Le faiga o le atinaʻeina o insulin coma

O le inosia o insulin o se tulaga e mafua mai i le faaitiitia o le suka (hypoglycemia) ma le faateleina o le inisalini, o le hormone e gaosia mai le pancreas. O lenei tulaga faʻaleagaina e mafai ona atiina ae i le talaaga o le maʻisuka.

I totonu o se tino maloloina, insulin ma glucose e masani lava i tulaga talafeagai, ae o le maʻisuka, o le metabolism ua le afaina, ma afai e le togafitia, e ono mafua ai le atinaʻeina o le inisalini. A le o lea, e mafai foi ona taʻua o le suka o le suka poo le hypoglycemic coma.

O lenei tulaga e matuia. I le avea ai o se tulafono, e muamua atu i se vaitaimi o le au muamua, ae i nisi tulaga e itiiti lava se mea e oo lava i le tagata maʻi na te le maua se taimi e matauina ai. O le iʻuga, o se faʻafuaseʻi o le leiloa o le mafaufau e mafai ona tupu, ma o nisi taimi o le solia o galuega taua e faʻatonutonuina e medulla oblongata.

O le sugar crise e vave ona tupu, faatasi ai ma le faʻaitiitia o le mamafa o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, faʻapea foi ma le gauai lemu e le faiʻai. O le setete muamua e faʻatulafonoina e ala i ia faiga:

  1. Neuroglycopenia - o se faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le mea o le mafaufau. E faʻaalia mai i faʻafitauli o le neurology, faʻafitauli eseese o amio, le iloa o le mafaufau, faʻaleagaina. O se taunuuga, e mafai ona liua i se paʻu.
  2. Faʻafiafiaina o le faʻalavelave alofa-faʻalogo, lea e faʻaalia ai i le foliga o le faateleina o le atuatuvale poʻo le fefe, tachycardia, vaʻaia o toto toto, faʻalavelave o le tino o le tino, polymotor reactions, faʻateleina le vevela.

O le atinaʻeina o le hypoglycemic coma e faʻafuaseʻi ona tupu. Ae o muamua muamua faʻamaoniga muamua. I le taimi o se paʻu laʻititi i le faʻamasinoga o le kulukose i le plasma toto, e ono lagona e le tagata maʻi le tiga o le ulu, o le lagona o le fiaai, o le vevela vevela. E tupu lenei mea i le talaaga o vaivaiga lautele. E le gata i lea, e televave le fatu o le fatu, faateleina le gaosiga o le afu, vevesi o le pito i luga poʻo le tino atoa.

I lenei laasaga, o le taulimaina o lenei tulaga e matua faigofie lava pe afai e te aveina ni mea gaʻo. O tagata mamaʻi o loʻo iloa o latou faʻamaʻi e masani ona latou faia ni sauniuniga poʻo ni meaʻai suamalie (vaega o le suka mama, suamalie lauti poo le sua, suamalie, ma isi). Pe a oʻo mai uluaʻi faʻamaoniga, e lava le faʻaaogaina e faʻamaonia ai le kulūkose.

Afai o le togafitiga e faia faʻatasi ma le inisalini umi, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose toto i le aoauli ma le po. O le taimi lea e mafai ai ona atiaʻe le osofaʻi o le inisalini. I mataupu pe a tupu lenei tulaga i le taimi o le moe o le tagata maʻi, mo se vaitaimi umi e tumau pea le le iloa.

I lenei tulaga, o le le mautonu o le moe e tupu, e le manava, e le malolo, tele taimi e moe ai. Afai e maʻi se tamaititi i se faʻamaʻi, ona mafai lea ona tagi pe tagi i lona moe. A maeʻa ona ala mai, ona toe matauina lea o le amnesia ma le fenumiai.

I le taeao, e lagona e tagata maʻi ona o le le lava o le moe. I nei itula, o le kulukose o le toto e faʻalauteleina, e taʻua o "glycemia faʻamalosi." I le gasologa o le aso pe a uma le faʻamaʻi o le inisalini i le po, e tumau pea le le fiafia o le tagata maʻi, mataʻutia, popole, o loʻo i ai se tulaga le fiafia, se lagona o vaivaiga i le tino atoa.

I le taimi tonu lava o le vaitaimi o le hypoglycemic coma, o faʻamatalaga nei o falemaʻi ua matauina:

  • pallorū ma le paʻu o le paʻu,
  • Tachycardia
  • musika momomo.

I le taimi lava e tasi, e tumau pea le faʻaogaina o le mata o le mata, o le laulaufaiva e susu, o le manava e tumau i le fati, ae i le le lava o togafitiga faafomaʻi taimi, e faasolosolo lava ina le mautonu.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaalia i se tulaga o le suka i le suka, faʻalogo, le lava o le muscle, bradycardia, ma le vevela o le tino e maualalo ifo nai lo le masani. E mafai foi ona faʻavaivaia pe toe toesea atoa foi mafaufauga. E le toe tali mai tamaiti i le malamalama.

Afai o le faʻamaʻi i le amataga o le osofaʻi o le inisalini e le o faʻamalamalamaina ma e leai se fesoasoani faafomaʻi, o loʻo faʻateteleina se faʻalavelave matuia i le tulaga lautele o le maʻi. Trismus, faʻavevesi, vevela ma le viliina e mafai ona atiaʻe, o le a faʻaosooso le tagata maʻi, ma a mavae sina taimi o loʻo leai se malamalama.

Aʻo faia suʻesuʻega suʻesuʻe i fale suʻesuʻe i le urini, e le iloa le kulukose. I lenei tulaga, o lona tali atu i le acetone e mafai ona le lelei ma lelei. O le taunuuga e faalagolago i le tikeri o le taui o le metabolism gaʻo.

O faʻaʻailoga o le hypoglycemia e mafai ona faʻalavelave ai tagata maʻi ma le maʻisuka mo se taimi umi, e oʻo lava i le maualuga o le kulukose o le plasma poʻo lona faateleina. Ua faamatalaina lenei mea i ni suiga tetele i le glycemia, mo se faataitaiga, mai le 18 mmol / l i le 7 mmol / l ma le isi itu.

O le osofaʻi o Insulin e sili atu ona tupu i tagata gasegase e iai ni faʻalavelave ogaoga o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka. E le gata i lea, o itu nei e mafai ona faaosofia ai le atinaʻeina o sea tulaga:

  • Le faʻatagaina o le inumaga ole insulin.
  • O le faʻaofiina o le hormone e le o se mea faʻapitoa, ae o le intramuscularly. E mafai ona tupu lenei mea pe a iai se nila uumi i totonu o le suauʻu pe o loʻo taumafai le tagata maʻi e faatelevave le aʻafiaga o le fualaau faasaina.
  • O le taua o le gaioiga faaletino, ma mulimuli ane e leʻi mulimulitaia le taumafa o meaʻai e mauʻoa.
  • Afai e le 'ai le tagata maʻi pe a uma le puleaina o le inisalini.
  • Le faʻaaogaina o le ava malosi.
  • Massage le nofoaga na faia ai le tui.
  • Le uluaʻi tolu tausaga o le maʻitaga.
  • Faʻasalaga o Renal.
  • Faʻavalea o le ate.

O le osofaʻi o insulin e masani ona popole ai tagata o loʻo aʻafia le maʻisuka i le talaaga o togafitiga o gaʻo, intestines, ate, endocrine system.

E masani lava, o le suka o le suka e tupu pe a maeʻa le aveina o salicylate poʻo le faʻaaogaina o nei vailaau faʻatasi ma sulfonamides.

Togafitiga o se hypoglycemic coma e amataina ma le faʻaofiina o le kulukose i totonu o le va. E 40% fofo i le aofaiga o le 20-100 ml o loʻo faʻaaogaina. O le tui e faalagolago i le vave vave ona toe malamalama le tagata maʻi.

I tulaga ogaoga, faʻaaogaina le kalucagon, o glucocorticoids e faia i se auala e le faʻaogaina poʻo le faʻaogaina. O le 0.1% fofo o le epinephrine hydrochloride e mafai foi ona faʻaaogaina. 1 ml ua tui faʻafuaseʻi.

Aʻo faʻafoe pea le faʻamaʻi o le tagata maʻi, e tatau ona inu i meainu suamalie po o le kulukose.

I le tulaga o le leiloa o le iloa, o le leai o se tali a tamaiti aoga i le malamalama ma foloina ai le mafaufau, o le tagata maʻi ua tafe i tamai mataua o glucose i lalo o le laulaufaiva. E oʻo lava i se siama, o lenei vailaʻau e mafai ona afaina tuusao mai le ooto tautala. Fai lenei mea ma le faʻaeteete ina ia le tataʻi le tagata maʻi. E i ai faʻalogoga i foliga o gels. E mafai foi ona e faʻaaoga le meli.

E leai se mea e tatau ona faia i le inisalini i se hypoglycemic coma, talu ai o le a naʻo le faʻalavelaveina o le maʻi o le maʻi ma faʻaitiitia ai avanoa o le toe faʻaleleia. O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau i ia tulaga e mafai ona afaina.

Ina ia aloese mai le puleaina o le inisalini lē tatau, o nisi tagata gaosi mea e faʻaaogaina ni tui i se loka faʻamau.

Fesoasoani Muamua

Ina ia lelei le tausiga o le faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona e iloa tonu ia faailoga o le teteʻi o le insulin. Afai ua maeʻa ona e faʻamoemoe e tatau ona iai lenei tulaga, ia vave ona e fesoasoani i le tagata maʻi. E aofia ai vaega nei:

  1. Valaau i se falemaʻi.
  2. Aʻo leʻi oʻo mai le 'au o fomaʻi, fesoasoani i le tagata maʻi ia maua se tulaga lelei: pepelo pe nofo.
  3. Aumai ia te ia se mea suamalie. E mafai ona avea ma suka, lauti, lole, meli, ice kulimi, siamu. I le avea ai o se tulafono, o gasegase latou te tauaveina lenei mea.
  4. I le tulaga o le leiloa o le mafaufau, tuu i le tagata manua se fasi suka i le alafau. E oʻo lava ile maʻi ole maʻisuka, e le afaina ai le soifua maloloina.

Ole falemaʻi ile faʻalavelave faʻafuaseʻi e tatau ona iai i ia tulaga:

  • O le pulega faifaipea o le kulukose e le toe faafoi atu le maʻi i le mafaufau, ao le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e tumau le maualalo.
  • E masani ona toe faʻateleina faʻalavelave inisalini.
  • Afai e mafai ona foia le faateia o le tino, ae o loʻo i ai faafitauli i le cardiovascular, o le tino, o maʻi o le cerebral na faʻaalia, lea na le i ai muamua.

O le osofaʻi o Insulin o se maʻi le talafeagai ma e mafai ona faʻagata ai se olaga maʻi. O le mea lea, e taua le mafai ona tuʻuina atu tausiga faʻafuaseʻi i le taimi ma faʻatino le ala talafeagai o togafitiga.

O le a le mea na faateʻia ai le inisalini?

Faatasi ai ma se faaitiitia faafuasei o le suka i totonu o le tino, ua tupu ai se mea na faateʻia ai le inisalini po o le suka. I le taimi nei, o le maualuga o le insulin e mafai ona faateleina tele. Faailoga e vave ona tupu ma e taua tele.

Ona o le gaʻo ma le okesene ua matelaina, o galuega tāua e faʻapipiʻiina. O loʻo aʻafia le suauu i le tala o le maʻisuka. O se mataua i le kulukose i lalo ifo o le 2.3 mmol / L e manatu mamafa.

Mai lenei taimi, o suiga faʻaleagaina e le mafai ona suia i totonu o le tino. Ae afai e maualuga le maualuga o le suka i le 20 mmol / L, o lona uiga o se tulaga taua mo ia o le a pa'ū i le kulukose i le 8 mmol / L.

O le taua tele i lenei tulaga o le taimi talafeagai o fesoasoani muamua. O le mea saʻo i le mea e tupu i le osofaʻi o le inisalini e mafai ona laveaʻi ai le ola o se tagata.

Faailoga ma faailoga muamua

E mafai e se insaini ona tupu i totonu o ni nai aso, e tatau ona pasi i le tulaga muamua. E taua tele le faʻaleleia o lenei laasaga ma amata togafitiga faʻafuaseʻi.

TulagaFaailoga
Muamuaitiiti le fiaai, o le glucometer e faamaumauina se faaitiitia o le suka
Luaogaoga fiaai, susu ma le paʻu o le tino, vaivaiga, faateleina vaivaiga, maʻi tigaina, vave vave o le fatu, fefe, tetete o tulivae ma lima, gaoioiga e leʻi faʻaopoopoina
Tolufaalua vaaiga, afaina o le laulaufaiva, faateleina le palauvale, ita malosi amioga
Faamioga lē pulea, leai o le mafaufau, insulin coma

Mo le tulaga e faʻamaonia ai, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻaaoga le televave o gaʻo - falaoamata, suka, meli, sua suamalie.

Inisiua e faʻalagolago ile inisalini e sili atu ona mafatia i faʻalavelave o le suka. O le mea e masani ai, o le toʻatele e le mafai ona toe faaleleia lenei tulaga i le fale.

O nei faʻamaoniga e aofia ai:

  • leaga leaga le moe
  • moe malulu
  • Manatu
  • alaga
  • tagi
  • mafaufauga le mautonu
  • vaivaiga i luga o le fagua,
  • le le fiafia
  • popole
  • agamalu.

O le maasiasi o insulin e mafua mai i le mama ma le susu i totonu o le paʻu. Laititi le vevela o le tino. Le mamafa ma le pulupulu i lalo o le masani. E leai ni faʻamalamalamaga - e le o malamalama tamaiti i le malamalama. O faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi i luga o le kulukose e mafai ona iloa i se glucometer.

O faaosoosoga o lenei setete o:

  • se sili atu o le inisalini - o le sese sese,
  • le folasaga o le hormone i totonu o le musele, ae le o lalo o le paʻu,
  • le le amanaʻiaina o mea taumafa gaʻo pe a uma le tui o se homone,
  • inu ava malosi
  • mamafa mamafa pe a uma le puleaina o le inisalini,
  • inumaga o le tui o le fale - aʻafiaga faʻapitoa,
  • uluaʻi masina o le maitaga
  • toe le manuia
  • gaʻo gaʻo i le ate,
  • maʻi faʻamaʻi
  • mala o le endocrine
  • le fetaui lelei o fualaau faasaina.

O ia tulaga e faapitoa lava ona tupu i tagata mamaʻi mafaufau e faʻaaoga togafitiga o le inisalini. O lenei faʻatinoga e faia faʻatasi ma le faʻamoemoe o le togafitia o faʻamaʻi pipisi, ma e mafai ona faʻaaogaina faʻatasi ma le faatagaga tusitusia a le tagata maʻi. I le taimi o ia mea na tupu, e siakiina pea le tagata maʻi ina ia mafai ai ona fesoasoani muamua ile taimi pe a manaʻomia.

O nisi taimi o le hypoglycemic coma e mafai ona tupu i tagata maloloina atoatoa. O le malosi o lagona faalelalolagi, o le taumafa maualalo o meaʻai, ma le mamafa o le tino e mafai ona faʻaosoina ai. O faʻamaoniga o le a tutusa ma le maʻisuka.

Fesoasoani faʻafuaseʻi

Faatasi ai ma se insulin coma, e taua tele le saʻo ma le vave ona tuʻuina atu fesoasoani muamua:

  1. Valaau i se falemaʻi.
  2. Taʻu le tagata afaina i se tulaga lelei.
  3. Fuafua le suka toto e faʻaaoga ai se glucometer. Afai e le mafai (e leai se masini), ona faʻamaonia lea i le tagata maʻi le 20 ml o se vaifofo 40% kulukose. Afai o le faʻalavelave faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le kulukose, ona vave faʻafuaseʻi lea ona faʻaleleia. Ma afai e fesoʻotaʻi atu le faʻaleagaina i le hyperglycemia, o le a leai se suiga e tupu.
  4. Tuu atu i le ua afaina se lauti suamalie po o se meainu suamalie. Faʻataga le 'ai i se fasi falaoa paʻepaʻe, falaoa, suka, meli poʻo le siama. E leai se mea e le tuʻuina atu ai le kulimi kulimi poo le sukalati - o le a na o se mea e afaina, aua o le a faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo. Afai e le iloa e se tagata, ona tuu lea o le suka i lona alafau.
  5. E tatau ona faia le tuʻuina atu o le adrenaline i totonu o le toto. Afai o le lagona e le o leiloloa, o le a fesoasoani le taʻavale, tweaking ma isi ituaiga tiga tiga.
  6. I tulaga ogaoga, o le kullukose concentrate poʻo le glucagon e faʻatautaia.

E tatau ona vave taunuu mai tausiga faʻafuaseʻi i se taimi puupuu, aua o lenei tulaga e taua. E le gata i lea, o le a tuʻuina atu e fomaʻi le saʻo togafitiga, siakiina e le aunoa le tulaga o le maʻi. I le falemaʻi, o le siakiina pea o le maualuga o le suka ma le kulukose oona o le a faia. I tulaga ogaoga, e mafai ona faʻaaogaina fualaau oona.

Afai o faʻafuaseʻi le osofaʻi o le inisalini pe mulimuli foi i faʻamaoniga e leʻi tupu muamua, ona tatau loa lea ona e sailia se fesoasoani faafomai talafeagai. O se tulaga sili lea ona matautia, lea i le leai o se togafitiga talafeagai e mafai ona mafua ai ni faafitauli ogaoga.

  • cerebral edema,
  • taʻavale
  • faʻaleagaina e le mafai ona faʻafanoina i le ogatotonu o le tino,
  • suia tagata
  • mafaufau faʻaletonu
  • faʻaleagaina o uiga
  • taunuuga leaga.

O lenei tulaga ua manatu e sili ona matautia mo tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi pipisi o le tino faʻamalolo.

Faatasi ai ma se uiga filemu o le suka ma le tausiga o togafitiga taimi, o le togafitiga e lelei tele. O faʻamaʻi e vave faʻaitiitia, ma e faigofie le toe faʻaleleia o tagata. Ae i ni faʻatonuga ogaoga, e le o taimi uma e faʻamoemoe ai se tasi mo se taunuuga lelei. O iinei o le matafaioi autu e faia i le lelei ma le taimi o le fesoasoani muamua. O le faʻamalositino togafitiga uumi, ioe, e aafia ai le iuga o le tulaga.

Vitio mai le tagata tomai faapitoa:

Taofiaga

O le hypoglycemia e aofia ai le onosaʻi o le insulin ma le coma. Mo le puipuia o aʻafiaga e ono tutupu, e tatau ona taʻitaʻia se soifua maloloina lelei ma mataituina puipuiga.

O se tagata lamatia e tatau ona:

  1. Aoaoina aiga ma fesoasoani muamua i se paʻu faafuaseʻi i le kulukose.
  2. Iloa oe lava ia le algorithm o gaioiga i se tulaga ogaoga.
  3. Ia mataituina e le aunoa le toto toto ma le urine. Faʻatasi ma le maʻisuka, faʻafia i le masina.
  4. Ia i ai i taimi uma mea taumafa lima ma gaʻo vailaʻau masini - suka, honey, juice, juice white, glucose tablets. O lenei mea o le a fesoasoani e taofi ai faailoga o le hypoglycemia.
  5. Auai i le taumafataga. Taumamafa i meaʻai laiti i taimi masani. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o le carbohydrate, ma e tatau i le protein ona faia le afa o le aofaʻi o meaʻai. Ae le aofia ai le faaaogaina o le suka.
  6. Faʻasaga saʻo i le filifiliga o gaoioiga faaletino. Faʻaitiitia le gaioiga faaletino e maualalo ai le kulūkose.
  7. Pulea le mamafa o le tino. O lenei mea e mafai ai e le tino ona faʻaaoga lelei le inisalini.
  8. Aua nei faʻalavelave i le faʻalelei ma le moe.
  9. Tausisi le toto i totonu o taʻaloga masani.
  10. Teʻena le ava malosi ma ulaula.
  11. Taofi faʻamalosi lagona faʻalagona ile siakiina.
  12. O le faʻaogaina o masima laʻititi o le a faʻaitiitia ai le avega i fatugaʻo.
  13. Vaʻaia le fua o le insulin o loʻo faʻatonuina.Faʻasaʻo ona faia injections - i lalo o le paʻu.
  14. Mataitu fualaau i le maualuga o le suka.
  15. Le pulea o le suka pe a fai ni tui, peta-blockers, salicylates, tetracycline, vailaʻau TB.
  16. Faʻaauau le faʻapipiʻiina o le tino ma ni vailaau maʻoti faapitoa mo le maʻisuka.
  17. Taimi masani togafitiga masani ma tulaga faʻaleagaina.

O le hypoglycemia o se tulaga lamatia mo se tagata, lea e mafai ona mafua ai le ogaoga o faaletonu ma e oo lava i le oti. Puipuiga ma taimi talafeagai fesoasoani e fesoasoani e faatumauina le faʻatinoga o le tino.

O le a le mea na faateʻa ai le inisalini

O le inisalini o le hormone, lea e gaosia i pancreatic pancreatic girls, o loʻo i ai se sao taua i le faʻatonutonuina o le metabolism gaʻo. I le maʻisuka ituaiga 1, o le faʻasalaga o lenei hormone ua maeʻa maeʻa, faatasi ai ma le maʻisuka ituaiga umi 2, e le mafai ona tupu se inisalini ogaoga. I tulaga uma e lua, o le maʻi o loʻo faʻamatalaina le injections o se hormone synthesized chemically. Ole fua ole inisalini e vavaeese ese mo tui taitasi, ae o le taumafa o le kulukose mai meaai e tatau ona amanaia.

A maeʻa le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina, o le kulukose mai le toto e oʻo atu i siama maʻalaʻau insulin-muscle, muso, gaʻo, ma le ate. Afai ua maua e le maʻisuka ia lava se fualaau sili atu nai lo le mea e tatau ai, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e paʻu lemu, o le faiʻai ma le vaimalini ua leai se malosi autu o le malosi, ma ua tupu ai se maʻi faaletonu o le mafaufau, lea e masani ona taʻua o le le mautonu o le inisalini. O le mea masani, o lenei faʻalavelave e atiina ae pe a pa'ū le suka i le 2.8 mmol / L pe maualalo. Afai e tele televave le lapisi ma ua vave ona paʻu le suka, o le a amata mai i le vave i le 4.4 mmol / L..

I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu le faateʻi o le insulin i tagata e le faʻaaogaina le tui insulin. I lenei tulaga, o le mafuaʻaga o le tele o le inisalini i totonu o le toto e mafai ona insulinoma - o se tulu e mafai ona maua ai le inisalini tutoatasi ma lafo i totonu o le toto i ni aofaiga tele.

Uluai faailoga ma faailoga

O le atigi insulin ua atiae i ni vaega se lua, e tofu lava ma ona lava faailoga:

VaegaFaailoga o le malosi ma la latou mafuaagaFaailoga o tulaga
1 Faʻafefe faʻapitoaVaivaʻa, tulaʻi ona o le tuʻuina atu o hormones i totonu o le toto, o aʻafiaga o inisalini: adrenaline, somatropin, glucagon, etc.
  • Loto o le fatu
  • Tachycardia
  • le mautonu
  • popolega
  • popolega
  • sosolo le faʻaleleia atili,
  • pallo o le paʻu
  • ogaoga fiaai
  • taʻavale
  • gatete i totonu o le pusa, lima
  • lagona o le le mautonu, tingling, afaina i tamatamailima, tamatamai vae.
2 GlucoencephalopenicNeuroglycopenic, na mafua ona o le faʻalavelaveina o le fatugalemu o le tino ona o le hypoglycemia.
  • E le mafai ona ou taulai
  • e le mafai ona manatua mea faigofie
  • tautala le le malamalama
  • faanenefu vaaiga
  • ulu o le ulu
  • gasegase e tupu i maso taʻitasi poʻo le tino atoa,
  • suiga i amioga e mafai, o se tagata i le 2 vaega o le osofaʻi o le inisalini e mafai ona amio e pei o se ua onā.

Afai e faʻamavaeina le hypoglycemia i le tulaga faʻafefe, o le a vaʻaia faailoga o le vegetative, faʻaleleia vave le tulaga o le maʻi. O lenei laasaga e le o toe umi, o le fiafia e vave ona suia i le le talafeagai o amio, mafaufau le lelei. I le laasaga lona lua, o le maʻisuka e le mafai ona fesoasoani ia te ia lava, e tusa lava pe ua ia malamalama.

Afai e faʻaitiitia pea le suka o le toto, o le a pa'ū le tagata maʻi i se vavao: faʻalologo, fai sina mea itiiti, e le tali atu i isi. Afai e le faʻaumatia le tui o le inisalini, o le tagata ua le iloa, ua pa'ū i totonu o se pusa hypoglycemic, ona oti ai lea.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi o le insulin e mafai ona puipuia vave pe a uma ona faʻaalia ona faailoga muamua. O se tuusaunoaga o tagata gasegase e maua i le maʻisuka umi, o le masani ona maua le hypoglycemia malu. I lenei tulaga, o le gaioiga o le faʻafefe o le tino e faʻalavelaveina, o le faʻasaʻoina o hormones i le tali atu i le suka maualalo ua faʻaititia. O faʻamaoniga e faʻaalia ai le hypoglycemia ua tuai tele, ma e ono le maua e le tagata gasegase le taimi e fai ai ni fua e faʻaleleia ai le suka. Afai o le maʻisuka e faigata neuropathy, e ono le iloa e le tagata gasegase e aunoa ma ni faʻamaoniga muamua.

Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

Sa ou suesue i le faafitauli o le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

Ou te faanatinati e taʻu atu le tala fiafia - o le Endocrinology Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalosi e puipuia atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, maʻisuka seia oo i Me 18 (aofia ai) mafai ona maua - E na o le 147 rubles!

Faʻafefea ona taofia le toe tupu

Ina ia taofia le toe faʻafouina o le inisalini, e fautuaina ai e le endocrinologists:

  • taumafai e iloa mafuaʻaga o hypoglycemia taitasi ina ia mafai ai ona amanaʻia au mea sese na fai pe a fuafua le fua o le insulin, pe a fuafuaina le lisi ma le gaioiga faaletino,
  • i le leai o se mea e le tatau ona faimalaga meaʻai pe a maeʻa le inisalini, aua le faʻaitiitia le tele, aua nei suia meaʻai gaʻo ma le protein,
  • aua le faʻaaogaina le ava malosi i le maʻisuka. I se tulaga o le inupia, oso i le glycemia e mafai, o le maualuga o le lamatiaga e le saʻo le fuaina pe tui i le insulin - e uiga i le ava ma le maʻisuka,
  • i se taimi pe a mavae le teʻi, sili atu nai lo le masani ai, fua le suka, ala i luga i le po ma taeao,
  • fetuunai auala tui. Ia mautinoa o le inisalini e maua i lalo o le paʻu, ae le o le maso. Ina ia faia lenei mea, atonu e manaʻomia lou sui o nila ma ni mea pupuu. Aua le suimui, aua le vevela, aua le sasa, aua le faʻafefeteina le nofoaga o tui,
  • mataʻituina ma le faaeteete le glycemia i le taimi o le malosi, e le gata i le faaletino ae faapea foi lagona,
  • fuafua se maitaga. I masina muamua, e ono faʻaitiitia le manaʻomia mo le inisalini,
  • pe a suia mai le inisalini o le tagata i mea e masani ai, filifili le fua o le sauniuniga o le basal ma faʻamau uma mo le fuafuaina o le inisalini puupuu,
  • Aua neʻi amata ona e inu vailaʻau e aunoa ma le faʻatalanoaina o se suʻega. O nisi oi latou (fualaau mo le faʻaitiitia o le mamafa, tetracycline, aspirin, sulfonamides, ma isi) faʻaleleia le gaioiga o le inisalini,
  • e masani ona faʻavave le gaʻo gaʻo ma le glucagon,
  • logoina aiga, uo, uo i lou maʻisuka, faamasani i latou i faailoga o le teʻi, aʻoaʻo tulafono o le fesoasoani,
  • ofu se tau o le maʻisuka, tuu se kata i lau siama ma fualaau faasaina i lau tusifolau po o le atotupe.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Tuua Lau Faamatalaga