O i latou ua tofia i totonu o le 'autau ma le maʻisuka?

Tulafono a Rusia e manaʻomia ai tagata ua oʻo i le sefuluvalu tausaga e galulue i le 'autau. Tamaiti talavou, i le mauaina o se tusi samania, alu i le nofoaga e suʻe ai.

Afai e le tupu lenei mea, ona mafai loa lea ona faasalaina le alii talavou, e oo atu ma aofia ai le taofia.

Mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina, e mafai ona faʻamaonia tagata talavou mai le tautua. E le gata i lea, o loʻo i ai le tele o tuʻutuʻuga e faʻasaina ai lenei mea. E mafai ona tuʻuina atu le ID ID mo mafuaaga tau soifua maloloina.

E oʻo lava i le aʻoga, pe a oʻo i tamaiti aʻoga muamua, e fai suʻega suʻega faafomaʻi. I le tulaga o gasegase, e ono i ai le tuai po o le faʻamalolo atoa. Faatasi ai ma faʻamaʻi e mafai ona tuʻuina atu i ai le militeri e aofia ai le maʻisuka.

E tatau ona malamalama le faufautua o loʻo i ai le tele o tapulaa e aʻafia ai le avanoa o le tautua faamiliteli. O le maʻi e maua i auala eseese. O tagata mamaʻi e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka latou te ave le 'au, pe a faʻapea e le alu i le tautua, ae mafai ona taloina pe a manaʻomia.

O le komiti muamua o le komiti na te faatonuina le alii talavou ina ia faia se suʻesuʻega faafomaʻi, ma mulimuli ane o le a faia se filifiliga i le tofiaina o ia i se vaega patino.

Vaevaega na tofiaina i le komiti

Pe a iloiloina le tulaga o le soifua maloloina o se alii talavou, o se vaega patino ua tofia ia te ia. O se taunuuga, o le a manino pe o le a latou auai i le vaegaʻau e iai le ituaiga 1 ma le ituaiga suka 2 o le maʻisuka, poo le faʻaulufaleina o le militeli o le a vave tuʻuina atu.

I aso nei, o loʻo i lalo vaega nei o suʻesuʻega faʻalesoifua maloloina:

  1. vasega "A" . O le alii talavou e matua maloloina. E mafai ona ia galue i soo se autau,
  2. vasega "B" . E i ai ni faafitauli tau le soifua maloloina. Ae o se alii talavou e mafai ona auauna atu. O fomaʻi e faʻaopopoina ai ni faʻanumera se fa e sili atu ona faʻamaonia lelei lo latou talafeagai mo auaunaga faamiliteli,
  3. vasega "B" . O lenei vaega e mafai ai ona e le faia se auaunaga tuusao, ae i le tulaga o le martial law, ua filifilia se tagata i totonu o vaegaau,
  4. vasega "G" . O lenei vaega o le a tuʻuina atu i lalo o se faʻamaʻi ogaoga ae mafai ona faʻamaonia. E mafai ona avea ma se manuaga matuia, faʻafitauli ma totoga i totonu. A maeʻa togafitiga, ua tuʻuina atu i le conscript soʻo se vaega o loʻo taʻua i luga,
  5. vasega "D" . O le aufaʻatasia ma lenei vaega e le mafai ona tautua e tusa lava pe a tupu i le martial law. E mafai lenei mea i le i ai o se maʻi faʻamaʻi. O nei faʻamaʻi e aofia ai le maʻisuka.

O le faaiuga e le masani ai - maʻisuka ma e le fetaui le 'autau. Pau lava le tulaga e mafai ai ona fai le auaunaga o le maʻisuka ituaiga 2. Ina ia aloese mai fesili i le nofoaga autu e suʻe ai, e tatau ona ave le tausiga muamua ma.

Maʻisuka ma le 'Au

Aisea e te le ave ai i totonu o le autau le maʻisuka ituaiga 1? Faʻatasi ma le maʻisuka, o le tagata e mafatia i vaivaiga, e le gata i le lautele ae o le muso, e maualuga le manaʻo o le tagata, aʻo leiloloa lona mamafa, e manaʻo le tagata e inu ma, o se taunuuga, e masani lava ona faia, e tusa lava po o le a le aso.

E fa faʻailoga e ono faʻalavelave ai i le tautua:

  1. ma o le suka e masani lava masani, e taua le 'ai i se taimi, ia maitauina le tulafono ae le faʻafefeina i le gaioiga faaletino. E tatau i tagata maʻi ona maua se tui i se taimi patino, ona 'ai lea. O le 'autau e manaʻomia se faigamalo malosi o meaʻai ma gaoioiga faʻaletino. E mafai ona tupu lenei mea. O se tagata e faalagolago i le inisalini e le mafai ona feagai ma nei tulaga,
  2. Ua lauiloa o tagata e maua i le maʻisuka e faigata ona faʻafeiloaʻi manuʻa ma manuʻa. O se fitafita, ao faagasolo le malosi faaletino, e ono i ai manua, atonu e faamanualia ai ona vae, e mafai ona taitai atu ai i le galanrene. Mulimuli ane, o le aʻafiaga o le faʻamavaeina o vae e maualuga,
  3. o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le vaivai tele i soo se taimi. O le a manaomia e se tagata se malologa vave, lea e le mafai ona faia e le 'au,
  4. fitafita i totonu o le 'au e faʻaauau aoaoga faʻaauau. O mamafa e mafai ona matua ogaoga. O le a le mafai e se fitafita faʻalagolago i le inisalini ona feagai ma ia galuega. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli matuia o le soifua maloloina.

O mea taua autu e iloagofie ai lea e faasaina ai le faʻafaigaluegaina o tagata i lenei faʻamaʻi o le ituaiga muamua i le vaegaau:

  • o le puipuiga o le tagata ua vaivai i se tulaga e oo lava i le manua sili ona leaga e mafai ona oo atu ai i le oona o le toto, suppuration, e mafua ai le gangrene o pito ma taunuuga uma. O le mea lea, o le maʻisuka ua maeʻa ona ave i totonu o le 'au e naʻo ni vaega patino,
  • e faafaigofie ai le i ai o le maʻisuka, e taua le tausisia o le tausisia o fualaau faasaina, malologa. E le mafai ona faia lenei mea i le autau,
  • tagata e mafatia i le maʻisuka e le faatagaina e faʻaaogaina.

E tauaofai mea na fai mai: seʻi oʻo ina togafitia togafitiga lelei, maʻisuka ma le 'au e le mafai ona nonofo faatasi. O auaunaga tau militeli i le ituaiga muamua ua matua solia. E mafai ona avea ma se taufaamatau tuusaʻo i le olaga ma le soifua maloloina.

E tusa lava pe e te manaʻo e te alu e auauna atu, e le mafai ona e natia lau maʻi. A maeʻa le tausaga, faʻaleagaina oe lava ia e le mafai ona faʻaaoga.

O le a se mea e mafai ona le amanaiaina ai le amio i le ola maloloina a le tagata?

O le toatele o tupulaga talavou, e ui lava i le manatu aoao e toetoe lava o miti uma a le komiti o le "alu ese" mai le autau, saili e auauna atu i soo se itu.

I le taimi lava e tasi, e le gata ina latou le gauai atu i faafitauli o le soifua maloloina, ae le gata foi i le puipuia o faamai e faasaina ai le auauna atu. Ole faʻaletonu faʻaletonu lea e le gata ia te oe lava, ae mafua ai foi ona ogaoga faafitauli ia i latou o le a latalata ane.

E naʻo le itu taua ma le tagata lava ia mo amioga na faia. I le faaopoopo atu i tagata faigaluega, o ai o le a popole i taimi uma e uiga i se uo maʻi, atonu e i ai foi ni faafitauli i pulega maualuga. I le tulaga o faafitauli ogaoga o le soifua maloloina, o le matafaioi mo le afaina o le a malolo faatasi ma le pulega.

I lenei tulaga, tatou te talanoa e le gata i itu lelei, ae e uiga foi i faasalaga matuia ma ogaoga. O le a mafatia foi le aufaigaluega, oe, i le talosaga a se fitafita maʻi, o le a natia ai faafitauli. O le mea lea, o le alii talavou o loʻo natia le faʻamaʻi na lamatia ai e le gata ia te ia lava, ae faʻapea foi tagata o siomia o ia. O le maʻi suka ma le 'autau o ni vaega ia e lua, faatasi ai ma o latou manaʻoga sili, e le mafai ona maua se mafuaaga masani.

I le taimi nei e uiga i faʻamaʻi e mafai ona tupu:

  1. e mafai ona ufiufi alofilima vae i le maʻi tiga ma le tafe toto. O le mea ua taʻua
  2. le afaina o le le atoatoa ma le faaleagaina o galuega a le tino atoa,
  3. lima, faʻapea foʻi ma vae o tagata gasegase, e mafai ona aafia i maʻi pipili. O faʻamaʻi e valaʻaulia: ma le isi o le angiopathy. O aʻafiaga sili ona ogaoga o le vavaeeseina o lala,
  4. lamatiaga o le faatauaso atoa. Faʻatasi ma le maʻisuka ma le le usitaia o tulaga togafitiga. O le iʻuga - o le leai o se faʻaaliga.

O le mea lea, afai ei ai se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e tatau ona e faʻagaloina le auaunaga a le militeli. Ae e tatau ona manatua e tele isi gaioiga o le a aoga ai foi le atunuu, ae i le taimi lava lea e le afaina ai le soifua maloloina.

Vitio faʻatalanoa

Le lisi o faʻamaʻi e le o ave ai le autau:

O le tali i le fesili pe oi latou i totonu o le 'au e maua i le maʻisuka e manino lava. Afai o le ituaiga lona lua o faamai ua atofaina, ona mafai lea ona auauna atu pe a tulai mai le manaoga. O le ituaiga muamua e faʻasaina le auaunaga. Ae a uma ona faia se suʻega atoa, ona manino lea pe mafai ona alu e galue. O le tuʻuina atu o le militeli o se mea sili ona mamalu. Mo lenei mea e tupu, e taua mai le laʻitiiti e taitaia se olaga ola maloloina. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona le gata i le soifua maloloina faaletino, ae ia ola malosi ma matua.

I le tausaga talu ai, o le numera o tagata e fia galulue i le 'autau ua faʻatupulaia e le 6%, peitaʻi, o le tulaga o le ola maloloina o le conscript o se mea tāua lea e ono mafua ai le tulaga o le "le talafeagai mo le auaunaga". Pe o le i ai o le maʻisuka ua aofia i le lisi o mafuaaga e mafai ai e se conscript ona maua sea tulaga, o le a tatou toe mafaufau atili.

Iloiloina o le Soifua Maloloina ma le vaega na tuʻufaʻatasia i se tamaʻitaʻi

O le soifua maloloina o se conscript e iloiloina e se fomaʻi faʻapitoa faʻapitoa, e tusa ai ma le tasi o vaega e lima ua tofiaina:

  • O le alii talavou e soifua maloloina ma e mafai ona ia faia le auaunaga atoa i totonu o le 'autau - o le vaega "A" ua tofia.
  • E i ai ni faafitauli faʻaletonu laiti e mafai ona faʻalavelaveina ai le auala o le militeri - vasega "B".
  • Mo se alii talavou o loʻo i ai tapulaa i le auaunaga, ae o le tulaga e "talafeagai" - "B" vaega.
  • O le conscript ei ai faʻalavelave faʻaleagaina o le tino na mafua mai i faʻamaʻi tuga - o le vaega "G".
  • Afai o le auaunaga a le militeli e le taliaina atoa mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina, ua tofia le "D".

Pe a suʻesuʻeina le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, o le ituaiga o faʻamaʻi, o le ituaiga o le vasega, faʻapea foi ma le i ai o faʻafitauli e le taliaina, e amanaia.

Vaegaau a le Vaegaʻau i le ituaiga 1 Maʻisuka

O le mea e leaga ai, o le siama o le maʻisuka ituaiga 1 mo tagata talavou e fia galulue, o le mafuaaga lea o le atofaina o le tulaga o "le talafeagai "- le vaega" D " . Ae ui i lea, faatasi ai ma le uluaʻi faʻavae o le faʻamaʻi ma le leai o ni faʻafitauli, o nisi tagata talavou e taumafai e nana lenei mea na maua i le taimi na faia ai se suʻega faafomaʻi.

E taua le malamalama o le taimi o le soifuaga, e tusa lava pe i ai togafitiga, o le setete o le soifua maloloina e mafai ona matua oʻooʻo i se tulaga e le mafai ona faʻafitia. O le mea lea, o se filifiliga tonu i lenei mataupu o le a faʻamaonia ai le le atoatoa.

Vaegaau a le vaegaau e iai le maʻisuka ituaiga 2

O tagata talavou e maua i le maʻisuka ituaiga 2 atonu o le a tofia vasega "B" . Faatasi ai ma lenei vaega, o le a le tautua se alii talavou i le vaegaʻau, ae o le a faʻapauina i fanua faʻapitoa a le atunuu.

Faʻatasi ai ma se faʻamaonia o le faʻamaʻi, o loʻo i ai pea le avanoa e ulufale ai i le 'autau. O se tulaga lenei pe a latalata le kulūkose i mea masani, o le faʻafitauli o faʻafitauli e faaitiitia, o le tulaga lautele o le alii talavou ua faamalieina. Ae ui i lea, e aoga le manatuaina o le manaomia ona mulimuli i taimi uma i se taumafataga e lagolagoina ai lenei tulaga.

I totonu o se faʻalavelave taufaasese, e ala i nisi togafitiga faafomaʻi (taumafa, faʻamalositino o togafitiga faafomaʻi e faʻatatau i le faʻaitiitia o le suka o le toto), e tatau ona aumai le tulaga o le maʻi i le faamalieina. Seiloga pe a uma lena e iai se avanoa e maua ai le faatagaga i le tautua.

O le faʻamautinoaina o le maʻisuka e le o se faʻalavelave i le tautua faamiliteli. O le mea sili e lamatia ai e le o nisi o foliga o le ola o le maʻisuka e mafai ona faʻaitiitia ai le lelei o le tautua, ae o se faʻalavelave matuia i le tulaga o se tagata talavou ona o le le lelei o le tausiga o le soifua maloloina.

Olaga Faʻatasi ma le Maʻisuka

O nisi nei o mea taua e mafai ona feagai ma se alii talavou e maua i le maʻisuka i le 'au:

  • O le faateleina o le lelava e fesootaʻi ma lenei faʻamaʻi o le a tupu ai se tauleʻaleʻa taua tele i le fitafita. O le malosi o le maʻisuka e le fetaui ma malosi o aso uma o le autau - o se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia se taimi sili atu e malolo ai nai lo le faʻatagaina i le tautua.
  • I le taimi o aʻoaʻoga faʻapitoa, o le a ono tupu le faʻaleagaina. Ona o le faʻaitiitia o le puipuiga ma le faʻaleagaina o le metabolism, e oʻo lava i nai mea laiti laiti e aunoa ma se togafitiga masani e mafai ona mafua ai le faʻamaʻi, suppuration, gangrene.

Taua! Gangrene o se faʻamaʻi matautia lava, e oʻo i le tosoina o le tino.

  • O le puleaina i aso uma o le insulin ma le 'ai i se taimi faapitoa e taua tele mo le maʻisuka. Afai e solia le tulafono, o le vave vave ona maua le carbohydrate e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto. O le tausisia o mea taua manaomia mo se maʻisuka e le mafai i taimi uma i le tautua.

Mafuaaga Mafuaaga o Le Lelei mo Auaunaga - Faʻailoga o le Maʻisuka

O se faʻamaʻi pei o le maʻisuka e aʻafia ai le tino atoa. Faatasi ai ma faʻalavelave, o mea nei e solia, e le mafai ai ona fai le tautua faamiliteli:

  • Faʻafitauli leaga - O se tasi o faʻafitauli muamua o le maʻisuka, lea e tupu ai le faaleagaina o vaʻa. O le faʻamaʻi e faʻaitiitia ai le gaioiga vaaia e oo i le atoa o le gau.
  • Lē Faʻaleagaina le Faʻasologa o Renal - Nephropathy . Faʻatasi ai ma le faʻamaʻi, o loʻo i ai se soliga o le filigaina o fatugaʻo, lea i le leai o togafitiga talafeagai ma le tausia faifaipea o le tulaga e mafai ona oʻo atu ai i le oona malosi o le tino.
  • Maʻisuka vae - faʻapipiʻi matala i luga o le vae o se alii talavou e faʻaleagaina ai vaʻa o vae. O lea faʻalavelave e manaʻomia ai taualumaga masani ma togafitiga, e tatau ona fai na o seevae mamā ma faʻalelei, lea e matua faigata i le tulaga o le taua.
  • Neuropathy ma le angiopathy - faʻamaʻi pipisi e mafua mai i faʻafitauli o le maʻisuka i lima ma vae o se alii talavou. O le fetogiina o le tino, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene, ua tupu. Faatasi ai ma nei faʻamaʻi, ua afaina ai neura ma vaʻa o le maʻi. Uluaʻi maʻi e tatau ona togafitiga i aso uma e puipuia ai faʻamaʻi pipisi.

Ma, i le tulaga o le maʻisuka o le ituaiga muamua, o le conscript e maua le vaega "D", o le mea lea ua tuusaunoa ai o ia mai le tautua. A le o lea, o le faateleina o le militeli e mafai ona oo atu ai i lona le atoatoa. O le maʻisuka ituaiga 2 e le o valaauina, mauaina le vaega "B", ae ui i lea, o le a lisiina o ia i fanua faasao a le atunuu.

O le mea muamua e popole i se komipiuta pe a ia mauaina se tusi samania i le ata o le komiti o le fesili pe faapefea ona maua se komisi. Mo nisi tagata talavou, o le tautua faamiliteli o se laasaga taua, ae o isi e taumafai i soo se auala e aloese mai le aoina mai o faamatalaga e uiga io latou maʻi. Ma o le muamua ma le lona lua e fiafia i mea o faʻafitauli o loʻo tuʻuina atu ai le tuai poʻo le faʻamalolo atoa. Pe latou te auai i le 'autau ma le maʻisuka o se tasi lea o fesili.

Tulaga faapitoa o le maʻi

E oo lava i le vaitaimi o faʻasalaga o alii talavou e suʻeina suʻesuʻega faafomaʻi i tausaga taʻitasi, e tusa ai ma a latou auaunaga i le autau o loʻo fuafua i le lumanaʻi, o lona uiga, talafeagai pe le mafai ona faʻamaonia. O tagata talavou o loʻo iai ni faʻafitauli ogaoga faʻalesoifua maloloina ua tuusaʻo mai le faʻaulufaleina i totonu o le 'Auupega o le atunuʻu. Pe o latou auai i le 'autau ma maua i le maʻisuka? E pa'ū lenei faʻafitauli i le vaega D (lē atoatoa atoatoa) e tusa ai ma le "Faamatalaga o faʻamaʻi"?

O le maʻisuka o se faʻamaʻi e tele ituaiga ma mamanu. O nei faʻafitauli o le endocrin i le tino e aʻafia ma le le lava o le gaosiga o le inisalini, o se taunuuga - o le aʻafiaga le talafeagai o le kulukose. O le maʻisuka eo faatasi ma le hyperglycemia faifaipea, o le solia o ituaiga uma o metabolism i le tino. E lua ituaiga - o le insulin-e faalagolago i ai ma e le o le insulin-e faalagolago:

  1. Faʻatasi ma le ituaiga 2, e mafai ona tuʻuina atu se faʻasalaga i le faʻaagaga e talafeagai mo le tautua i le taimi o le taua, ae tuʻuina atu o lona maʻi e le mamafa i faʻafitauli. .
  2. I le ituaiga 1, o le maʻisuka ma le autau e matua le atoatoa, o se alii talavou ua i ai se faamai ua aloaia e le talafeagai.

O mafuaʻaga e faʻalavelave ai i auaunaga e tele:

  • e tatau ona mulimulitaʻi nisi o taumafa
  • meaai e tatau ona matua faʻamaonia i ni nai itula, e fuafua i le tulafono o inisuasiga o inisalini,
  • faʻaauau ona faʻaaogaina fualaau faʻasaina poʻo le inisalini ile iniseti e talafeagai,
  • gaoioiga faʻapitoa ma le tele o taaloga e mafai ona oʻo atu ai i suiga iloga i le maualuga o le suka, lea e sili ona matautia mo le maʻisuka,
  • o le gasegase o le faamai e masani lava ona mafua ona o le faateleina o le vaivai.

E tusa ai ma le poloaiga a le Malo o le Rusia, lea na amata faamamaluina i le aso 4 o Iulai, 2013 ma faʻamaonia i le aso 30 o Mati, 2019, na faʻamaonia le Polokalame faʻamaʻi ma le faʻavaeina o le talafeagai ma le le mafai ona faʻamaonia mo le vaegaau. I lenei tulafono, Art. 13 ("Diseases of endocrine system, disorders eating and disorders disorders").

O lenei tusiga o loʻo faʻamaonia ai le maʻisuka o loʻo pa'ū i le vaega B, o lona uiga, o faʻamaumauga e faʻamaʻoina glycemia e ala i taumafa ma e le sili atu i le 8.9 mmol / lita i totonu o le aso e tasi, e mafai ona amanaia o se vaega talafeagai mo le tautua.

O le a le ituaiga o maʻisuka o le a le mautinoa lava?

O lenei maʻi ua manatu o se tasi o mea pito sili ona faigata o le endocrine vaega o pathoces. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea o le maʻisuka ei ai le maualuga o le lamatiaga o le atiaʻe o faʻafitauli ma le faʻaopoopoga o isi faʻamaʻi faʻamaʻi. I le i ai o solitulafono nei, o le a teena e le au atamamai o le au faʻauluuluga se faʻatagaga e galulue e oʻo lava i le taua:

  1. O le ita lea ma le neuropathy. O le tele o taimi, o aʻafiaga pito i lalo e aʻafia, lea e mafai, ona o le itiiti lava o le manua, e mafai ona aliali mai ai uluaʻi pepe.
  2. Ona o le faaleagaina o le microvasculature (capillaries), ua le maua ai e le lala le oxygen, e mafua ai le atinaʻe o le ischemia, lea e tau atu i le gangrene.
  3. I le maʻisuka, o le gaioiga galuega e faʻavaivaia, lea e tau atu i le toilalo o okeni. O lenei mea e mafua mai i le inupia ma le tulaga ogaoga. Nifaeropathy
  4. E tali atu foʻi le retina i le atinaʻe o le hyperglycemia. I le taimi muamua, e faʻaleagaina le faʻaaliga, ae i le le lava o togafitiga ma le tausisia o meaai ma tui, e mafai ona tupu le tauaso. Retinopathy
  5. Talu ai o loʻo aʻafia foi vaa, o loʻo i ai se tulaga lamatia maualuga o le fatuina o se maʻi suka. I lenei tulaga, o le maʻisuka ua faatonuina e fai ni seevae faapitoa, lea e le mafai i le vaegaau.

E le gata i lea, e tusa ai ma fuainumera faafomaʻi, o tagata e maua i le maʻisuka e tatau ona mataʻituina le toto e taofia ai le atinaʻeina o le maualuga.

Afai e te manaʻo moni e te galue


E ui lava i le salalau lautele o talitonuga e taumafai tele ai le au faipule, e toatele i latou e saili e galulue i le Vaegaau. Ma o nisi taimi e taumafai ai alii talavou e nana mai le latou falemaʻi i le mea moni o loʻo latou maua le maʻisuka. O le faia o lenei mea e toetoe a le mafai. O tagata tomai faapitoa i fomaʻi suesue e le gata o pepa na tuuina mai e le alii talavou, ae o suega foi e tatau ona pasia pe a uma ona maua le tusi samania.

Afai e tulaʻi mai sina masalosaloga, o le a tuʻuina atu le conscript mo se suʻesuʻega faaopoopo. Pau lava le mea e mafai ona maua i se ituaiga o le faamaʻi ole inisalini e tatau ona faia togafitiga ile falemaʻi. A maeʻa lenei, e tatau ona e toe faia se suʻega faafomaʻi, ma afai ei ai se faʻaleleia lelei, e mafai ona e agavaa mo le tautua ma faʻasaina. Ae e faigata foi, aua e tusa lava pe o le a le tumau le natura o le maʻi, pe a uma le tausaga ona mafai lea ona faateleina ma faigata.

Afai, faatasi ai ma pepa uma e uiga i le maʻisuka o oe o loʻo auina atu pea i le 'autau, ia e silafia o lenei mea e teteʻe i le tulafono. Le auala e galue ai i ia ituaiga mataupu, e mafai ona e maua mai lau loia. Fai ni fesili, matou tali vave atu ma fesoasoani i tusitala e tusa lava pe feagai ma faafitauli faʻalavelave.

I le avea ai o se tulafono, na o tagata e iai ni faʻafitauli faʻapitoa ma ogaoga, e pei o le le amanaiaina o le mafaufau, le mafaufau, tauaso, le tutuli, leai se vae, e matua le talafeagai mo le autau.

I isi tulaga, o le fesili e faatatau i le togafitiga (ona tuʻu loa lea o le tuai ona toe manaʻomia ai lea o se suʻesuʻega lona lua), poʻo le uiga o le le lelei o le aoga o nisi o totoga.

O faʻafitauli matuia (faʻafefeteina le tautala, urinary and fecal incontinence, toilalo o le fatu, ma isi) o se 'alofaga mo le tuʻuina i le faʻatau. I mataupu e feteenai, o le faaiuga e tumau pea i le falemaʻi faafomaʻi.

Vaega o le faʻatulagaina o auaunaga

O se suʻesuʻega faafomaʻi e faia ile nofoaga e suʻe ai nofoaga autu, e ala i se komiti faapitoa na faia, mulimuli i iuga o faaiuga talafeagai ua faia: o le tauleʻaleʻa a le alii talavou mo le tautua, le manaʻoga e tuʻuina atu le tolopoina poʻo le faʻamalolo atoa mai le militeli mo mafuaaga tau soifua maloloina. O faʻavae nei:

  1. Category "A". O le taʻavale e matua maloloina lelei ma fetaui lelei mo le tautua faamiliteli, e aunoa ma ni tapulaa.
  2. Category "" . E i ai ni faʻamaumauga laiti e mafai ai ona faia auaunaga faamiliteli.
  3. Category "". E aofia ai le faʻatapulaʻaina o auaunaga pe a tofia se alii talavou i totonu o le 'au i le taua.
  4. Category "G". Tofia i le i ai o faafitauli le tumau mo le soifua maloloina: faamai e mafai ona togafitia, manua o eseesega ogaoga, gasegase o totoga i totonu.
  5. Category "D". Le i ai o faʻamaʻi faʻalavelave e matua le fetaui ma le auala o le auaunaga. O le maʻi suka o loʻo aofia i le lisi faʻamaonia o faʻamaʻi ().

Maʻi malosi

Puluga malosi ma le gasegase faaopoopo, faʻamaʻi pipisi o le HIV, lepela - faʻatasi ai ma tagata e maua ai maʻi e le o ave i totonu o le autau. Faʻatasi ma le maʻi mama ma syphilis, e mafai ona maua se togafitiga, pe a uma ona manaʻomia se suʻesuʻega faaopoopo.

O faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi ma viral viral transmitted by arthropods, rickettsioses, gonococcal, chlamydial infections, o nisi o mycoses (faʻamaʻi e mafua mai i sigi) ma isi faʻamaʻi i luga o le uluai suʻesuʻega i le falemaʻi o le a mafua ai ona auina atu le maʻi mo togafitiga. Afai e le mafai ona faʻamaonia le siama, o le conscript ua manatu e le talafeagai mo le tautua.

Maʻisuka ma le 'Au

O lenei faʻamaʻi ua vaevaeina i se ituaiga o le insulin ma o se insulin-tutoatasi. I le tulaga muamua, o faiga masani masani, tausisia o mea taumafa ma masani i aso taitasi, ma le faatapulaaina o gaoioiga faaletino e talafeagai e faatumauina ai le soifua o le tagata maʻi. O le lona lua e aofia ai le faʻaaogaina o fualaau faʻamaʻi faʻatasi ma le taumafa faʻatulagaina.

I soʻo se tulaga, o tagata e maua i le maʻisuka ua faʻamalosi e pipii i tulafono faʻapitoa: ia le aofia ai le mamafa o le tino, ia 'ai atoatoa i se taimi faapitoa, faʻaauau i se meaʻai. E le gata i lea, o togafitiga e faʻaalia i le vaivai tele, e fesoʻotaʻi ma lenei mea, e tatau ona maua se malologa tumau.

E te manaʻo e maua tuusaunoaga mai le 'au mo le maʻisuka?

Maua fautuaga mai se loia militeli i lou tulaga ma le ofisa o le ofisa o le ofisa. O le ae iloa pe faʻapefea ona maua se kiliva i le laasaga ma e le o tautua i le autau.

* matou te mautinoa le le faalauaiteleina o au faamatalaga

I le solia o aiaiga talafeagai e faamautinoa ai le galue masani o le maʻisuka, o le a amata le alualu i luma o le maʻi, lea e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga matautia.

O le aʻoga i le autau, muamua lava, o le tausisia o le tausisia o se pulega se tasi ua faatuina mo fitafita uma, o le mea lea o le auaunaga e le ogatasi ma lenei maʻi, e tusa lava po o le a le ituaiga ma le tulaga o le maʻi.

Neoplasms

Malignant ma le faʻapitoa o neoplasms o se faʻalavelave i le tautua a le militeli, pe afai e le afaina le paʻu i le aveeseina o le tino, o loʻo i ai le gasegase poʻo le faʻaleagaina o soo se totoga.

E le gata i lea, o le a latou le aveina i totonu o le autau i latou na teena le togafitiga mo se tumo. O tagata o loʻo feagai ma togafitiga mo neoplasms o le a tuʻuina atu se tolopoga, i le lumanaʻi o le a latou toe suʻesuʻeina.

O tagata o loʻo i ai le matua 3 ma le 4 tikeri e le fetaui mo le tautua faamiliteli. Ua valaʻaulia i latou e togafitia togafitiga mo le piriota lea ua tuʻuina atu ai le tuai. Afai e le fesoasoani le togafitiga, o se suʻesuʻega faifaipea e faaiʻu ai e le talafeagai le tautua.

Auaunaga mo le maʻisuka ituaiga 2.

O le maʻi suka o se tasi lea o faʻamaʻi pipisi e pa'ū i totonu o le ituaiga pe a fai e le talafeagai se mea na fai. Ae ao le i filifili e tuʻuina atu se faʻaumega a le militeli ma tuusaunoa mai le tautua, e faia e le fomaʻi se suʻesuʻega atoa ma suʻesuʻe ma le totoa le tala faʻasolopito o se tama talavou o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi. Muamua lava, e taulaʻi atu i le:

fuafua le ituaiga o faamai

ma iloa le faigata

siaki le i ai o faʻafitauli ma pathoces e fesootaʻi.

O se alii talavou e maua i le maʻisuka ituaiga 2, a aiaia e leai ni faʻafitauli ogaoga i le tino, e mafai ona tuʻuina atu le vaega "B".

O lona uiga o le alii talavou o le a le atoatoa ona galue i fanua faʻaagaga, ae i taimi o taua e mafai ona valaauina o ia e avea o se malosiaga faaopoopo.

O alii talavou e iai se faʻamaʻi o le maʻisuka ituaiga 1, e oʻo lava i se manaʻoga sili, e le mafai ona tautua.


O mafuaʻaga e le fetaui ai le 'au ma le maʻisuka ituaiga 1.

I lenei tulaga, e faia ai se filifiliga le mautonu ma atofaina le vaega "D", lea e matua le aofia ai le avanoa e auauna atu ai i soo se tulaga.

O nisi tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 latou te faʻaalia se manao e toe faʻafouina le autau ma totogi aitalafu i lo latou atunuu, e ui lava i se gasegase tuga.

O maʻi faʻamaʻi nei o loʻo faʻalagolago atoa i le taimi faʻatonutonu o le inisalini, usitaia o tulafono ma meaʻai. E le gata i lea, o le faamaʻi e mafua ona o vaivaiga, e aofia ai le musika, e le aofia ai le mamafa o le tino faaletino. Tuuina atu mea uma, e le mafai e le alii talavou ona auauna i le aso atofaina . O mafuaaga autu:

Injections injections e faia i aso taʻitasi e tusa ai ma se faiga faʻamalosi, o le taimi e 'ai e faalagolago i le inisiua. Leai se faʻasalaga i togafitiga ua faʻatagaina e le taliaina. E le mafai ona mulimuli i se taimi faapena i le auaunaga. I le taua, o mea uma lava e faia e tusa ai ma se faiga malo. O le kulūkose e mafai ona faʻafuaseʻi ona paʻu i se maʻi o le insulin, ma mulimuli ane e taua tele i le alii talavou ona faia ni mea faʻanatinati ma ia 'ai selu. A le o lena, o se osofaiga e mafai ona tupu i ni taunuuga matuia, e oo atu i se coma

O le maʻisuka e masani lava ona masani i se lagona faafuasei o vaivaiga pe a manaomia le malologa vave. O le faʻatulagaina o le auupega e le faʻaalia ai na faʻavevesi.

I tagata mamai e maua i le maʻisuka, ua maitauina se faʻaitiitia o le puipuia o maʻi, o soʻo se manua ma e oʻo lava i ni manua laiti e sili atu ona lemu. E mafai e le fitafita ona maua se faʻalavelave faʻaleagaga, ma o se taunuuga o lea mea o loʻo i ai se faʻafitauli o faʻafitauli eseese i le tulaga o le suppuration, gangrene, lea e mulimuli ane mafai ona taʻitaʻia ai le manaʻoga e vavaeeseina le vaega o loʻo aʻafia.

O le 'autau o loʻo i ai mea e manaʻomia mo le malosi faaletino. Ona o le tele o le vaivai, o le a le mafai ai e se alii talavou e ola i le inisalini ona taulimaina mamafa mamafa o avega, lea e lamatia ai le soifua maloloina ma faʻamalosia ai le maʻi.

O le mea lea, o le tasi le tausaga o le auaunaga e mafai ona faʻavaivaia ai le soifua maloloina, ma avea ai foi ma se taufaʻatau i le ola o le maʻisuka.

O le manaʻoga o alii talavou o loʻo iai se faʻamaʻi o le maʻisuka e totogi le tautua faamiliteli i lo latou atunuu e faʻaaloalogia. Ae ui i lea, e taua le tausia lelei o lou soifua maloloina, ma e leai se mea e le mafai ona natia ai le i ai o se gasegase tuga ina ia mafai ona oʻo atu i le au faigaluega i lenei auala. O le le mautonu o le soifua maloloina e mafai ona taitai atu ai i taunuuga le mafaafitia.

O matou tagata atamamai ua iloa lelei tulafono a le militeli ma o loʻo auai i le tuʻuina atu o auaunaga, e aʻafia ai le faʻamautinoaina o faʻamaʻi e le ogatusa ma le tautua faamiliteli ma le taʻalo a tagatanuʻu o faʻataʻitaʻiga vaega i le tulafono. Afai e te manaʻomia se fesoasoani, sainia mo se feiloaiga saoloto e ala ile valaʻau 8-800-775-10-56 poʻo le.

I le tausaga talu ai, o le numera o tagata e fia galulue i le 'autau ua faʻatupulaia e le 6%, peitaʻi, o le tulaga o le ola maloloina o le conscript o se mea tāua lea e ono mafua ai le tulaga o le "le talafeagai mo le auaunaga". Pe o le i ai o le maʻisuka ua aofia i le lisi o mafuaaga e mafai ai e se conscript ona maua sea tulaga, o le a tatou toe mafaufau atili.

Filifiliga o galuega

E matua faigata lava ona filifili se galuega mo le maʻisuka. I le uma, o le lisi o faʻamaonia faasaina mo lenei faʻamaʻi e matua lautele lava. Aemaise lava o faafitauli ogaoga e tulaʻi mai pe afai o le maʻisuka e iloa i le tagata matua, i se tagata ua uma ona maua aʻoaʻoga faʻapitoa.

Ae peitai, afai e tausia e matua le atinaʻega lelei o la latou tama, o lona uiga, avea ma tagata matutua, o le a mafai ona ia iloa o latou tomai ma tomai e tusa lava pe i ai i se maʻi ogaoga. O le mea autu e manaʻomia mo lenei mea e le o le taulaʻi atu i na o le tasi le galuega faapitoa, o le gaioiga o le galue, ae ia atinaʻe le tamaitiiti atoa.

Tulaga le lelei o galuega - e le mo le maʻisuka

A filifilia se galuega, e tatau ona tatou manatua o le maʻisuka ia lava o se suega ogaoga mo le soifua maloloina. Ma o le mea lea, e te le manaʻomia le faia o ni faʻafitauli faaopoopo mo oe lava, aʻo maua foi se galuega i tulaga faʻaleagaina.

Mo se faʻataʻitaʻiga, galue i le ea e taʻitaʻia ai se tagata e le o se tagata masani i taimi uma e malulu ai, lea e faʻaleagaina ai le ala o le maʻisuka. Afai, i se faaopoopoga, e fesootai le galuega ma , o le mea e ono tutupu i epipo o le hypoglycemia ua matua faʻatuputeleina.

Galue i tulaga lafu, mimiti, ma faapena foi i le vevela maualuga i fale vevela, mo se faʻataʻitaʻiga, o se filifiliga leaga foi. E matua le manaomia le galue i se vailaau vailaʻau poʻo vailaau faʻamaʻi, i totonu o faʻamaʻi pipisi faʻamaʻi.

Faʻailoa ma faʻamalosia tulaga ma faʻalauteleina le faʻaleleia. O lenei mea leaga i se tagata soifua maloloina i le taimi e faʻaalia ai se maʻi le lelei - vibrational disease, ma i le i ai o le maʻisuka faʻamalosia le aʻafiaga o le vibration e aʻafia tele vave ma faigata.

Tomai matautia

O galuega e fesoʻotai ma punavai o faʻalavelave faʻaleagaina e matua faʻaseseina. O tagata e maua i le maʻisuka ua faʻasaina ona galulue e avea ma avetaavale - o le hypoglycemia e mafai e se avetaavale aʻo aveina se taavale ona oʻo i se faʻalavelave matuia. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o le pulea o faʻalavelave faʻalavelave ma faʻalapotopotoga (traketi, vili, vavae, ma isi mea), vaʻavaʻa ma vaalele e le aofia ai.

Ona o le aʻafiaga o faʻalavelave faʻafuaseʻi i le faʻamaopoopoina ma le malamalama o le hypoglycemia e mafai ona taʻitaʻia, e le faatagaina le maʻisuka e galue i luga o masini, i fale vevela, i luga o le faimalaga, i le maualuga ma lalo o le sami, ma isi. E mafua lenei tulaga i le mea moni e faapea i le taimi o le osofaʻiga e ono le mafai e le tagata ona vave faia le filifiliga saʻo. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka o le a le faʻaaogaina e se avefeʻau, aemaise lava o se tagata e pulea le feoaiga o le ea.

O galuega i fale gaosiga o mea taumafa, o fale gaosi ma faleaiga e le manaomia foi: o le poto masani a fomai e faapea o le aafia o le maʻisuka i tagata faigaluega i ia nofoaga e tele taimi e sili atu nai lo le tau mo isi pisinisi. Ma mo i latou ua maua i le maʻisuka, o le masani ona tofo i oloa e mafua ai le manaʻomia o nisi injections o le inisalini, ma faʻaosofia foi le foliga mai o isi pauna.

Auaunaga i le 'autau, leoleo, ma isi fausaga faʻataʻavaleina ua faʻaseseina foi i le fesoʻotaʻiga ma le mamafa o le tino ma le mafaufau. O le a le mafai foi ona alu i se fomaʻi e fuafua ai le fetaui mo le tautua. Afai o le maʻisuka e tupu i se tagata ua i ai i le auaunaga, e mafai ona latou filifilia se galuega i totonu o vaega taua ma vaevaega o le Matagaluega o Lotoifale: failautusi, au suʻega, tagata faigaluega tagata faigaluega i mea nei. O tagata faigaluega e iloa le auaunaga mai totonu e taua tele i ia tulaga.

Vaʻaia lelei le faigamalo o galuega ma malolo!

O le maʻisuka ua faʻamalieina i le leai o ni aʻafiaga matuia i le tele o mataupu e mafai ai ona e tumau i lou tulaga. Ae o le ae faia ni suiga taua i le aso faigaluega.

O le manaʻomia mo le tele o taumafataga e foliga mai o le a le aʻafia i le pulega pe afai e le malamalama i le mea na mafua ai. Afai e manaʻomia lou amataina o togafitiga insulin, e tatau ona e taʻu atu i au paaga o loʻo tuiina lenei vailaʻau, a faʻapea o le a sese oe mo se mea ua fai ma vaisu.

Afai ei ai se manaʻoga e faia ni inisiua i le galuega, e tatau ona teuina le inisalini ma mea uma e tatau ai mo lenei faiga e tatau ona i totonu o se atigipusa o lokaina i se ki, ma sili atu i se saogalemu.A le o lena, o fagu e mafai ona paʻu ma malepe, ma e le mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau mo lona faamoemoe faamoemoeina, e aʻafia ai mo faamoemoega le lelei. I le auala, ave le inisalini i aso uma e galue mai le fale e le o se fofo lelei. I le taumalulu, o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i lona faʻaleagaina ona o le malulu, i le taumafanafana, i le vevela, e mafai foi ona faʻaitiitia le oloa i taimi o felauaiga.

O se tasi o paaga (e le naʻo le tasi, ae le itiiti ifo i le lua pe tolu) e tatau ona taʻuina pe faapefea ona faʻaalia e le hypoglycemia ia lava ma le auala e avatu ai le fesoasoani muamua i lenei mataupu. Ia mautinoa o le potu o loʻo e galue ai e i ai se ulo poʻo se mea e mālūlū, inu vai ma suka.

O nisi tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te le manaʻo e galulue i le fuaina o le kulūkose o le toto - latou te maasiasi pe le maua le taimi mo lenei mea. E leaga tele lenei mea, ona o le a leiloloa le taua o faamatalaga, lea e faigata ai ona pulea le maualuga o le toto suka.

Afai o le galuega e fesoʻotaʻi ma le galue malosi faaletino, e manaʻomia e le tagata ona 'ai tele. E masani lava, o le maʻisuka latou te fefefe e "faʻanofoina" le falaoa ma ona o lenei mea o le a leai ni meaʻai, lea e taʻitaʻia uma ai i le atinaʻeina o episodes o le hypoglycemia e faʻavevesi e le malosi o le malosi faaletino ma le lē paleni i le lautele, lea e faʻaleagaina ai le soifua maloloina. Ina ia aloese mai lenei mea, faʻaaoga laulau malosi mo matata eseese, lea e faigofie ona maua i totonu o soʻo se tusi i luga o le maʻisuka. Afai e le mafai ona e faia au lava meaai i aso taitasi, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi lau fomaʻi ma fai ia te ia.

Fefaʻatauaiga faapisinisi, galuega fesuiaʻiga ma taimi faigaluega

Afai latou te iloa e uiga i lou gasegase i le galuega, e leai se tasi o le a le fiafia e uiga i le manao o se paaga e maua i le maʻisuka e le faigaluega i se taimi faigaluega ma e le alu i malaga faapisinisi. Afai o se vaega taua lenei o le galuega, e aoga le mafaufau e uiga i le agai atu i se isi iunite poʻo se isi tulaga. Atonu o le a manaʻomia le toe faʻaleleia o tomai faʻapitoa, e moni, e tatau ona malilie i ai.

Afai e faigata ona taofiofi le tulafono o inisuasiga o inisalini. E taua le 'ai e le aunoa i le taimi e ala ai, ae le o le faʻagaloina o le meaʻai mulimuli ao lei momoe. O tagata maʻi e galulue i suiga, e sili atu le faʻaaogaina o le "ultrashort" insulin, e pei o le moe ma le sogasoga e le maluelue, ma e mafai ona faigata tele ona fetuunai i ai.

O le polokalame e tumau pea: mo se faʻataʻitaʻiga, o le fua na faʻatautaia ao le i momoe i le leva o le po ua faatulaga i le taimi e momoe ai i le 9 i le taeao, pe a momoe le tagata maʻi e sau i le fale mai le galuega. O le mea moni, ina ia maua se faʻamaoniga lelei, faʻaogaina o le inisalini i le taimi o le a leai se galuega, aua o le taimi o le moe ma le fiafaʻatasi o le a suia pea. O le mea lea, o sea galuega e tatau ona manatu o se filifiliga le tumau, ma taumafai malosi e saili se mea e sili atu ona talafeagai.

Afai e lele se tagata i luga o le vaalele, e tatau ona manatua o le malaevaalele, e mafai e tagata ofisa malupuipuia ona fai atu e tatau ona faʻailoa meaʻai o le a alu i le fale o le vaalele. Ma o le a ia faʻamatalaina foi le manaomia ona i ai ni tui faʻatasi ma ia. Ina ia foia nei faafitauli, e taua le ave o se tusi faamaonia mai se fomaʻi o loo faailoaina ai le siama, ma fai mai e uiga i le manaomia mo inisua o insulin ma meaai masani.

Afai e te le i luga i se vaalele e aunoa ma au lava meaai, ua oʻo i le taimi e ai ai, ma e leʻi amata ona e faʻaaogaina meaai; Tau i le tausimea e uiga i lenei faafitauli. Masalo o le a le fiafia o ia i le talosaga e tuʻuina atu se vaega faaopoopo, ae o le a sili lava lona manaʻo e fafaga se pasese faapena nai lo le tuʻuina atu ia te ia fesoasoani faʻafuaseʻi i le taimi o le vaalele.

O nisi taimi e tulaʻi mai se tulaga pe a faigaluega tagata faigaluega, mananao e tausia se tagata faigaluega lelei o loʻo maua i le maʻisuka, tuʻuina o ia i le galuega, ae latou te le tuʻuina atu i le tagata faigaluega le galuega: galuega faʻavaitaimi, fefaʻatauaiga faapisinisi, suiga i le po - mea uma lava i le faiga e tasi. Iloa e le mafai ona e malilie i lenei mea, e tusa lava poo a faamanuiaga faaletino latou te folafola atu ia te oe. O le faʻamaʻi ma lenei ituaiga o gaioiga o le a alualu i luma vave, ma i se taimi puupuu o le a le mafai e se tagata ona faia soo se galuega.

Faʻailoga ma lau galuega

O le fia iloa, e tusa ai ma le tele o suʻesuʻega, o tagata e maua i le maʻisuka e itiiti lava se mea e ono oʻo i ai i aso maʻi nai lo a latou paʻaga soifua maloloina. I nisi tulaga, e mafua ona o le gauai tele i lo latou lava soifua maloloina - latou te laʻei e tusa ai ma le tau, e toʻatele e taofi le ulaula tapaa, ma o se paleni taumafa e faaitiitia ai faafitauli o le gastrointestinal.

Ae o le tele o taimi o se taunuuga o le fefe i le faʻaali atu i le pule ona vaivaiga. I le uma, o le pulega e le fiafia tele i ia tagata faigaluega ma o loʻo taumafai e vave maua se sui mo i latou. O se tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le faaluaina ma le faʻaeteete: o se savalivali i le amataga o le tautotogo i lavalava mama e mafai ona oʻo atu i le falemaʻi, ae faʻapea foi i le leai o se galuega.

Pe a tulaʻi faʻafitauli , o lona uiga o le tulaga o le tagata faigaluega o loʻo faasolo ina leaga.

  • Retinopathy ma faʻasoesa, paga masani o le maʻisuka, faʻaitiitia le faʻaaliga.
  • O le nephropathy o le maʻisuka, e masani ona faʻatasi ma faʻasalaga o gasegase masani, o le mafuaʻaga lea o le tele o taimi e faʻalauteleina ai galuega o galuega ona o gasegase.
  • O le atinaʻeina o le maʻisuka vae e taofia ai le gaoioi o le tagata lava ia.
  • O faʻalavelave faʻalavelave o le cardiovascular system e faʻaititia ai le gaioiga lautele.

E ui lava i lea, o nisi tagata gasegase e galulue moni i le mea mulimuli. O le fefe i le tuua e aunoa ma se punavai o mea ola e taofia ai i latou mai le tu i le taimi. O le mea mulimuli i ia tulaga e le faigata ona vaʻaia: le atoatoa ma le atoatoa le atoatoa .

Manatua: afai o faʻalavelave matuia o le maʻisuka e atiaʻe, e tatau ona e sui i se isi galuega i se taimi talafeagai, e tusa lava pe sili atu le totogi. A leai, latou te feagai ma le le atoatoa ma vave litaea mo lenei mafuaaga, lea e ono aʻafia ai le paketi a le aiga nai lo le maualalo o tupe maua mai suiga o galuega.

Faʻatau pisinisi

Afai ei ai i se tagata lana lava pisinisi ma lona lava tagata faigaluega ma le pule, o le tulaga e suia tele. E le gata i lea, o loʻo i ai suiga i le lelei ma i le itu le lelei.

O le masaniga o le olaga mo le tele o tagata fai pisinisi e le lelei tele. Faʻasalaga masani i fonotaga ma paaga faapisinisi, meaʻai i taimi o pisinisi ma se meainu ma e leai foi se meaʻai taumafa, ulaula, faʻalavelave faʻalavelave e aʻafia ai faafitauli tau tupe ma isi faafitauli, tiute mo tagata faigaluega totogi - o nei mea uma e maua ai faafitauli faʻalesoifua maloloina mo se tagata fai pisinisi e maua i le maʻisuka.

O le auala pito sili i fafo o le maua se fesoasoani lagolago lea o le a aveesea ai se vaega o ou popolega. Ma e tusa lava pe o le taimi lava e tasi e pa'ū ai tupe maua a lau pisinisi, aua le popole - o le soifua maloloina e sili atu ona taua.

I le isi itu, o le kamupanī e tele lava avanoa e faʻaopoopoina ai lona aso i le auala e manaʻomia ai, faʻafetaui i le tulafono e faʻamaonia ai le maʻi. Ma o mataupu faavae o se olaga ola maloloina ua faateleina le mauaina o le eleele i le pisinisi pisinisi.

O le mea lea, o le aga masani o le tele o tausamiga fiafia ma faʻasalaga faʻatasi ma fonotaga faʻaletupe o loʻo faasolosolo lava ina avea ma mea o le taimi ua tuanaʻi. O le faʻaopoopoga, i taimi o taumafataga i luga o le laulau, e mafai ona e vaʻai i meaai laiti-calorie, ma fua. Ma o manatu o isi o loʻo taʻalo i se mea e itiiti ifo le taua i lenei mea, e faʻafeiloaʻi mai le vaega "E te faʻaaloalo ia te aʻu?" E le itiiti ifo ma le itiiti ifo le faʻalogoina i ia itu.

I le taimi nei ua avea ma foliga vaaia aua le ulaula , ma le au faipisinisi e leai se faʻasalaga. Ma o le talanoaina o mataupu tau pisinisi i totonu o le potu e ulaula e itiiti ifo ma itiiti.

Faʻaiʻuga pe a taofi e se tagata fai pisinisi lana pisinisi ona o le maʻisuka e seasea lava ona tupu. Ma le mea uma, o tagata e iloa tino lelei o latou lava tino ma maua le malosi e faʻamalosia ai a latou faiga i aso taitasi e masani lava ona fetaui lelei i suiga suiga ma faʻaauau pea ona atinaʻeina a latou pisinisi.

I le faʻaonapo nei o le lalolagi, o le toʻatele o tagata e galulue i se tulaga e eseʻese - na o le po, o le ao, ao le po, tasi le aso, e ese le isi taimi. O le mea lea, o le malo o le moe ma le malologa, gaioiga faaletino i taimi eseese o le aso, ma le taumafa o meaʻai e sui. Ma o nei mea uma e matua aafia ai le maualuga o le kulukose toto. O le mea lea, e tatau ona i ai se isi auala e togafitia ai le maʻisuka i aso malolo ma aso faigaluega.

Afai e leʻi leva ona maua oe i le maʻi suka poʻo ua e suia lau galuega ma lona faigamalo, o le taimi muamua lea e tatau ai ona e fuaina lau kulūkose toto i taimi uma. O le filifiliga sili lava o le a mafai pe afai e mafai ona e faia se faʻamatalaga auiliili o le pulea o oe lava i lenei taimi.

O le a fesoasoani ia te oe e iloiloina pe faapefea ona galue i taimi eseese, i suiga eseese - i le ao ma le aso - e aafia ai lou tulaga. Afai e le mafai ona e faia na o oe lava, o le tusi o le pulea e le tagata o ia lea o le a fesoasoani i lau 'auʻaunaga faʻafomaʻi e faʻasalalau fetuunaiga talafeagai.

O le mea moni, o le auala e faʻataʻoto ai togafitiga i taimi eseese o le a ese mo ituaiga 1 ma le maʻisuka.

Ituaiga 1 maʻisuka

Afai e te galue e tusa ai ma se faʻatulagaga le tumau pe i ai foi le suiga o le po i lau faasologa o galuega, poʻo le umi o suiga o le sili atu i le 12 itula, ona avea lea o le filifiliga sili ona togafitiga. pulega o le insulin i le bolus (inisalini puupuu pe puupuu mo le taumafaina o meaai ma mo le faasaʻoina o le kulukose o le toto ma le insalini basal) poʻo le faʻaaogaina o se pamu insulin.

Pe a faʻaaogā faʻasusini ile inisalini (o lona uiga, pe'ā uma ona faia le insulin i se taimi puupuu ma le umi i totonu o le kilika lava lea - bolus ma le basal), atonu e ono tulaʻi mai ni faafitauli i taimi eseese o le pulega o inisalini.

O le po e sui

Afai e te galue i le po ma galulue e fesoʻotaʻi ma gaoioiga faʻaletino (mo se faʻataʻitaʻiga, oe galue o se tausi, se tausisoifua po o se tagata faigaluega i se aʻoga gaosiga), ona faʻaitiitia le insalini basal , lea e aofia ai i le afiafi, e oʻo atu i le 30% o le tui o aso taʻitasi o le inisalini.

I taumafataga taʻitasi i le silia ma le 1 XE, faʻaauau le insulin. E sili atu pe a fai o se inisalini o le ultra-poto-mea (NovoRapid, Apidra, Humalog). Manatua i le vaveao, o le malosi o le inisalini e itiiti ifo nai lo le afiafi, ia mafaufau i le tele o le lagona lelei i le inisalini i le amataga (mai le 1:00 i le 3:00) ma tuai (mai le 4:00) po.

Afai o le galue i le po e faʻafilemuina, e le manaʻomia le tele o taumafaiga faʻaletino (mo se faataitaiga, o oe o se ofisa autu o le 24 itula, leoleo puipui poʻo le avefeʻau i le malaevaalele), e le mafai ona e suia le fua o le insaline basal. Mo taumafataga taʻitasi, ia faʻamalosi le insulin ma ia mafaufau i iunite o falaoa, kulūkose toto ma le siama o le insulin. I lenei tulaga, e lelei foi le faʻaaogaina o le inisalini faʻamaʻi-puupuu pe afai e le mafai ona maua se meaʻai.

Pe a faʻaaogā faʻasusalini o le inisalini, ia inisiua le inisalini 15 minute ao leʻi faia le 'aiga i le afiafi, ae i le fua ole 2-4 vaega itiiti (faʻalagolago i le maualuga o le kulukose o le toto). A 'ai meaʻai i le po, faʻaaoga le inisalini e fai sina taimi puupuu, ia mafaufau i iunite o falaoa ma maualuga o le kulukose o le toto.

Aso ma le po e fesuiaʻi

  • Afai e te galue i le gasologa o le ao ma le po, ona faʻaeseese lea o le tulafono o le inisalini.
  • Aʻo galue i le aso, ia faʻaauau le insulin i luma o le taumafataga, insalini basal i le taeao ma le 10 i le taeao. Inisalini o le umi o le taimi ma i le taeao po o le 22 i le taeao.
  • A e faigaluega i le po, e faʻaaoga le fautuaga i luga.
  • A e sau i le fale ma alu e te moe pe a maeʻa se po, siaki le maualuga ole kulukose o lou toto. I le tau maualalo (i lalo o le 6 mmol / l), 'ai le 1-2 XE o le "faʻagesegese" gaʻololo - falaoa, fua e le faʻasalaina.

Galue mo le 12 itula pe sili atu

  • I lenei tulaga, e sili atu le faʻaaogaina o le inisalini e faia i le gaosiga o le insulin e avea o se tui o le inisalini - o le a faʻaitiitia ai le lamatiaga o le hypoglycemia. Ulufale i totonu o le 15 minute ao le i faia taumafataga taitasi, ia mafaufau i vaega o falaoa, toto kullukose ma taimi o le aso.
  • Afai i le taimi o le galuega, e itiiti se taimi mo se meaʻai ma e leai se auala e fua ai le kulūkose o le toto aʻo leʻi 'ai, fuafua le fua o le insulin i le areto ma tuʻuina se iunite e itiiti ifo nai lo le aofaʻi fuafuaina. E ui lava e le saʻo atoatoa, ae e fesoasoani foi e aloese mai le hypoglycemia.
  • Manatua o le faamalositino e faʻaitiitia ai le kulukose o le toto. O le mea lea, afai o lau galuega e fesoʻotaʻi ma le gaioiga faaletino ma e galue mo le tele o itula e aunoa ma se malologa, e mafai ona tupu le hypoglycemia. Taofi i totonu o lau taga po o se vailaʻau faʻamamaina lata ane, laulau / dextrose gel poʻo se afifi o fualaau suamalie, taofi saʻo le hypoglycemia ma i le taimi.
  • E sili atu le faʻaaogaina o le inisalini e pei o le insulin - ole faʻaitiitia ole injections e tatau ona faia i le galuega. I se aso faigaluega, faʻaititia le aofaʻi o le insaline basal i le 30% o le faʻaogaina i aso taitasi ma le tino galue malosi.

Ituaiga 2 maʻisuka

Togafitiga mo le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona ese - naʻo le faʻaaogaina o fualaau oona e maua ai le maualuga o le kulukose o le toto, o se tuufaatasiga o ia i le inisalini, pe na o le inisalini togafitiga. Faʻalagolago i le ituaiga o vailaʻau na faʻaaogaina, i le taimi o galuega i taimi eseese o le aso, e mafai foi ona fesuisuiai le toto o le kulukose i auala eseese.

Galuega talafeagai ma le le talafeagai?

I taimi e leʻi leva na i ai Soviet (na o le 25 tausaga talu ai), o tagata maʻi na maua i le maʻisuka sa fautuaina e filifili se galuega i totonu o fale teu fale, fale faitautusi, tala faʻatusi o suʻesuʻega, ina ia le fesootaʻi atu i le malosi tele ma le faʻalavelave. O aso nei, o tagata gasegase e maua i le maʻisuka latou te galulue i se tele o ituaiga galuega.

O le maʻisuka e aafia ai tagata taitoatasi i auala eseese, o lea e manaʻomia ai e tagata uma ona iloilo ma le totoa o latou lava tomai e faia ai se galuega patino. O le agavaʻa e taua tele, faʻapea foi ma le gasegase o le maʻisuka ma le tuai o faʻafitauli o le maʻisuka (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaletonu vaaia).

Manatua o le maʻisuka na o le tasi le itu e faʻatauaina oe. O le maʻi suka e le o taimi uma e faia ai se matafaioi taua i le faʻatinoga o se galuega patino, e pei lava o le faʻafefe i isi vaega o le olaga.

O galuega e faʻasaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e itiiti lava. O le mea moni, o galuega nei e fesoʻotaʻi ma auaunaga faʻapolofesa i totonu o le 'autau, galuega faʻapitoa i femalagaiga o pasese, galuega i luga o le maualuga ma matata tutusa o loʻo aʻafia ma tulaga lamatia. O mataupu faapitoa o le talafeagai mo le galuega ua iloiloina e se komiti faafomai faapitoa.

Faʻafefea ona iloilo le faʻaaogaina mo le maʻisuka

E tusa ai ma le Faamatalaga o faʻamaʻi, e tatau ona iloa le tikeri o le faʻaletonu o le soifua maloloina o le conscript. E manino lava e le mafai e le fusipa ona ola lelei i se ola faamiliteli e maua ai le maʻi o le tui, o le gaioiga o le tino. O nei mea o le a avea ma faafitauli taua o le soifua maloloina. O le faʻaitiitia o le gafatia o toto toto e tuʻuina atu totoga ma namu sulu ei ai le toto ma le okesene e mafua ai le faʻaalia o se faʻamaʻi pipisi i le maʻisuka.

Faatasi ai ma le uluai suʻesuʻeina o le maʻisuka, e aunoa ma ni faʻalavelave, o loʻo i ai le avanoa e faʻaulu ai le conscript i le militeli. Ae ui i lea, o le auaunaga o le a avea ma faafitauli mo se conscript ma le maʻisuka. O le ola o le maʻisuka e faalagolago i le mulimulitai i tulafono patino. E tatau ona mataituina se taumafataga o le anti-glucose, pulea lelei o le kulukose i aso uma, matau le tulafono o le inuina o vailaau, le malologa malolo, ma taofia ai faalavelave matuia i meaʻai. Soo se mea lava, e oʻo lava i nai paʻu poʻo manuʻa e le mafai ona faʻamalolo mo se taimi uumi, e mafua ai le fatuina ole maʻi o le purulent. Ona o le faʻaititia o micro-elemene, o le aʻafiaga o manuʻa - faʻalavelave, o le lamatiaga o loʻo taoto i le lavelave o faʻamaʻi faʻamaʻi i le maʻisuka, e mafai ona faateleina. O fesoasoani faafomai uma i le faagasologa o aoaoga a le militeli o le a le mafai ona saunia, faapea foi ma le fesoasoani e taulimaina faailoga tiga. Ina ia iloa le tulaga o faʻafitauli i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka, e tatau i le conscript ona i ai iuga o se suʻega atoa i le falemai mo suʻesuʻega a fomaʻi o le IHC.

Afai ei ai sau fesili pe manaʻo e faia se feiloaiga saoloto i lau tala faʻasolopito, ona faʻafesoʻotaʻi lea o fesili i le initaneti.

I le avea ai o se tulafono, na o tagata e iai ni faʻafitauli faʻapitoa ma ogaoga, e pei o le le amanaiaina o le mafaufau, le mafaufau, tauaso, le tutuli, leai se vae, e matua le talafeagai mo le autau.

I isi tulaga, o le fesili e faatatau i le togafitiga (ona tuʻu loa lea o le tuai ona toe manaʻomia ai lea o se suʻesuʻega lona lua), poʻo le uiga o le le lelei o le aoga o nisi o totoga.

O faʻafitauli matuia (faʻafefeteina le tautala, urinary and fecal incontinence, toilalo o le fatu, ma isi) o se 'alofaga mo le tuʻuina i le faʻatau. I mataupu e feteenai, o le faaiuga e tumau pea i le falemaʻi faafomaʻi.

O le mea autu o le vaavaaia i aso uma o le maʻisuka

A e galue i soʻo se galuega, e tatau ona e faʻaauau pea le siakiina o le kulukose o le toto, mulimuli i meaʻai faʻatau ma auai i siakiina o le soifua maloloina fautuaina, o lea pe a filifilia se galuega patino, mafaufau pe mafai ona e faia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le galue i totonu o se fale gaosi oloa i se siosiomaga e le mafai ai ona ave ni kulukose pepa faʻatasi ma oe e mafai ona avea ma faʻalavelave faigata mo le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

Ae, afai e iai nisi taimi e te manaʻomia ai ni faʻalavelave faʻalavelave i le galuega, e mafai ona e malilie i lenei mea ma lou kamupanī pe afai e te malilie e faigaluega mo sina taimi umi ina ia mafai ona faʻatumu ou tiute ile taimi. Pe a iloiloina le talafeagai o le galuega, e tatau ona e malamalama i ou agavaa, tomai ma le gafatia e faatino ai galuega, faapea foi ma le mafai ona lelei le puleaina o le maʻisuka. O nei vala uma e tutusa uma lava!

O le auala pito sili ona faigofie e taulimaina ai le siakiina o le kulūkose, fuafuaga o meaʻai ma isi galuega pe a fai o le taimi faigaluega e masani lava. Ae afai e tatau ona e galue seia tuai, i se po e alu i le po pe alu i taimi uma malaga malaga, o le maʻisuka e le o se faʻalavelave. E na o le tatau lava ona maua le malamalama faaopoopo ma tomai, galue ma lau fomaʻi ma le endocrinologist.

Isi faʻamaʻi o le endocrine

O faʻamaʻi o le thyroid gland, pituitary gland, slander, parathyroid and gital, o meaʻai, hypovitaminosis, gout o faʻasolega foi i le tautua faamiliteli pe afai latou te aʻafia faatasi ma le gaogao o gaioiga talafeagai ma e le mafai ona suia le togafitiga. Afai o se maʻi o le thyroid (goiter) e faʻalavelave i le ofuina o se toniga a le militeli, o le conscript ua faʻaalia foi ua le talafeagai mo le tautua.

Aotelega e uiga i le maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e tulaʻi mai ai le toto o le kulukose o le tagata maʻi. Na te atiae e tetee atu i le talaaga o le siama o le insulin i le hormone.

E lua ituaiga o maʻisuka:

  • Inisalini faalagolago. Uiga mo tagata ei lalo o le 25 tausaga. E amata faʻafuaseʻi, e mafai ona faʻalogo pe mauaina. O le faʻamautuina e manaʻomia ai le inisalini, meaʻai, ma le faʻagasologa faaletino. E atiina ae ona o le le atoatoa o le insulin.
  • Inisalini tutoʻatasi. E sili atu ona masani ai tagata matutua. Atiaʻe lemu. Togafitiga e faʻafefiloi ai mea taumafa, faamalositino faʻamalosi, ma vailaʻau o le suka. E atiina ae ona o le leai o se inisalini.

I le laasaga muamua, o le faʻamaʻi e le afaina. A o faʻaleleia, ina ia faatumauina le taua tele i se tulaga masani, o le tagata maʻi e faamalosia e ave insulin, mulimuli i se taumafa malosi ma taumafa malosi. O se tagata ua vave ona vaivai, e manaʻomia e ia le malolo e toe faʻaleleia.

E moni e iai tagata e maua i le maʻisuka ua auai i le 'autau?

Afai e te fia iloa pe ua i ai i totonu o le 'autau ma le maʻisuka, ona e le popole. Tusa lava pe o le a le laasaga o le atinaʻeina o le faʻamaʻi, e le mafai ona galulue faatasi.

O le faʻamatalaga o le vaega o le tino e faia e tusa ai ma palakalafa "b" ma le "c" o le Mataupu 13 o le Faʻatulagaina o Faʻamaʻi. I le i ai o le agavaʻa pe agavaʻa, o le ofisa o le lesitalaina o le militeli ma le ofisa o le resitalaina e tatau ona faamaonia le vaega "B" mo le conscript. O ia tagatanuu e mafai ona valaauina mo le tautua i le taua.

I se tulaga matuia, faatasi ai ma ni faʻafitauli, o le suʻega e faia i lalo o le parakalafa "a" o le tusitusiga lava e tasi. E maua e tagata talavou se kata o le militeri i le vaega "D". O lona uiga e leai se tulaga e mafai ai e se tagata ona faataunuuina lona tiute faamiliteli.

E faʻapefea ona maua se pepa faamiliteli mo le maʻisuka?

O nisi taimi i feutagaiga ma loia o le Fesoasoani Fesoasoani, e tatau ona suʻesuʻeina e le au fitafita le fesili: e mafai ona i ai se siama i le maʻisuka i totonu o le 'autau? Afai o le a faʻataunuʻuina ni fua faʻatatau e tusa ai ma tulafono a Rusia, o le a faʻalavelaveina se tulaga talitutusa.

Ina ia mafai ona faʻamaonia mai le ata faataitai, e tatau i se alii talavou ona logoina sui o le komiti o le militeli e uiga i ona gasegase ma tuʻuina atu pepa faʻapolofesa. A maeʻa lena, e tatau ona latou tuʻuina atu ia te ia se faʻamatalaga mo se suʻesuʻega faaopoopo e faʻamaonia ai le siama. Afai e faʻamaonia e le fomaʻi le faʻatinoina o lenei suʻega le faʻamaʻi, ona i ai lea i le fonotaga a le komiti o le komiti o le a maua se vaega o le malosi "B", a maeʻa (pe a maeʻa ona aoina pepa uma talafeagai) o le a tuʻuina atu ia te ia se faʻauluʻu.

I luga, na ou faamatalaina le tulaga sili ona lelei mo le suʻeina o le maʻisuka. Ae ui i lea, e le mafai ona faʻamautinoa o le a le i ai se faʻaupuga maʻi i le militeli. Mo se faʻataʻitaʻiga, e mafai ona ave i latou i le 'autau pe afai:

  1. o le conscript e filemu e uiga i lona gasegase,
  2. o le faʻailogaina o mea tutupu o le a solia.

Manatua, afai e te solia lau aia tatau e tuusaunoa mai le ata tusi, e mafai ona e apili faasaga i le faaiuga le tusa ai o le ata o le komiti.

E tusa ai ma oe, Mikheeva Ekaterina, Ulu o le Matagaluega o le Auaunaga Fesoasoani mo Tautua.

Matou te fesoasoani e faʻasalalau le mauaina o se faʻaumega faamiliteli poʻo le tolopoina faaletulafono o le 'autau: 8 (800) 333-53-63.

Galuega e fesoʻotaʻi ma masini, masini poʻo le avetaʻavale

E taua tele le lelei o le maʻi suka, ma mausali ma aunoa ma le lamatiaga ole maualalo o le kulukose o le toto, i se isi itu e mafai ona e afaina ai e le gata ia oe, ae faapena foi le soifua maloloina o isi tagata.

  • A o lei faigaluega / ave se taavale, fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto!
  • Afai o lou glucose o lou toto e maualalo ifo nai lo le 3.8-4.0 mmol / L, 'ai le 12-15 g o gaʻolaʻo faigofie (digestible) (mo se faʻataʻitaʻiga, ½ ipu vai, 3-4 sweets, 2-3 glucose tablets, ½ banana). Fua lau kulukose toto pe a uma le 15 minute. Afai e le tulai mai lou kulukose o lou toto, toe 'ai 12-15 g o gaʻo kulūlū faigofie. Toe faia seʻia oʻo i luga le maualuga o kulukose toto.
  • Ia teuina pea le kulukose i se nofoaga e faigofie ona maua, ae le o totonu o le ogalaau o se taavale.
  • Afai e le mafai ona e filifilia lou kulukose toto ae o loʻo e iloa uiga o le hypoglycemia, taofi le galue / ave taavale ma 'ai le 12-15 g o gaʻo kulū faigofie.
  • Ia tauave i taimi uma lau faailoga o le maʻisuka maʻi faʻamaonia.

Mai a taeao - galuega filemu ma faʻaitiitia le popole? Atonu! O se galuega faigofie e le o se toilalo, ae o se avanoa e te lagonaina ai le atoatoa ma le mautinoa i lou tulaga, ia e agavaa ma mautinoa ia te oe lava ia, ia tausia pea se lelei lelei o le olaga ma faaauau pea ona tausia lau soifua maloloina.

I se faatalanoaga o galuega

I le faatalanoaga e mafai ona e feiloai i tagata e le iloa se mea e uiga i le maʻisuka. Atonu o aiga poʻo uo a le kamupanī na maua i le maʻisuka, lea e masani ona manaʻomia ile togafitiga. E le mafai ona suia le faʻalauiloa tagata po o le manatu i se taimi pupuu, o le mea sili lea ona lelei aua le tuʻuina atu faʻamatalaga auʻiliʻili faʻamaonia e aofia ai le maʻisuka.

A o le i faia le faatalanoaga o loʻo e iloa lelei ou agavaa, o le gafatia e faatino ai le galuega faʻatulagaina ma faia mea uma e tatau ai mo le pulea o le maʻisuka (faʻataʻitaʻiga, siakiina o oe lava i le maualuga o le kulukose o le toto, meaai masani, ave vailaʻau ma / poo insulin, ma isi mea), e le tatau ona e lamatia le avanoa aua le maua se nofoaga.

E fefefe tagata i mea latou te le iloa. E leai se aia a le kamupanī e fesili saʻo ai e uiga i le setete o le soifua maloloina. Afai e te fesili pea i fesili, ma e te le manaʻo e faʻaaoga lau aia e le tali ai, e mafai ona e tali, mo se faʻataʻitaʻiga, ua e misia le tele o galuega ona o maʻi, pe oe popole i lou soifua maloloina, o le mea lea, matau mataupu faavae o se soifua soifua maloloina.

Mea lelei i le logoina o paʻaga:

  • O se avanoa e maua ai la latou fesoasoani i le tulaga o le faʻaleagaina o le hypoglycemia (mafaufau e tusa lava pe tupu lenei mea ia te oe, ma afai o lea, e faʻafefea).
  • Atonu e mafai ona e mauaina se faʻatagaga mai lou kamupanī poʻo le supavaisa mo paʻu e leʻi fuafuaina e fua ai lou kulukose o lou toto poʻo le 'ai, pe'ā tatau. O le ae maua le avanoa e feiloai ai / fefaʻasoaaʻi manatu ma isi tagata gasegase e galulue faatasi ma oe.
  • O le a mafai ona e faʻataʻalia faʻamaonia le faiga masani e tatau ai mo le puleaina o le maʻisuka e aunoa ma le lafi mai i paʻaga ae le faʻaseseina i latou. Ia manatua e mafai e tagata ona matau nisi o mea e fesootaʻi ma le puleaina o le maʻisuka ma faia le mea sese o le faaiu e tatau ona e nanaina nisi mea moni (mo se faʻataʻitaʻiga, oe faʻaaogaina fualaau oona).

Le lelei o le saʻo:

  • E ala i le faʻaalia lautele i tagata uma e uiga i lou maʻi, oe faʻaalia faamatalaga patino e uiga ia oe lava, ma e mafai ona e feagai ma le faʻasesega i le fale faigaluega.

O le faʻailoga e masani lava ona faʻavae i luga o le faʻaituau ma le le lava o faʻamatalaga. O mafuaʻaga e mafua ai i le le saʻo o se tagata maʻi e maua i le maʻisuka ona o faafitauli faʻalesoifua maloloina o le a le mafai ona feagai ma tiute tauave.

O le mea moni, na o oe lava, i le faʻamaonia o galuega sili ona lelei, taunuuga lelei, tomai, tomai, oe lava o se uo lelei, naunau e galulue faʻatasi ma le amio pulea, e mafai ona fesoasoani i le sosaiete e faʻaleagaina le faʻamaoni e uiga i tagata mamai ma faʻaitiitia le faʻasalaga. E leai ni mea faʻalauiloa faʻale-aʻoaʻoga, tautalaga ma nusipepa o le a pei lava o le vaaia ma aoga.

Afai o oe poʻo au uo masani o le 'au militeli o loʻo maʻi i le maʻisuka, masalo na e mafaufau: pe o latou auai i le' autau ma le maʻisuka pe leai? O lenei tusiga o le a iloilo auʻiliʻili le fesili pe faapefea ona aʻafia le malosi o le maʻisuka i le malosi o le maʻisuka.

O le ae iloa po o ai na te faia le faaiuga mulimuli i lenei mataupu, faʻapea foʻi ma faʻamatalaga aoga e uiga i le pasia o se suʻega faafomaʻi.

E mafai ona ou auai i le 'autau ma le maʻisuka?

O auaunaga tau militeli i taimi uma na manatu o se mea lelei ma taua. O tamalii oe na taumafai e faʻataʻitaʻia le militeli na manatu e matataʻu ma e le agavaa e taʻua o tagata moni. I le taimi nei, ua suia le tulaga, e ui i lea, e tele conscripts oe fiafia e fia auai i le vaegaau.

Ae faʻapefea e uiga i tagata tusitala o le maʻisuka? E tutusa uma nei mataupu e lua: o le maʻisuka ma le autau? E mafai e le maʻisuka ona auai i le 'autau ma se faanaunauga malosi? Pe i ai sana aia tatau e teena ai le tautua, pe tatau ona le faatagaina o ia? E tatau ona tatou toe taliina nei fesili.

O ai e faʻatatau le fetaui o faʻamaumauga mo le militeli?

I tua i le 2003, na tuʻuina atu ai e le Malo o le Rusia Federation se tulafono e faʻamaonia ai o le agavaa o tusitala e fuafuaina e fomaʻi fomaʻi. O conscript uma e tatau ona faia se suʻega faafomaʻi, o le a maeʻa ona taunuuga: pe o le tamaititi e talafeagai mo mafuaaga tau soifua maloloina pe leai foi.

E tele ni vaega, e tusa ai ma le talafeagai o le iloiloina o faatonu:

  1. Afai e leai se tapulaa i le tagata, e tofia o ia ile vaega A.
  2. Afai ole a iai ni tapulaa laiti, e tuuina atu le vaega B.
  3. Category B e aofia ai le faʻagataina o auaunaga.
  4. Afai ei ai ni manua, faʻalavelave i le galuega a soo se totoga ma isi pathologies le tumau, ua atofaina le vasega G.
  5. Category D manatu ua le atoatoa mo le tautua faamiliteli.

Aʻo iai se tamaʻi maʻi maʻisuka o loʻo feagai ma se suʻesuʻega faafomaʻi, e tatau i fomaʻi ona amanaʻia ituaiga o faʻamaʻi, peʻa le ogaoga, ma pe a iai ni faʻafitauli. E tusa ai ma lenei mea, e le mafai ona tali saʻo pe latou te auai i le 'au e maua i le maʻisuka pe leai foi, aua afai ei ai se tagata e lua ituaiga faʻamaʻi ma e leai ni faʻalavelave matuia o galuega a le tino, e mafai ona tofia i latou i le vaega B. I se isi faaupuga, atonu latou te le auai, ae i le taimi o le taua, o le a aofia ai o ia i le 'au e faʻapolopolo.

E mafai ona ou auʻauna i le 'au e iai le maʻisuka ituaiga 1?

E mafai ona e fai atu ma le maʻisuka ituaiga 1 (o le insulin-dependent) o le ae le auai. I le taimi lava e tasi, o nisi tagata e fesili i le fesili lenei: pe mafai ona ou fesili ifo ia te aʻu i vaega o fitafita totoa a Rusia pe afai ou maʻi i le maʻisuka?

O le tali i lenei fesili e faigofie lava, ae i le taimi e tasi, e tele lava e mafai ona faʻamatala atu ia te oe. Vaʻai faalemafaufau i le faigata mo oe ona i ai i tulaga o loʻo i ai nei. O se faʻataʻitaʻiga lea o nai mea o le a faigata mo oe ona taulimaina:

  • Injections injections e tatau ona faia e tusa ai ma le faʻamautuina o fua, mulimuli ane e tatau ona latou 'ai meaai. E le o taimi uma e mafai ai ona faia i le 'autau. O mea uma lava e faia i le faasologa o loʻo i ai iinei, ae o le maʻisuka e mafai ona pa'ū mataʻutia i le suka o le toto, lea o le a manaʻomia ai se taumafataga faaopoopo, ma vave vave mafai.
  • Soʻo se manua, manua e mafai ona oʻo atu ai i taunuuga matautia - gangrene o tamatamailima, vavaeina o le vae, manuʻa manuʻa, ma isi.
  • Tele vaivaiga, manao e taoto i lalo e malolo, e ui lava e faasaina lenei mea e aunoa ma se faatagaga talafeagai.
  • O faʻamalositino masani e le mafai ona faʻafesoʻotaʻia mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

FAʻAALI: Afai o loʻo iai oe i le maʻisuka ituaiga 1, ia e mautinoa e maua se faʻafitauli o le tino, ia e le nanaina ma musu e galue i le 'autau. O lou soifua maloloina e sili atu le taua nai lo le tautua a le militeli, lea e na o le tasi le tausaga, ma o le soifua maloloina o le a manaʻomia mo le olaga.

O a faʻafitauli o le a mautinoa e le tatau ona ave i totonu o le autau?

Afai o loʻo e mafaufau pe tatau ona i totonu o le 'autau ma le maʻisuka, e tatau ona e mafaufau i le tele o ituaiga o galuega le lelei o le tino, lea e tatau ona e faʻagaloina le auaunaga a le militeli.

E pei ona e iloa, o le maʻisuka e fesoasoani i le atinaʻeina o le tele o faʻafitauli e ono lamatia ai le ola o le tagata ma le soifua maloloina. I le iai o solitulafono nei, o le a le talanoaina lava le vaegaʻau:

  1. Angiopathy ma le neuropathy o pito pito i lalo. O faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia i le mea moni e faʻapea, o maʻi papala o loʻo i luga o lima ma aemaise vae. O pito i lalo e fetogi mai lea taimi i lea taimi, o le gangrene o vae e mafai ona atiaʻe. Faatasi ai ma nei faʻaʻailoga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi vave oe i le endocrinologist ma togafitia togafitiga, mulimuli ane e tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka i le toto.
  2. Faʻasalaga o Renal. O galuega faavae o fatugaʻo ua faʻavaivaia, o se taunuuga o le faʻaleagaina o tino uma o le tino.
  3. Retinopathy Se faʻamaʻi matautia pe a afaina ai vaʻa o le mata. O mea faʻaletonu o le tino vaaia e mafai ona taʻitaʻia ai le tauaso.
  4. Maʻisuka vae. O se faʻalavelave matuia pe a oʻo mai ni manogi matala i vae o le tagata maʻi. Ina ia aloese mai na taunuuga, e tatau ona ofuina seevae saʻo, matau le tumama o le tumama.

FAʻATAUAGA: E pei ona e malamalama oe, ma le maʻisuka, na o na tagata e leai ni mea o loʻo taʻua i luga e ave i totonu o le 'au, ma, i se tulaga lautele, o le maʻisuka e le tumau. O le mea moni o le 'au e le mafai ona e mulimuli i auala talafeagai mo le tausiga o vae, siaki le siaki toto maualuga, tausisia meaʻai talafeagai, ma isi. E tusa lava pe a mavae le 1 tausaga o le tautua, o lou soifua maloloina e mafai ona faasolosolo ina matua leaga na e mulimuli ane e te faanoanoa ona ua e alu i le militeli.

Ae e te lei mauaina se kilipa a le militeli ma auai i le 'autau, e tatau i komiti uma ona faia se fomaʻi. A maeʻa ona suʻesuʻe e fomaʻi le talaʻaga o le soifua maloloina, ave uma suega talafeagai, e mafai e le alii talavou ona iloa pe o talia o ia i le tautua faamiliteli.

Talu ai o loʻo i ai le tele o faʻamaʻi e faʻalavelave ai i le militeli, e taua tele i le maʻisuka ia vave ona fuafua pe ua i ai i totonu o le 'autau ma le maʻisuka. O loʻo i ai le tele o filifiliga mo le taunuʻuga o le faʻafitauli i lenei suʻesuʻega, o lea la o le faaiuga mulimuli e faia e le fomaʻi i le maeʻa ai o se iloiloga maeʻaeʻa o pepa uma na tuʻuina atu ma tusi faamaonia i luga o le soifua maloloina o le tagata maʻi.

E masani lava o tagata e maua i le maʻisuka latou te taumafai e toe faʻatumuina vaega o le militeli. E aoga le suʻesuʻeina o lenei mataupu i nisi auiliiliga e iloa ai pe maua e le maʻisuka le aia tatau e auauna atu ai, e ui lava i le i ai o le faamaʻi, pe mafai ona latou teena atoa le tautua i le 'autau, ma pe oa pepa e manaʻomia mo lenei mea.

E faʻafefea ona iloilo e tagata faigaluega lo latou tulaga talafeagai mo le tautua?

E tusa ai ma le tulafono a Rusia, lea na talia e le Malo o le Russian Federation i le 2003, e na o fomaʻi faapitoa o loʻo avea ma vaega o le komiti faafomaʻi e mafai ona latou maua le malosi mo le militeli ma tuʻuina atu i totonu o le 'au.

O le a tatau ona iai se suʻesuʻega faafomaʻi a le Komiti, pe a maeʻa o le a manino pe o le a latou auai i le 'autau ma le maʻisuka ma pe o le a maua e le maʻisuka se tiketi. I le taimi nei, o le tele o taimi o le maʻi e le toe faʻafouina le tulaga o le militeli ona o se faʻavasegaga i le setete o le soifua maloloina lautele.

O le tulafono a Rusia o loʻo faʻaalia ai ni vaega e tusa ai ma le ogaoga o se faʻamaʻi. Ua tuʻuina atu i le draftee se vaega faapitoa, e taulaʻi atu iʻuga o se suʻega faafomaʻi ma talaʻaga faʻalesoifua maloloina, i luga o lenei tulaga e manino ai pe o le a ia galue i le 'autau.

  • Category A o loʻo tuʻuina atu i conscripts oe ua fetaui lelei mo le militeli ma e leai ni faʻamautinoaga mo le soifua maloloina.
  • Faʻatasi ai ma sina faʻagata ona o le soifua maloloina, ua atofaina le vaega B.
  • Afai o le vaega B e tofia i le conscript, e mafai e lenei tagata ona tautua, ae i se tulaga faatapulaaina.
  • I le tulaga o manuʻa ogaoga, faʻaleagaina o totoga i totonu, o le i ai o soʻo se togafitiga le tumau, ua atofaina le vaega G.
  • Afai a maeʻa ona pasia se suʻega faafomaʻi e foliga mai o le alii talavou e le talafeagai mo le tautua faamiliteli, o le a tuʻuina atu ile vaega D.

Talu ai o le maʻisuka ma le 'au e le o taimi uma e fetaui, e tatau i se conscript ona i ai se maʻi gasegase ina ia mafai ai ona agavaa e galue i le' autau. I le taimi o se suʻesuʻega faafomaʻi, ua maua e le fomaʻi le ituaiga o maʻi suka, ma le ogaoga o le maʻi, pe i ai ni faʻafitauli. O le mea lea, e matua faigata tele le taliina o le fesili pe o le maʻisuka ua ave i totonu o le 'autau pe leai foi.

O le mea lea, afai e maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 2, e leai se mea e faʻalavelave ai i le gaioiga o totoga i totonu, e masani ona tofiaina o ia i le vaega B.

I lenei tulaga, o se militeli ua sologa lelei ua solia mo se alii talavou, ae o le conscript ua faamauina i le fanua faasao, ma afai e tatau ai, e mafai ona faaaogaina e avea ma malosiaga faaopoopo.

Itū'āiga 1 Tisuka ma le Vaegaʻau

I le tulaga o le maʻi suka o le ituaiga muamua, o le tautua faamiliteli i se alii talavou ua matua solia, o lea o le a le talia ai o ia i totonu o le taua i soo se tulaga. Ae ui i lea, o nisi o maʻisuka latou te saili ma le lotomalie e toe fausiaina le autau, e ui i se gasegase tuga, ma o loo taumafai e iloa pe latou te ave o ia i le galuega.

O le teenaina o le tautua faamiliteli e masani lava ona fesoʻotai ma le mea moni e tatau i le au ofisa i aso uma ona i ai i tulaga faigata, e le mafai e le maʻisuka ona taulimaina.

O le tasi e na ona mafaufau i ni tulaga faigata o le a feagai ma ia ina ia malamalama ai o le tautua faamiliteli e mafai ona lamatia mo se tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1.

  1. O maʻi suka e tatau ona tuiina inisalini i aso uma i le tele o itula, mulimuli ane e faʻasaina ona 'ai meaai mo sina taimi. A o faagasolo le tautua a le militeli, o sea faigamalo e le maua i taimi uma. E le o se mea faalilolilo e le taliaina e le autau le solia o le tulafono manino, o le mea lea, o tusitala e faia mea uma e tusa ai ma se taimi faatulagaina. Ae ui i lea, o le maʻisuka, o le suka e mafai ona paʻu malie i soo se taimi ma o le a manaomia e se tagata le faʻanatinatiina o le tele o meaʻai.
  2. Faʻasalaga manuʻa, o le maʻisuka e maualuga le lamatiaina o le faatupuina o se manuʻa, o le gangrene finger, poʻo isi faʻalavelave faigata, lea o le a mafua ai le conscript e vavaeeseina le vaega pito i lalo i le lumanaʻi.
  3. I le mea e masani ona masani ai faʻamaʻi o le suka, e tatau ona e mulimuli i se tulaga faʻapitoa, faʻavave taimi malolo i le va o gaioiga faaletino ma aloese mai galuega mamafa. I le taimi nei, e le mafai ona faia lenei mea i le 'autau sei vagana ua maua le faatagaga mai le taitaiau sili.
  4. Faatasi ai ma le faʻaauau pea le malosi o le tino, o le maʻisuka e mafai ona e lagona le leaga, mo ia e le o taimi uma e mafai ai ona taulimaina le galuega. E le gata i lea, o le tele o faamalositino e mafai ona faaosofia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le mea lea, o se tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona faʻamalosi ma faanatinati i le 'autau. Mo le mafuaʻaga lava e tasi, e te le manaʻomia le faʻamalamalama saʻo o lou maʻi ma le tulaga moni. E taua muamua lava le tausia o lou lava soifua maloloina.

Ina ia faʻamaonia le aia tatau e mumusu ai e tautua i le 'autau, e tatau i le maʻisuka ona maua se vaega o le tino ma le mafaufau ile taimi.

A e le mafai ona e tautua i le 'autau ma le maʻisuka

Afai o le conscript o loʻo i ai se faʻafitauli faʻapitoa e pei o le maʻisuka, ua ia mafaufau pe o le a aveina atu o ia i le autau? O le mataupu 13 o le Faamatalaga o faʻamaʻi e fesoasoani e tali ai lenei fesili. O le a faʻaaogaina le gasegase o le maʻisuka e faʻatatau i le suʻesuʻega o le tikeri o faafitauli tau soifua maloloina i le conscript.

O le maʻi suka e matautia tele mo soʻo se tagata e iai faafitauli faʻaletonu maʻi ma se faʻaitiitia o le lelei o le olaga. Ona o le maualuga maualuga o le kulukose i totonu o le toto, lea e mafai pe matua faigata ona faasaʻo, o maʻi faʻalavelave o le tino i totonu e atiaʻe. O le tele o taimi, o le maʻisuka e afaina tele i vaʻa ma faʻamavae, e mafua ai ona faia ni atherosclerotic faiga. O aʻafiaga ogaoga o le maʻisuka (o lona uiga, faatasi ai ma suiga e le mafai ona suia i vaʻa tetele ma laiti, aemaise o mata, gaʻo ma vae), e le taliaina i le vaegaʻau le tusitala. I le taimi o le suʻega, ua maua e le conscript le vaega o le malosi "D" - e le talafeagai mo le tautua faamiliteli - i le i ai o le itiiti ifo ma le tasi o faʻafitauli nei:

  • faʻateleina o le retinopathy,
  • faʻailoga angiopathy ma le neuropathy o pito i lalo,
  • faʻaalia e ala i maʻi pipisi,
  • gangrene taofi
  • neuropathic edema,
  • osteoarthropathy,
  • maʻisuka nephropathy ma le macroproteinuria ma le gaogao o le gaosiga o le gaosiga o le gaosiga o gaʻo,
  • o le ketoacidotic precoma faifai pea ma le coma.

I le taimi lava e tasi, o le natura o togafitiga ma pe maualuga le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O faʻamatalaga faʻaalia o le faʻamaʻi, lea o le a amanaia ma e le o faʻatagaina le tautua faamiliteli, o le:

  • Uma faifai pea (e aofia ai i le po).
  • Sa fiaaai pea ma fia feinu. O le manava e faigata ona tineia meainu.
  • Lē vaivai (manao e malolo).

O le maʻi e le togafitia, e tatau i se tagata ona inuina vailaau i lona soifuaga atoa, mataʻituina le toto toto, meaʻai ma le tumama, togafitia ai taunuuga o le maʻi maualalo, o le mafuaaga lea e mafai ai ona tatou fai atu ua solia le auaunaga a le militeli i le maʻisuka. I le lautele, o le a le taua tele pe a le umi o lenei faʻamaʻi, o le a le tele o faʻamaonia e faʻaogaina ai lona soifua, ma le tele o le soifua maloloina e faʻaalia, o le faʻamaonia o le maʻisuka o le a avea ma faavae mo le mauaina o se vaega "B" conscript - faʻapulaʻaina i le vaegaau, auai. Afai tatou te toe liliu i le mataupu 13, parakalafa "c", o le a tatou faamaonia a tatou finauga: i le tulaga o maʻi tuusaʻo, pe a mafai ona masani le fua o le suka i meaʻai, ae le maualuga le glycemia i le 8.9 mmol / lita (aso taitasi), e iai le aia tatau e maua ai se keli militeli soifua maloloina.

E i ai mataupu pe a auai tagata e maua i le maʻisuka i totonu o le 'au, ae na o le taimi muamua o suʻesuʻega ma i le leai o ni faʻamaoniga o le atiaʻeina o faʻamaʻi faaopoopo. E masani lava, o tamaiti laiti latou te saili e auauna atu i le autau, e faavae i mea e faamuamua a le tagata lava ia ma talitonuga. I soʻo se tulaga, e taua tele le iloiloga o le lamatiaga i le taimi muamua. Faʻatasi ma se faʻamaʻi "suamalie", o le maua o faʻamaʻi e le faʻafefeteina e sili atu ona maualuga, aua togafitiga o faʻafitauli o le maʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a le fomaʻi auai. E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e faʻaalia i le i ai o ni faʻafitauli ogaoga:

  • faaputuputuina o oloa gaosi i le toto,
  • se faʻaitiitia ma taua tele o le suka o le toto,
  • faamalolo, maualuga le kulukose ma le sodium,
  • cardiovascular poo le le atoatoa.

Latou te atinaʻe vave, i ni nai itula, afai o le taimi lava e tasi e leai se fesoasoani faafomai, o le ai ai se fesili e uiga i le ola o le tagata. E taua tele mo le tusitala o le maʻisuka ia iloa e uiga i ia ituaiga eseese o le atinaʻe o le maʻi. Afai e manao se alii talavou e auai i aoaoga a le militeli, e tatau ona ia faatulaga saʻo, mulimuli i faatonuga talafeagai.

Tuua Lau Faamatalaga