Suga Suauʻu 8

E iloa e tagata matutua taʻutaʻua le taua o le faia soo o suʻega ma faia ni suʻesuʻega puipuia. O le faʻalavelave o ia faiga faʻatagaina e aofia ai le suʻega toto mo le kulukose.

O le faaupuga "toto sugar" e lauiloa i tagata, e le mafai ona taʻua saʻo, ae tasi lava le auala, o le aso e faʻaaogaina e tusa lava pe talanoa le fomaʻi ma le maʻi. O lenei faailo taua o le tulaga o le soifua maloloina e mafai ona mataituina e ala i le pasia o se suʻega o le toto, poo le faʻaaogaina o se masini faigofie o le glucometer.

O le a le mea e faia e le kulukose i le tino o le tagata

Glucose, e pei ona e iloa, suauu mo le tino. O siama uma, masini ma tino e manaʻomia ai, e pei o meaai masani. O le faatumauina o le maualuga masani o le kulukose o le toto o le galuega o se faʻalavelave faʻalavelave faʻafefe.

E masani lava, a maeʻa ona 'ai, o le toto maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto, ma o se faailoga lea mo le tino e amataina ai le inisinia o le inisalini. O ia, o le homone insulin, lea e mafai ai e lelatini ona faʻaaogaina le kulūkose, ma faʻaitiitia ai foi lona aofaiga i le tulaga sili ona lelei.

Ma o le inisalini o loʻo aʻafia foi i le fausiaina o se faʻavaomalo o le kulukose i totonu o le tino, i le foliga o le glycogen, e fai ai faʻasoa i le ate.

O le isi itu taua: e le tatau ona i ai le kulukose i le faanatinati o se tagata maʻi soifua maloloina. O fatugaʻo e masani lava ona gafatia mai le urine, ma afai latou te le maua le taimi e faia ai lenei mea, ona amata lea o le glucosuria (glucose in urine). O le faailoga lenei o le maʻisuka.

E leaga le kulukose?

E pei ona mafai ona e vaʻaia, o lenei elemene e taua mo le masaniga masani a le tino. Ae sili atu le kulukose o se isi vaalele o le mataupu. Ma e fesoʻotaʻi atu e le gata i le maʻisuka: o se aofaiga tele o le kulukose e mafai ona tautatala mo le lagolagoina o le tele o faʻamaʻi.

I le tino o le tagata e na o le tasi le hormone e faʻaitiitia ai le suka - o le inisalini lenei. Ae o hormones o le au, mafai, i se isi itu, ona faateleina lona maualuga, tele. O le mea lea, o le le lava o le gaosiga o le inisalini o se faʻafitauli faigata, o togafitiga ma aʻafiaga faigata.

O le tele o taumafa e maua i le glucose e mafai ona oʻo atu ai i ni faʻafitauli matuia:

  1. Malosiaga o siama faʻamaʻi,
  2. Faʻafitauli faʻapitoa,
  3. Mafuaaga
  4. Maualuga maualuga
  5. Mafutaga inflammatory
  6. Loto o le fatu
  7. Se paʻu
  8. Faʻafitauli leaga
  9. Endothelial le afaina.


O loʻo i ai faʻamaʻi e mafai e le tagata soifua, pe a le faʻamaʻapeʻapeina atoa, ua mafai ona faʻamafanafanaina i nisi itu. Sa faia e saienitisi se tui, atiae auala lelei puipuia, ma aoao pe faapefea ona togafitia lelei. Ae o le maʻisuka, o le mea e leaga ai, o se maʻi o loʻo atinaʻe ma faʻateleina le salalau.

Afai o le suka toto e 8 iunite

O lenei faʻamaoniga o loʻo faʻaalia ai le soliga o le faiga o metabolic. E tusa ai ma le auiliiliga, e le tatau ona e faʻavasega oe lava o se maʻisuka. O se toto faataitai ua toe faʻasalalau, ma faatasi ai ma mea fou ua maua, e tatau ona e alu i le fomaʻi.

O le isi, o le a fautuaina e le fomaʻi isi suʻesuʻega faaopoopo, lea o le a faʻauuina ai lenei mataupu. Ma o lea ituaiga maualuga o le toto (i le fua faatatau o le 3.3-5.5 mmol / L) o le a foliga mai e taʻu mai ai le faaletonu o le metabolic.

Faʻalagolago i le faʻatinoga o suʻega faʻaopoopo, e mafai e le fomaʻi ona iloa ai le maʻisuka o loʻo i ai nei poʻo se setete setete tīpae. O togafitiga togafiti e faʻatautaia e le fomaʻi ma le gasegase o le a faʻalagolago i le siama. Afai o le auiliiliga o le auiliiliga e sese, o le a fautuaina oe e le fomaʻi e toe toe suʻe le suʻega pe a mavae sina taimi.

Suga ma le faiʻai: sootaga vavalalata

E i ai le poto masani masani - o le mafaufau e manaʻomia le suka. O le mea lea o le fautuaga i tamaiti aoga e 'ai le sukalati ao leʻi faia le suʻega, inu le lauti suamalie i totonu o le malosi o le mafaufau. Ae o le a le tele o le upu moni i totonu o sea fautuaga?

E 'ai e le faiʻai le kulukose. Ma le isi, e aunoa ma se malologa. Ae e le o lona uiga e tatau foi i se tagata ona 'ai fualaʻau e aunoa ma se malologa. Ma le isi, e le na o le suka "e fafagaina" le faiai.

Filifili oe lava ia: o le kulukose o le suka sili ona faigofie, lea e na o le tasi lava le mole. Ma o le sili atu le faigofie o le carbohydrate, o le vave foi lea o le maualuga o le kulukose o le toto o le a faateleina. Ae e le na o le vave ona tupu, ae e pau foi.

O le maualuga o le suka o le toto o se mea matautia, e manaʻomia e le tino ona aveeseina, ia avea ma se faʻaagaga, aua o le inisalini e tatau ona galue i ai. Ona toe faʻaitiitia ai lea o le sukuka, ma toe manaʻo foi le tagata i mea faigofie e tasi.

E talafeagai ona maitauina, i lenei tulaga, e sili atu ona talafeagai le 'aiina o vailaʻau gaʻo. O le a faʻagasolo malie, ma e le o faʻalavelaveina foi, ona o le maualuga o le suka e le "oso".

Ina ia faatumauina le maualuga o le kulukose manaomia, e taua tele le gluconeogenesis e tupu e aunoa ma le faalavelave. O le mea lea ua taʻua ai le tuufaatasia o lenei mea mai le puipuiga. O se faiga faʻagesegese lenei, aua o meaʻai mo le faiʻai ma nerve fagu na umi lava.

O le gaʻo foi o se punavai e taʻua o le glucose lemu. Ma o le okesene, faatasi ai ma palatini ma gaʻo, e aofia ai i le kulūkose. O le mea lea, i le faaopoopo i mea uma, o aso taitasi e manaʻomia mo le masani ai o faiʻai. E leitioa latou fai mai "faʻafefeteina le mafaufau" - i nei upu o se lagona maloloina.

Aisea e le faatagaina ai e le inisalini le tino e aveesea le mamafa

O le hormone tuputupu aʻe, testosterone ma le adrenaline o hormones ia mo le mamafa o le mamafa. Manava-manava, malosi, mamana, latou te fesoasoani tele i le tino e faʻaumatia le tele. Ae afai e na o latou, e aunoa ma se fofo, e pulea mataupu o le susunuina o gaʻo, o le a leiloa e le tagata le mamafa e aunoa ma se taumafaiga.

O le inisalini o se anti-catabolic. E le mafai e le gaʻo gaʻo ona faʻaumatia, e tatau ona tausia le tuputupu ae, faʻafouina. Ma afai e leai se toilalo ma le inisalini, ona maeʻa lea o lana galuega mo le lelei.

E taua le faamanino: e leai se mea e tuua ai genetics, pe a fai e toalaiti ni atigipusa i luga o se potu e tali atu i le inisalini, ona mafai lea ona ia 'ai tele, ma o lona mamafa e masani lava. Ma afai ei ai le tele o nei faʻaleleia, latou te fai mai e uiga i na tagata faʻalogo: "maua le mamafa, na o oe e tatau ona e mafaufau e uiga i meaʻai."

O le mea lea, ia malamalama: o le gaʻo i le sulugatiti e le mai i lena moa moa mo le aoauli, ae ona o gaʻo gaʻo lea na faʻatupulaia ai le maualuga o le insulin. O le maualuga o le hormone ua faʻamalosia e teuina le gaʻo. Ma e mafua ona o le mea moni o le mamafa o le mamafa e le o ese, ae le o le inisalini lava, ae o le mea moni e te le malamalama i ana gaioiga, aua le faʻaaogaina i se tulaga masani, ae sili atu le mamafa.

O a mea e sili atu ona leaga: suka poʻo le falaoa

Afai e fiasefulu tagata e fesili: o le a sou manatu i mea o loʻo i luga o le a mafua ai le tele o le oso i totonu o le suka - o se faʻi, o le sukalati, o se fasi falaoa po o se sipuni o suka - o le toʻatele o le a faʻataʻitaʻi ma le mautinoa le suka. Ma o lena mea o se mea sese.

O le faasinomaga sili ona maualuga o le faasino igoa mo le falaoa. Taumafa tele meaʻai tao, i le lumanaʻi - maʻi suka. E oʻo lava ile endocrinologists latou te le fuafuaina le inisalini i vaega o suka, ae i le falaoa.

O le mea moni, o tagata masalosalo o le a fefinauai i lenei mea: latou te fai mai o o tatou augatama e ai, i le lautele, falaoa, ae latou te leʻi maua i le maʻisuka. Ae mulimuli ane, latou te leʻi 'aina le mea faʻafefeteina ma le fefete, ae o falaoa o le falaoamata atoa ma le mea faʻafefete lelei ma mea maualuga fiber.

I le taimi nei, fomaʻi masani, o le suka na sili atu i le lua selau tausaga talu ai, ma seia oo i lena taimi, e leʻi tutu filemu le tagata soifua, o mea uma na faʻatulagaina ma le atamai.

O nisi faʻamatalaga aoga:

  1. O se pateta o se meaai manaia, ae o ona pene e itiiti lava. O le malo, lea e tele pati pateta, e malepe i totonu o le vai ma le kulukose. O le faʻaaogaina lelei o pateta e manino le afaina i le tino.
  2. E le mafai ona e teena le gaʻo! O siama nerve e gaosia ai lava. Ma le le atoatoa o le tino, o le amio saʻo o le atigi o loʻo aʻafia. O lea la o faafitauli tau le neurological. E pei ona maua e saienitisi: o le faiga o meaʻai maualalo, lea na amatalia i le 70s ma le Iunaite Setete, ei ai le faʻamaopoopo saʻo ma le maualuga i maʻi na maua i le maʻi o Alzheimer. E manaʻomia e le tino ni gaʻo, ae i le faʻalelei.
  3. E le mafai e le susu ona tuʻuina le cholesterol maualuga maualuga nai lo le masani ai pe afai o lau gaʻo sili o fualaau aina ma fualaʻau, o apu e tasi.

E manino lava, o meaʻai e fuafua ai lo tatou soifua maloloina ma faʻamalositino ma olaga i le lautele. Ma afai o le suka e masani lava ona masani, ia 'ai ina ia tumau pea ia tau i le tulaga tutusa mo se taimi umi. Ma afai o loʻo i ai le faitauga o le suka, ona toe faʻafaigofie lea o lau meaai.

Suauu toto 8 - o le a le mea e tatau ona fai?

Preditebetes e faʻaalia i le soifua maloloina lelei ma nisi faʻamaoniga e masani ona le taua e tagata. I se lamatiaga o le atiina ae o se maʻi suka, e tatau ona e gauai atu i na faafitauli ma le soifua lelei:

  • o le fia inu ma le susu
  • toe faia le faʻaliliuga mo le leai o se mafuaaga
  • sasaina ma le paʻu o le paʻu
  • vaivai, faʻanoanoa, mamafa i vae
  • "Fog" i luma o mata
  • faʻavave o faʻamalolo o mea laiti ma mea e faʻaaogaina
  • masani faʻafitauli e le mafai ona faʻatautaia lelei
  • le manava manava manava o le acetone.

O lenei tulaga e matautia ona o nisi taimi o le glycemia i le taeao i luga o se manava gaogao o loʻo tumau pea i totonu o le masani masani, ma e tulaʻi pe a uma ona e 'ai. E tatau ona e popole pe a maeʻa le taumafataga e sili atu le 7.0 mmol / L..

O se suʻega o le manava o le tino na faʻaalia ai le suka toto i le 7 - 8 mmol / L - o le a le mea e fai i lenei mataupu? Muamua lava, siaki ou faailoga. I totonu o lenei setete, o masani masani ile taeao o le 5.0-7.2 mmol / L, pe a uma meaai, latou te le sili atu i le 10 mmol / L, ma o le aofaiga o le hemoglobin glyculated e 6.5-7.4 mmol / L. O le masani masani o le toto toto o le 8 mmol / L pe a uma taumafa o se faʻamatalaga tuusaʻo o vailaʻau. I le tulaga e le mafai ai ona maua se fomaʻi, e mafai ona liua i le maʻisuka ituaiga 2, ona togafitia lea ma sili atu le faigata ona togafitiga, e ono tulai mai ni faʻafitauli eseese.

E faʻafefea ona togafitia pe afai o le suka toto e 8 - o lenei fesili e masani lava ona tupu mai i tagata mamai o endocrinologists. O le fautuaga autu ma le auala aupito sili ona lelei e faatoilaloina ai se maʻi i le amataga o le atinaʻe o le toe iloilo lea o meaʻai ma sui ai lou olaga. E tatau ona e 'ai pea i le 5, ma sili atu i le 6 aso i le aso, auai i taaloga avanoa, aloese mai le atuatuvale ma le moe ia le itiiti ifo ma le 6 itula i le aso.

O se mea e manaʻomia mo togafitiga o le tausisia o meaʻai. Mai le taumafataga, e tatau ona faʻaesea ia oloa:

  • meaʻai gaʻo ma gaʻo maualuga,
  • meaai vevela ma falai
  • soʻo se mea ulaula,
  • falaoamata lelei falaoamata falaoamata ma soʻo se ipu mai ai,
  • muffins, desserts, sweets ma isi suamalie,
  • suamalie suamalie
  • ava malosi
  • fualaau suamalie ma fualaʻau maualuga.

E taua foi le faatapulaaina o le lisi i ipu o pateta ma araisa. Pe a faʻapipiʻi se taumafataga i aso uma, e tatau ona tuʻuina atu i fualaau faisua ma fuālaʻau fou ma fualaau 'aina, buckwheat, millet, oatmeal, mea e maualalo le susu o susu, meaʻai ma iʻa. O pi, nati, o laau afu, teas mai togalaau o togafitiga, suamalie fou ua suamalie e aoga tele mo le faʻasaina o le glycemia ma le faʻaleleia o le lelei.

O fomaʻi e fautuaina pe afai o le suka toto e tusa ma le 8 mmol / l, faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi ma fesuiai i se meaʻai maualalo. I le mulimuli i le fautuaga a le endocrinologist ma 'ai lelei, e mafai ona e faʻaleagaina ni faʻamaʻi faʻapitoa e aunoa ma ni inisiua ma fualaau.

20 faamatalaga e uiga i le "Sugar i le toto 8 - o le a le uiga o lenei uiga masani? "

O le mea o loʻo e pepelo, o le maʻisuka e le mafai ona faʻaleleia. Ua naʻo oe o amioga mama.

Ou te malilie ma Andrey! o nei mea uma e taʻeseʻese pe afai o lenei vailaau faʻamalositino na aoga ona faasalalauina mo se taimi umi i luga o le tv! ma latou le faʻalogo i totonu o falemaʻi! .... pe a latou fai mai na tofotofoina mo le tausaga i le taimi nei ma pasia uma suʻega, aisea e mate ai tagata mai le lelei o le inisalini uma o le atunuu, lea e matua taugata mo lo matou setete e valea mo i latou, ou te le o talanoa e uiga i le saoloto!, e le faigofie ona maua mo tupe, O loo i St. Petersburg ma e tatau ona e le ave fale ae o peni mai fafo a itiiti mai ona faalautele lea o le ola inisalini tagata aua e na o puaa aiga stabbing. O le mea muamua lava lea, mo le fia iloa, na ou tuua se talosaga., Dk na toe valaau mai ia te au i le 6 i le taeao, e ui na ou alu e aunoa ma le lima tausaga)), o lea e galue ai se masini e faigata tele ia te au i se tasi ei ai se mea e tuu i ai ina ia ou talitonu ai. O le inisalini e taugofie, ou te ioe, ae fesoasoani e faʻalautele le soifuaga oi latou o loʻo manaʻomia e tusa lava po o le a le tele, 5500 mo le 3 vaiaso e lava mo loʻu tina, lelei, leai se penisione 15000 faaopoopo atu le malosi 2200, ma o le 17700 i le 6000 fale nofofale 11700 e tumau mo le ola e aunoa ma le fai e uiga i isi vailaau O le a le tala e uiga i tagata o loʻo tauivi mo le olaga ma talitonu i vavega, E uiga i le poloketi na tuuaia e le malo ma e naʻo le tuʻuina atu o se pusa se tasi o se meaalofa lona lua mai lenei malo i le taimi nei! Mo au, o lenei ituaiga o vailaau e le mafai ona toe faia, e sili atu i lo tatou atunuu, e le aoga mo le falemaʻi falemaʻi, ma e tusa lava pe na fausia i se mea i Amerika, aua e sili atu ona faigofie i tagata ona faʻamalolo tagata iina ina ia mafai ona latou saunia mo i latou ona o lo latou inisiua tausiga maualuga faafomai ... Ae paga lea, e le lava le tupe a le matou malo mo i matou, ae SYRIA, ma isi. E TATOU TE FESOASOANI Fesoasoani ma fesoasoani i vailaau ma auupega, naʻo matou maua uma nei mea e ala i le totogiina o lafoga! Ou te fiafia i loʻu atunuu, ae ou te maasiasi ou te ola i ai., Ae e naʻo le malo e le tatau ona e vaai i se kata pe o fea e tuʻuina atu ai le paipa ma a matou fafie, e le faʻaloaloa atu se lima fesoasoani i le tagata le tagolima (e ui o se mea lelei lea), ma taofi mea uma mo ni nai tausaga faʻaaluina tupe e mafai ona e faʻaaluina i togafitiga o ou tagata. O LENEI TAULAGA LENEI IʻOAʻOGA I LE TUSI PAIA I LE TUSI PAIA I LE TUSI PAIA I LE TUSI PAIA I LE TUSI PAIA I LE TUSI PAIA. Leai se mea o loʻo ou taʻitaʻia !, e le talitonu tagata e leai se totogi i lo tatou atunuu, latou te fafagaina i tatou i le falepuipui, PEPA MO TAGATA MA LE MALOSIINA

Tuua Lau Faamatalaga