E mafai ona inu ava malosi mo le maʻisuka?

O le ava malosi e lamatia ai i le maʻisuka aua e fegalegaleai ma le inisalini ma seti ai se avega mamafa i luga o le ate ma le paʻu, e mafua ai le faʻalavelave i la latou galuega. I le faaopoopo atu, e avea foi ma puna o le suka. E saogalemu le ava mo le maʻisuka? Tatou maua saʻo.

Ituaiga 1 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi lea e taatele i tupulaga talavou. E manaomia e tagata maʻi le togafitiga o le inisalini atoa i le olaga atoa, faatasi ai ma se aofaiga faatapulaʻa o mea inu gaʻo ia latou meaʻai. O se fua faatatau lelei o le ethanol i le maʻisuka ituaiga 1 e mafua ai le faateleina o le lagona o le tino i le inisalini. Ae mo faamoemoega tau togafitiga, o lenei aafiaga e le mafai ona faʻaaogaina, talu ai o le faagasologa e maua mai le le pulea, e afaina ai le ate ma e mafai vave ona oʻo atu i le hypoglycemia.

O le ava malosi e le talafeagai i le taumafa o le maʻisuka ituaiga 1. O le maualuga e mafai e se fomaʻi ona faʻatagaina se tamaloa - 500 g o le pia o le pia poo le 250 g o le uaina e sili atu ma le tasi i le vaiaso. O le fua mo le fafine o le afa lea. Aua nei inuina le ava malosi i luga o se manava gaogao, pe a uma le faʻamalositino poʻo le toso, pe a faʻaitiitia le glycogen maualuga.

Ituaiga 2 maʻisuka

O le maʻisuka ituaiga 2 e taatele i tagata e silia i le 40 tausaga. E aofia ai le siakiina o aso uma ile inisalini e ala i le faʻasaʻoina o meaʻai. I lenei fomu, o le ava malosi e taliaina i luga o le lisi, pe a faʻaitiitia le toesea. E tatau ona manatuaina o le ava malosi o le faʻaititia o le maualuga o le kulukose. Faʻalagolago atoa i le inisalini, e matua faasaina. O i latou na faʻatagaina e le fomaʻi le fua pito i maualalo e tatau ona manatuaina pe a faʻavaivaia le metabolic, o le leaga o oloa o le ethanol e le lelei ona aveeseina mai le tino, ma mafua ai ona faʻailoa faailo o le inupia. E tatau foi ona manatuaina o le ava e le ogatusa ma le tele o vailaʻau, e aofia ai le insulin.

Preditebetes

Faatasi ai ma vailaau, o le taumafa e taua tele i le togafitiga ma taofia ai le fesuiaiga o le faamai i se foliga masani. O le ava malosi i lenei mataupu e faatatau i mea leaga, o lea e le aofia ai i le meaai. I tulaga tulaga ese, 150 ml o le uaina vevela pe 250ml o le pia e mafai ona faatagaina. Faatasi ai ma le tele o purines i le toto, faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, pancreas, atherosclerosis, o le faʻaaogaina o le ava malosi e faʻasaina faasaina.

Sugar aspect

O le ethyl alcohol na o ia e le faateleina le suka toto ma e le avea ma punavai. Ae o meainu malolosi e sili ona aofia ai mea faʻapipiʻi gaʻo. O le mea lea, ao le i malilie i se aperitif faapitoa, e tatau ona faamanino pe fia le suka o lo oi ai. Afai o le malosi o le inu e sili atu i le 38 °, e masani lava ona iai sina suka. E i ai foi suga itiiti i vine mamago, ma o laumei suamalie ma lamolemole e mauʻoa i mea gaʻo ma faʻasaina mo le maʻisuka. A maeʻa ona inu, mataʻituina lou tulaga i le mita.

Ituaiga o le Maʻisuka Ava

E le o mea uma e maua ai le uaina e talia mo le maʻisuka. Faʻatagaina le inu ava malosi e le tatau ona aofia ai le suka.

O le sili ona saogalemu mo le soifua maloloina o le uaina mai vine mama. E tatau ona manatuaina o togi faʻamamago e aofia ai le 3-5% o le suka, semi-dry - e oʻo i le 5%, semi-sweet - 3-8%. I isi ituaiga, e mafai ona oʻo atu i le 10% pe sili atu le gaosiga o le carbohydrate. I totonu o le maʻisuka, o vine e iai le faasinua i lalo o le 5% e tatau ona sili atu. E mafai ona faʻaumatia le 50 g o le uaina uaina i le aso, ae le silia 200 g i le vaiaso. Ova malosi e mafai ona faʻaaogaina i luga o se manava atoa pe o oloa gaʻo (falaoa, pateta). Afai o loʻo e fuafuaina ni faʻafeiloaʻiga faauo i luga o se ipu uaina, ona tatau lea ona faʻaitiitia le fualaau o fualaau faasaina. O vine mama ma ava malosi e matua faasaina.

Vodka o se mea faʻafefeteina. O le mea e tatau ai, e tatau ona aofia ai le vai ma le ava malosi i totonu e aunoa ma ni mea faʻaopopo ma ni mea le mama. Ae i totonu o faleoloa, o le maualuga o le ava malosi e toetoe lava o taimi uma e tele mea e manaomia, e faapena foi i le maʻisuka, e tatau ona e aloese mai ai. I le tino, vodka e faʻaitiitia ai le suka o le toto, faʻateleina ai le faʻasaina o le hypoglycemia. Pe a faʻaaogā sauniuniga o inisalini, o le faʻamamaina o le ate mai toxins e faʻasaina. I le isi itu, afai o se tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga 2 ei ai lona maualuga maualuga o le kulukose, o le vodka o le a fesoasoani e faʻamautuina le tumau ia faailoga. O le faʻatagaina o le 100 g o le inu i le aso, ae e tatau ona e feutagai muamua ma lau fomaʻi.

O le pia o se mea inu ava malosi. Ae o le maʻisuka ituaiga 2, o se vaega e tatau ona faatapulaaina i le 300 ml, ma le maʻisuka ituaiga 1, pe a tatau ona ave le inisalini, e faasaina le inu.

Le aʻafiaga o le ethyl i luga o le gluconeogenesis

O le ethyl alcohol e faʻaitiitia ai le suka o le toto. E mafua lenei mea ona o le faʻalavelaveina o le galuega o le ate ma le paʻu.

O le ethyl alcohol o le mea oona. Pe a oʻo i totonu o le toto, e sui mai le hepatocytes mai le glucose synthesis (gluconeogenesis) i le faʻamalolo. O le mea lea, o le ate ua poloka le vaega. Afai o le ava malosi ei ai le suka, ona mamafa ai lea o le pancreas, lea e maua ai le insulin i se saoasaoa vave. O le iʻuga, pe ae 'ai i le aperitif ma meaʻai, faʻaititia le maualuga o le toto toto i le faʻaitiitia o le gluconeogenesis.

Faʻatasi ai ma se taumafataga e maualalo ifo le kapiti, o le fualaau ole inisalini puupuu ao le i faia taumafa e fuafua i le mea moni o le 7.5% o protein e liua i le kulukose. A maeʻa ona faʻaaoga le aperitif, o lenei aofaiga o le inisalini o le a sili atu le mamafa, o le suka o le toto o le a pa'ū atu i tulaga ogaoga, o le a amata le hypoglycemia. O le mamafa o le tulaga o le a faalagolago i le fualaau o le ava malosi ma le insulin, le tikeri o le taui. O se osofaiga o le hypoglycemia e mafai ona taofi pe afai e te 'ai sina mea suamalie, ae a maeʻa ona e tu iina o le ai ai se oso i le toto suka, lea e faigata ona faʻamautu.

I le hypoglycemia matautia, o faailoga e talitutusa ma faailoilo o le inu ava malosi, ma o lenei mea sili ona matautia, aua atonu e le iloa e isi e manaomia e le maʻisuka le tausiga o faʻalavelave faʻafuaseʻi. Ina ia iloa le eseesega o le inisua ma le hypoglycemia, ua lava lea e fua ai le maualuga o le suka o le toto ma se glucometer (o le mea muamua lava na fausia lelei le masini ina ia iloagofie ai tagata inu mai tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka). O tagata mai fafo e le mafai foi ona iloa pe faapefea ona faʻaaoga le mita e fesoasoani ia te oe. O le mea lea, afai o le ae misia se ipu malamalama i le kamupani, lapatai atu i isi e uiga i taunuuga talafeagai, ae ia pulea lelei lou tulaga ma aloese mai le aperitif.

Tulafono o le Saogalemu

Afai e te mafatia i le maʻisuka ma e manaʻo e gaosia se ava malosi, e tatau ona e mulimuli i tulafono o le saogalemu. O le a fesoasoani ia i latou e aloese mai le vaʻaia o le tino ma mafai ai ona laveaʻi se ola.

Inu le ava malosi e sili atu ma le 1-2 taimi i le vaiaso. Taumamafa i mea taumafa e maua ai le gaʻo i le taimi o le taumafataga: latou te faatumauina le sao o le kulukose i totonu o le toto. E mafai foi ona e faʻaaogaina meaai faʻamaʻai e faʻagesegese ai le aveʻesea o le ethanol. A maeʻa le inuina o le ava, e tatau ona e fuaina le maualuga o le kulukose ma, pe a talafeagai ai, ia faia mo le le lava o meaʻai gaʻo ma meaai. O le suʻega e tatau ona toe faia muamua ao lei momoe.

O le pia o se mea inu ava malosi., lea e taliaina mo le maʻisuka i se aofaiga e oo atu i le 300 ml. E maualalo i le gaʻo. E mafai ona inu le Vodka i le naʻo le maliega a le fomaʻi.

O le ava malosi e faasaina pe a uma le faʻamalositinoo le maualalo o le toto suka ma luga foi o se manava gaogao. O lenei mea e afaina ai tagata maloloina, ae le o le taʻua o tagata gasegase. O le ava malosi e le tatau ona 'aina i ni gaʻo po o ni meaʻai.

I nisi o gasegase e maua i le maʻisuka, o le ava malosi ua faasaina i soo se ituaiga. O i latou nei o loʻo i ai se vailaʻau i le hypoglycemia, i le faʻateleina o le faʻateleina o le tiglyceride. O le ava malosi e le faʻaaogaina mo le gasegase o le hepatitis poʻo le pancreatitis. E le mafai ona faʻapipiʻi le ava malosi i le metformin: o le a oʻo atu ai i le siako lactic.

I le faaseʻeina o se ipu vai inu, siaki ia faailoga o le hypoglycemia o loʻo faʻalavelave. O lenei mea o gatete i le tino, afu, fefe faʻaleaga, fiavala, fiaai, palpitations, faʻavauvaiga o le vaʻai, maʻi tiga, ita, vaivaiga ma le vaivai. O le mea e leaga ai, e sili atu ona faigata mo se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka pe a inupia e pulea ai faʻamaoniga, o lea o le teena atoatoa o le ava malosi o le auala saogalemu lea.

Tuua Lau Faamatalaga