E mafai ona ou faʻaoga fuamoa mo le maʻisuka? O fea o le a sili ona aoga? E mafai ona e 'ai fuamoa mo le maʻisuka: o tulafono faavae

E mafai ona 'ai fuamoa pe'ā maua e se tagata le maʻisuka? E fia iunite falaoa ei ai ma o le a le mamafa o le avega? O lapisi o se punavai o le paʻu manu, e aunoa ma le tino o le tino o le a le mafai ona galue masani. I le faaopoopo atu i polotini, o le oloa e aofia ai vitamini A, B, E, polyunsaturated fatty acids. O le i ai o le vailaʻau D e tatau ona maitauina faapitoa, e mafai ona matou fai atu ma le mautinoa o fuamoa e naʻo le iʻa o le gataifale i totonu o mea o lenei vailaʻau.

E aoga le 'ai o fuamoa i le toetoe lava o faʻamaʻi, aua o latou meaʻai e sili ona taua, ae ua faatagaina i latou e' ai i se aofaiga e le sili atu ma le 2 i le aso. Ina ia le faateleina le aofai o le cholesterol i fuamoa, e sili atu le kuka i latou e aunoa ma le faaaogaina o gaʻo, aemaise lava o manu. E sili atu le lelei i le vavala pe faʻapipiʻi ai fuamoa.

Afai o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e leai ni mea e afaina ai, mai lea taimi i lea taimi e mafai ona ia 'ai fuamoa saʻo fou. Aʻo leʻi faʻaaogaina, e tatau ona fufulu maeʻaeʻa i lalo o le vai mafanafana, masani i le fasimoli.

E le tatau ona faʻaleagaina fuamoa moa, aua e faigata mo le tino ona faʻaaogaina le protein mama. E le gata i lea, o nei fuamoa e mafai ona mafua ai se faʻamaʻi matautia, salmonellosis, ma le maʻisuka, o le faʻamaʻi e lua lua lamatia. O chicken, o salu, ostrich, duck ma goose fuʻa e mafai ona 'ai.

O le fuainumera o le fuamoa o se fuamoa atoa e 48 iunite, taitoatasi, o le isu o loo i ai se avega glycemic o le 50, ma o le polotini e 48.

Le faʻaoga o salu, fuamoa moa

O fuamoa moa e matua aoga lava mo le maʻisuka ituaiga 2, o le oloa e sili atu nai lo le tele o isi oloa i lona tulaga taua. O fuamoa o le salu o loʻo i ai se atigi fagu matala, e naʻo le 12 kalama.

Ona o le i ai o vitamini B, o fuamoa e maua ai se aafiaga lelei i luga o le tino, o le paʻu o le maʻisuka, ma le uʻamea ma le magnesium e fesoasoani e togafitia ai le mama ma le maʻi fatu. E manaʻomia le potassium e faʻaitiitia ai le toto, faʻamalosia le galuega a le fatu muso.

O fuamoa o le kulimi o loʻo aofia i le taumafa o le maʻisuka i le faʻamaoni, e leai ni a latou faʻailoga, na pau lava le tapulaa o le tasi le palatini palale.

Mo le maʻisuka, o nei fuamoa e mafai ona faatagaina i le aofaiga o le 6 fasi tupe i le aso:

  • afai e manaʻo le tagata maʻi e 'ai ia mea saʻo, faia i luga o se manava gaogao i le taeao,
  • teuina le oloa mo le sili atu i le lua masina i le vevela o le 2 i le 5 tikeri.

O le protein o fuamoa o le salu e aofia ai le tele o fesoʻotaʻiga, e fesoasoani ai i tagata mamaʻi e maua ai le maʻisuka sili atu le faigofie ona faʻafeiloaʻi i paʻu o le pa, o manuʻa e sili atu ona vave faʻamalolo. E taua tele le 'ai o fuamoa o le salu ina ua maeʻa le taotoga, o le a mafai ai e le maʻisuka ona toe malosi ma vave.

O fuamoa moa e aofia ai le 157 kalori i le 100 g, protein i totonu ia latou 12.7 g, gaʻo 10.9 g, carbohydrates 0.7 g. O nei fuamoa e foliga ese, e mafai ona lapotopoto ma faʻalanu poʻo se faʻamatalaga matala, o foliga faʻalelei. O nei eseesega e le afaina ai le tofo ma le taua o meaai, filifili fua, matou te na o le fiafia lava i mea matou te fiafia i ai.

E sili atu le 'ai o fuamoa moa ma moa mo le maʻisuka, e mafai ona fai mai o se mea lelei lea mo meaai o le maʻisuka, fuamoa ma le ituaiga 2 o le maʻisuka e matua fetaui lelei.

O le fuamoa e tasi na 'ai e faʻaleleia ai le masani o microelements, atonu o le a faatonuina e le fomaʻi e le sili atu i le 2-3 fuamoa i le vaiaso.

Duck, goose, fua ostrich

O le fuamoa o le pato e mafai ona faia i soo se lanu - mai le paʻepaʻe papaʻe i le lanumoana, e sili atu nai lo le moa ma e tusa ma le 90 g. O fuamoa o le Duck ei ai se tofo lelei, o le manogi malosi, lea e faʻateleina ai le toʻatele o tagata, latou te fiafia i se sili moa moa. E i ai calori calori, 13.3 g porotini, 14.5 g gaʻo, 0.1 g o carbohydrates mo le 100 g o oloa.

E sili atu le le faʻaaogaina o se fuamoa mo le maʻisuka ituaiga 2, aua e faigata tele ma umi e faalilolilo ai, ma e tele calories oi ai. Afai o loʻo maʻi le maʻisuka mai faʻafitauli o le maʻi, e tatau foi ona ia lafoaʻi se fuamoa. O le 'ai o fuamoa o le pato e faʻatagaina pe a oʻo ina iloa le maʻisuka i le faʻatupulaia o le tino, e pagatia mai le le lava o le mamafa.

Talu ai o le oloa e faigata ona faʻataʻi, e sili atu le le faʻaaogaina i le i ai o faʻafitauli o le maʻisuka mai le vaega o le digestive, ate. Ma le isi, e le manaʻomia ona e 'ai fuamoa aʻo lei moe, pe a faʻapea o le a ala mai le tagata maʻi i le po mai le tiga ma le mamafa i totonu o le manava.

I luga o fata o faleoloa e mafai ona e mauaina ni fualaʻau siʻi, fafo e eseese mai fuamoa moa i le tele, atigi malosi ma se paʻu paʻepaʻe papaʻe. Afai ua vaai se tagata i nei fuamoa, o le a ia le faʻafefeteina i latou i isi ituaiga fuamoa. O le fuamoa siʻomaga e fa 4 taimi le tele o moa, o loʻo i ai se 'oa tele, e ese mai le fuamoa o le pato:

Ona o le tofo patino, e lelei tele le teena o fuamoa mo le maʻisuka. Faʻafiafiaga kalori 100 g o le oloa 185 kcal, polotini e aofia ai le 13.9 g, gaʻo 13.3 g, carbohydrates 1.4 g.

E mafai ona e ai fuamoa ostrich mo le maʻisuka, o ia fuamoa e mafai ona mamafa pe tusa ma le 2 kilokalama, o le sili ona aoga o le a avea ma fuamoa fuʻa. Palu se fuamoa ostrich e manaʻomia mo le 45 minute, ona faʻamamaina lea. E faʻasaina le 'aina o le oloa i lona foliga masani, aemaise lava talu ai e le masani ai le tofo mo tagata o lo matou atunuu.

O fuamoa o le ostriches e aofia ai le tele o minerale taua, o elemene ma vitamini, e aofia ai le B, A, E vitamini, phosphorus, potassium, calcium ma amino acids.

Mai ituaiga uma o fuamoa, o fuamoa ostrich e faʻamatalaina i se maualuga maualuga o lysine.

O le a le auala sili e 'ai ai fuamoa mo le maʻisuka ituaiga 2?

E mafai ona faʻamaunu leu i le maʻisuka i ituaiga eseese, e mafai ona kukaina, o le omelette saunia mo le maʻisuka, ma 'ai ma fuamoa falai. E mafai ona 'aina e pei o se mea tutoʻatasi pe faʻafefiloi ma isi mea taumafa.

Afai ei ai se manaʻoga e faʻaititia le aofaʻi o gaʻo i le taumafataga, e mafai ona e 'ai na o fuamoa moa faatasi ai ma se fuamoa atoa. I le maʻisuka, e mafai ona falai le oloa, aʻo le mea muamua, tuʻuina atu e faʻaaogaina se apa e leai ni mea, ma lona lua, e aunoa ma le suāuʻu. O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le faʻateleina o gaʻo.

O le faʻaaogaina faʻaaogaina o yolks matagofie i le maʻisuka e fesoasoani lelei, ua sasaina i latou i se mea faʻafefiloi, faʻavasegaina i sina vaega o le sua o le lemon ma le masima. E aoga le faʻaaogaina o se fofo e faʻamaonia le maualuga maualuga o le toto i le taeao i luga o se manava gaogao. Mo le puipuia o meaʻai, e fautuaina e kuka ai fuamoa ua gaosia. E le gata i lea, e mafai ona e taumafai e faʻafefiloi se fuamoa ma se lemoni.

E i ai se fua mo le faia o fuamoa, o le a avea le fofo ma punavai o le calcium mama mo le maʻisuka:

  1. ave se atigi mai le sefululua o fuamoa moa,
  2. sasaa le 5% vailaau vailaau,
  3. alu mo ni nai aso i se nofoaga pogisa.

I le taimi lea, e tatau ona faʻamavae atoa le atigi, ona faʻaaogaina ai lea o le ata tifaga, ua faʻafefiloi le vai. O se taunuuga, e mafai ona maua se pusa tele vitamini, e fesoasoani i le faʻaitiitia vave o le suka toto, tumu i minerale ma le calcium.

I le maʻisuka, e mafai ona saunia fuamoa moa i se isi auala, faʻatumu le fagu i le vai, tuʻu fuamoa i se auala e ufitia uma ai le vai, tuʻu i luga se afi e kuka ai. Pe a paʻu le vai, ona aveese lea o le apa mai le vevela, ufiufi i se tapuni ma mafai ona tu mo le 3 minute. A maeʻa lenei mea, ona faʻafeiloaʻi lea o fuamoa i le vai aisa e faʻaliliu ai. O fuamoa faʻanofo ua faasee atu i se isi atigipusa, sasaa atu i le vineta ua maeʻa ma faʻasaʻoina i le pusaaisa i le po.

O le isi auala e kukaina ai o fuamoa o salu. Muamua, faʻamafanafana le fuamoa ua afaina, faʻafeiloaʻi faʻatasi i luga o le ogaumu se pani ma mea e aofia ai:

  • 500 ml o le uaina paʻu paepae,
  • se lua teaspoons o le suka
  • se vaega laitiiti o pepa mumu
  • nisi pulu.

O le suavai ua kuka mo le 20 minute, iinei e te manaʻomia le mauaina o se lanu mumu mumu. O otaota vevela e tatau ona na o le maua o se ata lafoia, ona aveeseina lea, o fufulua fufulua ua sasaa i se vai, ma ua tuua i latou e suʻe. O le kuka maeʻa e mafai ona faʻaumatia i totonu o le vaiaso.

O fuamoa e aoga i soo se ituaiga, aua o latou o se punavai lelei o minerale ma vitamini. E tatau ona aofia i le taumafataga mo le faʻamalosia o le inisalini i tagata matutua ma tamaiti e leai se metabolism carbohydrate metabolism.

O faʻamatalaga e uiga i aogā ma faʻamaʻi o fuamoa mo le maʻisuka o loʻo maua i le vitio i lenei tusiga.

E uiga i le filifiliga tonu

Ina ia faia le taumafataga e le gata i le lelei, ae ia maloloina, e taua le filifilia o mea saʻo. E tatau ona taulai totoa i le tulaga o le atigi - e le tatau ona afaina. O le maualuga e tatau ona mama ma e tusa lava, e aunoa ma ni fusi, faʻafefe ma fusi fulufulu i luga e le tatau. O le tele ma le mamafa o fuamoa e tatau ona tasi.

Afai e faʻatau se oloa i totonu o se faleoloa, o le faʻamaufaʻailogaina e faʻamaonia, lea e faʻamaonia ai se oloa maualuga. Mai le pipiʻi, e mafai ona e iloa pe o le a le ituaiga o fuamoa o nei - laulau poʻo meaʻai (o maʻi e iai se "maʻi" e tatau ona filifilia le filifiliga lona lua).

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i le tulaga lelei o le oloa i le auala lenei - luluina i autafa o le taliga, pe a fai e sili atu le malamalama, ona mafai lea ona vevela pe vevela. Afai o le fuamoa e fou ma e maualuga lona lelei, ona i ai lea o se mamafa mamafa ma e le faʻaogaina ai le leo. E taua le gauai atu i luga - e tatau ona matte, ae le faʻafiafia. E sili atu mo le maʻisuka aua le kukaina suamalie suamalie.

Uu fuamoa mo le maʻisuka

E tatau ona iai se fesili e ese mai ai i se meaola siʻi. O le taua ma mea taumafa lelei o ia ituaiga meaai e sili atu nai lo le tele o fuamoa, e sili atu ona aoga nai lo le moa. E maitauina o le faʻaumatiaina oi latou e le afaina, e leai se faʻailoga. O lo oi ai i totonu o le tele o fuainumera mea aoga aoga o le natura moni, lea e fesoasoani e faatumauina ai se soifua maloloina lelei o se tagata ma lona malosi.

E taua tele o le faʻaaogaina o sea ituaiga oloa e mafai ona kuka ma kuka, e tele a latou vailaʻau faʻaleagaina.

E sili ona lelei le 'ai o na fuamoa tolu i le taeao, ona oʻo lea i le aso e mafai ona e' aina le toatolu, sili atu ona taua, ina ia le sili atu i le ono fasi pepa i le aso. E tupu pe a amata ona faʻaaogaina sea oloa, e amata ona iai ni faafitauli faapitoa i le tagata, ae e le tatau ona e fefe i lenei mea, o le a pasi pe a mavae se taimi puupuu. O le mea lelei o le, o suauu salu e le faigofie i le salmonellosis, o lea e mafai ai ona e 'ai mai totonu e aunoa ma se lamatiaga. Ae o le oloa e tatau ona fou, a leai o le a leai se fesiligia o soʻo se faamanuiaga. Ma e taua le fufuluina o meaai aʻo leʻi 'ai.

Ina ia maua se togafitiga lelei, e tatau i le tagata maʻi ona na o le 260 fuamoa e tatau ona 'ai, ae o le togafitiga e mafai ona tumau i le itiiti ifo i le 6 masina. Afai e te faʻaauau pea ona faʻaaogaina sea oloa i le faʻaogaina lelei, o le a le gata i lea o le aogā o nei mea. Faatasi ai ma ia togafitiga o mea taumafa, o le maualuga o le suka e mafai ona faaitiitia mai le lua i le tasi le iunite. O le tausisia lelei o le maʻisuka taumafa, e mafai ai e se tagata ona faʻaumatia atoa ia faʻamaʻi ogaoga o se faʻamaʻi matautia.

E tatau ona maitauina o fuamoa o salu e aofia ai le tele o le lysine - o se antiseptic maualuga o le natura moni.

O lenei vailaau e fesoasoani i le tino o le tino e vave ona feagai ai ma le malulu ma maʻi. O loʻo aofia ai vailaʻau e fesoasoani i le faatumauina o se mea lelei mo se taimi uumi, ma vave ona toe maua mai tino o le paʻu, o lona uiga o le paʻu e faʻaogaina ma e mafai. O le tele o le potassium i ia fuamoa e lima taimi sili atu nai lo le moa. E manino lava le mafuaʻaga e sili ai le lelei o se oloa mo tagata gasegase i se faʻamaʻi "suamalie".

E faatatau i fua ostrich

O se oloa taua tele lea e lapopoa tele ma oʻo i le lua kilokalama i le mamafa. O le maʻisuka e mafai ona 'ai ma le saogalemu i sea ituaiga oloa, o le auala sili ona lelei e sauniuni ai o le kuka kuka kuka. Ae e tatau ona e malamalama e te manaʻomia le kukaina o se fuamoa mo le itiiti ifo i le 45 minute, ma e tatau ona faʻafefete le vai. E taua le teena o le taumafaina o fua ostrich oona, latou te maua se tofo faapitoa.

O le maʻi suka o se maʻi ogaoga o le endocrine lea e manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi ma le puleaina o le toto ma le urine. Ae ui i lea, i le faaopoopo i le inuina o vailaʻau, o le maʻisuka e manaʻomia le meaʻai talafeagai e fesoasoani e taofi le tupu aʻe o le maʻi. E fautuaina e le au faipule le ai o moa, o salu ma le ostrich mo le maʻisuka, ona o lenei oloa e tele mea aoga e tatau ai e amata ai le toe faaleleia o faagasologa.

Mai le moa i le ostrich

Sei o tatou mafaufau i oloa i nisi auiliiliga.

O fuamoa moa o se faʻapogai o le vave faʻaleleia ma faʻamaopoopo lelei vaega. E aofia ai le 14% o le faʻalauiloaina o palatini o manu, e manaʻomia mo le fausiaina o siama maloloina. O le Zinc e fesoasoani e faʻaitiʻitia ai le faʻailoga ma faʻamalolo ai manuʻa, fesoasoani uʻamea e faʻafeiloaʻi ai faʻamaʻi pipisi, ma vitamini A, B, E, D e lagolagoina le tulaga masani o le faʻatinoina o tino uma.

Pe a fesiligia pe fia fuamoa e mafai ona 'ai ma le maʻisuka ituaiga 2, e fai mai tagata atamamai e lua fuamoa e tatau ona' aina i le aso. O se aofaiga sili atu o lenei oloa e le o aʻafia e le tino. Ma o le taimi lava e lua e 'ai e le fautuaina. O le 'ai o se omelet mo le' aiga o le taeao ma le faaopoopoina o se fuamoa i se salati po o ni meaʻai mo le 'aiga o le aoauli e lelei.

E fautuaina e tagata e taumafa taumafa i nisi o taimi le 'ai o fuamoa moa ma le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 io latou foliga masani, aua i lalo o le aafiaga o le vevela, o nisi o meaʻai e leiloa. Ina ia faia lenei mea, fufuluina le atigi i le fasimoli, ia faia ni punipuni se lua ma se nifo nifo, lulu le meaʻai ma inu le vai. Manatua e mafai ona e maua na o fua faʻataʻitaʻi mai i latou e masani i le soifua maloloina o moa ma le fale atoa.

E ui i ana faʻamanuiaga manino, o fuamoa moa matala mo le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaoga ma le faʻaeteete. O le lamatiaga tele o le faʻafeiloaʻiga o meaola faʻapitoa mai le atigi. O le tino puipuia o se tino ola maloloina e mafai ona faigofie ona feagai ma le toatele oi latou, ae o le tino o le maʻisuka e le mafai ona puipuia mai o latou aafiaga faataumaoi.

O le isi mea lamatia o le 'ai o fuamoa saʻo o le ono mafai lea ona tupu se mea e tupu. O le maʻisuka ituaiga 1 ma le 2 e manaʻomia ona mataʻituina ma le totoʻa ia faailo o le tino, ma le gauai atu i le tulaga o le paʻu, lapataiga, sneezing. Afai o ia ituaiga o gaioiga e mafai ona iloa, e tatau ona mumusu e 'ai le oloa i lona tulaga masani.

E faʻafefea ona 'ai fuamoa mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2 ma le soifua maloloina? Ua faamatala mai e tagata popoto e faapea, pe a kuka, e 90% o le oloa e gaosia, ma pe a fuga - 45%. O le mea lea, mo le maʻisuka, o se pea o fuamoa faʻavela po o se omelette na tunu i le suāuu olive ua manatu e aoga. O vaega nei e manaʻomia mo se fua mo se tasi o ipu maloloina:

  1. Egg - 1 pc.
  2. Milu - 2 sipuni.
  3. Fuga - 1 sipuni.
  4. Suauu Fulati kuka - 1 leisi.
  5. Pepa, masima, olive olive.

Faʻaʻu le fuamoa i le falaoamata, susu ma masima ma liligi le paluga i totonu o se apa vevela vevela ma le suauu olive. A maeʻa ni nai sekone, ia faʻasalalau le faʻatumu i le tasi itu o le omelet, ia ufiufi i le itu lona lua ma faʻapipiʻi sina mea itiiti ifo i le vevela.

  • Le aoga o fuamoa o le salu

O le sitaili o le salu e laʻititi i le lapopoa (10-12 g) ma o loʻo iai se atigi fagu matala. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o meaʻai ma mea taua.O le uʻamea ma le magnesium i lona tuufaatasiga e puipuia ai le atinaʻeina o le anemia, faʻaitiitia le toto toto, faʻamautuina galuega a le loto. Glycine faʻamalosia ai le fatugalemu o le tino, threonine faʻavave le gaosiga o le gaʻo ma faʻamaonia le mamafa o le maʻisuka.

E mafai ona 'ai fuamoa moa? E faatagaina e tagata tomai ma fautuaina lenei metotia faʻaaoga. I le uma, o suauu e le maua salmonella, ma o le polotini ma le yolk o lenei oloa e matua gauai uma lava i le tino o le tagata. Ina ia faʻaitiitia le toto toto, e tatau ona e inuina lenei paluga i aso uma: vavae 3 fuamoa mata i totonu o se tioata, lulu, sasaa le 1 teaspoon o le sua o le lemon ma inu i le taeao i luga o se manava gaogao. A mavae le vaiaso, e tatau ona faaluaina le fua. O lenei vailaʻau faʻapitoa e tatau ona onā i aso taʻitasi mo le masina e tasi.

O le ola ola o fuamoa o moa e lua masina, pe a latou teuina i totonu o le pusaaisa. A maeʻa le taimi lenei, e ono afaina ai le oloa, aemaise lava mo tagata maʻisuka e le lelei le soifua maloloina. O le mea lea, pe a faʻatau, e tatau ona e gauai atu i le nofoaga o le fafagaina o manulele, aso, tulaga e teu ai. Faʻaauau le mata i luga o le amio saʻo o le atigi, ona o meaola faʻapitoa e ono foliga mai ma uluola i nofoaga o vavae.

O le polotini ma le kulimi o fuamoa o moa ua lelei ona uuina e le tino

O se meaʻai maloloina o le maʻisuka ma fuamoa o salu e aofia ai mea nei:

  1. Lauga musika - 5 vaega.
  2. Fuamoa - 5 fasi vaega.

Ia fufuluina pulou ma vavae ese o latou pulou. Tulimanu vae ma faʻapipiʻi i totonu o se pani ma le suāuʻu olive seia oʻo ina vavae ese le vai. Ma le isi, matou te faʻapipiʻi masini moa vevela i pulou taʻitasi, fai se pu, faʻatumu i se moa salu ma tuu i le ogaumu mo le 30 minute.

O manufelelei o manulele sili ona tele i le lalolagi, ma o le mamafa o latou fuamoa e masani ona oʻo i le lua kilokalama. E matua malosi lava le eggshell e tele taumafaiga e manaʻomia e momotu ai. Ae e masani lava ona faʻalauteleina le ola ola e oʻo atu i le tolu masina. E le mafai e le maʻisuka ona faʻatau lenei oloa i faleoloa, ma ina ia mafai ai ona faʻatau se lapoa tele, e tatau ona e alu i se faatoaga ostrich i le taumafanafana.

Aisea ua fautuaina ai lenei oloa mo tagata ei ai le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2? O se fuamoa ostrich e maualalo le tau aogā. I lona mamafa, pe tusa ma le 300 kalama, e itiiti le gaʻo ma le cholesterol na maua pe a faatusatusa i le moa ma le salu, ma i totonu o se polotini e sili atu ma le tasi le kilokalama, o loo i ai le tele o lysine, threonine ma isi amino amino taua. O le mea lea, o le 'aiina o ipu mai nei mea e fautuaina e tusa lava mo tagata maʻisuka o loʻo gaogao.

O auala faʻatagaina mo le sauniaina o fuamoa ostrich mo le maʻisuka o le kuka fufulu mama, vevela ma le kuka, omelati. E le gata i lea, o loʻo fufulu mama le kuka mo le 45 minute, e matua vevela - 1.5 itula, ma mo se omeletiti, e manaʻomia ona faʻaalu 25 minute. E tasi le fuamoa e mafai ona fafagaina tagata e 10 i le maʻisuka. A maeʻa ona 'ai meaai, e masani lava ona lagona e tagata gasegase i se taimi mulimuli ane, ona o le tulaga le masani ai o meaʻai.

O le mamafa o fuamoa ostrich e oʻo i le lua kilokalama

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le omeletiti e aofia ai vaega nei o le a aoga:

  1. Half ostrich egg.
  2. 100 g susu.
  3. 200 g suauu o meaai.
  4. 50 g pi pi.
  5. 100 g sisi malo.
  6. Greens, masima, olive olive.

Faʻafefiloi vaega uma, sasaa i totonu o se moa, tuʻu i totonu o se umu ua muaʻi faʻamalu mo le 1 itula. O le ipu e foliga mai e manaia i le vevela ma le malulu foliga. O le mea lea, e mafai ona tipi i fasi pepa mo sandwiches.

I le ituaiga 1 maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, e tatau ona e mataʻituina au mea taumafa ma 'ai naʻo meaʻai fou, maloloina. E aofia ai le moa, ostrich ma fuamoa. E le gata i lea, afai e te fausiaina le atigi, ma faʻafefiloi le polotini ma le kulimi i le vineta, e te maua se vailaʻau atoatoa o le vitamini. Ma o ia ipu e pei o fuamoa felafoaʻi, masini falai fufulu, fuamoa fuamoa o le a salu ai le tino ma laveaʻi se tofo ma le manaia fiafia mai le 'ai.

O se meaʻai e fesoasoani e pulea le faʻamaʻi e taua tele mo le maʻisuka, o le filifilia o oloa o le autu autu lea i le faia o se lisi o aso mo le maʻi.

O le a se aafiaga o se meaola manu e pei o fuamoa i luga o se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, o le a le lelei poʻo le afaina i le 'ai o fuamoa, ma pe faʻapefea ona fai se lisi ma lenei oloa?

Fuamoa - o se oloa lea o loo i ai se fuainumera tele o amino acids ma vailaau aoga, i se faaopoopoga, e faigofie lava ona maua i fuamoa fuamoa. E aofia i le lisi o le maʻisuka, o fuamoa o le a aoga pe afai e te iloa le fua.

O le mea sili ona aoga mo se lisi o le maʻisuka e tolu ituaiga o fuamoa:

O ituaiga uma e tolu e maua i vitamini, minerale, lipids, amino acids.

Fuamoa moa

O fuamoa moa o le taatele lea i le taumafa a tagata.

Pauna, fuafua i le ituaiga o fuamoa (1, 2, 3), o laina mai le 35 g i le 75 ma luga. O le atigi e ono paepae pe enaena, lea e le afaina ai le tofo o le fuamoa. O le maualuga o meaʻai ma meaʻai paleni, e paleni ma talafeagai lelei mo meaʻai a se tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka.

Le aoga ma le vevela o fuamoa

  • Faʻamatalaga faigofie o le protein o le fuamoa e le tino o le tagata, e sili ona aoga i totonu o puluvaga o isi oloa. O le amino acids e aofia ai i lona tuufaatasiga o se vaega taua i le fausiaina o polotini polotini, o le lysozyme o le substance, lea ei ai meatotino antimicrobial, e faaleagaina ai meaola matautia, ma o elemene o vaega taua ia i le togafitiga o le anemia.
  • O minerale phosphorus ma le calcium, o se vaega o le moa moa, fesoasoani e faamalosia ponaivi, fao, nifo ma lauulu.
  • O le Zinc e faʻamalosia le faʻamalolo vave o manua, o le uʻamea e faʻaleleia le puipuiga o le tino, fesoasoani i le tino e faʻafeiloaʻi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi.
  • O le vailaʻau A o le a fesoasoani i le tausia o le vaʻai, puipuia le faʻaalia ma faʻaleleia le faagasologa o le faʻafouina o le tino paʻu.
  • Vitamin E e faamalosia puipui o toto toto.
  • E le gata i lea, o fuamoa moa e sili atu le fesoasoani i le aveesea o otaota ma toxins mai le tino ma faʻaleleia le mafaufau faalemafaufau. E tatau ona aofia i totonu o le lisi faʻatulafonoina o tagata o latou galuega e fesootaʻi ma le arsenic poʻo le mercury.

E ui lava i le tele o lisi o itu lelei, ae o loʻo i ai foi ni faʻafitauli.

  • Afai e te 'ai ni fuamoa moa mata, e mafai ona atiaʻe vai vaivai - O se faʻamaʻi e mafua mai i le paʻu o lauulu, lauulu paʻepaʻe, o le faʻaitiitia o le puipuiga o le tino. O le le atoatoa o le biotin o se taunuuga o le fusia o le vitamini Biotin i le protein Avidin, e mafua ai le le atoatoa o lenei vaitamini.
  • E leai se sao o fuamoa o le cholesterol-mauʻoa e mafai ona fesoasoani i.
  • O se fuamoa moa e mafai ona ave ai ni meaola leaga. salmonella mafua ai le maʻi o le manava poʻo le afa fulifao foi.

  1. I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, e fautuaina e le au fai meaʻai paleni fuamoa moa.
  2. E mafai ona e faʻalauteleina le lisi o le maʻisuka ma omelettes uʻamea, ae tatau ona lafoaʻi fuamoa falai.
  3. O fuamoa vela ua aofia ai i le taeao po o se vaega mo se auala autu poʻo se salati.
  4. E mafai ona 'ai ni fuamoa, ae le faʻapitoa.
  5. Aotelega 1 - 1.5 pcs. i le aso
  6. Tausaga o le tausiga - 1 masina i le vevela o +2 i le +5 ° C.

Tulafono mo le faʻaaoga i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka

Mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka, o loʻo faia se togafitiga, lea e aofia ai le faʻaaogaina i aso taitasi o fuamoa o le sipili i se aofaiga e 6 vaega. E inu vine i le taeao i luga o se manava gaogao. O le togafitiga ua fuafuaina mo le 250 fuamoa, ae mafai ona faʻaauau i le talosaga a le maʻisuka mo le ono masina pe sili atu foi.

O tagata uma e maua i le maʻisuka latou te mataituina a latou meaʻai i aso taitasi. E le o se mea e ofo ai, talu ai o le faʻamaʻi tuʻuina atu o loʻo faʻatasi ma le faʻaitiitia o le gataifale ma sili atu le mamafa o le mamafa. Ina ia le afaina ai oe lava ae aua le faʻaleagaina le ala o le maʻi, latou te faʻalatalata atu ma le faʻaeteete i sauniuniga o le lisi. O puaa, o salu ma e oʻo lava i fua ostrich o loʻo faʻaofiina i totonu. O aso nei o le a tatou suʻeina pe faʻatagaina oloa tuʻufaʻatasia mo le taumafaina i le maʻisuka. Tatou amata!

Fua taua o fuamoa

Uiga aoga mo tagata o loʻo mafatia i le faʻamaʻi o loʻo taoto i le faaputuputuina o vailaau aoga. Ona o le faʻaaogaina fua o fuamoa, o le masani i aso uma i le retinol, tocopherol, B vitamins, ua puipuia le vitamini D. Ua iloa foi e tagata uma o fua o loʻo mauʻoa i popo o loʻo faʻaleleia ai le toto.

E tatau ona malamalama e na o le kuka, e le o fuamoa falai e talafeagai mo meaai. E le gata i lea, o mea uma lava o tagata taitoatasi iinei, e tatau ona e filifilia se mea na faia e le fale. O fuʻa tau maketi e mafai ona aofia ai salmonella, lea e lamatia mo tagata.

O tagata e mafaufau e uiga i le talafeagai o le 'aiina o fuamoa sese e faʻasalaina i latou lava i le isu, ma talitonu o le gaʻo ma le maualuga-kalori. O le mea moni, o loʻo i totonu o lenei vaega o le fuamoa o loʻo faʻamanuiaina uma faʻamanuiaga. O le mea lea, e mafai ona e 'ai fuamoa atoa, ae matauina numera.

Ostrich eggs

  1. E taua le malamalama o ia fuamoa e tele ma mafai ona oʻo atu i le 2 kilokalama. i le mamafa. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e fautuaina le gaʻo e kuka ai le susu. Ina ia kuka se fuamoa, e tatau ona kuka i totonu o le vai inu mo le 45 minute. E le faʻaumatia le oloa.
  2. Afai e te filifili e fai ni fuamoa fufulu mai se fuamoa, e tatau ona e iloa o le ipu ua vaevaeina i le 10 servings. O le oloa e tumu i elemene aoga. O le fuamoa i ni aofaiga tele e aofia ai le retinol, tocopherol, vitamini B2, phosphorus, potassium, calcium, threonine, alanine, lysine ma sili atu.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e faʻatagaina ona 'ai fuamoa o soo se ituaiga. Ia manatua e taua le matauina o le fua faatatau i aso taitasi. Aua le faʻaleagaina le oloa ina ia le toe feagai ma nisi faʻafitauli. Afai e te filifili e togafitia togafitiga lelei ma fuamoa o le selu, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi.

Vitio: e mafai mo fuamoa o le maʻisuka

I le fesili pe mafai ona aina fuamoa ma le maʻisuka ituaiga 2, o le tali o le a le manino - o le mea moni, e mafai. A uma, o lenei oloa o loʻo aofia ai i soʻo se lisi o mea taumafa ona o lona taua o meaʻai ma faigofie le digestibility.

O le faʻamatalaga mataʻitusi o soʻo se fuamoa e tutusa ma le zero, talu ai o lenei oloa e le o aofia ai ni meaʻai gaʻo.

O fuamoa moa ma fuamoa moa ua faia i le fale e aoga mo le maʻisuka, ae e tatau ona faʻaaogaina i le faʻatusaina e tusa ai ma fautuaga a fomaʻi ma tagata fai meaʻai.

O fuamoa moa i le maʻisuka ituaiga 2 o se vaega taua o le lisi meaai. Mo lenei vaega o tagata gasegase, e sili ona lelei le kukaina ma le susu, i lenei faiga e sili atu ona faigofie ona eli i totonu o le vai. E mafai foi ona e fufulu laulati i fuamoa fuamoa. Ua fautuaina e fomaʻi le aloese mai le 'ai o fuamoa ma yolks.

O se fuamoa ua kuka e masani lava o se vaega o le aiga o le taeao. Pe tuʻuina atu i salamu, vasega muamua poʻo le lua. O le numera faatagaina o fuamoa e aina i le aso e le tatau ona silia ma le tasi ma le afa.

E mafai ona 'ai ni fuamoa, ae peitai, e le tatau ona tupu lenei mea, ae na o taimi. Aisea e tatau ai ona faʻatapulaʻa, aua e foliga mai o le a sili atu le aoga mai ia i latou nai lo le kukaina?

  1. E sili atu ona faigata ona latou eli.
  2. Avidin, o le vaega o ia mea, o nisi taimi e mafua ai le faʻafefe o le faʻafefe, ma faʻalavelave foi i le gaioiga o vitamini mai le vaega B.
  3. E i ai se faʻafitauli o siama mai luga o le atigi.

Afai ei ai le maʻisuka, ma 'ai se fuamoa i aso taitasi mo le' aiga o le taeao, ona faʻamaonia lea o se tauvaga o le le lelei ma le malosi. O le masani i fua masani o fuamoa o le a faʻavaivaia ai le vevela, faʻamalosia le puipuiga, puipuiga e puipuia ai le faʻamaʻi ma fomaʻi, ma faʻamautinoa le masani masani o metabolic processes. E tusa lava pe taua lona atigi. O le kaponi carbonate o loʻo aofia ai e faʻaaoga i meaʻai faaopoopo.

E sili atu le lelei o le protein o le Egg nai lo isi fuatini o le gaosiga o manu, ma e le gata i lea, o loʻo aofia ai uma mea aoga amino talafeagai. Ae o le tele o mea aoga uma i le selu. O loʻo i ai vitamini B3. E faʻaleleia le toto ma maua ai meaʻai lelei i le faiʻai. Cholesterol e fufulu le ate. O se seti o minerale, e aofia ai le maika, sulfur, uʻamea, faʻapea foʻi ma le sima ma le kopa, faʻalauteleina le hemoglobin ma le uiga. Talu ai o le vailaʻau C ua matua toesea uma lava i fuamoa, o fualaau faisua e lelei tele e faʻaopopo i ai.

O pine e masani ona mafua ai faʻamaʻi pipisi, ma i se faʻaopoopoga, e aofia ai le cholesterol. Afai e sili atu i le fasefulu tausaga ma o loʻo iai sou fatu le lelei poʻo le faʻaitiitia o le toto, faʻamapulaʻa lau fuamoa moa i le tolu i le vaiaso. Pe a masalosalo pe o fea fuamoa e mafai ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻafesoʻotaʻi se tagata poto faapitoa.

Auala e filifili ai le saʻo

Ina ia filifilia se oloa lelei, e tatau ona e gauai atu i nisi o faʻailoga pe ae faʻatau. Muamua, o fuamoa oona e tatau ona saoloto mai mea leaga, vavave, ma se mama mama, e le afaina i le paʻu ma fulufulu fulu. O fua uma e tatau ona fetaui ma le isi ma le mamafa.

I luga o le faleoloa o fuamoa, o se faailoga tusi e faʻamaonia, lea e faʻamaonia ai le lelei o le oloa ma tauaveina isi faʻamatalaga. Mo se faʻataʻitaʻiga, meaai poʻo le laulau lenei fuamoa, lona togi.

Afai e te ave se fuamoa ma luluina i tafatafa o lou taliga, e mafai ona e aoaoina ni mea se tele e uiga i ai. Afai e mama tele, ona oʻo lea ua maeʻa pe ua mamago. O le fuamoa fou e mamafa ma e le faia ai ni leo pe a luluina. O lona tino e le afaina, ae le o le manaia.

Quail

E faʻafefea ona 'aina fuamoa o le salu mo le maʻisuka? E tusa ai ma lona taua ma meaʻai, o lenei oloa e maualuga atu i isi ituaiga, e aofia ai le moa. E leai ni a latou faitioga i lo latou faʻaaogaina. O loʻo aofia ai le tele o mea masani e talafeagai mo se tagata e tausia ai se soifua maloloina lelei ma lelei.

O tagata gasegase e mafai ona 'ai faʻamaʻi, ma ia togafitia foʻi ma i latou. Muamua, ave tolu i le taeao i luga o se manava gaogao, ona oʻo lea i le ono fuamoa i le aso. I le taimi muamua, o le malologa o le nofoa e mafai ona matauina, ae o le a le pine ae pasia. E saogalemu a latou iniseti, e pei o suauu e le mafai ona aʻafia i le salmonellosis. Ae o lenei faʻamatalaga e faʻaaoga i na o fuamoa fou, lea e manaʻomia foi ona mulumulu lelei.

Ina ia maua le togafitiga o loʻo manaʻomia, ole maʻi ole maʻisuka e manaomia le tusa ma le 260 fuamoa, ae mafai ona faʻaauau le togafitiga mo le ono masina pe sili atu foi. O le faʻaaoga umi o lenei oloa o le a faʻaleleia ai le taunuʻuga. E mafai ona e maua se faʻaititia o le suka e le itiiti ifo ma le lua iunite. Ma afai i le taimi lava lea e te mulimulitai ai i le taumafataga ua faatonuina mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a sili atu nai lo mea uma e te faʻamoemoeina.

O le mea lea, aoteleina mea uma o loʻo i luga, e mafai ona tatou faʻamautu e sili atu le lelei o fuamoa o salu mo le maʻisuka nai lo isi ituaiga.

Seisi togafiti togafitiga ma fuamoa. Faafefiloi se moa se tasi pe lima i le ono fuamoa o le suka ma le sua o le lemoni i se voluma o le 50-60 ml. O le taunuuga o le oloa e ave i luga o se manava gaogao, ma toe faia lenei faiga mo aso e tolu, ma o le paluga fou e fou i aso uma. Ona latou malolo mo le numera tutusa o aso. Ma o le taamilosaga e toe faafou. O se taunuuga, o le aofai o le kulukose e mafai ona paʻu i le 4 iunite. I le gastritis, e iloa ai le maualuga o le elemene, e mafai ona suitulaga fua o le citrus i le atisitoke a Ierusalema.

O vailaau faʻapitoa e fautuaina le togafitiga o lemoni-fuamoa mo le maʻisuka o loʻo mafatia i faʻamaʻi 2, lea e faʻavae i luga o le tulituliloaina tumau o tagata gasegase o loʻo tagofia lenei fualaau faasaina. E tatau ona manatua o le umi o le teuina o fuamoa e aʻafia ai o latou fale faʻamalolo, o le mea lea e fautuaina ai e 'aina i latou fou.

Tuua Lau Faamatalaga