Laʻau sili ona lelei mo le maʻisuka ituaiga 2: o a mea e faʻaaoga?

O le maʻi suka o se faʻamaʻi tuga o le tino o le endocrine. Mo se taimi uumi, atonu e le o faaalia mai i ni uiga. Ona o lenei mea, o suiga e le mafai ona suia e tupu i totonu o le tino, lea e mafai ona oo atu ai le faaleagaina o le tino ma okeni.

Ina ia tele le soifua maloloina ma toe faʻaleleia lou tino, e toʻatele tagata atamamai e fautuaina tagata gasegase e fai togafitiga. O fualaau eseese mo le maʻisuka ituaiga 2 o le a fesoasoani e faʻaitiitia le maualuga o le kulukose o le toto ma faaleleia atili ai le gaosiga o le inisalini.

E faʻafefea ona inu meaʻai?

O aso nei e mafai ona e maua togafiti i togalaau. Ae ui i lea, o nisi tagata gaosi oloa latou te le popole e uiga i le soifua maloloina o latou tagata faatau ma faaopoopo i ai le tele o vaega le talafeagai mo i latou. E sili ona lelei le aoina o lau togalaau, o lea o le ae mautinoa ai le mea o loʻo i ai i le tuufaatasiga.

O tulāfono nei e tatau ona mulimulitaia:

  1. Aʻo leʻi amataina togafitiga o fualaʻau, faʻafesoʻotai lau fomaʻi o le a ia iloiloina ia uiga o le tino.
  2. E sili atu le faʻatau o latou lava laau mai tagata talitonuina oe na latou seleseleina mo le silia ma le tausaga. Afai e leai, faʻatau faʻatau faʻatau tino mea i le fale talavai.



Ae e te lei saunia se teuteuga mo le maʻisuka, ia faitau ma le faaeteete ia faatonuga o kuka. Manatua o togafiti togafiti e umi se taimi e maua ai se taunuuga aoga.

O a laʻau o loʻo faʻaaogaina?

O le tele o fualaau eseese e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka. Latou te fiafia e aʻafia le setete o le tino, ma faʻamaonia foi le maualuga o le suka o le toto. Ia manatua e le o laau uma e talafeagai mo tagata e maua i le maʻisuka.

E masani lava, o vaega nei o vaomatua e faʻaaogaina e faʻafetaui ai lenei faʻamaʻi:

  • Adaptogens - Rhodiola rosea, Chinese magnolia vine, Aralia Manchurian, ginseng. Latou te faʻaleleia le malosi o le tino, puipuia mai aʻafiaga o le siosiomaga.
  • Diuretics - birch, horsetail, lingonberry. Latou te aveesea le tele o le vai mai le tino, ma faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose.



E faʻapefea ona saʻo le togafitiga?

Latou te fiafia foi e aafia ai le gaioiga o le tino atoa i lona atoaga, faateleina lona malosi faʻafesoʻotaʻi ma amataina faiga faʻavalea. Faafetai i vaega tulaga ese pe a uma togafitiga, o mea uma o le toto ua toe faʻaleleia.

Ina ia maua le susu i le sili atu ona mafai, ia taumafai e tausisi i tulafono nei:

  • E le mafai ona faʻaaogaina laau uma, o le tele oi latou e mafai ona mafua ai se faʻalavelave oso faʻafuaseʻi o le a faʻaleagaina ai le tulaga o le tino atoa.
  • Afai e leai sou poto masani i togafitiga, o le a sili atu ona lelei le faʻatauina o totogi i le falemaʻi.
  • Cook decoction e tatau ona matua tusa ai ma faatonuga. E sili le feutagai ma lau fomaʻi aʻo leʻi faia lenei mea.

Ina ia sili atu le aoga o togafitiga, o le tuufaatasiga o le teuteuga e le tatau ona sili atu i le fitu ituaiga laau. Afai e te faia se paluga o se numera tele o vaega, o le a faʻaitiitia le aoga. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tatau ona ave ma se meaai faapitoa. I lenei tulaga, o le a sili ona maualuga le aafiaga o le talosaga.

E faʻafefea ona galue gaosi i le tino?

O fualaau faʻamaʻi mo le maʻisuka o se auala sili ona lauiloa o le faʻaalia, lea ua lauiloa mo le tele o tausaga. O le toʻatele o tagata e tausia lo latou soifua maloloina i lenei auala, faʻaumatia faʻamatalaga le lelei o le maʻi.

Faatasi ai ma le fesoasoani o togalaau faapitoa, e mafai ona e faʻatulagaina faiga faʻavae, lea e aʻafia ai le tino atoa. Faʻafetai i lenei mea, o le faʻatonuina o le kulukose o le a amata ona toe foʻi i le masani, ma o le inisalini o le a faʻaaoga ona tiute saʻo.

O le maʻisuka ituaiga lua o le maʻisuka sili ona filifilia ma se fomaʻi agavaa. O le a ia iloiloina ia uiga taʻitasi o le tino, pe a maeʻa o le a ia faia se mea sili ona talafeagai.

O le mea lautele, o laʻau uma e mafai ona vaevaeina i ni vaega se 2:

  1. Suga-faʻaitiʻitia - laau e iai mea o loʻo iai le inisalini. Ona o lenei mea, e mafai ona latou faʻaititia le kulūkose toto ma toe faʻafoʻi ai le metabolism.
  2. Isi - ei ai se aafiaga lelei i le tino atoa i lona atoaga. Latou te faʻafoʻiina le galuega o le cardiovascular system, faʻaitiitia le mamafa o le tino, ma puipuia ai le atinaʻega o faʻalavelave ogaoga.

O le faʻamamaina o laau e le gata e fesoasoani e faʻasaʻo le maualuga o le kulukose, ae toe faʻafoisia ai le tino atoa. Ia manatua o ia ituaiga laau e aoga i le maʻisuka ituaiga 2, ae i le tulaga o le ituaiga 1 e le mafai ona latou maua soʻo se iuga.

E tatau foi ona e malamalama o togafitiga faafomaʻi e le o se fofo i le faafitauli. E tatau lava ona e tausisi i togafitiga faapitoa, faʻapea foi ma le mulimuli i se meaai. O le faʻafelagolagomaʻi i togafitiga o le a fesoasoani i le faʻamaoniaina o le galuega a le tino atoa, lea o le a le faatagaina ai le atinaʻe o faʻafitauli.

Laʻau faʻamaʻi e iai le inisalini

O le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaalia i le gasegase o le gaosiga o le inisalini. E le gata i lea, o lenei enzyme e le mafai ona gaosia, pe atonu e le mafai ona faʻamautuina.

O le tele o taimi, o le ituaiga lona lua o lenei faʻamaʻi e afua mai i le le atoatoa o le maʻi poʻo le atinaʻe e faasaga i le talaaga o se gasegase. O togafitiga o togatogo o le a fesoasoani e faʻaitiitia ai faʻaaliga o lenei faʻamaʻi, faʻapea foi ma faʻaleleia atili lou manuia.

O totogifuapauina faapitoa o le a fesoasoani ia te oe e faʻatulagaina le galuega a le pancreas, o lona uiga o le aʻafiaga o le inisalini o le a sili atu ona faʻamaonia.

Ia manatua, ina ia mafai ona iloilo le aoga o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, ina ia faʻaleleia atili le gaioiga, e tele fomaʻi e fautuaina le tuʻuina o laʻau mamago o le laurel ma le laumei, lalaga i teuteuga. O le birch buds ma laʻau o le aulaʻau ua taʻua le aoga.

O suʻega sili ona lauiloa mo le maʻisuka ituaiga ituaiga 2 o:

    Faʻafefiloi fugalaau tutusa o le sunflower, laʻau manogi ma le mauga arnica. Fufulu mama i luga o se mea e gaosia ai, ona ave lea o le sipuni 1 le lita. Tuu lenei paluga i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le 3-4 itula. A maeʻa lenei, sasaa le susu i totonu o se koneteina tioata ma teuina i totonu o le pusaaisa. A o lei faia taumafataga, ave se ipu malamalama o se vailaʻau. Ia manatua o aso uma e te manaʻomia e kuka ai se mea teuteu fou ina ia le maumau lona aoga.



Laʻau mo le maʻisuka ituaiga 2 e fesoasoani ia te oe e vave ona feagai ma le soifua maloloina ma le toto maualuga. E faʻamautu le gaosiga o le metabolism, lea e afaina ai le tulaga o le tino atoa.

Afai ei ai se maʻi, e tatau ona taofi le togafitiga ma talanoa i lau fomaʻi. Faʻatasi ai ma le auala saʻo, o le a mafai ona sili atu ona e maua mai lenei togafitiga.

Teuteuga mo le faʻamautuina o kulūkose

O le tele o teuteuga e mafai ai ona e toe aumaia le kulukose i le masani e ala i le faʻaleleia o le metabolism ma toe faʻafoisia le tulaga masani o le gaioiga. Ia manatua o taunuʻuga taua e mafai ona ausia i se auala faʻatasi: e taua tele le mulimuli i se taumafataga faapitoa i le taimi o togafitiga.

O teuteuga e faʻatagaina ai oe e faʻaauau pea le gaioiga o le tino atoa, faʻamalo faʻamatalaga le lelei ma puipuia le aʻafiaga o faʻafitauli.

O togavao mo le maʻisuka ituaiga 2 e faʻaleleia lelei le tino, faʻaleleia i elemene aoga ma faʻalaʻau. Vailaʻau mo le maʻisuka, e tusa lava pe latou te faʻaititia le maualuga o le kulukose, ae aʻafia ai le tino atoa.

Laʻau, pe a faʻaaogaina saʻo, aua neʻi faʻaleagaina ni aʻafiaga o aʻafiaga ma aʻafiaga leaga.

O suʻe sili ona lauiloa mo le faʻamautuina o le kulukose o le toto:

  1. Ave le 2 sipuni tele o le kulimi ma sasaa 2 ipu ipu vai e fufulu. Tuu le faʻafefiloi i luga o le afi ma faʻapipiʻi mo le afa itula. Ona toso lea o le oloa ma sasaa i totonu o koneteina tioata. Ave se teuteuga o se sipuni sipuni ao leʻi 'ai, e mafai ona e teuina le vailaʻau faʻamalosi mo le silia ma le 4 aso i le pusaaisa.
  2. Sasaa se sipuni sipuni o le oat husk ma se ipu vai inu ma kuka mo le 15 minute. O se vailaau faʻasolosolo e onā i se tulaga mafanafana ao le i faia taumafataga taitasi. Ia manatua i le amataga lava o togafitiga, o se fofo e mafai ona mafua ai le gaioiga ma vaivaiga, e leai se mea e popole ai.



O ia mea teuteu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e mafai ona faʻamalosia vave le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. E sili mo lau fomaʻi le faatonuina o se vailaʻau faʻapitoa. O le a mafai ona ia filifilia le togafitiga sili ona saogalemu ma pito sili ona aoga, saili le mea sili ona lelei.

Mo le lelei o togafitiga togafitiga e sili ona maualuga, e tatau ona ave uma vailaau faasaina ua faatonuina e le fomai, faapea foi ma le tausisia o se meaai faapitoa.

Contraindications ma aʻafiaga itu

O togafitiga o maʻisukaʻau e le talia i taimi uma. Mo nisi tagata, o lenei togafitiga e mafai ona oo atu ai i ni taunuuga ogaoga. E matua faʻasaina le faʻaaogaina o laau mo le maʻisuka ituaiga 2 i le i ai o le hypersensitivity poʻo allergies i nisi o vaega, le atoatoa ma le faʻasologa o le hepatic, ma tulaga ogaoga o le tino.

Ia manatua e tatau ona filifilia na o le fomaʻi faapitoa e le fomaʻi, o ia o le a mafai ona suʻeina uiga o le tino. I le tulaga e le tatau ai ona faʻaaogaina, e faigofie lava ona e faʻaosofia le atinaʻeina o le hypo poo le hyperglycemic coma.

Faʻamatalaga sese i togafitiga, o togafitiga faʻalaʻau e mafai ona mafua ai ni faʻafitauli matuia. E masani lava, e ese mai le talaaga o le le talafeagai o le faaaogaina o laau afu, o tagata e atiina ae se faaitiitia i galuega o fatugao, o se maʻi suka, ma le tino vaaia e leaga. O le soifua manuia lautele o le tagata gasegase foi o vete.

Faʻasalaga tele, togafitiga o togalaau e tatau ona:

  • Tagata e mafatia i le malaise ma le le lelei o le soifua maloloina - o gaʻo e mafai ona sili atu ona leaga le soifua maloloina.
  • O tagata e togafitia togafitiga - faʻaaoga sese o togafitiga o fualaʻau e mafai ona faʻaosofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave ogaoga.
  • Tina ma lapatai tamaitai - o nisi vaega e mafai ona afaina tele ai le faʻavaeina ma le atinaʻeina o le pepe.
  • Tagata e pagatia mai le faʻavalalalalalala - o le aveina o nisi o togalaau e mafai ona oʻo atu ai i le tele o faoa faamalosi.


Mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2, o se auala manino e foia ai le faafitauli e talafeagai. Faʻatasi ma togafitiga faʻalaʻau, e le mafai ona faʻaitiitia le aʻafiaga leaga o lenei faʻamaʻi i le tino. E tatau foi ona ave ni vailaau faʻapitoa ma mulimuli i mataupu faavae o taumafa talafeagai.

E taua tele le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi aʻo leʻi amataina togafitiga. E na o le pau lenei o le ala e maua ai le taunuuga lelei.

O a laau e maualalo ai le toto suka

O le faʻaaogaina o nei totogifuapauina faafomai e mafai lava pe a uma ona feutagai ma se fomaʻi, ae o gaʻo e le mafai ona suia fualaau.

O laʻau sili ona lelei e aofia ai mea inisalini ma pei o le faʻaitiitia o le suka o le toto e aofia ai:

  • Fagavai lau
  • Ginseng
  • Rhodiola rosea,
  • Vaʻalele
  • Astragalus
  • Nettle
  • Sushitsa
  • Laʻau laʻau
  • Fatu laʻau
Endocrinologists fautuaina le tuufaatasia o aoina o nei laau totõ o le a le sili atu i le 5 laau toto. Ina ia maua se decoction, e tatau ona e 'ave le 15 kalama o laʻau ile tutusa tutusa ma faʻi 200 ml o vai inu. Faʻaalu i vaitau masani i le aso atoa, e taua le mataʻituina o lou tulaga, talu ai ona o nei totogifuapauina e mafai ona faʻaleleia le aoga o fualaau. E sili atu i le 3 selau laau totō o loʻo faʻaaogaina i vailaʻau faʻasoifua i luga o le teritori o Rusia, o le tasi vaetolu o latou e maua ai mea aoga mo le maʻisuka. E lei maeʻa suʻesuʻeina e saienitisi le faiga o nei togavao, ae o le mataupu faavae o le gaioiga o laʻau e maua ai le suka e lauiloa:
  • Faʻavaivaia lalo le faʻaleleia o gaʻo,
  • E afaina ai le faagasologa o le glycogen i totonu o le ate,
  • Leai se aafiaga oona
  • Aua le faaputuputu i le tino.
O nei laau e mafai ona onā uma taitoatasi ma e ala i le tuʻufaʻatasia i ni vaega eseese. O le auala pito i sili ona aoga o le faʻaogaina lea o vailaʻau vailaʻau taʻitasi e le sili atu i le 4 vaiaso.

O aʻau e inu ai ma le maʻisuka ituaiga 2.

Mo le maʻisuka ituaiga 2, o meaola e maua ai le inisalini e pei ona fautuaina:

  • Blueberries (lau ma vine),
  • Pulu (fusiua),
  • Burdock (aʻa),
  • Aʻau (vao),
  • Cuff (vao).

O aʻafiaga maualalo e maua foi:

  • St. John's wort
  • Elecampane
  • Nettle
  • Musufu anufe,
  • Periwinkle
  • Knotweed,
  • Laʻau vao
  • Fualaʻau o le saito vao, lingonberry, uʻamea mauga, blackberry, mulberry.

O fualaau o togafitiga o se tasi o metotia fesoasoani a togafitiga

E tatau ona maitauina o gaʻau ma le maʻisuka ituaiga 2 e maua ai le lelei o togafiti. I le ituaiga 1 togafitiga, o le togafitiga o le inisalini e taua tele, o le mea lea, e le mafai e le suka ona maua ai le fesoasoani taua.

Faʻaaogaina togafitiga faʻaleagafesa, e pei o togafitiga o togalaau, o lona uiga, togafitiga o laʻau, e tatau ona malamalama o nei vailaʻau e le o se isi mea, ae o se vailaʻau i vailaʻau. Ae ui i lea, o togafitiga o laʻau e mafai ona i ai sona aafiaga taua i luga o le tino ma, faatasi ai ma vailaau faatonuina e le fomai, maualuga le maualuga o le suka. E mafai foi ona faʻaaoga lelei mo le puipuia o le faʻamaʻi i tagata soifua maloloina i tulaga lamatia, e tatau, mo se faʻataʻitaʻiga, i le gaʻo, genis predisposition, maʻitaga ma isi tulaga.

Ituaiga vailaʻau togafitiga ua faʻaaogaina

O vailaʻau faʻasoifuaʻau e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua:

1. Suga-faaitiitia. Faʻaleleia galuega faʻasolosolo (faʻaosofia le gaosiga o inisalini) pe iai se faʻasolosolo ile inisalini e faʻasolo i laau e faʻasaʻo ai le suka toto.

O le vaega muamua e aofia ai laʻau o loʻo faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga 2:

  • Faʻaosoina le gaosiga o le inisalini: faila, vine, vine, laulaʻau pia, aʻa o le chicory, galega togafitiga ('oti oti).
  • Faʻaaogaina o mea inisalini: chicory, dandelion, nettle, elecampane, atisikoke Ierusalema

2. Le le i ai se aafiaga tuusao i le kulūkose, ae ia i ai se aoga aoga i luga o le gaioiga o le tino atoa. O le tulaga lenei o le faʻamautuina o le gaioioiga o le cardiovascular system, o le faʻamalosia o le metabolism, o le faʻamalosia o le puipuiga o le tino, o le tau faasaga i le gaʻo ma le puipuia o le inu o le tino ma mea e pala - o tino o le ketone, lea e sili atu ona mamafa i le taimi o togafitiga.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

O le vaega lona lua e aofia ai laau totino ma mea nei:

  • Faamalosi lautele. O faʻasalaga o faiga faʻasolosolo e masani ona o faatasi ma le faʻavaivaia o le malosi o le tino.O le mea lea, ina ia faʻamalosia le tino puipuia, e fautuaina le faʻaaoga o fualaau o loʻo i lalo mo le maʻisuka ituaiga 2: eleutherococcus, echinacea, aʻa auro ma le ginseng.
  • Toxins: plantain, bearberry, St. John's wort, marsh onamon.
  • Faʻamamaʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi manu. E iloa e faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi masani e masani ona maua i le tino le gaʻo ma manua. Rosehip, lingonberry, vine o le mauga e mafai ona taulimaina lelei lenei faafitauli.
  • Faʻatasi ma vasodilating ma faʻalelei meatotino: Valerian, yarrow, oregano, le St. John's wort ma le mint. O loʻo faʻaaogaina i le atinaʻeina o se faʻalavelave masani faʻatasi e pei o le maualuga maualuga.

Recipes mo le faʻamalolo maʻi

Le faʻaitiitia o le suka toto ma faʻafefeteina le pancreas

Faʻataunuʻu Nu. 1
Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau, ave:

  • 1 tsp lanu lanu moana
  • 1 tsp laʻau aʻa
  • 1 tsp laumei

Aoina mo le 125 ml o le vai inu, tuu mo le 10 minute. O le mea e maua mai ai le togafiti mo le maʻisuka e tatau ona ave afa afa i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga.

Faʻataunuʻu Nu. 2
1-2 sipuni o laʻau manogi e sasaa ai le 2 ipu vai inu. Taimi e faʻasoa ai - 2 itula. Faʻatasaga e faʻaaoga i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, faʻalavelave faʻafuaseʻi, na toe foʻi mai le falemaʻi mai aʻu mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

Faʻasoʻuga Nu. 3
1 tbsp galega vailaau gaosi (goatberry) e sasaa ai le 1.5 kapu o le vai vevela, tuu mo le 2 itula. Inu le fua na mafua mai i le aso, vaevaeina i le 4 vaega.

Faʻataunuʻu Nu. 4
1 tbsp. sasaa se sipuni o lau launiu ma le vai inu (2 ipu), faʻafefete i le vevela vevela mo le 5 minute. Inu le fua o le palu i le afa ipu tioata 30-40 minute aʻo leʻi 'ai.

Mo le faʻamalosia o le puipuiga, puipuia le faʻalavelave, faʻamaloloina faʻamaoniga o faʻamaʻi pipisi

Faʻataunuʻu Nu. 1
Ina ia saunia le faʻaleleia o togalaau, ave:

  • 1 vaega o le atumauga, St. John's wort, fomomile fugalaau
  • 1.5 vaega o sipuni o le rose ma le aralia root
  • 2 vaega o fugālani vine ma pulu fagu

10 g o le aoina e sasaa ai le 400 ml o le vai inu, i se nofoaga mafanafana, tumau pea pe a ma le 10 minute. Fafaga le ½ cup mo le 30 minute o meaai i se vasega o le 1 masina. A maeʻa ona e ola ile lua vaiaso, toe fai le togafitiga.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

Faʻataunuʻu Nu. 2
Ina ia saunia le vao, ia ave le tasi vaega:

  • tinawort
  • hypericum
  • yarrow
  • lanu lanu moana
  • laʻau faʻi
  • rose pupuni,
  • laumei
  • laʻau
  • chamomile fugalaau
  • calendula
  • laupepa laisene
  • elecampane aʻa

Saunia le fua i le fua faatatau o le 10 g. Aoina mo le 2 ipu vai inu. O le taimi e faʻasolo e 10 minute. Ave le 0.5 kapu 30-40 minute aʻo leʻi faia se taumafataga i se vasega o le 1 masina. Ona malolo ai lea o le 2 vaiaso. Toe fai le togafitiga.

Faʻasoʻuga Nu. 3
4-5 laulau punipuni ole launiu 500 ml o vai inu. Faʻaauau le vaivai mo le 15-20 minute. Avea se lauti toe faʻaleleia i le va o 'aiga.

Tulafono mo le faia o togafitiga faafomaʻi

E pei o le inuina o fualaau, o loʻo i ai ni tulafono ma ni fautuaga mo le faʻaaogaina o vailaʻau faʻaleaganuʻu. Na o le matauina lelei o oe, e mafai ona e lagona ai le mana aoga uma o meaalofa alofa o le natura.

  • Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina o fualaʻau, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia puipuia ai aʻafiaga e le manaʻomia, ona o le tele o vailaʻau faʻasaina, o se tulafono, e leai se tasi, ae o ni vailaʻau faʻaleagaina, e ono mafai e nisi oi latou ona faʻamalosia le ua vaivai soifua maloloina O se fomaʻi atamai o le a fesoasoani ia te oe e filifilia le laʻau e sili ona lelei mo le maʻisuka, faʻavae i luga o uiga o le gasegase o le faʻamaʻi ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi ma mea leaga.
  • Faʻaaogā meafaitino mataʻutia i totonu o falemaʻi. O oloa o loʻo faʻaalia i totonu o vailaau faʻatau fale e iai tusi faamaonia talafeagai o le lelei ma le saogalemu. Pe a faʻatau mai tagata tumaoti i luga o le maketi, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le mauaina o mea maualalo maualalo ma taimi e teʻa ai, ma le solia o tuutuuga o le faatauina mai ma le teuina, o le avanoa e maua ai oloa taufaasese po o meafaitino e le mafai ona faʻaaoga.
  • O le sauniuniga a le tagata lava ia o meaalofa o le natura e mafai ona naʻo le tulaga e te iloa lelei i latou ma e mafai ona e vaʻavaʻavaʻavaʻaia mai isi sui tali tutusa ma le flora, aua o le faʻasinomaga fafo e le o lona uiga o le faasinomaga i le vailaʻau. Mo ituaiga taitasi, o loʻo i ai se vaitau sili ona lelei: mo nisi, o le sili atu ona manino le faʻamalolo o meatotino e faʻaalia pe afai e aoina le aofaʻi aʻo lei tupu, mo nisi i le taimi o le fugalaau poʻo le mulimuli. E matua le fautuaina le aoina mai o meaalofa o le natura i totonu o le aai, latalata i auala pisi ma le auala nofoaafi, faapea foi fale lata ane ma faatoaga faatoaga.
    O tulaga o le tau o loʻo i ai se faatosinaga tele i le faʻasaoina o mea tau togafitiga: o laʻau e seleseleina i na o le vevela, e le o le matagi, ma e tofu le laau ma se taimi sili ona lelei mo le aoina. O tulaga o le teuina o loʻo aʻafia ai le puipuia o meatotino aoga - e fautuaina e teuina ni laau mama i se nofoaga malulu puipuia mai le susulu o le la.
  • Mulimuli i faʻasologa fautuaina ma fuataga. Ma le mea uma, e pei o Paracelsus sili, o le fausiaina o tagata poto faapitoa i vailaau mo togafitiga, na faapea mai: "O mea uma o mea oona, o mea uma lava o vailaau faafomai, e fuafua uma le fualaau."
  • Afai ei ai ni faailoilo o le le lava o le tagata (faʻamaʻi o le tino, faʻaleagaina o le tulaga), o le a tatau ona faʻaititia pe suia i se isi mea e tutusa lelei i mea tau togafitiga. O le vailaʻau o loʻo i ai le tele o togafitiga mo faʻamaʻi eseese. O loʻo i ai se filifiliga o se tuʻufaʻatasiga masani o sauniuniga o laʻau lea e sili ona talafeagai mo oe. E tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa le vailaʻau faʻasolosolo ma mea totino o vailaau masani ua fuafuaina, aua, e le pei o le falesuesue ma suʻesuʻeina i le falemaʻi, vailaʻau faʻapitoa, togafitiga faʻaleaganuʻu e leʻi maeʻa suʻesuʻeina, aemaise lava le vailaʻau faʻasolosolo a le tagata lava ia teuteu teuteu.
  • E taua foi le iloiloga o le lamatiaga o aʻafiaga o aʻafiaga, i totonu o le tasi laau e mafai ona i ai i le tele o le tele o vailaau oona ma vailaʻau faʻamalosi e mafai ona oʻo mai i le le malie ma vailaʻau faʻatasi ma faʻaleagaina nai lo le manuia. E le gata i lea, e tatau ona amanaia le upu moni e le mafaafitia: o mea na fesoasoani i le tasi o le a le fesoasoani i se isi tagata, aua oi tatou uma taitoatasi.

O fautuaga ma fautuaga ua tuʻuina atu i totonu o le tusitusiga e faʻamaonia. Aʻo leʻi faʻaaogaina nei fualaau, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
I le tuʻuina atu o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua mai se oloa lelei mai le gaosiga aloaia. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe faʻaalu (e aofia ai tau tau femalagaiga) i le mea e leai se togafiti o togafitiga.

Tulafono mo togafitiga ma togafitiga

E ui i le saogalemu, i nisi o tulaga, o togalaau e matua faʻasaina. E faʻasaina le faʻaaogaina o fualaau oona i maʻi i tulaga nei:

  • afaina ai
  • ogaoga o le maʻisuka ma ona faʻalavelave lamatiaga ola - hypoglycemic, hyperglycemic coma ma isi tulaga,
  • faʻaauau pe faʻaitiitia i le toto o le kulukose toto.

Togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 faʻatasi ma le fesoasoani o vailaʻau faʻasaina e faʻatinoina i le vaitaimi o le faʻamagaloga o maʻi, pe a maua ai le toto toto ma le urine. O le togafitiga e faia i le ogatasi ma fautuaga a le fomaʻi. E le fautuaina le filifilia o laau taʻitasi.

Laʻau mo ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2.

Pusa 1 ma le ituaiga 2 maʻisuka e maua mai i fualaau aina ma laau totō e faʻaleleia ai faiga faʻavae. O le flax, linden, wort St. John, plantain, vao o le vao e fetolofi, bearry, knotweed, horsetail.

Ina ia faʻaleleia vitamini ma faʻamalosia le tino, o le arai, laumei, currants, ufiufi mauga, ma le rose vao e fautuaina.

O le aʻa auro, ginseng, ma Eleutherococcus e fesoasoani e fafagu.

Laʻau faʻatoʻaga e faʻaitiitia ai le suka.

Pepa laulaau, laʻau vao vao, laulaʻau lau - 4 vaega i le tasi,

rose sipuni -2 vaega,

Hypericum herb-1 vaega.

Laʻau laʻau, laulaʻau lanu moana, vaega pito i luga o fualaau ova, rose sipuni - 4 vaega vaega taitasi,

fogalaau aʻa - 3 vaega,

aulaʻau root 1 vaega.

1 tbsp. sasaa se sipuni o le aoina ma le 1 ipu vai inu, mafanafana i le vevela vevela mo le 20 minute, faʻasolosolo 30 minute.

Laʻau o le Burdock

Burdock ei ai gaʻo taua ma gaʻo, vailaʻau oona, tannins, inulin polysaccharide, vitamini ma minerale. Ina ia togafitiga le faʻamaʻi, e fautuaina e le au poma e gasegase se mea teuteu e saunia mai aʻa o le laau.

  1. Tui lau lau mago ma aʻa o le laau, tuu se sipuni sipuni o meaʻai matagofie i totonu o se ipu ua faʻamanuiaina.
  2. Liligi le oloa i se ipu vai inu, faʻafefiloi i totonu o se vai vai mo pe tusa o le 25 minute.
  3. Faʻafiafia le gaʻo ua saunia, faʻamalosi e ala i se ie poʻo se salati pai.


"alt =" ">

Mo le toe faʻafoʻiina o metabolic processes, e fautuaina ai le maʻisuka e faʻaaoga togalaau e iai le malosi e faʻavae ai le metabolism i le tino.

Tuua Lau Faamatalaga