Millet ma le maʻisuka ituaiga 2

O le maʻisuka e le o le inisalini e mafua ai le faʻamaʻi o le inisalini i le inisalini, e mafua ai le hyperglycemia. O le suka maualuga o le toto o loʻo i ai se aafiaga leaga i luga o ipu toto o le tagata, ma e taʻitaʻia ai foi i le gaʻo. O le taumafataga o le togafitiga autu lea mo lenei maʻi o le endocrine. E mafai ona 'ai le millet ma le maʻisuka ituaiga 2? O manaʻoga mo oloa o le maʻisuka e faʻamaoni: e tatau ona maualalo le kalori ma ia aofia ai le vaega talafeagai o meaʻai.

Millet meatotino

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le millet mo le maʻisuka e mafai ona avea o se faʻataʻitaʻiga o ana meatotino. O le millet o le millet. O le tele o taimi e faʻaaogaina i le ituaiga o cereals. O le mea pito sili ona matutua o le cereal oloa ma le saito. E aofia ai le tele o vailaʻau faʻamalosi. Millet falala ua saunia ma vai poo susu mo le maʻisuka o le ituaiga lona lua e faamalieina ai uiga nei:

  • faigofie ona eli
  • e faʻamamafa lelei ona o le faʻapalapalaina o taimi uma,
  • e le faateleina le suka toto,
  • e fesoasoani i le gaosia o le inisalini,
  • fesoasoani e susunuina le gaʻo.

O lenei vaega o le millet o loʻo faʻamatalaina e ala i lona fatuga (faʻavae i le 100 g):

Itū falaoa (XE)6,7
Faʻafiafiaga kalori (kcal)334
Glycemic index70
Protein (g)12
Fats (g)4
Carbohydrates (g)70

O se keke falaoa (XE) o se faailoga faapitoa mo le fuafuaina o se meaai mo le maʻisuka. 1 XE = 12 g o suauu gaʻo ma le fiber. O maʻi suka e mafai ona faʻaumatia 18-25 XE i le aso, vaevaeina i 5-6 taumafataga.

O le faʻamatalaga faʻapitoa o se tasi o le aiga o le fua o le kulukose mai le meaʻai. O lenei fua faatatau e mai i le 0 i le 100. O le uiga o le zero o lona uiga o le leai o ni gaʻo i le tuufaatasiga, o le maualuga - o le i ai o ni monosaccharides vave. O loʻo faasino atu Millet i oloa maualuga GI.

O le kalori poʻo le numera o kalori e maua e le tino pe a taumafa meaai e maualuga tele mo le suka. Ae i le taimi o le sauniuniga o le millet falala i luga o le vai, e pau i le 224 kcal.

I le tele o mea e maua i amino acids, o le millet e maualuga atu i le araisa ma le saito. O ni nai sipuni tele o le oloa gaʻo o le lona tolu o mea manaʻomia i aso taʻitasi, e aofia uma ai elekene e faʻafesuiaʻi ma e le mafai ona suia.

O le gaʻo e sili ona tele i le polyunsaturated acids, e pei o le linoleic, linolenic, oleic (70%). O nei mea aoga e talafeagai mo le faʻatonutonuina o le gaioiga o le faiʻai, fatu, pancreas, ma le ate.

O le malo (79%) ma le fiber (20%) e sili ona maualuga i le gaʻo. O le polysaccharide masani e faʻagesegese lemu i le taimi o le otaota ona o lona le lelei. O lenei mea lelei e afaina ai le lagona o le atoatoa pe a uma ona tago i fatu o saito.

O le fiber i le foliga o le pectin o le mea pito sili lea ona sili ona faigata ma le le mafaamatalaina i le tuufaatasiga o le suka. O fiva e mafai ona faʻaleleia ai le faʻamalositino o le intestinal ma le faʻamamaina o toxins.

O le millet e aofia ai vitamini B, e tusa ma le tasi vaelima o le masani masani (mo le 100 g), e aʻafia ai le fatu cardiovascular ma muscle:

O le tele o macro-ma microelements e saofagā i le galuega o le hematopoietic ma le immune system, metabolism in tissues and vessels.

Na tuufaatasia e Millet i lona tuufaatasiga ni vaega taua o mea aoga ma le maualuga o kalori ma GI.

O le a le aoga o le millet mo se tagata maua i le maʻisuka?

Uiga aoga ole suauu i le maʻisuka

O vailaʻau o le saito o le saito e aofia ai le amino acid sili ona taua - leucine (30% o le masani), ona o le mafuaʻaga o le metabolism ma le faʻaitiitia o le toto suka. O lenei amino acid e ulu atu i le tino na o fafo. O mea taua o le amino, o le proline e tāua tele, o se enzyme e lagolagoina ai le muscle ma faʻamalosia ai le faʻamaloloina o maʻi pipisi.

Mai le tuufaatasiga o minerale o le millet, o nisi o elemene e i ai se aafiaga tele i le gaosiga o gaʻo ma le maʻisuka faafitauli.

O le elemene e le faʻamamaina omega-3 ma omega-6 faʻaitiitia le cholesterol toto ma faʻalavelave ai le atherosclerosis. O le lavelave o nei meaola e taua o le Vitamin F, o le pule o le toto ma le toto, ma puipuia ai le fatu o le fatu.

O le vitio B mo le maʻisuka ituaiga 2, o le mea sili ona taua o le i ai o le B9, lea e aafia ai le gaʻololo ma gaʻo gaʻo.

O le masini ma le pectin, o gaʻo paluga o le gasegase umi, e le mafua ai le faateleina o le kulukose i totonu o le toto.

O le i ai o nei mea totino ua avea ai le millet ma se oloa taua i le taumafa o le maʻisuka.

Contraindications

O le kulupa ma le pulu, o vaega ia o le millet, o se mea e manaʻomia muamua mo le faʻasaina i le thyroid gland ma le glycemia. Cobalt e taumafai e taofiofia le faʻafefe o le iodine, ma faʻaitiitia ai le gaioiga o vitamini B2, B12, adrenaline ma faʻaleleia ai le toto suka.

O le millet o loo i ai se aofaiga o purines, o le faagasologa mulimuli o le gataifale o le a avea ma uric acid (62 mg i le 100 g). I le tulaga o le le atoatoa o le tino, o le maualuga o le uric acid i le toto e faateleina, lea e teuina i foliga o sesa i totonu o le sooga ma faaoso ai le atiina ae o le gout.

Afai ei ai le maʻisuka ituaiga 2 o loʻo i ai faʻamaʻi pipisi e pei o le hypothyroidism ma le gout, o le millet porridge ua solia. E le fautuaina i le i ai o le masaniga masani ma le maualalo o le manava.

Millet meaai

E ui lava i le maualuga o le faʻasalalau ma le kalori mea e aofia ai, o le falaoʻo millet o se mea taua i le laulau o le maʻisuka. O le "gaogao" gaʻo meaʻai e le tuʻuina atu ai le hyperglycemia, malelemo ai se lagona fiaaai. E le gata i lea, o vaega o loʻo i totonu o le millet e maua ai le maʻisuka.

Recipes mo le sauniuniga o le falala:

  1. O kulimi suamalie (100 g) e tatau ona faamalulu muamua i lalo o se vaitafe malulu ma sasaa vai inu (2-3 minute) e tuua ai le oona. O le fua o le vai e faʻamago ai le oloa o le 2: 1. Liligi le cereal i totonu o le vai inu ma kuka i le maualalo ole vevela mo le 15-20 minute. Tofo e tofo ai. Faʻaopoopo se sipuniti o le pata.
  2. I le taimi o kuka, faʻaopoopo le aofaiga tutusa o le uʻu ma le faʻamaʻaina o le ukiniki i le pusa faʻapipiʻi. I le masima. Aumai i le sauniuni.
  3. 5 minute aʻo leʻi oʻo i le faaiuga o le sauniuniga o le falaoʻo, faʻaopopo le fufuluina o laulaʻau ma fasi vao apricots (tasi sipuni sipuni).

E le tatau ona faaopoopo i ai suauu po o sorbents. O le meaʻai lanu meamata e manaia e aunoa ma latou, pe afai e te faaopoopo ni fua fou po o ni vine iina. I lenei tulaga, e avea o se mea suamalie. A aunoa ma i latou - o se meaʻai i le itu i soʻo se aano po o se iʻa.

O le millet o se fualaau taumafa aoga lea o le a fesoasoani e faatumauina le maualuga o le kulukose i totonu o le toto i le tulaga talafeagai.

O le tuufaatasiga ma le kalori o meaʻai o le suka

Millet mo le maʻisuka o se oloa taua e aofia ai vailaau gaʻo, gaʻo, proteins, vitamini, ma elemene. E le gata i lea, o le croup e mauʻoa i le fiber, lea e faʻamautuina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani, faʻaleleia le motumotu o le intestinal, faʻavaeina le gau, ma le faʻavaivai vaivai le manava.

O le malosi o le taumafataga o fatu vevela e 342 kcal / 100g, pe a uma le kuka, e faaitiitia i le 90 kcal / 100g. 100 g o le oloa ua maea ona aofia ai:

  • carbohydrates - 66.5 g,
  • polotini - 11.5 g
  • gaʻo - 3 g.

Aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se oloa, e tatau i le maʻisuka ona iloa lona faʻasinomaga mataʻitusi. O le GI o se numera telefoni lea e faʻaalia ai le fua faatatau o le faʻaaogāina o gaʻo mai gaʻo i totonu o le tino ma le tikeri o le faateleina o le maualuga o le kulukose toto. GI millet e 71. Ae ui i lea, e ui lava i le mea moni e maualuga tele lenei foliga, o le fuaina o le millet ua faʻavasegaina o se meaʻai fua. Mo le mafuaʻaga lenei, o le oloa o loʻo aofia ai i le taumafa o tagata gasegase o le maʻisuka ituaiga uma (muamua, lona lua).

O le tuufaatasiga o millet groats o loʻo i ai vaega nei:

Mea aoga o meaʻai mo le maʻisuka

Ua fautuaina e le Endocrinologists e faapea o le maʻisuka e aofia ai le fala o le millet i le taumafataga, aua o loʻo i ai mea taua e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino atoa. Afai e te 'ai pea i le suka, ona sili atu lea ona puipuia le maʻi i faʻamaʻi pipisi, ma o le puipuiga o le gaioiga e faʻaleleia. O se taunuuga, o manua e vave faʻamalolo vave ma faʻamamaina le paʻu.

Faʻaaogaina o meaʻai ole suauʻu uamea mo le maʻisuka:

  • E sili atu i le 65% le millet e aofia ai le maso, o lenei faʻalavelave faʻalavelave e taofia ai le faateleina o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. O lenei vaega e faʻapipiʻi ai sela ma le malosi, faʻaleleia a latou gaioiga.
  • Oona foi e faamalosi ai le tino, maua ai se lagona o le faamalieina mo se taimi umi.
  • Faʻafetai i pectin fibers and fiber, o gaʻo kulūlūina o loʻo gasolo lemu i totonu o le manava. O nei vaega e faʻamamaina ai le tino o mea oona e mafua mai i gaioiga ma faʻataʻitaʻiga.
  • Faʻasalalauina susu o le tino, o se taunuuga, ua faʻaitiitia le mamafa o le maʻi.
  • Pancreas galuega faaleleia.
  • O le galuega o le faʻalavelave faʻalavelave e masani ona faʻasolosolo lelei, o le a le toe iai se faʻalavelave moe.
  • Ua toe faʻaleleia le galuega o le ate.
  • E faʻamamāina toto mai le lipoproteins maualalo ("leaga" cholesterol).

Ona o le maualuga o mea o minerale ma vitamini, o le millet i le ituaiga 2 ma le maʻisuka ituaiga 1 e fautuaina ina ia faʻaaogaina i aso uma. O le a le mafai e le millet ona fofo le faamaʻi, ae o le a faaleleia ai le galuega a le tino atoa. O se taunuuga, o le maʻi o le a faʻaleleia lelei.

O le millet o se oloa hypoallergenic. O le Croup o loʻo i ai le tele o porotini, ae e ui lava i lenei, e le faʻaosofia ai se faʻafefe o le maʻi.
Faatasi ai ma le faʻaaoga masani o ipu suauu, o le mamafa o le maʻi e faʻaitiitia, ma o lona tulaga e faʻaleleia.

Filifiliga ma le teuina o le suka

Afai e te manaʻo e filifili ni meaʻai aoga ma fou, ona faʻalogo lea i manatu nei:

  • aso maeʻa
  • o se paolo o fatu
  • o le faʻaalia o cereals.

Pe a filifilia, ia mautinoa e te vaʻai i le aso o le gaosiga ma le ola o le millet. E sili atu ona lelei le faʻatau mai o falaoamata fou, ae le o le aso e maeʻa ona maeʻa. A leai, pe a mavae sina taimi, o le falaoʻo o le a oona ma faʻatasi ai ma le le fiafia mulimuli ane.

O le lanu samasama susulu ua manatu e sili ona manaia ma maloloina. E tupu mai o le cereal tuumasama e samasama, ma a uma ona kuka o le a paʻu. O le mafuaʻaga lea ona ua muta le oloa pe teuina i tulaga le saʻo.

E le gata i lea, e tatau ona e gauai atu i foliga vaaia o cereals i totonu o le afifi. O mataupu i fafo ma le palapala e tatau ona toesea. Afai o le suauu e faatauina atu i le mamafa, ia mautinoa ia sosogi, e le tatau ona le fiafia le manogi.

Ina ia teu fatu, e mafai ona e faʻaaoga se taga pepa, se mea paʻu vevela po o se koneteina tioata ma se tapuni faʻamaufaʻailoga. Teu le oloa i se nofoaga puipuia mai le la.

Tulafono o le kuka

I le suauu millet sa naʻo ona uiga sili ona lelei na faaalia, o maʻi suka e tatau ona mulimuli i tulafono o ana sauniuniga. O le tulaga autu o le kukaina o le suka o le kuka i luga o le vai, i nisi taimi e mafai ona faʻaaogaina le susu susu e faʻafefeteina i le vai.

I le taimi o le sauniuni o ipu o le maʻisuka, e faasa ona faʻaaoga le suka. E le fautuaina foi le pata, ae mafai. Ole maualuga ole fua ole suauu e le sili atu i le 10 g.

E faʻatagaina le suamalie i mea suamalie. Ae ui i lea, ao lei faʻaaoga le sorbitol, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e maua le maʻisuka ituaiga 2, e mafai e le maʻi ona faʻaaoga 25 g o le suka i le aso. Ina ia saunia le falaoamata, e muamua ona fufulu fatu, ona mamago ma eleele i le paʻu. Ua fufulu le falaoamata i vai ua uma ona faamamaina. Togafitiga e tumau mai le 30 aso pe sili atu foi.

Ina ia saunia se mea faʻafefete, pulu poʻo se gase, ia faʻaoga eleele. Mo ipu e iai le vai ma le viscosity o loʻo faʻaaogaina, o le oneone o loʻo faʻaaogaina. Afai e leai se faʻailogaina, ona saunia lea o se mea e le masani ai mai le millet-paʻu (fatu atoa, peʻe ese mai le ata fugalaau).

Auala mo le sauniaina o le fala falala:

  1. Palu falaoamata paluga. E suamalie le vai, tuʻuina i le afi, pe a faʻapipiʻiina, ua faʻapipiʻi faʻamaʻi muamua (220 poʻo 440 g). Kuki falaoa seia kukaina (ia le itiiti ifo i le 20 minute). O lea e le tumau ai i lalo, e tatau ona osofia. O le anufe mafiafia ua tuu i le ogaumu mo le 40 minute ina ia fufulu ai.
  2. Palu faʻatoʻa atoa. 220 poʻo le 440 g o le cereal o loʻo sasaa i totonu o le vai inu, kuka mo le 30 minute, e le faʻagaloina e fafagu le ipu. O le paluga susu o loʻo fufulu i totonu o le ogaumu.
  3. I le maʻisuka o le ituaiga lona lua, o le falaoamata e faalua faaluaina. Suamati le suamalie e sasaa i le vai malulu ma kuka seia oʻo i le afa kuka. Ona faʻafefe lea o le vai, e sasaa se mea fou ma tuʻuina le ipu i le sauniuni. Mo le 220 g o le cereal, e 500 ml o vai o le a manaʻomia. A uma le faʻafefe o le vai, faʻapipiʻi le falaoa mo le 20 minute.
  4. Porridge ma le uka. Ave le 700 g o le uka, pi, aveese fatu, tapuni, kuka mo le 15 minute. Ona faʻafefiloi ai lea o le uka ma le suka-afa saunia, sasaa i le susu susu, kuka mo le isi afa itula, ona aveese lea o le ipu mai le vevela, tuu i lalo mo le 10 minute i lalo ole tapuni.

O le saito e faaopoopo i fualaau faisua, fualaau aina poo vine (tamato, eggplant, zucchini, apu, pears, viburnum, sea buckthorn, ma isi). Ae ui i lea, e tatau ona tuʻuina atu i le maualalo o le kalori ma ituaiga e le faʻasalaina.

Fualaau faasaina mai le suka mo le maʻisuka

I le maʻisuka ituaiga 2, o le cereal o le millet e faʻaaogaina e sauni ai vailaʻau faʻapitoa.

Mo se faʻataʻitaʻiga, ina ia tumau le maualuga o le kulukose, e fautuaina e saunia se fusi o le suauu, lea e ave faʻafofoga (i totonu). Mo lenei, o fatu i totonu o le atigi o loʻo faʻaaogaina, aua o le paʻu o loʻo i ai mea aoga. Muamua, e 220 g o pata ua fufulu, mamago, ona sasaa lea i vai inu i le fua faatatau o le 1: 2. O le oloa e ufiufi i se tapuni, tauagavale mo le 120 minute. Ona fufulu ai lea o le mea e afaina ai e ala i le susu ma vela. O le suʻega o aso taitasi e 100 ml tolu taimi pe a uma se taumafataga. Togafitiga e tusa ma le 2 vaiaso.

E fesoasoani le millet peeled e faʻaitiitia ai faafitauli i fafo atu o le maʻisuka. O se paʻu vevela ma le paʻu o le paʻu ma se vevela purulenti. Ina ia faʻavaveina lo latou faʻamalologa, ia faʻaaoga se mea inu ava malosi o le suka. Ina ia saunia, o le 50 g o fatu e sasaa atu i le 500 ml o le ava malosi, ma le malosi mo le 2 vaiaso i se nofoaga malulu mai le malamalama o le la. Ona faʻamaʻaina lea o le vai ma faʻafefete pe faalua i le 24 itula le foo o le mumū.

Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina soʻo se togafitiga faa-tagata, e tatau ona e faʻatalanoa se tagata e finau.

Le aʻafiaga leaga ole fua

O le aʻafia o le millet o loʻo faʻaalia i totonu o na gasegase ua i ai le faʻasaina i lenei oloa. E faasā ona faʻaogaina le Croup i mataupu nei:

  • Oona gastritis ma maualuga maualuga.
  • Flammation o le kolo.
  • Fuafuaga i le faʻamalosi.
  • Maʻi faʻasolosolo masofo.

I le i ai o faafitauli o loʻo i luga, e sili atu ona lelei le gasegase i le tuʻuina atu o le millet. A le o lena, o le millet faamamaina e faʻaosoina ai se lagona mu i tua o le sternum poʻo se faʻavavega o le mumū.

E ui lava i le mea moni o le millet o loʻo i ai ni filo faʻamalosi e faʻaosofia ai le motilusili o le intestinal, o le maʻisuka ma le tumutumu e tatau ona lafoaina le suka. E le mafai e le kopa ona faafaigofieina feusuaʻiga, ae na o le faateleina o le faafitauli.

Faʻatasi ai ma pathologies o thyroid, o le millet ua faʻasaina le tuʻufaʻatasia ma oloa gaosi i le iodine. O le millet faʻamamaina e faʻasaina ai le inu o iodine, o se taunuuga, o le gaioiga o le faiʻai ma le vevela.

E pei ona uma ona taʻua, o le millet o se cereal hypoallergenic lea e le faʻaosofia ai se maʻi. Mo lenei mafuaaga, o le millet e saogalemu e oo lava i tagata gasegase ma le faʻavaivaia o le puipuiga ma le gasegase i isi cereals. O le mea autu o le mulimuli i fautuaga a le endocrinologist i luga o le faʻaaogaina o millet groats.

O le mea lea, o le millet i le maʻisuka o le tasi lea o mea sili ona saogalemu ma sili ona faʻaaogaina i le leai o ni faʻamaʻi. O lapisi mai le fuamoa moa e mauoa i vitamini, amino acids, minerals, etc. Ae ui i lea, ona o le GI ma le maualuga o le malosi o le malosi, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le 'aiina o fatu. O le a fesoasoani le fomaʻi ia te oe e faʻatatau le metotia ma filifili le auala aupito sili ona talafeagai mo le vevela o togafitiga o le suka.

Tuua Lau Faamatalaga