Toto masani o le toto ma le fatu i se tagata matua

O tulaga masani o le mamafa ma le pulupulu i se tagata matua o se faʻataʻitaʻiga faapitoa mo vasega taʻitasi tausaga. E le gata i lea, o le tuufaatasia o tulaga masani, o le olaga o le tagata, ituaiga o gaoioiga ma uiga o lona tino ua amanaia. O le toto ma le pulupulu lea e mafai ona taʻu atu i se tagata ua amata ona suia suiga faʻapitoa i le soifua maloloina.

Toto toto

O le toto o le toto o le taua lea o le malosi o le malosi o le toto lea e galue ai i luga o laʻau tele o le tino o le tagata. Faailoilo e fuaina e tusa ai ma tulaga e lua:

  • suauu (maualuga) - e faʻatulagaina pe a faʻaitiitia le loto i le tele e mafai ai,
  • diastolic (maualalo) tau - ua faʻamautu i le maualuga o le muscle malologa.

O le mamafa o le mamafa e fuaina i le millimeters o le mercury. I se tagata soifua maloloina, o tulaga faatauaina e eseese i le itulagi o le 120 i le 80 mm Hg. O nei fuainumera e mafai ona faʻatupulaʻia ma faʻaitiitia. O le maualuga o le toto maualuga e faailoa ai faafitauli ogaoga ma le fatu ma toto toto. O le tagata maʻi atonu o le a amata ona toilalo i le gaioiga o le cerebral, e oʻo i le paʻu.

Afai o le toto o le toto o le tagata i totonu o laʻau e alu ese mai le masani, ona oʻo lea i lona 7 avanoa o lona alualu i luma. O aʻafiaga o le atiaʻe o le fatu o le fatu masani o le faateleina i le 6 taimi, o le avanoa e oso ai le fatu i le 4 taimi, ma o le lamatiaga o le atinae o le vascular vascle ma le faateleina o faailoga e faateleina i le 3 taimi.

I le faailoaina o faailoilo, o le mamafa o le pulupulu e taua tele. E fuafua i le eseesega i le va o pito i luga ma lalo. I se tagata matua soifua maloloina, o lenei tau aoga e mafai ona suia mai le 35-65 mm Hg. Ae ui i lea, o le mamafa o le pulusili e mafai ona faʻaitiitia pe faateleina. O sea ituaiga o gaioiga o le a faʻaalia ai le tele o faʻamaʻi ma faʻaalia ai i se tagata le atinaʻeina o se maʻi o le cardiovascular system.

Tulaga o le mamafa

E masani ona fuaina le mamafa ma le pulupulu i se tagata i se tulaga toafilemu, pe a leai se gaioiga faaletino ma le lagona ita, aua o soʻoga fiafia e mafai ona oʻo atu ai i le le malamalama i faʻamatalaga.

E mafai e le tino ona pulea lelei lenei tau, ma afai e siitia le mamafa, ona siitia lea o le tau e le tele o le sefulu o le Hg. O lenei gaioiga e afua mai i le mea moni o maso ma totoga e manaʻomia ai le faateleina o le toto. Talu ai ona o le toto maualuga ua taʻu mai ai faʻafitauli eseese, o le toʻatele o tagata e fiafia i le fesili pe o le a le malosi masani a se tagata. Faʻafetai i lenei faʻamaoniga, e mafai ona iloa le maʻi i le taimi ma amata ona faʻaumatia.

Fai mai fomaʻi e tofu lava le tagata ma se uunaiga mamafa. Mo nisi, o le a masani ona tuu i lalo, ae mo se tasi o le a siitiaina, ma pe a suia nei faailoga, o le a faasolo ina leaga le soifua maloloina. Ae ui i lea, i vailaau faʻasoifua maloloina ei ai faʻamaoniga sili ona lelei o le mamafa ma le diastolic - 91-139 i le 61-89 mm Hg. O nei faailoilo, o le taua o le 120 i le 80 mmHg e faatatau i le tulaga masani. O le a siʻitia laʻititi - 130 i le 86 mm Hg, ma o le mamafa matuia masani masani o loʻo faʻaalia i lenei tulaga taua - 139 e 89 mm Hg. Afai o numera o le tagata i luga o le tonometa e faʻaalia le 140 i le 90 mm Hg. ma i luga, o lenei ua uma ona faʻamaonia se faiga faʻaleaga.

Faatasi ai ma le matua, e amata ona alualu i luma se tagata i le tele o maʻi le mautonu, lea e mafua ai le faateleina o faailoga. O nei tulaga faatauaina e taua foi o le tulaga masani mo se ituaiga vaega o tagata matutua.

O fomaʻi na tuʻuina atu se laulau mo vaitausaga eseese, lea o loʻo i ai sina siitaga laitiiti o faailoilo.

Faʻamatalaga tusi

O meaai paleni lelei ma maloloina o le ki lea ile ola maloloina. E le o se faalilolilo o meaai e tuusaʻoina ai le tulaga o le tino. O taunuuga o le le lelei o meaai paleni atonu e lava.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

O i latou e faʻalauteleina le anapogi o se auala o le faamalologa lelei e masani ona talanoa e uiga i ona manuia. O faʻamanuiaga o le taumago o le anapogi, o se tasi o auala eseese togafitiga.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

Mo le tino e galue lelei, ma le tagata ia lagona le mataala ma le soifua maloloina, e tatau ona ia 'ai lelei. I le taimi nei, o loʻo i ai se numera telē o le tele.

Faʻamaumauga> Meaʻai Meaʻai Author: Marina Stepanyuk

I tausaga talu ai nei, i le fausiaina o le maʻi o le faitau aofaʻi o le malo o Rusia, o loʻo i ai pea le faʻateleina o le tele o faʻamaʻi pipisi, lea e aofia ai le echinococcosis. Aafiaga.

Eustachitis (e taʻua foi o le tubootitis poo le salpingo-otitis) o se faagasologa o le mumusu i le mucous membrane o le suetusi audit ma le tympanum. Flammation o le suetusi suʻega.

Faʻataʻi Maʻi • Faʻailoga o le Ear Earline: Marina Stepanyuk

E masani lava, o le gall sss is shape-pear, e faʻamaonia le pito i lalo (lautele lautele o le okeni), tino ma le ua (le vaega vaiti). O lenei okeni o se faatanoa o bile (umia le 40-60 ml), lea.

Aokuso 18, 2018

O mea taua (lat. Obesitas - atoatoa, fattening) o se faʻamaʻi faʻamaʻi masani e mafua mai i le faaputuputuina o mea e sili atu ona lelei i totonu o le tino o le tagata, lea e oʻo atu ai i le maualalo o tupe maua.

Togafitiga> Vaʻai Faʻaalia ma Faailoga Tusitala: Eugene Yankovsky

Faʻafiafiaga o se ata e tulaʻi mai i le mafaufau ma e le fetaui ma se mea e faaosofia ai fafo. O le mafuaʻaga o le gaogao e mafai ona matua vaivai, o nisi o gasegase mafaufau.

Faʻailoga> Vaʻaia ma Amioga Tusitala: Eugene Yankovsky

Afai o taimi o le tagata e masani ona faʻamaisa, e pei o se tulafono, o lea tulaga e faasolosolo malie lava ona avea ma masani mo ia, ma e le o se mea e mataʻu ai. I le avea ai o se tulafono.

Faailoga> Faʻailoga lautele ma faʻailoga Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le 100 milliliters o mata o mata o Okomistin o loʻo i ai se vailaʻau faʻamalosi o le benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate i le aofaiga o le 10 mg. Suavai faamama ma le chloride.

O Miramistin o loʻo i ai le mea oona - Benzyldimethyl ammonium chloride monohydrate - 100 mg, faʻapea foʻi le vai faamama. O isi vailaau e le aofia i Miramistin. Pepa.

Vailaʻau faafomai> Antiseptics Tusitala: Marina Stepanyuk

O le tuufaatasiga o le tasi capsule mo le faʻafofoga tautala e aʻafia ai siama Lactobacillus reuteri RC-14, Lactobacillus rhamnosus GR-1 i se aofaiga o le 10 i le 9 tikeri CFU. E iai foi nisi mea faaopoopo.

Dental Dental

Aseptic o se seti o fua faatatau e faʻamoemoe e puipuia ai le ulu atu o microbes i totonu o le afaina o le manua ma le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi ona o lenei mea.

O fuamini e faigofie faʻafefeteina faʻalauteleina o ituaiga uiga eseese. Auai i le tele o faʻasologa o vailaʻau e tutupu i totonu o le tino, latou te faia galuega faʻamaonia.

Bacteremia o le i ai o siama i le toto. O le faʻaolaina i totonu o le toto o microorganisms ese mai fafo e tupu mai i mucous membranes, vaega o paʻu, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina.

Faʻamatalaga lautele O auala fou mo le suʻesuʻeina ma le fuafuaina o mafuaʻaga o faʻamaʻi e masani lava ona faʻaalia i togafitiga faʻaonapo nei. Ae ui i lea, o le faʻamatalaga.

O le vitamini E o se vailaʻau gaʻo gaʻo, o le antioxidant malosi lea. O le vaega o vitamini E e aofia ai tocotrienols ma tocopherols. Aiga.

Faamatalaga Lautele O le toatele oi tatou ua faalogo e le lelei le cholesterol. Mo se taimi umi, fomaʻi, tagata fai meaʻai, faʻapea foʻi ma tagata faʻapitoa faʻamaʻi.

Alina: Faʻasaga i veins varicose pe a uma ona fanau, pe a iai ni fusi lanumoana ma tiga i vae. Saunia e.

Albina Maslennikova: Mai le tauleʻaleʻa sa ou ola faatasi ai ma se suʻesuʻega o vegetative-vascular dystonia (VVD), i le mulimuli.

Anna: Ua i ai se paʻu o le tuilala mo le 12 tausaga. E lelei le aoga.

Vladimir: Marina, alofa! E ese lava le leai o ni faʻamatalaga i lau tusiga! Ma o le autu o le.

O mea uma o loʻo faʻaalia i luga o le upega tafaʻilagi e mo na o faʻamatalaga ma faʻaaogaga faʻaleaʻoaʻoga ma e le mafai ona manatu o se metotia togafitiga poʻo se faʻatalanoaga talafeagai e pei ona faatonuina e se fomaʻi.

O le pulega o nofoaga ma tusitala tusitala e le tali atu i soʻo se toilalo ma taunuuga e ono tulaʻi mai pe a faʻaaoga mea e faaaoga ai le 'upega tafaʻilagi.

O le a le mamafa o tagata

O le tulaga o le tino o le tagata o loʻo faʻaalia e ala i faʻasologa o le physiological. O mea autu e aofia ai le vevela, toto toto, fua o le fatu (fatu fatu). I se tagata soifua maloloina, o faʻamaoniga e le o sili atu i tua atu o tapulaʻa faʻavae. O le fesuiaiga o tulaga faatauaina mai le tulaga masani e faailoa ai le atinaʻeina o le atuatuvale poʻo tulaga faʻaleaga.

O le toto o le totoga o le tafe o le toto i luga o puipui o toto toto. O lona tau e faʻatatau i le ituaiga o toto, vaimatua, tulaga e fesootaʻi ma le fatu. O ituaiga nei e iloga:

  • fatu faʻafuaseʻi - e tupu i totonu o le vaalele, atria o le fatu i le taimi o le fati. E ese le aoga i matagaluega eseese, ona o le laasaga o le vavaeeseina,
  • vevela vevela - toto maualuga i le taumatau taumatau, i le mea e ulu atu i ai le toto toto,
  • feusuaʻiga, vevela, capillary - toto maualuga i totonu o vaʻa o le caliber fetaui.

Ina ia fuafuaina le tulaga o le tino, fatu, toto toto, e masani ona faʻaaogaina le toto. O le fesuiaiga o ona tulaga taua mai le masani o le uluai faailoga lea o mea leaga. Latou te faʻamasinoina le toto toto e faʻamalosi ai le fatu i le iunite o taimi, o le tetee atu o vaʻa toto. O vaega nei e aofia ai:

  • le maualuga (systolic) aʻafiaga lea e tuleia ai le toto mai i le ventricles i totonu o le aorta ma se vavaega (systole) o le fatu,
  • maualalo (diastolic) - faʻamaumauga ma le malologa atoatoa (diastole) o le fatu,
  • pulusese - ua fuafuaina e ala i le toesea o le tau o le maualalo maualalo mai luga.

O le uu e mafua mai i le tetee o le puipui vascular, o le taimi, malosi o feteenaiga o le loto. O le cardiovascular system e aʻafia i le tele o mea. E aofia ai:

  • tausaga
  • loto-mafaufau faalemafaufau,
  • soifua maloloina
  • aveina o fualaau, meaai, meainu,
  • taimi o le aso, vaitau o le tausaga,
  • mea ofoofogia, tulaga tau.

Mo se tagata, e faʻavae i luga o uiga o tagata taitoatasi, ua faʻamautuina le mamafa o le "galue". O le fesuiaiga mai le masani i luga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le maualuga o le toto maualuga (maualuga), i se tulaga e itiiti ifo - e uiga i le faʻamaoniga (vavalo). Faʻateleina ma faʻaititia le toto maualuga e manaʻomia ai le gauai, ma suiga malolosi - fomaʻi faʻasoa. O mafuaʻaga o le vavaeese mai le masani o tulaga nei:

faʻafitauli popole, neurosis

nisi tulaga o le siosiomaga (vevela, meaʻai)

suiga mataʻutia i tulaga o le tau, faʻalagolago i mea tau vaʻalele

vaivai, le lava le moe

ulaula, inu

le faaaogaina o nisi fualaau faasaina

mamafa, taumafa leaga, ola masani

faʻamaʻi faʻamaʻi (osteochondrosis, VVD)

faʻamaʻi faʻatasi (atherosclerosis, maʻi o le maʻisuka)

Tausaga o le toto toto

Mo tagata, o tulaga masani o le mamafa ma le pulupulu e faʻatulagaina i le matua. E mafua lenei mea i mea faʻapitoa o le atinaʻega o le tino, suiga o le physiological ao latou tutupu aʻe, matua. Faatasi ai ma le matua, ei ai eseesega i le faatinoga o le fatu maso, leo, mafiafia o le toto toto, o le i ai o ni teuga o ituaiga eseese, apa, ma le viscosity o le toto i luga ia i latou. O fatugaʻo, o le endocrine, faʻaoga o le tino, o lona galuega o loʻo i ai se suiga i vaitau eseese o taimi, e aʻafia ai galuega a le loto.

Tausiga masani ma pulupulu

O le masani o le mamafa o le averesi o le maualuga o le toto i le malologa, na mafua mai mo tagata o vaitausaga eseese ma feusuaiga. O le pito i lalo ma le pito i luga o le taua o loʻo faʻamautuina ai le tulaga lelei o le totoga. O le mamafa o le mamafa e avea ma le 120/80 millimeters o le mercury. I lalo o le malosi o uiga o tagata taʻitoʻatasi, o lenei tau e fesuisuiai. Tausiga masani masani a le tagata (vavaeeseina mai faamatalaga na faailoaina mai i le 5-10 mm Hg Art. E le o lona uiga o togafiti):

Laititi maualalo le toto, mm RT. Art.

Le maualuga o le mamafa o le toto, mm RT. Art.

O le a le mea e tupu?

E ala mai i tala mai le fatu, ona o se aʻafiaga patino, o le okesene e ulu atu i totonu o fusi ma okeni faatasi ai ma le toto toto. O le toto e tafe mai ma o le fatu e faʻafefe ma tumu ai veins. Fluctuations i le maualuga o le toto toto i le tasi fatu fatu e fatuina ai le vevesi poʻo le tafe, lea e taua o le pulus. I se isi faaupuga, o suiga nei i le tino vascular system associated with cardiac activity. E faʻatatau i le saoasaoa, pa'ō, vevesi, faʻatumu, maualuga, taimi.

O le masani ma le mamafa i se tagata matua e eseese e faalagolago i le tausaga o matua, faapea foi ma le gaioiga faaletino. I le malolo, o le fua maualalo o le fatu e matauina, aua talu mai lenei vaitau e le manaʻomia e le tino se malosi faaopoopo. E masani lava, o le fatuga i se tagata matua (mai le 18 i le 50 tausaga) i le minute e le sili atu i le selau piliona. I lenei tulaga, o le tapulaa pito maualalo e onosefulu, ma o le maualuga o le mamafa e 120/80 mm Hg. Art.

E faʻapefea ona faitau le pusa?

Fai mai fomaʻi o le auala sili ona sao o le palpation. E taua foi o le "metotia taiala", ioe. faʻavae i luga o le paʻi. E le manaʻomia ni aʻoaʻoga faʻapitoa, e taugofie, vave ma faigofie. Ina ia maua ni faʻataunuuga saʻo, ia faia le faiga o loʻo mulimuli mai: tuʻu le igoa ma le ogatotonu o tamatamai lima i le pito i lalo o le siama i luga atu o le aluga ma fuafua le aofaʻi o tafe i le ono sekone. O se auala vave atu ia faitau i le luasefulu sekone. O le isi, o le tau e maua ai e faʻateleina e tolu. O le tele o taimi latou te fuaina i le vaega o le pito i totonu o le tapulima. Afai o le paʻa e le faʻavalea pe fesuisuiai e lagona, ona tatau ai lea ona faʻatuatua, e fua le pulusisi i le isi lima. E mafai ona e faʻatatauina i isi nofoaga o loʻo i ai atamotu: i luga o le suvae, ua poʻo le pusa. Faʻaaogaina mo lenei mea ma masini e taʻua o pulupeni.

Afai ei ai se masalosaloga o se faaletonu i le gaioiga o le okeni autu ma le vavae ese mai le masani ma le pulupulu, e tatau i se tagata matua ona mataituina aso uma po o se ECG. I totonu o se falemaʻi ogaoga, o le siakiina o le siakiina o siakiina ua faʻaalia. O le faʻaaogaina o se electrocardiograph, e fuaina ai le fatu i le taimi o le faamalositino, lea e fesoasoani i le faailoaina o faafitauli natia i le vave amata ma fai se valoʻaga.

E tusa lava po o le a le metotia na faʻaaogaina, o le taunuuga o le a faʻalavelave pe a fai e faitauina le pusa:

  • lagona mafaufau
  • gaoioiga faaletino
  • lagona atuatuvale
  • se suiga tele i tulaga,
  • asiasiga i le taele po o le sauna,
  • taele
  • le maalili.

Loto o le fatu

O faʻamaumauga o faʻamaoniga o le mamafa ma le pulupulu i se tagata matua e faʻalagolago i le tele o mea - tulaga o le tino, gaioiga faaletino, tausaga, toilalo, ma isi mea faapena. Sei o tatou mafaufau i auiliiliga auiliili e tatau ona i ai:

  1. I le malologa, mai le 60 i le 85 mo tagata matua matutua e le o iai ni tulaga faʻaleagaina tuga. Faʻasalaga siʻitia mai tulaga masani masani e faʻatagaina ma e leʻo taʻua o togafitiga. Mo se faʻataʻitaʻiga, o tamaitai talavou malolosi e 90, e taʻi 50 tagata afeleti.
  2. I se miti - mai le 65 i le 75 mo le fafine ma mai le 60 i le 70 mo le tane. Ae ui i lea, i le laasaga o le moe malosi, o le faateleina o le fatu fatu e mafai, talu mai le vaitau lea e iloa e le tagata miti. O se lagona lagona, e pei o lagona malolosi, o loo atagia mai foi i le galuega a le loto. I lenei tulaga, e le gata ina faʻapupulaina le pisa, ae o le mamafa foi. O lenei mea matautia e mou atu pe a mavae ni nai minute, e masani lava e le silia ma le lima.
  3. A o maitaga, mai le 100 i le 115, i.e. o le manava o tina faʻamoemoe o loʻo maualuga atu. O le mafuaʻaga o lenei faʻafitauli o le toe faʻafoʻopoʻaina o le hormonal, o le mamafa o le fotus i luga o masini o loʻo siosiomia ai, ma ona o le fatu ma toto toto e faʻafefe ai le toto e le gata mo le fafine, ae mo le pepe foi. I taimi mulimuli, o le tachycardia e mafai, lea e na o ia lava.

O le masani ma le mamafa i se tagata matua ua fuafua e mafaufau i uiga o tagata taʻitoʻatasi ma le faʻaauau pea o le uta. Ae e le tatau ona sili atu ma le 50-85 pasene o le pito i luga o le masani.

Tauga o tagata

O le mamafa o le toto e tafe atu i puipui lapoa e taua o le toto. O ituaiga nei e iloga:

  • Capillary - faʻalagolago i le toto maualuga i le pito i lalo ma le faʻaogaina o puipui o capillaries, faʻaleagaina - ona o le malosi o le loto, o le vevesi - ua afaina i le leo o vaʻa vevela ma le toto i le taumatau taumatau.
  • Cardiac - ua faia i le atria ma ventricles o le fatu i le taimi o le gaioiga.
  • Ogatotonu tutotonu - toto maualuga i le taumatau taumatau. Fuatiaina e faʻaaoga ai se pusa kesi faʻapipiʻiina ma se masini.

Ina ia fuafuaina le setete o le cardiovascular system, e masani ona gauai atu fomai i le toto toto. O faʻavaega mai le masani e faʻaalia ai le i ai o ni faaletonu i le tino o le tagata. Latou te faʻamasinoina le teteʻe o vaʻa toto, faʻapea foʻi ma le toto na faʻamamaina e le loto mo se iunite faʻapitoa o le taimi. E taua lenei mea:

  • pito i lalo - ua faamaumauina ma le malologa atoatoa o le okeni autu,
  • pito i luga - faatasi ai ma se vaʻaia o le fatu, ua tuliesea le toto mai le vaalele i le aorta,
  • pulusese - le eseesega i le va o le lua muamua.

I le fesoʻotaʻiga ma mea faʻapitoa o le atinaʻeina o le tino, suiga o le physiological e tutupu i le matua, o nisi tulaga masani o le mamafa ma le pulupulu a se tagata matua ua faʻatūina e fuafua ile tausaga.

O le a le faailoga o le toto toto?

O le toto e iai masini malosi e lolomiina ai luga o puipui o toto toto, ma faia ai le mamafa masani. Faatasi ai ma se feteenaiga o le muso o le fatu, e tulai mai, talu ai ua i ai se faamatuu toto i totonu o fua, o le mea mulimuli e tetee atu i lenei uunaiga, ma pe a toe foi, e faaitiitia. O lenei tulaga tulagaese o toto toto e mafai ai e oe ona fetuunai le mamafa. E lua faʻataʻitaʻiga:

  • Systolic, pe sili atu foi, o le pito sili lea o le vavave o le fatu.
  • Diastolic (maualalo) - pe a oʻo i le fatu o le fatu o loʻo i totonu o le tulaga sili ona toʻa.

Ina ia fuaina, e faʻaaoga ai tonometers. Latou te masini pe faʻaeletoroni.

O fomaʻi e talanoa i nisi taimi e uiga i le malosi o le pulse, lea e fai ma sui o le eseesega i le va o le systolic ma le diastolic.

Leai se tagata e saogalemu mai le faateleina pe faʻaitiitia le mamafa.

O a aʻafiaga e aʻafia ai faailo o le mamafa?

O faʻatagaina faatagaina o le mamafa ma le fatu i le matutua o loʻo tuʻuina atu i totonu o le tusitusiga. Ae ui i lea, e tele mafuaaga e ese mai i tulaga faʻaleagaina e aʻafia ai le suiga o nei faailoga faʻavae. Faatasi ai ma:

  • ulaula
  • fufusi tele
  • talanoaga i le taimi o le fua
  • leai se lagolago mo tua ma lima,
  • mauaina o le malosi o le lauti po o le kofe,
  • masuasua o le vevela poʻo le inumaga,
  • fua o le mamafa mo le onosefulu minute talu ona maeʻa lagona ma faaletino,
  • taimi o le aso
  • ave fualaau
  • popole
  • tau
  • tausaga

Faatasi ai ma suiga taua, e manaʻomia le fesoasoani a se fomaʻi. O fesuiaiga o fesuiaiga mai le masani ma le mamafa i se tagata matua e le afaina ai le tulaga o le soifua maloloina.

O le a le lamatiaga o le maualuga pe maualalo le mamafa?

I le taimi o mafatiaga po o le faʻamalositino, o le malosi e oso ai mo se vaitaimi. O lenei tulaga e le o se vavae ese mai le masani, ona e mafua mai i le faasaolotoina o le hormone adrenaline i totonu o le toto, lea e fesoasoani i le vavalalata o vaʻa toto. I lenei tulaga, e tatau ona toe foi i le tulaga masani i se tulaga malolo, pe a fai o se taimi lea e asiasi ai i se fomaʻi. Afai o le mamafa e faʻaateleina pea, o lona uiga o se faailoga lea o le maualuga o le maualuga. O lona lamatiaga e taoto i le maualuga o lamatiaga ogaoga faʻaleaga - faʻamaʻi, fatu fatu. E le gata i lea, o le faʻavaivai i lalo ifo o le mamafa e faʻapogai ai foi le faʻafitauli o le soifua maloloina - o le toto o le toto e sili atu ona leaga, o le faʻaitiitia o le puipuiga, ma le ono tulai mai o le fatugalemu o le tino ma le faaletonu.

Vaega o le mamafa ma le pulutai i tamaitai ma alii

Sui o le feusuaiga saʻo, o le tele o faafitauli e fesoʻotai ma le le lelei o le paleni o mea tau lemoni. Eseesega o le mamafa ma le pulupulu i se fafine e tupu faatasi ai ma se misa, o lona uiga. pe a faʻaitiitia le faʻatonuga o le estrogen i se mea maualalo. E le gata i lea, o lenei hormone e taofia ai le faaputuputuina o le cholesterol i totonu o vaa, o lona uiga o lona le lava o le aʻafiaga e afaina ai vaa, ma amata ai ona fesuisuiai le mamafa. O le maualuga o le maualuga ile tausaga e limasefulu tausaga e masani lava ona maua i totonu ole tamaʻitaʻi. O le faʻafia ona faʻaʻeseʻese o le loto e faʻalagolago foi i le faasologa o taimi, maitaga, ma suiga o le hormonal. O le faateleina o le fua o le fatu e fesoʻotaʻi foi ma maʻi o le homone-dependent-pathologies.

O le masani o le mamafa mo tamaitai o loʻo tuʻuina atu i le laulau.

Tamaitai (tausaga)Tausiga (mmHg)
18–22105/70–120/80
23–45120/80–130/88
46–60120/80–140/90
I le 60130/90–150/95
O le maualuga faʻatagaina faʻateleina e faʻatupulaia i le matua, lea o loʻo manino mai mai le laulau. Taulai atu i nei faailo, e mafai ona e mataʻitu ma, pe a manaʻomia, saili le fesoasoani mai fomaʻi. Lalo o fatu mo tamaitai (vaai le laulau).
Tamaitai (tausaga)Loto o le fatu ile minute
20–2570–80
30–3576–86
40–4575–85
50–5574–84
I le 6073–83

O le mamafa masani ma pulupulu i se tamaitai matua o loʻo faʻamoemoe o le pepe e faalagolago ile tolu tausaga. O aoga taua mai 110/70 i le 120/80. I le tolu muamua masina, e masani lava o le mamafa o le mamafa, lea e leʻo faʻaalia ai togafitiga. E le faʻaaogaina togafitiga o vailaʻau, ma ua amata mai i le fa masina le amataina o le mamafa.

Ae peitai, afai o le mamafa e matua ese lava mai le masani, ona e faafesootai lea o fomaʻi. I tina i le lumanaʻi, o le faʻateleina o le faʻalautele, e masani lava o loʻo iai i le va o le selau ma le selau ma le sefululima.

O aʻafiaga ma le fatu i le tagata e faʻalagolago foi i tausaga. I le afa malolosi o tagata soifua, o mafuaʻaga autu o le maualuga o le mamafa o le tino, o le lē paleni o meaai, o le meaʻai, ulaula, ma le faʻaleagaina o mea inu ava malosi. A maeʻa le limasefulu tausaga le maualuga, o le maualuga o faʻamaoniga eletise e maualuga ma faia 130/90. I tagata matutua ma le soifua maloloina lelei, o le 140/100 ua aloaia o le masani. O lenei mea faʻalavelave e fesootaʻi ma nisi o malfunctions e maua ai gaʻo e maua ai le toto.

Faʻasalaga masani mo sui o le sili atu le malosi o feusuaʻiga ua tuʻuina atu i lalo (silasila i le laulau).

Alii (tausaga)Tausiga (mmHg)
18–22110/70–125/80
23–45120/80–135/85
46–60120/80–145/90
I le 60130/90–150/100
Loto o le fatu i alii o loʻo tuʻuina atu i le laulau lea.
Alii (tausaga)Loto o le fatu ile minute
20–2563–72
25–3060–70
35–4060–80
50–6060–80
65–7060–90
75–8060–70
I le 8555–65

O lenei ua e iloa le malosi masani ma le pulse o se tagata matua. O se suiga i le taimi o le faʻailogaina o le loto e masani lava ona fesoʻotai ma le faʻaaogaina o ava malosi e aofia ai le ava, o se olaga le galue. E le gata i lea, o le gasegase o le testosterone le mama, lea e mafua ai ona le mafai ona suia le muscle i le fatu, e pei foi o suiga i le toto totoina ma puipui o le toto, e afaina ai fua o pulus.

Ituaiga ma mafuaʻaga o faʻafitauli o le toto maualuga ma le fua o le fatu

I faʻataʻitaʻiga faafomaʻi, e masani lava ona maua tagata taitoatasi i le vavaeese mai le masani o le mamafa ma le pulupulu. I se tagata matua, o ia faʻafitauli e muamua ona iloa i taimi o suʻega faʻasaʻo masani, suʻega faafomaʻi.

O le faʻaitiitia o le fatu e taʻua o bradycardia, ma o le faateleina o le tachycardia. O le faateleina o le mamafa o le maualuga, ma o le faaitiitia o le masalosalo. Faʻaleagaga o le tino e mafua mai i le atuatuvale, gaioiga faʻaletino, e le o mafaufauina o togafitiga.

Afai, e aunoa ma le mafuaʻaga masani, o le faʻailoga faifai pea o nei faailoilo o loʻo mataituina, ona tatau ai lea ona faʻatalanoa ma le fomaʻi aoga. I lenei tulaga, o loʻo faʻaalia auala faʻapitoa - ECG, faʻamalo, ata o le fatu. E faʻapena foʻi ma suʻega o suʻesuʻega o suʻesuʻega o le urine ma le toto. A maeʻa ona suʻeina le faʻamatalaga na maua, o le a faʻamautu e le fomai le mafuaʻaga tonu o le soliga ma fai se faʻamaoniga.

O mafuaʻaga mo suiga i le fatu o le:

  • Cardiac - faʻaleagaina o le fatu, angina pectoris, atherosclerosis, maualuga maualuga, osofaʻi fatu.
  • Extracardiac - hypo- ma hyperthyroidism, maʻi o le maʻisuka, dystonia vaoovascular, faʻamaʻi pipisi, glomerulo- ma pyelonephritis, faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, anemia.

O se mafuaʻaga masani o le faʻaeseesega ma le masani o le mamafa ma le pulupulu i se tagata ao talavou, o le vystonia vaoovascular. O le faʻalavelave vegetative o loʻo faʻaalia i se ata - o se faʻalavelave mataʻutia, mataʻu i le oti, popolega, faigata le manava, faʻaitiitia pe faʻateleina le mamafa, tachycardia, ma mea e le masani ai, bradycardia, vaivaiga, gasea, puao i luma o mata. O ia ituaiga o gasegase o loʻo faʻaalia e le neurologist ma le psychiatrist, talu ai e le o iloa se suʻesuʻega faʻamaonia o se maʻi tuga.

I le matua, o le mafuaʻaga o le toto maualuga o le toto maualuga. I le le lava o togafitiga, o le a faateleina le faʻaalia o le faʻamaʻi. I le taimi muamua, o lenei tulaga ua manatu o le paʻu, ona avea ai lea ma faailoga tumau ma totoga i totonu - gaʻo, fatu, mata - amata ona mafatia.

Ole maualalo o le toto ma le fatu o se tagata matua e le o se faailoga o anomaly. O le au faʻasalalau o lenei setete e masani foi: o le maalili, tolu tolu masina o maitaga, taʻaloga faʻapolofesa. O tulaga e lamatia ai le ola, e pei o le paʻu'ū, ogaoga faʻamaʻi pipisi, faʻaaogaina o le pulmonary, faʻaleagaina o le myocardial, ma isi, o mafuaʻaga o le paʻu tele o le mamafa ma le pulupulu. O se paʻu iloga i le pao o le fatu ma le malosi o le fatuga faatasi ma le tupu mai o le hypoxia, o lona uiga, o le leai o se okesene.

Afai e maualuga le maualuga o le toto ma le pulupulu, o le a le mafuaʻaga? O le malosi o le diastolic e aʻafia i le leo ma le vaivai o le vaʻa, o le toto atoa o le toto i totonu o le tino, faʻapea foi ma le fatu. O le ola malosi o le olaga e afaina ai le galuega o le cardiovascular system. O le tele o numera o le maualalo ifo o le aʻafiaga lea o le faʻaauau pea o le tino, lea e fesoasoani i le toilalo o le tafe toto. I lenei tulaga, o vaʻa uma lava i totonu o le tino e lamatia. Faatasi ai ma le faʻafuasei ona tuʻuina atu o le toto, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le vavae toto poo le vaeluaina o se ipu. I le lamatiaga o tagata gasegase o loʻo i ai nei faʻamaʻi o le fatu ma vaʻa toto, faʻapea foʻi ma le tagofia o vailaʻau e togafitia ai maʻi o le endocrin system. O maualuga maualuga e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  • tigā
  • faateleina le faagaioiga faaletino,
  • faaumiumi ma faʻalavelave masani,
  • ulaula
  • ava malosi
  • taumafa i le tele o meaai leaga.

E faʻapea foʻi ma se mea faʻamalosi lea e fesoasoani i le sili atu i le fua o le pulusala ma le mamafa i tagata matutua, faʻamaʻi fatuga fatuga.

Mo le faʻaitiitia o faʻataʻitaʻiga, e tatau ona faʻaitiitia le mea e faʻaosofia ai. Fomaʻi fautuaina, e tusa lava po o le a le mafuaʻaga o le faʻaopoopoga o le fatu ma le mamafa, e saili ai fesoasoani fesoasoani. O le ae maua ni meafaigaluega ma ni falesuesue o suʻega, o taunuuga o le a faʻamaonia ai le talafeagai o togafitiga.

Le malosi ma le pulupulu

O aʻafiaga e aʻafia ai e le gata i le elasticity o vaʻa, ae faapena foi i le fua o le fatu. O le a le mamafa masani ma pulupulu i totonu o se tagata? 120/80 mmHg Art. O se tulaga maʻoti. Faatasi ai ma le faateleina i le systolic e sefulu, ma le diastolic - i le lima iunite, o le mamafa ua manatu ua faateleina le faateleina. O numera 139/89 o se faʻaopoopoga masani, ma numera e pei o le 140/90 o se togafitiga. O le mea atoa, o se mea e pei o le mamafa masani o se mea e le mafai, ona e naʻo le taimi e nofo ai le tagata i se tulaga o le malologa atoatoa, faaletino ma le mafaufau. O totoga taʻitasi taʻitasi e faʻatonutonuina le maualuga o le mamafa, suia i le tasi itu po o le isi e luasefulu maila o le mercury. E le gata i lea, o suiga masani e faʻalagolago i tausaga ma kenera.

O le malosi o le malosi o le soifua maloloina o se tagata soifua mai le luasefulu i le fasefulu tausaga e le tatau ona itiiti ifo ma le tolusefulu ma sili atu i le valu sefulu minute i le minute. O le maualalo o le mamafa ma le pulupulu i se tagata matua ua auai i taaloga faapolofesa o se tasi lea o filifiliga mo le tulaga o le tino. Mo tagata e silia ma le limasefulu tausaga le matutua, o le masani e 65-90, i le onosefulu ma le matua, 60-90 ua manatu e taliaina lautele le numera.

Ole taimi nei ua e iloa le masani ma le pulse i tagata matutua (fafine ma alii). Matou te faʻamoemoe o loʻo e maua lenei faʻamatalaga aoga.

O le tagata soifua e laʻititi i le matua ma le itupa (TASI 1)

I vailaau faʻasoifua, o loʻo i ai le fuainumera o fua o le pulupulu mo tagata matutua. Ua tuufaatasia i luga o le tele o tausaga o suʻesuʻega ma o se faitioga mo le fuafuaina o le soifua maloloina o alii ma tamaitai. Eseesega feusuaiga e eseese o latou fatu. E mafua lenei mea ona o eseesega faʻaanatura i le va o se alii ma se tamaitai.

Ae, o lenei mea e popole i le tele o le fatu, lea e sili atu ona itiiti i se fafine nai lo alii. O le mea lea, ina ia pamu le toto saʻo o le toto, e tatau ona galue malosi le tamaʻitaʻi ma le malosi tele ma o le aofaʻi o sisi e masani lava, e sili atu i le tane e 7-10 pa.

I tane, o le galuega a le loto e fuaina, o se fua maualalo ifo o le fatu atonu e mafua mai i nisi taʻaloga poʻo le faʻavaivai faaletino. O vaitausaga taʻitasi e iai lona lava fatuga patino.

Pusa 1 - fua o le fatu i fafine ma alii i tausaga taʻitasi (matua)

Tausaga TausagaFaʻailoga - tamaʻi minute i le minuteTamaʻitaʻi - Talosaga i minute
mai le 20 i le 3060-7050-90
mai le 30 i le 4070-7560-90
mai le 40 i le 5075-8060-80
mai le 50 i le 6080-8365-85
mai le 60 i le 70 ma le sili atu80-8570-90

Pe a fuafuaina le fua o le fatu, o faʻamaoniga o le toto toto e taua - o le toto totoga o loʻo i luga o laʻau ma toto toto, o loʻo feoai solo i luga o ala tetele ma laiti.

I le faaopoopo atu i le masani a le pulus, ei ai foi se laulau o le masani o le mamafa i le matua. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona faʻatuina le taʻiala i suʻesuʻega suʻesuʻega, talu ai ona o le faateleina o le toto ma le faʻaitiitia o le toto maualuga e faʻaalia ai le i ai o faʻafitauli faʻapitoa i le tino.

Tulaga masani o le toto maualuga i le matutua i tagata matua (TABLE 2)

Faailoga o le toto maualuga ma le matua ma le eseesega o alii ma tamaitai e itiiti lava ni eseesega. I tamaitai talavou, e laʻititi laʻititi ona o le mamafa o le mamafa i le talavou. Ma a mavae le onosefulu tausaga, o le toto o le toto o tane ma fafine e tutusa lelei, ona o le ono lamatiaina o maʻi faʻapitoa.

Laulau 2 - faʻasologa o le toto maualuga o tamaʻitaʻi matutua ma alii i le matua

TausagaLe masani o le toto maualuga i aliiLe masani o le toto maualuga i tamaitai
20123/76116/72
30126/79120/75
40129/81127/80
50135/83135/84
60-65135/85135/85
i luga135/89135/89

O le faʻaitiitia o le toto maualuga o le totoga atonu e mafua mai i le paʻu o le fatu ona o le osofaia o le fatu, tamponade, tachycardia paraxysmal, fibrillation o le torial, poʻo le faʻasolosolo o vascular vascular, ma le toto e tafe mai le fatu.

Maualuga maualuga, faʻaalia faafitauli atherosclerotic.

O a auala e i ai faʻapefea ona faʻatusatusa i le aso nei le pisa?

I aso nei o loʻo i ai le tele o metotia faʻaonapo nei o fua o le pulunating. Mo se faʻataʻitaʻiga, o polokalama sili ona lata mai (2012) na faʻatulagaina e tagata Amerika. O le Massachusetts Institute of Technology ua fautuaina le atinaʻeina o ana tamaiti aʻoga e iloilo le pulsation mai nai suiga laiti i lanu paʻu o loo faamaumauina i luga o le vitio.

Ma, o lenei metotia na faamamaina, ma o le fuafuaina o pulupili na mafai ona faia e ala i le itiiti ifo o le gaioiga o le ulu e mafua mai i le saoasaoa o galu malolosi.

O polokalame o le "Screen capture" ma le "Pulse capture" e manaia, lea e mafai ai e oe i le taimi nei ma le faʻafesoʻotaʻi pe i luga o le tamatamailima fuaina le fua o le fatu mai se komepiuta e faʻaaoga ai se webcam.

Faatasi ai ma le polokalama faakomepiuta o le vaega mulimuli, e mafai ona e masani faʻamalamalamaina oe lava i le faletusi punaoa ua lafoina i luga ole Initaneti.

telefoni feaveai fua o le webcam

Ia, ma tagata fomai Iapani mai Fujitsu, na faʻaalia i le lalolagi le manatu o le fuaina o le fatu i le faʻaogaina o se telefoni, faʻasino atu i le faamasinoga faʻale-soifua maloloina, le polokalama faʻanatura mo lenei.

Ia, i lo tatou atunuu, "i le taimi na gaosia ai vaalele vaalele ... .." - o se auala talafeagai e fuaina ai le pulupulu, o se iloiloga faʻavae o lagona o se tagata tomai faapitoa o loʻo faʻaalia le palpation. E masani lava, o le iloiloga o taunuʻuga o le pulupation e fomaʻi eseese o loʻo faia se suʻesuʻega i se tagata maʻi se tasi e ese lava.

  • O le mea lea, o le metotia o le palpation ua manatu o se faʻamaloiloga. Faʻamatalaga faʻamaonia o le faʻamaonia ua faʻamaonia e ala i suʻesuʻega oscillometric ma faʻafanua.

E masani lava, o le faʻataʻitaʻiga o le palpation e faia i luga o se tasi o lala o le faʻalalalalalala o loʻo pasia le pito i tua o le tapulima. O loʻo i le vaega o le tapulima o loʻo i ai latalata ane i le paʻu ma faʻalauiloaina.

O le tapulima ua ufitia e le lona lua, o lea o le tulaga o le lima matua o loo i le itu o le tamatamailima laitiiti, tapulima lima. O le taofiofi e faʻamoemoeina e le muamua ma le vaeluaga o le lima o le ufiufi lima i le ogatotonu o tapulima, faʻapipiʻi le pusa i le ponaivi.

Mo le faʻatuatuaina o faʻamatalaga o le suʻesuʻega o le fatu fatu, o le faʻamaoniga e ala i le palpation e faia i lima uma. Afai o le pulse o le paʻu, o le numera o le fefe na faitauina i le afa minute e lava ma faaluaina. O le atoaga o le numera (i minute taitasi) e faʻatinoina i mataupu faʻapitoa o se faʻalavelave i le pa'ō o faʻavevesi.

O fua masani masani e mafua ona:

  1. Le tumau ma le manino o le fati. E iloa i paʻu i le va o faʻavevesi, o vaeluaga tutusa i le va oi latou,
  2. vascular filling - pe a faʻatumu atoatoa, o le malosi o le pulsation ua lauiloa,
  3. O le tutusa o le fatu o le galu o le fatu fatu, lea e faʻaalia ai le tulaga o vaʻa (faʻalautele poʻo le faʻasaʻo) o puipui o le toto toto i vaega o le malologa atoa ma le faʻailogaina o le fatu maso o le fatu,
  4. O le fuaina o fua, e atagia ai le alualu i luma o le toto e ala i le toto toto e itiiti le saoasaoa i le vaega o le avega i le loto agavale.

Afai e manaʻomia, o galu o le pulupulu e faʻatusalia e ala i le paʻu o le tino, taʻavale, femoral, poʻo le brachial arteries. O iinei e faia ai le faʻamalologa - e ala i le faʻapipiʻiina o le faasino igoa ma le taumatau pito i luga i le vaa.

O a aʻafiaga e aʻafia ai le oso?

O le fua o le fatu (le numera o feteʻenaʻiga o le loto) e tutusa ma le galu o le vailaau vavalalata o se taunuuga o le totoina o le toto e le loto e faalagolago tele i le tele o mea - le siosiomaga o le siosiomaga, popolega (faaletino ma faalelagona), tausaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, i fafine, o le fua o le pulusal e toetoe lava o le fitu ona tu i luga atu nai lo le tamaʻitaʻi masani. E mafai ona latou faateleina pe faʻaitiitia i lalo o le aafiaga o se tulaga o le psychophysiological poʻo le lagona, le i ai o faʻafitauli eseese ile tino, le setete pe a uma se taumafataga lelei.

O le faateleina o le fua o le fatu ua mataituina ma se suiga malosi pe suia i le tulaga o le tino, pe o se musumusuga aupito maualuga. O suiga masani i lenei faailoilo ua lauiloa i se taimi patino. Sue lemu - i le taimi o le moe i le po, o le maualuga - mai le aoauli i le 20 i le aoauli.

I tagata soifua maloloina, o le pulusal rate e 60-70 pulsations i le minute ile malolo. O a latou suiga e mafua ona:

  • malosi o le vaʻaia o le myocardial,
  • le tele o le toto pe a osooso
  • gasegase lapopoʻa ma elasticity,
  • vascular lumen condition
  • toto maualuga.

O se mea e matua ofo lava e faapea o le 140 paʻu o le minute i le minute o le masani lea o le fatuga o tamaiti laiti, ma i tagata matutua, o lenei faailoga ua uma ona manatu o se fomaʻi e faʻaalia ai le faʻalavelave i le fatu (tachycardia).

I pepe, o le tele o le fatu e mafai ona fesuisuiai ona o le vevela, ma le faʻaleagaina o lagona ma faʻavevesi e oʻo lava i le malologa. O ia fesuiaiga e mafai ona faaosofia ai le gafatia, atuatuvale poʻo le leiloa o le malosi, faʻamaʻi poʻo le maʻi o le myocardial.

I le faʻaopopo atu i le tele o mea i totonu poʻo fafo, o loʻo i ai se uiga masani e aʻafia ai le fatu - o le itupa ma tausaga.

Pulse faateleina - o le a le uiga?

O le tuputupu ae ma le fua o le fatu, ma o le mea lea o le faateleina o le faateia o galu amata, ua maitauina ona o galuega faatino ma le le pulea, o nei mea e aofia ai:

  • le aafiaga o le atuatuvale ma taaloga,
  • lagona faalelagona ma le atuatuvale,
  • vevela ma vevela siosiomaga
  • ogaoga tiga o le tiga.

Faatasi ai ma se uiga masani o le natura o galuega, o le fatu fatu e tumau i tulaga masani, e ui lava i lona maualuga maualuga, ae pe a aveesea le itu faaosofia, e vave lava ona toe faaola. Ma o faʻamaoniga o tachycardia, o loʻo tautala e uiga i faʻamaʻi mafai i le tino:

  • loto ma vascular diseases (arrhythmias, atchemia, faaletonu, ma isi),
  • mala
  • le atinaʻeina o faiga o le tuma,
  • fiva ma faʻamaʻi
  • faʻamaʻi faʻamaʻi,
  • anaemia poʻo le manorrhagia.

O sina siitaga laitiiti i le pulupation o le uiga lea o fafine maʻitaga, ma o faailoga o le tachycardia masani e masani ona iai i tamaiti. O lenei tulaga o le masani lea mo tamaiti agaʻi i totonu o taaloga. E vave ona fetuunai o latou loto i ia tulaga. Tulāʻau talavou e tatau ona togafitia ma le totoa tele. I lenei vaitau, e mafai ona tupu le faʻaleagaina o le loto.

I sina mea itiiti lava - o le tiga i totonu o le fatafata, le manava o le mānava, vavao, fautuaga faʻafomaʻi faʻanatinati. O le mea moni, i le faaopoopo atu i le maualuga o le pulse (tachycardia), o se tulaga faʻaleagaina e mafai ona mafua ai ona maualalo ifo le mau - bradycardia.

Cardinal Bradycardia - o le a lea?

E le pei o le tachycardia, o le bradycardia e maualalo, pe a faʻatusatusa i le masani, fua o le fatu. Kenese e mafua ona o le gaioiga o le tino ma le maʻi. O le gaioiga galue e mafua mai i le faʻaalia o le faʻaitiitia o le pala i le taimi o le moe i le po ma aʻo taʻaloga faʻapolofesa.

Mo tagata taʻaalo faʻapolofesa, e mafai ona paʻu ile 35pm. I nisi tulaga, a maeʻa ona maua ni vailaʻau maʻoti, o le a fausia se ituaiga o bradycardia.

Faatasi ai ma le le mautonu, o le maʻi ua faʻaalia ona o:

  • patho o toto toto ma loto,
  • faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le matua,
  • fomaʻi i totonu o le musele o le fatu.

Faatasi ai ma lea ituaiga o bradycardia, o fesoʻotaʻiga e fesoʻotaʻi ma faiga faʻaleagaina e fesoʻotai ma vaʻaia - o le toilalo e taitaia se lagona eletise i le va o le pona agasala ma le atrium. I lenei tulaga, e tupu aʻe le hypoxia, ona o le le lelei o le toto.

Faatasi ai ma faʻamaʻi e faʻaosoina ai le pepa bradycardia:

  • hypothyroidism ma le hypothyroid coma (myxedema),
  • maʻi pipili i le manava,
  • maualuga le toto.

I le tele o tulaga, faatasi ai ma se faʻaitiitia o le faʻaititia o le fatu (itiiti ifo ma le 40 faʻo), o le bradycardia e mafua ai le atinaʻeina o le maʻi o le fatu. O faʻamaoniga faʻapitoa e faʻaalia mai i vaivaiga, vevela, faʻanoanoa, afu malulu ma le faʻamalosi malosi.

E tatau ona manatuaina, a oʻo i le matua, e le tuputupu ae o tatou tino, ae sili atu le vaivai. O le tele o tagata gasegase na pasia le fasefululima tausaga le maualuga e maua i suiga ogaoga i le tino.

O le mafuaaga lena e taua ai, i lenei vaitau o tausaga, ia faʻaauau ona faia se suʻesuʻega fuafuaina e se cardiologist.

Tuua Lau Faamatalaga