E faʻapefea ona siaki le suka o le toto: auala e siaki ai le maualuga o le suka, o le tau o faʻataʻitaʻiga

O le faateleina i le suka o le toto e mafua ai le leaga o le soifua lelei ma faʻaleagaina ai le tino. O le siakiina o le suka i le fale ma le iloa vave o le gasegase o le kulukose o le kulukose e mautinoa ai togafitiga talafeagai ma toe faʻaleleia.

O le fua o le tagata lava ia e fesoasoani i le mataʻituina o faailoilo ma faʻafitauli faʻalogo i le amataga o le faʻamaʻi. Ina ia maua saʻo sao, e tatau ona e mulimulitai i faatonuga mo le faʻaaoga, ma mulimuli i fautuaga a le fomaʻi.

Suga i le leai o faʻamaʻi

Glucose i le tino e maua ai se tagata malosi. I tulaga masani, o le toto toto e ulufale atu i gaʻo uma o le tino.

Afai o se taunuuga o suiga o faʻamaʻi o loʻo matauina i faailoilo, ua maua le tagata i le hyperglycemia poʻo le hypoglycemia.

Ina ia maua le taimi e iloa ai le solia ma le puipuia o le maʻisuka, e fautuaina e faʻafetaui le fua o le kulukose o le toto. Faʻatasi ai ma le soifua maloloina masani ma le leai o se faʻamaʻi, o faailoga o loʻo i ai le pepa o loʻo faʻaalia i le laulau:

Tausaga o se tagata, tausaga Taunuuga i luga o se manava gaogao, mmol / l Faailoilo pe a uma se taumafataga, mmol / l
Mai le fanau mai i le masina2,8—4,4Le silia ma le 7.8
Mai le masina i le 153,2—5,5
Mai le 15 i le 604,1—5,9
60 i le 904,6—6,4
90 ma sili atu4,2—6,7

Le manaʻoga mo le faʻamaonia i le fale

Fomaʻi fautuaina le faia o siaki masani i le itiiti ifo ma le 3 taimi i le tausaga.

O le manaʻoga e fuafua le suka toto e tulaʻi mai ma se masalosaloga o le amataina o le maʻisuka. O suʻesuʻega vave e mafai ona mautinoa ai le toe faʻafoisia ma le puipuia o faʻafitauli. O se siakiina e le faʻamaoniaina o le kulukose i se tamaititi poʻo se tagata matua e manaʻomia pe afai e iai se tasi poʻo le sili atu foi o faailoga:

I le tele o le galala, e tatau lava ona siakiina lou toto suka.

  • matagogo
  • fiainu ma se lagona o le atoatoa,
  • faateleina le tele o urine i aso taʻitasi
  • lagona le lava o le vaivai
  • se faʻaititia maitauina / faʻaopoopoga i le mamafa,
  • faʻamalolo umi o faʻamaʻi o manua ile paʻu,
  • tingling sensing i lima
  • faʻaauau faifaipea.

E faʻapefea ona siakiina le maualuga o le suka i le fale?

E mafai ona e suʻeina le suka i totonu o le fale suʻesuʻe poʻo le fale. O le siakiina o le fale e talafeagai mo tagata o loʻo maua le maʻisuka mo le siaki i aso uma. I lenei tulaga, ia faʻaaoga ni faʻataʻitaʻiga faʻapitoa poʻo ni uila. Faatasi ai ma siakiina i le fale, e talafeagai le faia soo o suʻega i se fale suesue faapitoa.

Faaaogaina o le mita o le kulukose toto i le fale

E mafai ona e siaki le toto mo le suka i le fale e faʻaaoga ai glucometers. O le lelei o lenei metotia o le saoasaoa ma le faigofie o le faʻatinoga.

O le faaletonu o le manaʻoga e faʻatau se mea faʻapitoa taugata mo suʻega ma vaega. I le taimi nei, o loʻo i ai glucometers e eseese i foliga vaaia ma le saoasaoa o le mauaina o le iuga.

I le taimi lava lea e tasi, o mataupu faavae o le galue ma tulafono mo le maua o le toto toto e talitutusa. Fomaʻi fautuaina e mulimuli i le faʻataʻitaʻiga nei:

  1. Fufuluina lima ma solo solo aʻo leʻi amataina le fua.
  2. Fai se masini mimiti o tamatamailima i luga o le lima aʻo leʻi samasama toto.
  3. Ave se vai mo le auiliiliga ma se nila e faʻaaoga. Ina ia aloese mai le tiga, e mafai ona e ave le toto mai le itu tauagavale o le tamatamailima.

Isi auala e siaki ai le suka i le fale

E mafai ona faʻatino le suʻega i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faapitoa.

E mafai ona e siakiina le toto i le fale mo le maualuga maualuga o le suka e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa. O le gaioiga e faʻavae i luga o le tali o le toto ma le reagent na faʻaaogaina i le fasi pepa. O le mafuaʻaga o le lanu e faʻatusatusa i le fua ma iloa le taua o le suka i le plasma.

Aʻo leʻi amataina le faʻagasologa, fufuluina lelei ou lima i ni mea oona. A maeʻa se masini malamalama o le tamatamailima lea e ave ai le toto, e tatau ona tuʻia. Faatali se mataua e fai. Liliu le lima ina ia ulufale atu le toto i le nofoaga talafeagai i luga o le suʻega ma ufiufi le vaega manaʻomia.

Faatali mo le tele o le taimi manaʻomia ma faʻatusatusa i le fua faʻatatau.

E mafai ona e siaki pe afai e maualuga le maualuga o le suka i totonu o le tino e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga ua fuafuaina mo le urine. O a latou gaioiga e talitutusa lava ma na toto.

O fomaʻi e fautuaina le taitaia o le faʻataʻitaʻiga aʻo leʻi 'ai, i le taimi lava e maeʻa ai. E mafai ona tuʻuina ifo le suʻega i le muaʻi aoina mai o le isumu pe faʻaaoga saʻo i le taimi o le faʻataʻitaʻiga.

A maeʻa ona sasaina i le urine, faʻafefe ese le tele o mataʻu o le vai ma faʻatali mo le taimi o loʻo faʻaalia i faatonuga.

E faʻapefea ona iloa pe maua le maualuga o le toto i le fale ma aunoa ma se glucometer? - Faʻafeagai ma le Maʻisuka

O le maʻi suka o se ituaiga o faʻamaʻi e ono oʻo atu ai i faʻafitauli o le gasegase i lalo o le faatosinaga o se tasi uiga taua - o se faʻalauteleina o le maualuga o le suka i le toto.

O le maʻisuka i le olaga faaletino o le lona tolu i le taimi ole faʻamaʻi. O nofoaga muamua e lua o loʻo nofoia e faʻamaʻi o le mafaufau ma fatufatu o le cardiovascular. O le vave ona iloa o se maʻi, o le faigofie ona mafai ona pulea.

E faigofie ona fuafua i le taimi, pe afai e te malamalama i mafuaʻaga o le atinaʻe, aemaise lava vaega o aʻafiaga ma faʻamaoniga. E uiga i le auala e iloa ai pe maualuga le suka o le toto, i le fale, fasi siaki faʻapitoa, o se glucometer ma isi masini e mafai ona iloa.

O ituaiga uma o "maʻi suka" ei ai mafuaaga eseese ma se mea e fausia ai, ae latou te fefaasoaaʻi tutusa faailoga e tutusa mo tagata o vaitausaga ma ituaiga eseese.

Faatasi ai ma le tele o faailoga iloga:

  • leiloa o mea mamafa po o tupe mama,
  • galala, gutu malulu,
  • faʻaauau faifai pea i se voluma tele o fuamini o le urine (o nisi taimi e oo i le 10 lita).

Pe a suia le mamafa o le tino, e tatau ona matala, aua o le maʻisuka e iloa tonu ia lava i lenei uluaʻi faailoga.

O le mamafa o le paʻu mamafa e mafai ona talanoa e uiga i le maʻisuka ituaiga 1, o le mamafa o le gaioiga o le amio mo le faʻamaʻi 2.

I le faaopoopo atu i faʻamatalaga autu, o loʻo i ai se lisi o faʻamaoniga, o le mamafa e faalagolago i le tulaga o le faʻamaʻi. Afai o se maualuga maualuga o le suka e maua i le toto o le tagata mo se taimi umi, ona aliali mai lea:

  1. gaogao, mamafa i vae ma tamai povi,
  2. faaitiitia i le tino vaaia,
  3. vaivaiga, vaivai, taofiofia tumau,
  4. sasaina o le paʻu ma totonu o le potu,
  5. faʻamaʻi pipisi siama
  6. Faʻalalōlōina faʻaʻumiʻumi o faʻamaʻi ma manua.

O le mamafa o ia faaaliga e faalagolago i le tulaga o le tino o le maʻi, toto toto ma le umi o le maʻi. Afai e maua e se tagata le galala lemafaamatalaina i lona gutu ma masani ai i soo se taimi o le aso, o lona uiga o se manaoga faanatinati e siaki le maualuga o le suka o le toto.

O nei faʻaaliga o faailo sili ona mataʻutia o le i ai o le maʻisuka i le amataga. E tatau ona faʻafesoʻotai se fomaʻi o le a faatonuina se suʻesuʻega o nisi o suʻega, e aofia ai:

  • faʻataʻitaʻiga
  • suega toto mo le suka.

E tele taimi e amata ai le maʻi ma maua mai e aunoa ma ni faʻaʻailoga, ma vave ona faʻaalia o ia lava o ni faʻafitauli ogaoga.

Tester Strips

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

O le mea aupito sili ona faigofie ma sili atu ona taugofie mo le puleaina o le suka i le suka o ni vaega faapitoa o le suʻega. E faʻaaogaina i le toetoe o maʻisuka uma lava.

I fafo atu, o fasipepa e ufiufi ma ni mea faʻapitoa, ma a oʻo mai le vai, o le a suia lanu lanu. Afai ei ai le suka i totonu o le toto, ona vave faʻatulaga lea e se tagata i lalo o le paolo o le fasi pepa.

O le kulūkose e masani lava 3.3 - 5.5 mmol / L. O lenei faailo e mo le auiliiliga, lea e faia aʻo leʻi faia le taeao. Afai e 'ai tele le tagata, ona mafai lea ona maua le suka i le 9 - 10 mmol / l. A maeʻa sina taimi, e tatau i le suka ona faʻaitiitia lona faʻatinoga i le tulaga na i ai muamua ao leʻi 'ai.

Mo le faʻaaogaina o fasi pepa molimau ma fuafua le kulukose i totonu o le toto, e tatau ona e tausisi i le faasologa o mea nei e fai:

  1. fufuluina lelei ou lima i le fasimoli ma solo i latou,
  2. mafanafana ou lima e ala i le soloina e le tasi le isi,
  3. tuu se solo solo mama, mago ma gau i luga o le laulau,
  4. massage pe lulu lima e faʻaleleia lelei le toto,
  5. ia togafitiga ma se visefofo,
  6. faia se puʻupuʻu tamatamailima i se inisalini o le inisalini poʻo se meafaigaluega e mafai ona faʻaaogaina, se mea faʻagata,
  7. tuu i lalo lou lima i lalo ma faatalitali seia oʻo mai le toto,
  8. tago i le toto ma lou tamatamai lima ina ia ufitia le toto i le toto,
  9. solo lou tamatamailima i le fusi poʻo le fusi.

Iloiloga e tupu i le 30-60 sekone pe a uma ona faʻaaoga le toto ile reagent. O faʻamatalaga auiliiliga e mafai ona maua e ala i le faitauina o faatonuga mo fasi pepa suʻega. O le seti e tatau ona i ai le lanu lanu lea e faatusatusa ai le taunuuga.

Fuafuaga o le suka i le urine

E faʻaaogaina e tagata molimau i luga o se mataupu faʻavae tutusa, ma maua ai le malosi e fuafua ai le suka i le urine. O le vailaau e aliali mai i le mimila pe afai o le toto o lona faailoga e oʻo atu i le 10 mmol / l. O lenei tulaga e masani lava ona taua o le tapuni pito i tua.

Afai o le maualuga o le suka i totonu o le toto e sili atu nai lo le 10 mmol / l, ona le mafai lea e le polokalama urinary ona taulimaina lenei mea, ma o le kulūkose ua faʻateleina i le urine. O le sili atu o le suka i le plasma, o le sili atu lea i le urine.

O aʻa mo le fuafuaina o le maualuga o le kulukose e ala i le urini e le manaʻomia ona faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 1, faʻapea foi ma tagata ei luga o le 50 tausaga. I le aluga o taimi, o le maualuga o le faitoʻo e faateleina, ma o le suka i totonu o le mimilo atonu e le maua i tulaga uma.

E mafai ona e faia le suʻega i le fale, faalua i le aso: vave i le taeao ma le 2 itula talu ona 'ai. E mafai ona suitulaga sao i luga o le vaitafe o le urine pe lafo i totonu o se fagu.

Afai e tele naua le vai, e tatau ona e faatali mo le tioata. O tagata molimau i lima poʻo solo i solo o mea uma e le taliaina. A maeʻa ni nai minute, e mafai ona e siaki iuga ma faʻatusatusa i le lanu lanu.

Faatasi ai ma le faʻaaoga muamua o meaai suamalie, o le suka i le urini e mafai ona faateleina, lea e tatau ona e gauai i ai aʻo lei faia suʻesuʻega.

Faaaogaina o mita glucose toto

E mafai ona maua faʻamatalaga sao o le kulukose i le faʻaaogaina o se masini faʻamaonia - o se glucometer. Faatasi ai ma lenei masini, e mafai ona e iloa lelei lou toto suka i le fale.

Ina ia faia lenei mea, o le a tuʻi se tamatamailima i se tao, e tuu se mataua o le toto i luga o se fasipepa - o se suʻega ma ua tuʻuina mulimuli i le glucometer. E masani lava, faatasi ai ma se glucometer, e mafai moni lava i totonu o le 15 sekone ona maua le suka o le toto o loʻo iai nei.

O nisi o meafaifaʻaili e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga e uiga i fua muamua. O loʻo iai avanoa eseese mo masini fofo o le kulukose. Atonu latou te maua se faaaliga tele poʻo se leo faʻapitoa.

Mo le siakiina o lou soifua maloloina, o nisi toto o le kulukose toto e mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga ma kalami le maualuga o le suka o le toto, ma fuafua ai le fua faʻasalalau o laʻasaga. Suesuega e tatau lava ona faia i luga o se manava gaogao. E tatau ona fufulu mama lelei lima ao leʻi faia fua.

I le faʻaaogaina o se nilala, latou te faia ai se moli o le tamatamailima, tataʻi sina toto itiiti i se fasipepa ma faʻaofi se fasipepa i le masini. Afai o le suʻega na faia saʻo, i luga o se manava gaogao, ona faʻaalia loa lea o le 70-130 mg / dl. A maeʻa le faʻatalanoaga ile lua itula pe'ā uma ona 'ai, o le masani e oʻo ile 180 mg / dl.

Ina ia iloa lelei le maualuga o le suka, e mafai ona e faʻaaoga le pusa A1C. O lenei masini e faʻaalia ai le maualuga o le hemoglobin ma le kulukose i le tino o le tagata i le tolu masina talu ai. E tusa ai ma le A1C, o le masani e le silia le 5% kulukose i totonu o le toto.

Tagata e masalomia le maʻisuka e mafai ona ave toto e le gata mai o latou tamatamailima. I le taimi nei, e mafai e glucometers ona faʻatagaina oe e ave mea mai:

  • tauau
  • muaʻi
  • le faavae o le lima matua
  • sulu.

Metotia mo le fuafuaina o le suka i le fale - ma ma aunoa ma se glucometer

O le faʻaaliga sili o le maʻisuka o le faateleina o le glycemia.

O le faʻaʻoleʻole o lenei faʻamaʻi o loʻo taʻoto i le mea moni e faapea e le mafai e se tagata ona maualuga le maualuga o le kulukosesese mo se taimi umi ma iloa ai faʻafuasei pe a faia suʻesuʻega fuafuaina.

I le tele o tulaga, pe a togafitia, o maʻi ua uma ona faʻaalia faailoga o faʻafitauli o le maʻisuka, o le tikeri o le faʻaaliga e faalagolago i le umi o le maʻi o le maʻi.

O le mafuaaga lea e taua ai le mafai ona fua le glycemia i le fale ina ia mafai ai ona fuafua le atinaʻeina o le togafitiga i le vave e mafai ai ma amata togafitiga talafeagai.

Ituaiga o Sugar Disease

Ua vaevaeina le faamai i ni ituaiga o mea e fesootai tuusaʻo ma le le atoatoa o le faagaioia o le inisalini receptors ma uiga o le fatu:

  1. Inisalini (faalagolago 1). O le faʻamaʻi e aafia ai tagata mamaʻi. O le faateleina o le glycemia e mafua mai i le le maua o le malosi o le pancreas e maua ai le tele o le manaʻomia o le inisalini. O le le lava o lenei hormone e taofia ai le gauai atu o le kulukose i totonu o siama, ma mafua ai ona faateleina le maualuga o lona totoga i totonu o le toto. O lenei tulaga e atiae ona o le oti o sela e nafa ma le tuufaatasia o le inisalini. I le tino o le tagata maʻi, o suiga eseese le lelei e amata ona tupu, e mafua ai ona faʻalavelave, faʻamaʻi ma e oʻo lava i le oti. O mafuaʻaga o le atinaʻeina o faʻamaʻi ituaiga 1 e fesoʻotaʻi ma osofiaga faʻalavelave, faʻamaʻi o le pancreas ma le tele o isi mea faʻaosofia.
  2. Tusa le inisalini tutoatasi ituaiga (ituaiga 2). O lenei suʻesuʻega o loʻo i ai i le tele o tulaga na oʻo i ai tagata matutua. O le tulaga o le hyperglycemia e tupu mai i le talaaga o le leai o se lagona i totonu o siama ma siama i le inisalini na faia i totonu o le pancreas. O le hormone e gaosia i aofaiga masani, ae ua le toe mafai ona iloa e le tino. O le iʻuga, o le faʻaopoopoga o le faʻapipiʻi o le palatini ua faʻaleagaina, ua faʻaleleia le faʻaogaina o le faʻamaʻiina o le gaʻo, ma ua amata ona taulaʻi tino o le ketone i le toto. O le atinaʻeina o lenei ituaiga o faʻamaʻi e mafai ona tupu i le talaaga o le vailaau oona, oona, poʻo le mauaina o fualaau.
  3. Gesational diabetes. O lenei ituaiga o togafitiga e na o tamaitai lava e feagai ma le taimi o loʻo latou tausia ai le tamaititi. Faʻasagaga o le faʻavaivaia o puipuiga i totonu o fafine maʻitaga, o loʻo aʻafia ai le tele o faʻamaʻi, e aofia ai le maʻisuka,. O faʻasologa masani e masani ona pasia pe a uma le fanauina, ae o nisi o fafine e tumau mo le olaga. O le faiga o lona atinae e tutusa ma le ituaiga 2. O tamaiti i tina ei ai ituaiga ituaiga o maʻisuka ituaiga e sili atu ona mamafa i le fananau mai (sili atu ma le 4 kilokalama) ma o le a lamatia i taimi uma le atiaʻe o le maʻi.
  4. Neonatal. Ua maua le faamai i pepe faatoa fananau mai. O foliga mai o lenei ituaiga o maʻisuka e fesoʻotai ma se mea na tupu mai.

O le atinaʻeina o le suka i tamaiti e toetoe lava a tutusa ma tagata matutua, ae o loʻo i ai ona lava tulaga patino. O le ituaiga lona lua e seasea. O le tele o taimi, o le faʻamaʻi e aʻafia ai tamaiti ei ai se gasegase o le genetic.

I ia tulaga, e mafai ona faʻaitiitia le faʻalavelave pe afai o le aʻafiaga o le faʻaosofia o tagata e le aofia i le tele e mafai ai:

  • fafaga le pepe i susu susu,
  • popolega e mafua ai se faʻaitiitia o puipuiga,
  • faʻamaʻi pipisi (mumps, rubella, measles).

O tamaiti e seasea ona faitio i foliga vaaia o ni mea laiti o le malaise, o lea e taua ai i matua ona mataala i soo se suiga i amioga a le la tama.

E faʻapefea ona iloa se faʻamaʻi i le fale?

E ui i eseesega i mafuaʻaga ma faiga o le atinaʻega, o ituaiga o maʻisuka e tutusa uma lava faʻafitauli faʻapitoa. O le tele o faailoga o le faʻamaʻi e le faalagolago i le itupa ma le matua o le tagata.

  • fiainu
  • matagogo
  • e masani ona faia i le inu i le tele o vai,
  • suiga o le mamafa.

O le leiloa o le kilogram e faʻaalia ai le ituaiga 1 faʻamaʻi, ma le mamafa o tupe maua, i se isi itu, o se faailoga o le maʻisuka e le o le insulin.

O faʻamaoniga o loʻo i luga e faigofie, ae o loʻo i ai mea taua e lua. O le mamafa o ia faaaliga e faalagolago i le umi o le maʻisuka.

O le umi faaumiumi o le maʻi e oʻo atu ai i foliga vaaia o suiga nei i le tino:

  • toesea o mea vaaia vaaia, faapea foi ma le maoaʻe,
  • vae
  • vavao
  • vaivaiga
  • cholesterol tulaʻi
  • vaivai e vave oʻo mai
  • le manaia o lagona i luga o le paʻu
  • ala faigata o faʻamaʻi pipisi,
  • faʻamalolo umi o manua ma le faʻaogaina o mea.

O le manava ma suia i le taimi o le urination e faʻalavelave ai le tagata maʻi e oo lava i le po. O foliga vaaia o ia faailoga e tatau ona avea ma se taimi e asiasi ai i se tagata poto faapitoa.

Faʻavae i luga o faitioga na maua, e mafai e le fomaʻi ona fautuaina ni suʻesuʻega faaopoopo o le a faʻamaonia pe teena le iai o le maʻisuka.

O faʻamatalaga muamua e fesoasoani e puipuia ai se faʻalavelave matuia i le soifua manuia o le tagata maʻi ma le atinaʻeina o faʻafitauli ogaoga.

mai Dr. Malysheva e uiga i le ituaiga muamua o le maʻisuka:

O ni auala e mafai ai ona faʻatalanoaina le mimi ma le toto i le fale

O le mea moni, o le auala saʻo e siaki ai le suka toto o se suʻega o suʻesuʻega. Ae ui i lea, o le pulea lelei o le tino e mafai ona faia i le fale.

Ina ia faia lenei mea, ia faʻaaoga se tasi o metotia:

  • Fai se suʻega o le glucometer
  • faʻaaoga ni vaega faʻapitoa o suʻega (e le manaʻomia se glucometer mo lenei mea)
  • faia le puleaina o le hemoglobin glycated e faʻaaoga ai se pusa faapitoa,
  • ia maua le maualuga o ketones, protein ma glucose i le urine e ala i auala faʻaalia.

O le tau o mea fesoasoani ma meafaigaluega faʻaaoga mo fuataga e mai le 500 i le 6,000 rubles. O le tau e faalagolago i le kamupanī.

O suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga i le urini e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa e ono le atagia ai le ata moni o le falemaʻi i tagata gasegase o le ituaiga 1 ma tagata matutua ona o le maualuga o le tapulaʻa faʻapitoa. O ia maʻi e fautuaina e faʻaoga glucometers pe suʻe suʻega i le fale suesue.

Fua o le suka i le toto

E mafai ona e maua le suka i totonu o le toto e faʻaaoga ai se masini faapitoa e taʻua o le glucometer.

E aofia ai ma le masini e:

  • se uʻamea na faʻaaogaina e faia ai se pupu i le limatusi,
  • vaega o suega e faʻaalia ai le maualuga o le glycemia,
  • maa
  • faatonuga mo le faʻaaogaina
  • lapalai elemene (pe a tatau ai).

  1. O le masini ua manatu ua saunia mo le faʻaaogaina pe afai o le tulafono i luga o le pusa faʻatasi ai ma vaega faʻataʻitaʻiga e tutusa ma le numera i luga o le lau e foliga mai ina ua uma ona tuʻuina se pu faapitoa. Afai e leai se mea e manaʻomia mo le fesuiaiga, e amata ona galue le masini pe a maeʻa ona tuʻuina i totonu se fasi siaki.
  2. O le suʻesuʻega o se mataua o le toto na maua e ala i le tosoina o se tamatamailima i se uila. Ua tuu i luga o se fasipepa.
  3. O le taunuuga o le glycemia o loʻo faʻaalia i le lauulu mo le 5-25 sekone.
  4. Ua aveese le taʻavale mai le masini ma e tatau ona lafoaʻi.

faatasi ai ma se faʻataʻitaʻiga o le tuʻuina atu:

O mea faʻaonaponei e sili ona aoga ma e mafai ona fuafua le maualuga o le glycemia e faʻavae i luga o taunuʻuga e teuina i le mafaufau, fesoʻotaʻi i le tele o gaioiga, faʻapea foʻi ma komepiuta. O nisi mita o loʻo i ai pule, faʻalogona lelei faʻapitoa ua fuafuaina mo tagata matutua ma tagata maʻi ei ai manaoga faapitoa.

E mafai ona e iloa le faateleina o le suka i le fale e aunoa ma se glucometer. Ina ia faia lenei mea, e mafai ona e faʻatau faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga ma se reagent. A uma ona maua le toto i luga ia i latou, e suia e le tagata molimau le lanu.

I le faʻatusatusaina o le paolo o le a maua i le fua o loʻo tuʻuina atu i faatonuga, o le a manino pe i ai se faʻaititia o se tagata poʻo le faateleina o le tau o le suka.

Tulafono mo le faʻamaoniga e faʻaaoga ai fasi siaki:

  1. Fufuluina lima, saunia mea uma mo le fuaina.
  2. Le faʻaaogaina o se tamatamailima o le a ave ai le toto, ma le ava malosi.
  3. Fai se faʻamaʻi ma se tui poʻo se nila faʻamaʻi.
  4. Faʻaaogā le toto i se fasi pepa i le nofoaga o le reagent (faʻaalia i faatonuga).
  5. Faatali mo le sone fetaui e tatau ona pisia i luga o le vaega o le suʻega, ona faʻasolo lea o le faʻaaoga e faʻaaoga ai le fua mai i faatonuga. Lanu taʻitasi o lona uiga o fuainumera faʻamaoni faʻapitoa.

Urine glucose test strips

O le suʻesuʻeina o le suka i le urine e faʻaalia ai le atinaʻe o le maʻisuka i le tino. O mea o loʻo iai i lenei faailo e mafai ona iloa e ala i le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga faapitoa, lea e faʻatau atu i le toetoe o falemaʻi uma. Afai o le suka o loʻo i ai i le mimi, ona tatau ai lea ona fuaina lona maualuga i se glucometer.

  • aoina mai i totonu o se fagu
  • ia tuu i lalo le suega i totonu o le mea talafeagai mo le taimi ua faamaotiina i faatonuga,
  • faatali mo se taimi mo le tagata e tali atu ai ina ia maua le ata lafoia,
  • iloilo le iuga.

O se suʻesuʻega i lenei auala ua fautuaina ina ia faia faalua i le aso. Muamua, o le suʻega e faia i luga o se manava gaogao, ona 'aʻai lea pe a uma le 2 itula.

A1C kit

O le faʻaaogaina o lenei masini e faʻataga ai oe e iloa le maualuga o le tolu masina le suka. Ole aoga masani o le hemoglobin glycated e le tatau ona sili atu nai lo le 6%.

Ina ia faia le auʻiliʻiliga, e tatau ona e faʻatau se masini faapitoa i le fale talavai ua mamanuina mo nisi fua. O le numera o suʻega e fetaui ma le numera o fasipepa o loʻo aofia i totonu o le pusa.

Vaega o le fuataga:

  • o le umi ole suʻesuʻega e 5 minute,
  • e tatau ona lava le toto mo fuataga (sili atu nai lo mea e manaʻomia mo le galue i se glucometer),
  • e tuʻuina le toto i totonu o se pipeti, ona faʻafefiloi ma le reagent i totonu o le fagu, ona faʻaaogaina lea i le fasi pepa,
  • o le taunuuga e faʻaalia pe a uma le 5 minute i luga o le mata.

A1C Kit ua fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata gasegase ua i ai se faʻamaʻi ua leva ona maua. E sili le lelei le faʻaogaina o le masini mo le faʻamoemoe o le suʻeina o le maʻisuka, talu ai atonu e manaʻomia na o le tasi, ae e taugata.

Faafetai i le pulea o le A1C, e fesuiaʻi e le fomaʻi togafitiga togafitiga, filifili le fua saʻo.

O le a le mea e aafia ai le glycemia?

O foliga mai o le hyperglycemia e le masani ona fesootaʻi ma le atinaʻe o le maʻisuka.

O le maualuga o le maualuga o le suka e mafai ona tupu i lalo ole aʻafiaga o ni mea taua:

  • fesuiaiga o le tau
  • malaga, malaga
  • faʻamaʻi pipisi
  • popole
  • faʻamaʻi faʻamaʻi
  • Faʻaaogaina taimi e fai ai togafitiga
  • leai se malologa lelei.

Afai o le faateleina o le glycemia ua mataituina mo ni nai aso ma e le o fesoʻotaʻi ma mea ua taua i luga, ona e manaʻomia lea e asiasi i se endocrinologist. O le togafitiga vave na amata ai ona faʻatagaina oe e faʻavave ona faʻaalia faailoga le lelei ma ausia ai le taui o le maʻisuka.

O le faia o se ituaiga o siama ua le toe mafaufauina o se faasalaga. O le tele o tagata gasegase na mafai ona liliu le faamaʻi i se auala fou o le olaga, ia tausisia fautuaga uma faafomaʻi, faia togafitiga insulin pe a tatau ai, ma toetoe lava a le lagona le le fiafia ona o le soifua maloloina.

Matou te fautuaina isi mataupu e fesoʻotai i ai

Faʻaaogaina o suʻega faʻasolosolo ma mea faʻaonapo nei, poʻo le auala e siaki ai le suka i le fale e aunoa ma se glucometer

O le maʻisuka o se faʻafitauli faigata ma le le mautonu. O le faailoga o le kulukose o le toto e tele sona sao i le fuafuaina o le fualaau o fualaau faasaina, ma le tuufaatasia o se meaai mo le endocrinologist.

Fua le suka i aso uma. O le maʻisuka e masani lava ona faʻaaoga se glucometer.

Ae o le a le mea e fai pe afai e le o lata mai? Faaaoga a matou fautuaga ile auala e siaki ai lou toto suka e aunoa ma le toto glucose toto.

Aisea e taua ai le pulea o suka?

Glucose e manaʻomia mo le tino ina ia maua ai le malosi o le malosi, faʻaleleia le lagona.

O le suāuʻu maualuga mo tagata soifua maloloina ma maʻi e eseese:

O le manaʻomia mo le faʻaauau pea ona pulea le maualuga o le kulukose i totonu o le tino ua fuafuaina i mafuaaga nei:

  1. mo le avanoa vave i se fomaʻi. Eseta faapitoa. E masani lava, o le mataituina tutoatasi o faailo e fesoasoani i le vave maua o le maʻi o thyroid,
  2. e faʻamaonia ai fualaau le saʻo ua filifilia o loʻo i ai se aʻafiaga leaga i le soifua maloloina o le maʻisuka. O nisi o vailaau oona e aofia ai vailaʻau, suamalie, le maualuga le maualuga o le sologa lelei. O nei vailaau e iai se aafiaga le lelei i tagata mamai e maualuga le suka. A maeʻa ona e mauaina, ia mautinoa e fefaʻatauaʻi i se fomaʻi ma suia auala o togafitiga,
  3. mo le filifilia o le taumafataga, le vavaeese mai le taumafataga o mea "afaina" meaai e aafia ai le maualuga o le kulukose.

E taua mo tagata maʻisuka ia iloa le maualuga o le suka. O lo latou ola e faalagolago i ai. Afai e te tuua lenei faailo e le o faʻamoemoe, ona i ai lea o se faʻalavelave ma le oti.

E tele ni faʻaʻailoga e tupu i totonu o se tagata e maualuga lona tau. Afai e maua, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi vave se fomaʻi, faia se auʻiliʻiliga i le fale.

Faailoga o le Suga Sili

E tusa lava pe le fuaina le kulukose i totonu o le toto po o le urine, e iloa e le maʻisuka o le suka e siitia.

E lagona e le maʻisuka suiga nei i le setete o le tino:

Afai e te mauaina nisi o nei faʻaʻailoga, saili le fesoasoani a se endocrinologist poʻo le fomaʻi. Ae e te leʻi iloa le auala e fuafua ai le suka o le toto e aunoa ma se glucometer, seʻi o tatou tilotilo i auala o suʻesuʻega a le aiga o loʻo faʻatinoina e tagata o loʻo manatu i lo latou soifua maloloina.

Faiga Faʻavae i le Fale

E tele auala e siaki ai le kulūkose i totonu o le tino, lea e faʻaaogaina tutoatasi, e aunoa ma le asiasi i le fale suesue i se fomaʻi:

  1. suʻega o le toto,
  2. uila faataitai,
  3. masini feaveaʻi mo suʻesuʻega afu.

A o leʻi talanoa e uiga i metotia o le auiliiliga avanoa mo tagata uma, o le a matou tuʻuina atu ni fautuaga i le saunia mo le faʻataʻitaʻiga manino:

  1. tauaveina le manipisi vave i le taeao, i luga o se manava gaogao,
  2. fufuluina ou lima i le vai mafanafana e faʻaaogā ai le faʻaumea a le tagamea aʻo lei faia taualumaga,
  3. faʻamaʻi ou tamatamailima, o lona uiga o le toto o le a tafe atu i vae ma faʻafuaseʻi pau i luga o le fasi,
  4. fai se pupu i le itu o le aluga, e sili atu le aua le paʻi i le vaega tutotonu, o lea o le ai ai le faʻaitiitia o le tiga.

Suʻega o le toto

O le faʻaaogaina o suʻega suʻega o le auala pito sili ona faigofie e suʻe ai.

Le lelei o molimau:

  • tau
  • latou te sili atu le taugofie nai lo masini eletise,
  • logolelei i le faigamalaga
  • e faʻaaoga lenei metotia e le manaʻomia se punavai o le malosi. Faʻaauau se avanoa maualalo
  • faigofie.

Soo se tasi lava e mafai ona ia fuafuaina pe faapefea ona fua le suka o le toto e aunoa ma se glucometer e faʻaaoga ai le suʻega. O le vaega o le suʻega ua vaevaeina i ni vaega se tolu. Mo le tasi, ia e pipii mau i tamatamailima o lou lima lima, faʻaaoga le toto i le isi mo auʻiliʻiliga, pe a tali atu i le mea galue.

O le sonone lona tolu e tatau mo le iloiloga o le iuga. A maeʻa le maʻi suka e faʻaaoga toto i le suʻega, e sosoʻo. A mavae ni nai minute, o le taunuuga e mafai ona iloiloina i luga o se tulaga faapitoa. Le sili atu ona leaga le laina, o le maualuga o le kulūkose.

Afai e maua se taunuʻuga e le tutusa le tutusa ma le faʻataʻitaʻiga i le suʻega suʻega, toe fai le suʻega. Pe tilotilo foi i ni faataitaiga lata mai e lua o le valivali ma lolomiina se vaega lata mai.

Tulafono mo le faʻaaogaina o suʻega faʻataʻitaʻi

E faʻapefea ona fuafua le suka i le fale e aunoa ma se glucometer, ua uma ona e malamalama i ai.

E tatau ona e mulimulitai i faatonuga saʻo ina ia saʻo lelei le taunuuga:

  1. saunia tamatamailima o le lima e tasi mo se afaina i le togafitia oi latou i le ava malosi. Aʻo leʻi faia lenei mea, fufulu ma mafanafana lelei,
  2. fai se faasologa o faatinoga o tamatamailima. E mafai ona na o le sii vave o ou tamailima,
  3. faamama le nila poʻo le siʻi,
  4. tui le papa o le tamatamailima e tasi, sili atu nai lo le faasino igoa,
  5. tuu lou lima i lalo, faʻatali mo se pa'ū tele o le toto e aoina
  6. aumai lou tamatamailima i le suʻega. O le pa'ū lava ia e tatau ona paʻu i luga o le fasipepa o loʻo togafitia ma le tagata totoʻa,
  7. matau le taimi. A maeʻa le sili atu ma le 1 minute, o le taimi faʻatali tatau e faalagolago i le kamupanī o molimau, iloilo le taunuʻuga,
  8. solo ese soʻo se toto na totoe mai se fasi pepa ma se solo. Faatusatusa le lanu na atiaʻe ma le faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le paluga paluga.

I le maʻisuka ituaiga 2, o le fuaina o le suka i le tasi aso pe a uma le ala ae o se mea e manaʻomia muamua. I le maʻisuka ituaiga 1 - 4 taimi i le aso: i le taeao, pe a maeʻa taumafataga taitasi.

Urine Test Strips

E taua le iloa! Faʻafitauli i le maualuga o le suka i le gasologa o le taimi e mafai ona taʻitaʻia ai le tele o faʻamaʻi, e pei o faafitauli i le vaʻaia, paʻu ma lauulu, ulia, gangrene ma faʻamaʻi pipisi! Na aʻoaʻoina e tagata aafiaga tiga ina ia faʻamautuina a latou gaʻo fiafia ...

E mafai ona e suʻeina le kulukose e faʻaaoga ai le urine. E faʻapefea ona maua le suka o le toto i le fale e aunoa ma se masini e faʻaaoga ai molimau tutusa, matou te taʻu atu i lenei vaega.

E tatau ona e faia se suʻega faʻamaʻi ma fasi pe tusa ma le 2 taimi i le vaiaso, pe'ā uma ona 'ai i le 1.5 - 2 itula.

O fatugaʻo e aafia i le aveeseina o le sili atu o le kulukose mai le tino, o le mea lea e mafai ona faʻaaogaina i totonu o le suʻega o le urine ma isi vaʻalele.

Mo lenei metotia, o se maualuga maualuga o le kulukose e tutusa pe maualuga atu i le 10 mmol / L e taua. O lona uiga, e le talafeagai mo le maʻisuka ma le maualalo o le faasinomaga o le suka. O le auiliiliga o loʻo faia e suʻega faʻataʻitaʻi, lea e faʻaaogaina mo le suʻeina o le suka. Na o le taimi nei e te faʻaaogaina se isi vai i le sone ma le reagent - urine.

Tulafono mo le faʻavasegaina e faʻaaoga ai molimau ma faʻamalosi:

  1. faatumu le atigipusa i le taeao vevela, pe mauaina ni nai itula pe a uma ona 'ai,
  2. tuu se fasi laititi i se fagu
  3. uu le suʻega mo le 2 minute i se tulaga saʻo e aunoa ma le aveeseina mai le vai,
  4. Pe a toso ese le fasi pepa, aua le solo pe lulu le urine. O le vai e tatau ona tafe
  5. faatalitali mo le 2 minute. E amata ona fegalegaleai le tagata vaʻavaʻai ma le vai,
  6. iloilo le iʻuga e ala i le faʻatusatusaina i le mamanu.

I le maualuga, o le faia o se faʻatalanoaga i lea aso ma lea aso e le lava; saili le taimi mo lenei mea i le taeao ma le afiafi ao lei moe.

Sueina o le suāuʻu eletise

Mo tagata malolosi oe tumau i taimi, e faigofie ona taʻu pe faapefea ona fuafua le maualuga o le suka i totonu o le toto e aunoa ma se glucometer. Latou te faʻaaogaina le masini sili ona lata mai - o se gaosiga feaveaʻi.

Sini matala eletise

O se masini faaeletonika e talitutusa ma se matamata, e aunoa ma ni punctures ma ni mea e faamoemoeina, e fuafua ai le maualuga o le kulukose. E faʻaaogaina le afu o le afu mai se tagata.

O le gadget e galue i le tapulima. Fuaina o fua ile 20 minute. O le maʻisuka e tumau le kulukose i lalo o le puleaina o le uati.

Ina ia talitonu i mea fou, o masini i vailaau faafomai, ioe, e mafai ma talafeagai. Ae o le foai masani o le toto i totonu o se falesuesue masani e manaʻomia pea. O lea o le ae mautinoa mautinoa le mamā o faitauga o le tapulima lima.

O lea, pe faʻapefea ona siaki le suka i le fale e aunoa ma se glucometer? O lima nei e lima e mafai ona taʻu mai ai le maʻisuka:

Ina ia tauaofai, e le tatau ona faafesootai se fale suesue faapitoa e fuafua ai le maualuga o le suka. E tele auala ma metotia e faia ai le auʻiliʻiliga, e aunoa ma le faʻaaogaina o auaunaga a le aufaigaluega faafomaʻi. Puleaina o le kulūkose o le a fesoasoani i le saogalemu o le ola, puipuiga mai faʻalavelave.

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale e aunoa ma se glucometer?

Ina ia siaki lau suālaʻau, e te le tau asiasi atu i falemaʻe ma falemaʻi.

O le maketi faʻaonaponei e ofoina atu masini e faigofie mo le faʻaaogaina i le fale - kesi, lea o le a fesoasoani i le fuafuaina o fua o le suka.

I le faʻaopoopoga, o isi metotia e mafai ona faʻaaoga e suʻeina ai pe iai ni mea ua faʻaitiitia i le aofaʻi o kulukose i le tino.

O le a le taua o le kulukose o le toto ua manatu e masani?

O loʻo taliaina le maualuga o le maualuga o le toto toto mo tagata uma, e tusa lava po o le a le tulaga o le lalolagi, tausaga poʻo le itupa.I le taimi nei, e leai se fuainumera patino o le a atagia ai le tulaga maualuga o le maualuga o kulukose. O tulaga masani masani e eseese i tulaga na faatuina e fomai, ma faalagolago i le tulaga o le tino o le tagata.

O le kulukose o le toto masani e tatau ona iai i le va o le 3.2 i le 5.5 mmol i le lita. O ia faailoilo e avea ma masani pe a ave le toto mo le auiliiliga mai le tamailima. Suesuega o suʻesuʻega, lea e avea ai le toto vevela ma vailaau o le suʻega, faʻaaoga se faailoga faʻataʻitaʻi e leai se maualuga e sili atu nai lo le 6.1 mmol i le lita.

E tatau ona maitauina, mo tamaiti laiti, o se tulafono, o fuainumera patino e le o faavaeina, o le a avea ma masani.

O le mea moni, o tamaiti ei lalo ifo o le tolu tausaga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona i ai ni faʻamalologa le lelei ma maua se uiga e pei o le galu - pe faʻaitiitia pe faateleina.

O le mafuaʻaga lena, o suʻesuʻega suʻesuʻe e suʻesuʻe ai le masani o le suka o le toto i totonu o se pepe e seasea ona tupu, talu ai e le mafai ona faʻaalia le faʻamaonia ma le faʻamaoniaina o faamatalaga.

Faatasi ai ma le matua, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona siitia tele i tagata eseese. O se mea uiga ese ua manatu e matua masani lava ma e le tatau ona mafua ai se siama o soo se faʻamaʻi.

I le taimi nei, o le toto glucose masani mo alii ma tamaitai o vaitausaga eseese o loʻo faʻavae i le tulaga o loʻo i lalo:

  1. Tamaiti e tolu i le ono tausaga - o faʻataʻitaʻiga masani o le toto suʻeina e tatau ona iai i le va o le 3.3 i le 5.4 mmol i le lita. O taunuuga tutusa o se suʻega toto e tatau ona maua mai i le tamaitiiti mai le ono i le sefulutasi tausaga. I le taimi o le talavou, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e mafai ona siitia maualuga, ona o le tuputupu ae o le tino atoa.
  2. O le tausaga talavou, lea e aofia ai se vaitaimi mai le sefulutasi i le sefulufa tausaga, o le aofaiga masani o le suka i totonu o le toto e tatau ona mai le 3.3 i le 5.6 mmol i le lita.
  3. O le afa matua o le faitau aofai (mai le sefulufa i le onosefulu tausaga) e tatau ona i ai maualuga maualuga o le toto suka e le sili atu i le faailoga o le 5.9 mmol i le lita.

O tagata o le litaea o le matutua e mafai ona mafua i se vaega faapitoa, talu ai o loʻo faʻaalia mai i latou i ni mea sese mai faʻamaumauga faʻatulafonoina. E faʻatatau i le tulaga lautele o le soifua maloloina o tagata, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona faʻaalia ai le tele o taunuʻuga, ae ia manatu e masani.

I le faʻaopoopoga, o le maualuga o le suka o le toto i tamaʻitaʻi maʻitaga ma tamaitai i le vaitaimi muamua ae maualuga, e sili atu ona maualuga nai lo tulaga masani.

O lenei tulaga e le o faailoa mai ai le i ai o togafitiga, ae o le taunuuga o suiga o le hormonal e tupu i totonu o le tino.

E faʻapefea ona faia le sampling samples e fuafua ai le kulūkose toto i le fale suesue?

Ina ia mafai e le glycemia ona i ai pea i totonu o tulafono faavae, e tatau, muamua lava, le pulea o ona malosiaga.

O suālaʻau toto e siakiina i le fale suesue. I le avea ai o se tulafono, o le faʻataʻitaʻiga o se tuufaatasiga o toto vevela mo le auiliiliga.

O le tulafono faavae lea e mulimulitaia le toto mai se vein e tuuina mai i le taeao, ma o taimi uma i luga o se manava gaogao.

E le gata i lea, ina ia maua ai nisi faʻamaumauga e sili atu ona faʻatuatuaina, e fautuaina e tausisi i tulaga nei:

  • o le meaʻai mulimuli i le afiafi o le suʻega e tatau ona faia e le muamua atu nai lo le sefulu itula,
  • tulaga atuatuvale ma le malosi o le lagona o le faateleina o le toto suka e tatau ona aloese,
  • E le fautuaina le inuina o le ava i ni nai aso ao lei faia le auiliiliga,
  • meaai e tatau ona masani ai mo se tagata i le vaiaso mulimuli ao lei amataina le toto.

O le faʻamanuiaina o meaai ma meaʻai e faʻataunuʻuina ai taunuuga, e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

E le gata i lea, i nisi tulaga, e ono manaʻomia se isi faʻaopoopoga, lea e aofia ai le aoina o le toto vevela pe'ā uma ona inu le vai i le kulukose mama.

O le siakiina o le maualuga o le suka i le fale i aso taʻitasi e talafeagai mo tagata o loʻo i ai le maʻisuka.

O lenei mea e mafai ai ei latou ona suʻeina osofaʻi ma faʻalavelave, faʻapea foʻi ma fetuunaiga o fua o vailaʻau faʻasaina ua fautuaina.

Fuaina o le kulukose e faʻaaoga ai masini faʻapitoa toto

O tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le mataʻituina pea o suiga i le suka o le toto.

O le suālaʻau toto e manaʻomia i le fale suesue.

I le leai o se tomai e fuafua ai le maualuga o le suka i totonu o le toto i tulaga o suʻesuʻega, e mafai ona e faʻaaogaina masini feaveaʻi - kiliva.

O le faʻatinoga o faʻalautelega e manaʻomia ai le toto sampling i le tele o taimi i le aso:

  1. I le taeao i luga o se manava gaogao.
  2. O nisi taimi pe a uma le taumafataga autu.
  3. Ae leʻi alu i le moega.

Ina ia faia se suʻesuʻega faapena i le fale, e tatau ona e faʻatau se masini faapitoa - o se glucometer. O ia ituaiga masini e mafai ai ona e fuaina faailoga talafeagai e aunoa ma le asiasi i le falemaʻi.

O faʻatusa faʻaonaponei o galuega eseese e faʻalagolago i le faʻataʻitaʻiga ma le gaosimea. I le avea ai o se tulafono, e faʻatau atu foi e le pusa fasi pepa talafeagai, faʻapea foʻi ma se mea e gaosia ai tamatamai lima.

E faigofie tele le fuaina o le maualuga o le suka i le glucometer, pe afai e te mulimuli i tulafono ma fautuaga.

E iai foi le tele o faʻamatalaga vitio o le a fesoasoani e oʻo lava i se mea fou e feagai ma se ituaiga o galuega.

Fautuaga ma tulafono e tatau ona mataituina i le taimi o le auiliiliga:

  • fufuluina lima i se fasimoli (poʻo isi vailaau faʻamaʻi) ma solo solo,
  • faʻapipiʻi se fasimea faʻapitoa i le mita,
  • o le nofoaga o puncture (e pei o se tulafono, o tamatamai lima e faʻaaoga) togafitia ma se visepisi,
  • faia se punoga mo le aoina o mea suʻesuʻe - toto.

Ina ia faʻaitiitia le lagona o le le faʻavauvau ma faʻaitiitia ai le tiga, e tatau ona e faamuamua le tamatamailima. E tatau ona faʻataunuʻuina le nofoaga pusa i le ogatotonu, ae i le itu. Mai lea taimi i lea taimi, sui tamatamai lima i luga o le lima, ae le faʻaaogaina le lima matua ma le tamatamailima.

Mo le fuafuaina o le maualuga o le suka, faʻaaoga le toto i le suʻega o le suʻega ma faʻatali mo taunuʻuga i le mata o le mita. O le tele o taimi, o le taimi faʻatulagaina e mai i le sefululima i le tolu sekone.

I le avea ai o se tulafono, o tagata maʻi e maua i le maʻisuka e tatau ona siakiina a latou kulūkose i le tele o taimi i le aso. O le mafuaʻaga lea, o mamanu faʻaonaponei faʻaonaponei ua fuafuaina e faʻaaogaina toto e le gata mai tamatamailima, ae mai isi nofoaga uma, e pei o le matau poʻo le ogavae.

Fuataga o faailo i le fale e aunoa ma le totoina o le toto

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale e aunoa ma se glucometer?

I aso nei, e le mafai ona fuafua le faʻatinoga saʻo e aunoa ma ni masini faapitoa.

E tatau ona maitauina o le osofaʻi laʻititi o le a le o faʻatasi ma faʻailoga faʻailoa.

O faʻamatalaga nei e mafai ona taʻu mai ai se maualuga tele o le maualuga ole kulukose o le toto:

  1. Lagona le vaivai ma le vaivai.
  2. Paʻu mataʻutia i le gutu, eo faatasi ma le fiainu. I le maualuga o le kulūkose, e mafai e se tagata ona inu seʻia oo i le lima lita o le vai i le aso.
  3. O le uunaiga i le urinate o le a faateleina, aemaise i le po.

I aso nei, o loʻo i ai mea faʻapitoa e mafai ai ona e fuafuaina le maualuga o le kulukose. E le gata i lea, o ia masini e fua ai le toto suka e aunoa ma le totoina o le toto. Ole maualuga o le kulukose o le toto e pei ona taua i lalo:

  1. O le masini Omelon e mafai ai ona e siaki le toto mo le suka e ala i le faʻatusatusaina o le toto ma le fua o le fatu o le tagata. E le mafai ona faʻamasino le saʻo maualuga o le masini, e pei ona masani ona feteenaʻi le iloiloga e le aufaipisinisi. O sea glucometer e mafai ona faʻaaogaina e fuafua ai fua o le kulukose i tagata gasegase e pei o le maʻisuka ituaiga 2. E le gata i lea, e matua le talafeagai mo tagata gasegase e iai le ituaiga o togafitiga o le insulin.
  2. GluсoTrack o se mita e le o osofaia le kulukose o le ituaiga Europa, lea e galue e tusa ai ma le tolu-mataupu faavae-electromagnetic, ultrasonic, thermal. I foliga vaaia e foliga mai o se lipine taliga. O ia ituaiga masini e faʻaalia ai le saʻo saʻo, ae e le taugofie.

E le gata i lea, o siaki kulukose o le toto e siakiina e faʻaaoga ai faʻataʻitaʻiga faapitoa. Ina ia iloa faailoga talafeagai, e le o le toto o le tagata maʻi o loʻo faʻaaogaina, ae o le faʻavave. O le taʻiala o le faʻaaogaina o ia fasi pepa, o le suʻega o le suʻega, oʻo i le suʻega, o loʻo faaalia ai le maualuga o le suka.

O faʻataʻitaʻiga e ufiufi ma ni mea faʻapitoa, lea e suia ai la latou lanu i se paolo e faalagolago i le aofaʻi o kulukose i totonu o le toto. E tatau ona maitauina o fasi fuamini e faʻaleleia ai faʻamalosi e mafai ona iloa ai mea e le masani ai pe afai o le sili atu o le suka e sili atu i le sefulu miliumini i le lita.

O le mea lea, afai e le ausia e le faitau glucose lenei faailoga, o le maualuga o le suka o le suka e le mafai ona iloa i le urine.

O le mafuaʻaga lea, o faʻataʻitaʻiga sili ona saʻo e mafai ona maua naʻo luga o masini e faʻaaoga ai le toto o le tagata maʻi e fai ma suʻega suʻega. E naʻo le tulaga lenei e mafai ona tatou faʻamasinoina le moni o faʻamatalaga na mauaina ma lo latou saʻo.

O se tagata atamai i le vitio i lenei tusiga o le a talanoa e uiga i metotia mo le fuafuaina o maualuga o le suka.

Faʻailoa lau suka pe filifili se kenera mo fautuaga. Suʻeina. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua. Faʻaalia. Sailiga. Le maua.

Suauu toto

O maʻisuka uma e iloa le taua o le faatumauina o le kulukose toto. O le masani o le 3.2 ma le 5.5 mmol / l. Afai o le maualuga o le suka e tusa lava pe sili atu le maualuga, ona mafai lea ona tatou talanoa e uiga i le setete. Afai o le faailoga e sili atu i luga o le 7 mmol / l, ona mafai loa lea ona tatou talanoa e uiga i le maʻisuka. O nei faailoilo ua tuʻuina atu mo le siaki i le taeao, i luga o se manava gaogao.

I tamaiti ei lalo ifo o le 1 masina le matua, o le maualuga o le kulukose e mai le 2.4 i le 4.4 mmol / L. I le va o vaitausaga 60 ma le 90, o le maualuga o le suka i le va o le 4.6 ma le 6.4 e manatu e masani.

A maeʻa ona 'ai, o le kulūkose e mafai ona oʻo i le 7.8, ae a mavae ni nai itula e tatau ona toe foʻi i le masani. O faʻatulagaga o loʻo i luga e tutusa lelei lava mo tagata o soo se matua ma mo suʻega e maua mai le toto mai le tamatamailima.

Pe a ave le toto mai se vein, e mafai ona faateleina le kulukose i le 6.1 mmol / L.

Faʻasologa o fuataga

E faapefea ona siaki le suka o le toto? O le auala pito sili ona faigofie ma taugofie o le faʻaaoga lea o se glucometer. I lenei tulaga, e faia se pupuʻu ma se lancetini faapitoa (o se fagu laʻitiiti ma manifinifi). O le taunuuga o le toto e mafua mai i le pipisi e faʻaaoga i le laasaga o le suʻega. Ona tuu lea o le fasipepa i se masini faapitoa, lea e maua ai iuga.

O aso nei o loʻo i ai se lautele lautele o glucometers. O nisi o faʻataʻitaʻiga e mafai ona faʻaalia le iʻuga, o isi pe a uma ona faʻaulu le faleoloa faamatalaga mo se taimi umi e suʻe ai oso i le suka toto i luga o se vaitaimi. Ma o nisi faʻataʻitaʻiga e mafai lava ona faia ni ata vaaia i foliga o kalafi ma laulau.

E toetoe lava o soo se glucometer o lenei ituaiga e mafai ona faʻatau i se falemaʻi masani.

Suiga

E faʻapefea ona siakiina le suka i le fale, pe a le toe mafai ona tui se tamaʻi lima? E i ai ni faʻataʻitaʻiga e mafai ai e le toto sampling mai nofoaga e ese mai i vae (tamatamailima). E mafai ona avea ma tauau poʻo se muaʻi lima, o le suilapalapa, poʻo le faʻavae foi o le lima matua.

Ae peitai, e taua le manatuaina o tamatamailima e vave gaoioi le toto i le vave e ono mafai ai ona sui suiga o le tino ma suia i le kulūkose. O le mea lea, pe a ave le toto i isi nofoaga, o le a mafai ona ese siʻosiʻesega mai mea na maua mai tamatamailima.

E le gata i lea, o ia ituaiga masini e iai se isi tulaga lamatia: latou te le aʻafia i le pito i luga o le tamatamailima, o le maʻi o loʻo i ai faʻamaoniga o le hypoglycemia. O le mea lea, o glucometers o lenei ituaiga e le o lauiloa.

Mea masini laser

O lenei mea fou faatoa maua i le pateni i le 1998. Ua faamaonia e le Food and Drug Administration (FDA). O le fatu o le masini, o se moli uila e paʻu i totonu o le paʻu, susunuina, o se taunuuga, e le o lagona e le maʻi le lagona le toʻa.

E mafai faapefea ona siaki le suka i le fale ma e mafai ona faʻatau se masini laser i lo tatou atunuu? I tua i le 2015, i le Laser Photonics-2015 faaaliga, na tuuina atu e le kamupani Rusia NSL i le tagata e faatauina atu i le fale le laser perforator, lea, e faaopoopo atu i le masani ai toto i le fale, e mafai ai ona e iloiloina le maualuga o le suka.

O le masini e na o le 100 kalama, o lona uiga, e talafeagai mo femalagaaiga, o loʻo i ai se pitonuʻu ua fausiaina e mafai ai ona oʻo atu i le 100 punctures. "Manua o le" Laser "e sili atu le vave faʻamalolo, ma o le aʻafiaga o faʻamaʻi e faʻaitiitia i le toetoe lava leai.

FreeStyle Libre System

E faʻapefea ona siaki lou toto suka? O le mea moni, ou te manaʻo e fai ni nai punctures. E leʻi leva talu ai, ma sili atu i Ianuari o lenei tausaga, o le Kamupani Amerika o Abbott na aloaia aloaia ma tuʻuina atu se faʻaauau pea le siakiina o le aufaigaluega i tagata Rusia.

O le masini e aofia ai vaega e lua:

  • o se mea e iloa ai o loʻo faʻaoʻo i luga o le lima,
  • tagata e taliaina.

O le fatuga o le masini o le masini poʻo le faʻaauau e siaki le maualuga o le kulukose e iloa ai iuga, e tatau lava ona e aumaia le tagata e taliaina i le masini ma vaai iuga i le mataʻituina.

O faʻamaumauga uma e teuina mo le 90 aso, o lona uiga, e mafai ona e faʻavasegaina le faʻaogaina. O le masini lava ia i luga o le lima e mafai ona ofuina e aunoa ma le alu ese mo le 14 aso.

Laʻau insulin

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto e aunoa ma se glucometer? O se fofo lelei mo tamaiti o se pancreas faʻamalosi, po o le pamu o le insulin ma se faiga e faʻaauau ai le mataʻituina o kulūkose. Muamua i le maketi mo ia ituaiga masini o le MiniMed 670G.

O le aano o le masini e iai lona masini faʻapipiʻiina se nila, o loʻo faʻafefiloi i lalo o le paʻu ma faʻapipiʻiina i luga o se mea faapipii. O le vaega lona lua o le masini o loʻo tuʻuina atu i le tulaga o se tamai taga, lea e faʻapipiʻi i le fusi. O le ato o loʻo i ai se pusi e faʻaofi i totonu o le tino. A o tulaʻi le kulūkose, e ulu atu le insulin i le tino. O gaioiga uma lava e faʻaaogaina uma lava, ae o loʻo i ai se tasi toe foʻi: e tatau ona e faʻavasega le masini i le 12 itula ma, ioe, toe faʻatumu le taga i le inisalini.

Gaucometer Bracelets

E faʻapefea ona siaki le suka o le toto ma se glucometer? I aso nei o loʻo i ai ni auala fou, e fai ma faʻatautau.

O se tasi o faʻataʻitaʻiga taʻutaʻua o le faʻatalanoaga a Glucowatch, o se faatosinaga faatosina, o le mea lea e manaʻomia ai i tagata talavou. E tusa ai ma le gaosiga, o le saʻo ole masini e 94%. O se taulima e tuʻuina i lou lima ma e pei o se uati, e mafai ona siaki le kulūkose i le 20 minute. Ae peitai, e le o le toto lea e auiliiliina, ae o le vevela secretions, ma o faʻamatalaga uma e alu i se masini faʻatonuina, mo se faʻataʻitaʻiga, o se atamai. Faʻapipiʻi i luga o le port port.

Vaʻaia le toto toto faʻafuaseʻi

Sa maua foi e le au atamamai Rusia se mea manaia - o se tonometa ma se glucometer e le ovavave i se seti se tasi. E faʻapefea ona siakiina le suka toto i se masini faapena?

Muamua, o le tagata maʻi e afifiina lona lima i luga o le puluipu, pamu i le ea, e pei ona faia i le fuaina o le toto. O faʻamaumauga na maua na lafoina i le mata LCD. E tusa ai ma le au fatuga, i le faagasologa o le tuʻiina o pululima lima i totonu o veins transmit signals i le ea. O le tagata e taʻua o le atamai atamai e faaliliuina ai nei masini i eletise, ma e faitauina e le tagata e pulea le microscopic. Ma talu ai o le kulukose o se mea malosi, o le leo o le vaa e suia tele pe afai e tulaʻi pe pa'ū le suka.

O loʻo faʻamautinoa e le kamupanī e faʻapea, o le maʻisuka insipidus, o le iuga e toetoe lava 100%, pe a tatou talanoa e uiga i tagata gasegase o loʻo faia insulin, o le avanoa e maua ai faʻamaumauga sao e 70%. O le mea moni, o loʻo i ai pea ni tapulaa faʻaletonu, mo se faʻataʻitaʻiga, o le masini e le o faʻamaonia faʻamatalaga saʻo pe afai ei ai se tagata o loʻo i ai le arrhythmia.

"Symphony tCGM"

O lenei masini ua mamanuina ina ia ofuina i le fusi, i totonu o le manava. E faʻapefea ona siakiina le suka toto ma se masini? O le taua o le galuega o le fua o le maualuga o le maualuga o le suka, o lona uiga o le mauaina o faʻamatalaga e ala i le paʻu. Ae ui i lea, ao le i uuina le masini e tatau ona e saunia le paʻu. Ina ia faia lenei mea, e te manaʻomia le "SkinPrep Prelude", lea e mafai ona taʻua o le ituaiga o epilator, ae naʻo le aveesea o le microscopic layer of the skin, pe tusa o le 0.01 mm. O le faʻatinoga e mafai ai e oe ona maua faʻamatalaga sili atu.

O se masini e faʻapipiʻi i le nofoaga faʻamamaina, lea e fuafua ai le maualuga o le kulukose i totonu o le tino pala. E maua uma faʻamatalaga i se telefoni po o isi masini faʻaopoopoina.

E tusa ai ma le gaosiga, o le saʻo ole masini e 94.4%.

O lenei metotia e talia foi mo le faʻaaogaina o le fale. E faʻapefea ona siakiina le suka o le toto ma se suʻega? E pei ona latou fai mai, e faigofie ona faʻataʻitaʻi i luga o se faʻataʻitaʻiga ma siaki faʻamatalaga i le laulau, lea e aofia ai i taimi uma.

Auala e fuafua ai le kulukose pe afai e leai ni masini

Afai e leʻi faʻafuaseʻi ona leai ni suʻega i le fale ma e leai se nofoaga lata ane e mafai ona e siakiina ai lou suka suka, e tatau ona e faʻamalamalamaina lou tulaga. O nisi o faʻamaoniga e ono faʻamaonia ai le faateleina o le kulukose toto, e aofia ai:

  • mafatia i le galala ma le urination (e aofia ai le po),
  • vevela paʻu
  • malosi malosi
  • vaivai ma le le fiafia,
  • faʻaleagaina
  • gaogao i vae pito i lalo (tamai povi),

Ae ui i lea, o nei faailoga o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le faafitauli, ae afai e maua le maʻi, ona faʻamaualuga lea, e mafai ona matauina mea nei:

  • vili
  • vevela paʻu
  • toesea o lauulu i luga o pito ma le tuputupu ae tutusa i foliga,
  • o foliga mai o xanthomas, o lona uiga, laʻitiiti laʻitiiti samasama,
  • i le tane, o le fulafula o le omikulu, e mafai ona tupu, faatasi ai ma le masani ona fai.

I le faaiuga

E faʻapefea ona siaki le toto mo le suka? Muamua lava, o le taimi o le toto sampling e fuafuaina e faʻatatau i faʻamaumauga taʻitasi, lea e tatau ona fuafuaina e le fomaʻi. Faʻalagolago i le masini filifilia, e tatau ona e suʻesuʻe ma le totoa i faatonuga mo lona faʻaaogaina ma ia mulimulitai i ai. E tatau foi ona manatuaina pe a maeʻa le feusuaiga i le po i le taeao, e pei o le tulafono, o le kulukose e masani lava, atonu e le mafai ona taʻuina atu i lenei falemai.

Aʻo leʻi faʻaaogaina le mita, e tatau ona e filifilia se nofoaga pupuʻu ma mulumulu lelei, e mafai ona e togafitia i se vai inu. E tatau foi ona e iloa o le maʻisuka e masani ona maua i tagata o le aiga e tasi. O le mea lea, afai o matua poʻo le itiiti ifo ma le tasi oi latou o le maʻisuka, ona tatau lea ona mataituina le soifua maloloina o le tamaititi mai le fanau mai ma mea uma e ono mafai ona taofia ai le atinaʻe o le maʻi.

Tuua Lau Faamatalaga