Ciprofibrate: faatonuga mo le faʻaogaina, tau, iloiloga, faʻasologa o fualaau oona

Faatasi ai ma le tele o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol i le tino, ua vavae ese le Ciprofibrate. O loʻo i ai le aʻafia o le lipid, lea e aofia ai le aʻafiaina o triglycerides, faʻapea foi le maualuga ma le maualuga o le lipoproteins. O le fualaau faasaina ua faatonuina mo masalomia le atinaʻe o pathoces cardiovascular. Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogaina, e faʻaleleia ai le lysis o le fibrin ma le mou ese atu o le tendon xanthomas.

Faatonuga mo le faaaogaina

O le ciprofibrate e faʻaitiitia ai le cholesterol e ala i le faʻalavelaveina o le gaosia o le mevalonic acid, o se mea faʻapitoa o le faʻavaeina o steroids. Faʻaaogaina atoatoa o le vailaau faʻasaina i le vaega o meaʻai e lua e 2 itula pe a uma ona ave le pulu.

E maua ai foi le maualalo o le faʻasalaga o triglycerides, faʻasaina le faʻasologa o le cholesterol i le ate ma faʻateleina ai lona malepelepe. O le faʻamalositino mai le tino e le suia, ma le faʻavave.

O faʻamaoniga autu mo le tagofia o fualaau faasaina e faapenei:

  • hypertriglyceridemia, lea e le aoga tele ai fetuunaiga o meaʻai,
  • o le i ai o tulaga lamatia (ituaiga amio le talafeagai, ulaula, tulaga o le gafa, toto maualuga, ma isi),
  • ogaoga o le hypercholesterolemia.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina, o fua o aso taʻitasi o le vailaʻau e 100-200 mg. O le numera sili ona lelei o faʻasalalauga i aso taitasi e 1 le taimi. Afai o loʻo maua e le tagata maʻi le hypoalbuminemia, e faʻaititia le fua. Faatasi ai ma maʻi o le ate poʻo fatugaʻo o le uluai fomu, o le fualaau o aso taʻitasi e iloa taʻitasi.

O le aoga tele o togafitiga faʻatasi ma le Ciprofibrate e matauina pe a tuʻufaʻatasia ma se taumafataga o le tino ma isi mea e le faʻaaogaina togafitiga o togafitiga.

Faatasi ai ma le atinaʻeina o allergies, e tatau ona e musu e ave le fualaau faasaina. O faailoga taua o le le faapalepale e aofia ai le paʻu o le paʻu, fulafula o le tino respiratory tract, paʻu o le paʻu ma le hypremia.

Contraindications

I nisi tulaga, o le avea o le Ciprofibrate e leaga. O le mea lea, e taua tele le faitau faʻamatalaga o le vailaau faʻatau aʻo leʻi faʻaaogaina.

E matua faasaina le tagofia o fualaau faasaina i mataupu nei:

  • foia le ate
  • tausaga o tamaiti
  • tasi le le faapalepale i le vaega galue,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • lactation ma gestation.

I tagata gasegase ma le faʻaaogaina o lauroid function, o suiga lua o le pathological i le tuufaatasiga o gaʻo o loʻo matauina ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau ona faʻamautuina o latou tulaga aʻo leʻi faʻaaogaina le fualaau faasaina.

I le taimi o le hypothyroidism, o le alualu i luma o maʻi o le neuromuscular, faatasi ai ma le faaleagaina o maso muamua, lea e mafua ai ona faateleina le aafiaga o le fibrates i le tino.

Faʻamataʻuga itu

Aʻo ave le Ciprofibrate, o loʻo iai ni suiga mai le potu suʻesuʻe. Muamua lava, o lenei mea o loʻo faʻaalia i le faateleina o le maualuga o le LDH, CPK ma le faʻatupulaia o le gaioiga o le gasegase i le plasma.

O isi itu aʻafiaga e aofia ai:

  • paʻu paʻu
  • taʻavale
  • faʻamalosiaga o cholelithiasis,
  • tiga o le tino
  • solia le nofoa.

Taua! I le aliali mai o le gasegase ma le vevela tele, o loʻo i ai se avanoa mo se faʻatagaina le tumau o le mafaufau

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O nisi fualaau faasaina e mafai ona faʻaleleia ai le lelei o le ciprofibrate, o isi e faʻalavelave i lona faʻamalosi. I le taimi o togafitiga, o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina e faʻatalanoaina faʻatasi ma le fomaʻi.

I lenei tulaga, o mataupu faavae nei e aofia ai:

  1. O le faʻaaogāina o le ciprofibrate ma mea faʻapitoa e faʻaogaina faʻapitoa e iai sona aʻafiaga i le totoina o le toto. O le mea lea, o le tulaga masani o le Ciprofibrate e faaitiitia i le faatolu.
  2. O le Nicotinic acid ma fualaau faasaina faatasi ai ma ona anotusi e faʻaleleia ai le lipid-lowering effect o le fualaau faʻasaina e ala i le puipuia o le faʻaaogāina o kulimi pipi i totonu ole vailaʻau.
  3. Faatasi ai ma le faʻatulagaina faʻapitoa o le Ciprofibrate ma Ibuprofen, ua tupu ai le le atoatoa o le le atoatoa ma o le lamatiaga o le atiaeina o le rhabdomyolysis e faateleina.
  4. O le faʻaaogaina o vailaʻau ma isi vailaʻau mai le vaega fibrate e matua faasaina.
  5. Ole tuufaatasiga o fualaau faasaina faatasi ma tagata inhibitors MAO e faateleina ai le lamatiaga o le gasegase.

Faatonuga faapitoa

O le faʻaitiitia o le faʻataunuʻu o le lipid serum e tatau ona tupu i totonu o le 3-6 masina mai le amataga o togafitiga. O le leai o ni uiga lelei e faʻaalia ai le manaʻomia mo isi togafitiga faʻafomaʻi.

I taimi o le togafiti togafitiga, e tatau ona siaki le gaioiga o siama i 2-3 2-3 masina e ala i le pasia o suʻega talafeagai. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e faapea, i nisi o gasegase, o lo latou faʻatupulaia o le alualu i luma e matauina.

E mafai e le Ciprofibrate ona suia nisi o mea mai le tuufaatasiga o le protein ona o le mafai ona fusifusia i masini plasma.

O le taua o le galuega ALT o le 100 iunite. O le sili atu i lenei faailo o loʻo faʻaalia ai le manaʻomia mo le faʻagataina o togafitiga.

O a fibrates ma pe faapefea ona latou gaoioi

I togafitiga faafomaʻi ma lipine maualuga lipine, o fualaau o vaega autu nei e masani ona maua - fibrates ma statins. O lenei tusiga faʻamatalaina le vaega muamua.

Fibrates o vailaʻau faʻamalosi e maua mai i le fibroic acid.

O le gaioiga o le gaioiga o fibrates o le taofia lea o le gaosia o lipoproteins maualalo ma maualalo i le ate. E le gata i lea, o fibrates e faʻateleina ai le faʻaumatiaina o le cholesterol matautia mai le tino. I lalo o le faatosinaga a nei fualaau faasaina:

  • o le tulaga lautele o vaa ua faaleleia,
  • o le elasticity o le puipui vascular ua faateleina,
  • faailoga o le maualuga o le cholesterol i le toto ua faaitiitia.

Faiga faʻamaina o vailaʻau e sili atu ona lelei i luga o isi fualaau o le lipid-lowering. O le gafatia lea e aʻafia ai le faʻaopoopoga o le maualuga o le lipoproteins maualuga (HDL) ma le faʻaitiitia o triglycerides. E pei ona e iloa, o le lipid lipide lenei o le "cholesterol lelei", ma e lelei le aʻafiaga o le tino vascular system. O lo latou maualuga maualuga i le toto e faaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe ma alualu i luma atherosclerosis.

E tusa ai ma le radar, o le mea autu o le fibrate o gaosiga. O latou tino gaosia, lipoprotein lipase, pe a ulu atu i le toto, e momoli atu i le ate, lea e mafua ai ona faʻaaogaina le lipid-lowering mechanism.

E tatau ona maitauina: o fibrates e le fofoina ai taunuuga o faiga o le atherosclerotic ma e le mafai ona aveesea faʻamalama o le cholesterol ua maeʻa i totonu o puipui puipui. O nei vailaʻau e naʻo le faʻamaʻiina o le tufatufaina atu, tuputupu ae, ma le faʻavaeina o le fofo fou o le faʻasalaina ma le gaʻo. O le mafuaʻaga lea e matua taua tele ai suʻesuʻega vave ma le vave amataina o togafitiga.

Cyprofibrate: auala e ave ai le maualuga o le cholesterol?

I le taimi o le cholesterol e masani lava ona taʻua lipoproteins maualalo. O lo latou maualuga maualuga i le toto e faʻateleina ai le atherosclerosis faatasi ai ma le atinaʻe mulimuli ane o faʻafitauli o le gaʻo, togafitia fatu faʻamaʻi, faʻamaʻi.

O meaai faapitoa ma fualaau e faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le LDL i le toto. O fualaau lelei mo cholesterol o fuainumera, fibrates ma nisi fofo masani.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fualaau faasaina ua faatonuina e tuuitiitia le maualuga o le LDL i tulaga nei:

  • Peraimeri hypercholesterolemia.
  • Aiga faʻapitoa i aiga.
  • Hyperlipidemia IIa ma le IIb e tusa ai ma Fredrickson.
  • Le aʻafiaga o faʻafitauli o le cardiovascular i tagata gasegase o loʻo mafatia i le atherosclerosis vascular, toto maualuga, ma se talaaga o le faʻaleagaina o le myocardial poʻo le faʻasolosologa o mea e fai.
  • Mixed dyslipidemia o soʻo se amataga.

O vailaʻau o Anticholesterol o loʻo faʻaaogaina e avea ma soʻo tuʻatasi pe o se vaega o togafitiga faʻapitoa. Mo galuega sili ona lelei, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻatasi ma le faʻataʻitaʻiga o meaʻai ma le faʻamalositino faaletino.

Faʻamataʻuga itu

O vailaʻau i le lalo ifo o le cholesterol e lelei ona gafatia e tagata gasegase. O le aʻafiaga o aʻafiaga o le itu e le sili atu i mea e talia. O faʻalavelave na tutupu i tagata gasegase i le taimi o faʻataʻitaʻiga faʻapitoa, faʻapea foi ma le tele o mea tutupu na faʻaalia i le laulau:

E masani lavaE leaiE seaseaE toaitiiti lava
NasopharyngitisSugar dropThrombocytopeniaAnaphylaxis
Tali atu i le AllergicFaʻafitauliTeseaFaʻalogo le faʻalogo
HyperglycemiaHepatitisFaʻafitauli leagaGynecomastia
Tupe faʻaaluFaʻaletonuCholestasis

Le lisi e le vaivai. E le gata i lea, o vailaʻau taʻitasi e iai sona aʻafiaga le lelei. O faʻamatalaga e uiga i tupe o loʻo fuafua e faʻaaoga e mafai ona maua i le faʻamatalaga tuʻuina atu i vailaau. O le aʻafiaga o aʻafiaga i itu o loʻo faʻaalia e tusa ai ma le numera WHO, pe afai:

  • E masani lava (1 / 10-1 / 100).
  • E leai (1 / 100-1 / 1000).
  • Faʻatauva (1 / 1000-1 / 10000).
  • E toʻaitiiti (sili atu i le 1/10000).

Lisi o fualaau sili ona lelei o le tupulaga fou

O nei vailaʻau mo le gaioiga galue o ni aʻafiaga ia o le fibroic acid. E vaevaeina i latou i ni augatupulaga se tolu, o ia mea uma o loʻo tuʻuina atu i luga o le maketi o falemaʻi i lalo ole igoa tau fefaʻatauaʻiga.

  • O le fibrates muamua o le tupulaga lona tolu: faʻapipiʻi
  • Fureti i le 2 augatupulaga: gemfibrozil, bezafibrat
  • 3 fibrates gafa: faʻamaoni, ciprofibrate

Faʻamaonia

O se vailaau lenei o le mulimuli, tolu augatupulaga. I faʻamaumauga faafomaʻi, i le taimi nei e sili atu ona maua i isi fibrates uma. E tatau ona i ai le lauiloa i lona fanua o le aneti - e taofia ai le taliaina o le thrombotic masses ma isi vaega ninii o le toto, lea e faaitiitia ai le ono lamatia ai le toto. O le faʻaaogaina o le lipid-lowering action, e pei o isi fibrates, e afaina ai le vaega leaga o le cholesterol ma le LDL, e faʻaitiitia ai lona faʻasologa i le ate ma, i le taimi lava e tasi, e fesoasoani i le faateleina i le parakalafa o le HDL - "aoga" cholesterol.

Afai tatou te faʻatusatusaina le vavalalata ma fualaau o isi augatupulaga, ona i ai lea o se telefoni itiiti o aʻafiaga. Maualalo le ola le maua ma faigofie le digestibility. Ole maualuga pito ile aso ole 200 mg. E tatau ona ave le fualaau oona ao 'ai. I lenei auala, e sili atu le atoatoa o le fualaau faasaina.

I totonu o falemaʻi, o ana mea tutusa ma le autu autu autu e tasi o loʻo tuʻuina atu, i lalo o igoa Lipantil, Tricor, Nolipax, Lipofen, Fenofibrat Canon.

Bezafibrat

E maua i totonu o fualaʻau e i ai le 200 milligrams. E le pei o le pepelo, e ave i luma o le taumafataga. O le togafitiga e tasi le masina, ona faia lea o le malologa o le taimi e tasi. O lenei vailaau o le vaega fibrate o loʻo faʻaalia i le maualuga o le bioavailability ma le vave faanatinati mai le tino.

I luga o faletusi faleoloa e mafai foi ona maua i lalo o le igoa igoa Besifal, Cedur, Oralipin.

Choline Faʻamolemole

O se vailaau faʻamalosi lea e tuusao i totonu o fusi ose fesuiaiga o le a avea ma faʻamalama fenofibroic. O loʻo faʻamatalaina mo tagata gasegase i le III, IV ma le V hypercholesterolemia (e tusa ai ma le faʻavasegaina o Fredrickson). O le maualuga o aso taitasi o le 135 mg. E le fetaui ma le ava malosi.

E mafai ona maua i lalo o le igoa fefaʻatauaʻiga Trilipix.

O le vailaau faasaina lenei o le au muamua o fibrates. I le taimi nei, ua le toe faʻaaogaina ona o le tele o aʻafiaga i taimi uma.O lona faʻaaogaina e mafai ona oʻo atu ai i fatufitila fatu, fatuga o maa i le hepatobiliary system ma le faʻateleina o cholelithiasis.

E le gata i le talaaga o lona tofiga, o le tino faamai e pagatia. O lenei mea e faʻaalia mai i ni nai neusromuscular lions, myositis ma le myalgia. E mafai e tagata maʻi ona faitio i le vaivai o le talaaga, vaivaiga, ma faailoga o le inupia. I aso ua mavae (aemaise lava i le faaiuga o le 20 seneturi), na faatonuina i tagata gasegase i gasegase atherosclerotic o le matelaina o maliu, gaioiga, ma vavalaʻau.

Fefaatauaiga mo igoa o lenei ituaiga o fualaau faasaina: Lipomid, Amotil, Lipavlon.

Aafiaga ma faʻaleagaina

Fivarate o vailaʻau ia e aʻafia ai le tino. O le mea lea, e tofia i latou e se fomaʻi faapitoa pe'ā uma le suʻega atoa. Aʻo leʻi faia le tofiga, e tatau ona manatua se numera o faʻasolega mo lenei vaega, e aofia ai:

  • Fitirate e le faʻaaogaina i togafitiga tamaititi. E faʻasalaina i latou mo tamaiti.
  • I le taimi o le maitaga ma le lactation, o nei vailaau faʻasaina e le o faʻamaonia, ona o loʻo i ai se aafiaga tauatofia ma e mafai ona ulu i le susu o susu.
  • Faʻaaogāina o le eletise i le vailaʻau poʻo ona vaega.
  • Tagata faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo fatugaʻi fatugaʻo, aemaise lava i le le atoatoa.
  • Ava oona Faʻamaʻi
  • Tagata maʻi e iai se talaaga o le pancreatite ma le gaʻo.

E le oi ai fibrates natura, o mea uma lava o vailaʻau. O le mea lea, pei o soʻo se vailaau faʻamalosi, o fibrates ei ai aʻafiaga. Ae peitai, afai mo lo latou uluai augatupulaga, o le lisi pito i luma o le tele o itulau o faatonuga, ona o le mulimuli, lona tolu o augatupulaga na matua faʻaitiitia uma i latitude ma taimi. Faatasi ai ma isi vailaʻau o lenei augatupulaga, o le faʻamaonia e masani lava ona faatonuina e fomaʻi. I le faʻaaogaina o ana faʻataʻitaʻiga, tatou te mafaufau ai i aʻafiaga o loʻo i totonu o lenei augatupulaga.

O fuainumera faamauina na faia mai i aafiaga o le faia o le faʻamaonia. O lenei suʻesuʻega e aofia ai tagata e 4389. Faatasi ai ma i latou, e sili atu i le 90% o tagata gasegase e leʻi lagona se aafiaga leaga o le fualaau faasaina. 8.9% o le au tali na maitauina le le mautonu le manava vaivai. 1.1% - lagonaina le vaivai o le muscle ma le ulu o le ulu. I le faʻaopopo atu i nei aʻafiaga sili ona taatele, o faʻamatalaga mo fibrates e faʻaalia ai se numera o faʻafitauli tele lava - o se faʻaitiitia o le hemoglobin i le toto ma se vevela i luga o le paʻu.

Eseesega i le va o fibrates ma statins

Fiprates ma fuainumera e lua vaega eseese o vailaau faʻasaina, faʻatasi ai ma auala eseese o gaioiga ma faʻavaeina vaega eseese. O le mea lea, o le fesiligia o le fesili - pe sili atu, fibrates poʻo statins - e le saʻo. O le eseesega sili ona taua i le va o fibrates o le mafai ona gaoioi i luga o faʻamaʻi. E naʻo le pau lea o le kulupu o fualaau o loʻo faʻamatalaina ai lenei meatotino.

Tuai o le toto: o le naunautaiga, masani e ala i le matua ma le itupa, mafuaʻaga o le vaeluaina o faailoga

O tulafono o vailaʻau ia e faʻamoemoe e faʻaititia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol ma faʻateleina le maualuga o le "lelei". E foliga mai o le fibrates e tutusa lava. Ae leai, o fuainumera e galue tuusao i luga o le ate ma faʻasaina faiga eletise e faʻamalosia ai le faʻasologa o cholesterol. Ma fibrates - faʻavave le faʻaumatiaina o le cholesterol lamatia mai le toto ma faʻaitiitia le faʻasalaga o triglycerides.

I tausaga talu ai nei, o suʻesuʻega a saieniteni Lonetona ua faʻaalia ai o fuainumera e aʻafia ai le loto lava ia, paleniina lona fausaga ma galuega. I lalo o la latou gaioiga, o le numera o mataupu o le hypertrophic cardiac ua matua faʻaitiitia. Aua nei galo e uiga io latou aʻafiaga i luga o toto - o lo latou alualu i luma e faateleina, puipui le vascular wall, ma o le avanoa o le maualalo o le cholesterol e maualalo i luga o le tino e faʻaitiitia ai.

E tusa ai ma fuainumera faafomaʻi ma faʻataʻitaʻiga, o faʻafitauli faʻapitoa o fuainumera e faʻaitiitia tele pe a maeʻa le cholesterol e oʻo atu i le 7.4 mmol i le lita. Afai o lenei laasaga e sili atu i le lipine lipine, o lona uiga i tulaga uma lava, e tatau i le fomaʻi ona faatulaga togafitiga faigata ma le tele o fualaau faasaina. E masani lava, o faʻavaega o statins ma fibrates ua faʻamatalaina.

Niacin e faʻaitiitia le cholesterol toto

Pharmacological group

Ole fualaau faasaina e le na o le mafai ona faʻamautuina le microflora o le intestinal, ae faʻaalia ai foʻi le aʻafiaga o le antidiarrheal. O lea tulaga lelei e maua ona o le mea e maua i le bifidobacteria i le tuufaatasiga o le gasegase i luga o carbon carbonate. O le fualaau faasaina e mafai ona taofia le galuega a Proteus, Klebsiella, Shigella, Salmonella ma Staphylococcus aureus.

O le aʻafiaga o aʻafiaga e maua ona o le faʻaaogaina o le sorption o le bifidobacteria i luga o le koale. O lenei aafiaga e taʻitaʻia ai le saoasaoa o le microbiocenesis masani o le gastrointestinal tract. O le vailaau faasaina e maua ai le faʻafouina o gaioiga faʻafouina i totonu o mucous membranes ma o loʻo i ai le malosi e faʻatele ai le tetee o le tino.

O le aʻafiaga o antitoxic ua faʻaalia vave. O le aafiaga e mafua mai i le vave ona nofoia o le iniseti ma microcolonies o le bifidobacteria. O le tuufaatasiga e mautinoa ai le toe fuataiina o le intestinal microflora, lea e mulimuli ane taofia ai le puleaina o pateni i mucous membranes.

Mo tagata matutua

Afai ei ai faʻamatalaga mo le tagofia o fualaau faasaina, e mafai ona faʻaaoga e tagata gasegase o lenei vaega. O le vailaau faʻasaina e faʻafefe lelei, faʻasagaga leaga pe a faʻaaogaina i tui. Faʻasalaina e le faʻatonuga e le tulai. O faʻasologa ogaoga i nisi o tulaga e mafai ona mafua ai le mautinoa.

E le manaʻomia le faia o suiga mo tagata matutua. E fautuaina le fualaau ina ia ave i tui ua fuafuaina e le fomaʻi. O faʻamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi tino e le aofia ai se faʻalavelave i le faʻaaogaina o fualaau faasaina. O fualaau faasaina e faʻaaogaina i taimi uma.

E masani ona faʻaaogaina le faʻataʻitaʻiga i le faʻataʻitaʻiga o tamaiti. O le fualaau faasaina ua lelei ona faapalepale. O aʻafiaga matuia ma lona faʻaogaina e le o maua. O le tuufaatasiga i le i ai o faʻamatalaga mo le faʻaaogaina e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti o vaitausaga eseese, e leai ni faʻasalaga i le faia o le tuufaatasiga i le vaitaimi ole tausaga. E taua le manatuaina o le fualaau i vaega taʻitasi e fuafua faʻapitoa.

Tosiga ma le Pulega

Ua fautuaina le fualaau faasaina Probifor e ave i ai meaai. I le manava manava ma le vomia, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e tusa lava po o le a le mea e faʻaaoga ai meaai.

O le tuufaatasiga i le faʻasalaga o loʻo faʻatapulaʻaina i na o gasegase ua silia ma le 5 tausaga. O fualaʻau e faia i le tautala, e fautuaina e inu le oloa ma se aofaiga o vai mamā poʻo fua o susu susu.

O fualaau faasaina, e gaosia i le foliga o se paʻu, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti i le vaitau o le matua, faʻafefiloi ma se vailaʻau faʻafefiloi talafeagai poʻo susu o susu. O le faʻafefiloi e mafua mai i le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina pe a maea le faʻamavaeina atoa o mea aoga.

Mo le maʻitaga ma le lactating

E mafai ona faʻaaogaina le faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu. E masani lava, o le fualaau faasaina e faʻaaogaina vave ao lei fanau mai. E leai se faʻatagaina i le tuufaatasiga o fafine i le vaitau lenei.

Contraindications

O le faʻasalalauga e faʻasaina mo tagata mamaʻi e iai le gasegase i vaega o loʻo galue malosi poʻo ausilali o le fualaau faasaina. E le tatau ona ave le vailaʻau pe afai e tupu ni faʻafitauli leaga. E tatau ona faamutaina le mauaina o le tuufaatasiga pe afai e le vaaia le aafiaga o togafitiga pe a mavae le 5 aso mai le amataga o le pulega.

Tosiga ma le Pulega

Ua fautuaina le fualaau faasaina Probifor e ave i ai meaai. I le manava manaia ma le vomia, e mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau e tusa lava po o le a le mea e fai ai meaʻai.

O le tuufaatasiga i le faʻasalaga o loʻo faʻatapulaʻaina i na o gasegase ua silia ma le 5 tausaga. O fualaʻau e faia i le tautala, e fautuaina e inu le oloa ma se aofaiga o vai mamā poʻo fua o susu susu.

O fualaau faasaina, e gaosia i le foliga o se paʻu, e mafai ona tuʻuina atu i tamaiti i le vaitau o le matua, faʻafefiloi ma se vailaʻau faʻafefiloi talafeagai poʻo susu o susu. O le faʻafefiloi e mafua mai i le faʻafefiloi e tatau ona faʻaaogaina pe a maea le faʻamavaeina atoa o mea aoga.

Mo tagata matutua

O le togafitiga fautuaina mo tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 7 tausaga le matutua e 2-3 capsules poo 2-3 pusa 3-4 taimi i le aso. O le umi o le faʻaaogaina e oʻo atu i le 7 aso.

Ina ia taofi le manava, ua fautuaina tagata matutua matutua e ave le 2 capsules o fualaau faasaina ma se vaitaimi o le 30 minute aʻo le i ai. Faʻalagolago i le tulaga o le tagata maʻi, e mafai ona fetuunai le fualaau. O le umi o le vasega o le pulega e mai le 1 i le 3 aso.

I faʻamaʻi faʻamaʻi, o le tuufaatasiga o loʻo faʻatulagaina i se fua o le 3 capsules poo le 3 paʻu 1 taimi i le aso. O le umi o le faʻatagaina e faʻamoemoeina taitoatasi. I tulaga ogaoga o le faamai, e mafai ona faateleina le fualaau i le 6 capsules i le 2 vae tuuese.

Tamaiti e taʻi 5 tausaga i le 7 tausaga ua faʻatulagaina le 1 capsule e oʻo i le fa taimi i le aso. O le va i le va o doses e tatau ona le itiiti ifo i le 2-3 itula. O le umi o le vasega o le pulega e mai i le 2 i le 5 aso.

Tamaiti e sili atu i le 6 masina e fautuaina e ave le vailaʻau i totonu o ato, o le fua faʻatatau e 3-4 paʻi i le aso. O le umi o le vasega o le pulega e 2-3 aso, pe afai e tumau pea le tumau mo le 4-5 aso.

Mo le maʻitaga ma le lactating

O fafine maʻitaga, o se auala e puipuia ai le atinaʻeina o faʻafitauli faʻafuaseʻi pe a maeʻa le faʻailoga, filifili 1 capsule poʻo le 1 pepa 2-3 taimi i le aso. O le vasega o le faʻatagaina e tatau ona amata i le 3-5 aso ao lei oʻo i le aso faʻatulagaina ole taotoga. I le 2-7 aso i le maea ai o le faʻalavelave, e mafai ona toe faʻafoe le pulega. O le umi o le faagasologa o le faaaogaina o le vailaau faasaina ua faatulagaina taitoatasi ma o laina mai le 7 i le 10 aso.

I le taimi o le maitaga i le 1st ma le 2 masina, o le tuufaatasiga e mafai ona faʻaaogaina pe afai oi ai ni faʻamatalaga mo le taliaina. Ole fualaau faasaina e le afaina ai ni mea e le afaina ai ma e le ulu atu i le pa puipui. I le taimi o le susu, e faʻaaogaina foi pe afai ei ai ni faʻamatalaga mo le taliaina.

O se Cure Mo le Cholesterol Maualuga: O Se Lisi o Faʻatauga Lelei

I le taimi o le cholesterol e masani lava ona taʻua lipoproteins maualalo. O lo latou maualuga maualuga i le toto e faʻateleina ai le atherosclerosis faatasi ai ma le atinaʻe mulimuli ane o faʻafitauli o le gaʻo, togafitia fatu faʻamaʻi, faʻamaʻi.

O meaai faapitoa ma fualaau e faʻaaogaina e faʻaititia ai le maualuga o le LDL i le toto. O fualaau lelei mo cholesterol o fuainumera, fibrates ma nisi fofo masani.

Cholesterol Statins

O se vaega o vailaau fou o fualaau oona lea o loʻo faʻatatau i le faʻaitiitia o le maualuga o le LDL i le toto. O faʻamatalaga ma aʻafiaga itu e taatele i vailaʻau o le hypocholesterolemic. O sui ua lauiloa o fualaau oona o loo faamatalaina i lalo.

O tulafono e taua o fualaau o filifiliga i le togafitiga o soo se ituaiga o dyslipidemia. O nei meafaigaluega e saogalemu tele pe a faatusatusa i paaga masani.

Atorvastatin

Avanoa i ata vali e vali ai ata ma se vailaau malosi o le 10, 20 po o le 40 mg. E vavalalataina ai le HMG-CoA reductase enzyme, ma faʻalavelave ai i le gasegase o gaioiga lea e mafua ai le fausia o le steroid, e aofia ai le cholesterol. E faʻasalaina i le talo, ole laʻititi laʻititi e alu ai le tino ma le faʻavave.

O le fomaʻi o le vailaau faʻasaina ua fuafua mai le 10 i le 80 mg i le aso. O le fuataga manaomia e fuafuaina taitoatasi, e fuafua i le maualuga o le LDL i le toto o le tagata maʻi ma ona uiga i le togafitiga.

E faʻaaogaina laulau i le aso, tusa lava po o le a le meaai. Togafitiga e amata i se togi maualalo, pe a mavae le 2 vaiaso e faasaʻoina, e taʻitaʻia e faʻamatalaga o se suʻega o le toto.

O le maualuga o le taunuʻuga e maua i le masina talu mai le amataga o togafitiga.

O le vailaau mo le maualuga o le cholesterol e tufatufaina i se ata tifaga alumini. E tasi le pusa e mafai ona aofia ai i le 5 paʻu o le 7 papa. E taugata tele. O le tau o se vailaau e amata mai le 180 rubles ma e faaiʻu i le 1 afe i le pusa o le lapoa ma le fua. Ua faʻatagaina i luga o togafitiga.

Simvastatin

E faia i laupepa o le 10 ma le 20 mg. O le gaioiga malosi ma le igoa o fualaau faasaina tutusa. O loʻo faʻapipiʻiina le oloa i se meaola lanumeamata. E i ai sona fatuga gaosia. O le gaioiga e faʻavae i luga o le faʻasaina o le HMG-CoA reductase ma le faʻalavelaveina o le faʻasologa o le cholesterol. E mafua mai i le inumaga e fai ma vaega o le talo. O se vaega itiiti e faʻamalosi e fatugaʻo.

Togafitiga e amata i se fua o le 10 mg, tasi, i le taimi e momoe ai. I le taimi o le togafitiga, ua suia le aofai o fualaau faasaina. Mo le tele o gasegase, 20 mg e lava e ausia ai se mea e taliaina, ae afai e tatau ai, o lona fualaau e mafai ona 80 mg. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le LDL i le toto e maua i le masina talu ona amata le vailaʻau.

O pusa e tufatufa i ni paʻu o 10 fasi vaega, 2 poʻo le 3 i le taga. Faʻasalalau e ala i faʻamatalaga. O le tau e amata i le 50 rubles, ma o le tau maualuga e oʻo atu i le 600 ruʻu.

Rosuvastatin

O le vailaʻau o se vaega o fuainumera, e maua i se fua o le 5, 10, 20 ma le 40 mg i luga o le pusa ata e ufiufi. O le gaioiga malosi e tuʻuina atu i le tino o le calcium rosuvastatin. O le masini e talitutusa ma isi vailaʻau o le kulupu (faʻasaina o HMG-CoA reductase). E maua i le feces (90%) ma le polokalama urinary (10%).

O le fualaau faasaina ua faatonuina 1 taimi i le aso. O le uluai auaunaga e 5 mg. Mulimuli ane, e noatia i le faasaʻoga e tusa ai ma iuga o le lipid profile. E leʻi faia muamua ni suiga i le fomaʻi nai lo le fa vaiaso mai le amataga o togafitiga.

O le tuusaunoaga o se cholestemia ogaoga, e manaʻomia ai le faʻaitiitia vave o le faʻaititia o le lipid concentration. I le tele o tulaga, e maua ai se lelei lelei ile 20 mg. E ave le piliki e aunoa ma le tunu, fufulu ile vai.

O meaʻai e le aʻafia ai le faʻafefe ma le lelei o le vailaʻau.

O le fualaau faasaina ua tufatufaina i le paʻu o le 10, 14, 15, 30 poo le 60 papa. O le afifi e mafai ona aofia ai i luga o papatusi e 6. O le tau masani o le vailaʻau o le 300-400 rubles.

Gemfibrozil

E faʻaitiitia ai le faʻamalositino o gaʻo maualalo gaʻo i le ate ma faʻalavelave ai le lipolysis lautele. Faateleina le puleaina o le cholesterol i le tuufaatasiga o le talo. Faateleina le tele o le HDL i totonu o le toto. O le taua e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial infanction ma isi maʻi faʻamaʻi e tulaʻi mai ona o se suiga o le atherosclerotic i totonu o vaa.

E maua i capsules o le 0.3 g, faapea foi ma fualaau e iai le 0.45 ma le 0.6 kalama. O le tasi fuataga e 0.45 g, o le faatelega e faalua i le aso. E taua se taunuʻuga taua i le 4-6 vaiaso mai le amataga o togafitiga. E le lautele le mea faigaluega ona o le manaʻomia mo le faʻalua ona faʻaaogaina ma le i ai o aʻafiaga itu. O le tau i falemaʻi i luga o le initaneti e mai le 800 i le 1600 rubles.

Fibroic acid e faʻavaeina fualaʻau o le cholesterol. Faʻaaoga tele i vailaau faʻaonapo nei. Faʻamau i le amataga o le 20 seneturi, ae leʻi faʻaaogaina le taua i lenei aso. O le igoa lona lua o ni mea faʻatau. E tusa ma le sefulu ituaiga o fualaau faasaina, o le taatele o latou fualaau e 4.

Lipantil 200 M

O se vailaʻau e faʻavae i luga o le microinized fenofibrate. O le faʻaogaina o le mea galue i le 1 capsule e 200 mg. O le aʻafiaga e faʻavae i luga o le faʻaosofiaina o le faʻapipiʻi RAPP-alpha. E mafua mai i fatugaʻo i foliga o gasegase malolosi.E faʻaaoga muamua mo le togafitiga o le hyperlipidemia muamua. I faʻamaʻi lua o le faʻamaʻi, ua naʻo le le aoga o le togafitiga o le togafitiga faʻavae.

Lipantil 200 M ua ave 1 capsule i le aso, e sili ona lelei ma meaai. O togafitiga e faia e faasaga ile talaaga o se mea e maua ai le lipid-lowering. Iloiloga o le mataalia ua faia 3 masina talu ona amata le taliaina. Faʻatasi ai ma le le lava o le faʻaititia i le maualuga o lipids maualalo, o le tagata maʻi ua faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻaopoopo poʻo le vaega o le anticholesterolemic vailaʻau ua suia.

10 capsules o loʻo avanoa i le matagi. O le afifiina atonu e aofia ai le 20 po o le 30 vaega o le vailaʻau. O le tau e 850-1000 rubles i le pusa faʻatasi ma papatusi e tolu. E aofia ai i totonu o le lisi o fualaau oona (fualaau taua ma taua). O se feteenaiga lautele.

Natura Faanatura mo Cholesterol (Faaopoopoga)

O se tuufaatasiga lea o vaega masani e mafai ona aafia ai le gataifale o le tagata, faʻateleina pe faʻagesegese ai nisi o gaioiga. I le taimi lava e tasi, e le faʻaaogaina le faleopathy i fualaau faʻasaina, e le suia ai togafitiga faʻale-natura masani.

E tusa ai ma le gaosiga, o meaʻai e maua ai le malosi e faʻaititia ai le maualuga o le LDL i le toto. Ae ui i lea, o ia togafitiga e le pasi atu i le falemaʻi o loʻo faʻamalosia ai togafitiga masani. O le aoga o tapenaga o togalaau e tumau pea ona le puipuia.

Faʻatau ma lelei, e tusa ai ma tufatufa, o faʻalavelave o lauʻau e mafai ona faʻaalia e le gata o le a le aoga, ae e afaina foi.

E faia mai i elemene elemene o le atigi fagu, lobsters, lobsters. O le faiga o gaioiga e foliga tutusa ma le maalili o se fale e leai se palu (Polysorb MP).

O vaega o lapisi o le crustacean o loʻo faʻapipiʻiina o foliga o le fulufulu o fesuiaiga, o loʻo i ai le gafatia e faʻamalosia ai le fusifusia ma le aveeseina o uʻamea mamafa mamafa, toxins, ma atotopa mai le tino. Tufatufa i totonu o poloka o le 100 fasi pepa.

O le tulafono o le 3 capsules tolu taimi i le aso. Umi - 1 masina. O le tau masani e 500 rubles.

Sauniuniga e aofia ai le ciprofibrate

O le igoa fefaʻatauaʻiga o le vailaau faʻasaina, o lona gaioiga o le ciprofibrate, o Lipanor. O loʻo avanoa i le faʻataʻitaʻiga, e aofia ai le 100 mg o le eletise gaosi.

Tsiprofibrat e faʻafeiloaʻi ma le maualuga le cholesterol toto. E pei o isi fualaau mai le vaega o fibrates, e manaʻomia ai le tausiga faapitoa i le faʻaaogaina. E le mafai ona e faʻaaogaina le vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. Filifiliga o fuataga e faatoa faia pe a maeʻa suʻesuʻega o le maʻi ma le maʻi o le maʻi.

Vita Taurin

O se faʻalavelave o mea amino o mea totino e toto mai. E tusa ai ma le au atinaʻe, e maualalo ai le cholesterol, maua ai le malosi o le diuretic, faʻaleleia le faʻalaumalie. E tatau ona ave le fualaau faasaina 1 papafa 2 taimi i le aso, o le togafitiga e 2 masina. Tufatufa atu i faaputuga o 100 capsules. Tau - 1500 rubles.

Fualaau o fualaʻau

Faʻafefiloi o vailaau faʻasaina e faʻaaogaina e faasaʻo ai le talaaga lipid. E tatau ona faʻaaogaina i foliga o se teuteuga. O mea masani mo lona sauniuni o ni laau e pei o le manogi suamalie, manogi, o le St. John's wort, yarrow, dogrose, mint, sage, flax, hawthorn, oregano. O le fusi mata e fesoasoani e vave maualalo ai le cholesterol.

O le auala e sauniuni ai pepe e faigofie. Tuu 2-3 laulau punetipi o le gaosi poo le kuka (garlic) mea gaosia i se vevela, ona sasaa lea o le 0.5 lita o le vai i totonu, ufiufi ma tuu i le po.

I le taeao, ua faʻamaʻaʻaina le oloa, aveʻesea vaega ninii mai ia mea, mago i se vevela vevela ma inu i le fua ole 2-3 taimi i le aso.

O le aofaiga o le suamalie i le taimi e taliaina ai o le 200-250 ml, keleti - 2-3 punetini.

O le fua mo le broth o lenei: o mea lanu i le aofaʻi o le 24 kalama e sasaa i le vai malulu, tuʻu i le afi ma faʻapipiʻi mo le 15-30 minute.A maeʻa lenei mea, ona faʻamamāina lea o le kulupu, faʻapipiʻi ma ave i le auala lava lea e tasi e pei o faʻailoga. E foliga mai e sili atu le tumu o le foliga ma e manaʻomia ai sina taimi sauniuni.

Fomaʻi manatu

O le faʻamamaina o le tino o le lipids sili atu le maualuga e mafai ona faʻatino e faʻaaoga ai vailaau faʻasaienisi, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina o togafitiga faʻale-aganuʻu, supplements diet, ma meaʻai.

O le lelei e iloiloina e mafua mai o se suʻega o le toto. O togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

E le fautuaina le togafitiga o le tagata lava ia, talu ai e aunoa ma le fesoasoani a se fomaʻi e le mafai e se tagata ona filifili fualaau saʻo ma iloilo lona aoga.

(25,00

Togafitiga ma fualaʻau maualuga o le cholesterol

Ole maualuga o le cholesterol o le toto o se mafuaaga lea mo se gaoioiga ogaoga. I ia tulaga, o nisi togafitiga togafitiga o loʻo faʻatulagaina, faapea foi ma fautuaga i le olaga soifua ma meaʻai talafeagai.

O auala lelei e toe faʻafoʻi atu ai faʻataʻitaʻiga masani i le faʻaaogaina o fualaau.

O fualaau o le Cholesterol e fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma ono puipuia ai aʻafiaga.

E faʻapefea ona toe faʻafoʻi faʻamaumauga i mea masani

Faʻateleina le cholesterol, o loʻo i ai le maualuga maualuga o le atinaʻe o pathologies cardiovascular, ate poʻo le fatugaʻo, mafatiaga o le endocrine, ma isi. I lenei tulaga, o le togafitiga o le maualuga o le cholesterol e mafai ona vaevaeina i ni faatonuga autu se lua:

  • fualaau faasaina
  • faʻataʻitaʻiga ole faʻatau fualaau

Pe a togafitiga i papamaa, ona maua lea o lenei taunuʻuga:

  • cholesterol ua aveesea mai i totonu o sela, ma o le tali o le ate ua faʻagesegese.
  • i totonu o le manava, o se faʻalavelave ua faia mo le faʻaaogaina o le cholesterol,
  • o le cardiovascular system improves
  • faʻaumatia le lipids ma faʻaleagaina
  • "leaga" cholesterol ua uma,
  • totoina le toto,
  • o le aofaiga o triglycerides e faʻatonutonu,
  • HDL (maualuga lipoproteins) faateleina
  • O le DNA o loʻo faʻasaʻoina ma o loʻo faʻapena ona faʻasolo mai ituaiga o faʻamaʻi.

E le masalomia, faatasi ai ma le fesoasoani o togafitiga fualaau faasaina, e mafai ona e maua se aafiaga lelei ma faaitiitia le faatinoga i tulaga talafeagai. Ae le gata i lenei, o loʻo i ai ni fautuaga e faʻapea, i se faʻatasi faʻatasi, e na o le faʻateleina ai le ono mafai ona manuia se taunuʻuga. I lenei tulaga, e tatau ona e usitaia nei tulafono:

  1. Faʻavaeina se meaʻai paleni, faʻamaoaigaina le taumafataga i meaai maloloina. Faatasi ai ma le puleaina lelei o kalori e ulufale atu i le tino, e le gata e mafai ona faʻaititia le mamafa ma ausia ai se ata matagofie, ae fesoasoani foi i le faʻaleleia atili o le soifua maloloina.
  2. O gaioiga faaletino e tatau ona faia i le saʻo atoatoa ma o latou gafatia ma uiga patino. Peitai, e tusa lava pe i ai i se faʻamaʻi faapitoa, o le faʻalauteleina e afaina i taunuuga, o lea ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi e uiga i filifiliga mo togafitiga faʻasoifua maloloina ma le tikeri o le avega.
  3. Afai e te fai atu "leai" i le ava malosi ma le ulaula, e mafai ona e maitauina le tele o faʻaleleia i le tulaga o le faʻamautuina o le gataifale o le uric acid, faʻateleina le saturation o mea o le vaega o le antiatherogenic, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻafitauli o le cardiovascular ma foliga vaaia o aʻafiaga e ono aʻafia mai le ave o fualaau. O ia suiga e aoga mo le faʻaitiitia o le cholesterol.

O le faʻaaogaina o isi metotia o togafitiga e aoga i na o suiga laiti i le cholesterol i totonu o le toto, ma e oʻo lava i se togafitiga faʻapitoa tau fualaau.

Pills

E mafai ona e inuina fualaau mo le maualuga o le cholesterol pe a uma ona e feutagai ma lau fomaʻi. I lenei tulaga, e le faʻatagaina metotia o fualaau oona, pe a faʻapea o le taunuuga atonu e le o se soifua manuia, ae, i se isi itu, o le faʻaalia o isi faʻafitauli tau soifua maloloina.

I le falemaʻi faʻaonaponei, ua faʻamalolo vailaʻau faʻamalolo e faʻamamā ai le maualuga o le lipid maualuga ma faʻaitiitia le numera o lipoproteins maualalo.I lenei tulaga, o le lisi o vaega o fualaau faasaina mo le faaitiitia o le toto cholesterol e foliga faapenei:

  • statins
  • fibrates
  • cholesterol absorption inhibitors,
  • niacins
  • aʻafiaga faʻalauiloa.

E tofu le vaega ma ona lava uiga ma metotia e aʻafia ai le maualuga o le cholesterol maualuga. E taua foi le maitauina o le tuusaʻo o le faʻasao i le faʻaaogaina o soʻo se fomu o le i ai lea o le siakiina o le tagata lava ia i mea oona i le tuufaatasiga o le oloa.

Masalo o fualaau oona i totonu o lenei vaega e sili ona lelei i le latou faʻasologa. O lenei mea e faamatalaina ai la latou lauiloa maualuga mai le maualuga o le cholesterol. E tasi lava i le tino, latou te amata poloka poloka elemene e nafa ma le faagasologa o le gaosiga o le cholesterol i le ate.

O lenei mea e mafua ai le gau o le lipoproteins maualalo, aua ua le toe faʻapipiʻi. E le gata i lea, o nei fualaau oona e matua leai lava se afaina i le ate.

Faʻalagolago i le amataga o le gaosiga o vailaʻau ma le taimi o latou faʻaaogaina i togafitiga faafomaʻi, e 4 vaega o le augatupulaga e mafai ona iloga, o le ae iloa atili ai i lalo.

Uluaʻi tupulaga

O vailaau faʻamuamua e faʻaleleia le maualuga o le lipoprotein maualuga ("lelei" cholesterol), e mautinoa e afaina ai le soifua maloloina. E le gata i lea, pe a faʻaumatia, o le aofai o le lipoproteins maualalo maualalo ua faʻaitiitia, ma i le taimi lava e tasi, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o faʻafitauli e faʻaitiitia.

Igoa o le fualaau faasaina Fuaitau tau
TataloO loʻo faʻaalia mo le maualuga o le cholesterol maualuga, ae i ai le tele o mea le lelei i le tulaga o nei mea e teteʻeina ai: • faʻalavelave faʻafomaʻi i totonu o le ate, faʻapea foi ma faʻafitauli matuia o lenei totoga, • maitaga ma le taimi o le lactation. Faatasi ai ma le faʻaeteete faapitoa, e mafai ona e faʻaaogaina tagata matutua. Le mafai ona faʻaaogaina i le laʻititi poʻo le talavou e lei faavaeina. I le itu o aafiaga, o mea nei e mafai ona iloga: • maʻi tiga ma le vevela, • ​​le mautonu ma lagona o le atuatuvale, • le alualu i luma o pepa o loo i ai nei, • tiga o le manava, vomiting, • manava, faamaʻi po o le afaina, • necrosis ma le cirrhosis o le ate, • anemia ma le tulai mai o maʻi masani elemene o le toto, • le fatu o le fatu ma le manava, • foliga mai o le paʻu, ma isi mea faapena.E le o maua i le tele o falemaʻi, ae o loʻo i ai faʻauiga o le tupulaga fou
SimvastatinOle fualaau lea e maua ile lipid-lowering group, ma faʻaititia le cholesterol ona o lona fausaga. O le metotia o le talosaga e fuafua e tusa ai ma suʻega taʻitasi, ma o vailaau lava ia e matua faʻasaina i le maʻitaga, lactation, maʻi mascular, faʻatasi ai ma faʻafitauli o le ate ma le pepe. O aʻafiaga e faʻaalia i le faʻaalia o uiga nei: • o le manava, papū, faʻaitiitia o le manaʻo, gasegase, tiga o le manava, ma le tiga, ma le manava, ma le mafaufauga e ono tutupu, • myopathy, paresthesia, • le lava le manava, fiva, ma isi. masalomia o le atinaʻeina o le le atoatoa poʻo isi faʻafitauli, e tatau ona faʻagata le fualaau faasaina.E tusa ma le 250 rubles
LovastatinE masani lava ona faʻaaoga i le amataga o le faʻamaʻi pe a amata ona tulaʻi le LDL. E mafai foi ona faʻaoga mo tagata e lamatia le atiaʻe o le atherosclerosis ma le le atoatoa o le togafitiga o meaʻai. O le faʻasaina o le faʻaogaina o le auai o le faʻateleina o gaioiga o faʻamaʻi pipisi o le hepatic, faʻamaʻi pipisi o le ate, maʻitaga, lactation, faʻapea le tulaga ogaoga lautele ole maʻi. O aʻafiaga e aofia ai: • le mago, • le manava poʻo le faʻamalositino, • leu, vomiting, • anorexia, • le gase o le gaio, • faʻafefeteina o tioata, siama, • gasegase paʻu ma isi faʻamaʻi ogaoga, • tiga o le pusa; • palpitations.Mai le 375 i le 500 rubles

Lua tupulaga

O se sui iloga o le lona lua o augatupulaga o le fualaau faasaina Fluvastatin. O le mea lea e tasi le sui o le faʻamalolo o le tino e taofia le pipisi i totonu o le ate ma faʻaitiitia ai lona faʻasalaga.

E aofia ai le faʻaitiitia o le numera o le LDL, ma e mafai ona iloa se faʻaaliga aloaia pe a mavae le 2 vaiaso. Ae ui i lea, o lenei fualaau faasaina, e pei o vailaau na muamua, e tele naua le faʻasaina ma aʻafiaga i itu.

O le mea lea na le mafai ai ona faatauaina lenei mea faigaluega.

Tolu tupulaga

Atorvastatin ma Ceristatin o loʻo taʻitaʻia taʻitaʻiga i le tolu tausaga o fualaau oona.

Igoa o le fualaau faasaina Fuaitau tau
AtorvastatinO nei fualaʻau cholesterol e saogalemu ma lelei. Latou te faaitiitia ai foi le lamatiaga o le fatu fatu o le fatu, stroke, ma le fatu fatu. O le maualuga o le fualaau oona i totonu o le toto e matauina pe a uma le 1-2 itula mai le taliaina. O le tele o aafiaga e maua i le faʻaaogaina o taumafa taumafa. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga, lactation, i tamaiti laiti ma gasegase o gase malolosi e le taliaina. E iai foi le tele o itu taua o aafiaga. Ae pe a faatusatusa i le uluai filifiliga o augatupulaga, o lenei fualaau faasaina o se fuainumera sili ona lata mai nei o le gaosiga o fatuga.E tusa ma le 250 rubles
CeristatinE le manaʻomia le faʻaaogaina o le ceristatin i le taimi nei, aua i le togafitiga faʻatasi ai ma lenei vailaau faʻasaina na i ai mataupu ma se faʻalavelave faʻaleagaina o le tagata maʻi

Lona fa fausaga

O se faʻavae fou lea o vailaʻau o loʻo lava nei suʻesuʻeina ma o vailaʻau sili ona talafeagai e faʻaaogaina ai atherosclerotic plates, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le thrombosis, faʻapea foi le faʻamamaina o toto toto ma faʻasalalau le tulaga o le puipui vascular. O nei vailaʻau e maua ai se lelei lelei ma e faʻamoemoe e faʻaitiitia le cholesterol toto, faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o faʻafitauli o le cardiovascular ma le oti mai ni faʻafitauli faigata. E talia lelei e tagata gasegase ma e le aʻafia ai aʻafiaga.

O pusa mo le tuʻuina atu o le cholesterol e maua i le tele o suʻega, faʻalagolago i le mamafa o le maʻi. Talu ai ona o vailaʻau e saogalemu tele, e mafai ona faʻaaoga mo togafitiga mo se taimi umi.

Igoa o le fualaau faasaina Fuaitau tau
RosuvastatinO se faʻalavelave faʻapitoa o le cholesterol synthesis. O le fualaau faasaina ua lauiloa talu mai le 2003 ma o lenei taimi na maua ai le lauiloa tele. E faʻatagaina ai oe e faʻaitiitia le faʻaitiitia o le cholesterol ma faʻaitiitia ai le lamatiaga ole fatu. I le faaopoopo atu i lenei mea, e tele nisi faʻamatalaga mo le faʻaogaina, e aofia ai le atherosclerosis, togafitiga o le fatu fatu, dyslipidemia, ma isi. O faʻamatalaga o mea nei: • faʻamaʻi o le ate, • myopathy, • gasegase fatuga, ma isi. ma pasi latou lava.E tusa ma le 550 rubles
PetervastatinE le pei o analogues a le vasega, o lenei vailaʻau e manaʻomia ai le tofiga i ni atopaʻu laiti, lea e faʻaitiitia ai le lamatiaga o aʻafiaga. Afai tatou te talanoa e uiga i le faʻamaʻi, ona toetoe lava tutusa ma faʻamatalaga muamuaE tusa ma le 1,500 rubles

O fualaau oona e iai le tele o mea taua tele:

  • puipuia le atiina ae o fusi toto,
  • tausia se tulaga masani o se vaʻa toto,
  • puipuia le faʻaleagaina o le tino i totonu o puipui puipui.

Ma e pei ona uma ona e malamalama, o na aafiaga e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le malepe o se atherosclerotic plate ma le fausiaina o le mumū i luga o le nofoaga o le toto toto pa'ū, lea e mafai ona faʻaleagaina ai le faʻaogaina o le myocardial poʻo le stroke. Ae ui i lea, e oʻo lava i vailaʻau sili ona malolosi ma sili ona faʻamaoni e mafai ona faʻaleagaina, e faʻapea foi ma le fesoasoani o auiliiliga, e tatau ona mataʻituina ma le totoa ia enzymes i le ate.

Isi vailaʻau faʻatau

E mafai foi ona e iloa le tele o vaega o vailaʻau e mafai ona faamama ai vaʻa toto, ma fesoasoani foi i lalo ifo o le cholesterol i tulaga taua.

Igoa o le vaega O le a le aoga o Fualaau
Faʻailoga Faʻatonu o le Cholesterol AbsorptionOle vaega e le masani, ae o le mea autu e afua ona o le taofia o le afaina o lipids i totonu ole inumaga. O le vailaʻau e le mafai ona gauai i totonu o le toto, ma o le manava mai le tino e le suia. O se faʻaopoopoga sili atu o le mafai lea ona faʻaaoga se vaega o statinsE tasi le faʻavae o lenei vaega - Ezetrol
NiacinO se aafiaga lelei, e faaopoopo atu i le faaitiitia o le cholesterol, o loo faaalia foi i se gaioiga faapea: • le tafe toto ma le faagasologa o gaioiga, • le afaina o le ola o le suamalie, • ua aveesea mea oona mai le tino.I lenei tulaga, e faʻaaogaina le acidic nicotinic poʻo ona fua.
Meaʻai taumafaLatou te faʻaitiitia le aofaʻi o triglycerides, ma faʻalauteleina ai foi le faʻamaʻiina o gaʻo gaʻo. O se aafiaga talitutusa e aofia ai le faaitiitia o lipoproteins maualalo. O le faʻaaogaina o meaʻai e tatau ona fautuaina mo na o le puipuia poʻo le avea ma suiO loʻo i ai mea faaopoopo e maualalo ai le cholesterol toto: • SitoPren, • Tykveol, • Omega Forte, • Lipoic acid, • Policosanol.

Afai tatou te talanoa e uiga i aafiaga o fualaau uma i luga o le cholesterol, e mafai ona tatou iloatinoina o latou uiga aloaia, lea e aofia ai le faaitiitia o le lamatiaga o le fatu o le fatu, faaleleia atili o le toto o le toto, malolo ma le faalauteleina o le puipui lapoa, faapea foi ma le faatumauina o le tele o le atherosclerotic plaque. O nei mea uma e lelei tele ina ia mafai ai ona taofia le tupuga o le stroke, sechemia, infarction myocardial ma faʻagesegese le atinaʻe o le atherosclerosis. O a fualaau e ave i se mataupu e tasi e na o se fomaʻi e mafai ona fai, pe a fai i le taimi e tali ai, o le a tuʻuina atu fautuaga ma tuʻuga faʻatasi ma le ala tatau o togafitiga ua faʻamatalaina.

Lisi o fualaau sili ona lelei i le vaega fibrate e maualalo ai le cholesterol toto

O le atherosclerosis ua avea ma se faʻateleina o faʻamaʻi masani i aso uma. E afua ona o le faateleina o le maualuga o le lipoproteins o le maualuga ma le maualalo, lea e nofo i luga o puipui o toto toto, e faaitiitia ai lo latou lafoaia.

O ia ituaiga faʻavae e taʻua o le cholesterol, o la latou faʻavae e mafai ona faʻamavaeina naʻo nisi o gaʻo ma mea faʻamalolo.

O se tasi o fualaau faasaina ua faatonuina e faʻamaonia le cholesterol ma faʻaitiitia le aʻafiaga o paʻu o le toto o fibeti - fualaau faasaina, o le lisi o loʻo lisiina i le taimi nei ni mea se tele. I lenei tusiga o le a tatou auiliili auiliiliga le faiga o a latou gaioiga ma filifilia fualaau sili ona lelei lea ua maua ai le faatuatuaina o fomai ma tagata gasegase mo le tele o tausaga.

Tulaga o le teuina

O le fualaau faasaina ua faatauina atu i le faitau aofai e ala i se fesootaiga o falemaʻi i le maketi saoloto. E tatau ona teuina le vailaau i le vevela e le silia ma le 10 tikeri. Umi o le teuina - 1 le tausaga mai le aso o le gaosiga.

O le fualaau faasaina Probifor ua avea o se tuufaatasiga e faamautinoa ai le faatonutonuina o le intestinal microflora. O fualaau faasaina ua lava le aofai o analogues ei ai se masini faapena o le gaioiga. O nei vailaʻau e faʻaalia ai mea faʻapitoa e puipuia ai le falemaʻi, ae fautuaina e suitulaga i le fualaau faʻasaina pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi.

O le vailaʻau Sporobacterin o loʻo aofia ai le biomass o le bacilli ola. O le tuufaatasiga e faʻaalia ai antidiarrheal ma aʻafiaga e le faʻamalosia. O fualaau faasaina e sili ona saogalemu ma lelei. I le taimi e teuina ai, e manaʻomia ai le tulaga vevela.

Lactobacterin o se fualaau faasaina o le gaioioiga o lona gaioiga e taulai i le toe faʻaleleia o le microflora masani. O le lelei o lenei tuufaatasiga o le fesuiaiga o ituaiga eseese o le faʻamalolo. O fualaau faasaina ua gaosia e kamupani o vailaau mo togafitiga i le tulaga o suppositories, tablets, suspensions and powders. O le fualaau faasaina ua lelei le taliaina, o mataupu o feeseeseaiga leaga i le taimi nei e lei faamaumauina.

O se pusa probiotic na faia e toe faʻafoʻi ai le microflora o le intestinal. Faʻaaogaina e faʻafefe ai faʻamaʻi pipisi, faʻamaonia i totonu o failautusi.

O le gaioiga o le fualaau faasaina ua taulai i luga o le toe faaleleia o le intestinal microflora. E tele lava ina faʻaaogaina togafitiga o le dysbiosis i le gasegase o vaitausaga eseese.

Faʻatinoga o gaioiga

masini o gaoioiga o fibrates

Atherosclerosis o se faʻamaʻi tumau e mafua ai le le atoatoa ma le oti vave. O lenei togafitiga faʻapitoa e aʻafia ai laina tele o toto e ala i le faaputuputuina o le cholesterol i totonu ia i latou. O le faʻaleagaina o le myocardial ma le strobral stroke o ni faʻalavelave matuia o le atherosclerosis, e fasiotia ai le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. Atherosclerosis e mafua ai le atinaʻeina o angina pectoris, toilalo o le fatu, faʻamalositiga leʻo, faʻalavelave faʻafuaseʻi o le cerebrovascular.

Ua faailoa mai sui sola-o-tino:

  • Tagata e maua i le toto maualuga o le cholesterol,
  • O le i ai o se talaaga o le aiga mafatia
  • Faʻataunuʻuina o se taumafataga e maua ai le faʻamapulaʻa o le cholesterol.

O le faiga o gaioiga o fibrates o le vaʻaia o le enzyme - lipoprotein lipase, lea e malepe ai LDL ma VLDL. Ole maualuga o le HDL i le toto e tulaʻi mai, o le metabolism i le ate e faʻavasega ai, gaʻo gaʻo televave, faʻaititia le lamatiaga o le atherosclerosis faʻaitiitia.

Fivarate saʻo le dyslipidemia ma maua ai isi togafitiga faʻapitoa. Latou te aveesea faʻamalolo saoloto, o mea faʻapitoa, ma faʻalogo le tino. Fiva e fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto ma faʻaitiitia le mamafa o faailoga autu o le mumū.

O le fibratotherapy faatasi ai ma le acidic nicotinic, statins ma le bile acid sequestrant e faʻaitiitia ai le soifua maloloina mai fatu fatuga ma fasipolo.

O vailaau i totonu o lenei vaega o loʻo faʻaaogāina lelei ma faʻaleleia e le tino. I lalo o le aafiaga o fibrates, o le faʻasolosolo o triglycerides ua faʻaitiitia, o le gaoioiga o le faʻaitiitia o le cholesterol ua faʻapupulaina, ma o le faagasologa o lona faʻatulagaina ua taofia. O vailaau e filifilia e tusa ai ma se polokalame faapitoa ma e masani ona tuʻufaʻatasia ma mea o se vaega faapena.

Fitirate e umi se taimi: masina pe sili atu. O le fomaʻi ua faatonuina e 2-3 meaʻai i aso uma i tagata gasegase. O le tagofiaina o vailaʻau e tatau ona faʻapipiʻiina ma togafitiga o meaʻai ma le mataʻituina pea o le toto toto. E tatau i tagata maʻi ona faʻaaogaina uma meaai e aofia ai le cholesterol ma isi gaʻo manu mai a latou meaai i aso uma. Ina ia taofia le atiina ae o le togafitiga, e tatau ona mataʻituina mataupu faavae o taumafa talafeagai.

O sui autu o lenei vaega o vailaau faʻapitoa o mea nei:

  1. O le "Clofibrate" o se fualaau sili ona aoga ma le lipid-decreasing activity. I le taimi muamua, o le fualaau faasaina ua faatonuina i tagata gasegase o loo mafatia i le faamai o le coronary, o le faiʻai, o vaituloto, o le diaclic angiopathy, retinopathy, various forms of dyslipidemia. Sa faʻaaogaina le filofiufi mo le faʻatoʻateleina poʻo le mauaina o le hypercholesterolemia. Ae o lenei ua taofia e le fomaʻi le tofia o ia e maʻi. E mafua lenei mea i le atinaʻeina o aʻafiaga ogaoga i aso vave o le faʻaoga. O le "Clofibrate" o se mea e faʻaolaina ai cholestasis i le gasegase, faʻamalosia o le maualuluga ma le faʻavavevave o le maʻi gallstone.Pe a tago i le fualaau faasaina, o gasegase e faatupuina le myositis poo isi maʻi o le neuromuscular, o faamai o le vaega oona. O tagata gasegase e faitio i le moe, vaivaiga, general malaise, tiga o le muso, maua o le mamafa. Igoa faapisinisi o fualaau faasaina: "Lipomid", "Amotril", "Lipavlon".
  2. Gemfibrozil foi e tele ona aafiaga. E maua i capsules ma fualaau o 450 ma le 650 mg. O le vailaʻau faʻaaogaina faalua i le aso mo le 600 mg poʻo le 900 mg. O le umi o togafitiga e tele masina. O le togafitiga o le vailaʻau e faʻaalia pe a maeʻa le faʻaaogaina umi. O le tele o auala masani o lenei vaega o: "Liposide", "Dopur", "Gavilon".
  3. "Bezafibrat" faʻaititia le aofaʻi o cholesterol ma triglycerides i totonu o le toto ma vave ona tuua le tino o le tagata. O le vailaau faʻasaina e tuʻuina atu i totonu o fualaau e 200 mg. Ave ni meaʻai ao lei faia ni taumafataga mo le 30 aso, fai se malologa mo le masina, ona toe fai lea o le togafitiga. O faʻamatalaga o le "Bezafibrat" e aofia ai le "Bezifal", "Cedur", "Oralipin".
  4. "Ciprofibrate" - o se fualaau faasaina o le faaumiumi o gaioiga.
  5. O le "faʻamaonia" e mafai ona suia le mea e fai i lipid i totonu o le tino. O le faʻaaogaina o le lipid-lowering agent i le tau faasaga i le dyslipidemia ma le faʻamalosia o le inisalini. Ua faʻamaonia le faʻamaonia i tagata e maualalo le HDL ma maualuga sikiglyceride. I le faaopoopo atu i le lipid-lowering effects, o fualaau oona ei ai le tele o itu e le o le lipid: aafiaga faʻamaʻi-inflammatory, antioxidant, kemukino, tonic. O tagata maʻi e masani ona faamatalaina Lipantil, Lipofen, ma Nolipax.

Lisi o pathoces lea e fautuaina ai e tagata tomai faapitoa fualaau mai le vaega fibrate:

  1. Hypertriglyceridemia,
  2. Faalenatura pe maua le dyslipidemia,
  3. O le maʻi suka - endocrinopathy, faʻaalia i le maualuga o le toto suka ona o le leai o se faʻaaliga i le inisalini,
  4. Gout o se faʻamaʻi pipisi lea e teu ai le urate i totonu o sooga,
  5. Nodular xanthomatosis - o le faʻaaogaina o le cholesterol i le tulaga o mea faʻapipiʻi i totonu o le paʻu,
  6. Metabolic syndrome - o se maʻi gasegase e mafua ai le atiaʻe o maʻi fatu,
  7. Oona tele - gaʻo tino tele i totonu o le tino, gaʻo ma gaʻo,
  8. Atherosclerosis o le lafoina o lipids i puipui o le moega lapisi.

Lisi o fualaau o le cholesterol o aso nei

Ole maualuga o le cholesterol maualuga e manatu o se vaega e afaina tele ai le soifua maloloina o tagata. O mea faʻaleagaina o lenei tino faʻalaʻau i totonu o le toto e taʻitaʻia ai i le tele o faʻamaʻi, o le mea sili ona taatele o le atherosclerosis.

O le faʻaitiitia o le maualuga o le cholesterol toto e maua e ala i le faʻaaogaina o togafitiga o meaʻai, o lona aʻafiaga e faʻamautuina e fualaau faapitoa. Mafaufau po oa fualaau aina mo le cholesterol o loo i luga o maketi faaonaponei ma pe faapefea ona aoga.

O a fualaau o le cholesterol?

O loʻo i ai le tele o vailaau faʻamalosi o vailaʻau o loʻo faʻaaogaina e maualalo ai le cholesterol:

  1. Fiti. O i latou o le kulupu o le lipid-lowering drugs lea e faʻaitiitia ai le faʻasalaga o nisi vaega o gaʻo gaʻo i totonu o le toto. O fualaau oona e faʻaleleia ai le toto toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le fatu ma le atherosclerosis. E i ai foʻi mea le lelei - o nei vailaau faʻasaina e maualalo ai le cholesterol ei ai aʻafiaga, ma o lo latou aoga e maualalo ifo nai lo fuainumera.
  2. Tulafono E taua foi o fualaau o le lipid-lowering, ae o le masini o le puipuia o meaola gaʻo e faavae i le taofia o le HMG-CoA reductase - o se mea e nafa ma le biosynthesis o le cholesterol i le ate. Le auala e sili ona aoga i mea o iai.
  3. Sequestrants of acid acids. E aʻafia mo le faʻasaina o le faʻaaogaina o le cholesterol i le faʻaogaina o meaʻai. Latou te faʻaitiitia ai foi le digestibility o elemene aoga aoga ma vailaʻau - uʻamea, calcium, antioxidants, ma isi.O aʻafiaga e faʻaalia i foliga o le faʻalavelave o le tino.
  4. Esetemib. O lenei meafaigaluega e mafai foi ona faʻaaogaina e faʻaitiitia ai le cholesterol, ae o suʻesuʻega ua faʻaalia ai e leai se auala e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le ola faaletino mai faʻamaʻi fatu cardiovascular mafua mai i le maualuga o le cholesterol i le toto.

Manatua o fualaau mo le faʻaitiitia o le cholesterol i le toto o le natura (fatu) e le o iai nei i le maketi.

I se taimi i ni nai tausaga, soʻo se faʻalapotopotoga o faʻasalalauga, ae a mavae sina taimi, o le a vave ona mou ese atu mai le maketi pe a talitonu tagata o le a le mafai e le meafaigaluega fou ona aumaia soʻo se faamanuiaga.

Cholesterol lava ia e le afaina - e aoga i le fausia o puipui cell ma tissues, ma e fesoasoani foi i le fausia o neurotransmitters.

I le faʻaitiitia o le numera o le digestible cholesterol i le toto, e mafai ona e faʻaaogaina vailaau o le vailaʻau, mo se faataitaiga - beta-carotene, vitamini E ma faʻatoʻa faʻamaʻi vitamini.

Faʻaaogaina o statins i lalo ifo o le cholesterol

Aʻo le i iloiloina vailaʻau taʻitasi mo le cholesterol, matou te fautua atu e mafaufau i le vaega o vailaau faʻasolosolo.

O mea nei o vailaau mo togafitiga o loʻo taʻua i totonu o faatonuga mo fualaau o lenei vaega:

  • Faʻaitiitia o le plasma cholesterol ona o le faʻasaina o le reductase ma le taofiofia o le cholesterol synthesis i le ate.
  • I le gasologa o togafitiga, o fualaau e faʻaitiitia ai le maualuga o gaʻo gaʻo i tagata e maua i le hypercholesterolemia (o se faʻatuga), o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia i isi vaega o fualaau o le lipid-lowering.
  • I le faagasologa o le talosaga, o le maualuga o le aofaʻi o le cholesterol e faʻaititia e le 25-45%, aʻafia - e oo atu i le 60%.
  • O le faʻasalalau o le alipoprotenin A faʻapupulaina ona o le faʻasologa o aoga aoga gaʻo.
  • Leai ni aʻafiaga o le tino ma le toto.

E ui lava i le tele o aʻafiaga lelei, e iai le tele o aʻafiaga o le numera, e sili atu ona taatele i le ulu, maʻi faʻalavelave, faʻamaʻi, faʻamaʻi o le tino, divili, vaipoto, neuropathy, ma isi faʻafitauli i le tino.

Le faitioina o le faʻaaogaina o fuainumera

Ona o le maualuga o le tau o togafitiga ma le umi umi, o le faitioina o fuainumera ua faʻaalia i taimi uma o se vaifofo mo le cholesterol.

O le mea lea, o suʻesuʻega ma se vailaau fou o fualaau faʻasaina na faʻaalia ai o le sili atu ona aoga o fualaau faasaina e tatau ona tele ma sili atu ona faʻaalia faʻaalia o aʻafiaga.

E ui lava i lea, o fualaau o fuainumera o loʻo i totonu o faʻataʻitaʻiga tau faʻatau i le lalolagi atoa. I le taimi nei, o le faatauina atu o le atorvastatin ma le simvastatin mo le itiiti ifo ma le 70% o le aofaʻi o le faatauina atu o fualaau o le lipid-lowering drugs.

E mafai ona e faʻaumatia se numera o aʻafiaga o le itu pe a uma ona e ave fuainumera e ala ile suʻeina o le coenzyme Q10. E maua i le 200 mg i le aso, ma e sili atu i le 100 kilokalama le gasegase e tatau ona ave le 300 mg.

Fualaau faasaina

A maeʻa ona toe iloiloina le faʻamatalaga lautele, matou te fautua atu ia e faamasani i fualaau faapitoa o le numin group, ia e mafai ona faʻaaogaina e fai ma vailaau mo le maualuga o le cholesterol:

  • Simvastatin - ua lauiloa foi i lalo o igoa faapisinisi Ariescor, Simvakol, Simvor, Vasilip, Holvasim, ma isi,
  • Tatalo,
  • Lovastatin - ua lauiloa foi o le filifili poo le cardiostatin,
  • Fluvastatin (Leskol),
  • Atorvastatin (Lipoford, Ator, Atocor, Liptonorm, ma isi),
  • Rosuvastatin (Rosulip, Rosart, Acorta, Tevastor).

E le fautuaina e ave fuainumera pe afai e naʻo le maualuga o le cholesterol, ae leai se atherosclerosis, ma pe afai o le mea e maua i le C-reactive protein i le toto e itiiti ifo i le 1 mg / dl.

Manatua o lenei vaega e aofia ai pili sili ona lelei mo le cholesterol.O isi vailaau faʻamaʻi e iai foi se lelei, ae faʻatasi ma i latou le faateleina o le ono mafai ona faia ni mea leaga.

Mo se faʻataʻitaʻiga, mafaufau i isi vailaʻau e mafai ona faʻaaogaina e avea o fualaau e maualalo ai le cholesterol.

Sequestrants of acid acids

O le faʻaaogaina o fualaau oona e mafua mai i le fusifusia i totonu o le iniseti o meaola o le bale, lea e faʻasalaina mulimuli ane i se auala masani. O fualaau oona e faaosofia ai le faʻasalalau o meaola mai le cholesterol i le ate.

O foliga uma lava: pe a uma ona ulufale mai le fualaau mai le cholesterol o le vaega o le au suesue i le manava, o mea e le mafai ona gaosia mai le "pele" bile acid, e aofia ai le le lava o meaola i le tino o le tagata, ona o le ate o le a amataina ai le sili atu o le tuufaatasiga o meaola mai le cholesterol lea ua i ai nei i le plasma toto.

O le mea lea, o le suiga fesuiaiga o foliga e tupu, lea e manaʻomia ai le vaevaeina o gaʻo gaʻo mo le fausiaina o talo.

O le tele o vailaau cholesterol e maualalo ai fualaau oona e taʻua o cholestipol ma cholestyramine. O loʻo maua i foliga o pulu ma laulau, ma o le fua o aso taitasi e vaevaeina i le 2-4 taimi mo le sili atu le lelei.

O nei vailaʻau e aofia ai le vaega o resins-exchange resins, o lea e naʻo le molino o le toto e gaoioi ai ma e le o aʻafia i le toto.

O lona uiga e leai ni aʻafiaga ogaoga i le ave o fualaau oona, ma o le mea lea, togafitiga o le maualuga o le cholesterol, e tusa ai ma tagata atamamai, e tatau ona amata ia i latou.

O aʻafiaga e faʻatapulaʻaina i na o faʻalavelave i le faʻaogaina o meaʻai. E mafai ona aloese mai le faʻaaogaina o vitamini, faʻaaogaina o se aofaiga tele o le vai ma mea taumafa o loʻo i ai fiva faʻalaʻau.

Togafitiga e mafua ai le faaitiitia o le aofaiga o le cholesterol leaga, ae o le fua o le triglyceride e le faaitiitia.

Fualaau faasaina o isi vaega

Manatua o le lisi o fualaau faasaina mo le cholesterol e mafai ona lapoa tele - e faitau afe igoa tau pisinisi o oloa e talitutusa ma o latou meatotino.

O le mea lea, o le a faaauau pea ona tatou mafaufau i fualaʻau cholesterol lelei e le gata i le igoa, ae faʻapea foʻi ma a latou fale faʻamalositino:

  1. Probucol o se vailaʻau faʻatasi ma le mea lava lea e tasi. E tusa ma le 9 igoa o oloa gaosi oloa ua lauiloa i le maketi. E fesoasoani le meafaigaluega e faʻaumatia ai le lelei ma le leaga o le cholesterol, aʻo le maualuga o triglycerides pe a fai e tumau pea e le suia. O le umi o togafitiga e mai le 2 masina i le ono masina, atonu o se tuufaatasiga ma isi fualaau e tuuitiitia ai le LDL. E le manaʻomia le faʻaaogaina o vailaau i taimi o maitaga ma mo faʻamaʻi o le fatu o le fatu (ischemia, arrhythmia), e leai se isi faʻasolega. O le vailaau faʻasaina e lelei ona faʻafefe, ae e tele gasegase vailaʻau e mafai. O nei fualaau lelei, taugofie mo cholesterol, o le tau e le sili atu i le 300 rubles.
  2. O le Nicotinic acid ma sauniuniga e faavae i luga. Faʻaititia le faʻamaʻi o le LDL i le toto, e nafa ma le faʻavaveina o fibrinolysis. O se tasi o auala sili ona aoga e faʻaititia ai le tele o le cholesterol lelei. O togafitiga e tatau ona faʻatinoina ma le faʻagasolo malie le fua o le vailaʻau. I le maʻi pipisi, ole a le faʻaaogaina le suka o le nicotinic, talu ai e mafai ona faʻafefe ai le mucosa gastric. O le pito maualalo o aʻafiaga o le Enduracin - o se vailaʻau lea o le eletise nicotinic o le elemene autu autu. O lona aoga e matua maualuga lava, ma e seasea lava aʻafiaga itu.
  3. Phytoesterols. Ina ia faʻaitiitia le LDL i le toto, e le talafeagai le faʻaaogaina o fualaau oona e maualalo ai le cholesterol - e mafai ona e faʻaaogaina oloa e maua ai le maualuga o meaʻai ma vaʻaia (e pei o se tulafono, o latou meaʻai faʻalaʻau).E ui i le mea moni e faapea, o le faʻaaogaina o togafitiga faʻamalosi e faʻaaogaina ai fuainumera poʻo vailaʻau faʻamalosi e maua ai le sili atu le lelei, o se taunuuga o le 150 faʻamalositino, na faʻamaonia ai o le tino e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol lamatia i le tino e le 6-15%.

Manatua o se togafitiga faapena e faʻaaogaina i atunuu i Sisifo - e mafai ona e suʻesuʻeina nisi o fualaau oona e faʻaitiitia ai le cholesterol toto i luga o le upega tafaʻilagi aloaia a le Mayo Clinic network of clinics e iloa i Amerika.

Faʻasologa o le Faʻasalaga Faʻasaga

O maʻi e le fesoasoani i meaʻai, ma vailaʻau mo le maualuga o le cholesterol e le maua ai ni faʻamaoniga, o loʻo faʻamatalaina le faʻamamaina o le plasma filtration. O se faʻaoga faʻapitoa o le faʻamamaina toto lea na faʻaaogaina i atunuu i Sisifo mo le sili atu ma le 30 tausaga.

I aso nei, o togafitiga faʻapitoa o togafitiga e faʻaaogaina i totonu o atunuʻu, ae na o le togafitiga o fualaau faasaina e maualalo ai le cholesterol e leʻi maua ai ni auga.

O le taualumaga e tumau mo le lua itula ma maua mai e pei ona taua i lalo: o le toto o le tagata maʻi e ui atu i se tagata vaʻaia faapitoa, lea e vaevaeina ai i le plasma ma vaega ninii, o le mea mulimuli e ulufale atu i le tino o le tagata, ma faʻamamaina le plasma e faʻaaoga ai masini faʻapitoa.

O lenei metotia e mafai ai ona e faʻaumatia ia cholesterol e oʻo lava aʻo le i faia ni pusa cholesterol - e mafai ai ona faʻamamaina uma toto ma masini.

Fualaau mo le tuʻuina atu o le cholesterol ma vaʻa toto faamama

O vailaau e maualalo ai le cholesterol ma faamama ai vaʻa toto e ave e puipuia ai le faʻavaeina o atherosclerotic plate. Faaaoga fualaau faasaina e tatau ona faatonuina e se fomaʻi. Ma faapena foi ona faasaʻoina le taumafa, faatasi ai ma se toe iloiloga o meaʻai na faʻaaogaina. O ia ituaiga fesoasoani e fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le fatu fatu i le tele o taimi.

Aisea ua siitia ai le cholesterol?

O le faateleina o le toto ua taʻua o le hypercholesterolemia. Atiae mo le tele o mafuaaga. Taʻitaʻi:

  1. Le lelei le taumafa. Faʻaaogā tele o mea e afaina ai (meaʻai gaʻo, meaʻai vave), o le faʻateleina o meaʻai gaʻo i luga o mea faigata.
  2. O le mamafa. E tafe mai le muamua.
  3. Le lava o faamalositino. Faʻitiʻitia le gaioiga o le afi, o le sosoʻo masani.
  4. Vaʻaiga faʻapitoa. Le i ai o tagata o le aiga ei ai le cholesterol maualuga.
  5. Faʻatuga masani ma masani leaga. E aofia ai: togafiti o le ate, fatugaʻo, gastrointestinal tract, faʻateleina le faʻaaogaina o le ava, ulaula, faʻaaogaina o fualaau faasaina.

Maualuga maualuga e faʻavaeina i tagata taʻitoʻatasi o loʻo tele o latou tulaga i le taimi e tasi. O le le amanaʻiaina o le maualuga o le cholesterol, o le lamatiaga o le faatupuina o le fatu fatu o le fatu o le maʻi e faateleina i le 2 taimi. O se taunuuga, o lenei mea e mafua ai le afaina toto ma le faʻaleagaina o le myocardial.

I tane, o le faʻavaeina o faʻamau e masani ona tupu nai lo tamaitai. O lenei fua faatatau e mafua ona o uiga o le tino. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le puipui lapoa o le fafine sili ona vaivai, puipui faʻamalomoni.

Faʻavasegaina o fualaau mo le faʻaitiitia o le cholesterol toto

I fualaau faʻapitoa, o nei vailaʻau e taʻua o le lipid-lowering. E mafai ona faʻaititia ma fufulu ipu o LDL ma VLDL, triglycerides, ma faʻaititia le tele o le HDL. O vai mo le faamamaina ua vaevaeina i ni vaega:

  1. Tulafono (Lovastatin, Simvastatin, Atorvastatin).
  2. Esetima. (Ezetrol, Lipobon).
  3. Nicotinic (Niceritrol, Enduracin, Acipimox).
  4. Faʻamatalaga o le fibroic acid poʻo fibrates. (Tricor, Lipantil, Clofibrate).
  5. Vailaʻau faʻasoasoni (faʻaaogaina o suauu pipi). (Guarem, Questran, Colestyramine).
  6. Lavelei LCD. (Omacor, Doppelherz, Omeganol Forte).

O tulafono e sili ona maualuga i le cholesterol. FIBrates ma fualaau oona o le nicotinic e sili atu mo le VLD. O mea faaopoopo e tuʻuina atu i se isi vaega.

O le aʻafiaga o le atherosclerosis (faʻapipiʻi o lipids leaga ile puipui o le vaa) e faʻapupulaina i le maʻisuka, hypothyroidism, syndrome syndrome.

O fualaau sili ona lelei e maualalo ai le cholesterol toto

Mafaufau i se lisi o meafaigaluega e fesoasoani i togafitiga. Faʻatasi ai ma vailaʻau, faʻaaogaina auala masani. E aofia ai i aso uma le faʻaaogaina o le meli, lemoni, faʻamafaʻi i ni mea laiti. O nei oloa e fesoasoani e faʻamamā ai vaa ma faʻamautu togafitiga faʻapitoa.

E masani ona faʻaaoga Lovastatin, Simvastatin, Atorvastatin. Faamatala i fualaau e taofia ai le gaioiga o le enzyme. I le mauaina o lenei vaega o fualaau faasaina, o le tulaga i le togafitiga o maʻi fatu fatu ma le atherosclerosis ua suia tele. O le fufuluina o mea e pei ona taua i lalo:

  • le puipuia o le syntherol synthesis,
  • se faaitiitia o ona mea i totonu o suauu ate,
  • faʻalauteleina gaioiga o tagata faʻapitoa e nafa ma le faʻaleleia o le LDL ma le VLDL.

O se taunuuga, o le maualuga o lipids leaga i le toto ua faaitiitia, ma o le numera o tagata lelei e faateleina. O le aʻafiaga o fualaau faasaina e atiae i totonu o le 2 masina. Mo lenei mafuaaga, ua ave mo le olaga. O tagata maʻi e ave fualaau aina i lea aso i lea aso i le taimi o le aiga o le afiafi.

E faʻasaina le faʻamamaina o vaʻa i statins aoʻo maitaga, susu fananau ma i le gasologa o le gasegase o le ate.

O le falemaʻi faʻatau atu i lalo o le igoa Ezetrol, Lipobon. E aʻafia i le kulupu o meaʻai e fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol toto. E i ai le tele o itu pe a fufulu:

  • faʻaitiitia le faʻaogaina o le intestinal
  • faʻalavelave le tagata e feaveaʻia e faʻatatau i le faʻafeiloaʻi o lipid.

Ua faaopoopo i le soifua maloloina ma le taimi e ave ai fuainumera. E le faʻaaogaina i tamaiti ei lalo ifo o le 10 tausaga le matutua, e maua ai maʻi o le ate. Aafiaga e le talafeagai: maʻi tiga, ita, manava, manava.

Faʻavae sauniuniga Nicotinic Acid

O vaʻa mai le vaega o vitamini e faʻamamaina ai foi toto toto. Faʻatasi i le vaega B3. I totonu o le falemaʻi e mafai ona e maua fualaʻau o le anika o le nicotinic, Niceritrol, Enduracin, Acipimox. O le faʻaitiitia o le cholesterol e tupu pe a fai se faʻamaualuga e sili atu ona sili atu nai lo manaoga o aso taitasi. O le faiga o gaioiga e pei ona taua i lalo:

  • le puipuia o le upega o VLDL i le ate,
  • faaitiitia i le fua faatatau o le faamatuu atu o gaʻo susu mai le leaga o le cholesterol,
  • faateleina le tele o le HDL.

O le taumafaina o mea taumafa e le afaina ai le afaina. Faʻailoa atu o se vaega faaopoopo pe'ā faʻaaogaina statins pe faasaga i tua o le le faapalepale i le mulimuli.

Contraindications: maualuga maualuga o le toto maualuga, maʻi manava ma le tui, maʻi o le maʻisuka, maitaga, lactation, gout.

Fua o le Suavai

Faʻaaogaina e faʻaitiitia ai triglycerides. E aofia ai Omacor, Doppelherz, Omeganol Forte. O latou faʻaopoopoga i fuainumera poʻo fibrates. Feʻau:

  • afuaga o le eicosapentaenoic ma le deoxyhexanoic acid,
  • faaitiitia le aofai o lipids leaga.

E leʻi faʻaaogaina mo le faʻamamāina o vaʻa toto i le afaina, o le ate ma le taimi o le maitaga.

Aua le faʻaaoga i fualaau oona, o se mea e faʻaaogā ai meaʻai faʻalauiloa. Mo le faamamaina o vaʻa, e na o le togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina ai. O loʻo i ai faʻamaʻi vailaʻau e aafia ai le gasegase o le lipid ma fesoasoani i lalo ifo o le cholesterol. Mo le faʻamamāina:

  • Atheroclephitis,
  • Vita Taurin,
  • Lecithin Granula.

O nisi sauniuniga e aofia ai vaega o laau, bifidobacteria.

E le fautuaina le pulea e le tagata o ia lava. Aua le faʻaaoga i vailaʻau, o lona uiga o le aʻafiaga o le taumafa e mafai ona ese mai le tatau.

Sauniuniga mo le faʻaitiitia o le cholesterol ma le faʻamamaina o vaʻa toto E fesoʻotaʻi i le faʻasalalau autu

Fitirate: lisi o fualaau faasaina, faiga o gaioiga, eseesega mai fuainumera

Fibrates - o se kulupu o fualaau oona lea e maualalo ai le maualuga o lipoproteins (LDL, VLDL), cholesterol, faʻateleina le mea e maua i le lipoproteins maualuga (HDL). Aʻo le i faia le mea fou o statins, sa masani ona faʻaaogaina e togafitia ai le atherosclerosis. I aso nei, o vailaau e faʻaaogaina i le togafitiga o tagata gasegase ma le maualuga o le triglycerides ma le maualalo o le HDL.

O le fualaau muamua o lenei vaega o le filo, lea na masani ona faaaoga i le 60-70s. Ona suia ai lea o ia e le tupulaga lona lua ma togafitiga lona tolu: fenofibrate, bezafibrat, ciprofibrate, gemfibrozil.

O le a le fibrates - mataupu faavae o le gaioiga

Fureti o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi - fualaau faʻasaina e faʻaititia ai le faatinoga o nisi o vaega ninii o lipids, lipid-like substances (cholesterol). O fualaau oona e maua mai i le fenofibroic acid, lea na latou maua ai le igoa. O le faiga o gaioiga e faʻavae i lo latou gafatia:

  • faateleina le gaioiga o le enzyme lipoprotein lipase, lea e faʻaalia ai le vaevaeina o chylomicrons, VLDL e aofia ai triglycerides,
  • faateleina le numera o faʻasologa o ate o loʻo puʻeina ma faʻaleleia le LDL,
  • faʻaititia le pulefaʻatasia o le cholesterol ma le talo, faʻaitiitia le faʻaʻaiga o le sterol,
  • faaosofia o le sifi o apolipoproteins AI, III.

O le maualuga o triglycerides (gaʻo le fua), VLDL, LDL, cholesterol e faaitiitia, ma le maualuga o le HDL. O se suiga i le faʻaogaina o oloa eseese o le gaʻo gaʻo e afaina ai le puipuia o le alualu i luma o le atherosclerosis, faapea foi ma le atinaʻeina o ona faʻafitauli - maʻi fatu o le fatu, fatuga o le myocardial, cerebral anerysm, ma le stroke.

O fualaau e faʻaititia ai le maualuga o:

  • meaai dyslipidemia,
  • fibrinogen (faʻasologa o le thrombus),
  • uric acid
  • GGT, gaoioiga alkaline phosphatase,
  • faʻaitiitia le viscosity o le toto.

Fibrates e faʻaleleia lelei mai le gastrointestinal tract. E le pei o fuainumera, o le tino e mafua mai i fatugaʻo.

Lisi o fibeti sili ona lelei

O fibini faʻaonapōnei e tolu augatupulaga:

  • Muamua - faʻafefe,
  • 2nd - gemfibrozil, faʻailoga,
  • 3rd - faʻasalaga, faʻasalaga.

I le taimi e tasi, e toetoe lava a le faʻaaogaina le laʻau faʻapitoa. Na faamaonia ai o le fualaau faasaina e fesoasoani i le atinaʻeina o maso oona o le biliary tract, o nisi ituaiga o oncology o le gastrointestinal tract. O le ituaiga sili ona lelei o le fibrate ua aloaia o ni vailaau. E sili atu ona aʻafia e le tino, e sili atu le aoga.

O aʻafiaga o le augatupulaga fou o fibrates

O aʻafiaga o fibrates e masani lava e itiiti, pupuu. O le tele lava o taimi, o faitioga a le tagata e faitio i le gastrointestinal disfort, nausea, maʻi vevela, vevela. O ia faailoga e maua i le 5-10% o tagata gasegase.

O sui taitasi o le vaega fibrate ei ai lona lava lisi o aafiaga i itu. Ae o loʻo i ai le tele o faʻafitauli e taatele i le tele o vailaʻau:

  • se suiga i le tuufaatasiga o le talo, lea e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le gallstone faamaʻi (fualaau o le 1-2 tupulaga),
  • hepatitis
  • afaina
  • pancreatitis
  • toe le manuia
  • lagona lelei i le malamalama
  • arrhythmias
  • afaina o musika
  • myopathies
  • rhabdomyolysis,
  • vaivaiga lautele
  • faaitiitia le malosi (uiga masani o afa afa).

O aʻafiaga o fualaau oona fou

E ui lava o le vailaʻau o loʻo agai atu i le faʻamaeʻaina atoatoa o aʻafiaga mai le tagofia o vailaʻau, e oʻo mai i le taimi nei, o Fenofebrat o se sui o le tolu augatupulaga o le vaega fibrate, o loʻo i ai pea aʻafiaga, lea e matauina i le tusa ma le 10% o tagata gasegase. O se tasi o mea sili ona taatele o le le toʻa i totonu o le manava, o se lagona o le mamafa i totonu o le manava, faapea foi ma le le mautonu.

Fuainumera o aʻafiaga o le aʻafiaga i le maeʻa ai o le filati III.

E tusa ma le 1 mai le 100 tagata maʻi o le a aʻafia i aʻafiaga e pei ole:

  • vaivai vaivai maso
  • tiga o le ulu
  • taʻavale
  • faaitiitia le hemoglobin i le toto,
  • sina lanu piniki piniki.

E seasea lava i togafitiga faafomaʻi na i ai mataupu o le pa'ū o lauulu, o le atinaʻeina o le hepatitis. I lenei tulaga, ua vave ona taofia le vailaʻau.

I le faaopoopo atu i fibrate, ei ai isi auala. Faitau tusitala fofo masani, lea, faatasi ai ma meaʻai ma gaoioiga, e faʻaitiitia ai le cholesterol pe a uma 3-4 vaiaso. Le manatu o fomaʻi "

Fibrates poʻo statine - o le fea e sili?

O tulafono o lipid-lowering drugs designed to normalize lipid metabolism or, more simply, to reduce the level of "bad cholesterol" and increase the level of "cholesterol cholesterol". E ui i se aafiaga talitutusa, o le mataupu faavae o le faatinoga o fuainumera e ese lava mai fibrates.

O tulafono e galue i luga o suauu ate, poloka o enzymes o loʻo aʻafia i le faʻasalaga o le cholesterol, ma o le taunuuga lea ua matua faʻaitiitia ai lona gaosiga. O tulafono foi e faamalosia ai vaʻa toto, faʻateleina ai mea e ola ai, faʻaitiitia le ono mafai ona tuʻuina atu vaega o lipid atherogenic i luga o puipui.

O suʻesuʻega i iunivesite i Lonetona ua faʻaalia e faaopoopo atu i aʻafiaga uma e pei ona taʻua i luga, e faʻaleleia e statins le fausaga ma le galuega a le fatu.

O tagata e masani ona ave lenei vaega o fualaau faasaina e tele lava ina le maua le faateleina o le fatu maso, lea o se faailoga o vaivaiga maso.

I le taimi nei, o le maualalo o le cholesterol, o fuainumera o le 3 ma le 4 augatupulaga e faʻaogaina: Atorvastatin ma Rosuvastatin.

O le eseesega tele i le va o fibrates ma statin i le aafiaga o le muamua i luga o le maualuga o triglycerides.

O le faʻaaogaina o fuainumera, ma isi vailaʻau o loʻo iai i le asō, e le mafai ona puipuia atoatoa le atherosclerosis ma ona taunuuga, ma e oʻo mai se taimi pe a uma le gaioiga o fuainumera, ma isi fetuunaiga i gaʻo ma gaioiga gaosi e le mafai ona oʻo atu ai i togafitiga sili atu.

E tusa ai ma togafitiga faafomaʻi, o loʻo mafai ona vaivai le mafai o fuainumera i le maualuga o le cholesterol e 7.4 mmol / l pe sili atu. I faʻamaoniga i luga atu o lenei laasaga, o fomaʻi e aunoa ma le faʻamaonia e faʻamatalaina se tuufaatasiga o fualaau oona, e masani lava o fuainumera e faʻaogaina faʻatasi ma fibrates. O le mea lea, ia fai atu po o fea o fualaau e sili atu e le mafai.

Tou te manatu pea e le mafai ona aveesea le cholesterol maualuga?

O le faʻamasinoga i le mea moni o loʻo e faitauina nei laina i le taimi nei - o le faafitauli o le maualuga o le cholesterol atonu o loʻo faʻalavelaveina oe mo se taimi umi. Ae o nei mea e le o ni ulavavale uma: o na suiga ua sili atu ona leaga le tafe toto, ma, afai e le galueaiina, e mafai ona iu i se taunuuga sili ona faanoanoa.

Ae e taua le malamalama e taua le togafitia o aʻafiaga i le tulaga o le mamafa poʻo le leiloloa o le mafaufau, ae o le mafuaaga.

Masalo e tatau ona faamasani oe lava ia i meafaigaluega uma i luga o le maketi, ae le na o faasalalauga? O le mea moni, e masani lava, pe a faʻaaogā sauniuniga vailaʻau faʻatasi ma aʻafiaga, ona maua ai lea o se mea e sili ona lauiloa o le "tasi togafiti ma isi pupuʻu". I se tasi o ana polokalama, na paʻi atu ai Elena Malysheva i le autu o le cholesterol maualuga ma talanoa e uiga i se vaifofo na faia mai i mea totino faʻapitoa ...

Faitau le tala a Elena >>> ...

Faʻaitiitia o le cholesterol ma fualaau

O le faateleina o le maualuga o le cholesterol i totonu o le tino e matua matautia lava. O lenei faafitauli e taatele i le lalolagi faʻaonaponei ma, e ui lava o le mea moni o ona mafuaʻaga autu na suʻesuʻeina e fomaʻi, e le mafai i taimi uma ona faia soʻo se auala e puipuia ai le faʻaalia o se maʻi.

E tele taimi e faʻaaogaina ai e le tagata le tele o auala e faʻafefete ai se faʻafitauli tutusa: faʻaogaina o togafitiga ma fualaau. I tulaga sili atu, pe a oʻo i le faʻafitauli o le inu malosi o le tino i se auala faʻapitoa, o le taotoga e faia.

Ae ui i lea, o taimi talafeagai e filifili ai pusa mo le maualuga o le cholesterol o le a fesoasoani e faaitiitia le lamatiaga o le faʻaalia o taunuuga le lelei.

Le faʻaitiitia o le cholesterol leaga

O le tele o mafaufauga o loʻo i ai le malosi e aveese ai le lipoproteins maualalo o le tino ma faʻalauteleina le faʻaogaina o le aoga o le ava malosi. O maualuga maualuga o le cholesterol leaga e matautia.

Faʻasaga i tua o se soliga, o se tulaga lamatia maualuga o le atinaʻeina o faʻafitauli eseese o le fatu ma toto toto i totonu o se tagata ua faʻaalia. Talu ai ona o ia faʻamaʻi e ave ai olaga o le faitau afe o tagata i tausaga taʻitasi, e taua le iloa o metotia masani o le taulimaina o le faafitauli.

E tatau ona filifilia se paʻu e se fomaʻi e maualalo ai le cholesterol toto. A maeʻa se faʻamatalaga mautinoa. E le gata i lea, o le tagata poto faapitoa e tatau ona mataituina le faagasologa o suiga suiga ma, afai e tatau ai, fetuutuunai fuafuaga tau togafitiga.

O a fualaau oona e faʻaaogaina e faʻamaonia ai faailoga taua ma faʻapefea ona aafia ai le tino o le tagata? O tali i nei fesili o loʻo talanoaina i le tusiga.

Faamatalaga lautele

O pusa mo le maualuga o le cholesterol i le toto e filifilia e le fomaʻi taitoatasi mo tagata maʻi taitasi.

Faʻalogo! Naʻo se tagata tomai faapitoa o le a mafai ona fautuaina se tagata gasegase meafaigaluega e maua ai le faʻamautuina o faʻamaoniga o le gaʻo gaʻo ma le faʻamautuina o le soifua manuia. O se filifiliga tutoatasi o le tuufaatasiga o vailaau e le maua ai ni taunuuga faamoemoeina, e mafai e le tagata gasegase ona feagai ma itu taua i le taimi e faaaoga ai.

Faʻafesoʻotaʻi faʻaonapo nei le tele o vaega o vailaau faʻasaina ua fuafuaina e faʻamautu ai faailo:

  • fibrates
  • statins
  • vaega e faʻalauteleina ai le pulelasi o meaola suamalie,
  • o mea e maua mai i le niacin ma le vaega lava ia,
  • vaega o le tino.

O nei vaega uma o loʻo i ai eseesega taua i le mamanu o le faʻamalosi i le tino o le tagata. Vailaau oona eseese o ituaiga, i se auala tulaga ese e afaina ai le tino.

FFA - 'auʻaunaga o aseta fesoasoani

Pe a iloiloina fuatini mo le maualuga o le cholesterol i totonu o le toto, e le mafai e se tasi ona taʻua ia vaega e pei o le aufaigaluega o meaola sua. O na vailaʻau e mafai ona ave na o oe pe faʻaaogaina e avea ma togafitiga faʻasoa.

Faʻalogo! O le taʻiala o le gaioiga a le bile acid sequestrant e faʻavae i luga o le vavaeeseina o le cholesterol reuptake process.

E ese mai i le faʻaaogaina o sea ituaiga, o suiga nei e tutupu: o le ava malosi e alu ese mai le tino e aunoa ma le ulufale atu i le toto. E faavae i luga o lenei faʻamatalaga, e mafai ona faʻauʻuina o le maualuga o le lipoproteins o le a vave alu ese mai le tino e aunoa ma le oʻo i totonu o le toto.

O le mea autu o nei vailaʻau o le saogalemu lea. O le le maua i totonu o le toto e le tupu, lea e mafai ai ona fautuaina se ituaiga fofo i vaega vaivai o le faitau aofaʻi: fafine maʻitaga, tamaiti ma tagata gasegase ei ai faafitauli eseese i le gaioiga o le tino.

E ui lava i lea saogalemu, o aʻafiaga mai le aveina e mafai lava ona tupu. E aofia ai:

  • faʻavaitaimi taimi faʻafefete,
  • faaaliga o le manava,
  • taoto ma vili.

O fuainumera lisi i le tele o mataupu e faʻapitoa i le taimi masani ma e na o le taimi muamua lava e 2-3 aso mai le taimi e taliaina ai. O togafitiga faʻapitoa e masani ona le manaʻomia, ae tatau ona lipoti atu i le fomaʻi faailoga. Afai a maeʻa le 5-7 aso e le faʻamaoniaina le tulaga o le maʻi, e faʻamaonia ia laulaau mo le maualuga o le cholesterol i le toto ma o se sui talafeagai e filifilia.

Pills e faʻaitiitia ai le cholesterol o le toto ua filifilia taitoatasi e le fomaʻi, pe a uma ona suʻesuʻeina le faʻamatalaga faavae e uiga i le natura o le faʻafitauli o le maʻi i se tagata maʻi faapitoa. E taua le manatuaina o le manaʻomia mo se asiasiga masani i se tagata tomai faapitoa, o le a mautinoa ai le mataʻituina ma le vave o le suiga o le togafiti o togafitiga pe a manaʻomia.

E le mafai ona ausia taunuʻuga gafatia e oe lava, e aunoa ma le fegalegaleai ma lau fomaʻi, aua e tatau i tagata maʻi ona manatua e matautia le togafitia i latou lava.

Tuua Lau Faamatalaga