Paʻu eletise: faatonuga mo le faʻaaogaina

Numera resitala: P N015030 / 04-131213
Suafa Suafa: Augmentin®
Igoa faava o malo poʻo le vaega: amoxicillin + acid clavulanic.
Fomu o le tino: Malosiaga mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina
Mea gaosi:
E le o se mea e faʻamamaina i le fua o le meaola ninii 125.0 mg, 200.0 mg poʻo le 400.0 mg i le 5 ml o le faʻamalolo.
O le vailaʻau o le potassium i luga o le vailaʻau o le clavulanic 31.25 mg, 28.5 mg poo le 57.0 mg i le 5 ml o le faʻamalolo.
Tagata faʻatau:
Xanthan gum, aspartame, acidic succinic acid, diologide colloidal dioxide, hypromelilose, mea moli moli 1, faʻamaʻaina moli 2, faʻatoʻaina o le fugalaau, faʻamalamalama o le molases mama, lekino dioxide.
Le fua faatatau o vaega taua i le taofiga

Fomu o le tino O le fua faatatau o vaega malosi Vaega o le Amoxicillin, mg (i le foliga o le muxicillin trihydrate) Acids Clavulanic, mg (i le tulaga o le potassium clavulanate)
Powder for suspension 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml 4: 1 125 31.25
Powder for suspension 200 mg / 28.5 mg i le 5 ml 7: 1,200 28.5
Malosiaga mo le sauniuni o se taofiga o le 400 mg / 57 mg i le 5 ml 7: 1 400 57

Faʻamatalaga
Mo se vailaʻau o le 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml: o le paʻu paʻepaʻe po o le paepae paepae, ma se uiga masani. Pe a faʻavaivaia, o le faʻamalologa o le paʻepaʻe pe toetoe lava a sinasina ua faia. Aʻo tulaʻi, o se paʻepaʻe sinasina pe toetoe lava a sinasina e alu malie.
Mo se metotia o le 200 mg / 28.5 mg i le 5 ml po o le 400 mg / 57 mg i le 5 ml: o le paʻu paʻepaʻe pe toetoe lava paepae, ma se uiga masani. Pe a faʻavaivaia, o le faʻamalologa o le paʻepaʻe pe toetoe lava a sinasina ua faia. Aʻo tulaʻi, o se paʻepaʻe sinasina pe toetoe lava a sinasina e alu malie.

Pharmacolog group: Antibiotic, iniseti synthetic penicillin + beta-lactamase.

ATX Code: J01CR02

FUAFUAGA FAʻAVAE

Pharmacodynamics
Faʻatinoga o gaioiga
Amoxicillin o se vailaʻau faʻasaʻopoʻa e faʻapipiʻi faʻatasi ma le gaioiga e faasaga i le tele o siama-gaioiga lelei ma mea e le lelei. I le taimi lava e tasi, o le a le mafai ona faʻaleagaina e le beta-lactamases, ma o le mea lea o le fusi o le gaioiga o le tigaina e le oʻo atu i microorganisms e maua ai lenei enzyme.
O le vailaʻau Clavulanic, o le inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa i penisilini, o loʻo i ai le malosi e faʻaaogaina ai le tele o peta-lactamases o loʻo mauaina i penisillini ma microphaganic microphallosin. O le vailaʻau Clavulanic e lava lona malosi i le plasmid beta-lactamases, lea e masani ona iloa ai le teteʻe o siama, ma e le aoga i le chromosomal beta-lactamases type 1, e le o puipuia e le vailaʻau clavulanic.
O le i ai o le vailaʻau clavulanic i le sauniuni a Augmentin® e puipuia ai amoxicillin mai le faʻaumatia e le enzymes - beta-lactamases, lea e mafai ai ona faʻalauteleina le fomaʻi antibacterial o amoxicillin.
O mea nei o le tuufaatasiga o le in vitro o le ulavavale ma le vailaʻau clavulanic.
Paga masani e masani lava ona aʻafia i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic
Gram-positive aerobes
Bacillus anthracis
Enterococcus faecalis
Listeria monocytogenes
Nocardia asteroides
Streptococcus pyogenes1,2
Streptococcus agalactiae 1.2
Streptococcus spp. (isi lapoptococci lemoni) 1,2
Staphylococcus aureus (methicillin sensitive) 1
Staphylococcus saprophyticus (methicillin sensitive)
Coagulase-o le staphylococci leaga (faʻapitoa i le methicillin)
Gram-positive anaerobes
Clostridium spp.
Peptococcus niger
Peptostreptococcus magnus
Peptostreptococcus micros
Peptostreptococcus spp.
Gram-negative aerobes
Bordetella pertussis
Haemophilus influenzae1
Helicobacter pylori
Moraxella catarrhalis1
Neissevia gonorrhoeae
Pasteurella multocida
Vibrio cholerae
Gram-anaerobes le lelei
Bacteroides fragilis
Bacteroides spp.
Capnocytophaga spp.
Erogenella corrodens
Fusobacterium nucleatum
Fusobacterium spp.
Porphyromonas spp.
Prevotella spp.
Isi
Borrelia burgdorferi
Leptospira icterohaemorrhagiae
Treponema pallidum
Pacteria lea na maua ai le teteʻeina i le tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic
Gram-negative aerobes
Escherichia coli1
Klebsiella oxytoca
Klebsiella pneumoniae1
Klebsiella spp.
Proteus mirabilis
Proteus vulgaris
Proteus spp.
Salmonella spp.
Shigella spp.
Gram-positive aerobes
Corynebacterium spp.
Enterococcus faecium
Streptococcus pneumoniae 1.2
Streptococcus group Viridans
Papateria e masani ona faʻasaga i le tuʻufaʻatasiga o le amoxicillin ma le vailaʻau clavulanic
Gram-negative aerobes
Acinetobacter spp.
Citrobacter freundii
Enterobacter spp.
Hafnia alvei
Legionella pneumophila
Morganella morganii
Providencia spp.
Pseudomonas spp.
Serratia spp.
Stenotrophomonas maltophilia
Yersinia enterocolitica
Isi
Chlamydia pneumoniae
Chlamydia psittaci
Chlamydia spp.
Coxiella burnetii
Mycoplasma spp.
1 - mo nei siama, o le aoga o le faʻamalosia o se tuufaatasiga o le mea oona ma le acid clavulanic ua faʻaalia i suʻesuʻega faʻapitoa.
2 - faʻafitauli o nei ituaiga siama e le maua ai peta-lactamases.
O le mafaufau ma le mimiti o le monotherapy e maua ai le lagona tutusa i le tuufaatasiga o le ulavalea ma le vailaʻau clavulanic.
Pharmacokinetics
Suiga
O mea aoga uma o le vailaʻau o le Augmentin®, oona ma le vailaʻau clavulanic, e vave ona gaʻo atoa mai le gastrointestinal tract (GIT) pe a uma le faʻafofoga tautala. O le faʻaaogāina o mea gaosia o le sauniuniga a Augmentin® e sili ona lelei pe a fai o le fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga.
O fualaau o le pharmacokinetic o le mea oona ma le acid clavulanic o maua i totonu ole suega a le falemaʻi o loʻo faʻaalia i lalo, pe a maua e le aufaigaluega volenitia o le 2-12 tausaga i luga o se manava gaogao le Augmentin® paʻu mo le faʻamalologa tuusaʻo, 200 mg / 28.5 mg i le 5 ml (228 , 5 mg) i se fua faatatau o le 45 mg / 6.4 mg / kg i le aso, vaevaeina i ni atopa se lua.
Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

Gaoioiga galue Cmax (mg / l) Tmax (itula) AUC (mg × h / l) T1 / 2 (itula)
Amoxicillin 11.99 ± 3.28 1.0 (1.0-2.0) 35.2 ± 5.01.22 ± 0.28
Acino Clavulanic 5.49 ± 2.71 1.0 (1.0-2.0) 13.26 ± 5.88 0.99 ± 0.14

O fualaau o le pharmacokinetic o le toʻilalo ma le vailaʻau clavulanic o maua i le suesuega a le falemaʻi o loʻo faʻaalia i lalo pe a ave e le au volenitia maloloina se tasi o le Augmentin®, o le paʻu mo le faʻamalologa tuusaʻo, 400 mg / 57 mg i le 5 ml (457 mg).
Faʻamatalaga masani o le pharmacokinetic

Gaoioiga galue Cmax (mg / l) Tmax (itula) AUC (mg × h / l)
Mafuaaga 6.94 ± 1.24 1.13 (0.75-1.75) 17.29 ± 2.28
Acino Clavulanic 1.10 ± 0.42 1.0 (0.5-1.25) 2.34 ± 0.94

Cmax - maualuga maualuga le plasma concentration.
Tmax - taimi e oʻo ai i le maualuga o le plasma concentration.
AUC o le nofoaga lea i lalo o le taimi faʻatulagaina taimi faʻatulagaina.
T1 / 2 - afa-ola.
Tufatufaina
E pei o le tuufaatasiga o vailaau oona i le vailaʻau clavulanic, o vailaau togafitiga o le gasegase ma le clavulanic o loo maua i le tele o gasegase ma le suavai faʻapitoa (i totonu o le gallbladder, tissues abdominal, skin, adipose ma muscle muscles, synovial and peritoneal fluids, bile, ma le purulent discharge). .
O le vailaʻau oona ma le vailaʻau o le clavulanic e maualalo le tikeri o le faʻamalosi i pulu plasma. O suʻesuʻega ua faaalia ai e tusa ma le 25% o le aofaʻi o le acid clavulanic ma le 18% o le faʻasaina i le plasma toto e fusifusia i fuluʻi plasma.
I suʻesuʻega a manu, e leai se faʻaogaina o vaega o tapenaga Augmentin® i soo se okeni na maua.
O le mimiti, pei o le tele o penicillini, e pasi i le susu o susu. E mafai foi ona maua i le susu susu ni ala o le vailaʻau clavulanic. Seʻi vagana ai le mafai ona faʻalauiloaina, manava ma faʻamaonia o le mucous membranes, e leai se isi aʻafiaga le lelei o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic i le soifua maloloina o tamaiti fafagaina.
O suʻesuʻega faʻaleleia o manu na faʻaalia ai o le mea oona ma le vailaʻau clavulanic e sopoia ai le pa puipui. Ae ui i lea, e leai ni aafiaga leaga i luga o le fetus na maua.
Metabolism
10-25% o le muamua masini o le meaʻai oona e faʻamalosi e fatugaʻo i le tino o le gasegase le atoatoa (penicilloic acid). O le vailaʻau Clavulanic e tele lava lona metabolise i le 2,5-dihydro-4- (2-hydroxyethyl) -5-oxo-1H-pyrrole-3-carboxylic acid ma le 1-amino-4-hydroxybutan-2-tasi ma aveesea mai gaʻo faʻapea foʻi ma le mimita mumu i foliga o carbon dioxide.
Tofiga
E pei foi o isi penisillins, o le mea oona e mafua mai i fatugaʻo, ae o le vailaʻau clavulanic e faʻaaogaina e ala i le faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o mea e faʻaaoga. E tusa ma le 60-70% o le mea oona ma e tusa ma le 40-65% o le vailaʻau clavulanic e faʻamalosi e gaʻo e le suia i le 6 itula muamua ina ua maeʻa le 1 papalama o le 250 mg / 125 mg poʻo le 1 papalama o le 500 mg / 125 mg. O le faʻatulagaga tutusa o le probenecid faʻagesegese le faʻamalositino o le mea e le oona, ae le o le vailaʻau o le clavulanic (silasila i le vaega "Fesootaiga ma isi vailaau faʻasaina").

FUAFUAGA MO LE FAAAOGAINA

Inisua pipili e mafua mai i meaola ninii e ono aʻafia i le taumafa / vailaʻau / clavulanic:
• Iniseti siama, e pei o le tonsillitis faifai pea, sinusitis, mediaitis otitis, e masani ona mafua mai ia Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, Moraxella catarrhalis ma Streptococcus pyogenes.
• Faʻatonuina o le gasegase o le gasegase, e pei o faʻateleina o le bronchitis masani, pneumonia pulapula, ma le bronchopneumonia, e mafua mai i le Streptococcus pneumoniae, Haemophilus influenzae, ma le Moraxella catarrhalis.
• O faʻamaʻi pipisi o le vailaʻau o le urogenital, e pei o cystitis, urethritis, pyelonephritis, faʻamaʻi pipisi o fafine, e masani ona mafua mai ituaiga o le aiga Enterobacteriaceae (Escherichia coli), Staphylococcus saprophyticus ma ituaiga ituaiga o Enterococcus, faʻapea foi le gonorrhea na mafua mai i le Neisseria gonorrhoeae.
• Iniseti o le paʻu ma gaʻo maso, e masani lava ona mafua mai i Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes, ma ituaiga o ituaiga o le Bacteroides.
• Iniseti o ponaivi ma sooga, e pei o le osteomyelitis, e masani lava ona mafua mai i Staphylococcus aureus, pe afai e manaʻomia le togafitiga umi.

O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i meaola ninii e maaleale i mea e le mafai ona togafitiina e mafai ona togafitia ma le Augmentin®, talu ai o le olexicillin o se tasi o ana mea aoga.

FUAFUAGA MO LE UIGA

• O le gasegase i mea e le afaina, o le vailaʻau clavulanic, o isi vaega o fualaau faasaina, beta-lactam antibiotic (mo se faataitaiga, penisillins, cephalosporins) i le gasegase,
• vaega muamua o le jaundice poʻo le faʻaaogaina o le ate i le faʻaaogaina o se tuufaatasiga o le meaʻai e pei o le clavulanic i le emenesis,
• O tamaiti e oo i le 3 masina,
• le faʻaaogaina o le tino (le faʻamaonia o le creatinine e itiiti ifo i le 30 ml / min),
• phenylketonuria.

TALOSAGA I LE LUMAʻI MA LE MAUA TAIMI FAʻAMASI

Toto
I suʻesuʻega o le faʻatinoina o meaʻai i meaola, o le fofoga tautala ma le matua o Augmentin® e leʻi mafua ai ona aʻafiaga.
I se suʻesuʻega se tasi i fafine na vaʻaia vave le faʻataʻitaʻiga, na maua ai e mafai ona fesoʻotaʻi le togafitiga faʻasolosolo faʻasolosolo ma se faʻalavelave maualuga o le aʻafia o enterocolitis i pepe faatoa fananau mai. E pei o vailaʻau uma, e le fautuaina le Augmentin® mo le faʻaaogaina i le taimi o le maitaga, seivagana o le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina i le tina e sili atu nai lo le ono lamatiaina i le tamaititi.
Vaʻaiga o le susu
O le fualaau o le Augmentin® e mafai ona faʻaaogaina i le taimi o le susu. Faʻasalaga o le mafai ona faʻalauiloaina, manava, poʻo tagata o le tino o le mucous membranes e fesootaʻi ma le faʻasalaga o le tele o mea aoga o lenei vailaʻau i le susu o susu, e leai se isi faʻaleagaga na matauina i tamaiti tausi susu. I le tulaga o ni aʻafiaga leaga i tamaiti e fafagaina susu, e tatau ona faamutaina le fafagaina o susu.

TUSI MA LE PULEGA

Mo le faʻafofoga tautala.
O le faʻatulagaina o le faʻatulagaga e faʻatulagaina taʻitasi e faalagolago i le matua, mamafa o le tino, galuega o fatuga o le maʻi, faʻapea foʻi ma le ogaoga o le faʻamaʻi.
Ina ia faʻaitiitia le gasegase gasegase e ono mafai ona maua, ma ia lelei le ave o le taumafa, e tatau ona ave le vailaʻau i le amataga o se taumafataga.
Ole laʻititi laʻititi ole siama-siama ole 5 aso.
E le tatau ona faʻaauau togafitiga mo le silia ma le 14 aso e aunoa ma se toe iloiloga o le tulaga o le falemaʻi.
Afai e tatau ai, e mafai ona faia se laasaga i lea laasaga (muamua le tausiga o matua o le sauniuniga a Augmentin® i le foliga o se paʻu mo le sauniuni o se fofo mo le puleaina o le tino ma le suiga mulimuli ane i le sauniuniga a Augmentin® i fualaau ole fatu).
Tagata matutua ma tamaiti 12 tausaga le matutua ma sili atu pe mamafa 40 kilokalama pe sili atu
E fautuaina e faʻaaoga isi metotia o le Augmentin® poo le 11 ml o le faʻamalolo i se vailaʻau 400 mg / 57 mg i le 5 ml, lea e tutusa ma le 1 papalama o Augmentin®, 875 mg / 125 mg.
Tamaiti e taʻi 3 masina i le 12 tausaga ma le tino o le mamafa e itiiti ifo i le 40 kilokalama
O le faʻatusatusaga o le faʻatinoga e faʻatatau i le matua ma le mamafa o le tino, o loʻo faʻaalia i mg / kg mamafa o le tino i aso taʻitasi poʻo i milliliters o le faʻamalolo. E vaevaeina le fua ole aso ile 2 togi ile 12 itula. O le togafitiga o togafitiga fautuaina ma taimi ole pulega e tuʻuina atu i le laulau i lalo.
Augmentin® faʻatulagaina le laulau faʻasologa (fua faʻatatau mo le amoxicillin)

Susue 7: 1 (200 mg / 28.5 mg i le 5 ml po o le 400 mg / 57 mg i le 5 ml) i le 2 inumaga i le 12 itula
Low doses 25 mg / kg / aso
Gaʻo maualuga 45 mg / kg / aso

Laititi vaega o le Augmentin® e fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le paʻu ma masini mūmū, faʻapea foʻi ma le tonsillitis faifaipea.
Ole maualuga o doses o le Augmentin® e fautuaina mo le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le otitis media, sinusitis, faʻamaʻi o le tino maualalo o le manava ma le urinary tract, faʻamaʻi o ponaivi ma sooga.
Mo le Augmentin® faʻatasi ma le fua o le mea oona i le vailaʻau clavulanic 7: 1, e le lava le suʻesuʻeina o faʻamaumauga e fautuaina ai le faʻaaogaina o se fualaau o le sili atu i le 45 mg / kg / aso i le 2 vaevaega vaevaeina i tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga.
Tamaiti mai le fanau mai i le 3 masina
O le faʻaaogaina o le taofiga faʻatasi ma le fua o le toʻilalo i le vailaʻau o le clavulanic 7: 1 (200 mg / 28.5 mg i le 5 ml ma le 400 mg / 57 mg i le 5 ml) ua faʻasaina i lenei faitau aofai.
Ulumatua
E leai ni fautuaga e faʻatatau i le faʻatulagaina o fua.
Vaega faʻapitoa maʻi
Tomaʻi matutua
E le manaʻomia le faʻasaʻoina o le faʻatulagaina o fuataga, o le faʻatulagaga o fuataga e faʻaaogaina e pei o tagata matutua. I tagata matutua ua gasegase e le o toe aoga, o laasaga talafeagai e tatau ona faatonuina mo tagata matutua matutua o loʻo i ai galuega le atoatoa.
Tagata mamaʻi e leai se aoga
O le taofiga o le 7: 1 (200 mg / 28.5 mg i le 5 ml po o le 400 mg / 57 mg i le 5 ml) e tatau ona faʻaaogaina i na o gasegase e sili atu nai lo le 30 ml / minute, e aunoa ma se fetuunaiga o fualaau manaomia.
I le tele o tulaga, pe afai e mafai, ole togafitiga ole matua e tatau ona sili atu.
Tagata gasegase e maua ai le gaʻo galuega
O togafitiga e faia ma le lapataiga; o le galue o le ate e siakiina pea.
E le lava le tele o faʻamatalaga e suia ai le fautuaga i totonu o nei tagata.
Le auala e saunia ai le faʻamalolo
O le faʻamalologa e saunia vave aʻo lei faʻaaoga muamua.
Pe tusa ma le 40 ml o vai ua tunu i totonu o le vevela vevela e tatau ona faaopoopo i le fagu paʻu, ona tapuni lea o le fagu ma se tapuni ma lulu seia maeʻa atoa le paʻu, faataga le fagu e taofi mo le 5 minute e mautinoa ai le faʻamalu atoatoa. Ona faʻaopopo lea o vai i le faʻailoga i luga o le fagu ma toe fagu le fagu. I le aotelega, e tusa ma le 64 ml o le vai e manaʻomia e saunia ai le faʻamalolo.
E tatau ona lulu lelei le fagu ao lei faʻaaogaina. Mo le saʻo le tuʻuina o fualaau faasaina, faʻaaoga se pulou fua poʻo se tui tui, lea e tatau ona mulumulu lelei i le vai pe a uma ona faʻaaoga.A maeʻa le faʻamalosi, e tatau ona teuina le faʻamalologa mo le silia ma le 7 aso i totonu o le pusaaisa, ae le o le aisa.
Mo tamaiti ei lalo ifo o le 2 tausaga le matua, o le fua o le toʻatasi o le taofiga o le fualaau o le Augmentin® e mafai ona faʻafefeina i le vai i se fua faatatau o le 1: 1.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

O loʻo maua le antibiotic i fomu nei:

  • O le mea na tupu, o le lanu papaʻe, o le paʻepaʻe poʻo le paʻepaʻe, i le gau - mai le paʻepaʻe samasama e toetoe a paʻepaʻe i le 250 mg doses (250 + 125): faʻatasi ai ma se faʻamatalaga faʻavae i le tasi itu o le AUGMENTIN papalama (i paʻu o 10 pcs., i O le a le mea e mafai ona e faia i le taimi e tasi? O le a le mea e te alu i ai? ): faatasi ai ma mataitusi "A" ma le "C" i itu uma e lua o le laulau ma le tulaga lamatia o le gau i le tasi itu (i le paʻu o le 7 pcs., i se pepa pepa pepa e 2 paʻu),
  • eletise mo le faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala: paʻepaʻe pe toetoe lava a paʻepaʻe, faatasi ai ma se uiga masani, pe a faʻafefe, e maua ai se faʻamalologa (paʻepaʻe poʻo le sinasina), lea e faʻaogaina ai se mea faʻapitoa (i fagu tioata, 1 fagu ma se pulou fua i totonu o se pusa kata) ,
  • eletise mo vaifofo mo pulega le lelei: mai le paepae e toetoe lava a paepae (i totonu o se pusa palama 10 fagu).

Augmentin e faʻaaogaina se tuufaatasiga o le vailaʻau clavulanic (i le foliga o le masima tiso) ma le oona (pei o le masima masima) e avea ma mea e gaosia.

1 papalama e aofia ai:

  • mea e gaosi ai: vailaʻau clavulanic - 125 mg, mimiti (pei o le suamalie) - 250, 500 poʻo le 875 mg,
  • mea faʻapitoa: sodium carboxymethyl starch, carbonic colloidal dioxyide, magnesium stearate, cellulose microcrystalline.

O le tuufaatasiga o le valiina o ata e aofia ai: hypromelilose, hypromelilose (5cP), macrogol 6000, macrogol 4000, dimethoni, dioxide.

5 ml o le faʻamalolo e sauniuni mo le faʻafofoga tautala e aofia ai:

  • o mea e gaosia ai le fua o le mea oona (i le foliga o le suamalie) i le vailaʻau clavulanic (pei o le masima potassium): 125 mg / 31.25 mg, 200 mg / 28.5 mg, 400 mg / 57 mg,
  • o meaʻai: hypromelilose, kuki xanthan, acidic succinic, aspartame, diologide colloidal, faʻamafanafanaga (moli 1, moli 2, fusi, "Mlasslasses"), lekono dioxide.

1 lela (1200 mg) o se vaifofo oona e aofia ai mea gaosi:

  • amoxicillin (i le ituaiga masima suauu) - 1000 mg,
  • acino clavulanic (i le ituaiga masima tiso) - 200 mg.

Pharmacodynamics

Amoxicillin o se vailaʻau faʻasalalau lautele o le spectral spectrum e galue malosi i le tele o micromganic gram-negative ma le gram-positive. Ae ui i lea, o le mea tiga e ono aʻafia i le faʻaleagaina e β-lactamases; o le mea lea, o lona fusi o gaoioiga e le oʻo atu i siama e maua ai lenei enzyme.

O le vailaʻau Clavulanic e iai lona fausaga e pei o le penicillins ma o se inhibitor o β-lactamases, o loʻo faʻamatalaina ai lona gafatia e faʻaaogaina le tele o β-lactamases, o loʻo i ai i microorganisms e faʻaalia ai le teteʻe i cephalosporins ma penisillini. O lenei vaega galue malosi e galue i luga o β-lactamases plasmid, e masani ona maua ai le malosi o le siama, ma e le aoga i le 1-chromosomal β-lactamases e le o aafia i le iniseti o le vailaʻau clavulanic.

O le aofia ai o le acid clavulanic i le tuufaatasiga o Augmentin e mafai ai ona puipuia oe mai le faʻaumatia e enzymes - β-lactamases, lea e mautinoa ai le faʻalauteleina o le vailaau antibacterial o lenei mea.

In vitro, o microorgania o loʻo mulimuli mai e malamalama i le tuufaatasiga o le ulavaʻa ma le vailaʻau clavulanic:

  • gram-negative aerobes: Vibrio cholerae, Bordetella pertussis, Pasteurella multocida, Haemophilus influenzae, Neisseria gonorrhoeae, Moraxella catarrhalis, Helicobacter pylori,
  • Gram-positive aerobes: coagulase-o le staphylococci le lelei (o le gasegase i le methicillin), Staphylococcus saprophyticus (o le faʻaalia o le mafaufau i le methicillin), Staphylococcus aureus (faʻaalia le mafaufau i le methicillin), Bacillus anthracis, Streptocococcus agal. (isi streptococci β-hemolytic), Streptococcus pyogenes, Enterococcus faecalis, Nocardia asteroides, Listeria monocytogenes,
  • gram-negative anaerobes: Prevotella spp., Bacteroides fragilis, Bacteroides spp., Porphyromonas spp., Fusobacterium spp., Fusobacterium Nucleatum, Corienos Eikenella, Capnocytophaga spp.,
  • gram-positive anaerobes: Peptostreptococcus spp., Peptostreptococcus magnus, Peptostreptococcus micros, Peptostreptococcus niger, Clostridium spp.,
  • Isi: Treponema pallidum, Leptospira icterohaemorrhagiae, Borrelia burgdorferi.

O meaola ninii nei e taua i le maua o le tetee i se tuufaatasiga o mea e le oona i le vailaʻau clavulanic:

  • o le gasegatocci o le Viridans group, Corynebacterium spp., Streptococcus pneumoniae (o aʻafiaga o lenei ituaiga siama e le maua ai ni β-lactamases, ma o le aoga o le vailaʻau na faʻamaonia e suʻesuʻega a le falemaʻi), Enterococcus faecium,
  • gram-negative aerobes: Shigella spp., Escherichia coli, Salmonella spp., Klebsiella spp., Klebsiella pneumoniae, Klebsiella oxytoca, Proteus spp., Proteus vulgaris, Proteus mirabilis.

O siama nei e masani ona faʻasaga i le vailaau faʻasaina, lea e aofia ai le mea oona ma le vailaʻau clavulanic:

  • o le gasegase o le gasegase: Yersinia enterocolitica, Acinetobacter spp., Stenotrophomonas maltophilia, Citrobacter freundii, Serratia spp., Enterobacter spp., Pseudomonas spp., Hafnia alvei, Providencia spp., Morganella morganii, Pulati Legionella
  • isi: Coxiella burnetii, Chlamydia psittaci, Chlamydia pneumoniae, Chlamydia spp., Mycoplasma spp.

O le lagona lelei o le pathogen i le maʻemaʻega o le monotherapy e faʻaalia ai le lagona tutusa i le tuufaatasiga o le ulavaʻava ma le vailaʻau clavulanic.

Pharmacokinetics

O le vailaʻau Clavulanic ma le mimiti e vave tele ma toetoe lava o le 100% o loʻo gasegase mai le gastrointestinal tract (GIT) pe a faʻaalia i le tautala. O le faʻaaogaina o vaega taua o Augmentin e manatu lelei pe a oʻo atu le vailaʻau i le tino i le amataga o se taumafataga.

O le faʻaaogaina o le faʻamalolo mo le faʻafofogaina o fofoga na suʻesuʻeina i suʻega faʻataʻitaʻiga lea na auai ai le au vaʻalele soifua maloloina mai le 2 i le 12 tausaga. Na latou ave le Augmentin i se fuataga o le 125 mg / 31.25 mg 5 ml i luga o se manava gaogao i le 3 vaeluaina o doses, faatasi ai ma le fua o aso taitasi o le toxicillin ma le acid clavulanic o le 40 ma le 10 mg / kg. O se taunuuga o le suʻega, na maua mai ai vaega nei o le pharmacokinetic:

  • lipidic acid: o le maualuga maualuga o le 2.7 ± 1.6 mg / ml, o le taimi e oʻo ai i le maualuga o le plasma content of 1.6 itula (laina 1-2 itula), AUC 5.5 ± 3.1 mg × h / ml, o le afa-ola o le 0.94 ± 0.05 itula,
  • amoxicillin: maualuga le maualuga 7.3 ± 1.7 mg / ml, taimi e oʻo ai i le maualuga o le plasma content 2.1 itula (laina 1.2-3 itula), AUC 18.6 ± 2.6 mg × h / ml O le afa o le ola o le 1.0 ± 0.33 itula.

O suʻesuʻega faʻatusatusa e uiga i uiga o le pharmacokinetics o Augmentin sa faʻatinoina foi pe a tago i le pepa o ata, ata vali ata (i luga o se manava gaogao). O taunuʻuga o le fuafuaina o vaega o le pharmacokinetic e faʻatatau i le faʻaaogaina o le Augmentin, o le clavulanic acid ma le mimiti i ituaiga eseese:

  • e tasi le laupepa o loʻo i ai se vailaʻau 250 mg / 125 mg: mo le toʻilalo - o le maualuga maualuga o le 3.7 mg / l, o le taimi e oʻo atu ai i le maualuga maualuga o le plasma concentration o le 1.1 itula, AUC (vaega i lalo o le "concentrate time") 10.9 mg × h / ml le afa-ola (T1/2) 1 le itula. Mo le acid clavulanic, o le maualuga maualuga o le concentration e 2.2 mg / l, o le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga i le plasma toto o le 1.2 itula, AUC 6.2 mg × h / ml, T1/2 - 1.2 itula
  • lua pepa o le Augmentin ma se vailaau 250 mg / 125 mg: mo le toʻilalo - o le maualuga maualuga o le 5.8 mg / l, le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le plasma concentration o le 1.5 itula, AUC 20.9 mg × h / ml, T1/2 - 1.3 itula. Mo le acidic clavulanic, o le maualuga o le maualuga o le 4.1 mg / L, o le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le plasma concentration o le 1.3 itula, AUC 11.8 mg × h / ml, T1/2 - 1 le itula
  • se tasi Augmentin papaa ma se fuataga o le 500 mg / 125 mg: mo le toʻilalo - o le maualuga maualuga o le 6.5 mg / l, o le taimi e ausia ai le maualuga o le plasma concentration o le 1.5 itula, AUC 23.2 mg × h / ml, T1/2 - 1.3 itula. Mo le acidic clavulanic, o le maualuga maualuga o le concentration e 2.8 mg / l, o le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le maualuga i le plasma toto o le 1.3 itula, AUC 7.3 mg × h / ml, T1/2 - 0.8 itula
  • amoxicillin eseese i se fualaau o le 500 mg: maualuga le maualuga 6.5 mg / l, taimi e oʻo ai le maualuga o le concentration plasma 1.3 itula, AUC 19.5 mg × h / ml, T1/2 - 1.1 itula
  • vailaʻau clavulanic ia na o ia i le fua o le 125 mg: maualuga le maualuga 3.4 mg / l, taimi e oʻo ai i le maualuga o le concentration plasma 0.9 itula, AUC 7.8 mg × h / ml, T1/2 - 0.7 itula.

O le pharmacokinetics o le vailaau faʻasaina sa suʻesuʻeina foi ma le pulega malosi a bolus o Augmentin i le aufaigaluega volenitia. O se taunuuga, o vaega nei o le pharmacokinetic na maua mai i luga o le fualaau:

  • vailaʻau 1000 mg / 200 mg: mo le mea oona - o le maualuga maualuga o le 105.4 μg / ml, T1/2 - 0.9 itula, AUC 76.3 mg × h / ml, faʻamalosi i le urine i le ono 6 itula talu ona faʻatonuina le 77.4% o le mea galue malosi. Mo le acid clavulanic, o le maualuga o le concentration e 28.5 μg / ml, T1/2 – 0.9 itula, AUC 27.9 mg × h / ml, faʻapipiʻi i le urine i le ono 6 itula talu ona faʻatonu le 63.8% o le mea galue,
  • fua o le 500 mg / 100 mg: mo le mea oona - o le maualuga maualuga o le 32.2 μg / ml, T1/2 - 1.07 itula, AUC 25.5 mg × h / ml, faʻavave i le urine i le ono 6 itula i le maea ai o le pulega o le 66.5% o le mea galue. Mo le acid clavulanic, o le maualuga o le concentration e 10.5 μg / ml, T1/2 - 1.12 itula, AUC 9.2 mg × h / ml, faʻaauau i le urine i le ono 6 itula talu ona faʻatulagaina le 46% o le mea galue malosi.

I taimi uma e fai ma le tautala ma le le mautonu, o le clavulanic acid ma le mimiti i le togafitiga o togafitiga e fuafuaina i le va o le vavalalata ma gasegase eseese (i totonu o vevela o le gaogao o le manava, siasi ma maso musika, paʻu, gala oona, purulent discharge, bile, peritoneal ma synovial vai).

O vaega uma e aʻafia ai o le Augmentin e vaivai tele i fuluʻi plasma. O taunuʻuga o suʻesuʻega ua faailoa mai ai le maualuga o le faʻamalosia o le mea e afaina i plasma proteins e tusa ma le 18%, ma le acid clavulanic - 25%. O suʻega a manu e le faʻamaonia ai le faaputuputuina o mea gaosi i soo se totoga.

Amozyillin e pasi i le susu o susu, lea e fuafua ai foi le acid clavulanic i fuainumera. O aʻafiaga le lelei o nei mea i luga o le soifua maloloina o fanau fafagaina, e faaopoopo atu i le atinaʻeina o tagata suʻesuʻe o le mucous membranes o le oral vevela, manava manava ma le aʻafiaga o le faʻalauiloaina, e leʻi faʻaalia.

O le suʻesuʻega o le gaioiga o meaʻai i manu pe a faʻaaogaina le mea oona e faʻatasi ma le acid clavulanic na faʻaalia ai o vaega taua o Augmentin e ulu atu i le pa puipui, ae leai se aʻafiaga leaga ile fetus.

Mai le 10 i le 25% o le taliaina ole fualaau oona oona o loʻo faʻaaogaina i le urine i le ituaiga o le penicillaic acid, o se metabolite e le faʻaalia ai le gaosiga o le pharmacological. O le vailaʻau Clavulanic e tele lava lona metabolised, e maua ai le 1-amino-4 hydroxy-butan-2-one ma le 2,5-dihydro-4- (2-hydroxyethyl) -5-oxo-1H-pyrrole-3-carboxylic acid, ma ua faʻateleina i le gastrointestinal tract , ma le urine, faʻapea foʻi ma le ea i luga ole foliga ole carbon dioxide.

O le vailaau oona e mafua mai i fatugaʻo, ae o le vailaʻau clavulanic o loʻo faʻaalia uma e le gata i le mea e gata mai ai ma le faʻaaogaina o le masini. E tusa ma le 45-65% o le vailaʻau clavulanic ma e tusa ma le 60-70% o le meaʻai e le suia i le urine i le ono 6 itula i le maeʻa ai o le 1 papalama 500mg / 125 mg poʻo le 250 mg / 125 mg poʻo le maea foi o le tui tasi o le Augmentin i le fua o le 500 mg / 100 mg poʻo 1000 mg / 200 mg. O le pulega tutusa o le probenecid e taofiofi ai le manava o le mea oona, ae le afaina ai le manava o le acid clavulanic.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E tusa ai ma faatonuga, ua faatonuina le Augmentin mo siama siama e mafua mai i meaola ninii e mataala i vailaau faʻamaʻi:

  • faʻamaʻi pipisi o le paʻu, masini mumu,
  • afaina o le gasegase o le tino: bronchitis, bronchhopneumonia lobar, empyema, abscess,
  • faʻamaʻi pipisi o le genitourinary system: cystitis, urethritis, pyelonephritis, sepsis pepe, syphilis, gonorrhea, faʻamaʻi pipisi o gaʻo i le vaega o le pelvic,
  • faʻamaʻi pipisi o ponaivi ma sooga: osteomyelitis,
  • affections o le odontogenic: o le taimi muamua, odontogenic maxillary sinusitis, abscesses o nifo malolosi,
  • faʻamaʻi pipisi e tulaʻi mai o se faʻalavelave pe a uma le taotoga: peritonitis.

Contraindications

  • hypersensitivity i le vailaʻau clavulanic, mimiti, isi vaega o vailaʻau faʻamaʻi ma peta-lactam (cephalosporins, penisillins) i totonu o le gasegase,
  • previous cases of jaundice poʻo le ate i le faʻaaogaina o le tuufaatasiga o le acid clavulanic ma le amoxicillin i le talafaasolopito
  • o le gaioiga o le tino (paʻu mo le sauniuni o le taofiga mo le tautala tautala ile 200 mg / 28.5 mg ma le 400 mg / 57 mg, fualaau 875 mg / 125 mg),
  • phenylketonuria (paʻu mo le faʻamalolo).

Contraindications i le Augmentin mo tamaiti: papaa - e oo atu i le 12 tausaga ma le mamafa o le tino pe itiiti ifo i le 40 kilokalama, paʻu mo le faʻamaloloina o le tino 400 mg / 57 mg ma le 200 mg / 28.5 mg - e oʻo atu i le 3 masina.

I le tulaga o le galuega o le ate, e tatau ona ave faʻatasi ma le lapataiga.

I le taimi o le maʻitaga ma le susu, o le faaiuga i le manaʻomia mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina ua faia e le fomaʻi.

Faatonuga mo le faʻaaogaina Augmentin: metotia ma metotia

Aʻo le i tofia le Augmentin, e fautuaina e faia se suʻega e iloagofie ai le lagona o le microflora na mafua ai le faʻamaʻi i lenei vailaʻau. O le isi, o le fomaʻi o loʻo faʻatulagaina le faʻatulagaina o fuataga e faʻatatau i tausaga o le maʻi, mamafa, galuega fatugaʻo, ma le ogaoga o le maʻi.

Ole laʻititi ile aoga ole togafitiga e 5 aso, o le umi ole taimi o le togafitiga e aunoa ma le fetuunaiga ole tulaga o le falemaʻi e 2 vaiaso. Ave le fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga.

Afai e tatau ai, o le taimi muamua e faʻatautaia ai le vailaʻau faʻamalosi, ona mafai lea ona faʻataʻitaʻiina le faʻafofoga tautala.

Fautuaina togafitiga pe a ave laupepa Augmentin mo tamaiti e sili atu i le 12 tausaga ma matutua:

  • i le tulaga o faʻamaʻi o le agamalu ma le agavaʻa: 1 papalama (250 mg + 125 mg) 3 taimi i le aso,
  • mo faʻamaʻi pipisi poʻo le tumau: 1 papa (500 mg + 125 mg) 3 taimi i le aso poʻo le 1 papa (875 mg + 125 mg) 2 taimi i le aso.

Taua: 2 pusa o le 250 mg / 125 mg e le tutusa ma le 1 papalama o le 500 mg / 125 mg.

Fautuaina togafitiga pe a ave le faʻatagaina Augmentin:

  • tamaiti e sili atu ma le 12 tausaga ma matutua: 11 ml o le taofiga o le 400 mg / 57 mg / 5 ml 2 taimi i le aso (e tutusa ma le 1 papalama o le 875 mg + 125 mg),
  • Tamaiti mai le 3 masina i le 12 tausaga (e oʻo atu i le 40 kilokalama): o le fua o aso taitasi e fuafua i luga o le mamafa o le tino ma le matua (i le ml mo le faʻamalolo, poʻo le mg / kg / aso). Ole fua faʻatatau e tatau ona vaevaeina i ni 3 inumaga ile 8-itula (mo le faʻamutaina o le 125 mg / 31.25 mg / 5 ml), poʻo le 2 atumaga (mo le faʻamutaina o le 400 mg / 57 mg / 5 ml pe 200 mg / 28.5 mg / 5 ml) ile taʻi 12 itula. Mo le faʻamutaina o le 125 mg / 31.25 mg / 5 ml, fua maualalo * 20 mg / kg / aso, maualuga ** atumaga - 40 mg / kg / aso. Mo le faʻamutaina o le 400 mg / 57 mg / 5 ml ma le 200 mg / 28.5 mg / 5 ml, o togi maualalo e 25 mg / kg / aso, o le maualuga o doses e 45 mg / kg / aso.

* O laʻititi maualalo e faʻaaogaina i le togafitiga o tonsillitis faifaipea ma faʻamaʻi pipisi o masini mumu ma le paʻu.

** E manaʻomia le maualuga o tui i le togafitiga o le sinusitis, otitis media, faʻamaʻi pipisi o ponaivi ma ponaivi, o le urinary and respiratory tract.

Fautuaga o doses o le Augmentin i le tulaga o se fofo mo le puleaina o le tino (iv):

  • tamaiti e sili atu i le 12 tausaga ma matutua: 1000 mg / 200 mg 3 taimi i le aso (i le 8 itula), ma faʻamaʻi pipisi, o le vaeluaga i le va o injections e mafai ona faʻaititia i le 4-6 itula,
  • tamaiti mai le 3 masina i le 12 tausaga: 3 taimi i le aso i le fua faatatau o le 50 mg / 5 mg / kg poʻo le 25 mg / 5 mg / kg e fuafua i le mamafa o le maʻi, o le vaeluaga i le va o injections e 8 itula,
  • Tamaiti ei lalo ifo o le 3 masina le matua: o le mamafa o le mamafa o le sili atu i le 4 kg - 25 mg / 5 mg / kg poʻo le 50 mg / 5 mg / kg i le 8 itula, faatasi ai ma le mamafa o le tino e itiiti ifo ile 4 kg - 25 mg / 5 mg / kg 12 itula uma.

E tatau ona matua faʻamaonia le tele o mea i atopaʻu ua faʻamatalaina e le fomaʻi, ma matauina le faʻatulagaina o metotia faʻatulagaga.

Faʻaiʻuga

O le faʻaaogaina o le Augmentin i mea e seasea tupu, e mafai ona mafua ai itu nei (e masani ona laʻititi ma le tumau) aʻafiaga:

  • Hematopoietic system: thrombocytopenia, leukopene (e aofia ai le neutropenia), anemia hemolytic ma agranulocytosis (reversible), o le faateleina o le index prothrombin ma le taimi o le toto,
  • e le o se mea e tupu i le maʻi, o le maʻi o le Stevens-Johnson, o le vasculitis allergic, le toxic epidermal necrolysis, o le dermatitis exfoliative dermatitis, pustulosis. E le tatau ona faʻaaogaina le faʻaaogaina pe afai e tulai mai soʻo se ituaiga siama o le afaina,
  • faʻaaliga o le paʻu: vevela, urticaria, erythema multiforme,
  • ogatotonu tutotonu o le tino: o le vaʻaia o le tino ma le faʻavevesi (e mafai ona toe faʻafetaia), maʻi vevela, vevela,
  • ate ole gase: cholestatic jaundice, hepatitis, maualuga le maualuga o le ACT ma / poʻo le ALT (o nei aʻafiaga e tupu i le taimi o le togafitiga poʻo vave pe a maeʻa, e masani lava i tagata matutua ma tagata (ma togafitiga umi), i tamaiti - e seasea lava, ma e toe fetuunaʻi)
  • urinary system: crystalluria, nasal interstitial.

I le tele o taimi, o le faʻaaogaina o le Augmentin e mafai ona mafua ai le manava i tagata matutua ma tamaiti, o le gasea, vomiting, dyspepsia (e mafai ona faʻaitiitia nei maʻi faʻalavelave pe afai e te tago i le fualaau faʻamaʻi ma meaai).

I nisi taimi, i tamaiti oe na ave le faʻamalologa o Augmentin, e mafai ona sui le lanu o le pito i luga o le ofutele o le nifo.

Ole aʻafiaga ole fualaau oona e masani ona mafua ai ni tagata o le mucous membranes, i se tulaga e le masani ai e mafai ona afaina ai le gasegase ma pseudomembranous colitis.

Fale faʻamaloilo

Pharmacodynamics
Faʻatinoga o gaioiga
Amoxicillin o se penisillin semi-synthesi (beta-lacgam antibiotic) lea e faʻalavelaveina ai se tasi pe sili atu enzymes (e pei o le penicillin-binding proteins) i le taimi o le biosynthesis o le bacteric peptidoglycan, o le tuufaatasiga o le faʻavae o le puipui siama. O le faʻaaogaina o le peptidoglycan faʻasolosolo e taʻitaʻia ai le puipui o le cell, lea e mulimuli ane oʻo atu ai i le lysis ma le oti.
Amoxicillin ua faʻaumatia e le beta-lactamases e gaosia e siama faʻasaʻo, ma o le mea lea o le fusi ole gaioiga o le ulavavale e le aofia ai microorganisms e maua ai nei enzymes.
O le vailaʻau Clavulanic o se inhibitor beta-lactamase e faʻapitoa ona fesoʻotaʻi ma penisilini. O le vailaʻau Clavulanic e poloka ai le gaioiga o nisi o enzymes beta-lactamase, ma puipuia ai le le faʻamalosia o le maʻila. O le vailaʻau Clavulanic ia na o ia e le o faʻaalia ai se aʻafiaga o le antibacterial.
Le mafutaga o le pharmacokinetics / pharmacodynamics
O le vaega autu e fuafua ai le aoga o le mea e leai se mea oona o le taimi lea e sili atu ai le faʻatupulaia o le faʻasaina (T> IPC).
Faiga faʻavae o le osofaʻiga
E lua faiga autu mo le faʻavaeina o le tetee atu i le vailaʻau oona / clavulanic:
• Faʻaleagaina e na beta-lactamases e le faʻatagaina e le vailaʻau clavulanic, e aofia ai peta-lactamases o vasega B, C ma D.
• Suiga i penisillin-binding proteins, lea e mafua ai ona faʻaitiitia le tulaga vavalalata o le sui antibacterial mo lenei faʻatulagaga o gaioiga.
E le gata i lea, o suiga i le mafai ona gafatia o le atigi figota o le microorganism, faapea foi ma le faailoaina o pamu suavai, e ono mafua pe saofaga i le atinaʻeina o aʻafiaga siama, ae maise lava i siama siama.
O le gasegase o le bacteriologist i fualaau faʻamaʻi e eseese lava i le itulagi ma le tele o le taimi. E fautuaina le amanaia o faʻamatalaga faʻapitoa i le lotoifale, aemaise lava pe a oo i le togafitiga o faʻamaʻi pipisi. E tatau ona faʻafesoʻotaʻi tagata tomai faʻapitoa pe a fesiligia e le lotoifale le aoga o le fualaau oona i le togafitia o ituaiga o faʻamaʻi pipisi.
Laʻau eleelea e mafai ona faʻaaogaina
Laʻau faʻamaʻi vaʻaia:
Enterococcus faecalis, Gardnerella vaginalis, Staphylococcus aureus, methicillin-sensitive *, coagulase-staphylococci (methicillin sensitive), Streptococcus agalactiae, Streptococcus pneumoniae1,Streptococcus pyogenes ma isi lapoptococci, o le lapoltococci Streptococcus viridans.
O meaola eleelea e leai ni meaola:
Capnocytophaga spp., Erogenella corrodens, Haemophilus influenzae 2, Moraxella catarrhalis, Pasteurella multocida
O meaola ninii:
Bacteroides fragilis, Fusobacterium nucleatum, Prevotella spp.
O mea e le mafai ona faʻaaoga e mafai ona maua
Laʻau faʻamaʻi vaʻaia:
Enterococcus faecium **
O meaola eleelea e leai ni meaola:
Escherichia coli, Klebsiella oxytoca, Klebsiella pneumoniae, Proteus mirabilis, Proteus vulgaris
Natura faʻapitoa masani
Laʻau eleelea e leai ni meaʻai
Acinetobacter sp., Citrobacter freundii, Enterobacter sp., Legionella pneumophila, Morganella morganii, Providencia spp., Pseudomonas sp., Serratia sp., Stenotrophomonas maltophilia
Isi microorganisms
Chlamydophilia pneumoniae, Chlamodophila psittaci, Coxiella burnetti, Mycoplasma pneumoniae.
* O siamelo-mosaic-resistant-staphylococci e teteʻe i mea e le oona / clavulanic. "Faʻaleleia le natura faʻapitoa i le leai o se mea e maua ai le teteʻe.
1 Drug Augmentin, paʻu mo le faʻamalologa ole fofoga, 200 mg / 28.5 mg i le 5 ml ma le 400 mg / 57 mg i le 5 ml, e le talafeagai mo le togafitiga o siama faʻamaʻi pipisi o Streptococcus pneumoniae (see vaega "Faʻafofo ma le Pulega" ma le "Faʻasalaga").
2 I nisi o atunuu o le EU, o lipoti na faʻaititia ma le faʻaitiitia o le lagona na lipotia mai i le tele o le sili atu ma le 10%.
Pharmacokinetics
Suiga
O le vailaʻau oona ma le vailaʻau o le clavulanic e mafai ona faʻamautuina uma i vaifofo oona ma le pH physiological. O vaega uma e lua e vave ona maua mai ile gastrointestinal tract (GIT) pe a uma le faʻafofoga tautala. O le toesea o mea gaosi e sili ona lelei i le tulaga o le tagofia o fualaau faasaina i le amataga o se taumafataga. A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le bioavailability of alcohol and acid clavulanic e 70%. O fualaau o le pharmacokinetic o vaega uma e tutusa, o le taimi e oʻo ai le maualuga o le plasma concentration (Tmax) e tusa ma le 1 le itula.
Lalo o taunuʻuga o le pharmacokinetic o se suʻesuʻega lea na maua ai e le au fitafita soifua maloloina 2 mea i le aso i luga o se manava gaogao ia fualaau oona / clavulanic acid (vailaʻau 875 mg / 125 mg).

Le tau o fuainumera o le pharmacokinetic (± le eseesega masani)

AUC (0-244) (μg x h / ml)

Amoxicillic / clavulanic acid 875 mg / 125 mg

Amoxicillic / clavulanic acid 875 mg / 125 mg

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga o Augmentin, o le faʻalavelave i le paleni vai-electrolyte ma aʻafiaga leaga mai le gastrointestinal tract e mafai ona matauina. E i ai lipoti o le atinaʻeina o le crystalluria oona, lea i nisi tulaga na faʻaleagaina ai le atinaʻeina o le le atoatoa. O maʻi e maua i le fatu fatu, e pei foi oi latou o loʻo tagofia le vailaau faʻasaina, i luga o le tino, e ono oʻo i le faoa faamalosi.

Ina ia taofi le faʻalavelave faʻalavelave e fesootaʻi ma le gaioiga o le gastrointestinal tract, o le togafitiga faʻapitoa o loʻo faʻamatalaina, i le filifiliga o le tausiga faapitoa e tatau ona totogi i le faʻamautuina o le paleni vai-electrolyte. O le vailaʻau Clavulanic ma le mea e leai se mea e mafai ona aveesea mai le faʻagasologa o le taamilosaga e ala i le faʻataʻitaʻiga.

O se suʻesuʻega mo se suʻesuʻega i le nofoaga o le toxicology lea na auai ai tamaiti e 51 e faʻamaonia e faapea, o le puleaina o le iniseti i se fualaau e le sili atu i le 250 mg / kg e leʻi oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻamaoniga iloga o le televave ma e le manaʻomia ai le gaosiga.

A maeʻa le faʻaleagaina o le faʻasaina i ni mea taua, e mafai ona gaosia ai se gaioiga i vailaʻau urinary, o lona uiga e tatau ona siakiina o latou laiga i taimi uma.

Faatonuga faapitoa

I le taimi o le Augmentin togafitiga, e tatau ona muamua aoina mai se talafaʻasolopito o talafaʻasolopito ina ia iloa ai pe na i ai muamua le gasegase o le gafalosporins, penicillins poʻo isi allergens.

O le tele o anaphylactoid reactions, o nisi taimi na afaina ai, ua lipotia i nisi tulaga. Ae maise lava le maualuga o le lamatiaga o ia tulaga i tagata gasegase ma se talaaga o le gasegase ile penicillins. Afai e tupu se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e tatau ona taofia vave le togafitiga o le tino, i mataupu ogaoga, o le adrenaline e tatau ona faʻatulagaina vave. Atonu e iai se manaʻoga mo le faʻavevela o le okesene, faʻafoega o le glucocorticosteroids, faʻamautinoaina o le vaalele, e aofia ai le faʻalavelave.

I le faʻaaogaina umi o le Augmentin, o le aʻafiaga o le toe gaosia tele o meaola ninii e le mautonu i ai e faateleina.

Tina ma le lactation

O taunuʻuga o suʻesuʻega o le faʻatinoina o fanau i totonu o manu faʻatasi ma matua ma le faʻafofoga tautala o Augmentin faʻamaonia le leai o aʻafiagenic aʻafiaga e mafua mai i fualaau faasaina. O se suʻesuʻega se tasi, lea na faia i tagata gasegase i le vave malepelepe o le membranes, ua fautua mai ai o le togafitiga faʻasolosolo ma lenei vailaau faʻasaʻo e mafai ona faateleina ai le aʻafia o le necrotizing enterocolitis i pepe faatoa fananau mai. O le mea lea, o le Augmentin e tatau ona faʻaaogaina i na o mataupu e sili atu ai le aoga o togafitiga mo le tina nai lo aafiaga leaga i luga o le tamaititi.

O le tofiga o Augmentin i le taimi o le lactation ua faatagaina. Ae peitai, afai e atiaʻe e fanau ni mea le lelei (o le au failautusi o le mucous membranes o le ooto, o le manava manava, le faateleina o le lagona), ua fautuaina e taofi le susu.

Faaaoga i le tamaitiiti

O le tofiaina o Augmentin mo tamaiti e faatagaina e tusa ai ma faʻamaoniga i le usitaia o le faʻatulagaina o fuataga:

  • elefise mo le sauniuniga o se faʻamalolo mo le faʻafofoga tautala ma le paʻu mo le saunia o se fofo mo iv pulega - mai le fanau mai,
  • ata vali ata-mai le 12 tausaga.

I le tulaga o le le atoatoa o le galuega

I tagata gasegase e le o iai se faʻafitauli, o le fesuiaiga o fualaau e faʻavae i le maualuga o le fualaau o le amoxicillin ma e faʻavae i le creatinine clearance (CC).

Pe a ave e tagata matutua ma CC sili atu i le 30 mL / mn, paluga Augmentin ma se fua o le 500 mg / 125 mg poo le 250 mg / 125 mg, faapea foi ma le taofiofi ma se fua o le 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml, e leai se mea e manaʻomia mo le fetuunaʻi o fualaau. Afai o le tau o le valu mai le 10 i le 30 ml / min, e fautuaina le gasegase e ave le 1 papalama o le 500 mg / 125 mg poo le 1 papalama o le 250 mg / 125 mg (mo le maʻi vaivai) 2 taimi i le aso poo le 20 ml o le taofiga o le 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml 2 taimi i le aso.

Faʻatasi ai ma le tau CC ole laʻititi ifo i le 10 ml / min, faʻaaogaina le Augmentin i se fua o le 1 papalama 500 mg / 125 mg poo le 1 papalama 250 mg / 125 mg (mo le maʻi vaivai) 1 taimi i le aso poʻo le 20 ml o le faʻamalolo o le 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml tasi i le aso.

O le 875 mg / 125 mg o fualaau ua faatonuina mo na o tagata mamaʻi o le CC e silia ma le 30 ml / min; o le mea lea, e le manaomia le fetuunaiga o fualaau. I le tele o tulaga, e fautuaina le tausia o matua o Augmentin.

Pe a faʻaaogaina i tagata matutua ma tamaiti e sili atu i le 12 tausaga pe sili atu i le 40 kilokalama o loʻo i luga o le toto, o le fua fautuaina ole Augmentin o le 1 papafa 500 mg / 125 mg (2 papa 250 mg / 125 mg) tasi i le 24 itula poʻo le 20ml Taofia le 125 mg / 31.25 mg 1 le taimi i le aso.

I le taimi o le faʻamaʻi, e faʻapea foʻi i lona pito, e maua e le tagata maʻi se tasi laupepa tasi (1 fualaau), lea e mafai ai ona e taui mo le faʻaitiitia o le faʻasalaga o le vailaʻau clavulanic ma le inu i totonu o le toto toto.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Probenecid ma vailaʻau faʻapitoa (phenylbutazone, diuretics, NSAIDs) faʻaitiitia le faʻaaogaina o masini o mea e leai ni meaʻai. E le fautuaina le pulega faʻapitoa, talu ai e mafai ona tuʻu faʻatasi ma le faʻamausali ma le faateleina o le faʻatonuga o le mea oona i totonu o le toto (aʻo le faʻataʻitaʻiga o le acid clavulanic e le faʻaitiitia).

E mafai ona aʻafia le aʻafiaga o faʻamaʻi pepe, faʻaititia ai le aoga (e tatau ona logoina le tagata maʻi e uiga i lenei mea).

E le mafai ona fefiloi ma le aminoglycoside antibiotic i le suauu lava e tasi, ona o le tulaga lenei e leiloloa ai a latou gaioiga. E le taliaina foi le fefiloi ma ni fofo e aofia ai le dextran, dextrose ma le sodium bicarbonate. Aua nei faʻafefiloi ma oloa o le toto, faatasi ai ma isi fofo (protein hydrolysates), faʻatasi ai ma lipid emulsions mo le faʻalavelave (iv) pulega.

O vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma mea taua e tasi: Amoxiclav, Arlet, Clamosar, Bactoclav, Verklav, Liklav, Panclav, Rapiklav, Ranklav, Medoklav, Flemoklav Solutab, Ekoklav, Failauga.

O analogs a Augmentin e ala i le faiga o gaioiga, fualaau o le tasi vaega o vailaau faafomai: Ampioks, Ampisid, Libakcil, Oxamp, Oxampicin, Oxamsar, Sulbacin, Sultasin, Santaz, ma isi.

Tuutuuga ma tuutuuga o le teuina

Teu i le vevela e oʻo i le 25 ° C i se nofoaga malulu e le mafai e tamaiti.

  • otaota o loʻo i ai se mea e leai se mea oona i le 875 mg ma le 250 mg - 2 tausaga,
  • otaota e iai le musele 500 mg - 3 tausaga,
  • elefise e fai ai le fofo mo le puleaina o le tino - 2 tausaga,
  • eletise mo le faʻamalologa i le unopened form - 2 tausaga,
  • saunia le taofia (i le vevela ile 2-8 ° C) - 7 aso.

Faamatalaga e uiga i Augmentin

O tagata maʻi latou te tuua le tele o iloiloga lelei e uiga i le Augmentin i le faiga o laupepa ma susulu mo tamaiti, faʻamalamalamaina oi latou o ni tagata lelei ma faatuatuaina. Ole fuainumera o fualaau fualaau i tulaga faapitoa o le 4.3-4.5 i luga o le 5 points. E toatele tina e fiafia i le taofia, aua e mafai ai ona e vave vave ona taulimaina ia ituaiga o maʻi e pei o le tonesillitis poo le bronchitis. E le gata i lea, o le faʻamalologa e maua ai le manaia lelei, e mafua ai ona fiafia i ai tamaiti.

E le gata i lea, o le lelei o Augmentin o loʻo manatu i le mafai ona faʻaaogaina i fafine maʻitaga, aemaise lava i le II ma le III vaega faʻatau. Fai mai fomaʻi i le taimi o le togafitiga manuia, e taua tele le matau lelei o le tui ma mulimuli i fautuaga uma.

Le tau o Augmentin i falemaʻi

Le tau masani o le Augmentin i le laupepa: fuataga 875 mg / 125 mg - 355-388 rubles. i le pa o le 14 pcs., fua o le 500 mg / 125 mg - 305-421 rubles. i le pa o le 14 pcs., o le doses 250 mg / 125 mg - 250-266 rubles. pusa paʻu 20 pcs.

E mafai ona e faʻatau se paʻu mo le sauniuni o se faʻamalologa tautala ma se fuataga o le 125 mg / 31.25 mg i le 5 ml mo le tusa ma le 134-158 ruuga, o se vailaʻau 200 mg / 28.5 mg i le 5 ml mo le 147-162 rubles, ma se fua o le 400 mg / 57 mg i le 5 ml - mo le 250-276 ru.

Malosiaga mo le saunia o se fofo mo le puleaina o le tino e leʻo maua nei.

Tuua Lau Faamatalaga