O a aoga mo le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e mafai ona maua i le 2019?

E tusa ai ma le National Research Center mo Endocrinology i le Matagaluega o le Soifua Maloloina o le Rusia, e tusa ma le 8 miliona tagata Rusia na mafatia i le maʻisuka ma e tusa ma le 20% o le faitau aofaʻi o le atunuu o loʻo i ai i le setete. O le faia o se siama o le a suia e faavavau le olaga o se tagata, lea e tele naua mea e le afaina ai ma le mataʻituina pea o le tino, faapea foi tau tau togafitiga. Ina ia mafai ona lagolagoina nei tagatanuu, ua faatuina e le setete se seti o manuia lautele mo i latou. Ma le isi, seʻi o tatou talanoa e uiga i mea e aofia ai nei ao pe faapefea ona maua e le maʻisuka le fesoasoani a le malo.

Faʻavaeina o penefiti mo tagata mamai e maua i le maʻisuka

O le seti o penefiti mo tagata mamai e maua i le maʻisuka e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le ituaiga o le maʻi ma le i ai pe leai foi o le le atoatoa.

A aunoa ma se faʻasesega, o maʻisuka uma lava e agavaa i le saolotoga e tuʻuina vailaau ma auala e pulea ai le ala o le maʻi. O lenei aia tatau na faamaonia e le Malo o Rusia i le Tali Nu. 890 o Iulai 30, 1994.

I le maʻisuka ituaiga 1, i le faʻaaluina o tupe paketi, ua tuʻuina mai:

  • inisalini
  • tui ma nila,
  • 100 g o le alcohol alcohol i masina taitasi,
  • glucometers
  • 90 pepa faʻataʻitaʻi e mafai ona faʻaaoga mo glucometers i le masina
  • vailaʻau mo le maʻisuka ma ona faʻafitauli.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ai ona e:

  • hypoglycemic agents ma isi vailaʻau,
  • glucometer
  • 30 suega i le masina.

Ole numera o penefiti e faʻalagolago i le itupa o le tagata maʻi:

  • o alii ua tuusaunoa mai le auaunaga faamiliteli,
  • o tamaitai i le galuega e faʻalautele mo le 3 aso, ma aso malolo mo tina mo le 16 aso (e aofia ai ma gasegase e maua i le maʻisuka faʻamaʻi, lea e tupu na o le taimi o le maitaga).

O se vaega taua o le maʻisuka o loʻo i ai nisi o faʻafitauli o le tino, o le mea lea, faatasi ai ma faʻamanuiaga o loʻo i luga, ua tuʻuina mai ia i latou se pusa lautele lautele ua saunia mo tagata e le atoatoa le malosi. E aofia ai:

  • le totogiina o penisione,
  • totogiina o togafitiga togafitiga ma taui femalagaaiga (1 taimi i le tausaga),
  • fualaau faasaina (e le gata mo le maʻisuka, ae mo isi faʻamaʻi),
  • faʻaaogaina sili atu o le taulaga ma fefaʻatauaiga lautele,
  • 50% le totogi i luga o pili aoga.

O le lisi o penefiti e mafai ona faʻalauteleina i polokalame faʻaitulagi. Ae maise lava, o nei mea e mafai ona avea ma lafoga e fiafia i ai, aiaiga o togafitiga faʻale-tino, faʻavaeina o tulaga faigaluega mama, ma isi mea faapena. E mafai ona e iloa e uiga i polokalama o loʻo galue i le itulagi i le faʻalapotopotoga faʻapitoa o le lautele. puipuiga.

Faamanuiaga mo tamaiti mamai

O le mea e leaga ai, e le gata i tagata matutua ae o tamaiti foi e afaina i le maʻisuka. E sili atu ona faigata le tetee atu i le faamai o se tino vaivai, ma o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka (ituaiga 1), o tamaiti e otometi lava ona tofia le le atoatoa. I lenei itu, mai le setete ua latou maua ai:

  1. faʻaletupe o le tino
  2. e mafai ona faʻatagaina i falemaʻi ma nofoaga o taʻaloga mo tamaiti (malaga mo le tamaititi e le atoatoa le malosi ma se tagata matua e faʻatasi ma ia),
  3. fualaau faasaina, oloa faafomai ma ofu,
  4. faaitiitia le pasese i luga o felauaiga lautele,
  5. le aia tatau e maua ai le faʻamautinoaga ma togafitiga, e aofia ai i fafo,
  6. tulaga faʻapitoa mo le ulufale atu i tulaga maualuluga o aʻoga ma suʻega,
  7. 50% le totogi i luga o pili aoga. E le gata i lea, afai i le tulaga o tagata matutua e le atoatoa le malosi, o le tau e faʻaaogaina na o latou sea i le aofaʻi o le faʻaaogaina o punaoa, ona oʻo atu ai lea i aiga e iai tamaiti e le atoatoa le malosi e faʻaalu i tupe faʻaalu a le aiga.

O matua o tamaiti ei ai manaoga faapitoa ma o latou tagata e vaavaaia e noatia i toesega o lafoga o tupe maua a le tagata lava ia, o le a faaitiitia i le umi o le tautua o le taimi e tausia ai se tamaitiiti ei ai manaoga faapitoa, vave litaea, ma le leai o se galuega - totogi masina i totogi i le 5500 rubles.

Tamaiti e iai manaʻoga faʻapitoa e aunoa ma ni faʻafitauli faʻapitoa e tuʻuina atu tutusa tutusa ma tagata matutua, faʻalagolago i foliga o le maʻi.

Maʻisuka o loʻo faʻamatalaina tuutuuga

O le i ai o se vaega o le tino le atoatoa e faʻalauteleina le lisi o faʻamanuiaga mo le maʻisuka, o lea e aoga ai le mafaufau pe o fea mataupu e faʻamaonia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ina ia maua le tulaga o se tagata e le atoatoa, e le lava le siakiina o le maʻisuka. O le vaega e naʻo le i ai o faʻafitauli e faʻalavelave ai le ola atoa o le tagata maʻi.

O le tofiaina o le vaega lona 1 o le le atoʻatoa le malosi o le mafaufau e tupu na o se faʻalavelave matuia o le faʻamaʻi, faʻatasi ai ma ia faʻaaliga:

  • afaina o le tino
  • vaʻai mamao e oʻo lava i le tauaso,
  • gangrene
  • fatu ma fatuga fatu,
  • o se pa na mafua mai i ni faafuasei i le toto toto,
  • faʻaleaga le faiʻai faiʻai:
  • le lava le mafai ona tutoatasi i manaoga o le tino, feoai solo ma auai i galuega fai.

O le le atoatoa o le vaega lona lua ua tofia mo faailoga tutusa o le maʻisuka malosi, ae i le amataga o la latou atinaʻe. O le vaega lona tolu o loʻo faʻamatalaina mo le agamalu ma le faʻalelei o le faʻamaʻi, ae faʻateleina le alualu i luma.

O faʻaaliga uma o faʻafitauli o le faʻamaʻi e tatau ona i ai faʻamaumauga tusitusia, lea e tuʻuina atu e fomai talafeagai. O lipoti uma faafomaʻi ma suʻega suʻega e tatau ona tuʻuina atu i suʻega faafomaʻi ma agafesootai. O le tele e mafai ona aoina pepa lagolago, o le tele foi o le a faia e le au atamamai se filifiliga lelei.

O le le atoatoa o le vaega lona lua ma le 3 ua tofia mo le tausaga, o le vaega muamua - mo le 2 tausaga. A maeʻa lenei vaitau, e tatau ona toe faʻamaonia le aia tatau i le tulaga.

Le taualumaga mo le resitalaina ma le tuʻuina atu o penefiti

O le faʻavaeina o auaunaga faʻaagafesootai, e aofia ai vailaau faʻasaʻo, togafitiga i falemaʻi ma femalagaaiga i luga o felauaiga i luga o le lautele, ua faia i le lala o le Pension Fund. E tatau ona e tuʻuina atu iina:

  • se faʻataʻitaʻiga faʻasologa
  • pepa e iloagofie ai
  • Tusi pasi inisiua OPS,
  • pepa faafomaʻi e faamaonia ai lou agavaa mo faamanuiaga.

A maea le siakiina o pepa aloaia, ua tuʻuina atu i le tagata talosaga se tusi faamaonia e faʻamaonia ai le aia tatau e faʻaaoga ai auaunaga lautele. I luga o lona faavae, o le a faatonuina e le fomai ni talavai mo le saoloto i totonu o le fale talavai vailaau ma vailaau talafeagai e mataituina ai le tulaga o le tino ma le maʻisuka.

Ina ia mafai ona maua pemita ile falemaʻi, latou te liliu atu foi i le falemaʻi. O le fomaʻi e iloilo le tulaga o le maʻi ma, i le tulaga o se manatu lelei, tuʻuina atu ia te ia se tusi faamaonia 070 / y-04 e faʻamaonia ai le aiā e toe faʻaleleia ai. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi o ia i le lala o le FSS, pe a fai o se talosaga mo se pemita, se tusi folau (mo se tamaititi e le atoatoa le malosi - o se pepa fanau), o se tusi faamaonia o le le atoʻatoa o le tino e faʻapipiʻiina. Afai oi ai se pepa malaga i le tagata gasegase, e tuʻuina atu i totonu o le 21 aso, a maeʻa ona toe alu lea ma ia i le falemaʻi ina ia maua se komiuniti mo le soifua maloloina.

O le tusi faamaonia na tuuina atu e le Vaega o Suesuega Faapitoa o Faamatalaga Tau Tupe ua tuuina atu foi ia te oe le aia tatau e faatau ai se malaga malaga faaagafesootai, e tusa ai ma se tagata maʻi mamai e mafai ona malaga saoloto mo ituaiga uma o feoaiga a le lautele, sei vagana ai lafoga ma pisinisi laiti. Mo le felauaiga o feoaiga (auala, nofoaafi, ea, vaitafe), o le faaitiitiga o le 50% ua tuuina atu i le va o le amataga o Oketopa ma le ogatotonu o Me ma le tasi i itu uma e lua i soo se taimi o le tausaga.

Tupe faʻaalu

O se tagata e le atoatoa le malosi e le atoatoa le malosi e mafai ona faʻafitia ni faʻamaonia i le ituaiga e fiafia i se aofaiga atoa. Le mafai ona faia mai le seti atoa o auaunaga faʻaagafesootai. auʻaunaga poʻo se vaega mai na o mea e leai se manaʻoga.

O se tupe faʻaalu e faʻapitoa mo le tausaga, ae o le mea moni, e le o se tasi taimi, talu ai ua totogiina i totogi faaopoopo i luga o se vaitaimi e 12 masina i le tulaga o se faʻaopoopoga i se penisione o le tino. O lona telē mo le 2017 mo tagata e le atoatoa le malosi o le:

  • $ 3,538.52 mo le vaega muamua,
  • RUB2527.06 mo le vaega lona lua ma tamaiti,
  • $ 2022.94 mo le vaega lona tolu.

I le 2018, ua fuafua e faʻamaonia faʻamaonia tupe e 6.4%. O le aofaiga mulimuli o penefiti e mafai ona maua i le palemene a le FIU, lea e te manaʻomia e talosaga mo lana mamanu. O se talosaga, tusifolau, tusi faamaonia o le le atoatoa o le a tuʻuina atu i le faaputugatupe, ma ua tuʻuina atu se tusi faʻatagaina e maua ai le aia tatau e faʻaaoga ai le faʻafesoʻotaʻi lautele pe a fai na maua muamua. O le talosaga e matua tapulaa i le taimi - e le silia i le aso 1 Oketopa. Mo lenei mafuaaga, o le suia o aoga i tupe maua mo le 2018 o le a le aoga. E faatoa mafai ona e talosaga mo le 2019.

E mafai ona faʻafaigofie le faʻatinoga mo le faʻaaogaina o penefiti poʻo taui tau tupe e ala i le faʻafesoʻotaʻi o se nofoaga tutotonu multifunctional. Ma o tagatanuʻu o loʻo i ai faafitauli i fegasoloʻiga e mafai ona latou lafoina se afifi o pepa e lafoina i le meli po oe ala i le faitotoa o auaunaga lautele.

Fuafua pe o le a le ituaiga o mauaina o penefiti e sili atu ona faigofie mo oe - i le ituaiga poʻo le tinoitupe - ma ia mautinoa e faʻafesoʻotaʻi pulega a le setete mo se fesoasoani. E faigata le faʻatusatusaina o fuataga o fesoʻotaʻiga lautele mo le maʻisuka ma le faʻaleagaina na mafua mai i le faʻamaʻi, ae ui i lea, latou te mafai ona faigofie le olaga o le tagata maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga