Faailoga o le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi o le endocrine. O le faʻalauiloa autu o le maʻisuka e maualuga le kulukose toto (suka). Glucose o se punaoa malosi mo sene uma i le tino. Ae i le maualuga maualuga, o lenei vailaau e maua ai mea oona. O le maʻisuka e taʻitaʻia ai le faʻaleagaina o toto, vaʻaia o le tino ma isi tino. Faʻalavelave faʻalavelave - neuropathy, cataract, nephropathy, retinopathy ma le tele o isi tulaga. O faʻaaliga o le maʻisuka e fesoʻotai ma le kulukose maualuga maualuga ma le atinaʻeina o tuai o faʻafitauli o le maʻi.

Uluai faailoga o le maʻisuka

O faailoga muamua o le maʻisuka e masani ona fesootaʻi ma le suka maualuga. E masani lava, o lenei faailo i le toto capillary anapogi e le sili atu i le 5.5 mM / L, ma ao faagasolo le aso - 7.8 mM / L. Afai o le maualuga o le suka i aso taitasi e sili atu i le 9-13 mmol / l, ona mafai ai lea e le tagata gasegase muamua ona faitio.

Muamua e aliali mai televave ma masani ai. O le tele o le urine i le 24 itula e sili atu i le 2 lita. E le gata i lea, e tatau ona e alu i le faletaele i le tele o taimi i le po. O le tele o le urine e fesootaʻi ma le mea moni o loʻo i ai le kulukose. O le suka e amata ona tuua le tino e ala i fatugaʻo pe a faʻatonu lona toto ile 9-11 mM / L. I se tasi taimi, na faia ai e fomaʻi se siama o le maʻisuka e faavae i luga o le tofo o le urine. Sugar "e toso mai" le vai mai le toto i luga o le puipui o le foal capillaries - o le diuresis osmotic lenei. O le iʻuga, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e maua mai ai le tele o urini, ao ma le po.

O le tino ua leai se vai, e mafai ona atiaʻe faʻamaʻi. O le paʻu i luga o foliga, tino o le tino ua mamago, ua mou ese atu ona laugutu, laugutu ua "malogo", ua lagona e le maʻi le leai o se fulufulu, ma le "mago" i lona gutu. O tagata maʻi e masani ona lagona le fiainu tele. Ou te fia inu e le aunoa, e aofia ai le po. O nisi taimi o le tele o le ava malosi e silia i le 3, 4 ma le 5 lita i le aso. O mea e manaʻo i ai e eseese mo tagata uma. O le mea e leaga ai, o le toʻatele o tagata e maua i le maʻisuka, ae latou te le iloa e uiga i mea na maua ai le maʻisuka, inu fua o fualaau suamalie, sugary drinks, soda, o lea ua faʻaleagaina ai o latou tulaga. O le matamuli o se tali tetee i se tulaga ua tuuina atu. O le mea moni, e le mafai ona e musu e inu ina ia faʻaitiitia le tele o le urine. Ae e sili atu le inu vai inu mama poʻo le lauti e leʻi faʻasusu.

Glucose e faaputuputu i totonu o le toto, laʻau ma le urine, ae le mafai ona ulu i totonu o sela. O le mea lea e le maua ai e le tino le malosi latou te manaʻomia. Ona o lea mea, o siaki e auina atu ai faʻamatalaga e uiga i le fiaai ma le le atoatoa o meaʻai i le faiʻai. O se taunuuga, o se maʻi e maua i le maʻisuka fia 'ai e mafai ona faʻateleina le malosiE 'ai o ia ma e le' ai foi i se tele o meaai.

O le mea lea, o le galala, vevela paʻu, gutu malolo, faʻalauteleina o le 'ai, ma o le tele o le urini i aso taʻitasi o le faailoga ma muamua o le maʻisuka.

O le kulukose maualuga, o le faateleina o le malepelepe o le tino o le tino ma le faamalolo i le maʻisuka e aʻafia ai le mafaufau. O le taunuʻuga o se isi kulupu muamua, ae le o ni mea patino, o faailo o le maʻisuka. O le vaivai, vaivai, faʻaleagaina, fesuisuiaʻi taimi, le mafai ona taulai, faʻaitiitia le mafai gafatia. O nei faʻaʻailoga uma i le maʻisuka e tupu i le amataga o le faʻamaʻi, ae mafai ona iai i isi faʻamaʻi, foi. Mo le siamaina o le maʻisuka, o le taua o nei faailoga e laiti.

O le maʻisuka e le na o le faateleina o le kulukose toto. O le isi faʻailoga taua o le televave tele o fesuiaiga i le toto toto maualuga. O lea, i se tagata soifua maloloina, ole tulaga maualalo ma le maualuga o le maualuga o le suka i le aso e eseese ile itiiti ifo ma le 1-2 iunite. I se tagata gasegase e maua i le maʻisuka, i le aso lava e tasi e mafai ona suka ai le suka i le 3 mM / L ma le 15 mM / L. O nisi taimi o le eseesega i le va o tulaga faatauaina e sili atu. O se faailoga muamua o le maʻisuka e fesootaʻi ma se suiga tele i le suka suka e mafai ona mafaufau i ai se vaaiga le tumau. O le faʻaleagaina o le tino e mafai ona mavae ni nai minute, itula poʻo aso, ona toe faʻaleleia ai lea o le tino vaaia.

Faailoga o le maʻisuka e aʻafia ma le okeni ma le faʻaleagaina o mea

O le maʻi suka, aemaise lava le ituaiga 2 faʻamaʻi, e masani ona le amanaiaina mo se taimi umi. E leai ni faitioga a tagata maʻi pe leai foi se mea e faʻalogo i ai. O le mea e leaga ai, o nisi taimi o faʻamatalaga vave o le maʻisuka e le amanaiaina e fomaʻi fomaʻi. O se taunuuga, o faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi atonu o ni faailoilo o le faʻaleagaina faifaipea o totoga ma gaʻo, o lona uiga, tuai o faʻafitauli o le maʻisuka.

O ai e masalomia o se faʻamaʻi? O i latou ei ai ni faʻaʻailoga faʻaleagaina faʻapitoa i nuanua maaleale o lima poʻo vae, vae. I lenei tulaga, o le tagata maʻi o le a faʻalavelaveina i le le mautonu ma le malulu i tamatamaʻilima, o se lagona o le "feʻaveaʻi," o le faʻaitiitia o le lagona lelei, ma le musele maso. O le faʻaalia o nei faailoga i le malologa, i le po, e sili ona taua. O le tulai mai o se isi faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le iai o le faʻaleagaina o le tino o le tino - diabetic foot syndrome.

Tusa o le maʻisuka e manaʻomia ai togafitiga puipui

O lenei tulaga e faʻaalia i manuaga o le faʻamalolo umi, ulupanua, vae i vae. O le mea e leaga ai, o nisi taimi o le fomai tipitipi muamua e maua i le maʻisuka i se tagata maʻi i nei faʻaʻailoga. O le maʻi e masani ona mafua ai le gangrene ma le tipi.

Vaʻaia pea le faʻaaliga e mafai foi ona avea ma faailoga muamua o le maʻisuka ona o faʻamaʻi poʻo maʻi o le maʻisuka o le tino.

E tatau ona maitauina e ese mai i le tala o le maʻisuka puipuiga faʻaititia. O lona uiga o manuʻa ma togafiti e faʻamālōlōina ai le umi, e tele lava ina i ai faʻafitauli masani ma faʻafitauli. Soʻo se faʻamaʻi e sili atu ona ogaoga: o le cystitis e faigata ona o le mumū o le pelvis, colds - bronchitis or pneumonia. Faʻaleagaina o fao, paʻu, mucous membranes e masani ona faʻatasi ma le maʻisuka e mafua mai i le maʻi le atoatoa.

Faailoga o ituaiga eseese o le maʻisuka

O le tele o taimi, o le maʻisuka ituaiga 1, ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga. Ituaiga 1 maʻisuka e aʻafia ma le le lava o le inisalini i totonu o le tino. E masani ona tupu i tamaiti ma le autalavou i lalo o le 30 tausaga. O le faʻaitiitia o le mamafa o le tino i se talaaga o le tele o le 'ai, e patino mo lenei ituaiga o maʻisuka. E 'ai tele le tagata, ae sili atu i le 10% le mamafa o le mamafa. I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o le tele o mea e faʻaleagaina ai le tino o le tino - tino o le ketona - ua faia. O le ea, o le urine e maua ai le manogi o le acetone. O le taimi na muamua ai le faʻamaʻiina o le faʻamaʻi, o le susulu o lona maʻi. O faʻalavelave uma lava e faʻafuaseʻi ona tupu mai, o le tulaga e faʻateteleina le mamafa. O le mea lea, o le maʻi e seasea ona maua le le iloa.

Suga maʻisuka 2 Faʻailoga e masani lava o tagata maʻi i le mavae ai o le 40 tausaga, e masani lava o fafine e mamafa tele. Ua natia le faʻamaʻi. O le mafuaʻaga o le le mautonu o gaʻo i le latou inisalini. O se tasi o uluai faailoga o le faamai o se faaitiitia tele o le toto suka - hypoglycemia. E lagona e le tagata maʻi le gatete i le tino ma tamatamailima, vave le fatu, fiaai tele. Ua aliaʻe lona toto, ua aliali mai le afu malulu. O ia vaevaega e mafai uma i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai, aemaise lava pe a uma ona' ai meaai suamalie. O le maʻi suka e mafai foi ona masalomia i latou o loʻo i ai ni faʻailoga o le le lava o le tino i le inisalini. O nei faʻamaoniga e aofia ai le tele o le gaʻo i le puʻu, maualuga maualuga o le toto maualuga, cholesterol maualuga, triglycerides ma le uric acid i le toto. Black acanthosis o se faailo o le paʻu o le maʻisuka ituaiga 2 - o vaega lanu o le paʻu uliuli i nofoaga o le paʻu o le paʻu.

Black acanthosis mo le maʻisuka

Gesational diabetes faʻaalia i se fafine ao maʻitaga. O ona faailoilo o le telē tele o le tamaititi, e aofia ai mea e pei o le ultrasound, o le matua tuai o le placenta, o lona mamafa tele, faʻavalea, pepe, malformations fetal. O le maʻisuka faʻamamafa e mafai ona faʻamoemoe i fafine pe a uma le 25-30 tausaga le matutua o loʻo mamafa tele ma paʻu i lalo i le pepelo.

O le a le mea e fai i le faailoga muamua o le maʻisuka?

Afai e iloa faailoga o le maʻisuka, e fomaʻi e le fomaʻi isi faʻamaʻi e iai foi faitioga tutusa (ole maʻi suka, le nephrogenic diabetes, hyperparathyroidism, ma isi). Ona faia lea o se suʻesuʻega e fuafua ai le mafuaaga o le maʻisuka ma lona ituaiga. I nisi tulaga masani, o lenei galuega e le faigata, ma o nisi taimi e manaʻomia ai suʻesuʻega faaopoopo.

I le masalomia o le maʻi suka poʻo le aiga, e tatau ona vave faia se suʻesuʻega i falemaʻi. Manatua o le vave ona maua o se siama o le maʻisuka ua amataina ma ua amataina le togafitiga, o le lelei foi lea o le togafitiga mo le soifua maloloina o le maʻi. Mo se fesoasoani, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi, fomaʻi poʻo se endocrinologist. O le a tofia oe i se suʻesuʻega e fuafua ai lau suʻega toto.

Aua e te faalagolago i fuataga e ala i se masini e siakiina le tagata lava ia - o se glucometer. O lana molimau e le saʻo e iloa ai le faʻamaʻi. Mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose i totonu o le fale suesue, o auala sili ona lelei o le elekone e faaaoga: glucose oxidase ma hexokinase. O fua o sugar i taimi eseese o le aso poʻo se suʻega o le faapalepale glucose e mafai ona manaʻomia e faʻatuina ma faʻamaonia se faʻamaoniga o le maʻisuka. O se faʻafitauli faigata lea e faʻaaoga ai le 75 kalama o le kulukose. I le lalolagi atoa, o le auiliiliga o le hemoglobin glyc ua matua faateleina le taua mo le siama. O lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka toto i le taimi nei, ae i le 3-4 masina ua tuanaʻi. O le siama o le maʻisuka ua faʻamautuina ma le maualuga o le hemoglobin glycated o le sili atu ma le 6.5%.

Tuua Lau Faamatalaga