Ole fualaau faasaina Galvus 500: faatonuga mo le faʻaaoga

E le o se mea faalilolilo o le maʻisuka o le sasa o le sosaiete faʻaonaponei. O lenei faamai e aafia ai alii ma tamaitai, talavou ma matutua, talavou ma e oo lava i tamaiti. I le tele o tulaga, ua faatonuina e fomaʻi ripoti Galvus, o faatonuga mo le faaaogaina o le a talanoaina i lenei tusiga.

O le a lenei vailaʻau? O a tulaga e faʻaaoga ai lona tofiga? E faʻapefea ona tatau? E i ai ni faʻailoga mo lona faʻaaogaina? O nei mea uma e mafai ona aʻoaʻoina e ala i le suʻesuʻe ma le totoa i fautuaga a tagata tomai faapitoa ma tagata gasegase, faʻapea foi a latou tali i "Galvus". O faatonuga mo le faʻaaogaina, o analogues o le vailaʻau ma isi faʻamatalaga e uiga i ai e mafai ona maua i lenei tusiga.

Muamua, o le tuufaatasiga

Ioe, o se tasi lenei o vaega pito sili ona taua e te gauai i ai pe a faʻatau se vailaʻau. E tusa ai ma faatonuga mo le fualaau faasaina "Galvus", o lona malosi o vildagliptin. O laulau taʻitasi e aofia ai le limasefulu mita o lenei vaega.

O isi vaega e aofia ai le microcrystalline cellulose (tusa ma le 96 miligrams), lactose anhydrous (pe tusa o le 48 miligrams), sodium carboxymethyl starch (four milligrams), ma le magnesium stearate (2.5 milligrams).

Faʻafefea le gaosiga

E pei ona taʻua i luga, o le meafaigaluega e tuʻuina atu i le pepa. O le fua o le fualaau faasaina e tutusa lava - e lima sefulu piliona o le mea galue. O loʻo taʻuina i totonu o faatonuga mo Galvus. O iloiloga o le tele o tagata gasegase o loʻo faʻafefeteina i le mea moni e faigofie tele. E leai se mea e manaʻomia e te tilotilo ai i le afifiina i le vailaʻau, ona o le fefe i le mauaina o se inumaga itiiti pe sili atu nai lo le mea e tatau ai. Faʻatau faatau se oloa ma ave e pei ona fautuaina e lau fomaʻi.

O a tulaga e mafai ona fautuaina ai "Galvus 50"? O faatonuga mo le faʻaaogaina o lenei vailaʻau e maua ai se tali malosi i lenei fesili.

Le fusi o le fualaau faasaina

E tusa ai ma faʻatonuga, o vailaʻau Galvus ua faʻamatalaina mo tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka ituaiga 2. Ole fualaau faasaina e fesoasoani e faaosofia ai le paʻu. Faafetai i le vildagliptin, o le lelei o le tino atoa e faaleleia atili.

E tusa ai ma tagata atamamai ma tagata gasegase, "Galvus" ua na o le pau lava lea o le auala mo le togafitiga o le ituaiga o maʻisuka lona lua, aemaise lava pe afai o le togafitiga e o mai faatasi ma se meaai faapitoa ma aʻoaʻoga faaletino fautuaina.

I lenei tulaga, o le aafiaga o le fualaau faasaina o le a umi ma tumau.

I nisi o tulaga, o le taunuuga o le aveina o papamaa e le mafai ona aliali mai. O le a le mea e manaʻomia ona faia i ia tulaga? I tulaga faapena, e tusa ai ma faatonuga mo le faʻaaogaina ma toe iloiloga o le maʻisuka, "Galvus" o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi vailaʻau e faʻavae i luga o le inisalini po o isi vailaʻau e faʻaosofia ai le pancreas.

A o le i faia se isi faʻamatalaga o le faʻamatalaga i le fualaau faasaina, seʻi o tatou tilotilo puupuu i le faʻamaʻi, o le faailoga autu lea mo le faʻaaogaina o fualaau.

Tusa 2 le maʻisuka malosi. O le a lenei mea

O le ituaiga taatele lea o le maʻisuka, o lona uiga o le puipuiga o siama ma tino o le tino i le inisalini e natia e le pancreas. O le a le uiga o lenei faiga?

O le inisalini e gaosia i le tele o aofaiga e le tino, ae o sel o le tino mo nisi mafuaaga e le faʻafesoʻotaʻi ai. O mea taua, maualuga maualuga o le toto, o le le toʻa, o le ola le lelei, o meaʻai ma le le lelei o taumafa (faʻaaogaina o mea suamalie, paluga, soda ma oloa faʻapitoa e aʻafia ai le faʻaaogaina o cereals, fualaau aina ma fualaʻau.

E faʻapefea ona faʻaalia lenei maʻi ogaoga o le endocrin? E taua tele le iloa ina ia mafai ai ona iloa le faʻamaʻi i le taimi ma amata togafitiga faʻapitoa i le "Galvus" poʻo soʻo se isi fualaau faasaina ua faʻamatalaina e le endocrinologist.

Muamua lava, o le maʻi suka o le ituaiga lona lua e faʻaalia i le galala ma le susu, o le televave faifaipea, o vaivaiga i maso, paʻu o le paʻu, le faʻamaloloina o togafiti ma manuʻa.

Faʻamaʻi se maʻi ma fesoasoani i suʻega toto mo le suka, glucose toleniga, ma isi.

O a ni mataupu patino e mafai ona faia ai se sauniuniga tautala tautala e tagata tomai faapitoa?

O afea e faatonuina ai le fualaau faasaina

E tusa ai ma faatonuga, o vailaau "Galvus" o loʻo faʻamatalaina e fomai i taimi o togafitiga faafomaʻi o le maʻisuka ituaiga 2 i ia tulaga o togafitiga:

  • Muamua. O lona uiga, na o le fualaau faasaina e faʻaaogaina ma le lelei o taumafa ma gaioiga faaletino.
  • Monotherapy. Faʻaavanoaina vildagliptin pe a solia le metformin, e tusa lava pe leai se meaʻai ma le faʻamalositino e leai se aoga i le tino o le maʻi
  • Lua-vaega (pe tuufaatasia) togafitiga. "Galvus" o loʻo faʻamatalaina faʻatasi ma isi auala faʻapitoa (sili atu, o se tasi oi latou): metformin, insulin, sulfonylurea o meaola ma tutusa.
  • Triple togafitiga. A faʻaalia le vildagliptin i le tuʻuina atu o le metformin ma le insulin poʻo le metformin ma le sulfonylureas.

E faapefea e le fualaau faasaina pe a ulu atu i le tino o le tagata? Seʻio tatou suʻeina.

Faʻailoga Pharmacokinetic o le fualaau faasaina

Vildagliptin, ulufale i totonu, ua vave ona gauai. Faʻatasi ma le bioavailability o le 85%, o loʻo aʻafia i totonu o le toto i le lua itula i le maeʻa ai o le taumafaina. O lenei mea ua molimauina e le faatonuga i le "Galvus". O iloiloga o endocrinologists ma isi tagata tomai faapitoa o loʻo faailoa mai ai o se vaega taua o le vaega malosi o le vailaʻau e fesoasoani i lona saoasaoa vave i le tino o le tagata ma lona vave faʻamalolo.

Vildagliptin e fegalegaleai ma pulu plasma ma totola mumu mumu, pe a maeʻa ona maua e gaʻo (pe tusa o le 85%) ma le inumaga (15%).

E i ai ni faʻailoga i le fualaau faasaina? Ioe, o le a talanoaina atili.

Afai e le mafai ona e faatonuina se fualaau faasaina

E tusa ai ma fautuaga a fomaʻi ma iloiloga a le tino, e le tatau ona ave Galvus pe afai ua maua se tagata i le maʻisuka ituaiga 1, pe afai ei ai se talaʻaga o le fatu o le maʻisuka lona fa, faʻapea foi faʻamaʻi e pei o le lactic acidosis, acidosis metabolic, inoculate lactose, infarction myocardial, tulaga faʻaleagaina o le respiratory system, allergies, faʻamaʻi pipisi o le ate. Ma o faʻamaoniga faʻamaonia uma o le maʻitaga, lactation ma le matutua o maʻi seia oo i le sefuluvalu tausaga.

E le gata i lea, pe a filifili pe ave vildagliptin pe leai foi, aua nei galo e uiga i le le faapalepale o le vaega o le papa, o lona uiga, o se tali atu i mea uma o le gaosiga ma vaega o fesoasoani o fualaau faasaina.

Ma le faaeteete, o lona uiga, i lalo o le vaavaaiga vavalalata ma le vaavaaiga a se fomai faapitoa, o se fofo ua faatonuina mo tagata mamai o loo mafatia i le pancreatitis, faaletonu o le fatu po o nisi faamaʻi masani o le ate ma fatuga.

E faʻapefea ona talafeagai le tagofia o fualaau faasaina ina ia mafai ai ona lagona lona aoga?

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Faʻasologa o foliga - papaʻitusi: mai le lanu samasama i le paʻepaʻe, lapotopoto, ma le vevela itu, faʻatasi ma se lamolemole lamolemole ma se NVR i se tasi itu, FB - i luga o le isi (7 pi poʻo 14 pcs. , 4, 8 po o le 12 paʻu ma faatonuga mo Galvus).

1 papalama e aofia ai:

  • gaioiga galue: vildagliptin - 50 mg,
  • vaega o ausilali: sodium carboxymethyl starch, lactose anhydrous, microcrystalline cellulose, magnesium stearate.

Fautuaga lautele e uiga i le faʻaaogaina o tupe

E ave laulau e tusa lava po o le a le taumafataga. O le vailaʻau faʻateʻa faʻatasi ma sina vaega itiiti o le vai.

O le tagofia o fualaau faʻamalositino, e tatau ona e siakiina e le aunoa le maualuga o le suka toto e faʻaaoga ai glycemic test tests.

O le maualuga pito i luga o aso taitasi e tasi le selau piligrams o vildagliptin.

Pharmacodynamics

Vildagliptin - o le gaioiga galue a Galvus, o se sui o le vasega o mea e faʻafefeteina ai mea faʻapipiʻi o le pancreas. O le vailaʻau e faʻalavelaveina ai le enzyme DPP-4 (dipeptidyl peptidase-4). Maea (> 90%) ma vave faʻafeiloaʻiga e taʻitaʻia ai le faʻateleina o le puletini o le GLP-1 (pipi 1-kullucagon-like peptide) ma HIP (polypptide insulinotropic dependence polypotide) i totonu o le faʻaogaina o le inumaga i le aso atoa.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le GLP-1 ma le HIP, o loo i ai le faateleina o le lagona o suauu β-sene i le kulukose, lea e faaleleia ai le puleaina o le insulin i le glucose.

I le tulaga o le faʻaaogaina o le 50-100 mg vildagliptin i aso taʻitasi i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 (o le maʻisuka), o loʻo i ai se faʻaleleia atili i le gaioiga o sβ-soto pancreatic. O le aoga o togafitiga e fuafua i le tikeri o lo latou uluai faaleagaina. I tagata taʻitoʻatasi o loʻo i ai le maualuga o le glucose plasma (e aunoa ma le maʻisuka), o le vildagliptin e le faʻamalosia ai le pulelasea o le inisalini ma e le faʻaitiitia ai le glucose concentration. Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le GLP-1, o le lagona o le β-sene i le glucose e faateleina, lea e mafua ai le faaleleia atili o tulafono faatonutonu e faalagolago i le kulukose i le glucagon secretion. O le faaitiitia o le faateleina o le maualuga o le kullucagon i taimi o taumafataga, i le itu, e oo atu ai i se faaitiitia o le malosi o le inisalini.

Faatasi ai ma le faateleina o le fua faatatau o le inisalini / glucagon faasaga i le talaaga o le hyperglycemia, lea e mafua mai i le faateleina o le maualuga o le HIP ma le GLP-1, o se faaitiitia o le gaosia o le kulukose i le ate i le taimi o taumafa. O le iʻuga, o loʻo i ai le faʻaititia o le maualuga o le glucose i le toto.

Faʻafefeaina o vildagliptin e fesoasoani e faʻaitiitia ai le maualuga o le lipids i le plasma toto pe a uma se taumafataga, ae le o aʻafia lenei aafiaga i lona aafiaga i le GLP-1 poo le HIP ma le faʻaleleia atili o le gaioiga o vaitusi tamaitusi pancreatic.

Na faʻavaeina o le siʻitia o le maualuga o le GLP-1 e mafai ona mafua ai le faʻaitiitia o le gaogao gaogao, ae ui i lea, i le taimi o togafitiga ma le vildagliptin, e le o matauina se aafiaga talitutusa.

E tusa ai ma taunuʻuga o suʻesuʻega, pe a faʻaaoga le vildagliptin e pei o le monotherapy poʻo le tuufaatasiga o le metformin, o le sulfonylurea, thiazolidinedione poʻo le inisalini i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HbA1c (hemoglobin glycated) ma le anapogi o le toto glucose.

I le taitaia o togafitiga tuufaatasi ma metformin e pei o le uluai togafitiga i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2 mo le 24 vaiaso, o le faaitiitia o le toto i le maualuga o le HbA1c na maitauina pe a faatusatusa i le monotherapy ma nei vailaʻau. I vaega togafitiga uma e lua, o le aʻafiaga o le hypoglycemia e itiiti lava.

Pe a faʻaaogaina le 50 mg o le vildagliptin 1 taimi i le aso mo le 6 masina i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faaletonu poʻo le ogaoga o le faaletonu o le tino (ma le fuainumera o le filturi lautele ≥ 30 ma le 2 po o le 2, mulimuli ane), na maitauina le paʻu maualalo i le HbA1c. placebo.

O le aafia o le hypoglycemia i le vildagliptin vaega e tutusa ma lena i le vaega placebo.

Pharmacokinetics

Vildagliptin pe a faʻaalia i luga o le manava gaogao e vave ona gaʻo, Cmax (maualuga le maualuga o se mea) i le plasma toto e oʻo i le 1.75 itula. I le tulaga o le taumafa tutusa ma meaai, o le fua o le absorption o le vildagliptin o le a faaitiitia lemu: o se faaitiitia o le Cmax e 19%, ae o le taimi e ausia ai e faʻatuputeleina i le 2.5 itula. Ae ui i lea, o le 'ai i le tikeri o le absorption ma le AUC (o le vaega i lalo o le "gaioiga" taimi) e leai sona aoga.

O Vildagliptin e vave ona faʻaaogaina, ma o lona bioavailability atoatoa e 85%. C tauamax ma le AUC i le fualaau o togafitiga faʻalautele e siʻitia i le tutusa ma le fualaau.

O le vailaʻau e faʻaalia i se tikeri itiiti o le fusifusia i masini plasma (i le tulaga e 9.3%). Vildagliptin e tufatufa tutusa i le va o masini mumu mumu ma le plasma toto. O le tufatufa atu o le vailaau e tupu, masalo, o le a le faʻamalosi, Vss (le tele o tufatufaga i le faʻamaonia) pe a maeʻa le puleaina o le tino e 71 lita.

O le auala autu e aveesea vildagliptin o le biotransformation, lea e faʻaalia i le 69% o le fualaau. O le metabolite autu o le LAY151 (57% o le fua). E le o faʻamaonia le gaosiga o le falemaʻi ma o se oloa e maua mai i le toto o le cyano. E tusa ma le 4% o le tui e maua i le suavai.

I le taimi o suʻesuʻega faʻapitoa, na faʻatūina ai se lelei lelei o le DPP-4 ile vailaʻau o vildagliptin. I le metabolism o se vailaʻau, cytochrome P isoenzymes450 aua le auai. Vildagliptin substrate isoenzyme P450 (CYP) e le, cytochrome P isoenzymes450 e le taofiofia ma e le faʻamalosi.

I le maeʻa ai o le vildagliptin i totonu, pe a ma le 85% o le fualaau e faʻamalosi e fatugaʻo, e ala i le inumaga - e tusa ma le 15%. O le faʻasalaga o le Renal o le mea e le suia, o le 23%. Medium T1/2 (afa-ola) pe a faʻatonuina ma le le faʻaauau o le 2 itula, faʻasalaga faʻasalalau ma le faʻamaonia o le plasma o le vildagliptin e 13 ma le 41 l / h, i le faasologa. T1/2 pe'ā uma le faʻafofoga tautala, tusa lava po o le a le fua, e tusa ma le 3 itula.

O le Pharmacokinetic e faʻaalia i tagata gasegase o loʻo i ai le gaio galuega:

  • agavaʻa ma le agavaʻa (6-9 points i le fua ole Child-Pugh): a maeʻa le faʻaaogaina o vildagliptin, o lona bioavailability e faʻaititia e le 20% ma le 8%, i le faasologa,
  • tulaga maualuga (10-12 faʻailoga i luga o le fua ole Tama-Pugh): o le biovailability of vildagliptin e faʻatupulaʻia e 22%.

Suiga (faʻaopoopoga pe faʻaititia) i le maualuga o le bioavailability o se vailaʻau e sili atu i le 30% e faʻamoemoeina e aoga tele. E leai se faʻamaoniaga na maua i le va o le biovailability of vildagliptin ma le mamafa o le galuega ole ate.

O le Pharmacokinetic e faʻaalia i tagata gasegase e le o toe faʻaaogaina le aoga o le laʻititi, laʻititi poʻo le mamafa (pe a faʻatusatusa i tagata soifua maloloina):

  • AUC o vildagliptin: faʻateleina le 1.4, 1.7 ma le 2 taimi, i le faasologa,
  • AUC o le metabolite LAY151: faʻatupulaia i le 1.6, 3.2 ma le 7.3 taimi, i le faasologa
  • AUC o le metabolite BQS867: faʻaopopo 1.4, 2.7 ma le 7.3 taimi, i le faasologa.

O faʻamatalaga faʻamatalaga i le taimi o le CKD (faʻamaʻi fatu) o loʻo faʻamaonia ai o faailoga i totonu o lenei vaega e talitutusa lava ma i latou o loʻo maua i maʻi mamaʻi. Ole maualuga o le LAY151 metabolite i le tulaga ole CKD e faʻaititia ile 2-3 taimi pe a faatusatusa i le faʻatonuina o tagata gasegase ma le ogaoga o le faaletonu.

Faʻamatalaga ole vildagliptin (4 hours after dose dose 3% ma le umi e sili atu ma le 3-4 itula).

I tagata matutua (mai le 65-70 tausaga), o le maualuga maualuga o le leai o le avanoa o vildagliptin e 32%, Cmax - 18% e le afaina ai le DPP-4 ma e le aoga tele.

O le Pharmacokinetic foliga i tagata mamaʻi e sili atu i le 18 tausaga le matua e leʻi faavaeina.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le faʻaaogaina o Galvus ua faʻaalia mo le togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o togafitiga o meaʻai ma faamalositino:

  • muamua togafitiga o fualaau oona i tagata gasegase e le atoatoa le aoga o togafitiga o taumafa ma faamalositino - faatasi ai ma le metformin,
  • monotherapy, faʻaalia i tagata gasegase i se faʻalavelave i le aveina o le metformin poʻo lona le atoatoa - i le leai o se aʻafiaga o togafitiga mai togafitiga ma faʻamalositino,
  • faʻasologa faʻaluaina e lua-vaega ma le metformin, thiazolidinedione, o le sulfonylurea poʻo le inisalini - i le leai o se aʻafiaga mai togafitiga o togafitiga, faamalositino ma monotherapy faatasi ai ma se tasi o nei fualaau oona,
  • tolu fomaʻi togafitiga faʻatasi ai ma metformin ma sulfonylurea faʻatoʻa - i le le lava o le pulea lelei o le tino pe a uma le togafitiga muamua ma metformin ma le sulfonylurea o meaʻai i tua atu o togafitiga ma faʻamalositino,
  • tolu fomaʻi togafitiga faʻatasi ma le metformin ma le inisalini - i le le lava o le puleaina lelei pe'ā maeʻa togafitiga muamua ma le inisalini ma metformin faasaga i se tala o meaʻai ma togafitiga.

Contraindications

  • ituaiga 1 maʻisuka
  • tausaga e 18 tausaga
  • glucose-galactose malabsorption syndrome, galactose inelive, lactase le atoatoa,
  • ogaoga tumau o le fatu IV vasega aoga e tusa ai ma le NYHA (New York Cardiology Association)
  • gasegase gasegase (diabetic ketoacidosis) i foliga masani poʻo le lapopoa (e aofia ai faʻatasi ma pe leai foi),
  • lactic acidosis (e aofia ai le talafaasolopito),
  • gaioiga o le ate, e aofia ai le faʻatupulaia o gaioiga o le enzymes alanine aminotransferase (ALT) ma le aspartate aminotransferase (AST) 3 pe sili atu foi taimi maualuga nai lo le tapulaa pito i luga o masani,
  • taimi o le maʻitaga ma le susu,
  • hypersensitivity i vaega o Galvus.

Faʻasalaga, e fautuaina le faʻaaogaina o laumela Galvus mo le tino pancreatitis i le gasegase, tulaga o le gasegase gase tumau (i tagata gasegase o loʻo i lalo o le hemodialysis poʻo le faʻaogaina o le hemodialysis), o le kuluma o le kuluma III III e tusa ai ma le galuega a le NYHA.

Galvus, faatonuga mo le faʻaogaina: metotia ma metotia

Galvus tablets e ave faʻatalanoa, e tusa lava po o le a le meaʻai.

O le fualaau e tatau ona filifilia e amanaʻia ai le lelei o le tagata ma le gafatia o le vailaʻau.

  • monotherapy poʻo le faʻatasi ma le thiazolidinedione, metformin poʻo le inisalini: 50 mg 1-2 taimi i le aso, ae le silia 100 mg,
  • faʻamalosia faʻatasi faʻatasi ma sauniuniga sulfonylurea: 50 mg i le aso, i le taeao. I tagata gasegase o lenei vaega, o le togafitiga o le aveina o Galvus i aso taitasi o le 100 mg e tutusa lelei ma se fua faatatau o le 50 mg i le aso,
  • tolu faʻasologa faʻamalositino ma le faʻatatau tutusa o sulfonylurea ma metformin: 100 mg i le aso.

Afai ole fua ole aso e 50 mg, e ave ile tasi, i le taeao, pe a 100 mg - 50 mg i le taeao ma le afiafi. Afai e te faʻafuasei ona lafoaʻi le isi togi, e tatau ona e ave i se taimi vave i le aso. E le mafai ona e faʻatagaina le aveina o Galvus i se fualaau e sili atu i le tagata i aso taitasi.

I le le lava o le pulea lelei i le taimi o le monotherapy i se fua faatatau maualuga o le 100 mg, o togafitiga e tatau ona faaopoopoina i le tofia o le sulfonylurea, metformin, thiazolidinedione po o le inisalini.

Faʻatasi ma le agavaʻa ma le faʻaleagaina o le faʻafitauli, o le kiliaina o le creatinine (CC) i luga atu o le 50ml / min e le suia ai le fua o Galvus.

Faʻamaulalo (CC 30-50 ml / min) ma ogaoga (DC itiiti ifo nai lo le 30 ml / min) le faʻaogaina o le tino, e aofia ai le tulaga o le maʻi faʻamaʻi faʻamau (maʻi o le tino poʻo le totogia o le hemodialysis), o le fua o aso taitasi o Galvus e ave muamua, ma e le sili atu i le 50 mg.

I tagata matutua (e sili atu ma le 65 tausaga), e le manaʻomia le faʻamaonia o le faʻatulagaina o fuataga o Galvus.

Faʻaiʻuga

O le atinaʻeina o faʻafitauli le talafeagai i le taimi o le monotherapy poʻo le faʻatasi ai ma isi sui i le tele o tulaga e agamalu, lē tumau ma e le manaʻomia ai le soloia o Galvus.

O foliga vaaia o le angioedema e sili ona matauina pe a tuʻufaʻatasia ma le iniseti o le enzyme i le angiotensin-converting. O le masani lava o le agavaʻa faʻamalosi, e pasi lava ia i le tulaga o le faʻaauau pea togafitiga.

E seasea lava, o le faʻaaogaina o Galvus e mafua ai le fiva samasama ma isi maʻi o le ate i le gaioiga o se soymptomatic. I le tele o tulaga, o nei tulaga e le manaʻomia ai togafitiga faafomaʻi, ma a maeʻa le faalēaogāina o Galvus, faʻaleleia le galuega o le ate.

O le faateleina o le gaioiga o le enzymes o le hepatic i se fualaau o vildagliptin 50 mg 1-2 taimi i le aso i le tele o tulaga e le afaina, e le alualu i luma ma e le mafua ai cholestasis poo jaundice.

Faatasi ai ma le monotherapy i se fualaau o le 50 mg 1-2 taimi i le aso, o mea nei e ono tulai mai:

  • mai le faʻalavelave o le tino: masani - valevalenoa, faʻavave - maʻi tigaina,
  • togafitiga faʻapitoa ma faʻamaʻi pipisi: e seasea ona tupu - nasopharyngitis, faʻamaʻi pipisi o le tino,
  • mai vaa: e le masani ona tupu - edema i luga,
  • mai le gastrointestinal tract: faʻavave - le mautonu.

Faatasi ai ma le tuufaatasiga o Galvus i se fuasela 50 mg 1-2 taimi i le aso ma le metformin, o le aliali mai o ia itu aafiaga e mafai:

  • mai le faʻalavelave o le tino: e masani lava - faʻavauvau, vevesi, vevela,
  • mai le gastrointestinal tract: e tele - faʻalavelave.

O togafitiga faʻatasi ma metformin e le afaina ai le tino o le tagata maʻi.

Pe a faʻaaogaina Galvus i se aso o le 50 mg faʻatasi ma sulfonylurea, e mafai ona matauina maʻi faʻapitoa ile maʻi:

  • togafitiga faʻapitoa ma faʻasoesa: e seasea ona maua - nasopharyngitis,
  • mai le gastrointestinal tract: e le masani ai - o le malosi,
  • mai le faʻalavelave o le tino: masani lava - faʻavauvau, gatete, vevela, asthenia.

Le mamafa o le tagata maʻi e le faateleina pe a faʻatasi ma le glimepiride.

O le faʻaaogaina o Galvus i se fuasela 50 mg 1-2 taimi i le aso e faʻatasi ma faʻasologa o thiazolidinedione e mafua ai faʻafitauli le talafeagai:

  • mai le vaʻa: e masani lava - o le edema palasi,
  • mai le itu ole metabolism ma meaai paleni: masani - o le faateleina o le mamafa o le tino.

O le aveina o Galvus ile 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma le inisalini e mafua ai:

  • mai le faʻalavelave o le tino: masani - o le maʻi tigaina, ma le le masani ai - asthenia,
  • mai le gastrointestinal tract: e masani lava - o le gastroesophageal reflux, nausea, e le masani ona tupu - faʻavavela, manava,
  • mai le itu ole metabolism ma meaʻai: tele - hypoglycemia,
  • fesoʻotaʻiga lautele: masani - faʻafefe.

O le mamafa o le tagata maʻi ile tuufaatasiga lenei e le faateleina.

O le faʻaaogaina o Galvus 50 mg 2 taimi i le aso e faʻatasi ma metformin ma sulfonylurea tapenapenaga e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o aʻafiaga o itu nei:

  • mai le itu ole metabolism ma meaʻai: tele - hypoglycemia,
  • mai le faʻalavelave o le tino: e masani lava - o le vevesi, dizziness, asthenia,
  • tali mai dermatological: tele - hyperhidrosis.

O le togafitiga tolu tolu e le aafia ai le mamafa o le tino o le tagata maʻi.

E le gata i lea, o nei mea leaga na tutupu na faamauina i le maea ai o le resitaraina: urticaria, faateleina le gaioiga o le ate o le enzymes, atepatitis, pancreatitis, lino paʻu o le taufaaleaga po o le finauga o le tino, myalgia, arthralgia.

Faʻasalaga

Pe a faʻaaogaina i le 200 mg o le vildagliptin i le aso, o le togafitiga e lelei le faʻafefe.

I le tulaga o le faaaogaina o Galvus i se fualaau e 400 mg i le aso, o faailoga nei e mafai ona matauina: tiga o le muso, e seasea lava - fiva, pulumu / mimilo o le gasegase, edema ma le faateleina o le lipase (2 taimi sili atu nai lo le tapulaa pito i luga).

I le taimi o le togafitiga i aso taitasi o le 600 mg, o le foliga o le edema o pito i le tuufaatasiga ma le paresthesia ma le faateleina o gaoioiga o CPK (creatin phosphokinase), myoglobin ma le C-reactive protein, ma le gaoioiga AST e mafai.

Soʻo se suiga i totonu o suʻesuʻega ma faʻamalologa o faʻamaoniga e mafai ona toe fesuiaʻi ma e mou atu pe a maeʻa le faʻamalolo.

Excretion o vildagliptin mai le tino e faʻaaogaina ai le gasegase e le ono tupu. E mafai ona aveese le tino maliu mai le tino, e ala i le vevela, le metabolite LAY151.

Faatonuga faapitoa

O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i le manaʻoga e vaʻai i se fomaʻi pe a tupu le faʻaleagaina o aʻafiaga o loʻo lisiina poʻo le faʻaalia o isi mea e le manaʻomia i tua o le faʻaaogaina o laupepa.

Ole fualaau faasaina e le afaina ai le fausiaina o fanau.

I totonu o tagata gasegase insulin, o Galvus e tatau ona faʻaaogaina faʻatasi ma le inisalini.

I le faifai pea o le fatu o le fatu o le vasega ou te faʻaaogaina le tuʻufaʻatasia o le NYHA e mafai ona ave faʻamalositino e aunoa ma ni tapulaa i gaioiga faaletino masani.

I le faifai pea o le fatu o le vasega II, e manaʻomia ai se faʻatapulaʻaina lelei o le gaioiga faaletino, ona o le masani masani e mafua ai le fatu o le fatu, vaivaiga, vaivai le manava, vaivai. I le malologa, o nei faailoga e toesea.

Afai e aliali mai faailoga o le tino pancreatitis, e tatau ona faamuta le vildagliptin.

Aʻo leʻi amataina le faʻaaogaina ona faia lea i taimi uma i le 3 masina i le tausaga muamua o togafitiga, ua fautuaina e faia suʻesuʻega o meaola e uiga i le galuega o le ate, ona o le gaioiga a Galvus i taimi e le masani ai, e mafai ona mafua ai le faʻatupulaia o le gaoioiga o aminotransferases. Afai i le taimi o se suʻesuʻega lona lua, o faʻamaoniga o gaoioiga o alanine aminotransferase (ALT) ma aspartate aminotransferase (AST) sili atu i le tapulaa pito i luga o le masani e 3 taimi pe sili atu, e tatau ona faamutaina le vailaʻau.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻailoga o le gase o le ate (e aofia ai le jaundice) aʻo aveina Galvus, e vave ona faʻaaogaina le vailaʻau, e le toe mafai ona toe faʻaaogaina pe a uma le toe faʻaleleia o fua o le ate.

Ina ia faʻaitiitia le lamatiaga o le hypoglycemia pe a faʻapipiʻi ma sauniuniga sulfonylurea, e fautuaina e faʻaaogaina i se fua faʻatau talafeagai.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o Galvus ma glibenclamide, metformin, pioglitazone, amlodipine, ramipril, digoxin, valsartan, simvastatin, warfarin, leai se fegalegaleaiga tauaogaina taua.

E mafai ona faaitiitia le aafiaga hypoglycemic o le vildagliptin pe a tuufaatasi ma thiazides, glucocorticosteroids, sympathomimetics, ma sauniuniga o le hormone.

O le avanoa e atiaʻe le angioedema e faʻapupulaina i le faʻamafanafanaga faʻatasi ma le angiotensin le liua o inhibitors o le enzyme. E tatau ona maitauina e tatau ona faaauauina le vildagliptin ma foliga vaaia o le angioedema, talu ai e faasolosolo malie lava, tutoatasi ma e le manaomia ai le faʻaumatia o togafitiga.

O le fegalegaleaiga a Galvus ma fualaau faasaina o loʻo avea ma mea e fai ai mea, inducers poʻo inhibitors o cytochrome P e ono le mafai450 (CYP).

Galvus e le afaina ai fua faatatau o fualaau faasaina o vaega ia o le enzymes CYP1A2, CYP3A4, CYP3A5, CYP2C8, CYP2C9, CYP2D6, CYP2C19, CYP2E1.

Analogs o Galvus o: Vildagliptin, Galvus Met.

Auala e ave ma pe fia

Muamua, e tatau ona faapea o le faasologa o le puleaina ma le fualaau o le vailaau faasaina ua faatonuina e le fomaʻi, i le mafaufau i le falemaʻi o le faamaʻi, maʻi faʻamaʻi ma le manuia o le maʻi. Ae ui i lea, o faatonuga mo le faaaogaina mo le "Galvus" o loo i ai fautuaga lautele i le auala e ave ai fualaau faasaina i lalo o nisi tulaga.

I le amataga poʻo le monotherapy, o le vailaau faasaina "Galvus", e tusa ai ma le faʻamatalaga a le gaosi oloa, ua fautuaina e ave le limasefulu piliona i le aso (poʻo le tasi laulau). Afai o tatou talanoa e uiga i se tuufaatasiga o le vildagliptin ma le metformin, ona ave lea o le fualaau e tasi i le laulau i faalua i le aso.

Pe a faʻaaoga vildagliptin ma fualaau oona e maua mai le sulfonylureas, ua faʻamatalaina Galvus e lima sefulu piliki i le aso, i le taeao.

Faatasi ai ma le tolu faʻasoifua togafitiga, ua fautuaina le fualaau e ave laupepa e lua i le aso (i le taeao ma le po).

Afai na misia e le tagata maʻi le ave o le pulu, ona tatau loa lea ona vave faia, sina tolopo le toe faʻaaogaina o fualaau faasaina. E tatau lenei mea ina ia le sili atu i le maualuga o le gaosiga o vildagliptin i aso taitasi i le selau maila miligrams.

Afai e mafatia le tagata maʻi mai faʻamaʻi faʻaleagaga ma ogaoga faʻamaʻi, ona tatau loa lea ona faʻaaogaina Galvus i totonu i totonu i le aso, ona o aso uma o le limasefulu mita.

O tagata matutua o le matua, e pei foi o tagata o loʻo mafatia mai le itiiti o le faʻavaivaia o le aoga, e le manaʻomia se fetuunaiga o le fualaau faasaina. Ua faamaonia lenei mea i le tele o iloiloga o tagata gasegase faamalieina, e sili atu i le fitusefulu. "Galvus", e pei o le leai o isi fualaau, ua avea mo i latou se vailaau lelei mo le maʻisuka.

E mafai ona tutupu aʻafiaga i le taimi o togafitiga ma vildagliptin? Ioe, ma e mafai ona e faitau i lalo.

Faailoga le lelei

O le tele lava o taimi, o ni aʻafiaga e le manaʻomia e faʻapuupuʻu ma e ono iai se foliga malie. I lenei tulaga, e le talafeagai le faalēaogāina o le faaaogaina o le "Galvus". Ae ui i lea, e aoga lava le logoina o le fomaʻi e uiga i le le fiafia.

O le a se mea e tatau ona ou tilotilo i ai pe a faʻaaoga vildagliptin?

Muamua lava, mataʻituina lau faʻaoga o mea. E i ai ni ou paʻu o le palaxysmal? E masani ona matauina le atuatuvale, gatete i faigata, ma le popole? Afai e sili atu le mamafa o faailoga, ona tatau loa lea ona fetuunaʻi vave togafitiga.

O le "Galvus" e faʻatasi ma se paʻu paʻu ma le vevela? Pe o gasegase po o le fiva e matauina? Ma o le a le mea na fai mai le inumaga? E tele atu taimi e masani ona tupu ai le malosi? Pe na aliali mai le afu, vulu, po o le manava? Afai o lea, ona faʻamautuina lea o le tulaga e le endocrinologist.

E taua foi le gauai atu i lou mamafa. E i ai se faʻateleina le faateleina o le mamafa o le tino i luga o tua o meaʻai ma faʻamalositino faʻamalositino? O le tele o taimi, o le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina faʻatasi ma le thiazolidinedione e fesoasoani i le leai o se mea e maua mai i le maʻi. I lenei tulaga, e tatau ona toe iloilo le togafitiga ua faatonuina.

E faʻapefea ona faʻaalia se faʻalavelave

Ua faʻamaonia le faʻamaonia o le vildagliptin e masani lava ona iloa e le tino e tusa lava pe lua taimi e faʻaumatia ai le lua selau piligrams i le aso. Ae ui i lea, o le sologa lelei o le mea autu e mafai ona mafua ai ni mea e le mafaamatalaina ma ni aafiaga. Muamua lava, o lenei mea e faasino i le faaluaina o le fualaau o loʻo taʻua i luga. I lenei tulaga, o tiga ogaoga o le muso, fiva, ma le fulafula e mafai ona tupu. Afai e oʻo i le ono selau milligrams le fua o le aso i aso uma, ona oʻo lea i se tulaga talitutusa o le a mafua ai le ogaoga o le edema ma le paʻu o le pito i luga ma le pito i lalo ma isi faʻalavelave matuia i le gaioiga a le tino atoa.

O le togafitiga i lenei tulaga atonu o le faʻafitauli i le falemaʻi.

Vildagliptin ma isi vailaʻau faʻafofo

E pei ona taua i luga, o le faaaogaina o le "Galvus" ma fualaau faasaina e faavae i metformin, insulin, sulfonylurea ma isi o loo faatinoina. E le gata i lea, o le fualaau faasaina e mafai ona tuufaatasi ma le faaaogaina o digoxin, ramipril, valsartan, simvastatin ma isi.

O le aʻafiaga o le vildagliptin ua faʻaititia e tagata ofisa o latou mea oona o hormones thyroid, sympathomimetics, glucocorticosteroids ma tutusa.

O sauniuniga e suitulaga ai Galvus

E pei ona taʻua i luga, e le talafeagai le vailaʻau mo le maʻi. O le a le mea e tatau ona faia i lenei mataupu? Mata o le a fautuaina e le fomaʻi fomaʻi fualaau faasaina? O lea la, o le a le uiga e mafai ai ona tatou mafaufau i analogs o le "Galvus"? O faatonuga mo le faʻaaogaina o nei fualaau oona o le a talanoaina i lalo.

Afai tatou te talanoa e uiga i le fusi o gaioiga, ona avea lea o se sui lelei mo le vildagliptin o se fofo mo le tuiina o "Baeta". O le gaioiga malosi o le vailaau oona e sili atu (250 micrograms i le tasi le mililita). O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o le maʻisuka o le ituaiga lona lua.O le "Baeta" o loʻo faʻamatalaina i foliga o injections laiti i gaʻau, tauau, manava. E lima fuakalama o le eletise gaosi e faʻaogaina faalua i le aso ono sefulu minute ao lei faia le taeao ma le afiafi. E faʻaaogaina o le monotherapy ma le tuufaatasiga (tuufaatasiga) togafitiga ma le metformin, thiazolidinedione ma isi. O le tau o le fualaau faasaina i le onosefulu doses e sili atu i le lima afe rubles.

"Januvia" o se tasi lea o tala tutusa o le "Galvus", na faia i foliga o laupepa, o le vaega autu o le sitagliptin phosphate hydrate. O le vailaʻau e faʻaaogaina e togafitia ai le maʻisuka ituaiga 2 i le monotherapy ma togafitiga faʻapitoa. O le fua fautuaina o le fualaau faasaina e tasi le selau piliki o le vaega autu i lea aso ma lea aso. O pusa e maua i vailaʻau eseese o le mea galue. O le tau o le afifiina o le 28 pauna e 1,500 rubles.

"Onglisa" o se isi fualaau faasaina lea e tutusa ma fualaau faasaina tatou te fiafia i ai. O le tuufaatasiga o le "Onglisa" e aofia ai le saxagliptin, o le elemene galue. O le tele o taimi, o le fualaau faasaina e faʻafofoga tautala i le lima miligrams (tasi le papa) i lea aso ma lea aso. E mafai ona e tago i fualaau e tusa lava po o le a le taumafataga. O le tau o le teuina o laupepa i vaega e tolu sefulu e oo atu i le 1,900 rubles pe sili atu.

Ae ui i lea, o le tele lava o endocrinologists e sui Galvus ma lona tuusaʻo tuusaʻo - Galvus Met tablets, o vaega taua o le vildagliptin (i le limasefulu pilikeri) ma le metformin (pe tusa ma le 500, 850 poʻo le 1,000 milikalama). Faafetai i lenei fegalegaleaiga, o le vailaʻau e faatonutonu ai le metabolism ma faaitiitia ai le cholesterol. Tofia e se endocrinologist, e amata i le togi laʻititi (limagafulu mailakilima o le vildagliptin ma le lima selau piligrams o le metformin). E talitonuina o lenei fualaau oona e sili atu ona leaga i le tino o se maʻi o loʻo mafatia i le maʻisuka nai lo le fualaau oona ia i matou. O le tau o Galvus Met tablets e tusa ma le 1,500 rubles.

E pei ona mafai ona e vaʻai, o loʻo i ai le tele o analogues o le "Galvus" e ese mai le tasi ma le isi i le tuufaatasiga, foliga o le lomiga ma le faiga o tau. O le fea mea e saʻo mo oe - o le fomaʻi e filifili, mafaufau i le ata lautele o le faʻamaʻi, faʻapea foʻi uiga patino o le tagata maʻi.

O nai upu i le faaiuga

E pei ona mafai ona e vaʻai, o le vailaʻau "Galvus" o se tasi o auala e le taugofie e mafai ona fesoasoani i se tagata maʻi e mafatia i le maʻisuka ituaiga 2. Pusa, tuʻuina atu i luga o le vildagliptin, faʻaleleia ai le pancreas, ma maua ai se aafiaga lelei i le tino atoa o le maʻi. O le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina o se togafitiga tutoʻatasi, faʻapea foʻi ma faʻatasi ai ma isi fualaau.

E ui i le lelei o le taunuuga, "Galvus" ei ai se lisi tele o faʻasalaga ma aʻafiaga itu, o lea e le mafai ona e tofiaina oe lava ia. O le faʻatulagaga o le faʻatonuga ma fuataga ua faʻatonu e le fomaʻi.

O le tele o tagata gasegase e fiafia o loʻo latou tagofia lenei fualaau faasaina, ona o se meafaigaluega aoga tele e faʻaitiitia ai le toto suka ma faʻaleleia ai le soifua manuia lautele o le maʻi. Ma i le taimi lava e tasi, latou te iloa ai vildagliptin e sili ona faʻaaogaina ma le metformin e faʻaleleia ai le lelei ma le lelei o le mea galue malosi.

Tuua Lau Faamatalaga