga. Ua faamalieina aʻu, ua ou fuafua e inu atili.

Nikolay, 49 tausaga I le suʻesuʻega faafomaʻi mulimuli, na latou faʻaalia le uluai laasaga o le maʻisuka ituaiga 2. E lelei e le o le muamua, ae e tatau ona tui le inisalini seia oʻo i le iuga o le olaga. Na faatonuina au e fomaʻi i fualaau glucophage. Na latou fai mai ia te aʻu e inu mo le ono masina, ona e suʻe lea, ma afai ei ai, o le a latou tuʻuina atu au i se isi vailaau - O le umi, lea e tatau ona e inu faʻatasi i le aso. A o inu, ou te fiafia i le aafiaga.

Rimma, 58 tausaga Na ou mafatia i le maʻisuka mo le tausaga lona lua. E i ai loʻu ituaiga lona lua - e le o le insulin-o loʻo faalagolago, o lea ou te faʻaaogaina fualaau faʻamaʻi. Ou te inu Glucophage Long - Ou te fiafia e mafai ona faʻaaoga i lea aso i lea aso, o le aafiaga e lava mo se aso. O nisi taimi ou te maua ai le gaioiga pe a uma ona ave le fualaau, ae vave ona pasi. A leai, e fetaui lelei o ia.

Vera, 25 tausaga Mai se uo teine, na ou faalogo ai na leiloa lona mamafa i Glyukofage. Na tonu ia te au e vaavaai mo nisi iloiloga e uiga i lenei mea faigaluega, ma na faateia i le aoga. E leʻi faigofie ona maua - o fualaau faʻatau e faʻatau atu e ala i faʻamatalaga, ae sa mafai ona ou faʻatau. Sa ia faia saʻo lava vaiaso e tolu, ae na te leʻi matauina le aafiaga. Sa ou le fiafia, faaopoopo i ai vaivaiga lautele, ou te faamoemoe e leai se mea matuia.

Faʻasologa o foliga

500 mg, 850 mg ma le 1000 mg ata e vali ai ata

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi - metformin hydrochloride 500 mg, 850 mg poʻo 1000 mg,

tagata faʻatau: povidone, magnesium stearate,

faʻatalanoaina o ata tifaga - hydroxypropyl methylcellulose, i pepa o 1000 mg - faʻaaogaina le YS-1-7472 mama (hydroxypropyl methylcellulose, macrogol 400, macrogol 8000).

Glucopeli500 mg ma le 850 mg: taamilomilo, biconvex paʻu, paʻepaʻe vali ata

Glucopeli1000 mg: oval, biconvex tablets, o loʻo ufiufi i se paʻepaʻe paʻepaʻe paʻepaʻe, ma se lamatiaga mo le malepe i itu uma e lua ma le faailoga "1000" i le tasi itu o le laulau

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa ona tuʻuina atu fualaau metformin, o le maualuga maualuga o le plasma concentration (Cmax) e ausia pe a ma le 2.5 itula (Tmax). O le le atoatoa o le bioavailability i tagata soifua maloloina o le 50-60%. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le 20-30% o le metformin e faʻavaveina i le gastrointestinal tract (GIT) e le suia.

Pe a faʻaaoga le metformin i vailaau masani ma auala o le pulega, o le faʻaauau pea o le plasma i totonu o le 24-48 itula ma e masani lava e itiiti ifo i le 1 μg / ml.

Le maualuga o le fusia o le metformin i masini plasma e le lava. Metformin o loʻo tufatufaina i lela mumu toto. O le maualuga maualuga o le toto e maualalo ifo nai lo le plasma ma e oʻo i le taimi e tasi. O le averesi o le tufatufaga (Vd) o le 63-276 lita.

Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. Leai metastin metabolites ua faʻaalia i tagata.

O le lafoaʻiga o le metformin e sili atu nai lo le 400 ml / min, lea e faʻamaonia ai le faʻaumatia o le metformin e faʻaaogaina ai le filtration gloria ma le faʻatautaia. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le afa-ola e tusa ma le 6.5 itula.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega, o le faʻaitiitia o le taofiga o le tino e faʻaitiitia i le faʻatusatusaina o le kiliata o le creatinine, ma o lea, o le faʻaitiitia o le afa-ola e faʻalautele, lea e mafua ai le faateleina o le maualuga o plasma metformin levels.

Pharmacodynamics

O le Metformin o se faʻateleina ma se mea e le afaina i le antihyperglycemic, lea e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose plasma glucose plasma. E le afaina ai le inisalini ma e le mafua ai le hypoglycemia.

Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

faaitiitia le galu glucose gaosiga e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,

faaleleia atili le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o le kulūkose i totonu o maso e ala i le faateleina o le lagona o le inisalini,

tolopoina le mimiti o le kulukose i totonu o le manava.

Metformin e faʻaolaina le faʻaogaina o le glycogen intracellular e ala i le galue i le glycogen synthase. E faʻaleleia ai foi le mafai gafatia o ituaiga uma o suauu tulu (glucose transporters) (GLUT).

I suʻesuʻega suʻesuʻega, o le aveina o le metformin e le afaina ai le tino poʻo le faʻaitiitia ai foi.

Po o le a lava lona aafiaga i le glycemia, o le metformin ei ai lona aafiaga lelei i le lipid metabolism. I le taimi o togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻaaoga vailaau togafitiga, na maua ai le metformin e maualalo ai le cholesterol, lipoproteins maualalo ma triglycerides.

Tosiga ma le pulega

Monotherapy ma le tuufaatasiga o togafitiga ma isi gasegase antidiabetic oral:

Ole fua amata masani ole 500 poo le 850 mg ole Glucofage O.

2-3 taimi i le aso i le taimi pe a maeʻa taumafa.

A maeʻa le 10-15 aso mai le amataga o le togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le fualaau faasaina e faavae i luga o fua o le fuaina o le toto glucose. O le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino e mafai ona fesoasoani e faʻaleleia le faapalepale gastrointestinal.

I maʻi e maua ai le maualuga o le metformin hydrochloride (2-3 g i le aso), e lua fualaʻau Glucofage ma se fuataga o le 500 mg e mafai ona suia i le tasi le kulumafage pepa ma se vailaau e 1000 mg. O le maualuga maualuga o loʻo fautuaina e 3 g i le aso (vaevaeina i tolu inumaga).

Afai e te fuafua e fesuiai mai se isi fualaau faasaina: e tatau ona e taofi le toe tago i se isi fualaau faasaina ma amata ona ave le fualaau o le Glucofage Hala i le fua faatatau o loʻo taʻua i luga.

Faʻatasi ma le inisalini:

Ina ia maua le lelei o le kulukose o le toto, o le Glucofage Hala ma le inisalini e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻasologa o togafitiga. O le fua masani muamua o le Glucofage® o le 500 mg poo le 850 mg 2-3 taimi i le aso, ae o le fua o le insulin e filifilia e faavae i luga o fua o le fuaina o le kulukose i totonu o le toto.

Tamaiti ma talavou:

I tamaiti mai le 10 tausaga le matutua, e mafai ona faʻaaogaina le Glucofage PLA i le monotherapy ma faʻatasi ai ma le inisalini. Ole fua amata muamua e 500 mg poo le 850 mg i aso taitasi i le taimi pe a maeʻa foi taumafataga. A maeʻa le 10-15 aso o togafitiga, e tatau ona fetuunai le fualaau o le vailaau faʻatau e faʻavae i luga o le fua o le fuaina o le toto glucose. O le faʻaititia o le faʻaititia o le tino e mafai ona faʻaleleia ai le gasegase o le gastrointestinal. O le maualuga o le fua fautuaina o le 2 g o le fualaau faasaina Glucofage Hala i aso taitasi, e vaevaeina i 2-3 inumaga.

Tomaʻi matutua:

Ona o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le galuega tele i tagata matutua, o le fualaau o le vailaʻau o le Glucofage e tatau ona filifilia e faʻavae i luga o faʻamaumauga o le galuega faʻapitoa. Iloiloga masani o le galuega i tua o loʻo manaʻomia.

Tagata maʻi e leai se aoga galuega:

Metformin e mafai ona faʻaaogaina i tagata gasegase i le gaioiga o le tino vaivai - laasaga 3a o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi (kiliata creatinine KlKr 45-59 ml / min poʻo le fua faatatau o le filtration glomerular o le rSCF 45-59 ml / min / 1.73 m2) - na o le leai lava o isi tulaga , lea e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le lactic acidosis, faatasi ai ma le isi fetuunaiga o fualaau o mulimuli ane: ole fua muamua o le metformin hydrochloride o le 500 mg poo le 850 mg i le aso. O le maualuga o le dose e 1000 mg i le aso, vaevaeina i le 2 atumaga. Mataʻituina ma le faʻaeteete le toe faʻaleleia o galuega (i le 3-6 masina).

Afai e faʻaitiitia le taua o le CLKr poʻo le rSCF i le maualuga o le 60ml / min / 1.73 m2, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le metformin i luma poʻo le taimi o le suʻesuʻega e faʻaaoga ai iodine-mea e iai le eseesega o mea, aua le toe amata muamua atu i le 48 itula pe a maeʻa le suʻesuʻega ma faatoa maeʻa ona toe iloiloina le galuega fatu , lea na faʻaalia ai taunuuga masani, ae o le a le pa'ū mulimuli ane.

I maʻi gasegase o le tino o le malosi o le mamafa (eGFR 45-60 ml / min / 1.73 m2), e tatau ona faamutaina le metformin i le 48 itula ao lei faaaogaina ia iodine-o loo i ai ni vailaau eseese ma e le toe toe amataina muamua atu nai lo le 48 itula talu ona maeʻa le suʻesuʻega ma faatoa uma ona toe faia Iloiloina o galuega a le tagata matua, lea na faʻaalia ai taunuuga masani ma tuʻuina atu o le a le faʻateteleina mulimuli ane.

Faʻatasiga e manaʻomia ai le lapataiga

O vailaʻau faʻainisinia e maua ai le maualuga o le faʻamalosi (glucocorticoids (aʻafiaga faʻaleaganuʻu ma aʻafiaga i le lotoifale) ma sympotomimetics): e sili atu ona manaʻomia le suʻeina o le kulūkose toto, aemaise i le amataga o togafitiga. Afai e tatau ai, o le metformin o le vailaʻau talafeagai e tatau ona fetuutuunai seia oʻo ina faalēaogāina le tua.

Diuretics, aemaise o taotoga o le poloka e mafai ona faʻaititia ai le lamatiaga o le lactic acidosis ona o le aʻafiaga o le aʻafiaga o le gaioiga o le tino.

Faatonuga faapitoa

Lactic acidosis o se faʻalavelave faʻafuaseʻi ae ogaoga le faʻalavelave faʻaleagaina i le leai o se togafitiga faʻafuaseʻi, lea e mafai ona tupu ona o le faʻaopoopoga o le metformin. O lipoti na lipotia mai o le lactic acidosis i tagata gasegase na maua le metformin na faʻapupulaina i tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ma le faaletonu ogaoga o le maʻisuka, poʻo le faʻalavelave matuia o le toe galue. E tatau ona faʻaalia le faʻaeteete i tulaga e le mafai ai ona faʻavaivaia le galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, i le tulaga o le faʻamalalaina (ogaoga o le manava, vomiting) poʻo le tofiaina o togafitiga faʻamalosi, togafitiga o togafitiga, poʻo togafitiga faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory (NSAID). I nei tulaga matuia, o le metformin togafitiga e tatau ona taofia le tumau.

O isi mea e ono aʻafia ai, e tatau ona mafaufau i ai, e pei o le maʻisuka pulea lelei, kososis, anapogi faaumiumi, le tele o le ava malosi, faaletonu o le ate, ma soʻo se tulaga e fesootaʻi ma le hypoxia (e pei o le toilalo o le fatu, faʻaleagaina le myocardial).

O se suʻesuʻega o le lactic acidosis e tatau ona mafaufau i ai pe a tupu ni faʻamatalaga e leai ni faʻamatalaga, e pei o le gasegase maso, tiga o le manava, ma / poʻo le faʻamalosi tele. E tatau ona logoina tagata maʻi e tatau ona latou lipotia nei faailoga ile latou tausi soifua maloloina, ae maise lava pe afai o le a maua muamua e gasegase le faapalepale metformin. Afai e masalomia le alose acidosis, e tatau ona faamuta le togafitiga ma Glucofage. O le toe faʻaaogaina o le fualaau oona Glucofage OLO e tatau ona iloiloina i luga o se faavae taʻitasi pe a maeʻa ona amanaʻia le fua faatatau o le manuia / lamatiaga ma le gaioiga faʻapitoa.

Laosis acidosis o loʻo faʻaalia i le foliga mai o le puupuu o le manava acidotic, tiga o le tino ma le maalili, sosoo ai ma coma. Faʻamaumauga o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le faʻaitiitia o le toto pH, o le maualuga o le lactate plasma o le sili atu i le 5 mmol / l, o le faʻaopoopoga i le vaeluaga o le anion ma le lactate / pyruvate ratio. Afai o masalomia lactic acid e masalomia, e tatau ile falemaʻi ile falemaʻi vave. E tatau i fomaʻi ona logoina tagata gasegase o aʻafiaga ma faʻamaoniga o le lactic acidosis.

Talu ai ona o le metformin ua faʻamalosi e fatugaʻo, muamua ma faʻaauau i taimi o togafitiga ma Glucofage®, e tatau ona siakiina le kiliata creatinine (e ala i le fuafuaina o le creatinine i le toto toto e faʻaaogaina ai le faʻatonuga o Cockcroft-Gault):

ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga i tagata gasegase e maua ai galuega masani,

ia le itiiti ifo i le 2-4 taimi i le tausaga i tagata matutua, faapea foi ma tagata gasegase i le creatinine clearance i le pito i lalo o le masani.

Tuua Lau Faamatalaga