E mafai ona ou 'aina fatu o le sunflower mo le maʻisuka?

O le tele o le maʻisuka o loʻo iloa lelei meaʻai e mafai ona faʻatagaina mo o latou gasegase ma e tatau ona aloese mai ai, ae a oʻo mai i ni mea patino faapitoa, o le a tulaʻi mai masalosaloga saʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona 'ai fatu i le maʻisuka ituaiga 2? E faalagolago i le tele o mea, o le auiliiliga e mafai ai ona aloese mai se taufaʻatauga tau soifua maloloina ma faia le filifiliga saʻo.

Glycemic index and nutrition value of seeds

E pei ona e iloa, o le sili ona lauiloa i le lalolagi atoa o ni fuālaʻau manogi, e pei o ni tamai moli malamalama, o loʻo ufiufi i totonu o se paʻu uliuli lanu uliuli. Mai i se tulaga tau pisinisi, o le taua o nei fatu o loʻo taoto i le mea moni o loʻo avea i latou ma mea e gaosia mo le gaosiga o le suauu sasili, ma e na o le lona lua latou te maua ai se soifua maloloina ma le lelei lea e lauiloa i le faitau aofaʻi. I le iloiloina o le taua o le fatu o fatu, e mafai ona e vave matauina o se meaai maualuga-kalori (580 kcal mo le 100 g.) E le sili atu le tele o meaai, ae e tele foi ituaiga o aano o manufasi po o meaʻai susu. Mai lenei mea e mafai ona tatou faia se faaiuga tuusaʻo e faapea, o le maʻisuka, e tatau ona e faʻaaoga lelei fatu, ona o le tele o taumafataga o le maʻisuka lea e faʻamoemoe i le faʻamalolo ma le faʻaitiitia o le mamafa e faʻatonutonuina ai le aoga o le kalori i aso taitasi.

O ia ituaiga o kalori maualuga e fuafua i le tele o fualaau faisua i fatu o le sunflower: e tusa ai ma fuainumera eseese, e oʻo i le afa afa o fatu taʻitasi. O le isi 20% o le mamafa o fatu o loʻo i totonu o vailaʻau (sugars ma fiber diet), lea e tatau ona mafaufauina mo le maʻisuka. E tusa ma le aofaiga o fatu o loʻo i ai le palatini.

Ae o le faasinomaga o le fuainumera o lenei oloa, e tusa ma le 15 iunite i le tulaga o kernel mata, ma le 35 iunite i le 100 g. fatu suamalie.

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o fatu o le sunflower i le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2

O le mea lea, o fatu mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona manatu i ai o meaʻai leaga ona o la latou kalori o meaʻai, gaʻo gaʻo ma le i ai o gaʻo, lea e sili atu ona moni pe a oʻo mai i fatu falai - o se togafitiga sili ona lauiloa mo le tele o le maʻisuka. Ae e mafai ona 'ai i latou i le maʻisuka? I le uma, o loʻo i ai o latou uiga le lelei.

O le 'ai o fatu o le sunflower e le gata ina mafai, ae e tatau foi, talu ai e faaopoopo i le afaina i le ola maloloina o le maʻisuka, latou te tauaveina le tele o faamanuiaga. Muamua lava, e talisapaia i latou mo le maualuga o mea o le tele o vitamini ma elemene e sili ona talafeagai mo le tino. Mo se faataitaiga, 100 gr. o fatu e aofia ai le 125% o le fua ole aso o le vitamini E, faapea foi ma le 30 i le 70% o le aofaiga ole vitamin B3, B5 ma le B6.

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻi suka o le a alu i totonu o le 10 aso pe ae inu i le taeao. »Faitau atili >>>

E iai foʻi le tele o elemene, o loʻo aofia ai le tele o fatu:

O se taunuuga, o le faʻaaogaina masani o fatu o le sunflower e mafai ona faʻaleleia atili ai le ola maloloina o se tagata maua i le maʻisuka, e aafia ai totoga eseese ma auala o le olaga. Muamua, o le gaosiga o le tino e masani ona faʻapitoa ma o le a faʻaleleia le metabolism, ma o le a suia le fasi fualaau mo le lelei. E le gata i lea, o le ai ai ni faʻaleleia i le fatu ma le tulaga o le toto toto, o loʻo i ai i le muamua e mafatia i le maʻisuka. O isi mea faʻapitoa e aofia ai le faʻaleleia atili o le vaʻai, toe faʻafouina o le paʻu ma le aoga o aʻafiaga o fatu i luga o le tino. Ae taua, peitaʻi, ia manatua o loʻo tatou talanoa e uiga i fatuga mago mago. Fafagaina i latou i se pelesi, o le tagata maʻi e faʻapipiʻiina le mea o loʻo i ai meaʻai, ma faʻanua pe faʻaaogaina fatu e sili ona leaga mo le maʻisuka.

Contraindications aemaise lava mo le maʻisuka

E pei ona uma ona taʻua, o fatu mo le maʻisuka e fautuaina mo le faʻaaogaina i na o le tasi le fomu - mago, ma e ui lava e itiiti ifo i le tofo i fatu e kuka i le masima, e tatau ona tuʻuina atu le fiafia i le soifua maloloina. E pei lava o isi oloa, o fua o le sunflower e faateleina ai le toto suka, ae o la latou faasino igoa e i ai i le tulaga mai i le maualalo i le ala, o lea e tatau ai ona e gauai muamua i le kalori o le oloa.

Mo tagata o loʻo i ai le ogaoga o le meaʻai, o faʻamaʻi fatu ua fetoʻaina uma lava, ae mo le maʻisuka, o lona mamafa o loʻo i se tulaga talafeagai ma o le maʻi o le maʻi e malu, e mafai ona e 'ai sina mea itiiti pe faalua i le vaiaso.

Ole vaega ole vaega e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi, o ia o le aofia ai fatu i le meaai e tatau ona faamaopoopoina, ae i le averesi, o le taimi na faatagaina e tutusa ma le lua punetini (tusa o le 75-100 gr.).

E tatau ona e gauai atu i faʻasagaga o loʻo i ai nei i le faʻaaogaina o fatu, lea e masani ona fesootaʻi atu i faʻafitauli i le vaega o meaʻai, talu ai o fatu o le sunflower o se "mamafa" meaai mo ia. O le mea lea, e sili atu ona lelei le mumusu e 'ai i latou mo soʻo se pathologies uluaʻi i totonu o le gastrointestinal tract, o loʻo i totonu o le gaioiga laititi, faʻapea foʻi ma le solia o le malosi o le siosiomaga i totonu o le manava. O lenei oloa e tatau ona aloese mai faʻamaʻi pipisi o le pancreas poʻo le ate. Ma le mea mulimuli, i nisi tulaga, o le le gauai o le tagata lava ia i fatu e ono tupu, mafua mai i allergies i suauʻu ma mea o loʻo aofia ai.

Faʻafefeteina faʻafefeteina o fatu sunflower

O togafitiga faafomai e fautuaina ai le maʻisuka e gauai atu i le sauniuniga o le afu mai fatu o le sunflower, lea e leai se faʻailogaina mo faʻamaʻi poʻo tausaga matua. Ina ia saunia, o le a naʻo le lua mea e manaʻomia: 500 gr. fatu lanu i totonu o fagu ma lua lita o vai ua tunu. O le faagasologa e aofia ai ni gaoioiga se fa:

  1. fatu e tatau ona sasaa i totonu o se apa ma sasaa vai malulu,
  2. o le pan o le a oʻo mai i se vevela i le vevela vevela, ona faʻauʻuina lea o le afi i le mea itiiti, ma faʻafela le susu mo le isi lua itula,
  3. pe a uma ona aveese le vai mai le afi, e faʻatagaina e faʻaliliu, ona fufuluina lea i totonu o le susu,
  4. Ina ia faamaeaina le sauniuniga, e tatau ona faatagaina le vai e faʻaaoga mo se aso.
.

I le gasologa o le aso, e tatau ona faia ia vailaau faʻataʻitaʻi i ni tamai sipuni, ma o le aofaʻi o fualaau o aso taʻitasi e tatau ona tusa ma le 100 ml. O le tulaga masani o le togafitiga e masani ona lua vaiaso, i le faaiuga o le a matauina ai e le tagata maʻi le faatulagaina lelei o le toto, faaleleia atili o le paʻu ma le faamalosia o le puipuiga.

Lauina o fatu i ipu

O le gozinaki suamalie o se tasi lea o laʻau e sili ona lauiloa e faʻavae i luga o fatu o le sunflower, e ui i lea, e maualuga le suka, o se togafiti e faasa ona 'ai. Ae ui i lea, o fatu ua maua la latou talosaga i le tele o isi fua. Mo se faʻataʻitaʻiga, e faʻaopoopoina i le paluga pe a tao le falaoa poʻo kuki, e faʻapipiʻi faʻatasi ma fualaau eseese ma nati. O le taunuuga o ni mea manogi lelei e faʻapipiʻi ai aoga o le tele o oloa.

O le isi auala faigofie e maua ai fatu o le faʻaopopoina lea i salati i le na o le tilotilo ma faaopoopo atu i le vaega o loʻo totoe. Ona o lona agavaʻa ma foliga matagofie i tulaga o mea tau meaʻai, o nei fatu e mafai ona faʻavasegaina ma teuteu ai se meaʻai: afaina, aano o manu, iʻa ma faʻatoʻa.

Ma le mea mulimuli, afai e te manaʻo ai, e mafai ona e faia se ituaiga o "cocktail" o fatu ma fatu o aganuu eseese, e aofia ai le la, pumpkin, flax, cedar, peanesi, cashews, pistachios ma le tele o isi. O le taunuʻuga o se mea faʻamalosi e faʻamaoa i le tele o igoa o vitamini, micro ma macro elemene ma isi tuufaatasiga eletise.

O faʻamanuiaga o pamu pini

O le suamalie fatu o se isi mea e sili ona fiafia i ai le tele, lea e faʻaaogaina foi i foliga mamago pe a uma ona faʻamamā mai se peʻa malosi. O i latou, e pei o fatu o le sunflower, o loʻo i ai se aofaiga tele o gaʻo gaʻo:

  • linoleic
  • faila
  • palmitic,
  • taʻavale.

Ae ui i lea, e tele naua mea aoga i totonu, faʻafetai i mea e mafai ona 'aina i sina vaega ole maʻisuka. Mo se faʻataʻitaʻiga, o fatu o le pumpkin e mauʻoa i le phytosterols, o meaola faʻamalosi, vitamini C ma B1, carotene ma amino acids, o loʻo i ai se aoga tele i le soifua maloloina o le maʻisuka. E taua le matauina o le i ai o elemene o elemene, e aofia ai magnesium, phosphorus, uʻamea, kopa ma le zinc. O nei mea uma e avea ai le pauu ma fatuga o se mea aoga tele mo le tino, ma e sili ona talisapaia mo latou aafiaga o le gataifale ma le aoga aoga i luga o le gutu prostate.

Laʻau ma le maʻisuka

O fatu o le fana o se mea e sili ona taua o omega-3 gaʻo gaʻo, lea e manatu i ai o se tasi o maa tulimanu o soʻo se meaʻai, e faigata ona faʻamaualuga i le tulaga o le maʻisuka ituaiga 2. O nei fatu, e pei o le suauu mai ia i latou, ua lauiloa i tala faʻasolopito mai anamua e avea o se sui anti-inflammatory o loʻo i ai foi ni mea e teu ai ma faʻafesoʻotaʻi. O le falemaʻi faʻamalositisi faʻaonapo nei e faʻaaogaina ma le faʻaaogaina fatu lili e fatuina ai fualaau faasaina e tau i le tetee i le atherosclerosis.

O le maʻi suka na fautuaina e DIABETOLOGIST ma le poto masani Aleksey Grigorievich Korotkevich! ". faitau atili >>>

I le faʻaopoopoga, o le faʻaaogaina fafo o le suauʻu suauu faʻamalosi lelei e togafitia ai soʻo se paʻu mumu poʻo se faʻavelaina o le vevela. Ma le mea mulimuli, faʻatasi ai ma le cholecystitis, o lenei oloa e faʻaaogaina o se laxative ma diuretic. I le faaopoopo atu i le 'ai o fatu lili i foliga masini, e mafai ona gaosia i le falaoamata ma faia mai ia i latou falaoa, lea o le a sili atu le aoga o le maʻisuka nai lo le paʻu poʻo le rai.

Tuua Lau Faamatalaga