Tulafono mo le tausiga o le maʻisuka

O se tasi o faʻamaʻi gasegase sili ona matuia o le maʻisuka. I le vaega lona tolu o tagata gasegase o loʻo mafatia i lenei maʻi tigaina, o loʻo faʻaleagaina vaʻa pito i lalo ona o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto ma suiga faʻaleagaina i totonu o fusi o vae. O le mafuaʻaga lea o le togafitiga o le maʻisuka, e aofia ai se fomaʻi mo le maʻisuka, ua avea o se vaega sili ona taua o le puipuiga e faʻamoemoe e puipui ai le atinaʻe o le gangrene, faʻasalaga mulimuli ma le le atoatoa.

O le a le diabetic foot syndrome?

O le faʻalavelave o suiga ma faʻatulagaina i lalo o vae o loʻo faia i le talaaga o le maʻisuka ua taʻua o le "maʻisuka foot syndrome" i faʻamatalaga faafomaʻi. O lenei faʻalavelave faʻalavelave e tulaʻi ona o le soliga o le gaioiga lautele e vaevaeina i ni pepa se 3:

  1. neuropathic
  2. Neuroischemic
  3. fefiloi.

I le amataga o le atinaʻeina o le neuropathic syndrome, ua amata ona fula le vae o le suka ma pe a uma ona pipiʻi i luga o le paʻu, e tumau le loloto mo se taimi umi. Ae peitai, o le lanu ma le vevela o le paʻu e le suia. Aʻo faʻaauau le faagasologa o togafitiga, o loʻo maua ai uluaʻi i nofoaga maualuluga. Ulutala i vae e maua i le maʻisuka e masani ona tupu i luga o vae ma i le va o tamatamai vae.

O le matautia ma le faʻasese o lenei tulaga o loʻo taoto i le toetoe lava a leai se tiga. O lona uiga, a le lava le mataituina e le aunoa, atonu e le masalomia e se tagata se faafitauli seʻi oʻo i se isi itu. O le mafuaʻaga lea e masani ona afaina ai le maʻi suka i le maʻisuka, lea e matua faateleina ai le lamatiaga o le atinaʻeina o se tootoo, faʻasalalauina le mumusu o le mumusu ma, o le iʻuga, o le gangrene o le vaega pito i lalo.

O le isi faʻataʻitaʻiga masani o le maʻi o le maʻisuka vae o le faʻaogaina lea o le faʻaleagaina o sooga ma ponaivi. O le afaina o le maʻisuka (e faapitoa lava, le tapuvaevae, metatarsus ma tarsus) ua faʻaleagaina, o le moli e faʻamafolaina, o loʻo faʻaaogaina se fusi poʻo se mea faʻaoga, ma e masani lava ona tupu mai ni manua lavelave.

Faʻasologa o le neuroischemic, o faʻamaoniga o loʻo i luga eo mai faatasi ma le tiga ogaoga, pallor ma le mafanafana o le paʻu o vae. I lenei tulaga, o tamatamaivae o loʻo maua i le maʻisuka ma le pito i lalo o le mulivae e masani lava ona ufitia i vailaʻau ma tausaga o le matua. E le gata i lea, o elemene o le vevela e amata ona faʻaleleia ma, i le tulaga o le faʻaitiitia o le tafe o le toto i pito (le taua tele), e faigata i le gangrene.

Maʻisaga togafitiga o vae

Togafitiga mo le maʻisuka foot syndrome e faʻasaʻo ma vave. Conservative (drug) togafitiga e aofia ai:

  • faʻasaʻo toto
  • o le faʻaaogaina o faʻamalosolo ma mea faʻapitoa (fualaau e puipuia ai le fausiaina o paʻu o le toto ma faʻamalosolo totoʻa ai toto),
  • togafitiga i le lotoifale ma lautele,
  • Faʻasaʻoina o le lipid (gaʻo) metabolism.

O tagata maʻi e atiaʻe se maʻi o le maʻisuka e matua fautuaina malosi e taofi le ulaula, faia ni seevae faʻapitoa faapitoa e faia mai mea masani ma, o se vaega o fautuaga faafomaʻi, faia ni togafitiga faʻapitoa. E le gata i lea, ina ia mafai ona puipuia ma taofia le alualu i luma o suiga o le tino i vae o le vae ma fao, e tatau ona maua le tausiga o le pipiʻi ma ia faia soo se mea ole gaʻo ole maʻisuka.

Afai e le aoga le togafitiga o le conservative, faatasi ai ma le atinaʻeina o se faiga o le purulent-necrotic, ua faia se filifiliga e faia se taotoga. I lenei tulaga, o le maualuga o le taotoga o taotoga e faalagolago i le tikeri ma le vaega o le leona. I mataupu faapitoa e le amanaiaina, ma le faasolosolo malie o le galanrene, togafitiga o le "suka gaʻo" e aofia ai le vavaeina o se vaega o le lima.

Faʻasologa o le Maʻisuka

O se tasi o mea taua faapitoa o le Falemaʻi o le Podology o le tausiga o vailaʻau faʻapitoa, lea e mafai ona faʻaitiitia ai le lamatiaga ole faiga o purulent-inflammatory ma le numera o faʻamavaega o tagata gasegase e maua ile maʻisuka. O lenei vaega e aofia ai le gafatiaina tele o mea faʻapitoa o fao ma vaega faʻafitauli o vae, faʻapea foi ma le faʻaeteeteina le faʻaaogaina o vaega o le hyperkeratosis (faʻaleagaina o le paʻu) na fausia i nofoaga o le mamafa o le biomechanical load.

Vaʻaia mo le maʻisuka e faʻatinoina ma le faʻatagaina o le faʻaaogaina o podological creams. O nei maʻamaʻa faapitoa, ia e aofia ai faʻalaʻau faʻamaʻi ma eseese faʻalautele ole urea, faʻamamaʻa lelei le faʻamago ma le faʻamaina o le paʻu, puipuia le taina ma puipui vae mai vaʻavaʻa ma le faʻaoga.

O le faʻasologa mo le maʻisuka foot i totonu o le Falemaʻi o le Podology e na o na o le faʻamaonia faʻamaonia o loʻo faia ni aʻoaʻoga faʻapitoa i lenei auala. I le taimi muamua, e fuafua ai le maualuga o le faaleagaina o le tino, e faia ai se feutagaʻiga faafomaʻi ma, pe a tatau ai, o se suʻesuʻega faʻamalosi tino. Ma le isi, o loʻo faʻatulagaina se togafitiga o togafitiga taʻitasi, togafitiga puipuia i le fale ma se taimi mo le asiasi atu i se tagata suʻesuʻe.

Talu ai ona o le siama o le maʻisuka, o le vae (vae) atonu e le faigata pe faigata ona o le faaletonu, e tusa ai ma lea, ua vaevaeina le togafitiga i le puipuia ma le togafitiga.

O le tausi maʻi i totonu o le Falemaʻi o le Podology, e faaopoopo atu i le gaosiga o masini, e aofia ai togafitiga o le antimicrobial photodynamic. O se faʻafouga fou lenei o le kamupanī Siamani o Hahn Medical System, faʻateleina le faʻamaloloina o maʻi mama ma manuʻa manuʻa. Faʻapitoa i luga o faʻamaʻi pipisi o loʻo i totonu ole vailaʻau o loʻo afaina, e le mafua ai ona maua le aʻafiaga i le faʻaaogaina o vailaau antibacterial ma antifungal.

I le faaopoopo atu i ai, o le lisi o auaunaga faʻapitoa e aofia ai:

  • gaosiga o taʻitoʻatasi taʻitoʻatasi,
  • gaosiga o togafiti faʻamaonia (faʻapipiʻiina) faʻasolosolo tamatamai vae,
  • faʻapipiʻi o staples i luga o faʻamau fao,
  • Filifiliga taʻitasi o oloa faʻapitoa mo le tausiga o vae i le fale.

Taua! O le le tausisia o fautuaga faafomaʻi ma le alu ese mai le fuafuaga e togafitia ai togafitiga e le gata ina le maua ai le togafiti o le togafitiga, ae e mafai foi ona oo atu ai i le faateteleina o le tulaga ma le atiina ae o faafitauli e lamatia ai le ola.

Mateʻo o le Maʻisuka: Auala e tausi ai ou vae

O aʻafiaga sili ona lamatia o le maʻisuka o suiga suiga i le pito i lalo. E tupu lenei mea i le talaaga o le faʻafitauli o le toto, lea e mafai ona oʻo atu ai i le vavaeeseina poʻo le faʻamavae atoa o le tino. O le mafuaʻaga lea e taua ai i le maʻisuka ia tausia ma le tatau lelei o latou vae.

Vitio (kiliki e taʻalo).

Aiseā e manaʻomia ai e le maʻisuka se tausiga faʻapitoa

Tausiga o le maʻisuka e sili ona manaʻomia e vae, talu ai na o le 4-5 tausaga, ua leiloloa lagona i le pito i lalo. E mafua lenei mea ona o le maualuga o le kulukose e aʻafia ai le aʻafia. O se taunuuga o lenei mea, ua leaga le vae, o nisi o maʻi ua tupu. Faatasi ai ma lenei mea, o aʻafiaga namu e nafa ma galuega faʻafefe o le paʻu e afaina foi. O lenei mea e mafua ai le paʻu o le paʻu, vavave, faʻaleagaina. Ona afaina ai lea o manua ma matala palala e le o malolo mo se taimi umi.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le tulaga ua faateteleina e le mea moni o le tafe toto i totonu o capillaries ma toto toto ua faalavelaveina. Ona o lenei mea, o le le lava o meaʻai e tatau ona ulu atu i pito pito i lalo. A aunoa ma le toto masani, o le faʻamaloloina manu e le mafai. O le mea lea, o taunuuga o le gangrene.

O le neuropathy o le maʻisuka o le mafuaʻaga lea o tausiga le lelei. Faʻatasi ai ma lenei faʻamaʻi, aʻafiaga natia lautele ma capillaries e aʻafia ai, lea e mafua ai ona leai se malosi ma se lagona tiga. Ona o lenei mea, o le maʻisuka e mafai ona maua manuaga o ituaiga eseese - mumu, tipi ma sili atu. Ma le isi, o le maʻi lava ia e le masalosalo lava e uiga i le faaleagaina o le paʻu, talu ai e le lagona e ia. E tusa ai ma lea, e le maua ai togafitiga talafeagai mo manua tuga, lea e amata ile taimi e amata ai ona fesuisuiai ma atiina ae i le gangrene. O le vae e amata ona pala.

O faʻamaoniga pito sili ona taua:

  • afaina o vae ma se lagona o le malulu,
  • i le po - susunuina, tiga o le vae ma le le fiafia,
  • vae faʻaitiitia o le lapoa ma isi faʻafitauli,
  • e le o le faʻamaʻi manu.

O le fua o le atinaʻeina o ia togafitiga e faʻalagolago i le tele o mea: tausaga, maʻi o le maʻi, ma isi mea faapena. Ae o le osofaʻiga autu o le atinaʻeina o le maʻi o le maualuga maualuga o le suka, lea e mafua ai ona faʻalavelave i le taimi sili ona puupuu. O le mea lea, e taua tele mo le maʻisuka e pulea ai le kulukose o le toto. O le itiiti ifo o lona anotusi, o le faʻagesegeseina o le atinaʻega o faiga faʻapitoa!

Faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o le vevela, o le maʻisuka e le o maitauina le fausiaina o manua, e le o lagona le mautonu ma sana. E tele taimi, e maua ai foi i lalo vaevaega. O se taunuuga o lenei mea, o le maʻi o le maʻi suka o le a atiina ae - o se liona faʻamaʻi pipisi.

E le gata i lea, faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le tagata gasegase e sili ona faigofie ona maua i siama, o le mea lea o le mycosis (fungus) e manatu e masani. E le faigofie ona faʻaumatia, aua o le maʻisuka e le o matauina faailoga o le malie, lea e tau atu i lona tufatufa atu.

Taʻiala mo Tausiga o le Maʻisuka Foot

O mataupu faavae o le tausia o pito i lalo o le maʻisuka:

A e faʻatau mai seevae, ave se pepa malō faʻatasi ma oe, lea o le ae faia oe lava e ala i le otootoina o lou vae. Afai e te le iloa le lagona, e le mafai ona e iloa mautinoa pe o le a solia oe pe leai. Ae i le taimi lava e tasi, ia manatua o le taimi e savali ai, o le meatotino e foliga mai e faateleina le lapopoa (faʻalautele ma faalautele). O le mea lea, e tatau ona sili atu le 1 cm le umi ma lautele.

E mafai ona e aʻoaʻo e uiga i tulafono mo le tausiga o le maʻisuka mai upu a le endocrinologist-podiatrist Grigoryev Alexei Alexandrovich mai le vitio:

Le mea e le mafai ona faia:

Ua faʻamaonia i togafitiga faʻaonapo nei: afai o le maʻisuka e mulimuli tonu i tulafono uma ma manaʻoga mo le tausiga o pito i lalo, e mafai ona aloese mai faʻafitauli.

E tusa lava pe itiiti, ae o le fulafula pea o vae, e tatau loa ona e faafesootai se fomaʻi.

Ina ia puipuia faʻamaʻi o maʻi vae i le maʻisuka, e taua le tausisia o le puipuiga:

  1. Mulimuli i le tausiga o le tumama ma vae.
  2. Aveese amioga leaga. O mea inu malolosi ma le ulaula e sili atu ona osofia le tulaga o le maʻisuka, faʻaitiitia le tafe toto.
  3. Mo le tausia lelei o lala laititi, ia faʻaaoga faapitoa kulimi faapitoa ma suauu, lea e mafai ona fautuaina e le endocrinologist aoga.
  4. Faʻaaogā togafitiga mo le fufuluina o ou vae - faʻamaʻa mafanafana ma teuteu o laʻau. E mafai ona avea ma katomile, calendula, upega, ma sili atu.
  5. Aua le faʻaaogaina masani fua masani. Ia talanoa i taimi uma i se fomai. A maeʻa, o le maʻisuka i maʻi taitasi e maua taitoatasi. O se matafaioi tele e faia i uiga o se tino faapitoa.
  6. Faia oe lava ia ma vae vae. Totogi totoa ou tamatamailima.
  7. E pei o se faʻamalositino faigofie, e mafai ona e punou ma faʻaalu le vae mo 4-5 minute tolu taimi i le aso.
  8. Savali sili atu.
  9. Fiafia i se taaloga malamalama po o siva.
  10. Faʻaalu le tele o taimi i le ea fou ina ia tumu le tino i le okesene.
  11. Taumafa lelei ina ia aʻafia ai mea aoga i capillaries o vae.

Mai le vitio o le ae iloa ai pe faʻapefea ona faʻapipiʻi lelei pepa o fao i le maʻisuka - o se fomaʻi fomaʻi polofesa:

Gymnastics faʻamalosi mo vae i le maʻisuka o le a faatelevave le toto i le pito i lalo, faʻaleleia le tafe o le lymph, faʻaitiitia le mamafa i vae ma puipuia ai le faʻaleagaina. Aʻo leʻi amataina vasega, e tatau ona e aveese ou seevae ma taoto le moega. O faʻatinoga autu e 10 taimi e faia i le:

Faʻaaogaina Ratshaw

O lenei faʻamalositino e faʻaaogaina e faʻateleina ai le toto i le capillaries ma veins. E mafai ona e faia i luga o se mea malo poʻo le malu (fola, moega, sofa). Taʻu i ou tua ma sii ou vae i le taumatau saʻo. Fuʻu i luga o ou totini ma vae. Ina ia faigofie le galuega, e mafai ona e fusi ou lima i ou tulivae. Fai taga faʻasolo i ou vae. I lenei tulaga, e tatau ona faia se suiga se tasi i le 2 sekone. Ole faamalositino e tumau ile 2-3 minute.

Vaʻai nei i luga o le pito o se nofoa maualuga poʻo se moega ina ia paʻu ifo ou vae i lalo. Malolo mo le 2 minute, ona fai lea o le faamalositino muamua i le tele o taimi.

I le faaiuga o sea totogi, e tatau ona e savali faataamilo i le potu mo le 5 minute. Faatagaina e fai le faamalositino i le tele o taimi i le aso.

Afai e te maua le tiga i le taimi o soʻo se faamalositino, ua fautuaina e taofi taʻaloga taʻalo poʻo le faʻaititia le malosi o le faʻatinoga. Ia mautinoa e feutagai ma lau fomaʻi ma feutagai. O le fomai o le a fesoasoani ia te oe e filifili se polokalama a le tagata lava ia e le afaina.

Faʻatasi ma le tausiga saʻo o le maʻisuka, ia usitaʻia fautuaga a le fomaʻi ma faʻataʻitaʻiga i togafitiga faʻapitoa, e mafai ona e taofia le tupu mai o maʻi le lelei poʻo le faʻaitiitia foi pe a iai. O le mea autu o le faʻaauau i le faataunuuina o manaʻoga ma le masani ai o vasega.

Tulafono mo le tausia o le maʻisuka (faʻamanatu)

O le maʻi suka o se maʻi endocrine lea e tele ituaiga ma faʻafitauli. O se tasi o faʻafitauli sili ona taatele o le diabetic foot syndrome (abb. SDS).

E tusa ai ma fuainumera, o maʻi vae vae i le maʻisuka e tupu i le 80% o le maʻisuka i luga atu o le 50 tausaga. O tagata talavou e maua i le maʻisuka e faigofie foi ona maua i le maʻisuka, ae i se tulaga itiiti ifo - i le tusa ma le 30% o mataupu.

I le lalolagi atoa, e tele le gauai o fomaʻi i le vave suʻesuʻeina, puipuia ma le togafitia o le maʻisuka vae, atiaʻe auala fou ma memos mo tagata gasegase o loʻo i ai faʻamatalaga pe faapefea ona tausia ou vae i le maʻisuka ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻi.

Aisea e matua taua ai le tausiga lelei o se maʻi suka?

O le taua o le puipuia ma le tausiga lelei o vae i le maʻisuka e faigata ona faʻatauvaʻa. Afai e le o mulimulitaia nei tulafono, o le a faʻateleina le faʻamaʻi ma amata le gangrene.

E tusa ai ma le WHO, e 95% o le faʻamavaeina o le tino e fesoʻotaʻi ma maʻi pipisi.

Gangrene o le vaega mulimuli lea o le SDS, lea e muamua atu i ai faailoga nei:

  • tiga o le tiga pe a savali, faapea foi ma le nofo
  • vevela vevela (vae malulu, vela vela, tingling, numbness, ma isi mea),
  • faʻaleagaina o le musele o vae,
  • le foliga mai o le le atoatoa o vae,
  • masini mago susu, uluga,
  • afaina loloto, afaina o le vae.

Afai e te le togafitia nei faailoga ma e te le o mulimuli i tulafono o le tausiga o le maʻisuka, ona oʻo lea i se maualuga maualuga o le a oʻo le faʻamaʻi i se tulaga matautia.

E le faigata tele ona aloese mai faʻamaʻi pipisi ma le faʻamavaeina mulimuli ane, ua lava lea ile tausia lelei ole vae o le maʻisuka i le fale ma faʻatalanoa se fomaʻi i se taimi talafeagai ma se mea e sili ona leaga.

Tausiga o le maʻi suka: se faʻamanatuga mo tagata gasegase

E tatau ona faia le asiasiga i le taeao po o le afiafi, pe a uma ona fufulu ma faʻamago vae.Afai o loʻo faʻamamaina vaega o le epidermis, o sana ma sana o loʻo maua e le fesoʻotaʻi ma le ofuina o seevae fou pe le lelei, faʻapea foʻi ma manuʻa, ulupala, malaʻi vaega o le paʻu, e fautuaina foi e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ma faʻaoga faʻaoga faʻapitoa mo le maʻisuka vae.

O ia ituaiga oloa e aofia ai le faʻamamaina, fafagaina, faʻamamaina vaega e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le epidermis masani, faʻapea foi ma le puipuia o vae mai faʻamaʻi pipisi, maua ai le aʻafiaga o aʻafiaga.

3. Lafoaia i aso uma ma togafitiga ole vae o le maʻisuka.

O kulimi mama i luga o vae e manaʻomia ona togafitia i se maʻa. A uma ona fufuluina, e tatau ona e fufuluina ou vae i se solo vaivai, ae le na o le galo.

Ia mautinoa ia faʻaaoga se kulimi fafagaina, lea e aofia ai le suavai masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le DiaDerm laina e ofoina atu ni kulimi faapitoa mo le tausiga o le maʻisuka. O le laina e aofia ai le kulimi "Puipuiga," "Lelei" ma le "Faʻamamago", lea e lelei mo le faʻaaogaina i aso taitasi.

O le "Toe faʻafouina" o se vailaʻau sili ona lelei mo vae i le i ai o abrasions, manua o le tui ma isi manua. O se vaega o oloa DiaDerm o le i ai o urea ma vaega o vailaʻau ma vailaau oona i le tuufaatasiga o le 5-15%, lea e faʻamamaina, faʻaleleia ma faʻaolaina faʻamaʻi ma faʻafouina.

Kiliki i lalo le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i kulimi kirifa o kirifa ma faʻatulagaina mo le faʻafeiloaʻiga ile fale poʻo le meli.

O fao faʻaigoa ma le maʻisuka e masani ona taʻitaʻi atu ai i faʻamaʻi pipisi. E tatau ona tipi lemu fao i se laina saʻo e aunoa ma le taamilosaga. O faʻamau pito i lalo e failaina i se faila faʻapipiʻi faʻamamaina.

Pe a fai ni fao, e le tatau ona faʻaogaina seleulu ma pito mataʻutia. Afai na manua le tovaevae o le vae i le faagasologa o le tipi, ona tatau lea ona togafitia lenei nofoaga i le hydrogen peroxide ma lūlūina i le faʻamaʻi o le faʻamaʻi manu, mo se faataitaiga, furacilin poʻo le faʻavae i luga o le streptocide. I totonu o la matou faleoloa i luga o le initaneti o le ae maua ai oloa lelei ma le taugofie o tui puipui.

Faʻatasi ai ma se faʻaleagaga faʻaleagaina, maʻi papaʻi, maʻila, manua e aliali i luga o vae. O le i ai o le galo e matua faateleina ai le lamatiaga o le gangrene. Puipuiga o siama o le tausisia o tulafono mo le tumama.

E le gata i lea, o le maʻisuka e le tatau ona savavali solo i nofoaga faitele, i luga o le matafaga, i le vaomatua, ma isi. E tatau ona suia socks i aso uma, e puipuia ai le uuina o seevae eleelea, manogi ma susu.

Ia mautinoa e faʻaaoga le kulimi "Puipuia" e puipuia ai le atinaʻeina o siama mai siama ma fungal, le toe faʻafoʻiina o le puipui puipui.

6. Usiusitai i mataupu faavae o le olaga ola maloloina, faʻamalosia le puipuiga.

O le faʻaaogaina o le ava malosi, faʻaauau pea o le inu, ulaula, o se olaga faʻavalea o mea ia e aʻafia ai le tulaga o vae i le maʻisuka. Ina ia faaitiitia le lamatiaga o le alualu i luma o faʻamaʻi, e tatau ona lafoaʻi amioga leaga, mulimuli i se taumafataga ma faʻamalosia le puipuiga.

O maʻi uma o loʻo faʻaalia i aso taʻitasi e le itiiti ifo i le 30 minute. E mafai e tagata matutua ma luga ona faʻaaogaina se tootoo faʻapitoa mo le savali.

O seevae e tatau ona faia i mea lelei, e le o le mafiafia, o loʻo afaina ai. E manaʻomia le i ai o se lacing poʻo le Velcro e faʻatonutonu ai le atoaga o vae.

E tatau ona matua mafiafia le kulupu e puipuia ai le vae mai le faʻaleagaina. E mafai ona maua se mulivae maualalo.

O le tausiga lelei o le maʻisuka e le mafai ona fai e aunoa ma le faʻaleleia maualuga o le vae. Mo le mafuaʻaga lenei, o loʻo faʻaleaʻoina le faʻaleleia o alavai ma mea faʻapitoa faʻaonaponei, lea e tufatufaina tutusa le mamafa o le tino ma puipuia ai le faaleagaina o tamatamailima ma le fao o vae, ma taofia ai foi le fatuina o sana.

O faʻasalalauga e iai se faʻamanatuga lelei e maua ai uiga sili ona lelei, lea e ave le fomu e faʻalagolago i foliga faʻa-physico-anatomical o lē e ona. Faʻaaogaina o le maʻisuka e faʻatasi ma seevae saʻo e mafai ona fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o le tele o faailoga o le VDS.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e aoao atili ai e uiga i iniseti o le maʻisuka ma faʻatonu i latou mo le tuʻuina atu i le fale poʻo le meli.

E tatau ona malamalama o le vae o le maʻisuka o se taunuuga o le maʻisuka. O vailaau faʻaonapo nei e le mafai ona fofoina le tele o ituaiga o maʻi suka, lea o lona uiga o le aʻafiaina o le atinaeina o le TAS tumau i le olaga atoa.

Ae ui i lea, o le matauina o tulafono uma o loʻo i luga ma le iloa pe faʻapefea ona togafitia se maʻi o le maʻisuka, e mafai ona faʻaitiitia le lamatiaga o le tupuina o lenei maʻi.

O lo tatou faleoloa i luga o le initaneti o loʻo aofia ai togafitiga sili ona lelei ma faʻaonapo nei mo le maʻisuka. Matou te faʻatagaina uma Rusia e ala i le faila i lou fale, e tuʻuina atu le faʻatagaina o poloaiga ma meli. Kiliki i le ata oi lalo ma saili atili.

O tausiga o vae o se tasi lea o auala sili ona taua mo le puipuia o le maʻisuka. E ala i le tausia ma le totoʻa vae, e mafai ona e aloese mai le maʻi o le maʻisuka vae, lea o se faʻalavelave matuia ma isi aʻafiaga, e aofia ai le toesea o pito pito i lalo. O lenei maʻi e sili atu ona taatele i le maʻisuka ituaiga 2, ae e le o lona uiga o tagata ei ai le ituaiga 1 e manaomia le itiiti o le gauai atu io latou vae. O aʻafiaga o vae o le maʻisuka e maua ai le 20 pasene o faʻatagaga ile falemaʻi, ma le faʻamavaeina o le maʻisuka mo le afa o faʻamavaega uma e le faʻaleagaina. E tusa ai ma le tele o punaoa, pe a maeʻa le faimalaga o le olaga faaletino i le amataga o tausaga e oo i le 50%. O le mea lea, e taua tele le faʻamalamalamaina o le maʻi i le amataga ma aʻoaʻoina tagata maʻi i le puipuia ma le tausiga lelei o vae.

O nei faafitauli uma ma vae e foliga mai o se taunuuga o le faaumiumi o le maualuga o le suka i le toto. O le maʻi o le maʻi suka o se faʻamaʻi, maʻi ma / poʻo le faʻaumatia o le loloto
tissues, faʻatasi ma le solia o le faʻalavelave o le tino ma le faʻaitiitia o le tafe toto i arã o vae o le fesuiaiga o le matuia. Naʻo le faʻalogo ma le onosai ma le mafaufau o le a fesoasoani e aloese mai le le atoatoa o le tino ma le oti i le lumanaʻi.

Ia, mo tagata amata, e tatau ona e siaki i aso uma pe afai o loʻo i luga o ou vae, aemaise i ou vae:

  • abrasions
  • oti
  • faamanualia,
  • mea manogi po o tagata e valaʻau,
  • fao fao,
  • Mycosis.

Afai e te le o gauai atu i nei mea taufaasese, e te ono lamatia le maua o se maʻi pipisi, e pei o le neuropathic ulcer, ma afai e te le o laki, o le gangrene. O le mea e lelei ai, o loʻo i ai auala e le mafai ai e oe ona paʻu atu i nei fuainumera faanoanoa. O mea taua nei:

  • Siaki ma fufuluina ou vae i le mafanafana, ae le o le vevela vai i aso uma. Pulu, aua nei fufuluina, ma leai se mea e paʻi i le va o tamatamailima. Faaaoga vai susu, ae le toe i ai i le va o tamatamailima.
  • Sui suʻa faalua i le aso. Lalaga solo seevae faʻatasi ma ni totini lautele, e pei o suauu uila vaivai.
  • Laei mama mama poʻo fulufulu mamoe o lou lava tele,
  • Taofi ou vae mai mea vevela, susulu, ma isi masini afi.
  • A e nofo, aua e te sopoia ou vae, aua o lenei mea e faʻafefe ai le toto i totonu o vae, ma aua le fai ni fusi paʻu.
  • Aua le tipiina le tootoo, faʻapipiʻi i se faila fao ina ia oʻo lava i ai, ma fai o latou tulimanu ina ia faʻasolosolo.
  • Aua nei faʻaaogaina meaʻai o le sana ma ituaiga ituaiga uma ma fao lagolago e aunoa ma le muamua feutagai ma lau fomaʻi.
  • I le taimi muamua, fai ni seevae fou mo le sili atu i le itula, seia oʻo ina lelei (laei), ma aua le ofuina ni seevae i luga o lou vae.
  • Aua lava nei e savali i ni solovae i lalo o le auala, ma o seevae ma seevae o loʻo ole atu mo faafitauli.

Ia, taʻu mai o loʻo ia oe se pea seevae fou lea na fufulu lou vae ina ia vavae ese lou paʻu. O lenei nofoaga na liua ma mumu. O le taimi lava e aliali mai ai le mumū ma le salalau o faʻamaʻi pipisi, e amata ai ona faʻapipiʻi le edema faʻatasi ai ma totoga ua maeʻa ona faʻaleagaina ma vavalalata ona o le maʻisuka. Ona o lenei mea, o le tafe toto i le vaega mumū ua faʻaitiitia, o lona uiga, o le okesene fou ma sela o le toto e faʻamalosia ai le faʻamaʻi ma le faigata tele ona gasolo atu i le mea e manaʻomia ai.

E mafua ai lenei mea uma mo le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi. O le taimi lava e mauaa ai se siama, o le auala e togafitia ai e avea ma mea sili ona faigata. O vailaau faʻamaʻi e ave foi e le toto, ma latou le mafai foi ona oʻo atu i le nofoaga ua afaina.

O le mafuaʻaga o lenei faʻalavelave o se faʻafitauli o le gataifale e masani lava o le carbohydrate ma le natura gaʻo. O nei soliga o le taimi e taʻitaʻia ai le puipui ma faʻapipiʻi. O lenei faiga faʻavae e mafua ona o le faʻalavelaveina o le sosoʻo o le gaʻo ma le toto e ala i vaʻa faʻafeiloaʻi ma faʻaputu i luga o puipui.

O le atherosclerosis o vaʻa pito i lalo e le tupu i tagata e maua i le maʻisuka. E masani ona faʻamaʻi i latou e matutua ma matutua, e tusa lava po o le a le itupa. Pau lava le eseesega e faapea i tagata e leai se maʻisuka, e aafia ai toto toto i vaega laiti, aemaise lava i vaega o femoral ma patella. E togafitia i vailaʻau poʻo le faʻasolosolo i mataupu e sili atu ona faigata ma sili atu. Ae mo le atherosclerosis i le maʻisuka, o mea uma lava e sili atu ona faigata, talu ai e tele ipu i lalo o le tulivae ua afaina ma ua afaina i le umi atoa, lea e sili atu ona lamatia mo le olaga. O se taunuuga, talu ai ona o le taofiofia ma le matelaina o le tino, o lo latou necrosis ma gangrene o vae ua tupu.

O le auala sili e puipuia ai faafitauli o vae o le totogi atoa lea mo lou maʻisuka. E taua tele le taofia o le atiaʻe o le atherosclerosis o le gaʻo o le gaʻo. Ma i le taimi e fuafua ai le vavalalata matautia o vaʻa toto tetele. E mafai ona faia lenei mea i se X-ray e taʻua o le angiogram. Ina ia taitaia le tafe o le toto e pasi ai se nofoaga puipuia, faia ai ni taʻavale e faʻaoga ai togafiti taʻavale. I le taimi o lenei taotoga, o se vaega o se vein soifua maloloina mai le isi vaega o le tino, masani lava o le ogavae, e vavae ese ma tuu i le tasi pito i luma ma le isi pe a uma le faʻalavelave. O se vein fou e maua ai le toto i totonu o na siama lea sa leiloa. O se tasi lea o auala e puipuia ai le gangrene. Ae, o nei mea uma e mafai ona aloese mai le togafitiga lelei o le maʻisuka ma le tausiga o vae.

O se tasi o faʻafitauli o le maʻisuka o le polyneuropathy o le maʻisuka. O lenei faʻalavelave e matautia aua e mafua ai ona faʻaitiitia le lagona lelei i vae ma vae. O le tele o taimi, o le vibrational e mou ese muamua, ona vevela lea, ona oʻo ai lea i lagona tiga. O lona uiga, muamua e i ai le numera i vae, ona e taofi lea o le vaʻai i suiga o le vevela (e mafai ona e faʻamalo pe sili atu i ou vae), ona mou ai lea o le lagona. Ma ua maeʻa lenei mea i le mea moni e mafai ona e laa i luga o le faamau po o le tioata ma, e aunoa ma le matauina o lenei, alu faatasi mo vaiaso ma masina seia oʻo i le atinaʻe o suppuration ma le mumū. Talitonu mai ia te aʻu, e le o se tala fatu lenei;

Ioe, i le taimi muamua, o na suiga e ono foliga mai e le faʻavalevalea ma e le mafai, ae o le umi o le maʻi suka, ma le maualuga poʻo le sili atu o le suka, o le sili atu lea o le moni. Masalo ei ai sau tuaoi poʻo se uo e maua i le maʻisuka ua uma ona tolopoina pe ua mafatia i le tiga o le vae. Atonu na e vaʻaia vae vaevaega ile falemaʻi. Masalo e te le iloa pe o le a lenei mea ma e le talitonu e uiga i nei "taʻiala". I soo se tulaga, e tatau ona e malamalama o ia suiga o se taunuuga o le masani masani o le maʻisuka, ae e mafai ona puipuia, faatuai pe faatelegese. E faʻalagolago lava ia te oe ma lau fesoʻotaʻiga ma lau fomaʻi.

O iinei tatou te vaʻavaʻai atu ai i tulafono mo le tausiga o vae. E mafai ona e fesiligia lau 'auʻaunaga faʻalesoifua maloloina mo se isi polosiua poʻo se faʻamanatuga tutusa. Latou te i ai i taimi uma i ofisa o endocrinologists poʻo i ofisa o le Maʻisuka Foot.

  • Iloilo ou vae e le aunoa. E tatau ona e siakiina ma le faaeteete vae, avanoa avanoa mo vavae, mea e vevela ai, ma, ma isi. Afai e faigata ia te oe ona asiasia ou vae ona o tapulaa vaʻaia, e mafai ona e faʻaogaina se faʻaata fola. Afai e le lelei lau vaai, ona fai atu lea i se tasi e suʻe ou vae. O loʻo taʻutaʻu atu foi le taʻitaʻia o podologists o Egelani e taulaʻi i le manogi. E moni lava lenei mea mo tagata e maualalo le vaʻaia. Afai e te lagona se manogi le lelei pe manogi pe ae suʻesuʻeina ou vae, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi.
  • Aua lava nei e tulei solo i soo se mea. I le fale, i totonu o le vaitaʻele, i le sauna, i luga o le matafaga, alu i na o seevae tapuni. O lenei mea o le a aloese ai mai mea mataʻutia ma isi manua o vae, faʻapea foʻi ma mumu ma mea manogi (pe a savali i luga o le oneone vevela pe susu).
  • Afai e malulu ou vae, fai ni totini mafana (luga o totini sipi). Faʻalogo lelei i totini kuluma. Afai e fufusi tele ma tuʻuina atu ni faʻaaliga i luga o le paʻu o vae pito i lalo, e faigata ai le toto - tipi le gutu i seleulu e ala i le faia o ni laupapa se 2 i luga o vae taʻitasi. Aua e te taumafai e mafanafana ou vae i mea mafanafana, mafanafana ou vae i tafatafa o le afi. Ona o le faaitiitia o le lagona, atonu e te maua se ogaoga ogaoga.
  • Fufulu ou vae i aso taʻitasi ma le vai mafanafana (t 30-35 ° C) ma le fasimoli. A maeʻa, fufuluina ou vae ile solo mama, faʻapitoa le faamamaina o le paʻu i ou vavae.
  • Lubricate ou vae i taimi uma i se kulimi faapitoa ei ai le urini. E faʻaleleia ai le gaioiga ma le loloto o le paʻu o vae. E le tatau ona pauu le kulimi i totonu o avanoa, pe afai e tupu lenei mea, ave i se solo. O ituaiga o kulupu eseese o kamupani eseese e faatauina saoloto i falemaʻi ma e faapitoa lava le talafeagai mo tagata e mamago ma paʻu o latou vae.
  • I le tulaga o le soona inu tele pe a uma ona fufuluina ou vae, togafitia le paʻu o le vae ma avanoa avanoa faatasi ma le paʻu o pepe, paʻu o le talino poo le deodorant.
  • Tausia fao naʻo se faila. Aua le faʻaaogaina mea faitino (tongs, seleulu). O le mafuaʻaga taatele lea o manuʻa! Faʻasalaga le pito o le fao i luga o le taamilosaga, e aunoa ma le taamilosaga o tulimanu, aua e mafai ona taʻitaʻia ai le fao. E sili atu le faʻaaogaina o faila tioata nai lo mea uamea - e sili atu ona lelei ma saogalemu.
  • Savaliga e le aunoa. O le savali e faʻaleleia ai le tafe o le toto i vae ma tamai povi, ma e fesoasoani foi i le fausiaina o anastomoses e faʻafefe ai le afaina o mea ua afaina pe a e mafatia i le atherosclerosis o arteries o pito pito i lalo.
  • O le "paʻu" paʻu i le vaega o le mulivae, o "sana" ma saito eleelea e tatau ona aveeseina i taimi uma i se maʻa maa maa po o se faiva faapitoa (e le o se uamea!) Mo togafitiga faʻamago. Ia mautinoa ia pulea e le tagata le faagasologa. E i ai le tele o mataupu pe a solo ese e tagata ia fatu i le moni "i pupu", ona latou faamaloloina ai lea o maʻi pipili i luga o vae mo se taimi umi.
  • Aua e te fufulu ou vae aʻo leʻi faʻafefe. Aua le faʻaaogaina ni auala faapitoa e aveese ai sana (vai, kulimi, patches). Latou te fetaui lelei mo tagata soifua maloloina, ae ona o le faʻaitiitia o le lagona o vae, e mafai ona e faʻamalosia ai ma maua ai se vevela.
  • Aua nei tipiina ni sana, "vevela paʻu", "o sana" oe lava. E i ai se tulaga e ono afaina ai le paʻu o vae. E mafai ona e faʻafesoʻotaʻi le ofisa o le Maʻisuka Foot mo se fomaʻi - togafitiga o hyperkeratoses ma falesa faʻalelei e faʻaaoga ai metotia faʻaoga. Afai e "pouliuli" le sana, o lona uiga o le afaina o le toto (hematoma) ua faia i lalo ia i latou, pe afai o loʻo i ai se suavai poʻo se pus, o loʻo i ai le tiga, faʻafesoʻotaʻi faʻatasi ma se endocrinologist, fomai tipitipi, ma sili atu i le ofisa o le Diabetic Foot!

E oʻo lava i ni manuaga laiti i luga o vae e manaʻomia ona faʻaalia i le fomaʻi, ae ui i lea, e tatau ona e faia le fesoasoani muamua oe lava ia.

E tatau ona i ai i le fale se pusa fesoasoani muamua mo le togafitiga o mea e faʻaaogaina, o le tipi ma isi manua. I le pusa fesoasoani muamua a le tagata i le maʻisuka, e tatau ona i ai pea ni togafiti e ono manaʻomia e togafitia ai manuʻa, mea e gaosi, ma isi.

  • fufulu faʻamaʻi
  • fofo faʻamaʻi (betadine, hydrogen peroxide, miramistin poʻo le chlorhexidine, poʻo le dioxidine)
  • Apalai, fusi faʻamalosi

O nei tupe uma e tatau foi ona ave faatasi ma oe i malaga.

Afai o se manuʻa, faʻavevesi, poʻo le fusi e maua i le taimi o le suʻega o vae, fufulu i se vai fofo o miramistin poʻo le chlorhexidine 0.05%, poo le dioxidine 1%, faʻaaoga se ofu faʻapipiʻi poʻo se solo faʻapitoa i le manua. Faʻamau le fusi i le fusi poʻo le nonoa lalaga. Manatua: e leai SE UNIVERSAL laei, e oo lava i ofu sili ona lauiloa i aso nei (ouga, gels, ma isi) e mafai ona fesoasoani uma pe tiga pe afai e te le suia i latou mo se taimi umi.

  • vaiinu vai (vai inu o le iodine, "lanu meamata")
  • paluga o le paluga palu (paluga oona)

E mafai ona latou faia se mumu, ma i se faʻaopoopoga, faʻafefe le paʻu ma le mask suiga i lona lanu, mo se faataitaiga, mumu.

Afai e te vaʻaia soʻo se mea e faaleagaina i vae, e tatau loa ona e faʻatalanoa i se fomai, aʻo lei alu lena mea i se mea itiiti! E taua tele le faʻapulaʻaina o le avega i luga o le nofoaga o manua, fai i tagata o lou aiga e ave oe i le fomaʻi, afai e te le maua sea avanoa, faʻaaoga se taxi.

Afai ua i ai ni faaletonu o le tino poʻo ni suiga faʻavae i vae, faʻafesoʻotaʻi le fomaʻi o le maʻisuka Footbet mo le filifilia ma fautuaga i le filifilia o seevae faʻamalosi, ave le afa o seevae, poʻo le fofoina o mataupu tau togafitiga e faʻaaoga ai le Total Contact Cast.

O le maʻi suka e mafua mai i le le lava o le inisalini ma faʻaleagaina ai le gaosiga o le gaʻo. O le faʻamaʻi e oʻo atu ai i le toilalo o faʻaʻau tino uma, aemaise lava - popole ma cardiovascular. O le maʻisuka foot syndrome e tupu mai o se faʻalavelave i le 5% o tagata mamaʻi i lenei faʻamaʻi. E le gata ina mafai ona ia faʻaumatia le ola, ae e taʻitaʻi atu ai i le le atoatoa.

O le maʻi faʻamaʻi pipisi e aofia ai le faʻamalosia o le necrotic leions o tisipese o pito i lalo ma le tulaga o loʻo muamua atu. E afaina ai le galuega a le tino, o toto toto, gaʻo susu, ponaivi ma sooga.

E lua ituaiga o le maʻi ua lauiloa: neuropathic ma le ischic diabetic foot. I le tulaga muamua, o le maʻi o le tino atuatuvale e tupu, ona o le a faasolosolo malie ona leai se lagona o vae.

I na eria o loʻo aʻafia ai le faʻafitauli tele pe a savali ma le maʻisuka, e tutupu microtraumas. Ona o le faʻavaivaia o le puipuiga ma suiga i le tuufaatasiga o le toto, latou te faʻamalololōina ai ma ua liua e avea ma suparating ulia. Ae o le tagata gasegase e le lagona le le mautonu i le vae ma e le o vave ona ia iloaina e tatau ona faia ni fuafuaga.

E taua tele e faʻamalamalama ma masani. O le tagata maʻi e tatau ona:

  • tausisia le faamamaina o aso taitasi,
  • aʻoaʻo pe faʻapefea ona filifili le saʻo, faʻalelei ma faʻaaogaina seevae ma sui i se taimi talafeagai,
  • ave vailaau ua faatonuina e se fomaʻi,
  • e taua le faia i lea taimi ma lea taimi se fusi ma se maʻi o le maʻisuka, e le tatau ona teuteuina,
  • talanoa i se fomaʻi mai lea taimi i lea taimi.

O le sini autū o le tausiga o le tino i le maʻisuka o le siakiina o suiga talafeagai mo le leaga ma tausisia ai se tulaga o le tulaga o le tulaga, ma puipuia ai le microtrauma mai le gasegase.

Faʻalogo! Afai o se mea i le foliga mai ma le tulaga o vae o loʻo faʻalavelave, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai! Manatua o se maʻi o le maʻisuka e afaina i le necrosis o le tino ma e oʻo lava i le manaʻomia mo togafitiga faʻapitoa.

Tausiga o le tumama mo tulaʻi ma le maʻisuka:

  • Siaki ma le faaeteete liona fou i luga o le paʻu o vae ma le tulaga o mea tuai e faʻateleina.
  • Fufuluina ma faʻagogo ou vae pe a uma ona alu i le auala pe i le taimi e momoe ai.
  • I le afiafi, faia se suāuʻu susu, pe a mafai ai ma le faʻaopoopoga o se vailaʻau masani (pei o le chamomile), mo le 10 minute.
  • A maeʻa le faʻagasologa, ia togafiti ni maʻi ma ni vavae i vae.
  • Lubricate ou vae i se vailaau faʻamalolisi poʻo le kulimi urea e faʻamaluluina ai lou tino ma aveese ni tino oti.
  • Sui solo i taimi uma e mafai ai.
  • Taʻu ou fao i se taimi talafeagai.
  • Aua nei galo e uiga i faamalositino.
  • Ae leʻi alu i le moega, fai se masini moli.
  • Mo le maʻisuka, siaki i taimi uma le lagona o vae e faʻaaoga ai fulufulu fulu.

O le faia o lenei mea i aso uma e le talafeagai, ae e tatau ona e siakiina pea o itu o papatusi e le tupu tele.

E feteenai ma talitonuga masani, ma le maʻisuka ae maise ole vae o le maʻisuka, e le tatau ona e tipiina fao i le taimi lava e te taʻele ai. I luga o le faʻafesoʻotaʻi ma le vai, e faʻafeiloaʻi le fao, ma a maeʻa ona gaosia, o se tipi fou e avea o se siosiomaga lelei mo le atinaʻe o siama. E le gata i lea, pe a uma le mago, e fesuisuiai.

  • O fao e tatau ona vaeluaina, i se laina sao, e aunoa ma ni tulimanu tulimanu e aloese mai ai i latou i totonu o le paʻu.
  • Faatasi ai ma poʻo nai lo seleulu, e fautuaina e faʻaoga se faila fao. O le saluina lelei o le taʻaloga ma luga o le fao e puipuia ai mea e ono mafai ona tupu, e aofia ai tamatamai lima tuaoi. Afai e faʻamafiafia le ipu, faʻaaogaina se faila fao e faigofie ona aveese lona pito i luga. Ma le mea mulimuli, e mafai ona faʻagasolo ona faʻagasoloina pito tulimanu o le fao.
  • A uma ona faʻaaogaina, e tatau ona fufulu meafaigāluega i se visepisi.

Faʻatasi ai ma vae o le maʻisuka, e oʻo lava ile paʻu pito sili ona paʻu o le paʻu e mafai ona iu i totonu o se maʻi maʻi leʻo. O le mea lea, o manua uma e manaʻomia le togafitiga faʻafuaseʻi i se visepisi.

  • E mafai ona e faʻaaogaina: Furacilin, potassium pāpā, Miramistin, Chlorhexidine.
  • E le mafai ona e faʻaaoga: ava malosi, hydrogen peroxyide, lanu meamata, iodine.
  • E masani lava, o togafitiga masani e faʻaaogaina e togafitia ai manua laiti ma maʻi pipili i luga o vae o le maʻisuka: celandine, burdock (aʻa), pulupal pulp, calendula, camphor, oil oil and buckthorn. O i latou uma lava o faʻafitauli faʻapitoa.

Faʻalogo! Afai o paʻu o le manua i luga o le vae ua fulafula ma mumū, e tatau ona faʻaaoga vailaau antibacterial (Levosin, Levomekol).

Ina ia faatelevaveina le faagasologa, e masani lava ona faatonuina e le fomai i sauniuniga o le maʻi e aofia ai vitamini o le vaega B, C, E ma le alpha lipoic acid, o vailaau oona mo le fofogaina o fofoga.

Alii! Sa matou faalauiloaina le nuu o tusitala i le autu o le soifua maloloina, malosi ma le umi o le ola.

Sei o tatou fausia se faʻalapotopotoga faʻalapotopotoga e faʻateleina ai i tatou, e tusa lava po o le a!

Sau i totonu, pe afai e te popole i lou soifua maloloina!

Pe a amata ona faʻamalolo, e manaʻomia e le paʻu le faʻaleleia o meaʻai ma le faʻaleleia. O le mea lea, i lenei laasaga, e faʻaaogaina ai kulimi urea (Alpresan, Balzamed ma isi mea faʻapitoa mo le maʻisuka), faʻapea foi Solcoserla ma Methyluracil o oga.

I le taimi o togafitiga, e taua le faʻaititia o le avega i luga o vae ma fai ni seevae lelei, vaʻavaʻa.

E talitonuina o le i ai o lenei maʻi, e le mafai ona e faʻaaogaina le auaunaga o se laulu matagofie. E malamalama lelei lenei mea: o le maʻisuka vae e faigofie ona afaina ma faigata ona togafitia. O le mea lea, o le taamilosaga masani i totonu o le fale e matua taua lava le tuʻuina atu.

Ae i nisi tulaga, o le tausiga faʻapitoa lea e fesoasoani e faatumauina le soifua maloloina o paʻu i le maʻisuka. E faʻaaoga lenei mea i le masini o meafaigaluega.

  • Faʻatasi ma le fesoasoani o pulu e fesoasoani i le faʻaumatia o sana ma le gainiini o le tino e aunoa ma le tiga ma manuʻa e tusa lava pe faʻapipiʻiina vaega sili ona eleelea ma e le mafai ona maua.
  • O le tele o mea e faʻaaogaina poʻo ni aʻa e le mafai ona toe faʻaaogaina e faʻaaogaina.
  • Nai lo o le vai mafanafana, e faʻaaogaina se faʻamalositino.

Se mea taua! Afai e te manaʻo i se siaki masani, ia mautinoa o mamanu na mamanuina faapitoa mo vae o le maʻisuka.

Taʻiala taua mo taʻiala mo le maʻisuka.

O lenei fuataga e talafeagai ona e fesoasoani i le faʻaleleia o le toto i vae ma vae maualalo, faʻamaonia le gaosiga o le gaʻo gaʻo, ma faʻamalosi ai tuʻu ma maso. O le faia o faʻamalositino faʻafaigofie e faigofie, ae manaʻomia ona faia ia le itiiti ifo ma le 15 minute, i le tele o taimi i le aso. E tatau ona toe faia ia gaoioiga taitasi 10-15 taimi (faatasi ma le tasi vae).

  1. Taʻoto i luga o lou tua, sii ou vae ma, pe a mafai, faʻalautele. Lagolago oe lava i lalo o ou tulivae pe a manaʻomia. Fai faʻasologa faʻasolosolo i ou vae i itu uma e lua.
  2. Nofo i luga o se nofoa, tuʻu ou vae ile fola. E ese le siitia aʻe o le mulivae, ona toe toso ai lea, pei o le faia o se taʻavale.
  3. I le tulaga lava e tasi, ia faʻasaʻo ou vae e tutusa ma le fola, ma, ia teuina i luga o le mamafa, punou i le sooga vae.
  4. Nofo, tataʻi tamatamaivae i luga o le polo mai se nusipepa na lafo i luga o le fola, ona sulu ai lea, taʻe ma faaputuputu ni mea i se faaputuga.

Gymnastics o se tasi lea o auala sili ona taugata e faʻaleleia ai le tino ma le maʻisuka.

O le faʻavaeina o le maʻisuka vae e faasolo malie lava. Faatasi ai ma ni faʻaʻailoga, ua oʻo i le taimi e faʻalogo ai le faʻailo.

Faailoga o le atinaʻeina o VTS:

  • faʻaitiitia le faʻapitoa o vae,
  • fulafula o vae
  • maualuga tele pe maualalo le vevela o vae,
  • vaivai i le taimi o le malosi faaletino,
  • tiga i le po i maso o le tamai povi, faʻapea foʻi pe a savali,
  • "Manatu", faʻalavelave, faʻavauvau, faʻanoanoa ma isi lagona le masani ai,
  • paʻulu lauulu i tapuvae ma vae ma le faʻavasegaina o vae,
  • faʻaogaina o fao, mea malie, hematomas i lalo o fao, o le tamatamailima e mumū ma tiga,
  • hyperkeratosis, uila, fao fao,
  • punou tamatamailima
  • faaumiumi (mo le tele o masina) faʻamaloloina o mea laiti ma le manua i luga o le vae, o foliga vaaia o ni mea pogisa i le nofoaga o manua ua tupu,
  • maʻi pipili e siosiomia e le paʻu vevela ma le paʻu
  • faʻalauteleina o maʻi pipili ma le faʻavaeina o vaʻa, le faʻasaʻolotoina o vai mai ia i latou.

E pei o le tele o isi faʻamaʻi, o faʻafitauli o le maʻisuka e sili atu ona faigofie ona puipuia nai lo le togafitia. I le faʻaopopo i togafitiga faʻalesoifua maloloina i aso uma, e tatau i le maʻisuka ona mulimulitai i le tele o tulafono, tausia se soifua maloloina lelei, ma gauai faapitoa atu io latou seevae.

Matamata i se vitio lea e taʻu mai ai e le fomai le auala e puipuia ai oe lava mai le atinaʻeina o le maʻi o le maʻisuka vae.

O le faʻaolataga o le malelemo o tagata o le galuega lea a tagata e malelemo i latou lava. E leai se fomaʻi e mafai ona suʻeina suiga uma e tutupu ma lou tino, aemaise lava talu ai ona vave faʻavaveina le maʻi o le maʻisuka vae. Ina ia aloese mai faʻalavelave, e tatau ona e masani ia te oe lava ia tausia lelei vae. E fesoasoani lea e faʻaleleia ai le lelei o le olaga o se tagata e maua i le maʻisuka.

O le maʻisuka uma ma e le na o le faitauina o se tusiga e uiga i togafitiga faafomaʻi.


  1. Harman M. Diabetes sa lagolagoina. Faatoilaloina metotia. SPb., Fale Lomiga "Respex", 141 itulau, faasalalauga o le 14,000 kopi.

  2. Balabolkin M.I. Soifua atoatoa i le maʻisuka. Moscow, Fale Lomiga Fale Faʻasalalauga Uma, 1995, 112 itulau, faasalalau 30,000 kopi.

  3. Malinovsky M.S., Svet-Moldavskaya S.D. Menopause male Menopause, Setete o le Falemeli o Tusi Fomaʻi - M., 2014. - 224 itu.
  4. Fadeev P.A. Maʻisuka, Lalolagi ma Aoga -, 2013. - 208 itu.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Ata muamua ma mulimuli i togafitiga mo le maʻisuka i totonu o la matou falemaʻi

O le maʻi suka o se maʻi le alofa e le taliaina ai se uiga le lelei ia te ia lava. Ae ui i lea, o le mataʻituina faifaipea ma le tausiga faifaipea o le a fesoasoani e aloese mai ona taunuuga ma faʻaleleia ai le lelei o le olaga. E mafai ona e faʻamaonia oe lava ia e ala i le tilotilo i le galuega a le matou podologists, o loʻo i totonu o le vaega o togafitiga o le maʻisuka vae.

Afai oe popole e uiga i le tulaga o ou vae ma e te fia talanoa i se fomaʻi i luga o maʻi o le maʻisuka, valaau i le pule. Ole numera faafesootai o le Podology Clinic i Moscow o loo lisiina i luga o le upega tafaʻilagi.

Faataʻitaʻiga o togafitiga o le maʻisuka

Ata 1: O se tagata maʻi e 74-tausaga le maʻisuka na aumai lona afafine. Mo se taimi umi, o le faʻafitauli i faʻamau fao: latou te ola mafiafia, e le mafai ona vavae ese le vaega tuputupu aʻe i latou lava.

Ata 2: Liliu atu i se tagata faʻataʻitaʻi, faʻamaʻi pathogenic na maua i le suʻesuʻeina o microscopic

Ata 3: O se togafitiga mai fafo o se siama faʻaleagaina na faia - e leai se aoga

Ata 4: Ona o le i ai o le tele o faʻamaʻi pipisi, o le togafitiga o le tino e solia mo le maʻi

Ata 5: Na faia e le fomaʻi o le falemaʻi se fomaʻi, e aofia ai le faʻamamaina o faʻailoga uma o fao o loʻo aʻafia e nameri

Ata 6: E fautuaina ina ia faʻaauau pea ona fai togafitiga faafomaʻi faʻatasi ma se togafitiga faʻafomaʻi fafo.

Ata 7: O se tagata maʻi e 78-tausaga le matua na sau i le falemai ma faitioga o le siakiina, o foliga o fao pepa o tamatamai vae, tiga pe a savali. I le talafaasolopito o le maʻisuka ituaiga 1, insulin-e faalagolago ile 12 tausaga. O le faamoemoega o le asiasi i le falemaʻi o se foliga matagofie.

Ata 8: Nofoaga o le mulivae. Le faailogaina o le paʻu o le paʻu ua iloga - o le paʻu o le samasama.

Ata 9: Metatarsal area o le vae taumatau.

Ata 10: O le tagata gasegase sa i ai se fomaʻi faʻapitoa faʻasoifua maloloina ma se faamamafa i vaega o faafitauli, e aofia ai: le faamamaina o masini mea uma ole fao o le vae taumatau.

Ata 11: Nofoaga o le mulivae.

Ata 12: O le metatarsal area ua maeʻa ona galue.

Ata 13: Tasi maʻi. Agavale agavale.

Ata 14: Vaʻai i metatarsus o le vae tauagavale.

Ata 15: Itu taula o le vae tauagavale.

Ata 16: Vaavaai i papatusi fao o le vae tauagavale pe a uma ona faʻamamā mea e faʻaaogā ai le fale.

Ata 17: Metatarsal area pe a maeʻa le siakiina o meafaigaluega faafomai.

Ata 18: Itu o le mulivae ina ua maeʻa le siakiina o meafaigaluega faafomai. I le taimi lava na uma ai le faʻatinoga, na matauina e le tagata maʻi le malamalama i vae, le leai o se tiga pe a savali.

Ata 19: O le maʻi lava lea e tasi i le tulaga 7. O le apa fao o le vaevae muamua o le vae taumatau. O le faʻamoemoe o le asiasi atu i le falemaʻi o se foliga faʻalelei, aveesea o le faʻafitauli.

Ata 20: Papatusi fao o le vae taumatau. Vaaiga ile itu.

Ata 21: Taʻaloga o le maʻi suka. Faʻaauau le asiasi i le falemaʻi - i le talosaga a le maʻi.

Ata 22: O se tagata maʻi e 55-tausaga le matua na alu i le falemai ma faitioga o le siakiina o papatusi fao, mafiafia mo le 10 tausaga. O le faʻamoemoe o le asiasi atu i le falemaʻi o se foliga faʻalelei, aveesea o le faʻafitauli.

Ata 23: Vaʻai i fao pepa mai le 2 i le 4 tamatamailima o le vae agavale.

Ata 24: Faia ni mea e le o ni taotoga faʻapipiʻi mea mama o le fao paʻu o le tamatamai lima muamua o le vae agavale. I le faagasologa o le faʻamamāina o le fagu paʻu, na faʻaaogaina mea mo le suʻesuʻeina o microscopic mo musika - leaga.

Ata 25: Faʻatinoina mea e le o se mea e faʻapipiʻi ai le faʻapipiʻiina o fagu pepa. I le faagasologa o le faʻamamāina o le fagu paʻu, na faʻaaogaina mea mo le suʻesuʻeina o microscopic mo musika - leaga.

Ata 26: Le tasi maʻi e pei o le 3. Laasaga saʻo.

Ata 27: Metatarsal vaega o le vae taumatau.

Ata 28: Itu taula o le vae taumatau.

Ata 29: Na faamamaina meafaifale ma se faamamafa i luga o fao ofolafola o tamatamai vae.

Ata 30: Faʻasologa o meafaigaluega faʻapitoa tau falemaʻi o vae e lua.

Ata 31: O le maʻi e 83 tausaga. Sa ou alu i le falemai ma faitioga o le siakiina, mafiafia, faaleagaina o papatusi fao mo le silia ma le 10 tausaga, tiga pe a ou savali. O le faʻamoemoe o le asiasi i le falemaʻi o le faʻaumatia lea o le tiga, o se foliga matagofie.

Ata 32: Vaʻavaʻai mai le matala.

Ata 33: Agavale agavale pe a maeʻa le fufulu meafaigaluega.

Ata 34: Tagata maʻi 64 tausaga, ituaiga 2 maʻisuka talu mai le 2000. Faʻavavega o taʻaloga i luga o le mulivae e masani ona fausia ma se faʻaleagaga o nai capillaries, e matauina le toto. O nei manua e mafai ona mafua ai se faʻaogaina o le faʻaoga, lea e faigata ona faʻafetaui.

Ata 35: Na faʻaaoga e le malo le gel antibacterial o le PAKT system mo le loloto o le faʻapalapalaina o le manua ma le faʻaumatia atoa o meaola ninii uma o iai. A maeʻa lenei faʻatinoga, e vave ona faʻamalolo le manua.

Ata 36: Togafitiga faʻapitoa o le PAKT.

Ata 37: Faʻapitoa puipuia puipui o le podological e faʻaaoga i le manua.O totini mulimuli mo le 3-4 aso, o le masani masani e le malepe, e mafai ona e savali, ave se timu ma o ou manua faʻamalolo i le taimi lava e tasi, puipuia e se fesoasoani.

Ata 38: Maʻisuka vae vae, maʻi 75 tausaga. Ituaiga o maʻisuka ituaiga II talu mai le 2004. O suiga faʻapitoa i le paʻu o vae ma fao o le taunuuga o le "maʻisuka foot syndrome."

Ata 39: Fao fao (onychogryphosis), faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o se maʻi faʻaleaga. Faʻafitauli pe a savali. O le lamatiaga o le faaleagaina o le saʻo o le paʻu ao faagasolo le le taliaina.

Ata 40: Suiga o le paʻu e afaina ai le solia o le faamaoni o le fefaʻatauaiga.

Ata 41: Totoina o le paʻu ile maʻi o le maʻisuka vae.

Ata 42: Toto le mulivae.

Ata 43: Afai e maua se fusi, o le suauu togafitiga ma le podology patch e faʻaaogaina e puipuia ma faʻamalolo ai le manua. Ma le isi, e maua e le tagata maʻi fautuaga talafeagai mo le tausiga o le aiga seia oʻo i le isi tofiga.

Ata 44: A maeʻa ona faʻapipiʻi pepa ma fao.

Ata 45: Faʻailoga o fao pe a maeʻa ona faʻaogaina.

Ata 46: Le tulaga o vae 2 masina pe a maeʻa le manipisi. O le tagata gasegase na usitaia fautuaga uma a le fomaʻi poto faapitoa mo le tausiga o le fale i le fale.

O le masani masani a le matou paaga, faifeau polofesa Candidate o Sciences Sciences Vadim Dmitrievich Trufanov, ua maeʻa

O lea na maeʻa ai le isi fonotaga a le matou paaga ma le polofesa K..

10% le tau mo tagata muamua i le taimi o Iulai ma Aokuso mo faʻasalaga e leai ni taʻaloga o fao sikola mo tamaiti ma tamaiti i lalo o le 14 tausaga. Faasao ma le leai se tiga.

15% le faʻaitiitiga i papatusi o fao prosthetic i Iulai ma Aokuso mo le taimi muamua e faʻafesootaʻi ai le falemaʻi. O le taimi e tatala ai seevae faaauau.

15% le faʻaititia o togafitiga faafomaʻi mo le ulufale muamua i le Falemaʻi o Podology ia Iulai ma Aokuso. O se amataga lelei e iloa ai la matou Falemaʻi.

15% toese i Iulai ma Aokuso mo tusi pasi tusi mai le Falemai o Podology ma le tutusa ma le 5,000, 10000, 15000 rubles. Tuuina atu se meaalofa i lou aiga ma uo.

O iinei e mafai ai ona e faitauina iloiloga oo matou tagata maʻi, faʻapea foi ma tuʻuina atu a oe lava faʻamatalaga i taunuʻuga o le faʻafesoʻotaʻiina o la matou falemaʻi. Faafetai lava!

Faatumu le fomu i lenei vaega, e faailoa ai le taimi ma le aso e talafeagai mo oe e asiasi ai i se fomaʻi o le matou falemaʻi, ma o le a vave ona faʻafesoʻotaʻi oe e faʻamalamalama faʻamatalaga ma faʻamatalaga puupuu i lou faafitauli.

E mafai ona e faitauina tali i fesili sili ona taatele o a tatou gasegase, faʻapea foi ma fesili i lau lava fesili ma maua se tali i lenei vaega. O le taimi e tali atu ai o se aso e tasi.

Ituaiga o le maʻisuka vae

E tolu ituaiga o vae o le maʻisuka:

1. Neuropathic. I lenei ituaiga, o le tuʻuina atu o masini i neura e matua afaina ai. E i ai le faaitiitia o le mafaufau, lagona o le mu ma goosebumps, ma le faaitiitia o le tiga ma le vevela.
2. Ischemic. Pe a afaina ai telefoni ninii. O le mea e sili ona manaia e malulu ma pala, e masani ona fulafula, e gaogao i maso pepe.
3. Neuroischemic, lea e tuʻufaʻatasia ai faailoga o neuropathic and ischemic forms of the disease.

O le neuropathic ma le neuroischemic footballs e sili ona taatele. I le taimi muamua o le faamaʻi, o le paʻu e aafia, hyperkeratosis, vavave, foliga mai. I le lumanaʻi, o loʻo tupu mai le maʻi fatu, muso ma le ponaivi. I laʻasaga mulimuli, o le gangrene e tupu, lea e tau atu ai i le manaʻoga mo le tosoina o le tino.

Tulaga lamatia o faʻamaʻi

O le i ai o vavave i totonu o se tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai se tulaga matautia tele, aua o lenei faʻamaʻi e masani lava e leai se tiga, siama faʻafuaseʻi ona tupu, ma faʻavaivaia le puipuia o le maʻisuka e faʻaleagaina ai le matuia o togafitiga. E le gata i lea, faatasi ai ma le faateleina o le iniseti o le kulukose i totonu o le toto, o se vaega o lea mea ua afaina i le afu, lea e mafua ai se siosiomaga lelei mo le atinaʻeina o eseesega o siama ma aemaise ai faamaʻi afaina. Mycosis (fungus) o vae ma fao e masani ona maua, ae o le togafitiga e matua faigata. O le mea lea, o le tagata maʻi ma le matai e tatau ona faapitoa le umi i le tausia o tulafono uma mo togafitiga mama o le vae. E fautuaina tagata maʻi e suʻeina o latou vae i aso taʻitasi ma asiasi atu e le aunoa i le potu o le pedicure mo ni puipuiga puipui e puipuia ai faafitauli ogaoga.

Vasega masani

Seʻi o tatou talanoa e uiga i tulafono e mulimuli ai pe a fai se taʻaloga masani mo se tagata o tausia ile vae o le maʻisuka:

1. O le vae o le bath e tatau ona i ai le vevela i le 36 ° C. E tatau ona fuaina i se thermometer, ona o le maʻisuka ua faʻaitiitia le lagona lelei. O le umi o le taualumaga e 3-5 minute. Mo le taele, o oloa faapitoa ma le faailoga "Faʻatagaina mo le maʻisuka" e faʻaaogaina, e pei o le Sixtumed Öl Fussbad bath oil. E aofia ai vaega o vailaau togafitiga. O le meafaigaluega e le gata ina faʻamaluluina ai le paʻu, ae faʻamamaina foi, faʻamamaina, ma faʻamalolo le mumu. O le suāuʻu foʻi e iai aʻafiaga faʻapitoa ma aʻafiaga.

2. O togafitiga o vae e faia i se maa uamea lelei, e le o se mea mamafa. O le faʻaaogaina o meafaigaluega masini, e matua faʻasaina ai sikelpels! E le gata i lea, e tatau i le matai ona mataʻituina le faagasologa i lona lima, ina ia aua nei aveese le isi vaega faaopoopo o le paʻu. O le paʻu o le maʻisuka e matua faigofie lava ona faʻaleaga ma afaina.

3. O fao ua teuteuina i se laina saʻo. O le faila e tatau mai i le pito i le ogatotonu.

4. E tatau ona aveese ese le cuticle. E faasaina ona tipiina, aua e mafai ona taʻitaʻia ai.

5. I le faaiuga o le faʻagasologa, e tatau ona fuʻu lelei ile susu ile solo susu poʻo se solo pepe, aemaise ile vavae. Aua e te uu ou vae ina ia e le faamanualia. I le iʻuga, e manaʻomia ona e faʻaaoga se meaʻai faapitoa, e pei ole Sixtumed Fussbalsam Plus. E faamaluluina, faafaileleina le paʻu, ma faamāmā le ita.

Meafaigaluega masini

Ae ui i lea, o le gaosiga o masini e sili ona aoga mo le maʻisuka vae. O le tekonolosi faʻanatura e mafai ai e oe ona lelei le aveeseina o sana, e aunoa ma le faamanualia o le paʻu, e faigofie ona aveese le mafiafia o le apa fao e aveese ai le mamafa o le fao i luga o le paʻu o tamatamailima.

O le faʻaaogaina o pulu e faigofie ona faʻamaonia e mafai ai ona e mautinoa le saogalemu o le faʻatinoga, e aloese ai mai le faʻamaʻi o le kalani, lea e sili ona taua mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka.

O se gaosiga o masini e faia ile paʻu vevela. Mo le mea lea, o vaʻai faapitoa o le taimane (photo 2, 3), o le vavao o le sima (ata 4) ma pulou abrasive (ata 5) o loʻo faʻaaogaina. O le tele o mea e fiafia i ai, o pusi vavalalata faʻamalosi (photo 6), lea e le aofia ai le ono mafai ona maua i siama aʻo faagasolo le faʻatinoga.

Ata 2 Ata 3 Ata 4 Ata 5

E pei ona i ai i le tulaga masani, o le taimi o le togafitiga o le vae, o le matai ma lona lima e aunoa ma se totigilima e tatau ona pulea le tulaga o le paʻu na totoe, e pei o le le aveeseina o le isi vaega faaopoopo.

Ina ia aveese masini, e tatau ona faʻaaoga se faamalūlūmū faapitoa, lea e faʻamautinoa ai o le a le manua se vaega o le paʻu ola ma ola maloloina. Faatasi ai ma le fesoasoani a tekinolosi meafaigaluega, e faigofie ona aveese le mafiafia o le fagu fao. O lenei mea o le a faʻaitiitia ai le mamafa o le fao i luga o le paʻu o le maʻisuka ma puipuia ai manuaga. E le o tipi le cuticle, ae tuleia i tua ma se saogalemu faapitoa Nozzle E mama (ata 7).


Ata 7 Ata 6

Faʻamaʻa le faʻataʻitaʻiga e ala i le faʻaaogaina o vailaau faʻasoifua maloloina ma mea taumafa ua faailogaina "Faʻatagaina mo le maʻisuka."

Matou te faʻataʻitaʻiina se faʻataʻitaʻiga o se fomaʻi meafaigaluega

Laasaga 1. Tatou suʻesuʻeina vae o le tagata o tausia ma togafitia i chlorgescidine poʻo se isi antiseptic lea e le o aofia ai le ava malosi.

Laasaga 2. Faʻatoʻa mafai ona tatou faʻaogaina se mea saogalemu.

Laasaga 3. Faʻatasi ma ni manoa mafiafia lelei o le taimane ua tatou gasolosolo ai vaega o loʻo faʻamalosia ai luga o mauga.

Laasaga 4. Faʻasolosolo se pusa o sekiki, ia aveese le vaega mafiafia o le fagu paʻu e faʻaitiitia ai le mamafa o le fao i luga o le paʻu.

Laasaga 5. Matou te faʻaaoga le faʻamamafana o le Nagelhautentferner Plus (Nu. 6039) i vaega faapitoa o le vae.

Laasaga 6. Tatou te taulimaina le vae i se pulou aprasive. A o faagasolo, tatou te pulea le paʻu o le kalani ma o tatou lima ina ia le aveesea le sili atu o le palapala ma e le afaina ai le vae.

I le faaiuga, matou te faʻaogaina se meafaigaluega faʻapitoa mo le tausiga o le maʻisuka vae Fussbalsam Plus (Nu. 8510).

Faiga faʻavae mo le maʻisuka vae

Vaʻaia lautele o le faʻamalosi mo le maʻisuka vae:

  • E faʻatagaina le faʻaaogaina o masini tipi, scalpels.
  • E faʻasaina le faʻaaogaina o ava e aofia ai iodine, lanu susulu poʻo vailaʻau o loʻo aofia ai isi mea faʻafefe ma faʻafefe (alkali, pepa, ma isi). O vaifofo lelei o se visepisi (furatsilin, dioxidin) e faʻaaogaina.
  • E faasaina le faʻaaogaina o le mafanafana ma le mafanafana o le taele (o le vevela e tatau ona i ai le 36 ° C, ma le umi o le bath bath should be 3-5 minute).
  • O faʻamafaʻailogaina o taimane ma laʻau o le galala ma vaʻaiga o le abrasive o loʻo faʻaaogaina i tekinolosi faʻainitaneti ma maʻa maʻaleʻale maʻaleʻale faʻatasi ma se faʻasologa masani.
  • E le fautuaina e aveese le cutic - o lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le mumū. E mafai ona na o le tulei i tua.
  • Aua nei fufulu palapala, e na o le pau lava le mea e tatau ona fufulu mama i se solo mama poʻo se solo, aemaise lava i le va o tamatamai vae.
  • E le fautuaina e faʻafesoʻotaʻi vae ma vae.
  • E tatau ona e faʻaaoga vailaau faʻapitoa e faailogaina "Faʻatagaina mo le maʻisuka."
  • E tatau ona totogia faapitoa le tulaga sili ona maualuga o le tumama o le kapeneta atoa i lona atoaga ina ia mafai ai ona taofia faʻamaʻi o tagata.

I le faaiuga, ou te fia faaopoopo atu faapea mo le maʻisuka e taua tele le mataʻituina pea ma tausia le tulaga o vae, asiasi i taimi uma i le potu o le pedicure e faia ai le siama ina ia aloese mai le atinaeina o faafitauli. Pisipisi maʻi maʻi suka - o se tautua lauiloa. Tele o mea e fiafia i ai o tekinolosi meafaigaluega O le meafaigaluega faʻapitoa lea e mafai ai e oe ona tauaveina galuega taugata i le togafitiga o le faafitauli faʻafitauli e aunoa ma le faaleagaina o le tino manifinifi, vaivai o le maʻisuka. O le tausisia o tulafono uma e faʻamaonia ai le faʻamalositino mo paleni o le a mautinoa ai le saogalemu o le taualumaga. Faʻatekonolosi faʻaonapo nei e mafai ona maua ai le maualuga ma le lelei o le gafa o vae o le maʻisuka, lea e matua talafeagai mo a tatou tagata pele.

Tuua Lau Faamatalaga