Lopirel: analogues, tuufaatasiga, vailaau, faatonuga mo le faʻaogaina, faʻamaoniga ma le faʻasaʻo

Le vaega malosi o le vailaʻau filifilia faʻalavelaveina le faʻamalosia o le molecule ADP faatasi ai ma tali o loʻo i luga o le fogaeleele peleti pepa. O le mea lea, o le faʻafouina o le faʻalavelave GPIIb / IIIa ma faaputuga faapipii ua le mafai. E faapena foi clopidogrel faʻalavelaveina faʻaosoosoina faiga faʻavaeina e isi tagata faʻatau. Platelets o loʻo faʻaleagaina ma ua le mafai ona faʻagasologa seia oʻo i le faaiuga o le taamilosaga o latou olaga. tuufaatasiga.

A maeʻa ona mauaina muamua le vailaʻau, o le a amata ona tupu se faʻaaliga antithrombotic, o le maualuga o leukocytes ua faʻatuina e 3-7 aso o le pulega. I le averesi, 5 aso pe a uma le faʻamalolo o togafitiga, faʻalauteleina o le platelets ma le umi o le toe foʻi mai o le toto i le laasaga muamua.

O le vailaʻau e vave lava ona faʻaaogaina i totonu Fale gasegase. Ae ui i lea, o le faʻamasinoga clopidogreli le plasma e maualalo, o le absorption e 50%. O le fualaau faasaina e pipii lelei i masini o plasma toto.

O le Clopidogrel e maua i le ate, e tusa ma le 80% o metabolites e maua i le plasma e le o toaga. Gaioiga gasegase, lea e maua ai le mea e tatau ai anti-tuufaatasiga gaioiga, e faia i se tali o le oxidation, aofia ai isoenzyme o le cytochrome P450 - 2B6 ma le 3A4. O le metabolite lava ia e vave ona gaoioi ma platelets ma e le maua i le plasma toto.

O le afa o le ola e 6 itula mo le mea galue ma le 8 mo lona le gaioiga faʻaleagaina. O oloa e faʻateleina i le urine ma feces.

O tagata o loʻo mafatia mai le faaletonu ogaoga, o le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau e 25% pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

Faailoga mo le faʻaaogaina o Lopirel

O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e puipuia ai faʻasolosolo o le thrombosis i tagata taʻitoʻatasi o loʻo mafatia i se maʻi pipisi e mafua ai ona maʻi:

Faʻaalia foi mo le faʻaaogaina atherothrombotic faʻafitauli i tagata mamaʻi na mafatia faʻaleagaina o le myocardial, se afainai ai togafiti faʻapitoa o le faʻalavelave tupu. I lenei tulaga, o le vailaau e faʻaaogaina e avea o se mea faʻapipiʻi.

Contraindications

E le o faʻamaonia le fualaau:

  • i le ogaoga foia le ate,
  • maʻitaga ma fafine lapatai,
  • i afaina o le hemorrhagic,
  • i tui faʻapipiʻi, manava o le manavaleai se faʻamatalaga ulcerative colitis, tumema o le tino, tuberculosis ma hyperfibrinolysis,
  • tamaiti ei lalo o le 18 tausaga
  • i allergies i vaega o le vailaʻau,
  • ma le le faapalepale galactose.

Faʻaeteete e tatau ona faʻaaoga pe a faʻapipiʻi le vailaau faʻasaina acetylsalicylic acid, NSAIDs, Heparin, taufaasese, ma le le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, aʻo leʻi faia taotoga.

Lopirel, faatonuga mo le faʻaaoga (metotia ma metotia)

O pusa e faia i le tautala, e tusa lava po o le a le faiga o taumafataga.

Faatonuga mo le faʻaaoga Lopirel (75 mg)

I le avea ai o se tulafono, ma faʻaleagaina o le myocardialafaina o le ischemic, o gasegase e maua i faʻamaʻi faʻamaʻi i totonu o le itu i tua o loʻo faʻatulagaina 1 papalama 1 taimi i le aso.

Umi o le taimi o le faʻatagaina pe a uma fatu fatu - mai le 1 i le 25 aso, pe a uma taʻavale - 7 aso poʻo le 6 masina.

Afai o le maʻicoronary syndrome e aunoa ma le siitia ST pe na faia fomaʻi faʻamaʻi, ona amata lea o le togafitiga i se fualaau o le 300 mg, ona 75 mg (tasi le papa) e faatonuina i lea aso ma lea aso mo le 3 masina (e mafai ona faaopoopo le vasega ile tausaga e tasi). I ia faʻamaʻi, e pei o se tulafono, toe faʻatulagaina aesalicyl salicylic acidO le togafitiga fautuaina o le 100 mg.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Lopirel o loʻo iai i ni pepa i totonu o se atigi ata: lapotopoto, biconvex, piniki, ma le "I" togitogi i le tasi itu (7 po o le 10 ipu i totonu o se pusa paʻu: i se pepa pepa pepa o le 1, 2, 4 poʻo le 8 paʻu, 7 papa poʻo le 1, 2, 3, 5, 6, 9 poo le 10 paʻu mo papa e 10, i totonu o se pepa pepa pepa mo se falemaʻi 10, 20, 30 poʻo le 40 paʻu).

1 papalama o Lopirel e aofia ai:

  • gaioiga galue: clopidogrel - 75 mg,
  • meaola: microcrystalline cellulose, lactose, talc, glyceryl dibehenate, crospovidone (type A),
  • atigi: Opadry II 85G34669 Pink talc, polyvinyl alcohol, macrogol 3350, dioxide (E171), uila mumu uila (E172), lecithin (E322).

Faʻatinoga o gaioiga

O le Clopidogrel o le vaega lea o fualaau. O se tasi o ana metabolites o se tagata e le gaoioi malosi i le faaputuga platelet: e taofia ai le fusifusia o le adenosine diphosphate (ADP) ma le P2Y12platelet receptor sosoo ai ma le faʻamalosia o le ADP i le faʻalavelave o le glycoprotein IIb / IIIa, lea e mafua ai le soloia o le faaputuga platelet. O se masini e le mafai ona faʻafitia e mafai ai ona puipuia le platelet i le ADP i le taimi atoa o le soifuaga (pe a ma le 7-10 aso). O le masaniga o galuega o platelet ua toe faʻaleleia e faʻatatau i le saoasaoa o lo latou faʻafouina.

O le vailaau faasaina e taofia ai le faaputuga platelet e mafua mai i agonists e ese mai ile ADP. O le faʻavaeina o se metabolite malosi e mafua mai i le gaioiga o le isoenzymes o le tino P450, ma talu ai ona o nisi isoenzymes atonu e eseese i le polymorphism poʻo le faʻatagaina e isi vailaʻau, e le o tagata uma e maʻi e lava le faʻasaina o le faaputuga platelet.

Pharmacodynamic properties

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg e maua mai ai le taofiofia tele o le tuufaatasiga o platelet-ADP mai le aso muamua o le pulega. E faasolosolo lava, i le gasologa o le 3-7 aso, o le maualuga o le taofiga e faateleina, oʻo atu i se tulaga faifaipea pe a maeʻa le tulaga o le paleni. Pe a fua i aso taʻitasi o le 75 mg i le paleni, o le faaputuga o le platelet e taofia i le 40-60%. I le gasologa o le 5 aso talu ona taofi le vailaʻau, o le taimi o le toto ma le faaputuga o le plateti e faasolosolo lava ona toe foi i le tulaga muamua.

Soifua Maloloina / Saogalemu

O le Clopidogrel e taofia ai le atiaʻe o atherothrombosis i soo se tulaga lava o le leselase o le atherosclerotic (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma manua o le coronary, peripheral or cerebral arteries).

I le ACTIVE-A test clinical, na faaalia ai e faapea afai ei ai le faʻamalosia o le iniseti i tagata gasegase ei ai se tasi poʻo le sili atu faʻafitauli mo faʻalavelave faʻapitoa ae mafai ona faia ni mea faʻapitoa, ole tuufaatasiga o le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid (faatusatusa i le acetylsalicylic acid monotherapy) ave faʻasolosolo i le myocardial, stroke, sosolo i le tino i fafo atu o le faʻalavelave o le tino poʻo le tino o le tino, ona o le faʻaitiitia o le lamatiaga o le paʻu. O le aoga o le pulega faatasi o le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid na vave faaalia ma faaauau pea mo le 5 tausaga. O le faaitiitia o le ono mafai ona atiae ni faafitauli ogaoga ogaoga i tagata gasegase e maua ai le acetylsalicylic acid ma le clopidogrel na masani lava ona maua e ala i le faaitiitia tele o taimi o strokes. I le togafitiga o nei vailaʻau, o le lamatiaga o le paʻu o soʻo se malosi na faʻaitiitia, na i ai foi se tulaga o le faʻaitiitia o le aʻafiaga o le faʻalavelave o le myocardial, ae leai se eseesega i le tele o taimi o le gasegase i tua atu o le totoga o le tino poʻo le maliu. Faʻatasi ai ma lenei mea, o le faʻaaogaina o clopidogrel ma le acetylsalicylic acid e faʻaitiitia ai le taimi atoa mo falemaʻi mo tagata mamaʻi ma faʻafitauli o le cardiovascular system.

Suiga

E pei o se toʻatasi, ma se faʻasologa o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso, e vave ona gauai le mea. I le averesi, o le maualuga o le maualuga o le clopidogrel e le suia i le plasma toto e ausia pe a ma le 45 minute i le maea ai o le puleaina o le tautala ma mai le 2.2 i le 2.5 ng / ml. O le faʻaaogaina o le clopidogrel e fatugaʻo (e tusa ai ma le excretion o ona metabolites) e le itiiti ifo ma le 50%.

Metabolism

O le gaioiga malosi o le tino e faʻafefeteina i le ate. I vivo ma in vitro, chopidogrel ua lua ona auala: via esterase sosoo ai ma le gasegase, e mafua ai le fausiaina o se gaioiga le aoga o le acetic carboxylic (85%) mai metabolites e faasalalauina i le faasologa masani e ala i le cytochrome P450.

I le laasaga muamua, o le clopidogrel o le metabolite o le metabolite - 2-oxoclopidogrel. Mulimuli ane o le metabolism o le oxoclopidogrel e mafua ai le foliga mai o se metabolite malosi, o se gaioiga thiol o le clopidogrel. O lenei auala i totonu o vitro e mafua mai i le auai o le isoenzymes CYP2C19, CYP3A4, CYP2B6, ma le CYP1A2. O le thiol metabolite gasegase e vavalalata i vitro ma vave ona fusifusia i le talipusa o le talipupuni, e taofia ai lo latou tuufaatasiga.

I le tulaga o se tasi o fualaau o le clopidogrel i se fualaau o le 300 mg, o le maualuga o le maualuga o le metabolite galue o le faaluaina maualuga lea e pei o le faia o le tausiga o le clopidogrel 75 mg mo le 4 aso. O le maualuga o le maualuga o le metabolite galue o le clopidogrel na faamaumauina 0.5-1 itula i le maea ai o le tagofia o fualaau faasaina.

I totonu o tagata, a maeʻa le faʻafofogaina o le 14 C-labeled clopidogrel mo le 120 itula, e tusa ma le 46% o le leitio e faʻamalosi e ala i le inumaga ma e tusa ma le 50% o le leitio e faʻaaogaina i fatugaʻo. A maeʻa se tasi o fua o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg, o le afa-ola e tusa ma le 6 itula. Faatasi ai ma se fuataga se tasi ma toe faia soo, o le afa-ola o le taamilosaga gasegase autu i le toto e tusa ma le 8 itula.

Pharmacogenetics

O le metabolite gaosi o le clopidogrel ma le metabolite 2-oxoclopidogrel o loʻo galue i le isoenzyme CYP2C19. O le CYP2C19 isoenzyme genotype e aʻafia ai le faʻaaogaina o le antiplatelet ma le pharmacokinetics o le metabolite galue i le taimi o se suʻesuʻega faʻasalalau ex vivo platelet.

O le fusi o le CYP2C19 * 1 le gaʻo e fetaui ma se metabolism atoatoa, ma o aluga o le CYP2C19 * 3 ma le CYP2C19 * 2 genes e le afaina ma mafua ai le faaitiitia o le metabolism i le tele o sui o le Mongoloid (99%) ma le Caucasoid (85%). O isi tala e mafua ai le faaitiitia po o le le lava o le metabolism (e aofia ai ae le faatapulaaina i faataoto o CYP2C19 * 4, * 5, * 6, * 7, * 8 genes) e le taatele. O tagata maʻi e vaivai gasegase e tatau ona iai faʻamaoniga e lua o le gutu e aunoa ma se galuega. E tusa ai ma faʻamatalaga faʻasalalau, o le tele o faʻasologa o mea vaivai o le CYP2C19 metabolizers i tagata taʻitoʻatasi o le taamilosaga Negroid e 4%, o le Caucasoid race - 2%, ma le Saina - 14%.

Iloilo le pharmacokinetics ma le antiplatelet pe a ave se fualaau muamua o le clopidogrel 300 mg ma lona sosoo mai o le 75 mg i le aso, faapea foi pe a ave se fualaau muamua o le clopidogrel 600 mg ma lona faaaogaina mulimuli ane o le 150 mg i le aso mo le 5 aso (seia oʻo i le paleni ) o se suʻesuʻega faʻasalalau sa faia e aofia ai le 40 tagata volenitia i le 4 vaega o le 10 tagata e 4 vaega laiti o le CYP2C19 isoenzyme (ultrafast, malosi, vaivai poʻo le gasegase o masini). O se taunuuga, i le malosi, vavalalata, ma le ultrafast metabolizers, e leai se eseesega tele i le faʻaalia o le metabolite galue, faʻapea foi ma le maualuga o le taua o le faʻasaina o le faaputuga platelet (ADP faʻapipiʻiina). O le faʻaalia o le metabolite gaoioi i vaivave vaivai faʻavaomalo pe a faʻatusatusa i metabolizers malosi na faʻaititia e 63-71%. I le tulaga o le 300 mg / 75 mg le tulafono, o le malosi o le taofiofi o le gasegase o le metabolizers ua faaitiitia ma le fuaina o fualaʻau o le tuufaatasiga o le platelet, e 24% (ina ua mavae le 24 itula) ma le 37% (i le aso 5) faatusatusa i le faapaleniina o le faaputuga ipu malosi (39% - i le mavae ai o le 24 itula ma le 58% - i le 5 aso) ma le vavalalata (37% - i le maeʻa ai o le 24 itula ma le 60% - i luga o le 5 aso) faʻamaʻi. I le tulaga o le faʻaaogaina o le 600, o le CYP2C19 * 1 alina alumini e maua ai le gaioiga atoatoa / mgoma / 150 mg, o le faʻaalia o le metabolite gaioiga i vaivave vaivai o le metabolizers e sili atu nai lo le 300 mg / 75 mg fuafuaga. O le uiga o le tapunia o le platelet o le 32% (ina ua mavae le 24 itula) ma le 61% (i le 5 aso), lea na sili atu i le tutusa le taua mo le 300 mg / 75 mg tulafono, ae na tutusa ma vaega o tagata gasegase ua faateleina CYP2C 19- metabolism, lea na maua togafitiga e tusa ai ma le polokalame 300 mg / 75 mg. E tatau ona maitauina i totonu o le suʻesuʻega, i le amanaʻiaina o taunuʻuga o le falemaʻi mo tagata gasegase o lenei kulupu, e le i faʻavaeina le faʻatonuga o le faʻatonuga o le clopidogrel.

O le tolu-iloiloga o suesuega e ono, lea e aofia ai faamaumauga mai le 335 o volenitia na maua le clopidogrel ma tumau i se tulaga o le faatusatusaga o le paleni, na faaalia ai o le faailoaina o le metabolite galue i vai vaivai vaivai na faaitiitia e 72%, ma i totonu o metabolites maualuluga - e 28%, e ui lava o le tau aofaʻi o le faʻasaina o le faaputuga platelet faaititia i le faatusatusa i le gasegase gasegase i le 21.4 ma le 5.9%, i le faasologa.

O le vaʻaiga i le va o le CYP2C19 genotype ma taunuʻuga o le falemaʻi i tagata gasegase e maua le clopidogrel e le i iloiloina i le faʻamoemoeina, pulea, faʻalavelave faʻafuaseʻi, e ui i lea, e oʻo mai i le taimi nei, e tele ni suʻesuʻega lata mai. Faʻamaumauga faʻasalalau mai le tele o suʻesuʻega faʻapitoa, faʻatasi ai ma taunuʻuga o le keneraina i suʻesuʻega faʻapitoa: CHARISMA (n = 2428), CURE (n = 2721), TRITON-TIME 38 (n = 1477), CLARITY-TIMI 28 (n = 227), ACTIVE- A (n = 601).

E tolu ni vaega o suʻesuʻega (Giusti, Collet, Sibbing) ma le suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga TRITON-TIMI 38 i tagata gasegase o le faʻapotopotoga tuʻufaʻatasi ma se vaivaiga vaivai ma le vavalalata na tusia ai se tulaga maualuga o faʻafitauli o le cardiovascular (faʻaupuga o le myocardial, stroke, death) poo le thrombosis o le stent pe a faatusatusa i mea faapena faʻamatalaga e uiga i le malosi o metabolizers.

I suʻesuʻega a le Kolisi a Simona ma le suʻesuʻega CHARISMA, o le tele o faʻalavelave faʻafitauli i le cardiovascular na lipotia mai na o vai vaivai vaivai (pe a faʻatusatusa i le malosi).

I le suʻesuʻeina o le kulupu a Trenk ma le CLARITY, CURE, ACTIVE-O se suʻesuʻega, e leai se fesoʻotaʻiga o faʻafitauli faʻapitoa i le cardiovascular ma le malosi o le CASP2C19 metabolism.

O suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia i le taimi nei, e le lava le faʻataʻitaʻiga e iloa ai le eseesega i le gasegase i tagata gasegase o le CYP2C19 isoenzyme activity.

Falemaʻi Faapitoa mo Falemaʻi

O le pharmacokinetics o le metabolite galue o le clopidogrel mo vaega taʻitasi e leʻi suʻesuʻeina.

I suʻesuʻega e aofia ai tagata matutua ua ofo mai (silia ma le 75 tausaga), faʻatusatusa i faʻamaumauga a talavou volenitia, o eseesega o le tafe toto ma le faaputuga faaputuga e leʻi mauaina. Mo le togafitiga o tagata matutua, e leʻo manaʻomia le faʻaleleia o le Lopirel.

O vailaʻau mo togafitiga o le clopidogrel i tagata gasegase i lalo o le 18 tausaga le matua e leʻi suʻesuʻeina.

I faʻamaʻi ogaoga ogaoga (faʻatasi ai ma le kiliaina o le creatinine mai le 5 i le 15 ml / min) ona o le toe faʻaaogaina o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso, o le tikeri o le amataina ole ADP-induced flat aggregation sa 25% e tutusa ma lenei faailo mo tagata volenitia soifua maloloina oe na maua i aso taitasi o le clopidogrel 75 mg. O le fualaau faasaina na talia lelei e tagata gasegase.

I le faʻaleagaina o le ate e mafua ona o le ave o le clopidogrel i se fualaau o le 75 mg i le aso mo aso e 10, o le tikeri o le faʻamaina o le faapipiiina o le platelet ADP-faʻaaogaina e talitutusa ma lena mo le auvaʻa soifua maloloina.O vaega uma e lua na tutusa foi i le taimi o le toto toto.

O le taatele o alalafaga o le CYP2C9 isoenzyme genes, e nafa ma le faʻaitiitia o le metabolism, e eseese i sui o ituaiga eseese. Mo sui o le atunuu o Mongoloid, o loʻo i ai se vaega itiiti o faʻamaumauga tusitusia e le faatagaina ai se iloiloga o le taua o le genotyping o le CYP2C19 isoenzyme e faʻatatau i le atinaʻeina o faʻalavelave faʻalauiloa.

Faʻataʻitaʻiga

O le vaega malosi o le fualaau faasaina Lopirel e faʻalavelaveina ai le fusifusia o le mole mole ADP i le faʻaleleia o loʻo i luga ole platelets. O le mea lea, o le toe faʻafouina o le GPIIb / IIIa faʻapitoa ma le faaputuga faaputuga e le mafai. O Clopidogrel e faʻalavelaveina foi le faʻaosoina o faiga faʻaosoosoina e isi tagata tetee. Seʻia oʻo i le iʻuga o le lio o le olaga, e tumau pea le faaleagaina o platelets ma e le mafai ona faʻaopoopoina.

A maeʻa ona mauaina muamua le vailaʻau, o le a amata ona tupu se faʻaaliga antithrombotic, o le maualuga o leukocytes ua faʻatuina e 3-7 aso o le pulega. I le averesi, 5 aso pe a uma le faʻamalolo o togafitiga, faʻalauteleina o le platelets ma le umi o le toe foʻi mai o le toto i le laasaga muamua.

O le vailaau faʻasolosolo e vave ona faʻaaogaina i totonu o le vaega o meaʻai. Ae peitai, o le maualuga o le clopidogrel i le plasma e maualalo, o le absorption e 50%. O le fualaau faasaina e pipii lelei i masini o plasma toto.

O le Clopidogrel e maua i le ate, e tusa ma le 80% o metabolites e maua i le plasma e le o toaga. O le metabolite malosi, lea e iai le aafiaga e tatau ai, e faia i le tali o le oxidation, faatasi ai ma le auai o le cytochrome P450 isoenzyme 2B6 ma le 3A4. O le metabolite lava ia e vave gaoioi ma platelet ma e le o maua i le plasma toto.

O le afa o le ola e 6 itula mo le mea galue ma le 8 mo lona le gaioiga faʻaleagaina. O oloa e faʻateleina i le urine ma feces.

O tagata o loʻo mafatia mai le faaletonu ogaoga, o le faʻaitiitia o le aoga o le vailaʻau e 25% pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina.

Faatonuga mo le faaaogaina

O laupepa Lopirel e tatau ona tautala faʻafofoga, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O maʻi na faʻamaʻi i se faʻamaʻi / faʻamaʻi leocatela poʻo ua i ai le faʻamaʻi o le fatu e tatau ona 75 mg i le aso. A maeʻa le fatu fatu, o le togafitiga e amata mai i aso muamua ma tumau ai seia oʻo i le 35 aso, ma pe a uma le afaina - mai le 1 le vaiaso i le 6 masina.

I le i ai o se maʻi gasegase e aunoa ma le ST i le maualuga (e aofia ai ma gasegase i le gaioiga o le gaioiga), o le togafitiga e amata i le fua o le 300 mg (faʻaaoga tasi), ona latou fesuiaʻi lea i le 75 mg i le 24 itula i le 1 inumaga (faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i se vailaʻau luga atu o le 100 mg). O le vasega e oʻo atu i le 1 le tausaga.

I totonu o le gasegase o le coronary syndrome ma le maualuga o le ST (faatasi ai ma aspirin ma mea thrombolytic), o fualaau e faatonuina i le taimi e tasi i le fualaau o le 75 mg i le 24 itula mo le 1 talosaga faatasi ai ma le muamua faaaoga o se mea e lafo ai (once, with thrombolytics and aspirin). O togafitiga e amata i le vave e mafai ai ma faʻaauau pea mo le isi 1 masina. O le fuaina o le uta pe a uma le matua o le 75 tausaga e le o faʻaaogaina.

Faʻaiʻuga

  • E le o se mea e le masani ai, e le o le neutropenia, leukopenia, thrombocytopenia, e le masani ai le neutropenia (e aofia ai le neutropenia matautia), e le masani lava o le anemia aplastic, thrombotic thrombocytopenic purpura, agranulocytosis, pancytopenia, thrombocytopenia ogaoga, granulocytopenia, granulocytopenia, type,
  • e le o se mea e tupu - o anaphylactoid reactions, maʻi faʻamaʻi, e masani ona le iloa - o le atinaʻeina o feeseeseaiga o le gasegase ma le thienopyridines (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le ticlopidine ma le prasugrel),
  • musikalokeletale ma fesoʻotaʻiga: e seasea lava ona maua - o le gasegase, hemarthrosis (faʻapapa i totonu o le masculoskeletal system), myalgia, arthralgia,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻafuaseʻi - tiga o le ulu, tui faʻapipiʻi (o nisi o mea e tupu i le oti), tigā, paʻuʻesega, e seasea ona tupu - vevesi le tofo,
  • paʻu ma le gaogao - e masani lava - faʻamaʻapeʻa, e le masani ai - vevela, vevela, purpura, e seasea ona tupu - angioedema, musika dermatitis (erythema multiforme, syndrome Stevens-Johnson, mea tiga o le epidermal necrolysis), vailaʻau o le hypersensitivity drugs, syrynematic or syrup vevela ma le faʻaogaina o faʻamaoniga ma le eosinophilia, urticaria, lichen planus, eczema,
  • faʻaaliga: e le masani ai - matala o le tino (i le tino o le mata, conjunctiva, retina),
  • ate ma le urinary tract: e seasea ona maua - o le fiva siasi, gasegase o le ate, mea e le masani ai i suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o le tulaga o le ate,
  • auupega gaioiga ma suesuega suesue: e le masani - o se faaitiitia o le numera o neutrophils, o le faateleina o le toto toto, o se faaitiitia o le numera o platelets,
  • faʻafitauli i le nofoaga o loʻo tuiina ma faʻalavelave lautele: masani - o le toto mai le ponasite site, e seasea lava - fiva,
  • faʻalogo: seasea - vertigo,
  • mafaufau: e seasea ona tupu - fenumiai, faʻafeiloaʻiga,
  • gastrointestinal tract: masani o le manava, gasegase o le gastrointestinal, dyspepsia, tiga o le manava, gasegase, maʻi o le manava ma le duodenal, leu, vomiting, afaina, le mausalī, e seasea ona tafe toto, e seasea ona toe retroperitoneal ma gastrointestinal gasegase o le gasegase tuga, colitis (e aofia ai le lymphocytic poʻo le ulcerative), pancreatitis, stomatitis,
  • o le manava o le tino: masani - o le isu, e seasea ona tupu - bronchospasm, gasegase mai le manava o le tino (pulusal hemorrhage, hemoptysis), o le esino eosinophilic, pneumonitis o le intestinal,
  • gaʻo ma le urinary tract: e le masani ai - hematuria, e seasea ona tupu - o se faʻaopoopoga i le faʻatonuga o le creatinine i totonu o le toto, glomerulonephritis,
  • toto toto: masani - hematomas, e seasea ona tupu - o le totoga mai se manua o le taʻavale, toto mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga, vasculitis.

Faatonuga faapitoa

Manua o le gaʻo: i se tikeri talafeagai - ma le faʻaeteete, i le ogaoga - ua solia.

O le maualuluga o loʻo faʻaalia i le faateleina o le taimi o le toto. I lenei tulaga, o le togafitiga e aofia ai le faʻafefeteina o le platelet, talu ai e leai se vaifofo.

  • O nisi o gasegase ogaoga i le vaitau o le faʻaoga tutusa ma le Lopirel acetylsalicylic acid, faapea foi le heparin, ua faamaumauina.
  • Faiva o le fatu: togafitiga faʻapitoa e faia ma le faʻaeteete ma se faʻataʻitaʻiga lelei o faʻamaʻi.
  • E taua le faʻaeteete i tagata gasegase o loʻo lamatia le tafetotoga mo ni mafuaaga eseese pe o loʻo faʻaaoga fualaau.
  • I taotoga faʻapitoa, pe a le aoga le faʻaaogaina o antiplatelet, o le vasega e taofi 1 le vaiaso ao lumanaʻi le taotoga.
  • O tagata gasegase e mafai ona mataʻituina e le aunoa le toto toto.
  • Avetaavalevale ma masini faʻapitoa: e le afaina.
  • E maua e Clopidogrel le malosi e taofiofia ai le gaoioiga a le CYP2C9 isoenzyme, o lea e iai le avanoa o le faateleina o le toto totoga o le tolbutamide ma le phenytoin. O le pulega tutusa o nei sooupu ma Lopirel e saogalemu.
  • O le tagata maʻi e tatau ona iloa o le taimi o le gasegase o le toto ua matua faateleina, o lea e tatau ai i se fomaʻi ona nofouta i le togafitiga.
  • I faʻamaʻi pipisi o le ischemic, e le fautuaina le fualaau mo le faʻaaogaina (itiiti ifo ma le 1 le vaiaso).
  • I lalo ifo o le 18 tausaga le matua, o se vailaʻau e faʻasaina.
  • I le togafitiga o tagata gasegase i le gasegase o le myocardial (faatasi ai ma le faateleina o le vaega ST), e le amataina togafitiga i nai aso muamua talu ona atiaʻe le faʻaogaina o le myocardial.

I mataupu o le toto, o le toto ma le ate o loʻo mataituina.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

O vailaʻau e mafai ona faʻatasi ma atenolol, phenobarbital, estrogens, cimetidine poʻo nifedipine.

Ua faʻamaonia o le faʻaaogaina i aso taitasi o le acetylsalicylic acid (e oʻo atu i le 1000 mg i le aso) ma le clopidogrel e le aafia ai le tuufaatasiga o meatotino o le vailaʻau. Ae ui i lea, o le umi o le puleaina o nei vailaʻau e le tatau ona silia ma le tasi le tausaga (e tatau ona ave le tausiga).

  • Pe a faʻapipiʻi faʻatasi ma faʻamatalaga oona, e aofia ai le warfarin, o le ono tupu mai ma le umi o le tafe toto.
  • O le tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le gasegase e le o fautuaina foi, aua o le saogalemu o sea tuufaatasiga e le o faamautuina.
  • E ui lava i le lelei o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o le fefaʻatauaiga o fualaau faʻasaina ma le heparin, e tatau ona faʻaalia le lapataiga pe a ave faʻatasi i le taimi e tasi.
  • I tagata taʻitoʻatasi i le tele o aʻafiaga o le tafetotoʻa ma ave Lopirel, e le fautuaina e faʻaaogaina muamua le iniseti o IIb / IIaa glycoprotein.
  • Atonu o se tuufaatasiga o fualaau faasaina ma le digoxin, theophylline, antacids.

O le fualaau faasaina e taofia ai le metabolism o fualaau oona lea e faalagolago i luga o le CYP2C9 isoenzyme. Aemaise lava, o se vailaau e mafai ona faateleina ai le plasma concentration o le phenytoin ma le tolbutamide. Tausiga e tatau ona ave.

Ua faamaonia e faapea o le tuufaatasiga o le clopidogrel - naproxen e faateleina ai le lamatiaga o le faatupuina o le toto gastrointestinal latent. Ae ui i lea, i le tulaga o isi NSAID, o sea mamanu e leʻi faamaonia. I lenei itu, faatasi ai ma se tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e tatau ona faaeteete.

Analogs o le fualaau faasaina Lopirel

O le fausaga e fuafua ai analogues:

  1. Plavix,
  2. Faʻasalaga
  3. Sylt,
  4. Fluder,
  5. Fagot,
  6. Troken
  7. Deplatt 75,
  8. Thromborel,
  9. Faʻasalaga
  10. Plaglir,
  11. Cardutol
  12. Fuafuaina
  13. Klopilet,
  14. Clapitax
  15. Clopidogrel,
  16. Lirta
  17. Lista 75,
  18. Egithromb,
  19. Cardogrel
  20. Lopirel,
  21. Plogrel,
  22. Klopirel.

O le vaega o faʻamaʻi alofilima e aofia ai analogues:

  1. Matagofie
  2. Faʻasalaga
  3. Pentilin
  4. Agrenox
  5. Ayferol
  6. Thromborel,
  7. Clopidogrel,
  8. Clapitax
  9. Cardutol,
  10. Parsedil
  11. Integrilin
  12. Lirta
  13. Agrilin,
  14. Lopirel,
  15. Tiklo
  16. Aklotin,
  17. Curantil
  18. Troken
  19. Pentomere
  20. Peresetina
  21. Methylethylpyridinol,
  22. Klopilet,
  23. TULAFONO
  24. Malamalama
  25. Brilinta
  26. Fluder,
  27. Fuafuaina
  28. Cardiomagnyl
  29. Tromboreductin,
  30. Cardioxypine
  31. Eifitol
  32. Acetylsalicylic acid
  33. Trental
  34. Coplavix,
  35. Vixipin
  36. Agapurin
  37. Doksilek,
  38. Akonol,
  39. Faigofie
  40. Emoxibel
  41. Clopirel
  42. Alprostan,
  43. Complamine
  44. Ginkio
  45. Aspinat
  46. Colpzar
  47. Ginos
  48. Emoxipin
  49. Ibustrin
  50. Tiklid,
  51. Mikristin
  52. Fagot,
  53. Pentoxifylline
  54. Faʻailoga
  55. Plavix,
  56. Cilostazol
  57. Lista 75,
  58. Monafram
  59. Atuaasal
  60. Muse
  61. Laspal
  62. Ticagrelor,
  63. Xanthinol Nicotinate,
  64. Pentamon
  65. Le manuia,
  66. Cardogrel
  67. Toto
  68. Ventavis.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le soona fai o fualaau faasaina, o le faateleina o le umi o le tafe toto ma o se isi tulaga o le tulaga e mafai.

Togafitiga - e tusa ai ma faailoga.

Tele vaifofo e le oi ai vailaʻau. I tulaga ogaoga, o le faamutaina o le fualaau faasaina e ala i le liua i le ua afaina e mafai. platelet mass.

Fegalegaleaiga

Pe a faʻatasi ma uila faʻapitoaaemaise lava warfarin, atonu o le a tupu ma le umi o le tafe toto.

I tagata e sili atu ona lamatia le tafetoto ma o loʻo ave Lopirel, e le fautuaina e toe ave glycoprotein IIb / IIʻIa inhibitors.

Faʻatasi faʻatasi clopidogrelnaproxen faʻapupulaina ai le lamatiaga o le gasegase gasegase. Peitai, i le tulaga o isi NSAIDs o se mamanu faapena e leʻi faamaonia. I lenei itu, faatasi ai ma se tuufaatasiga o nei fualaau faasaina e tatau ona faaeteete.

E ui lava i le lelei o le suʻesuʻeina o suʻesuʻega o fualaau faʻasaina ma Heparin, i lo latou talisapaia tutusa e tatau ona faʻaeteete.

Le tuufaatasiga o fualaau faasaina taufaasese, talu ai o le saogalemu o sea tuufaatasiga e le o faʻamautuina.

Faʻailoaina i aso uma acetylsalicylic acid(e oo atu i le 1000 mg i le aso) ma clopidogrel e le afaina faʻatasi meatotino o le fualaau faasaina. Ae ui i lea, o le umi o le puleaina o nei vailaʻau e le tatau ona silia ma le tasi le tausaga (e tatau ona ave le tausiga).

O le vailaau faasaina e taofia ai le metabolism o fualaau faasaina, pharmacokinetic faailoilo e faʻalagolago i ai isoenzyme CYP2C9. Aemaise lava, o se vailaau faasaina e mafai ona faateleina ai le maualuga o plasma phenytoin ma i le amataga. Tausiga e tatau ona ave.

Masalo o se tuufaatasiga o meafaigaluega digoxin, theophylline, antacids.

Analogs Lopirela

Analogues o fualaau faasaina: Clopidogrel, Avix, Atrogrel, Deplat, Zilt, Karum Sanovel, Clopidale, Klopikor, Lopigrol, Orogrel, Plavigrel, Plagril, Reodar, Tessiron, Trombone, Flamogrel 75, Aterocardium, Gridoklein, Deplatt, Cardogrel, Medrogrel, Krelogrel, Krelogrel, Krelogrel, Krelogrel Neo, Plavix, Platogril, Reomax, Trombeks.

Tosiga ma le pulega

Mo le puipuia o maʻi faʻamaʻi mai i tagata maʻi ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le myocardial, o le faʻailoga o le ischemic ma ua maua i le taimi talu ai faʻamaʻi o le fatu, o tagata matutua (e aofia ai tagata matutua) ua faʻataʻitaʻiina 75 mg 1 le taimi / aso, e tusa lava po o le a le meaʻai. Togafitiga e tatau ona amata mai i nai aso i le 35 aso i le maea ai o le afaina o le myocardial ma le fausiaina o le Q faʻaleagaina ma mai le 7 aso i le 6 masina i le maeʻa ai o le faʻamaʻi o le ischemic.

Faaaoga i tagata matutua ma tagata matutua ma gasegase masani o le CYP2C19 isoenzyme

Faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le myocardial, o le stroke o le ischemic, ma ua maua ai le faʻasologa o maʻi faʻasolosolo i tua, 75 mg o Lopirel e faʻataʻitaʻiina i le aso.

I le gasegase o le matelaina e aunoa ma le ST i luga o le eletise (faʻaleagaina o le myocardial e aunoa ma le U, ole pala), e tatau ona amata le togafitiga i se fualaau e tasi (300 mg), pe a maeʻa 75 mg ona faʻataʻitaʻiina i le aso (faʻatasi ai ma le 75-325 mg acetylsalicylic acid ) Talu ai ona o le faʻaaogaina o le maualuga o le acetylsalicylic acid e faʻapupulaina ai le lamatia o le toto, o le fua o le acetylsalicylic acid fautuaina mo lenei faʻamaoniga e le sili atu i le 100 mg. O le taimi aupito sili ona lelei o togafitiga e lei fuafuaina aloaia. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, e tatau ona ave le vailaau e oʻo atu i le 1 le tausaga. O le maualuga o le aoga aoga e matauina i le 3 masina o togafitiga.

I le gasegase o le coronary syndrome ma le maualuga o le ST (vaega o le myocardial infarction) e pei o le ST-segment elevation), o le fuaina o le 300 mg ua faatonuina muamua, sosoo ai ma le 75 mg i le aso faatasi ai ma le acetylsalicylic acid (faatasi ma le leai o le thrombolytics). I le togafitiga o tagata gasegase ua taʻi 75 tausaga ma matutua atu, e tatau ona faia le togafitiga Lopirel e aunoa ma le aveina o se togi. O le togafitiga faʻatasi e amata vave lava pe'ā uma le amataga o faʻamaoniga ma e tumau mo le 4 vaiaso. O le aoga o le tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid ma le clopidogrel ma nei faailoilo i luga o le 4 vaiaso e lei suesueina.

I le faʻamalama o le iniseti (faʻamalosia o le iniseti), 75 mg o Lopirel e faʻataʻitaʻiina i le aso. Faʻatasi ai ma le clopidogrel, e tatau ona amata ma faʻaauau le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid (faʻasologa o aso taʻitasi e 75-100 mg).

Afai e te misia le isi tootoo o Lopirel, e tatau ona e usitaia fautuaga nei:

  • afai e le itiiti ifo ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faaseʻe le fualaau, e tatau loa ona e ave le fualaau o Lopirel, ma ave isi vailaau o fualaau e pei ona masani ai,
  • afai e silia ma le 12 itula ua pasia pe a uma ona faaseʻe le fualaau, o le fua o le a sosoo ai o Lopirel e tatau ona ave e pei ona masani ai (lua faʻasaina faasaina).

Talosaga faʻaoga

E tatau ona faia se suesuega o le toto i le vaiaso muamua o togafitiga i le tulaga o le tuufaatasiga o le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid, NSAIDs, heparin, IIb / IIIa glycoprotein inhibitors or fibrinolytics, faapea foi ma tagata mamaʻi e iai le faateleina o le lamatiaga o le toto (manuʻa, taotoga o taotoga poʻo isi tulaga faʻaleaga).

Ona o le lamatiaga o le tafe toto ma aʻafiaga o le itu o le hematological, pe afai o faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻu mai ai lenei mea i taimi o togafitiga, o le suʻega o le toto (APTT, countlet count, test activity activity platelets) ma le galuega galue o le ate e tatau ona faia vave.

I le tulaga o taotoga o taotoga, afai e le manaomia le faʻaaogaina o le faʻaaogaina, e tatau ona faamutaina le clopidogrel i le 7 aso ao lumanai le taotoga.

Clopidogrel e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase e ono lamatia le toto (aemaise le gastrointestinal and intraocular).

E tatau i tagata maʻi ona lapatai e tatau ona latou logoina le fomaʻi e uiga i tulaga taitasi o le faamaligi toto.

Ona o le le lava o faamatalaga, e le tatau ona faatonuina le clopidogrel i le taimi umi o le faamai o le ischemic (i le 7 aso muamua).

Sauniuniga saogalemu

E faʻamaonia ma le faʻamautinoa i tagata gasegase e maualuga le ono lamatia (o manuʻa, taotoga, ma isi mea) ma faʻasolosolo tigaina ma le faʻasologa o le hepatic (e mafai ona tupu aʻe diathesis hemorrhagic).

Saogalēmū ma le faʻamalosia i tagata gasegase i lalo ifo o le 18 tausaga le matutua.

O le vailaau faʻasaina o loʻo i ai le lactose, o lea e le tatau ona ave e tagata ei ai le lactose o le le gasegase.

O le Clopidogrel o se vailaʻau faʻasolosolo e maua ai le liua faʻasolosolo e aofia ai le tele o enzymes o le ate. O le faʻafoega faʻapitoa o vailaau e faʻasaina ai le gaʻo o le enzyme CYP2C19 e mafai ona oʻo atu ai i se suiga i le faʻavaeina o le metabolite galue, ma, o le mea lea, o se faʻaitiitia o le togafitiga o le ate. O le mauaina o le clopidogrel ma le poloka o poloka pamu i taimi eseese o le aso e le afaina ai le atinaʻeina o tali o fegalegaleaiga.

O le pulega tutusa o le clopidogrel ma le poloka poloka o poloka poloka e tatau ona tuliesea, lea o loo i ai faamaoniga o lo latou mafai ona taofia le malosi o le clopidogrel, mo se faataitaiga, omeprazole.

Afai e manaomia e le tagata maʻi le suʻe poloka pati poloka aʻo ave le clopidogrel, ole fualaau o lenei vaega o loʻo i ai le malosi e faʻamatalaina e mafai ona faʻatautaia e tatau ona faʻatulagaina. O se tasi o nei fualaau oona o le pantoprazole.

Folasaga faʻasalalau ma fatuga

O le vailaau faʻasaina e maua i laumei o loʻo aofia ai le 1 vaega galue (clopidogrel hydrosulfate) ma tagata e leai ni aʻafiaga. O le maualuga o le tuufaatasiga faavae o le 97.87 mg. O lenei aofaiga e tutusa ma le 75 mg o le clopidogrel. O pusa e iai se atigi faapitoa, e mafua ai ona faʻamaluluina le aʻafiaga o le vailaʻau. I lenei tulaga, o le gaioiga gasegase e tuʻuina atu malie, e tupu le afaina i le inumaga. Vaega laiti:

  • crospovidone
  • Lactose
  • microcrystalline cellulose,
  • glyceryl dibehenate
  • Opadry II 85 G34669 mafiafia,
  • talisa paʻu.

O le afifi e aofia ai le 14, 28 po o le 100 pusa.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i laumei o loʻo aofia ai le 1 gaioiga galue.

Pharmacokinetics

O le fualaau oona e amata ona galue vave i luga o le fanua o le pulega - pe a mavae le 2 itula o loʻo i ai se faʻaitiitia o le malosi o le faʻatalanoaga o le faaputuga. O le tele o le fualaau, o le saoasaoa lea o le faʻaleleia. Pe a faʻaitiitia faʻamaoniga faʻapitoa o le faʻamaʻi, o le tele o le fualaau faasaina e faʻaititia. O le iʻuga, pe'ā maeʻa ona faia le tausiga o Lopirel mo le 4-7 aso, o le a oʻo mai le maualuga o le faʻasoa o le vailaau faʻasaina. O le aafiaga e maua i le taimi o le ola o le toto (5-7 aso).

E vave tele le faʻaaogaina o le clopidogrel, ae o le fusifusia i pulu plasma e maualuga tele (98%). O le liua o lenei mea e tupu i le ate. E maua i auala e lua: e ala i le solasolo ma le toe faʻatuina o le acetate carboxylic (e le o faʻaalia ai le gaioiga), faatasi ai ma le auai o le cytochrome P450. O le faagasologa o le fusifusia i liplet receptors e tupu i lalo o le aafiaga o metabolites.

E tatau ona manatua i le mafaufau o le tagofia o le vailaau faʻasaʻi (300 mg tasi) e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua o le maualuga o le faʻamalosi. Ole aoga o lenei faailo ole 2 taimi e sili atu le maualuga nai lo le maualuga ole maualuga o le maualuga o mataupu i mataupu pe afai e ave ni tui (75 mg) mo le 4 aso.

O le faʻaaogaina o mea o loʻo iai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e mafua mai i fatugaʻo.

O le faʻaaogaina o mea o loʻo iai i le tuufaatasiga o fualaau faasaina e tupu mai i fatuga ma gaʻo (i tutusa tutusa). O lenei faiga e tuai lava. O le faʻaaogaina atoatoa o mea gaosi e masani lava ona tupu i le aso lona 5 talu ona ave le faʻamaʻi mulimuli o Lopirel.

Ma le faʻaeteete

Afai o le taotoga ua fuafuaina, e le o faʻamaonia le vailaʻau ona o le lamatia o le toto. Isi tulaga faʻaleagaina o loʻo aofia i totonu o le kulupu o faʻatauiga faʻatasi:

  • faʻamaʻi lea e ono mafai ai ona tafe toto, e pei o le faʻamaina o totoga o le vaʻai poʻo le gastrointestinal tract,
  • se talafaasolopito o le allergy i thienopyridines.


Mo le gasegase o le cerebral, o le aveina o Lopirel ua solia.
Lopirel e faʻasaina i le faʻavavevaveina o le maʻi pipili.
Faʻamataʻu Lopirel e tatau ona ave ma le faʻaeteete ma le faʻaleagaina o le meaʻai.

Le auala e ave ai Lopirel

I le tele o tulaga, 0.075 g ua faatonuina i le aso. Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina i isi tulaga:

  • coronary union syndrome faʻatasi ma le maualuga o le ST: i le 0.075 g i le aso mai le lua aso, o le fua muamua o le 0.3 g le tasi, o le umi ole togafitiga e le sili atu nai lo le 4 vaiaso, e lei faavaeina le aoga o le togafitiga umi,
  • coronary syndrome e aunoa ma ni faailoilo o ST maualuga: o le mamanu e tutusa, ae o le umi o le vasega e mafai ona umi (e oo i le 12 masina),
  • Faʻailogaina o le atrial: 0.075 g i le aso.

I tulaga taʻitasi, e fautuaina le faʻaaogaina o le ASA. Ae ui i lea, e iai tapulaʻa: leai se sili atu i le 0.1 mg i le aso.

Aveina o fualaau faasaina mo le maʻisuka

E talia le faʻaaogaina o le fofo mo se faʻamaʻi, ae tatau ona faʻaaogaina le lapatose ona o le lactose lea o se vaega. I le faaopoopo atu, e le o le talaaga o le maʻisuka, o le lamatiaga o le atiaʻe o le stroke, faʻaleagaina o le myocardial. O togafitiga Antiplatelet o se laasaga tāua i le togafitiga o lenei faʻamaʻi, naʻo le fua o le suʻega e faʻatinoina e le tagata lava ia, ma mafaufau i le tulaga o le tino.

E mafai ona faʻatagaina le faʻaaoga o fualaau faasaina mo le maʻisuka, ae tatau ona faʻaeteete pe a ave.

Fale gasegase

Totogaina, tiga i totonu o le manava, suiga i le fausaga o le fale e masani ona faʻaalia, e mafai ona tupu le taoto. O le tele o taimi, o le atinaʻeina o otaota i totonu o le manava e matauina, e faigata le gaosiga o le stool, faʻalauteleina le faʻaleleia o le kesi. O nisi taimi e maua ai se maʻi, o le vomiting e tupu. Kolitis ma pancreatitis e oʻo lava i le taatele.

Ogatotonu o le tino

O le pala, tiga o le ulu, tofo i le atuatuvale, o lona toilalo atoatoa. E mafai ona tupu ni tala. Le mautonu ua matauina.


I le taimi o le togafitiga ma Lopirel, e ono tupu ai le vevela ma le vomia.
O le palasi o se itu o le fualaau faasaina Lopirel.
Lopirel e mafai ona mafua ai le maʻi tiga.
A o ave Lopirel, e ono oʻo mai le tiga i le manava.
O le aʻafiaga o le vailaʻau Lopirel o le faʻaalia o le hepatitis.
O le paʻu o le paʻu o se itu o le fualaau faasaina Lopirel.
E mafai ona tupu i le taimi o togafitiga ma Lopirel.





Tali leaga

E tusa ai ma faatonuga, o Lopirel 75 mg o loʻo iai faʻatagaga faʻapitoa i le ave:

  1. Eosinophilia (o se faʻamaʻi lea e maualuga ai le numera o eosinophils).
  2. Leukopenia (o le faʻaitiitia o le numera o sela paʻepaʻe toto i totonu o le toto).
  3. Thrombocytopenia (o se tulaga e faʻaalia i le faʻaitiitia o le peleti i lalo o le masani, lea eo mai faatasi ma le totoʻa ma faafitauli i le taofi o le toto).
  4. Neutropenia (faʻaitiitia le maualuga o granulocytes neutrophilic i le toto).
  5. Faʻatoʻatelega poʻo le maua mai o le toto ona o le faaleagaina o gaʻo o le ponaivi.
  6. Thrombotic thrombocytopenic purpura (o se faʻamaʻi tuga e iloa e le microemiopathic hemolytic anemia).
  7. Tesea
  8. Granulocytopenia (toto maualalo maualalo toto).
  9. Anemia
  10. Vaʻaia o le tino.
  11. O loʻo maua le hemophilia (o se faʻasologa o faʻamaʻi pipisi e aʻafia ma le faʻamalosi).
  12. Anaphylactoid reactions.
  13. Le mautonu.
  14. Faʻafiafiaga.
  15. Migraine
  16. Paresthesia (o le le mautonu o le lagona lelei, lea o loʻo faʻaalia i le faʻaali mai o lagona o le mu ma fetolofi fetolofi).
  17. Faʻaleagaina o le tofo.
  18. Lafoaʻi o mata.
  19. Hematomas.
  20. Toto tele.
  21. Faʻaitiitia o le toto.
  22. Vasculitis (o se kulupu o faʻamaʻi e faʻavae i le immunopathological vascular inflammation).
  23. Epistaxis.
  24. Bronchospasm (o se togafitiga e tupu pe a faʻamaonia le maso mumu o le bronchi ma faʻaitiitia ai le lumen).
  25. Vailaau faʻamalolo o le tino.

E tusa ai ma faatonuga ia Lopirel, e iloa ai, e faaopoopo atu i aʻafiaga e pei ona taʻua i luga, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaosoosoina ai tali le lelei:

  1. Peneumonia Eosinophilic (o se faʻamaʻi lea e faaputuputu ai eosinophi i le alveoli pulmonary).
  2. Tuai (o se tulaga faʻaleagaina lea e vave vave ona gaogao ai le tagata, ao faʻamago le fale).
  3. Pneumonitis Interstitial (faʻaleagaina o le tino, lea e aʻafia ai le faʻaogaina o le mea faʻaletonu).
  4. Duodenal ulcer (o se ulugalii e mafua mai i le gaioiga o le suka ma le pepsin i luga o le mucous membrane o le duodenum i tagata e maualuga le elemene).
  5. Totoina.
  6. Gastritis (o se maʻi faaumiumi lea e faamatalaina i suiga o le gasegase ma le flammatory i le mucosa gastric, e maua mai i le solia o le toe faʻafouina).
  7. Faʻalavelave faʻamaʻi.
  8. Toe toto le toto.
  9. Maʻi inflammatory o le mucosa.
  10. Pancreatitis (o se maʻi lea e matauina ai le mumū o le pancreas).
  11. O le Angioedema (o se tulaga ogaoga e mafua mai i le vave le atinaʻeina o le edema i le lotoifale o le mucous cavity, faapea foi ma le tino o le tino ma le paʻu lava ia).
  12. Telefoni faʻaseʻe.
  13. Arthritis (o se faʻamaʻi o sooga, faʻatasi ma le mumū).
  14. Hemarthrosis (faʻamaʻaloga i le sooga faʻatasi).
  15. Faʻatonuga (tiga faʻatasi).
  16. Hematuria (o le i ai o le toto i le urine).
  17. Glomerulonephritis (o faʻamaʻi fatuga o loʻo faʻaalia e le liona o le glomeruli).

E mafai ona ou faʻaaogaina fualaau faasaina ao ou maitaga?

E tusa ai ma iloiloga a Lopirel, ua iloa e le i faaalia i le clopidogrel le i ai o se aafiaga le lelei i le maʻitaga ma le fanauina, ae ona o le leai o ni faamatalaga faafomaʻi, ua solia ai le fualaau faasaina mo fafine maitaga.

I le gasologa o suʻesuʻega, na maua ai le gaioiga galue ma ona metabolites i le susu susu, o lea la e tatau ona taofi le lactation i le taimi o togafitiga ma le fualaau faasaina. E leai se faʻamatalaga i le tuʻuesea o le clopidogrel ma le susu o tina. "Lopirel" ua solia mo tamaiti ei lalo ifo o le sefuluvalu tausaga.

Lopirel e suitulaga i fualaau faasaina:

  1. "Plagril."
  2. Egithromb.
  3. Plavix.
  4. "Deplatt 75".
  5. Faʻasalaga.
  6. Clapitax.
  7. "Lista 75".
  8. Sue.
  9. Avix.
  10. "Orogrel".
  11. Brilinta.
  12. "Platogril."
  13. Reomax.
  14. "Medogrel".
  15. Cardogrel.
  16. Tessiron.
  17. "Clorelo."
  18. Klopikor.
  19. Claridol
  20. Gridoklein.

Aʻo le i suia le uluai kopi ma se faʻasologa, talanoa i se fomaʻi maʻi.

O le vailaau faʻasaina o loʻo maua i foliga o laupepa, o loʻo ufiufiina i se ata vali. E i ai la latou lapotopoto, foliga o foliga, piniki i lanu. O laulau e faʻapipiʻiina i paʻu e sefulu fasi. "Plagril" le faʻasologa o le "Lopirel".

Lua itula i le maeʻa ai o le uluai inumaga - e fa selau miligrams - o le faʻasaina o le faaputuga faaputuga. O le maualuga o le taunuʻuga e maua pe a maeʻa aso e fitu, faʻatasi ai ma le faʻaaogaina pea o fualaau faasaina i se fua mai le limasefulu i le selau piliona i le aso.

E tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o le Lopirel tutusa 75 mg, ua iloa o le aʻafiaga o le vailaau faʻasaina e umi aso. A uma le faʻamalolo o le togafitiga ma le "Plagril" mo le 5 aso, o le taimi o le toto ma le tuʻufaʻatasia o platelets e toe foi atu i la latou tulaga muamua. O le vailaʻau e puipuia ai le faʻaalia o le atherothrombosis i tagata e maua i le atherosclerotic vascular disease.

O togafitiga o vailaʻau e tatau ona faamutaina i le fitu aso ao lei faia le taotoga, lea e le manaomia ai se aafiaga o le antiplatelet. I lenei tulaga, e tatau i le tagata ona logoina le fomai faapitoa e uiga i soʻo se mataupu o le faamaligiina i le taimi o le faaaogaina o Plagril. E le gata i lea, afai o le tagata e faia se taotoga poʻo se isi vailaau e faʻamaonia, e tatau i le tagata maʻi ona taʻu atu i le fomaʻi le faʻaaogaina o Plagril. Aʻo faagasolo le togafitiga, e tatau ona mataʻituina le gaioiga o le ate.

O fualaau e fesoasoani e faʻaititia ai le vaitaele, lea e faʻavevesiina e isi tagata faʻamalolo, faʻasaina lo latou faʻatoaina e le adenosine diphosphate.

E tusa ai ma faʻatonuga, o le Lopirel faʻasolosolo e faʻaaogaina mo faamoemoega faʻasolosolo e puipuia ai le tupu o atherothrombosis:

  1. I tagata na mafatia i le faʻaumatia o le myocardial, faʻapea foi le faʻasolosolo o le ischemic ma se faʻamaʻi pipisi o gaʻo faʻalautele.
  2. I totonu o tagata taʻitoʻatasi o loʻo iai se maʻi pipisi faʻafitauli.
  3. I tagata gasegase oe na lafoaʻia i le taimi o le angioplasty.

E le gata i lea, ua fautuaina Klopikor mo faamoemoega faʻasolosolo o le thromboembolic, atherothrombotic mea na tutupu ma le faʻamalosia o le inrial.

Pe a ave se vailaʻau i se fua o le fitusefululima miligrams i le aso, o le faʻalavelave taua o le faʻalauteleina o le platelet e faia mai le aso muamua o togafitiga. I le isi fitu aso na sosoo ai, o lenei gaioioiga e faateleina.

O le taofiofia o le faapipiiina o platelet i le paleni e fua mai i le fasefulu i le ono pasene (pe a ave le vailaau i le maualuga o le fitusefululima miligrams i le aso). A maeʻa le faamaligi toto, o le tikeri o le faʻaaogaina o platelets na toe foʻi i laina faavae mo aso e lima.

E tusa ai ma iloiloga, o le faʻasologa o le Lopirel 75 mg - Zilt fesoasoani e puipuia ai le tupu o le fatu fatu poʻo le stroke i tagata maʻi ma le atherosclerosis vascular.

O le gaioiga malosi o le a vave ona faʻaleleia pe a uma le faʻafofoga tautala. Ole maualuga pito i luga o le clopidogrel ave ile 2.2-2.5 nanograms i le milliliter (pe a uma ona taumafaina le fitusefululima miligrams o le fualaau faasaina). O le taimi e oʻo atu ai i le maualuga o le faʻatonuga e tusa o le fasefulu lima minute. O le maualuga o le faʻaaogaina o le vaega o loʻo galue, e tusa ai ma faʻamatalaga e uiga i le excretion o oloa gaosia i le gaosiga o fualaau faasaina e fatugaʻo, e limasefulu pasene.

E le fautuaina e faatonu le fualaau faasaina i tagata e maua i le stroke o le ischemic ma se talavai e itiiti ifo ma le tasi le vaiaso. "Zilt" faʻalauteleina le taimi o le tafe toto, e tatau ona amanaia pe a faʻaaogaina i le taimi e tasi ma le "Aspirin", fualaau e le o le steroidal anti-inflammatory drugs, "Heparin" ma le "Warfarin". O ia ituaiga o maʻi e tatau ona suʻesuʻeina mo le faʻalauteleina o le lagona i le ticlopidine, prazogrel ma isi thienopyridines, talu ai ona o le faʻasagaga faʻateleina o lagona i le va o vailaau o lenei vaega e mafai.

Aʻo faʻaalia i le soifua maloloina o le tagata maʻi le talafaasolopito e uiga i le faʻalauteleina o le lagona lelei i isi thienopyridines, e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa i le taimi o togafitiga e faʻaalia ai faailoga o le gasegase i le vaega galue. Aʻo saunia se tagata maʻi mo se faʻatulagaga fuafuaina, e tatau ona taofi le faʻaaogaina o le vailaʻau mo le lima i le fitu aso.

E tatau ona lapataʻia se tagata e uiga i le ono mafai ona faʻaitiitia le gasegase o le toto i le taimi o togafitiga ma le manaʻoga e logoina se fomai faapitoa e uiga i tulaga taitasi o le toto. Pe a feutagai ma isi fomaʻi, e tatau ona e lipotia i taimi uma le faʻaaogaina o le "Zilt", o lenei faʻamatalaga e taua uma pe a faʻamaonia ni vailaʻau fou, ma pe a asiasi atu i se fomai nifo.

O se vailaʻau antithrombotic lea e faʻalavelaveina ai le faaputuga platelet, taofia le faagasologa o le faʻafesoʻotaʻi o le adenosine diphosphate faʻatasi ma tagata faʻapipiʻi o loʻo i luga o le memblet platelet, ma faʻamalosia ai foi le faʻaleleia o le glycoprotein. "Reomax" e fesoasoani e faʻaititia le faaputuga platelet, lea e faʻavevesiina e isi agonists, faʻasaina lo latou faʻamalosia e ala i le faʻasaʻoina o le adenosine diphosphate.

O le mea galue malosi (clopidogrel) na te fusifusia ai le adenosine diphosphate ma le talipolu, faʻasaina la latou mafutaga. E le mafai ona fesoʻotaʻi faʻatasi ma nei faʻamavae, e faʻaaoga ai toto toto i le atoaga o le "olaga" taamilosaga. Egithromb o se faʻatusatusaga o laupepa Lopirel.

O le taofiofia o le mafutaga e lauiloa pe a uma le lua itula, ma o le maualuga o le mea e matauina pe a uma le lima i le fitu aso. E le afaina ai le gaioiga a le kulupu o enzymes e faʻamalūlūina le faʻatagaina o le phosphodiester.

I le iai o gasegase masani ole gase, lea e teu ai le cholesterol ma isi gaʻo i totonu o puipui o paʻu o loʻo i luga o paʻu ma pusa, ma puipui ai puipui ma le maumau ai, o le fualaau e fesoasoani e puipuia le thrombosis.

O fualaau faasaina o se vaega o fualaau o vailaau faasaina - antiplatelet agents. E faʻaaogaina e puipuia ai faʻafitauli o le atherothrombotic i le tele o togafitiga faʻaleagaina o maʻi fatu.

O le gaioiga gaosi i pusa Plavix o le clopidogrel. E taofia ai le faagasologa o le faapipiiina o platelets. O lenei aafiaga o le ola e mafua mai ona o le filifiliga filifilia o le faagasologa o le faapipiiina o le adenosine diphosphoric acid i faamoega faapitoa o le namu o platelet ma le mulimuli ane o le gaioiga o le faagasologa o la latou faapipii. O lenei aafiaga e tupu i le taimi atoa o le olaga ole palata (fitu i le sefulu aso), o lona uiga o le toe amataina o le tuufaatasiga faatoa aliali mai pe a maeʻa le toe faʻafouina o le tino.

O le aafiaga o le pharmacological o le Plavix e tupu pe a uma le fesuiaiga o le clopidogrel i le ate, ma faia ai se gaosiga o le gaosiga o le gataifale, lea e taofia ai le faagasologa o le taliaina o le platelets. A maeʻa ona faʻaaoga le Plavix, o le faʻatinoina o le faʻaaogaina o le faʻasologa o galuega e faia mo le lua i le tolu aso ona oʻo ai lea i se tulaga tumau.

A maeʻa le faʻavaeina o le Plavix togafitiga, ona toe amata lea o le platelet mo le lima i le fitu aso. O le faʻaaogaina o se vailaau e faʻamaʻititi ai le ono mafai ona atiaʻe faʻataʻitaʻiga o le cerebral, faʻapea foʻi le faʻaleagaina o le myocardia i faʻafitauli eseese o le fatu ma toto toto, e aofia ai le faʻaopoopoga o le vavalalata o le inrial, lea e faʻatele ai le pipisi o toto i totonu o latou avanoa.

O le fualaau faasaina e aʻafia i le vailaʻau togafitiga o vailaau faʻasaina - vailaau faʻamalolo ma le faʻamalosi tino. O le Brilinta e faʻaaogaina i togafitiga faʻapitoa o faʻamaʻi cardiovascular, lea o loʻo i ai le tele o aʻafiaga o paʻu o le toto i totonu o capillaries, lea e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamaʻavale o le cerebral poʻo le faʻaleagaina o le myocardial.

A maeʻa ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, o le gaioiga o le malosi o le vailaau faʻasaina e faʻapipiʻiina i le toto mai le tootoo laiti. O mea faʻafomaʻi i totonu o le toto e maua i le luasefulu i le tolusefulu minute talu ona faʻaaogaina le fualaau faasaina, e maualuga le maualuga o le faʻamoemoe pe a uma le tasi ma le afa itula.

O le vaega malosi e salalau solo i totonu o le tino o le tino atoa, e ui atu i le pa puipui i totonu o le faiʻai ma e ala atu i le pa puipui i le fetus ma le susu i le taimi o le lactation. O le gaioiga malosi (ticagrelor) e fesuiai i totonu o sela o le ate, o ona oloa e pala o loʻo faʻateleina i le talo. O le afa-ola e tusa ma le fitu itula.

Faʻaaoga i tagata gasegase i se gaioiga faʻaitiʻitia o le CYP2C19 isoenzyme

I le maualalo o le gaioiga o le CYP2C19 isoenzyme, ua faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le antiplatelet o le clopidogrel. Aʻo faʻaaogaina ia mea maualuga (o se fuataga o le 600 mg, ma le 150 mg i le aso i aso taitasi), o le malosi o le antiloplatelet o le clopidogrel e faateleina. O le mafaufau i taunuʻuga o le suʻesuʻega, e le mafai ona faʻatuina le fuataga aupito sili ona lelei mo tagata gasegase e faʻaitiitia le metabolism ona o le maualalo o le CYP2C19 isoenzyme.

Faaaoga i tagata gasegase o ituaiga eseese

Mo sui o ituaiga eseese ituaiga, o le masani ai o talatala o le CYP2C19 iso genezy gene, oe nafa ma le gaosiga o le gataifale o le clopidogrel i le metabolite galue, eseese. E le lava le faʻamatalaga e uiga i sui o le motu o Mongoloid e uiga i le suʻesuʻeina o le sootaga i le va o le CYP2C19 isoenzyme genotype ma taunuʻuga o le falemaʻi.

Faaaoga i alii ma tamaitai

O se suʻesuʻega laʻititi e faʻatusatusa i mea tau vailaau faʻamalolo o Lopirel i itupa uma e lua o loʻo faʻaalia ai se tikeri maualalo ifo o le faʻasaina o le faapipiiina o le platelate i ADP i fafine, ae leai se eseesega i le taimi o le toto. I se suesuega tele o le CAPRIE (o le tuufaatasiga o le clopidogrel ma le acetylsalicylic acid i tagata gasegase ma le faateleina o le tulaga e ono tulai mai ai ni faafitauli faigata) i tamaitai ma alii, o le tele o taunuuga o le falemaʻi, fomaʻi ma suʻesuʻega o fale suesue mai le masani, ma isi aʻafiaga e tutusa.

Faʻaiʻuga

Sa faia se suesuega saogalemu e aofia ai le sili atu ma le 44,000 tagata gasegase, e aofia ai le sili atu i le 12,000 tagata gasegase na togafitia mo le itiiti ifo i le tasi le tausaga. O le faapalepale masani o le clopidogrel e talitutusa ma le faapalepale o le acetylsalicylic acid, e tusa lava po o le a le ituaiga, le ituaiga ma le matua o tagata gasegase. Ole numera o suʻesuʻega faʻapitoa (CURE, CAPRIE, COMMIT, CLARITY, ACTIVE A) faʻaalia ai aʻafiaga ogaoga o loʻo lisi atu i lalo.

I le CAPRIE trial, o le faapalepale o le clopidogrel (dose masani o le 75 mg) e fetaui ma lena mea mo le acetylsalicylic acid (fualaau masani o le 325 mg). O savali e le masani ai o loʻo i ai faʻamatalaga e uiga i uiga leaga.

I faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma le faʻaaogaina o faʻatauga o le clopidogrel, o le tele o taimi o le tafe toto (faʻapitoa i le masina muamua o togafitiga) na tusia.

I le CAPRIE clinical trials, o le aofaʻi o le toto toto ma le faʻaaogaina o le clopidogrel poʻo le acetylsalicylic acid o le 9.3%. O le toto malosi ma le clopidogrel na faamaumauina i le taimi tutusa e pei o le acetylsalicylic acid.

I le faʻafitauli faʻapitoa o le CURE e faʻaaoga ai le acetylsalicylic acid ma le clopidogrel mo le 7 aso talu ona maeʻa le faʻasolosolo o le ogatotonu o le suauu i le gasegase o maʻi na taofia togafitiga e sili atu i le 5 aso ao leʻi faia le taotoga, e leʻi matauina le faateleina o le taimi o le gasegase matuia. I le gasegase na faaauau pea ona aʻafia le tele o nei vailaʻau mo le 5 aso ao lei amataina le uluaʻi fausaga o le toto, na matauina ai le 9.6% (mo le tuufaatasiga o acetylsalicylic acid + clopidogrel) ma le 6.3% (mo le tuufaatasiga o acetylsalicylic acid + placebo).

O le suʻesuʻega a le CLARITY na faʻaalia ai le maualuga o le toto toto mo le acetylsalicylic acid + clopidogrel vaega faʻatusatusa i le acetylsalicylic acid + placebo group. I vaega uma e lua, o le tele o le gasegase ogaoga na tutusa ma toetoe lava e tutoatasi mai ituaiga o le heparin poo le fibrinolytic togafitiga ma uiga muamua o le gasegase.

I totonu o se suʻega a le KOMIT, o le aotelega o faʻalavelave o le gasegase o le cerebral poʻo le tele o le gasegase e leai se cerebral e maualalo ma e le eseese mo vaega uma e lua.

I le ACTIVE-A faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga o gasegase maualuga na sili atu ona maualuga mo le acetylsalicylic acid + clopidogrel group nai lo le vaega o le acetylsalicylic acid + placebo (6.7% ma le 4.3%, faasologa). O le mea na mafua ai, o le gasegase lapopoʻa i vaega uma e lua o le extracranial (5.3% ma le 3.5%, faasolosolo), o le gasegase o le gastrointestinal (3,5% ma le 1.8%). I le acetylsalicylic acid + clopidogrel group, o le telefoni o le intracranial na sili atu ona masani ai pe a faatusatusa i le acetylsalicylic acid + placebo group (1.4% ma le 0.8%, respectively). E leai foi ni eseʻesega faʻapitoa mo nei vaega i le faʻalavelave faʻafuaseʻi (0.8% ma le 0.6%, mulimuli ane) ma le gasegase o le tino (1.1% ma le 0.7%, faasolosolo).

I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi ma faʻasalalauga faʻapitoa, o faʻamatalaga leaga nei na tusia:

  • E le o se mea e le masani ai, e le o le neutropenia, leukopenia, thrombocytopenia, e le masani ai le neutropenia (e aofia ai le neutropenia matautia), e le masani lava o le anemia aplastic, thrombotic thrombocytopenic purpura, agranulocytosis, pancytopenia, thrombocytopenia ogaoga, granulocytopenia, granulocytopenia, type,
  • e le o se mea e tupu - o anaphylactoid reactions, maʻi faʻamaʻi, e masani ona le iloa - o le atinaʻeina o feeseeseaiga o le gasegase ma le thienopyridines (mo se faʻataʻitaʻiga, ma le ticlopidine ma le prasugrel),
  • mafaufau: e seasea ona tupu - fenumiai, faʻafeiloaʻiga,
  • faʻalavelave faʻafuaseʻi: faʻafuaseʻi - tiga o le ulu, tui faʻapipiʻi (o nisi o mea e tupu i le oti), tigā, paʻuʻesega, e seasea ona tupu - vevesi le tofo,
  • faʻaaliga: e le masani ai - matala o le tino (i le tino o le mata, conjunctiva, retina),
  • faʻalogo: seasea - vertigo,
  • toto toto: masani - hematomas, e seasea ona tupu - o le toto mai le totoga o le manua, o le toto mamafa, faʻaitiitia le toto maualuga, vasculitis,
  • o le manava o le tino: masani - o le isu, e seasea ona tupu - bronchospasm, gasegase mai le manava o le tino (pulusal hemorrhage, hemoptysis), o le esino eosinophilic, pneumonitis o le intestinal,
  • gastrointestinal tract: masani o le manava, gasegase o le gastrointestinal, dyspepsia, tiga o le manava, gasegase, maʻi o le manava ma le duodenal, leu, vomiting, afaina, le mausalī, e seasea ona tafe toto, e seasea ona toe retroperitoneal ma gastrointestinal gasegase o le gasegase tuga, colitis (e aofia ai le lymphocytic poʻo le ulcerative), pancreatitis, stomatitis,
  • ate ma le urinary tract: e seasea ona maua - o le fiva siasi, gasegase o le ate, mea e le masani ai i suʻesuʻega suʻesuʻe suʻesuʻega o le tulaga o le ate,
  • paʻu ma le gaogao - e masani lava - faʻamaʻapeʻa, e le masani ai - vevela, vevela, purpura, e seasea ona tupu - angioedema, musika dermatitis (erythema multiforme, syndrome Stevens-Johnson, mea tiga o le epidermal necrolysis), vailaʻau o le hypersensitivity drugs, syrynematic or syrup vevela ma le faʻaogaina o faʻamaoniga ma le eosinophilia, urticaria, lichen planus, eczema,
  • musikalokeletale ma fesoʻotaʻiga: e seasea lava ona maua - o le gasegase, hemarthrosis (faʻapapa i totonu o le masculoskeletal system), myalgia, arthralgia,
  • gaʻo ma le urinary tract: e le masani ai - hematuria, e seasea ona tupu - o se faʻaopoopoga i le faʻatonuga o le creatinine i totonu o le toto, glomerulonephritis,
  • auupega gaioiga ma suesuega suesue: e le masani - o se faaitiitia o le numera o neutrophils, o le faateleina o le toto toto, o se faaitiitia o le numera o platelets,
  • le mautonu i le inisiua nofoaga ma faʻafitauli lautele: e masani lava - o le toto mai le ponasite site, e seasea lava - fiva.

Faʻalavelave, faʻafitauli o le hematological

Pe a oʻo mai faʻamaʻi faʻamaʻi e taʻu mai ai le tupu o le toto ma le lamatiaga o le atiina ae o ni manaʻoga e le manaʻomia, e tatau ona faʻatautaia vave se suʻega o le toto, fuafua le taimi o le thromboplastin, gaoioiga o le platelet, galuega galue o le platelet, ma isi suʻesuʻega talafeagai.

Lopirel e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata gasegase ma le tele o aʻafiaga o le totoga e aʻafia ai i taotoga, gasegase, isi tulaga faʻaleagaina, ma tagata mamaʻi e maua mai ai vailaau faʻamaʻi (anti-inflammatory drugs) (aemaise lava, acetylsalicylic acid, heparin, COX-2 inhibitors, glycoprotein IIb / IIb / inhibitors IIIa po o le filifilia o le inisinia o le rerondine reuptake).

I vaiaso muamua o le togafitiga o Lopirel ma / poʻo le maeʻa foi o se faʻataʻitaʻiga o le cardiological poo le gasegase, o le mataituina ma le faʻaeteete faailoga o le tafe toto, e aofia ai ma le taimi nei, e tatau ona faʻatinoina.

Ona o le ono mafai ona faateleina i le malosi o le toto, o le tuufaatasiga o Lopirel ma warfarin e le fautuaina. Faʻasalaga e seasea lava tulaga o le falemaʻi: o le i ai i le tauagavale tauagavale o se vaʻa vevela, faʻamaʻi i tagata mamaʻi i le faʻamalosia o le atrial, ma isi.

I le tulaga o se taotoga fuafuaina i le lumanaʻi ma i le leai o se manaʻoga e faamautinoa se aafiaga o le antiplatelet, e tatau ona taofia le pulega a Lopirel i le 7 aso ao leʻi faia.

Aʻo leʻi amataina ni vailaau fou ma muamua aʻo faia le taotoga, e tatau i le tagata maʻi ona logoina le fomaʻi (e aofia ai le fomai nifo) e uiga i le aveina o Lopirel.

O le fualaau faasaina e faʻalautele le taimi o le toto, o le mea lea, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete i tagata mamai i faʻamaʻi e mafua ai le tafe toto (aemaise lava ile intraocular ma gastrointestinal).

O le tagata maʻi e tatau ona lapataia e faapea afai e ave Lopirel (i le monotherapy pe faʻatasi ma le acetylsalicylic acid), o le taofia o le totoga e manaomia ai le tele o le taimi. Afai o le gasegase e le masani ai (e ala i le umi poʻo le faʻalapotopotoga), e tatau ona e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Thrombotic Thrombocytopenic Purpura (TTP)

E tusa lava pe a mavae le aoga puupuu o le clopidogrel, e tele lava ni mataupu e le masani ai o le thrombocytopenic purpura, lea na faamatalaina i le thrombocytopenia, microemiopathic hemolytic anemia, faatasi ai ma le le atoatoa o le galuega, fiva, faaletonu o le neurology. TTP e taua o se mea lamatia e lamatia ai le ola lea e manaʻomia ai vave togafitiga, e aofia ai plasmapheresis.

Laua o le hemophilia

I taimi o togafitiga ma le clopidogrel, o faamaumauga o le mauaina o le hemophilia ua faamaumauina. Pe a faʻamaonia le faʻaloloa o le taimi o le thromboplastin ole taimi e aunoa ma le totoina o le toto pe faʻaaogaina, e tatau ona e mafaufau i le ono mafai ona mauaina le hemophilia, ma afai ua maua se maʻi talafeagai, taofi le ave o Lopirel ma amata togafitiga talafeagai.

Tatalo lata mai

Ole Lopirel e le fautuaina pe a faatonuina se taʻavale o le ischemic i le 7 aso talu ai ona o le le lava o faʻamatalaga i lona faʻaaogaina i lenei tulaga.O le togafitiga faʻatasi ma le acetylsalicylic acid ma le clopidogrel i tagata gasegase i se osofaʻiga fou o le gasegase lata mai poʻo le faʻasolosolo o le ischemic ma o se maualuga maualuga o le faifai pea o atherothrombotic mea na tutupu e le sili atu ona aoga nai lo le monotherapy ma le clopidogrel, ae sili atu le lamatia o le toto toto.

Tina ma le lactation

O suʻesuʻega a manu e leʻi faʻaalia se faʻaleagaga tuusao ma le le tuusao o le clopidogrel i le atinaʻe pepe, maʻitaga, fanau fanau, atinaʻe o le fale, ae ona o le le lava o faʻamatalaga tau falemai, o le faʻaaogaina o Lopirel ua faʻasalaina i maʻi maʻitaga.

I le faagasologa o suʻesuʻega i tulu, na maua ai le clopidogrel ma ona metabolites i le susu susu, o le mea lea, i le tulaga o togafitiga ma Lopirel, e tatau ona faamutaina le susu. E leai ni faʻamatalaga i luga o le manava o le clopidogrel ma susu susu o tagata.

Tuua Lau Faamatalaga