O a laau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis ma le cholecystitis?

O le faʻaaogaina o togafitiga masani faʻaaogaina i le togafitiga o faʻamaʻi eseese o se faʻaopoopoga tāua i togafitiga fualaau faasaina. Latou te fesoasoani e faʻamalolo le ita ma faʻaleleia tulaga lautele o le maʻi. O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis ma cholecystitis e matua faateleina ai avanoa o le vave faʻaumatia o le maʻi.

Faamatalaga lautele

Faatasi ai ma le soifua maloloina lelei o le pancreas, faʻapea foʻi ma le gallbladder, o enzymes e faʻaleleia ai le 'aveʻeseina o mea taumafa e' aina, e faʻasaʻolotoina i totonu o le vaega o meaʻai. O le solia o le gaioiga masani a se tasi o okeni e aofia ai suiga faʻaleagaina i le isi, faʻaleleia le atinaʻeina o le faʻafitauli o le maʻi. O le tuufaatasiga o nei faamaʻi e lua ua taʻua o le cholecystopancreatitis, ao tiga e masani lava ona afaina ai le tagata maʻi i le pancreas.

O le mafuaaga taatele mo le fausiaina o nei togafiti faʻaleagaina o le le tausia lea o se meaai paleni maloloina e faʻaaoga ai le masima masima, e pei o le gaʻo, kuka, falai, ulaula, meaʻai ma meaʻai.

Le faʻaaogaina o vailaau

Mo le togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis, o le faʻaaogaina o laau afu ma se choleretic aafiaga e fautuaina. Faatasi ai ma:

  • afu aʻa
  • fugalaau lanu uliuli ma fua,
  • mint
  • rhubarb aʻa.

Ina ia faʻaleleia le togafiti o togafitiga, o sauniuniga o togalaau, e aofia ai le tele o vaega, e masani ona faʻaaogaina.

O se meafaigaluega sili ona mataalia e fesoasoani e aveesea ai le mumu i le gallbladder o le totoga o fugalaau ola. Mo lona gaosiga, 1 teaspoon o mea gaosia matagogo e tatau ona sasaa atu i le 0.5 lita o vai tunu. A maeʻa ona tausia le vailaʻau mo le tusa ma le 6 itula, ave le 1/3 ipu faʻataʻi tolu i le aso. O le togafitiga o le 3 vaiaso.

I le togafitiga o lenei maʻi, o se teuteuga o le chamomile e faʻatasi ma le tino ola pea ile tutusa tutusa o loʻo faʻaaoga lelei. Mo lenei, 2 tbsp. l aoina mai le 250 g vai inu. A maeʻa le 30 minute, ona faʻamamaina lea o le vailaʻau ma ave le 3 r. i aso taʻitasi (manaʻomia aʻo leʻi 'ai) 21 aso.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau ua saunia mai vailaau faʻamaʻi, ua fautuaina e vavae ese le i ai o se faʻalavelave faʻafuaseʻi o le tino, o loʻo faʻaalia i le tulaga o faʻafitauli:

  • manua o le manava po o le fatu,
  • sui i le toto maualuga
  • le faʻafuaseʻi o le gasea, vomiting.

Malosiaga o le mana

O fualaau o loʻo faʻaaoga mo togafitiga faafomaʻi i pancreatitis ma cholecystitis e naʻo se vaega o se togafitiga faʻapitoa.

O se iloiloga taua mo le faʻavavevaveina o faʻamalologa e le manaʻomia i le maʻi o se meaʻai malosi. Afai e tulaʻi mai taimi pupuu, o le anapogi e faʻamaonia mo le 1-2 aso. O le isi, o le falaoamata o le omea e saunia i le vai e aunoa ma le faaopoopo o suauu, lea e le aofia ai masima ma suka, ua faasolosolo malie ona faailoa mai. O se tasi o tulaga taua mo le mataʻituina o mea taumafa meaai o le faʻaaogaina lea o se vai, e na o le faamamaina vai, e tusa ma le 1.5-2 lita i le aso.

O le masaniga masani o le faamai e maua ai le tausia o se taumafa faapitoa e iai sona aafiaga aoga i le toe amataina o le soifua maloloina o totoga ua aafia. Muamua, o le 'aiina o meaai e tatau ona masani ma vaevaega, e tusa ma le 5-6 taimi i le aso. O le matelaina, faʻapea foʻi ma le faʻaaogaina tele, e matua le taliaina. Le lelei o mea taumafa e mafai ona faaosofia ai le fausia o maa i le gallbladder. O fesoasoani e fesoasoani e faateleina le avega i luga o nei toto taua o le tino o le tagata.

O kuka e tatau ona faia i le kuka poʻo le tao tao. Faʻatagaina e faʻaaogā ipu kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale poʻo le asu. E matua faasaina le inu i soo se ituaiga ava malosi.

Isi auala o togafitiga

O se vailaau lelei mo le pancreatitis e faʻaaoga ai togafitiga faʻasalalau o se faʻafefiloi o kelele, pasili ma lemoni. O lona gaosiga e matua tuusaʻo lava. 300 g fua o le pasili ma le aofai o le keleka ua ave, fefiloi ma lemoni faatasi ai ma le mafiafia i le aofaiga o le 1 kilokalama. O le mea e maua ai vailaʻau vailaʻau e tatau ona nutimomoia ma tuʻuina i totonu o se koneteina tioata. O le oloa maeʻa e tatau ona teu i totonu o le pusaaisa.

Faatasi ai ma lenei sauniuniga masani, ua fautuaina e inu se mea teuteu o fualaau oona:

  • suauu o sana,
  • bean pods
  • laulaau o vao vao poo le lingonberry.

Vailaau mataʻu meaʻai i se fua o le 1 tbsp. se sipuni e tatau ona tuʻu i totonu o se vevela ma sasaa 200 g vai inu. Sook mo le 6 itula. Faʻatonuga e maua ai faatolu i le aso i le aofaʻi o le 1 sina sipuni o le faʻafefiloi-lemon ma le 80 ml o le tipi mai nei laau. O le umi o togafitiga e oʻo atu i le 3 masina.

O le isi auala e togafitia ai le maʻi: 1 tbsp. l 'au faʻatasi ma le 200 ml o kefir, ona ave lea mo le faʻamalosi i le po. Faʻaaoga vailaau faʻapitoa e saunia ma le faʻaaoga nai lo le 'aiga o le taeao i luga o se manava gaogao.

Faatasi ai ma isi sauniuniga faalenatura, o le oat broth e taatele. Mo lana tapenapenaga, e 0.5 kilokalama o fatu oatasi o loʻo ave, faʻasaina i le 1 lita o le vai inu mo le 45 minute. Lisi sauniuni mafiafia e ave i se fua o le 0.5 ipu faatolu i le aso atoa.

O le faʻaaogaina o metotia eseese a tagata e aoga i le faʻataʻitaʻiga togafitiga faʻapitoa e faʻaumatia ai pancreatitis, faʻatasi ma le cholecystitis. I le i ai o se manatu pe o a laau e tatau ona faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona maua ni taunuuga lelei i togafitiga, faʻaleleia atili lou soifua maloloina.

Faʻamaumauga o Vaomatua Vaovao i maʻi

O meatotino o meaola e filifilia mo le cholecystitis masani ma le pancreatitis mo le phytotherapy o nei maʻi e tatau ona saofaga i le liquefaction (choleretics) ma le aveesea o bile (cholekinetics).

I le piriota ina ua maeʻa le vevela o le faamaʻi, o le aʻafiaga-inflammatory effect o sauniuniga o laʻau e taua foi.

Mo le toe faʻafouina o meaʻai na faaleagaina i le taimi o se osofaʻiga o pancreatitis poʻo le cholecystitis, o fualaau e faʻateleina ai meatotino toe faʻafouina o sela o le a aoga.

Ina ia maua nei aʻafiaga, e mafai ona gaosia nisi o ituaiga o afu, ae e sili atu ona aoga ma e sili atu ona talafeagai le ave o vailaau ua saunia mai laau-herbs o loʻo i ai laau eseese ma mea e manaʻomia.

Milu vao

O fualaau o le vaomatua o loʻo i ai le faʻasalaga, faʻasalaga ma le faʻaaogaina o mea totino. Faaaoga aʻa o le mutia, e aofia ai i totogifuapauina poʻo le vavae ese. I le cholecystitis, e faʻaaoga ai foi le suauʻu, ma o nisi taimi e nutimomoia fatu i foliga o le paʻu. Talu ai ona o le malosi o le faʻasalaga ma le aʻafiaga, o le laʻau vavalaʻau e tatau ona naʻo luga o le fautuaga a le fomaʻi aoga. Afai o le tagata maʻi e i ai maa i le gallbladder, ona mafai lea ona faʻafefeteina mea taua o le mutia.

O mea aneti-inflammatory o le tea chamomile e mafai ona faʻaaoga mo le cholecystitis ma le pancreatitis. E i ai le aʻafiaga o le laau, faʻafaigofieina le tulaga lautele o le maʻi, faʻaitiitia le faʻamaʻi o le tiga ma fesoasoani i le tafe mai o le talo ma le vai o le pancreatic mai le gasegase na tupu ai spasms. O le lauti Chamomile ua fautuaina foi i togafitiga aloaia e avea o se meainu taumafa i le taimi o le pancreatitis poo le cholecystitis. Aua nei lafoaia le faaaogaina o laau faamalolo ma le faamagaloina.

O le sua o se laau fou ua i ai ni meaʻai, ae o mea matagogo e faʻaaogaina i le taumalulu. O le vao o Chicory e aofia i totogifuapauina mo togafitiga o cholecystitis ma pancreatite, e faʻaaoga ai le laau atoa. Mo faʻamaʻi o le gallbladder ma le pancreas, e mafai ona e inu kofe mai aʻago mama o le laau. O le vai inu e faʻaaoga uma e fai ma sui mo kapalai faanatura, ma avea ma sui sooupu mo le puipuia o faʻasalaga. Teu mai le chicory e tatau ona saunia mai aʻa faalenatura o le laau ma e na o le vaitaimi o le faamagaloga e faia.

Plantain

Pe a faʻavae maa i le gallbladder, e faʻaaogaina fatu o le plantain e puipuia ai lo latou tuputupu ae ma oʻo lava i le vavae ese. Latou te faʻaitiitia le cholesterol o le toto ma maua ai le aʻafiaga o le tino o le pancreas poʻo le vevela. O le numera atoa o fatu e mafai ona ave i totonu o le 1 aso e le sili atu i le 4 tbsp. l

Le mana faamalolo o le vai

E masani lava o le atinaʻeina o faiga le lelei i totonu o le lua o le gallbladder ma le pancreas e faʻatasi ma le leai o se vai i totonu o le tino, o le mea lea, faatasi ai ma le atinaʻeina o nei faʻamaʻi, e tatau ona faʻaaoga tele le malosi pe a mafai ai. E fautuaina malosi e tagata tomai faapitoa le faʻaaogaina o vai inu ma le faʻaaogaina o le vai oona mo nei faamoemoega.

Ina ia mafai ona maua e le vai minerale le malosi o le faamalologa, e tatau ona vevela i le vevela o le 36-38 tikeri, ae le silia le 40.

E taua tele le faʻaaogāina o le vai oona ma se faʻalautelega o le pancreatitis ma le cholecystitis e fesoasoani i le tuʻuina atu o faamanuiaga taua ma e fesoasoani i le faʻauluina i aso muamua e lua o le fiaʻai ma le faʻamavaega atoa o le faʻaaogaina o meaʻai eseese.

O le suamalie o le suasami e faʻamalosia ai le fufuluina o alalaupapa ma pusa paʻu ma o latou faʻamamā mai faʻalavelave faʻapitoa. O le taunuuga o lea togafitiga o se faʻaitiitia faʻaitiitia o le tiga ma le faʻavaivai vaivai mai totoga mumū.

E le gata i lea, o le alkaline vai e fesoasoani i le faʻaleleia o aafiaga o le talo i le faagasologa masani o pancreatitis ma cholecystitis. E taua tele le faʻaaogaina na o le vai mafanafana, talu ai ona o le maualalo o le vevela o le vai e mafai ona tupu ai spasms i le vailaʻau o le muscle fibers. I osofaiga mataʻutia o nei faamaʻi, e tatau ona faʻaaogaina le vai mineral i le 1/3 ipu i le 30-40 minute, i le taimi, o le vaevaega e faasolosolo malie lava.

O le faʻaaogaina o le vai oona o se auala lelei tele lea e puipuia ai le faʻalavelaveina o gaioiga faifai pea o le inflammatory i le vaega o okeni parenchymal.

O le eseʻesega o le nameli oat i le togafitiga o le vaega o meaʻai

Talu mai aso anamua, o 'ai na faʻaaogaina e avea o se faʻamamaina ma le faʻasao. O faʻamalologa ma mea e maua mai i le faʻamalolo, e maua ai se faʻamalologa faʻamalolo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina ni fua mo togafitiga faafomaʻi, e tatau ona e mautinoa le maualuga o lenei oloa. Mo togafitiga togafitiga, o gaʻo e sili atu ona maua i le tulaga o fatu e leai ni paʻu.

Ina ia saunia se gaugala faamalolo, e tatau ona e:

  1. Faʻamama le fuʻu o le oat grains i lalo o le vai inu, ona sasaa atu lea o le kilokalama o fatu mama i le vai malulu ma tuu i se nofoaga mafanafana puipuia mai le la mo se aso.
  2. Ona tatau ai lea ona fufulu suamalie, ona faʻamago lelei lea, ona fufulu ai lea i le paʻu.
  3. E fautuaina e teuina le paʻu na maua i se nofoaga malulu, mago.
  4. Ina ia saunia le susu, e tatau ona faʻafefiloi le 200 ml o le vai vevela mafanafana ma le 1 sipunni o le paʻu o le oatatasi na maua ma tuʻu ai le vevela vevela mo le kukaina lemu mo le 30 minute.

O le faʻaaogaina o oona i le ituaiga o mea teuteu e manaʻomia i luga o se manava gaogao mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis ma se natura masani o le vasega. I se gaioiga mimiti i totonu o le pusa pancreatic, e tatau foi ona faaopoopo le 50ml o le vao o le tina motherwort, saunia i totonu o se vai vai taele, i le decoction.

Togafitiga o pancreatitis, faʻapea foi ma le cholecystitis e mafai ona faia ma faʻafefeteina o oats. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e faʻatumu le afa kilokalama o oats ma se lita o na o vai inu ma faʻamalosi mo le 40 minute. A maeʻa lenei mea, e tatau ona faʻamamaina le afuafuga o aʻafiaga e ala i le faʻaofuofu ma faʻaaogaina le afa afa i le aso.

Vaitalaʻau

Togafitiga ma togafitiga faa-tagata mo le cholecystitis ma le pancreatitis e masani ona faia i le faaaogaina o togalaau togafitiga. Mo le sauniuniga o le faʻamalolo o broth, faʻaaogaina o togalaau, lea e aofia saʻo ai togalaau e pei o:

  • pasili
  • vevela leaga
  • immortelle
  • laʻau aʻa
  • faʻatasi
  • fulu mata,
  • celandine ma le tele o isi.

O togalaau e tatau ona faamaopoopoina ma le fomaʻi, o le a fesoasoani i le atiina ae o tulafono sili ona aoga mo lo latou faʻaaogaina e maua ai le malosi o le faʻamalolo.

Mafaufau i totogifuapauina lelei mo le sauniuniga o vailaau mo togafitiga o gaioiga e le lelei i totonu o le vaega o meaʻai:

  1. Ina ia saunia se faʻamaloga o faʻamalolo, e tatau ona kuka ni vaega se 3 o le pi ma le mint, 2 vaega o le hawthorn ma le immortelle ma le tasi vaega o le chamomile. Aoina laau e faʻamago, faʻafefe ma faʻafefiloi. Faʻatasi 1 sipuni tele ma se ipu vai inu ma faʻaoso mo le 30 minute. Ave le faʻasusu sauniuni le afa o ipu pe a maeʻa taumafa i le tolu aso i le aso.
  2. Ave se tasi o vaega o faʻasalaga o le sana, ola, aʻa o le vao, St. John's wort, togitogi, vao o le violet ma le lua vaega o vao vao, dry, tapunua ma faʻafefiloi mea uma. Ina ia saunia se gaugala faamalolo, e tatau ona e aveina se sipuni se tasi o le aoina mai ma sasaa 200 ml o vai ua tunuina. Ona fufulu lea ma vela mo le 5 minute ile vevela vevela. E tatau ona faʻafefete le suka i le afa o le tioata i le 30-40 minute ao le i faia le taumafataga e tolu taimi i le aso.
  3. Saunia se faaputuga o vaega tutusa o le mint, mash masima, St. John's wort, coriander, elecampane ma dill. Sasaa se ipu vai inu vai 1 sipunipuni o le aoina ma tumau mo le 55-60 minute. Ave fafa afa i le aso.

O le isi togafitiga faʻapitoa faʻamalolo mo le pancreatitis ma le cholecystitis o loʻo faʻaaogaina e saunia ai le fusi o le calendula. O le Kaleula ma le pancreatitis o loo i ai se malosi malosi e tetee atu ai i le flammatory ma le aafiaga o le choleretic, e taua tele i le togafitiga o le cholecystitis. Ina ia saunia le fusi mai lenei fofo, e tatau ona fufulu se sipuni sipuni o le vao i totonu o se ipu vai inu ma tuu mo le 8 itula e fai ai, afifi lelei le pusa ma le afu. E fautuaina le sauniuni e faʻaaoga le 1/3 ipu i le afa itula ao le i fafagaina faatolu i le aso.

O le faʻaaogaina o le pateta suamalie e avea o se faʻamalolo tulaga faʻapitoa

O le patato juice mo le pancreatitis ma le cholecystitis, e tusa ai ma le tele o tagata faʻamalolo, o se vaega taua o le togafitiga o nei maʻi. O le mea o le vai pateta ei ai le tele o mea lelei, o loʻo taʻua ai:

  • aafiaga e tetee ai le inflammatory
  • mafai ona faʻavavevave faiga faʻafouina, lea e oʻo atu ai i le vave faʻamalolo o mea ua faaleagaina,
  • aʻafiaga o le toto, e mafua ai ona faʻatagaina le sua pateta mo le faʻaaogaina e tusa lava pe o taimi o le faʻavavevaveina o faʻamaʻi o le pancreas ma le gall vodder.

E taua le manatua o le togafitiga e ala i le faʻaaogaina o le pateta e faʻasaina faʻasaina ma le faateleina o le maualuga o le sua oona.

O togafitiga e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o le 100 ml o le pateta fou ua saunia fou i ni nai itula ao lei faia se taumafataga. A uma le inu o le sua, a maeʻa le 5-6 minute, e tatau ona e inu 200 ml o kefir. O le umi o le ituaiga o togafitiga e tatau ona 14 aso, pe a maeʻa e tatau ona faʻatagaina le tino e malolo mo le 10 aso, ona toe faia lea o le togafitiga e 2 vaiaso e tusa ai ma le polokalame lava e tasi.

E tatau ona maitauina e tatau ona inu le sua o le suavai fou i totonu o le 10 minute, pe a maeʻa sauniuniga, talu mai le 10 minute, o le a leiloa uma ona uiga faʻamalolo ma ua le aoga mo le tino o le tagata.

E le gata i lea, mo togafitiga o faʻamaʻi tuga faʻamaʻi, o le faʻaaogaina o meaʻai ma teuteuga mai le aoina o togalaau o loʻo mulimuli mai ua fautuaina:

  • tansy masani,
  • oneone oneone,
  • Barberry vao
  • birch leaves
  • Amur Velvet
  • centaury
  • ituaiga eseese o muti mint.

Po o le a lava le fofo a tagata mo le togafitiga o le faʻalavelave faʻapitoa ma togafitiga o le cholecystic o le a filifilia, o le latou taliaina e tatau ona malilie muamua i le fomaʻi, ma i le leai o ni faʻasalaga i lo latou faʻaaogaina, mulimuli i faatonuga tonu o le togafitiga fautuaina, e aunoa ma le tele o le faʻaleleia o oe lava o fua o fua.

Laʻau mo togafitiga o cholecystopancreatitis

O togavao mo togafitiga o pancreatitis ma cholecystitis e faʻaaogaina mo faamoemoega eseese - faʻaitiʻitia le faʻaogaina o le inflammatory, faʻavasegaina faʻamaoniga e pei o le tiga, faʻaleleia o otaota, ma isi mea faapena. O le poloketi e faalagolago i le maualuga o le faaleagaina o le pancreas ma le vevela, le i ai po o le leai o ni faʻamaʻi faʻamaʻi, soifua manuia lautele.

E tusa ai ma fuainumera, o le pancreatitis e faigata i le cholecystitis i le 85% o ata o falemaʻi. O le mea lea, o le sini o togafitiga ma togafitiga faʻaleaganuʻu o le aveese lea o aʻafiaga leaga o le talo, i le iai o se aʻafiaga o le aʻafiaga o totoga i totonu o totoga.

Le faʻaaogaina o laau afu e faalagolago i le faafitauli:

  • Ina ia mafai ona maua le maualuga o le talo, e talafeagai le faʻaaogaina o laau toto ma se mea faʻapitoa.
  • Faʻasolosolo i totonu o le vaeluala, teuteu faʻatasi ma le faʻaaogaina o le antispasmodic.
  • O le faʻataʻitaʻia o meaola ninii e faʻaosofia ai le faʻaleagaina, o vailaʻau faʻasaina faʻamalositino, antibacterial ma antimicrobial ua filifilia.
  • Afai ei ai faʻafitauli o le ate, ona tatau lea ona faʻaaogaina laau toto ma se mea e maua ai le hepatoprotective.
  • I le i ai o maʻa, e faʻaaogaina ai togafitiga faʻaleaganuʻu o meatotino faʻaleaganuʻu.

Manatua o le tele o fomaʻi e le fautuaina le faʻaogaina o isi metotia e taulai i le soloia o maʻa i le gallbladder. O le mea moni e faapea o nai vaega laiti e mafai ona faʻafefe ai talo pele pe faamanualia totoga i totonu, lea e le saogalemu mo le soifua maloloina ma lamatia ai le soifua o le maʻi.

O lea la, o a laau e mafai ona e inu i le pancreatitis ma le cholecystitis? Mafaufau i igoa o laau totino, meatotino ma le mataupu faavae o le faatinoga:

  1. Ina ia faatelevaveina le gaosiga ma le excretion o talo mai le tino, e faʻaaogaina ai laau o choleretic meatotino. Sui - o le tino olafua, laʻau masani, paʻu mumu, barberry. Laʻau eseese e maua ai le manaʻoga i auala eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le birch ma le mint e faʻaleleia le tafe o le talo ona o le faateleina o le suavai, ma le tansy ma le sigāmasima e aveese le talo ona o le faateleina o le leo o le talo.
  2. Laʻau o mea e fai ai le antispasmodic - marshmallow, anise, fatu o le fatu, pusa masani, St. John's wort, vailaʻau o chamomile, belladonna, belena uliuli.

Faʻaaoga ma le faaeteete togafitiga faafomaʻi ma mea faʻaleagaina e faʻavae i luga o belladonna, paʻu uliuli, paʻu, aua o loʻo i ai vailaau oona, auala e tau atu ai i le oona.

Faʻaauau o le pancreatitis ma le cholecystitis

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e faia i le faatagaga a le fomaʻi ina ia le aofia ai se "feteenaiga" i le va o fualaau faasaina ma laau toto.

O vailaʻau faʻamaʻi e fesoasoani e faʻaitiitia ai le mimiti, faʻasaʻo le masima. Ua faaopoopo i totogifuapauina eseese. E mafai foi ona e kuka le lauti o le chamomile poo le afaina. I le 250 ml o le vai inu vevela faaopoopo le 1 sipunni o le vaega malogo. Inu i le taimi e tasi i se tulaga mafanafana. O le togafitiga e le itiiti ifo i le 2 masina.

Plantain e iai sona aʻafiaga faʻaleagaina, faʻasaʻo le duodenitis (mumuna o le mucous membrane o le duodenum 12), faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol leaga - o se vaega o le fausia o gallstones. E mafai ona e faaopoopo fatu laau i au meaʻai.

I le faavae o laulaau, ua saunia ai se teuteuga: ave 2 sipuni tele o mea mama, sasaa 300 ml o vai, tuu mo se aso. Vaevae le tautua i ni inumaga se tolu, inu aʻo leʻi 'ai. O le umi o togafitiga e tolu vaiaso, o se malologa, toe fai.

Fofo faʻapitoa mo pancreatitis ma cholecystitis (faʻataʻitaʻiga ma metotia faʻaaoga):

  • I le 250 ml o le vai inu e faaopoopo i ai le 10 g o suauu. Faʻaosooso i le tasi itula, ave le kuata kuata. O le atoaga o le togafitiga e 2 masina.
  • O le aoina lelei o mea e aofia ai vaega nei: moli, masima marshmallow, moa St. John's wort, coriander, elecampane aʻa ma dill fatu i tutusa tutusa. 1 sipunipuni le 250 ml o le vai vevela, tuu mo le itula. Ave faʻi kuata fa 4 taimi i le aso. O le togafitiga e tasi le masina.
  • Flax o se laau tulagaese, e iai se mea faʻapitoa, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le tino. E faavae i luga, ua saunia se vai decoction. Mo le kukaina, ave se sipuni sipuni o fatu ma le 200 ml o vai. Simmer i le vevela vevela mo le 15 minute. Faʻamalie itula. Faaaoga naʻo le 100ml faalua i le aso. O le togafitiga ua fuafuaina mo le lua masina. Mo le faʻamalosia o le pancreatitis, e tatau ona faʻaaoga le flax ma le faʻaeteete.
  • O fualaau o le vao talatala e maua mai ai le aʻafiaga o aʻafiaga. I le 500 ml o le suavai faaopoopo i ai lau o le laau (20 g), faʻapipiʻi mo le 2 itula. Ave le 50ml 3 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O faʻamatalaga e faʻaalia ai o le vaifofo e fesoasoani e fofo ai le paʻu ma le gall.

O le faʻaaogaina o le chicory e aʻafia ai le gaioiga o le ate, le paʻu ma le gall vess. Fale e ave deco deco ma tinctures ma le faaopoopoina o inflorescences, aʻa po o fatu o le laau. O le suamalie suamalie o loʻo i ai sona aʻafiaga.

Faatasi ai ma se faiga masani o cholecystitis, o togafitiga ma le chicory e mafai ona taitai atu ai i le gaioiga o maa, o lea e tatau ona malilie faatasi ai lau fomaʻi ma lau fomaʻi.

Recipes mo le togafitia o le pancreas ma le vevela

O fomaʻi faʻapitoa e ofoina atu ai le tele o fua o fua. Ae ui i lea, o togafitiga e fautuaina ina ia faʻafesoʻotaʻi ma le faʻaeteete, ona e ono i ai i le tagata se tali atu i vaega o loʻo i totonu o le talavai.

Totogi totogifuapauina e lauiloa. O faʻamatalaga e fai mai latou sili atu ona mataalia ma lelei pe a faʻatusatusa i le faʻaaogaina o se togafitiga faʻapitoa.

O le fua o le a fesoasoani i le faʻaumatia o le gaogao, faʻamaʻi o le talo ma le mumū: 3 vaega o le tino ola pea ma le vine hawthorn, 1 vaega o le falemaʻi chamomile - faʻafefiloi mea uma. Ave se sipuni i le 300 ml vai, faʻaauau i le vevela vai mo le itula, ona fufulu lea. Fainu i le tolu taimi i le aso mo le 1/3 ipu. Ua fuafuaina le vasega mo le 4 vaiaso.

O fua o loʻo mulimuli mai o le a fesoasoani e toe faʻafoʻi le galuega o le gallbladder ma le pancreas:

  1. Ave ni vaega se lua o elecampane aʻa ma se tasi o vaega o le moli ma le manoa. Se sipuni i le 200 ml o vai. Faʻatasi i se vevela mo le po. Faʻaalu le afa o le taeao ao leʻi 'ai, o le vaega lona lua pe a uma le' aiga o le afiafi. Inu le fofo ile fale mo le 2 masina.
  2. O se sipuni sipuni o fualaʻau calendula e sasaa atu le 250 ml o vai inu, tuu i se vevela mo le 8-10 itula. Ave le 1/3 ipu faʻatolu i le aso ao leʻi 'aʻai. O togafitiga e sili atu ile masina.
  3. 5 g Helichrysum mo le malulu vai. Faʻamalosia 24 itula. A maeʻa le filiga. Faʻaalu 80 ml tolu taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O le umi o togafitiga e lua masina, pe a uma le 2 vaiaso malolo, toe fai. I le avea ai o se mea faʻapipiʻi, o le gaʻo ua vavaeina.
  4. Taʻu 100 g o oats i luga o le vevela vevela i le 1500 ml o le vai mo le itula. Pe a ma le 40 minute o kuka, faʻafefiloi ma se sipuni laupapa. Faʻafiafia ma faʻafefe le paluga. Ave le broth e oʻo i le 4 taimi i le aso, 100 ml taʻitasi. Mo le fualaau faasaina, latou te ave ni oats i totonu o le paʻu, kuka i totonu o se apa.

O le faʻafefe o le pancreatitis ma le cholecystitis, e mafai ona e faʻaaogaina le sua pateta, o se teuteuga e faʻavae i luga o le buckwheat, propolis ma isi oloa o le beekeeping.

O togafitiga faʻapitoa o se faʻaopoopoga lelei, pe afai e maua e le tagata maʻi togafitiga masani. O le ki i se manuia manuia o le tausisi lea i tulafono o sauniuniga ma metotia. Faʻaaoga le talafeagai o le a taʻitaʻia ai iʻuga le lelei.

O aʻau e mafai ona faʻaaogaina e togafitia ai le pancreatitis ma le cholecystitis o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

Togafitiga o cholecystitis - suʻega "Bulletin of health salon"

Fautua a le fomaʻi mo le cholecystitis ma le pancreatitis
O le fafine ei ai le cholecystitis tumau, pancreatitis, leia dyskinesia, gastroesophageal reflux. Faʻasalaga o nei faʻamaʻi, o le paʻu o le pulumu e ono tausaga, o le mucous membrane o le gutu e ufiufi i sikula, o le laulaufaiva e lanu-lanumeamata, ma le oona i le gutu. Na ia liliu atu i le ofisa faatonu o le nusipepa Vestnik ZOZh ma se fesili pe faapefea ona faaitiitia le mafatia.

O le fomai - gastroenterologist, o le fomaʻi sili o T. V. Stepanova tali. Na tupu lenei tulaga ona o le faʻamaʻi na tuʻuina i se avanoa. Ina ia faʻaumatia uma nei faailoga, e tatau ona e faia se togafitiga.

Vailaʻau mo le togafitiga o cholecystitis ma le pancreatitis
Omez - 1 capsule 2 taimi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. O lenei meafaigaluega e faʻaititia ai le aʻafiaga o le suauu o le hydrochloric i totonu o le manava, faʻamaonia ai le lomiina o meaʻai, ma faʻafefe ai le gasea, fatu ma le oona i le gutu.
Creon - ave 3 taimi i le aso 15 minute aʻo le i ai taumafataga i le 25,000. O lenei sauniuniga o le enzyme e faʻamalieina ai le le lava o le galuega o le pancreatic, faʻaleleia le faʻaogaina o le faʻaogaina.
Urosan - 1 capsule 3 taimi i le aso ao leʻi 'aʻai. O lenei fualaau faasaina ei ai lona aafiaga ma le aafiaga o le immunomodulatory.
O le togafitiga ma nei vailaʻau e 1 masina. Ona, mo le togafitiga o cholecystitis masani ma pancreatitis, e mafai foi ona fesoʻotaʻi togafitiga faʻasalalau.

Fofo faʻapitoa mo le togafitiga o cholecystitis ma le pancreatitis masani
1. Vaimato - fesoasoani e faʻamālōlō le susu. Inu 1/4 ipu 2-3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga e 2 vaiaso.
2. O le aoina o chopu o le Cholagogue mo togafitiga o cholecystitis. Knotweed, yarrow, solofanua tifeliona, fualaʻau calendula ua maua i tutusa tutusa, gaosia ma fefiloi. 2 tbsp. l liligi le 0.5 l o le vai inu. A maeʻa le itula, faʻafeu ma inu i le 100ml 3 taimi i le aso i le ituaiga vevela 15 minute ao lei oʻo i taumafataga.

3. Aoina o togalaau e faʻamalolo ai le mumū pancreas i le pancreatite le tumau. Fuga o le kulimi, mint, plantain, fomomile fugalaau ma calendula - ave i tutusa tutusa. 2 tbsp. l aoina mai mo le 500 ml o le vai inu, faʻafefiloi i totonu o se vai taele mo le 20 minute. Faʻamalie itula. Ave le 50ml 3 taimi i aso uma ao leʻi oʻo i taumafataga. Fufulu le gutu i le susu e tasi e faʻamalolo ai le mucous membrane o le gutu
(HLS 2015, Nu. 11, itulau 13)

E faʻafefea ona togafitia le cholecystitis masani ma le pancreatitis chicory
Ua leva ona sailia e le fafine se togafitiga talafeagai a tagata mo le togafitia o le mumū o le pancreas. O le fua o loʻo i lalo ma vave fesoasoani ia te ia: 2 tbsp. l otaota mago mamago chicory sasaa lua ipu vai vevela, aumai i se vevela, fofola mo le 10 minute. Faʻasologa. Inu 1/2 ipu faatolu i le aso. O le togafitiga e 1 le masina, 10 aso le umi, mulimuli ane e mafai ona faaauau togafitiga. Na avatu e se fafine lenei fua i le tele, ma sa ia fesoasoani i tagata uma ia togafitia le cholecystitis ma le pancreatitis. O lenei mea teuteu e fesoasoani foi i fafo. (HLS 2011, Nu. 4, itulau 39)

E faʻafefea ona faʻaitiitia le tiga i le cholecystitis ma le pancreatitis
O se fafine e mafatia i le tele o maʻi - gastritis erosive, reflux esophagitis, cholecystitis ma pancreatitis. Na maua le faaolataga i togafiti a tagata. A maeʻa se togafitiga, o le tiga e taofi mo se taimi umi.
I le taeao i luga o se manava gaogao na te inu 1 le fuamoa fou mai moa i totonu o aiga. A maeʻa le 5 minute, e 'ai e ia le fasi aloe 2-3 cm le umi (poʻo le 1pp Polotini faʻasolosolo Propolis ma sina vaega o vai poo susu). A mavae le 5 minute, 'ai 1 lepp. meli. A maeʻa le 5 minute, 1 lepp. pata. A maeʻa le 30 minute, aʻai.
Aloe sui i aso taʻitasi ma le faʻasologa o le ava malosi.
faatasi ai ma nei mea inu mea inu vevela - o se vaega o le birch fungus chaga. (HLS 2015, Nu. 17, itulau 32)

Togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis e masani ai ma le kulimi
2 tbsp. l riki tipi sasaa 100 ml vodka. A maeʻa le 2 vaiaso, vela ma ave 20 pata, faʻafefiloi ma le 1 tbsp. l soʻo se suāuʻu fualaʻau e leʻi faʻamaonia. O le togafitiga e 2 vaiaso. A maeʻa le 2 vaiaso, e mafai ona toe faia le togafitiga faʻatasi ma lenei fofo. (HLS 2015, Nu. 2, itulau 28-29)

Togafitiga o togafitiga o cholecystitis tagata
Faʻafetai i le nusipepa Vestnik ZOZH, na mafai e le fafine ona faʻaumatia faʻamaʻi pipisi, o le faʻamaloloina o le cholecystitis, le pancreatitis, gastritis, colitis, lau o le thyroid gland ma cataract. I le faaopoopo atu i nei faʻamaʻi uma, na pagatia o ia i le stroke i le 6 tausaga talu ai. Ina ua faʻatuʻi mai o ia mai le falemai i le maeʻa ai o le paʻu, na ia filifili ai e le toe avea o ia ma se tagata nofoia. E mamafa le mamafa i le 47 kilokalama, pe a maeʻa soʻo se taumafataga na amataina se lagona mu muʻamuʻa i le isophagus. Na avatu e se tuaoi ia te ia se lau o le mutia e uiga i le omea. Faatasi ai ma le fesoasoani a se taulaʻau (o se meaʻai i luga o se filo), o le tagata maʻi na filifilia po o le a le fofo o tagata e fesoasoani e fofo ona maʻi. O le filifiliga na pau i luga o kvass e tusa ai ma Bolotov, omea, vali masima.
Na faia e le fafine ni kvas i le celandine e tusa ai ma Bolotov, faamama le intestine (2 lita o le vai, 2 sipuni tele o le apple cider vinegar) I le afiafi, na ia tuu le palapala i luga o le manava ma le thyroid gland ina ua maea le 2 itula. i le po atoa. Na faia i taimi uma afiafiva mo vaiaso e lua.
Ina ua maua le kvass, sa amata ona ou togafitiga i lenei kvass ma le kuka kuka. Ina ia saunia le taumafataga, sa ou suʻeina le kapisi i se mea e gaosi ai meaʻai, sasaina le sua, ma fai ni polo mai le taumafataga, lea na ou foloina 1 itula ao lei 'ai (na o le 2 tbsp. L. Meal). E tasi le itula mulimuli ane, na ia inu kvass i se celandine, ona 'ai lea. Faaauauina le faia o le faamama o le eleele. I le faaaogaina o se tala faʻatusa, sa ou filifilia po oa meaai e 'ai. Ina ua mavae le 3 masina na mafai ona ou 'ai mea uma i se laina. Ma o lenei ua 5 tausaga talu mai lena taimi, ua leva ona pasia uma faailoga o le maʻi, o le fafine e tusa ma le 65 kilokalama, ua foia foi le nato i luga o le thyroid gland.
(HLS 2009, Nu. 4, itulau 8)

O se fofo mo se fuga o faamaʻi: gastritis chronic - cholecystitis - pancreatitis
O nei faʻamaʻi e tolu e masani ona tutupu faʻatasi ma atiina ae le tasi i le isi. O lenei fualaau e mafai ona faʻamalolo i le fale, e ui lava e le faigofie, ae pe a manaʻo ai, e mafai ona faʻamalolo.
O togafitiga e tolu vasega. I vaitau I ma le III (e taʻitasi i latou e 12 aso) latou te faia pheonin. E tatau mo le togafitiga e na o le 1,5 lita. Saunia e pei o lena. Ave se pusa e 3-lita faʻamafaʻi ma faʻatumu 1/3 faʻatasi ma ni aʻa o le hawthorn e fufulu lelei ma faʻafefiloi. 2/3 faʻatumu i aʻa o le solofanua tuli. O nisi solofanua o vao vavalalata ei ai aʻa malolosi - e le talafeagai mo togafitiga. Liligi le aʻa i le vai malulu ma tumau le 1 itula. Ona kuka lea pe a uma ona vevela ile vevela vevela mo le 5-7 itula. Ona faʻamafanafanaina lea o le vailaʻau ma faʻamalo. O aʻa e fefiloi ma toe tumu i le vai. Salu mo le 3-5 itula. Faʻafiafia, faamama. O nei mea teuteu uma e lua o loʻo faʻapipiʻiina ma faʻapipiʻi mo le 5 minute. Ua sauni Pheonin.
Faʻaaoga pheonin ile faasologa lea: 5 aso - 1 tbsp. l tolu taimi i le afa afa itula ao le i faia taumafataga, 4 aso - 1.5 tbsp. l , 3 aso mo le 2 tbsp. l i le auala lava e tasi.
I le taimi o togafitiga II, o le 5-7 aso e inu ai se teuteu o le vao vao ma nila. Ave le 3.5 lita. apa, sasaa le 0.5 kilokalama o salu papago, sasaa le vai malulu i luga, mausali le afa itula, ona aumai lea i se vevela, faʻafefe mo le 10 minute ma faʻamalosi 2 itula. Faʻasusu fua o vine ma faʻasusu ma toe faʻafefete le susu i luga o le afi, faʻaali mo le 5 minute. Ona faʻaopopo lea i ai le 100 g olaula lanumeamata (spruce, pine poʻo le paʻu), faʻapipiʻi mo le 5 minute, mālūlū, faamama. E liua pe a ma le tolu lita o le suka. Liligi i totonu o se fagu ma faaopoopo ni tolu sipuni tele o le meli. E tolu taimi i le aso i totonu o se ipu tioata pe a uma se taumafataga. Teuina uma vailaau i totonu o le pusaaisa, aʻo leʻi faʻaaogaina, faʻafeoloolo le vaega manaomia i le vevela vevela.
Afai e matua le amanaia le faamai ma o le eletise ua matua faateleina, o le taimi muamua ao lei togafitia le cholecystitis ma le pancreatitis ma nei vailaʻau, 10 aso i le taeao i luga o se manava gaogao e ave 100 g o le sukatiti fou.
O le mea lea, o togafitiga e tusa ma se masina. Ona mafai lea ona feagai ma faʻamaʻi uma e tolu. (HLS 2001, Nu. 14, itulau 15)

Meaʻai mo le cholecystitis ma le pancreatitis

O le meaai mo le cholecystitis ma le pancreatitis masani o le faamoemoe lea i le toe faʻafoisia o galuega masani o le gallbladder ma le pancreas. O nei laʻau autu o le faʻaogaina o meaʻai, o le meaai mo pancreatitis ma le cholecystitis e tatau ona matauina e aunoa ma le toilalo, o le tulaga autu lenei mo le manuia o togafitiga o nei maʻi.
Muamua lava, o le taimi lenei e masani ai (5 taimi i le aso) i ni vaega laiti. O le anapogi ma le taumafaina e le taliaina. O le matelaina e mafai ona fesoasoani i le fausiaina o gallstones, o le faʻamaʻiina o le faʻalauteleina o le avega i totoga mamai. Faʻatau lelei meaai ina ia faafaigofie ai le faʻaogaina o meaʻai.
E le tatau i tagata mamaʻi ona 'ai meaʻai e faʻateleina ai le puleaina o elele ma fualaau oona. O nei oloa e aofia ai
suamalie, vevela, falai, ulaula, gaʻo gaʻo, ava malosi.
E fautuaina le kukaina o meaai i totonu o se fafie faʻalua, kuka poʻo le tao, ae leai se mea e teu ai.

O le a le mea e mafai ona faʻaaoga i meaʻai mo le cholecystitis ma le pancreatitis:
Areto: moli mamago o le falaoa ma falaoa o le saito, sisi, masiʻi e leai ni meaʻai.
Faʻailoga: vela i totonu o susu susu, suavai, pusa vaʻa
Soup: sili atu i luga o le sua o fualaau aina, masini vavalaʻau ma le faʻaopoopoga o cereals poʻo pasta.
Iʻa: iʻa na tunu i totonu o se falai poʻo kuka i totonu o se fafie faʻamaʻavale, keke falaoa.
Meat: vevela, kuka pe tao taofi, e leai ni gaʻo ma mamafa.
Mea gaosi susu: kefir, susu susu, sina sisi falaoa, velesa mama o ituaiga lanu eseese, palu falaoamata, paluga.
Manua: fualaau faisua ma le pata - e oo atu i le 10-15 g i le aso.
Fualaau: e le silia le 3-4 i le vaiaso (
Fualaau faisua: salu, matagofie, i le foliga o se falaoa o le itu, paluga, salu ma salati.
Tomato, fua: ituaiga e le o ni meaola, palu tao, tila, fualaau suamalie, fuala.
Mea inu: suamalie, vai vaivai vaivai ma le susu, fuga o le rosehip, vao ma le laumei teas.

O mea e le mafai ona 'aina faʻatasi ma le cholecystitis ma le pancreatitis:
Areto: falaoa ma falaoa fou, falala falala, pusa ma pusa falala.

Pini, Peas, LentilsSoup: musu masi, aano o manu po o afe o iʻa, supa susu.

Iʻa: iʻa fagota, masi, ulaula ma falai iʻa, caviar.
Meat: gaʻo meaʻai, faʻamaʻavale, ulaula, kuka falai, saisi.
Mea gaosi susu: gaʻo susu, kulimi kulimi, suamalie suamalie, sisi ma le sipisi.
Manua: manu gaʻo ma gaʻo.
Fualaau faisua: radishes, kapisi, aniani, horseradish, lela - latou te faʻafefe ai puipui o le vaega o meaʻai, mafua ai le faʻaaogaina o le kesi.
Tomato, fua: ituaiga meaola
Mea inu: mea inu gaʻo, gaʻo malosi ma le kofe, agaga
Sweets: cholati, aisa kulimi, keke ma pusa,

Afai o le pancreatitis ma le cholecystitis ua le mautonu, e tatau ona mulimulitaʻia le taumafa i le umi e mafai ai, ma sili atu i le ola.

E masani lava i togafitiga faafomaʻi ei ai mea e taʻua o faʻamaʻi pipisi. E aofia ai le cholecystitis ma le pancreatitis. O le gaioiga o le pancreas ma le gallbladder e fesoʻotaʻi, o le mea lea, o maʻi o nei totoga e tutusa o latou faʻamaoniga. O le a matou talanoa e uiga i auala e togafitia ai le pancreatitis ma togafitiga faa-tagata i la matou tusiga.

Faailoga o maʻi: saili mo se eseesega ma se tagata tomai faapitoa

Ae tatou te leʻi mafaufau i uiga lelei o pancreatitis ma metotia o le togafitia o lenei maʻi, ou te manaʻo e gauai faapitoa atu i lona le mafaʻatasia ma le cholecystitis. E pei ona taʻua muamua, o nei maʻi e lua e mafai ona mafua i le numera o paʻu, ona o le i ai o le cholecystitis o le mafuaaga autu o le atinaʻe o pancreatitis.

Faatasi ai ma le atinaʻe o le cholecystitis i le talo, e tupu ai le mumū, ona o se mea e tupu mai ai faiga masani i le vevela, ma o le talo e le maua i le aofaiga tatau. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i urolithiasis.

O le gallbladder, e pei o le pancreas, faalilolilo ia enzymes talafeagai mo le faagasologa masani o le faʻaogaina o meaai. Afai e faʻalavelave le gallbladder, o le pancreas malfunctions, lea e mafua mai i le atinaʻeina o faʻamaʻi e lua i le taimi e tasi - pancreatitis ma cholecystitis. O nei maʻi e lua e tutusa uma lava faailoga, ma e naʻo le tagata tomai faapitoa e auai e mafai ona maua se faʻamautinoaga faʻamaonia pe a uma ona faia ni suʻesuʻega ma suʻe suʻega.

O le faailoga autu o le i ai o ia maʻi o le tiga. O loʻo taʻalo i le itu taumatau o le manava i le hypochondrium. Faatasi ai ma le atinaʻeina o pancreatitis, o le tiga ei ai lona uiga feʻaveaʻi ma e masani ona atagia i totonu o le vaega, ma le cholecystitis - i le vaega scapular.

O faʻafitauli o pancreatitis e aʻafia ai foʻi:

  • totolo pe a uma ona 'ai, e tusa lava pe laitiiti,
  • faʻaleleia atili o le vevela,
  • solia o le nofoa, e masani lava o le manava,
  • taʻavale

O le tele o mea e mafai ona faʻaosoina ai le atinaʻeina o togafitiga o le pancreas ma le gall vladder, aemaise lava:

  • amio le taua
  • Meaʻai gaʻo tele i le taumafataga
  • meaʻai paleni
  • genis predisposition
  • ava malosi
  • faʻalavelaveina o le tino o le endocrine,
  • solia o le gauai o hormones,
  • inupia o se uiga ese.

Auala o le faamalologa: faʻaaogaina o meaalofa o le natura

Talu ai nei, ua sili ona lauiloa le togafiti o fualaau. E faʻaaogaina i le togafitiga o le tele o pathologies. Togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis faatasi ai ma togafitiga faa-tagata e talitutusa lava, talu ai ona o nei maʻi, e pei o se tulafono, latou te faaali faatasi.

I le taimi nei, e mafai ona e maua le tele o fualaau mo le sauniuniga o vailaʻau faʻapitoa e fesoasoani e foia ai maʻi o le pancreas ma le vevela, ae ui i lea, e le aoga lava fualaau a le tagata lava ia. Ina ia mafai ona togafitia lelei le togafitiga, e tatau ona faia ni fuafuaga manino. O togafitiga o togatogo e lelei ma lelei i le faʻatasi ai ma sauniuniga faʻapitoa o vailaau faʻapitoa o vaega manaʻo.

Aʻo leʻi faʻaaogaina fualaau, faʻafesoʻotaʻi lau fomai tausi soifua. Aʻo leʻi amataina togafitiga faʻataʻitaʻiga, o le fomaʻi, e fai ma tulafono, fautuaina le aveina o fualaau o vailaʻau faʻasaina e faʻamalolo ai le faʻaleagaina o le tiga, faapea foi ma le enzyme ma fualaau faasaina. A maeʻa lenei mea, e fautuaina le tagata maʻi e faʻaaoga togafitiga faʻa-aganuu, tausisia se taumafataga ma faia se togafitiga o falemaʻi-toe faʻaleleia nofoaga.

O se filifiliga o togafitiga aupito sili ona lelei o tagata faʻaaogaina e togafiti ai le pancreatitis ua tuʻuina atu i lou mafaufau.

Tausaga numera 1

O se auala faigofie ma aoga tele e togafitia ai lenei maʻi o le taumafa. E le gata i lea, e tatau ona tutusa. O le autu ma na o le meaai mo ni nai aso o le a avea ma falaoamata oatmeal, i le olaga i aso taʻitasi e taʻua o le herculean.

  • Fualaau mo le togafitiga o le pancreatitis masani
  • Pancreatic Herbs: Tausia o le inflammation

E mafai ona e lagona se lagona faifaipea o le fiaaai, ae o le a faʻafetai atu lou tino ia te oe. A maeʻa, ia e manatua o se tasi o mafuaʻaga mo le faʻaalia o le pancreatitis o loʻo taʻua o le faʻaleagaina o meaʻai gaʻo. Ma o mea totino e faʻamalosia i le fiber o le ai ai se aoga aoga e le gata i le pancreas, ae faapena foi i le setete o le tino atoa.

Sauniuniga ma le faʻaaogaina:

  1. I totonu o se ipu tioata po o se atigi fagu, ia salalau laulaau fou o se lauulu auro.
  2. Liligi i latou i le vai vevela, muamua na aumaia i se mea e fufulu, ma faʻafefiloi lelei.
  3. Matou te tuʻuina le faʻafefiloi i luga o le ogaumu ma faʻapipiʻi pe a ma le 15 minute i le vevela vevela.
  4. Matou te tausisi i le gauga kuka i se nofoaga pogisa mo le itiiti ifo i le 8 itula.
  5. E tolu taimi i le aso tatou te faʻaaogaina ai lea ituaiga mea e tusa ma le 50 mg ao lei oʻo i taumafa taitasi.

Tausaga numera 3

O le mea e leaga ai, o nisi tagata e mafatia i le pancreatitis masani. E faigofie le faʻaitiitia o faʻamaoniga o lenei maʻi i le taimi o le toe faʻafoʻi. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e faʻaaoga togafitiga o togafitiga faʻavae, e faʻavae i luga o le taliaina o teuteuga mai togalaau. Matou te ave vaega uma i vaega tutusa.

  • calendula fugalaau
  • fale talavai vailaʻau,
  • penisini
  • otaota vao,
  • 0.8 L o le vai vevela faamama
  • masini suauu mamago.

Tausaga numera 4

E masani ona faʻaaoga fualaau faisua e togafitia ai pancreatitis, aemaise lava kāloti ma pateta. O fualaau oona e toso mai i nei aʻa, lea e tatau ona inu i luma o le taumafataga autu. O le a e vaʻaia, pe a mavae le 7 aso, o le a faʻafetai atu lou tino ia te oe i se soifua maloloina lelei. Ou te fia gauai totoʻa i caraway fatu. O lenei fualaau toto lea e masani ona faʻaaogaina e togafitia ai maʻi faʻamaʻi.

  • 2 tsp kumumu fatu
  • 250 ml o sua sua.

Tausaga numera 5

Toetoe lava o tina uma a itiiti ifo ma le tasi le fafagaina a latou pepe i vai suamalie. Matou te faia se fofo e faaleleia atili ai fualaau oona ma aveese le paʻu oona. Aisea e te le manatuaina ai le fua tuai ma faaaoga e tau ai le pancreatitis?

  • 1 tbsp. l meaʻai,
  • 250 ml o sua sua.

O le a le mea e mafai ona faaopoopo i togafitiga fualaau o gasegase gastrointestinal

O le fefe i aʻafiaga o le itu mai fualaau oona e masani ona taʻitaʻia ai tagata o loʻo mafatia i faʻamaʻi o le faʻaogaina o meaʻai i se auala matautia o fualaau oona.

I le faʻaaogaina o fualaau oona, o loʻo i ai se tulaga maualuga o le faʻalavelaveina o le setete o loʻo iai nei poʻo le faaopoopoina o ni faafitauli fou.

E mafai ona faʻaaoga togafitiga faʻasalalau e faʻaitiitia ai faailoga o pancreatitis ma cholecystitis, ae tatau ona faia i luga o le faʻatagaga a le fomaʻi ma i lalo o lana pule, ma faʻaitiitia ai le lamatiaga o le tino.

E faʻatagaina e faaopoopo atu i le togafitiga o faʻamaʻi o le faʻaogaina o togafitiga faʻatasi ai ma togafitiga faʻa-aganuu, ae e tatau ona e faʻatalanoa muamua i se fomaʻi

Gall vladder

O le gall o le gaʻo i totonu o le tino o le tagata e faia ai le galuega o le faaputuputu o le talo, lea e maua mai e le ate. O le paluga o se faʻafefiloi o meaola eseese e ono, e manaʻomia mo le faʻaleleia o gaʻo maualuga i totonu o le manava.

O le gallbladder o loʻo i totonu o le potu faʻafomaʻi ma o loʻo i ai se taʻaloga masani faʻatasi ma le ate, lea e fesoʻotaʻi foi i le papa pancreatic duct

O le mea moni, o le gallbladder o se musele musika lea e mafai ona fai konekarate e ala i le tuleiina o talo i totonu o le gaʻo i totonu o le tootoo laitiiti. Afai e maualalo le gaioiga o le gallbladder ma le au, ona tatou talanoa lea e uiga i le ituaiga hypotonic o le solia o ana galuega. Pe a liua le ata ma o le gall vessodic, o le poloka lea o le vevela o le talo, ona latou talanoa lea e uiga i le gasegase o le hypermotor.

O nei faafitauli e lua e mafai ona oo atu ai i le faaumiumi o le pala ma le mafiafia o le talo, le fausia o maa, siama o mea o le vevela ma le susunuina o ona puipui. O le auala lea e atiina ae ai cholecystitis i tagata. O le mea moni, e tatau ona e iloa e le o tagata gasegase uma e iai ni maa e faia i lenei maʻi.

Pancreas

O le pancreas o se okeni faʻapitoa, o loʻo i ai se fausaga faʻapipiʻi ma se fesoʻotaʻiga tele o paipa e fesoʻotaʻi i se tasi o mea masani.

O lobule taʻitasi - acinus - e maua ai ituaiga uma o enzymes e manaʻomia mo le faʻaogaina masani (amylase, lipase ma nisi ituaiga o enzymes proteolytic).

Faatasi ai ma le atinaʻeina o le mumu, o le fua o le excretion o le vai o le pancreatic mai le acini ua faaleagaina, lea o le taunuuga e mafua ai le liuaina o enzymes i ni faiga malolosi ma lo latou liusua o tisipesa. O nei suiga i le tino lea e taua o le pancreatitis.

Ua vaevaeina fusi o le gland i ituaiga e lua: gaosia o enzymes digestive ma synthesizing hormones

O nisi taimi o faiga faʻafesoʻotaʻi tutusa i le pancreas ma le gall vladimir ua tuufaatasia i lalo o le fuaitau "cholecystopancreatitis."

Pancreatitis Treatment Tactics

E tatau i le fomaʻi ona tuʻuina atu se tali i lenei fesili pe a uma le suʻega ma se numera o suʻega, ae o taʻiala autu o togafitiga e tutusa lava:

  1. Faʻaaloalo i se meaʻai malosi, o nisi taimi e oʻo i le matelaina.
  2. Le faʻaaogaina o vailaʻau o vaega nei:
  • antispasmodics
  • tapenaga o le enzyme
  • fualaau faasaina
  • togafitiga faʻamalolo.

I mataupu ogaoga o pancreatitis poʻo le cholecystitis e masani ona maua togafitiga

I nisi tulaga e lamatia ai le soifua o le tagata maʻi, na o le taotoga e mafai ona na o le pau lea o le tali saʻo, ma le tolopoina o taotoga e mafai ona oo atu ai i faafitauli. O ituaiga o pancreatitis ma cholecystitis e mafai ona avea ma faataitaiga.

O le tele o fomaʻi e le ioe i tusi taʻutaʻua. E mafua mai i le mea moni o le tele o fualaau oona e masani ona leai se aoga, ma e tele lava ina mafai ona oʻo atu ai i le faʻaleagaina o le maʻi.

E le gata i lea, e mananao tagata taitoatasi e sui le taumafataga e fautuaina e le tagata tomai faapitoa ma le pancreatitis togafitiga e togafitia ai togafitiga faa-tagata: o laau, gaʻo, suauu, poo vailaau, ae le filifilia e tusa ai ma faʻamaoniga, ae tusa ai ma taʻiala le talafeagai.

Ae ui i lea, afai e faʻaaogaina le phytotherapy i le faʻaopoopoga i togafitiga autu (faʻamalo), ona mafai lea ona lelei le filifilia o meaʻai e mafai ona lelei le faʻaaogaina o faʻafitauli o vailaʻau ma faʻaitiitia ai faʻamaoniga o le maʻi.

O le phytotherapy ua faatonuina e tusa ai ma faʻamaʻi o le faʻamaʻi, malilie faatasi ma le fomaʻi ma tuʻufaʻatasia i togafitiga fualaau, e mafai ona faʻaitiitia le tulaga o le maʻi

O se tuufaatasiga o faʻamaumauga faʻamaoniga ma tala faʻasolopito e fesoasoani i le vave faʻaleleia o le soifua manuia o le tagata maʻi, ma mafai ai e ia ona toe foi atu i le olaga masani i se taimi puupuu.

Mealilo o togalaau

O le tele o laau totō ma togavao vao o loʻo siomia i tatou i aso uma e aoga tele e fai ma togafitiga faʻapitoa mo gaioiga le lelei i totonu o le pancreas ma le vevela.

Ua leva ona iloa e uiga i meaʻai o lenei meaʻai o le saito umi, ae o ona aoga aoga e le faʻapulaʻaina na o meaʻai e fiafia i ai, aua o gaʻo e mafai foi ona avea o se vailaau. Ma, faatasi ai ma le pancreatitis, ua fautuaina e ave le ofe ofe, lea e faigofie ona kuka i le fale.

E naʻo le 100 kalama o mea e le togafitia, ae lelei le fufulu, fatu ma tasi ma le afa lita o le vai o le a manaʻomia. O le oati e tatau ona aumai i se vevela ma faʻafefete i luga o le vevela vevela pe tusa o le afa itula, ona togiina lea i se sipuni ma alu e faamalolo.

Liligi le suauu susu i totonu o se isi ipu ma ave le afa afa 2-3 taimi i le aso 15-20 minute aʻo le i ai.

O fatu o le oat ma oatmeal e aofia ai mea aoga e tele: vitamini, minerale ma elemene

Ina ia faia lenei mea, e tasi le selau kalama o saito ua sasaa i le lita o le vai malulu ma totoe mo se aso. Ma o le mea e le afaina e le faʻaitiitia i le vaitau o lenei vaitau, e aoga le tuʻuina o susu i totonu o se nofoaga malulu.

I le mavae ai o le 24 itula, e tatau ona tafe le vai ma ave e avea o se oatmeal decoction - aʻo leʻi 'ai, ae na o le 2½ sipuni faalua i le aso.

E le manaʻomia le faʻaaogaina o fua oona atoa - mo togafitiga faafomaʻi, o meaʻai e talafeagai.

Toeitiiti lava o tagata uma e iloa mea faʻamalolo o lenei fugalaau faigofie. O lona faʻaaogaina faʻateleina e faʻaitiitia ai le tiga ma faʻaitiitia ai le inisua, ma le chamomile i le leet ma le mint, faʻasalaina i nai mataua o le sua o le lemon ma le meli, faʻaaogaina atoa le suʻesuʻega e le mafai ona lelei le togafitiga.

O le lauti Chamomile ma lemoni ma le meli e le na o le soifua maloloina, ae e matua lelei lava

O le sili ona lelei o le tuufaatasiga o laau, lea e fetaui lelei mo tagata gasegase o le cholecystitis masani ma i latou o loo mafatia mai se isi vevela o pancreatitis, o le chamomile ma le tino ola pea. O togavao e fausiaina i le tutusa tutusa, i le fua faatatau o le 200 ml o le vai kuka i le sipuni o le paluga. O le inuina o se mea teuteu e sili ona lelei ao le i ai meaai, ma e mafai ona vevela ma vevela.

Faʻatasiga lelei o le chamomile ma le dill. E tatau ona e fafaguina i totonu o se vai taʻele mai le fua tutusa e pei o le fua muamua.Ave le tasi vaetolu o se tioata lua pe faatolu i le aso pe a uma taumafataga. E le gata i lea, o le chamomile mo faʻamaʻi o le gallbladder e mafai ona faʻaaogaina faatasi ma le sage ma le oregano.

I luga o le Initaneti, e tele filifiliga mo le togafitia o gasegase o gasegase i togafitiga faʻatoʻaga, pe a fai o le mea autu e taua, ae le pei o laau na talanoaina muamua, o lala o lenei laau manogi e le saogalemu. E le mafai ona 'aina faʻamaʻi faʻamaʻi faʻasalalau o le cholecystitis ma le pancreatitis - e mafai ona e faʻateteleina lou tulaga.

Faatasi ai ma le pancreatitis ma le cholecystitis, ua faasaina le faʻaaoga o pulu fou, ae mafai ona faʻaaogaina fatu mo togafitiga

O fatu o lenei laau e talafeagai mo togafitiga; i lenei pepa, o le dill e faʻaitiitia ai le toto ma faʻaleleia ai le faʻalaumalie. Pulu fou (1 sipunipuni) sasaa se ipu vai inu ma tuu mo le tusa o le itula, ona tosina lea ma inu sina sipili i le aso.

E le gata i lea, mo le togafitiga o maʻi o meaʻai, o loʻo faʻapipiʻi faʻatasi ma le St. John's wort, stigmas corn ma le root elecampane. O otaota e fefiloi i le ratio 1: 1 ma sasaa i vai mai le fua tutusa e pei ona taua i luga. Inu se mea teuteu e tatau ona malolo.

E mafai ona lamatia le afaina i le ogaoga o le pancreatitis poʻo le cholecystitis! Taumafa o se meaʻai poʻo se foliga o se teuteuga e mafai ona mafai pe a maeʻa le faʻaleleia o le soifua maloloina.

O togafitiga faʻapitoa o se faʻaopoopoga lelei, pe afai e maua e le tagata maʻi togafitiga masani mo pancreatitis ma / poʻo cholecystitis.

O le mea moni, o le faʻaaogaina ma le le faʻaaogaina e oo lava i le sili ona leaga i le muai vaai o suʻega atonu o loʻo i ai ni aʻafiaga le lelei.

O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina fualaau faʻasoifua maloloina, e tatau ona e talanoa ma se fomaʻi o loʻo silafia le soifua maloloina o le maʻi.

E uiga i le togafitiga o le cholecystitis ma togafitiga faa-tagata e mafai ona maua i le vitio o loo i lalo:

O a laau e mafai ona faʻaaoga e togafitia ai le pancreatitis ma le cholecystitis?

Faʻaaogāina o laau mo le cholecystitis ma le pancreatitis, e mafai ona faʻavaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia o le okeni pe a maeʻa le faʻalavelave, ma i le taimi o le faʻagaloga, ia faia mea e manaʻomia mo le puipuia o se osofaʻiga. O lenei taunuʻuga e maua ona o le choleretic, faʻamaʻiloga, faʻamaʻi ma isi mea aoga o laau toto.

Faʻaaogāina o laau mo le cholecystitis ma le pancreatitis, e mafai ona faʻavaveina le faagasologa o le toe faʻaleleia o le okeni pe a maeʻa le faʻalavelave, ma i le taimi o le faʻagaloga, ia faia mea e manaʻomia mo le puipuia o se osofaʻiga.

Immortelle

O le mutia Sandy immortelle e faʻaaogaina e avea o se sui sooupu ma se faʻalavelave faʻapitoa: o sauniuniga o laau e maua uma ai le faʻataʻitaʻiga ma le cholekinetic effect. Faatasi ai ma le pancreatitis, e tatau ona manatua i le mafaufau o le tino olaola e faʻaleleia ai le puleaina o le vai inu.

O se teuteuga po o le fusi o fugalaau olaola e maua ai se aafiaga malolo i luga o le sphincter o le talolele, e saofagā i le auala o le keke, faʻamavae ai maa. O le aʻafiaga o le antispasmodic e faʻaitiitia ai le tiga i se osofaiga o le cholecystitis.

O le laau o le Peppermint ua i ai le anti-inflammatory, antispasmodic ma choleretic. O le keke tipeti e fautuaina mo le inu ma faʻamaʻi, e masani ona faʻatasi ma le pancreatitis ma le cholecystitis. E mafai ona faʻaaogaina le laau fou ma faʻamago i le sauniuni o totogifuapauina pe faʻaaogaina eseese, faʻapea foʻi ma le faʻatau mai o le suauʻu manogi i le falemaʻi - o se sauniuniga o mea taua o le vao.

Laʻau toto

Totoina o se paluga lea e aofia ai laʻau ma mea faʻapitoa. O le faʻaaogaina o le aofaʻi e mafai ai ona fofo le lautele o tagata.

Pe a tuufaatasia se paluga mo le togafitiga o le cholecystitis, e tatau ona mafaufau le ituaiga o faamai:

  • e leai ni maʻa, e mafai ona faʻaaogaina faʻamaʻi ma meaʻai ma cholekinetic meatotino,
  • faʻatasi ai ma mea faʻapitoa o le cholekinetics, e tatau ona e teena, ma aofia ai lauʻau e suia ai le viscosity o keke (mint, dill, immortelle) i le aoina.

O le i ai poʻo le toesea o maʻa i le gallbladder e mafai ona faʻamasinoina iʻuga o le ultrasound. A o le i ai ni meaʻai, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi.

Fualaau faila mo pancreatitis ma cholecystitis

Mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi o le gallbladder ma le pancreas, o faʻalapotopotoga eseese o meaʻai ma fatu-collections e faʻaaogaina. A o faagasolo se vaitaimi o le faʻamagaloina faifai pea, e oʻo lava i mea inu ava malosi e mafai ona faʻaaogaina. Ae e sili atu ona faigofie ma sili atu le aoga e saunia ai ni mea suamalie o mea aoga: mea teuteu ma mea faʻaoga. I le gaosia o togalaau ma le fualaau faasaina, e tatau ona e pipii i le fua.

O le faamalologa o teas e mafai ona saunia mai laau taʻitasi (mint, chamomile, immortelle poʻo isi), ae sili atu le saunia o se aoina. Ina ia faia lenei mea, o laau totogogo e tatau ona nutimomoia pe tusa o le vaega tutusa, ona ave lea o le numera o vaega ma faʻafefiloi.

Ina ia saunia se mea teuteu teuteu, e mafai ona e faia se tuufaatasiga o vaega nei:

  • 4 vaega o le oneone moa,
  • 2 vaega pepemume vao,
  • 2 vaega o fatu o fatu (e mafai ona e faʻaaogaina le anisi poʻo le coriander nai lo).

Mo le kuka e ave 2 tbsp. l aoina, sasaa mea suamalie 400 ml o le vai ma le kuka mo le 10 minute i luga o le vevela vevela. Faʻafiafia ma faʻafefe.

E mafai ona ave le susu i le gallstone faamaʻi (cholecystitis i se galuega), ma le pancreatitis i le faamagaloga, ½ cup 3 taimi i le aso.

O le togafitiga ma otaota e 2-3 vaiaso, ona latou faia lea o se malologa mo le 7-10 aso ma toe fai pe a manaʻomia.

O se teuteuga o outi e saunia mai le 300 g o fatu atoa (i totonu o le atigi) ma le 1.5 lita o vai. Fufulu le cereal, sasaa vai ma vevela mo le 2 itula. Faʻafiafia ma vavae ese le vai mai fatu. Ave le susuga 3-4 taimi i le aso.

O isi vailaau mo faʻamaʻi o le pancreas ma le vevela e mafai ona faia e tusa ai ma lenei fua:

  • fua o fatu - 3 vaega,
  • immortelle - 2 vaega,
  • mint - 3 vaega,
  • Fualaau o le Hawthorn - 2 vaega,
  • Daisies - 1 le vaega. O se teuteuga o outi e saunia mai le 300 g o fatu atoa (i totonu o le atigi) ma le 1.5 lita o vai.

Liligi 1 tbsp. l aoina o lauʻau ma le 1 ipu vai inu, mafanafana i le vai vai mo 15 minute, faʻafefe. Faʻafefea ona faia i le aso, i le ipu, aʻo leʻi 'ai. O le togafitiga e 3-4 vaiaso, ae e mafai ona faʻaauau pea.

O le sauniuniga o le faʻasalaga e faʻaalia e le umi o le matua o le mutia peʻa uma ona faʻafefiloi i le vai. E mafai ona e faia se sui sooupu i auala vevela ma le malulu.

E mafai ona saunia le vai vai mai le 1 tbsp. l otaota ma le 0.5 l o vai ua tunu i totonu o le vevela vevela (faʻaaogaina fagu pe faʻapipiina vai e leʻi faʻaaogāina). E tatau ona faatumuina punaoa o mea toto i le vai ma faʻaoga mo le 8-10 itula. Inu 1 tioata i le aso, i luga o se manava gaogao. O le vasega o le taliaina e 3 vaiaso.

O le faʻaaogaina o fatu pi ma le pancreatitis e faʻailoaina pe a uma le 'ai o se sui faipule.

O le tele o taimi, e faʻaaogaina se auala vevela o le faia o se fualaau oona. E faigofie ona faʻasolo i totonu o se vevela, sasaa o se isi laau poʻo le aoina o le vai tafe i le pō. E tele auala faʻapitoa mo le faia o le faʻaogaina. Muamua e tatau ona e faia se faaputuga:

  • 2 vaega o le tino ola pea,
  • 2 vaega o calendula,
  • 1 vaega o le paʻu o barberry,
  • 1 vaega o le kulimeli aʻa
  • 2 vaega o se mea taua,
  • 1 leaf birch
  • 2 vaega o fatu fatu.

Liligi 1 tbsp. l fefiloi i totonu o se fagu ma sasaa atu 300 ml o vai inu vevela. Faʻaosooso 1 itula, ona tuʻu lea i totonu o se vai vevela vevela. Fai faʻamalosi mo le 30 minute, faʻamafanafana ma faʻalavelave. Faʻafeʻau faʻapipiʻi vai inu i le uluai voluma (300 ml). O le faletalimalo e faia 3 taimi i le aso mo le 1/3 ipu ao leʻi 'aʻai. Togafitiga, mo le 2 masina ma le malologa i le va o le 2 vaiaso.

O le faʻaaogaina o fatu pi ma le pancreatitis e faʻailoaina pe a uma le 'ai o se sui faipule. Ina ia saunia fatu, fufulu fatu i totonu o se paluga pe pasi atu i se mea e teu ai le kofe. Liligi 1 tsp. elefise ma le 1 ipu fufuluina vai ma tuu ai e faʻaaoga mo le 1 itula. Laʻau ma ave le ¼ cup 3 taimi i le aso.

Laʻau e fesoasoani e taulimaina le cholecystitis ma le pancreatitis, ma foliga o lo latou saogalemu

E le gata o tagata, ae o togafitiga faʻaleaganuʻu e masani ona fautuaina le faʻaaogaina o laau mo le cholecystitis ma le pancreatitis, ona o le faʻaaoga umi o fualaau e afaina ai le tulaga o le ate ma le tino atoa, e le mafai ona taʻua e uiga i le phytotherapy. Ae e oo foi i nei auala foliga saogalemu e mafai ona afaina ai le tino pe afai e te le iloa pe faapefea ona faaaoga tatau.

Faʻaaogaina o meaʻai eseese mo le cholecystitis ma le pancreatitis

Laʻau mo le cholecystitis e faʻaaoga mo faamoemoega eseese. O le mea lea, mo tagata uma e maʻi, e filifilia le tagata lava ia i vailaau faʻataʻitaʻi, faʻalagolago i faafitauli o loʻo ia te ia ma le gall vladimir and ducts, faʻapea foi ma le i ai o nisi o maʻi faʻapitoa.

Talu ai ona o le pancreatitis o le masani lea o le faʻamaʻi faʻamaʻi mo le cholecystitis, o le galuega autu o togafitiga o fualaau o le tau lea e tetee atu ai i le faapaleniina o bile ma le tuʻuina atu o se aafiaga e puipuia ai le faʻaleagaina o tagata mamaʻi ma gasegase.

O le mea lea, o le tele o togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina e pei o nei:

  • e faʻamamaina ai le faʻasalaga o le pulu, o fualaʻau choleretic e faʻaaogaina mo cholecystitis,
  • faʻatasi ai ma le vaʻaia o le biliary tract, o le faʻaaogaina o sooupu ei ai le faʻaaogaina o le antispasmodic ua faʻaalia,
  • e faʻafefe ai meaola e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le mu, otaota e puipuia ai le antiprotozoal, antimicrobial ma antibacterial ona faʻaaoga,
  • faʻatasi ai ma faʻafitauli lautele i le ate - o lona uiga faʻatasi ai ma mea faʻaleagafesa,
  • i luma o maʻa - o lona uiga o gaioiga faʻa-litholytic.

Faʻalogo! O le tele o fomaʻi i aso nei o loʻo i ai se uiga le lelei i le mafai ona faʻamaʻapeina maa i le gallbladder i soo se auala, talu ai o vaega vavaeʻesea e mafai ona faʻafefe ai le talo pe mafua ai manua i le tino ma le pito faʻamaʻi. E ono le saogalemu lenei mea mo le ola maloloina ma le soifuaga o le maʻi.

O le mea moni, o le tele lava o gasegase e manaʻomia le faʻavaveina o le gaosiga ma le excretion o bile, o le mea lea, o laʻau faʻauʻu faʻataʻitaʻiga e sili ona lauiloa. E aofia ai:

  • o le tino ola pea o le oneone,
  • tansy,
  • moa fanua
  • Barberry
  • penisini
  • centaury
  • Amur velvet
  • birch leaves
  • koluma sana.

Ae o laau eseese ua i ai ni mea taua o ituaiga eseese. O le mea lea, ua vaevaeina i ni vaega se 2:

  1. Aufailaʻau e faʻaleleia le tafe o le talo ona o le faateleina o lona tuufaatasiga o le vaega tele o le vai. O sui o lenei ituaiga o ituaiga uma ituaiga o mint, birch.
  2. Cholekinetics, mamafa le aveese o le bile ona o le faateleina o le leo o le biliary tract ma le gall vladder. O le sili ona mataʻutia o le cholekinetics e mafai ona taʻua o sima ma le tansy.

O le mea lea, o le togafitiga o le cholecystitis ma laau iti i mataupu eseese e le tutusa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le dyskinesia biliary o le hypertonic type ma le i ai o maʻa i le vevela, e na o choleretics e mafai ona faʻaaogaina, talu ai o le faʻaaogaina o chokekinetics e mafai ona faʻaosoina ai le maa ma faateleina ai le tiga.

Nai lo lena, faatasi ai ma le cholecystitis stoneless ma le atony o le gallbladder ma ona ala, e tatau ona faaaoga cholekinetics. O le a latou faateleina le leo o nei totoga ma faʻaosoina ai le faʻateleina o le manava o le talo.

Faʻalogo! E tatau ona e faʻaeteete i le faʻaaogaina o Amur barberry, sine ma le ola e le o le oneone, talu ai ona o loʻo faʻaalia i se aafiaga fefiloi.

Tautinoga o meatotino antispasmodic:

  • Anise
  • marshmallows,
  • lapoʻa vevela,
  • fennel masani,
  • kumumu
  • goose cinquefoil,
  • Hypericum perforatum
  • rhomboid cross
  • chamomile pharmaceutical.

Faʻalogo! E tatau ona totogi le faʻapitoa faapitoa i le faʻaaogaina o paʻu paʻu, e masani ai le belladonna ma le manogi, aua o loʻo aofia ai mea matautia oona.

Faʻamatalaga mo le cholecystitis ma le pancreatitis

  • O se faʻafefiloi o le 3 vaega o le dill, 3 vaega o le mint leaves, 2 vaega o vao vao, 2 vaega o fualaau aina, 1 vaega o le chamomile ua saunia. O mea gaogao nutimomoia e gaosia i le vai inu ma tuu i totonu o le vai vai mo pe tusa ma le 15 minute. O le mea e mālūlūina ma faʻavaivaia e ave i le ¼ cup ao leʻi 'aʻai.
  • Saunia se paluga o le tutusa o le elecampane, manoa ma pepa mumu. 2 sipuni vavalaʻau o meaʻai gaosi ua gaosia i totonu o se ipu vai inu vai mo le 15 minute ma totoe mo le 1 itula. O le mea e mālūlūina ma faʻalavelaveina e ave i le 1/3 ipu ao leʻi 'aʻai.
  • 1 sipunipuni o fugalaau calendula e fausiaina i totonu o se ipu vai inu ma tuu mo le 8 itula i se nofoaga mafanafana pe afifi le pusa i se solo mafanafana. Faʻaaoga le 1/3 ipu ao leʻi 'aʻai.
  • 3-5 g o laulaau o le immortelle o loo tuu i totonu o se fagu ma le 0.5 lita o le vai malulu mo le 8 itula. O le faʻasolosolo e ave i le ipu e tasi i aso taitasi mo le 3 vaiaso.
  • Faafefiloi 1 sipuni sipuni o fugalaau vine, 1 sipunipuni o le immortelle ma pipi e pei o le lauti. A maeʻa le 30 minute, e mafai ona e inu i le faʻasalaga maeʻa.
  • 100 g o oats ua fufulu ma faʻafeiloaʻi i le 1.5 lita vai mo le 1 itula. Aʻo susu le susu (pe a ma le 40 minute o le kuka) e nutililiiina i se sipuni laupapa. A maeʻa le kuka, ona faʻamamāina lea ma faʻafefiloi le supasifi, ma o le gaʻo o totoe o loʻo faʻaalu 3-4 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai, 100 g ia taʻitasi.

Motugaafa: mo le sauniuniga o le susu o susu, e aoga le ave o se paluga faʻamafa ma le oats i se paʻu.

O le a se isi mea ua ofoina mai e le poto faʻalatua e faʻafetaui ai ituaiga maʻi faʻapitoa e pei o cholecystitis ma pancreatitis? Propolis, sua pateta, buckwheat ma oats - o fualaau mo vailaau masani e faavae i nei vaega e mafai ona maua i le tusiga: Isi auala e togafitia ai le pancreatitis.

O mea uma i luga o le saite ozhivote.ru o loʻo tuʻuina mai
mo faʻamatalaga, faʻasolemole e mafai, faʻatalanoaga ma le fomaʻi o le TAIMI! Aua e te faʻamalositinoina oe lava ma faʻafoʻi ia te oe lava!

Fofo faʻapitoa i le pancreatitis ma le cholecystitis

O togafitiga inflammatory i le ogatotonu o le pancreas ma le gall vladder e masani lava ona amata amataina i le taimi lava e tasi, o ni maʻi e pei o pancreatitis ma cholecystitis, o le togafitiga o se faagasologa uumi ma le umi.

O mafuaʻaga autū o le faʻamaʻi o le lē paleni, o le taumafa tele o taumafa vela ma gaʻo, faʻapea foʻi ma mea inu ava malosi.

O togafitiga faʻapitoa mo pancreatitis ma cholecystitis, e fautuaina e le gata i tagata faʻamalolo masani, ae faʻapea foi ma fomaʻi agavaa faapitoa, e mafai ona maua fesoasoani lelei.

I mea o lenei tusiga, o le a tatou iloiloina auiliili mea e mafai ona onā ai laau mo le cholecystitis ma le pancreatitis e togafitia ai le pancreas ma le gall vester i le taimi e tasi, faapea foi ma le faʻaaogaina o isi vailaʻau masani e mafai ona faʻaleleia lelei ai le soifua manuia lautele o tagata gasegase.

O a laau e mafai ona ou inuina i le pancreatitis ma le cholecystitis?

Laʻau faʻamaʻi mo pancreatitis ma cholecystitis o se metotia togafitiga o le adjuvant e fesoasoani e faʻaleleia le aoga o togafitiga autu. O vailaʻau faʻasoifuaʻau e faʻaaogaina ai faʻamalositino, faʻateleina le toe faʻaleleia.

O le afaina o le gallbladder ma le pancreas o faamaʻi e lua e masani ona maua i le taimi e tasi. O le mea lea, e mafai foi ona faʻaaogaina togafitiga faʻamalolo e tasi mo togafitiga.

O nei faʻamaʻi e masani lava ona maua i tagata gasegase o loʻo iai a latou amioga leaga - faʻaleagaina o meaʻai ma gaʻo, ava malosi, ma isi. O teuteuga ma meaʻai i luga o laau e fesoasoani e faʻamafiesea le osofaʻiga lea eo mai faatasi ma le maʻi.

Faatasi ai ma le faʻaogaina o le tino i le pancreas, i se taimi vave pe mulimuli ane, o loʻo aʻafia ai faafitauli ma le gallbladder, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina togafitiga o togafitiga e avea ma faʻasologa e puipuia ai le maʻi.

Matou te fefaasoaaʻi o matou manatu

O le toatele oi tatou, ao leʻi amataina togafitiga o pancreatitis ma vailaau masani, taumafai e saili ni iloiloga o tagata ua uma ona latou taumafai i le tele o metotia ma maua ai togafitiga sili ona lelei.

O le mea moni, e toafia tagata, o le tele o manatu eseese.O le tautala masani, i tulaga taʻitasi e talafeagai le filifilia o se vaifofo taʻitasi ma e masani lava faʻatasi ma le faʻatagaga a le fomaʻi togafitiga. O nisi tagata latou te fai mai o le sua o le sipuni e faʻatasi ma le meli e fesoasoani e faʻafefe ai le pancreatitis. Ae e tusa ai ma le tele o iloiloga, o le teuteuina o laulaau o se musika auro na fesoasoani i le tele o tagata gasegase e foia lenei maʻi.

  • Pancreatitis: faʻamaoniga, togafitiga ma meaʻai
  • Pancreatitis togafitiga. O fea fualaau e sili atu?
  • O le a se mea e mafai ona ou 'ai ma le pancreatitis?

Aua e te talitonu i manatu o isi. O le faʻamoemoe o togafitiga o le aia tatau a le fomaʻi. Fefaʻatalanoa ma ia, suʻesuʻeina ma aua neʻi galo o le aoga o le togafitiga faʻalagolago pe faapefea ona e mulimuli i faʻasologa uma a le fomaʻi ma faia togafitiga faʻapolokalame ma togafitiga o togalaau i se faʻalavelave. Ioe, aua neʻi galo e uiga i meaʻai talafeagai. Ia soifua maloloina!

Paʻu mumū ma le mumū o le pancreas ma le vevela

Wormwood ei ai le maualuga o le sulugatiti, sulugatiti, cobalt, calcium, meaola malosi, tannins, carotene, volatile, monocyclic keto ketones ma suauu taua.

O le faʻaaogaina o lenei vailaʻau faʻatagaina e mafai ona faatagaina i le togafitiga o le tele o faʻamaʻi e aafia ai le gastrointestinal tract ma le gall vladder. O vailaʻau o loʻo i totonu o le wormwood e faʻamalosia ai le tafe o le talo ma faʻamaonia ai le lomiina.

Ona o le faʻaleleia o le pulelaʻau o le vai inu, o le wormwood e aoga mo le puipuia o ituaiga masani o cholecystitis ma pancreatitis. O le laau e faʻaaogaina ai le microflora pathogenic ma le inflammatory process.

Mo le togafitiga o le cholecystitis ma le pancreatitis, o loʻo faʻaaogaina ai laʻau ma laʻau o togalaau, lea e aoina ma selesele mai le amataga o le taumafanafana e oʻo i le faaiuga o Iulai. O le susu ua saunia e pei ona taua i lalo:

  1. O se sipuni sipuni o laulaau faatoa filifilia poʻo le afa-sipuni ole laulaʻau ua tuʻuina i totonu o se atigi fagu, ona sasaa lea o se ipu vai inu.
  2. E faʻafefiloi le faʻafefiloi i luga o le vevela vevela mo le 15-25 minute, ona fufulu lea ma ave i totonu o le sipuni pusa tolu taimi i le aso afa ile itula ao le i taumafa.

O le oona o le wormwood o loʻo i ai le ava malosi, lea e faʻasaina mo tagata o loʻo mafatia i le pancreatitis. O le mea lea, e fautuaina e ave le laau o se vaega o infusions ma totogifuapauina e faʻapitoa i le fanua, teritori, se faasologa o le tripartite, togafitiga faafomaʻi, chamomile ma elecampane maualuga.

I le tulaga o ni faailoilo o le televave, lea e aofia ai: vomiting, taotoga, gaioiga vaaia ma le ulu, o le faʻaaogaina o le wormwood e tatau ona taofi vave.

Yarrow ma le pancreatitis ma le cholecystitis

O Yarrow ei ai lona faʻamatalaga e feteʻenaʻi, aʻafia ma le antispasmodic, faʻateleina le tafe o le suasite juice ma le talo ma faʻalautele ai le leo o le manava. O le fusi ua saunia e pei ona taua i lalo:

  • 5-7 g o lau mamago e sasaa ai se ipu vai inu,
  • ua faʻafefiloi le paluga mo le 60-90 minute, pe a uma ona faʻamamaina.
  • o le mea e faʻaaogaina e faʻaaogaina i le aofaʻi o le afa afa i taimi taʻitasi i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

O togatogo aupito sili ona lelei, o mea ia, e faaopoopo atu i le yarrow, calendula, sage, chicory, plantain, sea buckthorn, tifelion ma celandine ua faaopoopo. O le umi o togafitiga e 55-60 aso. A maeʻa le 7-8 aso o le faʻalavelave, e mafai ona toe faʻaleleia togafitiga.

Psyllium fatu

O fatu laau toto o se auala aoga e toe faʻaleleia ai le manava ma le manava, lea ei ai se vaega itiiti o aʻafiaga. O mea totino o mea totino e maua ai fatu e fesoasoani i le faʻamautuina o le microflora o le intestinal ma le processes o le enzyme.

Talu ai ona o latou faʻamalologa, o le faʻagasologa o le toe faʻaleleia o sela ua faʻamaina ua faʻalauteleina ma ua faʻaitiitia le mamafa i luga o le paʻu.

Plantain juice ma infusion e talafeagai mo le togafitiga o ituaiga masani o cholecystitis ma pancreatitis, ao latou faaitiitia le toto toto, faateleina le manava ma faaitiitia mea le lelei e mafua mai i le faagasologa o le le fiafia.

Ina ia ausia le sili ona lelei, o le fatu o le meatain e fefiloi i le tutusa tutusa ma le mint, yarrow, wormwood, tosoina i ni ipu tioata se lua ma ave 180-190 ml faatolu i le aso ao lei oʻo i taumafataga.

Aloe o se faleteuoloa o mea aoga o loʻo i ai se faʻamalologa i gasegase gastrointestinal. O le sua o le laau e faʻaaogaina ai le leaga o faʻamaoniga o loʻo faʻapipiʻi atu i foliga masani o cholecystitis ma pancreatitis.

E fautuaina e le au atamamai le faʻaaogaina foi i le vaitaimi o le toe faʻaleleia. O le sua o le aloe e faʻamaonia le faʻamalositino o le talo ma faatelevave le toe faʻaleleia o mea ua faaleagaina.

Ona o le faʻaogaina o le aʻafiaga o le tino, aʻafiaga ma le malosi lautele, e mafai ai e le laau ona tuʻuina atu le lagolago taua i le tino i le taua faasaga i le pancreatitis ma le cholecystitis.

Burdock fusi

O le Burdock ua avea o se choleretic sili ona lelei ma fualaau faasaina lea e mafai ona aofia i le togafitiga o cholecystitis ma pancreatitis. Burdock e tamaoaiga i suauu oona, tannins, fatty ma organic acids e faʻamalosi ai le tino ma faʻasaʻo le metabolism. E mafai ona e faʻaogaina le fasipolo e fai ma faʻasolosolo i le taimi o le pancreatitis.

Koltsfoot ma calendula mo togafitiga o gastritis erosive ma pancreatitis

O le Kaleula e i ai sona aafiaga faʻamalo ma o se meafaigaluega sili lea e puipuia ai le atinaʻe o cholelithiasis, lea e faʻaosofia ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le pancreas.

O le Calendula o loʻo faʻaalia ai le faʻamaʻi-inflammatory, bactericidal, analgesic ma le aʻafiaga o le tino, faʻamalosia le ala o pancreatitis ma le tele o faʻamaʻi e fesootai ma le gastrointestinal tract.

Mo tagata e mafatia i le gastritis erosive, o le faʻaaogaina o teuteuga o calendula ma coltsfoot e mafai ona faatelevaveina le toe faʻafouina o le mucous membranes ma faʻateleina ai le maualuga o le galuega secretory o le manava.

Fualaau faila mo pancreatitis ma cholecystitis

O tagata e mafatia i le cholecystitis ma le pancreatitis e tatau ona feutagai ma a latou fomaʻi aʻo leʻi amataina se togafitiga faafomaʻi togafitiga, lea e aofia ai deco decorations o laau toto. Afai o le cholecystitis e le faigata ona o le i ai o cholelithiasis, e mafai ona maua le lagolago i le tino e le teuteuga o mea nei:

  1. Ave le 2 vaega o lau o le barberry, chamomile ma nettle.
  2. Ona 3 vaega o le sipuni o le rose, hypericum ma oregano.
  3. A maeʻa ona latou aveina le 5 vaega o plantain, calendula, highlander ma yarrow.

I le saunia o se mea teuteu mai vaega ua taua i luga, e aoga le faʻaaogaina 3 taimi i le aso, 100 ml i le taimi e leʻi leva aʻo leʻi faia taumafataga faatasi ma se vasega o le tasi ma le afa i le lua masina.

O tagata e iai se faʻamaoniga o le "hypermotor form of cholecystitis" poʻo le "pancreatitis i se foliga masani" e mafai ona fautuaina se teuteuga i luga o le faʻavaeina o le tino o le tino:

  1. Ave le mimiti, celandine ma le nettle i tutusa tutusa.
  2. Ona faaopoopo ai lea o le 2 vaega o aʻa o cinquefoil, chamomile ma highlander.

O aʻa o le laʻau, o le plantain, o le caraway ma le St. John's wort grass ua faaopoopo foi i le paluga. E fautuaina e faʻaaoga lenei aoina i foliga o se decoction i le vaitau o le faʻamagaloga i se vasega o le 3 i le 5 vaiaso.

Alcohol, e tusa lava pe laiti, e solia i ituaiga uma o le pancreatiti. Ethanol faʻalavelaveina le faagasologa o le tuʻuina atu o siama pancreatic faatasi ai ma meaʻai ma le okesene, lea e faʻateleina ai le tulaga o le maʻi. O le mea lea, faʻaaoga vailaʻau o vailaʻau faʻamaʻi ma gaʻau ma le faʻaeteete tele i le taimi o le faʻamalologa ma i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

I le tulaga o le pancreatitis chronic, e mafai ona fesoasoani le tinisi o barberry, lea e ave le 1 tsp. faalua i le aso. O le ava malosi Krefei o loʻo faʻaaogaina mo le pancreatitis masani i le aofaiga o le 17-18 faʻafefe 3 taimi i le aso.

O lenei vailaau e faʻafefe ai le le atoatoa o le faʻailogaina o secretory ma faʻamautuina ai le faʻaogaina o le gaioiga. Mo faʻamalositino, faʻasologa o calendula, echinacea ma eleutherococcus aʻa atonu e aofia ai.

O faʻamaoniga i le faʻaaogaina o laau

O teuteuga ma le faʻaogaina o togalaau faʻamaʻi ma laau totō, e pei o se tulafono, e itiiti ifo aʻafiaga o aʻafiaga nai lo vailaʻau faʻapitoa e faʻapipiʻiina. Ae ui i lea, latou te iai foi ni faʻamaʻiloga.

Aʻo leʻi amataina le kosi, lea e aofia ai ala o ausilali, e tatau ona faʻamautinoa e leai se mea faʻafefe ma le le faʻamaoni i vaega taʻitasi o le aoina o le phyto.

O togalaau e togafitia i le vaitaimi o le faʻamaʻaloga o le cholecystitis poʻo le pancreatitis, ma gasegase o le gastrointestinal, i le taimi o le maitaga, lactation, ma le toto faʻasaina le mama.

Ua e matauina se mea sese? Filifili ma taomi Ctrl + Ulufaleia faailoa mai ia i matou.

Tuua Lau Faamatalaga