Apidra: faatonuga mo le faʻaaoga

Mea aoga: insulin gulisin - 100 PIECES (3.49 mg),
o meaʻai: metacresol (m-cresol) 3.15 mg, trometamol (tromethamine) 6.0 mg, sodium chloride 5.0 mg, polysorbate 20 0.01 mg, sodium hydroxide i le pH 7.3, acid hydrochloric i le pH 7 3, vai mo le tuiina e oo i le 1.0ml.

Faʻamatalaga O le mea e leai se mea e leai se vai.

Faʻaaogaina o vailaʻau faʻatau:

Pharmacodynamics O le inisalini glulisin o se faʻaopoʻopoga o le inisalini o le tagata, lea e talitutusa i le malosi o le inisalini o le tagata.
O le mea sili ona taua o le insulin ma le insulin, e aofia ai le insulin guline, o le tulafono faatonutonu o le metabolism. O le inisalini e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e faʻamalosia ai le faʻafefiloi o le kulukose e ala i fusi lautele, aemaise lava maso o le skeletal ma le tino o le tino, faʻapea foʻi ma le faʻalavelaveina o le kulūkose i le ate. O le inisalini e taofia le lipolysis i le adipocytes, e taofia ai le proteolysis ma faʻaopoʻopoina ai le protein. Suesuega i tagata soifua maloloina ma tagata gasegase na maua i le maʻisuka na latou iloa ai, o le pulea o le inisalini, o le pulumu e amata ona vave galue ma e puupuu le umi o le gaioiga nai lo le insulin. Faʻatasi ai ma le faʻatonuina o le inisalini, o le aʻafiaga o le insulin glucose, lea e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e amata ile 10-20 minute. Pe a faʻafoʻopiʻoina, o aʻafiaga o le faʻaititia o le kulūkose i le toto o le insulin guline ma le inisalini soluble o le tagata e tutusa i le malosi. O le tasi vaega o le inisalini gululisin e tutusa lava le mea o le hypoglycemic o se tasi o vaega ole inisalini e mafai ona fofo.
I se vaega o le suʻega o le falemaʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1, o lipine hypoglycemic insulin guline ma insulin na mafai ona faʻaaogaina i se vaega ole 0.15 U / kg i taimi eseese e faʻatusatusa i se fua masani 15-minute. O taunuʻuga o le suʻesuʻega na faʻaalia ai le insulin guline, e 2 minute aʻo leʻi faia se taumafataga, tuʻuina atu le pule tutusa pe a maeʻa se taumafataga e pei o le inisalini o le tagata, e 30 minute aʻo leʻi faia se taumafataga. Pe a faʻatonuina le 2 minute ao le i faia se taumafataga, o le inisalini glulisin e maua ai le lelei sili atu pe a maeʻa se taumafataga nai lo le insulin insulin na faʻatonuina 2 minute ao lei faia se taumafataga. Glulisin insulin, e 15 minute i le maeʻa ai o se taumafataga, na maua ai le pule tutusa pe a maeʻa se taumafataga e pei o le inisalini o le tagata, e 2 minute aʻo leʻi faia se taumafataga.
O se vaega na ou suʻesuʻeina ma le inisalini glulisin, insulin lispro ma insulin i luga o se vaega o tagata gasegase o loʻo maua i le maʻisuka ma le gaogao, na faʻaalia ai, o nei maʻi o le insulin gulisin e tumau ai lona uiga faʻatino. I lenei suʻesuʻega, o le taimi e oʻo atu ai i le 20% o le AUC atoa (o lalo ifo o le taimi faʻatulagaina) e 114 minute mo le insulin guline, 121 minute mo insulin lispro ma le 150 minute mo inisalini soluble, ma le AUC (0-2 itula), e atagia ai ma o le vave faia o le hypoglycemic, i le faasologa, e 427 mg / kg mo le inisalini glulisin, 354 mg / kg mo insulin lispro, ma le 197 mg / kg mo inisalini soluble tagata.
Suesuega a le falemaʻi ile ituaiga 1.
I totonu o le 26-vaiaso o le aʻoga o le vaega III, lea na faʻatusatusaina le insulin guline ma le insulin lispro, e faʻatonuina i se auala puupuu ae leʻi oʻo i le taumafataga (0-15 minute), o gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaaoga ai le insulin glargine e pei o le insulin, insulin gulisin pe a faʻatusatusa i le insulin lispro e fesoʻotaʻi ma le glycemic control, lea na iloiloina e le suiga i le maualuga o le hemoglobin glycosylated (Lb1c) i le taimi o le suʻesuʻe suʻesuʻe pe a faatusatusa i le muamua. E tutusa lelei le maualuga o le kulukose o le toto na matauina, na fuafuaina e le siakiina e le tagata lava ia. Faatasi ai ma le puleaina o le insulin guline, e ese mai i togafitiga ma le inisalini, lyspro e le manaʻomia ai le faateleina o le tui o le insalini basal.
O le 12-vaiaso vaega ole suega ole maʻisuka na maua ile inisalini ile lapisi e pei o le folasia o le maʻisuka na faʻaalia ai le aoga o le insulin gruran administration i le taimi lava e uma ai meaai na tutusa ma le insulin guline i le taimi lava lea ao le i ai taumafa (mo 0-15 minute) poo inisalini e mafai ona fofoina (30-45 minute aʻo leʻi 'aʻai).
I le faitau aofaʻi o tagata gasegase na faʻauʻuina le suʻesuʻega, i le vaega o tagata gasegase na mauaina le insulin gululine aʻo leʻi 'aʻai, o se faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le HL1C na maitauina pe a faatusatusa i le kulupu o tagata gasegase oe na maua le inisalini solu.

Ituaiga 2 maʻisuka
O se suʻega o le 26-vaiaso vaega ole vasega ole suʻesuʻega mulimuli i le 26-vaiaso na faia e faʻatusatusa ai le insulin glulisin (0-15 minute aʻo leʻi 'ai) ma insulin (30-45 minute) ao leʻi' aiina meaai, na faia i se tulaga faʻafuaseʻi i tagata gasegase e maua i le maʻisuka ituaiga 2, i se faʻaopoopoga faʻaaogaina o le insulin-isofan e pei o le insulin. O le numera o le numera o le tino maʻi o le numera e 34.55 kg / m2. O le inisalini glulisin na ia faʻaalia e pei o le inisalini soluble o le tagata e tusa ai ma suiga i le HL1C i le maea ai o le 6 masina o togafitiga faʻatusatusa i le tau muamua (-0.46% mo le insulin gululine ma -0.30% mo inisalini soluble, p = 0.0029) ma pe a mavae le 12 masina o togafitiga faʻatusatusa i le tau muamua (-0.23% mo insulin gululine ma -0.13% mo inisalini e mafai ona fofoina, o le eseesega e le taua). I lenei suʻesuʻega, o le tele o tagata gasegase (79%) inisalini e pipiʻi faʻamaʻi ma insulin-isophan i le taimi lava lea aʻo leʻi tuiina. E toʻa 58 tagata gasegase i le taimi o le faʻaaogaina o vailaʻau e faʻaaogaina ai le hypoglycemic ma maua ai faatonuga e faʻaauau pea ona ave i latou i le mea e tasi (e le suia).

Taʻaloga ma le itupa
I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i falemaʻi i tagata matutua, o le eseesega o le saogalemu ma le aoga o le insulin gululisin e leʻi faʻaalia i le auiliiliga o vaega laiti e iloa e ituaiga ma kenera.

Pharmacokinetics I le inisalini glulisine, o le sui o le amino acid asparagine o insulin i le tulaga B3 ma le lysine ma le lysine i le tulaga B29 faatasi ma le acid glutamic e faʻaleleia ai le vave gauaʻi.

Tuʻu ma le Bioavailability
O gaioiga o le Pharmacokinetic i taimi o tagata volenitia maloloina ma tagata gasegase i le ituaiga 1 ma le ituaiga 2 o le maʻisuka na faamaonia ai o le absorption o le insulin guline e faatusatusa i insulin insoluble e tusa ma le 2 taimi vave, ma le maualuga maualuga o le plasma concentration (Stax) e tusa ma le 2 taimi sili atu.
I se suʻesuʻega na faia i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 1, i le maea ai o le puleaina o le inisalini glulisin i le 0.15 U / kg, o le Tmax (taimi e amata ai le maualuga o le plasma concentration) na 55 minute, ma o le Stm e 82 ± 1.3 mcU / ml pe a faʻatusatusa i se Tmax o le 82 minute ma le Cmax o le 46 ± 1.3 μU / ml mo insulin i le tino. O le taimi umi o le nofoa i le faasologa masani mo le insulin gululine e puupuu (98 minute) nai lo le insulin insoluble (161 minute).
I se suesuega i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga 2 i le maea ai o le puleaina o le insulin glulisin i le 0.2 PIECES / kg, o Stax o le 91 mcU / ml ma le latine e 78 i le 104 mcU / ml.
O le faʻaaogaina o le insulin glulisin i le vaega o le pito i lalo o le paʻu, o le suilapalapa, poʻo le tauau (i totonu o le muscle deltoid muscle region), na sili atu le saoasaoa o le absorption pe a faʻasaga atu i le itu o le puipui o le abdominal pito i luma pe a faatusatusa i le puleaina o fualaau faasaina i le itu o le ogavae. O le fua faatatau o le aveʻesea mai le itulagi faʻasao o le vaitaimi.
O le le atoatoa o le ola o le insulin guline i le maea ai o le vaavaaiga o le subcutaneous e tusa ma le 70% (73% mai le puipui o le abdomina muamua, 71 mai le muso deltoid ma le 68% mai le vaega femoral) ma e itiiti le fesuiaiga o tagata eseese.

Tufatufaina
O le tufatufaga ma le excretion o le insulin guline ma le inisalini soluble o le tino pe a uma le puleaina o le tino, e tutusa, ma le tufatufaina atu o le 13 lita ma le 21 lita ma le afa afa o le 13 ma le 17 minute.

Tofiga
A maeʻa le puleaina o le inisalini, e sili atu le saoasaoa o le pululine nai lo le inisalini soluble, ma e foliga mai o le afa o le ola o le 42 minute, pe a faatusatusa i le afa o le ola o le insulin insoluble o le 86 minute. I se suʻesuʻega faʻasalalau o suʻesuʻega o le insulin gululisin i tagata soifua maloloina ma i latou e maua i le maʻisuka ituaiga 1 ma le ituaiga 2, o le afa o le ola faʻamaʻi na ola mai i le 37 i le 75 minute.

Vaega o Tagata Matutua Faapitoa

Tagata gasegase ma le gaʻo
I totonu o suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga na faia i tagata taʻitoʻatasi e aunoa ma se tulaga lautele o le tulaga o le gaioiga o fatugaʻo (creatinine clearance (CC)> 80 ml / min, 30¬50 ml / min, 1/10, masani:> 1/100, 1/1000, 1 / 10000, I luga o le tuufaatasiga ma le ituaiga o faʻamalolo

O lea la, o Apidra o se inisalini puupuu. Mai le vaaiga o le setete o le tuufaatasiga - o se vaifofo lenei. E faʻamoemoeina mo le faʻapipiʻiina o le eleele ma e manino atoatoa, e le gata foi i le lanu (i nisi tulaga, o loʻo i ai pea sina paolo itiiti).

O lona vaega autū, lea o loʻo i ai i se laʻititi laʻititi i, e tatau ona manatu o le inisalini e taʻua o le glyzulin, lea e faʻailoaina i lona gaoioi vave ma lona tumau tumau. O tagata e mauaina le:

  • kasesini
  • trometamol,
  • sodium chloride
  • polysorbate ma le tele o isi, o loʻo avanoa foi i.

O i latou uma lava e tuʻufaʻatasia le foliga e aunoa ma se masalosalo o se vailaʻau faʻapitoa lea e mafai ona maua i soo se ituaiga o suka suka: o le muamua ma le lona lua. O le inisalini apidra e gaosia i le ituaiga o kalama faapitoa e faia i le tioata lanu.

E uiga i aʻafiaga faʻafomaʻi

E faapefea ona aafia le kulukose i le Apidra?

O le insulin o le glulin o se tasi o le homone recombinant tutusa tutusa. E pei ona e iloa, e mafai ona faʻatusatusa i le malosi i insulin insoluble, ae o le uiga e amata ona "galue" sili atu le vave ma e puupuu le taimi e faʻaalia ai. e sili ona aoga.

O le itu e sili ona taua ma taua e le gata i le inisalini, ae faapena foi i ona uiga tutusa, e tatau ona avea ma tulafono faatonutonu faifaipea e tusa ai ma le fesuiaiga o le kulukose. O le hormone ua faʻaalia e faʻaititia ai le maualuga o le suka i totonu o le toto, lea e faʻaosofia ai le faʻaaogaina o le kulukose ma le fesoasoani o tisipesa lautele, e pei foi o. E moni lava lenei mea mo le musele skeletal ma le tino o le tino. O le inisalini Apidra e faʻalavelaveina foi le fausia o le kulukose i totonu o le ate. E le gata i lea, e taofiofi uma gaioiga e fesootaʻi ma le lipolysis i le adipocytes, proteolysis ma faʻavavevave fegalegaleaiga i le polotini.

E tusa ai ma taunuʻuga o le tele o suʻesuʻega, na faʻamaonia ai o le susulisin, o le mea autu ma le faʻalauiloaina i le lua minute ao le i ai meaai, e mafai ona maua le pule tutusa o le kulukose pe a uma ona 'ai e pei o le insulin e talafeagai mo le faʻaumatia. Ae ui i lea, e tatau ona faʻatinoina le 30 minute ao lei faia se taumafataga.

E uiga i tui

O le itu taua i le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e aofia ai fofo o inisalini, e tatau ona avea ma faʻamalamalamaga o fua. Apidra e fautuaina ina ia vave faʻafeiloaʻi (mo le itiiti ifo o le zero ma le maualuga o le 15 minute) aʻo leʻi maeʻa pe a uma ona 'ai.

E mafai ona faʻaaogaina le vailaʻau faʻatasi ma vailaʻau maʻoti e pei o le hypoglycemic.

E faʻapefea ona filifili se fualaau o Apidra?

O le Apidra inisalini e tuʻuina ai algorithm e tatau ona filifilia taitoatasi i taimi taitasi. I le tulaga e maua ai le faaletonu, o le faʻaitiitia o le manaʻomia mo lenei hormone e mafai.

I le maʻisuka ma le le lelei o le gaioiga o se ituaiga okeni e pei o le ate, o le manaʻomia mo le inisalini gaosiga e sili atu nai lo le faʻaitiitia. E mafua ona o le faʻaitiitia o le tomai i le kulukosesese neogenesis ma le faʻaitiitia o le metabolism e tusa ai ma le inisalini. O nei mea uma o loʻo i ai se faʻamalamalamaga manino ma, e le itiiti ifo le taua, o le usitai i le fuainumera ua taʻua, matua taua i le togafitiga o le maʻisuka.

E uiga i le Injection

O le vailaau faasaina e tatau ona taitaia e le iniseti o le tui, faapea foi ma le faʻaauau o le afaina. E fautuaina ina ia faia lenei mea i totonu o le tino ma mea gaʻo e faʻaaogaina ai se pamu faʻapitoa e fai ai le pamu.

O inisiua tuusaʻo e tatau ona faʻatino i:

O le faʻaofiina o le inisalini Apidra e faʻaaogaina ai le faʻasusu faifaipea i totonu o le mea faʻapitoa poʻo le gaʻo o le tino e tatau ona faia i le manava. O vaega e le gata o inisiua, ae o loʻo aʻafia ai foi i nofoaga ua uma ona tuʻuina atu, e fautuaina e tagata atamamai le fefaʻasoaaʻi ia i latou lava ma soʻo se faʻavae fou. O mea taua e pei o le nofoaga e totoina ai, gaoioiga faaletino, ma isi "tulaga fetolofi" e mafai ona i ai se aafiaga i le tikeri o le saoasaoa o le absorption ma, o se taunuuga, i luga o le faalauiloaina ma le lautele o le aafiaga.

E faʻapefea ona tuʻuina atu le injections?

O le faʻapipiʻiina i totonu o le paʻu o le manava e avea o se faʻamaoniga o le tele o le faʻavaveina o le tino nai lo le faʻapalaina i isi vaega o le tino o le tagata. Ia mautinoa ia mulimulitai i tulafono ole lapataiga e faʻaaogaina ai le tagata o loʻo tuʻuina atu le vailaʻau i totonu o toto toto o le toto.

A maeʻa le faʻaofiina o le inisalini o Apidra, e faʻasaina le faʻamalo le nofoaga o tui. O maʻi suka e tatau foi ona aʻoaʻoina i luga ole metotia talafeagai. O le a avea lenei ma ki i le 100% togafitiga lelei.

E uiga i tulaga e teu ai ma tuutuuga

Mo le tele o aafiaga i le faagasologa o le faʻaaogaina o vailaʻau vailaʻau, e tatau i se tagata ona manatua tulaga ma le ola. O le mea lea, o cartridges ma faiga o lenei ituaiga e tatau ona teuina i se nofoaga e le faigofie ona maua e tamaiti, lea e tatau foi ona faʻamaonia e puipuia tele mai le malamalama.

I lenei tulaga, e tatau foi ona maitauina le puleaina o le vevela, lea e tatau mai le lua i le valu tikeri.

O le vaega e le tatau ona faamaa.

Aʻo faʻaaogā le faʻaaogaina o cartridges ma porokalama, e manaʻomia foʻi ona faʻaagaga i se nofoaga e mafai ona maua e tamaiti e puipuia le puipuiga e le gata i le faʻavaveina o le malamalama, ae mai le la. I le taimi lava lea e tasi, e le tatau ona sili atu i le 25 tikeri o le vevela o faʻamaʻi o le vevela, a faʻapea e mafai ona faʻamatalaina le uiga o le inisalini Apidra.

Mo se puipuiga e sili atu ona puipuia mai le aafiaga o le malamalama, e tatau ona laveai ia le na o cartridges, ae o tagata faufautua e fautuaina ia ituaiga o polokalama i a latou lava afifi, lea e faia mai pepa pepa faapitoa. O le olaga ola o le vaega ua faamatalaina o le lua tausaga.

Faʻatoa maeʻa aso

O le ola ola o se vailaʻau o loʻo i totonu o le kesi ma lenei tino pe a uma le faʻaaoga muamua e fa vaiaso. E fautuaina e manatua o le numera lea na ave ai le inisalini muamua na faailogaina i luga o le afifi. O le a avea lenei ma faʻamaoniga faaopoopo mo le togafitiga manuia o soo se ituaiga o le maʻisuka.

E uiga i aʻafiaga itu

O aʻafiaga o loʻo faʻaalia ai le inisalini Apidra e tatau ona vaʻaia ese. Muamua, o loʻo matou talanoa e uiga i se mea e pei o le hypoglycemia. E mafua ona o le faʻaaogaina o soʻo taua tele o inisalini, o lona uiga, oi latou e sili atu nai lo le manaʻoga moni.

I le vaega o se ituaiga o meaola e galue e pei o le metabolism, o le hypoglycemia foi ua matua afaina. O faailoga uma lava o lona faʻatulagaga e faʻaalia i le vave faʻafuaseʻi: o loʻo i ai se afu malulu taʻutaʻua, ma le tele naua. O le tulaga lamatia i lenei mataupu faapitoa o le maualuga o le hypoglycemia, ma e mafai ona oo atu ai i le maliu o se tagata.

E mafai foi ona faia tali a le lotoifale, o:

  • hyperemia,
  • valea,
  • taua tele (i le nofoaga o tui).

Masalo, i le faaopoopo atu i lenei mea, o le atiina ae o gasegase e mafua ai le oso i le tino, i nisi o tulaga tatou te talanoa e uiga i le urticaria po o le afaina o le dermatitis. Ae ui i lea, o nisi taimi e le foliga tutusa lenei ma faafitauli o le paʻu, ae na o le sophyxiation poʻo isi faʻaʻailoga faaletino. I soʻo se tulaga, o itu uma o aʻafiaga na maua e le mafai ona aloese mai le mulimuli i fautuaga ma manatuaina le saʻo ma le faʻaaogaina o ia inisalini pei o Apidra.

E uiga i le faʻailoga

O faʻamaoniga e iai mo soʻo se fualaau faasaina e tatau ona tuʻuina faapitoa faapitoa. O le a avea lenei ma ki i le mea moni e faapea o le inisalini o le a galue i le 100%, o se auala aoga moni lava e toe faʻaleleia ai ma puipuia le tino. O le mea lea, o le faʻasaina e faʻasaina ai le faʻaaogaina o le "Apidra" e tatau ona aofia ai le hypoglycemia mausalī ma le maualuga o le lagona o le inisalini, gluzilin, faapea foi ma isi vaega o le vailaau faasaina.

E mafai e fafine maʻitaga ona faʻaaoga Apidra?

Faʻasoa faapitoa, o le faʻaaogaina o lenei meafaigaluega e tatau mo tamaitai o loʻo i soo se laasaga o le maʻitaga poo le susu. Talu ai o le ituaiga o inisalini o loʻo i ai se fualaau faʻamalosi malosi, e mafai ona afaina ai le fafine, ae faapea foi ile fetus. Ae ui i lea, atonu o lenei mea e mamao mai mataupu uma e aʻafia i le maʻisuka. I lenei fesoʻotaʻiga, e fautuaina oe muamua e faʻatalanoa se fomai faapitoa o le a faailoa mai le faatagaga o le faʻaaogaina o le inisalini "Apidra", ma ia faʻamaonia ai foi le fuainumera o loʻo manaʻomia.

E uiga i faʻamatalaga faʻapitoa

I le faagasologa o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e tatau ona mafaufau i se numera tele o faʻaaliga eseese. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le mea moni o le fesuiaiga o le maʻisuka i se ituaiga fou o inisalini poʻo se mea mai se isi atugaluga e tatau ona faʻatino i lalo o le vaavaaiga sili ona faapitoa. O lenei mea e mafua mai i le mea moni e ono i ai se manaoga faanatinati mo le fetuunaiga o le togafitiga atoa.

O le faʻaaogaina o le le lava o vailaau o le vaega poʻo le taofia o togafitiga, aemaise lava i tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 1, e mafai ona oʻo atu ai i le faʻavaeina o le hyperglycemia, ae faʻapea foi le ketoacidosis. O tulaga ia o loʻo i ai se tulaga lamatia tele i le ola o le tagata.

Fetuunaiga o tui inisalini atonu e talafeagai pe a fai o se suiga i le gaoioiga algorithm i le fuafuaga o le afi poʻo le taimi e 'ai ai meaai.

E aoga le tusiga. Ou te manatu o le tele o tagata o loʻo mafatia i lenei faʻamaʻi o le a fesoasoani. Faafetai mo faʻamatalaga pe faʻapefea ona teuina lenei vailaʻau. Na faatonuina foi e le fomaʻi. O le tusiga ua tusia le tele o mea lelei, ou te faamoemoe ma o le a fesoasoani ia te aʻu!

O le vaega malosi o Apidra o le inisalini glulisin. O se tutusa o le inisalini, lea e gaosia i le tino o le tagata, ae o le mole mole ua suia e le toega. O le malosi o le gaioiga o se mea e tutusa ma le inisalini (soluble) tagata, ae, e le pei o le mulimuli, o le gaioiga e vave ona tupu, o le umi o le aafiaga o le insulin guline e puupuu.

O le mea galue malosi e puleaina ai le fesuiaiga o kulūkose molekone, faʻaititia ai lo latou faʻaoʻoina i le toto, faʻaleleia le faʻafefe o kulukose mole molelaʻau i siama i totonu o masini i luga o le itu (aemaise lava maso skeletal, sosoʻo gaʻo). O le insulin gulistine e taofia ai le gaosiga o le kulukose i le ate. Apidra e taofia le gaioiga o le lipolysis i siama o le tino, e taofi ai le faaleagaina o le palatini, ma faaleleia ai le gaosiga o gaosiga o le polotini.

Pe a faʻapitoa ona faʻatonuina, o le a faʻaitiitia le maualuga ole maualuga o kulukose i le 1 / 6-1 / 3 itula. I lalo o le tulaga o le pule malosi, o le malosiaga o le insulin guline e tutusa ma le malosi o le inisalini o le tagata. 1 le iunite o le insulin guline e tutusa ma le 1 le iunite o le inisalini o le tagata.

I taimi o tofotofoga faʻapitoa, na maua ai o le puleaina o Apidra 120 sekone ao le i maua se vaega o meaai e mafai ai ona e pulea le kulukose i totonu o le toto pe a maeʻa le taumafataga. O le gaioiga o lenei vailaʻau e faʻatagaina ai oe e sili atu le pulea o le maualuga o le kulukose nai lo le faʻaofiina o le inisalini o le tagata mo le ½ itula ao leʻi 'ai. O le gaioiga ina ua maeʻa le puleaina o Apidra e oʻo i le ¼ i le amataga o le taumafa o meaʻai e fetaui ma le gaioiga o le inisalini o le tagata, faʻaofiina i le tino 120 sekone ao le i faia se taumafataga.

I le togafitiga o le gaogao, o suʻesuʻega o le gaioiga a Apidra na faʻaalia ai o le taimi o le atinaʻe o le aafiaga i le vaega galue e tumau mo le 114 minute. AUC o le 0-2 itula o le 427 mg × kilokalama.

Metotia o le talosaga

O le faʻalauiloaina o Apidra e tatau ona faʻataunuʻuina muamua aʻo leʻi faia se taumafataga poʻo le maualuga o le 15 minute muamua. E faʻaaogaina le vailaʻau i togafitiga togafitiga lea ua uma ona i ai le sauniuniga o le inisalini ma le umi o le umi o le gaioiga poʻo mea e tutusa ole inisalini o loʻo i totonu ole vailaʻau. Apidra e mafai ona faʻapipiʻiina i togafitiga faʻafomaʻi ma fualaau faʻamaina mo le faʻafofoga tautala. O le vailaau o le vailaʻau e filifilia i tulaga taʻitasi taʻitasi.

E tatau ona vavae ese i le tele e ono mafai ai ona iai se vailaau oona e ulufale i le moega lapisi. E le gata i lea, e le mafai ona e faʻafefeteina le eria na faʻamaʻi ai le vailaʻau. Meli e tatau i le aufaigaluega ona aʻoaʻoina le tagata maʻi pe faapefea ona faʻaaogaina le fualaau faasaina.

E le taliaina le faʻafefiloi o Apidra ma isi faʻamaʻi togafitiga (sei vagana ai le inanan-inisalini). A faʻaaogaina le vailaʻau o Apidra, lea e tuʻuina atu i le masini eletise, e le taliaina le faʻafefiloi o le vaifofo ma isi fualaau.

Tulafono mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina

  • Aua le faʻaaogaina le fofo.
  • Afai e tatau ona faʻafefiloi le fofo Apidra ma inisal-human insulin, ona oʻo loa lea i le suauu o le insulin guline solution. Aua nei teuina le mea e tupu mai ai.

  • Cartridges faʻatasi ma fofo e fetaui mo penisini o le syringe OptiPen Pro 1.
  • Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona e iloilo le fofo i totonu o le kelika mo le lanu (e tatau ona manino), mo le leai o ni masini masini.
  • Tuʻu le kesi i le vevela o le potu mo le 60-120 minute aʻo leʻi faʻaofiina i totonu o se penisini toe faʻaaoga.
  • Aveese faʻamafu mai le kesi.
  • Cartridges e le toe faʻaaogaina.
  • O peni tui tui ua le tatau ona faʻaaogaina.
  • E mafai ona faʻaogaina se tuilaʻau palasitino e faʻafoe ai le fualaau faasaina. Mo lenei mea, ua aveese le fofo mai le kesi ma se tui. Ole suauu e tatau ona faʻailoga mo 100 IU / ml insulin.
  • E mafai ona faʻaaogaina se peni sine e toe faʻaaoga e faʻafoe ai le fualaau faasaina i le tasi tagata maʻi.

Faʻaaogaina cartridges o le OptiClick (o lenei mea o se faʻaliʻo ma le 3 ml o se vaifofo o Apidra, lea ua faʻaofiina i totonu o se pusa paʻu ua faʻapalaina i se piston):

  • O lenei pusa penisini ma se atigipusa ma se piston e tatau ona faʻaaogaina i le pusa o le syringe OptiClick.
  • O faatonuga mo le faʻaaogaina o le syringe OptiClick o loʻo tuʻuina atu i le faʻamatalaga o lenei masini.
  • I le tulaga o le le lelei o le peni, e le mafai ona faʻaaogaina.
  • Siaki le komipiʻi ao leʻi faʻaogaina le fofo. E le tatau ona i ai ni vaega ole masini i le sauniuniga, e tatau ona manino le fofo, e aunoa ma le valivali.
  • Aveese faʻamaʻi mai le falaʻola aʻo leʻi faia le fofo.
  • E le mafai ona toe faʻaaogaina se porokalama e ala i le faʻatumu.
  • Mai le kesi, e mafai ona e tosoina le vaifofo i totonu o se vailaau palasitika ma pulea le fualaau faasaina.
  • Ina ia puipuia mai siama, e le taliaina le faʻaaogaina o se peni tui mo nisi o gasegase.

O le faʻaofiina o le vailaau faʻasaina e faʻatinoina e ala i le faʻatulagaina o se inisiua. E mafai ona e faia se vaifofo o Apidra i le tulaga o se faʻaopoopoga faifaipea e faʻaaogaina ai le pamu. O le folasaga e faia i totonu o le tino o le tino i lalo o le paʻu.

O nofoaga lelei mo inisiua soʻo o le manava, itu tauʻau, ma le ogavae. Afai e talafeagai, o le afaina faifai pea o le faʻaofiina lea o le tino o le tino i lalo o le paʻu i totonu o le manava. Soʻo se folasaga fou a Apidra e tatau ona faia i se nofoaga fou.

O le fua o le inu o le vaega galue e ono fesuisuiai e fuafua i luga o le nofoaga o inisiua o le fualaau faasaina, gaioiga faaletino o le maʻi, ma isi tulaga. O le televave o le gaioiga o le gaioiga galue e mataituina pe a faia se tui i totonu o le puipui o le manava.

Faʻaiʻuga

Hypoglycemia - o le masani e le masani ai le togafitiga o le inisalini, lea e mafai ona tupu pe a faʻaaogaina soʻo maualuga o inisalini, sili atu nai lo le manaʻomia.

O aʻafiaga mataʻutia o loʻo matauina i faʻataʻitaʻiga o falemaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafoega o fualaau faasaina o loʻo lisiina atu i lalo e tusa ai ma faʻalapotopotoga o okeni ma i le faasologa o le faʻaitiitia o mea e tutupu. I le faʻamatalaina o le taimi e tupu ai, o le a faʻaaogaina ia tulaga nei: masani (> 10%), masani (> 1% ma le 0.1% ma le 0.01% ma le

Tina ma le lactation

E le lava le faʻamatalaga e uiga i le faʻaaogaina o le insulin guline i fafine maʻitaga.

O suʻesuʻega muamua o le toe gaosia e leʻi faʻaalia ai le eseesega i le va o le insulin gululisin ma le inisalini o le tagata io latou aafiaga i le maitaga, atinaʻe o le fetal (fetal), o le fananau ma le atinaʻe i le taimi o le vaʻalele (see Test Preclinical Safety Test).

Pe a faatonuina le fualaau faasaina i fafine maʻitaga, e tatau ona faʻaogaina le lapataiga. O le mataʻituina ma le faaeteete o le kulukose.

I le taimi atoa o le maitaga, e taua le tausia o se tulaga o le faʻamaʻi faʻasolosolo i tagata mamaʻi e iai muamua le maʻisuka poʻo le maʻisuka. O le manaʻomia mo le inisalini i le uluaʻi masina muamua o le maitaga e mafai ona faʻaititia, e masani ona faateleina i le lona lua ma le tolu piliona. I le taimi lava e uma ai le fanau mai, o le manaoga o le inisalini e vave faʻaitiitia.

E le o iloa pe o le insulin guline e alu i le susu o susu, ae ui i lea, e masani lava ole inisalini e le mafai ona pasi i le susu o susu ma e le o gauai pe a uma le puleaina o le tautala.

O fafine e susu susu e ono manaʻomia le fetuʻunaʻi o le inisalini ma mea taumafa.

Faʻamataʻuga itu

O le hypoglycemia, o le tali masani masani i le togafitiga o le inisalini, e mafai ona atiaʻe pe afai e maualuga tele le inumaga o le inisalini pe a faʻatusatusa i le manaʻomia mo le inisalini.

O faʻafitauli leaga nei e fesootaʻi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, na matauina i le taimi o faamasinoga, o loʻo tuʻuina atu i lalo i le vasega o totoga o totoga i le faʻaitiitia o le faasologa o mea na tutupu (masani ai:> 1/10, faʻaauau> 1/100, 1/1000, 1/10000,

Faʻasalaga

Masalo o le atinaʻeina o le hypoglycemia o se taunuuga o le gaioiga mamafa o le inisalini e faatatau i tau taumafa ma le malosi o le tagata maʻi.

E leai ni faʻamatalaga patino i luga o le maualuga o le insulin guline. Ae peitai, o le hypoglycemia e mafai ona atiae i tulaga.

E mafai ona togafitia togafitiga o le hypoglycemia malu i le glucose o le gutu poo le suamalie. O le mea lea, e fautuaina e faʻapea o tagata gasegase e maua i le maʻisuka ni nai suka, lole, kuki po o sua suamalie suamalie faatasi ma i latou. Episodes of hypoglycemia ogaoga, pe a maʻi le tagata maʻi, e mafai ona togafitia i le glucagon (0.5 - 1 mg), e faʻatonuina i totonu o le intramuscularly poʻo se mea faʻapitoa foi e le tagata na mauaina le faʻatonuga talafeagai, pe togafitia i le glucose e le afaina o loʻo faʻafoʻi e le fomaʻi. Glucose e tatau foi ona faafoeina ma le le fiafia pe afai e leai se tali atu ile glucagon mo le 10-15 minute. A maeʻa ona toe iloa, ole fautuaina o le gaʻo o le carbohydrate e fautuaina e taofia ai le toe tupu.

A maeʻa le tuiina o le glucagon, e tatau ona matau le tagata maʻi i le falemaʻi ina ia maua ai mafuaʻaga o le maualuga o le hypoglycemia ma puipuia ai le atinaʻeina o ia vaega i le lumanaʻi.

Fegalegaleaiga ma isi fualaau faasaina

E leʻi faia ni suʻesuʻega faʻapitoa faʻamalositino. E tusa ai ma le poto masani na maua ma isi vailaʻau faʻasaina, o le faʻaogaina o vailaʻau faʻasolosolo o le taua tele e le ono tupu.

Faʻailoa atu lau fomaʻi e uiga i togafitiga Uma uma e te faia, e tusa lava pe tupu i luga o se mataupu e ala ile mataupu!

O nisi o mea e aʻafia ai le glucose metabolism, o lona uiga o le fetuunaiga o le insulin gulcoisin ma le mataituina ma le totoa.

O mea e mafai ona faʻaleleia ai le kulūkose-faʻaitiitia le aʻafiaga o le toto ma faʻateleina ai le faʻaogaina o le hypoglycemia e aofia ai vailaau oona, ma le iniseti o le enzyme, faʻamaʻi, fibrates, fluoxetine, inhibitors MAO, pentoxifylline, propoxyphene, salicylates ma sulfibamide.

O mea e mafai ona faʻaitiitia ai le kulūkose toto-faʻaitiitia le gaioiga e aofia ai hormones glucocorticosteroid, danazole, diazoxide, diuretics, glucagon, isoniazid, mea o le phenothiazine, somatropin, sympathomimetics (eg epinephrine adrenaline, salbutamol, terbutaline, hormones, eg hormones , i faʻamatalaga tautala), inhibitors protease ma togafitiga antipsychotic atunu (eg, olanzapine ma clozapine).

Beta-blockers, clonidine, suauu lithium ma le ava malosi e mafai ona faʻaleleia ma faʻavaivaia le glucose-faʻaitiitia le gaioiga o le inisalini i totonu o le toto. Pentamidine e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, lea o nisi taimi e alu ai i le hyperglycemia.

E le gata i lea, i lalo o le faatosinaga o fualaau faʻamaʻi e pei o ß-blockers, clonidine, guanethidine ma reserpine, o faailoilo o le faʻamaloiloina o mea faʻapitoa e ono vaivai pe leai foi.

Taiala o Fesoʻotaiga

Ona o le leai o ni suʻesuʻega faʻatasi, o lenei vailaʻau e le tatau ona faʻafefiloi ma vailaʻau e ese mai le inisalini ole NPH tagata.

Talosaga faʻaoga

O le fesiitaiga o le maʻi i se ituaiga fou poo se ituaiga o inisalini e tatau ona faia i lalo o le vaavaaiga malosi a le fomaʻi. Suiga i le faiga o le faasaoloto, lanu (gaosiga), ituaiga (tulaga, NPH, gaoioi lemu, ma isi mea), afuaga (ituaiga o meaola) ma (poo le) gaosiga o masini e mafai ona aafia ai se suiga i le metotia. O le fetuʻutuʻunaiga o le faʻaaogāina o vailaau oona e mafai ona manaʻomia i togafitiga tutusa.

O le le lava le tuʻuina atu poʻo le faʻagataina o togafitiga, aemaise lava i tagata maʻi o le maʻisuka, e mafai ona mafua ai le hyperglycemia ma le ketoacidosis o le maʻisuka - tulaga lamatia o le ola.

O le taimi o le atinaʻeina o le hypoglycemia e faalagolago i le faiga o gaioiga o le inisalini faʻaaoga, ma, o le mea lea, e mafai ona sui ma se suiga i le togafitiga.

Tulaga e mafai ona suia pe faaitiitia ai vave faailoga o le hypoglycemia e aofia ai mea nei: maʻisuka umi, maʻi tigaina ma le insulin, neuropathy o le maʻisuka, fualaau faasaina e pei o ß-blockers, poo se ki mai manu i le inisalini o le tagata. E ono manaʻomia le fetuunaiga pe afai o le tagata maʻi na faʻaleleia lana gaioiga faaletino pe suia le taimi e 'ai ai. O le faia o le faamalositino ina ua maeʻa le 'ai e mafai ona faateleina ai le lamatiaga o le hypoglycemia.

Afai e tupu aʻe le hypoglycemia pe a uma le tuiina o analogues vave, ona mafai loa lea ona tupu muamua, pe a faatusatusa i le tuiina o le inisalini o le tagata.

Afai e le faʻasaʻoina le tali mai o le hypoglycemic ma le hyperglycemic, e mafai ona mafua ai le leiloa, o ai ma le maliu o le maʻi.

O le maʻi mo le inisalini e ono suia i taimi o gasegase poʻo lagona faʻafitauli.

Faʻasologa o Faʻamau

Aʻo leʻi faʻaaogaina le penisini a le SoloStar, e tatau ona e faitauina ma le faʻaeteete faatonuga mo le faʻaaogaina o loʻo i totonu o lenei laupepa.

Faiga faʻapolopolo

3 ml taʻitasi i se kesi tioata manino ma manino (type I). O le kilika ua faʻamaufaʻailogaina i le tasi itu ma se poma bromobutyl ma faʻafefiloi i se pulou alumini, i le isi lima ma le bromobutyl plunger.

O loʻo faapipii le penisini i totonu o se peni e tuʻu ai tui SoloStar. 5 Sosa SoloStar e tuʻuina i totonu o se pusa kata faʻatasi ma faatonuga mo le faʻaaogaina.

Tulaga o le teuina

Teu i le vevela o + 2 ° C i le 8 ° C i se nofoaga pogisa.

Taofi ese mai le aapa atu o tamaiti.

Aua e te malolo! Aua le faatagaina le pusa e faʻafesoʻotaʻi tuusao ma le mea faʻaaisaisa poo mea faʻaaisa.

Aʻo leʻi faʻaaogā muamua, e tatau ona teuina le peni tui i le potu vevela mo le 1-2 itula.

A maeʻa le faʻaaogaina, teuina i se vevela e le sili atu i le 25 ° C i se pepa pepa (ae le o totonu o le pusaaisa).

Tuua Lau Faamatalaga