E faʻapefea ona puipuia le maʻisuka i fafine, alii ma tamaiti ma aloese mai iʻuga?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau lea e afaina ai le faitau miliona o tagata i le salafa o le lalolagi. Agavale le togafitiga, o le maʻisuka e mafai ona taitai atu ai i tauaso, fatuga o fatugaʻo, ma maʻi fatu. O le puipuia o le maʻisuka o le a fesoasoani e tausia oe ma e pele ia te oe i le soifua maloloina.

Aʻo leʻi oʻo i le taimi e ono mafai ona iloa ai le maʻisuka, o le tagata ei ai lona vaitau pe a maualuga le maualuga o le suka suka, ae le tele na mafai ona fuafua le maʻi. E taʻua lenei mea o se predisposition i le maʻisuka.

Auala e Aloese ai mai le suka

E talitonuina i le 70% o tagata, o lenei predisposition e atiaʻe e faʻafesoʻotaʻi le maʻisuka ituaiga 2. O le mea e lelei ai, e mafai ona aloese lenei faiga.

E ui o le tele o tagata e le mafai ona suia le tele o mea lamatia - genes, age, lifestyle lifestyle, e tele mea e mafai ona faia e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻisuka.

O le mea lea, e 13 auala e fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka o le a talanoaina i lalo.

1. Aveʻese le suka ma le faʻamaʻaʻaina o le gaʻo mai le meaʻai.

Puipuiga o le maʻisuka e amata i se toe iloiloga o amioga masani e fiafia i ai le teenaina o meaai pusa. O mea taumafa maualuga i suka ma gaʻo kulimi faamamaina e vave faʻavaveina le amataina ma le atinaʻeina o le maʻi.

O le tino e vave ona faʻaumatia ia mea taumafa i molimula suka o loʻo ulu atu i le totoga.

O le iʻuga, o le toto maualuga o le suka e maualuga, ma o le pancreas e amata ona maua ai le insulin - o le hormone e fesoasoani i le suka mai le toto e ulu ai i isi siama i le tino.

I tagata ei ai le predesposition i le maʻisuka, o tino o le tino e le faigofie i le gaioiga o le inisalini, o le mea lea o tumau pea le suka i le toto. Mo le totogiina o lenei mea, o le pancreas e maua ai le tele o inisalini, ma taumafai ai e toe aumaia le suka i le masani.

O nei mea uma e faʻapupulaina ai le toto o le suka ma le insulin. I le iuga, o le maʻisuka e atiina ae.

O taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega eseese e faʻamaonia ai le sootaga i le va o le tele o le gaosia o suka ma gaʻo faʻamaʻaʻaina ma le maualuga maualuga o le faʻafuaseʻi o le maʻi. E le gata i lea, afai e te faatapulaaina le taumafaina o ia mea e lua, o le a matua itiiti lava le tulaga lamatia.

O se auiliiliga auʻiliʻili o iuga o 37 suʻesuʻega eseese o loʻo faʻaalia ai o tagata e maualuga le faʻaogaina o meaʻai gaʻoloʻo o le 40% sili atu ona atiaʻe le maʻisuka.

Le iʻuga. O mea taumafa maualuga i suka ma gaʻo faʻamaʻaʻaina faʻaleleia le maualuga o le toto ma le inisalini, e oʻo atu ai i le maʻisuka. O le teenaina o ia meaai o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le maʻi.

2. Faamalositino i taimi uma

Ole gaioiga faifai pea o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka.

O le faamalositino e faateleina ai le lagona o le tino i le insulin. O le mea lea, e itiiti le homone e manaʻomia e tausia ai le suka i lalo o le pule.

Ua iloa e saienitisi o le siitia o le malosi o le insulin i le 51%, ma o le siitia o le malosi o le 85%. O le mea moni, o lenei aafiaga e na o le aʻoga e masani ai.

O le tele o ituaiga o gaioiga faaletino e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma le inisalini i tagata e televave pe i ai se predisposition i le maʻisuka. O nei mea o faʻamalosisi, aʻoaʻoga maualuga ma malosi malosi.

O aʻoaʻoga faifai pea e taʻitaʻi atu ai i tulafono faatonutonu sili atu o le gaosiga o le inisalini. E mafai ona ausia lenei mea e ala i le faʻaaluina e oo i le 2,000 calories i le vaiaso aʻo faia le faamalositino.

Filifili le ituaiga o gaoioiga faaletino e te fiafia i ai, lea e mafai ona e faia e le aunoa ma mo se taimi umi.

Aotelega. O le faʻaauau pea o le tino e faʻatupulaʻia ai le lagona o le insulin, e fesoasoani ai e taofia le amataina o le maʻisuka.

3. Inu vai, ia avea ma puna autu o le suavai

O le vai o le vai masani masani lea e mafai e se tagata ona 'ai.

E le pei o isi meainu, o vai e aofia ai le suka, po o tagata e puipuia, poʻo isi mea e le mafaamatalaina.

O mea inu suamalie e faʻateleina ai le lamatiaga o le atinaʻe atili o le faʻamaʻi ma le faʻaalia o le maʻisuka autoimmune latent i tagata matutua (English LADA).

O le LADA o le maʻisuka ituaiga 1 lea e aafia ai tagata e silia ma le 18 tausaga. O loʻo faʻaalia e ala i le le faʻaalia o faʻamaoniga i le laʻitiiti, e faʻatupulaia lemu, e manaʻomia le tele o taumafaiga ma tupe i togafitiga.

E tasi le suʻesuʻega tele sa faia na suʻesuʻeina ai le lamatia o le maʻisuka i le 2,800 tagata.

I totonu o tagata na inuina le sili atu ma le 2 fagu suauu i aso taitasi, o le lamatiaga o le atinaʻeina o le LADA na faʻatupulaia i le 99%, o le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 2 e 20%.

O fualaau suamalie e mafai foʻi ona taʻitaʻia ai le faʻamaʻi.

Vai, i se isi itu, e tele mea aoga aoga. O le mea lea o le faateleina o le faʻaaogaina o le vai o le a mafai ai ona sili atu le puleaina o le suka o le toto ma le insulin.

O se tasi suesuega faasaienitisi na ola i le 24 vaiaso. O le mamafa o tagata na faʻaaoga vai nai lo le gaosia o meainu i le taimi o le taumafataga, latou te maitauina le faateleina o le lagona o le insulin, o le faʻaitiitia o le suka o le toto.

Le iʻuga. O le inuina o le vai masani e fesoasoani i le puleaina o le toto ma le insulin, ma o le a faʻaitiitia le aʻafia o le maʻisuka.

4. Aveese le mamafa pe a iai

E le o tagata uma e maua i le maʻisuka e atoatoa. Ae o loʻo avea pea i latou ma sui e toʻatele.

E le gata i lea, i tagata na muai fuafuaina i le maʻisuka, o le mamafa o le mamafa o loʻo mamafa i le manava, i le ate. O le gaʻo visceral lenei.

O le gaʻo o le visceral faʻateleina e mafua ai le puipuiga o le tino i le inisalini, o le mea lea, i le faateleina o le aʻafia o le atiaʻe o le maʻisuka.

E oo lava ile leiloa o nai pauna e faʻaititia ai lenei tulaga lamatia. Ma o le sili atu ona e le toe maua na pauna faaopoopo, o le a sili atu le aoga mo le tino.

I se tasi suʻesuʻega faasaienisi na aafia ai e tusa ma le afe tagata na i ai se vailaau i le faʻamaʻi. Na maua ai le leiloa o le 1 kg na faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka i le 16%, o le maualuga o le faʻaititia o aʻafiaga e 96%.

E tele ituaiga o meaʻai: o le carbohydrate maualalo, Mediterranean, vegetarian ... Filifili se meaai e fesoasoani e le gata ina paʻu ai le mamafa, ae ia tausia pea i taimi uma masani.

Afai e toe maua e le tagata le mamafa o le mamafa, lea na mafai ona ia faʻaumatia muamua, ona oʻo mai ai lea o faafitauli ma le maualuga o le suka ma le inisalini i le tino.

Le iʻuga. O le mamafa o le mamafa, aemaise lava i le manava, e faʻapupulaina ai le ono mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi. Faʻaitiitia le mamafa i le masani masani faʻaititia.

5. Taofi le ulaula

O le ulaula e mafua ai le tele o faafitauli tau le soifua maloloina, e aofia ai maʻi fatu, emphysema, ma le kanesa o mama, prostate, ma le digestive tract.

E le gata i lea, o le ulaula tapaa ma le inu o tapaa tapaa e fesootaʻi ma le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega o suʻesuʻega eseese e aofia ai le sili atu i le miliona tagata na faʻaalia ai le 44% o le sootaga i le va o le ulaula tapaa ma le faateleina o le aʻafia o le maʻisuka mo tagata ulaula ma le 61% mo tagata e ulaula le silia ma le 20 sikareti i le aso.

Ua iloa e saienitisi, i tagata o le augatotonu oe na lafoaia se masaniga leaga, i le mavae ai o le 5 tausaga, na faaitiitia le aafia o maʻi i le 13%, ma ina ua mavae le 20 tausaga sa le ese i latou mai tagata e le ulaula tapaa.

E taua foi le matauina o tagata e taofi le ulaula tapaa ae o le mamafa tele o loʻo i ai pea le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka pe a mavae ni nai tausaga nai lo latou faaauau pea ona ulaula.

Le iʻuga. O le ulaula e atili ai le aʻafiaga o faʻamaʻi, aemaise lava i tagata ulaula mamafa. O i latou na faʻamalo i mea ua fai ma vaisu ua faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.

6. Taumafai se taumafataga maualalo

O le faʻataunuʻuina o le maʻisuka poʻo le maualalo o le kalama e fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka.

E tele auala e leiloa ai le mamafa, ae o le maualalo o meaʻai e maua ai le tele o le soifua maloloina.

Ua faʻaitiitia le suka o le toto ma le inisalini, ua faʻalauteleina le lagona o le tino i le inisalini, ma o isi tulaga lamatia mo le maʻisuka ua faʻaitiitia.

O taunuuga o le 12-vaiaso le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai o tagata i luga o le taumafataga maualalo o le gaosiga sa i ai le faʻaitiitia o le suka i le toto e 12% ma o le inisalini e maualuga atu i le 50% sili atu nai lo i latou e maualalo le gaʻo meaai.

I tagata mai le vaega lona lua, o le maualuga o le suka na pau i le na o le 1%, ma le inisalini e 19%. O le mea lea na sili atu ona lelei le taumafataga o le ketogenic mo le tino.

Afai e faʻaitiitia le faʻaaogaina o gaʻo i totonu o le tino, ona avea lea o le maualuga o le suka pe a uma ona 'ai e toetoe lava a le suia. O le mea lea, o le tino o le a maua ai sina homone.

I le isi suʻesuʻega, o le mamafa o tagata na maua i le maʻisuka sa i ai i luga o se taumafataga ketogenic. I le averesi, o la latou anapogi o le suka toto ua paʻu mai le 118 i le 92 mmol / L, lea e masani lava. O tagata auai e faʻaititia le mamafa o le tino, faʻaleleia atili faʻamaoniga o nisi o faailoga o le soifua maloloina.

Le iʻuga. O se taumafataga maualalo e maua ai le maua o le toto toto ma le maualuga o le inisalini.

7. Aloese mai le taumafaina o vaega tele.

E tusa pe oe mulimuli i se taumafa pe leai, e taua tele le aloese mai vaega tetele pe a 'aʻai, aemaise lava mo le mamafa o tagata.

O le taumafaina o meaai tele e faateleina ai le maualuga o le insulin ma le suka o le toto.

O le mea lea, o le faʻaitiitia o le tele o tautua o le a faaitiitia ai lenei tulaga lamatia.

O le isi suʻesuʻega umi mo le 2 tausaga na faʻaalia ai o tagata e iai le maʻisuka ma le faʻaitiitia o le tele o lapisi, na maua ai le 46% o le faʻaititia o le lamatiaga o faʻamaʻi nai lo i latou na le mananao e suia soʻo se meaʻai.

O taunuʻuga o se isi suʻesuʻega na faʻaalia ai le puleaina o le tele o tautua e mafai ai ona faʻaitiitia le maualuga o le toto ma le suka, ma le insulin i le mavae ai o le 12 vaiaso.

Le iʻuga. Aloese mai le tele o mea taumafa; o lau predisposition i le maʻisuka ua faʻaitiitia.

8. Aloese mai se olaga ola filemu.

Afai e te manaʻo e puipuia le maʻisuka, e tatau ona e aloese mai se olaga ola mama.

Afai o le tele o le aso e te nofo ai, faʻagasolo sina mea itiiti, ona faʻaalia ai lea o lou olaga.

Ua faailoa mai e saienitisi lana sootaga tuusaʻo ma le faateleina o aʻafiaga o le maʻisuka.

O se suʻesuʻega o taunuuga o suʻesuʻega e 47 na faʻaalia ai o tagata e faʻaaluina le tele o le aso i le tulaga e nofo ai, e 91% sili atu ona mafai ona atiaʻe le faʻamaʻi.

E mafai ona e suia lenei faigofie - alu ese mai le fale faigaluega i itula uma ma savali mo ni nai minute.

Ae paga lea, e le faigofie tele le suia o masaniga faʻavae.

I le isi suʻega, na auai tagata talavou i se polokalame e 12-masina e fuafua i le suia o se olaga ola solo. O le taimi lava na maeʻa ai le polokalama, na iloa ai e le au faʻalapotopotoga ua toe foʻi mai le au auai io latou olaga masani.

Seti ni sini moni ma ausiaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, tautala i luga o le telefoni aoe tu, faʻaaoga faasitepu nai lo le elevise. E oʻo lava i nai mea laiti o le a faʻaosofia ai oe i lau amio feaveaʻi.

Le iʻuga. O le teenaina o se uiga le mautonu e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atiaʻe o le maʻisuka.

9. 'Ai i le Fiber-Rich Foods

O le mauaina o le tino o le tele o fiva e matua taua mo le soifua maloloina o tagata.

E talitonuina o ia ituaiga meaai e mafua ai le maualuga o le toto ma le insulin.

Ua vaevaeina le fiva i ni ituaiga se lua - e mafai ona solu ma e le mafai ona faʻaaoga. O le fiva soluble e faʻafefe ai le vai, filo faʻamalosi e leai.

I totonu o le mea o loʻo i ai meaʻai, filo ma vai e mafai ona faʻaaogaina e fai ai se kulimi e faʻafefe ai le nutimomoia o meaai. E sili atu lemu le suka o le toto.

O le fiva insunsible e fesoasoani foi i le siʻitia o le maualuga o le suka i totonu o le toto, e ui lava e le i suʻesuʻeina le faiga o gaioiga.

O le tele o fiva e maua i totonu ole taumafa e leai se vevela.

Aotelega. O le faʻaaogaina o fiva i totonu o le tino ma taumafataga taitasi o le a puipuia ai le faʻavaveina o meaʻai i le suka.

10. Faʻaleleia lau Vini Vitio D

Vitamin D e tāua tele mo le puleaina o le suka o le toto.

O le mea moni, o tagata e le lava le taumafaina o le vailaʻau A o le a sili atu ona atiaʻe le faʻamaʻi.

Fomaʻi fautuaina e tausia le 30 ng / ml (75 nmol / L) i le tino.

O suʻesuʻega e faʻamaonia ai e maualuga le maualuga o le toto vitamin D e 43% faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka ituaiga 2.

O le isi suʻesuʻega sa faia i Finelani i tamaiti na maua ni vailaau faʻamaʻi.

I tamaiti, o le lamatiaga o le fatuina o le maʻisuka ituaiga 1 e 78% lalo ifo.

E talitonu saienitisi e faapea, o le tele o le vitamini D i le tino e faʻaleleia ai le gaioiga o sela e maua mai ai le insulin, faʻamaonia le toto toto, ma faʻaitiitia le lamatiaga o le maʻisuka.

O se punavai lelei o vaitamini o iʻa ma le ate ate. E le gata i lea, e tatau i se tagata ona faʻaalu se taimi i le la.

O le sili ona lelei o le vitamini D e manaʻomia e se tagata o le 2000-4000 IU.

Le iʻuga. Ave le aofaiga tonu o le vailaʻau D, o le a faʻaitiitia le aʻafiaga o le atiaʻeina o le maʻi.

Auala e Puipuia ai le Maʻisuka

Mo se tagata o loʻo fia iloa pe faʻapefea ona aloese mai le maʻisuka, e mafai ona e tuuina atu ni fautuaga lautele. Muamua lava, e tatau ona e faatea ese le mamafa o le mamafa, aua e faʻagesegeseina ai le metabolism, glucose processing ma isi faiga masani. Leai ni fautuaga taua mo le maʻisuka e tatau ona iloiloina:

  • taumafa faʻaleleia - o le faʻaaogaina o fualaau 'aina ma fualaʻau, o le aofia ai i le lisi o mea aoga e pei o le olive olive, cereals, fat-fat fat and many other,
  • tausia se olaga malosi, lea e aoga i soo se matua, aemaise lava ina ia puipuia ai le maʻisuka,
  • o le faʻaogaina o fatuga atoa o le saito - sisiva vevela ma lanu enaena, buckwheat, millet ma le tele o isi. I le faatauina mai, e fautuaina e faʻamaonia le aofaʻi maualalo ole suka i la latou fatuga,
  • faʻaaogaina o le kofe ma le caffeine pe afai e leai ni faʻailoga mo lenei mea. E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻavaʻaina o le ava e faʻaititia ai le lamatia o maʻi mai le 30 i le 50%.

E fautuaina e teena taumafa vave, faaaoga le kinamoni mo faamoemoega puipuia, aua e fesoasoani i le faʻasaʻoina o le suka. O se tulaga taua o se malologa lelei ma se moe umi, faʻamaloloina o le atuatuvale ma fesootaiga ma e pele. E tatau foi ona avea le fua puipuia o le puipuia o se suʻega toto mo suʻe maualuga.

Aisea e taua ai le vaai i se fomaʻi?

Ina ia mafai ona lelei le puipuia o le maʻisuka, e taua le sailia o le fesoasoani a se endocrinologist. O lenei mea o le a sili ona aloese mai le atiina ae o faʻafitauli. O lenei lisi e aofia ai le faʻaitiitia o le gaioiga o le mafaufau ma le manatuaina, le lelei o le faʻaleleia o le tino, e oʻo atu ai i le le mafaufau ma le le atoatoa i mataupu ogaoga.

O isi faʻalavelave e aofia ai le faʻavavevaveina o galuega vaaia, faafitauli o nifo, gasegase gaʻo ma isi maʻi o le ate. E le tatau ona galo ia i tatou le leai o se faʻafitauli i le tiga, paʻu mamago, faʻapea foi ma le leiloa o le gaʻo o toto toto. Afai e te le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi, faʻamaʻi faʻapitoa e pei o le faʻaleagaina o vae, faʻafitauli i le galuega o le cardiovascular system ma e oʻo lava i faʻamaʻi gangrenous e mafai ona atiaʻe. A o nei mea uma, o le manaʻomia mo se asiasiga taimi i le endocrinologist e le o masalosalo.

E mafai ona aloese mai faʻamaʻi 1?

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

O le maʻisuka ituaiga 1 o se faʻamaʻi pipisi faʻatasi ma le le lava o le gaosiga o le inisalini.O lana lapataiga e le mafaia, e ui lava i le taimi muamua o le siama.

O tagata faapitoa e tosina atu le manatu i le mea moni e mafai ona puipuia le maʻisuka e oo lava i le tulaga o le fanauina o se tamaititi ma fuafuaina le maʻitaga.

O lenei mea e manaʻomia:

  • e le aofia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi, e pei o le rubella, measles, herpes poʻo le faʻalea,
  • tauaveina le susu mo le itiiti ifo i le 12 masina, lea o le a mafai ai ona atiaeina se puipuiga malu i le tamaititi. E tutusa lava le taua mo le puipuia o le maʻisuka i alii ma tamaitai,
  • le aofia ai meaai ma ni faʻaopoopoga faapitoa mai se mea e masani ai, e pei o mea e faʻaleleia ai meaʻai, mea inu, faʻasao ma isi vailaʻau.

O le tausia o lona soifua maloloina i se tulaga sili ona lelei, o le tina faʻamoemoe e maua ai se soifua maloloina mo lana tama. O le mea lea, muamua, e tatau ona auai i le fesili: auala e aloese ai mai le maʻisuka i fafine? O le a avea lenei ma tasi o taʻiala autu mo le puipuia o togafitiga ituaiga 1.

O le maʻi suka ma ona ituaiga

O lenei faʻamaʻi e tupu ona o le le lava o le hormone na gaosia e le pancreas. E taʻua o le inisalini. O lona gaioiga o le feaveaia o le kulukose i tino o le tino. O ia lea e nafa ma le tuʻuina atu o masini ma le malosi ma e masani lava ona maua mai le taumafa. I se tulaga pe a i ai se le maoaʻe o le hormone, o le kulukose o mea o loʻo i totonu o le toto e amata ona faateleina. I nisi tulaga, o le le mautonu o ituaiga mea eseese i le kulukose e mafai foi ona tupu. O mea uma o loʻo taʻua i luga o le hyperglycemia.

O le maʻi suka ua vaevaeina i ni ituaiga se lua:

  • O le ituaiga muamua o loʻo faʻaalia i le maliu o ni paneta peta pancreatic. Latou te nafa ma le gaosia o le inisalini. E tusa ai ma lea, o lo latou oti e mafua ai le leai o lenei siama. O lenei ituaiga faʻamaʻi e masani lava ona maua i le laʻitiiti ma le talavou. E masani lava o le mafuaʻaga mo lenei mea o le vaivaiga o le puipuiga o le tino, faʻamaʻi, faʻasologa o togafitiga. E faʻafuaseʻi ona tupu le maʻi ma mafai ona tutupu i fafine maʻitaga
  • O le ituaiga o maʻisuka lona lua e amata i le matua o le 30-40 tausaga. I tulaga lamatia o le mamafa o tagata. E le pei o le mataupu muamua, o le inisalini i le tino e faaauau pea ona gaosia. Ae ui i lea, o le lagona o le sela e faaitiitia, ma o le kulukose e amata ona faaputuputu i totonu o le toto. O le faʻamaʻi e faʻaali manino lava ia.

Mafuaaga ma faailoga o le maʻi

O le mea moni, o le maʻisuka e le amata mai le maʻila ma ei ai sona lava ala. Muamua lava, e tatau ona mafaufau i mea e mafua ai le atinaʻe o le faʻamaʻi. I le iloaina o ia mea, e mafai ona e amata pulea lou soifua maloloina ma malamalama i le auala e sili ona lelei e taofia ai le amataina ma le atinaʻe o le maʻisuka. O le faʻaalia o le maʻi e mafai ona taʻitaʻia ai:

  • Vaʻaiga faʻasologa.
  • Le lava o se paleni taumafa.
  • Totogi mamafa.
  • Manatua
  • Soifuaga soifua e fesoʻotai ma le maualalo.
  • Smoking ma le ava malosi.

O le mea lea, muamua lava, ina ia aloese mai le maʻisuka i alii ma tamaitai uma, e tatau ona vavaeeseina nei mea. Taumafai e 'ai le mea saʻo, faʻaopoopo meaʻai soifua maloloina. E moni lava lenei mea mo i latou o lo o maua le mamafa i le le mautonu. Ua tumu le Initaneti i fualaau kuka, e tumau pea e filifili i lou tofo. Faʻaitiitia le popole ma ave mea ma le toʻa.

Ole tele o gaoioiga e manaʻomia e le gata mo i latou e lamatia i le faʻamaʻi, ae mo tagata uma foi. E tusa lava pe i ai sau galuega e maua i le maualalo o le taʻavale, faʻaaoga soʻo se minute avanoa mo se totogi laʻititi. Fesoasoani i le puipuia o le maʻisuka o se taʻaloga foi i le ea fou. Taumafai e alu i totonu o le natura pe a tasi i le vaiaso mo lenei faʻamoemoe. O faʻamatalaga nei o le a fesoasoani i le fuafuaina o le maʻisuka:

  • Le fia inu.
  • Eseesega faʻalavelave faʻafuaseʻi pe a faʻaulu, lea e avea ma masani.
  • Le faʻaalia o le moe ma vaivaiga i le tino.
  • Vaaia o le vaʻai. Le foliga mai o le puao i luma o mata ma le felelei o ata.
  • O foliga vaaia o le tele o siama.
  • Paʻu paʻu.
  • Faʻasolo manuia le umi.
  • Tue le paʻu.
  • Tele le fiaai.

Afai o nei faʻaʻailoga e tupu, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi. Ia manatua o le faʻaaliga o faʻamatalaga ua faʻamatalaina o lona uiga o se alualu i luma taua o le maʻi. O le mea lea, o le vave puipuia e tatau ona puipuia ai le maʻisuka. Aemaise lava tagata na o latou tausaga ua pasi le faailoga o le 40 tausaga. O le faʻamaʻi e taatele i fafine.

O meaai lelei o le ki i le soifua maloloina

A fesiligia pe faapefea ona aloese mai le maʻisuka, o le tali o ni laasaga faigofie. Ae e tatau ona faʻafeiloaia i latou i aso faisoo. Muamua lava, matau le paleni o le vai. O le gaioiga o le suka i totonu o masini e mafai ona le gata i le i ai o le inisalini. Mo le malosi atoa, e manaʻomia le vai.

Inu se lua ipu vai i le taeao. Fai le faiga tutusa ao leʻi 'ai. E manaʻomia le avea ma tautotogo. Afai e le maua lenei mea, ona e taumafai lea e faʻatau vai mama i le faleoloa. O le mea autu o le vai e tatau ona leai se gaʻo. E le fautuaina le faʻaaogaina o le tafe, e pei ona maua ai le faamamaina o vailaʻau. Taofi le amataina o lau taeao i le kofe ma le lauti. Aveese meainu mai le kuka mai au mea taumafa. Ae maise lava le lafoaia o ana meaʻai e pei o le "Pepsi", "Coca-Cola."

Le isi, paleni lau mea taumafa. Muamua, o se togi maualalo.

Taumafai e 'ai naʻo meaai e maua ai se lagona o le atoatoa mo se taimi umi.

O le mea lenei e tatau ona e gauai faapitoa i ai. E taua le amataina ona 'ai meaai a le vailaau, faʻatoʻa faʻatoʻaina, pi, lentils, fualaau faisua. Afai o loʻo e lamatia i faʻamaʻi, ia mautinoa ia aofia ai tamato, greens, beans, walnuts in your diet. O se manatu lelei foi le amata ona 'ai o fualaau suamalie. Aua le faʻagaloina le avanoa e amata ai ona 'ai fua. I aso uma, taumafai e ai le 500 kalama o fualaʻau ma le 200 kalama o fua. O le faʻaesea o faʻi ma vine, o le a lafoaia. E mafai ona e 'ai falaoa lanu moana, aano o manu (na o le kuka), cereals.

Afai o loʻo e mamafa tele, e tatau ona e mafaufau e uiga i le taofia o meaai pe a maeʻa le 18.00, aemaise lava mo tamaitai. Faʻalogo lelei i le teenaina o aano o manu (falai ma ulaula), susu (tasi), fua o le falaoamata. Manatua falai, gaʻo (meaai vave), meaʻai vevela, meaʻai vevela. Taofi le faʻaaogaina o mea faʻamaonia, eseese sauʻai, ava malosi. I le tulaga lelei, e tatau ona faʻatalanoa lau fomaʻi e uiga i filifiliga o meaʻai. O se numera tele o tamaitai e taumafai e faʻaaogaina mai a latou uo, ae o le mea sese lenei. O le mea pito sili ona taua o le atiina ae lea o se masani i aso uma o lau meaʻai, ma ia le faia se taimi mo se taumafataga.

Faʻaauau aʻoaʻoga ma le pulea e le tagata o ia lava

O faʻamalosi tumau e fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka. O lenei mea o le a taofia ai le kulukose mai le mautu i totonu o le tino. Taumafai e faʻaalu pe a ma le afa itula i le aso i le aʻoga. Afai e le mafai ona e galue i lenei faiga, ona e malepe ai lea i auala mo ni nai minute. Aoao e fai taga i le taeao. Aua e te paie i le olaga i aso faisoo. Ave i luga o faasitepu, ae le o le lifi. Savalivali i le nofoaga o galuega poʻo se isi fale. O nei metotia uma e le manaʻomia ai le teuina o tupe poʻo soʻo se taumafaiga e le mafaufauina.

Faʻalogo i le auala e mafai ai e vasega yoga ona puipuia le maʻisuka. Saini mo vasega ma tuʻuina atu i ni nai aso i le vaiaso. I le faʻaopoopoga i gaoioiga faaletino, o nei faʻatinoga o le a maua ai e oe le filemu o le loto ma le toafilemu. O vasega faʻaleleia e lauiloa i le tele o fafine, o se fesoasoani lelei foi lea e vave vave ona taofia ai le maʻisuka. E le gata i lea, o faʻatalatalanoaga a le au fai aʻoaʻoga o le a faia se matafaioi taua mo se avega lelei i aso muamua o aʻoaʻoga. O le tino lauiloa a le tino o le a avea ma se filifiliga lelei mo tamaitai, o le a fetaui lelei foi i lou olaga o le olaga. E na o le sefululima minute i le aso na te aveina ai oe.

Tausia ou neura ma aloese mai tulaga faʻalavelave pe a mafai. Aoao e pulea ou lagona. Mo lenei mea, e mafai ona e faʻaogaina le faʻaaogaina o le auto, mafaufau loloto. I lenei mataupu, taumafai e feutagai ma tagata tomai faapitoa. Faʻalogo lelei, toʻafilemu musika. Taofi poʻo le faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga ma tagata oe atonu e le faʻamaonia oe. Afai o lau galuega e aofia ai le le mautonu, ona mafaufau lea i le suiina. Manatua o le soifua maloloina e sili atu ona taua.

E leai se tulaga e le amata inu ai fualaau ma isi vailaau tutusa, lea e masani lava mo tamaitai. E mafai ona taʻitaʻia ai lou tulaga. Lafoaia le masani o le "faoa faamalosi" lagona. Lelei matamata i se tifaga, faʻalogologo i musika, tafao ma uo. O le pulea e le tagata o ia lava o se vaega taua e le gata o le puipuia ma le maʻisuka, ae o le faavae foi mo se soifua maloloina. Taofi le faʻaaogaina o sikareti e avea o se mea e pala. E le o se auala aoga e faatoafilemu ai. E le gata i lea, o le ulaula e faʻateleina ai le atinaʻe o le maʻisuka.

Muamua - o lona uiga o le faʻaauupega

Amata ona matauina i se falemaʻi. Lagona le saoloto e faʻatalanoa se tagata e finau. O lenei fuataga o le a mafai ai e oe ona pulea lelei lou tulaga. E le gata i lea, o le maʻisuka e mafai ona mafua mai i se faʻalavelave pe a mavae se gasegase. E oo lava i vai masani masani e mafai ona avea ma amataga o le atinaʻeina o le faamai. O i latou e popole i lo latou soifua maloloina ma asiasi atu fomaʻi ua iloa le faigofie ona aloese mai le lamatia o le maʻisuka i alii ma tamaitai.

Afai ua silia ma le 40 tausaga o lou matua, ona mautinoa lea e suʻe suʻega kulukose i le ono masina. O le puipuia o le maʻisuka i fafine e mafai foi ona faia i fualaau faasaina. Ae peitai, o nei gaioiga uma e tatau ona matua vavalalata ma lou fomaʻi ina ia aloese ai i ni mea faanoanoa. O le mea pito sili ona taua e manatua ai, o mea uma e puipuia ai le maʻisuka e tatau ona faʻaaogaina ma le loto pulea lelei ma se uiga gafatia i lou soifua maloloina. O lenei mea o le a fesoasoani e foia ai soʻo se faʻamaʻi.

11. Faʻatapulaaina le faʻaaogaina o mea taumafa faʻasamalaina

O le auala sili lea e faaleleia ai lou soifua maloloina.

O faʻafitauli uma o le soifua maloloina o tagata e fesoʻotaʻi ma le kuka, e aofia ai faʻamaʻi fatu, gaʻo, ma le maʻisuka.

E saʻo le talitonu o saienitisi faapea o le faatapulaaina o le taumafaina o meaai kuka kuka i luga o suauu fualaau aina ma ituaiga uma o mea faaopoopo e mafai ona puipuia ai le maʻisuka.

O lenei mea o le a faafaigofieina e ala i le taumafaina o taumafa atoa - nati, fualaau faisua, fualaau faisua ma isi meaʻai.

Ua iloa e saienitisi o meaai kuka kuka e faateleina le lamatiaga o maʻi e 30%. I le taimi lava e tasi, o meaʻai atoa e faʻaitiitia ai.

Le iʻuga. Faatapulaa le taumafa o meaai kuka, ia 'ai atili meaai uma e tumu i elemene.

12. Inu le kofe ma le lauti

E ui o le vai e tatau ona avea ma punavai autu o le suavai mo se tagata, e aoga foi le aofia ai le lauti ma le kofe i lau meaai.

O suʻesuʻega e faʻamaonia ai o le faʻaaogaina o kofe i aso uma e faʻaititia ai le lamatiaga o le maʻisuka i le 8-54%. O le a sili atu le lelei ma le tele o taumafa.

O le mea lava e tasi e alu i le lauti caffeinated. O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o aʻafiaga o faʻamaʻi o loʻo matauina i tamaitai ma le mamafa o tagata.

Teu ma le lauti ei ai antioxidants e taʻua o polyphenols, lea e puipuia ai le tino mai le maʻisuka.

E taua le faaopoopo atu o le tuufaatasiga o le lanu lanumeamata ei ai se vaega o le antioxidant component - epigallocatechin gallate (EGCG), lea e faaitiitia ai le maualuga o le suka o maua i le ate ma faateleina ai le lagona o le insulin.

Le iʻuga. Tea ma le kofe e faʻaitiitia ai le suka toto, faʻalauteleina le lagona o sela i le inisalini.

E faʻapefea ona puipuia le maʻisuka ituaiga 2?

E le pei o le ituaiga 1 faʻamaʻi, o lenei ituaiga o suka suka mafai ona puipuia pe afai e mulimulitaia ia fautuaga faʻapitoa.

O le mafuaʻaga o le faʻaalia o lenei ituaiga o faʻamaʻi o se olaga le talafeagai, faʻaalia i meaʻai paleni, popolega, leai se gaioiga faaletino.

I lenei tulaga, ina ia aloese mai le maʻisuka, o le ae manaomia le tausisia o tulafono e pei o le faia o se meaai e faavae i fualaau faisua fou ma fualaau. Mo le lelei o le gaioiga o totoga o le tino, ua fautuaina e lafoaʻi vave meaʻai gaʻo, lea e tatau ona suia i le gaosi susu. O le sili ona taʻutaʻua ma faigofie ona maua, o fatu fatu o fatu fatu.

E taua tele le fesuiaiga i meaʻai paleni, o lona uiga o le taumafa i le lima lima i le aso i ni vaega laiti. Afai e te manaʻo i se meaʻai, e mafai ona e faʻaogaina le pala. Ina ia puipuia le maʻisuka ituaiga 2, e tatau foi:

  • Aua e te 'ai ma' aua le 'ai tele i le po. O le maualuga o le lua itula ao lei alu i le moega, e mafai ona e 'ai le 100-150 ml o kefir,
  • aloese mai le faʻaaogaina o vai manogi ma isi mea tutusa, aua latou te faʻaosofia ai le faateleina o le toto suka,
  • aloese e faaaoga lauti, roll rolls ma keke,
  • Faʻaalositino masani ma faʻamalositino i fafo i aso uma. E tusa ma le 30 minute o le a sili atu nai lo le aso.

E taua tele le mafaufau i le matua o le tausaga, aua a uma le 50 tausaga i alii ma tamaitai, o le a mafai ona tuputupu ae le maʻisuka i le malosi. E moni lava lenei mea mo i latou ua uma ona iai ni mataupu faapena io latou aiga. O i latou o loʻo aʻafia i le vaega o aʻafiaga, e taua tele le mataʻituina o le taumafataga: faʻatau le suka, suamalie, sukalati, meli ma isi mea faapena. O gaʻo manu e tatau ona suia i gaʻo fualaʻau, aua e sili atu ona lelei le gauaiina e tagata matutua. E le gata i lea, o le meaai e tatau ona faʻamalosia i fila ma meaʻai susu. I le noatia ma le fai fuafua i aiaiga ua tuʻuina atu, faʻatalatalanoaga faʻapitoa faʻapitoa ma faʻatautaia taimi, o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 o le a matua le mafai.

13. Faʻaaoga mea taua e masani ai

E tele vaega e mafai ona faʻaleleia ai le lagona o le insulin ma faʻaitiitia ai le ono mafai ona atiaʻe le maʻisuka.

Curcumin o se vaega o mea manogi manogi, o le mea taua i le curry.

O loʻo i ai malosiaga malosi e tetee ai, na faʻaaogaina i Initia e avea o se auala o togafitiga Ayurvedic.

Curcumin e mafai ona aoga e tetee atu i le gasegase, ma faʻaititia ai le tele o faailoga i tagata ei ai le predesposition i le maʻisuka.

E ia te ia foi se gafatia ofoofogia e faʻaitiitia ai le faʻafitauli i le inisalini o le hormone ma faʻaitiitia le lamatiaga o le faʻaleleia atili o le faʻamaʻi.

O le suʻega, lea e 9 masina, e aofia ai le 240 tagata na iai le predisposition i le maʻisuka. Na auai tagata auai i le 750 mg o curcumin i aso taitasi, e leai se tasi oi latou na atiaʻe le faamaʻi.

Latou te faʻalauteleina le lagona lelei ile inisalini, faʻaleleia le faʻatinoina o suauu pancreatic e maua ai hormones.

O Berberine o loʻo i ai i le tele o ituaiga o afu ma ua faʻaaogaina i togafitiga faʻa-Saina faaleaganuu mo le tele o tausaga.

E faʻaitiitia ai le vevela, faʻaitiitia ai cholesterol ma le tele o isi faʻailoga o le tino.

E taua tele le fai atu o le berberine e mafai ona faʻaitiitia le toto toto i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

O se suʻesuʻega maeʻaeʻa o suʻesuʻega e 14 i lenei vaega na faʻaalia ai o le suauu e lelei tele i le faʻaitiitia o le suka o le toto e pei o Metformin, o se tasi o togafitiga sili ona tuai ma sili ona lauiloa.

Talu ai ona o le berberine e faʻateleina le lagona o le inisalini ma faʻaitiitia le aofaʻi o suka o loʻo gaosia e le ate, e le tatau ona fesoasoani i tagata e iai le predisposition i le maʻisuka.

E leai ni suʻesuʻega na faia i lenei autu.

Talu ai o le gaioiga a le vaega e malosi tele, e le tatau ona faʻaaoga e togafitia ai le maʻisuka ma isi vailaʻau e aunoa ma le fautuaga a se fomaʻi.

Le iʻuga. Curcumin ma le berberine faʻateleina le lagona o le inisalini, faʻaitiitia le toto suka, ma puipuia ai le maʻisuka.

E faʻapefea ona le maua le maʻisuka - faaiuga

E mafai ona e pulea le tele o mea e aafia ai le atinaʻeina o le maʻi.

Aua e te ita pe afai e iai sou maʻisuka, e tatau ona e mafaufau e uiga i le suia o le tele o vaega o lou olaga o le a fesoasoani e faaitiitia ai le lamatiaga o le atinaeina o nisi vaega o le maʻi. O le puipuia o le maʻisuka e mafai ona matua aoga pe afai e te faia lenei mea i se taimi vave e mafai ai.

Filifilia o meaai sao, suia o lou olaga o le a fesoasoani e puipuia ai le maʻisuka.

Puipuiga o le faamai i tamaiti

O le faʻapitoa faapitoa e tatau ona iai le fesili pe faapefea ona aloese mai le maʻisuka i tamaiti. E ui i lo latou laʻitiiti, atonu latou te lamatia pe afai o se maʻi na maitauina i soʻo se aiga vavalalata vavalalata. O le isi itu e tatau ona manatu i ai o le mea sese, o le a amataina mai i se talavou. E mafai ona taʻitaʻia e le gata i le maʻisuka, ae faʻapea foi i isi faʻamaʻi: o le tino o meaʻai, iodine deficiency, calcium ma isi elemene.

E pei ona uma ona faʻamatalaina, o le a sili atu ona fetaui i le susu ile tamaitiiti ile tausaga e tasi e faʻamalosi ai lana puipuiga. E taua tele le faʻasaʻoina o meaʻai, faʻaitiitia le laʻau, meaʻai vave, gaʻo, falai. Afai o loʻo lamatia le tamaititi, o le mea lea o le a mafua ai ona maua le maʻisuka ituaiga 1.

E fautuaina ina ia faʻamalosi le tamaititi, ae i lenei tulaga e taua le aua nei faʻaaogaina. Afai e le o iai ni tamaiti i lenei mea, pe latou te le tali lelei i ia ituaiga o taualumaga, o le a sese le faʻamalosia oi latou e faʻalauiloa atu. I lenei tulaga, o le gaioiga faaletino, auai i soo se taaloga, o le a avea ma se isi mea.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

E manaʻomia e matua ona mataituina ma le totoʻa le metabolism o le tamaititi, o le galuega o le endocrine ma le pancreas. Mo lenei mafuaʻaga, e tatau ona faia se numera o suʻega taʻitasi i tausaga taʻitasi mo faamoemoega faʻasolosolo: ultrasound, toto, urine ma feces tests. O lenei mea o le a mafai ai e matua ona iloa le suiga i le tino o le tama ma, pe afai e tatau ai, ia faia ni fuafuaga toe faaleleia.

Tuua Lau Faamatalaga