Faʻaleagaina o le pipi pi i vodka mo le maʻisuka

O le maʻi suka o se gasegase tuga e mafua ona o le le lava o le insulin i le tino. O le faailoga muamua o loʻo maʻi se tagata i le maʻisuka o le kulukose maualuga. O le tele lava o lenei maʻi e ufitia ai le tino, o le televave lea o le paleni masima-masima e amata ona faʻalavelaveina, faʻapea foi le metabolism o protein ma gaʻo. Togafitiga o pepe mamago ma le maʻisuka atonu o le masani masani lea o le tau faasaga i lenei maʻi.

O lea la, e lua ituaiga o suka suka: tamaiti (tupu i se talavou), senile (tupu i se matua matua). Ae ui i lea, i itu uma e lua, o le faʻamaʻi e aʻafia ai le tino ona o le le lava o le inisalini i totonu o le toto. E le gata i lea, o le mafuaʻaga autu o le maʻisuka o se ituaiga soifua maloloina, e pei foi o le mafaufau o le tino i lenei faʻamaʻi.

O le asō o le a tatou talanoa e uiga i le togafitia o le maʻisuka ma pepe oti ma tuʻuina mai ni mea taua e uiga i taualumaga e faʻaaoga ai lenei fualaau faasaina.

O mafuaʻaga autu o le maʻisuka:

  1. Se vaega patino o le tino
  2. Le lava taaloga ma le gaioiga galue
  3. Meaʻai le lelei (faigofie faʻalelei meaai)
  4. Manatua ma le atuatuvale
  5. Faaopoopoga pauna
  6. Ava malosi
  7. Fuʻa

Faʻavae i luga o mafuaaga uma o loʻo taua i luga, e mafai ona tatou maua se tasi o faʻataʻaiga lautele e tatau ona e tausisia se meaai lelei, tausia se soifua maloloina lelei ma auai i se taʻaloga malosi, o le a le mafai ona e faʻamaʻiina. E taua le faaopoopo atu o le togafiti o le maʻisuka ma pepe oti o se auala sili lea ona lelei e foʻia ai le maʻi, peitaʻi, e faasino atu i tulaga patino mo le faamatalaina o metotia.

FAʻAALI: Aua neʻi faʻavaivaia le loto, o loʻo i ai se ala e alu ese ai!

Afai na tupu o oe poʻo tagata latalata mai ia te oe ua e maʻi i le maʻisuka, ona le tatau ai lea ona e le fiafia ma le fiu, e taua le manatua o soʻo se faʻamaʻi e mafai ona faʻamalolo. O le maliu o le povi i le maʻisuka o loʻo i ai se faʻamalologa faʻamalolo ma faʻagesegese ai le gasegase o le faʻamaʻi, ma e fesoasoani malosi foi i le toe faʻaleleia o metabolic processes i le tino o le tagata. O le faʻamautuina o mea e faʻaitiitia ai le suka ma faʻaleleia le mafai ona mafai ona maua i sela (ituaiga membrane).

O le a le fasi manu fasi?

Peʻa o le povi - o tino o uʻamea ma pi na maliliu i lo latou oti, o le igoa lona lua o sea vailaau faʻasaina o se vele o pi. E toatele tagata latou te le masalomia le i ai o se fomaʻi faʻamalolo e aofia ai togafitiga o le maʻisuka. Sa mafai e saienitisi i le salafa o le lalolagi ona faʻamaonia o togafitiga ma le pipi o le maʻisuka o le auala aupito sili lea ona aoga. O mea faʻamalolo o se mea e faʻaleleia tele pe afai e faʻapitoa faʻatasi ma fualaau faisua ma fualaau aina suamalie, fuālaʻau fuālaʻau, togalaau, ma isi mea masani.

O le tele o tagata gasegase o loo mafaufau pe faʻapefea ona faʻaaogaina le peʻa o le pipi, ma o le mea sili ona taua - i le aofaʻi. O le fualaau o le fualaau faasaina e faalagolago i le mamafa o le tagata.

Totoga mo le togafitiga o pepe oti ma le maʻisuka mo maʻi:

  1. Pauna e oo atu i le 50 kilokalama - 20 K. Vaega ole meaʻai ole suʻi faalua i le aso, pe a uma ona 'ai
  2. Pauna mai le 50 i le 65 kilokalama - 25 K. mati faʻalua i le aso
  3. O le mamafa mai le 65 kilokalama ma le maualuga - 30 K. suauu faalua i le aso

O le faagasologa o ia togafitiga e tatau ona tumau mo le tasi le masina, ona faia ai lea o se lua vaiaso malolo, ona toe amata togafitiga lea mo le masina e tasi. O le faagasologa o togafitiga ma le oti oti e mafai ona toe fai 3-4 taimi ile laina.

Faʻamatalaga e uiga i fualaau faasaina

Talu ai nei lava, na faia ai se suʻesuʻega a tagata na taumafai e faʻamalolo le maʻisuka i le oti oti.

O le toatele oi latou na latou faamatalaina ni tala manaia e oo lava i le faaiuga na latou le talitonu i le faamaloloina o meatotino o lenei oloa. Ae ui i lea, ina ua uma ona faaaoga masani, na lagona ai e le au gasegase se alualu i luma taua i le manuia, faapea foi ma suega na faaalia ai le faaitiitia o le suka i le tele o pasene.

E tasi le tagata na mafai ona foia le faamai i le fesoasoani o le pulu o le pipi ma sa matua fiafia lava e faasoa atu lona aafiaga i isi tagata gasegase. Sa ia tusia se tusiga i totonu o se mekasini ma talanoa e uiga i se tasi aso na ia filifili ai ma le mausali o le a avea le meli ma se oloa e sili ona taua i lana meaai mo le vaitaimi o gasegase. E leʻi pine ae taʻuina atu ia te ia o le gasegase o le pipi i le maʻisuka o le ai ai se aafiaga lelei i le tino ma fesoasoani lelei tele.

Ma a mavae ni nai masina, o fomaʻi, o loʻo tilotilo i taunuuga o le suʻega, e le mafai ona talitonu io latou mata: na toe foʻi mai le maualuga o le suka i le masani. Na faateia i latou ma mo se taimi umi latou te le talitonu o le vaega e mafai ona i ai se aafiaga faamalolo i luga o le maʻi.

Bee subpestilence

E leai se manaʻoga e faʻafiafiaina oe lava ma le faʻamoemoe o togafitiga faʻasolosolo ile pisipisia o le maʻisuka e mafai lava ona faʻaumatia atoa le faʻamaʻi. O le mea e leaga ai, o le maʻi suka o le faʻamaʻi lea e mafua ai le faʻaaoga pea o fualaau. Ae ui i lea, i le faʻatasi ai ma togafitiga uma, o le pisia o pipi e faʻaleleia atili ai le tino ma le maʻisuka ma o le a le faatagaina le suiga i se tulaga maualuga.

O le mea sili ona taua o loʻo i totonu o le paluga o laʻau o le chitin. Chitin o se polysaccharide e le mafai ona suauu i le vai ma le ava malosi. E le gata i lea, o le fasi manu fasi e aofia ai le melanin, lea e aofia ai i le faʻamamaina o le tino atoa ma faʻafoeina faiga faʻavae, faʻapea foʻi le faʻaleleia o puipuiga.

Laʻau o le laʻau o le laʻau

O le tele lava o taimi, o mea inu ava, decoctions ma le vai e maua mai i le pipi o le pipi, e seasea lava ona faaopoopo atu i le ointments. O nei vailaau e le gata ina fesoasoani e togafitia ai le maʻisuka, ae fesoasoani foi e faateleina le malosi ma le puipuiga.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina o gaioiga mai le pipiʻi o le pipi, o le a mafai ai ona matua faʻaleagaina soʻo se faʻamaʻi. O lenei vailaʻau e faʻamamaina ai le toto ma maua ai se toe faʻafouina.

E leai se faʻailoga, ae ua fautuaina mo le faʻaaoga mo le puipuia o le maʻisuka.

Taulimaina o pi mamago ma le maʻisuka o le a le afaina ai le tino, o lona uiga o le faʻaaogaina o le a naʻo le aoga. E manaʻomia i taimi uma le taʻitaʻia o se olaga ola maloloina, faʻamalosi i le faʻamalosi ma le faamalositino, o le taimi lea e faaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi i le leai.

  • Faʻafesoʻotaʻi mo le maʻisuka: matou te faʻaogaina le auala e fai ai togafitiga o gasegase

O le tuputupu ae o le tamaʻi tama i Aferika i Saute po o Asia ua lauiloa mo ona faʻamalologa.

Laʻau laʻau mo le maʻisuka: faʻafefea ona togafitia le faʻamaʻi ma togafitiga masani?

E tatau ona maitauina o le laʻau bay i le maʻisuka e mafai ona fesoasoani i le faʻaitiitia faʻaititia.

Tomai faʻavae mo le maʻisuka - o se lisi o fualaʻau mo togafitiga

I vailaau, o loʻo i ai le faitau selau o faʻamaʻi tuga e le mafai ona faʻaleleia. Tasi o lenei lisi umi.

Pelu o le pisia ma le maʻisuka

O oloa o le tausiga o le beekeeping ei ai le tomai gafatia tulaga ese e toe faʻafoʻi ai faiga faʻavae i le tino. Togafitiga o le maʻisuka faʻatasi ma se kolone pipi tele e faʻamalosia tele ai le ata o le maʻi ma fesoasoani e faʻamalolo ai faʻamaoniga sili, faʻamalolo o maʻi pipisi ma manuʻa. O togafitiga faʻatasi ai ma le pepeti o maliu e faʻaaogaina e fomaʻi masani ma fomaʻi faʻamaonia. O le aafiaga o togafitiga e le o toe mamao.

O le a lenei mea ma le faʻapena?

Podmor - o nei fatu pi ua mate. E masani ona taʻua o le pestilence e pei o le laʻau o pi, pusi pipi ma le chitosan. O le pusi o le chitin o le pipi e aofia ai se mea faigata o mea, lea e aofia ai elemene nei:

  • Melanin o le taofiga lea o vailaau eletise e vali ai ie i lanu eseese,
  • heparin - o se vailaʻau e puipuia ai le tuiina o toto,
  • glucosamine o se aminosaccharide o se meafale mo mea faʻafesoʻotaʻi ma faʻamalosia ai ma mafai ai.
  • pia venom - apitoxin, o loʻo i ai ana faʻalavelave faʻapitoa, anti-inflammatory ma antiseptic meatotino,
  • acetic acid na faia i le taimi o le faʻamalosiina o le ava malosi ma vaega eletise.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapēfea le aoga o le fasioti tagata i le togafiti o le maʻisuka?

O le maliu o le po i le maʻisuka ei ai sona aafiaga lelei i le tino:

  • faʻaitiitia ai le avanoa e atiaʻe le garyrene matutu,
  • faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma gaʻo susu i le ate,
  • faʻaitiitia le manaʻomia mo inisalini,
  • faamalosia le puipuiga a le tino
  • faia malosi toto ma sili atu ona fua
  • faʻaleleia le tino ma le faʻafouina o le tino,
  • faaleleia atili moe, manaʻo ma isi galuega.

Toe foʻi i le laulau o mea

E faʻapefea ona fai?

Mo le faʻaleleia o le tulaga o le maʻisuka, o le paluga o paluga e faʻaaogaina i foliga o se paʻu palapala, o suauʻu, mea faʻapipiʻi ma mea laiti. O le fualaau o le fualaau faasaina ua faatonuina e le fomai. O le mea sili ona taatele o le togafitiga nei e faʻatonutonuina. Ole fua ole fua e fuafua i le mamafa ole maʻi. Afai o le tagata maʻi e mamafa le 50 kilokalama, ona toʻatasi lea o le 20 fuga o le chitosan infusion. Mo le 10 kilokalama i luga o le 50, e 5 fuga ua faaopoopoina. E tatau ona ave le 30 minute pe a uma se taumafataga, lea o le a faʻaleleia ai le aʻafiaga o le vailaʻau. Mo le togafitiga o le maʻisuka, o le muamua ma le lona lua, o le pisia o le pipi o le pusa o le 2 r / Aso e iai le vaeluaga o le 12 itula.

Malosiaga mai le oti

Malosiaga mai pepe mamago e mafai ona saunia na o latou lava poʻo faʻatau mai o se faʻaopoopoga o meaola faʻapitoa i faleoloa faapitoa. Mo le saunia e le tagata lava ia o le paʻu, e sili atu le faʻaaogaina o le vevela. O le vaitau o le mafanafana e maua mai ai e pi ia pollen ma nectar, ua tumu i mea aoga, ma e le o gaosia foi i vailaʻau.

Malosiaga mo tincture e mafai ona faʻatau i le fale talavai, faʻapea foi ma le saunia tutoatasi i le fale.

Faʻaaogā lelei tagata taʻitoʻatasi e aunoa ma se mamanu ma se manogi. Ina ia faʻamamāina ē ua maliliu o mea leaga laiti ma otaota, e tatau ona e saluina i totonu o se faʻavevela ma ni pu tetele. Ona faʻamago ai lea o pi mama mai bees i le vevela o le 40-45 tikeri ile ogaumu, faʻafefiloi taimi. O le gasegase i lalo o le tino e umi se taimi umi pe afai e teuina i totonu o se pusa susū o le natura masani i totonu o se potu e lelei le folasia ma e leai se asu. Mo togafitiga togafitiga, o le oloa e mafai ona faʻaaogaina i lona foliga masani, faʻapea foi ma foliga o se paʻu eleelea o le paluga, faʻamaina o le ava po o suauu.

Ina ia saunia le paʻu, ua lava lea e ave ai se peʻu mamago ma tipi i se kofe kofe i se paʻu palapala. E amata le faʻaaogaina o le pulupulu i le 0.5 tsp., Faʻaliliu lemu i le 1 tsp. afa itula ao le i fafaga faalua i le aso (taeao ma afiafi). O meaʻai e tatau ona fufulu i le vai pe faʻafefe foi i sina vaega itiiti o le vai ma le inu.

Tuua Lau Faamatalaga