Toe tosoina i le maʻisuka

Mo le vavaeina o pito i totonu o le maʻisuka, e tatau ona iloagofie nisi faʻamatalaga. I le tautala ai i lenei mea, faʻalogo i:

  • faʻafitauli o faʻamaʻi pipisi ona o le le mafai ona toe faʻaleleia togafitiga. Atonu o lenei mea o le limite o le ischemia, o le thrombosis atoa. O le faʻasalaga e faʻamoemoeina faʻatasi ma se fomai tipitipi vascular,
  • o faʻamaʻi pipisi e ono lamatia ai le ola, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻamaʻi pipisi o le tino: gas ma gangrene susu. O le tele o taimi, o nei tulaga e maua i le maʻisuka e maua i le maʻi o le maʻisuka vae,
  • gasegase ogaoga - faʻasolosolo taimi faʻamaʻi pipisi po o vae o loʻo tautau i luga o se fasi mumu mumusu.

I le maʻisuka, ua toesea le limasini e tusa lava pe iai ni faʻalavelave leaga. E faʻaaoga lenei i le sarcoma tuai-laasaga, melanoma, ma le kanesa o le paʻu.

O le isi faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le tosoina e tatau ona mafaufauina o faʻamaʻi faʻapitoa e faʻalavelaveina ai le gaioiga masani o le tino ma e le mafai ona faʻasaʻoina e ala i faiga faʻapitoa.

Atonu o lenei, mo se faʻataʻitaʻiga, o se paʻu vevela e manaʻomia se faʻasalaga lona lua.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi sili ona lamatia o le endocrine lea e mafua ai le tele o tulaga faʻaleaga. O le faʻalavelave sili ona mataʻutia ma le matautia o le maʻisuka o le gangrene. O le mea e faapea o le 75% o mataupu o le atinaʻe o le gangrene o le vae, e le mafai ona laveaʻi le lima.

Gangrene i le maʻisuka ei ai lona lava atinaʻe foliga, ma o ona togafitiga e sili atu ona faigata nai lo le tulaga o le faaleagaina o le tino ona o manuʻa poʻo sepsis, faʻatasi ai ma le necrosis. Le faʻamautuina o le tulaga o le maʻi ma puipuia ai le mea e le mautonu ai ma le 'ona o le mea oona mai le tino maliu, e manaʻomia le faʻatopetope vave, e aofia ai le aveeseina ma le faʻamamāina o le vaega ua faaleagaina o le tino.

Ae ui i lea, e le muta ai faafitauli, talu ai ona o le maʻisuka, o faʻamaʻi pipisi e faʻamalolo malosi.

Vaega o le atinaʻe o le gangrene i le maʻisuka

Gangrene i le maʻisuka o se mea e masani ona taatele, lea e faʻafaigofieina e faʻafitauli o le gasegase e faʻatasi ma le maʻi maualalo. O le mea e faʻapea o tagata mamai o loʻo maua i le maʻi suka, i le tasi tikeri poʻo le isi, o loʻo i ai faailoga o le neuropathy o le maʻisuka ma le angiopathy.

O nei tulaga faʻaleagaina i le talafaʻasolopito o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o fila ma le solia o le galasticity of vessels toto. O nei mea uma e lua e mafai ona mafua ai le atinaʻeina o le maʻi suka, ma le gangrene.

E tatau ona manatuaina o le angiopathy o le maʻisuka e taua tele mo le atinaʻe o le gangrene, lea e faʻaleagaina ai toto toto. Faʻaleagaina o capillary e mafua ona o le hyperglycemia, o lona uiga, o le sili atu o le kulukose, e tau atu i le leiloa o latou meatotino i puipui o toto toto.

O le maʻisuka vae o se taunuuga o se faaletonu i totonu o siama nerve. O mea mama e le maua ai se tulaga talafeagai o mea taumafa e amata ona mate.

O lenei faagasologa e mafai ona atiae i se taimi puupuu lava, mo se faataitaiga, pe afai o le tafe toto ua uma ona taofia.

O le faagasologa o le faʻaleagaina o fiva namu ma toto toto e telegese tele, o le mea lea o le lamatiaga o le atinaʻe o le gangrene e sili atu le maualuga i na tagata e maua i le maʻisuka mo le silia ma le 20 tausaga. O faailoga muamua o le gangrene i le maʻi suka o foliga vaaia o nai manuʻa i luga o le vae, talu ai o le vae i totonu o lenei eria e sili atu ona faigofie i manuaga eseese.

E le gata i lea, i nisi tulaga, o le atinaʻeina o le gangrene e muamua atu i le tiga ogaoga i se tulaga malolo ma le gaioiga, o se lagona o le le mautonu, ae i le lumanaʻi o le lagona ua le toe i ai pe ua maeʻa atoa. E le gata i lea, e sili atu faʻamaoniga faʻapitoa, e aofia ai:

  • sese o vae
  • maʻa malulu
  • pallor poʻo le mumu o nisi vaega o le paʻu,
  • suia le foliga o papatusi fao,
  • ogaoga ogaoga o masini mumu.

I le tele o tulaga, o le gangrene i le maʻisuka e aafia ai le vaevaega, ma le faaleagaina e mafai ona afaina ai tamatamailima, ae o lenei fesuiaiga o le faamai e le tupu i taimi uma. I se tulaga e le masani ai, e mafai ona tupu vave le gangrene i le pueina o se vaega tele, e aofia ai le soogavae atoa.

Talu ai ona o le gangrene e atiina ae i tua o le faaitiitia o le toto i le tino, o le tulaga e faigata ona o faamai faaopoopo, e aofia ai se gaogao ma se siama siama, atinaeina ona o se faaitiitia o le puipuiga o le lotoifale.

E faʻapefea ona maua le galanne vae ma togafitia mo le maʻisuka?

O le isakemia, lea e tupu i le gangrene o le maʻisuka, e faigata ona togafitia. Faʻamatalaga o le leona e aofia ai le suʻesuʻeina ma le faʻapipiʻiina o le vae, aoina o se siama, ma le faʻaaogaina o se paʻu ma le smears e fuafua ai le iai o faʻamaʻi.

E taua tele i le faagasologa o suʻesuʻega e fuafua ai le fomu ma le laasaga o le kosi.

Afai e leai se mea e iloagofie ai, o le togafitiga e mafai ona puipuia, lea e aofia ai le toe faʻafoʻiina o le toto ona o vasodilators, faʻapea foi togafitiga e faʻamoemoe i le faʻaitiitia o le kulūkose o le toto.

I le laasaga muamua o le gangrene development, e le mafai ona faʻaaogaina le taotoga ma le angioplasty, lea e mafai ai ona toe faʻafoʻi le toto i masini ma laveaʻi ai le lima. O foci laʻititi e maua togafitiga faʻasao e togafitia i togafitiga. O togafitiga faʻasao e faʻaaoga mo na o le garyrene matutu.

I le gangrene susu, lea o loʻo i ai le tele o le necorosis ma le purulent discharge, na pau lava le togafiti togafiti e mafai ona fai, o le vavaeeseina lea o le lima. O le gangrene uamea e tatau ona togafitia lelei.

O ia gaioiga ua faʻamaonia mo mafuaʻaga faʻalesoifua maloloina, talu ai e le toe mafai ona toe faʻaleleia le tino. A maeʻa togafitiga, e tatau i le tagata gasegase mo se taimi umi ona puipuia mai le faateleina o le suka toto, talu ai ona o ia ituaiga mea e mafai ona faʻamalosia ai le faʻamālōlōina o masini.

I le faaopoopo atu i le gangrene, e tele isi mafuaʻaga e aliali mai ai le uliuli i tamatamailima, vae ma vae. I

1. Faʻaleaga faʻaleaga.

O loʻo matou talanoa e uiga i se faʻamaʻi pipisi - faʻapitoa, ma se mea e sili ona leaga - o le trichophytone. O le faʻamaʻi faʻatasi ma faʻamaoniga e pei o le faʻalanuina o fao ma isi vaega o le paʻu, ma ua lagona e le maʻi o ona vae ua afaina i le maʻisuka ma ua afaina ai le afaina.

Trichophyton e sili atu le faigata ona togafitia nai lo le au failautusi. O le faʻamaʻi pipisi vave lava, o lea afai e aliali mai le pogisa i luga o tamatamailima, e tatau ona e faʻatalanoa se fomai tipitipi e vaʻaia e le gata gangrene, ae o le galo.

Ina ia puipuia faʻamaʻi pipisi, e faʻaaogaina le kulimi puipuia.

Kiliki i luga le ata o loʻo i lalo e saili atili ai e uiga i le ointments mo le maʻisuka ma faʻatonuina i latou i le faʻatagaina ile fale poʻo le imeli.

2. Faʻafitauli i vaʻa o vae.

Ona o le faateleina o le kulukose i totonu o le toto, ua faʻaaogaina ai le faʻasologa o le thrombus. O toto i luga o puipui o toto, vavalalata o latou lumen ma mafua ai le pala.

O le faʻaoloa o le fao e faʻavaivai i lalo o le malosi o mea i totonu poʻo fafo. E tatau ona e gauai atu i le vaega o le eletise le masani ai. O le pogisa e masani ona foliga mai ua pisia, ae i nisi tulaga e ufiufi uma ai le fao.

Aiseā e faʻavalea ai se atigilima i luga o le tamatamailima e tasi? I le avea ai o se tulafono, o lenei tulaga faʻaalia o loʻo faʻaalia ai le faaleagaina o masini. O le fao o le fagu e faʻapogisaina mo mafuaaga e lua: manua ma le le lava o seevae. I le tulaga lona lua, e le mafai e se tagata ona maitauina le faʻaalia o le le faʻavauvau, ae o le vaega i lalo o le ipu o le a vave faʻafuaseʻi pe amata ona tiga.

Faʻaleagaina mea faʻapitoa o loʻo faʻaalia foi i se lanu enaena po o le lanumoana. A o tuputupu ae le hematoma, e foliga mai o le pogisa e foliga mai. I le taimi lava lea e tasi, o le fao o le fao e alu ese mai le moega, ona toe mouese loa lea. E leai se mea sese i lenei faagasologa. O le fao e le manaʻomia ona togafitia, ae fautuaina e masani ona togafitia i se vaifofo antiseptic. Ma e aoga le malamalama o le a pau ese le ipu.

Isi mafuaʻaga mai fafo e ono faʻapogisaina ai le fao:

  • o le faʻaaogaina o varnish maualalo,
  • faaumiumi le faʻaalia i vailaʻau (i totonu o le aiga) i luga o fagu pepa,
  • onychomycosis.

E taua le faʻamalamalamaina o le 'onychomycosis' e faasino i mafuaʻaga i fafo ma totonu. O foliga mai o le galo e afaina i eseesega eseese: o se mataua o le tino puipuia o le tino, maʻi le gaioiga i vae. Ae o meaola faʻapitoa ole tino e aafia ai na o fao ma paʻu (faatasi ai ma mycosis). E mafai ona maua i luga lima lima le manoa, ae o luga o vae e tele taimi e aliali mai ai.

O le faʻaogaina o le tino e aʻafia ai le aʻafiaga o le faʻaogaina o le faʻalavelave o le tino ma toto toto o le totoga, o nei mea uma ua faʻaumatia i le tele o taimi. O nei mea uma o se taunuuga e mafua ai le sili ona matautia ma le le lelei o taunuuga mo taunuuga o le soifua maloloina.

Afai o loʻo maʻi se tagata i lenei faʻamaʻi, ona faʻamaloloina lea o ona manua, o le mea lea e masani ona atiaʻe le gangrene. Afai e maua se tulaga faapena i totonu o se tagata, ona mafai loa lea ona vavae le vae.

Ole tino i lenei tulaga e le vave maliu, ae faasolosolo lava, o se taunuuga o le faagasologa o le purulent process. O le faʻaleleia o le vae i le maʻisuka e masani ona oʻo atu ai i aʻafiaga sili ona ogaoga, ae tele lava lona faalagolago i le vave o lona iloa ma togafitiga.

O togafitiga faasao o togafitiga e faaalia ai se maualuga maualuga o le aoga mai taimi uma lava. Afai e le aoga ia togafitiga faʻale-aganuʻu faʻapitoa, ona na o tulaga faapena lava e toesea ai vae o loʻo aʻafia.

Afai e le faia lenei mea i le taimi, o le mea sili ona leaga o le a amata - purulenti mumū. O le faʻaleleia o le toe i totonu o soo se maʻi o le maʻisuka o se faiga faigata, ae mafai ona masani ona faʻamaonia i tulaga talafeagai.

Faʻaiʻuga o le faʻavalea

O le maualuga o le glycemia e i ai sona aafiaga le lelei i le tulaga o le popolega ma le toto toto, faʻaumatia i latou i le taimi. O le taunuuga o le faʻalauiloaina o le tele o mea le lelei ma matautia i taunuʻuga tau soifua maloloina.

O se tagata e maua i le maʻisuka e le lelei lona faʻamaʻi, lea e mafai ona taʻitaʻia ai le gangrene. I lenei setete, e mate malie le paʻu o vae o vae, ma amata ai loa se faagasologa o le pulupulu.

I mataupu e le aoga ai metotia faasao o togafitiga, o vaega ua aafia o vae o le a toesea. O nei togafitiga faʻapitoa e mafai ai ona aloese mai le tele o faʻafitauli, e aofia ai le inisua, o le toto ma le tupu aʻe o le nofoaga ua afaina.

O le maʻisuka na mafua ona o le maualuga o le kulukose o le toto e faigata i faʻamaʻi o vaʻa toto ma le tino o le tino. Ona o faagasologa ua amataina, o le maʻi o le maʻisuka ma le neuropathy e atiina ae, lea e mafua ai le fausia o vaʻa i totonu o le paʻu, manuʻa ma le mai.

O le tulaga e lamatia ona o le faʻaitiitia o le lagona o le paʻu, e mafua ai ona le vave iloa e le tagata maʻi le amataina o faʻafitauli. O le amataga o le gangrene e mafai ona i ai ni manuʻa, mo se faataitaiga, o se maunu, o se fao, ma le le manuia le tipiina i le taimi o se gaioiga.

O le faʻamaloloina o maʻi pipili i le maʻisuka e umi, o le avanoa e atiaʻe ai maʻi o le maʻi suka e maualuga. Faatasi ai ma se gasegase pipisi, o le gangrene e atiina ae.

Afai e le aoga le togafitiga o fualaau faasaina, ona vavae ese lea o le vae.

O le tagata gasegase e iai mea nei:

  • tiga i vae, aemaise lava i vae ma tamatamailima, faʻalavelave i le taimi o le avega,
  • faaitiitia le paʻu o le paʻu, vaivai o vae,
  • o le faʻavaeina o vaʻa, manuʻa o le purulenti ma le maʻilala, aemaise ile vae,
  • siakiina o paʻu
  • le faʻavaeina o le gangrene i le leai o togafitiga.

O faʻaaliga o le gangrene e faʻalagolago i lona ituaiga:

  • O le gangrene. E i ai le umi o le atinaʻe, e oʻo i le tele o tausaga ma e le o se lamatiaga tele i le olaga. O le paʻu afaina o le lanu lanumoana poʻo le mumu, o le vaʻaiga mamafa, mago. O le mummification o le mea na afaina ai, pe a uma ona teena le tino oti.
  • O le gangrene. O le uluaʻi uluaʻi maʻi e le faʻamalolo, lea e faʻaosofia ai taunuuga le lelei. O le paʻu i le nofoaga ua afaina e lanu moana pe lanumeamata, o loʻo i ai le manogi o le pala ma paʻu i luga o le paʻu. Gangrene e aʻafia ai ituaiga uma o mea e pala. O se taunuuga, o le vae po o le tamatamailima ua toesea.

E tele mafuaʻaga e mafua ai le pogisa o le tamailima. E vaevaeina i latou uma i ni vaega se lua: totonu ma fafo.

Aiga

O le pogisa e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi o le fao lava ia.

  1. Fungal infections. E mafai ona e aafia i soʻo se nofoaga lautele poʻo le ofuina o se isi seevae. O le malamalama o le fao na faʻapogisa ona o siama i le malie e faigofie lava: o le a le mou ese atu pe a uma le tuputupu ae o le fagu, ae o loo faaauau pea ona salalau atu mai le faavae i lona itu atoa, e oo atu ai i lona faatafunaina.
  2. Melanonychia o se tulaga lea e faʻapogisa atoa ai le fao i luga o le limamatua po o le vaʻaia (sasa). O le mafuaaga autu mo lona atinaʻe o le faaputuputuina lea o le melanin i lalo o le fagu plafola. O se tulaga talitutusa e mafai ona tupu ma se "aafiaga umi" o le ulaula tapaa, patho o gaioiga o le tino, le faʻaaogaina o mea e maualalo i le tausiga o vae.
  3. Benign neoplasm. E atiina ae i le faateleina o capillaries i lalo o le fao fagu.

Taua! O togafitiga e le afaina ai le tulaga lautele, ae mafai ona mafua ai le tiga.

O suiga o lanu e aʻafia ai i faʻamaʻi o totoga i totonu ma a latou faiga:

  • popole
  • cardiovascular
  • vailaʻau,
  • mamanu
  • faʻamaʻi faʻasalaga
  • maʻisuka malosi
  • se tele o nisi o elemene taua (seasea).

Taua! E le mafai ona faatonuina togafitiga mo nei mafuaaga. E mafai ona naʻo le tulaga e sili ona leaga.

O le tamatamailima e liua i lalo o le faatosinaga a se numera o tulaga i fafo. O le mea muamua ma sili ona taatele o le afaina lautele i lalo o le fao ona o le faaleagaina o le masini. E mafai ona avea ma se manua ogaoga, manuʻa poʻo le seevae seevae. Le fuafuaina o le faaleagaina na afua ai le suiga o lanu na mafua mai i le faigofie: e leai se tiga ma le le mautonu, ua maua ai le paʻu o le hematoma ma ua i ai ni itu pala.

Ae afai o mafuaaga ua lisiina i luga o mea uma e sili atu pe itiiti foi le manino, o le a se mea pe afai e te leʻi tuleiina i soo se mea, e saofafai ou seevae i ou vae, ma i se tasi taimi "lelei" e te maua se togitogi uliuli? O ia tulaga e le masani ai, ma o le mafuaaga i lenei mataupu e tatau ona sailia i totonu o lou tino.

E mafai ona liuliu manulele tele mo ni mafuaaga autu se lua: fafo ma totonu.

Faʻamatalaga mai fafo e aofia ai tulaga nei:

  • tuʻimomomoina o le toevae - pe a maeʻa se microtrauma, e tafe ai vaa i lalo o le fao fagu, e mafua ai ona maua se faʻafitauli,
  • Rubromycosis poo rubrophytia,
  • laei seevae vavalalata ma faʻamafanafana - seevae le lelei poʻo seevae e faʻaauau pea ona faʻamalosi i tamatamai vae, o lenei mea e afaina ai toto toto ma taʻitaʻi atu ai i le faʻapipiʻiina o manua i luga o tamatamai vae,
  • fafo lanu paʻu - o seevae e le lelei-lelei poʻo varnishes leaga e mafai ona mafua ai ona liu le fao
  • faʻaalia i vailaʻau faʻamalosi i luga o le fao,
  • Faatalanoaga epidermophytosis,
  • lanu lanumoana i luga o fao e foliga mai o se taunuuga o le malulu.

Afai o le atigilima e pogisa ona o mea moni, o nei mataupu e le o se mea e fefe ai ma saogalemu mo le olaga. Latou te le afaina le tino.

Faʻamatalaga i totonu i le lotoifale o lenei pogisa e mafua ona o faʻamaʻi eseese. O le faapipiiina o fao o se faailoga lea o le toilalo i le tino ma e tatau ona e faafesootai se fomai.Faʻamatalaga i totonu e aofia ai mea nei:

  • tumo o le tootoo lapoa, lea e mama i le natura - toto toto e amata ona ola i lalo o le fagu plao, e mafua mai ona o foliga uliuli. E tatau ona togafitia le paʻu, masalo o le a faʻaumatia e le fomaʻi. A o tuputupu ae le tino, e lagona e se tagata lagona le mautonu e suia ai le tiga,
  • afaina o fao - i nei tulaga, o loʻo i ai isi faʻailoga. O le fao e mimiti ma faʻasalaga, e faʻavaivai. O le paʻu faataamilo i le fao e lanu mumu, e le fiafia i taimi uma, o nisi taimi e tafe tiga ma manua o iai i luga. O faʻamaʻi pipisi e faʻaalia i le faaleagaina o fao, ae le naʻo luga o le lima matua. I le tutusa, o mafatiaga faʻapitoa foi e mafatia ai,
  • Faamai o le cardiovascular or endocrine system. E masani lava, o le toilalo e paʻu i le maʻisuka.

O meaʻai i fao e mafai ona eseese.

  1. Lanu lanu meamata e faʻaalia ai faafitauli o le gastrointestinal tract.
  2. O se mea lanu enaena i lalo ifo o le faʻailoga e faʻaalia ai le le lelei o le tino o le tino, o suiga tetele e tupu i le faiʻai.
  3. O ata malulu e foliga mai ona o le mea moni o le toto masani i le fao fao e faʻaleagaina.

Afai e faʻapouliuli fao ona o le fuga

E masani lava, o mafuaʻaga o le faʻaleaʻopiʻo e fesoʻotaʻi ma faʻamaʻi faʻamaʻi i luga o fao. O aʻafiaga o le tino o Candida e faʻailoa i luga o fao.

O papatusi e suia le lanu, mafiafia, lanu uliuli po o lanu enaena i lalo ifo o fao. Ae ui i lea, o fao e faigofie ona pala.

O le paʻu o tamatamailima e afaina ai foi i meaola ninii. E faliuli i le mumu, e ufiufi i vaʻa na maligi.

I nei tulaga, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata faʻataʻitaʻiga.

O le a le mea e fai pe a afaina

O se tasi o mafuaʻaga autu o stains i luga o tootolo o se tuʻimomomo. Afai e te lavea faʻafuaseʻi lou tamatamailima pe lafo i lalo se mea mamafa i ou vae, e tatau ona tuʻuina muamua le fesoasoani muamua. O lenei mea o le a fesoasoani e puipuia le afaina i lalo o le fagu fagu.

Muamua lava, e tatau ona e tuu le malulu i luga o le tamatamaʻilima malemu. E mafai ona avea ma pusa tioisa, soʻo se aisa. Afai e leai se aisa, sasaa lou vae i le vai malulu pe tuu lou tamatamailima i lalo o le vaitafe.

Afai e toto mai le toto i lalo o le fao, ia vaʻaia ma le faaeteete. Ae aua neʻi galo e uiga i togafitiga faʻafomaʻi. Soo se mea e tatau ona togafitia i se vaifofo. Afai e ulufale atu i fafo, o le a faʻateleina le faʻamaʻi. O le a faasolosolo lava, o le a toe ola le ipu, o le uliuli i luga o tootolo o le a mou atu ao latou tuputupu aʻe.

Avanoa Faʻatonu

O le faʻaleleia o vae e mafai ona faʻavasegaina e tusa ma le tele o taʻiala. Muamua o le taimi o le taualumaga: muamua (vave ma tuai), lua (ona o faʻalavelave) ma toe faʻailogaina (toe faʻaaogaina). Faʻavasegaga o le vaevaeina o vae i le maʻisuka e faia i le fesootaʻi ma le auala e faʻaogaina ai masini mūmū: poro, ellipsoidal ma patchwork.

Faʻalogo lelei i uiga ile taimi, lea e mafai ona maua i le subipiostal, aperiostal ma le periota (faʻaaogaina i le togafitiga o tamaiti). Tusa lava pe o le a le mafuaaga patino na toesea ai le limo, o gaoioiga e tusa ai ma le metotia o le ponaivi faaiu ua iloga.

E mafai ona maua i le osteoplastic, periostoplastic, tenoplastic ma isi ituaiga. E le gata i lea, o le tosoina o le toe i le maʻi suka poʻo le vae e mafai ona faia.

E seasea lava ona maua e tagata tomai faapitoa le faia o faʻataʻitaʻiga i luga ae o tulivae i le maʻisuka.

Faʻatagaina oe e:

  • ia puipuia le inuina o siosiomaga o meaola maloloina po o okeni ona o le faatosinaga o le microflora pathogenic mai le ogatotonu o le gaʻo,
  • tausisia le maualuga o le mea e mafai ona maua i le paleni o le maskloskeletal e faʻaalia atili ai talitane.

O pito i lalo e masani ona toesea ona:

  • o loʻo faʻaauau, e manaʻomia le toto atoa,
  • e le o tagata uma e tuʻuina atu i ai le tausiga lelei,
  • latou vave faʻavaveina puipui o toto toto e aʻafia ai le maʻisuka.

  1. Faalavelave faafuaseʻi O lea ituaiga taotoga e faia pe a manaʻomia e vave faʻaitiitia le faʻamaʻi, pe a tupu aʻe le lamatia o le oti. Ua le mafai ona fuafua le itu tonu o le liona, o lea o le toesega e faia i luga ifo o le mea vaaia o le liona. O le taotoga e faia i ni vaega. Muamua, o le vaega o loʻo aʻafia e aveesea i luga atu o tuaoi o lona tulaga, ona faia ai lea o se 'ato mo nisi faʻataʻoto.
  2. Peraimeri E faia pe afai o le toto i le vaega ua aafia e le mafai ona toe faʻaaogaina e faʻaaogaina ai masini o le physiotherapeutic ma conservative.
  3. Maualuga O lenei ituaiga o toesega e tupu pe a maeʻa se taumafaiga le manuia e toe amata le toto i totonu o le vae. O le taotoga e faia i se tulaga maualalo, e aʻafia ai vaega o le vae pito i lalo, phalanx o tamatamailima ma vae.

I le faagasologa o le toesea, ua aveesea uma poʻo se vaega o le vaevaega:

  1. Toes. O le taotoga e faia ona o le maicrosis, lea na atiae i totonu o lenei vaega o le vaevaega ona o le le lava o le tafe toto poʻo le fausiaina o se mea taulaʻi purulenti. Faʻaauau le faʻaaogaina pe afai e toe faʻafoʻi masani le toto ile vae. I le taimi o taotoga, e vavae ese tamatamai lima oti.
  2. Taofi. O suʻesuʻega o lenei vae vaevaega e aofia ai se vaitaimi umi o le toe faʻaleleia. Faatasi ai ma le manuia o le taotoga, o loʻo tumau pea le lagolago a le vaega. A maeʻa le toesea, e fautuaina e fai ni seevae faapitoa e puipuia ai le fausiaina o le oona.
  3. Paʻa. O togafitiga faʻapitoa e faia e tusa ai ma le auala o Pirogov. E faʻavae i luga o le aveesea o le vae pito i lalo ma le faʻasaoina mulimuli ane o le gaioiga o le vae. O lenei metotia o le faʻaaogaina e faʻaaogaina i ni ituaiga o galane gaʻo. O le taotoga manuia e mafai ai ona e alu faʻatasi ma le faʻaaogaina o se tui ma aunoa ma se lagolago lagolago pe a mavae ni nai masina.
  4. Thigh. O lenei ituaiga o le faʻamavaega e faʻaaoga pe a le mafai ona aveese na o le tasi le vae.

O le maʻi suka: o le vae uliuli, tiga ma isi faʻaʻailoga

O le lanu uliuli i luga o vae ma le maʻisuka e seasea ona aliali mai faafuasei.

I le avea ai o se tulafono, o le faapogisaina o le lanu o le paʻu ua muamua atu i ai faailoga nei:

  • se suiga i le foliga o le moega fao i luga o tamatamai vae,
  • faasolosolo malie lava ona tupu lagona tiga,
  • faaitiitia i le lagona lelei po o le leaga o le eleelea o le paʻu,
  • faʻafitauli i le soifua maloloina lautele (vaivaiga, vailaau maualalo),
  • mūmū, faʻaʻamu'ūina, faʻamaina o le paʻu,
  • o le foliga mai o le fula o lala,
  • vae vevela pe vevela foi malulu.

O nei faʻaʻailoga uma e iloa i luma o le paʻepaʻe o tamatamailima ma lalo vae, faʻavae malie. Faamolemole ia maitauina o le uila e vave ona pogisa o soʻo se vaega o le tino e faʻaalia ai le necrosis tissue.

I lenei tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotai vave se fomaʻi tipitipi e suʻe mafuaaga o le paʻu o le paʻu ma le tofiaina o togafitiga.

Taimi umi suʻesuʻega o le tuai ona faʻalavelave

Na maitauina i le amataga o le angiopathy o loo i ai se lagona o le tiga i vae pe a savali. O le maʻisuka e atiina ae se gaioiga faʻapitoa e taʻua o le faʻapipiʻiina o le maʻi. O le atrophic muscle goto e mafai ona tutoatasi e ala i le fuaina o le lapoa o vae ma sulu i se sima centimeta.

O le maualuga o le toto maualuga (maualuga toto) ma le ulaula e tele sona aafiaga le lelei i le alualu i luma o faailoga o le angiopathy. O faʻaleagaina i vaʻa tetele ma vaʻaia e aʻafia ai le solia o le galuega ma le fausaga o sooga:

  • mea e gaosi ai le gaioiga,
  • masima e teuina
  • aʻafia tuputupu aʻe
  • faatapulaa faatagata o tamatamai vae, tulivae,
  • tiga e aliali mai.

O avanoa mo le angiopathy mo ituaiga eseese o le maʻisuka e ese. O le autu o le taui mo suga maualuga o insulin ma mea taumafa. Afai o se maʻi o loʻo i luga o le togafitiga o le inisalini, latou te le fesoasoani e taulimaina le hyperglycemia, o se faʻalavelave tele lea. O se tagata maʻi e faʻaaoga ai fualaau o le suka i le ituaiga o laulau e iai pea le faʻamoemoe mo le faʻataʻitaʻiga o le hormonal.

E i ai ni tulaga pe a fefefe tagata gasegase e fesuiaiga i le togafitiga o le inisalini ma faʻatali mo ni faʻafitauli matuia i le tino o le gangrene. Afai e mafai ona ausia se taui lelei, a maeʻa le 1-2 tausaga o faʻaleleia le pito i lalo, e mou atu lagona o le malulu.

Togafitiga faʻamaʻi

Pe a faʻapouliuli vae, e faia e fomaʻi suʻesuʻega nei:

  • Faʻasaina o vaʻa o pito i lalo,
  • suʻesuʻega o neurologically reflexes,
  • vailaau tumama,
  • biopsy o mea faaleagaina.

O le aoga o togafitiga e iloiloina e ala i le faia o se suʻega lona lua, lea e suʻesuʻeina mo le i ai o spores spores.

Mo faafitauli i vaʻa toto, o togafitiga e faʻamoemoe e toe faʻaleleia le toto masani. Ina ia faia lenei mea, ia faatonu le vasodilator ma isi fualaau faasaina, physiotherapy. O togafitiga faʻapitoa e faia e se fomaʻi.

Faʻaalia lou suka pe filifili le itupa mo fautuaga

E tatau ona maitauina o tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona iai le faʻatagaina ma siakiina, e tusa lava pe leai se faʻaaliga vaaia.

E naʻo le auala lenei, e mafai ona faʻamaonia vave mea eseese poʻo le amataina o faʻafitauli.

Fomaʻi faafomaʻi e iloa ai le i ai o faafitauli i vaʻa toto ma namu fila e aofia ai se vaega o fuataga ma suʻega.

O le mea lea e iloa ai faʻafitauli o loʻo faʻaaogaina metotia suʻesuʻe nei:

  1. Faʻaauau o toto toto o pito i lalo.
  2. O suʻesuʻega o le neurological reflexes.
  3. Iloiloga lemu o arteries autu.
  4. Faʻafanua.
  5. Faʻamatalaga o suiga o tamatamailima.

E le gata i lea, o se faʻamalologa faʻamalosia o pito i lalo e faia e fuafua ai le tulaga o le pulus.

O togafitiga faʻamaʻi e faʻamoemoe e faʻalauteleina ai le lumenia o vaa, faʻapea foʻi ma le iloa o mea na mafua ai le faʻaitiitia o le setete o vaʻa ma lo latou faʻaogaina.

E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona mataʻituina le tulaga o ona lala lima ma faia ia togafitiga fautuaina. O se tasi o tulafono tāua o le ofuina lea o seevae faʻalelei, lea e le saofaga i le faʻaleagaina o vae, o le soloina poʻo le faʻavaeina o sana, sana. O le mea lea, e mafai ona taofia le atinaʻeina o abscesses purulenti.

I nisi tulaga, afai e iloa se mea e vavalalata ai i maʻa tetele, o le taotoga atonu e manaʻomia. O se tasi oi latou o le taʻaloga taotoga ma le angioplasty.

E tatau ona manatuaina o tagata gasegase e maua i le maʻisuka e tatau ona i ai i taimi uma ia vaifofo nei:

  • vailaʻau faʻamaʻi ma faʻapitoa swabs,
  • vailaʻau faʻasaina (furatsilin),
  • meaʻai gaʻo gaʻo,
  • vailaau faʻamalosi e faʻavae i luga o vailaau faʻasaʻi.

Muamua lava, ou te fia fai atu e naʻo se fomaʻi e mafai ona faia se ituaiga o siama. O se mea malie o se faʻamaʻi pipisi tele lea e faigata ona faʻaumatia. Ina ia taofia lona atinaʻe ma maua ni taunuuga lelei mai togafitiga, e tatau ona e mulimulitai i le tele o tulafono.

  • O vae e tatau ona tausia mama i taimi uma. E fautuaina e vave ona faia togafitiga o le tumama pe a taunuu i le fale.
  • E tutusa lava le taua o le suia faifaipea ma fufululava ma totini.
  • I nofoaga faitele (vaileʻele) faʻaofu ou seevae ma aua le savali solo.
  • E taua tele le le faatagaina o vae e susu mo se taimi umi. A maeʻa ona e taʻele, e tatau ona e fufulu ma le faaeteete i se solo ma le lauulu lauulu.

Afai o le faʻailoga e paʻu ona o se tuʻimomomoina pe mafua mai i isi mea moni mai fafo, ona faigofie lea ona toe faaleleia. E mafai e se tagata ona faʻatali mo ni nai masina seia oʻo ina tupu le fao.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e sailia se fesoasoani mai se fomai tipitipi. O le a fautuaina e le fomai le togafitiga o le laser, ona aveese lea o le fao atoa pe tipiina e faamama ai le mamafa.

O le faʻatinoga o le tui fao o le a tuia i se atigi mūmū vevela e le mumu, e tafe mai le toto mai le lua. I totonu o le masina, e mate le toilalo, ma e tupu se mea fou i lona tulaga.

O le tui o se mea e leai se faʻaletonu ma saogalemu.

Aveesea o le fagu uma ile falesa e faia i lalo o le faʻaleagaina o le tino. Afai e le aveeseina le fao, ona ono faʻalavelave ai lea i le tuputupu ae o se mea fou fou. Fusion o fao uma e mafai, lea o le a oʻo atu ai i faʻafitauli. Afai e tatau ai, o le a faatonuina e le fomai ni fualaau e faamama ai le tiga ma faʻalautele ai le faʻamalolo. E fautuaina e te aofia ai se tele o meaʻai o le calcium i luga o le lisi.

Ina ia faʻamalo lelei meaʻai, e fautuaina le faʻaaogaina o suauu mamanu poʻo kulimi. E aofia ai Exoderil, Nizoral. E le gata i lea, ua fautuaina e faʻaaoga faʻamalosi fualaau faʻamalo: "Ketoconazole", "Fluconazole" "Terbinafine tablets" (o pusa papalama o le azole vaega ua faatonuina).

I uluai laasaga o le foliga mai o le fuga, puipui puipui puipui e fesoasoani: "Lotseril", "Batrafen" pe mafai foi ona e faaaogaina "Oflomil". Ae o nei fofo e leai se malosi pe a afaina ai le tele o fao.

Faʻatau auala

Afai o fao o tamatamaivaevae ua faʻapogisaina ona o le sigi, ona mafai lea ona togafitia faʻamaʻi le maʻi. Ae e aoga le faʻaaogaina o togafitiga a tagata pe'ā uma ona faʻatalanoa se fomaʻi. E tatau ona faʻapipiʻi faʻatasi ma togafitiga masani, ae le o le suia.

  1. O le auala pito i sili ona aoga o le iodine togafitiga. O se faʻi maʻi e lūlū faalua i le aso ma se vaifofo o le iodine. A mavae sina taimi, o le a pasi le tiga.
  2. Laʻau paʻu.
  3. Apple cider vinegar
  4. I togafitiga, vae fesoasoani baths fesoasoani. Vinegar, masima pati poʻo fuālaʻau taua e mafai ona faʻaopopo i le vai. O le suauʻu o le laʻau e faʻaalia ai le iuga sili.
  5. Copper sulfate.
  6. Birch tar.
  7. O lanu uliuli i luga o fao e tatau ona lūlūina i le wai o Kalanchoe poʻo le eucalyptus tincture.

O a galuega

Ina ia vave tele le faʻamalolo o le suture, ma o taunuuga taua e le talafeagai, o le toe faʻaleleia taimi uma e tatau mo le maʻisuka. O le mea lea, i le aso muamua talu ona uma le faʻalavelave, e faʻapipiʻi ai e tagata atamamai faiga faʻapitoa ma puipuia ai le faia o togafitiga i le lumanaʻi.

O le vaega o le tino, pe o se vae, vae po o tamatamailima, e faia i laei i aso uma, o le laititi e faʻapipiʻiina.

O le maʻisuka e manaʻomia e mulimuli i se meaʻai faapitoa, faʻamaʻi i aso uma o le pito i lalo. O le fua mulimuli o le faʻalauiloa e mafai ona faʻaleleia atili ai le faʻaitiitia o le faʻavaivai ma le tuʻuina atu o le toto i se 'ie maloloina. E tatau ona manatua e faapea:

  • i le taimi o le lona lua ma le tolu vaiaso, o le maʻisuka o le a taoto i luga o lona manava, i luga o se mea faigata,
  • o vaega maloloina o le tino ua fautuaina e toso le faʻaaogaina o taʻaloga e faʻamalosi ai fiva musika. E le tatau ona galo ia i tatou le faateleina o le musika ma saunia atoatoa le tino mo le faʻatinoga o le afi,
  • paleni e fautuaina ina ia toleniina i tafatafa o le moega, ao maʻi le tagata maʻi i tua. O faamalositino mo musele o tua ma vaega pito i luga e faia foi.

Afai e fuafua le au talitane i le lumanaʻi, e tatau ona tumau le malosi o le maso, aua a maeʻa le taotoga, e faʻaleagaina le algorithm masani masani.

O le togafitiga mo le tosoina o le vae i luga aʻe o le tulivae e lelei i le taimi nei, ma le maualalo o le avanoa o le oti poʻo isi faʻafitauli.

O le fomai tipitipi o le a mafai ona tali saʻo le fesili pe o le a le tele o latou ola pe a uma ona vaevae le vae i le maʻisuka, faʻalagolago i uiga o mataupu taʻitasi.

I nisi tulaga, o le maʻisuka e le faʻamalolo pe a uma le toesea.Atonu e mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi: angiopathy, faʻavavega o le gataifale, faafitauli i le faʻavae o le hematopoiesis. Ina ia aloese mai le atinaʻeina o faʻafitauli, e tatau ona vave vave toe faʻaleleia ma faʻafefe.

O togafitiga talafeagai ile togafitiga o le suture poʻo le manua pe a maeʻa le taotoga. Mo lenei, na o na fofo ua uma ona faatonuina e se tagata tomai faapitoa ua faaaogaina. O se laasaga taua o togafitiga o le suʻega ma le togafitiga o sutures i le tele o taimi i le aso. Faʻalogo i le mea moni e faapea:

  • vailaʻau faʻasolosolo e pei o iodine, ava malosi, hydrogen peroxyide, palatini palatini poʻo chlorhexidine o le a fesoasoani i le maʻisuka,
  • e mafai ona faʻatagaina e faʻaaoga le zelenka poʻo le suitulaga (Fucorcin), e fautuaina e faʻamaopoopo lenei mea i se tagata poto faapitoa,
  • sutures pe a maeʻa ona togafitiga i le faalua i le aso. I tulaga sili ona faigata, e mafai ona faateleina le numera o taualumaga,
  • Fufulu lima lima ao le i tagofia. A maeʻa togafitiga taʻitasi, ona suia lea o le faʻaofuofu.

E taua tele le faʻaeteete i le faʻagasologa o le aveeseina o le laei, aua e masani ona pipii i le manua. Afai e tupu lenei mea, e tatau ona suavai le sima ma se lanu manifinifi o le hydrogen peroxide, ona togafitia lea i se vaifofo antiseptic.

O le maʻisuka e tatau ona faʻaaogā faʻaogaina faapitoa, mo se faʻataʻitaʻiga, Levomekol, Solcoseryl, vishnevsky o le suauu, Kontraktubeks ma isi. O le faʻaaogaina o ia faʻamalosi faʻamalosi e tatau ona faʻaauau pea seia oʻo ina maeʻa atoa le manua ma sutures ma amata ona faʻamalamalama le siʻi.

O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa mo togafitiga faʻamalolo pe a uma le taotoga e manaʻomia ai le gauai atili. Latou te aofia ai le fomaʻi, faʻamalosi i le pito i luga o le paʻu ma le maʻila, lea e fesoasoani i le vave tele o le toe faʻavaveina o masini vevela. O lenei ituaiga silikoni e mafai ai e le ea ona pasia, lea e taua tele mo le faʻamalositino i le maea o taotoga.

O nei mea uma e mafai ai ona matua aoga tele i togafitiga faʻapitoa o manuʻa, aemaise lava pe a le faʻamalolo mo se taimi umi. O se faʻaopoopoga faaopoopo e tatau ona mafaufau i le mautu ma le le faʻafefeina o le vai, soʻo se susu. Ina ia le mafai e faʻamaʻi faʻamalolo ona faʻamalolo i le ogaoga o faʻafitauli ma taunuuga, o le a sili ona lelei le feutagai ma se fomaʻi.

O faʻatulagaga i luga o vae o soo se ituaiga e tatau ona mataʻitu lelei. Aloese mai le sasaina, mo se faataitaiga, mai iniseti. O le itiiti ifo o le microtrauma e lamatia ai le liua i le gangrene.

O faʻasolosolo faʻamaʻi totoga ma faʻamaʻi pipisi e taʻitaʻi atu i taunuuga nei:

  • Necrosis (maliu cell),
  • siakiina o le paʻu i luga o vae (mai se tiga, paolo paʻu i le pogisa),
  • o foliga vaaia o le faasee i luga o le vae.

Afai ua toesea se tagata, ona mafai lea ona matauina mea nei:

  • oona o mea ola maloloina e le faatagaina, talu ai e leai se mea e puipuia ai aafiaga aoga o microflora i fafo, talu ona faia le liona,
  • vae i le tele o mataupu e noatia i le toesea, ona latou te manaʻomia le faʻaogaina o le toto,
  • o le puipui o toto toto e vave ona vave faʻafuaseʻi, aʻo vave ona amata le maʻisuka.

Faʻataʻitaʻiga faʻapitoa pe a fai e togitogi le toe i le maʻisuka

Faʻatasi ai ma vae lanu uliuli faʻatasi ma togafitiga faʻaleaganuʻu, o togafitiga faʻalapotopotoga e sili ona lelei. E faʻapefea ona togafitia se manua vae i le maʻisuka i le fale?

1. Ave ni fasi falala fou ma fufulu lelei. Aua nei faʻamago! Faʻasalaina lelei seia maeʻa. O le mea e tupu ai le faʻafefiloi e faʻaaogaina e avea o ni meaʻai i se nofoaga uliuli.

Taofi le kulimi mo le 5-6 itula poʻo seʻia maeʻa maeʻa le faʻafefiloi. Toe faia le faiga i le taeao ma le afiafi.

2. Ave ni pateta lanu piniki ma tipi i liʻo, e aunoa ma le aveeseina o le peel. O nei liʻo faʻapipiʻi i vae, i luga o se solosolo ma meaai o le polyethylene.

Faʻafusi i se fusi faʻalanu. Savaliga 2-5 itula. O le faʻataʻitaʻiga e toe faia i aso uma i le faagasologa o togafitiga.

Faʻalogo! Ia manatua e oʻo lava i metotia sili ona aoga e le suitulaga i se fomaʻi i se fomaʻi ma togafitiga faafomaʻi, ae na o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu.

Tuua Lau Faamatalaga