Octreotide Depot 20 m: faatonuga mo le faʻaaogaina

Igoa faava o malo:Octreotide-depo

Faʻavae ma le faʻavae o le faʻamalolo

Lyophilisate mo le sauniuni o se taofiga mo le puleaina o le tino o se laasaga umi o se lanu paʻepaʻe pe lanu paʻepaʻe ma sina lanu samasama, i le foliga o se paʻu po o se paluga mamafa ua faʻapipiʻiina i totonu o se laulau, o le solvent applied o se vai manino le lanu, o le sauniuni sauniuni e paepae pe paepae ma se lanu samasama vaivai, tutusa. 1 le fagu e aofia ai le 10 mg o le tone. Tagata faʻatau: o le tufuga o le DL-lactic ma le glycolic acid - 270 mg, D-mannitol - 85 mg, masima sodium carboxymethyl cellulose - 30 mg, polysorbate-80 - 2 mg.

Paʻu mannitol, tui 0.8% - 2 ml.

O le tele o se fagu tioata pogisa e 10 ml. O le pusa e aofia ai le 1 ampoule o le solvent, o se tui tui, 2 d / ma nila ma le 2 ava malosi. Faʻapipiʻi i totonu o se pusa pepa.

Lyophilisate mo le sauniuni o se taofiga mo le puleaina o le tino o se laasaga umi o se lanu paʻepaʻe pe lanu paʻepaʻe ma sina lanu samasama, i le foliga o se paʻu po o se paluga mamafa ua faʻapipiʻiina i totonu o se laulau, o le solvent applied o se vai manino le lanu, o le sauniuni sauniuni e paepae pe paepae ma se lanu samasama vaivai, tutusa. 1 le fagu ei ai le 20 mg o le octetotide. Tagata faʻatau: o le tufuga o le DL-lactic ma gasegase glycolic - 560 mg, D-mannitol - 85 mg, masima sodium carboxymethyl cellulose - 30 mg, polysorbate-80 - 2 mg.

Paʻu mannitol, tui 0.8% - 2 ml.

O le tele o se fagu tioata pogisa e 10 ml. O le pusa e aofia ai le 1 ampoule o le solvent, o se tui tui, 2 d / ma nila ma le 2 ava malosi. Faʻapipiʻi i totonu o se pusa pepa.

Lyophilisate mo le sauniuni o se taofiga mo le puleaina o le tino o se laasaga umi o se lanu paʻepaʻe pe lanu paʻepaʻe ma sina lanu samasama, i le foliga o se paʻu po o se paluga mamafa ua faʻapipiʻiina i totonu o se laulau, o le solvent applied o se vai manino le lanu, o le sauniuni sauniuni e paepae pe paepae ma se lanu samasama vaivai, tutusa. 1 le fagu e aofia ai le 30 mg o le octetotide. Tagata faʻatau: o se copolymer o le DL-lactic ma le glycolic - 850 mg, D-mannitol - 85 mg, carboxymethyl cellulose sodium salt - 30 mg, polysorbate-80 - 2 mg.

Paʻu mannitol, tui 0.8% - 2 ml.

O le tele o se fagu tioata pogisa e 10 ml. O le pusa e aofia ai le 1 ampoule o le solvent, o se tui tui, 2 d / ma nila ma le 2 ava malosi. Faʻapipiʻi i totonu o se pusa pepa.

Clinical and pharmacological group

Pharmacotherapeutic group

Somatostatin (faʻasologa faʻapitoa)

Faʻaaogaina faʻamaloilo o fualaau faasaina Octreotide Depot

O le Octreotide-depot o se faʻataʻitaʻiga o le octeotide umi mo le puleaina o le intramuscular, ma faʻamautinoa le tausiga o le faʻamalosia o togafitiga o le octetotide i le toto mo le 4 vaiaso. O Octreotide o se togafitiga faʻapitoa mo tumutumu e faʻaalia ma le faʻaalia ma le faʻaalia o ni tagata na talia.

O Octreotide o se octapeptide synthetic lea e mafua mai i le natura hormone somatostatin ma o loʻo iai foʻi aʻafiaga faʻapitoa faʻasolosolo, ae o se umi umi o le gaioiga o le gaioiga.

O le vailaʻau e taofia ai le faʻamalosia o le elemene o le tuputupu aʻe (GH), faʻatasi ai ma peptides ma serotonin na gaosia i le gastroenteropancreatic endocrine system.

I tagata soifua maloloina, o le octootide, e pei o le somatostatin, e taofia ai le puleaina o le GH e mafua mai i le arginine, gaioiga faaletino ma le inisalini hypoglycemia, o le pule o le inisalini, glucagon, gastrin ma isi peptides o le endocrine gastroenteropancreatment system, mafua mai i taumafa, faapea foi ma le puleaina o arginine, masini inisalini, tyregine, mafua mai lou thyliliberin. O le taofiofia o aafiaga i le puleaina o le hormone o le tuputupu ae i le okone, e ese mai i le somatostatin, ua faailoa atu i se tulaga sili atu nai lo le faaseeina o le inisalini.O le puleaina o le octetotide e le o faʻatasi ma le faʻafitauli o le faʻasalaga o hormones e ala i le le lelei o le faʻaaogaina o tali.

I maʻi gasegase, o le pulega o Octreotide-depot e maua i le tele o mataupu o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le GR ma le faʻasologa o le maualuga o le insulin-like growth factor 1 / somatomedin C (IGF-1).

I le tele o tagata gasegase, o le Octreotide Depot e faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaoniga e pei o le ulu o le ulu, o le suamalie tele, paʻupala, vaivai, tiga i ponaivi ma sooga, neuropathy lautele. Na lipotia mai o togafitiga faʻatasi ai ma le tenera i tagata taitoatasi ma le pituitary adenomas e faʻamalamalamaina le GH, na mafua ai ona paʻu le tele o le toto.

Faatasi ai ma le puipuia o le tino o le lipocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas, o le faaaogaina o le Octreotide Depot e maua ai le mataituina e le aunoa o faailoga taua o nei faamai.

O le 30 mg o le octreotide nofoaga i le 4 vaiaso e faagesegeseina ai le tuputupu aʻe o le tino i tagata mamaʻi i le faʻamaloloina ma le le faʻamalamalamaina o le tino o le neuroendocrine masani o le paʻu, ileum, tauaso, faʻafeiloaʻi, pito i luga o le pito i luga, ma le faʻaogaina o foliga o le neuroendocrine. O le fualaau faasaina na faateleina ai le taimi e alualu ai i luma i lenei vaega o tagata gasegase: o le taimi o le taimi o le alualu i luma o le 14.3 masina e faatusatusa i le 6 masina i le vaega placebo. Ina ua maeʻa le 6 masina o togafitiga, sa maitauina le faamautuina i le 66% o tagata gasegase i le vaega o Octreotide-depot ma 37% o tagata gasegase i le vaega placebo. Na aoga le vailaʻau i le faʻateleina o le taimi i le alualu i luma, e le gata mo le faalilolilo ma le le faʻamalosiina o le tino o le neuroendocrine.

I tino o le carcinoid, o le faʻaaogaina o le octetotide e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaoniga o le maʻi, muamua, e pei o le "vevela vevela" ma le manava. I le tele o tulaga, o le faʻaleleia o falemaʻi e tuʻuina atu faatasi ma le faʻaitiitia o le plasma serotonin concentration ma le excretion o le 5-hydroxyindoleacetic acid in the urine.

I totonu o le tino e mafua mai i le gaosia o le pepidal intestinal vasoactive (VIPoma), o le faʻaaogaina o le octaotide i le tele o togafiti e mafua ai le faʻaitiitia o le manava faalilolilo, o le uiga lea o lenei tulaga, lea e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafefe i le paleni eletise, mo se faʻataʻitaʻiga, hypokalemia, lea e mafai ai e oe ona faʻateʻaina le pulea o le tino ma le eletise. E tusa ai ma le faʻatinoga o suʻesuʻega, i nisi o gasegase o loʻo i ai se faʻalavelave pe taofi le alualu i luma o le paʻu, ma e oʻo lava i le faʻaititia o lona tele, aemaise lava i le gase metastases. O le faʻaleleia o le falemaʻi e masani lava ona faʻatasi ma se faʻaititia (tusa ai ma tulaga masani masani) i le faʻamoemoega o le peptide intestinal vasoactive (VIP) i le plasma.

I le glucagonomas, o le faʻaaogaina o le octetotide i le tele o tulaga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le le mautonu o le feʻaveaʻi solo, o le uiga lea o lenei tulaga. O Octreotide e leai sona aafiaga taua i le ogaoga o le maʻisuka, e masani ona matauina i glucagonomas, ma e masani lava e le faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic. I maʻi gasegase, o le octootide e faʻapogai ai se faʻaitiitia, lea eo faatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino. I le faʻaaogaina o le octetotide, o le vave faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le plasma e tele lava ina matauina, ae ui i lea, faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o lenei aafiaga e le tumau pea. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia atili o le faʻalelei mo se taimi umi.

I gastrinomas / Sollinger-Ellison syndrome, octootide, faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma le tomua o le receptor histamine H 2 ma le faapaologa o le pamu, e mafai ona faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulimi chlorhydric i totonu o le manava ma taʻitaʻia ai le faʻaleleia o le falemaʻi, e aofia aima e uiga i le manava. E mafai foi ona faʻaitiitia le mamafa ma isi faʻamaoniga, atonu e fesootaʻi ma le faʻapipiʻi o peptides e le tumo, e aofia ai tides. I nisi tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitia i le maualuga o le gastrin i le plasma.

I tagata gasegase ma le insulinomas, o le octorotide e faʻaitiitia ai le maualuga o le insulin i le toto. I tagata gasegase e maua ai le maʻi, e mafai ona faʻamautinoa e le octetotide le toe faʻaleleia ma le tausiga o le faʻasologa masani i le taimi muamua. I tagata gasegase e ono le mafai ona faʻaogaina, e mafai ona faʻaleleia le pulea o le glycemic e aunoa ma le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o taimi o le insulin i le toto.

I tagata gasegase e maua ai tumutumu, o le totoina o le hormone tuputupu ae o le tuputupu aʻe (somatoliberinomas), o le octetotide e faʻaitiitia ai le matuia o faʻamaoniga o mea. O lenei mea, e foliga mai, e fesoʻotaʻi ma le faʻamaloloina o le pulefaʻatasia o le mea e faʻamalolo ai le hormone growth and GH. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaititia le tele o le pituitary gland, lea na faʻateleina aʻo lei togafitiga.

I maʻi gasegase o le prostate hormone-resistant (HGRP), o le vaitaele o neuroendocrin sela e faʻaalia ai le mafutaga o le talitatatin mo le faʻasolosolo (SS2 ma le SS5) e faʻalauteleina, lea e iloa ai le lagona o le tumutumu i le octototide. O le faaaogaina o Octreotide-Depot faatasi ai ma le dexamethasone e tetee i le talaaga o le androgene (pisipiti ma le taotoga) i tagata mamaʻi ma le HGRP e toe faʻafoʻiina ai le lagona o le hormone ma faʻafefea i le faʻaitiitia o le antigen (PSA) i le sili atu ma le 50% o tagata mamaʻi.

I tagata gasegase ma le HGRG ma le ponaivi o le ponaivi, o lenei togafitiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia ma le faaumiumi o analgesic. E le gata i lea, i tagata gasegase uma oe na tali atu i le faʻamalosiga faʻatasi ma le Octreotide Depot, o le lelei o le ola ma le toe faʻafoʻi-leai se ola na faʻaleleia lelei.

Pharmacokinetics

O faʻamatalaga i luga o vailaau mo togafitiga o fualaau faasaina o Octreotide-depot e le o saunia.

O le faʻasalaga o le tino o le gastroentero-pancreatic endocrine (carcinoid tumors) ma le i ai o le faʻamaʻi pipisi o le carcinoid, o le tino, o le tino, o loʻo faamatalaina i le faʻasaina o le peptide o le intestinal vasoactive - VIPs, glucagon, gastrinomas / Zollinger-Ellison syndrome), insulinomas, tumutumu o loʻo faamatalaina e somatoliberin gaosiga - somatoliberinomas, faʻamaʻi manava i tagata mamai. Puipuiga o faʻafitauli pe a maeʻa le taotoga o le tino, taofi le tafe toto ma puipuia le gasegase mai veins varicose o le esophagus ma le cirrhosis (faʻatasi ma le sclerotherapy endoscopic).

Contraindications le fualaau faasaina

Vaʻaia le gasegase i le octetotide poʻo isi vaega o le vailaʻau.

Faʻatasimataala o le fualaau faasaina e tatau ona faatonuina mo cholelithiasis, maʻisuka malosi, i le taimi o maitaga ma aʻo faagasolo le lactation.

Faiga faʻavae ma metotia o le faʻaaogaina Octreotide Depot

O le fualaau faasaina Octreotide-Depot e tatau ona faia naʻo le loloto o le intramuscularly (IM), i totonu o le maso. Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia. O le taofiga e tatau ona saunia vave aʻo leʻi tuiina. I le aso o le tui, o le voli faʻatasi ai ma le vailaʻau ma le ampoule ma le solvent e mafai ona teu i le vevela vevela.

I le togafitiga o le gasegase o tagata gasegase o le puleaina o le octreotide e maua ai le atoatoa o le puleaina o faʻaaliga o le maʻiOle fua amata fautuaina ole Octreotide Depot ile 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. E mafai ona e amata togafitiga ma Octreotide-Depot i le aso pe a maeʻa le s / c administration o le octetotide.I le lumanaʻi, e faʻasaʻo le fualaʻau e tusa ai ma le faʻaoʻoina i le ogaoga o le GR ma le IGF-1, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻasologa. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga, e le mafai ona ausia se suʻesuʻega talafeagai ma le faʻamalosia o meaola (aemaise lava, pe afai o le maualuga o le GR e tumau i luga atu o le 2.5 μg / L), e mafai ona faʻatuputeleina le dose i le 30 mg e faʻatauina i le 4 vaiaso.

I mataupu pe a mavae le 3 masina o togafitiga ma Octreotide-Depot i se fualaau o le 20 mg, o se faʻaitiitia faʻaitiitia
concentrations GH concentration i lalo ifo o le 1 μg / l, le faʻamautuina o le maualuga o le IGF-1 ma le leiloloa o faʻamaoniga le mafaamatalaina o le acromegaly, e mafai ona faʻaititia le fualaau o le drug Octreotide-depot i le 10 mg. Ae ui i lea, i nei tagata gasegase e maua mai se fuaseititi o le Octreotide Depot, e tatau ona mataituina ma le faaeteete ia concentrations o le GR ma le IGF-1, faapea foi ma faailoga o le faamai.

O maʻi e mauaina se fua faʻatoʻaga o Octreotide-Depot e tatau ona tofotofoina i le 6 masina mo ni faʻatonuga o le GH ma le IGF-1.

O maʻi e le lelei le togafitiga ma togafitiga faʻamalositino e le lelei tele pe leai foi, faʻapea foi ma tagata mamaʻi e manaʻomia togafitiga faʻapuʻupuʻu i le va o vasega o le togafitiga o le radiation seia oʻo ina faʻaleleia lona malosi atoatoa, ua fautuaina e faia se faʻataʻitaʻiga o togafitiga o s / c injections o le octetotide ina ia mafai ai ona iloilo lona aoga ma le faapalepale masani, ma naʻo le maea ai o lena fesuiaiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o Octreotide e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga.

At togafitiga ole tino o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas i tagata gasegase o loʻo faʻatonuina e le iʻuga o le faʻamaʻi o le octetotide ia faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le togafitiga muamua fautuaina o le drug Octreotide-Depot e 20 mg i le 4 vaiaso. E tatau ona faaauau le pulega o le octetotide mo le isi 2 vaiaso ina ua uma le faʻamuamua o le fualaau faasaina Octreotide-Depot.

I tagata gasegase e leʻi maua muamua le sperm octronotide, ua fautuaina e amata togafitiga ma le s.c. le puleaina o le octetotide i se fualaau 0.1 mg 3 taimi / aso mo se vaitaimi puupuu puupuu (pe tusa ma le 2 vaiaso) ina ia iloilo ai lona aoga ma le faapalepale lautele. I le maeʻa ai o lenei, o le fualaau faasaina o Octreotide-Depot ua faʻamaonia e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga.

I le tulaga pe afai o togafitiga faʻatasi ma Octreotide-Depot mo le 3 masina e maua ai le atoatoa o le faʻataʻitaʻiga o faʻamaoniga o falemaʻi ma siama o meaola o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaititia le fualaau o Octreotide-Depot i le 10 mg,
tofia i le 4 vaiaso. I mataupu pe a maeʻa le 3 masina o togafitiga ma Octreotide-Depot, ua naʻo se vaega o le faaleleia ua ausia, e mafai ona faʻaleleia le fua i le 30 mg i le 4 vaiaso. Faʻasagaga o togafitiga ma Octreotide-Depot, i nisi o aso e mafai ai ona faʻateleina faʻamatalaga o le falemaʻi o loʻo faʻaalia mai i le toto o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas. I nei tulaga, o le faaopoopo / faaopoopoina o le pule o le octaotide i le fualaau sa faaaoga ao leʻi amataina togafitiga ma Octreotide-Depot ua fautuaina. E mafai ona tupu lenei mea i le 2 masina muamua o togafitiga seia oʻo ina oʻo atu i le togafitiga o le octototide i le plasma.

Faʻailoaina ma le le faʻamalamalamaina o le tino o le neuroendocrine masani o le paʻu, ileum, tauaso, faʻafegasolo, pito i tua ma faʻaopoopoga, poʻo metastasis o le neuroendocrin o le tino e aunoa ma se liona muamua: Ole fua fautuaina o Octreotide Depot e 30 mg i le 4 vaiaso. O le togafitiga o Octreotide-depot e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo i faailoga o le alualu i luma o le tumo.

At togafitiga o le kanesa prostate-resistant Ole fua amata fautuaina ole Octreotide Depot ile 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. Mulimuli ane, e faʻamaʻo le fuainumera e faʻatatau i le malosi o le serum PSA concentration, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga e le mafai ona ausia
ile aoga atoatoa ma aafiaga ole meaola (PSA reduction), e mafai ona faateleina le fua ole 30 mg e faia ile 4 vaiaso.

Togafitiga ma le Octreotide Depot e faʻapipiʻiina ma le dexamethasone, lea o loʻo faʻamatalaina faʻalautele e tusa ai ma le polokalame lenei: 4 mg i le aso mo le 1 masina, 2 mg i le aso mo le 2 vaiaso, ona 1 mg i le aso (dose ole tausiga).

O le Octreotide-depot ma le dexamethasone o togafitiga o gasegase oe na faʻatagaina muamua togafitiga o le antiandrogen ua faʻatasi ma le faʻaaogaina o le tutusa o le hormonone-gonadotropin (GnRH). I lenei tulaga, o le tuiina o le GnRH analog (pepa o le fale) e faia i le 1 taimi i le 4 vaiaso.

O maʻi e maua le Octreotide Depot e tatau ona tofotofoina i masina uma mo le PSA.

At o gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, o le hepatic, ma matua matutua e leai se mea e manaʻomia e faasaʻo ai le fuataga o le vailaʻau o le Octreotide-depot.

Aua faʻasologa o le pancreatitis postoperative miti o le fualaau faasaina Octreotide-Depot i se fualaau o le 10 po o le 20 mg e faia i le taimi muamua e le muamua atu i le 5 aso ma le sili atu i le 10 aso ao le i fuafuaina le taotoga.

Tulafono mo le sauniuniga o le taofiga ma le puleaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e naʻo le suauu e faia. O le taofiofi mo le iniseti o le inisetila ua saunia e faʻaaoga ai le solvevave o loʻo tuʻuina vave i luma o le pulega. O le vailaau faasaina e tatau ona saunia ma faʻafoeina e na o tagata tomai faapitoa ua aʻoaʻoina.

Aʻo leʻi tuiina, o le ampoule ma le solvent ma le fagu e tatau ona aveese mai le pusaaisa ma aumai i totonu o le vevela (30-50 minute e manaʻomia). Taofi le fagu i le fualaau faasaina Octreotide-Depot saʻo saʻo. Fufulu mama le moli, ia mautinoa o le lyophilisate atoa o loʻo i lalo o le fagu.

Tatala le afifi o le tui ma faapipii se nila o le 1.2 mm x 50 mm i le suauu e aoina ai le solvent. Tatala le amipoule i le solu ma tuu i totonu o le suauu mea uma o le amipoule ma le solvent, faatulaga le tui i se fualaau o le 2.0 ml. Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le voli e aofia ai le lyophilisate. Faʻamaʻi le faʻamaʻi paʻu o le fagu ma le inu o le ava malosi. Faʻaofi le nila i totonu o le vailaau faʻasaina i le ogatotonu o le pusa paʻu ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le soli i luga o le puipui i totonu o le vili e aunoa ma le paʻiina o mea o le voli i le nila.

Ave ese le tui mai le fagu. O le vial e tatau ona tumau le gaioi seivagana ua tumu atoatoa le solvent i le lyophilisate ma pepa susunuina (mo le 3-5 minute). Ma, e aunoa ma le fuliina o le fagu, e tatau ona e siakiina le i ai o se faʻamalolo i le puipui ma le pito i lalo o le fagu. Afai e maua siama vai mama o le lyophilisate, tuu le vailaʻau seia maeʻa.

A maeʻa ona e talitonu i le leai o ni mea e totoe o le lyophilisate, e tatau ona faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vial i motusia o le porokalama mo le 30-60 sekone seia oʻo ina faia se tuʻufaʻatasiga tutusa. Aua e te moli pe lulu le vili, aua o le mea lea e ono mafua ai le leiloa o laʻau ma le taofiofia le talafeagai.

Faʻavave vave le nila i totonu o le paʻu paʻu i totonu o le fagu. Ona tuʻuina ifo lea o le atigilima i lalo ma, i le sasaina o le fagu i le maualuga o le 45 tikeri, ia toso malie le taofi i totonu o le suauu. Aua le faʻamalo le fagu ao e kiliki. O sina vaega tele o fualaau faasaina e mafai ona tumau i luga o puipui ma le pito i lalo o le voli. O le taumafaina mo mea totoe i luga o puipui ma le pito i lalo o le fagu ua amanaia.

I le taimi lava e uma ai le aoina o le taofiga, sui le nila i le faapaleni pinisi ma le nila ma le pusa lanumeamata (0.8 x 40 mm), liliu ma le faaeteete le suauu ma aveese le ea mai le sisi.

O le taofiofi o le fualaau faasaina Octreotide-Depot e tatau ona faʻatinoina vave pe'ā maeʻa sauni. O le taofiofi o le fualaau faasaina Octreotide-Depot e le tatau ona fefiloi ma soʻo se isi fualaau faasaina i totonu o le tasi seripi.

Faʻaaoga le ava malosi e faʻamamā ai le nofoaga o tui. Faʻaofi le atigipusa i totonu o le maso o le maso, ona toso faʻataʻitaʻi lea o le syringe e faʻamautinoa ai e leai se mea e faaleagaina ai le vaa.Faʻamataʻu lemu le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaauau pea le tui i luga o le suauu.

Afai e ulufale i totonu o se ipu toto, e tatau ona suia le nofoaga o inisi ma le fala. Pe a pipiʻi le nila, toe sui i se isi olala tutusa.

Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia.

Faʻaiʻuga

Faʻaalia i le lotoifale: ma le pulega i / m o le Octreotide-depot, o le tiga e mafai, e masani ona fesuisuiai ma fusi i le nofoaga o inisiua (e masani lava e laʻititi, puupuu).

Mai le gastrointestinal tract: anorexia, nausea, vomiting, faʻasalaga o le manava o le tino, afaina, faʻaaogaina o le kesi tele, vaʻa mama, manava, steatorrhea. E ui lava e mafai ona faateleina le manava o le gaʻo faatasi ma fecesi, e leai se faʻamaoniga e faapea o togafitiga faaumiumi faʻatasi ai ma le tiona e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa o nisi o mea aoga ona o malabsorption (malabsorption). I se mea e seasea tupu, o mea faʻalavelave e foliga mai o le faʻalavelaveina o le intestinal e mafai ona tutupu: faʻafefe o le alualu i luma, ogaoga tiga i le itu o loʻo aʻafia ai, ma le faʻavevesi o le puipui o le manava. O le faʻaaoga umi o le Octreotide Depot e mafai ona taʻitaʻia ai le gallstones.

Mai le pancreas: o le tele o mataupu o le pancreatiti na tupu i totonu o itula muamua po o aso o le faaaogaina o le octreotide ua lipotia. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, ua i ai tulaga o pancreatitis e fesootaʻi ma cholelithiasis.

Mai le ate: O loʻo i ai lipoti eseese o le atinaʻeina o le gase galuega (o le hepatitis ogaoga e aunoa ma le cholestasis ma le faʻamautuina o gasegase pe a uma le faalēaogāina o le octetotide), le alualu i luma o le hyperbilirubinemia, faatasi ai ma le faateleina o le ALP, GGT ma, i se mea itiiti, isi mea e le toe maua.

Mai le itu o le metabolism: Talu ai o le Octreotide Depot o loʻo i ai se aafiaga lofituina i le fausia o le GH, glucagon ma le inisalini, e mafai ona aʻafia ai le metabolism glucose. E mafai ona faʻaitiitia le faapaleni o le kulukose pe a uma ona 'ai. I le faʻaaogaina umi o Octreotide sc i nisi tulaga, o le hyperglycemia faifai pea e mafai ona atiaʻe. O le Hypoglycemia sa matauina foi.

Isi: i se mea e seasea tupu, o le leiloa le tumau o lauulu i le maea ai o le puleaina o le octetotide, o le tupuga o le bradycardia, tachycardia, puupuu o le manava, paʻu o le paʻu, anaphylaxis ua lipotia. E i ai lipoti eseese e uiga i le atinaʻeina o gaioiga o le gasegase.

Tina ma le lactation

E leai se poto masani i le Oketopa i le taimi o le maʻitaga ma ao faagasolo le susu.

O le mea lea, i le taimi o le maʻitaga, e tatau ona faʻamalamalamaina le fualaau faʻasaina pe afai ole sili atu le manuia o le tina i le tulaga lamatia o le tamaititi.

E le fautuaina le fafagaina o susu pe a faʻaaoga le fualaau oona i le taimi o le lactation.

Talosaga mo le gaioiga o le ate I galuega e maua ai le ate, e leai se mea e manaʻomia e faasaʻo ai le fuataga o le Octreotide-Depot. Talosaga mo le gaioiga o le fatu fatu I tagata gasegase e leai se galuega fesoasoani e leai se mea e tatau ona faasaʻo ai le fuataga o le Octreotide-depot.

Faaaoga i tagata matutua

I tagata matutua, e leai se mea e manaʻomia e faasaʻo ai le faʻatulagaina o fuataga o Octreotide Depot.

Faatonuga faʻapitoa mo le taliaina Octreotide Depot

Faʻatasi ma maʻi pipisi, e manaʻomia le mataituina ma le faʻaeteete o tagata gasegase ona o le ono mafai ona tupu i le tele o tumutumu ma le atinaʻeina o le vavalalata o le vaaiga. I nei tulaga, e tatau ona e mafaufau i le manaʻomia mo isi togafitiga togafitiga. I le togafitia o maʻi o le endocrin gastroentero-pancreatic i mea e seasea tupu, o le toe faʻafuaseʻi ona toe faʻafoʻi o faʻamaoniga e mafai ona tupu. I tagata gasegase ma le insulinomas i taimi o togafitiga, o le faateleina o le mamafa ma le umi o le hypoglycemia e mafai ona maitauina. O le ogaoga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e faʻaititia ma le faʻaofiina o fualaau oona i le va o taumafataga poʻo le taimi e momoe ai.Faʻatasi ma togafitiga faaumiumi (acromegaly), muamua ma taimi o togafitiga (i le 6-12 masina) - ultrasound o le gallbladder.

O maa i totonu o le gallbladder, afai e iloa ai, e masani lava o le asymptomatic. I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, togafitiga poʻo togafitiga faʻapitoa. Aloese mai le tele o injections i le nofoaga e tasi i ni vaitau pupuu. Aʻo leʻi faia le pulega, faʻafefe mafanafana i le vevela o le potu. Faʻaaoga i le taimi o le maʻitaga ma le lactation naʻo faʻamaoniga manino. Fluctuations i le toto glucose concentrations e mafai ona faʻaititia e ala i le faʻaauau pea ona faʻaaogaina tulaga maualalo. I le taimi o togafitiga, o le mataʻituina lelei o le toto o le kulukose toto e talafeagai, aemaise lava i tagata gasegase mai gaʻo vevela o le esophagus ma le cirrhosis o le ate - o se faʻalavelave tele o le faatupuina o le hyperglycemia.

Faʻasalaga

I le taimi nei, e leʻi lipotia mai mataupu o le maualuga o Octreotide-Depot.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau

O le Octreotide e faʻaititia ai le absorption cyclosporin mai le iniseti ma faʻagesegese ai le faʻaleleia o le cimetidine.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le octetotide ma le bromocriptine, o le bioavailability of latter increases.

O loʻo i ai tusi molimau e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaonia o le gasegase ole vailaʻau ole gasegase ole vailaʻau ole gasegase o le cytochrome P450, lea e mafua ona o le taofiofia o GR. Talu ai e le mafai ona vavaeeseina ia aafiaga tutusa o le octetotide, o vailaʻau faʻasolosolo i le isoenzymes o le cytochrome P450 ma maua ai se vailaʻau vavalalata (quinidine ma terfenadine) e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

O fualaau faasaina o se talavai.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

O le vailaʻau e tatau ona teuina i se mea matutu, pouliuli, mai le aapa atu o tamaiti i le vevela ile 2 ° i le 8 ° C. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

O le faʻaaogaina o le vailaʻau o le Oktreotid-depot e pei ona faatonuina e le fomaʻi, ua tuʻuina atu faatonuga mo le faʻamatalaga!

Faiga faʻapolopolo

O vailaau faʻapitoa e maua i le tulaga o se fofo mo le iniseti, tuu i le 1 ml ampoules poʻo 5 ml ipu.

Octreotide Depot ma Octreotide Long o loʻo maua i le tulaga o le paʻu o le paʻu pe faʻapipiʻiina ma le mamafa i le foliga o se lanu lanu lanu o vailaʻau eseese. E le gata i lea, o se soli lanu le malamalama ma toe faʻaleleia le faʻalolololo, lea o le tuʻufaʻatasiga tutusa o le paolo malulu, o loʻo faʻapipiʻi.

E le gata i lea, o nei vailaau faafomaʻi e mafai ona ofoina atu i le tulaga o le faʻamalosi mo le sauniuni o se faʻamalologa e faʻamoemoeina mo le pulega o le intramuscular faatasi ai ma se gaoioiga faaumiumi o le 0.01-0.03 g o le vaega galue i vailaau uliuli. I le faaopoopoga, o le pusa e aofia ai le 2 ml o le ampoule ma se solvent, se tui tui, siama e mamago ma le ava malosi. Tasi seti mo le tasi inisiua.

Pharmacodynamics ma pharmacokinetics

O lenei fualaau faasaina o se mea tutusa. somatostatini ai faʻafitauli aʻafia faʻapitoa, ae umi atu le umi.

O togafitiga o Octreotide e faia pe a tatau ai ona taofia le pulelasi o le hormone tupu, faateleina le pathologically pe mafua mai arginine, insulin hypoglycemia po o le gaioiga faaletino. O le taunuuga o le mimilo eletise o inisalini, gastrin, glucagon ma serotonin, lea e mafai foi ona faateleina le pathologically pe mafua mai i taumafataga. Faʻamaumauga o le puleaina o le puleaina inisalinima glucagonlea e faaosofia aiargininefaʻaititia le faasela thyrotropinmafua mai thyroliberin.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i luma po o le taimi o taotoga faʻapitoa e mafai ona faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻafitauli faigata mulimuli ane, mo se faʻataʻitaʻiga:pancreatic fistula, sepsis, abscesses, pancreatitis postoperative mumusu.

Ole togafitiga o le toto mai totoga varicose i totonu o le gastrointestinal tract i tagata mamaʻi e mafatia i le cirrhosis o le ate e faʻapitoa ma togafitiga faapitoa - sclerosing ma hemostatic, e fesoasoani i le taofia lelei o le toto ma taofia le tafe toto.

I totonu o le tino o loʻo i ai se faʻavavevave vave ma atoatoa o le mea galue malosi. I lenei tulaga, o le maualuga maualuga o le Octreotide i le plasma toto e ausia pe a uma le 30 minute. O le vaega e fusifusia ai i masini plasma e 65%, ae o lona fesoʻotaʻiga ma elemene na fausia o le toto e matua le taua lava. Aveesea o le fualaau faasaina e tupu i le tele o vaega e ala i le inumaga ma faatasi ai ma le fesoasoani a fatugaʻo.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O fualaau faasaina o Octreotide ua faatonuina mo:

  • acromegalype afai e le lelei le matauinadopamine agonistsfaʻapea foʻi pe afai e le mafai ona faia se taotoga poʻo se faʻamalositino togafitiga,
  • tiga o le endocrin gastroenteropancreatic system,
  • glucagonomas, gastrinomas,
  • leai ni mea, somatoliberinomas,
  • fesuiaʻi manava manava i tagata mamaʻi ma le AIDS
  • lapataiga o le pancreatic, e aofia ai le puipuia o faafitauli,
  • totoga, puipuiga o le toe faʻafoʻi i tulaga o veins varicose o le esophagus ma le cirrhosis o le ate ma isi.

Contraindications

O le faʻalavelave autu i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau o hypersensitivity.

E manaʻomia le faʻaeteete pe a togafitia togafitiga. cholelithiasis,maʻisuka,i lactation ma maʻitaga.

Faʻaiʻuga

Pe a togafitia ma Octreotide, o soliga i le gaioiga o le vaega o meaʻai e mafai ona tupu i le tulaga o: vomiting, naunu, anorexiatiga afaina, manava,matea, faʻalavelave o le intestinal, gasegase maualuga e aunoa ma ni cholestasis, faʻaopoopoga o le gaioiga o faʻamaʻi pipisi, hyperbilirubinemia, lapisi pancreatiti ma isi.

E mafai foi ona atiaealopecia ma afaina o le tino. Faʻaaliga faʻapitonuʻu e le o aofia ai: tiga, sasa, susunuina, mumu poʻo fulafula. O le faʻaaogaina o taimi uumi e masani ona tuʻufaʻatasia ma le faʻavaeina o gallstones, faʻaitiitia le faʻapalepale kulukose, ma faʻaauau hyperglycemia, hypoglycemia.

Octreotide, faatonuga mo le faʻaaogaina (Metotia ma fuataga)

O fualaau faasaina o Octreotide ua faamoemoe mo faʻasauā, intramuscular poʻo faʻapitoa faʻapitoa. O le a tuʻuina taʻitoʻatasi, ma mafaufau i le natura o le faʻamaʻi ma uiga o le maʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le gasegase ma gaʻo o le gastroenteropancreatic system e manaʻomia ai le faʻatonuina o le tino i aso taʻitasi i le 50-100 mita. O le taofiofia o le puipuia o faʻalavelave ona o se gaioiga o gaioiga i le pancreas e aofia ai le puleaina o le muamua masini i le itula muamua aʻo leʻi faia le laparotomy, ona faia lea i aso uma i le 3 i le 100 μg i le vaiaso. Afai e manaʻomia le taofi o le toto mai veins varicose o le gastrointestinal tract, o faʻalavelave faifai pea o le 25 μg / h e faia mo le itiiti ifo ma le 5 aso.

Faatonuga mo le faaaogaina Octreotide Depot ma Octreotide Long FS lipoti ua faamoemoeina mo loloto le tui o le intramuscular i totonu o le maso. A mafai e le pulega faʻapitoa o Octreotide ona faʻatagaina tagata gasegase e pulea lelei le faʻaaliga o le maʻi, o le fua muamua o le Depo ma le Long o loʻo faʻatulaga i le 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. Ona fetuʻunaʻi lea o le metotia e fuafua i faʻamaumauga o meaola o le faʻamaʻi ma faʻamaʻi falemaʻi.

Afai e lei mauaina e le tagata gasegase Octreotide i se auala e le o se mea, o le togafitiga ma lenei sui ma le metotia e tatau ona amata mo le 2 vaiaso. O lenei faiga o le a iloilo ai lona aoga ma le gafatia, mulimuli ane e mafai ona e faia togafitiga ma Octreotide-Depot poʻo Long.

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga o Octreotide poʻo Octreotide-Long, o mea nei e mafai ona tupu: faaitiitia taimi puupuu i le fatu fatu, tiga o le tino spastic nature taʻavaleafifiina o foliga, manava manava. I lenei tulaga, e faia togafitiga faʻapitoa.

O mataupu o le maualuga o Octreotide-Depot e leʻi faʻamatalaina i togafitiga faafomaʻi.

Fegalegaleaiga

Faʻaaoga faʻatasi o le vailaʻau faʻatasi ma Cyclosporinefaʻaitiitia le maualuga o lona maualuga, ma faʻaitiitia ai le faʻafefecimetidine ma vaega aoga mai le vaega o meaʻai. Afai e faʻasoa faʻatasi faʻatasi ma le okoneinisalinitautala tautala hypoglycemic drugs, peta blockers, BKK ma togafitiga, e tatau ona fai ni fetuunaiga i la latou suʻega. Faʻaaoga faʻatasi ma Bromocriptine mafai ona faateleina lona bioavailability.

Na maua ai o lenei vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻamaonia o le gasegase o vailaʻau o loʻo faʻafeiloaia e cytochrome P450 enzymes na mafua ona o le taofiofia o le hormone tuputupu aʻe. O le mea lea, pe a faatonuina na ituaiga o fualaau faasaina, e tatau ona faaaoga le lapataiga.

Analogs o Octreotide

I le falemaʻi, ua maua ai le tele o analogues o Octreotide, o le autu o ia mea Sandostatin.

O se aafiaga talitutusa e aofia ai:Somatostatin, Taaloga ma Sermorelin.

E pei ona e iloa, o le ava malosi e mafai ona faʻalavelaveina le tuʻufaʻatasia hormones, o le mea lea, o lona faaaogaina i soo se ituaiga o Octreotide ua solia.

Faʻamatalaga i luga o Octreotide

E tatau ona maitauina o talanoaga i le initaneti e uiga i le faʻaaogaina o lenei vailaʻau ma lona aoga e le masani. E masani lava, e fesiligia e le aufaitau fesili i tagata tomai faapitoa latou te fiafia ai i le aoga o togafitiga o se maʻi.

Ae ui i lea, i totonu o le falemaʻi, o le pepa o le Fale e masani ona faʻaaogaina. I le taimi lava e tasi, iloiloga Octreotide Depot faaali atu e faʻaaogaina mo pancreatitis, faʻapea foʻi ma faʻalavelave matuia ma le masani ai o lenei maʻi. O le mea moni, o lenei fofo ua na o se fomaʻi ua fautuaina na o le togafitiga o le a faia mo le itiiti ifo i le vaiaso.

Faʻasologa o foliga

Lyophilisate mo le sauniuniga o se taofiga mo le puleaina o le tino o se gaoioiga faaumiumi o le 10.0 mg, 20.0 mg po o le 30.0 mg faamaeaina faatasi ma se solvent of 2 ml (Mannitol, vai fofo 0.8% 2 ml)

Tasi le fagu

gaioiga galue - octreotide 10.0 mg, 20.0 mg, 30.0 mg,

tagata faʻapitoa: o le fomaʻi o DL-lactic ma glycolicids, D-Mannitol, masima carboxymethyl cellulose masima, polysorbate-80.

Paʻu D-Mannitol, vai mo tui.

Laʻau lophili ma le paʻu, faʻapipiʻiina i totonu o se laulau, se lanu paʻepaʻe poʻo se paepae ma se lanu samasama vaivai.

Paʻu vai manino manino

Toe faʻalagolago faʻamalolo: Faatasi ai ma le faaopoopoina o le solvent ma le vevesi, o le tuufaʻatasiga tutusa o se lanu paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe ma ni fulufulu lanu samasama vaivai. E le tatau ona faʻasalalauina le faʻamalolo e toe faʻaleleia mo le itiiti ifo i le 5 minute. Pe a tulaʻi, e faʻamalolo le faʻamalolo, ae faigofie ona toe faʻaleleia e ala i le luluina. O le faʻamalologa e tatau ona tuʻu saʻo atu i totonu o le suauu e ala i lelala Nu 0840.

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

Faatasi ai ma le pulega o le intramuscular, o le octreotide ua matua gauai uma lava.

O le togafitiga togafitiga i le toto e oʻo ile 30 minute.

O le faʻamauina o le protéini e tusa ma le 65%. O le fusifusia o le octetotide i sela toto e matua leai se aoga. O le numera o tufatufaga e 0.27 l / kg. O le Octreotide e maua i le ate.

O le faʻatagaga atoa e 160 ml / min. T1 / 2 e 100 min. E tusa ma le 32% i le fesuiaiga o le fomaʻi o loʻo faʻateleina e fatugaʻo. I luga o tagata matutua, e faʻaitiitia le faʻamaonia, ma ua siitia le T1 / 2. I le faaletonu ogaoga, e vavaeeseina le faʻatagaina.

Farmacodynamics

O le pito i luga o Octreotide o le octapeptide synthetic lea e mafua mai i le natura hormone somatostatin ma o loʻo i ai foi aʻafiaga faʻapitoa, ae o se umi umi o le gaioiga. O le vailaau faʻasaina e faʻamalosi ai le faʻamalosia o le elemene tuputupu aʻe (GH), ma peptides ma serotonin na gaosia i le gastro-entero-pancreatic endocrine system.

At tino o le tino o le faʻaaogaina o Octreotide e mafua ai le faʻaitiitia o le malosi o faʻamaoniga e pei o lagona o le vevela ma le manava, lea i le tele o mataupu e faʻatasi ma le faʻaitiitia o le faʻaogaina o le serotonin i le plasma ma le excretion o le 5-hydroxyindoleacetic acid in the urine.

At tumutumu o loʻo faamatalaina e le fatufatuina o se peptide intestinal vasoactive (VIPs), o le faʻaaogaina o Octreotide e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le manava faalilolilo ogaoga. I le taimi lava lea e tasi, o se faʻaitiitia o le faʻaleagaina o le le atoatoa o mea faʻapitoa. I nisi o gasegase, o le alualu i luma o le paʻu e faʻagesegese pe taofi ma e oʻo lava i le tele o lona faʻaititia, aemaise lava metastases o le ate. O le faʻaleleia o le falemaʻi e masani lava ona faʻatasi ma se faʻaititia (tusa ai ma tulaga masani masani) i le faʻamoemoega o le peptide intestinal vasoactive (VIP) i le plasma.

At glucagonomas o le faʻaaogaina o le Octreotide-depot i le tele o tulaga e mafua ai le faʻaititia o le faʻaitiitia o le faʻavaveina o le feʻaveaʻi. O le Octreotide-depot e leai sona aafiaga taua i le ogaoga o le maʻisuka, lea e masani ona matauina i le glucagonomas, ma e masani lava e le faʻaitiitia ai le manaʻoga mo le inisalini poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic. I maʻi e mafatia i le manava, O Octreotide e faʻapogai ai lona faʻaitiitia, lea eo mai faatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o Octreotide, o le vave faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le plasma e tele lava ina matauina, ae ui i lea, o le togafitiga faaumiumi e le mafai ona laveaʻiina lenei aafiaga. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia atili o le faʻalelei mo se taimi umi.

At gastrinomas / Sollinger-Ellison syndrome O le terreotide depot, e faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma le H2-responsive blockers, e mafai ona faʻaitiitia le gaosiga o le eletise i le manava ma e taʻitaʻi atu i le faʻaleleia o le fale, e aofia ai le manava. O le mamafa o isi faʻamaoniga, e aofia ai le vevela, e faʻaitiitia foi. I nisi tulaga, o loʻo i ai se faʻaitiitia i le maualuga o le gastrin i le plasma.

I maʻi ma insulinomas O le nofoaga o Octreotide e faʻaitiitia ai le maualuga o le inisalini o le inisalini i totonu o le toto (o lenei aafiaga e mafai ona pupuʻu - pe a ma le 2 itula). I tagata gasegase e maua ai le maʻi, O Octreotide Depot e mafai ona mautinoa le toe faʻafoʻisia ma le tausiga o le faʻasologa masani i le taimi o le taimi muamua. I tagata gasegase e ono le mafai ona gafatia, e mafai ona faʻaleleia le pulea lelei e aunoa ma se faʻaitiitia faʻaopoopoga faʻaopoʻopo o le toto o le inisalini.

At le manava o le manava i tagata gasegase i le mauaina o le maʻi le atoatoa (AIDS) o le faʻaaogaina o Octreotide e oʻo atu ai i le faʻataunuʻuina poʻo le vaʻaia o le faʻamau i totonu o le tusa ma le 1/3 o tagata gasegase e pagatia i le manava, lē pulea e le antimicrobial talafeagai ma / poʻo le antidiarrheal treatments.

I tagata gasegase o lo o feagai ma taotoga o pancreatic, o le faaaogaina o Octreotide i le taimi ma le maea o taotoga e faʻaititia ai le aʻafiaga o faʻafitauli faʻapitoa (postcreatic fistula, abscesses, sepsis, postcreatic acute pancreatitis).

At gasegase mai veins varicose o le isophagus ma le manava i tagata gasegase ei ai le cirrhosis o le faʻaaogaina o Octreotide-Depot faatasi ai ma togafitiga faapitoa (faʻataʻitaʻiga, sclerotherapy) e oʻo atu ai i le sili atu ona lelei o le tafe toto ma le vave totoʻa, o se faʻaitiitia o le tele o felauaiga ma se faʻaleleia atili i le ola 5 aso. O le fualaau faʻasaina e faʻaitiitia ai le toto o le toto totoga e ala i le taofiofia o hormones lapoa pei o VIP ma glucagon.

Tosiga ma le pulega

O le nofoaga o le Octreotide e tatau ona naʻo le loloto o le initaneti (IM) e faʻaaogaina i totonu o le maualuga. Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia. O le taofiga e tatau ona saunia vave aʻo leʻi tuiina. I le aso o le tui, o le voli faʻatasi ai ma le vailaʻau ma le ampoule ma le solvent e mafai ona teu i le vevela vevela.

I le togafitia o maʻi o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas

I tagata gasegase o loʻo faʻatonuina e le pulega o Octreotide le faʻamaoniga lelei o faʻamaoniga o le maʻi, o le togafitiga muamua fautuaina o Octreotide Depot o le 20 mg i le 4 vaiaso. O le vaavaaiga o le pulega o Octreotide e tatau ona faaauau mo le isi 2 vaiaso i le maea ai o le uluai pulega o le Teugatupe a Octreotide.

I tagata gasegase e lei mauaina muamua le Octreotide s / c, ua fautuaina e amata togafitiga ma le / / administration o Octreotide i se fualaau 0.1 mg 3 taimi / aso mo se vaitaimi puupuu puupuu (pe a ma le 2 vaiaso) ina ia mafai ai ona iloilo lona aoga ma le faapalepale lautele . I le maeʻa ai o lenei mea, o le Octreotide Depot ua faʻatautaia e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga.

I le tulaga pe afai o le togafitiga ma Octreotide-Depot mo le 3 masina e maua ai le atoatoa o le faʻamaoniga o faʻamaʻi ma meaola o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaititia le fualaau o Octreotide-Depot i le 10 mg faʻamaonia i vaiaso uma. I mataupu pe a maeʻa le 3 masina o togafitiga faʻatasi ma Octreotide-depot na o se vaega o le faaleleia na ausia, e mafai ona faʻaleleia le fuainumera i le 30 mg i le 4 vaiaso. Faʻasaga i tua o togafitiga ma le Octreotide-depot, e mafai i nisi o aso ona faʻateleina faʻamaoniga faʻapitoa o faʻamaʻi o le endocrin o le gastrointestinal tract and pancreas. I nei tulaga, e fautuaina le pulega faaopoopo o Octreotide i se fualaau sa faaaoga ao leʻi amataina togafitiga ma le Octreotide-depot. O lenei mea e mafai ona tupu i le 2 masina muamua o togafitiga seia oʻo ina ausia faʻasalalauga faʻapitoa o le octototide i le plasma.

I le togafitiga o le kanesa prostate-resistant Ole fua amata fautuaina ole Octreotide Depot ile 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. Mulimuli ane, e faʻamaʻo le fuainumera e faʻatatau i le malosi o le serum PSA concentration, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga, e le mafai ona ausia se faʻamalositino talafeagai ma mea faʻapitoa (faʻaitiitia o le PSA), e mafai ona faʻatupulaia le fuainumera i le 30 mg e faia i vaiaso uma.

O togafitiga o le Octreotide-depot e faʻatasi ma le faʻaaogaina o le dexamethasone, lea o loʻo faʻamatalaina faʻalautele e tusa ai ma le polokalame lenei: 4 mg i le aso mo le 1 masina, 2 mg i le aso mo le 2 vaiaso, ona 1 mg i le aso (dose ole tausiga).

Togafitiga ma le tenera-depot ma le dexamethasone i tagata gasegase ua uma ona faaaoga le vailaau faasaina o le antiandrogen ua tuufaatasia ma le faaaogaina o se mea tutusa o le gonadotropin-releasing hormone (GnRH). I lenei tulaga, o le tuiina o le GnRH analog (pepa o le fale) e faia i le 1 taimi i le 4 vaiaso.

O maʻi e maua le Octreotide Depot e tatau ona tofotofoina i masina uma mo le PSA.

I tagata gasegase e le atoatoa le malosi o le tino, tagata gasegase, ma tagata matutua, e leai se mea e manaʻomia e faasaʻo ai le faʻatulagaina o fuataga o Octreotide Depot.

Mo le puipuia o le pancreatitis postoperative mailei

O fualaau faasaina Octreotide-Depot i se fualaau o le 10 po o le 20 mg e faia i le taimi e tasi e le muamua atu i le 5 aso ma le sili atu i le 10 aso aʻo le i faia le taotoga o taotoga.

Tulafono mo le sauniuniga o le taofiga ma le puleaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e na o le intramuscularly e faia.

O le taofiofi mo le iniseti o le inisetila ua saunia e faʻaaoga ai le solvevave o loʻo tuʻuina vave i luma o le pulega.

O le vailaau faasaina e tatau ona saunia ma faʻatautaia e na o fomaʻi ua aʻoaʻoina.

Aʻo leʻi tuiina, o le ampoule ma le solvent ma le fagu e tatau ona aveese mai le pusaaisa ma aumai i totonu o le vevela (30-50 minute e manaʻomia).

Tausi le fagu ma le Oloa Oketopa i luga o le saʻo. Fufulu mama le moli, ia mautinoa o le lyophilisate atoa o loʻo i lalo o le fagu.

Tatala le afifiina i le suauu, faʻapipiʻi le sela 1.2 mm x 50 mm ile suauu e aoina ai le solvent.

Tatala le amipoule i le solu ma tuu i totonu o le suauu mea uma o le amipoule ma le solvent, ia seti le suauu i se fua o le 3.5 ml.

Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le voli e aofia ai le lyophilisate. Faʻamaʻi le faʻamaʻi paʻu o le fagu ma le inu o le ava malosi.Faʻaofi le nila i totonu o le vailaau faʻasaina i le ogatotonu o le pusa paʻu ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le soli i luga o le puipui i totonu o le vili e aunoa ma le paʻiina o mea o le voli i le nila. Ave ese le tui mai le fagu.

O le vial e tatau ona tumau le gaioi seia oʻo ina tumu atoatoa le solvent i le lyophilisate ma pepa taofia (pe a ma le 3 i le 5 minute). Ma, e aunoa ma le fuliina o le fagu, e tatau ona e siakiina le i ai o se faʻamalolo i le puipui ma le pito i lalo o le fagu. Afai e maua ni soli mamago, tuʻu le fagu seia maeʻa.

A maeʻa ona e faʻamautinoa e leai ni mea na totoe o le lyophilisate, e tatau ona faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vili i se lio faʻalilolilo mo le 30-60 sekone seʻia oʻo ina tuʻuina se tuʻufaʻatasiga tutusa. Aua e te moli pe lulu le vili, aua o le mea lea e ono mafua ai le leiloa o laʻau ma le taofiofia le talafeagai.

Faʻavave vave le nila i totonu o le paʻu paʻu i totonu o le fagu. Ona faʻaititia lea o le nila ma, e ala i le lūlūina o le fagu i le maualuga o le 45 tikeri, ia toso lemu le faʻamalolo i totonu o le suauʻu. Aua le faʻamalo le fagu ao e kiliki. O sina vaega tele o fualaau faasaina e mafai ona tumau i luga o puipui ma le pito i lalo o le voli. O le taumafaina mo mea totoe i luga o puipui ma le pito i lalo o le fagu ua amanaia.

I le taimi lava e uma ai le aoina o le faʻamalologa, sui le nila i le faapaleni pinisi ma le nila ma le pusa lanumeamata (0.8 x 40 mm), liliu ma le faaeteete le suauu ma aveese le ea mai le sisi.

Octreotide Depot O le faʻamalolo e tatau ona faʻatinoina vave lava pe a maeʻa sauniuniga.

Octreotide Depot O le faʻamalolo e le tatau ona faʻafefiloi ma soʻo se isi vailaʻau i le syringe lava.

Faʻaaoga le ava malosi e faʻamamā ai le nofoaga o tui. Faʻaofi le atigipusa i totonu o le maso o le maso, ona toso faʻataʻitaʻi lea o le syringe e faʻamautinoa ai e leai se mea e faaleagaina ai le vaa. Faʻamataʻu lemu le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaauau pea le tui i luga o le suauu.

Afai e ulufale i totonu o se ipu toto, e tatau ona suia le nofoaga o inisi ma le fala.

Pe a faʻapipiʻi se nila, sui i se isi olala tutusa tutusa.

Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia.

Faʻaiʻuga

O mea leaga e tutupu e mafua mai i le taimi e tupu ai i le faasologa lenei: masani (≥1 / 10), masani (≥1 / 100,  1/10), o nisi taimi (≥1 / 1000, 1 / 100), e seasea (= ≥ 1/10000, 1 / 1000), e seasea lava (1 / 10000), e aofia ai savali taʻitasi.

- faʻasalaga faʻamaʻi pipisi, afaina, malosi, manava

- tali i le lotoifale i le tulaga o pulega faʻapitoa (tiga, fulafula, mumu, ita ma le mu)

-hypothyroidism, faʻalavelave faʻamaʻi

- valea, dyspnea, asthenia

- bradycardia, tachycardia, cholecystitis, gau o lauulu

- faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻapala

o le gao, vomiting, formation o gallstones (faatasi ai ma le faaumiumi o le faaaogaina o Octreotide-Depot), cholecystitis, sludge biliary, steatorrhea (e ui lava o le faasaolotoina o gaʻo ma feces atonu e faateleina, e leai se faailoga o le umi faaumiumi togafitiga ma Octreotide-depot ona o le malabsorption (malabsorption)), o mea faʻapena e foliga mai o le faʻalavelaveina o le intestinal: faʻafefeteina le alualu i luma, ogaoga tiga i le itu o loʻo aʻafia ai, faʻalavelave o le puipui o le manava, musika "puipuiga".

gasegase gasegase e aunoa ma ni cholestasis, hyperbilirubinemia, faateleina le phosphatase alkaline, gamma glutamyl transferase, transaminases, thrombocytopenia, hyperkalemia

afaina maualuga (faatasi ai ma le faʻaaoga umi)

O le mamafa o tali i le lotoifale e mafai ona faaitiitia pe afai e te faʻaaogaina se vaifofo o le vevela o le potu, poʻo le ulufale i se laʻititi laʻititi o se vaifofo sili atu.

Faʻasalalau faʻasalalauga o aʻafiaga

anaphylaxis, reactions responses, urticaria fash

gasegase maualuga, gasegase ogaoga, hepatitis cholestatic, cholestasis, ofe o bile, jacice cholestatic

Tafaoga faʻamalosi

O le Octreotide e faʻaitiitia ai le aʻafiaga o le cyclosporine, faʻagesegese ai le faʻavaveina o le cimetidine. Faʻasaʻoina o togafitiga o togafitiga faʻaaogaina o togafitiga, beta-blockers, "faʻagesegese" faʻamalositili o le calcium, insulin, ma fualaau oona hypoglycemic e talafeagai.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le octetotide ma le bromocriptine, o le bioavailability of latter increases.

O fualaau e faʻafefiloi e le enzymes o le cytochrome P450 ma maua ai se vaʻaiga faʻapitoa vaʻaia e tatau ona faʻataʻitaʻiina ma le faʻaeteete.

Faatonuga faapitoa

Faatasi ai ma tumutumu pituitary e faalilolilo le GR, o le mataituina ma le totoʻa o tagata gasegase e maua le Octreotide Depot, aua e mafai ona faateleina le tele o tumutumu ma le atinaʻeina o faafitauli matuia e pei o le vavalalata o le vaaiga vaaia. I nei tulaga, e tatau ona iloiloina le manaʻomia mo isi metotia togafitiga.

O lauroid function should be monitored in patients undergoing treatment prolonged with Octreotide Depot.

O lipoti laiti o le bradycardia ua lipotia mai i le tusitusi. I lenei itu, atonu e talafeagai le fetuutuunai o le fualaau mo fualaau faasaina e pei o beta-blockers, alalaupapa o le calcium poo le fualaau faasaina e faaaoga ai le paleni vai-electrolyte.

I le 10-20% o tagata gasegase o loʻo maua le Octreotide Depot mo se taimi umi, o le faʻaalia o maʻa i le gallbladder e mafai, o le mea lea, e tatau ona amanaia fautuaga nei.

Taʻiala mo le puleaina o tagata gasegase i taimi o togafitiga faʻatasi ma le Depot Octideotide e faʻatatau i le fausia o maʻa gallbladder.

Aʻo le i tofia le Octreotide Depot, e tatau i tagata gasegase ona faia se uluai suesuega o le gallbladder,

ao faagasolo togafitiga ma le Octreotide-Depot, ole toe faia ole suʻega o le gallbladder e tatau ona faia, sili atu ile va ole 6-12 masina,

afai e maua maʻa aʻo lei amataina togafitiga, e tatau ona iloilo le aoga aoga o le faʻamalosia o Octreotide-Depot pe a faatusatusa atu i aʻafiaga e aʻafia ai ma le i ai o gallstones. E leai se faʻamaoniga o soʻo se aafiaga le lelei o le Oloa o Octreotide i luga o le vasega poʻo le faʻataʻitaʻiga o se maʻi gallstone o loʻo iai.

Faʻatautaia o gasegase o loʻo gaosia ai maʻa i le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le Faleoloa o Octreotide.

a) Asymptomatic gallbladder maʻa.

O le faʻaaogaina o le Octreotide Depot e mafai ona faʻaauau pe faʻaauauina - e tusa ai ma le iloiloga o le fua faʻatusatusa / manuia. I soʻo se tulaga, e leai se mea e manaʻomia e faia ai se isi mea nai lo le faʻaauauina pea o le mataʻituina, faʻaauau pea ona faʻaalia pe a talafeagai.

e) Gallbladder stones o loʻo i ai faʻamaʻi faʻamaʻi.

O le faʻaaogaina o le Octreotide Depot e mafai ona faʻaauau pe faʻaauauina - e tusa ai ma le iloiloga o le fua faʻatusatusa / manuia. I soʻo se tulaga, e tatau ona togafitia le tagata maʻi i le auala lava lea e tasi i isi tulaga o le gallstone faamaʻi ma faʻamaʻi faʻapitoa. O togafitiga faʻamaʻi e aʻafia ai le faʻaaogaina o tuufaatasiga o sauniuni ole baila (mo se faʻataʻitaʻiga, o le chenodeoxycholic acid i se fua faatatau o le 7.5 mg / kg i le aso e faʻatasi ma le ursodeoxycholic acid i le fua tutusa lava) i lalo o le faʻataʻitaʻiga o le ultrasound seia maeʻa atoa ia maʻa.

I maʻi ma le insulinomas i togafitiga ma Octreotide-Depot, o le faateleina o le mamafa ma le umi o le hypoglycemia e mafai ona maitauina (e mafua ona o le malosi o le inisinia o le GR ma le glucagon nai lo le puleaina o le inisalini, faapea foi le puupuu o le taimi o le inhibitory effect on insulin). O nei tagata maʻi e tatau ona mataituina lelei i le amataga o togafitiga ma le Octreotide-depot, faʻapea foʻi suiga uma i le fualaau o le vailaʻau. O le tele o fesuiaiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona taumafai e faaitiitia e ala i le faʻaauau ona faʻaauau le faʻaaogaina o le Teu o Octreotide.

I le taimi o le toto mai le vevela veins o le isophagus ma le manava o tagata gasegase i le cirrhosis, o le lamatiaga o le atiaeina o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, ma suiga i manaoga o insulin i tagata mamaʻi ua maua i le maʻisuka e mafai, o lea la, i nei tulaga, o le mataituina lelei o le toto o le kulukose toto e talafeagai.

I tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga, O le Octreotide Depot e faʻaititia le manaʻomia mo le inisalini. I tagata gasegase e aunoa ma le maʻisuka ma faʻatasi ai ma le maʻisuka ituaiga 2 e faʻamaonia ai le inisalini, o le faʻatonutonuina o le Depot o le Octreotide Depot e mafai ona oʻo atu ai i le tele o le tele o le kulukose toto.

I nisi o tagata gasegase, o le octootide e mafai ona suia ai le faʻafefe o le gaʻo i totonu o le manava, faʻaitiitia le maualuga ole vitamini B12 i le toto ma faʻapogai ai se vavaeesega mai le masani o le tau o le suega Schilling.

Tina ma le lactation

E leai se poto masani i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maʻitaga, i ia tulaga o le fualaau faasaina ua naʻo le faʻamaonia e tusa ai ma faʻamaoniga maʻoti. I le taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le Teuga o Octreotide, e tatau ona faamutaina le fafaga.

Faʻaaogaina o tamaiti

E leai se poto masani i le Oketopa i le fanau.

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

O nisi o aʻafiaga o le Oloa o Octreotide e mafai ona afaina ai le malosi e ave ai taavale ma isi auala e manaʻomia ai se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o tali o le psychomotor.

Fomaʻi Faʻatauga Tuutuuga

Igoa ma le atunuu o le gaosiga

Deco Company LLC, Russian Federation

129344, Moscow, st. Yenisei, fale 3, fale 4

Igoa ma le atunuu o le resitalaina resitalaina

Faʻailoga Faʻatoʻaga CJSC, Russian Federation

111024, Moscow, Kabelnaya 2-lona auala, fale 2, itulau 9

O le tuatusi o le faʻapotopotoga e talia talosaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) i le Malo o Kazakhstan

Raifarm LLP (Raifarm)

REPUBLIC OF KAZAKHSTAN, Almaty, st. Timiryazev 42, bldg. 15/3 V.

Ata 3D

Lyophilisate mo le sauniuniga o se taofiga mo le puleaina o le tino o le gaoioiga faaumiumi1 f.
mea galue malosi:
taʻavale10 mg
20 mg
30 mg
tagata faʻapitoa: o le fomaʻi o le DL-lactic ma le glycolic - 270/560/850 mg, D-mannitol - 85/85/85 mg, le carboxymethyl cellulose salt - 30/30/30 mg, polysorbate 80 - 2/2/2 mg
Paʻu i le ampoule (mannitol, tui 0.8%)1 amp
mannitol0.016 g
vai mo le tuie oo atu i le 2 ml

Faʻamatalaga o le pepa faʻatumu

Lūlūlūlū paʻu pe paʻu, faʻapipiʻiina i totonu o se papa maa papaʻe pe paepae ma se lanu samasama vaivai.

Paʻu le malamalama manino le lanu.

Toe faʻalagolago faʻamalolo: se tuʻufaʻatasiga tutusa o le paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe ma se lanu samasama vaivai.

Faailoga Octreotide Depot

pe a lava le pulea lelei o faʻaaliga o le faʻamaʻi o loʻo faʻatinoina e le vaavaaiga o le octetotide,

i le leai o se aoga atoatoa o togafitiga ma togafitiga faafomaʻi,

ia saunia mo togafitiga,

mo togafitiga i le va o vasega o le togafitiga o le radiation seia oo ina atiina ae se aafiaga tumau,

i tagata gasegase e le mafai ona gafatia.

Faʻafoʻiina o mumū endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas:

tino o le tino o le tino gaʻo ma le tino o le faʻamaʻi pipisi o le carcinoid,

gastrinomas (Zollinger-Ellison syndrome),

glucagonomas (ia pulea le hypoglycemia i le taimi muamua, faʻapea foi ma togafitiga faʻaleleia),

somatoliberinomas (ogātoto e faʻaalia e le sili atu o le faʻaleleia o le mea e tupu ai le hormone).

Faʻafofoina o le kanesa prostate-resistant-cancer: e avea o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga i tua o taotoga poo togafitiga faafomaʻi.

Puipuiga o le atinaʻeina o pancreatitis postoperative mailei: faʻatasi ai ma gasegase faʻapitoa i gaioiga o le manava ma togafiti faʻasolosolo lua (e aofia aie uiga i le kanesa o le manava, esophagus, colon, pancreas, matua ma le maualuga o le ate).

Tina ma le lactation

E leai se poto masani i le Oketopa i le taimi o le maʻitaga ma ao faagasolo le susu. O le mea lea, i le taimi o le maitaga, o le fualaau faʻasaina ua naʻo le faʻamaonia pe a fai e sili atu le aoga i le tina nai lo le lamatiaga o le pepe. E le fautuaina le fafagaina o susu pe a faʻaaoga le fualaau oona i le taimi o le lactation.

Faʻatau

O le kamupani o loʻo umia le tusi resitala: Farm-Sintez JSC.

Tuatusi tulafono: 111024, Rusia, Moscow, ul. 2nd Cable, 2, itulau 46.

Lauga: 121357, Rusia, Moscow, ul. Vereyskaya, 29, itulau 134, ofisa A403, A404.

Tel.: (495) 796-94-33, fax: (495) 796-94-34.

O loʻo talia e le faʻapotopotoga talosaga: Farm-Synthesis JSC.

Faʻataʻitaʻiga

O le fualaau faasaina Octreotide-Depot o se tui umi o le octeotide mo le puleaina o le intramuscular, ma mautinoa ai le tausiga o togafitiga faʻamalosi o le octetotide i totonu o le toto mo le 4 vaiaso. O Octreotide o se togafitiga faʻapitoa mo tumutumu e faʻaalia ma le faʻaalia ma le faʻaalia o ni tagata na talia. O Octreotide o se octapeptide synthetic lea e mafua mai i le natura hormone somatostatin ma o loʻo iai foʻi aʻafiaga faʻapitoa faʻasolosolo, ae o se umi umi o le gaioiga o le gaioiga. O le vailaʻau e taofia ai le faʻamalosi faʻamalosi o le hormone tuputupu aʻe (GH), faʻapea foʻi peptides ma le serotonin na gaosia i le gastro - entero - pancreatic endocrine system.

I tagata soifua maloloina, o le octootide, e pei o le somatostatin, e taofiofia ai le pulelaa a le GR e mafua mai i le arginine, gaioiga faaletino ma le inisalini hypoglycemia, o le pulelasi o le inisalini, glucagon, gastrin ma isi peptides o le gastro-entero-pancreatic endocrine, e mafua mai i mea taumafa, faapea foi le faaosofia o le inisalini arginine, togafiti faʻamalosi e mafua mai lou thyliliberin. O le aʻafiaga o aafiaga i le faasela a le GR i le octaotide, e ese mai i le somatostatin, ua faailoa atu i se tulaga sili atu nai lo le pule faanatura o le inisalini. O le puleaina o le octetotide e le o faʻatasi ma le faʻafitauli o le faʻasalaga o hormones e ala i le le lelei o le faʻaaogaina o tali.

I maʻi gasegase, o le puleaina o le pepa o le octootide i le tele o mataupu o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le maualuga o le GH ma le faʻamautuina o le maualuga o le inisalini pei o le tuputupu aʻe 1 / somatomedin C (IGF-1).

I le tele o tagata gasegase i le gasegase, o le tino o le kopoteotide e faʻaitiitia ai le mamafa o faʻamaoniga e pei o le ulu tiga, salu, paʻupala, vaivai, tiga i ponaivi ma sooga, neuropathy lautele. Na lipotia mai o le togafitiga ma le foliga o le kopoteotide i tagata taitoatasi ma le pituitary adenomas e puipuia ai le GH na mafua ai ona paʻu le tele o le toto.

Faʻatasi ai ma le manava o le lipocrin secretory o le gastrointestinal tract (GIT) ma le pancreas, o le faʻaogaina o le pepa o le octootide depot forms o le siakiina faifaipea o uiga autu o nei maʻi.

O se vaega o le kopoteotide i se fualaau e 30 mg i le 4 vaiaso e faaitiitia ai le tuputupu ae o le tino i tagata mamaʻi i le faalilolilo ma le le faalauaiteleina o le tino o le neuroendocrin o le paʻu, iliac, tauaso,
alu aʻei luga o le kolone, faʻasolosolo solo ma le vermiform annex, poʻo metastases o le neuroendocrin e aunoa ma se taulaiga muamua. Na aoga le vailaʻau i le faʻateleina o le taimi i le alualu i luma, e le gata mo le faalilolilo ma le le faʻamalosiina o le tino o le neuroendocrine.

I vepeti o le carcinoid, o le faʻaaogaina o le octetotide e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le mamafa o faʻamaʻi o le maʻi, muamua, e pei o le vevela vevela ma le manava. I le tele o tulaga, o le faʻaleleia o falemaʻi e o faatasi ma
se faaitiitia o le plasma serotonin concentration ma le excretion o le 5-hydroxyindoleacetic acid i le urine.

I totonu o le tino e mafua mai i le gaosia o le pepidal intestinal vasoactive (VIPoma), o le faʻaaogaina o le octaotide i le tele o togafiti e mafua ai le faʻaitiitia o le manava faalilolilo, o le uiga lea o lenei tulaga, lea e oʻo atu ai i se faʻaleleia atili o le soifua maloloina o le tagata maʻi. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le faʻaitiitia o faʻalavelave faʻafefe i le paleni eletise, mo se faʻataʻitaʻiga, hypokalemia, lea e mafai ai e oe ona faʻateʻaina le pulea o le tino ma le eletise. E tusa ai ma le faʻatinoga o suʻesuʻega, i nisi o gasegase o loʻo i ai se faʻalavelave pe taofi le alualu i luma o le paʻu, ma e oʻo lava i le faʻaititia o lona tele, aemaise lava i le gase metastases. O le faʻaleleia o le falemaʻi e masani lava ona faʻatasi ma se faʻaititia (tusa ai ma tulaga masani masani) i le faʻamoemoega o le peptide intestinal vasoactive (VIP) i le plasma.

I le glucagonomas, o le faʻaaogaina o le octetotide i le tele o tulaga e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le le mautonu o le feʻaveaʻi solo, o le uiga lea o lenei tulaga. O Octreotide e leai sona aafiaga taua i le ogaoga o le maʻisuka, e masani ona matauina i glucagonomas, ma e masani lava e le
e faʻaitiitia ai le manaʻoga mo insulin poʻo vailaau faʻasolosolo o le hypoglycemic. I maʻi gasegase, o le octootide e faʻapogai ai se faʻaitiitia, lea eo faatasi ma le faateleina o le mamafa o le tino. I le faʻaaogaina o le octetotide, o le vave faʻaitiitia o le maualuga o le glucagon i le plasma e tele lava ina matauina, ae ui i lea, faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o lenei aafiaga e le tumau pea. I le taimi lava lea e tasi, o loʻo faʻaauau pea le faʻaleleia atili o le faʻalelei mo se taimi umi.

I gastrinomas / Zollinger-Ellison syndrome, octootide, faʻaaogaina e pei o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma le faʻamaumauga o le receptive ole Ng-histamine ma le faapaologa o le pamu popo, e mafai ona faʻaitiitia le faʻavaeina o le kulimi chlorhydric i totonu o le manava ma taʻitaʻia ai le faʻaleleia o falemaʻi, e aofia ai ma e uiga i le manava. E mafai foi ona faʻaitiitia le mamafa ma isi faʻamaoniga, atonu e fesootaʻi ma le faʻapipiʻi o peptides e le tumo, e aofia ai tides. I nisi
i tulaga, o le faaitiitia o le maualuga o le gastrin i le plasma e maitauina. I tagata gasegase ma le insulinomas, o le octorotide e faaitiitia ai le mamafa o le inisalini e le totogia i le toto. I tagata gasegase e maua ai le maʻi, e mafai ona faʻamautinoa e le octetotide le toe faʻaleleia ma le tausiga o le faʻasologa masani i le taimi muamua. I tagata gasegase e le mafai ona faʻaogaina le paʻu o le tino ma le maʻi, e mafai ona faʻaleleia le pulea lelei e aunoa ma se mea tutusa
se faʻaitiitia le faʻaitiitia o le maualuga o le inisalini i totonu o le toto.

I tagata gasegase e maua ai tumutumu, o le totoina o le hormone tuputupu ae o le tuputupu aʻe (somatoliberinomas), o le octetotide e faʻaitiitia ai le matuia o faʻamaoniga o mea. O lenei mea, e foliga mai, e fesoʻotai ma le taofiofia o le faʻamalositino o le faʻamalolo o le hormone tuputupu ae ma le GH lava ia. I le lumanaʻi, e mafai ona faʻaitiitia le tele o le pituitary gland, lea na faʻateleina aʻo lei togafitiga.

I maʻi gasegase o le prostate hormone-resistant (HGRP), o le vaitaele o neuroendocrin sela e faʻaalia ai le mafutaga o le talitatatin mo le faʻasolosolo (SS2 ma le SS5) e faʻalauteleina, lea e iloa ai le lagona o le tumutumu i le octototide. O le faʻaaogaina o fualaau faasaina Octreotide-Depot i le tuufaatasiga ma le dexamethasone e tetee atu i le talaaga o le androgote (pisipiti ma le taotoga) i tagata mamaʻi ma le HGRP e toe faʻafoʻiina ai le lagona o le homone (PSA) i le silia i le 50% o tagata mamaʻi.

I tagata gasegase ma le HGRG ma le ponaivi o le ponaivi, o lenei togafitiga faʻatasi ai ma le faʻamalosia ma le faaumiumi o analgesic. E le gata i lea, i tagata gasegase uma oe na tali atu i le togafitiga faʻatasi ai ma le fualaau faasaina o Octreotide, o le lelei o le ola ma le ola faʻamaʻi o le faʻamaʻi faʻamaʻi ua sili ona lelei.

Faailoga Octreotide-Depot

I le togafitiga o le faʻasalaga:

  • pe a lava le pulea lelei o faʻaaliga o le faʻamaʻi o loʻo faʻatinoina e le vaavaaiga o le octetotide,
  • i le leai o se aoga atoatoa o togafitiga ma togafitiga faafomaʻi,
  • ia saunia mo togafitiga,
  • mo togafitiga i le va o vasega o le togafitiga o le radiation seia oo ina atiina ae se aafiaga tumau,
  • i tagata gasegase e le mafai ona gafatia.

I le togafitia o maʻi o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas:

  • tino o le tino o le tino gaʻo ma le tino o le faʻamaʻi pipisi o le carcinoid,
  • insulinomas
  • VIPoma
  • gastrinomas (Zollinger-Ellison syndrome),
  • glucagonomas (ia pulea le hypoglycemia i le taimi muamua, faʻapea foi ma togafitiga faʻaleleia),
  • somatoliberinomas (ogātoto e faʻaalia i le faʻasaina o le totoina o le hormone growth factor),
  • togafitiga o tagata gasegase i le faalilolilo ma le le faʻamalamalamaina o le tino o le neuroendocrine masani o le paʻu, ileum, tauaso, faʻafegasolo, pito i tua ma le faʻaopoopoga, poʻo le gasegase ole tino o le neuroendocrine e aunoa ma se mea e taulai muamua i ai.

I le togafitiga o le kanesa prostate-resistant-cancer:

  • e avea o se vaega o le faʻamalosia o togafitiga i tua o taotoga poo togafitiga faafomaʻi.

I le puipuia mai o pancreatitis postoperative mailei:

  • faʻatasi ma le taotoga o le manava lautele ma togafiti faʻamaʻivaomaoma (e aofia ai le kanesa o le manava, esophagus, colon, pancreas, matai muamua ma le lua o faaleagaina o le ate).

ICI-10 tulafono laiti
ICD-10 numeraFaʻaaliga
C17Mafiaga leaga o le tootoo laitiiti
C18Faʻaletonu le mama
C19Rectosigmoid maʻi mama
F25Pancreatic malignancy
C61Faʻaleagaina o le gland prostate
D13.6Benign neoplasm o le pancreas
E16.1Isi ituaiga o hypoglycemia (hyperinsulinism)
E16.3Faateleina le puleaina o glucagon
E16.8Isi faʻafitauli faʻapitoa o le gaioiga faʻalotoifale a le pancreas
E22.0Acromegaly ma le pituitary gigantism
E34.0Carcinoid syndrome
K85Lapatai pancreatiti

Faʻasologa o mea

O le fualaau faasaina Octreotide-Depot e tatau ona faia naʻo le loloto o le intramuscularly (IM), i totonu o le maso. Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia. O le taofiga e tatau ona saunia vave aʻo leʻi tuiina. I le aso o le tui, o le voli faʻatasi ai ma le vailaʻau ma le ampoule ma le solvent e mafai ona teu i le vevela vevela.

I le togafitiga o le gasegase o tagata gasegase e maua ai e le s / c le puleaina o le octreotide le lelei atoatoa o le faʻamaoniga o le faʻamaʻi, o le togafitiga muamua fautuaina o le drug Octreotide-Depot e 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. E mafai ona e amata togafitiga ma Octreotide-Depot i le aso pe a maeʻa le s / c administration o le octetotide. I le lumanaʻi, e faʻasaʻo le fualaʻau e tusa ai ma le faʻaoʻoina i le ogaoga o le GR ma le IGF-1, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻasologa. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga, e le mafai ona ausia se suʻesuʻega talafeagai ma le faʻamalosia o meaola (aemaise lava, pe afai o le maualuga o le GR e tumau i luga atu o le 2.5 μg / L), e mafai ona faʻatuputeleina le dose i le 30 mg e faʻatauina i le 4 vaiaso.

I mataupu pe a mavae le 3 masina o togafitiga ma Octreotide-Depot i se fualaau o le 20 mg, o se faʻaitiitia faʻaitiitia
concentrations GH concentration i lalo ifo o le 1 μg / l, le faʻamautuina o le maualuga o le IGF-1 ma le leiloloa o faʻamaoniga le mafaamatalaina o le acromegaly, e mafai ona faʻaititia le fualaau o le drug Octreotide-depot i le 10 mg. Ae ui i lea, i nei tagata gasegase e maua mai se fuaseititi o le Octreotide Depot, e tatau ona mataituina ma le faaeteete ia concentrations o le GR ma le IGF-1, faapea foi ma faailoga o le faamai.

O maʻi e mauaina se fua faʻatoʻaga o Octreotide-Depot e tatau ona tofotofoina i le 6 masina mo ni faʻatonuga o le GH ma le IGF-1.

O maʻi e le lelei le togafitiga ma togafitiga faʻamalositino e le lelei tele pe leai foi, faʻapea foi ma tagata mamaʻi e manaʻomia togafitiga faʻapuʻupuʻu i le va o vasega o le togafitiga o le radiation seia oʻo ina faʻaleleia lona malosi atoatoa, ua fautuaina e faia se faʻataʻitaʻiga o togafitiga o s / c injections o le octetotide ina ia mafai ai ona iloilo lona aoga ma le faapalepale masani, ma naʻo le maea ai o lena fesuiaiga i le faʻaaogaina o fualaau faasaina o Octreotide e tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga.

I le togafitia o maʻi o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le gasegase o tagata gasegase e mafai ai e le puleaina o le octetotide ona lava le pulea lelei o faʻamaoniga o le maʻi, o le togafitiga muamua o Octreotide-Depot e 20 mg i le 4 vaiaso. E tatau ona faaauau le pulega o le octetotide mo le isi 2 vaiaso ina ua uma le faʻamuamua o le fualaau faasaina Octreotide-Depot.

I tagata gasegase e leʻi maua muamua le sperm octronotide, ua fautuaina e amata togafitiga ma le s.c. le puleaina o le octetotide i se fualaau 0.1 mg 3 taimi / aso mo se vaitaimi puupuu puupuu (pe tusa ma le 2 vaiaso) ina ia iloilo ai lona aoga ma le faapalepale lautele. I le maeʻa ai o lenei, o le fualaau faasaina o Octreotide-Depot ua faʻamaonia e tusa ai ma le fuafuaga ua taua i luga.

I le tulaga pe afai o togafitiga faʻatasi ma Octreotide-Depot mo le 3 masina e maua ai le atoatoa o le faʻataʻitaʻiga o faʻamaoniga o falemaʻi ma siama o meaola o le faʻamaʻi, e mafai ona faʻaititia le fualaau o Octreotide-Depot i le 10 mg,
tofia i le 4 vaiaso. I mataupu pe a maeʻa le 3 masina o togafitiga ma Octreotide-Depot, ua naʻo se vaega o le faaleleia ua ausia, e mafai ona faʻaleleia le fua i le 30 mg i le 4 vaiaso. Faʻasagaga o togafitiga ma Octreotide-Depot, i nisi o aso e mafai ai ona faʻateleina faʻamatalaga o le falemaʻi o loʻo faʻaalia mai i le toto o le endocrin o le gastrointestinal tract ma le pancreas. I nei tulaga, o le faaopoopo / faaopoopoina o le pule o le octaotide i le fualaau sa faaaoga ao leʻi amataina togafitiga ma Octreotide-Depot ua fautuaina. E mafai ona tupu lenei mea i le 2 masina muamua o togafitiga seia oʻo ina oʻo atu i le togafitiga o le octototide i le plasma.

Faʻailoaina ma le le faʻamalamalamaina o le tino masani o le neuroendocrine o le paʻu, ileum, tauaso, o loʻo alu aʻe, pito i tua ma le faʻaopoopoga, poʻo le metastasis o neuroendocrin o le tino e aunoa ma se laumei muamua: o le fua fautuaina o Octreotide Depot e 30 mg i le 4 vaiaso. O le togafitiga o Octreotide-depot e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo i faailoga o le alualu i luma o le tumo.

I le togafitiga o le kanesa prostate-resistant, o le togafitiga muamua o Octreotide Depot o le 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. Mulimuli ane, e faʻamaʻo le fuainumera e faʻatatau i le malosi o le serum PSA concentration, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi. Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga e le mafai ona ausia
ile aoga atoatoa ma aafiaga ole meaola (PSA reduction), e mafai ona faateleina le fua ole 30 mg e faia ile 4 vaiaso.

Togafitiga ma le Octreotide Depot e faʻapipiʻiina ma le dexamethasone, lea o loʻo faʻamatalaina faʻalautele e tusa ai ma le polokalame lenei: 4 mg i le aso mo le 1 masina, 2 mg i le aso mo le 2 vaiaso, ona 1 mg i le aso (dose ole tausiga).

O le Octreotide-depot ma le dexamethasone o togafitiga o gasegase oe na faʻatagaina muamua togafitiga o le antiandrogen ua faʻatasi ma le faʻaaogaina o le tutusa o le hormonone-gonadotropin (GnRH). I lenei tulaga, o le tuiina o le GnRH analog (pepa o le fale) e faia i le 1 taimi i le 4 vaiaso.

O maʻi e maua le Octreotide Depot e tatau ona tofotofoina i masina uma mo le PSA.

I tagata gasegase e maua ai le tino, ate ma tagata matutua, e leai se mea e tatau ona faasaʻo ai le fua o le fualaau faasaina o Octreotide-depot.

Mo le puipuia o le pancreatitis postoperative, o le fualaau oona Octreotide-Depot i se fualaau o le 10 po o le 20 mg e faʻatulagaina muamua e leʻi muamua atu i le 5 aso ma le sili atu i le 10 aso aʻo lei faia le taotoga fuafuaina.

Tulafono mo le sauniuniga o le taofiga ma le puleaina o fualaau faasaina

O le fualaau faasaina e naʻo le suauu e faia. O le taofiofi mo le iniseti o le inisetila ua saunia e faʻaaoga ai le solvevave o loʻo tuʻuina vave i luma o le pulega. O le vailaau faasaina e tatau ona saunia ma faʻafoeina e na o tagata tomai faapitoa ua aʻoaʻoina.

Aʻo leʻi tuiina, o le ampoule ma le solvent ma le fagu e tatau ona aveese mai le pusaaisa ma aumai i totonu o le vevela (30-50 minute e manaʻomia). Taofi le fagu i le fualaau faasaina Octreotide-Depot saʻo saʻo. Fufulu mama le moli, ia mautinoa o le lyophilisate atoa o loʻo i lalo o le fagu.

Tatala le afifi o le tui ma faapipii se nila o le 1.2 mm x 50 mm i le suauu e aoina ai le solvent. Tatala le amipoule i le solu ma tuu i totonu o le suauu mea uma o le amipoule ma le solvent, faatulaga le tui i se fualaau o le 2.0 ml. Aveese le paʻu paʻu paʻu mai le voli e aofia ai le lyophilisate. Faʻamaʻi le faʻamaʻi paʻu o le fagu ma le inu o le ava malosi. Faʻaofi le nila i totonu o le vailaau faʻasaina i le ogatotonu o le pusa paʻu ma faʻapipiʻi ma le faaeteete le soli i luga o le puipui i totonu o le vili e aunoa ma le paʻiina o mea o le voli i le nila.

Ave ese le tui mai le fagu. O le vial e tatau ona tumau le gaioi seivagana ua tumu atoatoa le solvent i le lyophilisate ma pepa susunuina (mo le 3-5 minute). Ma, e aunoa ma le fuliina o le fagu, e tatau ona e siakiina le i ai o se faʻamalolo i le puipui ma le pito i lalo o le fagu. Afai e maua siama vai mama o le lyophilisate, tuu le vailaʻau seia maeʻa.

A maeʻa ona e talitonu i le leai o ni mea e totoe o le lyophilisate, e tatau ona faʻafefiloi ma le faaeteete mea o loʻo i totonu o le vial i motusia o le porokalama mo le 30-60 sekone seia oʻo ina faia se tuʻufaʻatasiga tutusa. Aua e te moli pe lulu le vili, aua o le mea lea e ono mafua ai le leiloa o laʻau ma le taofiofia le talafeagai.

Faʻavave vave le nila i totonu o le paʻu paʻu i totonu o le fagu. Ona tuʻuina ifo lea o le atigilima i lalo ma, i le sasaina o le fagu i le maualuga o le 45 tikeri, ia toso malie le taofi i totonu o le suauu. Aua le faʻamalo le fagu ao e kiliki. O sina vaega tele o fualaau faasaina e mafai ona tumau i luga o puipui ma le pito i lalo o le voli. O le taumafaina mo mea totoe i luga o puipui ma le pito i lalo o le fagu ua amanaia.

I le taimi lava e uma ai le aoina o le taofiga, sui le nila i le faapaleni pinisi ma le nila ma le pusa lanumeamata (0.8 x 40 mm), liliu ma le faaeteete le suauu ma aveese le ea mai le sisi.

O le taofiofi o le fualaau faasaina Octreotide-Depot e tatau ona faʻatinoina vave pe'ā maeʻa sauni. O le taofiofi o le fualaau faasaina Octreotide-Depot e le tatau ona fefiloi ma soʻo se isi fualaau faasaina i totonu o le tasi seripi.

Faʻaaoga le ava malosi e faʻamamā ai le nofoaga o tui. Faʻaofi le atigipusa i totonu o le maso o le maso, ona toso faʻataʻitaʻi lea o le syringe e faʻamautinoa ai e leai se mea e faaleagaina ai le vaa. Faʻamataʻu lemu le faʻalavelave faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻaauau pea le tui i luga o le suauu.

Afai e ulufale i totonu o se ipu toto, e tatau ona suia le nofoaga o inisi ma le fala. Pe a pipiʻi le nila, toe sui i se isi olala tutusa.

Faatasi ai ma le tele o tui, o itu tauagavale ma taumatau e tatau ona suia.

Faʻamataʻuga itu

Faʻaauau i le lotoifale: faatasi ai ma le pulega i / m o le Octreotide-depot, o le tiga e mafai, e masani ona fesuisuiai ma fusi i le nofoaga o inisiua (e masani lava e laʻititi, pupuu).

Mai le gasegase palapala: anorexia, nausea, vomiting, spastic paʻu o le abdominal, bloating, faʻaleagaina o le kesi, vaʻa mama, manava, steatorrhea. E ui lava e mafai ona faateleina le manava o le gaʻo faatasi ma fecesi, e leai se faʻamaoniga e faapea o togafitiga faaumiumi faʻatasi ai ma le tiona e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o le le atoatoa o nisi o mea aoga ona o malabsorption (malabsorption).I se mea e seasea tupu, o mea faʻalavelave e foliga mai o le faʻalavelaveina o le intestinal e mafai ona tutupu: faʻafefe o le alualu i luma, ogaoga tiga i le itu o loʻo aʻafia ai, ma le faʻavevesi o le puipui o le manava. O le faʻaaoga umi o le Octreotide Depot e mafai ona taʻitaʻia ai le gallstones.

Mai le pancreas: o mataupu e le masani ai o le pancreatite maoaʻe lea na atiae i itula muamua poo aso o le faaaogaina o le octreotide ua lipotia. Faatasi ai ma le faʻagasologa o le faʻaaogaina, ua i ai tulaga o pancreatitis e fesootaʻi ma cholelithiasis.

I le vaega o le ate: e iai lipoti eseese o le atinaʻeina o le gase function (o le hepatitis ogaoga e aunoa ma le cholestasis ma le faʻamautuina o gasegase pe a uma le faalēaogāina o le octetotide), le faʻagasolo malieina o le hyperbilirubinemia, faʻatasi ai ma le faateleina o le ALP, GGT ma, i se mea itiiti, isi feʻau.

Mai le itu o le metabolism: talu ai o le Octreotide Depot o loʻo i ai se aafiaga lofituina i le fausiaina o GR, glucagon ma le inisalini, e mafai ona aʻafia ai le metabolism glucose. E mafai ona faʻaitiitia le faapaleni o le kulukose pe a uma ona 'ai. I le faʻaaogaina umi o Octreotide sc i nisi tulaga, o le hyperglycemia faifai pea e mafai ona atiaʻe. O le Hypoglycemia sa matauina foi.

Isi: i se mea e le masani ai, o le leiloa le tumau o lauulu pe a maeʻa le puleaina o le octetotide, o le tupuga o le bradycardia, tachycardia, le manava, manava o le paʻu, anaphylaxis ua lipotia. E i ai lipoti eseese e uiga i le atinaʻeina o gaioiga o le gasegase.

Oketete o le Octreotide, faatonuga mo le faʻaoga: metotia ma metotia

Octreotide Depot ua fuafuaina mo le pulea lelei o le tino.

O le faʻamalolo litaea e saunia e tagata aʻoga faafomaʻi aʻo leʻi amataina le tui. Mo le mamafa o le lyophilisate e faʻaaoga ai le solvent tuʻuina.

Tulafono mo le saunia o le faʻamalolo ma le puleaina o Octreotide-Depot:

  1. Aveese sauniuniga mai le pusaaisa ma aumai i totonu o le vevela (e masani ona 30 to 50 minute).
  2. O le taofi saʻo o le fagu, e faigofie lava ona tuʻituʻi i ai ina ia paʻu ifo uma le lyophili i lalo.
  3. Tatala le afifiina i le suauu ma faʻapipiʻi se nila ma se palaniki piniki 1.2x50 mm i le telē.
  4. Tatala le amipoule i le solvent, faʻatumu mea uma i totonu o se tuila ma tuʻu i se fua o le 2 ml.
  5. Aveese le kapili paʻu paʻu mai le fagu pisia, faʻamaʻi le paluga ma le inu o le ava malosi.
  6. Faʻaofi le nila o le suauʻu ma le soli i totonu o le vial i le ogatotonu o le faʻatoʻa ma faʻapipiʻi ma le faʻaeteete le fofo i luga o le puipui i totonu o le vili e aunoa ma le paʻi i mea o le nila.
  7. Aveese le suauu ma tuʻu le vailaau e aunoa ma se mea seivagana ua tumu atoatoa le lyophilisate i le solvent ma fai se taofiga (e tusa ma le 3-5 minute). A aunoa ma le fuliina o le fagu, siaki le lyophilisate vai i lalo ma puipui. Afai e maua ni vaega eleele eleʻele, tuʻu le vilia mo sina taimi umi seʻia maeʻa ona faʻamavae.
  8. A maeʻa ona faʻamautinoa e leai se lyophilises e le faʻavaivai, faʻafefiloi ma le faʻaeteete mea o loʻo i totonu o le vili i se lio lapisi mo le 30-60 sekone, ina ia faʻamaonia le taofiga. Aua le luluina ma fuli le fagu, o lenei mea e mafai ona mafua ai le leiloa o laʻau, lea o le a le mafai ona faʻaaoga ai fualaau.
  9. Faʻavave vave le sisiua ma le nila i totonu o le fagu e ala i le faʻamaʻi paʻu. Faʻamau i lalo le nila ile lalo ma i le 45 ° le maualuga o le fagu, ia faʻaleveleve lemu le taofiga. E mafai ona tumau pea sina tolopoina i lalo ma puipui o le vial. O lenei mea ua tuʻuina mai, o lea e le tatau ai ona e faʻafoʻi le fagu i lalo pe a tago i le fualaau.
  10. Sui le nila o le seti faʻatasi ma le faʻapipiʻi o le nila faʻatasi ma le palanikeke (0.8x40 mm), faʻafeiloaʻi malie le sulu ma aveese le ea mai ai.
  11. Faʻaleagaina le 'inisiua o loʻo i totonu o le' ava malosi.
  12. Faʻaofi le atigipoto i totonu o le maso o le afaina ma toso i tua le piston ma ia mautinoa e leai se mea leaga i le vaa. Afai e ulu atu i totonu o se vaʻa toto, e tatau ona suia le nila i se isi o le tutusa o le diamita ma e tatau ona sui le nofoaga o inisiua.
  13. Faʻailoa le faʻamalolo e ala i le faʻaauau pea ona faʻapipiʻi le paʻu o le suauu.

O le faʻamalologa na saunia mai le lyophilisate e tutusa, paʻeʻeʻe poʻo samasama-paʻepaʻe.

Faʻateleina le iniseti, o le taumatau saʻo ma le tauagavale e tatau ona suia.

Octreotide Depot e le tatau ona faʻafefiloi i le syringe tutusa ma isi vailaʻau.

O le vailaau faʻasaina e teuina i totonu o le pusaaisa, ae i le aso o le tui, o le vial with lyophilisate ma le ampoule ma le solvent e mafai ona teuina i le vevela o le potu.

Acromegaly togafitiga

Mo tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina le octeotide puupuu (mo inisiua subcutaneous) e maua ai le atoatoa o le puleaina o faʻamaoniga o le maʻi, e mafai ona amata le pulega o Octreotide-o le aso i le maeʻa ai o le pulega mulimuli o le octetotide. Latou te amata togafitiga i se fualaau o le 20 mg i le 4 vaiaso, i lenei fualaau e faʻaaogaina ai le vailaʻau mo le 3 masina. I le lumanaʻi, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau e fuafua i faʻamaʻiga o le maʻi ma le faʻamoemoe o le GR ma le IGF-1 i le toto toto.

Afai i totonu o le 3 masina e le mafai ona maua se tali talafeagai, e le gata i le falemaʻi ma meaola (aemaise lava, pe a le pa'ū le maualuga o le GR i lalo ifo o le 2.5 μg / l), e oʻo i le 30 mg i le 4 vaiaso.

Afai a maeʻa le 3 masina o le faʻaaoga masani o se fualaau o le Octreotide-depot 20 mg o loʻo i ai le faʻaitiitia o le faʻamaualuga o le GR i le toto toto i lalo ifo o le 1 μg / l, o le faʻasalalau o le IGF-1 e faʻapitoa ma faʻamaloloina faailoga o le gasegase, o le a mafai ona faʻaititia se tasi i le 10 mg. O togafitiga e tatau ona faaauau i lalo o le vaavaaiga a le fale suʻesuʻe.

O tagata maʻi e maua se fua o le fualaau faasaina e mafai ona fuafua le faʻatupulaia o le GR ma le IGF-1 i taimi uma i le ono masina.

Pe a tofia le Octreotide-Depot e fai ma togafitiga pupuu i le va o vasega o le togafitiga o le radiation, faapea foi ma tagata gasegase o le togafitiga ma le togafitiga o le togafitiga e le aoga pe leai foi, e fautuaina e faia se faamasinoga o togafitiga ma le octreotide puupuu (mo le vaavaaiga) e iloilo ai gaioiga ma le faʻapalepale tagata taitoatasi, ma na ona faʻaaoga le Octreotide Depot e tusa ai ma le polokalame o loʻo faʻamatalaina i luga.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O le Octreotide e faʻaititia ai le absorption cyclosporin mai le iniseti ma faʻagesegese ai le faʻaleleia o le cimetidine.

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o le octetotide ma le bromocriptine, o le bioavailability of latter increases.

O loʻo i ai tusi molimau e mafai ona faʻaitiitia le faʻamaonia o le gasegase ole vailaʻau ole gasegase ole vailaʻau ole gasegase o le cytochrome P450, lea e mafua ona o le taofiofia o GR. Talu ai e le mafai ona vavaeeseina ia aafiaga tutusa o le octetotide, o vailaʻau faʻasolosolo i le isoenzymes o le cytochrome P450 ma maua ai se vailaʻau vavalalata (quinidine ma terfenadine) e tatau ona faʻasalalau ma le faʻaeteete.

Totoga o le tino o le endocrin o le gastrointestinal tract and pancreas

Mo tagata mamaʻi o loʻo faʻaaogaina le octeotide puupuu e maua ai le lelei atoatoa o le pulea o faailoga o le maʻi, ole fua muamua o le vailaʻau e 20 mg i le 4 vaiaso. E le gata i lea, i le amataga o le pulega o Octreotide-depot, o loʻo faʻaauau le faʻaaogaina o le tigā o le tigā mo le isi 2 vaiaso.

Mo tagata gasegase e le i mauaina muamua le sperm octronotide, ua fautuaina togafitiga e amata i le fua o le fualaau faasaina mo le s / c administration i le fualaau 0.1 mg 3 taimi i le aso mo le tusa ma le 2 vaiaso. E tatau lenei mea ina ia mafai ai ona iloilo lona aoga ma le faapalepale o le tagata lava ia. Naʻo le taimi lena e mafai ona faʻaaogaina le Ofe o Octreotide e pei ona faamatalaina i luga.

Afai a maeʻa le 3 masina o togafitiga, ua naʻo se vaega o le faaleleia ua ausia, o le Octreotide Depot 30 mg i le 4 vaiaso uma ua faatonuina. I mataupu pe a oʻo i totonu o le 3 masina o togafitiga e mafai ai ona maua lelei le faʻamautuina o faʻamatalaga faʻamalositino ma faailoga o meaola, e mafai ona faʻaititia le fua faatatau i le 10 mg i le 4 vaiaso.

Faʻatasi ma le talaaga o le faʻaaogaina o Octreotide-depot i nisi o aso (e masani lava i le lua masina muamua o togafitiga, seia oʻo ina ausia faʻamalama plasma o le mea galue), o faʻamaoniga o le tino o le tino o le gastrointestinal tract and pancreas e mafai ona faʻateleina. O ia ituaiga o gasegase ua fautuaina e faaopoopo atu i ai le sperm octreotide i se fualaau na faatonuina i luma o le amataga o le Octreotide Depot.

I le tulaga o le faalilolilo ma le le faʻamalamalamaina o le tino masani o le neuroendocrin o le pito i tua, o le maualuga o le colon, ileum, blind, jejunum ma le faaopoopoga, faapea foi ma metastases o le neuroendocrin e aunoa ma se taulaiga autu, O le Octreotide-depot ua faatonuina i se fualaau o le 30 mg i le 4 vaiaso. Faʻaauau le togafitiga seia oʻo ina mafai ona taofiofi le paʻu (sei oʻo ina oʻo mai faailoga o lona alualu i luma).

Faʻafofoina o le kanesa prostate-resistant

Ole fua muamua fautuaina o Octreotide Depot e 20 mg i le 4 vaiaso mo le 3 masina. I le lumanaʻi, e fesuiaʻi e le fomaʻi le fualaau e fuafua i faʻamatalaga o le faʻamaʻi o le maʻi ma le faʻamaualuga o le antigen faʻataʻoto i totonu o le toto toto.

Afai i totonu o le 3 masina o togafitiga e le mafai ona maua le lelei atoatoa o faʻamaoniga o faʻamaʻi ma meaola o meaola (faʻaitiitia PSA), o le a oʻo i le 30 mg i le 4 vaiaso.

O le Octreotide-depot e faʻaaogaina faʻatasi ai ma le dexamethasone o loʻo faʻaaogaina i le gagana tautala e tusa ai ma le polokalame lenei: 4 mg / aso mo le 1 masina, 2 mg / aso mo le 2 vaiaso, ma mulimuli ane 1 mg / aso.

I tagata gasegase ua leva ona maua togafitiga o antiandrogen, o le tuufaatasiga o Octreotide-Depot + Dexamethasone ua tuufaatasia ma le faʻaaogaina o le faʻalogo o le hormonone o le gonadotropin-o le pepa o le fale, lea e tui tasi i vaiaso uma.

O masina taʻitasi i le taimi o togafitiga, e tatau ona fuafua le faʻamalosi o PSA.

Tuua Lau Faamatalaga