O le a se mea e mafai ona ou inuina ae leʻi faia suʻega toto (ava malosi, ti, kofe, vai, pia, susu)

I aso anamua, na talitonu tagata o le toto o le puna o le ola o le tagata ma o lona malosiaga o loʻo i ai i totonu. O aso nei e ese a tatou tala, ae o le uiga e tumau lava, aua e matua tatau lava mo le tino ona galue lelei. E le gata i lea, afai o suiga e tupu i le toto, o mea uma ma tino o le tino o le tagata e oʻo i ai le poto masani ia i latou lava , lea e oʻo atu ai i le fausiaina ma le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi.

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona iloa se tulaga o se tagata e ala i le suʻeina o lona toto. O ia suʻega ei ai le maualuga o le talitonuga, ae i nisi tulaga latou te ono tuʻuina atu faʻamatalaga sese. E tele mafuaʻaga mo le mea sese: o maʻi talu ai nei, mafatiaga ogaoga, tigā, faʻapea foi le le lelei o le taumafa poʻo le ava malosi i le afiafi o le sampling samples. Ma afai e faigata ma e masani lava e le mafai ona aʻafia le mea na tupu i se maʻi ua leva ona maʻi poʻo le amanaia uma o manaoga o fomaʻi i meaʻai talafeagai, ona mafai lea e se tasi ona musu e inupia le ava malosi.

Ae o le a le ogaoga o lenei manaoga ma e mafai ona inu pia i luma ole foai toto?

Toto toto mo suʻega

Faʻalagolago i le tulaga o le soifua maloloina o le tagata, o lona soifua manuia ma le i ai o faʻamaoniga o se faʻamaʻi faapitoa, e ono mafai ona faʻatulagaina ni suʻesuʻega toto. O le mea sili ona taatele i totonu ia i latou o:

  • Suesuega o meaola,
  • Aotelega lautele o le tuufaatasiga
  • Suʻesuʻega o le suāuʻu (faitau pe faʻapefea ona aafia le pia i le suka o le toto)?

Ua faia se suʻega o le toto o meaola e fuafua ai le tulaga gafatia ma le maʻoti. O lenei mea e le gata ina faʻamasinoina ai lona "soifua maloloina," ae faʻapena foi ona faʻamaonia tino faʻapitoa. Ae ui i lea, ina ia mafai ai e le suʻega ona faʻaalia saʻoga saʻo, ma na mafai e fomai ona tuʻuina atu i luga o latou faavae le iloiloga saʻo o le maʻi o le maʻi, e tatau ona ia tausisi i fautuaga uma. Ma o le mea pito sili ona taua ia i latou e le o le inuina o le ava malosi ma le inu ava malosi i le itiiti ifo ma le 48 itula aʻo leʻi asiasi i le fale suesue. Matou te fautuaina foi ia e faamasani i le tusiga o meafaitino pe o le a le tele o pia o faia i totonu o le tino, lea o loo tu iinei.

I le faʻaopoopoga, e te maua pea le avanoa e faʻatasi ai le fuatiaina o le ava malosi i totonu o lou toto e faʻaaoga ai le manava i le initaneti:

E mafai ona inu pia aʻo lei ofoina toto e pei ona fuafuaina? E leai lava! O le faʻafefeina o lenei tulafono o le a le gata ina faʻasese ai taunuuga o le suʻesuʻega, ae mafai foʻi ona afaina ai lou tulaga. E mafua lenei mea i le mea moni o le sampling samples e faia mai se vein ma o se lapisi tele o mea e manaʻomia mo le suʻesuʻega. Ona o le gau o le toto ma le fausiaina o le le atoatoa o elemene ma le okesene i totoga, mafai ona le mautonu . O le mea moni, o fomai o le a vave ona aumaia oe io latou lagona, ae o le ulu o le ulu ma le le fiafia e mafai ona umi ni aso.

Mo se auiliiliga lautele ma sailiiliga i luga o le suka, o sina toto itiiti e aveesea mai le tamatamailima. E le mafai ona afaina ai le tulaga o se tagata soifua maloloina, ae afai e maua e le tagata maʻi se maʻi pipisi poʻo o loʻo i ai pea le vaiinu i lona toto, o lona uiga o taunuuga e mafai ona matuia, e oʻo lava i le fausiaina o se toto toto .

O le mea lea, afai e te fia iloa pe mafai ona inu pia aʻo lei foaiina atu le toto, ia e silafia e le o fautuaina. E le gata i lea, o le ava e aʻafia ai le maualuga o le toto ma e mafai ona faʻavasega ai le maualuga o le toto mūmū, vaimalua paʻepaʻe ma platelets, e le faʻaalia ai le faailoga o le suka. O se taunuuga, i le tulaga aupito sili ona lelei, o le a toe faia le suʻega fou. Ma sili ona leaga - faʻamaonia le saʻo , o lona uiga e tatau ona e faia atoatoa togafitiga le talafeagai, lea i se tulaga faapena e mafai ona afaina ai le tino.

I le faaopoopo atu i nei mea uma, o se tagata o loʻo i ai le toto o loʻo i ai le ava malosi ma ona mea leaga e mafai ona maʻi i le fale suesue. O le manogi o le pisipisia, lea e togafitia i totonu o ia potu, ma le ava malosi e faʻaaogaina mo le faʻaumatiaina e mafai ona mafua ai le vevela, vaivaiga, leisa, vomiting, ma le le iloa.

Donation ma ana tulafono

Pe mafai ona ou inu pia aʻo leʻi ofoina atu le toto i se tagata foai? E leai! Ma e 2 mafuaaga i le taimi e tasi:

  1. O le iai o le ava malosi i totonu o le tino o le tagata foaʻi e mafai ona oʻo atu ai i se faʻafitauli i lona manuia i le taimi o le taumafa.

Talu ai o tagata soifua maloloina, o lo latou mamafa e sili atu ma le 55 kilokalama, e ave mai le 400 i le 500 mililiters o le toto i le gaioiga, o se toesega taua e le mafai ona pasi e aunoa ma se fua. Ae ui i lea, i lalo o tulaga masani ma le malolo lelei, o le toto o le a toe maua ma le agavaa ma le aofaʻi e le afaina ai le soifua maloloina. Ae i se totoga oona e afaina i le ava malosi, o le paʻu tele o le toto i totonu o vaʻa ma le pa'ū i le maualuga o le okesene ma le numera o elemene o loʻo ulufale i totonu o okeni e le mafai ona pasi e aunoa ma se mea e maua ai ma o le a mafua ai ona pagatia, le mautonu poo le leiloa o le mafaufau.

  1. O le ava malosi i le tuufaatasiga o le toto foaʻi o le a ulufale atu i le tino o se isi tagata, lea o le a le gata ina afaina ai o ia, ae mafai foi ona mafua ai ni faafitauli matuia o lona tulaga. Mo lenei mafuaʻaga, ua fautuaina malosi le au foaʻi e aloese mai le inuina o le ava malosi ma le inu ava malosi mo le 72 itula aʻo leʻi faia le taʻaloga.

E i ai foi tulaga faʻamalosi i le tagofiaina o vailaau, fautuaga i meaʻai, faʻapea foʻi le tulaga faatagaina o le faʻafitauli faaletino ma mafaufau.

E te masani ona ofoina atu lou toto ma o le a sou lagona e uiga i le inu aʻo leʻi faia lenei faiga? Tusi e uiga i totonu

Pe a togafitia se faʻamaʻi pipisi, latou te taumafai e iloilo taunuʻuga na mauaina pe a uma ona suʻe suʻega o le toto ma le urine. Ae ui i lea, i nisi tulaga, mo se faʻataʻitaʻiga, faasaga i le talaaga o le taumafaina o le ava, o le taunuuga o se suʻega suʻega e le faʻatuatuaina. A maeʻa le inu ava malosi, o le toto ma le urine test e mafai ona faʻaalia ai tulaga le aoga, lea e matautia i le le atoatoa o togafitiga.

E mafai e se suʻega urine ona suia pe a uma le ava?

Ina ia maua se taunuʻuga moni o le faʻasolosolo ma le toto, e tatau ona tausisia nisi tulaga. O le toʻatele o tagata e le mafaufau i le aʻafiaga o le ava i luga o latou tino, ma ua sauni e inuina le tele o le tele o meainu e inu ai le ava malosi. Ae ui i lea, o le ava malosi ei ai sona aʻafiaga i le faʻataʻitaʻiga. O fuainumera maua mai vai inu vai i le taimi o suʻesuʻega i le fale suesue mo le fomaʻi ua i ai se taua taua i le suʻesuʻeina ma le faʻasologa mulimuli ane o togafitiga tatau. O le taliaina o mea inu ava i le afiafi o le suʻega o le a aʻafia ai ona aʻafiaga. O le mea lea, e le fautuaina le inuina o le ava i le afiafi o se suʻega urine.

Laboratory data ina ua uma le inu

E faapefea ona aʻafia le ava malosi? Inu i le ava i le aso muamua i totonu o se suʻesuʻega suʻesuʻega o le a faʻaalia ai faʻailoga sese. O mea inu ava e faateleina ai le maualuga o le uric acid ma lactates, aʻafia ai le kulukose ma le triacylglyceride. E fautuaina e aua neʻi inuina meainu faʻatasi ma le ava malosi 2 aso aʻo lumanaʻi le suʻesuʻega faʻatulagaina i le fale suesue.

O mea e inu ai le ava malosi e lofituina ai fatugaʻo. O fatugaʻo e amata ona sili atu le maelega ma, o se taunuuga, o le tele o voluma o vai e aveesea mai le tino. O lenei mea e saofaga i le faʻateleina o le maualuga o le urine ma le maualuga o le faʻamalosia o ona vaega uma. E masani lava, o mataupu i suʻesuʻega suʻesuʻega e maua ai faʻamaoniga sese o togafitiga.O se taunuuga, o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia ai se taunuuga e le faʻatuaoia, lea e aofia ai se faʻamaoniga le saʻo. O le mea sese o le a taofia ai le fomaʻi mai le faatonuina o le togafitiga lelei, lea o le a aʻafia ai le aoga ma le mamafa o se faafitauli i se tagata.

E faʻapefea ona aʻafia le gaioiga i le pia?

E mafai ona suʻe se suʻe vai i le vai inu pe a uma ona inu pia i le aso ua mavae? E toatele e le mafaufau i le pia e avea o se ava malosi ma, i luga o lenei tulaga, ia faatagaina e ave muamua aʻo leʻi faia se suʻesuʻega. Ae ui i lea, o le pia e le ese mai meainu malolosi uma, o lona uiga, e afaina ai le tino o le tagata. O lenei vaiinu e suia ai foi le numera o auiliiliga.

O le a le umi e tumau ai le ava ile urine?

O le suʻeina o le toto ma le urine mo le ava malosi e faia i le tele o mataupu. O le umi o le ava malosi i totonu o le urine o le tagata ona o le eseesega o uiga o le tagata. Sinava ma urine o autu autu ia mo suʻesuʻega o mea inu ava i le tino o le tagata. Ae ui i lea, faatasi ai ma le tuʻuina atu tutusa o nei faailoilo, o taunuuga e ono eseese ona o le aafiaga o le maualuga o le ala ma le vai o loʻo aofia ai. O mea inu e inu ai o loʻo faʻaalia i le vaʻaia, e mafua ai le faʻalauteleina o le tele o ava malosi i le tele o le vai. O laʻasaga o le inupia e tatau ona amanaʻia.

O le taimi o le tosoina o le ava malosi e faʻalagolago i le malosi o meainu ma le faʻaleagaina o le tagata lava ia.

O faʻataʻitaʻiga o le tagata lava ia o se vaega autu i le faʻatulagaina o se taimi mo le ava malosi i totonu o le urine. O faailo masani o le faapaleniina o le vai o le tino o le tagata e fesoasoani i le vave faʻamavaeina o le ava i le vai urinary. I le faagasologa o suʻesuʻega, na maua ai, i le averesi, le faasolosolo o le ava malosi i totonu o le toto pe a uma ona inu i totonu mo le 5-6 itula, pe a maeʻa ona toso le alcohol alcohol. Mai mea uma o loʻo taʻua i luga, e manino lava e faigata ona iloa le taimi tonu o le ava i totonu o le tino o le tagata. E oʻo lava i se suʻega o le toto ma le urine e le mafai i taimi uma ona faʻaali saʻo saʻo.

Toetoe o tagata uma ia le itiiti ifo ma le tasi, ae tatau ona alu i le falemai mo le toto foaʻi. O ia suʻega e faʻatagaina e aofia i suʻesuʻega faafomaʻi faʻapitoa, resitalaina o se fomaʻi, ma le mauaina o se laisene avetaʻavale. Ioe, ma aʻo leʻi faia togafitiga mo soʻo se togafitiga, e avatu e fomaʻi i se tagata se faatonuga mo le aoina o suʻega.

E mafai ona inuina le ava malosi ao lei faia le toto, o le ethanol e mafai ona afaina ai iuga mulimuli? E masani ona fautuaina e fomai se tagata e uiga i taualumaga o le a sau. Ma fai mai fomai uma o le inuina o le ava i le afiafi o le malaga i le tausimaʻi e matua faasaina. Ae aisea?

O le toto sampling mo nisi suʻesuʻega o se faiga faigata tele. O le faagasologa lava ia e le o se mea e sili ona faigata. Ae ina ia maua se faʻamaoniga mautinoa, e tatau i se tagata ona iloa se numera o nuances, o lona auai e matua afaina ai taunuuga faaiu. O tulaga nei:

  1. Toto
  2. Fefe.
  3. Le vaega o le taʻamilosaga taʻitasi (i tamaitai).
  4. Le taimi e ave ai le toto.
  5. Le faʻaaogaina o ava malosi.
  6. Ave ni vailaʻau.
  7. Le i ai o le mafaufau ma le malosi faʻaletino.
  8. Catarrhal ma faʻamaʻi pipisi i le taimi o le aoina o biomaterial.

I le ala, afai e inu ava malosi aʻo leʻi faia ni suʻega, e le mafai ona e faʻasese faʻamaumauga mulimuli. O le ethyl alcohol e sili ona afaina i le setete o totola mumu. E le gata i lea, o le ava malosi e maualalo le maualuga o le hemoglobin ma faateleina le cholesterol.

E faapefea ona aafia le toto i le ethanol

Suesuega toto ma le ava malosi

O lenei metotia o faʻataʻitaʻiga e mafai ai e fomaʻi ona suʻeina mea o loʻo i totonu o le tino o nisi o meaola taua.O le sini autū o le suʻesuʻega o le fuafuaina lea o le faʻamalosi i le toto toto o le tagata maʻi e pei o:

  • kulūkose
  • aofaiga o polotini.

O se suʻesuʻega o meaola e fesoasoani i le tagata poto faapitoa e suʻeina pe iai ni faʻafitauli ma ni faafitauli i le galuega o totoga i totonu (aemaise lava, ate, fatuga, fatu). E masani lava, e le fiafia tagata tagatanuʻu pe mafai ona inu pia aʻo leʻi ofoina atu le toto (poʻo se isi meainu malosi). O se taunuuga, o fomaʻi e suʻesuʻeina a latou maualuga o le suka i le toto. O le taunuuga lenei o le ethanol.

O le a le suʻega o toto toto

Aemaise lava, o se tagata e sau e ave le toto mai se vein i lalo o se mūmū, e mafai ona fausiaina se numera o mea le fiafia. O lona uiga, o tulaga e aʻafia ai le lelei o le maʻi.

Tesea ma le leai o se malamalama

E tele le aʻafia o le ethyl alcohol i le gataifale i totonu, ma taofi ai le toto maloloina lelei i le faiʻai. Pe a foaiina atu toto toto, e leai se totoga o totoga i totonu. Afai o se tagata ua atoatoa le soifua maloloina, o lea gau ua vave ona totogiina.

Ae, a oʻo i le afiafi o le samupoto toto e ave le tele o le ava malosi, ao faagasolo le faʻatinoga, o le a talia e le faiʻai, ma le le mauaina o le aofaʻi tatau o le okesene, o le a feagai ma le hypoxia. O lenei mea o le a mafua ai le vavalalataina o le toto toto ma le vevela, e oʻo atu ai i se tulaga vaivai. Ma e tusa lava pe ua toe malamalama le tagata maʻi, mo nisi taimi o le ulu o le ulu o le a tigaina ai o ia.

Lagonaina o le gasea, vomiting

O le taumafa o le ava i totonu o le tino o le taimi nei e faʻaliliu ai le inupia. O le Ethanol e faʻalavelaveina ai le masani ai o le gaioiga o le tino. I le taimi lava e tasi, o se tagata e oʻo i se faʻalavelave matuia o le faʻalogo i mea manogi ma tofo. O le ulufale atu i le ofisa ma le manogi o vailaʻau poʻo le faʻafefeteina o le paʻu, o le maʻi e mafai ona vili saʻo i le potu togafitiga. Maliliega, e le o se taunuuga fiafia tele o se malaga e le afaina i le tausi maʻi.

Faʻataunuʻu atoa le toto ma le ava malosi

O le a le mea e tuʻuina atu ai le suʻega o le toto

O lenei mea na tupu o le faʻavae mo le faailoaina ma le faʻamautinoaina o le tele o faʻamaʻi o se faʻaleagaga, hematological and infectious nature. Fomaʻi suʻesuʻe suʻega mai le tamatamailima o le tagata maʻi. O le pa puipui faʻamaonia e mafai ai e tagata tomai faapitoa ona fuafua le maualuga o vaega nei o le toto:

O le ethyl alcohol i totonu o le tino e faʻaitiitia ai le tele o le hemoglobin, lea e matua suia ai faailo mulimuli. A maeʻa ona suʻeina le biomaterial i se tagata maloloina atoatoa, ae o le 'ava malosi, e mafai e fomaʻi ona faʻamaonia sese i faʻamaʻi o le loto, ate ma le paʻu i totonu ia te ia.

Suʻeina o le toto mo le suka ma le ava malosi

Fomaʻi fautuaina le suʻeina o lenei suʻega i tagata o loʻo i ai nisi o faʻafitauli faʻaleagaga. O lenei faiga e tatau ona faʻatatau aemaise lava le faʻatinoina. Ma e sili atu i ai, e le taliaina le faʻaaogaina o se vailaau faʻamalosi i luma o sea mea na tupu.

E tusa lava pe itiiti le ava malosi e faʻaaogaina i le afiafi o le foai toto o se uiga le atoatoa i lona lava soifua maloloina ma se taimi gaogao-mama mo fomaʻi.

O le pa biomaterial mo le fuafuaina o le suka e ave mai le tamatamailima. O le ava malosi e mafai ona faʻaitiitia ai sea ituaiga samples i le "leai." Ae maise lava pe afai o loʻo i ai i le tagata ni faʻafitauli faʻafano. O le taua tele o le faateleina o le tele o sela o le toto, o le ethanol e mafai ona faaosofia ai le fatuina o tui o le toto microscopic, lea e matua faigata lava ona ave le biomaterial.

I le afiafi o lenei auʻiliʻiliga, fomaʻi e faʻatagaina le 'aiina o meaʻai ma meainu. O le tuusaunoaga o le vai, e mafai ona onā, ae i se vaega tele lava. Ma o soo se ituaiga faʻamaonia e tatau ona faʻafeiloaʻi tele. Ma e sili atu i ai, aua nei e inu i totonu o se meainu malosi, e oo lava i le pia le ava.

Isi suʻesuʻega toto

O vailaʻau faʻaonapo nei e maua ai isi suʻesuʻega o samples toto. O le inu malosi e mafai foi ona matua afaina i taunuuga ma matua faʻasese ai. Ma o le taua o taunuuga e sili ona taua mo le tagata lava ia.A uma mea uma, o loʻo matou talanoa e uiga i le taimi faʻamaonia:

Toto mo allergens. Ole suʻesuʻega lea e mafai ai e oe ona suʻeina le setete o le polokalama a le tagata maʻi ile taimi. O le galuega autū o le auʻiliʻiliga o le faʻamaonia lea o le tagata o loʻo i ai nei i le tino. O sea ituaiga o biomaterial e matua taua lava mo le ola maloloina o le tagata ma le manuia.

Le aʻafiaga o le ava malosi i luga o le tino o le tino

Suʻe toto mo le HIV . O le toʻatele o tagata e fenumiai mafaufauga o le AIDS ma le HIV, faʻasino atu i latou i faʻamaʻi tuga. O le mea moni, o le HIV o le mafuaaga, ae o le AIDS o le iuga.

O le AIDS o se faʻalavelave matuia i le tulaga lautele o le tino o le tagata na mafua ai le HIV.

O le vave iloa o le HIV e mafai ona faʻalauteleina le ola o se tagata, toe faʻafoisia lona ola e ala i le faatonuina o togafitiga faʻamalosi. O togafitiga faapena e mafai ona faaliliuina ai le HIV i totonu o se maʻi faʻamaʻi masani ma puipuia ai le atinaʻeina o le AIDS, o se tulaga oti.

Toto mo hormones . Tuʻuina atu o suʻesuʻega faʻasinomaga e faʻamaonia ai suʻesuʻega faʻasalalau. O le Hormones o mea olaola e gaosia mai le gutu o le endocrin. O le vave iloa o faʻafitauli eseese i le gaioiga o le endocrine polokalama e fesoasoani e matau le amataina o faʻamaʻi i le taimi ma toe faʻafoʻi le soifua maloloina o tagata.

E le o fautuaina e fomai le taumafaina o le ava i le afiafi o le aveina o le biomaterial (pe, sili atu, i le 2-3 aso). E tusa lava pe ua fuafuaina se faʻamanatuga taua mo lenei vaitau, e tatau ona e tolopo le tuʻuina atu o le auiliiliga poʻo le faʻaaogaina o meainu e le inu ava i le taimi o le faafiafiaga.

E masani lava, e tatau ona e alu i le falemai i le vaveao mo se suʻega toto. E le gata i lea, ae naʻo luga o se manava gaogao. Pau lava le mea e mafai ona inu i le inu ao le i faʻamaina mamanu, e inu mama. Ma o le a aoga foi le matauina o fautuaga taua nei:

  1. 10-15 itula ae leʻi alu i le falemaʻi taumafai e aua neʻi 'ai se mea.
  2. Afai e tatau ona e faʻaaogaina vailaʻau, e tatau ona e feutagai ma lau fomaʻi. E naʻo se fomaʻi e mafai ona faʻaumatia faʻamaʻi ma faʻamatala le mea e tatau ona fai.
  3. E matua faasaina le inu, ua tuʻuina le tapunia i luga o le pia le inu ava.
  4. E tatau i tagata ulaula ona manatu o le ulaula e aʻafia ai foi le aʻafiaga o taunuuga. E sili atu le faʻagaloina o sikaleti 1.5-2 itula ao lei faia le taʻavale.
  5. Aʻo leʻi ulufale atu i le potu togafitiga e sili atu ile 10-15 minute e nofo ai ma malolo atoa. Ae maise lava pe a fai e tatau ona ae i luga o faasitepu mo se taimi umi ma e te popole i le taimi e te mauaina ai. E tusa lava pe itiiti ifo le siʻitia o le toto maualuga e mafai ona aafia ai le faʻamaoni o taunuuga.

Ina ia tauaofai mea uma ua uma ona fai, ou te manao e toe fai lena mea ina ia mafai ai ona maua taunuuga mama atoatoa o suʻega toto, e tatau ona fai sina mea laitiiti. Suʻega gaioiga faʻaletino, aua le inu, faʻagalo e uiga i sikaleti mo sina taimi ma tausisia se meaʻai. E naʻo le auala lenei e mafai ai e se tasi ona toʻa mo lona lava soifua maloloina ma ia iloa o maʻi uma lava o le a faʻaalia i le taimi ma tausia saogalemu.

I aso nei, o vailaau o loʻo i luga o le maualuga maualuga, i le pasiina o suʻega toto, e mafai ona taʻuina atu i tagata se mea e le afaina ai, siama ma siama pipisi. O faʻamaʻi toto e fesoasoani e malamalama ai po o fea totoga e manaʻomia togafitiga ma le le lava o vitamini o loʻo maua. O se matafaioi faapitoa e faia e suʻesuʻega falesuesue aʻo leʻi faia galuega, fomaʻi, aʻo suʻesuʻeina le tuufaatasiga o le biomaterial, e mafai ona puipuia ni faʻafitauli faʻafitauli ma faʻamalolo atoatoa le tagata maʻi.

O le suʻega o le toto o se faʻataʻitaʻiga faigofie lea e faia i lalo o tulaga maʻoti ma e toetoe lava a leai se tiga. Ina ia mafai e suʻega ona faʻaalia taunuuga mautinoa, e tatau ona maua le aʻoga talafeagai i le afiafi. E mafai ona e inu pia aʻo lei foaiina le toto - ole fesili e masani ona fesiligia e le aufaigaluega suesue ma tagata suʻesuʻe, o le tali o le a le lelei.

Aisea e le inu ai pia?

Aʻo leʻi pasia le suʻega, e le tatau ona e inuina pia. E lua mafuaʻaga e le talafeagai ai le tuuina atu o le toto pe a uma le pia:

  1. Ethyl o loʻo iai i le pia, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le gaosiga o lela mumu ma le latou faʻaauau atili i le isi. O le toto e vave vave ma e le faʻaaogaina. E le gata i lea, i le tuufaatasiga o le pia lea na inuina e se tagata i le aso na muamua atu, o lo oi ai ni vailaau ma ni vailaʻau eseese. O nei mea e ese mai i le tino o le tagata, i le faasologa, o le puipuiga o le tino, tali atu i sui o fafo, e maua ai se numera faateleina o sela paʻepaʻe paepae, lea e toso ai toxins. O se tagata suesue i le fale suesue, e le o iloa po o a tagata na inu pia i le aso na muamua atu, atonu e ono iloa le faateleina o sela o le toto paʻepaʻe e pei o se maʻi mumusu, ma togafitiga le talafeagai o le a faatonuina.
  2. Aua e te inu ava malosi aʻo leʻi faia se auiliiliga, aua o loʻo taumafai le tino e faʻaitiitia le toxins na maua mai le pia i le vai ma ave mai le toto. O se taunuuga, o le biomaterial o le a leiloa le tagata maʻi o le a leiloa ona uiga lelei ma o se faafitauli le tusia o soo se faaiuga e uiga i le tulaga o totoga i totonu e tusa ai ma le tuufaatasiga o sela.

O le pia, poʻo lona vaega, e mafai ona faʻateleina ai tulaga faʻatagaina i le siama o le biomaterial mo le suka, o le ava malosi e maualuga ai le fua, ma e mafai ona maua sese le tagata maʻi i le maʻisuka. I lalo o le aafiaga o le phytoestrogens i le ate, o le faaitiitia o le gasegase lipid e tupu, ma e aafia ai le hemoglobin indices, ironia deficiency anemia, faapea foi le faateleina o le plasma cholesterol ma le uria, e mafai ona matauina.

E le mafai ona inu pia pia?

O le fesili lona lua, lea e masani ona aʻafia ai le afa o tagata gasegase, o le pe mafai ona inu pia aʻo leʻi suʻeina pe afai e le o iai le ava malosi (sili atu, ae o se mea itiiti). O aso nei, o le pia e le ova malosi o loʻo faʻatau atu, lea o loʻo faamatalaina i se pasene itiiti ifo o le eleʻele, ae e le faatagaina e inu i le aso e te foaʻi ai le toto. E ui lava e le o iai le ava malosi, ae o le a faʻaumatia le meaola. Ole ituaiga o pia ma ituaiga masani, i soo se tulaga, e aofia ai le phytoestrogens, pe a iai se siama o le toto mo hormones, ona ono iai lea o le fenumiai ma le auiliiliga. O le tele o hormones fafine i le tane tane o le a maitauina, ma o le fafine - o le a faateleina le hormone o le sex sex.

A maeʻa le foai toto, e mafai ona e inu pia i le masani masani. O le mea moni, i soʻo se tulaga, e le tatau ona faʻaleagaina, ae peitaʻi, a maeʻa ona suʻeina e le faufautua ile vaega ole biomaterial mo suʻesuʻega, e le toe manaʻomia ona aloese mai le ava malosi.

E faʻapefea ona saunia mo foai toto?

O suʻega o se faʻatonuga tele lea, aua o le umi, ituaiga ma le aoga o togafitiga e tuusaʻo tonu lava i le faʻamaonia saʻo. Ole laʻititi o le le tausisia o fautuaga faafomaʻi e ono faʻaaogaina ai taunuuga ma e tatau ile suʻega ona toe suʻe suʻesuʻega falesuesue. O le mea pito sili ona taua e 24 itula e sauniuni ai aʻo leʻi ofoina atu le toto. Latou te inuina le tele o vai i le po muamua, ae tuu le pia inu mo le taimi mulimuli ane. I le taeao o le aso e faia ai le auiliiliga, aua le inu vai, latou te foai toto i luga o se manava gaogao.

Afai e inuina e se tagata pia ma isi meainu malolosi i le aso ao le i suia, o le a le mafai ona faatuatuaina le auiliiliga. E tatau ona e faatali mo ni nai aso mo le ava malosi e tatau ona gaosia e gaʻo, ma alu ese mai le tino.

Ia mautinoa e lafoaʻi le faʻaaogaina o vailaʻau, faʻapea foʻi ma tinctures ma lotions e faʻavae i le ava malosi. Afai e iai sau faʻamaʻi faʻamaʻi e manaʻomia ai togafitiga faʻamalosi ma vailaʻau oona, ia mautinoa ia taʻu atu i lau fomaʻi. O le a ia taʻitasi taʻitasi e taʻu atu pe o fea vailaau e tatau ona lafoai mo le umi o le siama, ma e le afaina ai le lelei o le toto.

O le faatosinaga o le ava i luga o suega e matua telē tele, ma afai o nisi mafuaaga e te le mulimuli ai i fautuaga faafomaʻi, e sili atu le tolopo le asiasiga i le fale suesue. Ae maise lava, e faʻaaoga lenei mea i mataupu pe a oʻo i le lumanaʻi le gasegase.

O le uiga ese o le faanatinati, o le ava malosi lea o loʻo i ai i totonu e tusa lava pe aveʻesea mai le toto. O le mea lea, afai e te faʻatasi i le taimi lava e tasi le suʻeina o le toto ma le toto i le 12-24 itula pe'ā uma le inu ava malosi, o le a le aoga le taunuʻuga o le suʻesuʻega: i le toto, ua toetoe lava a le aoga le ava malosi, ma o loʻo tele pea le tele o mea e faʻaleagaina i le urine.

I le faanatinati o se maʻi na inu ava malosi:

  • Urgent acid concentric faateleina
  • o mea o loʻo maua i le lactate ma le kulukose e tulaʻi mai
  • pe afai o le ava o loʻo i ai ni faʻasao, mea inu, mea e faʻamalosia ai meaʻai (o loʻo tatou talanoa e uiga i pia, ava malosi, pusa pusa, vine faʻamalosia), o nei vailaʻau o le a maua i le urine mo le itiiti ifo i le 2-3 aso.

Maise lava o suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ona iloa ai le faʻamavaeina o le ava i le vailaau e oʻo i le 5-7 aso pe a uma ona inu. Aʻo le i faia suʻesuʻega, e le mafai ona e inu mo le itiiti ifo i le 2-3 aso.

E le talafeagai le vave faʻateleina o le toesea o toxins aʻo ave tui. I lenei tulaga, o se avega faaopoopo i fatugaʻo ua faia, ma o le tele o le pasela ua alu ese ma toxins, o lea la o le a faʻaoga sese lava ia suʻesuʻega.

O le suʻesuʻeina o le toto o le ki i le faiga o suʻega. O le tele o taimi e masani ona faʻatulagaina:

  • Suesuega o meaola
  • Suesuega lautele.

Faʻalagolago i le taunuʻuga, e maua e le fomaʻi se malamalamaaga saʻo ole faagasologa o loʻo tutupu i le tino, o le iai o le alo o le mumū.

O le ava malosi e faalavelaveina ai galuega o mea uma, faʻalavelave i le masani masani. Ina ia maua se faʻamaoniga mautinoa o le maualuga o le cholesterol, ururea, hemoglobin, glucose, platelets, e tatau ona e aloese mai le inu.

E tatau ona e siakiina lau fomaʻi e uiga i le vaeluaga taimi faatagaina i le va o le inu ava ma le inu toto.

O falemaʻi lautele ma isi suʻega toto o le faʻavae lea o le auala suʻesuʻe mo le tele o faʻamaʻi. O le saʻo o le faʻamautinoaga ma le faʻaleleia atili o le faʻalagolago i suʻesuʻega faafomaʻi ua faia i le fale suesue.

O le faʻatuatuaina o taunuuga e le gata ina faalagolago i meafaigaluega, reagents, taimi o le tuʻuina atu ma le saʻo o le sampling o mea, ae faʻapea foʻi i le sauniuni.

O le mea lea, e taua tele le iloa pe mafai ona inuina le ava malosi aʻo lei faia le toto ma pe o le a le aafiaga o le ava na faia i le afiafi i luga o faʻataʻitaʻiga.

O le ava malosi e faasino i mea leaga e aafia ai le mautinoa o taunuuga o le suʻega o faailoga o le toto. O le taimi faʻaumatia o le ethanol o le pala o oloa e faalagolago i uiga o le tino.

Afai e inuina le ava i le afiafi o le suʻega, o le acetaldehyde o le a le faʻaumatia mai le tino mo se taimi puupuu ao lei faia suʻega.

E mafai 'ona inu ava malosi ao leʻi foaiina atu le toto?

O le faʻamatalaga mo le tele o suʻega toto e tatau ona oʻo mai i le fale suesue i le taeao i luga o se manava gaogao e iloa e le tele o tagata talu mai le laʻititi. Ae ui i lea, e masani lava ona i ai faʻamatalaga e uiga i le mafai ona inu ava malosi aʻo leʻi faia le biomaterial (toto) mo le auiliiliga? e le logoina le tagata maʻi.

Taua: e matua faasaina le inuina o mea inu ava malosi aʻo leʻi foaiina le toto mo le suʻesuʻeina o fale suʻesuʻe.

Ina ia mafai ona malamalama - e fia aso ao lei faia le toto mo le suʻesuʻega e le mafai ona inu ava malosi? e tatau ona malamalama i le taimi o le faʻamamaina o le ava mai le tino o le tagata. O le taimi e manaʻomia mo le faʻamaʻaʻaina atoatoa o le ava malosi e afua mai i ni nai (pia 4-6%) i le 18-20 itula (cognac 42%). O faailoga taimi e tuʻuina atu mo vaega i le 500 ml. I le tulaga o le faʻaaogaina o tui tetele, o le taimi faʻasolosolo taimi e faʻaleleia ai.

E tusa ai ma nei faʻamaumauga, o le taimi fautuaina e tatau ona faʻaleleia pe a maeʻa le inu mulimuli ma le tuʻuina atu o le biomaterial e 72 itula.I se isi faaupuga, afai e inu le tagata maʻi i le afiafi, ona faʻatagaina lea o ia e tuʻuina atu le toto i le taeao. O se asiasiga i le fale suesue e tatau ona toe faʻaleleia mo le itiiti ifo ma le 1 aso.

Le aʻafiaga o le ava i luga o suʻega

O le ava malosi ei ai lona aafiaga tele i le galuega a tagata uma ma masini. E suia le faiga o le endocrine, ma o se taunuuga o le fuafuaina o le tulaga o hormonal o le tagata maʻi atonu e le mafai ona faʻatuatuaina. O le faʻaogaina o le tino e faʻatonuina pe leai foi le faʻasologa o gaioiga ma gaioiomi i totonu o le tino. Ethanol, i le isi itu, faʻagesegese le innervation popole, lea e aʻafia ai le suʻesuʻega o le toto.

Ua iloa o alcohol alcohol and its products decomposition e mafai ona matua faʻaseseina ai taunuuga o suʻesuʻega o meaola. E le gata i lea, o oloa o le ava malosi e faʻalavelave ai le faiga o le enzyme, lea e mafua ai ona le saʻo le faʻamatalaga o faʻamatalaga suʻesuʻe.

E masani lava, o tagata gasegase e fiafia i ai - pe mafai ona inu pia, ma le inu ava malosi ao lei foaiina le toto mo le auiliiliga? E leai, aua o le pia, e pei o soʻo se isi ava malosi, o loʻo i ai le ava malosi.

Suesueina o meaola oona ma le alcohol alcohol

O le faʻalavelave o mea faʻasolosolo o meaola e mafai ai e oe ona iloilo:

  • o le galuega o le ate, fatugaʻo, pancreas ma totoga meaʻai,
  • o le setete o porotini, gaʻololo ma gaʻo gaʻo,
  • le tikeri o le le lelei o aʻafiaga o togafitiga filifilia ma fualaau.

O suiga i le faagaoioia o le elekene o se taunuuga o le aafia i le ava malosi e taitai atu ai i faamaumauga le saʻo o suesuega. E tatau ona maitauina e faapea, o le pupuʻu umi, lua aso e le lava mo se tagata e aveese ai le ava malosi ma mea e pala mai le tino. I lenei tulaga, ua fautuaina le faia o se faiga o le faamamaina, lea e faʻaaogaina i meaola mamā mai oloa oona o le methanolism. Ina ia maua ni taunuʻuga e sili ona atagia ai le soifua maloloina o le tagata maʻi, e tatau ona faia se suʻesuʻega o meaola ole tino nai lo le 7-10 aso.

O le a le suʻega e suʻe ai le ava?

O le tuusaunoaga o auiliiliga o loʻo faʻatautaia e faʻamautu ai le mea moni o le taumafaina o le ava e se tagata, mo se faʻataʻitaʻiga, mo le faʻasino i galuega. I lenei tulaga, e leai se aʻoaʻoga faapitoa e manaʻomia.

I faʻamautinoaga o faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, i nisi tulaga, e fesili le fomai mo sina aofaiga (100 ml) o le ava i le afiafi ao leʻi asiasi i le fale suesue. O lenei mea moni e mafua mai i le mea moni e faapea o le ethanol e i ai se aafiaga e faaosofia ai le puleaina o le tino. O lenei mea e sili ona faafaigofieina ai le faagasologa mo le faia o le biomaterial mo suesuega mulimuli ane.

Taua: e matua faasaina le inuina o mea inu ava malosi aʻo lei foaiina le toto mai se vein.

O lenei tulafono e sili ona taua mo le auiliiliga lautele o toto, vaega o meaola o meaola, faapea foi ma le siakiina o le HIV, syphilis ma le hepatitis B ma le C.

Sauniuniga sauniuni

O sauniuniga talafeagai mo le faʻapipiʻiina o meaola faʻatoʻaga e aofia ai le teenaina o le ava, ae o le tele o fuataga.

Mo le 8-12 itula, e fautuaina e aua neʻi 'ai meaai, ma mo le 1 aso - leʻena gaʻo, mea manogi ma ulaula. O lenei mea moni ua faamatalaina i le mea moni e faapea o le taimi o le masini o le elekone o loʻo faʻaaogaina, o lona uiga o le faʻaogaina o le enzymes e suia. O se fesuiaiga i paleni o faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo gaʻo e aʻafia ai vaega faaletino o le toto. O suiga i le manino, viscosity ma le telefoni feaveai o le toto e mafua ai le fua le saʻo e ala i auiliiliga o meafaigaluega, ma, o se taunuuga, o faamatalaga le sao.

E le gata i lea, o le le amanaiaina o lenei tulafono e mafua ai le faateleina o le lamatiaga o le siama (pala o totola mūmū) i le toto pe a uma ona aoina. O le a le mafuaʻaga o le faʻailogaina o le suʻesuʻeina e le fale suesue ma le manaʻomia mo le toe faʻaaogaina o le meafaitino.

E faʻatagaina e faʻaaogaina le suavai lē faʻasalaina i le tele o faʻamaonia.O lenei mea o le a matua faafaigofieina ai le taualumaga mo le aveina o le toto mai se vein. O le taua tele o le tulafono mo le saunia tatau o tamaiti mo le auiliiliga.

O le aafiaga o se fuainumera tele o fualaau faasaina i luga o le tino o le tagata na faavaeina i taimi o suega suʻesuʻe. Ae peitai, e tele lava le faalagolago i le tulaga o le tino o le tagata (o le saoasaoa o lona metabolism, o le i ai o pathoces o mamanu ma okeni), o le mea lea e le mafai ai ona tuuina mai se vaaiga le mautonu mo suiga i taunuuga o auiliiliga. E fautuaina e faalēaogāina le faʻaaogaina o vailaʻau uma i le 2 aso e malilie ai ma le fomaʻi. Afai e le mafai ona faalēaogā sauniuniga taua, e taua le lapatai atu i le tagata suʻesuʻe ile fale suʻesuʻe e uiga ia i latou.

I aso anamua, na talitonu tagata o le toto o le puna o le ola o le tagata ma o lona malosiaga o loʻo i ai i totonu. O aso nei e ese a tatou tala, ae o le uiga e tumau lava, aua e matua tatau lava mo le tino ona galue lelei. E le gata i lea, afai o suiga e tupu i le toto, o mea uma ma tino o le tino o le tagata e oʻo i ai le poto masani ia i latou lava , lea e oʻo atu ai i le fausiaina ma le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi.

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona iloa se tulaga o se tagata e ala i le suʻeina o lona toto. O ia suʻega ei ai le maualuga o le talitonuga, ae i nisi tulaga latou te ono tuʻuina atu faʻamatalaga sese. E tele mafuaʻaga mo le mea sese: o maʻi talu ai nei, mafatiaga ogaoga, tigā, faʻapea foi le le lelei o le taumafa poʻo le ava malosi i le afiafi o le sampling samples. Ma afai e faigata ma e masani lava e le mafai ona aʻafia le mea na tupu i se maʻi ua leva ona maʻi poʻo le amanaia uma o manaoga o fomaʻi i meaʻai talafeagai, ona mafai lea e se tasi ona musu e inupia le ava malosi.

Ae o le a le ogaoga o lenei manaoga ma e mafai ona inu pia i luma ole foai toto?

O le a le suʻega toto

O sea faiga e pei o le toto mai se vein poʻo mai se tamatamailima o se suʻesuʻega suʻesuʻega falesuesue faigata lea e faia e iloilo ai le tulaga o mea (e aofia ai toto toto) ma totoga o le loto (ate, fatu, ma isi) o le tino, faʻapea foi ma le iloa o lona manaʻomia mo elemene. O le mea e sili ona lelei ona o le auʻiliʻiliga, ua fuafuaina ai se ituaiga o togafitiga. Soo se suiga i le setete o le tino o loo atagia mai i faailoga eseese o le biomaterial.

Mo se suʻega o le toto, e faia le sampling mai le tamatamailima lima (o nisi taimi o le faasino igoa poʻo le lima taumatau). Mo lenei mea, o masini mūmū e faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete i se atigilima ua gaosia, ma mulimuli ane tuʻuina le mea i totonu o se pusa faapitoa. Mo isi ituaiga o auʻiliʻiliga, faʻaaoga toto toto, lea e aoina mai le vein o loʻo i le paʻu o le tulilima. Faʻaauau ona faia ituaiga o suʻesuʻega:

  • Aotelega o auʻiliʻili suʻesuʻega. Ua faia e fuafua ai le fuainumera o lela mūmū toto, suauʻu toto paepae, hemoglobin, platelets, ma isi. O le metotia e fesoasoani i le siakiina o ituaiga uma o inflammatory, hematological, infectious diseases.
  • Mo le suka. Faʻafetai i lenei suʻesuʻega, o le faʻatonuga o le kulukose i totonu o le toto ua fuafuaina.
  • Biochimium Faatasi ai ma lana fesoasoani, ua fuafuaina le tulaga o le tino o le mataupu. O loʻo faʻaali mai ai pe faapefea ona i ai mea i le metabolism, pe saʻo lelei le gaioiga o totoga i totonu, ma isi.
  • Serological. O le auʻiliʻiliga e tatau ona faʻamaonia ai le i ai o faʻamaʻi talafeagai i se faʻamaʻi faapitoa. I le faaopoopo atu, faatasi ai ma lana fesoasoani e mafai ona e maua le toto.
  • Immunological O sea suʻesuʻega e fesoasoani e fuafua ai le numera o siama puipuia i totonu o le tino o le tagata ma faʻaalia ai le le faʻamaonia i le amataga.
  • Hormonal Ua faia e faʻamaonia ai faʻamaʻi eseese, fesoasoani e iloa le tulaga o loʻo i ai nei o nisi o hormones.
  • Oncomarkers. Faatasi ai ma lenei suʻesuʻega, o le i ai o proteins e maua mai i le mama ma le paʻu o le tino ua fuafuaina.
  • Suʻega Allergic. O lenei ituaiga suʻesuʻega e manaʻomia mo faafitauli faʻafitauli.Ona o lea mea, e mafai e le fomaʻi ona faʻaalia le lagona o le tagata lava ia i le mataupu i nisi tulaga tau le siosiomaga, oloa, ma isi.

Tulafono o le Totoina o le toto

Tapulaʻa i fuafuaga sauniuni e le taua, ae o lo latou tausisia ina ia maua ai se sao saʻo e taua tele. O le tulafono lautele o le faia o le anapogi. O lona uiga, i luma tonu lava o le pa o le biomaterial, e leai se meaʻai e tatau ona faʻaaogaina, a le o lea o le a mafua ai se gaioiga faʻa-vailaʻau ma aʻafia ai le tuufaatasiga o le toto. Lautele lisi o tulafono mo aoaoga:

  • A o le inu mea inu, e mafai ona e inuina vai e faigofie, o lona uiga e aunoa ma ni meainu ma gaʻo.
  • E matua faasaina le 'ai i soo se meaʻai. O le taumafataga e tatau ona le sili atu nai lo le 8-12 itula ao le i faia le biomaterial - o lenei vaitau ua manatu e sili ona lelei mo le faʻatumuina atoa o meaai.
  • 2 aso (48 itula) aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e tatau ona vaʻavaʻava le ava malosi mai le faʻaaogaina.
  • E manaʻomia le faʻatinoina o meaola faʻamatalaga i le taeao, pei i lenei vaega o le aso, o lona tulaga o le a latalata i le moni e mafai ai, lea o le a maua ai faʻamaumauga mautinoa i le tulaga o le soifua maloloina o le mataupu.
  • Mo le 3 aso (72 itula), e tatau ona mumusu e inuina fualaau e iai sona aafiaga i le setete o le toto. O la latou lisi e lautele, o le mea lea, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi ma lau fomaʻi aʻo leʻi faia se suʻega.
  • I le taeao i le taimi lava lea ao leʻi faia le suʻega, ua fautuaina e aua le tagofia ni fualaau. Afai e mafai ona fai se malologa, ave le latou aso mulimuli i le aso ao leʻi faia le suʻega.
  • I le va o le 3 itula ao leʻi aoina le mea, e le mafai ona e ulaula, aua Nicotine e mafai foi ona i ai se aafiaga patino i le taunuuga o le auiliiliga.
  • Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e taua tele le lava o le moe ma faʻataga muamua ai soʻo se faʻafitauli mafaufau ma le tino i le tino. I lagona, e tatau ona toʻa le tagata maʻi. E fautuaina e sau i le suʻesuʻega i le 15 minute, ina ia maua ai le taimi e malolo ai ma faʻaalu sina taimi.

O le mulimuli i nei tulafono faigofie e sili ona taua pe a foaiina plasma poo platelets. E tāua le taʻitaʻia e nisi o tulafono ma a maeʻa faʻasalalauga:

  • I le taimi lava na uma ai le tuʻuina atu o le meaola, tuʻu i se nofoaga malolo mo le 10-15 minute.
  • Afai e te lagona le vaivai pe faʻafefe, ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi le aufaigaluega. O le auala pito sili ona faigofie e foia ai le valea o le nofo lea ma tuu lou ulu i lalo o tulivae, pe taooto i tua ma sii ou vae i luga o le tino.
  • A maeʻa le toto, aloese mai le ulaula mo se itula.
  • Aua nei aveese le laei 3-4 itula. Ia mautinoa e le susu.
  • Aloese mai le inu ava malosi i le aso.
  • Taumafai ia aua neʻi e faʻamalosia oe lava i le malosi faaletino i se aso.
  • Inu le tele o vai mo aso e lua.
  • Vaʻaia pe a uma le tuʻuina atu o le toto e le faatagaina muamua nai lo le 10 aso mulimuli ane.
  • E mafai ona e tietie i se uila afi 2 itula pe a maeʻa le faʻatinoga. E leai ni tapulaa i le aveina o se taavale.

Le mea e inu

Aʻo le i faia se suʻega, o le fomaʻi masani e faʻamautinoa tonu le tele o mea e le mafai ona e inu ma 'ai, mea e mafai ona faia i le taimi o sauniuniga mo le samasama toto. O le fesili pe mafai ona e inuina le vai aʻo le i tuuina atu le toto, o se tulafono, e le o fesiligia. Aʻo lei faia se suʻega lautele o le toto, suʻe suʻa poʻo le suʻeina o se suʻega o meaola, faitau fautuaga ile vai. I le taimi lava e tasi, ia manatua i le taimi lava e te leʻi faia ai le biomaterial, e le mafai ona e inuina le lauti, kofe, mea inu suamalie, sugary juice, poo le ava malosi. Faʻesea le ava malosi ma le suavai ao leʻi oʻo i le suʻesuʻeina o meaola oona i le 12-24 itula.

E mafai ona inu vai

O le mea lautele, e mafai ona e inuina le vai aʻo lei faia se suʻega toto, o le mea autu o le masani, o lona uiga. e le o le minerale ae le o le carbonate.Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa i lenei aso, amata vave ona inu suavai i le taeao - o lenei mea e tatau ai ina ia vevela ai le toto. Faafetai i lenei mea, o le pa o le a faigofie atu mo le tagata maʻi ma le fesoasoani suesue. O le fesili o le tele o le vai e mafai ona onā. O mea uma lava e faigofie tele: inu se ipu vai vai i le fale ma ave se fagu laititi faʻatasi ma oe. O le faatalitali i le taimi, o nisi taimi e ave ai sina sipuni - i lenei tulaga, e le tatau ona i ai ni faafitauli i le aveina o mea.

O vai masani foi e aofia ai elemene elemene, o le mea lea, e mafai lava ona mafai ona faia ni mea sese i le taimi o le suʻesuʻega o fualaau oona ma meaola. E tele ituaiga o suʻesuʻega e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le vai masani. E aofia ai:

  • suega toto mo HIV poʻo AIDS,
  • hormones
  • suʻesuʻega o meaola.

E mafai ona ou inuina fualaau

Ina ia faia se suʻesuʻega a le falemaʻi, o loʻo i ai le faʻatagaina o le faʻaaogaina o vailaau faʻasaina, seivagana i mataupu pe a faʻasalalau e se fomai se suʻesuʻega e fuafua ai le aʻafiaga o fualaau faasaina i le setete o le tino o le tagata. I isi tulaga, faatasi ai ma soʻo se auiliiliga, e le mafai ona e inuina vailaʻau i le aso na muamua atu. E moni lava lenei mea mo fualaau faʻasaina ma se aʻafiaga. Afai na e faia lenei mea (mo se faʻataʻitaʻiga, ona o se maʻi tiga matuia), ia mautinoa ia lapatai le fesoasoani ile fale suʻesuʻe ile mea lenei. Afai e mafai, taofi le ave o vailaau i le aso ao leʻi faia le suʻesuʻega.

E mafai ona ou inu kofe

E lauiloa o le kofe ei ai se aafiaga tele i le tino o le tagata. I lenei itu, o le vai inu e matua le fautuaina ina ia faʻaaogaina e le gata i luma ole foai toto, ae faʻapea foi i luma ole isi suʻega. Mo lenei mafuaʻaga, e sili atu le aua le faʻalavelave (talu ai o le faʻamautinoaga patino o le a faalagolago i le sao o faʻamaoniga) ma inuina se ipu o lau mea e sili ona e fiafia i ai pe a maeʻa uma togafitiga faafomaʻi. E matua faʻasaina le inu i le kofe sana i luma o le toto totoga, na o le pau lava le mea e mafai ona avea ma ipu inu vai vaivai e aunoa ma le suka e pei o le 'aiga o le taeao, ae e le manaʻomia foi.

Taofiga o le Toto toto

I le filifili ai e avea ma se tagata foai, ia e faamasani muamua i mea e gata ai. O lo latou tausisia e faʻamalosia:

  • O le mea mulimuli o le ava malosi e tatau ona le itiiti ifo nai lo le lua aso ao lei faia le foai toto.
  • I le afiafi o le faʻataʻitaʻiga, e tatau ona lafoaʻi mea vevela, ulaula, suamalie ma gaʻo, meaʻai susu. E manaʻomia le 'aiga o le taeao i le aso o le toto.
  • Aua e te ulaula mo se itula ao leʻi faia le taʻaloga.
  • I le afiafi o le toto o le foai e le faʻaaogaina ai se mea e faʻaaogaina.

E le mafai e tamaitai ona foai atu le toto i le taimi o le tane ma i totonu o le vaiaso talu ona maeʻa le faʻamalolo. O fafine maʻitaga e le faatagaina i lenei faiga. O loʻo i ai pea se lisi o faʻamaʻi e le tatau ona mafatia le tagata foaʻi. E aofia ai:

  • AIDS
  • syphilis
  • hepatitis
  • typhus,
  • tuberculosis
  • trypanosomiasis,
  • toxoplasmosis,
  • echinococcosis,
  • tularemia,
  • brucellosis
  • Leishmania,
  • faletupe,
  • ogaoga le fiafia.

E mafai ona ou 'ai

Ina ia aua le suia le faatuatuaina o nisi o vaega o le biomaterial suʻesuʻe, e tatau ona faamasani oe lava i le lisi o oloa faʻasaina. O le auala sauniuni e faʻalagolago i le mafuaʻaga e ave ai mea. E taua le manatua o le afiafi o le suʻega (o le toʻatele) e le mafai ona e 'ai i meaʻai, gaʻo pe suamalie, suka. E le gata i lea, ua fautuaina e lafoai le faʻaaogaina o launi, tangerines, bananas, avocars. Dill, cilantro e mafai foi ona aʻafia ai aʻafiaga o le suʻesuʻega.

I le afiafi o le suʻeina o le biomaterial mo le suʻega, e mafai ona e 'ai faʻatasi ma falaoamata po o fualaau faisua mata, cereals, aano paʻepaʻe. E faatagaina e aofia ai iʻa maualalo i le lisi. Afai e te filifili e kuka se salati i le afiafi, ona sui lea o le mayonnaise, faʻaalu i le olive poo le suauʻu manogi. O fua i le afiafi e mafai ona e 'ai:

A o lei faia suʻesuʻega o meaola

O lenei ituaiga o auiliiliga o se metotia masani mo le suʻesuʻeina o le tulaga o totoga i totonu ile metabolites o loʻo faʻasaga i le toto. E tatau ona faia suʻesuʻega o meaola i luga o se manava oona i le taimi o suʻesuʻega o meaola. I le taimi lava e tasi, e le gata ina e 'ai, ae inu foi lauti ma kofe aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, ae le o le taua o mea inu ava malosi. E le gata i lea, e tatau ona aloese mai le fufuluina ma le susunuina o meaʻai.

E le gata i lea, e taua le taumafai e vavae ese mai au mea taumafa 12-24 itula ao lei faia le auiliiliga o meaʻai falai, ulaula ma gaʻo, punaoa uma o meaola o manu (iʻa, meaʻai, gaʻo, ma isi). Ina ia maua ni faʻamoemoega sili atu ona faʻatuatuaina, e mafai e le tagata tomai faapitoa ona auai atu i se mea e sili ona malosi i le mataupu, lea e tatau ona matauina 1-2 aso aʻo leʻi faia le suʻesuʻega. Le amanaiaina o se mea na tupu e le tatau, ona o le saʻo ole taunuʻuga o suʻesuʻega e iloa ai pe vave vave ma lelei le faagasologa ole togafitiga.

Aʻo le i faia suʻesuʻega lautele

E tatau ona maua lenei ituaiga o siama i luga o se manava le aoga, o lona uiga i le taimi lava lena i luma o le pa o le biomaterial e leai se mea e le mafai. I lenei tulaga, e manaʻomia le faia o le taumafataga mulimuli e le mataupu e leʻi muamua atu i le 8 itula ao le i faia le taualumaga. Soo se taumafataga ao le i faia le suʻesuʻega lautele e tatau ona faigofie ma e aofia ai se vaega itiiti o meaai. E matua faasaina le 'ai o iʻa, aano o manufasi, ulaula meaʻai, mea suamalie, suka, gaʻo ma meaʻai kuka, ituaiga uma o suauu.

E ui lava i na tulaga ogaoga, mo tagata mamaʻi e taua tele le taumafa ao leʻi faia le biomaterial, o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga laitiiti i le tulaga o se lisi o oloa. Aʻo le i faia se suʻega o lenei ituaiga, e mafai ona latou 'aina ia ituaiga meaai:

  • vaivai tea (le faʻasalaina),
  • falaoa
  • sisi (maualalo-gaʻo),
  • Fugalaau matala
  • ituaiga uma o cereals i luga o le vai, ae aunoa ma le faaopoopo o le suka, suauu.

Mea taumafa ao lei auauna atu mo le suka

O le tuʻuina atu o le biomaterial e siaki ai le maualuga o le suka, e manaʻomia ai le faʻaaogaina o oloa 8-12 itula aʻo leʻi suʻeina. Soʻo se meaʻai e faʻateleina ai le kulūkose i totonu o le toto, ma, o le mea lea, faʻasese le taunuʻuga. O le tuusaunoaga o le auiliiliga o le fua suka, o lona uiga o le siakiina o suiga o le faailo i le gasologa o le aso ma se meaai masani.

Le mea e le 'ai

Mafaufau i le lisi o meaʻai e le o fautuaina aʻo leʻi faia le faagasologa. E aofia ai:

  • meaʻai uma, suamalie, ulaula ma meaʻai vevela,
  • iʻa, aano o manufasi, meaʻai susu,
  • oni, lemoni ma isi fualaau suamalie uma,
  • faʻi
  • avoka
  • fuamoa
  • suauʻu (e aofia ai fualaʻau),
  • sukalati
  • nati ma aso
  • cilantro, dill,
  • saisi.

O le a le mea e tupu pe afai e te 'ai ao lei foaiina le toto

I le filifili ai e faia se auʻiliʻiliga mo le suka, hormones, uric acid poʻo se suʻesuʻega faʻavae o le DNA, aua le solia le sauniuniga faʻamatalaina. O le faʻamalositino o mea taumafa ao lei faia se suʻesuʻega e mafai ona tupu i ni mea sese. Afai latou te le o faʻamoemoeina, ona tatau ai lea o le taunuuga o togafitiga. Meaʻai e mafai ona sili atu ona faʻamaonia nisi vaega o le biomaterial, o se taunuuga lea o le a fautua mai ai e le fomaʻi le i ai o faʻamaʻi i le tino o le maʻi ma amata ona suʻesuʻe loloto i ai.

Faʻafefea ona faʻaleleia le suʻesuʻega

Ina ia faʻaleleia le auʻiliʻiliga, e tatau ona usitai i faʻamatalaga fautuaina. Ina ia maua le taunuuga e sili atu ona faʻatuatuaina, e fautuaina le alu i se taumafataga faapitoa i le lua aso ao lei oʻo i le toto - e taua tele pe a fai o suʻesuʻega faʻapitoa e pei o suʻesuʻega o meaola, faʻamaoniga o faailoga o le kanesa, tui puipuia, fuataga o faʻamaʻi pipisi i faʻamaʻi, ma isi. I le taimi lea, ua fautuaina e lafoaia le faʻaaogaina o:

  • gaʻo, ulaula ma falai meaai,
  • mea manogi
  • ava malosi
  • suti ma mea e faʻafiafia ai meaʻai.

Lafoaia o siama

O le biochemistry toto o se suʻesuʻega e sili atu ona atoatoa ma e mafai ona faʻaali atu mea o loʻo i ai i nisi mea i totonu o le tino.E tatau pe afai e le lava le faʻamatalaga a le fomaʻi na ia maua mai le auiliiliga lautele.

O nisi e talitonu talu ai o lenei auʻiliʻiliga e sili atu auiliiliga, e mafai e le fomaʻi ona iloa po o fea suiga na tutupu ona o le ava malosi, ma o loʻo i ai pea i le tino. O le mea lea, latou te filifili ai e inu sina mea itiiti ao lei ofoina toto. Ae ui i lea, 'aua le faʻateleina mea e mafai ona faia e se ituaiga o siama. O le mea moni, o le ava malosi ua aveeseina mai le itiiti ifo ma le aso mai le toto ma, o le mea moni, e aʻafia ai faʻafesoʻotoga uma a le tagata.

Ae paga lea, e leai se suʻesuʻega e mafai ona faʻaalia lou soifua maloloina i auiliiliga. O le aʻafiaga o le pia ma isi ava malosi o le a avea o se faʻamaʻi o totoga i totonu. O le mea lea, o le a le mafai e le fomai ona faia le faʻamaonia saʻo.

I le tulaga aupito sili ona lelei, afai e te ioeina ua e filifili e inuina pia po o isi ava ananafi, o le a toe auina oe e le fomaʻi e toe suʻe le suʻega. I le tulaga e sili ona leaga, o le a ia faatonuina togafitiga, ma o le ae inuina pills e matua le talafeagai mo lou tino.

  • O le ava malosi e afaina ai le faateleina o le tele o vailaau ma le faaitiitia o isi, lea e faaleagaina ai le tulaga moni o le tino.
  • A maeʻa le inu ava, e mafai ona e siaki le maualuga o le suka. Mo le maʻisuka, e tupu tele i faafitauli ogaoga, aua e taua tele mo i latou le iloa le tele o le suka o lo o iai i le taimi nei.
  • A maeʻa ona tago i le inu ava malosi, e mafai e se tasi ona matau le faʻaitiitia o le faʻafefe o le okesene e sene.

E pei ona latou fai mai, pe toafia tagata, o le tele o manatu, o le mea e leaga ai, o le tele o alii ma tamaitai e talitonu afai e te alu e foai toto ma inu sina ava malosi, o le a sili atu ona faigofie le faailoaina o siama o loo i totonu o le tino. Ae ui i lea, o le mea sese lenei. e mafai ona e faʻalagolago lava i auʻiliʻiliga o auiliiliga auiliiliga e le mafai ona malamalama i ai e oo lava ile fomaʻi.

Suʻega faʻasalaga

O se tasi o suʻesuʻega ogaoga mo le tino o le tagata o se suʻega mo hormones. E taua le iloa pe fia ni homoni o iai i totonu o le tino, e le gata mo fafine, ae faʻapea foi mo alii.

E mafai ona aofia i le lisi o suʻega e mafai e le fomaʻi ona fautuaina i soo se taimi e te manaʻomia ai le malamalama i le tulaga lautele o le tino. O le mea moni o le le lava po o, i se isi itu, o le tele o hormones e sili ona lamatia mo le tino o le tagata. E le gata i lea, o soliga i le tele o hormones e mafai ona talanoa e uiga i faʻamaʻi tuga, o le togafitiga o le togafitiga e mafua mai i aʻafiaga.

O le mea lea, ae e te lei alu mo auiliiliga e fuafua ai le aofaʻi o hormones, e taua tele le faia o le sauniuniga sao. Aemaise lava, o faʻamatalaga faʻamaonia e faatoa mafai ona maua pe afai e leai ni vailaau oona e inu aʻo inu i le lua pe tolu aso.

Afai e maua e le tagata maʻi se vailaau e aofia ai hormones thyroid, ona tatau loa lea ona lipoti atu i le fomaʻi ma, pe a maeʻa feutagaiga talafeagai, fai le filifiliga saʻo. I le aso e foaiina atu ai le toto, e tatau ona faʻatapulaaina soʻo se mamafa o le faʻatonuga faaletino ma faalelagona. Afai o oe i se taumafataga, ona mafai lea ona e alu mo auiliiliga mo hormones pe a uma le lua aso talu ona ave le ava. Afai e te fia ulaula, ona mafai lea ona e foai atu le toto pe a uma le itula o le aloese mai lenei masaniga leaga.

E le o tagata uma e malie pe a maeʻa le inu ava malosi e tatau ona faʻatali umi, o se tasi e talitonu e mafai ona e vaʻai i le aso o le toto foaʻi. Ae mafaufau i lenei mea. Toto toto mo hormones o loʻo taʻu mai ai mo le itiiti ifo i le 10-12 itula o le ae le inuina ai vai poo vai i soo se mea e 'ai. Afai e oʻo lava i ava a tamaiti pei o lemonade e mafai ona faʻasese faamatalaga, o le a la le mea e mafai ona faia e le ava malosi ia i latou?

O le toʻatele o tagata e tatau ona suʻe suʻega faʻasolosolo, ma aʻafiaga malolosi o le soifua maloloina. E masani lava, fomaʻi, aʻo leʻi pasia e se tagata ia suʻega, ia tuʻuina atu fautuaga i le auala e faʻamaonia lelei ai.Afai o le tagata maʻi e le o sauniuni mo suʻesuʻega, o taunuuga e foliga mai e le faʻatuatuaina. O le tulafono muamua e tatau i tagata uma ona iloa o le a le taliaina le inu o le inu ava malosi, e aofia ai pia. O le mea lea, o le tele o taunuuga le lelei e mafai ona alofia.

O le ava malosi e le gata o se aʻafiaga i le toto mumu, e faʻaleleia le cholesterol ma faʻaitiitia ai le hemoglobin, ae faʻamaonia foi taunuuga o se suʻega toto.

Suʻe suʻe

Le aʻafiaga o le ava i luga o se suʻega toto

O lenei suʻega suʻega ua faʻataʻitaʻiina mo tagata o loʻo i ai faafitauli faʻafano. O le tuʻuina atu o lenei auiliiliga e tatau ona faʻapipiʻi ma le atoatoa o le tiute ma saunia lelei. O le inuina o le ava i le afiafi o le suʻesuʻega ua manatu o se uiga le faaeteete i lou soifua maloloina, ma o se taimi foi e leai se taimi mo tagata faigaluega faafomaʻi ma le aofaʻi o fua o le toto.

O suʻe suʻega e faia i se tamailima. O le ava malosi e afaina ai le tele o le toto, e faaosofia ai le foliga mai o pupuni toto. E mafai ona faigata le faʻavaeina o le toto totoʻa.

I le afiafi o le suʻega, e mafai ona e inu na o le vai, ona maua ai lea i ni mea laiti. O faʻamaoniga o suʻesuʻega a le fale suesue e maua i na o mataupu pe a tausisia e se tagata fautuaga uma a fomaʻi. E manaʻomia e tagata uma ona nofouta i le taua o le siama ma taumafai e aua le inuina le ava ao leʻi faia suʻega.


Faʻalogo, na o le aso!

O le sauniuni e suʻe suʻega o le homone e le o se mea faatauvaa e foliga mai e foliga mai muamua. O se tagata o se suʻesuʻega faʻapitoa o meaola faʻasolosolo ma soʻo se gaioiga (mai le 'ai i le gaioiga faʻafeusuaiga) e mafai ona faʻasese taunuuga o suʻesuʻega. Talu mai le endocrinology (o le lala o vailaau e suʻesuʻe ai le galuega) i le tele o mataupu e naʻo faʻamaumauga o suʻesuʻega faʻataʻitaʻi suʻesuʻe, e matua le taliaina. O loʻo i ai se tulaga lamatia tele o se faʻamaoniga le saʻo ma taunuʻuga uma e mulimuli mai.

Sauniuniga mo suʻega o le hormone e aofia ai le tele o itu e tatau ona e gauai atu i:

  • Faʻaleleia atili o gaoioiga faaletino.
  • Faʻasaoina o meaʻai.
  • Faʻasusu i nisi o masani.
  • Faʻatoʻoina o tala faʻalagona ma mafaufau.

Ina ia tali saʻo i le fesili pe faʻapefea ona sauniuni mo le toe tuʻuina atu, o vaega taʻitasi e manaʻomia ona iloiloina i nisi auiliiliga.

O le tele o mafuaʻaga o le le saʻo o taunuʻuga e le saʻo le faia o gaioiga faaletino. Aʻo leʻi asiasi atu i le fale suesue, ua fautuaina tagata maʻi e lafoaia le mamafa o le mamafa mo se vaitaimi o le itiiti ifo i le 24 itula. I nisi tulaga, e oo lava i le le taua o gaoioiga e tau atu ai i se suiga i taunuuga o suesuega (mo se faataitaiga, muamua, e pei o le prolactin, testosterone, progesterone, cortisol, mea piteitary active, o le uta ua matua faasaina).

E le tatau ona e faʻamoemoe mo le toe vave faʻafouina o le tala faʻasolopito pe a uma le faʻamalositino: o le faʻasalalau e le tupu muamua nai lo le 12-24 itula, e fuafua i uiga o le tino.

Faaiuga: ao le i faia ni suʻega mo hormones o le tino ma hormones (catecholamines), mea gaosia o le pituitary gland (somatotropin, ma isi), o le gaoioiga faaletino e tatau ona le aofia ai le itiiti ifo i le tasi le aso ae leʻi alu i le meli. faalapotopotoga. I le sauniuni mo le ofoina atu o le toto i hormones (thyroid gland, etc.), o tulaga faʻasaʻo e sili atu ona leaga. Ua lava lea e faʻafilemu ai le afa itula ao le i suia.

O le mea faʻafefete, o se suiga i le taunuʻuga o le suʻesuʻega e mafai ona taʻitaʻia ai le le lava o le gaioiga faaletino. O tagata maʻi o loʻo matauina le moe e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea, talu ai o le vavaeina o faʻataʻitaʻiga mulimuli e mafai.

Faʻasaoina o meaʻai

O le natura ma meaʻai e le taua tele i le sauniuni mo suʻega o le hormone. E sili atu ona taua le taumafa pe a oʻo mai i le suʻesuʻega o mea o loʻo gaosia o le paʻu o le tino.Sauniuniga e aofia ai le faʻamaina atoa o mea taumafa mo se vaitaimi e 12-15 itula, poʻo se tapulaa taua o le taumafa (o le masani masani o le "malamalama taeao").

Tuuina atu o nisi masani

I le afiafi o le toe faafoi, ua matua faasaina le ulaula. O lenei tulafono e faʻaaoga i ituaiga uma o suʻega o le hormone. O le oso i le tulaga o hormones o feusuaiga e mafua mai i feusuaiga. O le mea lea, i le tasi aso ao leʻi asiasi i le fale suesue, ua fautuaina e aloese mai feusuaiga.

O le isi "fili" o le maʻi ma le gasegase o le leai o se moe. E tuusaʻo lava aʻafiaga o vailaʻau o loʻo gaosia lelei i taimi o faigata. O le mea lea, e le mafai ona e moe, sauniuni e suʻe suʻega.

Faʻatoʻoina o talaʻaga faʻalagona-mafaufau

Faʻamalosi, aemaise lava le uumi, suia le tala o le tagata maʻi ma faʻafefeteina ai le maʻoti talafeagai. O le tele o mea gaioiolosi e aafia i suiga sese: hormones o gland gland, pituitary gland, inisalini, ma isi. O tapenaga mo le auiliiliga e aofia ai le faʻaitiitia o lagona faʻalagona ma, i se mea e mafai ai, faʻatapulaʻa ai tulaga faigata.

E mafai ona faʻatagaina le inu ava malosi aʻo leʻi faia suʻega?

O le fesili "E mafai ona ou inu ava malosi e sauniuni ai mo suʻega mo hormones?" E leai se tali manino. I fua faʻatatau, e taliaina le ava. O le mea lea, o le tala faʻasolopito o le le mautonu o suʻesuʻega o le ava ma le homone o loʻo tumau pea le tala. Ae e le tatau ona e faʻaleagaina, aua o loʻo i ai se lamatiaga tele o le faʻalavelaveina o faʻataʻitaʻiga e le o ni faʻamalo pe afai e faia nisi suʻesuʻega.

O le faʻatagaina o le faʻatagaina o le ava malosi e naʻo tulaga lava o suʻega mo hormones o le tino ma suʻesuʻega o le pancreas. O se tagata gasegase o loʻo inu i le itiiti ifo o le sip ua maua i se suiga i le maualuga o le cortisol, ma isi mea faapena. O mea taumafa ava uma e aafia ai le maualuga o le toto i le toto.

E mafai e le suʻega ona le saʻo?

Sauniuniga mo auʻiliʻiliga o se galuega faʻatonu. Afai e te le usitai i fautuaga o loo tuuina atu i luga, e le gata ina mafai, o le a latou sese. E toetoe lava o mataupu uma, o loʻo matou talanoa e uiga i se faʻaopoopoga taua i le faʻamasinoga o le tasi po o le isi hormone i totonu o le toto. I nisi tulaga, e mafai ona faia le faafeagai (e faalagolago i uiga o le totoga o se tagata maʻi faapitoa).

O nisi o mea e le popole i soʻo se gaioiga o le maʻi (faʻataʻitaʻiga, gonadotropin, ma isi mea), aʻo isi "oso" mo soʻo se mafuaʻaga (aemaise lava le palakalafa, o vailaʻau faʻalilolilo e le gaʻo).

O a meaai e ono aʻafia ai le maualuga o hormoni?

O nisi o mea taumafa e matua faʻalavelave lava ona faʻaleagaina ai taunuʻuga tau faʻamaʻi. Faatasi ai ma na mea e tatau ona matauina:

  • Mea inu o loʻo iai caffeine. Ma i soo se aofaiga. E aʻafia ai le faʻaogaina o catecholamines (hormones adrenal), ma faʻateleina ai lo latou faʻamalosi.
  • Fale faʻafiafia Latou te mafua ai le fesuiaiga i le kulūkose, ma o le fesuiaiga i le maualuga o le insulin.
  • Meaʻai gaʻo, e aofia ai meaʻai susu. Latou te mafua ai se suiga i mea o loʻo iai i hormones taʻitasi o le vaega peptide: adiponectin, ma isi.
  • Alu E mafai ona mafua ai le oso i totonu o faailo o hormones pituitary, hormones o le cortex adrenal.

A leai, e mafai ona e mulimuli i le masani masani.

Mataupu Faavae o Mea Taumafa Aʻo leʻi Faʻailoga

O le suʻeina o le toto mo hormones e seasea manaʻomia se sauniuniga umi ma faigata ile vaega lenei. E leʻo faʻamalosia manaoga o le mataupu e le faʻamutaina poʻo le dietetics. Ua lava le teena o nisi oloa 24 itula ao lei alu i le fale suesue.

E taua le manatuaina e le gata o le tele o oloa e gafa ma le le saʻo o taunuuga o suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe. O mea e masani ona taua ai le 'ai, e tatau ona taofi e le tagata maʻi. O le mea lea, afai e tatau ona e foai toto i hormones o le thyroid gland, pituitary gland, e tatau ona e matua teena meaʻai mo le 12 itula.

O le a le mea e le mafai ona faʻaaogaina aʻo leʻi faia suʻega?

Analysis, e pei ona mafai ona e malamalama ai, e manaʻomia ai le sauniuni ma le faʻaeteete.E pei ona uma ona faʻamatalaina, pe a pasia suega mo hormones poʻo le pituitary hormones, e le mafai ona e faʻaaogaina se mea ae na o vai inu mama. E tatau ona e lafoaia atoatoa le faʻaaogaina o fualaau (o vailaau faʻamaʻi e faʻamalo atoa i le vaiaso, poʻo ni nai vaiaso aʻo leʻi faia le suʻega). O fesili uma lava e ono mafai ona faʻamalamalamaina ma le fomaʻi.

Afai tatou te talanoa e uiga i le itiiti ifo o le "faʻailo" hormones, ua lava lea e teʻena ai se aso mai oloa na taʻua i luga, e aofia ai:

  • ava malosi
  • kofe kofe
  • sweets, keke, pusa, laʻau suamalie lautele,
  • gaʻo gaʻo
  • kulimi, susu, pata, sisi, cheese cheese, kirimoa suamalie.

I le faʻapipiʻiina, e mafai ona tatou tuʻuina atu le lisi o fautuaga o loʻo i lalo ia i latou o loʻo mananaʻo e maua le saʻo ma le mautinoa o taunuuga o faʻamaʻi:

  • Faʻaaogaina o le ulaula ulaula.
  • Faʻalēaogaina meaʻai (i mataupu e manaʻomia ai le suʻeina o suʻega i luga o se manava gaogao) mo le 12 itula, faamaluluina le taumafataga i le aso (i isi tulaga).
  • Tausiga mai fesootaiga feusuaʻi.
  • Teenaina o le ava mo le 12 itula. Ae le saʻo lenei mea. Afai tatou te le o talanoa e uiga i suʻesuʻega o le pancreas ma hormones o grenades, o le tali i le fesili "e mafai ona ou faia ni suʻega pe a uma le inu ava malosi" o le a lelei.
  • Taofia le togafitiga (pe'ā mafai). E taua tele le talanoa i lau fomaʻi.
  • Faʻaleleia atili o gaoioiga faaletino. O gaoioiga faaletino tetele e le aofia ai pe a ma le lua aso (2-4 aso aʻo leʻi faia le suʻega).
  • Aʻo leʻi faia suʻega, e tatau ona faʻaalu 15-30 minute i le potu tali, taofi le toʻa.

  1. Ivanova N.A. Faʻasologa o faʻamaʻi pipisi, faʻasologa o siaki ma vailaʻau mo togafitiga.
  2. Iniseti i totonu i le 2 volumes. Ed. A.I. Martynova M.: GEOTARD, 2004. (UMO tamo)
  3. O se taiala mo le meli a le falemai. fesoasoani. Faʻataʻitaʻia e V.A. Mikhailovich, A.G. Miroshnichenko. 3 lomiga. St. Petersburg, 2005.
  4. Fautuaga ile falemaʻi. Rheumatology Ed. E.L. Nasonova- M .: GEOTARD-Media, 2006.
  5. Kugaevskaya A.A. Faʻavae faʻaonaponei o suʻesuʻega ma togafitiga o le maualuga o le toto. Taiala suesue. Yakutsk: Fale Faʻasalalau o YSU. 2007

Julia Martynovich (Peshkova)

Faʻauʻuina, i le 2014 na ia faauu ai ma le mamalu mai le Federal State Budget Educational Institution of Higher Education i le Orenburg State University ma se tikeri i le microbiology. Faʻasalalau o aʻoaʻoga pasiʻaʻoga FSBEI HE Orenburg State Agrarian University.

I le 2015 O le Institute of Cellular and Intracellular Symbiosis o le Paranesi Ural o le Rusia Academy of Sciences na toe faʻaauau aʻoaʻoga i lalo ole polokalame faʻapitoa faʻapolofesa "Bacteriology".

Laureate o le tauvaga a le All-Russian mo le galuega faasaienisi aupito sili i le filifiliga "Biological Sciences" o 2017.

Faʻapuupuu e uiga i se suʻega toto

O le tele lava o taimi, e fautuaina e le au togafitiga se suʻesuʻega e pei o se suʻega o le toto i latou maʻi. Ua vaevaeina i ni ituaiga eseese:

  1. Taatele. Ua faatonuina e se fomaʻi e fuafua le i ai ma le maualuga o ia elemene e pei o platelet, sel toto paepae, toto mumu mumu. O le galuega o se suʻega masani o le toto, o le taimi e faʻamaonia ai faʻamaʻi o se faʻalavelave pipisi, hematological, inflammatory.
  2. Biochimium O lona faʻamoemoega e faʻatuatuaina ma agavaa le faʻamautuina o faailoilo e pei o le protein ma le maualuga o le kulukose. O se suʻega o le toto e mafai ona fesoasoani e iloa ai le gaioiga o le gaioiga o gaʻo, ate, ma le cardiovascular system. O se suʻesuʻega saʻo e maua ai le i ai o urolithiasis i le tagata maʻi.
  3. Le i ai o allergens i le toto. O le auiliiliga e sili ona lelei e iloa ai le setete o le tino o le tagata. O le faʻamoemoega o lenei suʻesuʻega o le faʻamautinoa lelei lea o le mea na oso ai le tagata lea e le maua e le tagata le le atoatoa.
  4. Suʻega faʻasalaga . Afai e masalomia e se tagata poto faapitoa se faaletonu o le hormonal, o lona uiga o se suʻesuʻega ua faʻamatalaina.

E faʻapefea ona sauniuni mo se suʻega toto

O tagata maʻi uma lava e manaʻo le fomaʻi e faʻatuina saʻo se faʻamautinoaga i se taimi vave e mafai ai.O le tele o faʻamaʻi, faʻaopoopoga i nisi faʻamaoniga e iloa e fomai, manaʻomia ni suʻega. E naʻo le auala lenei e mafai ai e le fomaʻi ona faʻamaonia le faʻamaʻi na faia muamua i le tagata maʻi.

Ina ia maua se faʻataʻitaʻiga faʻamaonia, e tatau ona faʻaesea le faʻaaogaina o soo se vailaau i le afiafi. E taua foi le vavaeeseina o le faʻalagona ma le faaletino, mo se faʻataʻitaʻiga, taʻaloga o le taeao mo se tagata taʻavale ae leʻi oʻo i le toto sampling.

E matua faasaina le inu ava malosi i le taeao po o le afiafi o le aso. Faatasi ai ma i latou o le pia na alofaina e le toatele. Ma o le mafuaʻaga o le tino pe a uma ona faʻaaoga e taumafai e faʻaitiitia le toxins o le ava ma mo lea mea e maua ai le vai mai le toto. O se taunuuga, o le a sili atu ona mamafa. Ma, i se suega lautele o le toto, o loʻo faʻaalia lea i se ESR maualalo. O lona uiga, o le taunuuga o le auʻiliʻiliga o le a le faʻatuatuaina ma o le a le faʻaalia ai le i ai o se faʻaogaina o le faʻaogaina i totonu o le tino. O le fomaʻi i lenei mataupu o le a le mafai ona faʻamaonia saʻo. O le mea lea, e tatau i le afiafi, i le aso o le aso o le faʻasalaga, e vavaeese ai e le o le ava malosi.

I totonu ole falemaʻi ma fale suʻesuʻe, ua ave le toto mo le auʻiliʻili i le taeao. I lenei tulaga, e tatau ona e faia se auiliiliga i luga o se manava gaogao. E mafai ona e inuina vai i se tagata - e le faʻasaina.

I le afiafi o le faʻafeiloaʻiga, ua fautuaina e faʻagata oe mai meaʻai. O lo o matou talanoa e uiga i se taumafataga manaia, taumafa falai, gaʻo, meaʻai manogi pe a uma le 19.00. E fautuaina le faia o le 'aiga o le afiafi i luma o le taimi lenei,' aua le taumafa i le maualuga o kalori.

E le gata i lea, o tagata e faalagolago i le ulaula e manaʻomia ona aloese mai le sikaleti ia le itiiti ifo ma le itula ao lei faia se togafiti taua.

Faamanuiaga o Suʻega mai se Vein

A maua e le tagata maʻi se filifiliga - ia foaʻi mai le toto mai se vein poʻo mai se tamaʻi tamatamailima, ona tatau loa lea ona filifilia le filifiliga muamua. I le taimi o le faia o le auʻiliʻiliga mai le tamatamailima, o se vaega o le toto mūmū mumu e faʻaleagaina. O le taunuʻuga o lenei mea faʻafuaseʻi atonu o le faʻaalia o microbunches i totonu o suʻega faʻataʻitaʻiga. O lenei faiga e faigata ai ona faia se suʻega toto.

O le toto foaʻi mai se vein o le a fesoasoani e aloese ai mai ia faʻafitauli. O le itu lelei o ia suʻesuʻega e taoto i lona taimi puupuu. O nisi taimi pe a ave le toto mai le tamatamailima mo ni mafuaaga, e tatau i le faufautua ile fale suesue ona togiina lona ulu i ni nai taimi e aoina ai le aofaiga o mea e talafeagai mo le suʻesuʻega. Mo le tele o tagata, e aofia ai tane, e mafua ai le le toʻa. O le mea lea, e aoga le tuʻuina atu o le fiafia i le foai atu o le toto mai se vein.

Pe mafai ona ou foai toto pe a uma le ava? Ioe, leai. O le inuina o le ava malosi e faʻamaonia ai suesuega o le toto, lea e faʻamalosia aʻo lei aoina mea. O tagata faʻapitoa i totonu o fale suʻesuʻe e mafai ona faʻamaonia saʻo le i ai o faʻamaʻi poʻo le vaai ia i latou, ona o le fomaʻi o le plasma e fesuiaʻi tele.

Donor Procedure and Donor Responsibility

E le o tagata uma e masani i le faagasologa o le foai toto. I le taimi muamua, mo se fuataga e tasi o le 450-550 ml, o se tupe maua lelei na tuuina mai mai se tagata matua. I le taimi nei i Rusia, o le tau o se ituaiga o fualaau e le sili atu i le 550 ru, ia e totogi mo taui, lea e tatau i le setete ona tuuina atu i le tagata foai i lalo o le tulafono. O lenei tupe e le lava e faia uma ai le vailaau kemini o le toto na leiloa e se tagata.

A o leʻi foaiina atu le toto, ua faʻatumu e le tagata foaʻi se fesili, lea e tele lava ni fesili e uiga i faʻamaʻi faʻamaʻi o le ate, fatugaʻo, gaʻoroto, ma le cardiovascular system. E tele tapulaa e i ai mo tagata foai. Mo fafine, o le aso lenei o le faʻataʻitaʻiga mulimuli ma le leai o se maitaga. Mo mea uma, o loʻo i ai se tapulaa mamafa e le mafai ona maualalo ifo nai lo le 55 kilokalama. A leai, o le tagata o le a na o le vaivai lava.

E tatau ona e malamalama o loʻo i ai masani le tuʻuina atu o le toto, tuʻuina atu plasma, toto mumu mumu. O faʻatinoga taʻitasi e eseese i le taimi ma i le aofaiga o taui. O le setete foi e ala i le tulafono e maua ai aso e 2. O le inuina o le ava malosi e matua le taliaina.E i ai se fesili i le fesili, i se faaopoopoga, o le aufaigaluega faafomaʻi, pe a siakiina faamatalaga, e tatau ona toe fesiligia le fesili - o le a le taimi mulimuli na inuina ai e se tagata le ava malosi?

E tofu tagata foai i faailoga fesili i lalo ole faʻamaumauga na ia faʻamaonia. O le mea lea, e avea ai o ia ma tiute tau pulega. Afai i le tulaga o le faʻaaogaina o lona toto i le taimi o le taotoga, pe a faʻaaogaina lona meaola i totonu o veins o se isi tagata, e tulaʻi mai faafitauli, ona tuʻuina atu lea e le tagata foaʻi lenei mea. O le mea lea, o le faiga o foai o se laasaga tāua, lea e tatau ona faʻatalatalanoa ma le matuia ma le malamalama o le toto lea e tuuina atu e se tagata e le gata ina fesoasoani, ae e afaina foi.

Aua nei avea oe ma se tagata e foai atu aitalafu

O le inu pia ao lei tuuina atu le toto e le o faʻalogoina ai le faʻafefe. O ia ituaiga mea e mafai ona mafua ai faʻafitauli pe a uma gaioiga mo tagata na faʻaliliu i ai.

Faʻafefea ona aʻafia ai le ava malosi i suʻega toto

Talu ai ona e le o tagata uma e iloa e uiga i faiga uma e tutupu i lona tino, o loʻo i ai se faʻatagaga faʻatulafonoina mo le faʻatinoina o iloiloga muamua, lea e ave i le taimi lava lena. E tusa ai ma taunuʻuga o nei suʻega, e mafai ona faʻatagaina se tasi pe leai foi. Fai se suʻega toto mai se tamailima.

E tatau ona siakiina e tagata suʻesuʻe falemaʻi le maualuga o le hemoglobin, o le toto mumu mumu ma le toto paʻepaʻe, o le erythrocyte sedimentation period, coagulation, faʻapea foʻi ma le i ai o le HIV ma isi faʻaʻailoga. E aʻafia e le ava le suʻeina o le toto? E aʻafia ma sili atu. Faatasi ai ma se faʻasalaga o le a le faatagaina ai se tagata e avea ma se tagata foaʻi. O ana auiliiliga e le talafeagai i totonu o le faʻavae masani.

O le mea lea, e leai se uiga e faaseseina ai oe ma isi ma avea ai ma se tagata e tuʻuina atu aitalafu. E mafai 'ona inu ava malosi ao leʻi foaiina atu le toto? Leai. E oʻo lava i le uaina mūmū ua faʻatagaina. E leai ni meainu e maua ai le ethanol e mafai ona faatagaina. E le gata i lea, i le aso e sosoo ai o le faʻafeiloaʻiga, faʻapea foi i le taeao, e tatau ona vavaeese mea taumafa falai, mea ulaula, oloa susu. O nei mea uma e aafia ai le tuufaatasiga o le toto ma e oʻo lava i le auiliiliga o le urine.

Vaeluaga o le ata o auiliiliga pe a uma ona inu:

  • Faʻaopoopoga o le toto. E mafua lenei mea i le mea moni o le ethanol e faʻamavaeina le paʻu gaʻo o lela mūmū toto, lea e pipii faatasi. Faʻateleina le faʻatonuina o le tino e faʻaalia ai le i ai o se faʻamaʻi.
  • O le aʻafiaga o paʻu o le toto e faʻapupulaina, e pei ona vave oʻo mai le toto. O ia mea e le mafai ona ave mo foai. O le a gaugau ae leʻi ulu atu i le taga, pe o le a amata le faagasologa i totonu o le pusa.
  • Ua faʻaitiitia le hemoglobin ona o le faʻaitiitia o le maualuga o le toto toto. Hemoglobin o se faailo taua. E masani lava, e 80-120 iunite. Afai e inu ava malosi i le aso na muamua atu, o le hemoglobin o le a pa'ū ifo i le 75 iunite ma o lenei mea mo se tagata soifua maloloina. I lenei tulaga, o le a le maua le foai mai le 0.5 lita o le toto. E le faatagaina o ia e foai.
  • Ethanol faʻalavelaveina le faʻasolosolo o le kulukose, o lona fua e pa'ū. E le mafai ona suʻesuʻe saʻo e le fale suesue le maʻisuka, lea e le ogatasi ma foai.
  • Ua maualuga le maualuga o le lactic acid. E tupu lenei mea pe afai e mafatia le tagata mai le fatu o le fatu pe ua leva ona mafatia i le tele o le toto. I le taimi e tuʻuina atu ai, o le a sili atu le faateleina o lenei fuainumera, lea e mafai ona afaina mo le tagata foai.
  • Le maualuga o le gaʻo i totonu o le toto ua faateleina. O le ata o le i ai o ni mea e afaina ai le tino e fesuiaʻi. O sea plasma e le saogalemu mo le faʻaaogaina i le lumanai.

Pe a uma le inisua, ona faʻalauteleina lea o le leocycytes. Pe a inu le ava, o le ate e gaosia ma le malosi ia enzymes mo le malepe o le ethanol ma lona faʻamaʻapeina. O totoga uma ma suauʻu e faʻatumuina. O le tino e maua le inupia ma le oona, lea e fesootaʻi ai ma le gaosiga o leucycytes, e faʻatupu ai le gaʻo ponaivi. Leukocytosis e le aofia ai foaʻi. O le i ai o se maualuga maualuga o le toto toto e masani lava ona taʻu mai ai nisi ituaiga o faʻamaʻi poʻo le faʻaogaina o le faʻaiʻuga. Ma o le foaʻi naʻo le toto o se tagata soifua maloloina e mafai ona faatagaina.


E oʻo lava i le faʻaaogaina o le biomaterial mai se tamatamailima e aofia ai le musu e inuina le ava i le afiafi o le

O le inu malosi o le ava malosi e aafia ai le tuufaatasiga o meaola o meaola. Latou te faʻasese le ata o suʻega masani, o se laasaga tatau ao leʻi oʻo i le foai toto. O le mea lea, afai e filifili se tagata e avea ma tagata foai, o lona uiga e le mafai ona faʻaaogaina le ava malosi, aemaise lava aʻo le ofoina atu le toto.

Mo le a le umi e tuʻu ai le ava malosi

Ua fai mai fomaʻi e le tatau ona e inuina ava malosi a itiiti mai o le 2 aso ao lei faia le foai toto. Pe a fesili tagata pe o le a le umi talu ona maeʻa le inu ava malosi e mafai ai ona avea ma tagata foai, e taʻu saʻo mai e fomaʻi se vaitau o le 2-3 aso. O le taimi lenei e lava mo suega e toe foʻi ai i le masani, ma ua amanaʻia le tagata ua talafeagai e avea ma se tagata foai. Ae afai tatou te talanoa e uiga i aoga o sea toto, ona laiti lea.

Ethanol lafoaʻi atoa le tino i le 3 vaiaso. A o le i oʻo i lenei, o loʻo i ai i totonu o sela, o siama o le faʻamavaeina o le ava malosi, i totonu o siama, i totonu o siama. O le mea lea, o le gaioiga o le tino e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o toxins. E galue malosi le ate. O le ata o le tulaga lautele o le soifua maloloina ua fesuiaʻi.

E faʻaaoga e fomaʻi naʻo le toto e fetaui ma tulaga masani ma tulaga faatonuina. Ae e le lava lea mo le lotofuatiaifo lelei o tagata foai. O meaola faʻapitoa e le gata ina puipuia ai se tagata mai le oti, ae e fesoasoani foi i lona vave faʻaleleia. I le vaitau o se faʻasalaga, lea e aafia ai suʻega toto, e le mafai ona avea oe ma se tagata foai.

Ava malosi ma foai:

  • O le faʻamauaina o le ava e tatau ona le faʻamavaeina mo i latou e foai atu le toto e le aunoa.
  • O le uaina mumu e tatau ona aofia i le taumafataga, lea e faaosofia ai le gaosiga o le hemoglobin, lea e taua mo le foai.
  • 2-3 vaiaso aʻo leʻi faia le toto, e le mafai ona e inuina le ava malosi. E ui lava e ala ile tulaga ole soifua maloloina ua faʻaititia lenei vaitaimi ile 2-3 aso.

O le toto atoa ua faafouina i se vaitaimi e 2-3 masina. E toe faʻaleleia le palasi pe a uma le foai i ni nai itula. Lulu toto e toe foʻi i le masani i le 1 vaiaso. O toto mumu toto na toe faʻaleleia le aofaiga masani e oo atu i le 3 vaiaso. Platelets manaʻomia se taimi sili atu - 1.5-2 masina.

Ina ia mafai ona lelei le ola o meaola, e tatau ona tausia lelei taimi uma, meaai ola maloloina, ma maua e le tino mea uma e tatau ai, vitamini, microelements. O le meaai e tatau ona tamaoaiga.


A itiiti ifo i le 3-5 aso, e tatau ona e vavae ese le ava malosi

O le ethanol i plasma e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o tali o le maʻi, faʻaosoina ai le tuʻuina atu o faʻamalosi e leʻo manaʻomia. O lea toto, o le ulu atu i totonu o le tino o se tagata na maua le tui, e mafai ona mafua ai ni mea e le manaomia. O tagata taʻitoʻatasi e mafai ona oʻo mai i feteenaiga, faʻaosofia se faʻalavelave ogaoga o le faʻamaʻi, faateleina le taimi o le toe faʻaleleia ma le faʻamalologa.

A o lei foaiina atu le toto, e le tatau ona inu ava malosi mo le 2-3 aso. O le ava malosi e afaina ai le tuufaatasiga o meaola o meaola, faʻamaonia le ata o auiliiliga lautele, lea atonu e le fetaui ma le moni.

Ua maualuga le maualuga o leukocytes, ua faʻaitiitia le maualuga o le toto toto. Ua faateleina le viscosity o le plalasma, ua faateleina ai le totoina o le toto, lea e mafua mai i foliga vaaia o pupuni toto. Ina ia lelei le meaola, e tatau ona lafoai le faʻaaogaina o le ava mo 2-3 vaiaso. I lenei tulaga, o le meaola o le a aoga ia i latou o le a sasaaina.

O le toʻatele o tagata e tatau ona suʻe suʻega faʻasolosolo, ma aʻafiaga malolosi o le soifua maloloina. E masani lava, fomaʻi, aʻo leʻi pasia e se tagata ia suʻega, ia tuʻuina atu fautuaga i le auala e faʻamaonia lelei ai. Afai o le tagata maʻi e le o sauniuni mo suʻesuʻega, o taunuuga e foliga mai e le faʻatuatuaina. O le tulafono muamua e tatau i tagata uma ona iloa o le a le taliaina le inu o le inu ava malosi, e aofia ai pia.O le mea lea, o le tele o taunuuga le lelei e mafai ona alofia.

O le ava malosi e le gata o se aʻafiaga i le toto mumu, e faʻaleleia le cholesterol ma faʻaitiitia ai le hemoglobin, ae faʻamaonia foi taunuuga o se suʻega toto.

Taumafa tatau toto

O le taunuuga o le auiliiliga e tatau ona faʻatuatuaina: e tatau ona e sauniuni mo le faʻatagaina muamua. Aʻo faʻasalalau ia suʻesuʻega, e lapatai fomaʻi e sili atu le tuʻuina o le toto i luga o se manava gaogao, e aunoa ma le inu o le la ma le kofe aʻo leʻi aoina, faʻapea foʻi ma le le 'ai. I le numera o aso na muamua atu i le taualumaga, o loʻo i ai tapulaa:

  • o le aso ao lumanai le suʻega e talafeagai e faʻapulaʻa ai le taumafaina o meaai,
  • i totonu o le 2 aso e tatau ona lafoai le ava, e aofia ai pia,
  • i luga o le fautuaga a se fomaʻi, le aofia ai ni vailaʻau maʻoti mo se taimi faapitoa.

O le ulaula e mafua ai le vaeluaina o uiga: e tatau ona e lafoaia mea ua fai ma vaisu mo se aso. O aʻafiaga ma faamalositino e le manaʻomia foi. O le le mafai ona ausia tuutuuga e mafai ona taʻitaʻia ai le mea moni e faapea, o taunuuga o suʻega o le a lē faʻatuatuaina, ma o le taunuuga lea e maua ai e le fomaʻi le faʻamaʻi.

I le faaopoopo atu i le foai atu o le toto mo le auiliiliga, ua ofoina atu mo le gasegase poo le gaosiga o plasma. O manaoga mo le saunia o foai mo se foai e sili atu le taua: o oloa taumafa ua faasaina: gaʻo, ulaula, falai, susu ma susu susu, fuamoa, pata ma sukalati. O le faʻaaogaina o fualaau suamalie ma fualaau 'aina suamalie e le fautuaina.

Le aʻafiaga o le ava i luga o faʻataʻitaʻiga

O le inuina o le ava malosi ao lei tuuina atu le toto e le o fautuaina. I le tino, o le ethanol e faʻaosoina ai nisi o vailaʻau faʻasolosolo, e fesoasoani i:

  • faateleina lactate
  • glucose faʻaitiitia
  • se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le triacylglycerols,
  • o le faateleina o le uric acid ma se faaitiitia i le Uria,
  • faʻaitiitia le numera o lela mumu ma le maualuga o le hemoglobin.

O taunuuga o le lumanaʻi mulimuli o le faateleina lea o le viscosity o le toto: o gaʻo mūmū toto e aveesea lo latou gafatia e ulu atu i capillaries ma toto toto, e le tuʻuina atu e le hemoglobin le okesene i totoga. O se taufaamatau i le ola o le tagata ua foafoaina. O se faʻalavelave talitutusa e tupu i le suia o toto toto. E taua tele le lapatai atu i le fomaʻi i le taimi muamua e uiga i le i ai o le ava i totonu o le toto pe a faia ni suʻega mai se vein.

Faaiuga

O le aʻafiaga o le ava i luga o le taunuuga o se suʻega toto e tele. O le mafuaaga lena e tatau ai ona taumafai e matau uma faʻaaliga. E taua tele lenei mea pe afai e fuafuaina se taotoga tele.

Afai, mo soʻo se mafuaʻaga, ua inu le ava i luma o le toto foaʻi, e tatau ona e tolopo le asiasiga i le toto sampling samples pe toe pasi le toe iloiloga. O le mea lautele, ona o le aʻafiaga o le ava malosi i luga o le ate, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina le tolopoina o le malaga pe a uma ona inu ava malosi mo le itiiti ifo ma le lua aso. O le vaitaimi lea o faʻafitauli uma e ono aʻafia ai le tino o le a vaivai ai.

O le ava malosi ua faavasegaina e le tino o le tagata e avea o se mea oona, o le mea lea, i le taimi lava e uma ai le faaaogaina o soo se mea inu malosi (e oo lava i le pia), o galuega puipuia, o loo fuafua i le vavave vave ma le aveesea o toxins. E le gata i lea, o le ethanol e vave ona ulu atu i totonu o le toto, urine ma le suauu, ma sui ai la latou tuufaatasiga. E tali atu i mea faʻaaogaina i le suʻesuʻega o auiliiliga. Afai e te faia suʻega i le taimi lava e teʻa ai le ava malosi (e tusa lava pe itiiti le pia), ona fai lea e le fomaʻi se faʻamaoniga sese pe leai foi se faʻamaʻi tuga.

O le aano o le eshanol e vave tele atu nai lo le urine. Laulau lauiloa e faʻaalia ai le faalagolago o le fua o le aveeseina o le ava mai le toto ma le urine e faalagolago i le mamafa o le tino ma le tele o le ava malosi e le saʻo, talu ai o le fua o le tino o tagata uma e ese. Ina ia mafai ona iloa lelei pe o le a ona aafia i le ava ia suega pe a uma le taimi o loʻo faʻamatalaina i le laulau, e tatau ona e mafaufau i le tele naua o tafaoga.E sili atu ona faigofie le le inu ava malosi a itiiti ifo i le 2-3 aso aʻo leʻi faia le suʻega, ma i mataupu ogaoga, mo se faʻataʻitaʻiga, aʻo lei faia le taotoga, e oʻo atu ile 5 aso.

Le aʻafiaga o le ava i luga o se suʻega toto

Maʻeu i totonu o le toto, ava malosi:

  • faataapeina le siama o sela mūmū mūmū, faʻaaogaina i latou mai le gaoioi. O le viscosity toto e faateleina, o le numera o lelamūmū mumu ma le faʻaitiitia o le hemoglobin
  • faʻagesegese le faʻagasologa o le kulukose synthesis i le ate. O se tagata soifua maloloina e mafai ona maua i le maʻisuka,
  • faʻaititia le maualuga o le eletise lactic, lea e mafai ona oʻo atu ai i se faʻamaoniga sese o le toilalo o le fatu, faʻamaʻi pipisi, toto i totonu,
  • faʻalauteleina le mea o loʻo iai i le uric acid, ma o le faailoga lenei o le gout ma isi faʻamaʻi o sooga,
  • faateleina le cholesterol
  • Faʻateleina le maualuga o gaʻo tuʻufaʻatasi, e mafua ai ona masalomia le fomaʻi o maʻi fatu, atherosclerosis, thrombosis cerebral, faalēaogāina o le gasegase, siama. O le ava malosi e faʻagesegese ai le lipid metabolism i le ate. O faamatalaga le saʻo i le lipid metabolism e sili ona matautia pe a taitaia suʻega ao leʻi faia taotoga,
  • suia le maualuga o le micro ma le elemene elemene, lea e matua le aofia ai le mafai e fuafua ai mea e manaomia e le tino,
  • suia le tala o le hormonal, o le mea lea e le mafai ai ona suʻesuʻeina le gaosia o hormones e ala i le thyroid gland ma slander. Ole suega ole tasi o se tasi o mea e sili ona taugata, o lea o se tagata maʻi e leʻi teenaina le faaosoosoga e inu ava malosi na o le faʻaumatia tupe.

O le tuusaunoaga o le faʻamautinoaga o nisi faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, pe'ā tatau ona faʻaitiitia le faʻaititia faapitoa ole puipuiga. I ia tulaga, e fautuaina e fomaʻi e ai sina mea suamalie ma inu ava malosi ao le i suʻeina (8-10 itula aʻo leʻi tuʻuina atu).

O le tele o le ethanol ua aveesea mai le toto 6-8 itula i le maea ai o le taumafaina, ae o toxins e mafai ona faʻasese ai iuga o suʻega e iloa i se isi aso.

Le aʻafiaga o le ava i luga o faʻataʻitaʻiga

O le uiga ese o le faanatinati, o le ava malosi lea o loʻo i ai i totonu e tusa lava pe aveʻesea mai le toto. O le mea lea, afai e te faʻatasi i le taimi lava e tasi le suʻeina o le toto ma le toto i le 12-24 itula pe'ā uma le inu ava malosi, o le a le aoga le taunuʻuga o le suʻesuʻega: i le toto, ua toetoe lava a le aoga le ava malosi, ma o loʻo tele pea le tele o mea e faʻaleagaina i le urine.

I le faanatinati o se maʻi na inu ava malosi:

  • Urgent acid concentric faateleina
  • o mea o loʻo maua i le lactate ma le kulukose e tulaʻi mai
  • pe afai o le ava o loʻo i ai ni faʻasao, mea inu, mea e faʻamalosia ai meaʻai (o loʻo tatou talanoa e uiga i pia, ava malosi, pusa pusa, vine faʻamalosia), o nei vailaʻau o le a maua i le urine mo le itiiti ifo i le 2-3 aso.

Maise lava o suʻesuʻega faʻapitoa e mafai ona iloa ai le faʻamavaeina o le ava i le vailaau e oʻo i le 5-7 aso pe a uma ona inu. Aʻo le i faia suʻesuʻega, e le mafai ona e inu mo le itiiti ifo i le 2-3 aso.

E le talafeagai le vave faʻateleina o le toesea o toxins aʻo ave tui. I lenei tulaga, o se avega faaopoopo i fatugaʻo ua faia, ma o le tele o le pasela ua alu ese ma toxins, o lea la o le a faʻaoga sese lava ia suʻesuʻega.

O le ava malosi e le tatau ona inupia i le le itiiti ifo i le 2-3 aso aʻo leʻi faʻamalosi

Le aʻafiaga o le ava i luga o le spermogram

O se suʻega sperm e faʻataʻitaʻiina mo masalosaloga faʻapitoa, pe a fuafuaina le fausiaina poʻo le togafitia o le le mafaufau. Afai o loʻo tatou talanoa e uiga i faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, ona mafai lea ona suʻe suʻega pe a uma le ava mo le itiiti ifo i le 4 aso.

Afai e faia se suʻesuʻega o le spermogram e fuafua ai mafuaʻaga o le le aoga, e fautuaina e fomaʻi ia e aloese mai le inuina o ituaiga uma o ava malosi i le vaiaso aʻo lumanaʻi suega, ma sili atu - mo le taimi atoa o togafitiga.E faʻaleagaina e Ethanol le manava o le toto, ma ina ia aofia ai se fuainumera o fualaʻau maloloina ma le olaola, e tatau ona e tuʻuina atu le ava mo le itiiti ifo ma le tolu masina.

I aso anamua, na talitonu tagata o le toto o le puna o le ola o le tagata ma o lona malosiaga o loʻo i ai i totonu. O aso nei e ese a tatou tala, ae o le uiga e tumau lava, aua e matua tatau lava mo le tino ona galue lelei. E le gata i lea, afai o suiga e tupu i le toto, o mea uma ma tino o le tino o le tagata e oʻo i ai le poto masani ia i latou lava , lea e oʻo atu ai i le fausiaina ma le atinaʻeina o le tele o faʻamaʻi pipisi.

Faʻataʻitaʻiga faʻaonapōnei e mafai ai e oe ona iloa se tulaga o se tagata e ala i le suʻeina o lona toto. O ia suʻega ei ai le maualuga o le talitonuga, ae i nisi tulaga latou te ono tuʻuina atu faʻamatalaga sese. E tele mafuaʻaga mo le mea sese: o maʻi talu ai nei, mafatiaga ogaoga, tigā, faʻapea foi le le lelei o le taumafa poʻo le ava malosi i le afiafi o le sampling samples. Ma afai e faigata ma e masani lava e le mafai ona aʻafia le mea na tupu i se maʻi ua leva ona maʻi poʻo le amanaia uma o manaoga o fomaʻi i meaʻai talafeagai, ona mafai lea e se tasi ona musu e inupia le ava malosi.

Ae o le a le ogaoga o lenei manaoga ma e mafai ona inu pia i luma ole foai toto?

Suʻega o le toto

O lenei suʻesuʻega o le ituaiga masani lea o le auiliiliga. O loʻo faʻamaonia mo masalomia faʻafitauli pipisi poʻo vailaau faʻamaʻi, oncology poʻo anemia. E mafai ai foi ona e iloa le faailoga o le toto coagulability.

O le tele o taimi, e manaʻomia e le fomaʻi se faʻamatalaga e uiga i ia faailoilo e pei ole aofaʻi o totola mūmū mūmū, platelets, sel o le paʻepaʻe, faʻapea foʻi ma le maualuga o le faʻamalosi o le hemoglobin.

E mafai ona foai atu le toto pe a uma le ava lea na faʻaumatia i le aso ua mavae?

E taua le taʻu atu o le alcohol alcohol will affect the composition of the fluid blood. O lona uiga, o le ulu atu i totonu o le tino, o le ava e faʻaitiitia ai le lisi o le hemoglobin, ma maualuga le maualuga o le cholesterol, ma i le taimi lava e tasi e suia ai le tuufaatasiga o le toto mumu.

E le gata i lea, o le ava malosi o le a matua aafia ai le tuufaatasiga o lipids i le tino o le tino, ma e taua tele pe afai o le tagata maʻi e fuafuaina mo taotoga.

I le tulaga e tatau ona e faia se suʻega lautele o le toto e iloa ai ituaiga faʻamaʻi pipisi e pei o le hepatitis, HIV poʻo isi faʻamaʻi pipisi i feusuaiga, ona e aloese mai le inu ava malosi. Talu ai o le a latou suia atoa le ata o le gasegase. E oo lava i se fomaʻi e tele tausaga o le poto masani o le a le mafai ona faia se faʻamaonia saʻo ma saʻo.

Suʻega o suʻesuʻega mo le kulūkose

Ua faatonuina e le fomaʻi lenei auiliiliga i le tagata maʻi pe afai na te faitio i se suiga o le mamafa o le tino, vave le vaivai, o se lagona faifai pea o le gutu malulu, ma pe afai foi o le a vave ona tupu. O le tele o taimi, e manaʻomia le auʻiliʻili e iloa ai le metabolism i le tino pe a amata faʻafuasei ona maua e le tagata le mamafa poʻo le mamafa o le mamafa.

E aʻafia le faʻamaonia o le ava? O le tali o le a matua faigofie ma mautinoa.

A maeʻa, e lava le faʻaaogaina o nai fua o le ava malosi e fai ai suiga i faʻamatalaga. O le ethyl alcohol, i totonu o le tino, ua amata ona gauai i totonu o le toto, o lea e tupu ai gaioiga o meaola. Enzymes i le ate ole synthesize o le ava i le kulukose.

Ae ui i lea, o le ava malosi e le gata ina faʻateleina le suka o le toto, ae faʻaititia ai foi lona maualuga. O le ate e nafa ma le fesuiaiga o le ethyl i le tino, ma e na o se vaega itiiti o le vailaau e gaosia i le fesoasoani a suauu, lea e sau i totonu ma meaai.

A faʻaaogaina e se tagata se aofaiga tele o oloa e aofia ai le ava, e le mafai ona galue le okeni i le masani, o le mea lea, e faʻaititia ai le gaosiga o le kulukose.

Mo lenei mafuaʻaga, o le a le maua e le fomaʻi se taunuuga mautu, ma o le a le mafai ona tusia se fuafuaga mo togafitiga. Ina ia mafai ona taunuʻu taunuuga o suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻe, e tatau ona faʻatali pe a ma le 2 aso talu ona inuina le ava malosi.

E le gata i lea, ae e te lei alu mo se auiliiliga, e tatau ona e mulimuli i fautuaga a fomaʻi faapitoa. O le suʻesuʻega e faia i luga o se manava gaogao, o lea e tatau ona e aloese mai le 'ai mo le 8 itula.

Aʻo leʻi inu le suʻega, e mafai ona e inu na o vai manino. I le taeao, e le mafai ona fufulu lou gutu ma ou nifo, ma e te musu foi e faʻaaoga le kuki.

E matua faʻasaina foʻi le ave o vailaau vailaʻau, aemaise lava i latou o loʻo aofia ai le alcohol alcohol. I le tulaga e faʻaaoga ai vailaʻau, e tatau ona logoina le fomaʻi e uiga i lenei mea.

E taua le matauina o le faʻaaogaina o le ava malosi e faasaina mo se isi mafuaaga.

I le suʻesuʻega, e faʻaaogaina e tagata faigaluega le tele o tagata e mafai ona tali atu i le ava malosi. Ma o lenei mea ua aafia ai le sao atoatoa o taunuuga, ma o le avanoa o lo latou sese e maualuga. I lenei tulaga, e le mafai ona faʻatuina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o lenei mea o le a taʻitaʻia ai le mea moni o le a faia le saʻo.

E iloa e tagata uma e tatau ona faia ni suʻega i luga o se manava gaogao, ona o le mafuaaga lea e tatau ai ona sili atu i le 8 itula le taumafataga mulimuli ao le i atofaina le taimi o le suʻega suʻega. E taua foi le gauai atu i le mea moni e faapea o soʻo se mea o le gaʻo e tatau ona matua toesea uma i le tino.

Ina ia puipuia soʻo se mea sese, e faʻatagaina le inu ava malosi 3 aso aʻo leʻi faia le suʻega. E mafua mai i le mea moni e faapea, o le pala o ethyl o se faagasologa uumi.

E aoga le aloese mai le faʻamalositino, aua e mafai ona aʻafia ai le suʻega o le toto. I lea tulaga, afai e te tuʻuina atu le LHC, ona tatau lea ona e aloese mai le ulaula tapaa, ona o le alcohol ethyl o loʻo faʻaaogaina i le gaosia o sikaleti.

Aua le lamatia lou ola maloloina, e sili ona lelei le mulimuli i fautuaga uma a tagata tomai faapitoa.

Tuua Lau Faamatalaga