Maltitol: o penefiti ma afaina o le suamalie

Maltitol (maltitol) o se vailaʻau polyhydric e maua mai i ituaiga eseese o le suka. E i ai foliga o le siva po o le paʻu paʻu.

Na muamua gaosia i le fitusefulu i Iapani.

25 itiiti le suamalie nai lo le suka. E lua taimi e maualalo ifo ai le calorie nai lo le suka - 210 kcal mo le 100 kalama.

E lelei le solu i totonu o le vai, e faʻafesoʻotaʻi togafitiga vevela. O ona meatotino e talitutusa ma le suka, o le mea lea na avea ai ma tagata lauiloa. E mafai ona faʻamalosi ma faʻamautu. E manaia le suamalie lelei e aunoa ma se taimi mulimuli ane, tusa lava pe tele.

Faʻaopoopoga meaʻai ua faʻaalia E965

Le faʻaaogaina o le maltitol

  1. E faʻaaoga lelei i vailaʻau i le gaosia o le suka. E faʻaaogaina foi i le gaosia o vitamini mo tamaiti, ma faʻaloloto mo le togafitiga o faʻamaʻi pipisi.
  2. E faʻaaogaina i le alalafaga taumafa pei o se suauu taatele. Talu ai ona o lona maualalo o le kalori ma o se faʻasologa o fuainumera, e faaopoopoina i le tele o meaai ma meaai o le maʻisuka.

Tulafono mo le faʻaaogaina o le maltitol ma faʻaleagaina

O le faʻaaogaina i aso uma o le maltitol 90 kalama.

E le gata i lea, e sili ona lauiloa, ma e maua i le tele o oloa. E i ai se tulaga lamatia moni e sili atu i lenei tulaga masani. O le mea lea, i le tele o atunuu, o pusa o lo oi ai le maltitol o loʻo faʻaalia ai e le gata na o ona anotusi, ae o aʻafiaga foi mai i luga o mea.

I totonu o atunuu o muamua le USSR e leai se tulafono masani, ma atonu e te le iloa e uiga i le faʻaaogaina o lenei suamalie. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o oloa na faaigoaina "Sugar Free" e iai lava le maltitol. Ma afai e masani ona i ai se mea taumafa taumafa, ona oʻo lea i se tulaga maualuga o le a sili atu lou tele o lenei mea.

O aʻafiaga e le matataʻu tele, ae le lelei. O le laxative ma flatulence.

A faʻaaogaina le maltitol masani, e le tatau i se tasi ona galo, e le pei o suamalie suamalie, e aofia ai calories ma gaʻo. Ma o lona GI e eseese mai le 25 i le 56. 25-35 i le paʻu, ma le 50-55 i le siva. Ma o nei fuainumera e matua sili atu le maualuga nai lo le fua o le fructose, sorbitol, xylitol ma isi mea e maua ai le suka.

O le fua o dosages i le suka e matua faigofie lava - vaevae le aofaiga o le suka i le 4.

Maʻisuka maltitol

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le maltitol e le o se mea sili ona suamalie. O lona kalori o mea e tutusa ma le xylitol poʻo le sorbitol. E le gata i lea, o le faasinomaga o le glycemic e sili atu le maualuga.

Maltitol e mafai ona faʻaaogaina e fai ai keke tiʻetiʻe lea e le talafeagai ai le xylitol. Ae i le taimi lava e tasi, o ai o loʻo taofia oe mai le faʻaaogaina o le sorbitol?

I se tulaga masani, o lenei mea suamalie e sili atu ona faigofie mo tagata gaosia o meaʻai faʻamaʻi nai lo le faʻaaogaina o fale mo le maʻisuka.

Mo isi suka, sui lenei vaega. Tumau i le pito i luga o foliga uma o le suka, ma filifili ma le atamai.

Maʻisuka Maltitol

O lenei mea suamalie ua faia mai le malo, o se mea e maua mai i sana po o suka. E i ai sona tofo suamalie, o le 90% o le mafaufauga o le suamalie o le suamalie.

O le suka e suitulaga (E95) e leai sona manogi lelei; e pei o se paʻu paʻepaʻe. E tasi lava i le tino o le tagata, e vaevaeina le suamalie i le sorbitol ma le kulukose. Maltitol e maualuga lona suauu i totonu o le vai, ae e le faigofie ona solo i le ava malosi. O lenei mea suamalie suamalie e sili atu le suavai.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o le maltitol e 26, o le. o le afa o le suka masani. O le mea lea, o tagata fai meaʻai ma fomaʻi e fautuaina le taumafaina o lenei suamalie mo tagata e maua i le maʻisuka.

Maltitol syrup e le afaina ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ona o lenei uiga ua faaopoopoina i lau laʻau suamalie (suamalie mo le maʻisuka, sukalatika), ma avea ai i latou ma taugofie mo le maʻisuka. Ae peitai, o le aoga o lenei suamalie o loo i ai i le mea moni o loo i ai sona maualalo ifo o kalori pe a faatusatusa i isi ituaiga suka.

Faʻalogo lelei! E tasi le gram o le maltitol e aofia ai 2.1 kcal, o lea e sili atu ona maloloina nai lo le suka ma isi mea faaopoopo.

Ona o le maualalo o le kalori matūa, e fautuaina e le au fai meaʻai e aofia ai le sipuni o le maltitol i luga o le lisi ao mulimuli i meaʻai eseese. E le gata i lea, o le manuia o le maltitol e le afaina ai le soifua maloloina o nifo, o le mea lea ua faʻaaogaina ai le puipuia o taavale.

Maltitol syrup e masani ona faaopoopo i aso nei i le gaosiga o na suti e pei:

  • siamu
  • sipuni
  • keke
  • sukalati
  • meaʻai suamalie
  • mūmū.

Suafa igoa

O le tulafono Europa E 965 (o le isi sipelaga E - 965) e faʻailoa mai ai oloa e lua:

  • maltitol (i), synonym faavaomalo mo Maltitol, isi igoa: maltitol, maltose hydrogenated,
  • maltitol syrup (ii), igoa faavaomalo Maltitol syrup.

O le kamupani Falani o Roquett Freres o lo o maua ai le fesoasoani faaopoopo E 965 i lalo o ona lava igoa pateni: SweetPearl (maltitol), LYCASIN HBC (Likazin HBC) - maltitol syrup.

Ituaiga o mea

Faʻaopoopoga E 965 o loʻo aofia i le vaega o mea suamalie, ae o lenei galuega e le o se mea autu.

E tele taimi e faʻaaogaina ai le vailaʻau e pei o se pepese ma le faʻamautuina o le vai, mafiafia, ma le faʻamautuina o le tumau.

Maltitol mai se vaaiga vailaʻau o se polyhydric alcohol. O le suamalie o loʻo faʻapipiʻiina mai le maltose disaccharide (malt sugar) e le enzymatic hydrolysis. O le meafaitino o le sana poo le pateta masima, e le masani ona totoina fua o fatu.

O mea e gaosia ai pusa oloa E 965 (i) i taga o vali vali, paʻu pepa po o atigipusa. O se ato faaopoopo o le polyethylene e le faʻamalosiina ua faʻaofiina i totonu e puipuia ai le oloa mai le susu.

Maltitol syrup ua afifiina, e fuafua i le aofaiga o le suauu na tuuina atu, i koniteina nei:

  • cans (25 l),
  • palasitika po o paʻu uʻamea (245 l),
  • paʻu palasitika (1000 l).

Maltitol ua faatauina atu i le faatauina atu i taga pepa ua faamaufaailogaina po o ipu palasisi ma se pulou sikulima. Maltitol syrup - i totonu o fagu (palasitika) fagu poʻo fagu.

O fea ma le auala e faʻaaoga ai

Faaopoopoga E 965 ua faamaonia mo le faaaogaina i Rusia, le tele o atunuu Europa ma Asia, Amerika, ma Ausetalia.

O le leai o se taimi e le fiafia, o le mafai ona faʻatalanoa e pei o le sogasoga, ma le faʻaleleia o le mafanafana o loʻo faʻamatalaina ai le lauiloa o le maltitol i le va o tagata gaosiga o meaai maualalo-kalori.

O le suamalie E 965 e mafai ona maua i:

  • susu, fualaau suamalie,
  • taumafataga o le taeao
  • aisa kulimi
  • marmalade
  • oloa gaosiga,
  • muffins
  • sau sau
  • mūmū.

O gaosiga o jams, jams, jellies ma oloa faʻapusa e faʻaaoga le maltitol e faʻafefiloi ma isi suauu e faʻamalosi ai e faʻaleleia uiga faʻalelei. Faaopoopoga E 965 e maua ai oloa gaosi faapitoa, faaleleia atili le manogi, ma faateleina le tetee atu i aafiaga mai fafo.

I mea e faʻafiafia ai, o le maltitol syrup o loʻo galue e avea ma sui o le vai ma le faʻatonutonuina o le suavai. O le tino e faʻagesegese ai le faʻagasologa o le faʻamaloiloina o le soʻo. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e teu ai le faʻamautuina ma le faʻamaonia o le oloa.

Maltitol e masani ona faʻaaogaina e le falemaʻi falemaʻi.

O le tele o sipuni, suspensions, laasaga vave ma isi vailaʻau ua faaigoa "sugar free" o loʻo i ai le faʻaopoopoga E 965.

I le gaosiga o vailaau faʻasaina, o le popol lauiloa e faia se tele o galuega faʻakinolosi:

  • pusa laupapa,
  • susu susu,
  • mafiafia i laumei faʻamalosi ma lozenges.

O le suamalie E 965 o se tasi lea o vaega o meaola faʻapitoa mo le mamafa o le paʻu ma mea mama, e aofia ai mo tamaiti.

Faʻaaogaina o le maluntol-malicious maltitol e tagata gaosiga o mea faʻaleleia o le tautala.

I le avea ai o se sui mo le gaʻo ma le faʻamautuina o le tumau, E 965 o loʻo aofia i le faʻamamaina ma le fafagaina o kulimi foliga.

Faamanuiaga ma le afaina

I le tulaga aoao, E 965 ua manatu saogalemu.

Ole mea e leai se aʻafiaga i le nifo ma e le mafua ai caries, talu ai ole maltitol e le o gaosia i siama.

I le taimi lava i totonu o le vaega o meaʻai, o le oloa e matua faʻagesegese lava, faasolosolo malie le paʻu i le dextrose, mannitol ma le sorbitol.

Na pau le itu itu na mafua mai i le faʻaaogaina o se aofaiga tele o le suamalie E 965 o se aafiaga tele. E pei o polyols uma, o le maltitol e maua ai le mamafa o le mamafa i totonu o le inumaga ona o le lemu o le digestibility. O lenei mea e mafua ai le faateleina o peristalsis. I totonu o le tele o atunuu (USA, Norway, Ausetalia), o laulau o oloa e aofia ai le faaopoopoga E 965 ua lapataia e uiga i se aafiaga e ono tupu pe a le toe faaaogaina.

I nisi o tulaga, o le vailaau e mafai ona mafua ai le afaina ma le afaina.

Taua! Ole fua faʻatagaina o aso taʻitasi e le i fuafuaina, ae ua manatu e saogalemu le faʻaaogaina e le sili atu i le 90 g le suamalie.

Ole lapataiga e fautuaina e ave le maltitol mo tagata e maua i le maʻisuka. O le faasinomaga o le faaopoopoga o le 25-35 iunite mo le paʻu ma le 50-56 iunite mo le siva. E sili atu le maualuga nai lo le sorbitol, xylitol ma le fructose.

Faʻatonu mea tetele

O le taitai o le lalolagi i le gaosia o le maltitol o le umia lea o le ROQUETTE FRERES (Farani), na faavaeina i le 1933 e avea o se pisinisi a le aiga. O lea ua i ai i le kamupani le togavao togafiti i Sepania, Italia, Peretania, Romania, Initia, Saina, ma Korea. I Rusia, o le tufatufaina aloaia o ABH Product (Moscow).

Faaopoopoga E 965 ua tuuina atu foi i le maketi a Rusia e tagata gaosi Saina:

  • Shanddong Maltitol Biological Technology Co. Ltd,
  • Shouguang Huali Sugar Alcohol Co., Ltd.,
  • Hefei Evergreen Chemical Industry Co., Ltd.

O tagata e mataituina lo latou mamafa e tatau ona latou manatu o le oloa o le kalori! E le gata i lea, o le maltitol, lea e le maualalo le suamalie nai lo le sosolo, e mafua ai le faateleina o le aofaʻi o meaʻai. E le gata ina afaina ai le vaega o meaʻai, ae e faaosofia ai foi se seti faaopoopo o pauna. A faʻaaogaina ma le atamai, E 965 e mafai ona avea ma se aoga aoga e sui ai.

Fale o meaola

Maltitol e maua e ala i le magotoina o le maltose e maua mai le malo.

Talosaga

Ona o le suamalie maualuga o le maltitol, e masani ona faʻaaoga e aunoa ma le faʻaopoopoga o isi mea suamalie i le gaosia o selu suamalie - mea suamalie, kulumu, sukalati, pusa ma ice cream. E faʻaaogaina i le falemaʻi falemaʻi e pei o le maualalo o le kalori, ma, aemaise lava, i le gaosia o siva (o le maltitol syrup o le hydrogenated starch hydrorlizate en), o le sili atu o le maltitol i luga o le suauu o le itiiti ifo lea o le faʻaogaina o le tioata.

Mea faʻamaʻi

E pei o le sorbitol ma le xylitol, maltitol e le ulufale i se tali mai Maillard. Tatalaina. O le foliga tioata o le maltitol e mafai ona solu i totonu o le vai mafanafana.

Fale o meaola

E le o gaosia e le siama, ma o le mea lea e le afaina ai le nifo. I le lautele o fea? tootoo ei ai sona aafiaga leaga.

Maltitol - faʻamatalaga ma le amataga

O le vailaʻau faʻamalosi o se polyhydric alcohol lea e faʻapipiʻiina mai le maltose (malt sugar). O lenei oloa, i le isi itu, e maua mai i le pateta poʻo le puletini o sana. Ua iloa e le au siama le faagasologa o gaosiga o meaʻai mo le sili atu i le afa seneturi, ma i le taimi lea, sa faia e saienitisi mea uma e mafai ai ona faaleleia le fua faatatau.

Ina ia tofo, maltitol e talitutusa lava ma le suauu masani, e aunoa ma ni faʻamatalaga faaopoopo poʻo se manogi faapitoa. O aso nei e maua i foliga o le paʻu po o le sipuni. O ituaiga uma e lua o mea faaopoopo e sili atu ona solu i le vai ma faigofie ona faʻaoga.

Ona o ona uiga sinia ma uiga, E965 e faʻaaoga lelei i le kukaina. Maltitol e puipuia le vevela ma e le suia ona uiga pe a vevela. O le faʻaopoopoga e mafai lava ona faʻamalosi e pei o le suka masani, e mafai foi ona faʻaaoga e fai ai lole. E ui lava i le mea moni o le uluaʻi maltitol sa avea o se suka e suitulaga i le maʻisuka, o ona meatotino o loʻo faʻaaogaina foi i le gaosiga o oloa masani.

Mea aoga o le suauu

O le faʻaaogaina o le faʻaopoopoga E965 i le kuka ma le alalafaga taumafa e mafua mai i le tele o mea lelei o le vailaʻau, pe a faatusatusa i le suka masani.

  • Maltitol e le tali atu i le aafia i siama i le ooto tautala. Ona o lenei mea, e le mafai ona mafua ai ona pala le nifo.

Tip
Ae e te leʻi faʻatau se sukalati poo se oloa gaosi oloa o loʻo i ai le igoa "sugar free", e tatau lava ona e faitau i le tuufaatasiga o le oloa. E masani lava, o lenei faʻamaumauga e na o se maketi taufaʻatau, ae o le mea moni o le oloa o loʻo aofia ai vailaau e ono aafia tele ai le toto kulukose ma faʻafefeteina ai le mamafa.

  • O le caloric content of maltitol e lua taimi e maualalo ai nai lo le suka. E moni, pe a faatusatusa i le numera o isi mea suamalie, o lenei fuainumera o loʻo mafaufau pea e faʻalelei.
  • Faʻaopoopoga E965 e le suamalie e pei o le suka, lea e tatau ona amanaia pe a filifilia le aofaʻiga o tautua. Ae o le tofo o ipu ua maeʻa e toetoe lava a le mafai ona ufiufi.
  • O le faasinomaga o le fuainumera o le vailaau e maualalo ifo nai lo le suka, ae maualuga atu nai lo le fructose, lea e mafai ai ona faaaoga i oloa mo le maʻisuka. E taua le manatuaina i le siva o lenei faailo o le 2 taimi sili atu nai lo le paʻu!
  • Maltitol e sili atu lemu lemu nai lo isi mea suamalie, o le a faʻaaogaina faʻafuaseʻi suiga i le kulukose o le toto.

E oo lava i ia mea aoga aoga o le faaopoopoga e le o se faailoga o lona saogalemu atoa mo le ola maloloina o le tagata. O tagata e maua i le maʻisuka poʻo le faʻateleina o le inisalini e tatau ona faʻamaopoopoina a latou mea sili ona lelei i le aso ma se fomaʻi.

Tapulaʻa i luga o le faʻaaogaina o mea faaopoopo

Maltitol e faatagaina i le tele o atunuu o le lalolagi. E toʻatele tagata latou te le amanaʻia lona auai i meaʻai. E le faʻavaivaia tagata popoto i le lapataiga e tusa lava pe suitulaga i le suka e mafai ona mafua ai taunuuga le lelei mo le tino pe afai e faʻaleagaina.

  • O le fatu o le maltitol i totonu o le tino e faʻaalia ai le gaosiga o le inisalini. O lenei mea e mafai ona afaina ai le tulaga o tagata i le faateleina o le gaosiga o le hormone.
  • O se mea suamalie sili ona maualuga ma le maualuga o le kalori ma le maualuga o le faasinomaga e tatau ona mafaufauina i le maʻisuka. Afai e oʻo lava i se kuluma koko atoa ma le maltitol e le afaina ai le setete o se tagata soifua maloloina, o le maʻisuka e tatau ona tuiina le inisalini.
  • I fuainumera tetele, o le maltitol e iai sona aafiaga tele. I le taimi lea, e tele tagata gaosi oloa e faailoa mai le afifiina oa latou oloa.
  • E feteenai ma talitonuga masani, o le faʻaaogaina o oloa faʻatasi ma le E965 i le tuufaatasiga e mafai ona faʻaosofia ai se tupe maua vave. Ioe, afai e te faʻaleagaina oe.

O le masani o le maltitol e le tatau ona sili atu i le 90 g. Aumai e pei ona faaopoopoina i aso nei meaʻai ma meaʻai eseese, e fautuaina e faitau ma le totoa le tuufaatasiga o mea uma ua faʻatau.

O analogues sili ona lauiloa o le maltitol

E tele analogues o le maltitol, lea e vave ona maua le lauiloa. O mea nei e sili ona lauiloa:

  • Sucralose. E faia mai i mea masani, ae le o gaosi gaosi. O ona vailaau faʻasaina ua mafai ai ona puipuia se malosi malosi i luga o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ma o le kalori matāʻupu o le eletise e sili atu le maualalo. I aso nei, ua faʻamaonia mo le faʻaaogaina e tusa lava pe o fafine maʻitaga ma tamaiti, o le mamafa o tagata ma le maʻisuka.E ui lava i le mea moni e faapea, talu ai nei ua atiaʻe le mea ma e leʻi suʻesuʻeina lava ona foliga, e leai ni aʻafiaga leaga i le tino ua faʻaalia i le umi o le suʻesuʻega.

  • Cyclamate. O lenei vaega e sili atu ona suamalie nai lo le maltitol ma tali lelei i le vevela togafitiga, e faʻaaogaina e tekinolosi mo le umi. Mo le faigofie o le faʻaaogaina ma le manuia o le tamaoaiga, o tagata gaosi mea taumafa e faʻatatau i ai. O le mea moni, talu ai nei o loʻo faʻateleina le faʻamalosia o tagata faʻamalosi e faʻaaogaina le vailaʻau. E tasi lava i le tino o le tagata, e mafai ona liua i totonu o se kemikali fafo.

Maltitol syrup o loʻo faʻaaogaina foi i vailaʻau faʻatau. Ua faaopoopoina i sipuni mo tamaiti, tafe ma lozenges. O le mea moni, e sili atu lenei mea nai lo le faʻaaogaina o le suka masani, ae o mea o loo i totonu o le maltitol i vailaau e tatau ona aoteleina ma mea o loʻo i totonu o meaai.

E faapefea ona leaga le maltitol?

Maltitol e mafai foi ona afaina i le soifua maloloina o tagata. Ma e ui o le mea moni e mafai ona suia lenei suka i atunuu eseese o le lalolagi, e le aoga tele le faʻaaogaina o lenei meaʻai faaopoopo i taimi uma.

Maltitol e ono afaina pe afai e sili atu le masani faatagaina. O se aso e le mafai ona e 'ai e sili atu nai lo le 90 g o le maltitol. A leai, o le maltitol syrup e mafai ona afaina i le soifua maloloina ma mafua ai le paʻu ma le manava.

Faʻalogo lelei! Maltitol ei ai lona aafiaga tele, o le mea lea, i Norway ma Ausetalia i le afifiina ma oloa e aofia ai lenei mea faaopoopo, o loo i ai se lapataiga.

Maltitol - o le a?

O se maltitol (poo Maltitol) o meaʻai lelei e maua mai i le vevela ma le siakiina o le maltitol syrup e aofia ai le maltitol ma le sorbitol. O le gaʻo faʻapipiʻiina lava ia e maua mai i le suavai o le sana poʻo le falaoamata o le fatulaʻau ma lona faʻasaina atili i le suka. O le taunuuga o le oloa e le suamalie e pei o le suka, ma e tofo pei o le suauu. E taua o se mea suamalie masani e aofia ai 210 kcal mo le 100 g, lea e itiiti ifo nai lo le suka.

Maltitol e le sogisogi, vave ona solo i le tuufaatasiga o le fatu, sina suiga i le tofo pe a vevela ma kuka. Faʻamatalaga o le ava malosi e faigata ai ona tuʻufaʻatasia. E faʻaaogaina i le fale gaosi oloa e maua mai ai le paluga le maualalo-kapelu, le kulumu, sukalati ma suti. E le gata i lea, o le oloa e faʻaaoga lelei e avea o se mea suamalie e mafai ona faʻamalosi ma vave faʻamalosi. I le gaosia o karmeli ma le vevela mo meaai, e matua taua tele.

E maua le suamalie i le paʻu samasama-samasama poo le sipuni ma ua faʻamaonia mo le faʻaaoga i le lalolagi atoa. Faʻaopoopoga E965 e masani ona faʻaaogaina i le gaosiga o faʻamalosiga o tamaiti eseese, gelatin capsules, o le tale ma le faʻalava tiga.

Taua! Maltitol, ona o lona maualalo o le kalori, e masani ona faʻaaogaina e avea o se mea suamalie ma ua faaopoopoina i le tele o oloa / fualaau faʻatau. O aʻa uma e suitulaga i fualaau o vailaʻau ma uiga faʻamalosi (faʻafefeteina o vailaʻau, suamalie, faʻafeusuaʻi ma mea e malolo ai, solubility, ma isi mea), e sili ona latalata i le suka, lea e faʻaogagofie ma taugofie i le gaosiga o gaosiga. I le faaopoopo atu i ai, o le vailaau e le lelei i le teuina, ma e le liua i totonu o le ogaumu ile maualuga.

Faamanuiaga o le Maʻisuka

O lenei oloa taumafa ei ai ona uiga e mafai ai ona faʻaumatia i le maʻisuka e aunoa ma se lamatiaga i le ola maloloina. O le faasinomaga o le fuainumera i le paʻu o le 25-35, ma i le syrup 50 iunite.

O fua faʻatatau ia mo le maʻisuka, talu ai ona o le xylitol poo le sorbitol (o mea sili ona lauiloa) e sili atu le maualuga o le GI, aʻo latou maua le mea lava e tasi o le kalori. Ae o Maltitol e tasi le isi - o loʻo faʻafefe malie i totonu o le toto, lea e aloese ai le oso oso faafuasei i le glycemia pe a uma ona faʻaaogaina. O le faasinoupu o le inisalini o le maltitol e maualuga tele ma tutusa i le 25, o se isi foi avanoa. Ae o tagata e iai le hyperinsulinemia e le tatau ona faʻaaogaina e fai ma meaai.

E965 ua fautuaina mo tagata oona ma le mamafa o loʻo taumafai e toe faʻafoʻi se ata mataʻutia ma e le maua nisi calorie e ala i le 'ai eseese. O le mea na maua e ala i le faʻapipiʻiina o le metotia e le o manatu i ai le tino e pei o se moli uila, o le mea lea, e le o faʻatasi ai ma le gaʻo ma le maso fiva maso. E fautuaina e tagata e taumafa meaai le faaaogaina o Maltitol i tagata e mananao e lafoai atoa le suka, ae aua nei saili e aveese mai latou lava suamalie suamalie ma pele.

Ina ia malamalama le maʻisuka pe aoga tele le faʻaaogaina o se tasi poʻo le isi ituaiga o suka, e tatau ona iloilo le tulaga lelei o le fua o le oloa:

  • saogalemu - Maltitol e ogatusa ma lenei tulaga maualuga, talu ai o loʻo i ai faʻataʻitaʻiga talafeagai mo le maʻisuka,
  • manaia manaia
  • itiiti le auai i le gaosiga o gaʻo,
  • le mafai ona togafitia le vevela.

O nei uiga uma o loʻo avanoa i le meaʻai faaopoopo E965. O le mea autu o le siaki lea o le tino o le tagata i le gaioiga o lenei oloa ma mulimuli i le mea na fautuaina i aso taitasi, lea e masani ona faʻaalia i luga o le afifi.

O fea e faʻatau ma pe fia

I lona tulaga mamā, Maltitol e mafai lava ona faʻatau i luga o le Initaneti, i le upega tafaʻilagi a le gaosiga. O iina e mafai ona e maua ai le tau o le oloa ma faitau i faʻamatalaga o tagata.

I meaai, o le E965 faaopoopo e mafai ona maua i kuki ma sukalati. O loʻo avanoa mo tagata faʻatau i faleoloa ma luga o le Initaneti, e maualalo le kalori ma e tele naua uiga aoga. E taua le faamasani ia te oe lava ia i le taimi o le faatauina o oloa, e pei o nisi tagata gaosia oloa i lalo ifo o le faaupuga "No Sugar" e faaaoga ai mea suamalie leaga, mulimuli ane e mafai ona faateleina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

Maltitol ua faamaonia mo le faaaogaina i Europa talu mai le 1984. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa na faʻamaonia lona saogalemu pe a faʻaaoga lelei. Ae ao leʻi faʻaaogaina le suamalie, o tagata e maua i le maʻisuka e manaʻomia le fefesoʻotai i se fomaʻi ma muamua le faʻatusatusaina o le inisalini e manaʻomia ona e ulufale ai.

Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faamaonia lenei lava oe e ala i le amata ona faʻaaogaina. faitau atili >>

Analogs o le maltitol

O le sucralose e faia mai i le faigofie ae gaosia le suka. O lenei faiga e faʻatagaina ai oe e faʻaititia le caloric content of the supplement and reduce the ability of its influence on concentration of glucose in the blood. I le taimi lava e tasi, o le tu masani masani o le suka masani o loʻo faʻasaoina.

Faʻalogo lelei! E le afaina le soifua maloloina i le sucralose, o le mea lea ua fautuaina ai mo tamaiti, fafine maʻitaga, mamafa o tagata ma le maʻisuka.

Ae ui i lea, o le suamalie na atiaeina e le o se taimi ua leva, o lea o lona aafiaga atoa i le tino o le tagata e leʻi suʻesuʻeina. E ui o le sucralose sa lauiloa i Kanata talu mai le 90 ma mo se vaitaimi faapea o ona meatotino le lelei e le i faailoaina.

E le gata i lea, o tui na faʻaaogaina e saienitisi i le faagasologa o le faʻatinoga o faʻataʻitaʻiga i luga o manu sa tutusa ma le aofaiga o le suauu na 'aina e tagata mo le 13 tausaga.

Cyclamate
Maltitol, pe a faatusatusa i le cyclamate, o se vailaau aoga tele e suitulaga, e ui lava i le mea moni e 40 taimi e sili atu le suamalie nai lo le maltitol ma le tele o tausaga ua matutua.

Cyclamate poʻo le E952 e matua aoga lava le faʻaaoga i le gaosia o meaʻai ma suamalie, ona o le mea moni e mafai ona teuina mo se taimi umi ma tuʻuina atu i togafitiga faʻavevela. Ae o lenei suamalie ua faasaina i le US ma EU, pei oʻo mai i totonu o le tino, o le a avea ma se mea e afaina ai le cyclohexylamine.

Taua! O tamaiti ma fafine maʻitaga e le fautuaina e faʻaaoga le cyclamate!

O meatotino o lenei faʻaopoopoga e lei suʻesuʻeina, o le mea lea, ina ia le afaina ai le tino, e le tatau ona e sili atu i le 21 pauna. I le auala, i le tasi laulau papafa e aofia ai le 4 g o le saccharin ma le 40 mg o le cyclamate.

Tuua Lau Faamatalaga