Meaʻai mo le maʻisuka: o se lisi o meaai faatagaina ma faʻasaina mo le toto maualuga

O le ola ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua e faʻamalosia ai le tagata maʻi e mulimulitai i tulafono e puipuia ai le oso i le suka suka. E taua le auai i togafitiga faafomaʻi i aso uma, lea e poloka ai le mamafa o le tupe maua, o maʻi suka e mafua ona o faaletonu o le tino, o le a fesoasoani foi i le tino e gaosia ai le kulukose.

O le ki i le soifua maloloina ma le puleaina o faailoilo uma o mea lelei ia, e tatau ona fuafua e tusa ai ma le faasologa o fuainumera o oloa ma tulafono o latou togafitiga vevela.

E le o meaʻai uma e mafai ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka, e faʻaaogaina foi i fualaau faisua ma fualaʻau, o nisi o ia mea e mafai ona faʻatagaina, ae i ni mea laiti. I le maualuga maualuga o le suka, e tatau ona e vavaeese meaʻai ma gaʻo faʻamalosi tino faigofie, o lona uiga, oi latou o loʻo i ai se faasinomaga maualuga. O le a latou faʻaosoosoina le oso i luga o le toto suka ma mafua ai ona maua le hyperglycemia, lea e aofia ai le faateleina o le tui ole inisalini tui.

O le mafuaʻaga lea e taua ai le suʻesuʻeina o meaʻai e mafai ona 'aina faʻatasi ma le faateleina o le toto suka, o le lisi o le a talanoaina i lalo, o le a le mea e manaomia ai le vevela ma o le a le uiga o le GI.

Glycemic index - o le a lea mea

O le fuaitau fuainumera o le faasinomaga e faasino i le fua o le vaevaeina o le suka i totonu o le toto ma o latou aafiaga tuusao i luga o le kulukose. A oʻo mai se mea taumafa ma le maualuga maualuga (GI) i le tino, ua amata ona faʻavaveina lona faasili faasili, ma faʻaleagaina ai le tulaga o le soifua maloloina o le maʻisuka, lea e faatoa mafai ona faʻaleleia i se isi faʻaopoopoga o le inisalini puupuu.

Ina ia tumau pea le maualuga o le suka, e tatau ona e filifilia meaai ma maualalo GI, o nisi taimi ma le GI ave, ma e leai se mea e tatau ona e 'ai ai meaai ma le maualuga o le faasinomaga. Ae o a faailoga e manatu e masani ai? O le lisi lenei o le vaevaega o le GI:

  • Mai le 0 i le 50 iunite - o se mea maualalo maualalo,
  • Mai le 50 i le 70 iunite - o se fuainumera,
  • Mai le 70 ma le maualuga, o le UNIT e maualuga.

I le faaopoopo atu i le lisi, lea e aofia ai se lisi o oloa faatagaina, e tatau ona e amanaʻia tulafono o la latou togafitiga vevela. O le mea moni, pe a fufulu pe taʻe faʻatasi ma le faʻaopoopoga o se aofaiga tele o le suauʻu manogi, o le GI o oloa faʻatagaina e maualuga lona taua.

E mafai ona e gaosia meaʻai i auala nei:

  1. Laʻau
  2. I totonu o le microwave
  3. I se multicolo, o le "tineia" mode,
  4. Mo se ulugalii
  5. Uu ma se laumei o fualaau faisua,
  6. Grill bake.

Aua le manatu o meaai o le maʻisuka e faigofie tele i filifiliga, aua o le lisi faatagaina e aofia ai fualaʻau, fualaau faisua ma meaola o manu e tatau ona i ai i taumafa i aso taitasi.

Mai meaai talafeagai e mafai ona e kukaina ni ipu eseese - salakeke, ipu faʻalavelave faʻafefiloi, masini, curd souffle ma e oʻo lava i meaʻai.

Meaola Manu

Meaʻai o meaola e tupuga mai o se punavai taua o le malosi mo le aso atoa. E aofia ai meaʻai, mea faʻatau, fuamoa, susu ma susu susu.

A e ai le aano o manu mai le lisi faatagaina, e tatau lava ona e aveeseina le paʻu ma gaʻo mai ia mea, e leai se mea aoga, naʻo le cholesterol e afaina ai le tino.

O fualaau vela ua faatagaina i le maʻisuka i soo se ituaiga, o le GI o le isu o le 50 PIECES, ma o le polotini e 48 PIECES, o le alauni faatagaina o aso taitasi e tasi le fuamoa. I le auala, o loʻo aofia ai le tele o le cholesterol. E mafai ona faʻaaogaina laumei mo le kukaina o paluga ma le minu.

Mai aano o manu e aoga le taofi o filifiliga ile:

  1. Chicken - GI o le 0 PIECES,
  2. Rabbit - GI o le 0 PIECES,
  3. Ofe ate - GI e tutusa ma 35 PIECES,
  4. Turkey - GI 0,
  5. Ofagaf - GI 0.

O nei oloa e maua ai le maualuga o le suka e le mafua ai ona tulaʻi, ae faʻaleleia ai le tino ma elemene talafeagai ma vitamini, o lea e mafai ai ona e kuka, mo se faʻataʻitaʻiga, cutlets chicken mo le maʻisuka ituaiga 2.

O mea gaosi susu ma susu susu e aofia ai le tele o le calcium ma e lelei mo se taumafataga malamalama. O le lisi lenei o latou:

  • Milu - 30 PIECES,
  • Leai le yogurt - 35 PIECES,
  • Kefir - 15 iunite,
  • Fatisi e leai se tino - 30 vaega,
  • Susu susu - 25 iunite.

Mai le kuka siʻi, e mafai ona e kuka ituaiga uma o meaʻai mama ma 'ai mo le' aiga o le taeao, faaopoopo i fua. O le tasi lea oi latou - oe manaʻomia 200 grams o le siʻisiʻi gaʻo susu, tasi fuamoa, 50 kalama o le faʻafefiloi o fualaau mamago (apricot ma fig) mama, o lenamon i luga o le pito o se naifi, ma le suamalie pe a manaʻomia.

E faʻafefiloi le vaovao ma fuamoa ma fualaau mamago, muai fufulu i le vai inu mo le 20 minute. Paʻu le masini i se mea faʻaleleia seʻia oʻo ina mauaina se tutusa tutusa. A maeʻa ona faʻafeiloaʻi i se polioliki ma tuʻu i totonu o le microwave mo le 15 minute. A maeʻa le taimi lenei, faʻafeiloaʻi le mumu maeʻa i le ipu ma fufulu i le kinamona.

O le lisi lenei o meaʻai e le mafai ona faʻaumatia i se taumafataga i aso uma:

  1. Curd - 70 PIECES,
  2. Beef Strogan - 56 PIECES,
  3. Keoli kulimi - 56 iunite,
  4. Pulu - 55 PIECES.

Ma le isi, i lalo o le faasaina o iʻa gaʻo ma aano o manu - puaa, tamai mamoe, gaʻo.

I soo se ituaiga o maʻisuka, e masani ona mafaufau ai tagata gasegase pe o le a le meaʻai e 'ai ona o le le faateleina o le suka suka? I lenei tulaga, o le filifiliga e matua lautele lava, o le tulafono faavae e le o le taamilosaga i le itu o ipu ma le pata ma aua le inu susu oloa, aua o lenei mea e faateleina ai le lamatiaga o le oso i totonu o le kulukose toto.

O Porridge e tatau ona aofia ai i taumafa i aso uma, e fuafua i le faʻatusatusaga - o le tasi o le a tuʻuina atu le 4 sipuni punetini o faʻatoʻaga mata. ona o le maualuga o meaʻai o fiva, o cereals e fesoasoani i le faʻamautuina o le gastrointestinal tract.

Laʻau faʻatagaina i se faʻamaumauga maualalo maualalo:

  • Maea aisa - 40 PIECES,
  • Buckwheat - 50 PIECES,
  • Perlovka - 22 iunite,
  • Brown (lanu enaena) araisa - 45 PIECES.

O Barley ma buckwheat ei ai le maualuga o meaʻai o vitamini ma elemene taua, o lea la e tatau ona ola ai nei fatulaʻau e lua i le taumafa a se tagata maʻi i le maʻisuka.

Mea Lapataia Maualuga:

  • Rice - 70 PIECES,
  • Semolina porridge - 70 VAEGA:
  • Oatmeal - 66 PIECES.

E taua tele o le oatmeal, ground into flour (oatmeal), ei ai se faʻamaumauga maualalo maualalo.

O le faʻaaogaina o fualaʻau 'aina e faatagaina i le tele o le aofaiga, ioe, oi latou o loʻo i luga o le lisi. Ae o loʻo i ai ni faʻalavelave. O se faataitaiga manino o lenei mea o kāloti. E mafai ona 'aina faʻatasi (GI = 35 PIECES), ae i le mea e fufulu o loʻo i ai se faailoga sili atu nai lo le maualuga (GI = 70 PIECES). Ina ia faʻaitiitia lona faʻamaufaʻailoga ua afaina, e tatau ona faʻapipiʻi kātiti i ni fasi pepa tetele, puree i lalo o se faʻatagaina mautu.

O paluga pateta ua i ai le GI o le 65 PIECES, ma le pateta pateta o le 90 PIECES, ona o lo latou taumafa i meaai, o le maualuga o le suka o le toto o le a vave ona faateleina. Ae afai e le mafai ona e taliaina le leai o pateta i le taumafataga, e fautuaina e teu i totonu o le vai malulu e faʻaitiitia ai le GI - o le mea lea o le a tuʻu ai le malosi sili atu.

O loʻo i lalo se lisi o oloa faʻatagaina e faʻatatau i luga o latou faasino igoa:

  1. Broccoli - 10 PIECES,
  2. Onion - 10 VAEGA,
  3. Kukama - 10ED,
  4. Green tio 10 PIECES,
  5. Laʻau mumu - 15 PEPA,
  6. Paʻu lanu paepae - 15 PIECES,
  7. Olive Green - 15 iunite,
  8. Falufaila - 15,
  9. Garlic - 20 PEPA,
  10. Tomato - 15 iunite.

Mai fualaau faisua e le gata o sapalai ua saunia, ae faapena foi isi ipu i totonu o se uʻu ma le kuka. E mafai ona avea lenei mea ma meaʻai tele mo aano o manu ma iʻa. Lagona le saoloto e faʻapipiʻi fualaau faisua eseese - i lenei tulaga, e leai ni tapulaa mo le maʻisuka.

E mafai ona faia fualaau mai meaʻai fualaʻau, e sili le tomato - o loʻo i ai le tele o vitamini ma minerale aoga, ae o fualaau suamalie e matua faasaina.

I le tulaga o le tuusaunoaga, e mafai ona e inu 70 ml o le sua, ma faʻamaʻi muamua i le vai, i se vaega o le tasi i le tolu.

O fua e taua tele i le taumafa o le maʻisuka, ona e aofia ai le tele o vitamini ma fiber, lea e fesoasoani e aveese ai toxins mai le tino, ma faatelevaveina le faagasologa o le gaʻo ma gaʻo gaʻo.

O le taumafaina i aso uma o fualaau aina e mafai ona oʻo atu i le tasi vaetolu o le aofaʻi o meaʻai. Ae afai e te tuuina atu le fiafia i meaai suamalie ma inu, e mafai ona faateleina le fua o le aso o lo latou taumafa.

O le tele o vitamini o loʻo maua foi i totonu o le vao. O se vai inu malosi e faia mai le tangerine peels. Mo se tasi o auʻaunaga, e te manaʻomia ni teaseti se lua o le fasi kuka, lea e tumu i le 200 ml o le vai kuka ma tuʻuina mo le lima minute. O le tea tangerine o le a faʻaleleia ai le malosi o le tino i faʻamaʻi ma faʻamafanafana ai le tino o le tino.

Mai fua, o mea nei e faatagaina:

  • Blackcurrant - 15 PIECES,
  • Lemon - 20 iunite,
  • Fualaʻau - 22 PIECES,
  • Cherry - 22 PIECES,
  • Pameka - 35 iunite,
  • Plum - 25 PIECES,
  • Pear - 35 iunite,
  • Olati mago - 30 PIECES,
  • Apia - 30 PIECES,
  • Olati mago - 30 PIECES,
  • Cherry plum - 25 iunite,
  • Orange - 30 PIECES,
  • Peach - 35 iunite,
  • Raspberries - 30 iunite.

E sili atu ona lelei le 'aina o fualaau aina mo le taeao o le taeao, talu ai o loʻo i ai pea le kulukose ma e manaʻomia e le tino le gaioiga faʻapitoa mo lona faʻaaogaina lelei. O se taumafataga tele o le taeao o se salati suamalie e faʻaogaina i le yogurt e le o fafagaina poo le kefir.

E mafai ona e faʻaaoga teuteu o fualaau mamago - o lenei mea o le a fesoasoani e faʻaleleia ai le tino o le tino ma faʻamaonia ai le gaioiga o le gastrointestinal tract. Ina ia saunia se vaega i aso uma o le decoction, o le ae manaomia se paluga o le 50 kalama o fualaau mamago (apricots mago, vine, laumei) - o nei mea uma ua sasaa atu i le 300 ml o vai inu ma tuu mo le itiiti ifo ma le 10 minute.

O se tasi o filifiliga mo fuamata aina:

  1. Penegranate grains - 15 fasi vaega,
  2. Tasi le lanumeamata lanumeamata
  3. Half o se moli
  4. Tolu paʻu maualuluga olo,
  5. 200 ml o yogurt e le o fafagaina poo le kefir.

Otioti le fualaau i totonu o ni poloka tetele, faaopoopo le rimoni ma 200 ml o yogurt e le o nifo. E sili atu le le kukaina o se taeao taeao ao le i faʻaaogaina ina ia faʻasaoina le tau atoa o oloa.

O vine, e tusa lava pe maua mai i fualaau aina e maualalo le faasinomaga o fualaau oona, ei ai se aafiaga malosi i le suka o le toto. O nei mea uma ua faʻamatalaina manino - e leai se fiva i sua.

Polokalama eletise

O le faagasologa o le taumafaina o meaai e tatau foi ona faia e tusa ai ma se polokalame faapitoa. O lea la, o meaai e tatau ona vaevaeina, i ni vaega laiti, 5-6 taimi i le aso, ma tutusa vavao, sili i le taimi e tasi. E talafeagai lenei mea ina ia mafai ai e le paʻu ona sauni mo le faʻamalositino ma ia taumafai e maua le inisalini o le hormone i se tulaga sili atu (e aofia i le ituaiga lona lua o le maʻisuka).

O se maʻi maʻi suka e manaomia le faʻaaogaina o le vai pe tusa ma le lua lita i le aso, ae e mafai ona e faʻatatauina le aofaiga o loʻo manaʻomia e tusa ai ma calorie e 'ai i le aso, o lona uiga e tasi le kalori e tutusa ma le tasi le mililita o le vai.

Soʻo se oloa e leʻi faʻamatalaina e le endocrinologist e faʻatagaina ona 'aina pe a uma ona feutagai ma le fomaʻi.

Faatasi ai ma ia ituaiga o siama e pei o le maʻisuka, o le tagata gasegase e na o se mea e tatau ona avea ma tagata e gafa ma amio pulea ina ia mafai ai ona pulea le maualuga o le suka i totonu o le toto ae le o le faaosoosoina o lana osooso le lelei.

I le vitio i lenei tusiga, o le a faʻaauau pea e le fomaʻi le autu o le aʻafiaga o meaai i luga o le suka o le toto.

O ai o loʻo lamatia

O le atinaʻeina o le maʻisuka e faafaigofie e:

  • Tulaga faigata, neurosis.
  • Le mativa po o le sili atu, meaʻai le talafeagai.
  • Le lelei o meaai (faatasi ai ma le autu o le gaʻo, falai, mea suamalie, falaoamata, meaʻai vave).
  • Le lelei o le siʻosiʻomaga.
  • Soifuaga masani.

O le hypodynamia e mafua ai le faaputuputuina o le gaʻo o le tino, ma latou faasolosolo lava ina liua i le tino. O le mea mulimuli mulimuli ane ua le toe maua se lagona i le inisalini - o le homone e pulea ai le suka. E amata ona tupu - o le maʻisuka e atiaʻe.


O le mafuaʻaga lea e sili ona afaina ai tagata i lenei faʻamaʻi. I le faʻaopoopoga, aua nei galo e uiga i le vavalalata.

Ina ia iloa le faʻamaʻi i le amataga poʻo le puipuia o lona atinaʻe, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi i le taimi. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e iloilo pe o oe o loʻo lamatia. Faʻalogo i lou tino. Afai o faʻalavelave faʻalavelave e faʻafefe oe mo le silia ma le aso, ia faia se taimi atofaina ma se tagata tomai faapitoa ma suʻeina le toto mo le kulukose i totonu.

O le mataʻituina o tulafono faigofie o le a fesoasoani e aloese ai mai tagata faʻateʻa:

  • Faʻasaʻoina o tulafono faatonutonu o le aso - o se moe atoa, gaoioiga faʻamalosi faʻamalosia.
  • Suiga o le meaai - o le tuusaunoaga mai le lisi autu o le gaʻo, falai, mea suamalie, piko, ulaula tapaa, meaʻai talafeagai.

Maʻisuka Meaʻai: Mea faasaina ma faʻatagaina ma le "Areto Meaʻai"

Glucose o se monosaccharide poʻo se vailaʻau gaʻo faigofie. O mea taumafa o le gaʻo-gaʻo moni e tatau ona vavae ese mai le taumafataga e faʻavavau - aemaise lava pe a fai ua uma ona faia le suʻesuʻega? Leai, ona e tatau ona faapaleniina meaʻai.

E na o le tasi le tulafono e faatatau i oloa e aofia ai mea e ono afaina ai tagata. O le alauni mo aso taʻitasi e tatau ona mataʻituina. A aunoa ma ni taiala faʻapitoa, e matua faigata lava ona faʻatatauina. Ae o loʻo i ai se mea e taʻua o le "areto o le falaoa" - o se manatu e tatau ona iloa e tagata maʻisuka uma.

"Areto Autu" o se fuataga mo meaai gaʻo. E faʻaaogaina mo soʻo se oloa - faʻatasi ma mono ma polysaccharides i le tuufaatasiga. O le tasi iunite o le 12-15 g o le mea e le mafai ona faʻaaogaina e tuʻuina e o tatou tino. Pe a faʻaaoga lenei fualaau, o le maualuga o le kulukose i totonu o lo tatou toto e ala i le 2.8 mmol / L. I lenei tulaga, mo le faʻaaogaina o meaʻai, tatou te manaʻomia tonu le 2 iunite o inisalini.


O le masani na folasia aemaise lava mo le maʻisuka, o ia lea e taua tele le mataʻituina e le aunoa o le tele o meaʻai gaʻo ua faʻaofiina i totonu o le taumafataga e tutusa ma le insulin. Afai e le o tausia le paleni, e mafai ona atiaʻe tulaga nei:

  • Hyperglycemia - o le faateleina o le kulukose o le toto - e oo atu i le 8 mmol i luga o se manava gaogao, e silia ma le 10 pe a uma ona 'ai. Faailoga: gutu gutu, gau o le mamafa, le fiafia, vaivaiga, faateleina le toto toto.
  • Hypoglycemia - o se faʻaitiitia i se faailo taua - i lalo ifo 3.3 mmol / l. Faailoga: pallor, valea, leai se mafaufau, vaivaiga i vae, paʻu, fiaai, salu, gatete, pallor o le paʻu.
  • O le fua faatatau lenei na faʻalauiloaina e tagata tomai faapitoa: 1 le falaoa e tutusa ma le 30 g falaoa, afa ipu tioata (mai le pelesara polati), o le apu e tasi.
  • O le masani masani o se tagata e maua i le maʻisuka e mai i le 18 i le 25 iunite. E faʻapefea ona ave sao?
  • Vaevae le aofai i le tele o taumafataga: 'aiga o le taeao,' aʻai i le afiafi, 'aiga o le aoauli, meaʻai,' aiga o le afiafi. O le pito sili ona tele e tatau ona paʻu i luga o meaai autu (e tusa ma le 3.5 iunite), 1-2 - i luga o mea faʻapitoa poʻo meaʻai.
  • O le tele o oloa e aofia ai polysaccharides (meaʻai laau) e tatau ona 'aina i le taeao.

E popole tagata maʻi i fesili e mafai ona faʻaaogaina meaai i le maʻisuka, ma o le a le mea e le mafai ona 'ai, o le a le ituaiga meaai e mafai ona taʻua e talafeagai mo le kulūkose maualuga? Ina ia taliina, e tatau ona e filifili poo a mataupu faavae o loʻo faavae i luga o le meaʻai, o le a le mea e tatau ona iai le pulega fou.


  • E tatau ona 'ai i se taimi. E le mafai ona e faʻafefe le taeao, aoauli ma le 'aiga o le afiafi. O le faʻatusatusaina o fuafuaga e pei ona taua i lalo: muamua o le taeao - i le 8 po o le 9, o se meaai - i le 11 po o le 12, le aoauli - i le 14-15, le laauli o le afiafi - 17, taumafataga o le afiafi, vaevaeina i ni vaega se lua - i le 19 ma le 21 po o le 22 itula. Afai e te tausisi i lenei tulafono, e mafai ona e aloese mai le faafitauli o le hypoglycemia. O lenei tulaga e masani lava ona tupu i le tolu po o le fa itula pe a uma ona tui le inisalini.
  • O le maʻisuka e tatau ona mataʻituina lelei le tele o lona mamafa. Iloiloga o lau mamafa aupito sili ona faigofie: mo lenei mea e tatau ona e toesea mai le 100 mai lou maualuga i centimita. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le masani mo se tagata e 167 cm le 67 kilokalama. E le tatau ona faʻatagaina le tele o meaʻai - e mafua ai ona faʻaitiitia le lagona o le inisalini.
  • O le isi mataupu faavae o le taumafa - mea taumafa e tatau ona atoatoa. O le toto maualuga e le o se mafuaaga e lafoai ai le gaʻo.Pe a sauniuni le lisi, e tatau ona totogi le tausiga faʻapitoa i polysaccharides ma oloa e aofia ai: falala, fualaau faisua (fualaʻau, gaʻo). Mo nisi, e matua faigata lava ona faʻagalo le gaʻo. Nai lo lena, e mafai ma e tatau ona faʻaaoga mea masani e fesoasoani i mea suamalie ma toe faʻafoʻiina o latou masani masani. O se isi auala lelei e faasaina ai laʻau suamalie o le stevia.
  • Toaitiiti, e le o faʻatagaina vaega, o meaʻai e tatau ona faʻateleina le faʻavevesi, ma le faʻalauteleina le fia ai po o le ita.
  • E masani ona maua mai le maʻisuka ma le oona. O meaʻai talafeagai i lenei faʻamaʻi e tatau ona taulai i le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. O mea taumafa faʻapitoa e maua i luga o le falaoamata matafasi, lea e fesoasoani e foia ai le manava mo le taumafa, e talafeagai mo le faʻafefe, e le faʻapogai ai le maualuga o le kulukose toto, e aoga tele i lenei.
  • O le taulaiga faapitoa e totogi i le tele o gaʻo i le taumafataga. O lo latou toesea atoa e le taliaina, talu ai e taua tele i le tino. Ae ui i lea, e talafeagai le puleaina o le taumafaina o meaai o loʻo aofia ai. O le tele o le masani e mafua ai le faateleina o le mamafa o le tino, le atinaʻe o le atherosclerosis. Ole aofaiga o gaʻo e tatau ona tusa ma le 30%. O le tele o nei mea o fuālaʻau fuālaʻau (sunflower, linseed, olive, amaranth).
  • E le aofia ai ni oloa e fesoasoani i le tuputupu aʻe o le suka toto: mea e faʻafiafia ai, toetoe lava o fua uma, siamu, faʻafefiloi, siamu, sukalati, falaoamata, susu ma se pasene maualuga o gaʻo, suauu, tamaʻi mamoe, puaa, margarine, salalau, nisi o fatu.
  • I le taumafataga, e tatau ona i ai meaai e aofia ai fiber - e le faʻaosofia ai le faateleina o le kulūkose, e fesoasoani e faʻaleleia le le lava o meaʻai ma le malosi.

O a meaai e mafai ma e le tatau ona 'ai faʻatasi ma le maʻisuka: auiliiliga e uiga i gaʻo


Lelei mo meaai:

  • Kapisi (broccoli, pulupulu Brussels, palupulaʻau, kapisi papaʻe).
  • Laminaria (seaweed).
  • Tomato (i ni tapulaa faʻapulaʻa).
  • Aniani riki po o chives i salati.
  • Musika.
  • Pini i totonu o pusa.
  • Se tele o lanu.
  • Kukama
  • Seleti
  • Squash.
  • Eggplant.

Maʻisuka-faʻaitiitia o le suka toto

O nei oloa uma o loʻo i ai se faʻamatalaga manino ile 50 pasene. Latou te le taʻitaʻi atu i le hyperglycemia ma e le faatagaina le maualuga o le kulukose i lalo i se tulaga ogaoga.

  • Amaranth
  • Ata
  • Beetroot
  • Ierusalemaichokei
  • Asparagus
  • Artichokes
  • Broccoli
  • Hazelnuts
  • Seafood
  • Kelp
  • Avaka

Lisi le lisi. O nei mea uma o fualaau aoga ia e maualalo ai le toto suka i le maʻisuka. O loʻo faʻamalamalamaina i latou i le maualuga o le fiber content, e mafua ai le faʻaitiitia o le faʻaaogaina o vailaau e fesoasoani i le tupuga o le hyperglycemia. O a latou gaioiga e tau atu ai i le mea moni o le fua aupito maualalo o le kulukose e ulu atu i le toto. E le gata i lea, o fualaau faisua, otaota ma faʻatagaina fatu e aofia ai le tele o vitamini aoga ma minerale e faʻamautuina ai galuega a totoga uma - mai le fatu i le pancreas.

O le laina pito i lalo, o le "lanu uliuli", lea e aofia ai mea e le fautuaina e fomaʻi e ai ia i latou uma na faʻamalosia e alu i se taumafataga faapitoa.

O a meaai e faateleina ai le suka toto: o se lisi o meaai faasaina mo le maʻisuka


  • Sue, honey, pastries mai le paluga pastry ma le falaoamata paepae mama - ua fautuaina ina ia maua se isi aoga aoga mo i latou - suti e faʻavae i luga o le stevia i le faʻalelei.
  • E le faasaina falaoa falaoa ma falaoamata paʻepaʻe. E mafai ona suia i le suauu po o le fagala, ae i lenei tulaga, o le fua faatatau o le aso e tusa ma le 325 g.
  • Faʻafefe ma faʻaleleina fualaʻau, pateta e le aofia ai le taumafataga.
  • O fale teu oloa uma e maualuga i suka, preservatives, gaʻo, pepa ma masima.
  • Fualaau suamalie suamalie ma vine, sua suamalie fou.
  • Aʻau atoa ma susu susu, susu susu.
  • Meaʻai faʻavalaʻau o ituaiga eseese, meaʻai vave, afifiina meaai.
  • Syrup (maple, sana) ma isi mea gaʻo faʻaogaina faʻamalosi.
  • Vailaau o manu ma iʻa, palu, meaʻai ulaula.
  • Soʻo se meaʻai e iai pateta ma araisa, i gaʻo ma gaʻo malolosi.

E tatau foi ona faʻamafiesea uma meaai e aofia ai gaʻo matautia mai lau meaai:

O nisi nei o meaʻai e pule ai mo le maʻisuka - siaki le lisi o meaai faasaina e faigofie ai ona fai le lisi saʻo. O le taumafataga o le meafaigaluega autu lea e faʻaaogaina ai faʻamaoniga o le maʻi ma mafai ai e oe ona tausia oe i foliga lelei.

Matou te faamanatu atu ia te oe o mea uma o loʻo i luga o le "lanu uliuli" e tatau ona vavaeese tumau mai au mea taumafa - ia 'ai saʻo ma e te le taulimaina taunuuga o lou lava vaivaiga. Afai e te vaʻavaʻai i meaʻai e faʻatagaina, o le a e vaʻavaʻai i mea e manaʻomia mo se taumafataga eseese, lelei ma faamalieina. O lenei:

  • Meaʻai maualalalo, moa, iʻa.
  • Fuamoa, moa.
  • Se tele o iʻa.
  • Pulu (pata, fualaau faisua), sisi.
  • Musika.
  • O nisi o fualaau, fua, vine.
  • Fualaau faisua e sili ona lanu meamata.

O a ituaiga o fua e mafai ona ou 'ai ma le maʻisuka


Ae paga lea, o fua suamalie (faʻi, mangoes, peaches) o le a lafoaia. Laʻau eseese o apu (1 fua i le aso), o laʻau e faʻatagaina. Afai e te manaʻo e togafitia oe lava i vine, filifili na o na mea e aofia ai le sili ona itiiti o le fructose - mo se faataitaiga, gooseberries. E aoga tele curranti, ae e tatau ona e faʻagaloina fualaau mama - suamalie ma matautia mo tagata mamaʻi e maua i le hyperglycemia ma lana soa - hypoglycemia.

Le mea e 'ai ma le maualuga maualuga o le toto: meaai mo le maʻisuka

O le lisi e tatau ona aofia ai:

  • Paʻu o le suka suka, falaoa ma falala falala.
  • Manua o fualaʻau, e aofia ai le malulu. E le tatau ona malosi le gaʻo.
  • Meat and chicken dishes.
  • Kefir, bio-yogurt, acidophilus ma isi gaʻo susu gaʻo (ae le o gaʻo gaʻo).
  • Tasi le mama.
  • Fuamoa, moli mama. Fautuaina le protein, faʻaaogaina o le yolk.
  • Lafumanu mai meaʻai (faatasi ai ma se faʻatapulaʻa i totonu o faʻatagaga faatagaina). E mafai ona e kuka falaoamata mai le pata, karite, oatatal. E le mafai: mai semolina, araisa.
  • Meaʻai maualalo-pe a tao (i totonu o le ogaumu, i luga o le fagu), poʻo le kuka.
  • Green vegetables: raw, vaʻa, kuka, tao tao. Lapataiga: O le vevela o togafitiga e faʻaleleia ai le faasinomaga o fuainumera o le oloa.
  • Fualaau aina: opu apu, oni.
  • Sweets: jellies, sweets, fouses ma isi paiga i luga o stevia, faapea foi ma isi mea e mafai ona faatagaina.
  • Fautuaina meainu: lauti, suamalie o fualaau aina suamalie, teuteuga e faʻavae i luga o afu ma fulufulu mago.
  • E mafai ona e faʻaopopo le pata i le vasega muamua ma le lua, faʻaaoga le suauu manogi pei o se salati salati.
  • Sauces: naʻo le fale, gaogao ma le vevela e le faʻatagaina, e le faʻafefeteina, i luga o le teuteuga o fualaʻau ma fualaau aina.


O le mea lea e foliga mai o le aso ole maʻisuka atonu e foliga mai:

  • Breakfast (1) - meaʻai vela vela, lanumeamata lanumeamata, lauti.
  • Breakfast (2) - omeletama pulufana poʻo fuamoa ua gaosia.
  • Taʻotoga - kuka kuka meaʻai e aunoa ma ni pateta, iʻa tao tao.
  • Afiafi o le afiafi - o se ipu malamalama o le kefir, o se apu po o se lima o fuamini uliuli.
  • Taumafa - paluga tipuni ma asparagus.
  • I le po - kefir.

Afai o le tasi maʻi e o mai faatasi ma le isi (gastritis, duodenitis, ulcer, colitis), e tatau ona puipui le meaai ua fuafuaina, ae ia aloese mai le ita o le membrane mucous o le manava ma le totoga, ia maitauina tulafono faapitoa mo le kukaina - vevela, masusu.

Aua neʻi galo e tatau ona e tausisi i se vaega faʻavae - 5-6 taimi i le aso. O le le mulimuli i le tulafono e mafai ona taʻitaʻia ai le hypo- poʻo le hyperglycemia. Faʻaeteete: aua le faimalaga le mea autu ma isi taumafataga ma aua le faʻafefe.

I lenei tusiga na matou taumafai ai e taʻu atu ia te oe le mea e mafai ona e mafai ma e le mafai ona 'ai ma le suka maualuga, tuʻuina atu mataupu faavae o se taumafa mo le maʻisuka ma lisi o oloa - faasaina ma faatagaina. Aua nei galo o le lelei o meaai paleni o le a fesoasoani e faamalosia ai le tino ma puipuia ai le atiina ae o le faamai - faia se lisi autu e amanaia fautuaga a le fomai.

Tuua Lau Faamatalaga