Laʻau maualalo mo le maʻisuka ituaiga 2

O lenei e tatau ona e faʻaeteete ma mafai. Faatasi ai ma le hyperglycemia, i soo se tulaga lava, e te ono tuʻuina atu ile afa itula poʻo le itula e mafaufau ai i lou tulaga. I le hypoglycemia, e masani lava e le silia ma le tasi le minute. E te le lava le taimi e fua ai lou suka toto. E manaʻomia lou faia vave loa. I lenei tulaga, o le a ou faia o ni faatonuga pupuu ma patino mo le gaioiga e mafai ai, ma e tatau ona e faitauina ma le totoa ma mafai ona toe faamanatuina.

Taua mo tagata maʻisuka! E manaia pe a faitauina e lou aiga ma au uo lenei tusiga. Latou te fia iloa foi pe faapefea ona galulue e fesoasoani ia oe poʻo isi tagata e maua i le maʻisuka.
Suauu toto e itiiti ifo nai lo le 3.3 mmol / L e laʻititi ile maʻisuka.

Suauu toto o le suka i le maʻisuka maʻi mafai ona:
• lafoaʻia o 'aiga pe a uma ona ave pills poʻo le tuiina o le inisalini e totogi ai le maʻisuka. Vaʻaiga umi i le va o 'aiga e lua a se tagata maʻi e maua i le maʻisuka (sili atu ma le 3-4 itula),
• maualuga maualuga o fualaau poo insulin mo maʻisuka taui,
• faʻateleina faamalositino i le maʻisuka,
• anapogi le ava i le maʻisuka.

Faailoga o se faʻaitiitia faʻalavelave o le suka i le toto maʻisuka maʻi:
• afu malulu
• vave le vaivai,
• le fiaʻai,
• gatete i totonu,
• lagona o le fatu,
• faʻaleagaina o le laulaufaiva ma laugutu.

O le hypoglycemia i le maʻisuka e aliali mai vave ma vave, e pei o se osofaiga. I tagata gasegase eseese e maua i le maʻisuka, o le faʻaalia o le hypoglycemia e mafai ona fesuisuiai.

Afai e te leʻi iloaina se faʻaitiitia o le toto suka ma e leʻi faʻaogaina faʻafitauli faʻafuaseʻi maʻisuka taui, atonu o le ae le iloa.

O nisi tagata gasegase e maua i le hypoglycemia e aunoa ma ni vailaau muamua, e vave amata ona leai se mafaufau. Afai o oe o se tasi oi latou, e tatau ona e tausia toto maualuga maualuga nai lo mea masani. O le hypoglycemia e aunoa ma ni vailaau muamua e mafai foi ona mafua mai i le puleaina o anaprilin (obzidan) i tagata mamaʻi ma le maʻisuka.

Po hypoglycemia i le maʻisuka atonu e foliga mai o ni moe, moe i le po. E mafai foi ona e ala mai i le afu mai se fatu ma le fiaai.
O nisi taimi o le tagata maʻi e maua i le maʻisuka ma le hypoglycemia e fausiaina le fenumiai, ona mafai lea ona ia amio "pei o se ua onā."

Afai e te lagona le vevela faafuasei, fiaai, paʻu, ma le gatete, e tatau ona vave totogi oe i le maʻisuka e ala i le faateleina o lou suka toto. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e:
1. Taumamafa i le 4-5 fasi suka pe inu se ipu vai suamalie. (Sweets, kuki, sukalati e sili atu ona leaga i lenei tulaga - o le kulukose o loʻo aofia ai i totonu o le a faʻagasolo lemu.)
2. A maeʻa lena mea, e tatau ona e 'ai sina mea itiiti o le gaʻoina o masini gaʻo ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le faʻaitiitia o le suka i le suka. E mafai ona lua ni fasi falaoa uliuli, se ipu falaoamata po o pateta.

Afai e te le mautinoaina ni faailoga, e sili atu le saogalemu e galue ai e peiseai ei ai sau hypoglycemia ae leai maʻisuka masani.

Afai ua pasi se tagata ua maua i le maʻisuka, aua le sasaa vai i lona gutu pe tuu se meaʻai i lona gutu. Afai ei ai sau faʻamalama o le glucagon (o fualaau faasaina e mafai ona faateleina ai le maualuga o le suka) ma e mafai ona e faia ni injections i le intramuscular, tuʻu atu i le tagata maʻi se maʻisuka ma valaʻau i se falemaʻi. A leai, e mafai ona e suʻe maʻisuka se vaega itiiti o le meli po o le mumu i gom ma vave valaau loa i se falemaʻi.

I le maeʻa ai o le hypoglycemia, ona o le tele o meaʻai na e 'aina, o se vaega ona o le glucose reserves mai le ate na lafoina i totonu o le toto, o le toto o le suka o le a faateleina. E le tatau ona faʻaitiitia i le maʻisuka.

Afai na e maua le hypoglycemia, taumafai e saili lona mafuaaga.
1. Siaki pe o oe o loʻo inuina le inisalini saʻo poo lau fualaau ole maʻisuka. Siaki siaki lelei togafitiga.
2. Siaki lau maʻisuka meaai. Taumafai e 'ai sina mea itiiti, ae masani lava.
3. Afai oe fuafuaina le gaioiga faaletino (taʻalo i taʻaloga poʻo le galue i totonu o le togalaau), i le aso nei e tatau ona faʻaitiitia le fua o le insulin (ile 4-6 iunite) poʻo le pepa o le maʻisuka (e oʻo i le 1/2 tablet 2 taimi i le aso). Aʻo leʻi faia le galuega lava ia, 'ai le 2-3 fasi pepa falaoa uliuli.
4. Afai o le ava malosi o le mafuaʻaga o le faʻaitiitia o le suka i le maʻisuka, faʻaauau pea ona taumafai e inu le ava malosi i gaʻo.
5. Afai e leai se tasi o nei mafuaʻaga e talafeagai, ona manaomia lea e lou tino se laʻititi ifo ole inisalini poo fualaau. E mafai ona e vaʻai i se fomaʻi, puleaina o lou maʻisuka. Afai e le mafai lea, taumafai e faʻaititia le suʻega oe lava ia.
• Afai o togafitia oe i fualaau o le maʻisuka, faʻaitiitia a latou tui (pe tusa ma le 1/2 le laulau 2 taimi i le aso).
• Afai e te faia le inisalini umi i le aso, faʻaititia le fualaau ile 2-4 iunite.
• Afai e te faia ni injections o insulin umi ma puupuu e totogi ai le maʻisuka, tusi se talaaga o le gaioiga o lou inisalini (pe faʻapefea ona faia lenei mea, vaʻai le tusiga i luga o le "Faʻaosofia, poʻo le faavae-bolus, insulin therapy") ma taumafai e fuafua po o le a le ituaiga insulin e fesootai ma hypoglycemia. A uma lena, faʻaititia le fualaau talafeagai e 2-4 vaega.

Ina ia feagai ma le hypoglycemia i le taimi, maʻisuka e tatau ona tauaveina:
• nai fasi suka suka ma falaoa enaena,
• suauu tusifolau. I se tulaga o le hypoglycemia, o se tagata atonu e pei o se tagata inu. O le tusifolau e tatau ona i ai faʻamatalaga pe faʻapefea ona fesoasoani ia te oe pe a e le iloa,
• pe afai e mafai - o se ampoule glucagon ma se suauu mo le tuiina o le intramuscular.

Ma le mea mulimuli, o le fesili mulimuli lea e masani ona faalavelave i tagata soifua maloloina. O nisi taimi latou te lagona ai foi faʻaalia o le hypoglycemia. O lona uiga o loʻo maʻi i latou i le maʻisuka pe o le a le pine ae maʻi? Leai, leai. O se tali masani lea o le tino i se paʻu tele i le taumafa o mea taumafa. O lou toto ua "matelaina" ma e manaomia meaai. O togafitiga aupito sili o le a masani ona fai. Ae afai o nei osofaʻiga e aʻafia ma le leai o se iloa, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi mataupu autu o le maʻisuka.

O le 'upega tafaʻilagi na o faʻamatalaga faʻamatalaga mo faʻamoemoega faʻamatalaga. O suʻesuʻega ma togafitiga o faʻamaʻi e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi. O vailaʻau uma e faʻasaina. O faʻatalanoaga faapitoa e manaʻomia!

Aisea e tupu ai le hypoglycemia?

O se tulaga o le maualuga o le suka i totonu o le tino e paʻu malie i se tulaga taua (lalo ifo o le 3.3 mmol / L) e taʻua o le hypoglycemia.

E manino lava o le hypoglycemia, o le maʻi suka - e manaʻomia ai le tagata maʻi ina ia maua le maualuga o le gauai. O uiga faaalia i lenei ituaiga o faamai e tatau ona sili ona ogaoga.

Afai e sili atu inisalini i totonu o le toto nai lo le mea e manaʻomia ina ia faʻaaogaina ai le suka maua, e faʻaleleia le hypoglycemia. O le mea lea, o le masini o lenei maʻi e masani lava ona tutusa: e tele atu inisalini nai lo le kulukose. E mafai lenei mea pe a faʻaaogaina fualaau faasaina e faaosofia ai le galuega o peta peta e maua ai le inisalini.

E aofia ai le sulfonylureas ma quinides, lea e lauiloa i le maʻisuka. Latou te saogalemu, ae o le faʻaauau pea o nei siama e taʻitaʻi atu ai i la latou toilalo ma atrophy. Ona oʻo lea i le togafitiga o le inisalini. O le mea lea, o vailaau faʻaonapo nei o loʻo taumafai e faʻaaogaina nei vaega i taimi e le masani ai

Glycemic profile - o se faailoga e faʻaalia ai fesuiaiga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le gasologa o le aso. Faʻafetai i lenei faʻatonuga, o le hypoglycemia e mafai ona iloa e tusa lava pe o le a le soymptomatic course.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o le suʻesuʻega, e mafai ona e iloilo pe faʻafefea ona suia le glycemia i le aso atoa. E fesoasoani lenei mea i le pulea tutoatasi o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ma faia ai taimi tatau pe a fesuisuiai.

E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le suʻesuʻega, e mafai ona e iloiloina le aoga o meaʻai faʻamaʻi ma le lelei o togafitiga fualaau. Talu ai o se mea taumafa faʻatasi ma se faʻatapulaʻa ole aofaʻi o gaʻo ma le tele o fualaau oona e mafua ai le paʻu tele i le maualuga o le kulukose i le tino.

Faatasi ai ma le fesoasoani o auʻiliʻiliga, e mafai ona e vave tatau togafitiga saʻo ma togafitiga maʻi. Mo le saʻo o faʻamatalaga faʻamatalaga, ua fautuaina le toto samasama.

Mafuaaga o le hypoglycemia

O faʻalavelave faʻalavelave e faʻaititia i le faateleina o le inisalini o loʻo faʻasalalau i totonu o le toto ma se faʻaitiitia o le faʻaaogaina o le kulukose. O mea nei i le faia o fualaau faasaina e tau atu i lenei tulaga:

  • le usitaia o le fua o le fualaau oona e pulea,
  • le faʻaaogaina o se peni vili paʻu mo le faʻaaogaina o inisalini,
  • le faʻaaogaina o se glucometer le lelei lea e sili atu ai le suamalie o le toto,
  • fomaʻi i le faatonuina o se maualuga o le suka suka maualuga.

O le maʻisuka e mafai ona atiae i auala eseese, ae o mea nei e mafai ona taua o mafuaaga autu o le faaitiitia o le suka:

  1. Inisalini tui E tatau ona manatuaina o injections e na o le mafaufau tonu lava i le a le mea e iloa ai le suka o le toto ma o meaʻai e aofia i le taumafataga. Pe a fai se mea e 'ai, o se faailoga ole aofaʻi o le falaoa i meaʻai taitasi.
  2. O togafitiga e mafai foi ona avea ma sui o vailaau e maualalo ai le suka o le toto. Ae ui i lea, o le aʻafiaga o ia vailaʻau e le sili atu ona taua nai lo le inisalini. O lenei mea e mafua mai i le mea moni o le synthesized insulin o loʻo faʻavae i totonu o le faʻaogaina o meaʻai.

Mafaufau i mafuaʻaga o le hypoglycemia, e tatau ona totogi i le taimi e fautuaina ai le lafoaʻi o meaola faʻapitoa ma fualaau, lea, e tusa ai ma fomai, e mafai ona faʻaititia le faʻamaʻi o le kulūkose.

E mafua lenei mea i le mea moni e mafai ona latou faʻaitiitia le aofaʻi o le kulukose i le toto, taʻitaʻia ai le hypoglycemia i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka, ma mafua ai foi isi faafitauli i le tino.

O mafuaʻaga autū o le tulaga o le hypoglycemic e faʻasaga i le faʻamatalaga o le faʻamalosia o le inisalini:

  • O le faʻaaogaina o le suka i lalo o le fua o le maʻisuka (i le tulaga o le faʻaauau pea o fualaau i le fua tutusa e pei o muamua, o loʻo i ai se faʻaititia o le kulukose i le toto.)
  • Taimi umi (e le mulimuli i se meaai).
  • Gaioiga mamafa (o le tino e faʻaalu le tele o le kulukose).
  • Ava oona (ava malosi e faaitiitia ai le gaosiga o hormones insulin, e mafua ai le faateleina o le concentrated sugar).
  • Taliaina o vailaʻau e le ogatasi ma le aʻafiaga o le faʻaititia o le suka (e tatau ona filifili ni tupe e amanaia ai a latou fegalegaleaiga).

O fualaau oona e faʻamalosi e mafua mai i fatugaʻo. O le mea lea, o soliga i la latou gaioiga e tau atu ai i le faaputuputuina o fualaau oona i totonu o le tino, lea e mafua ai le alualu i luma o le hypoglycemia.

I le maʻisuka ituaiga 2, e filifilia e le endocrinologist le maualuga o le maualuga o le suka mo tagata maʻi taitasi, e faalagolago i uiga o le tino ma le tulaga o taui mo le maʻi. O le ausia o le maualuga o le tulaga o loʻo faia i togafitiga faʻamalositino, o le mea lea ua faʻasaina le tagata maʻi e faʻafetaui le vailaau o fualaau oona ina ia mafai ai ona faʻaitiitia le faʻatonu o le kulukose.

O ia ituaiga faʻataʻitaʻiga e mafai ona avea ma tulaga mo le atuatuvale ma faʻapogai ai le tele o faʻaleagaga i le paʻu o le maʻisuka.

I nisi tulaga, o faʻamaʻi faʻamaʻi e tutupu i tua o le maʻisuka e mafai ona mafua ai le hypoglycemia. O le mea lea, o le faaleagaina o vaega o le mafaufau ma le fatugalemu o le tino e fesoasoani i se suiga i le masani ai metabolism.

Etiology o le mea ofoofogia

Mafuaaga o le hypoglycemia i le maʻisuka:

  • e mafai e le fomaʻi ona faia se fua faatatau saʻo,
  • o le tele o le inisalini e mafai ona faʻatonuina - faʻafuaseʻi poʻo le faʻamoemoe mo le atuatuvale,
  • o le tui suauu mo le puleaina o le inisalini e le atoatoa,
  • faitauga le saʻo o le mita (lona sese) pe a faʻaalia ai maualuga maualuga o le suka toto e le fetaui ma le moni,
  • nai lo p / dermal injection, o le fualaau faasaina na tui sese i / muscularly,
  • pe a faʻaaogaina vailaʻau i totonu o le lima po o le vae, pe a fai o le tino e sili atu le maualuga, poʻo le massage ma le fulufulu mamoe pe a uma le puleaina - e taʻitaʻia ai le mea moni o loʻo i ai le faʻavaveina o fualaau faʻasaina ma mafai ona oso le insulin.
  • ma le mafuaʻaga atonu o le faʻaaogaina o se fualaau fou e le masani ai le tino,
  • telegese le aveeseina mai o le inisalini mai le tino ona o togafitiga poʻo le faʻamaʻi o le tino, nai lo le "umi" inisalini, faʻafuaseʻi "puupuu" i le lava fualaau e tasi.

O le malosi o le inisalini o le tino e faʻateteleina pe a fai ni fualaau momoe, aspirin, vailaʻau oona, ma le maualuga.

O le faafitauli e mafai ona faʻaalia e mafai ona faʻaalia i auala eseese. Ia maitauina, o le faaitiitia vave o le toto toto, o le faailoga o le hypoglycemia o le a sili atu ona malamalama. O faailoga muamua o le faʻaalia o le faʻamaʻi e aofia ai:

  1. Le foliga mai o le gatete.
  2. Malosi malosi o le paʻu.
  3. Faʻavave o le fatu fatu.
  4. Le tupu mai o se lagona malosi o le fiaaai.
  5. Nausea, i se tulaga e seasea tupu, vomiting.
  6. Faʻaaloalo.
  7. Manatu.
  8. O le le mafai ona taulai atu i nisi vaega.

O le faiʻai o se tagata e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2, ma lagona ai le leai o se kulukose, e amata ona ili le leo. I le taimi muamua, o faailoga nei e mafai ona iloga:

ogaoga o le paʻu,

  • afu, e oo lava i totonu o se potu malulu,
  • faʻamalositino faateleina i tachycardia,
  • faafuasei ona i ai se tulaga o popolega i totonu,
  • gatete i luga o le tino atoa
  • o se tulaga o le faalavelave, o nisi taimi e tuʻu atu ai i le atuatuvale poʻo le osofaʻiga foi.
  • O le maʻisuka faʻapitoa i le amataga o ia tulaga, ina ia leai se taʻavale, ia taumafai e faʻaoga "gaʻo" gaʻo. Mo lenei faʻamoemoe, e mafai ona e aveina ni kulukose pepa faʻatasi ma oe. O Mikhail Boyarsky, o le o loo i ai le maʻisuka masani, na fai mai e masani ona i ai lana lole i totonu o lana taga. O lea la, o le tusiata tautaua e aloese mai se tulaga e pei o se mea e lamatia ai le hypoglycemic.

    O fua o loʻo i luga o loʻo puipuia i le natura. E taua mo le tagata maʻi ona malamalama o le hypoglycemia, o le maʻisuka o maʻi ia e manaʻomia ai le mataʻituina o le tulaga ma faʻaeteete i fautuaga uma a fomaʻi.

    A oʻo mai se osofaʻiga o gasegase vavalalata, e mafai ona e faia ni nai laasaga faigofie ae aoga tele:

    O nai fasi fasi faʻamaʻi faamamaina mai faʻamaoniga o le hypoglycemia

    Taumamafa fafaga nisi meaai e aofia ai le tele o vailaʻau faʻataʻitaʻi.

  • Tuu 2-3 fasi 'apa mama i lalo o lou laulaufaiva.
  • Taumamafa 2-3 candies. E mafai ona avea ma caramels masani.
  • Inu 100 kalama o le suamalie na faia mai fualaau aina suamalie. E le tatau ona saunia meainu i luga o mea suamalie. Na o le suka!
  • O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka ua i ai se mea matautia na natia. E tele taimi e maua ai le hypoglycemia, ma a maeʻa, o se coma "latalata" i se tagata e le mafaamatalaina, i fafo ma toetoe lava leai ni faailoga.

    O le tulaga o le hypoglycemic ua matua leaga lava ona faamatalaina. Ia faʻaeteete faʻaeteete.

    E masani lava, ae maise lava i matua, o le faailoga autu o le hypoglycemia o vaivaiga faifaipea poo le "mataʻetaʻe." E faigata i le tagata gasegase ona faʻafesoʻotaʻi lenei tulaga ma se faʻaitiitia o le toto suka.

    E masani lava, o le hypoglycemia e fenumiai ma le maualuga maualuga ma togafitia i le validol. Ia mataala.

    Aua nei galo e uiga i le siakiina oe lava ia ma masani ona fuaina le kulukose toto.

    E tofu le tagata ma tulaga masani o le glycemia. Aʻo faʻaititia le maualuga mai le masani 0.6 mmol / l ua uma ona tuʻuina atu i le hypoglycemia. O le le atoatoa o le carbohydrate e muamua faʻaalia mai i sina mea itiiti, ae o le faateleina o lagona o le fiaaai.

    O aʻafiaga o le hypoglycemia e aofia ai foi:

    • afu lelei, o le paʻu ua paʻu,
    • se lagona o se fiaʻai tele,
    • tachycardia ma gaogao,
    • taʻavale
    • faʻamalosi
    • fefe ma le atuatuvale,
    • faaitiitia le mafaufau, vaivaiga lautele.

    Pe a pa'ū le kulūkose i le maualuga o le hypoglycemia, o le gatete e aliali mai i lima ma i le tino, ulu ma le tiga o le ulu, o loʻo i ai se faʻaitiitia o le faʻaaliga, tautala ma le faʻamaopoopo ua faʻavaivaia.

    Faailoga o le hypoglycemia i le maʻisuka ituaiga 2 e le eseese tele mai le ituaiga 1, latou te atiina ae ma le vaivai, ae e aumaia ai foi le tele o faafitauli.

    O le tagata gasegase o loʻo i ai faailoga taua nei o se tulaga faʻaleagaina:

    • pallo o le paʻu,
    • fatu fatu
    • faʻaleagaina
    • tuputupu ae vaivai
    • faʻafeʻaiga masani o lagona
    • vaega o gatete
    • tiga o le ulu
    • vavao
    • gasegase o le tino vaaia
    • lagona o le "fetolofi i luga"
    • solia o le faamaopoopoga
    • leai se mafaufau
    • gaogao.

    Hypoglycemia Therapy

    TALANOAGA: O loʻo i ai ni kuluma kosi faapitoa ma gel e masani ona fautuaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2.

    A maeʻa le 15 i le 20 minute i le maeʻa ai o gaʻo, o le suka e tatau ona fuaina - e tatau ona siitia i le 3.7 - 3.9 mmol / L. Afai e tatau ai, o le fua o le kulukose ua faʻapupulaina.

    Afai o le maʻi o loʻo i ai i se tulaga le iloa, ona tatau lea ona ia maua se tui o GlucaGene (i le fua faatatau o le 0.1 mg i le 10 kilokalama o le mamafa o le tino). O kuki faʻapitoa e faia mo le faʻaleleia o mea e tatau ona i ai i tagata maʻi uma lava. O le iniseti o loʻo faʻatonuina i se auala faʻapitoa pe faʻapipiʻi.

    TAITAI! O le maualuga o GlucaGen e le o se mea lamatia i le tagata maʻi, o le mea lea e sili atu ai le laʻititi nai lo le inumaga nai lo le fai si laʻititi.

    Fesoasoani Muamua mo le faʻafeiloaʻiga ma le leai o se malamalama

    Faatasi ai ma le amataga o faailoga o le faaitiitia o le glycemia, o lona uiga. hypoglycemia, e taua le vave fuaina o le maualuga o le suka. Afai o le maualuga e itiiti ifo i le 4 mmol / l, e tatau ona e 'ai vave i mea faigofie (saoasaoa) gaʻo ma le maualuga GI (glycemic index). Mo se faʻataʻitaʻiga, o le ipu vai (200 ml) e 2 XE. Afai e leai se suavai, 'ai le 4-5 fasi suka ma inu i le vai mafanafana, ona faʻavavevave loa lea o le tino.

    I taimi faapea, e talia lelei le suamalie suamalie, e vave ona faʻaalu ona o le gas. Afai e vaivai se tagata ma e le mafai ona foloina, gagau lona gutu poo le laulaufaiva i le jam poʻo le jam.

    A maeʻa ni nai minute, e masani lava ona faʻaleleia le tulaga o se tagata. Ona mafai lea ona e fesili pe o le a le mafuaaga na mafua ai le hypoglycemia ma pe o le a le maualuga o suka na i ai aʻo le i osofaia. 15 minute talu ona 'ai, toe fua le suka.

    Fautuaina: faʻapipiʻi se spatula poʻo se sipuni i le va o nifo ina ia leai se gutu o le laulaufaiva i taimi o faʻasalaga, liliu le ulu o le tagata maʻi i le tasi itu, ina ia aua le faʻafefeteina i le vomiting poʻo le fulufulu. E le mafai ona e taumafai e inu pe fafaga le tagata maʻi i se tulaga le iloa, e tatau ona ia togi le kulukose ma valaʻau i se 'au taʻavale.

    O taunuuga o le hypoglycemia

    O le hypoglycemia ua taʻua o se faʻalavelave faʻafuaseʻi tuʻusaʻo ona o ona taunuuga. O le sili ona leaga o ia mea o se maʻi tiga, lea a maeʻa ona 'ai e na o ia. Kelegia e tutusa lelei ma le maualuga o le hypoglycemia. Faʻasalaga tiga, atonu e manaʻomia ai se faʻamalosi.

    Faʻatasi ai ma le le lava o le kulukose, o le meaʻai mo le faiʻai, o ona sela e le mautonu. Afai o le hypoglycemia e fausiaina, o le a taʻitaʻia ai i se hypoglycemic coma. E le mafai ona e faʻafetaui i se taumafataga. E manaʻomia le falemaʻi faʻafuaseʻi.

    O le coma e mafai ona ola i ni nai minute poʻo ni aso foi - o mea uma lava e fuafuaina e le faʻapitoa a le tino. Afai o le coma muamua, e vave ona toe faʻaleleia le tino, pe afai e leai, e lafoaʻi le tino i taimi uma, o le faaleagaina o totoga taua ma sili atu ona toe faʻaleleia le tino.

    O le autu ma, masalo, o se tasi o mataupu faavae o le aloese mai faafitauli o le faia lea o fua o le suka i le toto. I le amataga lava o le hypoglycemia, e mafai ona e inuina le kulukose pepa, e mafai ona e tuu i totonu o lou gutu, o ia lava e faigofie ona uu i le gutu.

    O le a ulufale i totonu o le toto i ni nai minute ma fuafua o lona fualaau e matua faigofie lava: e tatau ona matau pe faapefea e le papa e tasi ona siitia lau maualuga o le suka. A uma ona ave, fua le suka pe a uma le 40-45 minute.

    Afai e leai ni kulūkose, o le a suia i latou i le 2-3 vaega o le suka mama.

    Faʻaauau

    O tagata e faʻasolo i le hypoglycemia ua fautuaina ina ia 'ai ni a latou meaai i le itiiti ifo ma le 6 taimi i le aso, ma ao lei alu i le moega e tatau lava ona i ai se gase e faʻaitiitia ai le ono oʻo i le taimi e sili atu ai. Ina ia tumau pea le maualuga o le suka, e tatau ona e faʻaaogaina le "gaʻo gaʻo susu," lea e maua i le susu susu o oloa, falaoa, oatmeal ma buckwheat, cheese and sousage.

    Afai o le tagata maʻi e le oi lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, e manaʻomia ona ia mautinoa o le maualuga o le kulukose o le toto e sili atu ma le 5.7 mmol / l aʻo lei moe. O le tuiina o le basal insulin i le afiafi e tatau ona tuʻuina atu i le silia ma le 22 itula.

    O maʻisuka uma e tatau ona iai le 10-15 g suka, ma o le a faʻamaonia ai le kulukose toto pe a oʻo mai faailoga muamua o le hypoglycemia. O fualaau o kulukose, o se meainu suamalie po o kuki o le a fesoasoani e taulimaina lenei galuega. E taua tele le i ai o se "pusa fesoasoani muamua fesoasoani" mo taimi uumi. I le tulaga tonu lava, e tatau ona e teuina i luga o se ampoule glucagon ma se tuila mo le tuiina o le intramuscular.

    Tusi ni faaiuga

    Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

    Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

    Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

    Naʻo le fualaau faasaina na maua ai taunuuga taua o le

    Tuua Lau Faamatalaga