Faailoga o le hypothyroidism i fafine, togafitiga o le vevela

O aʻafiaga o le hypothyroidism i fafine e tulaʻi ona o le le lava o hormones. E masani ona i ai ni fomu natia e faigata ona iloa, ma i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, o loʻo faʻaalia ai faʻamatalaga o isi faʻamaʻi. O faailoga muamua o le hypothyroidism e tutusa ma le vaivai. E mafai e tamaitai ona faʻafesoʻotaʻi i latou i le maʻitaga poʻo se faʻaletonu o le vaʻavaʻai.

Le ata o le maʻi

O le Hypothyroidism e atiae ona o le leiloa o le gafatia o fusi e gaosia ai homone o loo aafia i le metabolism, faaosofia ai le endocrine ma le urogenital system. I lenei tulaga, o galuega a le tele o okeni ua faʻalavelaveina. E ui lava i le mea moni o loʻo galue le hypothyroidism, o ona uiga ma faʻafitauli o aʻafiaga masani ia. O fusi o okeni e faalagolago i hormones o le thyroid e aafia ai. O le Hypothyroidism e seasea ona avea ma mea naʻo le iloa. O le leai o se taimi o hormones thyroid e mafua ai le tele o faʻalavelave e vave ona alualu i luma.

O faʻamaoniga muamua o le faʻamaʻi i fafine:

  • tulaga le mautonu,
  • mamafa tele
  • vailaau faʻasolosolo,
  • fulafula o foliga ma vae.

O le lauulu o le maʻi o se mea manifinifi ma palamole, o lo latou leiloloa ua matauina. Le suiga o le leo ma suia le faʻalogo. O mafaufauga mafaufauga e faasolosolo malie. Ona o le faʻafitauli o le tino, ua aliali mai ai le malulu.

E vave ona vaivai le fafine, ma matauina se faaitiitia o le faatinoga. E paʻu le paʻu i se lanu samasama.

O nisi ituaiga o hypothyroidism e faʻaalia i le faʻaitiitia o le vevela ma le musika.

O tiga o le muscle eo mai faatasi ma gaogao. O faagaoioia e faasolosolo malie, le mautinoa. Faʻaaliga o le cardiovascular system:

  • tiga i tua o le sternum,
  • bradycardia
  • cardiomegaly
  • afaina le fatu,
  • pericarditis
  • manatu faʻapitoa.

O le tagata gasegase e faʻaaogaina ma faʻasaina, o le faʻalavelave e masani ona atiina ae. Ua gasegase le mafaufau ma le atamai. Vaavaaia ata ma le faʻalogo ua faʻaitiitia. Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino, o le a faʻateleina ai le malosi o le hypothyroidism. I fafine, o le libido ua faʻaitiitia, faʻasaʻo mai i le manava o mammary, o le faʻagasologa o le tino e matua leai lava.

O le faamai e aafia ai le tino hematopoietic. Anemia ma leukopenia e atiaʻe, ua faʻavaivaia le puipuiga. E tiga foi le polokalama urinary - o le faʻaitiitia o le gasegase o aso taitasi. Faʻaaliga manino o le faʻamaʻi i fafine:

  • paʻu paʻu,
  • vaivai o le tino
  • vaivai le tumau
  • faʻaitiitia le toto maualuga
  • faatelegese o mafaufauga mafaufauga,
  • vaivai, leai se fanau.

O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le manava e taʻitaʻia ai le malosi o le maʻi, gasegase, leai se manaʻoga. O meaʻai e le faʻaaogaina e maua i feces.

Le manatu o le hypothyroidism

O le vevela vevela o se tamai gland i le foliga o se pepe, lea o loʻo i luma o le auala. Afai e te tuʻu ou tamatamailima i autafa o le apu a Atamu ma ave sina sipuni, e mafai ona e lagona pe faapefea ona ufiufi lalo o tamatamailima. O lenei tino e faʻasaʻo ai le hormone thyroid, lea e pulea ai le tuputupu ae ma le metabolism toetoe o vaega uma o le tino.

O le pituitary gland, o se tamai lanu i le ogatotonu o le ulu, e pulea ai le physiology ma faʻatuʻu mai ai le hormone-o le faʻamalosi (TSH). TSH o se faailo i le thyroid gland e faʻagaoioi le thyroid (thyroid) hormone.

O nisi taimi e maualuga le maualuga o le hormone e faʻamalosi ai, ae le mafai e le thyroid gland ona faʻamalolo le sili atu o le hormone. O lenei tulaga ua lauiloa o le hypothyroidism autu, e o mai faatasi ma se suiga i le tele o le lauroid. I isi tulaga, o le a faʻaitiitia le TSH, ma e le mauaina e le thyroid gland se faʻailoga e sui ai ona mea oona. E taʻua lenei mea o le hypothyroidism maualuga.

"O le maualuga o le veveone levels" poʻo le hypothyroidism e faʻatasi ma faʻamaoniga eseese. O lenei tusiga o le a fesoasoani ia te oe e iloa nei faailoga.

Ituaiga o togafitiga ma mea e tupu mai ai

O se taunuuga o suʻesuʻega uumi, na mafai ai e tagata tomai faapitoa ona faʻavasegaina lenei maʻi e faalagolago i lona amataga. O lea, latou te iloa ai:

  • O le hypothyroidism o le Peraimeri, lea e tupu ona o le faʻaleagaina o faagasologa o loʻo tutupu i le vevela,
  • secondary hypothyroidism, lea e atiina ae o se taunuuga o le faaleagaina o le pituitary gland poo le hypothalamus.

Peraimeri hypothyroidism

E faʻaalia i le faʻaleagaina o le laurola lava. Tuuina mai le amataga, e lua ituaiga o mea:

  • O le gasegase, lea e iloa tuusao i pepe faatoa fananau mai, o le mafuaaga o lenei maʻi, o se tulafono, o le i ai o le myxedema i le tina i le maitaga,
  • mauaina, atiina ae ona o se faʻafitauli i le tele o itu leaga i le tino o le tagata.

O le hypothyroidism faʻapitoa

E afua mai i le aplasia poo le popolasia o le lauroid o tamaiti laiti, lea i le tele o mataupu e o mai faatasi ma se paʻu i le atinaʻe faaletino ma le mafaufau (cretinism).

O le ituaiga taatele masani o faʻamaʻi e masani lava ona maua i le 96-98% o mataupu uma. O mafuaʻaga e mafua ai le atinaʻe o le mauaina o le hypothyroidism o:

  • faamai pipisi o ituaiga eseese,
  • iodine le lava i nofoaga e afaina i le oona,
  • Hashimoto autoimmune thyroiditis,
  • o le i ai o tumutumu o fomaʻi, sarcoidosis,
  • faʻasalaga o le vevela,
  • togafitiga o le iodine i le leitio,
  • taumafa o estrogens, androgens,
  • faafoeina o le leitio, togafitiga faafomaʻi,
  • faʻaleagaina i nisi faʻamaʻi (sulfonamides, glucocorticoids),
  • toso tipitipi.

Maualuga hypothyroidism

E atiina ae ona o le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi poʻo le faʻamaʻaloga o le pituitary poʻo le faʻalogo, lea e pulea ai le gaioiga o le toto. O le isi ituaiga o hypothyroidism e mafai ona iloa pe afai:

  • Tele tele o le homone tuputupu aʻe,
  • pituitary pathologies,
  • ma le faʻaumatiaga o galuega tau feusuaiga (hypogonadism).

O tagata faʻapitoa e iloa le vaʻaia o le hypothyroidism o le vevela, pe a leai se faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma e mafai ona tupu i se pepa latent (latent). O lenei ituaiga faʻamaʻi e seasea lava - i le naʻo le 10-20% o mataupu, ma o le uiga o fafine pe a uma le 50 tausaga.

Faʻatasi ai ma faʻalavelave, o loʻo maua ai le hypothyroidism, pe a faʻafuaseʻi le alualu i luma o le maʻi, faʻatasi ai ma le faʻamaʻi o le falemaʻi i se taimi vave.

Faailoga ma faailoga

1) Faʻalogo vaivai pe vaivai

O le faailoga taatele o le hypothyroidism o se lagona o vaivaiga i le tino. E faʻamatalaina lenei mea i le mea moni e faapea, o le horroone o le thyroid e pulea ai le paleni malosi, e afaina ai le lagona o le mataala ma le moe. Mo se faʻataʻitaʻiga, i totonu o meaola o loʻo lafi, o loʻo i ai le maualuga o le elemoni, o le mea e fuafua ai lo latou moe faaumiumi.

I se suʻesuʻega se tasi, e 138 tagata matutua na maua le malosi o le hypothyroidism, na faʻaitiitia ai le faʻatinoga. E le gata i lea, na lipotia ai le leai o se faʻaosofiaga ma se lagona o le vaivai o le mafaufau. Ma e oo lava i le moe lelei ma le umi o le malologa, o mataupu e leʻi lagona le malolo. I se isi suʻesuʻega, e 50% o tagata e iai le hypothyroidism na lagona le vaivai e le aunoa, ma o le 42% o lenei maʻi na mafua ai le tele o le moe.

2) Tau o le mamafa

O se tasi o "logo" i le tulaga o se faʻamaʻi o se faʻafitauli le talafeagai i le mamafa o le tino.

E le gata o tagata e maualalo le lauroid galuega e faʻaitiitia le itiiti ifo, latou te lafoina foi se faailo io latou ate, maso ma mea faʻapipiʻi e taofi ai kalori.

A oʻo i lalo ifo o le maualuga le maualuga o hormones, e suia e le tino le fesuiaiga o le tino, liliu i se isi "mode". Nai lo le faʻamalosia o calories mo le tuputupu ae ma le faʻafouina o sela, e teuina e le tino. O se taunuuga, o le tino e sili atu le tele o calorie e sili atu ona gaʻo. Ma o le mamafa o le tupe maua i totonu o mataupu e tusa lava pe tumau pea le faʻaaogaina o meaai.

I suʻesuʻega na faia i tagata na faʻatuina le hypothyroidism, o se avega mamafa o le 7-14 kilokalama i le tausaga ua matauina talu mai latou suʻesuʻega.

A oʻo ina faʻaopopoina le mamafa, e tatau ona e mafaufau muamua pe o le olaga ma uiga leaga na aafia ai. Afai e maualuga le mamafa, e ui lava i meaai lelei ma faamalositino, e aoga le logoina o lau fomaʻi. E mafai ona avea lenei ma "logo" i le mea moni o suiga le lelei e tupu i totonu o le tino.

3) Lagonaina o le malulu

O le mafanafana e mafua mai i le mu o calories i le tino. Ae ui i lea, i mataupu o le hypothyroidism, o le fua o le metabolic ua faʻaitiitia, faʻaitiitia ai le vevela na gaosia.

E le gata i lea, o le thyroid hormone "e faateleina le tikeri" o le paʻu enaena, lea e maua ai le vevela. E taua tele sona sao i le faatumauina o le vevela o le tino i se malulu, ae o le le lava o le hormone thyroid e taofia ai mai le faia o lana galuega. O le mafuaʻaga lea i se faʻamaʻi, e mafai e se tagata ona aʻafia i le maʻi.

E tusa ma le 40% o tagata e iai le hypothyroidism e sili atu ona lagona le malulu nai lo tagata soifua maloloina.

4) O le tiga ma le vaivai i gaogao ma maso

O le faʻaitiitia o siama o le thyroid e suia ai le metabolism, ma maua ai le malosi talafeagai, o le tino e amata ona faʻaumatia maso, lea e oʻo atu ai i le catabolism. I le taimi o le catabolism, o le malosi o le musika e faʻaitiitia, ma o lenei mea e mafua ai lagona o vaivaiga. O le faʻaleagaina o le tino maso e mafua ai foʻi ona tiga.

Mai lea taimi i lea taimi tatou te lagona ai le vaivai. Ae ui i lea, o tagata e maualalo i le lauroid e lua e foliga mai e maua le tiga pe a faatusatusa i tagata soifua maloloina. E le gata i lea, o le maso maso e tupu i le 34% o tagata ei ai lenei tulaga.

O se suʻesuʻega e 35 tagata taʻitasi ma le hypothyroidism na faʻaalia ai o le aveina o le hormone gaosia - levothyroxine, faʻamalosia le malosi o le musika ma faʻaitiitia ai le tiga, faʻatusatusa i le leai o togafitiga. O le isi suʻesuʻega na faʻaalia ai le 25% o le faʻaleleia atili o le tulaga faʻaletino i mataupu e maua ai le togafitiga o le hormone.

O le vaivai ma le tiga e masani lava pe a maeʻa le malosi faaletino. Ae ui i lea, pe a oʻo mai nei faailoga, ma aemaise lava pe a faʻamalosia e le talafeagai, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

5) leiloa lauulu

O le vevela o le thyroid e afaina ai le ulu o le lauulu aemaise lava le malosi, talu ai o le follicles o loʻo i ai sima, o loʻo i ai se vaitau puupuu ma le vave faʻafouina. O le faaitiitia o tulaga o hormonal e taofia ai le toe fuataiina o sela, lea e mafua ai le leiloa o lauulu. O lenei faafitauli e mou atu pe a uma le toe faʻaleleia o le maualuga o le homone.

I se suʻesuʻega se tasi, na maua ai e tusa ma le 25-30% o tagata maʻi e asiasi atu i se tagata trichologist e maualalo le hormone thyroid. Faailoilo na siitia i le 40% i tagata e sili atu i le 40. E le gata i lea, o se isi suʻesuʻega na faʻaalia ai o le hypothyroidism na mafua ai le "vevelaina" o lauulu i le 10% o tagata e maualalo le hormone.

E aoga le mafaufau e uiga i le hypothyroidism ma se suiga e leʻi mafaufauina i le fausaga o le lauulu, o latou toilalo, mago. O le mea moni, ei ai isi mea e aʻafia ai le lauulu, ae naʻo se fomaʻi e mafai ona fesoasoani e iloilo le mea na mafua ai lenei maʻi ma maua ai le fesoasoani talafeagai.

6) Faʻaleagaina ma le mago o le paʻu

Laʻau o le paʻu, e pei o le ulu o le lauulu, ei ai le malosi maualuga e faʻafouina. Ae e sili atu ona latou nofouta i suiga i le maualuga o le hormonone.

A faʻavave le toe faʻaleleia lelei o le paʻu, e manaʻomia tele ma sili atu le taimi e toe foʻi ai i lona tulaga masani. O le pito i fafo o le paʻu - o le epidermis - ua faʻafouina lemu, faʻapupulaina mea leaga. E le gata i lea, o tino paʻu oti e sili atu ona leaga, lea e mafua ai le ita ma le mago.

E tasi le suʻesuʻega na maua mai ai e 74% o tagata maualalo o le hormone lauroid na lipotia mai ai le paʻu paʻu. Ae ui i lea, o le 50% o tagata gasegase o loʻo faʻaalia foi le maualuga o tulaga o le paʻu na lipotia mai ai paʻu na tutupu mo isi mafuaaga. Ona o lenei mea, e le mafai ona faʻamaonia saʻo pe o aʻafiaga o lauroid e mafua ai le paʻu ma le mago.

Ae ui i lea, o le 50% o tagata e iai le hypothyroidism na lipotia mai o le tulaga o le paʻu ua mamafa i le tausaga talu ai. O suiga e le mafai ona faamatalaina e allergies poʻo le faʻaaogaina o meaai fou atonu o se faailoga o faafitauli o thyroid.

Ma le mea mulimuli, o le maualuga o le homone e mafai ona mafua mai i se maʻi o le autoimmune, lea ei ai sona aafiaga leaga i le paʻu, mafua ai le fulafula ma le mumu, ua lauiloa o le myxedema. O le myxedema ma le hypothyroidism e sili atu ona taatele nai lo na o le paʻu vevela pe faʻafefe.

7) Lagonaina le atuatuvale po o le atuatuvale

O le Hypothyroidism e masani ona oo atu ai i le atuatuvale. E leai se faʻamatalaga mo lenei tulaga i aso nei, e ono mafua mai ona o le mafaufau i le mafaufau, faʻaitiitia le malosi ma le le lelei o le soifua maloloina.

64% o fafine ma le 57% o tane maualalo le maualuga o le homone ua lipotia mai le atuatuvale. E tusa ma le pasene tutusa o popolega faʻapitoa.

I se suʻesuʻega se tasi, o le faʻaaogaina o hormones i le faʻatusatusa i le placebo na faʻaitiitia ai le atuatuvale i tagata gasegase e maua ai le hypothyroidism. O le isi suʻesuʻega o tamaitai talavou ma le faʻaitiitia o le paʻu o le hormone ua faʻaalia ai le faateleina o le faʻafitauli o lagona atuatuvale, lea sa aʻafia ai foi i le le fiafia i le ola ai i latou.

E le gata i lea, o fesuiaiga o le hormone o le tina failele e mafai ona mafua ai le hypothyroidism ma, o se taunuuga, le atuatuvale o le tina failele.

8) Faʻaletonu le mafaufau ma faʻaititia le faʻamoemoega

O le tele o tagata gasegase e maua i le hypothyroidism latou te maua le "nebula" mafaufau ma le faaitiitia o le mafaufau.

I se suʻesuʻega se tasi, e 22% o tagata maualalo le maualuga o le hormone thyroid na faʻamatalaina nisi o faigata i le faitauina o aso taitasi, 36% na aʻafia ai tali, ma 39% na faʻaalia ai le faaletonu o le mafaufau. I se isi suʻesuʻega, e 14 tamaʻitaʻi ma tamaʻitaʻi e iai le hypothyroidism sa faigata ona taulotoina ia upu.

O mafuaʻaga mo lenei mea e le o malamalama atoatoa, ae o faʻataʻitaʻiga e manatuaina ua faʻaumatia ma togafitiga o le hormonal.

O le faʻatonuina o mafaufauga poʻo le faʻamoemoe e mafai i tagata uma, ae afai e faʻafuaseʻi pe faaumiumi, e mafai ona avea ma "logo" o le hypothyroidism.

9) Taʻaloga faigata

O le Hypothyroidism e aafia ai le gaioiga o le intestinal.

E tusa ai ma se suʻesuʻega se tasi, e 17% o tagata e maualalo le maualuga o le hormone i le vaʻaia, pe a faʻatusatusa i le 10% o tagata ei ai tulaga masani. I se isi suʻesuʻega, e 20% o tagata na maua i lenei faʻamaʻi na fai mai o le faafitauli o le faʻamalosi o loʻo faasolo ina leaga, faʻatusatusa i le 6% o tagata e maualuga le maualuga o le hormone.

E ui lava o le faʻailoga o se faʻailoga masani i tagata gasegase e maua ai le hypothyroidism, e seasea lava o le tulaga o le faʻailoga o le tasi poʻo le sili atu ona leaga.

10) Faʻasalaga mamafa pe faʻaleagaina

O gasegase e le masani ai ma ogaoga le toto e fesootai ma le hypothyroidism.

E tasi le suʻesuʻega na maua ai e tusa ma le 40% o fafine e maualalo le hormone i le thyroid ua maua ai le faʻavalea o le malestrualia poʻo le mamafa o le toto i le tausaga talu ai, pe a faʻatusatusa i le 26% o fafine ei ai tulaga masani. I se isi suʻesuʻega, o le 30% o fafine na faʻamaonia le faʻamaonia o loʻo maua i le hypothyroidism pe a uma isi faʻamaoniga na mafua ai ona tofotofoina.

O faʻataʻamilo o le thyroid e faʻafesoʻotaʻi ma isi hormones e pulea ai lou taimi, ma o ona tulaga le lelei e mafai ona faʻalavelave ai i a latou galuega masani. E le gata i lea, o aʻa e afaina ai le ovaries ma le fatu.

Ae ui i lea, ei ai isi mafuaʻaga e ono aʻafia ai le faʻalavelave faʻafefe ma le mamafa.

Faiga faʻataʻitaʻiga

Afai ei ai ni faʻamaoniga o le faʻamaʻi, e tatau ona asiasi i se endocrinologist o le a faia se suʻega faʻataʻitaʻiga faatasi ai ma le tofiga mulimuli ane o togafitiga faʻataʻitaʻi, lea e aofia ai:

  • O le suʻega o le toto mo le i ai o hormones o le thyroid ma lo latou faʻamalosi i le ogaoga,
  • o se suʻesuʻega o le toto suʻesuʻeina e iloa ai le hormone e faʻamalosi ai le pituitary gland ina ia iloa ai le natura o le hypothyroidism: o tulaga maualalo o le TSH o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypothyroidism lona lua, ma o faʻamaualuga maualuga e faʻaalia ai le atinaʻeina o le hypothyroidism muamua,
  • scintigraphy, lea e fuafua ai le gafatia o le vevela vevela e puʻe ai le iodine ma maua ai ana lava hormones,
  • o le naunautaiga o le faʻasalalau o auupega i lauroid pyroxidase (AT-TPO), faʻapea foi ma lauroglobulin (AT-TG), o faʻamaualuga maualuga o faailoilo e faʻaalia ai le natura autoimmune o le maʻi,
  • O le MPT o le Brain ma le radiography o le a fesoasoani i le faʻaaogaina o le lua (pituitary) ma le tertiary (hypothalamic) hypothyroidism,
  • O le faʻataʻitaʻiina o le thyroid gland o le a fesoasoani e iloa ai le i ai pe, i se isi itu, le leai o ni paʻu poʻo ni manoa, e mafua ai ona mafai e le hypothyroidism o le thyroid gland ona atiaʻe.

Vaʻaia faʻamatalaga o le hypothyroidism faʻapitoa e faʻatino i le faʻaaogaina o le suʻesuʻeina o le pepe, lea e faia i lalo o tulaga faʻapitoa 4-5 aso talu ona fanau mai le pepe.

I nai tausaga talu ai, e leai ni vailaau lelei. O le maʻi na maua ai se olaga umi-ola umi, o le myxedema o se filifiliga sili ona masani mo le atinaʻeina o togafitiga i fafine. Afai na tupu aʻe le faaletonu o lauroid i le taimi o le tuputupu aʻe o intrauterine, o le cretinism e masani lava ona togafitia, lea, e aunoa ma le togafitiga lelei, ua liua i le valea.

I le taimi nei, o le tele o ituaiga o hypothyroidism e seasea faamauina.

O faʻamaoniga o le maʻi o le thyroid e masani lava ona iloa i le taimi muamua o le maʻi ma ua faʻamaʻoloina e le togafitiga o le sui o le hormone. O le galuega a le fomaʻi o le filifilia lea o fualaau sili ona lelei o fualaau faasaina: L-thyroxine, Thyrecomb ma a latou analogues.

Togafitiga o le hypothyroidism i tamaitai e amata i sina togi, ma faasolosolo malie le faateleina o le metotia. A faʻaleleia le tulaga o le soifua maloloina (faʻapitoa i le faʻasaʻoina o vailaau faʻasaina), o le a faʻapupulaina siama elemene seia oʻo ina maeʻa atoa faailoga. Ae e ui lava i le taimi o le toomaga mai faailoga o le maʻi, e le taofia le togafitiga. O le faʻaaogaina o fualaau e sui ai fuamoa e mafai ona ola i le olaga atoa. Afai e amata togafitiga i le taimi ma o gasegase e talia lelei vailaʻau, e tumau pea le gafatia o le gasegase e faigaluega.

E iai togafitiga togafitiga. I le taimi o le taotoga, ua aveeseina ai se vaega o le thyroid gland. A maeʻa le taotoga, o loʻo faʻapipiʻiina foi le togafitiga o le homone.

O le tagata gasegase o loʻo faʻamatalaina le soifua maloloina, faʻateleina le tele o fualaʻau ma minerale, o le tele o meaʻai protein, faʻapea foʻi ma le faʻaitiitia o le taumafaina o gaʻo ma meaʻai gaʻo, e faʻaitiitia ai le malosi o le aofaʻi o taumafa na ave.

O oloa e mauagofie ai gaʻo faʻamalosi (muffins, sweets, fuamoa ma gaʻo manu) e le aofia ai le taumafataga, ma oloa e maua ai le maualuga o meaʻai gaʻo, gaʻo fualaʻau, faʻapea foʻi ma mea taumafa e maua mai fualaʻau ma manu. Talu ai o le hypothyroidism o le thyroid gland e o mai faatasi ma le edema, o tagata maʻi ua faatonuina se taumafa maualalo-masima, faapea foi ma tapulaa i le faaaogaina o le suavai. I le i ai o le faʻamalosi, o le taumafataga e aofia ai:

  • Oona masani: anufe, apu, koko,
  • fualaau mamago: mati, mama,
  • oloa gaʻo susu e tasi le aso-yogurt, kefir.

I le oona-o faʻalavelave faigata o le faʻamaʻi, ua faʻataʻitaʻiina ai tagata gasegase taumafa Nu.8, o loʻo maualalo le tau aogā - e oʻo atu i le 1800 kcal. O le tausisia o le taumafataga e sili ona faafaigofie ai le tulaga o le maʻi ma faapuupuu le taimi o togafitiga.

Faaiuga

O le Hypothyroidism poʻo le faʻaitiitia o le faʻatautaia o lauroid o se mea e masani ona taatele.

O lenei faʻamaʻi e mafai ona mafua ai le tele o faʻamaoniga, e pei o le vaivai, maua o le mamafa, ma se lagona o le malulu. E mafai foi ona mafua ai faafitauli i le lauulu, paʻu, maso, manatua, poʻo lagona.

E taua le maitauina e leai se tasi o nei faafitauli e tulaga ese i le hypothyroidism.

Ae peitaʻi, afai o loʻo i ai faʻatasi o nisi o nei faʻaʻailoga, pe afai e leʻi leva ona oʻo mai pe faʻalautele, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi e filifili pe suʻe suʻega mo le hypothyroidism.

O le mea e lelei ai, o lenei faʻamaʻi e masani lava ona faʻatautaia ma fualaau taugofie.

Afai e maualalo le maualuga o le thyroid hormone, o togafitiga faigofie e mafai ona faaleleia atili ai lou lelei o le olaga.

O le a le mea, ICD-10 numera

O lenei faʻamaʻi e mafua mai i le tumau pea o le leai o ni faʻamalo o le thyroid pe o se faaletonu oo latou aʻafiaga i le tino.

O le mamafa ua vaevaeina i:

  • latent (subclinical, natia),
  • faʻaalia (maualuga le vaitau),
  • faigata.

O le le lava o hormones thyroid e mafua ai le faʻaitiitia o le metabolism, o le faʻaitiitia o faailoilo uma o le metabolism autu ma gadox reactions, glycoproteins o loʻo faʻapipiʻi i totonu o le tino, lea e fesoasoani i le atinaʻeina o le mucous edema.

Talu ai ona o nei faafitauli, toetoe o aʻafiaga uma ma faʻaoga o loʻo aʻafia ai.

E tusa ai ma le Failautusi Faʻavaomalo o faʻamaʻi o le 10th revision (ICD-10) hypothyroidism e faasino i faʻamaʻi o le endocrine faʻatasi ma le mataitusi "E" ma faʻamatalaga mai le 00 i le 03.

E tuʻuina atu se faʻasalaga ese i ituaiga uma o faʻamaʻi.. E manaʻomia lenei mea mo le tausitusi ma faʻatusatusa le falemaʻi o faʻamaʻi, mo fuainumera i vaega eseese, fesoasoani i le faia o le faʻamaonia saʻo ma filifili togafitiga lelei togafitiga.

O mafuaʻaga autu o le faʻailoga i fafine o loʻo faʻamatalaina i lenei tusiga.

Faailoga ma faailoga o le masaniga masani i fafine o loʻo talanoaina iinei. Ia mataala i lou soifua maloloina!

Mafuaʻaga o atinaʻe i tausaga faʻaleʻaleʻa ma tau o le moaopausal

Mo aoga muamua (95% o mataupu) hypothyroidism o le faavae o le toilalo o le lauroid gland, e oʻo atu ai i lona tulaga vaivai, lea e mafai ona faʻaalia pe mauaina.

Faʻailoga lua mafua mai i le faʻaitiitia o le gafatia o le pituitary gland e faʻamaopoopoina ai le hormone-tofo-stimulating, aoga maualuga mafua mai i le faaleagaina o le vaʻaia o le hypothalamic.

E uiga i le fausaga lautele Latou te fai mai pe a le maua ia hormones e le faia e pei ona tatau ai.

Afai o loʻo sauniuni le aiga mo foliga mai o le pepe, E manaʻomia e le fafine ona maua se suʻesuʻega faʻamaloilo i le taimi fuafuaina o le maʻitaga, talu ai ona o le i ai o se faʻafitauli i le taimi o le gaioiga e mafai ona mafua ai le le lava o le atinaʻe o le faiʻai o le tamaititi e leʻi fanau mai ma taʻitaʻia ai faʻafitauli o le mafaufau e le mafai ona faʻafitia.

E ui lava i le mea moni e le seasea fesoʻotaʻi le vavalalata ma le manopause, o le tele o fafine e maua le hypothyroidism i le taimi o le menopause.

Faʻafitauli, le paleni o meaai, le lava le moe, aʻafiaga o le siosiomaga, ma mafai ona avea le tamaititi ma mafuaaga o le toilalo i le galuega o lenei taua taua.

Faʻafitauli i le gaioiga o isi itū'āiga e tutupu i se tausaga tuʻufaʻatasi e mafai foʻi ona afaina ai le gaioiga o le gland.

Mafuaʻaga ma faʻamaoniga o le hypothyroidism - le leai o ni faʻavavelamoni:

Le ata o le falemaʻi, faailoga

O le ata o le maʻi e faalagolago i le umi o le leai o semoni, o le matua o le maʻi, ma faʻamaʻi faʻatasi.

O le Hypothyroidism ei ai le tele o "matapule" e mafai ona ia faʻaogaina o ia lava i le tele o faʻamaʻi poʻo maʻi:

  • rheumatologic: polysynovitis, polyarthritis, polyarthralgia, osteoarthrosis alualu i luma,
  • dermatological: hyperkeratosis, alopecia, onycholysis, paʻu vevela, faʻasalaga fao fagu ma faʻanofo poʻo le umi umi,
  • psychiatric: faʻaleagaina, atuatuvale,
  • respiratory: faʻamalosi faʻafuaseʻi i le moe (apnea), faʻavalava, e mafua i le laryngitis masani,
  • gynecological: faʻaleagaga, gasegase ovarian, amenorrhea, polymenorrhea, manorrhagia, hypermenorrhea, gasegase o le uterine,
  • cardiovascular: dyslipidemia, faʻasolosolo ma le faʻamalo, totoga, maualuga o le diastolic,
  • neurological: faʻasologa o le alalaupapa (alavai taʻavale, namele perone, ma isi),
  • gastroenterological: gacric mugase atrophy, faʻasolosolo taimi masani, faʻamaʻi o le biliary, vailaʻau oona o le intestine, cholelithiasis, faʻasolosolo o le hepatitis, faʻaitiitia le manaʻo, gasegase.

Faatasi ai ma le faaletonu o le TSH, o le maualuga o le faamoemoe ma le gaoioiga e faaititia. I maʻi ma le hypothyroidism, o le hypercholesterolemia ma le dyslipidemia e taatele.

O le tele o le taimi talu mai le amataga o le maʻi, o le maualuga le ono mafai ona atiaʻe le maualuga o le toto.

O se tagata ei ai lona ulu tiga, vaivai vaivai, tiga, goosebumps, ma tingling sensations. I tamaitai, o le faasolosolo faasolosolo faasolosolosolo, o le mastopathy e atiina ae.

Ae a alu atu le maʻi i le fomai, faitioga e le saʻo: fao faasee, moe, vaivai, vaivai, le mautonu, manatuaina le mafaufau, faʻailoga, gau o lauulu, maua o le mamafa.

I totonu o le vaitaimi faigata

O taunuʻuga o le pepa faʻavae e eseese, o lona uiga e le faʻaalia mai lava iale le faatagaina e masalomia se faamaʻi.

Faʻasalaga e faʻavaivai i le vaivai ma vaivaiga.

I lenei vaitau, e masani lava ona pagatia le siosiomaga faalelagona., mai iinei e oʻo mai ai se lagona atuatuvale, o se mea e le mafaamatalaina, o le atuatuvale ma elemene o le atuatuvale, lea e le o fesoasoani tele, mafaufau, mafaufau, ma atamai.

O le tulaga eo mai faatasi ma le tele o le moe, momoe e aunoa ma se lagona o le malolo, apeni.

Aʻo ia atiina ae

Aʻo faʻalauteleina le faʻafitauli, o nisi faʻamaoniga e sili atu ona faʻalauiloaina, lea e faʻalagolago i uiga patino o le tino.

Faʻasolosolo i tagata:

  • faaitiitia le atamai
  • o le leo e faigata ma faʻalogo le faʻalogo,

  • faamalosi e atiina ae
  • oso mai faʻamaʻi pipisi-pulmonary faamaʻi
  • tiga faʻatasi,
  • i tamaitai, ua leiloloa le faasologa o le faasolosolo solofanua, ua avea le aganuu e pei o le toto,
  • fulafula e atiina ae, lea e mafai ona faigata ai ona tautala,
  • i se faʻalavelave ogaoga, e tupu aʻe ai (goto palasoma).

I se pepa faʻapitoa e faʻaalia o faʻafitauli e sili ona faʻalogo i le neuropsychiatric, ae maise lava i tamaitai ma alii matutua, o le gaioiga o galuega e le lelei.

O ai e faʻafesoʻotaʻi, metotia faʻamalositino, suʻega toto

Endocrinologist togafitiga hypothyroidism. E mafai ona maua faʻamaʻi, faigofie ma patino.

O le tuufaatasiga o nei suʻega e fesoasoani i le endocrinologist e faamaʻoti le faafitauli:

  • o se faʻateleina o le faateleina i le TSH o loʻo faʻamatalaina ai le hypothyroidism,
  • o se faʻateleina o le TSH, o le faʻaitiitia faʻafuaseʻi o le triiodothyronine (T3) ma le thyroxine (T4) - e ala i se faʻaaliga manino poʻo le faʻaalia, ma o le maualuga o le T3 ma le T4 e faʻaitiitia i le faʻatusatusa i le malosi o le maʻi,
  • afai o le TSH ma le T4 e sili atu i le masani, o le mafuaʻaga o le faafitauli e mafai ona taoto i totonu o le pituitary gland.

Mataʻutia ma faʻafitauli

O le matautia o le hypothyroidism o loʻo i ai i le atinaʻeina o faʻafitauli e teleo le tele lava o ia mea e sili ona leaga.

O le faalēmatauaina lea, o le anemia, o le fanau mai o se tamaititi lalo ifo, o le atinaʻeina o le laʻititi o le mafaufau i se tagata matua, faʻamaʻi fatu.

Ole faʻamaʻi e leʻo atoatoa le faʻamalolo, ole a tatau ona suʻe fualaau mo le ola. Afai e faia mea uma e tusa ai ma faʻamaumauga, e mafai ona faʻamaonia faailoga, ma puipuia i latou mai le faʻagaoioia mo o latou olaga atoa.

E i ai mataupu o le toe faʻaleleia, ae na o le taimi lava e mafua ai le faafitauli ona o le le lava o le taumafa o le iodine poʻo le afaina o le thyroid gland ona o se faʻamaʻi viral.

Faʻavae masani

O le mataupu faavae autu o togafitiga o le masani lea o le puleaina o lemoni i totonu o le tino. E masani ona faʻaaogaina hormone therapy T4.

E tatau ona e inuina vailaʻau o loʻo i ai mo le ola. O se tuusaunoaga atonu e na o mataupu o le hypothyroidism le tumau.

Mo maʻi o le fatu, e faʻaaoga ai togi laiti.ua onā mo 4-6 vaiaso i lalo o le vaavaaiga a le ECG. E naʻo le suʻesuʻeina o le mafai ona faateleina le fualaau.

Togafitiga o le hypothyroidism - togafitiga o hormone, mamafa tele:

Faʻaiʻuga o le atinaʻe i fafine

O a mafuaʻaga o le maʻi ma o le a le mea? Talu ai e sili atu le taatele o le hypothyroidism i le fafine, o le mafuaʻaga muamua e mafai ona i ai i le tulaga o se mea na tupu. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i fafine e mafai ona mafua mai i ia tulaga:

  1. Faʻavalea o lauroid - aplasia poʻo le hypoplasia,
  2. O le mea sese o le lauroid gland i totonu o le subrelual region of the larynx,
  3. Faʻasalaga o le biosynthesis o hormones thyroid.

E i ai ituaiga ituaiga o le mauaina o le hypothyroidism:

O le hypothyroidism o le Peraimeri e atiina ae faʻamaʻi tuusao i le vaomalo. O mafuaʻaga o faʻalavelave faʻapipiʻi i luga o le thyroid gland, o ona manuʻa, faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻiina, faʻamaʻi o le rayonu X, iodine le atoatoa i le tino, autoimmune thyroiditis.

O le hypothyroidism lona lua, o lona mafuaʻaga e afua mai i faʻamaʻi o le pituitary gland, o se taunuuga o le suiga o le tino i fesuiaiga o laulava oona, ma o le gaosiga o le hormone-to-co-stimulating e faaitiitia. O se faʻaauau pea o aʻafiaga o le tino ma manuaga o le pituitary gland.

O le hypothyroidism matua o se taunuuga o liona i vaega o le mafaufau lea e nafa ma le tuufaatasiga o le thyroliberin hormone (TRH) i tamaitai ma alii.

O le tulaga lautele o le faʻamaʻi e matauina pe a poloka le faasalalauina o hormonol-stimulating hormones, poʻo le tetee atu o sela o le tino ia i latou.

Saienisi e le mafai ona tuʻuina atu faʻamatalaga saʻo pe aisea e tupu ai lenei mea tutupu, ma se maualuga maualuga o le mea e ono tupu ona mafuaʻaga o se genetic predisposition e tuʻuina atu e le tofi.

I aso nei, na o faailoga e faamaumauina ma o togafitiga talafeagai e faʻamatalaina.

Faʻafefea ona iloa le hypothyroidism, o faʻamaoniga

O le faaitiitia o le gaosia o le hormone, o uiga o soʻo se ituaiga o le hypothyroidism, e aafia ai le gaioiga o toetoe lava o totoga i totonu ma faiga a le tagata: o le gastrointestinal tract, heart, vessels toto, urogenital ma le totoga tutotonu. O faʻamaoniga i tulaga taʻitasi e manino lava.

O le atinaʻe ma le faʻafitauli o le maʻi, e toetoe lava a aunoa ma le faʻaalia o faʻamaoniga ile amataga. O lenei ma le tele o faʻaaliga, e masani lava ona tutusa ma faʻamaoniga o isi faʻamaʻi, faʻamalosia ai le taimi e iloa ai le hypothyroidism. O faʻatelega masani i fafine e aofia ai:

  • Lelava vaivai, vaivai,
  • Tauvalea
  • Faʻitiʻitia le gaioiga o le faiʻai ma le gafatia o le mafaufau,
  • Menstrual faaletonu
  • Maua le mamafa o tupe mama
  • Faʻailogaina
  • Paʻu paʻu, lauulu lauulu ma fao,
  • Fufulu o foliga ma vae,
  • Fiafia e aunoa ma le fiva, lima malulu ma lima.

O nisi taimi e mafai ona maitauina se faʻalauteleina o le vaomalo - o le atinaʻeina o le sooga o le "goiter", o le "siaki mata o le mata" ua matauina, o nei faailoga e le mafai ona misia.

O le maʻi e maua i ni vaega se tolu: faʻagasolo, faʻaalia ma faigata. O le tulaga muamua i le tele o mataupu e le o iloa, ae o mea muamua ia o le faamai, pe afai o se tagata ua oʻo i ai le le toʻa, ae leai se mafuaaga e faia ai se siakiina, o faailoga e le o manino, ma o togafitiga e leʻi manaʻomia.

O lagona le lelei ma uiga e faaitiitia i le le fiafia ma masani ai lagona le fiafia i tamaitai, mafaufauga faaletonu ma le faatinoga.

Faʻaalia le hypothyroidism e taua foi o le hypothyroidism moni i vailaau. E lua faʻasesega:

O faʻamaoniga e sili ona faʻailoaina i se fomaʻi faʻapitoa.

O le faʻapitoa o le hypothyroidism e seasea lava i lo tatou taimi, e pei o se tulafono, faʻatasi ai ma lenei ituaiga faʻamaʻi, o totoga taua o se tagata ua mafatia tigaina, le atoatoa o le fatu, faʻavalea le mafaufau (cretinism) ma polyserositis.

Faʻamatalaga Faʻamatalaga

Talu ai le ata o le falemaʻi o le faʻamaʻi ma le numera tele o faʻamaoniga o loʻo iai foʻi uiga o faʻamaʻi pipisi o isi totoga, e faigata tele ona iloa le faʻamaʻi tusa lava pe i totonu o falemaʻi faʻaonapo nei.

E taua le aua nei fenumiai le hypothyroidism ma isi faʻamaʻi faʻasalaga e mafua ai le faʻamaʻavale, faʻamaʻi Hirschsprung, o le tuputupu aʻe o le tuputupu aʻe, chondrodystrophy, o faʻamaʻi taʻitasi o loʻo i ai faʻamaoniga tutusa.

Ina ia siaki le maualuga o hormones, o le suʻeina o le toto mai se vein e faia. Afai e faʻaitiitia le maualuga o le triternothyronine ma le thyroxine, ma ua faʻaitiitia pe faʻalauteleina le hormone e faʻasusu ai le toto, o le atinaʻeina o le maʻi e mafai ona faia.

Ina ia faʻamaonia le siama, ua faia le ultrasound o le thyroid gland, lea e fesoasoani e iloa ai suiga o le tino i totonu o le okeni ma lona tulaga tonu, faapea foi ma le biopsy.

Ina ia paʻu mai le faʻamaʻi, e manaʻomia le togafitiga faʻapitoa. Muamua lava, e tatau ona toe faʻaleleia le masaniga masani o le thyroid gland - o vailaau faʻamalomika ua faʻamaonia mo lenei faʻamoemoe, pe a maeʻa ona faʻaitiitia le faʻamaonia o faailoga.

I le avea ai o se tulafono, o nei mea e suitulaga i mea gaosia mo hormones. I luga o le faavae o le tagata lava ia, e fuafua i tausaga, uiga ma foliga o maʻi o le maʻi, togafitiga ma togafitiga ua filifilia, o le autu o le gaosiga o le sodium levothyroxni.

I le tutusa, o le iodotherapy e masani ona faʻamaonia pe afai ei ai se mea e le atoatoa o lenei elemene. E faʻafetaui le taumafa ma talafeagai fualaau faʻasaina ua faʻamatalaina. O tofiga uma lava e tatau ona faia e le fomaʻi pe a uma ona suʻeina taunuʻuga o le suʻega e faʻamaonia ai le le atoatoa o le iodine.

O faʻafitauli ma faʻafitauli

O le Hypothyroidism o se maʻi ogaoga ma matautia, ma le le amanaʻiaina o mea e mafai ona oʻo atu ai i le ogaoga o faʻafitauli seia oo i le oti. O togafitiga e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, faʻatasi ai ma se siaki faifaipea o le maualuga o hormones thyroid ma isi faailoga. Tusa lava pe a maeʻa le togafitiga, o le mataʻituina e se tagata tomai faapitoa e manaʻomia.

O le faʻalavelave sili ona lamatia o se hypothyroid coma, lea e tupu i se foliga ova o le faʻamaʻi lea e leʻi maua i se taimi talafeagai. I le tele o tulaga, e afaina ai tagata o le matua, o le pisa o le maalili, o le gatete o le fefe, o le vevela e mafai ona avea ma faaosoosoga. Aʻo iai le uiga o le hypothyroid coma:

A aunoa ma le taotoga, e mate le maʻi.

O le fatu ma toto toto e matua aʻafia lava. O mea o loʻo aʻafia i le cholesterol faʻaleagaina i le toto e tupu maualuga, fatuina o le fatu, ma o le aʻafiaga o le fatu o le fatu e faʻapupula atili ai.

E sili ona lamatia le leai o se siama ma le le pulea lelei o le maʻi ma le gasegase o le tiga i tamaiti. Tuai le tuputupu aʻe, faʻafitauli o le tino ma le mafaufau i le atinaʻe - o nei mea uma na o aʻafiaga autu o le faʻamaʻi, pe afai e le faia le togafitiga o le hormone i se taimi talafeagai.

O le tulaga autu mo togafitiga manuia o se asiasiga taimi i se fomaʻi ma le faʻatinoina atoatoa o ana fautuaga uma. I le leai o ni faʻafitauli, o togafitiga ma togafitiga o le hormone e maua ai le ofoofogia ma le tumau, o aʻafiaga e le faʻalavelave ai i le tagata maʻi, o le le fiafia ma le faʻavaivai setete o ese atu.

E taua le iloa o le togafitiga atoa ma le faʻamalologa ma se foliga faʻalavelave o le faʻamaʻi e seasea lava. I le olaga atoa, o le tagata maʻi e tatau ona faʻaaogaina fualaau faasaina, mulimuli i se meaʻai e tausia ai se tulaga masani o le tino. O fualaau faʻaonapo nei o fualaau oona e toetoe lava leai ni aʻafiaga itu ma mafai ai ona e taʻitaʻia se olaga e le ese mai isi.

E mafai ona saogalemu le faʻasologa ma maua ai le faʻamalolo ma o le a mou atu faailoga. Talu ai ona o se faʻaitiitia o le gaosia o hormones thyroid e fesoʻotaʻi ma se faʻaleagaina o soʻo se okeni, toe faʻaleleia lana galuega, e mafai foi ona e toe faʻafoisia le malosi o le vevela e maua mai ai le aofaʻi tatau o hormones.

2 faamatalaga

O le Hypothyroidism o se tulaga faʻaleagaina lea e atagia mai ai le le atoatoa o le tino o le thyroid gland, ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le faʻasologa o hormonal. Talu ai o le faʻafouina o le faʻafouina faifai pea ma le toe fetuunaiga i le tino o le tagata (malosiaga ole gasegase) e faalagolago i le gaosia o le hormone, o le gaogao o le hormone e oʻo atu ai i le faʻasaina o faiga faʻavae tetele.

O maʻi e maua i le toetoe lava 3% o le faitau aofai o tagata, ma i se fomaʻi faʻapitoa e tupu i le sili atu ma le 9% o tagata gasegase. O le mea autu o le fananau mai, matutua ma matutua. O le faifai malie o le atinaeina o le hypothyroidism e mafua ai nisi faigata i le siakiina, talu ai ona o le faailoga autu e mafai ona ufitia mo le tele o faamai.

O le a le hypothyroidism?

O le a lenei faʻamaʻi?

O le thyroid hypothyroidism e tele naua foliga, ma e le o ia lava e manatu o se faamaʻi eseese. E mautinoa lava, o loʻo i ai se mafuaʻaga autu i tua atu o lenei mea, lea na mafua ai ona faʻaleagaina lauroid. O faʻagasologa taimi o le faʻaitiitia o lana gaioiga e tatau ona atagia mai i le eseesega o le matuia o faʻafitauli i totonu o le tino, faatasi ai ma le tuʻuina atu o isi faʻafitauli o loʻo aʻafia ai le tulaga o le a iai se tala lelei.

O le faavae o le hypothyroidism e le o ni mea e faaletonu i totonu ole tisipese o le thyroid gland ma o latou suiga, ae o le le atoatoa i le faagasologa o le hormonal synthesis (thyroxine, calcitonin, trironothyronine), lea e faaosofia ai isi faaletonu (galue, totoga) i totoga eseese ma fusi. I le taimi lava e tasi, e le gata o le galue ua solia, ae o le fausaga faʻavae.

Ma ona o le tatou system (endocrine), lea e pulea ai galuega uma o totoga i totonu e ala i hormones, galue i luga o le mataupu faavae o se liʻo mataʻutia, o le leiloa o se filifili le taua mai ai e taofia uma ai galuega. E tupu lenei mea i le hypothyroidism.

  • O le le lava o hormonite piteitary e faʻafoeina ai galuega o le toto oona e mafua ai le faʻaleleia atili o le faʻasalaga o hormones o thyroid-stimulating, lea e faʻaalia i le faʻalauteleina o le vevela - nodules, poʻo ni maʻi mama,
  • E tusa ai ma le talaaga o le faalavelave i le tuufaatasiga o hormones hypothalamic-pituitary - o le faaitiitia o le gaosia o hormones o le thyroid ma le faateleina o hormones oona-stimulating, faaopoopoga o le synthesis, lea e faaalia i ituaiga eseese o mamanu i mammary, faaaliga faifai pea o le galactorrhea (excretion of colostrum ma le susu mai le susu, pe o susu ma le susu) faʻasologa o meaola o le ovaries.
  • O le faaitiitia o le gaosia o le hormone e ala i tafega ma le gaogao e atagia mai i mea e le masani ai i le tuufaatasiga o protein (liua o le protein) i le ate, ma mafua ai le afaina o le tino i totonu o le vao ma ovaries.
  • O le sili atu o gaoioiga o hormones o parathyroid ma faʻalavelave i le calcium metabolism, lea e mafua ai lona fufulu ese o le tino o le ponaivi, atonu e mafua mai i le le mautonu i tafatafa ane o lauroid (parathyroid) e le maua ai le tino ma le atoatoa le tuufaatasiga o le hormone calcitonin.

E mafai ona avea oe ma faʻamaʻi tutoatasi i le thyroid hypothyroidist i le mea e tupu ai le aʻafiaga o lona atinaʻe, pe a oʻo i le tulaga masani o le faʻaogaina o le hormonal, o loʻo iloa ai se falemaʻi o le maʻi. I nei tulaga, ua maua ai o se faʻataʻitaʻiga (tutoatasi). Ae o loʻo i ai se faʻamatalaga mo lenei mea. O se tulaga talitutusa faapena e atiina ae e tetee atu i le talaaga o le faaletonu (tolu-dimensional proteins) o le homones, poo lo latou vave oso i plasma.

O le faʻaaogaina o le Autoimmune e tupu mai i faʻamaʻi pipisi, faʻamaʻi faʻalavelave, faʻamaʻi mu poʻo le aʻafia o le pancreatic necrosis e mafai ona faʻaosoina lenei mea.

O lona uiga e lava lemoni i totonu o le toto feʻaveaʻi, ae e le o faʻamalosia i latou lava i latou lava.

Uluaʻi faailoga o le hypothyroidism

O le moe, le mautonu, faaitiitia le vevela o le tino ...

Atiaʻe lemu, hypothyroidism mo le tele o tausaga e le mafai ona aliali mai. O le mea lea, e faigata tele ona faʻamaonia maʻi faʻafuaseʻi. Faailoga e ono faʻafuaseʻi ona aliali mai ma e mou ese vave. I le taimi lea, atonu o le a faʻalavelave tamaitai i faafitauli eseese - latou te o atu i le fomaʻi ma faitioga o le solia o le cardiovascular system, e ono oʻo i le vevela, tumau le malulu, ma setete faʻavaivai.

O le uluai faagasologa o le atinaʻega, atonu e masalomia e fomaʻi ni uiga lelei o le hypothyroidism, faʻaalia i fafine:

  • I lenei piriota, o le tagata gasegase e faʻafefe i se lagona o le malulu. Na te iloa le mafiafia i soo se tau ma soʻo se microclimate i totonu o le fale.
  • O fafine e momoe i le ao, e ui lava ina latou momoe lelei i le po. E faʻasaina ma tuai. Latou te le vave iloa mea ua taʻuina atu ia i latou.
  • O le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le metabolic processes e faʻaalia i luga o le paʻu ma le mago ma le taulaʻi i luga.
  • E mafai ona paʻu i le maualuga le maualuga o le vevela. Peitai, o lenei tulaga, faapea foi ma lona faateleina, e mafai ona taʻu mai ai le taimi muamua o le atinaʻeina o soʻo se faʻafitauli faʻaleagaina poʻo le malosi o le mafaufau.
  • Tumau tumau, faʻaititia le fatu fatu (bradycardia), ma le popole i le popole e ono matauina.

I uluai faailoga o le hypothyroidism i totonu o se fafine, o togafitiga ma togafitiga e le tatau ona tuu i le "pusa umi". Na o le vave togafitiga e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o faʻalavelave, faʻamalologa o le olaga atoa ma auala e le faʻafefeteina.

E faapefea ona atiina ae le hypothyroidism? Eseese o le hypothyroidism

E masani lava, o le thyroid gland e maua ai hormones e faʻavae i iodine e sau mai meaai: trironothyronine (T3) ma thyroxine (T4). O louroxine e le toaga ma liliu atu i le triternothyronine, lea e noatia tuusao i sela o le tino, ma mafua ai ona latou galulue lelei. O faʻamaʻamilo o le thyroid e faʻatonutonu ai le tele o faiga:

  • metabolism
  • gaoioiga o le cardiovascular system,
  • le gaioiga o le gastrointestinal tract,
  • gaioiga faʻamalosi
  • maualuga o puipuiga puipuia,
  • gaioiga faalegaluega
  • lagona
  • tulaga o le paʻu, lauulu, fao.

Toeitiiti lava o soʻo se vaega o galuega a tagata e manaʻomia ai le auai o hormones. A aunoa ma le lava o mea o nei hormones i soʻo se tasi o nei vaega, o faʻalavelave e tupu, o le mafuaʻaga lea e faʻapitoa ai le hypothyroidism i le tele o ituaiga o faʻamaoniga e foliga mai e leai se mea e faʻaogaina i le lauroid.

O le gaioiga o le thyroid gland e faʻatulafonoina e le pituitary gland ma hypothalamus: okeni o loʻo i totonu o le faiʻai. O le tulafono faatonutonu e faʻatinoina e ala i le vevela-stimulating hormon ua faalilolilo e le pituitary gland. O le mamanu e faigofie tele: faatasi ai ma se faaitiitia i le gaosiga o T3 ma le T4, o le faʻamalolo o le thyroid stimulating hormone, lea e faʻaolaina ai le gaosiga o T3 ma T4. O le mea lea, faatasi ai ma le faateleina o le mea o loʻo iai i hormones o le thyroid, o le gaosiga o le hormone thyroid-stimulating ua faʻaitiitia. O le mea lea, o le tino e fetaui ma tulaga tau le siosiomaga. O le tulai mai o togafitiga i soo se vaega o lenei filifili o tulafono faatonutonu e mafai ona mafua ai le hypothyroidism.

Afai o le faafitauli e tupu i totonu o le lauroid gland itself, ona muamua ai lea o le hypothyroidism, ae afai o le pituitary poo le vavalo, o lona uiga o le hypothyroidism e maualuga lona lua. E le gata i lea, o le hypothyroidism e mafai ona afaina (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma le le masani ai o le thyroid gland) pe maua (mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona aveese se vaega o le fulufulu vevela). E tusa ai ma le ogaoga o faʻamaʻi, e tupu le hypothyroidism:

  • latent (subclinical). I lenei tulaga, e leai ni faʻamaoniga o le hypothyroidism, e naʻo le iloa o le maualuga o hormones i le toto, e mafai ona iloa,
  • faʻaalia. I lenei tulaga, ua matauina se ata o le falemai.

O le Hypothyroidism e totogiina ma taufaasese. O le tele o le taufaasese o le hypothyroidism o le hypothyroid (myxedema) coma.

O faʻamaoniga manino o le hypothyroidism i fafine

Afai o faailoga muamua e le manino, ma e mafai ona matauina i le tele o faʻamaʻi, ona faʻaalia ai lea o faailoga faʻapitoa o le hypothyroidism o loʻo faʻaalia ai le alualu i luma o le faʻaleagaina o le tino, ma faʻaalia mai ai lava ia:

  • O le lemu ma le le magafagafa tautala,
  • Manatua ma le le mafaufau, 0
  • Macroglossia (faʻalautele gagana) ma alopecia (paʻu o le lauulu),
  • Lanu paʻu ma le lanu samasama-lanu samasama,
  • Vavave ma le manava o le manava,
  • O le le fiafia tele mo meaai ma le mamafa o le mamafa o le mamafa,
  • O le faaletonu o le mafaufau ma lagona,
  • Se leo vaivai o le leo
  • Faailoga o le anemia ma le gasegase.

O le faʻaalia o faʻamuamua ma mulimuli ane o faʻamaoniga e faʻaalia ai le mafai ona atiaʻe faʻamaʻi. Ina ia faamanino mafuaaga o ia suiga, o se suʻega e le endocrinologist ma suʻesuʻega maeʻaeʻa e talafeagai. Aemaise lava pe a fuafuaina le maʻitaga, e puipuia ai aʻafiaga e le manaʻomia i le faagasologa o le fanauina o le fomaʻi.

O le a le uiga ese o le fafine hypothyroidism?

I le faʻaopopo atu i faʻamaoniga autu o le faʻamaʻi, faʻaalia mai o se taunuuga o faʻafitauli faʻaleagaga, o le tele o faʻamaoniga o loʻo i totonu o fafine e leʻo faʻamaoniaina le faʻamaʻi i tagata (pe itiiti ifo le faʻailoaina).

I fafine, i le toatele o tagata, o le le atoatoa o le gaogaosa o hormones thyroid - thyroxine ma le triiodothyronine (T4 ma le T3) e matua aʻafia ai le faʻatinoina o la latou gaioiga:

  • O se taunuuga o le faʻafanoga (le faʻamalosia i le plasma) o nei hormones, o la latou gaioiga e faʻaitiitia tele, lea e oʻo atu ai i se faʻaopoopoga taua i le maualuga o hormones steroid (estrogens) e faʻapipiʻiina e fofo o ovarian.
  • O le gaosia o hormones pituitary (prolactin) e faʻateleina.
  • O le fua faʻatatau o malemoni (testosterone) o loʻo faʻateleina.
  • E i ai le le lava o hormones e maua mai i le hypothalamus ma le pituitary gland (follic-stimulating and luteinizing) lea e faatonutonu ai hormones sex of women.

O se taunuuga o ia "metamorphoses", o tamaitai e i ai faafitauli i le faasologa o le faasolosolo malie - o le solia o la latou gaioiga i le tele po o le itiiti foi o le faalilolilo, po o le leai atoatoa. E mafai ona maua ni faʻafitauli o le uterine. O le tosina tau feusuaʻiga ua faʻaitiitia.

Laboratory and instrument instruments diagnostics

E faʻapefea ona iloa se soliga?

O le faʻamaoniga o le faʻaaogaina o le vevela ma le faʻamaoniga o ona mafuaaga e faia i luga o le faavae o le suʻega e le endocrinologist, o le i ai o faʻamatalaga patino, faitioga a le tagata maʻi ma iuga o suʻesuʻega falesuesue ma mea faigaluega.

  1. I suʻesuʻega faʻataʻitaʻi a le fale suʻesuʻe, o le maualuga o hormones thyroid and the pituitary gland in the blood is detected. O le faʻamaoniga o le hypothyroidism e mafai ona avea ma faʻalauiloa atili o hormones thyroid (thyroid), ma o hormones pituitary e mafai ona i ai ma soʻo se faailoga (faʻalautele ma faʻaititia).
  2. O le faʻaogaina o autoantibodies i le toto oona.
  3. O suʻesuʻega o toto toto e suʻesuʻeina. O le i ai o togafitiga e faʻamaonia faʻamaonia e le maualuga o le cholesterol ma isi gaʻo-pei o mea (lipids).

Faiga faʻavae e aofia ai:

  1. Iloiloina o le vevela, lea e faʻaalia ai le fua faatatau lea e faʻaaogaina ai iodine leitio. O le faʻaitiitia o le fua o le absorption e faʻaalia ai le hypothyroidism.
  2. Faʻasalaga o le gland, lea e fesoasoani e iloa ai suiga faʻapitoa i lona fausaga - faʻamalosi, faʻalauteleina ma isi faʻalavelave faʻavae.
  3. E tusa ai ma faʻamatalaga, e mafai ona faia se vailaau o le thyroid biopsy poʻo le scintigraphie e faʻamaonia pe faʻamaonia ai le oncology i le amataga o le atinaʻeina.
  4. O se electrocardiogram e fesoasoani i le fausiaina o faʻasalalauga ma fatuga o mea e le masani ai.
  5. Electroenephalography, lea e fesoasoani e iloagofie ai uiga faifai pea o le mafaufau.

O suʻesuʻega sili ona lelei e fesoasoani e tuufaatasia ai se ata faʻamaonia o le faʻamaʻi ma fuafua ai le polokalama lelei togafitiga lelei mo le hypothyroidism.

Togafitiga o le Hypothyroidism - togafitiga o le Hormone

O le togafiti togafitiga e faʻavae i luga o le toomaga o mafuaʻaga autu o le hypothyroidism. Ae paga lea, e le o taimi uma e mafai ai, ma e seasea ona tupu se aafiaga lelei. O faʻalavelave faʻapitoa e aofia ai togafitiga faʻapitoa mo le hypothyroidism:

  • O fualaau faʻamaʻi faʻamaonia i le ituaiga o Riboxin, Preductal, Trimetazidine, AFT ma Mildronate.
  • E ala mai i glycosides cardiac - Digoxin, Korglikon, Strofantina.
  • Falemaʻi fuamoa - "Neurobeks", "Aevita", "Milgama".
  • Nootropic ma neuroprotective fualaau e faaleleia ai le faiʻai o le faiʻai.
  • Faʻasalaga tele, o faʻasologa o togafitiga faʻasolosolo ua faatonuina - "Lasix" poʻo le "Furosemide."
  • O tulaga vaivai e taofia e fualaau faasaina e pei o Persena, Volokordin poo Corvalol.

I le faʻaopoopoga i tapenaga o vailaau mo togafitiga, o le togafitiga o le hypothyroidism e faʻapipiʻiina e se filifiliga lelei ua filifilia e le aofia ai oloa mai le taumafataga e mafai ona faʻaitiitia ai le pulelaʻau o le horronone. Legumes, millet, sana ma pateta suamalie e tatau ona vavaeeseina mai le taumafataga. Faʻaitiitia le faʻaaogaina o kela ma aniani.

O vailaʻau e sui ai lau thyroxine o fualaau faasaina - Levothyroxine, Triiodothyronine, Thyroidin, Eutirox poʻo Bagotirox. O le vasega ma le metotia e masani lava o tagata taitoatasi. O le fesili o le tofiga o tupe o loʻo i ai iodine e faʻamoemoeina taitoatasi.

Faʻailoga o meaola (pitonuu) hypothyroidism, pe a faʻaalia e le fusi ma le totoga le teteʻe (faʻamaoniga) i hormones, e lua suiga o le hormonal (trironothyronine ma thyroxine) poʻo a latou tuufaatasiga i foliga o "Thyrecomba", "Tireotom-fort" poʻo "Taiotoma" . A leai, o togafitiga o le a le maua ai se aafiaga lelei.

I mataupu na maua ai e gasegase, ona o le manaʻomia, togafitiga faʻamalositino poʻo le aveeseina o taʻavale o le thyroid gland, togafitiga o mea e sui ai le hormone i le gasologa o le olaga.

I le avea ai ma auala e tausia ai le puipuiga, o le togafitiga o le hypothyroidism ma "leaga" "Endonorm", "Bi-pollen", "Garcinia", "Kelp" po o le "Grepine" ua faatonuina. O fualaau nei e faʻaleleia atili ai metabolic processes. O nei mea uma e mafua mai i laau totō, o le aoga e mafai ona ausia i se taimi umi, filifilia faapitoa auala.

O a ni faʻafitauli faigata?

I fafine ao maʻitaga, e mafai ona atagia mai i nei maʻi le faaletonu o le tino o le tamaititi ma lona fanau mai ma le malosi o lauroid.

I fafine ei ai le hypothyroidism, o le gaioiga o le tino e le afaina, lea e lamatia ai le le maua mai o fanau. E le o iai ni faaletonu, e atagia mai i le alualu i luma o faamaʻi pipisi, o le atinaʻe faifai pea o faʻamaʻi pipisi ma faʻasologa o le tino.

Mafuaaga o le Hypothyroidism

O mafuaʻaga taatele o le hypothyroidism o:

  • autoimmune thyroiditis (maʻi o Hashimoto),
  • aveeseina o se vaega o le toto,
  • afaina i le vevela
  • o fualaau o loʻo i luga o le lithium (Quilonium, Kontemnol, Litosan, Sedalit), o le faʻaofiina o vailaʻau faʻasolosolo o iodine,
  • o le le atoatoa o le iodine ma le seleni i meaai,
  • togafitiga ma iodine faʻasaina, faʻafeʻaiga o mea faʻafefe,
  • togafitiga o le pituitary gland ma hypothalamus (ogātoto, manua, faʻavasegaga, gaioiga i lenei vaega ma isi mea faapena).

O le Hypothyroidism e faʻailoaina i le tele o aʻafiaga o okeni, o lona uiga o le i ai faatasi o faʻamaoniga e faʻaalia ai togafitiga o gaʻo eseese. O se tasi o faailoga o le hypothyroidism e masani lava ona le manino, lea e faʻalavelave ai le faʻamautinoaina o lenei tulaga. O le tasi tagata maʻi e le tatau ona i ai uma faailoga i le taimi e tasi. E masani lava, o nisi oi latou e sili atu, ao isi o loʻo i ai i se pepa ua solo, pe leai foi. O le mamafa o faailoga taitasi e fesuisuiaʻi, o nisi taimi ua na o le sese lava mo le faaalia o suiga matuia i le tino (talu ai o le hypothyroidism e sili ona taatele pe a mavae le 55-60 tausaga).

O faʻamaoniga autu o le hypothyroidism o:

  • mala o le asthenic. O tagata maʻi e iai le hypothyroidism e popole e uiga i vaivaiga lautele, faʻalavelave, vaivai, poʻo se lagona faifai pea o le vaivai. Ua faaitiitia le mafaufau, o le saoasaoa o le faagasologa o mafaufauga, o le faaitiitia o galuega. O le gaogao e lauiloa e tusa lava pe lava le moe i le aso. O le fiafia i le olaga ua leiloa, lagona le mautonu ma le le popole i mea uma o loʻo tupu. E tele taimi e tele lagona le fiafia i le tino atoa: o le taʻavale, o le paʻu, tingling, burning, ma le mea faapena. O le ulu o le ulu, muso ma paʻu faʻatasi e mafai ona faʻalavelave
  • gasegase gasegase gasegase. Muamua, o le paʻu paʻu (o nisi taimi ma se fusi), o lona fulafula (aemaise lava i foliga ma itu lautele o pito, lea e foliga mai ai se tagata, alofaga ia te au, o le na ala mai ina ua uma se vevesi vevela i le aso na muamua atu), faaitiitia ma le faateleina o le lauulu. O fao e sili atu ona vevela, exfoliate, ei ai le faʻasolosolo pe umi taimi. O ia ituaiga o gasegase e tele lava ina mamafa, e ui lava e mafai ona latou 'ai sina mea itiiti. E mafua lenei mea ona o le tele o le faatumauina o le suavai i totonu o le tino ma le faʻaitiitia o le fua faatatau o metabolic processes. O tagata maʻi e iai le hypothyroidism e faʻaauau pea ona maalili, e oʻo lava i le mafanafana o le va, ma e le masani ona faʻafefeteina pulu. O le vevela o le tino e masani ona maua i lalo o le 36.6 ° C,
  • fula o le tino. I le faaopoopo atu i le faalialiavale o foliga ma vae, faatasi ai ma le hypothyroidism o le leo e masani ona vevela ona o le fula o le larynx ligaments, o le manava manava e faalavelaveina (avea ma faigata ma galu) ona o le fulafula o le mucosa moa, ua le lelei le faalogo (ona o le fula o le suetusi suʻe ma le taliga ogatotonu), ua mafiafia laugutu, tamatamai tamatamai lima e tumau i le laulaufaiva, tautala lemu lemu (ona o le lemu o le laulaufaiva fulafula). E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le tele o faʻamaoniga e foliga mai e sili atu i le gaioiga masani o le matua o le tino, o le mea lea latou te le iloa ai o se togafitiga, e le o le maʻi lava ia poʻo isi,
  • faaitiitia i le fatu fatu (bradycardia) ma le maualalo ifo o le toto (hypotension). Pe a suʻesuʻeina ia ituaiga o gasegase, o le toto toto ("maualuga") e masani ona maualalo pe masani, ma o le diastolic ("maualalo") maualuga. O le GGG o loʻo faʻaalia e se mea e taua o le maualalo o le volit (o le tele o nifo uma e maualalo), o se T e le lelei. E ono i ai le faʻafefe o le va i le va o membranes o le fatu. I lenei tulaga, o le pericarditis e atiina ae. O se faʻaaliga masani o le hypothyroidism o le fatu o le tino ma le le lava o le mānava ma le tiga i totonu o le loto,
  • faafitauli i le gastrointestinal tract. O le faʻamalosi o le manava ma le gaogao faʻatasi ai ma le hypothyroidism faʻaitiitia, o meaʻai e tuai mo se taimi umi i matagaluega taʻitasi, lea e oʻo atu ai i le tupuga o le vaivai i le manava, paʻu o le tino, le lava o le fiaʻai, tu i luga o le manava, faʻavae, leu. E mafai ona faʻaleleia le tele o le ate (faʻamalolo) ona o le faatumauina o le vai i totonu o le fesoʻotaʻiga o le ate, o le mea e tupu ai le dyskinesia biliary e tusa ai ma le ituaiga hypotonic,
  • faafitauli i pusa. O le gaioiga o le thyroid gland e vavalalata vavalalata ma le pulefaʻatasia o hormones o feusuaiga. Faʻatasi ai ma le hypothyroidism i totonu o tamaitai, o le faasolosolo faasolosolo faasolosolo e faʻalavelaveina seia oʻo lava i le leai atoatoa o le faʻanoanoa, o nisi taimi e iloa ai le toto o le vavave, o le tulaga o le maʻitaga e latalata i le leai. Masalo faasee mai le gutu mammary e tusa ai ma le ituaiga o susu susu, le atinaʻe o mastopathy. Ua faʻaitiitia le avega o feusuaiga
  • anaemia O le numera atoa o lela mūmū mūmū ma le maualalo o le hemoglobin
  • faateleina le cholesterol o le toto ma le atherosclerosis anamua,
  • mausali e masani ona faʻamaʻi pipisi ona o se faʻaitiitia o le puipuiga.

O le faʻalavelave faʻalavelave o le hypothyroidism o le hypothyroid (myxedema) coma. E mafai ona atiaʻe pe afai e le togafitia le hypothyroidism, poʻo ni tulaga sili ona tupu. O le myxedema coma e mafua ona o le tele o manaʻoga mo le tino, pe a tatau ona faʻatautaia malosiaga. E mafai ona avea ma faʻamaʻi pipisi, faʻafitauli o le mafaufau-faʻalagona, le maalili o le maalili, taʻavale antipsychotics ma le gasegase, faʻaleagaga faaletino, taotoga, inu ava, ma mea faapena.

O le Hypothyroid coma e tupu malie. Pe a tupu, o uiga uma o le hypothyroidism e faʻalauteleina: o le mafaufau mai le moe i le manava e faʻavaivaia, faʻaitiitia le fatu o le fatu ma manavaina, faʻaitiitia le toto toto, sili atu le vevela o le tino i le 35 ° C ma e oʻo lava i lalo, vaivai le tino, faʻaitiitia le urination, o loʻo i ai se faʻasalaga i totonu o le paʻu, pericardial and abdominal cavities, o le kulūkose i totonu o le toto ua paʻu, o le lauulu i luga o le ulu ma totonu o le pito i lalo e faʻafefe. Faatasi ai ma le faateleina o le tulaga o le manava faanatinati ma le le atoatoa o le cardiovascular e aunoa ma se togafitiga lelei, e ono maliu le tagata maʻi. O le soifuaga i le hypothyroid coma e oʻo atu i le 80%.

Faʻailoga

O le suʻesuʻeina o le hypothyroidism e faigofie. O le mea pito sili ona taua o le masalomia lea o lona i ai, ma le amanaʻiaina o faʻafitauli uma o le tagata maʻi. O nisi taimi o tagata taitoatasi o faʻaaliga o le hypothyroidism e le o mafaufau faatasi, lea e oʻo atu ai i se suʻesuʻega tuai.

O le auala autu o suʻesuʻega, poʻo le faʻamaonia, o le hypothyroidism o suʻega toto mo le mea o loʻo iai i hormones. E tatau ona fuafua le mea o loʻo i totonu o le hormone stimulating thyroid (TSH), thyroxine (T4) ma le triiodothyronine (T3). I le hypothyroidism, o maualuga o le TSH e mafai ona siitia, faʻaititia, pe masani foi, ae ua faʻaitiitia le maualuga o T3 ma T4.

O isi togafitiga faʻapitoa mo le hypothyroidism (o le ultrasound o le thyroid gland, le fuafuaina o le maualuga o le autoantibodies i le vevela o le tino, le scrotigraphie thyroid, foliga faʻamaʻi foliga o le mafaufau, ma isi) e le o faʻamoemoe e faʻamaonia le i ai o le hypothyroidism, ae i le mauaina o le mafuaaga tonu, o lona uiga o le faʻaaliga o ia.

O le auala autu e togafitia ai le hypothyroidism i le asō o le fesuiaiga o togafitiga ma hormones synthetic synthetic. O le tele o taimi, e faʻaaogaina ai le Levothyroxine (L-thyroxine, Eutirox) mo lenei faʻamoemoe. Ole suʻega lea e filifilia mo le tagata lava ia (masani ona faʻasolosolo i se siʻosiʻesega seʻia oʻo i le faʻamautuina o le maualuga o le hormone toto). O le fua faʻatatau o le vailaʻau e 12.5 mcg. E tatau ona ave le Levothyroxine i le taeao 20-30 minute ao leʻi faia se taumafataga.

O le umi o le fualaau faasaina ua fuafuaina taitoatasi ma e tele lava ina faalagolago i le mafuaʻaga o le hypothyroidism. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, faʻatasi ai ma autoimmune thyroiditis, togafitiga faafomaʻi ua faʻamaonia mo le ola, faatasi ai ma le hypothyroidism ona o le faʻaaogaina o vailaʻau maʻoti, seia oʻo i le maualuga o le hormones i le toto. O nisi taimi, ina ia ausia se tulaga masani o hormones i le toto, e tatau ona ave le Levothyroxine mo ni nai masina (o lenei mea e moni lava mo tagata matutua). Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le Levothyroxine, e manaʻomia i taimi taʻitasi le suʻeina o suʻega o le TSH, T3 ma le T4 ina ia mafai ai ona fetuunai le fua.

Afai o le mafuaaga o le hypothyroidism o le odine le lava o meaai, o lona uiga o le faateleina o lona faaaogaina (iodized masima), ma o nisi taimi o lona pulega i le tulaga o fualaau faasaina e aunoa ma se faafouga talafeagai, e mafai ona fesoasoani i le toe faaleleia.

O le tele o faʻamaoniga o le hypothyroidism e matua mafai ona toe faʻafetaia, o le mea autu e le o le amataina o le maʻi ae le o le mafaufau. E le tatau ona e fefe i le togafitiga o le homone. Faatasi ai ma se ituaiga o fuainumera filifilia, e seasea tutupu mai aʻafiaga, ma o le lelei o le olaga e faʻaleleia atili. Ma e le tatau ona e faia se faʻaitiitiga i le matua: ma i le 70-80 tausaga soifua maloloina e tatau ona faamalieina!

O le mea lea, o le hypothyroidism e mafai ona avea ma se taunuuga o le tele o togafitiga faʻapitoa i le tino o le tagata. O faʻamaoniga o lenei tulaga e tele ma e leʻo faʻamaonia. O le suʻesuʻega o le hypothyroidism e le faigata tele, o le mea autu o le masalomia o lona i ai. O le mea autu o le togafitiga o togafitiga e sui ai le hormone, lea e mafai ai e oe ona toe faafoi le tagata maʻi i se olaga atoatoa.

O le fomaʻi o le falemai Siena-Med e talanoa e uiga i le hypothyroidism:

Symptomatic and support drugs, vitamini

O togafitiga faʻapitoa e faʻaaogaina e faʻagesegese ai le alualu i luma o suiga i fusi ma okeni ona o le leai o nimoni talafeagai.

E faʻapefea ona togafitia le hypothyroidism i le fafine? E mafai ona tofia i ai:

  • faiʻai i le faiʻai
  • glycosides cardiac,
  • cardioprotectors
  • faʻataʻitaʻiga o mea e faʻafeiloaʻi i mea tau feusuaiga,
  • vailaʻau togafitiga.

O le fomaʻi e iloilo le talafeagai o tagata taʻitoʻatasi. Na te filifili pe o le fuataga masani, fuataga, poʻo le fuataga e talafeagai mo le tagata maʻi.

Fofo faʻapitoa

Tupe mai se falemaʻi a le malo e faʻaaoga pe a uma ona feutagai ma lau fomaʻi.

E mafai ona e faʻafefiloi faʻasolosolo i le taimi e tasi, o nisi taimi e suia ai le mea e fai.

E masani ona faʻaaogaina O fualaau aina, fualaau paina, pine pine, aʻa o le lau, alder bark, fualaau popo, chamomile poʻo calendula fugalaau, St. John's wort, fatu o le vine, o le vaomatua, o le vao vao, chicory, dandelion ma le licricice root, leafberryberry.

Puipuiga ma togafitiga o le hypothyroidism ma togafitiga faa-tagata:

Meaʻai, taumafa

E manaʻomia e le fafine ona faʻaleleia mea taumafa - faʻatumu le meaai i meaʻai protein, faʻaititia le gaʻo ma gaʻo.

O se aafiaga lelei o le faʻaaogaina o mea taumafa i le iodine.: fualaau, seafood, strawberries, yogurt natura, pateta tao, ma isi.

E leʻo se meaʻai e tasi e mafai ona togafitia ai le hypothyroidism, ae o meaʻai talafeagai e faʻaitiitia ai nisi o faʻamaoniga: o le manuʻa, o le manaʻoga i le edema, faʻamaonia le metabolism, toe faʻafoʻi meaʻai paleni.

Faʻaleleia le lisiina o manaʻoga laulau togafiti Nu 10c e tusa ai ma Pevzner.

O le taumafataga e mafai ona aofia ai le falaoa o ananafi, masi mamago, saogama le maualalo, iʻa iʻa, laʻau oona, susu susu, pata, fualaʻau fualaau, fualaau aina (ma le faamamafa i kiwi, persimmon, feijoa), seafood, māmā le kofe kofe poʻo le lauti.

E le faasaina mea taumafa, talu ai ona o nisi o ona vaega e taofia ai le gaioiga o le lauroid, fugalaau faʻasalalau mo le mafuaʻaga lava e tasi, vai e leai ni suavai, meaʻai ma gaʻo manu ma cholesterol, meaʻai gaʻo ma faigofie gaʻo.

Le auala e togafitia ai le talavou ma le matua, le umi o le vasega

Tamaitai talavou ma le augatotonu togafitiga e mafai ona amata i le aveina o le L-thyroxine i le 25 mgk i le aso.

Mo tagata matutua togafitiga e amata i se fua faatatau atoa o le 12.5 mgk i le aso, lea e faateleina i le 12.5 mg i aso 10-14 uma, o nisi ua faatonuina e itiiti ifo i le 1 mgk / kg i le aso.

Talu ai o togafitiga faʻatasi ai ma hormones thyroid e afaina ai le tulaga o le fatu, toto toto, le totoga tutotonu, pe a filifilia se vailaʻau ma lona siʻosiʻomaga e sosoo ai, e amata ona faitio tagata matutua e uiga i foliga o ni mea le lelei.

Ona taofia loa lea ole tui. Ole maʻi e le atoatoa atoatoa, pe a maeʻa ona maua le siakiina, o le togafitiga e avea ma ola-umi.

Taunuʻuga talafeagai, faʻataʻitaʻiga

E tatau i tamaitai ona malamalama e aunoa ma le togafitiga o le homone, o taunuuga e mafai:

  • faaitiitia le puipuiga,
  • fatu fatuga
  • faʻasalaga faifai pea,
  • faaitiitia le malosi o le mafaufau,
  • mataʻutia mataʻutia
  • atrophy o fuga mammary, ovaries, genitalia i fafo,
  • o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o hormones, e mafua ai le hypothyroid coma.

Faatasi ai ma le masani ona faʻaaogaina vailaau faʻasaina ua faʻamatalaina e se fomaʻi, e mafai ona pulea ma ola le tino e aunoa ma le faʻamalosia oi latou mo o latou olaga atoa.

Afai o le hormone anti-Muller e siitia i tamaitai, o le a le uiga? Aoao atili mai lenei lomiga.

E tusa ai ma le masani o le bilirubin i le toto o fafine maʻitaga e mafai ona maua i la tatou tusiga.

Fuafuaga puipui

E tatau i tamaitai uma ona mulimuli i tulafono faigofie:

  • taumafai e 'ai meaai e maua i vitamini, minerale, aemaise iodine,
  • aua neʻi faatagaina faʻamaʻi o le mafaufau, lau oona,
  • 'aua le faʻaaoga vailaʻau e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi,
  • aua le ulaula, aua o se mafuaaga taatele lea o susu o thyroid ma le faʻaʻoʻo,
  • i totonu o le vaega, faia faʻamalosi lautele.

E tatau i se tamaitai ona mataala i lona lava soifua maloloina, ma a oo ina amataina ni tulaga i luga po o ni masalosaloga masalosalo, ia vave ona e talanoa i se endocrinologist.

Tuua Lau Faamatalaga