Tisuka kulimi kulimi kulimi

O lenei metotia tulaga ese e le manaʻomia ai mea faʻapitoa faʻapitoa ma e faigofie ona saunia i le fale. E fufuluina ni luʻu ma sasaa i le vai i le fua faatatau o le 1:10. Simmer mo le 15 minute. Maua teuteu o le sipisi peel i le maʻisuka vevela ma 'aina le afa afa i le aso i le maeʻa ai o taumafataga. O le decoction e faʻasaʻoina le toto maualuga. E faʻaaogaina mo faʻamaʻi e maua ai le maʻisuka, maʻi fatu fatu ma le angina pectoris.

Faia o le sipisi kopa

Onion husk tii o se tasi lea o auala pito sili ona faigofie e saunia ai fualaau e maualalo ai le suka. O le inuina o le inu mo le masina e saofaga i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le toto suka.

I le faaopoopo atu i le maualuga o le kulūkose, e maitauina e tagata maʻi se faʻaleleia atili i le vaega o meaʻai, o le faagasologa o fualaau oona, ma le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

Lea ua saunia i le auala lenei:

  • Fufulu 1 le sipunipuni o le paʻu, tuu i totonu o se vevela ma sasaa vai inu (200 ml),
  • e tumau le 20 minute.

Fufulu le lauti ao leʻi 'ai ma faʻaigisi le keke. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faaopoopoina se laulau o le suamalie. Inu se vai 100ml i le tele o taimi i le aso i vaitaimi masani.

O a aoga o le sipisi?

O suʻesuʻega o loʻo faʻaalia ai o faʻamalologa o faʻamaʻi mai aniani o loʻo i totonu o lona fatu. O le mea autu o loʻo galue i le paʻu o se mea e taʻua o le quercetin.

Quercetin o se faʻamaʻi masani, ma o lona faʻatupulaia i le oloa e oʻo atu i le 4%. O lenei vaega e foliga mai o se fesoasoani taua mo toto toto, aua e faʻamalosi ai puipui puipui, ma tuʻuina atu ia i latou le malosi ma le mausali.

O le a le mea faʻalavelave e aʻafia ai le toto i totonu o le tino. O le mea lea, o le vailaau e fesoasoani i le faamalosia o puipui o toto toto i le maʻisuka, o le mea lea, o se taamilosaga atoa o le toto ua faavaeina.

O le mea lona lua e aupito sili ona taua i se togafiti togafitiga e faʻalavelave - o mea mamana mamana ma meatotino faʻapitoa. O le mafuaʻaga lea latou, e oʻo lava i infusions, deco deco, taofi o latou faʻamalologa, e aoga tele i le tele o pathologies o le maualuga o le manava o le tino.

Ono peel e aofia ai vaega nei:

  • Carotene, eseese vitamini.
  • Organic acid
  • Antioxidants.
  • Potassium, iron, phosphorus.
  • Isi elemene.

O le kulimi oona e tele mea e faʻamalolo ai. O loʻo i ai se faʻamoemoe, antioxidant, antispasmodic, toe faʻafouina ma le malosi. E le gata i lea, o loʻo i ai se faʻamamaina, faʻamalositino, faʻaoga toto.

Faʻafefea ona saunia lelei le paʻu ina ia le maumau ai ana meatotino? Muamua lava, o mea e tatau ona e gauai atu i ai: e sili ona lelei le faʻaaogāina o le faʻamamaina mai fua o loʻo ola i lau lava 'upega tafaʻilagi, poʻo le faʻatau saʻo mai le au faifaatoaga.

E pei lava o soʻo se fualaau aina, aniani, lea ua tupu faʻatasi ma le faʻaopoopoga o vailaʻau faʻasolosolo, vailaʻau faʻavavevave ma isi mea, faaputuputu otaota ma isi mea matautia mo le tino o le tagata.

Onionele tapenaga sauniuniga mo vailaau faafomai:

  1. Tipi le aniani i se paʻu.
  2. Aveese ma le faaeteete fuʻa uma.
  3. Teuina i totonu o se nofoaga lelei, lea ei ai sina tulaga maualalo maualalo.

E taua le matauina ao le i faʻaaogaina le paʻu, e tatau ona fufulu i lalo o le vai tafe. Afai o le flake e foliga mai e leai se foliga vaaia e iai ni faailoga o le pala po o se faamai, ona tatau lea ona lafoai, e le talafeagai mo le sauniuniga o se vailaau faafomai.

Onion huske recipes

I isi vailaʻau, e tele auala e saunia ai le kulisi. E leai ni faʻafitauli i le kuka, o lea e mafai ai e tagata uma ona kuka i le fale.

O le auala sili ona faigofie e faʻaitiitia ai le suka o le toto o le lauti ma le faʻaopoopoga o pepeti. O vailaau uma o vailaau i totonu o sea ituaiga meainu e le aveesea ai lo latou malosi. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai afai e inuina se vai inu i aso uma mo le masina e tasi, ona faʻaitiitia ai lea o le kulukose i totonu o le tino.

E le gata i lea, o gasegase e matauina o le tulaga o le paʻu, lauulu, ma fao e faʻaleleia ai, o loʻo faʻaaogaina tusi o meaola ma gastrointestinal, o le gafatia o le galuega ua faateleina, ma o le malosi o le tino ua faateleina.

Ina ia faʻaitiitia le toto toto, ua saunia le lauti e pei ona taua i lalo:

  • E te manaʻomia se sipuni se tasi o le oloa, lea e tatau ona mulumulu lelei i lalo o le vai inu.
  • Auina atu le sipisi peel i le taapot, faaopoopo 200 ml o le vai, tapunia le tapuni.
  • Ufiufi i totonu o se mafanafana mafanafana poʻo isi mea, alu e faʻasolo mo le 20 minute.
  • A maeʻa ona e faamamaina le vaiinu, faʻaopopo se vaega itiiti o le meli masani po o le suamalie, ma inu.

E fautuaina e te inu ni nai ipu ile aso i taimi masani. E taua le matauina e ui lava e mafai ona faaopoopo le meli i le lauti, ae peitai, e le fautuaina. O le mea moni o le i ai i totonu o se vevela vevela o le a leiloa uma lona aoga aoga faʻale-natura.

O le fagu paʻu mo le maʻisuka ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. Ave le kulimasi peel, olo i se tulaga paʻu. O lenei faagasologa e mafai ona faia i le faʻaaogaina o se mea e teu ai kofe.
  2. Ona e manaʻomia lea e lua ni sipuni tele o le paʻu ma faaopoopo i ai le 100ml o le ava (e mafai ona suia i vodka lelei).
  3. Tapuni ipu, tuʻu i se mea pogisa, faʻaauau i le vaiaso. A maeʻa togafitiga e te manaʻomia e maua, faʻaaogaina.
  4. E tatau ona faʻaalu faatolu i le aso 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
  5. O le vailaʻau e 20 laulaʻau o le vailaau faʻasaina, lea e faʻafefiloi ma le olive poʻo isi suauu.

O le umi o ia togafitiga e le itiiti ifo i le lua vaiaso. Ina ia faʻamalosia le iuga, o le ae manaomia le inu i le vasega lona lua, lea e amata i le 10 aso pe a maeʻa. O suʻega o maʻi e faʻaalia ai mai le faʻaaogaina o se vailaʻau, o le suka e amata ona faasolosolo ina faʻaitiitia, ona faʻasaʻoina ai lea i le tulaga maualuga.

E taua le matauina o ia ituaiga o fualaʻau ei ai le faʻasaina. Hoods mai soʻo se vaega o le sipisi, o le sipisi tila e solia i le i ai o faʻamaʻi faʻafefe i ia oloa.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le tincture foi o loo i ai se vaega o le ava, lea e faalēaogāina i patho nei: gasegase oona, gastritis, urolithiasis, processive inflammatory in the kidneys, aemaise lava i taimi o faigata.

Ona o le mea moni e faapea o le oloa e aofia ai le maualuga o le faʻasalalau, e le fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata ei ai le maualuga o le toto coagulability.

Aua le faʻaaogaina le sipisi i le taimi o le maʻitaga poʻo le susu.

Fualaau lelei: o kulimi ma decoction

O elemene e masani ona galue malosi o le sipisi e mafai ona saofaga i le faʻaititia o le toto toto i le maʻisuka. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o tupe e faʻavae i luga o sikuea o le siosiomaga e aoga tele, ae ia maua le manaʻoga e manaʻomia, e tatau ona e faia se togafitiga o fale.

O le teuteu o le sipisi ua saunia vave ma faigofie, o le a le manaomia ai tomai faapitoa. Ina ia saunia le susu, o le ae manaomia se tamai lima o lanu tilati. E tatau ona mulumulu lelei ile vai malulu, asiasia mo le pala.

Ona tuu lea i totonu o se atigipusa, faaopoopo i ai se tamai vai, ma tuu i luga se afi. Aumai i se vevela, afu mo le lua minute, ona tape lea o le vevela. Faʻailoga mo se vaitaimi, pe a maeʻa ona fai.

E tatau ona e faʻaaluina i le tele o taimi i le aso. O nisi o iloiloga e fautuaina ai le inu 100 ml tolu taimi i le aso; o isi tagata gasegase e fai mai e lava le faalua i le aso. Ae ui i lea, afai o le tagata maʻi e le afaina i lenei oloa, e oʻo lava i lona faʻaaoga tele e le afaina ai o ia.

Faʻasaga i tua o le maʻi suka, o le toe faʻafouina o le malosi o le paʻu ua faʻaitiitia. E masani ona tupu o se tamaʻi pepe i luga o vae e maua i le maʻisuka e mafua ai le tiga e le mafai ona tatalia, ae e le faʻamalolo mo se taimi umi.

O le faagasologa o le toe faʻaleleia o le paʻu e mafai ona faatelevaveina e ala i le saunia o se suauu e faʻavae i luga o pepeti. Ina ia saunia, e tatau ona e faia laasaga nei:

  • Faʻamama maeʻaeʻa mea uma i lalo o le vai, ia faʻamago.
  • Ma le isi, e lua ni lima lapoa o le paʻu ua paʻu i le paʻu.
  • Pe a uma ona faʻafefiloi lenei uʻamea ma soʻo se kulimi faʻamaoni poʻo le sipili gaʻo. Afai e leai ni tupe i totonu o le fale, e talafeagai lelei le gaʻo.
  • Teuina le suauu i se mea pogisa ma se vevela vevela.

E faʻatagaina le faʻaogaina o suauu mo manua e le faʻamalolo ai, mo le dermatitis ma pathologies fungal. Ma le faʻaumatia foi o faʻamaʻi, paʻu ma masini.

E leai se taimi faatapulaʻa i le umi o le faʻaaogaina.

Taʻi Togafitiga o le Maʻisuka

O eleni o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale e vave vave ma faʻamalosi le faʻamalosiina o le tino o le tagata, faʻaitiitia faʻamaʻi, malosi le faʻamaʻiina o le maʻisuka, ma fesoasoani e maualalo le toto suka.

O fomaʻi fautuaina e ai aniani aniani mo togafitiga o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o tagata uma na gauai atu i totonu o se "mea" faapena. O le mea lea, o loʻo i ai isi mea faʻaaoga mo aniani, mo se faʻataʻitaʻiga, o se mea gaosia.

E mafai ona faʻaaoga tusa lava pe o le a le tulaga o le faʻamaʻi ma pathoni e fesootaʻi, ae leai ni tapulaa i le tele. I se isi itu, afai e te faaopoopoina aniani gaʻo i au meaʻai i aso uma, ona oʻo lea i se taimi puupuu lava, e mafai ona faʻaitiitia le suka.

O le kuka tao tao gaʻo e matua faigofie lava: ave ia aniani ma fufulu, e le manaʻomia ona e aveeseina le paʻu. Auina atu e tao i totonu o le ogaumu seia uma ona kuka (e mafai ona siaki i se naifi, pe a faigofie le naifi i le sipuni, ona saunia ai lea).

Onion-based, e mafai ona e saunia le tincture: ave ni aniani lapoa se lua, tipi, sasaa 200 ml o le vai, tuu mo le 24 itula. Ave lua teaseti faatolu i le aso pe a uma taumafa. O le togafitiga e 15-20 aso. I le faaiuga, e mafai ona e valaauliaina le tagata faitau e faamasani i le auala e mafai ona fesoasoani ai buckthorn i le maʻisuka ituaiga 2.

O le taloni o le oniono o se vailaau lelei ma gafatia mo le togafitia o se "maʻi manaia". O le lelei o lenei metotia o le leai lea o aʻafiaga o le itu ma se lisi laiti o le faʻasaina. O le vitio o loʻo i lenei tusiga o le a faʻaauau pea le togafitiga o le kulimi.

Onione peel i le maʻisuka, togafitiga ma le teuteu

O mea faʻamalolo o aniani ua leva ona lauiloa. Atiaʻe aluga mo le silia ma le 5000 tausaga. E tele mea na tusia e uiga i ona faʻamalologa. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaogaina vaega uma o le aniani: laulaʻau lanumeamata, aniani ma le paʻu. Ae toaitiiti tagata e iloa lena mea aniani tipi i le maʻisuka - meafaigaluega aoga.

Quercetin, antioxidant ma bioflavonoid ua lauiloa o le mea autu o le togafitiga masani. O nei mea o loʻo avea ma fesoasoani lelei i vaʻa toto i le tausisia o le galasticity. O le lona lua e ala i vailaau faafomaʻi e faʻaleagaina, faʻaoga faʻapitoa. Onionu peel e faʻaaogaina i infusions, deco deco ma extracts.

Konstantin Makarov le fua mo le maʻisuka

Onion husk diabetes treatment

O le auala sili ona faigofie e togafitia ai le maʻi o le lauti. E le o seleseleina mo le faʻaaogaina i le lumanai, mo le maualuga o le 6 itula. Mo lenei, 1 tbsp. l taloina i le vai inu, i se voluma o le 1 tioata. Faʻaosooso 20-25 minute. Ona faamama ma 'ai. E mafai ona e faʻaopopo se sipuni o le meli.

Aisea e aoga ai le paʻu? O le vaega autu o le sulfur poʻo allicin e faʻaitiitia le maualuga o le toto toto, ae saʻo.

O le sipuni o le eleni e tele atu meaʻai nai lo le siʻosiʻamea. O lenei:

  • vitamin PP, B, C, E,
  • quercetin
  • mea faʻalavelave ma antioxidants,
  • carotene ma le potassium,
  • calcium ma le uʻamea
  • fuluʻi ma le sulfur,
  • vailaʻau faʻasaina ma masima.

4% quercetin o le faavae o se antioxidant. O lenei vaega e faʻalautele ai le leo o vaʻa e sili ona mafatia i se faʻamaʻi o le suka suka.

Le fesoasoani i alii

O le toʻatele o tamaloloa, ua latou pasia le 50-tausaga le maualuga, amata ona pagatia mai faafitauli o le prostate. O lenei faʻamaʻi e ono mafai ona iloa e ala i le masani ona faia.

"Otaota" mai lenei fualaʻau mumū o le a fesoasoani e faʻateʻa ese ai se maʻi pei o le adenoma. I le taua faasaga i le faamai, o le uluai sui lagolago, aemaise lava i lona uluai pepa, o se teuteuga.

O loʻo saunia e tusa ai ma le suʻega lelei e suʻeina: suʻe le galati - 4 tbsp. punetini, fufulu, tuu i totonu o le vai inu - 600 ml, faʻapipiʻi mo le 5 minute, faʻasolosolo tasi le itula.

Taumafa 1/3 tioata ao le i fafagaina faatolu i le aso mo le 2 vaiaso, ona ave lea o le lua vaiaso, ona toe fai loa lea o le taualumaga.

O le isi fua mo le prostate. Ave 2 tbsp. l hazel ma le atigi, sasaa le 2 ipu vai, mafolafola mo le 5 minute. Faʻasaga muamua aʻo leʻi 'ai mo se kuata o le tioata 4 taimi i le aso. O le vasega e 2 vaiaso.

Sa matua fefefe se tasi tagata i le taotoga mo le adenoma, ma amata ona inu se paluga faamalolo. Afai e te talitonu ia te ia, ona toe lagona ai lea i le vaiaso lona lua le faamalolo. E mafai ona e suʻeina e avea o se faʻaopoopoga i le togafitiga na faʻamatala mai e le fomai.

O fua nei e tatau ona naʻo iloiloga lelei: 0.5 l o le vai e ave i le tioata o mea mata, e kuka mo le 6 minute, ona tuʻu ai lea mo le 40 minute, ona faaopoopo lea o le meli i lenei mea - 3 tbsp. l Inu lenei fua mo le 5 aso i le afa o le ipu tioata 3 taimi i le aso.

Ona maeʻa ai lea o le 5-aso malolo, pe a uma ona fai le masima e tatau ona fai. Ina ia faia lenei mea, ave le 200 grams o le masima i le 2 lita o le vai, faʻasala i totonu, faʻamamaina se solo, vili fafo, afifiina ia lava, taofi mo le 2 itula. Ona toe fai lea o le vasega atoa mai lava i le amataga.

Onion husk tincture

Mo le kukaina, e te manaʻomia vaʻa vevela.

  1. Toto le meaʻai i le kolati kofe. 2 leotele puno o le paʻu o le a manaʻomia.
  2. Tuu le paʻu palapala i totonu o se ipu tioata ma faaopoopo le ava / vodka i ai. O le ae manaomia le 100 ml.
  3. Kuni le fagu ma se tapuni ma alu mo se vaiaso i se nofoaga pogisa.
  4. Ona faamama lea o le oloa.

Inu le vailaau faafomaʻi faatolu i le aso mo le afa itula i luma o meaai autu.

O se tasi o vailaʻau e 20 fula. O le ava malosi e tatau ona faʻafefiloi ma se vaega itiiti o le suauu manogi, e pei o le olive. O le umi o togafitiga e lua vaiaso. Ina ia faʻamalosia le aafiaga, e tatau ona toe faia togafitiga i le 10 aso pe a maeʻa le vasega muamua. O le faʻaitiitia o suga toto e faasolosolo malie malie, faatasi ai ma le faʻamautuina atili o kulūkose maualuga.

O faʻamaoniga i le aveina o fualaau faasaina e:

  • tali atu i aniani,
  • manava o le manava
  • so o se faatulagaga o gastritis,
  • afaina o le fatugao
  • fomaʻi faʻamalosi,
  • tauaveina se tamaititi
  • susu.

O luga o le anu oona o loʻo i ai le tele o mea masani, o le mea lea, o tagata e maua i le toto maualuga e tatau ona teena le togafitiga ma fualaau faasaina e faavae i luga.

Auala e tao ai aniani mo le maʻisuka

Naʻo se fomaʻi e matauina le tagata maʻi e mafai ona ia fuafuaina le taimi o le anapogi mo ia, ma o lenei faiga e maua ai se togafitiga faʻapitoa, ma e le faʻaleagaina ai le tulaga o le maʻi. E masani ona faia le anapogi faʻamalosi i se aso e sefulu-aso, a maeʻa ona faʻaleleia lelei le manuia o le maʻi.

O mea faʻapitoa (dietitian ma endocrinologist) e tatau ona le gata ina fetuunai le taumafataga, ae ia taʻu atu foi i le tagata maʻi le auala e aluese ai mai fafo. E fautuaina e amata anapogi ma le faʻaaogaina o le vai (meaʻai). Atonu e aofia ai:

  • Soo se sua mai fualaau faisua, ae faʻafefe i vai,
  • O le suamalie suamalie o fualaau aina mai fualaau faisua e le faʻaaogaina,
  • Whey,
  • Vailaʻau suamalie.

I le 2-3 aso o le anapogi, ua fautuaina ina ia vavaeese atoa le masima ma meaʻai uma e maua ai le tele o porotini i le taumafataga.O lapisi mai salakeke, soupu o fualaau aina, alalaupapa e mafai ai e le tagata maʻi ona faʻamalosia le taunuʻuga na maua i le taimi o le anapogi i se umi umi, ma avea foi ma faʻamaʻi lelei mo le faaleagaina o vae, ua taʻua o le "maʻisuka vae."

Taumafa i le aso i se tagata gasegase i le maʻisuka i le taimi o le anapogi e tatau ona faʻatapulaʻa i le lua taimi. E talitonuina o le itiiti ifo o le aofaʻi o taumafataga i le ao, o le faʻaitiitia le faʻatagaina o le inisalini i totonu o le toto. Ole aofaiga ole inisalini e ulufale i totonu o le toto e le faʻalagolago i le numera o 'aiga e maua e se tagata maʻi, o lona uiga leai se faʻaopoopoga pe faʻaitiitia. O le matelaina e fesoasoani i le faaitiitia o le tino faaletino i le tagata maʻi, peitaʻi, a maeʻa le taumafataga, e tatau ona le gata ina toe faʻafoʻisia le mamafa, ae ia faʻateleina foi. O le mafuaaga o le avega i luga o le maso masse o le maʻi, lea e fesoasoani e faʻaititia le aofai o le inisalini.

I lenei vitio, e talanoa auiliili e le fomaʻi ia mataupu faavae o le maʻisuka togafitiga e ala i le anapogi.

O le anapogi muamua e fautuaina ina ia faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi ile falemaʻi. Puleaina o le gasegase o le faamai i le taimi o le taumafataga e tatau ona faia e se tagata fai meaʻai, faatasi ai ma se siama o le maʻisuka ituaiga 2 o lenei mea e tatau ai. Mo le anapogi muamua, e tatau ona saunia le tino. Mo le faia o lenei mea, ia nofo sauni i le 'ai o meaʻai e na o laau totō e mafua mai i le 2-3 aso, faʻapea foʻi le suauʻu olive 30 g i le aso. I le taimi sauniuni ao le i anapogi, e tatau foi ona faaopoopo se enema, lea o le a fesoasoani e faamama le tino.

I le aso 4 po o le 6 mai le taimi o le anapogi, o le tagata maʻi e ulu atu i se faʻalavelave faʻapomaʻi. E mafai ona o mai faatasi ma le manava manaia, ae o le taimi e mou atu ai. O se faʻagasologa talitutusa e fesoʻotai ma se faʻaitiitia i le maualuga o ketones i le toto. O le galuega autu o le anapogi o le faʻavasegaina lea o le aofaʻi o le kulukose, faʻamaonia le faiga o mea faʻapitoa, faʻaitiitia le avega i luga o le paʻu ma faʻaumatia uma faailoga o le maʻisuka.

O gaʻo o se mea aoga tele i le tau faasaga i le maʻisuka. O ona faʻamalologa e mafai ona maua e ala i le faʻaaogaina i soo se ituaiga: mata, falai, kuka poʻo tao. O le tele o fesoasoani lelei e faʻaitiitia ai le toto toto gaʻo gafa ona o le maualuga o mea o le sulfur i lenei oloa. E faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini, ma faʻamalosia ai foi le faagasologa o le galue i totonu o meaʻai. E lua filifiliga mo le togafitia o le maʻisuka ma aniani.

Faʻasalaga 1: O le oona e tatau ona vaʻavaʻa ma faʻamaʻaʻaina mea faigaluega. Gagau mea i totonu o se fagu ma faaopoopo i ai 2 lita o le vai vevela vevela i ai. O lenei siaki o loʻo teuina i totonu o le pusaaisa 24 itula aʻo leʻi faʻaaogaina. Ae leʻi amata ona e 'ai, ave se fagu i le 20 minute ma fua i luga o le aofaiga o le tasi vaetolu o le voluma o se tioata masani, faaopoopo i ai le sipuniti o le acetic acid (vailaʻau oona). E tatau ona faia lenei mea faʻatolu i le aso atoa. A maeʻa le tele o le vai i totonu o le fagu o le a faʻaitiitia, e tatau ona toe faʻatumu i le vai (vai inu vevela).

Filifiliga 2 O lenei mamanu ua fautuaina mo le faaaogaina mo na o tagata matutua! O le paʻepaʻe o le ulu o le a manaʻomia le 100 g. E tatau ona tipi ma faʻaopopo i mea o le uaina mūmū mūmū, 2 lita i le voluma. Tuu le taoto mo le 10 aso i se nofoaga malulu ona mafai lea ona e aveina. Ole fua ole fua mo le puipuia ma le togafitiga e 15 g pe a uma le taumafataga. I le gasologa o le tausaga, o loʻo faʻaauau pea i aso uma mo aso e 17, ona toe faia lea o le faʻataʻitaʻiga pe a uma le tausaga. O togafitiga faapena e fesoasoani i le faatumauina o le suka masani.

O eleni paʻu ei ai foi mea aoga ma fesoasoani i le tau faasaga i le maʻisuka. O le tele o le sulfur ma le vitamini e mafai ona faʻaitiitia ai le kulukose toto. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai se tipi o le sipisi. E mafai ona e faigofie i le fale i soo se taimi o le tausaga: fufulu ma faʻafefiloi sina tamaʻi lima o le sipisi. Inu, i le avea o se vaega tutoʻatasi, pe faaopoopo i isi meainu, e pei o le lauti.

O se isi filifiliga i le susu e mafai ona avea ma se isi fua: kuka le aniani i totonu o le paʻu (e le toe fusi, ae tao). Popo e tatau ona 'ai i le taeao i luga o se manava gaogao, toe faia na taga i aso taitasi mo le masina. I le faagasologa o lenei togafiti togafitiga, o le toto toto e faʻaititia i le fua faʻatusatusa lelei ma o le maʻi o le maʻi ua faʻamautuina.

I lenei vitio e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i fualaau fou ma togafitiga tuai tuai mo togafitiga o le maʻisuka. Ia mautinoa ia tuu au fesili ma fautuaga i faʻamatalaga i le tusiga.

O le tele lava o taimi, e faʻaaogaina ai aniani e taofi le togafiti o le maʻisuka ituaiga 2, lea e tao i totonu o le umu e aunoa ma le tataina o le paʻu. Latou te 'ai ma le mafanafana, foliga, afa itula ao leʻi' ai ma inu.

Ina ia togafitia le maʻisuka, e lava lava le 'ai muamua o le kuliki tunu aʻo leʻi' aina le taeao. Ae afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia lenei mea 3 taimi i le aso, aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e le itiiti ifo ile masina.

E mafai ona e suia ia aniani ma paluga. I totonu o le vai vevela poʻo le suāsusu, faʻapipiʻi le riki ma faʻafefe mo le 20 minute. E 'aina le afa mafanafana ao leʻi faia se taumafataga.

O le susu o le vai mai le maʻisuka e le gata ina faʻaititia ai le suka o le toto, ae faʻaleleia ai foi le galalaina, maua ai le malosi o le toto. Ina ia saunia, e tatau ona sasaa le 3 aniani tipi i le 400 ml o se vai vevela ma vevela mo le 8 itula. Faʻasolo le mea e afaina ai i le susu, ma faʻapipiʻi mea e gaosia. Inu 100 ml tolu taimi i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

Faʻaititia lelei le kuka o le aniani suka mai le maʻisuka i luga o le uaina mūmū mūmū. 3 aniani tilati suamalie 400 ml o le uaina mūmū mūmū, tuu mo aso e 10 i le pusaaisa. Ave 1 tbsp. pe a uma ona 'ai. Mo tamaiti, o lenei fua e le talafeagai.

E leai se aoga tele ma le sipisi mai le maʻisuka. O le teuteu o le sipisi o le sipuni ua saunia i le fua o le 1 tbsp. lapisi lapisi o le sipisi i le 100 ml o vai. O le meafaitino e tuʻuina i totonu o se fagu faʻamealoa poʻo se ipu tioata, ua tumu i vai mama ma vevela i totonu o se vai vai taele mo le itiiti ifo i le 10 minute, ma ua maeʻa ona faʻamalosi mo le isi itula. Ave se ipu tioata (50 g) faalua i le aso afa afa itula ao le i taumafa.

Afai e leai se faʻailoga mo isi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina se vailaʻau faʻamaʻi suamalie i togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

Ua saunia vave ni vine ao le i faaaogaina. O fuālaʻau suamalie o aniani, pati ma pateta paepae o le a manaʻomia. E tatau ona faʻafefiloi i latou i mea tutusa ma inu i le afa itula ao leʻi oʻo i le taeao. Amata ona ave i le 50 ml, faʻaopoopo le faʻatupulaʻia o le aofaiga i le 100 ml.

E tele metotia mo le sauniaina o ipu ma vailaʻau faʻamaʻi mai aniani lanu meamata, lapisi, ma lago. Matou te tuʻuina atu naʻo le sili ona lelei o latou, e tusa ai ma iloiloga o le maʻisuka.

O eleni na kuka i le vai e mafai ona 'aina e pei o se mea tutoʻatasi ma i le ituaiga o sou. O le maʻisuka e masani ona filifilia le filifiliga lona lua.

O le susu o le oona ua saunia lelei lava i le aano o aano o manu po o vai. O le aluga e faaopoopo i le vai inu (3-4 fasi vaega), teuteuina lelei pe gaosi. O le susu e sili atu ae le o le masima. Kuki mo le 5-10 minute, ia mautinoa e faʻaopopo fusi pe a uma ona aveese mai le vevela.

Sou ma le maʻisuka. E faʻapefea ona faia se kuka e aoga mo le maʻisuka?

O le faʻaaogaina o aniani oona mo le maʻisuka o se mataupu feteenaʻi i le tele o tagata e gata i le endocrinologist. O le aoga o togafitiga e faalagolago i le ituaiga o fualaau faisua, lona tikeri o le oona.

I lona tulaga masani, e sili atu le lelei ona 'ai sina sipisi i meaai poʻo fulufulu lanumeamata. Afai e te lagona le tiga i totonu o le manava, o le mu o lagona i totonu o le manava, taofi vave togafitiga o le sipisi.

Onion peel decoction

E faigofie le sauniuniga. Na o le vevela, o le paʻu mama e manaʻomia.

  1. Ave sina lima o le oloa ma ave mo le 1 le vaega.
  2. Faaopopo le vai (10 vaega) ma mafanafana ile vai vai mo le 15 minute.
  3. O mea inu e tatau ona tatau ona fufulu ma inu i le ½ vaega o le ipu faalua i le aso - ile taeao ma le afiafi i le maeʻa ai ona 'ai.

E le gata e faʻamamaina le suka i le toto, ae faʻamaonia foi le toto maualuga. E fautuaina foi le mea faigaluega mo le faʻaaogaina pe afai ua atiae e se tagata le IHD ma / poʻo le angina pectoris e faasaga i le talaaga o le maʻisuka.

E faʻapefea ona saunia se mea faʻapitoa

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina le tagata maʻi e 'ai aʻi aniani. Ma o lona aofaiga i le aso atoa e le faʻatapulaaina. O auala o lona faʻaaogaina e faʻatapulaʻa na o mafaufauga o le tagata. E faʻaaogaina e pei o:

  • e pei o se ipu faaopoopo,
  • o se faʻaopoopoga i le tele o ipu, e aofia ai mea taumafa,
  • fualaau suamalie fuamoa
  • meainu ma meaʻai e faavae i luga.

E talitonuina o mea aoga uma o aniani ua aliali mai pe a tao. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina e gauai atu i le fua mo le tinctures mai aniani tipi. E tele naua meaʻai mo le faia o se fusi, ae ua saunia i le tusa o le auala tutusa.

  1. O le siʻosiʻoti'otiʻoti o le sipuni e toso i se fagu Ua lava ni ipu e 2 lita. O le sipuni ua sasaa mai i le vai inu.
  2. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi.
  3. A maeʻa le fagu ma mea o loʻo totoe mo se aso i se nofoaga malulu, e pei o totonu o le pusaaisa.
  4. O le aso e sosoo ai, ua sauni ai le togafitiga faafomaʻi mo le faʻaaogaina. E tolu taimi i le aso afa afa itula ao le i 'ai. O le tasi fualaau e 65-70 ml o le afu.
  5. Ae e te leʻi inu i le paluga, e tatau ona e faʻaopoopo se tasi sipuniti o le laulau vailaʻau i le.

O le uaina o le uaina ua faamaonia lona aafiaga i le tau faasaga i le suka. O le sauniuni e tutusa ma le filifiliga muamua, ma na o le pau lava le eseesega e faʻaaoga ai lena uaina mūmū mālū nai lo vai inu. E faʻafefiloi aniani ma le uaina i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. A maeʻa sauniuni, e faʻaumatia i se sipuni sipuni pe a uma ona 'ai.

E tasi le taʻaloga i le tausaga, lea ua mamanuina mo le 17 aso, ua lava na totoe ai le suka. A maeʻa le 12 masina, e mafai ona toe faia le vasega pe a manaʻomia. O lenei togafitiga e talafeagai mo na o tagata matutua.

O le oniono o se meafaigaluega sili ona lelei i togafitiga faʻapitoa o le maʻisuka, ma e fesoasoani foi i lona puipuiga. O le mea moni e faapea o iodine o iai i totonu e faʻamaonia ai faiga faʻavae, e faʻatautaia ai le gaosia o hormones. Glyconin faʻaitiitia le toto suka. O se faʻalavelave o vitamini ma minerale e faʻamautuina ai le maualuga o le suka toto, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino ma le puipuiga a le tino.

I le avea ai o se faʻamaʻi faʻamaʻi, e mafai ona e faʻaaogaina vailaʻau nei: tolu laulau punetete o puni lanumeamata, faʻapea foʻi ma laʻau mumu teuteu. E tatau ona faaopoopo i le paluga le aofaʻi o le suka o le suka gaosia i le fou. Ua faatumuina le tuufaatasiga i le vai ma kuka mo le 20 minute. O le vailaʻau ua faʻafefeteina i le 3 punetimuni. mo se aso.

Moscou: nofoaga metro station Riga, 75 Prospect Mira St., bldg 1, 2 fola, 3 ofisa

  1. O le siʻosiʻoti'otiʻoti o le sipuni e toso i se fagu Ua lava ni ipu e 2 lita. O le sipuni ua sasaa mai i le vai inu.
  2. O le mea e tupu mai ai ua faʻafefiloi.
  3. A maeʻa le fagu ma mea o loʻo totoe mo se aso i se nofoaga malulu, e pei o totonu o le pusaaisa.
  4. O le aso e sosoo ai, ua sauni ai le togafitiga faafomaʻi mo le faʻaaogaina. E tolu taimi i le aso afa afa itula ao le i 'ai. O se tasi o fualaau o le mimigi fuʻu.
  5. Ae e te leʻi inu i le paluga, e tatau ona e faʻaopoopo se tasi sipuniti o le laulau vailaʻau i le.

E tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o vailaʻau o loʻo i ai ni vaega mai le sipuni o le sipuni e fesoasoani i le faʻaleagaina o ia o le kanesa i totonu ole tino ole mafaufau, susu, prostate gland, lungs, ma colon.

Faʻafefiti lelei: faʻaaoga le 5 tbsp. l pine ole pine pine i lenei tausaga (mo le vaitaimi mai le tautotogo i le autumn), 3 tbsp. rose sipuni, 2 tbsp. l aniani tafaʻi, sasaa le 1 lita o le vai, kuka mo le 10 minute, sasaa i totonu o se vevela mo le po. Ona inu lea o se meaʻai mafanafana nai lo le vai. E oo atu i le 1.5 lita o le afu e mafai ona faʻaumatia i le aso.

Afai oe faʻaleagaina i faʻamaʻi fatugao, e pei o le néphritis, pyelonephritis, ma cystitis, taumafai se decoction: 3 tbsp. l fagu 2 tbsp. vai inu, tumau pea 35 minute. Inu 1 tbsp. l 3-5 taimi i le aso.

Recipes and Application

O eleni peel e tele foi lona aoga. Faafetai i le sulusima, o lona vaega, e mafai ona faʻaitiitia faʻaititia le kulūkose. Mo lenei mea, e faʻaaoga ai se teuteu o le paʻu.

O se teuteuga o le paʻu ua saunia i le auala lenei. Ua aveese mai le pulu ma fufulu maeʻaeʻa. A maeʻa ona tuu lea i totonu o se apa ma sasaa i le vai. O faʻavalava e aumai i se vevela ma vevela ile vevela vevela mo ni nai minute. O le pusa saunia ua onā i se foliga mamā pe faaopoopo i le lauti.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka o soo se ituaiga, o aniani ua taofi ua manatu o se ipu sili ona leaga mo tagata. Peitai, o uiga o le tino o tagata maʻi taitoatasi e tatau ona amanaia. Ae ui i lea, e mafai ona e ave fualaau toto i lalo o le suka toto ma aniani, i le tuufaatasiga o le a avea ma se auala sili ona mataalia.

O le tali atu i lenei fualaau aina e mafai ona le mautonu ma taitai atu ai i allergies. O le mea lea, ao leʻi aofia ai aniani i le taumafataga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ona faatoa faʻaaogaina lea i lalo o le suka ma le ipu.

Pe a fesiligia pe mafai ona inu le suka tipi i le maʻisuka. O se tali manino e mafai. E leai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le kulimi. Pau lava le mea e ono ono avea lenei ma le le taliaina i lenei vailaau e le tino ma se tali atu i le faʻafefe o tali.

Ava malosi

Lisi lanu kulimi e tilotilo i se mea e fai ai le kofe kofe. Ona 2 tbsp. faaitiitia le 100 ml o le ava malosi i le afa i le vai. Faʻaosooso i se nofoaga pogisa ma malulu mo le 7 aso. Faʻaaogā le 20 fuga faʻaopopo i le 1 tbsp. l fuālaʻau fuālaʻau aʻo leʻi 'aʻai. O le umi ole togafitiga e 2 vaiaso.

O le faʻamamaina o loʻo faʻamamaina i luga o le vevela vevela seia oʻo ina faʻaititia le afa o le voluma. Filu ma tuu i se nofoaga malulu

Tipi le paʻu ma sasaa soʻo se suāuʻu fualaʻau. Faʻailoga mo le 14-21 aso. A maeʻa lenei mea, vevela ma tuʻu i se nofoaga malulu, sili i le pusaaisa.

Fufulu mama faamama i le paʻu. Faʻaopopo le tiloti pe o le pepe pepe i le fua o le 2: 3 poʻo le 1: 3. O se meafaigaluega faapena e mafai ona faʻaaoga mo le massage.

O se isi mea i le suka o le sipuni o se meaʻai fualaʻau ma se atigi. Ina ia faia lenei mea, ia na ona tao i totonu o le ogaumu. O lenei ipu e tatau ona 'aina 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le masina.

E mafai ona e faʻaogaina se pepa mo le kuka. Fufulu ni nai aniani ma afifi i le pepa alumini. Tuu i totonu o le ogaumu mo le 20-30 minute. I le taimi lava e tasi e tele lava mea e te fiafia i ai i le gasologa o le aso. E talitonuina o le tao tao po o le kuka ua kukaina e le faʻaumatia ona uiga lelei.

O le aniana tilo e aofia ai allicin, lea e sili ona lelei o le hypoglycemic properties. Ae ina ia mafai ai e lenei oloa ona fesoasoani i le togafitiga o le maʻisuka, e tatau ona faʻaaogaina e le aunoa, ona o le faʻaaogaina e tasi, o le maualuga o le kulukose i le toto o le a le faʻaitiitia.

Sulifu o loʻo i ai i le tuufaatasiga o aniani aniani, ma o loʻo aofia ai i le tino o le inisalini. E aʻafia ai foʻi le faʻaogaina o le tino, faʻasaʻoina le gaosiga o le suka gaosia. E mafai ona fufulu aniani i se mea e ese ai pe faaopoopo i salata poʻo vasega muamua.

O aniani o le tao i le ogaumu e vave ma faigofie:

  1. E tatau ona fufulu le pulu ma tipi i ni vaega se 4. Afai e laiti aniani, ona le mafai lea ona vavae.
  2. Ona taoto ai lea o aniani i luga o se pepa tao taofi e ufiufi i le alumini, sina suamalie, ma sausauina i le suauu olive.
  3. A o lei alu i le ogaumu, ua ufiufi i se isi apa o foila.
  4. O le taimi e kuka ai e tatau ona tusa ma le 30 minute. I totonu o le microwave, o le a saunia i totonu o le 15 minute.

O le oloa maeʻa e tatau ona faʻauluina ao le i fafagaina sau 3 taimi i le aso. Togafitiga ma le aniani tao taofi e tatau ona tumau mo le 30 aso, e le tatau ona e misia i se tasi aso. O gaʻo e taoina e le gata i totonu o le umu, e mafai foi ona faia i totonu o se apa, ae fautuaina e aua nei faʻafefe ia aniani. E mafai ona faia paluga pateta mai aniani ma taofi ma avea o se meaʻai mo le gaʻo meaʻai.

Faatasi ai ma ia penisione, o tagata maʻisuka matutua o le a na o le taoina o aniani ma faʻafefe. E le o taimi uma e mafai ai ona faʻatau se vailaʻau lelei. Faafetai mo fua o fua. O le a ou toe tusia i se api ma o le a faʻaaogaina.

I le fesili, e mafai ona inu le suka tipi i le maʻisuka? O se tali manino e mafai. E leai ni faʻasalaga i le faʻaaogaina o le kulimi. Pau lava le mea e ono ono avea lenei ma le le taliaina i lenei vailaau e le tino ma se tali atu i le faʻafefe o tali.

Tipi le paʻu ma sasaa soʻo se suāuʻu fualaʻau. Tuu i ai se aso. A maeʻa lenei mea, vevela ma tuʻu i se nofoaga malulu, sili i le pusaaisa.

E mafai ona e faʻaogaina se pepa mo le kuka. Fufulu ni nai aniani ma afifi i le pepa alumini. Tuu i totonu o ogaumu. I le taimi lava e tasi e tele lava mea e te fiafia i ai i le gasologa o le aso. E talitonuina o le tao tao po o le kuka ua kukaina e le faʻaumatia ona uiga lelei.

Faʻafefe o aniani ma faʻailoga

O le aneto e le o faamatalaina i soʻo se faʻamaʻi, peitaʻi, e taua tele le faʻaaoga i ni mea laiti ma tao tao saʻo. E le malosi foi le fautuaina e faʻaaoga le igoa tao mo meaai mo tagata na latou iloa se tikeri patino o le le faapalepale i le oloa.

E le tatau ona 'ai e le aniana aʻi i latou uma oe na faʻaalia faafitauli eseese o le ate. E lelei tele le le faʻaaogaina o aniani ogaoga mo gasegase matuia pe ogaoga o le fualaau otaota. Faatasi ai ma se ituaiga o siama, o le tali sili ona saʻo o le faʻaaoga lea o se oloa e fai sina paluga.

O le mea lea, o le faʻaaogaina o aniani o tao mo le maʻisuka e mafai ona faatagaina, ae ia mautinoa ai, o le a sili atu ona lelei le feutagai ma se tagata tomai faapitoa. I nisi tulaga, e tatau ona faia le lua poʻo le sili atu taimi e faʻamautinoaina ai mea uma o le toe faʻaleleia. O le lelei o aniani i lona aotelega e mafai ona mafaufauina e le gata o le faʻatagaina e faʻaaogaina i se pepa tao, ae o le sauniuniga foi o mea laiti, faʻapea foi ma le faʻaaogaina o mea e gaosia.

I fuainumera masani, o aniani e le afaina ai le maʻisuka. Ae ui i lea, ia manatua o aniani o loʻo i ai se tele o suauu tāua. Ma oi latou i le tele o laasaga o le faʻaleagaina e afaina ai le tino. O le mea lea, e taua tele le matauina o le metotia ma feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faʻaaoga togafitiga o le sipisi togafitiga.

I le tulaga o se tulaga maualuga, aemaise lava i lona tulaga masani, o taunuuga nei e mafai ona tupu:

  • gastrointestinal tract irritation,
  • faateleina le eletise i totonu o le vai gastric,
  • o le le mautonu o le tino,
  • faateleina i le toto maualuga.

Ina ia puipuia lenei mea, e fautuaina e vevela le aniani. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻavaivaia le oona, lea e mafua ai le le fiafia. Ma ina ia faatumauina le tele o meaʻai, e tatau ona tao ni aniani i totonu o le ogaumu.

Faʻamatalaga i le faʻaaogaina o aniani mata:

  • gastritis i se foliga lapopoa,
  • maualuga maualuga
  • faʻavavevaveina o le vela bronchial,
  • pancreatitis

Onion husk hinu

Mo le maʻisuka e mafua mai i le maualuga o suga toto, o se faʻaitiitia o faiga faʻafouina e masani, e oʻo lava i manuʻa manua e mafai ona faʻamalolo mo se taimi umi lava.

E mafai ona faʻateleina le faʻaleleia o paʻu ma se suauu. Ua saunia le meafaigaluega e pei ona taua i lalo:

  • Faʻamama ma faʻagogo le paʻu seia oʻo i le tafe,
  • ave ni manua lima se lua o le oloa ma tatipi lelei,
  • faʻafefiloi le pefu e mafua mai ai le kulimi pepe poo le sipili gaʻo, pe afai e leai se mea e talafeagai, ona mafai lea ona e liusuavai soʻo se gaʻo.

Teu se suauu i totonu o le pusaaisa, i luga o le fata. O le oloa e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai manuʻa e le o faʻamalolo, faʻapea foʻi ma maʻi faʻaleagaina. O le faʻaaogaina o le oloa e le gata i le taimi.

E faʻafefea ona inu le suka tipi i le maʻisuka ma faʻaaoga le tuufaatasiga ua tuufaatasia ua iloa nei. Ae e tatau ona e manatuaina o le ave o fualaau faasaina ma le tausisia o tulafono o meaai paleni, o togafitiga ma le kuluk oloa e le vavaeeseina.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le sipisi i le maʻisuka

Pancreas poʻo le pancreas e maua ai le inisalini, lea, pe a faʻapipiʻi ma le suka, e lafoina i siama. O le iuga mulimuli e tatau ona avea ma fatuga o le kulukose i totonu o siama, ma le inisalini i totonu o le totoga. O le sili atu o le aafiaga o le fualaau faisua i luga o le tino, o le maualuga foi lea o le malosi o le inisalini i totonu o le toto. O le mea lea, o teuteuga o le sipisi fesoasoani i le inisalini e ulu atu i totonu o toto toto. E le gata i lea, o lea ituaiga meafaigaluega e tele naua aafiaga aoga i le tino:

  • O loʻo i ai le iodine, lea e tau atu i se metabolism ma faʻateleina le gaosia o hormones.
  • E aofia ai le glyconin, lea e nafa ma le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.
  • E i ai vitamini ma fiber, gaʻo ma gaʻo, gaʻo ma le vai.
  • Faʻaleleia le gaioiga a le lymphocytes ma faʻateleina le gaosiga o auupega.
  • Faʻavasega le paleni masima-masima.

O le ā le leaga o lenei fofo faʻaleaganuʻu? E mafai ona matou fai atu o se vailaʻau faʻaleagaina e matua leai se afaina.

Ae ui i lea, e tatau ona maitauina e le mafai ona taofiofi togafitiga o le inisalini ma mea taumafa. Onion taloina i le maʻisuka ituaiga 2 ma isi ituaiga o faʻamaʻi o le a na o se togafitiga faaopoopo i se faʻamaʻi tuga. E taua foi le auai i faʻamalositino faaletino, ma o le togafitiga faʻapitoa e maua ai na o taunuuga lelei.

Isi faʻaaoga

O se isi mea i le suka o le sipuni o se meaʻai fualaʻau ma se atigi. Ina ia faia lenei mea, ia na ona tao i totonu o le ogaumu. O lenei ipu e tatau ona 'aina 3 taimi i le aso ao leʻi faia ni taumafataga mo le masina.

E mafai ona e faʻaogaina se pepa mo le kuka. Fufulu ni nai aniani ma afifi i le pepa alumini. Tuu i totonu o le ogaumu mo le 20-30 minute. I le taimi lava e tasi e tele lava mea e te fiafia i ai i le gasologa o le aso. E talitonuina o le tao tao po o le kuka ua kukaina e le faʻaumatia ona uiga lelei.

Onion husk and diabetes: i luga o auala e faʻaaoga ai togafitiga faʻasamoa e faʻaolaina ai le gaosiga o le inisalini

O le maʻi suka e tupu ona o le le lava o le insulin i totonu o le tino, o le mea lea o le kulukose o le toto e oʻo i se tulaga matautia. I tulaga e le masani ai, o togafitiga e le o taimi masani.

I le maʻisuka, o le gaioiga o galuega a le tino ua faʻalavelaveina, faʻapea foi ma le pancreas, lea e nafa ma le gaosia o le inisalini. Inisalini o se pule faʻatonutonu o le kulukose toto.

O le faamaʻi e aofia ai se faʻafitauli i le tulaga lautele o se tagata, e aʻafia ai fatugaʻo, tino o le tino, gaʻo o le faʻaaliga, paʻu. I le taimi nei, o le tele o vailaau faʻasaina ua atiaʻe, ae o le tele o tagata gasegase ua filifilia togafitiga masani faafomai

O le kulimi oona e faapitoa le lauiloa mo le maʻisuka, lea e fiafia i le faʻaititia o le suka. I le faaopoopo atu i ona aoga aoga, e faigofie lava ona sauniuni ia onion husk oloa, ma o aniani ua faʻatau atu i le tausaga atoa i faleoloa, aʻo tumau pea le tau taugofie mo tagata uma.

O aoga o aniani e le mafai ona faʻafitia. Ae o lona tino e leʻi leva ona amata ona faʻaaoga e togafitia ai le tele o togafitiga faʻaleaga. O se suʻesuʻega ma le faaeteete o le tuufaatasiga o pepeti tipi na mafua ai saienitisi i se sailiga moni: o le mea lea na tele tausaga na manatu o se otaota o se fomaʻi masani. O le tuufaatasiga o le paʻu e le o se mea itiiti ifo i le aufana, ma e sili atu i lona vaega.

O le mea lea, o le tuufaatasiga o vailaʻau o le oloa:

  • quercetin o se vailaʻau malosi ma bioflavonoid o le natura moni,
  • phytoncides o vailaau faʻapitoa e faʻafetaui lelei ai le mumū o le mumū ma pathoces o le tino faʻalaʻo,
  • vitamini: A, B, C, E, P, PP,
  • suauu
  • elemene elemene: potassium, iron, phosphorus, sulfur, ma isi.

Onion peel i le maʻisuka ituaiga 2 ma le ituaiga 1 o se oloa talafeagai. E le gata ina faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae faʻamalosia foi le tino e maua ai lona lava inisalini. E mafai ona e faʻaaogaina le oloa i aso uma.

Mea aoga

O le kulimi i luga o le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e mafai ona avea ma vailaau masani ma lelei.

O mea nei aoga aoga o le oloa ua lauiloa:

  • aumaia le tino i le leo,
  • faamalosia o meatotino puipuia o le tino,
  • aʻafiaga faʻasili
  • faaleleia atili o le soifua lelei,
  • afaina i luga o le tino,
  • toto toto malosi,
  • glucose faʻaitiitia
  • faʻasologa o le hematopoiesis,
  • saoasaoa o le toto,
  • faamamaina o toto
  • loto faʻamalosi
  • faʻamamaina ma le faʻamalosia o fatugaʻo,
  • faaosofia i le gaosia o latou lava inisalini,
  • puipuiga o le faʻaalia mai o palesla cholesterol ma fusi toto,
  • togafitiga o paʻu,
  • faʻavavevave faʻasolosolo,
  • le faʻamautuina o faʻavae o le manava,
  • togafitiga o faʻamaʻi pipisi
  • toe faʻafoʻi
  • faamautuina o metabolic processes,
  • maualalo le cholesterol
  • faʻaopoopoga o le talavou
  • tuʻuina atu o le tino i elemene aoga.

E faavae i luga o loʻo i luga, e manino lava o le sipisi o loʻo i ai mea nei e faʻaleagaina:

  • fomaʻi
  • tagata faʻamoemoe
  • e le mautonu
  • filifili
  • diuretic
  • faamamaina
  • antioxyidant
  • anti-inflammatory
  • antispasmodic,
  • toe faʻaleleia
  • tonic
  • immunomodulatory.

Alu ma le suavai e maua mai le kulisi e mafai ai ona feagai ma le tele o pathologies. Afai e te inu malosi le lauti, e mafai ona e puipuia oe lava mai faʻamaʻi vailaʻau. Faatasi ai ma lana fesoasoani, o togafitiga faʻafeusuaiga o tane ma soʻo se faʻamaʻi o le vaʻa tautala e togafitia.

E le tatau ona e amata faʻaaoga togafitiga faʻataʻitaʻi e aunoa ma le faʻatalanoa muamua i se fomaʻi. O se fomaʻi agavaa o le a fuafua le aoga aoga ma puipuia mai iʻuga le lelei.

Ina ia mafai ai e le sipisi o le suka ona maua le maualuga o le aoga, e tatau ona e faia ma le faʻaeteete le sauniuniga o mea faʻapitoa mo le faʻaaoga atili. O aʻafiaga o lau togalaau e tatau ona sili atu, pe a le oona ai le tino ma faʻamaʻi vailaʻau. E iloa lelei o mea uma e lamatia ai tagata, e faʻaaogaina e faifaatoaga, faʻaputu sao i totonu o paʻu o aniani.

Manatu e gauai i:

  • e tatau ona faamamago aniani ma solo i se fasi ie malogo,
  • aveese ma le faaeteete ia fua ma tuu i totonu o se fagu. O le uʻu seleseleina o loʻo teuina i totonu o se potu faʻasalaga e maualalo le maualalo,
  • Aʻo leʻi faʻaaogāina, e tatau ona fufulu fasilaʻau i lalo o le vai tafe,
  • Aua nei faʻaaogaina le oloa i ni speches, o le pala ma isi faailoga o faʻamaʻi.

Mo le faamalosia o galuega puipui a le tino ma faʻaleleia lau soifua maloloina, ua lava le inu o se ipu tiuti mai le kuliki i taeao uma.

A mavae ni nai vaiaso o le faʻaaogaina o lenei oloa, e te lagona lelei, lauulu o lauulu, ma o ou nifo ma fao o le a malosi.

O se tagata ua malosi lona malosi, faʻaleleia lagona ma faʻatinoga.

Fua: Fufulu 1 tbsp. l faʻafefe i le tafe vai ma tuʻu i totonu o se taʻavale. Liligi 200 ml o vai inu ma tuu mo le 26 minute. Taʻu ma inu e aunoa ma le faaopoopo o le suka.

E mafai ona e faʻaaogaina le meli e avea o se mea suamalie, ae aua le faʻaopopo i se afu vevela, ae faʻaaoga i le gaʻo e faʻasaoina ai mea aoga o le oloa o le beekeeping.

Tincture e faʻaitiitia ai le toto suka

Ina ia ausia se aafiaga tumau, e tatau ona e inu i se mea teuteu o keke tilati i aso uma, mo se taimi umi.

Fua: E tatau ona e uuina sina lima o fasi falaoa ma tuu i totonu o se apa. Liligi 200 ml o le vai ma kuka mo le 15 minute. Faʻapipiʻi mo le 20 minute.

Manua, taofi le keke ma inu faalua i le aso, 100 ml pe a uma ona 'ai. Ina ia faʻaleleia le tofo o le inu, e mafai ona e faʻaopopoina se laulau o se mea suamalie.

Ava malosi

O le onion tincture mo le maʻisuka ituaiga 2 e ave mo le 14 aso. Ma, a maeʻa le 10 aso, toe fai le faʻataʻitaʻiga. I tagata na latou faʻaaogaina lenei siama, ua faʻaititia ma faʻaititia le maualuga o le suka ma toe foʻi mai i le masani.

Fua: Ave le pulu ua saunia ma tipi i totonu o le faila o le kofe. Sasaa i totonu o le mea omea e 2 tbsp. l o le mea e tupu ai le paʻu ma sasaa le afa o vodka poo le ava malosi.

Ufiufi ma fufulu i se mea pogisa mo le 7 aso. Faʻailoga ma amata togafitiga. Inu 20 gogo o le vailaʻau faʻatasi ma le suāuʻu manogi i le tolu aso i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Failaʻau faʻamalolo

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e masani ona tupu mai faʻamaʻi paʻu. E mafua ona o se faʻaitiitia o tomai faʻafouina.

E oo lava i se fasi manua itiiti e mafai ona avea ma se mea matuia ma e matua afaina ai le olaga o se tagata. Ina ia vave ona faʻamalolo, e fautuaina e faʻaaoga se suauu faapitoa.

Fua: Faʻamamaʻese i le paʻu, faʻamago ma olo i se kofe kofe lua manoa o mea e masani ai.

Faʻafefiloi le paʻu o le paʻu i le selu o le suauʻu ma tuʻu i totonu o se atigipusa tioata. Teu i totonu o le pusaaisa i luga o le faitotoa. Lubricate soʻo se paʻu o le paʻu i le maʻisuka seia maeʻa faʻamalolo.

Contraindications

E oo lava i se fofo lelei e pei o le afaina o loo i ai le tele o tuuaiga. E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa ao lei amataina lau faʻasologa o vailaʻau faʻapitoa. O lenei fuataga o le a aloese mai ituaiga uma o le soifua maloloina ma le manuia.

Faʻavasegaina e le mafai ona e tagofia le fualaau faasaina i ia tulaga:

  • gastritis, maʻi o le manava, pancreatitis ma isi faafitauli gastrointestinal,
  • se tali atu i le aniani,
  • urolithiasis,
  • maualuga maualuga
  • bronchial asthma,
  • pyelonephritis i le taimi o faigata,
  • ma le toto mafiafia
  • ao faagasolo le vaitaimi o le gaioiga,
  • i le taimi o le lactation.

O le inuina o le ava malosi i taimi o togafitiga faʻasaga i le suka suka e le taliaina.

Afai e te faʻaaogaina le faʻaaogaina o le afaina, e mafai ona e maua ni faʻafitauli i le tulaga:

  • gastrointestinal tract irritation,
  • faateleina le eletise o le sua suamalie,
  • faʻaleagaina
  • maualuga maualuga (faateleina le mamafa),

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

E faʻafefea ona kuka ma pe faapefea ona inu le suka tipi i le maʻisuka? Tali i le vitio:

O auala e aofia ai pepeti o loʻo faigofie ona saunia mo i latou lava, ma e mafai ona e faʻatau aniani i soo se taimi o le tausaga. Ole suʻega a le tagata lava ia e le taliaina mo le maʻisuka, o lea e tatau ai muamua ona e maua se fautuaga a le fomaʻi. Ma o le togafitiga o le suka o le suka suka o le maʻisuka e tatau ona faia i le taimi e tasi ma le togafitiga autu.

Onionu i luga o le maʻisuka ituaiga 2: decoction e faʻaitiitia ai le suka

O le kulimi i luga o le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaitiitia ai le suka o le toto, ma ona o elemene elemene ma vaega o minerale o loʻo aofia ai, e faʻamalosi ai le tino, o loʻo i ai le malosi o le tino ma le toe faʻaleleia.

Toeitiiti lava o tagata uma e iloa mea faʻamalolo o aniani. E faʻaaogaina i togafitiga faʻaleaganuʻu ma aganuʻu mo le togafitiga o faʻamaʻi malulu ma faʻamaʻi, ma o loʻo i ai mea e faʻamalolo ai siama ma faʻamaʻi manu.

Ae toaitiiti tagata e iloa e uiga i mea tau togafitiga o le sipisi. I le taimi nei talu ai, ina ua maeʻa suʻesuʻega maeʻaeʻa o meaola o meaola o meaola o aniani, o faaiuga na maua e uiga i lona manuia le mautinoa i tagata.

Togafitiga o le suka o le sipisi o le maʻisuka o se auala lelei e taulimaina ai le maualuga o le toto suka, faʻaitiitia faʻamaʻi talafeagai mai le maʻi maualalo, ma aloese mai le faʻaleagaina o le gasegase.

E tatau ona mafaufau i le aoga o le sipisi i le maʻisuka, ma e iai ni faʻalavelave ma aʻafiaga? O a fua e faʻavae i luga o laʻau tipuni e mafai ona faia i le fale, ma pe faʻapefea ona kuka?

Oona mo le maʻisuka ituaiga 2: e mafai ona 'ai le aniani tao?

I le tulaga o le le lelei o le vevela, e le gata ina mafai, ae e tatau ona aofia ai aniani i le taumafataga. Taumamafa i fualaau faisua i soo se ituaiga: mata poʻo le vevela-togafitia. Mo togafitiga togafitiga, o le pulupulu o le fetus ma le paʻu o loʻo faʻaaogaina.

O eletise e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e fesoasoani i le gaosia o le inisalini masani. GI o le aʻa o le aʻa e 15 iunite, o le kalori content is 40-41, AI -25.

Mo lenei mafuaaga, o aniani ua aofia i le lisi o aso taʻitasi, e aunoa ma le fefe i le faaleagaina o le ola maloloina o le maʻisuka.

I le avea ai ma vailaau, latou te faʻaogaina ai aniani masani ma lanu eseese lanu e sili atu ona suamalie i le tofo: mumu, lanumoana, paʻepaʻe. Mai le salati faʻailoa e sili atu ona lelei le kuka i le lua ma le muamua vasega, deco decorations ma infusions - mai le fufulu.

Taua! O le togafitiga togafitiga mo le maʻisuka e faalagolago i le maualuga o le suka o le toto ma le soifua maloloina lautele. Afai ei ai lou manava o le manava, gasegase, osofaʻi pancreatitis, e le mafai ona e faalagolago i luga o aniani mata.

O aoga o le aniani i le maʻisuka

O gaʻo ma chives e aʻafia ai le tino atoa ona o le maualuga o meaʻai o vitamini, salts, calcium, phosphorus, acids organic ma isi.

O aoga o le aniani i le maʻisuka

Vaega taua o le galuega fai fua i le tele o itu i le taimi e tasi:

  • Faaitiitia le maualuga o le suka.
  • E susunuina gaʻo gaʻo, fesoasoani e aveesea le mamafa.
  • Faʻailoa le gaosia o le inisalini.
  • Faamalosia se musika vaivai vaivai.
  • Faʻaleleia le tafe toto e ala i le tuʻuina atu o le cholesterol.
  • Faamalosia puipui o toto toto.
  • Faʻataʻoto faʻamalosi microbes.
  • Saturate le tino ma vitamini, minerale.
  • Faateleina le puipuiga.
  • Faʻasaʻo le faʻasologa.
  • Faʻaauau le faʻaleleia o le vai.
  • Toe faʻafoʻisia le mea e teu ai.
  • Faʻateleina le metabolism.
  • Puipui mai neoplasms, tumutumu pipili.

E mafai ona e aoao atili e uiga i aoga o aniani i le maʻisuka ile matamata i le vitio:

Onions - togafitiga o le maʻisuka. E faʻafefea ona togafiti aniani mo le maʻisuka 2 kulimi

Auala e faʻaaoga ai aniani mo le maʻisuka ituaiga 2

Togafitiga o le maʻi o le endocrine e faia atoa. E le mafai ona e faʻaaogaina na o togafitiga masani. O maʻi suka e tatau ona mulimuli i se meaʻai i aso uma, faʻanofo tele, inu vailaʻau.

O se taunuuga lelei mai le togafitiga o le sipisi o le a faasolosolo malie lava, ae na o le faʻaaoga masani, faʻaaogaina i aso uma o ipu ma fualaʻau i le taumafataga. Le aoga o togafitiga e faalagolago i le sauniuni o aniani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o se fuālaʻau mata e sili atu meaʻai, ae e tofo i le oona, e mafua ai le ita o le inumaga ma le manava.

I lenei tulaga, o le aʻa o le aʻa e kuka, tao tao pe falai. O aniani lanu meamata e 'aina fua. Ma e aoga e le gata mo le maʻisuka, ae mo tagata uma foi e faʻaleleia le tafe toto, o tane e le atoatoa ona o le zinc.

Mo le sauniuniga o meaʻai, teuteu poʻo ipu ma aniani, faʻaaoga fua na o fualaau aina. Fufulu mama i lalo o le vai vevela. Ina ia faʻaitiitia le ita i foliga masani, sasaa vai inu i luga o lea mea.

Taua! E tusa ai ma fautuaga a le endocrinologists, e le lava le tasi o togafitiga o le sipuni. Toe fai i ono masina uma e tausia ai le soifua maloloina lelei. Le fua o infusions, ipu i le aso, o le umi o togafitiga e sili atu le talanoa ma lau fomaʻi.

Taʻo o le suka suka

E tele metotia mo le sauniaina o ipu ma vailaʻau faʻamaʻi mai aniani lanu meamata, lapisi, ma lago. Matou te tuʻuina atu naʻo le sili ona lelei o latou, e tusa ai ma iloiloga o le maʻisuka.

E mafai ona e kuka kuka i le microwave, ogaumu, e oʻo lava i totonu o se apa. O se vaega o lenei togafitiga o togafitiga o le galo o se fualaau faisua ua le galo uma, lea e tatau ai ona tuuitiitia le suka o le toto. Filifili le metotia sili ona faigofie mo le kukaina oe:

  1. Otioti le sipisi vevela o le laʻitiiti laitiiti i ni vaega se lua pe fa, masima. Pipi, afifi i le foila, i le ogaumu mo le 25-30 minute. E sili le lelei o le 'aiina o se fualaʻau sauniuni aʻo leʻi fafaga 3-4 taimi ile aso mo le masina.
  2. I totonu o se ogaumu vevela, tao le sukati mo le 15 minute e aunoa ma se pepa alumini, faʻafefeteina faʻafefete i le suauʻu, siliva olive. Taumafa fualaau faisua i luma o taumafataga taitasi mo le itiiti ifo ma le 25-30 aso.
  3. I totonu o se pani, e tatau ona kuka ni aniani i se apa mafolafola e aunoa ma le suauu. E tusa ai ma le fuafuaga o loʻo i luga.
  4. Pulu faʻasusu i meaʻai e mafai ona tao i luga o se fagu tao i totonu o le ogaumu, faaopoopo i ai sina vai ma masima. O fualaʻau aʻa e fufulu e aunoa ma le paʻu, e aunoa ma le tipiina i ni vaega. Afai e laʻititi aniani, ia 'ai 1-2 taumafa uma ile lua taimi i le aso.

O gaʻo kulumati gaʻo e manatu e sili ona lelei ma saogalemu mo lou togafiti o lou manava.

E mafai ona e faʻasalaina aniani i se itu falaoa mo ni aano o manufasi pe faʻaopopo foi e avea o se mea faʻapitoa i cereals, i sala salala.

  1. Buckwheat porridge ma faga falai. A maeʻa sauniuniga o paluga, faʻafefe le tele o vai ma tuʻu le apa i le pusa. Faʻaopopo le pata, lapisi tipi i ai. Uu le paluga seia saunia le fualaau aina. Ina ia faʻaleleia le tofo, e mafai ona e faʻaopopo le paʻu mama, koko kāloti i le pusa.
  2. Onion cut cuts. O fualaau matalaina e seleseleina lelei, e tolu vaega o le a lava mo le lua cutlets. Faafefiloi fualaʻau ma fuamoa (3 pi.), Masima, pepa. Uu le falaoamata mo le tele. Falai i totonu o se pani ma le suauʻu manogi. Faʻatasi ai ma le suka maualalo, e mafai ona e fufulu fasi tila ma isi fualaau faisua pe a maeʻa, fai sau saumati.

Taua! E le tatau ona e faʻaaogaina ni aniani falai. E afaina ai le vaega o meaʻai, e aofia ai le tele o kalori nai lo le faʻauʻu.

Laʻau tipi mo le maʻisuka

O eleni na kuka i le vai e mafai ona 'aina e pei o se mea tutoʻatasi ma i le ituaiga o sou. O le maʻisuka e masani ona filifilia le filifiliga lona lua.

O le susu o le oona ua saunia lelei lava i le aano o aano o manu po o vai. O le aluga e faaopoopo i le vai inu (3-4 fasi vaega), teuteuina lelei pe gaosi. O le susu e sili atu ae le o le masima. Kuki mo le 5-10 minute, ia mautinoa e faʻaopopo fusi pe a uma ona aveese mai le vevela.

E mafai ona maua se ata vitio i luga o le auala e faia ai le soifua maloloina maloloina o le maʻisuka iinei:

Sou ma le maʻisuka. E faʻapefea ona faia se kuka e aoga mo le maʻisuka?

Aniani riki mo le maʻisuka ituaiga 2

O le faʻaaogaina o aniani oona mo le maʻisuka o se mataupu feteenaʻi i le tele o tagata e gata i le endocrinologist. O le aoga o togafitiga e faalagolago i le ituaiga o fualaau faisua, lona tikeri o le oona.

I lona tulaga masani, e sili atu le lelei ona 'ai sina sipisi i meaai poʻo fulufulu lanumeamata. Afai e te lagona le tiga i totonu o le manava, o le mu o lagona i totonu o le manava, taofi vave togafitiga o le sipisi.

E mafai ona faaopoopo aisa i le salati, soupiti pe a maeʻa sauni. Faʻafefiloi ma le masima ma le suāuʻu fuālaʻau, ma avea o se meaʻai i le itu i cutisi, aano o manu.

Diabetes Leek

E le fautuaina le taloina o le susu mo le maʻisuka. E tele le aoga o mea aoga.

Mai fualaau faisua e le masani ai mo le laulau Rusia, ia saunia salakeke i le suauu manogi, fufuluina fualaau aina fou i aano o aano o manu, supa, meaai autu.

E mafai ona e ausia le maualuga o aafiaga o togafitiga o le sipuni e ala i le faia o se mea aoga o se fualaau faisua.

E tele suʻega:

  1. Fugalaau matala - 3 fasi vaega, tao i totonu o le ogaumu ma le paʻu. E tuʻuina fualaau faisua i se fagu. Fufulu suamalie sasaa, ae faʻafeinu vai. 24 itula faʻasolo i totonu o le pusaaisa, pulou. E tatau ona e inu 3 taimi i le aso, 80-100 ml aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e lua vaiaso. Ona malolo ai lea o le 3 masina.
  2. Onion infusion on wine. Faʻaitiitia le kulukose i le maʻisuka. Mo le kuka, ave ni aniani laʻitiiti -304 fasipepa. Liligi le uaina mūmū mūmū - 400-450 ml. Tuu le fagu i totonu o le pusaaisa mo le 10 aso. Inu 10 ml aʻo leʻi 'aʻai seia maeʻa faʻamaʻi.

Taua! Aua le faʻaaogaina fualaau oona e togafitia ai tamaiti. Filifili ni meaʻai i luga o le vai poʻo teuteuga.

O teuteuga o le paʻu e aoga i le faateleina o le kulukose i le maʻisuka. Ua saunia faigofie:

  1. O le paʻu mama o le riki o loʻo i ai se seleulu, o se naifi.
  2. Ave 1 tbsp. l o le mea taua i le 100 ml o le vai.
  3. Tuu le paluga i totonu o le apa.
  4. Faʻatinoina i totonu o se vai faʻaʻeleʻele ma vevela. Aua le aumaia le fofo i se mea e tupu.
  5. Faʻafiafia, faʻasolosolo isi 1-1, 5 itula.
  6. Inu 1/2 cup 2 taimi i le aso ao lei faia ni taumafataga mo le itiiti ifo i le masina.

Onion husk remedies

O le oniono o se mea masani faigofie ma masani mo i tatou mo le kukaina toetoe o ipu uma. I le faaopoopo atu i le tofo lelei, o aniani o loʻo i ai ni faʻamalologa mo le togafitia o le maʻisuka ma le tausiga o tulaga masani i se tulaga masani. E mafai ona e faʻaaogaina fualaʻau fua ma saunia. E le afaina ai lona aoga. E taua le matauina o fuataga ma faʻalogo i fautuaga a fomaʻi.

O loʻu igoa o Andrey, ua ou maʻisuka mo le silia ma le 35 tausaga. Faafetai mo lou asiasi atu i laʻu saite. Diabei e uiga i le fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka.

Ou te tusia tala e uiga i faʻamaʻi eseese ma fautuaina oe lava i tagata i Moscow o loʻo manaʻomia le fesoasoani, aua i le sili atu o le tele o tausaga o loʻu olaga na ou vaaia ai le tele o mea mai ou lava aafiaga, na ou taumafai ai i le tele o auala ma vailaʻau.

O lenei tausaga 2018, o loʻo faʻalauteleina le tekinolosi, e le iloa e tagata le tele o mea na faia i le taimi mo le olaga fiafia o le maʻisuka, o lea na ou maua ai laʻu sini ma fesoasoani i tagata e maua i le maʻisuka, i le mamao e mafai ai, ola faigofie ma fiafia.

Tuua Lau Faamatalaga