O oloa e aveesea le cholesterol mai le tino

O le soifua maloloina o tagata e faalagolago i mea na te 'ai. O le tele o le cholesterol e sili ona leaga. O a oloa e aveese ai le cholesterol mai le tino ma pe faʻapefea ona faʻaleleia lelei meaʻai, e manaʻomia e tagata uma ona iloa ma usitaʻia nei fautuaga mai se talavou.

O le mea moni, o le cholesterol lava e taua tele mo le soifua maloloina o tagata, o loʻo i totonu o le toto ma o se vaega taua o le soifua maloloina o le tino atoa. O le cholesterol tele, o lona faaputuputuina i totonu o toto, ma o se maualuga o le lipid e leaga, ma e manaʻomia tele le faʻamautuina o le afaina ma le tele o faʻamaʻi tuga. E masani lava e le masalosalo se tagata e le mafai e le tino ona taulimaina le tele o gaʻo ma fesuiaʻi i totonu o pusi o loʻo i luga o puipui o ona vaa. O le mea moni lenei e taʻitaʻia ai i le faʻafuaseʻi o faʻamaʻi pipisi o le cardiovascular.

O vaʻa e afaina i le cholesterol, lea e faʻafefeteina ai ma taʻitaʻia ai i le taimi. Ma afai o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le cholesterol e maualuga, ona tatau loa lea ona e faia fua ma aveese mai le toto.

Afai e taua le tulaga, e tatau ona e togafitia togafitiga, ae o le mea muamua lava, e tatau ona e fetuunai le taumafataga, e pei o, mulimuli i se meaai faapitoa. A uma, o le faʻavaeina o le lipids e oʻo atu ai i se mea e sili atu nai lo le le lelei o mea taumafa paleni, taumafa i meaʻai gaʻo, meaʻai vave ma se olaga le mama. E mafai ona e faʻamamāina le tino faʻafetai i se soifua maloloina lelei ma se suiga atoatoa i le olaga. O le fomaʻi o le a tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga, e faʻalagolago i le ala na vavae ese ai le lipid level mai le masani.

Soo se meaai e aofia ai se lisi o meaai faatagaina ma faasaina i le taumafataga. O lenei taumafataga e aofia ai oloa e faʻamamaina ai toto mai cholesterol. O nisi o ipu ma faʻaputuina o oloa o le a fesoasoani e faʻamamaina le toto, ma o le aloese mai le 'ai o gaʻo ma gaʻo gaʻo o le a taofia ai le faʻaosoina o le faʻavae.

Laʻu iʻa

Tuu le faʻamatalaga o le "gaʻo" e le faʻafefe ai le maʻi. O le gaʻo iinei e le tutusa ma le soisi poo kirimi kirimoli. O le suāuʻu manu o se tasi lea o punaoa sili ona maua mai o gaʻo gaʻo faʻamatuʻuina e pei o le cholesterol ma triglycerides. O nei vailaʻau e le gata ina mafai ona faʻaaogaina lipid components mai le plasma, ae le mafai ai foi ona teuina ni pulupulu o le cholesterol i luga o puipui o toto toto ma taofia ai le fausia o paʻu.

E talitonuina e lava le faaopoopo 200 g o iʻa i le vaiaso i le taumafataga, ma o le maualuga o le cholesterol leaga o le a le pine ae sili atu le taua nai lo se isi togafitiga lelei.

Kuki ma Vailaʻau o Vailaʻau

O le isi mea matagofie e tatau ona gauai atu i ai tagata uma e maua i le maualuga o le cholesterol ma faʻamaʻi e aʻafia ai o nati. E mafai ona e filifilia soʻo se 'ulu - walnuts, hazelnuts, pinecones, cashews, peanesi. E naʻo le 30 g nati i le aso e mafai ona aveesea le cholesterol sili atu, ma a maeʻa le masina, o le a faʻaalia i le suʻega o le toto se taunuuga lelei.

E tatau ona mataʻituina lou soifua lelei, e masani ona avea le nati ma puna o mea e afaina ai. Faʻailoga pine pine pine malosi.

O suauu e matua mauoa lava i gasegase gaʻo, ma o le mea lea ua fautuaina mo i latou oe saili e aveese le cholesterol leaga mai o latou tino. O le lamatiaga o loʻo taoto i le maualuga o le kalori o meaola o fuālaʻau, aua o lenei oloa e aofia uma ai gaʻo. Ina ia aua neʻi sili atu i luga o le kalola o le aso, e fautuaina e sui atoatoa meaʻai manu i ipu ma gaʻo fualaʻau lea e leai se cholesterol.

I totonu o fuālaʻau fuālaʻau uma, e mafai e se tasi ona vaʻavaʻai faʻamalamalamaina le palasi, sesame ma le soya, lea e sili atu le maualuga o mea o loʻo gaosia, ma o lo latou tofo e sili atu ona manaia ma mauoa nai lo le masani ai o le sunflower.

O loʻo i ai le pectin, o se fiva solu e vave ona ulu atu i le toto. O laumei uma, pe o pi, pi, pi poo le soya, e mafai ona taofia le teuina o le cholesterol i luga o puipui o toto toto ma aveese le tele o cholesterol mai le tino. E le gata i lea, o se tasi lea o fuainumera o fua o laau, lea e maua ai se lagona o le maofa e oo lava i tagata e 'ai. O nei mea uma ua mafua ona o le tele o le fuatini fualaau fualaau o loʻo i ai iinei.

E tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i le soya, lea ua sili ona lauiloa i tausaga talu ai nei. O le isoflavones i totonu o le tino e aveesea ai le cholesterol mai le plasma toto i se auala masani. I totonu o faleoloa, e mafai lava ona e mauaina ni vaega faapitoa i oloa soya, lea e mautinoa lava o loʻo i ai i aso uma o se tagata e maualuga le cholesterol. O le susu susu i lona tofo e tutusa lava ma le povi, o lona uiga e mafai ona suia le mea mulimuli e aunoa ma se toilalo tele o le tofo. Faatasi ai ma le fesoa- soani a le pi pi, e mafai ona e kuka kulupu, pe a maeʻa maeʻaeʻa, o le a pei o meaʻai o manu, ae o le a latou le aumaia se mea leaga e pei o le masani masani ma gaʻo manu.

Laʻau ma le cereal

O le taimi lava na latou manatu ai e leai se aoga ma faigofie ona lafo ese i le taimi o le gaosiga o fatu. O le taimi nei o le lala o se oloa taua tele i le fiber, o minerale taua ma vitamini o le vaega B. Bran e toetoe lava mama mama, lea o le a fesoasoani e aveesea le cholesterol leaga mai le tino. Faʻaopoopoina i latou i meaʻai e sili atu le malie. O le tele lava o taimi, o le fusi o loʻo maua i oloa gaosi faapitoa, lea e mafai ona saunia i le fale. E iai foi le pala o se faaopoopoga sili lea i fualaʻau eseese. Ma le mea mulimuli, o nisi tagata e faʻaaogaina le halā e pei lava o se sipuni, fufulu i le tele o vai. Lua o le a faʻafoeina foi le faiga o meaʻai, lea, e pei o se tulafono, tuu mea e tele e manaʻomia i se tagata e maualuga le cholesterol.

O nisi o gaosi ua i ai le gafatia e aveesea ai le cholesterol sili atu e sili atu le leaga nai lo le paranesi, ae o ni oloa tutoatasi. O le faʻamaumauga o loʻo i ai iinei o le oatmeal. Ma o oats e leʻi totogia, ma laʻau o le oat-flakes - o nei mea uma e mafai ona tau ai le plasma cholesterol ma faʻaleleia le tulaga o vaʻa toto. E tatau ona e manatua e uiga i calories, aua o Hercules o se tasi o meaʻai sili ona maualuga-kalori.

E tatau foi ona e filifilia ni cereals e leʻi puipuia. O le mea lea, i luga o le faʻatau, e mafai ona e maua ai se sukala enaena ma se atigi. A uma ona 'ai se ipu o ia ituaiga araisa, o le a maua e se tagata se lagona o le atoaga ma i le taimi lava lea e le gata o le a le toe manuia, ae o le a faʻaumatia foi se aofaiga o cholesterol. O le atigi fagu e tutusa ma le palala, ma le araisa lava ia e aofia ai le fiber, lea e paʻu i totonu o le tino ma gauai ai vaega gaʻo, e aofia ai cholesterol ma triglycerides. Afai e te faatumuina le falaologa ma se vaega itiiti o le suauʻu fuālaʻau, ona faʻaopopoina lea o le aʻafiaga antisclerotic o le ipu.

Fualaau aina ma fualaʻau

Toeititi lava o fua uma e maua ai le fiva suauu - pectin, lea e faʻaitiitia ai le avanoa e teu ai cholesterol i puipui o toto toto ma fesoasoani e aveesea mai le tino. Ona o le mea moni e faapea o nisi fualaau aina e aofia ai le tele o suka, na o mea sili ona ola maloloina e tatau ona taʻua. O apples, pears, plums, kiwi, apricots, fruit citrus. E mafai ona faʻaaogaina nai lo se tasi o taumafataga, ma e le o toe umi ae sili atu le lelei o le tagata maʻi, ma o le a faʻaalia ai le faʻaitiitia o le cholesterol i le tino.

I le auala, o le togafitiga o le vevela e le afaina ai le fiber, ma i nisi tulaga e oʻo lava ina faateleina lona aofaiga. O lea la, o le apu tao e 3 taimi sili atu nai lo le fou. O ni nai apu kulumu ao leʻi alu i le moega - ma i le taeao o faʻafitauli uma o le gaogao o le a aveesea atoatoa. O le faʻaopopoina o sina laititi o le meli o le a avea ai lenei ipu ma se meaʻai moni, ona mafai ai lea ona faʻaumatia ae le o le meaʻai.

E tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le pineapple. Seia oʻo mai i le taimi nei, o feeseeseaiga e uiga i ona gaʻo gaʻo mea e lei faʻavaivai. E talitonuina o le enzyme bromelain o loo i totonu o le pineapple e mafai ona susunuina le cholesterol plasma ma faanenefu ai. O le mafuaʻaga lea e maua ai pineapple i le toetoe lava o meaʻai uma e faʻatatau i le faʻaitiitia o le cholesterol. I le taimi nei, o le pineapple e aofia ai le tele o mea aoga, lea e mafai ona afaina ai le puipui o le manava, ma o le mea lea, o lona faʻaogaina i tagata ei ai faafitauli i lenei vaega e tatau ona faatapulaaina.

O fualaau faisua e tatau ona avea ma vaega autu o meaai uma a se tagata o loʻo manaʻo e aveese le cholesterol leaga mai le tino. O le fiva, lea o lo o aofia ai, e sili atu nai lo le fua, e le faʻamaʻapeina i le vai ma e le galue i le plasma toto, ae tuusao i tino toto. E le o gauaiina e le tino ma e mafua mai i le mea e le suia, i le taimi e tasi e puʻeina ma fusia faʻamaʻi o isi meaʻai. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona avea le falaʻau ma se meaʻai i le itu i soʻo se ipu faʻamalieina, ona le mafai ai lea e le fiber le faʻamagaloina le cholesterol mai meaʻai. Kapisi, kapoti, pepa logo, ma beets e sili ona lelei le lelei i lenei itu.

O popoto lanu e le oi ai le tele o fiber, ae i le tulaga ole aofaiga ole suauu gaʻo o se mea moni faʻamaumauga. O le mea lea, pateta e tatau ona aliali mai i luga o le laulau a se tagata e maualuga le cholesterol e seasea.

Juices ma Tea

O le a naʻo le faʻaaogaina o sua o fualaau aina, aua o mea inu na faia mai fualaau aina e le mafai ona vave aveeseina le cholesterol mai le tino, ae o loʻo faʻaseseina i tagata maʻi ma le atherosclerosis, ma o le mafuaaga lena. O fualaau suamalie e leai se fiva, ae o le suka i totonu e tumau pea. O le taimi nei latou te fai ma sui o se pomu moni, ona o se ipu malamalama o lea suavai e mafai ona mafua ai le televave o le inisalini i totonu o le toto.

I fualaau faisua, o le tele o le suka e le tele, o lona uiga o fua mai ia mea e tutusa uma lava meaʻai. O sua sili ona lauiloa o kāloti, beets, celery. E mafai ona e inuina soʻo se fualaau fualaau aina i soʻo se faʻatasi. E tatau ona togafitia lelei le sua o le paluga, aua o loo i ai le tele o le suauu taua, lea e mafai ona afaina ai puipui o le isophagus ma le manava ma faʻaosoosoina ai le fatuga o colitis, ulia ma gastritis.

O se lauti tila e aofia ai se mea e pei o tannin, lea ei ai le malosi e fusia ai le tele o mea o loʻo siomia ai. O luga o lenei mea o le gafatia o le lauti e aveesea ai le cholesterol ma le tino e faavae. I le auala, mo le mafuaaga lava e tasi, e le fautuaina e inu susu faatasi ma le lauti, aua o le calcium mai le mea mulimuli o le a le gauai, ae o le a alu i se faiga e le mafai ona mafai.

O le tea e mafai ona faʻaumatia e soo se tasi, ae o fautuaga e masani ona faʻaalia o le lanu lanumeamata. E talitonuina e sili atu le natura, aua a maeʻa le faʻamalosiina e leʻi oʻo i le faiga o faʻamaʻi. Vitamini i totonu o se vai inu nei e 5-6 taimi sili atu nai lo le lauti uliuli. I le lalolagi atoa, o le lanu lanumeamata e faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, aua e faʻapipiʻiina foi le metabolism o gaʻo. Naʻo le lauti, faʻaaogaina e aunoa ma le suka, i lona foliga masani, ei ai lenei gafatia. Mo le tofo, e mafai ona e faaopoopoina se pine o au mea e sili ona e fiafia i ai pe o mea manogi. O le faʻamaʻapeʻaina o le lauti e le fautuaina, aua e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻe o gastritis poʻo maʻi.

Meaʻai manogi

E le mafai ona taʻua meaʻai o se oloa tutoʻatasi, ae a aunoa ma ia mea, o le olaga o se tagata e avea ma mea e le malie ai ma e faʻaleagaina. I le taimi nei, o nisi mea manogi e maua ai le malosi e le gata ina teuteuina ai le ipu ma ni lagona lelei, ae ia aveese ai le cholesterol mai le tino ma faaleleia le tulaga o toto toto. O lea la, lanu uliuli ma le mumu e aofia ai suauu taua lea e tatalaina ai ni fusi o le cholesterol i le plasma toto, taofia ai i latou mai le nofo i puipui o toto toto, ma aveese ai foi mai le tino. E taua le manatuaina o lenei mea manogi o se mea sili ona lelei, o lona uiga e tatau ona e mataʻituina le tele o mea taumafa e 'aina, ma afai e te manaʻo e' ai sina mea itiiti, e tatau ona e faalagolago i meaai maloloina, e pei o fualaau faisua. E tutusa foi upu taufaaleaga e mafai ona fai e uiga i le launiu lau, ginger, basil.

Faatasi ai ma mea sili ona lauiloa o loʻo i ai le malosi e aveesea ai le cholesterol sili atu mai le tino, e mafai ona valaʻau le kinamoni. E aofia ai le polyphenol soluutu vai, lea e mumu ai le cholesterol ma fesoasoani ai e aveeseina, ma faʻamavaeina ai foi aʻafiaga saoloto. I le faʻaopoopoga, o le kinamona e fesoʻotaʻi ma tagata e maua ai meaʻai, ma o lenei uiga lelei e mafai ona faʻaaogaina lelei. O le mea lea, o le fufuluina o le kinamona i luga o le apu tao taofi o le a avatu ai se tofo e le mafaagaloina ma sili atu ona faamalieina, e ui o le ai ai le tele o calories oi ai.

O sina mea e uiga i fiva

Toeitiiti lava o mea uma e maua ma le malosi e aveese ai le cholesterol mai le tino, sei vagana ai mea manogi ma mea manogi, ei ai le fiva i la latou tuufaatasiga. O le tulafono lea e le mafai ona faʻamagaloina, e tusa ai ma soʻo se tagata e sili atu le mamafa poo le maualuga o le cholesterol i le plasma toto e tatau ona aofia ai le tele o meaʻai e maua i le maualuga o le fiber i ana meaʻai. O le siata o loʻo i lalo o le a fesoasoani i lenei mea, lea e faʻaalia ai le fiber content in some products.

I le faʻamasinoina i lenei laulau, o le tele o fiber i cereals e tele taimi e sili atu nai lo nei fuainumera i fualaʻau, ae e le tatau ona taitaiseseina ai se tagata e maualuga le cholesterol. E mafai e se tagata ona 'aina le tele o tamato ma kukama ma i le taimi lava e tasi e maua ai sina maualalo o kalori. Afai e 'ai e ia le mea lava e tasi i le ituaiga o cereals, ona taua lea o le kalori i totonu o lenei taumafataga. E le mafai ona faʻatagaina e faʻalauteleina le gaʻo i le taimi o le kuka. E fautuaina mai e le meaʻai fualaau taumafa le tausisia o le mataupu faavae. I lenei tulaga, e tatau ona i ai le tele o meaʻai e iai le maualuga fiber i totonu o le meaai.

O le a le mea e tatau ona lafoai

O le galuega autu o sea ituaiga o meaai o le faia lea o au mea taumafa ia mauoa i vitamini, aʻo tatau ona ese ma soifua maloloina.

O le mea muamua, muamua lava, e aoga le aveeseina o oloa nei mai le taumafataga:

  1. Sua suamalie suamalie ma suamalie suamalie, kofe.
  2. Popo pastry, pastry.
  3. Faʻamafa i meaʻai, saisi ma meaʻai gaʻo. O le vaega mulimuli e aofia ai le tele o mea faʻaopopo ma gaʻo, lea e faʻaaogaina mo le kuka.
  4. Sauga, mayonnaises, ketchups ma le margarine.
  5. Kuki ma sukalati.
  6. Meaʻai suamalie.
  7. Le gaʻo.
  8. Tuʻu.
  9. Palu atoa
  10. Uluaʻi vasega aʻoga maoaʻe.

O se matafaioi taua e faia i le auala o sauniuniga. Aua e te 'ai meaʻai falai, ulaula ma tao i se mea pogisa.

Phytosterols (phytosterols)

Laʻau eletise, o mea ia o le eletise o loʻo avea ma sela o le tino.

Latou te aʻafia ai le galuega a le tino atoa. O le filotosterols e faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o vaega o le cholesterol lamatia e ala i le manava, e taʻitaʻiina ai i latou i fafo.

O oloa e aofia ai penerotoro e aofia ai:

  • fuālaʻau fuālaʻau fufulu mama,
  • alimoni
  • vine vao: vine, vine,
  • fualaau aina: avoka, vine,
  • seleri, fennel,
  • Iapani (tii) mushroom poʻo le faʻasusu,
  • fatu fatu saito
  • saito, bran araisa.

O vailaau oona e maua ai meatotino faʻasao, faamama le tino o toxins, toxins, mea leaga, lipoproteins maualalo. Ina ia faʻaleleia le "lelei" cholesterol, e matua taua tele le 'ai o fuamoa fuamoa fou ua teuteuina i le soya poʻo le suauʻu olive, ma inu vai inu fou.

Polyphenols

Plant polyphenols - meaola phenolic, flavonoids, lignans.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o oloa faʻamaoaigaina i polyphenols e faʻaitiitia ai le cholesterol, puipuia mai le atinaʻe o kanesa, maʻi suka, osteoporosis. E le gata i lea, o polyphenols o antioxidants malolosi.

High Polyphenol Products:

  • rimoni
  • mūmū mū
  • vine mumu masani
  • lanumeamata lanumeamata
  • suamalie pateta
  • pi pi
  • lanu uliuli
  • Tomato
  • cerear sorghum (paʻu enaena po o le uliuli),
  • tiakono faanatura masani
  • koko
  • lanu meamata
  • turmeric.

Phenolic acid, flavonoids ma lignans e vave ona pala i le vevela vevela o togafitiga. O le mea lea, o meaʻai o loʻo faʻamalosia i nei mea e tatau ona faʻaaogāina fou, ma faʻaitiitia le vevela togafitiga. O le tino e faʻafefiloi faʻamalosi polyphenolic o sua e leʻi faʻaaogaina e aunoa ma le suka.

Resveratrol (phytoalexins)

Vailaʻau e faʻaaogaina ai le antibacterial, faʻataunuʻu. I laau totino, o la latou gaioiga autu e taulai i le puipuia, fufulu ese iniseti leaga mai mea totō, faʻapea foi vave ona toe faʻafoʻisia le fale pe a faaleagaina.

I le tino o le tagata, o le phytoalexins e avea ma vaega o antioxidants e puipuia ai le atinaʻeina o le atuatuvale o le oxidative, ona o le mea lea ua fausia ai radical free. E le gata i lea, o nei vailaʻau e faʻagesegese ai le fausiaina o palesla cholesterol, puipuia o laʻau, faʻamalosia o latou puipui, aveese le lipoproteins maualalo o le tino.

O oloa e aofia ai resveratrol:

  • mūmū mūmū (sili atu, o latou pi),
  • koko pi
  • mūmū mū
  • tamato
  • paʻu
  • peanesi
  • pepa suamalie
  • Ginger

I le faaopoopo atu i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino, resveratrol faʻaleleia le gaioiga o le mafaufau, mafaufau, gauai, faʻavaveina le faʻafouina o meaʻai, talepe ai gaʻo, ma fesoasoani ai e aveesea le mamafa.

Oona gaʻo faʻamalolo

O acids Omega-3, Omega-6 e le o gaosia e le tino o le tagata, ae e taua tele mo le faafouina o siaki siaki, i le faasologa, e faatonutonu ai le sootaga i le va o le "leaga" ma le "lelei" cholesterol, faamama le puipui lapotopoto o papa, ma atili ai ona ola.

Meaai Maua Maualuga i Ava Maʻa:

  • ituaiga iʻa e tele: laʻau, tuna, maketi,
  • iʻa
  • vine vine, fatu o vine vine,
  • lanu mumu
  • koko pi
  • pikiapu fatu.

E le pei o gaʻo manu, o mea gaʻo susu e le faʻamaloloina e le faʻapipiʻi i puipui o toto toto. Latou te pasi faasolosolo atu i fua, faʻamalosi, faʻateleina atili ai.

Laʻau fualaʻau

O le fiva laʻau o se tasi lea o elemene taua i meaʻai. O faʻamalosi mea laʻau e le faʻaogaina e le tino. Latou te gaoioi e pei o le omomi, faʻafefiloi toxini, toxins.

O le fiva laʻau o se meafaigaluega faʻapitoa i le tau faasaga i le cholesterol matautia. E mafua ai le malosi ole gaʻo manu ma meaʻai gaʻo, e faʻaleleia ai le gaʻo o le lipid, ma faʻaleleia ai le faʻamalositino ile gasegase. Ona o lenei mea, o le faʻaitiitia o le lipoproteins o le maualalo, o le tele lava o ia mea e mafua mai i le tino.

Meaʻai maualuga fiber:

  • fatuga atoa o cereals
  • lala
  • pi
  • fualaau suamalie
  • fualaau faisua
  • flax fatu.

Ina ia aveesea le tele o le cholesterol mai le tino, e aoga le 'ai o le karite bela, buckwheat, falaleti o le sana, araisa. E aoga tele le taoina o le areto fou mai le falaoamata atoa.

Pectin - polysaccharides, o le malosi o le initaneti. O la latou galuega autu o le faʻamautuina o le metabolism. Pectin faaitiitia le cholesterol, faaleleia le gaosiga o le motini, faaitiitia le lamatiaga o le ischemia, anemia, faamama le tino o mea matautia, sima o metala mamafa, vailaau e tineia ai manu, mea e le o le eletise.

O oloa e aofia ai pectin:

O le masani o pectin mea e ulufale mai i le tino i aso uma e tatau ona le itiiti ifo ma le 15 g. E le fautuaina le suia o pectin natura ma mea e ola ai le ola maloloina e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

O musika, anufe anufe e aofia ai mea e pei o lovastins. Latou te faʻagesegeseina le faʻavae o le cholesterol e le ate, e fesoasoani i le aveesea o le lipoproteins maualalo o le tino.

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o pulou e vave faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol leaga e 5-10%, e faʻaumatia ai atherosclerotic plate i totonu o vaa. O pulou uma o ni vailaʻau malolosi e aveesea ai le tino o toxins mataʻutia. 'Oloʻo afaina ai musika, ma le hypercholesterolemia, o se mea lelei tele i meaʻai a manu.

Ginger root

O le aʻa o le ginger o se vaega o se aʻa aʻa. O se mea faapitoa lenei e faʻavaveina ai le susunuina o gaʻo, lea e fesoasoani e faatumauina ai le maualuga o le cholesterol soifua maloloina masani. O le aʻa o le ginger e faʻaolaina ai le vave faʻavave. O le mea lea, e fautuaina e faʻaaogaina i meaai maualalo-calori.

O le tea o le Ginger e aoga tele mo le tauina o cholesterol. Mo lenei, 1 lepp. aʻa o le aʻa ua suaina i le vai inu, mausali. A maeʻa ona inu le inu, faaopoopo le 1 tsp. meli, nai mataua o le sua o le tipolo. O le tea e inu mafanafana. O le faagasologa o togafitiga ma le inu ile fale inu ile tusa ma le 1 le masina. O le tea e inu i le taeao ma le aoauli. E le fautuaina e ave se meaʻai i le po. E tele ana meatotino, e mafai ona mafua ai le le mautonu.

Fautuaga aoga

Mo le sili atu ona aʻafiaga, e tatau ona e mulimuli i tulafono faigofie:

  • E fautuaina ia iʻa malosi e faʻaumatia 2-3 taimi / vaiaso, ae le tele taimi. I lenei tulaga, o le vaega e le tatau ona sili atu ma le 100 g.
  • Nati - ei ai le maualuga o meaʻai gaʻo. Latou te aumaia ni faʻamanuiaga sili, ae o le autu i le taumafa lelei. E le fautuaina e tagata e taumafa taumafa mea taumafa e sili atu i le 30 g nati / aso.
  • O oloa e faʻamaoaigaina i le pectin e le tatau ona faʻaleagaina mo faʻamaʻi o mea masini.
  • Ina ia faʻaitiitia le cholesterol, e tatau ona e lafoaia meaʻai e aofia ai gaʻo mamafa: gaʻo gaʻo, susu, sisi, kulimi, pata, kulimi mumu.
  • Ina ia aveese le vailaau matautia mai le tino, ae le o le lauti po o le kofe, e tatau ona e inu tele lanu lanumeamata, fualaau aina po o sua o fualaau suamalie, meainu suamalie, suamalie suamalie.

Mea na saunia e le tusitala o le poloketi
e tusa ai ma le faiga faʻavae a le saite.

Paʻu i le maualalo o le cholesterol

O mea nei e faʻasaina ma faʻatagaina taumafa (laulau) mo tagata e maualuga maualuga o le "leaga" cholesterol.

Mea faʻasaina faasaina:

  • puaa
  • tamai mamoe
  • manu aano
  • saisi,
  • aano manu,
  • ulaula meaʻai
  • meaai e mafai ona kuka.

Faʻasaoina Meat Products:

Mea Faʻatau Mea Faʻasaina Faasaina:

Mea Faʻateʻa Mea Lafoaia:

  • ava malosi
  • kofe
  • mea suamalie suamalie.

  • Fuga suamalie
  • lanu meamata
  • vine kope
  • mūmū mū.

E leʻi faʻatagaina fualaʻau falai. Lafoaia fualaau faisua, fualaau aina ma vine:

  • o fualaau faisua uma pe fou,
  • fualaau aina fou, vine po o palu pateta,
  • fuamoa fualaʻau
  • vine.

Fish faasaina:

  • iʻa falai
  • lanu mumu ma le uliuli.

  • samani
  • sprats
  • taavale
  • togafiti
  • samani
  • tao tao po o le vaʻa.

O meaʻai manogi ma le mayonnaise e faʻasaina. Faʻatagaina e faʻaogaina le ginger, pepa paʻepaʻe, sinapi.

E mafai ona e faʻaaogā fuālaʻau fualaʻau faʻapitoa e pei o se laei i fuamoa fualaʻau ma stews.

E le mafai ona e 'ai fuamoa fried, e mafai ona e kuka, ae e le sili atu i le 3 vaega i le aso.

E faʻasaina le 'ai o niu, e mafai ona e - almonds, peanati, paʻu. E le mafai ona e 'aina pata tao falaoa, falaoa paʻepaʻe, e mafai ona e' ai fala fala, falaoa tao mai falaoamata atoa. Fualaau totō ua totogo.

  • susu susu
  • laʻau aʻa
  • hawthorn
  • ginseng.

Faataʻitaʻiga mo le maualuga o le cholesterol

Ina ia lelei le tuʻuina o le lisi, e tatau ona e mafaufau pe o le a le aoga o vaega i le tuufaatasiga o meaai. E tatau ona aofia ai le pectin, antioxidants, phytosterols, gaʻo susu gaʻo, polyphenols, vitamini.

Mo le 'aiga o le taeao e mafai ona e kukaina soʻo se falaoamata (saito, avo, araisa, buckwheat),' ai se apu fou, moli poo soʻo se fua, inu fualaau suamalie ma fualaau suamalie. O koko koko aoga ma susu susu.
Mo le taumafataga o le aoauli, ua saunia le supa i luga o le sua o le fualaau aina, e mafai ona e faʻaaoga musika, ae e le mafai ona e faʻaopopo le fagu. E mafai ona e tuʻuina sina naiʻimi kulimi e leai ni gaʻo i totonu o le supa. O pi pi po o le isalaʻelu faʻafefeteina e tautua i le itu ipu. Fugalaau matala faisua, seleni ma isi laʻau e faaopoopo i salati, faʻafefiloi i le olive poʻo le suauu ua faʻafefiloi.

Mai meaʻai aano o meaʻai e mafai ona e 'ai le susu po o le veal e kukaina ma fualaau faisua fou. E faʻatagaina foi cutlets vaʻa. Mai iʻa: sprats, fugalaau suamalie laiti, togafiti, gaʻo tao, pusa.

E aoga le 'ai o fua i le aso, inu vai suamalie fou, sua o le suka, fualaau aina e maualalo ai le cholesterol.

Mo le taumafataga o le afiafi, sapalai saladi, fualaʻau gaʻo susu, lanu lanumeamata ma se sipuni o le meli. A o lei alu i le moega, e tatau ona mama meaʻai. O le masani i aso uma o fala falala e 60 g, e le mafai ona e 'aina le silia ma le 30 g suka i le aso.

O meaai i aso taitasi e tatau ona mamanuina i se auala e faamalieina ai le manaoga o le tino mo vitamini ma minerale. O le mea lea, e tatau ona eseese meaʻai, e tatau ona e fafaga 5 taimi i le aso i ni vaega laiti.

Musika mo le Cholesterol Maualuga

O le tuufaatasiga o musika o loʻo aofia ai vaega taua e iai le antioxidant, anti-inflammatory, ma le anti-cancer. E le gata i lea, o fualaau e faʻamaopoopoina le lipid metabolism i le tino. O se vailaau faapitoa, o le televastatin, lea e aofia ai musika, faʻagesegeseina le fatuga o le cholesterol i le ate, faʻateleina le maualuga o le HDL i le toto, ma faia le excretion o LDL e le inumaga.

O le mea e sili ona aoga o namisi anufe ma musika. O lo latou taumafa masani ma le maualuga o le cholesterol ma le atherosclerosis e faʻaitiitia ai le LDL e le 10%, e fesoasoani e faʻaumatia ai le lipid plaques i totonu o toto toto, ma taofia ai le fausiaina o fusi toto. O musika o mea faʻaleagaga masani ia e aveesea ai toxins leaga ma toxins mai le tino. I nei uiga lelei, o le mushroom e sili atu nai lo le seleseleina o saito, ata pepa ma le uka.

O musika e aofia ai le tele o vailaʻau taua, minerale ma le fualaʻau fualaau, lea e mafai ona suia ai aano o manufasi ma mea e gaosia ai susu, e faigofie ona faʻafefiloi i le tino ma vave faamalieina ai le fiaai.

I le maualuga o le cholesterol, e tatau ona fufulu pe faʻafefete anufe ma fualaʻau, kuka, mago. O le mushroom ei ai mea sili ona aoga i le pulou. Laʻau eletise maualalo e faʻatagaina oe e 'ai siamupini i taimi o taumafa eseese.

E faʻasaina le 'ai i ni meaʻai falai pe faʻafela. I le 'ai o musika, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, fatuga o le fatu, stroke, ma le kanesa.

Ginger root

O mea aoga o lenei mea manogi e masani ona faʻaaogaina i fualaau faʻasoifua masani. E faʻaaogaina aʻa e faʻamalosi e togafitia ai le atherosclerosis, faʻatasi faʻamaʻi, ma faʻaitiitia le cholesterol maualuga.

O le ginger e fesoasoani e vevela le toto, lea e taofia ai le faia o pupuni toto i totonu o vaa. Laʻau aʻago e faʻamaopoopoina le lipid metabolism, faʻamamaina puipui o paʻu o le cholesterol. O le ginger o loʻo i ai se mea faapitoa gingerol, lea e fesoasoani i le faʻavaveina o le susunuina o gaʻo i totonu o le tino, e pulea le maualuga o lipoprotein aoga.

O lenei elemene aoga e faʻateleina le saturation, o le mea lea e faʻaaoga lelei i taimi o taumafa maualalo-calori.

I le maualuga o le cholesterol, e aoga tele le inu o le la, lea e faaopoopo ai se aʻa. Mo le sauniuni, o le mea e faʻapipiʻiina ai e faʻapipiʻiina i luga o se falaoa lelei ma sasaa i vai inu, o le sipuniti o le meli ma nai nai mataua o le sua o le tipolo ua faaopoopo i le ipu. E tatau ona faʻafeinu le vai mo le 60 minute, ona mafai lea ona inu pei o le lauti masani.

O le isi fua mo le lauti: togi i le fasi laau i ni fasi fasi falaoa, sasaa vai ma faʻafela mo le 10 minute. Ona faaopoopo ai lea o le suamalie ma le sua o le tipolo. Inu le vai e tatau ona fufulu.

E faʻapipiʻi le ginger i salalaʻau fua ma isi ipu e pei o se mea manogi manogi. E tatau ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le mamafa, faʻavasegaina lipid processes, faʻaititia le toto maualuga. O le togafiti o loʻo faʻasalaina i tagata o loʻo mafatia mai faʻamaʻi o le masini cardiovascular. E le mafai ona e faʻaopoopo pe faʻasusu mea manogi ao lei moe, ina ia le faʻalavelave ai le le mautonu.

Milk Terra

O le vaovao vao o loʻo i ai mea faʻapitoa, e fesoasoani e aveesea le cholesterol tele. O le gaʻo faʻamamaina o gaʻo i lona tuufaatasiga e saofagā i le faateleina o le maualuga o le HDL, o gaioioiga e fesoasoani e faamama le tino o toxins ma toxins. O le vaomago e vave faʻavaveina faiga faʻavae, e faʻamaonia le microflora intestinal. Faaaoga le laau i foliga fou, mago ma pei o se paʻu.

O le susu o le vaovao ua vaevaeina i le auala lenei: 1 teaspoon o le mutia ua sasaa mai i le 250 ml o vai kuka ma tuu mo le 15 minute. E tatau ona e inuina se lauti i totonu o le taeao ma i le afiafi afa afa itula ao le i taumafa.

Togafitiga o le maualuga o le cholesterol e faia i sua mai se laau fou. Faʻasalaina mai lau lau. Ina ia faateleina le ola ola, faaopoopo vodka i le vai ua saunia (4: 1). E tatau ona e inuina se fua o le 1 sipuni ao leʻi 'ai i le taeao.

O le laʻau manogi e faʻaaogaina foi i le kuka, e mafai ona faaopoopo lau lau lanumeamata i salati. Fugalaau ma aʻa e faʻaaogaina e pei o le faʻavasega. I falemaʻi, e mafai ona faʻatau sau vao i taga lauti. O le laʻau manogi i le paʻu foliga e faaopoopo i soʻo se ipu.

O le vaomago e mafai ona mafua ai aʻafiaga. Ina ia aloese mai lenei, talanoa i lau fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga.

Kombucha

Faailoaina mo ona aoga aoga ma le maualuga o le cholesterol ma le Kombucha. E faʻavasegaina ai le lipid metabolism, faʻasaʻoina ai le faʻaogaina o le inflammatory, e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, aveese le toxins mai le tino.

O le mushroom e faʻaaogaina e pei o se vaega i le taeao i luga o se manava gaogao. I le gasologa o le aso, e mafai ona e inu seʻia oʻo i le 1 lita o se sui sooupu. E mafai ona e faʻauʻu i luga o le mushroom i le kulupu, blackberry, birch ma le laumei lau.

Faʻavave le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol leaga e fesoasoani i fualaau faisua, fualaau aina, vine: vine mumu, almonds, cranberries, koko, eggplant, sprats, kombucha, pepa mūmū, cereal, riki kuka. Ma o se lisi le atoatoa lenei o mea faʻamalolo. E taua tele le lelei o meaai, ma e mafai ona faʻamamaina le tino ma mea e tatau ai, faʻavasegaina le lipid metabolism.

Le mea e fautuaina e faʻaaoga

O le faʻamamaina o le tino e amata mai le taimi e leʻo toe ulufale ai le tino. I le lumanaʻi, e matua taua lava le toe iloiloina o ou manatu ile gastronomy. E sese le talitonu o se taimi e lava e alu ai i se taumafataga, ma i le lumanaʻi e mafai ona e maua le mea masani masani. Afai ei ai se faʻafitauli e pei o le cholesterol i luga o vaa, ona le toe i ai lea o se toe foi i le olaga ua mavae, o lona uiga o meaʻai.

Ina ia faatumauina le tino i se tulaga lelei ma puipuia le atinaʻe o faʻamaʻi pipisi, e aoga le maua o oloa e avea ma faavae o le lisi.

Faʻamaʻa atoatoa le tino o toxins ma lipid vegetables. E mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele. O le taumafaina o fualaau faisua po o le faia o sina vevela togafitiga o le vevela ei ai sona aafiaga lelei i le soifua maloloina. E mafai ona suʻeina, vevela, fai sina falai, e oʻo lava i luga o le meaʻai. O mea manogi e paʻu ai meaʻai e pei o le kāpeti (vine, sprout, broccoli, Beijing ma le paʻepaʻe), seleni, fuifui, aniani, pasili, keikisi, eggplant, mushrooms, beets, beans green. O nei oloa uma e aofia ai le tele o fib, lea e tatau mo le tino.

O punavai e sili ona taua o le gaʻo faʻamamaina o gaʻo o meaʻai. E tatau ona tuʻuina atu le protéini i le aofaʻi saʻo e tausia ai le soifua maloloina ma faʻamalosia ai le vascular system. E le tutusa lenei mea ma le malosi o le Omega-3 ma le omega-6, e masani lava ona maua i le tele o iʻa. O le mea lea, o iʻaʻai e tatau ona aofia ai i le taumafataga. E toatele tagata e fiafia e ave le suāuu iʻa poʻo vitamini faapitoa i vasega, o lenei foi e maua ai ni iuga lelei.

O lenei vailaʻau o loʻo i ai le meatotino tulaga ese o le faʻamalosiina o puipui o toto toto, tuʻuina atu ia i latou elasticity ma puipuia mai le faʻavaeina o palestelela ma paʻu toto. Faafetai i ai, ua soloia le cholesterol sili atu ma o le lipid metabolism ua faʻasalaina. Mo le sili atu o le faʻamaʻi ma le faʻapalapalaina o le tino i mea e leai ni gaʻo, e taʻua o oloa o meaola, i le sauniuniga e tatau ona faʻaaogaina naʻo suauʻu mamago.

O ituaiga o meaʻai e tatau ona ola ma o ituaiga nei: turuki, lapiti, nutria, veal. O le auala e kuka ai e tatau ona le faʻamalosi, e tatau ona fai e aunoa ma le falai ma le faaumiumi o tao.

O oloa e aveesea le cholesterol mai le tino e tatau ona aofia i le vaega o polyphenols. O loʻo aofia ai mea masani e fai ma antioxidants i le tino. O nei oloa e masani ona faʻaaogaina fou poʻo i le ituaiga o sua. O fua, vine, vine, viburnum, apu, vine, vine mumu, keke, paʻu ma le uʻamea lanu violisa, pi, koko - o nei oloa uma e tatau ona sao i totonu o le meaai ma tufatufaina atu a latou meaʻai mo le lelei o meaʻai o le tino.

O le faʻaitiitia o le cholesterol, faʻamama ma aofia ai toto toto e masani ona mafai ona maua ia oloa:

O meaʻai susu, e lelei tele le tuʻuina atu o mea e fiafia i ai le kefir, yogurt, susu susu ma le kusi.

Faʻafetai i lenei taumafataga, e mafai ona e toe faʻafoʻi le lipid metabolism i ni nai masina ma faʻaitiitia le lamatiaga ole maʻi vascular. Ae e taua le malamalama ma fetuutuunai oe lava i le taimi muamua e sui lau meaʻai uma. Faʻafetai i meaʻai talafeagai, e maua e le tino le malosi ma le malosi talafeagai, o lenei mea e mafai ai ona aloese mai faʻamaʻi ma faʻalautele le soifua, faʻapea foʻi ma le lagona lelei ma lelei.

Faʻatonuga o le faʻavaeina o faʻamau

Cholesterol e aʻafia i le toe faaleleia o mea ua faaleagaina. E tuʻuina mai e le tino ma faia le galuega o se fesoasoani faʻamau. O le mea lea, muamua lava, e tatau ona e suʻeina le mafuaʻaga o le faaleagaina o le tino.

O ia tulaga e ono aʻafia ai:

  • faʻamaʻi pipisi, siama,
  • o le faʻavaeina o faʻamalolo e leai se totogi poʻo mea faʻamaʻi i le tino ona o mafuaaga eseese (ulaula, fiafia i meaʻai falai, faʻaogaina o le mumusu, faʻavelaina o le leitio, sola malosi tele ma le faʻaleagaina o le siosiomaga),
  • O le okesene le matelaina o toto toto ona o le le lava o le toto,
  • toto maualuga
  • popolega po o le atuatuvale,
  • mala o le endocrine
  • ate ma gase vailaʻau faʻamaʻi
  • faʻaauauina le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti.

Aʻo leʻi amataina togafitiga, e tatau ona iloa le mafuaaga o le faateleina o le toto toto. Afai e faʻamautu le faʻamaʻi, ona maua lea o se lelei sili atu, e taua le filifilia o se meaai e faʻaitiitia ai le maualuga.

O oloa e aveesea le cholesterol mai le tino

O meaai e aofia ai le pectin e tatau ona aofia i totonu o le meaai. Pectin e faatatau i vailaʻau o loʻo iai i vailaʻau toto e aveesea ai le cholesterol ma fufulu toto. O apples, fruit citrus, carrots, beets, eggplant, plums, etc. E sili atu lanu ma salamalie fou e aunoa ma se mayonnaise, ma se fua itiiti o le suāuʻu fuālaʻau. Faʻatasi ai le olive, nut, fuālaʻau suauʻu, ituaiga ituaiga o fatu ma fatu, kuka ma tao tao i le taumafataga. Mai meaʻai aano o manufasi - meaʻai aano o moa, lapiti ma vela. Lemon, horseradish, garlic, vine eseese ma fualaau aina e faaosofia ai le fausia o meaʻai ma faamama toto. E fesoasoani foi le fiva e aveese le cholesterol mai le tino. O loo i ai i fatuga atoa, oatmeal, legumes, herbs, kapisi, uka. Faʻaaoga pea le tiula lanumeamata. Inu ia le itiiti ifo ma le 1 lita o vai mama i aso taitasi.

E faapena foi e tatau ona e aloese mai le ulaula, tele le malosi o lauti ma kofe. Vagana taumafa faʻanatinati, saisaisi, sooga lea o loʻo i ai le gaʻo gaʻo ma le masima natia. O iʻa ma manu moa e maualuga foi le lipids. O le ava malosi e tatau ona faaititia i se tulaga maualalo. O pipi laiti (e oo i le 50 g o meainu malolosi ma le 150 g o le uaina uaina) ei ai se aafiaga lelei i luga o toto, ae o le tele o le taumafaina e tau atu i le faaputuputuina o mea leaga, inu ava ma taitai atu ai i le pala o toto toto.

Meaʻai ma faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso

Mea taumafa i le aso e tatau ona vaevaeina i le 5-6 faʻasalaga. Ae o le vaega e le tatau ona sili atu nai lo le tele o se moto. I le gasologa o le vaiaso, fuafua le isi mea taumafa e sosoo ai, e faʻaaoga ai oloa e aveesea ai le cholesterol. O le:

  • soupu i fualaau faisua po o le moa moa, e aunoa ma le falai,
  • tao tao, iʻa fagota po o aano o manufasi,
  • sea ​​sea
  • soʻo se fualaau aina ma fualaau laʻau - aʻo faʻasaʻo le suʻeina o pateta, faʻi, mango, fig, vine ma melon,
  • vine
  • cereals from cereals, sei vagana ai araisa ma saito,
  • oloa susu,
  • nonate sauces, suamalie e leʻi faʻasalaina,
  • falaoa enaena - e le silia le 100 g i le aso.

I le taimi lava e tasi, mulimulitai i le tulafono - aua le faʻaaogaina soʻo se gaʻo, falaoamata paʻu paepae ma suti i soo se ituaiga. Faʻesea le tele o mea manogi ma le ava malosi. E lelei le faʻaaogaina o meaʻai e faʻaitiitia ai le manaʻo i le taimi lenei. E aofia ai le Caucasian hellebore, le senna grass, stigmas corn, ma le flax fatu. E mafai ona suia.

E mafai ona sui ma tuʻufaʻatasia ia mea ma meaʻai. O lenei taumafataga e mulimuli i le 6 aso i le vaiaso. I le aso lona fitu, ua faalēaogāina le taumafataga, ae e le tatau ona e fafaga. Afai e te taofiofi i se taumafataga faapena mo le 5 vaiaso, e mafai ona e fai atu ma le saogalemu o le setete o le soifua maloloina o le a toe foi i le masani. E totoe na o le lagolagoina o ia ma fesuiai i se meaai masani, matauina o tulafono faavae e uiga i gaʻo, falaoamata ma suamalie, e pei ona faamatalaina i luga.

I le taimi lava e tasi aua neʻi galo o le faʻaitiitia o le cholesterol leaga (lowopes lipoproteins), e taʻitaʻia ai i le faʻaitiitia o le puipuiga, ma mafai ona oʻo atu ai i faʻamaʻi faʻaleagaina, faʻalavelave faʻavaivai, ona e fafagaina i latou e le gata o maso, ae o aʻa foi namu. O le mea lea, e fautuaina e faia le taumafataga i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma le faʻatonutonuina o suʻega.

Fualaau faʻapitoa

Faʻaopopo i le lisi o meaʻai e tatau ona avea ma togafitiga faʻaleaganuʻu e mafai ai e oe vave ona taulimaina lenei faafitauli ile fale ma fesoasoani e aveesea le gaʻo sili mai le toto. O nei vailaau faʻamaʻi e aofia ai vaega ma otaota nei:

  • suauu lili
  • fuga lauulu fuga lauulu,
  • sua o apu, kāloti, beets, seleri, kapisi, moli,
  • laʻau aʻa
  • fualaau suamalie
  • pi ma pi
  • lanumoana cyanosis aʻa
  • seleni seleni
  • laupepa laisene
  • ava malosi tioata,
  • calendula tincture,
  • alfalfa vao
  • Golden Mustache Grass
  • ituaiga eseese o kvass.

O le mea autu o le filifilia saʻo lea o le fua saʻo ina ia mafai ai ona aveese le maualuga o le lipids mai le tino.

Soo se meaai ma fualaau e tatau ona tuufaatasi ma le gaioiga faaletino. E iloa e tagata uma ona aoga. E faʻamamaina le toto, faʻamavae le cholesterol, lea e "mu" pe a galue maso. O le mea lea, o se mea muamua e manaʻomia o se numera tele o faʻamalositino, savavali pe tamoe, taaloga i fafo. O le taamilosaga le talafeagai e aoga foi, e pei ona i lalo o le malosi o ave, ua liua lipids i vitamin D.

O le faʻaaogaina o fua uma o loʻo i luga o le a aloese mai le faʻaaogaina o togafitiga fualaau faasaina, lea e fautuaina ina ia faʻaaogaina i tulaga ogaoga. O le togafitiga sili ona lelei o le 'ai lea o meaai masani ma tausia se soifua maloloina lelei. Latou te leʻi tuʻuina se tasi i lalo, ma e mafai ona faʻamaloloina le tele o faʻamaʻi.

Le faʻaitiitia o le cholesterol toto o Cholesterol e maualalo ai oloa.

Tuua Lau Faamatalaga