Acetylsalicylic acid (500 mg, Marbiopharm OJSC) Acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid, pe a faʻaaogaina, e fesoasoani i le faʻalavelaveina o le faʻasalalauga o prostaglandins, o vailaʻau e tele sona sao i le atinaʻeina o fua febrile, faʻasologa o le inflammatory ma tiga.

O le taofiofia o le gaosiga o prostaglandins e mafua ai le faʻalauteleina o vaʻa toto, lea e fesoasoani e faʻateleina ai le vavae ese o le afu, lea o loʻo faamatalaina ai le antipyretic o le fualaau faasaina.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina e faavae i luga o le acetylsalicylic acid i le togafitiga e oʻo atu ai i le faaitiitia o le lagona o aʻafiaga namu, lea e faamalamalamaina ai le aafiaga faapogai o lenei fualaau faasaina. Acetylsalicylic acid e faʻamalosi i fatugaʻo.

E fesoasoani i le acetylsalicylic acid

Acetylsalicylic acid tablets ua faatonuina mo tagata matutua e togafitia ma puipuia tulaga nei:

  • O le gasegase o gaioiga - o le mumunia o le fatu, fatu o le fatu, o le chorea laiti, le niumonia ma le tagi e avea o se vaega o togafitiga faigata, faʻamaʻi inflammatory o le peʻa periarticular,
  • Paʻu syndrome o faʻavae eseese - matua tiga o le ulu, toothache, tiga o le muso i le maʻi ma viral infections, paʻu o le manstrual, migraines, tiga faʻatasi,
  • O faʻamaʻi pipisi o le totola ma faʻamaʻi tiga - osteochondrosis, lumbago,
  • O le siʻitia o le vevela o le tino, fiva e mafua mai i faʻalavelave pipisi ma faʻaogaina i le tino,
  • Puipuiga o le atinaʻeina o le faʻauʻuina o le myocardial poʻo le faʻasolosolo i mea e maua ai le tino i le tulaga o le faʻamaʻavaleina o le toto, o le vevelalaga, toto mafiafia,
  • Fomaʻi Angina o se uiga le mautonu,
  • Faʻasologa o vailaau faʻasaina i le thromboembolism, thrombophlebitis,
  • Paʻu o le fatu, valve valve prolapse (faʻaleagaina le galue),
  • Faʻaleagaina o le pulmonary, thromboembolism pulmonary.

Contraindications

Acetylsalicylic acid tablets ei ai le tele o faʻasolega mo le faʻaaogaina. E aofia ai:

  • Hemorrhagic diathesis ma vasculitis,
  • Gastritis o le gasegase po o le afaina,
  • Pepeketi o le maʻi o le manava ma duodenum,
  • Tauvaʻaina o le toto, totoga o le toto,
  • Vitamin K vaivai
  • Exfoliating Aortic Aneurysm,
  • Faʻaleagaina tele o le gaioiga o le fatu ma le ate,
  • Hemophilia
  • Taliaina o tagata taitoatasi i le salicylate poʻo le faʻafitauli o le tino i le acetylsalicylic acid i le talafaasolopito
  • Ole maualuga ole toto, ole lamatia ole afaina o le tino.

Acetylsalicylic acid pe faapefea ona ave?

Acetylsalicylic acid tablets e mo le faʻafofoga tautala. E fautuaina le fualaau e ave i le amataga o se taumafataga pe vave foi pe a uma se taumafataga e taofia ai le atinaʻeina o le tafia i luga o le mucosa gastric. O lapisi e mafai ona fufulu i le susu, o le mea lea o le aʻafiaga o le acetylsalicylic acid i luga o le mucous membranes o le digestive tract o le a le matua faʻamalosi pe faʻaaoga vai faʻapitoa masani e aunoa ma le gas i le tele o aofaiga.

E taʻu atu i tagata matutua 1 le papalama o le 500 mg o le fualaau faasaina 2-4 taimi i le aso, e fuafua i faʻamaoniga ma le soifua maloloina lautele. Ole fua maualuga o aso taitasi e 3 g ma e le mafai ona sili atu! O le umi o le togafitiga ma lenei fualaau faasaina ua fuafuaina e le fomai e faalagolago i faailoga, o le ogaoga o le gaioiga o le inflammatory ma uiga patino o le tino, ae o lenei vaitaimi e le sili atu i le 10-12 aso.

Mo faamoemoega faʻasolosolo, e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le atinaʻeina o le myocardial and thromboaggregation, ua faatonuina tagata matutua ile ½ aspirin 1 taimi i le aso. O le umi o togafitiga e tusa ma le 1-2 masina. A o faagasolo lenei vaitau, e tatau ona mataʻituina pea le ata o le toto, mataʻituina le fua o le toto ma le numera o platelet.

Faʻaiʻuga

Aʻo leʻi faʻaaogā pepa faʻamaʻi acetylsalicylic, e tatau i le tagata maʻi ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi. Afai e te sili atu i le fualaau poʻo le le pulea ma faʻalauteleina le faʻaaogaina o lenei fualaau faasaina, o aʻafiaga nei e mafai ona tupu:

  • Paʻu faʻamalosi, afu, vulu,
  • Tatala
  • Tesea ma vaivaiga
  • Leai o le fiaai
  • Vaavaaiga vaaia,
  • Faʻafefeteina - o le manava, totoga, gingival, gastric,
  • O se suiga i le ata o le toto - o se faaitiitia o le numera o hemoglobin ma platelets,
  • Faʻaleagaina o le ate ma fatugaʻo,
  • O le atinaʻeina o le faʻalavelave faʻaleagaina,
  • Bronchospasm, i tulaga ogaoga, le atinaʻeina o le angioedema ma le faʻalavelave anaphylactic.

Le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le taimi o le maitaga ma le lactation

O le vailaau faʻasaina o le acetylsalicylic e faʻatagaina e ave i le 1st ma le 3 o vaevaega o le maʻitaga.

E tusa ai ma suʻesuʻega, o le faʻaaogaina o aspirin tablets i fafine maʻitaga i le 12 vaiaso muamua e matua faateleina ai le lamatiaga o le faia o mea e le masani ai i totonu o le pepe, e pei o le vavaeina o le maualuga ma le faaletonu o le fatu.

O le faʻaaogaina o fualaau faasaina i le lona lua masina e mafai ona faia ma le faʻaeteete tele ma e naʻo pe afai o le faʻamanuiaga ua faʻamoemoeina i le tina o le a maualuga atu nai lo le ono afaina ai le fetus. O laulau e faʻaaogaina i se vailaʻau maʻoti faʻamaonia (itiiti le aoga) ma lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Aʻo faagasolo le togafitiga, e manaomia e le tina faʻamoemoe se suʻega o le toto e le aunoa e iloilo ai le fuamato o papa ma le platelet.

O le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i le 3rd trimester e faʻasaina ona o le tele o le lamatiaga o le vave tapunia o le tai i le fetus. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona oo atu ai i le afaina o le mafaufau i le faiʻai i le tamaititi ma mafua ai le lamatiaga o le toto tele i le tina o loo faatalitali.

O le faʻaaogaina o faʻamaʻi vai o le acetylsalicylic i le taimi o le susu e faʻasaina ona o le maualuga o le atiaʻe o le ate ma le fatu fatu fatu i le pepe. E le gata i lea, o le ulu atu i le tino o le pepe ma le susu o le tina, o le acetylsalicylic acid e mafai ona mafua ai le gasegase ogaoga i totonu o se tamaitiiti. Afai e tatau ona faʻaaoga lenei fualaau oona i le taimi o le fafagaina o le susu, e tatau ona faʻafeiloaʻi le pepe i se meaʻai faʻatau ma le fua o susu.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

O le faʻaaoga faʻaaogaina o fualaau aspirin ma isi vailaʻau mai le vaega o mea e le o le steroidal anti-inflammatory substances (ibuprofen, nuroferon, indomethacin ma isi) e faʻapupulaina ai le lamatiaga o aʻafiaga o loʻo lisiina atu i luga ma luga o faʻamaoniga. I nisi o tulaga, na atiaʻe e le tagata gasegase le faʻamaʻi ma le le atoatoa ma le coma.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi o le acetylsalicylic acid ma fualaau mai le vaega o le antacid, o le faʻaitiitia o le togafitiga o le aspirin ma le faʻaitiitia o lona avega i le toto.

Acetylsalicylic acid tablets e faʻasaina le faia faʻatasi i le taimi lava e tasi faatasi ai ma mea faʻamaonia e mafua ai ona o le malosi tele o le gasegase maualuga o le toto ma le toto tele.

Faatasi ai ma le faʻaoga tutusa o le acetylsalicylic acid ma togafitiga, o loʻo faʻaitiitia ai le lelei o togafitiga.

O le faʻaaoga faʻaaogaina o lenei vailaau faʻasaina i le ethanol e mafai ona oʻo atu ai i le oona ma le inupia o le tino.

Teuina ma le tufatufaina o tuutuuga

Acetylsalicylic acid tablets ua tuʻuina atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻamaumauga. E tatau ona teuina le vailaʻau 4 tausaga mai le aso o gaosiga o loʻo faʻaalia i luga o le afifi. A maeʻa lenei vaitau, e le mafai ona faia faʻamalafolaina ni laulau.

Taofi le afifi ese mai le susulu o le la ma le mamao o le aapa atu o tamaiti.

Faʻasologa o foliga

Pusa, 500 mg

E tasi le api e aofia ai

mea galue malosi: acetylsalicylic acid - 500 mg

tagata faʻapitoa: pateta pateta, acids stearic, citric acid monohydrate, talc

Pepa faʻamaʻavale, paʻepaʻe, faʻafefeteina ma vaʻaia, sina maamae

Fale faʻamaloilo

Pharmacokinetics

A maeʻa le faʻafofoga tautala, o le acetylsalicylic acid e liua i le metabolite autu - salicylic acid. O le toesea o acetylsalicylic ma mea salicylic i totonu o le vaega o meaʻai e vave ona tupu vave. O le maualuga maualuga o le plasma e maua pe a maeʻa le 10-20 minute (acetylsalicylic acid) poʻo le 45-120 minute (atoa salicylates). O le maualuga o le fusifusia o meaola e ala i masini plasma e faalagolago i le maualuga, lea e 49-70% mo acetylsalicylic acid ma le 66-98% mo le salicylic acid. 50% o le fua faatatau o le fualaau faasaina ua maua i le taimi o le uluaʻi fua i le ate.

O le fualaau faasaina e tuiina ai le pupuni o le toto, ma ua fuafuaina foi i le susu susu ma le synovial fluid.

O metabolites o acetylsalicylic ma salicylic acids o le glycine o le salicylic acid, gentisic acid ma lona glycine conjugate. O le biotransformation o le salicylates e tupu tele lava i le ate ma le fausiaina o le 4 metabolite autu e maua i le tele o masini ma mimi. O le gaioiga o le salicylate e faia i le tele o mea e fai i le gaioioga gaioiga i totonu o tubules o fatugaʻo e le suia (60%) ma i le tulaga o metabolites. O le fua faatatau o le faʻamalositino e faalagolago i le fualaau - pe'ā fai sina tootoo, o le afa o le ola e 2-3 itula, ma faʻateleina le faʻaʻauʻau e mafai ona oʻo ile 15-30 itula. I pepe faatoa fananau mai, o le faʻaitiitia o le salicyoa e sili atu lemu nai lo tagata matutua. O le aafiaga anti-inflammatory o le fualaau faasaina e tupu pe a mavae le 1-2 aso o le pulega (i le maea ai ona faia se tulaga tumau o le salicylate i totonu o masini, lea e tusa ma le 150-300 μg / ml), e oʻo i le maualuga i le maualuga o le 20-30 mg% ma le taimi atoa e faʻaaogaina ai.

Pharmacodynamics

Acetylsalicylic acid ei ai le anti-inflammatory, antipyretic, ma le aafiaga o le analgesic.

O le aafiaga anti-inflammatory o le acetylsalicylic acid e faamatalaina i lona aafiaga i luga o auala e tutupu i le taulaiga o le mumū: o se faaitiitia o le mafai ona gafatia o capillaries, o le faaitiitia o le gaoioiga o le hyaluronidase, o se tapulaa o le malosi o le tuuina atu o le lemu o le afi e ala i le taofia o le fausia o le ATP, ma isi.

O le aʻafiaga o Antipyretic e fesoʻotaʻi ma le aʻafiaga i nofoaga autu o le faʻaogaina o le faʻamalolo.

Ole aʻafiaga o aʻafiaga ona o le aʻafiaga i nofoaga autu o lagona tiga ma le malosi o le salicylates e faʻaitiitia ai le algogenic o le bradykinin.

O se tasi o auala autu o le gaioiga o le acetylsalicylic acid o le le faʻaaogaina (taofiga o le gaioiga) o le enzyme o le cyclooxygenase (o se enzyme e aofia i le faʻasalalauga o prostaglandins), o le mea lea ua faʻalavelaveina ai le faʻasologa o prostaglandins. O le faʻasalaga o le tapisaga prostaglandin e mafua ai le leai o se lagona o aʻafiaga lautele o le namu i le ogatotonu ma isi tagata faufautua ma le tiga o le aufaasālalau (transmitters). Ona o le solia o le uiga o le prostaglandins, o le mamafa o le mumū ma o latou pyrogenic (faʻalauteleina o le vevela o le tino) i luga o le nofoaga faʻasao ua faʻaitiitia. I le faʻaopoopoga, o le aʻafiaga o prostaglandins i luga o aʻafiaga o le nerve maaleale ua faʻaitiitia, e mafua ai ona faʻaitiitia ai lo latou lagona lelei i le aufaasālalau tiga. E i ai foi se gaioiga le talafeagai.

O le aʻafiaga o le faʻaaogaina o fualaau faasaina o le faaitiitia lea o le gafatia o platelets ma isi suauu toto ina ia tuufaatasia ma ia faaitiitia le ono mafai ona tupu mai le thrombosis. O le faiga o lenei gaioiga e fesootaʻi ma le taofia o le ala cyclooxygenase o le metabolism acid, le inhibition o le enzymes o le thromboxane synthetase, phosphodiesterase, o le faateleina o le concentration o le CAMP i platelets, o le faaitiitia o le maualuga o le calcium intracellular, o le taofia o le synthesis of prostaglandins and the endogenous (synthesized body) compound of the prostaglandin group (eryokoz o se faʻamalosiaga malosi (fai saofaga i le faʻalauteleina o le platelet), o se faʻaopoopoga i le faʻamasinoga o le adenosine i cr o le pupuni o glycoprotein GP IIb / IIIa receptors. O le iʻuga, o le faʻasalaga o le platelet ua faʻasaina, o lo latou tetee atu i le faʻaleagaina ua faʻalauteleina, o loʻo faʻaleleia le faʻaleagaina o meatotino o le toto, ua faʻaitiitia le thrombosis, o le microcirculation ua faʻasolosolo lelei. O le taua tele o le taofiofi o le toto o loʻo maua i atumaga e oo atu i le 30 mg. Faateleina le galuega plasma fibrinolytic ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o fualaʻau K-toto toto toto. O le excretion e maua mai i le maualuga o doses, talu ai ona ua le afaina ai le resbsorption i le renal tubules.

Faailoga mo le faʻaaogaina

vevela rheumatic aano, o le gasegase o le vai, pericarditis, syndrome Dressler, chose rheumatic

agavaʻa i le tiga faʻamaʻi (e aofia ai le ulu o le ulu, migraine, toothache, tiga ma le osteoarthritis, o le gasegase, manalgia, algomenorrhea)

faʻamaʻi pipisi o loʻo i ai le tiga (lumbago, sciatica)

faʻalauteleina le vevela o le tino mo malulu ma isi faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi (i tagata matutua ma tamaiti e silia i le 15 tausaga)

Tosiga ma le pulega

O le acetylsalicylic acid e faʻaalia i le tautala pe a uma se taumafataga ma se aofaiga tele o le vai - vai, suasusu poʻo le vai.

Faʻatasi ma le faʻaleagaina o le febrile ma le tiga e fautuaina e ave 0.25 - 0.5 g / aso (1 / 2-1 tab.) 3-6 taimi i le aso. O le va i le va o doses e tatau ona le itiiti ifo i le 4 itula. O le maualuga aupito tasi o le 1 g. O le fua maualuga o aso taitasi e 3.0 g.

Afai, aʻo e tagofia le vailaau faʻasaina acetylsalicylic acid mo le 5 aso, o le tiga o le tiga poʻo le 3 aso e tumau ai le fiva, e tatau ona taofi le togafitiga ma talanoa i se fomaʻi.

Faʻaiʻuga

susu, susu, faalogo leiloloa

NSND gastropathy: tiga faʻapitoa, suʻamuʻu, vevela, vomiting, totoga mamafa i le vaega o meaʻai

thrombocytopenia, anemia, leukopenia

Reye / Reye syndrome (gasegase alualu i luma: gasegase ma le le mafai ona sui, vailaau o le manava, moe, gaogao, gaʻo susu, hyprammonia, faateleina AST, ALT)

afaina o le allergic: edema laryngeal, bronchospasm, urticaria, "aspirin" bronchial asthma ma "aspirin" tolu (eosinophilic rhinitis, nasal polyposis faifaipea, hyperplastic sinusitis)

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faaaogaina

nasal interstitial, o le azotemia muamua ma le faateleina o le creatinine i totonu o le toto ma le hypercalcemia, gasegase matuia, le nephrotic syndrome

faʻamaʻi toto (anemia, agranulocytosis, purpura thrombocytopenic)

faateleina ai faailoga o le faaletonu fatu fatu, edema

maualuga le maualuga o aminotransferases i totonu o le toto.

Tafaoga faʻamalosi

Faatasi ai ma le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid faʻatasi ai ma tapenaga o le acid valproic, cephalosporins poʻo le mea e faʻaaogaina, o le aʻafiaga ole toto e faateleina. Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma NSAID, o le autu ma le itu o aʻafiaga o loʻo faʻateleina.

I tua atu o togafitiga ma le fualaau faasaina, o le aafiaga itu o le methotrexate ua faateteleina (pe a ave le sili atu i le 15 mg / vaiaso. - Acetylsalicylic acid e solia).

Faʻatasi ma le faʻaaogaina faʻatasi o fualaau oona hypoglycemic - sulfonylurea mea e maua mai - o loʻo i ai le faʻalauteleina o le aafiaga o le hypoglycemic.

Faʻatasi ma le glucocorticosteroids, o le faʻaaogaina o le ava malosi, o le aʻafiaga o le toto gastrointestinal e faateleina.

O le fualaau faasaina e faavaivaia ai le aafiaga o le spironolactone, furosemide, antihypertensive ma anti-gout agents e uunaia ai le excretion o le uric acid.

O le faʻafoega o faʻataʻitaʻiga i taimi o togafitiga faʻatasi ai ma le vailaʻau (aemaise lava i pusa o le sili atu ma le 3.0 g mo tagata matutua) e mafai ona faʻaititia ai le maualuga maualuga o le salicylate i totonu o le toto.

Faatonuga faapitoa

Acetylsalicylic acid e faʻapupula ai le lamatiaga o le toto e tusa lava pe fai sina tootoo ma mo ni nai aso talu ona ave. Aʻo leʻi faia se taotoga, logo lau fomaʻi, fomaʻi tipitipi, fomai tipitipi poʻo le fomai nifo e uiga ile ave o le acetylsalicylic acid. 5-7 aso ao lei faia le taotoga, e tatau ona faalēaogāina le faʻafeiloaʻi (faʻaitiitia le faʻapapa toto i le taimi o le taotoga ma i le taimi o faʻasologa). I le taimi o togafitiga uumi, e fautuaina e faia i taimi uma se suʻega o le toto ma suʻesuʻeina feeseeseaiga mo le toto.

Faatasi ai ma le togafitiga faʻatasi ma le acetylsalicylic acid i tamai tofo, ua faʻaititia ai le excretion acid, lea e mafai ona avea ma mafuaʻaga o gout.

Faʻaaogaina o tamaiti Aua le faatonuina le vailaau o le acetylsalicylic acid mo tamaiti ei lalo ifo o le 15 tausaga le matutua ma o latou maʻi pipisi e mafua mai i siama viral, ma faʻamaʻi faʻatasi ma le hyperthermia ona o le matautia o le atiaeina o Reye / Ray syndrome).

Faʻapitoa o le aʻafiaga o le vailaʻau i luga o le malosi e ave ai se taavale poʻo ni faʻalavelave lamatia

E leai se faʻamaoniga o se aafiaga leaga i le gauai totoʻa, i luga o le afi ma faʻataʻitaʻiga.

Faʻasalaga

Ffaʻataʻitaʻiga: vaʻavaʻavalea, faʻaletonu le faʻaaliga ma le faʻalogo, gaioiga, vili, faʻateleina le manava. Mulimuli ane, o loʻo i ai le atuatuvale o le malamalama e oʻo i le vaivai, faʻanofoina o le manava, le faʻaaogaina le paleni o le acid-base (pallosis respiratory, then acidic acid), lapopoʻa faʻaleagaina (ARF), teteʻi. E mafai ona inu le ava pe a ave se fualaau e 200 i le 500 mg / kg.

Togafitiga: faʻaleagaina le vailaina poʻo le gaosiga, faʻamalosia ai le gaʻo galue, laxatives. Togafitiga e tatau ona faia i se matagaluega faapitoa.

Folasaga faʻapitoa ma le afifi

Pepa e 500 mg

10 otaota o loʻo tuʻuina i totonu o se faʻamaumauga a bezeljakovoj o le pepa afifiina faatasi ai ma se paʻu polyethylene.

100 tafaoga o bezjacheykovy packs faatasi ai ma le tutusa o faatonuga mo le faaaogaina faafomai i le setete ma le gagana Rusia o loo tuu i totonu o se atigipusa mai le atigipusa pepa (afifiina o vaega).

Tagata e Faamauina le Tusi Faamaonia

Marinisi OJSC, Russian Federation

O le tuatusi o le faʻapotopotoga e talia talosaga mai tagata faʻatau i luga o le tulaga lelei o oloa (oloa) i le Malo o Kazakhstan

Russian Federation, 424006, Republic of Mari El, Yoshkar-Ola,

Telefoni: (8362) 42-03-12, fax: (8362) 45-00-00

Pharmacology

E aʻafia ai le cyclooxygenase (COX-1 ma le COX-2) ma faʻalavelave faʻalavelaveina ai le auala o le cyclooxygenase o le gatailolo o le arachidonic, poloka ai le faʻasologa o le PG (PGA2PGD2, PGF2faPGE1PGE2 ma isi) ma le thromboxane. Faʻitiʻitia ai le hypremia, faʻasalaga, faʻamalosia o le capillary, gaoioiga hyaluronidase, faʻatapulaaina ai le malosi o le gaosiga o le faʻaogaina o le afi e ala i le taofiofia o le ATP. E afaina ai nofoaga autu o le vevela ma le tiga lagona. GHG reduction (aemaise le PGE1 ) i le ogatotonu o le vevelaulation e oʻo atu ai i le faʻaitiitia o le vevela o le tino ona o le faʻalauteleina o vaʻa toto o le paʻu ma faʻalautele le vevela. O le aʻafiaga o aʻafiaga e afua ona o le aʻafiaga i nofoaga autu o le lagona tiga, faapea foi le gaioiga o le tetee ma le malosi o le salicylates e faaitiitia ai le algogenic o le bradykinin. Thromboxane O se faʻaitiitiga2 i luga o platelets e taʻitaʻia ai le faʻasalaga e le mafai ona faʻafefeteina o le faʻasalaga, e faʻaitiitia ai toto toto. Faʻaauau pea le malosi o Antiplatelet mo le 7 aso pe a uma le toʻatasi. O le tele o suʻesuʻega faʻapitoa na faʻaalia ai le taua tele o le faʻafeiloaʻi o le toto e maua i atumaga e oo atu i le 30 mg. Faateleina le galuega plasma fibrinolytic ma faʻaitiitia ai le faʻamalosia o fuamini K-faʻalagolago (Faʻamasino, VII, IX, X). E faʻaolaina ai le excretion o le uric acid, talu ai ona ua faʻavaivaia lona faʻamautuina i totonu o le tino.

A maeʻa le tuʻuina atu o tautalaga, e lava le gauai. I le i ai o se meaola faʻafiafia (faʻasaʻo i le gaioiga o le sua oona ma e le faatagaina ai le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid i totonu o le manava), o loʻo aʻafia i le pito i luga o le tootoo laiti. I le taimi o le absorption, e maua ai se faʻamalologa faʻapitoa i le puipui o le intestinal ma le ate (deacetylated). O le vaega o loʻo faʻaaogāina e faʻavaveina le suavai e ala i faʻataʻitaʻiga faapitoa, o le mea lea, T1/2 acetylsalicylic acid e le silia le 15-20 minute. E salalau solo i totonu o le tino (75-90% ona o le albumin) ma tufatufa atu i masini e avea o se tuufaatasiga o le salicylic acid. Fmax ausia pe a ma le 2 itula. O le acetylsalicylic acid e masani lava e le fusifusia i masini plasma. I le taimi o le biotransformation, ua fausia i le ate le tele o gasegase o loʻo maua i le tele o masini ma mimi. O le gaioiga o le salicylates e faia i le mea e masani ai ona o le gaioiolosi gaioiga i fatuga o fatuga i se foliga e le suia ma i le tulaga o metabolites. O le gaioiga o mea e le suia ma metabolites e faalagolago i le pH o le urine (faatasi ai ma le alkaliina o le urine, le faʻataunuʻu o le salicyoa, faʻateleina o latou faʻasolosolo, ma le faʻateleina o le faʻamalosi).

Faaaogaina o le vailaʻau Acetylsalicylic acid

IHD, o le i ai o nisi o aʻafiaga mo le IHD, suesuega o le myocardial leai se tiga, angina faʻamalosi, faʻaleagaina o le myocardial (e faʻaitiitia ai le lamatiaga o le myocardial infarction and death after infanction), toe faia o le brain brain and stroke inchemish, , o le angiolasty coronary angio ma le tulaga o le pipisi (faʻaitiitia le lamatiaga o le toe faʻamaʻi ma le togafitiga o le maualuga o le suauu o le coronary), faʻapea foi ma le le o le atherosclerotic leions o le vailaau oona. ulufale (faamaʻi Kawasaki), aortoarteriit (faamaʻi Takayasu), faaletonu alatoto mitral o le loto ma fibrillation atrial, prolapse alatoto mitral (thromboembolism prophylaxis), embolism chronic faifaipea, syndrome a Dressler, infarction chronic, thrombophlebitis matuitui. Fefe mo faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi. Paʻu maʻi o le vaivai ma le malosi o faʻavae eseese, e aofia ai fomaʻi faʻasolosolo faʻasolosolo, lumbago, migraine, maʻi tigaina, neuralgia, toothache, myalgia, arthralgia, algomenorrhea. I totonu o le togafitiga faafomaʻi ma le allergology, e faʻaaogaina i le faasolosolo malieina o tui mo le "aspirin" faaumiumi ma le faʻavaeina o le faapalepale tumau i NSAID i tagata mamaʻi e pei o le "aspirin" asthma ma le "aspirin" triad.

E tusa ai ma faʻamatalaga, o le rūmāmatika, o le rūmāmati, o le faʻamaʻi, o le myocarditis, o le pericarditis - o loʻo faʻaaogaina i taimi nei.

Tina ma le lactation

O le faʻaaogaina o tui tetele o le salicylate i le uluaʻi masina muamua o le maʻitaga e fesootaʻi ma le faʻaopoopoga o taimi o le faaletonu o le fetal (faʻapipiiina o le palate, faaletonu fatu). I le lona lua o masina o le maitaga, e mafai ona faʻatalanoaina salicylates naʻo le amanaia o le iloiloga o aʻafiaga ma le manuia. O le tofiaina o le salicylate i le III tausaga lona tolu o le maʻitaga ua solia.

Salicylates ma a latou metabolite i ni vaega laiti e pasi i susu susu. O se faʻaoga faʻafuaseʻi o le salicylate i le taimi o le lactation e le o faʻatasi ma le atinaʻeina o ni uiga le lelei i le tamaititi ma e le manaʻomia ai le faamutaina o le susu. Ae peitai, faatasi ai ma le faʻaaogaina umi o le faʻaaogaina poʻo le pulega i mea maualuga, e tatau ona faʻaumatia le fafagaina o susu.

Faatonuga mo le faʻaaogaina o le Acetylsalicylic acid, fua

O loʻo faʻaaogaina laupepa mo le faʻaaogā faʻamataʻu - e fautuaina ina ia 'aʻai ma meaʻai ma le susu, vai masani poʻo le faʻalavai vai.

Tuʻu masani o acetylsalicylic acid e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina o tagata matutua - mai le 500 mg i le 1 g (1-2 papa) e oo i le 4 taimi i le aso.

  • O le maualuga o le inumaga e tasi le 1 gram (2 papa).
  • O le maualuga o le gaosiga o aso taitasi e 3 kalama (6 papa)

Mo le faʻaleleia atili o mea totino o le toto, faʻapea foʻi ma se inhibitors o le talipupuni, o le afa o le papalama o le acetylsalicylic acid i le aso ua faʻamaonia mo le tele o masina.

I le faʻaaogaina o le myocardial ma mo le puipuia o le faʻaluaina o le myocardial, e fautuaina e ave 250 mg i le aso.

Faʻalavelave faʻalavelave i le vaʻaia o le cerebral ma le cerebral thromboembolism e fautuaina ai le faia o le afa o le laulau faatasi ai ma le fetuunaiga vave o le fualaau i le 2 pusa o Acetylsalicylic acid i le aso.

Faʻaiʻuga

Ole lapataiga o loʻo lapatai mai ai le ono mafai ona atiae faʻamaʻi pito i lalo pe a faatonuina le Acetylsalicylic acid:

  • tiga matuia, taoto, vomia,
  • manava manava
  • vaivaiga ma vaivaiga
  • leai se manaʻo
  • faʻanoanoa vaaia,
  • totoga toto - gaogala, gaogao, gingival, gastric,
  • se suiga i le ata o le toto - o se faaitiitia o le numera o hemoglobin ma platelets,
  • maʻi i le ate ma fatugaʻo,
  • o le atinaʻeina o se faʻalavelave faʻaleagaina,
  • bronchospasm, i tulaga ogaoga, o le atinaʻe o le angioedema ma le faʻalavelave anaphylactic.

Contraindications

Acetylsalicylic acid o loʻo faʻasalaina i mataupu nei:

  • gasegase gasegase,
  • aspirin tolu,
  • faʻavavevaveina o faʻasolosolo ma uluaʻi faʻamaʻi o le vaega o meaʻai,
  • tali atu i le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid ma isi fualaau faʻasaina-faʻamaʻi i le ituaiga o urticaria ma le rhinitis,
  • fomai diamorrhagic,
  • hemophilia
  • hypoprotrombinemia,
  • toto maualuga
  • maualuga maualuga, lamatiaga o le afaina o le tino,
  • faʻailoga faʻasolosolo,
  • glucose-6-phosphate dehydrogenase deficiency,
  • Vitamin K vaivai
  • afaina ma le fofo ole ate,
  • Reye's syndrome.

E le gata i lea, o le fualaau faasaina ua solia i tamaitai maʻitaga, i le taimi o le lactation ma faatasi ai ma le faateleina o le lagona lelei i vaega.

Acetylsalicylic acid e le faʻaogaina e togafitia ai tamaiti ma tamaiti talavou o loʻo mamai pe toe faʻaleleia mai le moa ma le suka, talu ai ona o le atinaʻeina o sepathalopathy mai le gasegase matautia e mafai.

Faʻasalaga

O le sili atu o le acetisalicylic acid e maua mai i le vai-base eletise ma le paleni eletise. O le gase, vomiting, tiga i le itu pito i lalo, o le faʻaitiitia o le faʻalogo ma le gaioiga vaaia e lauiloa.

O mafaufauga le fetaui, fenumiai, vevesi, moe, le fia inu, o le alkaline reaction, coma, acidosic metabolic, ma le solia o le gaosiga o le gaʻo i le gaosiga e mafai foi.

O togafitiga e faʻavae i luga o le faʻateleina o le faʻamaʻaloina o fualaau faasaina, faapea foi ma le faʻamaoniaina o paleni-faavae.

Analogs Acetylsalicylic acid, o le tau i falemaʻi

Afai e tatau ai, e mafai ona e suia le Acetylsalicylic acid ma se mea tutusa o le mea galue - o fualaau nei:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid, o le tau ma iloiloga o vailaʻau faʻatasi ma le tutusa o aʻafiaga e le faʻaaogaina. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi ae le o le faia o se vailaau faʻapitoa mo fualaau faasaina.

Tau i falemaʻi Rusia: fualaau Acetylsalicylic acid 500mg 10pcs. - mai le 4 i le 9 ru, 20 pusa - mai le 15 i le 21 rubles, e tusa ai ma le 592 falemaʻi.

Taofi ese mai le aapa o tamaiti i le vevela e le sili atu i le + 25 ° C. O le olaga faʻaleoleo e 4 tausaga. Faʻatau atu i falemaʻi e aunoa ma se faʻasologa.

Fegalegaleaiga ma isi vailaau ma ava malosi

I le faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga, o le aʻafiaga ole toto e faateleina.

Faʻatasi ai ma vailaau faʻamaʻi-anti-inflammatory, o loʻo aʻafia ai aʻafiaga o itu mulimuli.

I le tuufaatasiga ma le methotrexate, o le itu itu o le vaega mulimuli ua faaleleia.

O le faateleina o le aafiaga o le hypoglycemie e maitauina i se tuufaatasiga o le acetylsalicylic acid ma fualaau faasaina.

Faʻatasi ma glucocorticoids ma le ava, o le aʻafiaga o le toto gastrointestinal e faateleina.

I le faʻatasi ai ma le faʻafefe, o le faʻaitiitia o le gaoioiga a le tagata mulimuli e mafai.

Faʻatasi ai ma fualaau faʻamalosi, furosemide ma anti-gout fualaau, o aʻafiaga o le mea mulimuli e faʻavaivaia.

E faʻamalosia ai le faʻaaogaina o le acetylsalicylic acid e fesoasoani e faʻaititia ai le maualuga o le salicylate i totonu o le toto.

Tuua Lau Faamatalaga