Togafitiga o le atherosclerosis o le faiʻai i tagata matutua

Atherosclerosis o se togafitiga faʻapitoa e aʻafia ai le faaleagaina o puipui o laupega lapopoa ma le tele. O togafitiga e faʻavae i luga o le faagasologa o le faaputuputuina o gaʻo i puipui o mea taua ma lo latou suia faifaipea e ala i mea filogia. O le taunuuga o lenei mea o le le mautonu o le faʻalauteleina o le lotoifale ma le lautele. Mafaufau i le umi o le atinaʻeina o lenei faamai ma le maualuga o taimi o lona atinaʻe i tagata pe a uma le 50 tausaga, o faʻamatalaga e uiga i le cerebral arteriosclerosis: o faailoga ma togafitiga i luga o tagata matutua.

Mafuaaga o Atherosclerosis

E oʻo mai i le taimi nei, e leʻi malilie fomaʻi pe aisea e tupu ai le atherosclerosis. O le masini o le atinaʻeina o lenei faʻamaʻi ua uma ona suʻesuʻe lelei. Ona o le faʻafitauli o le tino, aemaise lava puipuiga ma gaʻo, gaʻo ma le cholesterol e faʻaputuina i puipui puipui. O lenei faiga e mafua ai le faaitiitia o le gaoioi o le puipui o le vaa, i le foliga mai o le lipid plate.

O le alualu i luma o le faamai e mafua ai le le lelei o le tino i totonu o le puipui o le faga, o mea e maua mai i totonu o le papa, o le a faigata. O nei mea uma e taʻitaʻia ai le lumanaʻi o le afaina ua afaina, lea e o gatasi ma le faʻaititia o le toto i le tino i totonu.

O mea e fesoasoani i le atiaʻe o le atherosclerosis ua faʻatulaga lelei:

  • Paulo E sili atu ona vavalalata tagata i lenei faʻamaʻi. O le tele o le atherosclerosis i fafine e toetoe lava 4 taimi le maualalo. E le gata i lea, o le faamaʻi e atiina ae i alii 10-15 tausaga muamua atu. O loʻo faʻamatalaina lenei tulaga i le tulaga o le faʻasalaga - o hormones sex sex (estrogens) e maua ai se puipuiga mai lenei faʻamaʻi.
  • Tausaga. O faʻamaoniga autu o le atherosclerosis e masani ona tupu pe a mavae le 45-50 tausaga. I le ala, i le mavae ai o le 55 tausaga, e maua uma e alii ma tamaitai le atherosclerosis i le taimi lava e tasi - o le mea moni e mafua mai i tamaitai i lenei vaitausaga maleopause ma a latou siaki elemene.
  • Aiga. Ua faʻamaonia o se aiga e maua i le atherosclerosis e taʻitaʻia ai vave le atinaʻe o le maʻi - e ono oʻo mai faʻamaʻi aʻo leʻi oʻo i le 40 tausaga.

O mea na lisiina i luga e aofia ai le mea e taʻua o le oti. E iai foi mafuaaga e mafai ona aveesea:

  • O le ulaula - nicotine ma vailaʻau o loʻo i totonu o le asu e afaina ai le leo o le puipui vascular, i nisi o taimi e faʻateleina ai le matua o papa o le atherosclerotic.
  • O le hypodynamia - o se faaitiitia i le afi, e pei o se tulafono, e ogatasi ma le oona, lea e faaalia i le soliga o le gaʻo gaʻo i le fatuina o le atherosclerosis.
  • Meaʻai le lelei - o le aʻafiaga o le atinae o le atherosclerosis ua faʻapupulaina ma le le lava o meaʻai.
  • O le maualuga o le toto maualuga - o le aʻafiaga o le maualuga o le toto maualuga e afaina ai foi le soifua maloloina o puipui o le au.
  • O le maʻisuka - o le faʻaleagaina o le glucose metabolism compensation e tau atu ai i le togafitia o le gaʻo gaʻo. E faʻamaonia lenei mea i le mea moni e faapea o le maʻisuka o loʻo i ai le tele o tagata i le gaʻo ma le atherosclerosis.

O le iloaina o mafuaʻaga e taua tele mo le puipuia o le maʻi, talu ai e ala i le suia o le olaga, e mafai ona vave faʻaitiitia ai lona atinaʻe ma puipuia ai le tupu mai o faʻalavelave lamatia matautia.

Faʻailoga

E mafai e le fomaʻi ona faia se suʻesuʻega muamua o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu i le taimi o se feutagaʻiga masani. I luga o le suʻega, atonu o le a itiiti se faaletonu o le neurological i le tulaga o le le mautonu i le tulaga o Roma, o se faaitiitia o le lagona o le paʻu i le lotoifale. O le alualu i luma alualu i luma i le faalogo ma le vaai i tagata matutua e fesoasoani foi e masalomia ai lenei maʻi.

Ole suʻega faaiu e faia pe a uma le faia o suʻesuega tekonolosi e mafai ai ona e vaʻaia moni le atherosclerosis ma iloilo le tele o le faʻaleagaina o lapisi:

  • Iloiloina o vaʻa o le ua ma le ulu.
  • Rheoencephalography.
  • Ulutala ulu ma le vaʻaiga eseese.
  • Faʻafeiloaʻiga Faʻaalia.

I le gasologa o nei suʻesuʻega, o le faʻaitiitia o le maua o le toto i le faiʻai e suʻesuʻeina. O le suʻesuʻeina o le tikeri ma le natura o le vavalalata o le ulu o le ulu e taua tele i le fuafuaina o nisi togafiti o togafitiga: e mafai pea ona togafitia faʻamaʻi ma fualaau faʻamaʻi pe o faʻaalia le taotoga.

Pe a iloa le atherosclerosis o vaʻa o le ulu, e faʻaalia se tagata i le tausaga faaletausaga o vaʻa o le ulu ma le ua ia mataʻituina pe faʻalauiloa le atherosclerosis.

O auala faʻamaonia e faʻamatalaina atili auʻiliʻili i lenei tusiga.

O le atherosclerosis Cerebral o vaʻa vaʻaia - faʻalavelave

O le atherosclerotic plaque i le lumen o le vaa o lona uiga o se tino mai fafo. E matuā faʻamalosolo ai le lumenia o le vaa, faʻaleagaina ai le toto i le faiʻai. Ae o le mea sili ona lamatia o le i ai pea lava pea o le avanoa e vavae ese ai lenei papa. E tupu tele lenei mea i le tala o le maualuga o le toto maualuga ma mafua ai ona paʻu.

O le iʻuga o le vavaeina o pipi, o le faʻapipiʻi atoatoa o le molini o le vaa e tupu: o le toto e taofia le tafe atu i se vaega o le faiʻai ma o le sili ona mataʻutia ma faʻalavelave faʻalavelave na tulai mai - faʻamalositisi o le ischemic. O le falemaʻi o le stroke e faalagolago i luga o le fea vaa na tupu ai le faalavelave.

O faʻaaliga o le stroke e mafua mai i le faʻaleagaina o le neurology i le foliga o le foliga o le foliga ma le tautala i le mafaufau loloto o le faiʻai ua faaleagaina i foliga o se coma. O le taʻavale o se faʻamatalaga tuusaʻo mo le valaʻauina o se falemaʻi ma le falemaʻi i se falemaʻi. Afai e maua se fesoasoani i le vaveao, atonu o le a toe malosi atoatoa le tagata maʻi.

Le faiga o le atinaʻeina o le maʻi

O le togafitiga faʻaleagaina e amata mai le taimi o le toilalo i le lipet metabolism. Talu ai e le faʻamavae le cholesterol i totonu o le toto, e tuʻuina atu e le palatini-lipoproteins.

E iai lipoproteins maualuga (HDL), soluble i le toto, ma le lipoproteins maualalo (LDL), o le maualuga o lona uiga e mafua ai le pala.

O se numera tele o le LDL o loʻo tele sona sao i le atiaʻe o le atherosclerosis. O le faaputuputuina o pepa cholesterol o se faagasologa umi. E le gata o le cholesterol, ae o vaega foi o lipoproteins.

O le alualu i luma o togafitiga e aofia ai vaega e tolu:

  • O le faaputuputuina o gaʻo. O loʻo faʻaalia i le faʻavaeina o lanu samasama i le umi atoa i luga o le puipui i totonu o le vaa. I lenei laasaga, e le o lagona e le tagata ia faailoga e maua i le atherosclerosis. O le fua faatatau o le atinaʻe o le maʻi e eseese mai le tele o masina i nai tausaga. E tuʻuina atu faatasi ma faʻamaʻi faʻamaʻi.
  • Lipid accumulation. O paʻu oona e mafua ai le mumū o mea o le vaa, lea e oʻo atu i le taimi e mafua ai le faʻavaeina o le lipid layer ma le germination o le tino. O fualaau suamalie 'oloʻo faʻasalaina ma oso aʻe i luga aʻe o le puipui o le faga.

O le vaega tolu o le tupuga o faʻafitauli. O le faʻamaʻi e mafai ona atiae e tusa ai ma ni ata se lua - o le faia o se tui toto poo le vavaeina o se atherosclerotic plate.

O faʻalavelave toto e mafua ai le faʻapologaina o vaʻa tetele, e mafua ai le taia, gasegase o le tino ma le gangrene. O le faasee papaʻi e taʻitaʻia ai le fausiaina o tupe teu fou ma le faʻasaʻolotoina o le tele o le toto.

Atherosclerosis Faʻamatalaga Faʻamatalaga

O le atherosclerosis o le Cerebral e tele lava ina matauina nai lo le le o le atheromatous lions o vaʻa e mate ai maliu ma le aorta. Ae peitaʻi, pe a faʻavaeina se faʻamautinoaga, o le a ono tulai mai se faʻaleagaga o le a faʻatupulaʻia le tele.

O loʻo i ai se numera tele o mea e mafua ai le lamatia o le cerebral atherosclerosis. O nisi o nei mea e le mafai ona aloese mai ai, ae o loʻo i ai nisi e mafai ona faʻaumatia mai lou olaga.

O mafuaaga o le faʻamaʻi o:

  1. ulaula o le mea sili lea ona taua i le atinaʻe o pathoces cardiovascular,
  2. hyperlipoproteinemia (aofaiga o cholesterol - sili atu i le 5 mmol / l, LDL - sili atu ma le 3 mmol / l),
  3. le tele o le ava malosi, faateleina o le toto,
  4. faiga le atoatoa - o se taotoga o le atherosclerosis, gaʻo ma le maʻisuka,
  5. afaina maualuga, e aofia ai le mamafa o le intracranial maualuga (i luga o le 140/90 mm Hg),
  6. afaina ma mea e 'ai (faʻateleina le faʻaaogaina o gaʻo fesuiaiga ma gaʻo),
  7. kenera, talu ai e tele taimi e ono aafia ai alii i le faʻamaʻi nai lo tamaitai,
  8. tausaga (fafine - mai le 55 tausaga, alii - mai le 45 tausaga),
  9. maʻi o le maʻisuka, o le alualu i luma o maʻi e aʻafia ai le aʻafiaga o le toto toto,
  10. togafitiga faʻasolosolo, lea e aofia ai le tupu mai o le atherosclerosis vave.

O isi mea e aʻafia ai le misaopao, hypothyroidism, maualuga maualuga o fibrinogen i le toto, o le i ai o le homocysteine ​​i le urine ma lona maualuga i totonu o le toto.

Faailoga o le atherosclerosis o arteries o le faiʻai

O faʻaaliga o loʻo faʻamatalaina e ala i le matelaina o le okesene o le fausaga o meaʻai o le faiʻai. O le faʻamaoniga o le faʻamaʻi e tele lava ina faalagolago i le maualuga o le le lelei o sosoʻo o le tino.

Vaega o le cerebral atherosclerosisFaailoga
MuamuaFaʻitiʻitia le faʻatinoga, vaivaiga, vaivaiga, paʻu o le ulu, faʻaitiitia le gauaʻi ma le manatua, moe leʻo, moe i le mafaufau, le lelei o le tautala, tinisitus, faʻaitiitia le tino vaaia, faʻavauvau.
Faʻaaliga maninoSuiga o le mafaufau i le mafaufau - popolega faifaipea, faʻafeiloaʻiga, faʻafefe masani o lagona. E i ai foi le avanoa e faoa faamalosi ma faoa faamalosi ai le ituaiga epilepsy.
Dementia (dementia)Faʻasalaga o faʻasalalauga i le vanimonimo, leai se manatua, faʻaleagaina, le atinaʻe o faʻafitauli o le mafaufau.

O le faagasologa o togafitiga faʻatasi ai ma le faʻaitiitia o lagona faʻalagona. O se faailoga iloga o le faaleagaina o le faiʻai, o le maʻi e amata ona faʻamaualugaina lona malosi, ma pe a toilalo, e le afaina o ia lava, ae o tagata o loʻo siomia o ia.

O se vaega o le atherosclerosis o gaioiga o le cerebral e faapea e atiina ae i le tala o le sosolo lemu o vaʻa autu ma vaʻavaʻai.

Faʻafitauli o le cerebral atherosclerosis

O le le lelei poʻo le tuai o togafitiga o le atherosclerosis i le tagata matutua, o le mea e leaga ai, e le taofia ai le atinaʻeina o faʻafitauli. O le mea aupito sili ona le manaomia o le gasegase o gasegase oona e manatu o se osofaia o se mea e le tumau, o le atinaʻeina o faʻamaʻi ma le afaina o le gasegase.

I le taimi o le osofaiga faifaipea, o le tagata maʻi ua faitio i le le mautonu o foliga ma vae, paʻu faafuasei, le lelei o le mea vaaia, le atoatoa o le faamaopoopoga, vevela, o nisi taimi o le leiloa o le mafaufau ma faafitauli mo tautalaga pupuu.

O le faamai o le Ischemic e mafua mai i le maeʻa atoa o le toto e ala i se gaʻo ua afaina lea e fafagaina ai le faiai.

O lenei tulaga eo mai faatasi ma faʻamaoniga nei:

  • Le mafai ona gaoioi ou vae.
  • Taunuʻuga poʻo le leai o se lagona i vae.
  • Le lava le faamaopoopoina o gaoioiga.
  • Faʻamalosi e foloina ma tautala.

O le atinaʻeina o le afaina o le gasegase e tupu i se saoasaoa vave. E mafua mai i le malepelepe o gaioiga o feʻau, o le toto e ulufale i totonu o le pito o le ulu, lea e aʻafia ai taunuuga leaga. O ona uiga autu e aofia ai:

  1. se maʻila tiga
  2. taoto ma vili
  3. solia o le faamaopoopoga
  4. manava malosi
  5. valea po o le au,
  6. hemiparesis (vaeluaga o le tino).

Ina ia taofia le atinaʻeina o ia faʻafitauli, e tatau ona taitaia se olaga ola maloloina, lafoaʻi amioga leaga, ma afai ei ai ni faʻalavelave masalosalo, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Metotia mo le togafitia o le maʻi

O le suʻesuʻeina o le cerebral atherosclerosis e aofia ai le tele o vaega - ave se mekasini, suʻesuʻega a le tagata maʻi, pasi suʻesuʻe ma meafaigaluega.

Muamua, o le tagata poto faapitoa e fuafua pe o le tagata maʻi e ono aʻafia le mafuaʻaga o le maʻi. O le tagata gasegase e tatau ona vavaeese mea e mafai ona aveesea, mo se faataitaiga, ulaula poʻo le mamafa.

I luga ole suʻega, e fuafua e le fomaʻi le toto maualuga ma faʻalogo i le loto. O le vevela ma le vave faʻaitiitia o le mamafa e mafai foi ona faʻaalia le faaleagaina o le gasegase i le atheromatous.

Afai e te masalomia le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia, o le fomaʻi e taʻitaʻia le tagata gasegase e faia suʻesuʻega ma mea faigaluega:

  • suesuega o meaola ma meaola toto,
  • faʻataʻitaʻiga
  • Ata faataitai o vaalele
  • iloiloga ultrasound o vaa feʻaveaʻi,
  • foliga vaaia magnetic resonance,
  • suʻesuʻeina faʻalua.

Afai e faʻamaonia le faʻamaonia, ona iai lea o se manaʻoga e fuafua lelei le nofoaga o atherosclerotic plate.

E na o le taimi lava e mafai ai e le fomaʻi ona atiaʻe se togafitiga lelei togafitiga lea o le a fesoasoani e taulimaina ai faailoga ma puipuia ai faʻafitauli o maʻi.

O mataupu faavae o togafitiga o togafitiga

O fuainumera faafomai e faapea o le inuina o vailaʻau i le 80% o mataupu e faʻaaogaina ai faailoga o le atheromatous vascular lions ma fesoasoani e taofia lona alualu i luma.

O togafitiga faʻamaʻi e tatau ona faʻatasi ma se meaʻai.

Ina ia faʻamaonia le faʻamaʻi o le lipid metabolism, o se tagata poto faapitoa e faʻamatalaina se lavelave o fualaau faasaina:

O fualaau nei atonu o se vaega o togafitiga faigata:

  1. Tulafono e taofia ai le gaosiga o le cholesterol e le ate. O lenei vaega o fualaau faasaina ua sili ona lauiloa i le taimi nei. O faʻataʻitaʻiga o fualaau lelei o Atorvastatin ma Rosuvastatin SZ.
  2. LCD faʻamaonia e faʻasaina le faʻasalaga o le suka i le ate. O le togafitiga faʻapitoa e maua ona o le mea moni o le ate e amata ona faʻaalu le tele o le cholesterol e faʻamautinoa ai le faʻaogaina lelei. I le fale talavai e mafai ona e maua Colestyramine ma Kolesevelam.
  3. Fureti e faʻaumatia le fausaga o triglycerides. Sui o le vaega o fualaau faasaina o Tricor ma Atromide.
  4. O le Nicotinic acid ma mea e maua mai o vailaau ia e iai le vasodilating ma le antispasmodic.

I le faʻaopoopoga i togafitiga autu, e mafai e le fomaʻi ona faʻatonuina fualaau faaopoopo i le tagata maʻi:

  • angioprotectors
  • antispasmodics
  • antiplatelet agents
  • taufaasese
  • vailaʻau vasodilator,
  • vitamini faʻalavelave.

I le faaopoopo atu i le tagofia o vailaau i le togafitiga o le cerebral atherosclerosis, o nisi o vaega o le tino ua masaa e fesoasoani e faʻaleleia ai le gasegase. E le gata i lea, o le physiotherapeutic ma psychotherapeutic metotia o le teteʻeina o papa o le atheromatous e masani ona faʻaaogaina.

I tulaga maualuga, pe afai e le aumaia e le togafitiga fualaau faasaina le mea e manaʻo ai, e faʻaaogaina le faʻaaogāina o taotoga.

Taumamafa ma faʻamaʻi faʻamaʻi

E iloa e 20% o le cholesterol e ulu atu i le tino o le tagata ma meaai.

I le cerebral atherosclerosis, o loʻo maualuga le LDL.

O le mafuaʻaga lea e le aofia ai meaai faʻapitoa i le taumafaina o meaʻai e iai le tele o le cholesterol ma gaʻo.

O a mea e mafai ona maua ma o loʻo solia i le solia o le cholesterol metabolism, matou te mafaufau i le laulau.

Mea faasainaMea ua faatagaina
  • meaʻai gaʻo (puaa, kusi, pato),
  • pata, puaa ma povi gaʻo,
  • iʻa gaʻo (siliva siliva, gaʻo, vao),
  • fuamoa
  • oloa gaosi susu,
  • afaina (faiʻai, ate),
  • oloa faʻatau falaoa o togi maualalo,
  • suamalie suamalie
  • saisi,
  • suti (suti, sukalati, kuki),
  • keke ma fualaau aina,
  • falai ma ulaula.
  1. meaʻai aano (moa, fasi lapiti),
  2. lactic acid oloa maualalo i mea maualalo maualalo,
  3. iʻa e maualalo-gaʻo (bream, hake, pike perch),
  4. fualaau aina fou, otaota ma fualaʻau,
  5. falaoamata oloa o togi maualalo,
  6. cereals (oat, millet, buckwheat),
  7. gaʻo fualaʻau (sunflower, olive olive),
  8. vaivai le lanu meamata, vai suamalie.

O le taumafataga o le faʻaititia o le tele o le masima e faʻaaogaina, talu ai ona o le tele o lona tino i le tino e oʻo atu ai i le faʻaopoopoga o mea oona. I le isi itu, o lenei mea e mafua ai le faateleina o le toto. O fua o aso masima o le masima e le sili atu ma le 5 kalama.

O auala aupito sili ona lelei o togafitiga vevela o oloa o le vevela, i le tao ma le kuka. Nai lo le masima, e tele mea manogi ma mea manogi e mafai ona faʻaopopo i le tofo o ipu.

Puipuiga o le atherosclerotic plaque deposition aofia ai fautuaga nei:

  1. e tatau ona e lafoai uma masani leaga,
  2. e tatau ona e auai i taimi uma i aʻoga faaletino ma le malosi,
  3. i uluai faʻaaliga o le faiʻai o le faiʻai e tatau ona faia le massage o le vasega,
  4. gasegase viral ma le tumau e tatau ona togafitia lelei,
  5. o se paleni taumafa e tatau ona matauina,
  6. afai e te mamafa, e tatau ona e faʻafetaui,
  7. o le lamatiaga o le thrombosis ma le thromboembolism e tatau ona faʻaumatia,
  8. afai o iai ni uiga, faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

E i ai foi se masaniga o le faʻaaogaina o togafitiga masani i le taua faasaga i le cerebral arteriosclerosis. Ae ui i lea, o le vave ona faʻaaogaina e na o se fomaʻi e mafai ona fuafuaina.

I le mulimuli ai i fautuaga uma, ave fualaau ma mulimuli i se taumafataga, e mafai ona e faʻaaogaina faailoga o le cerebral atherosclerosis ma puipuia ona faʻalavelave. I ia tulaga, o le a faʻagasolo lelei.

Brain atherosclerosis o loʻo faʻamatalaina i se vitio i lenei tusiga.

Atherosclerosis o vaʻa vaʻaia: faʻamaoniga ma togafiti i tagata matutua

Atherosclerosis e mafai ona aʻafia ai soo se vaʻa: vae ma lima, totoga o le loto (fatu, vavae, ate). Ae o se tasi o ituaiga sili ona lamatia o le faamai o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu.

O le atherosclerosis o vavalaʻau vaʻaia e mafai ona faʻamavae atoa mo le tele o tausaga. Ae ui i lea, e pei o le tino o tausaga, o le a amata ona susulu ma sili atu ona susulu ia faailoga o le faamai. O le amataina o faʻamaoniga e mafua mai i le faʻasolosolo o le gasegase (o le matelaina o le okesene) o le faiʻai e mafua ona o le faʻaitiʻitiina o laʻau na aafia i atherosclerotic plate.

I le matua, atherosclerosis e mafai ona tupu e pei ona taua i lalo:

  1. Uluai taimi. I le taimi muamua i faʻamatalaga o le faʻamaʻi o le faʻamaʻi o le asthenic: o loʻo popole se tagata e uiga i le faʻalauteleina o le vaivai, le mautonu, ma le maualalo le malosi e gauai ai. O le moe i le foliga o le moe i le ao po o le solomuli umi e ono matauina.
  2. Alualu i luma atherosclerosis. I le aluga o taimi, e tele atu ma sili atu le tele o le faiʻai o loʻo aafia. I le matua, o se tagata ei ai le atherosclerosis e faʻateleina ai le faaletonu o le tino (e fesoʻotai ma mafaufauga). E matua masalosalo tagata matutua. O le faateleina o le faaletonu o mafaufauga e maitauina - e le mafai e se tagata ona manatua mea na tutupu i le aso, galo ai igoa o ē pele.
  3. Faʻasalaga faʻagata poʻo le faʻaleagaina. Faatasi ai ma le alualu i luma atili, o tagata matutua latou te atiina ae le vevesi, lea e faaalia ai o ia lava o se faafanoga atoa o le atamai faaletagata. E i ai le le lava o le mafai gafatia i le taimi ma le siosiomaga, ma i lona uiga. O le mea moni, e pa'ū se tagata i lona laʻitiiti.

E le mafai ona fofoina atoatoa le atherosclerosis - o suiga faʻavae i puipui o arteries i taimi mulimuli ane e le mafai ona faʻafitia. O togafitiga uma e togafitia e faʻaitiitia ai le alualu i luma o le faʻamaʻi ma faʻataʻitaʻia ai aʻafiaga talafeagai.

Muamua lava, faʻaaogaina mea e ono aʻafia ai le faʻaaogaina: e tatau ona lafoai le ulaula, faʻagasolo nisi, toe iloilo meaʻai ua fai ma vaisu.

O le taumafataga mo le cerebral arteriosclerosis e tatau ona tamaoaiga i meaʻai o le laau, taumafai e faʻaitiitia le tele o meaʻai gaʻo. E tatau ona i ai i le tele o mea e 'ai ai fua (fualaau mamago), fualaau faisua, nati, e taua le inuina o le tele o le vai - ia le itiiti ifo i le 1.5 lita o le vai i le aso.

O i latou e mafatia i le Obese e tatau ona mafaufau e aveesea le mamafa o le mamafa - talanoa i se fomaʻi ma le endocrinologist. O maʻi suka e tatau ona mataʻituina ma le totoʻa a latou sukū, aloese mai le fesuiaiga i le maualuga o le kulukose o le toto, ma talanoa faʻatasi ma se faʻamuamoa o le toto.

O le togafitiga o le maualuga o le toto maualuga o se mea taua lea i le puipuia o le atherosclerosis ma le taotoga. O le filifilia o vailaʻau faʻasaina e tatau ona faia e se fomaʻi. I le oʻo atu i fua faʻatatau mo le toto, e leai se mea e tatau ona e faia i le faʻaleleia o oe lava i vailaau o fualaau.

O togafitiga fualaau o le atherosclerosis o loʻo faʻamoemoe e faʻaleleia ai le toto i le faiʻai ma faʻaleleia lana faatinoga. E tele vaega o fualaau faasaina ua faʻaaogaina:

  1. O vascular agents e pei o pentoxifylline, vinepocetine - e saofagā i le faʻalauteleina o toto toto, lea e faʻaleleia ai le toto i le faiʻai.
  2. Antiplatelet agents (aspirin, clopidogrel) - faʻaleleia mea taua o le toto ("vevela" le toto), lea e fesoasoani e faʻaleleia le paleni o meaʻai.
  3. Neurometabolites ma nootropics (glycine, picamilon, actovegin ma isi) - fesoasoani i le faaleleia o le metabolism o neurons, toe faʻaleleia o latou fausaga.

O togafitiga faʻaonapo nei o loʻo i ai auala faʻapipiʻi mo le togafitia o le atherosclerosis. O nei metotia e le faʻamālōlōina ai tagata matutua i le maʻi tuga, ae o le taotoga taimi, o le aʻafiaga o le atiaʻeina o le maʻi ma le faʻalavelave ua matua faʻaitiitia. O tagata maʻi pe a mavae le taotoga e ola mo le tele o isi tausaga e aunoa ma se mafaufau mama ma mafaufauga.

I le taimi o le taotoga, e tatau i fomai tipitipi ona aveese le atherosclerotic plate ma se vaega o le pito i totonu o le vaa (endarterectomy), poʻo le faia o se ala e tafe ai le toto (faia o extracranial anastomosis), poʻo le suia o le vaega o le fagafaʻau (prosthetics).

Atherosclerosis o vaʻa gaosi vavalaʻau: o le togafiti togafiti togafitiga faʻasolosolo fesoasoani

E leai ni togafiti a tagata e faʻaumatia ai ni atherosclerotic plate. O fua faʻatatau o togafitiga faʻale-aganuʻu mo le togafitiga o le atherosclerosis o vaʻa o le ulu i le tulaga sili ona lelei o le a le afaina, ona o loʻo i ai se puipuiga i le atherosclerosis. Afai e te vaʻaia ma le totoʻa ia ituaiga o fualaʻau, e mafai ona maitauina o nei mea uma e mafua ai le faateleina o le tele o meaʻai i meaai, i le faʻatamaoaigaina o le taumafa ma fualaau aina ma fualaʻau.

O le tele o fuaitau lauiloa mo le "faamamaina" o vaa mo le atherosclerosis e aofia ai: Rose hips, fugalaau ma fualaʻau, sua suamalie. E tasi le mea e tuufaatasia ai i latou - oi latou uma e matua mauoa i vitamini ma minerale, ma o le tele o nei mea o le a le afaina ai se tagata matua e iai le atherosclerosis o vaʻa.

Le amataga o le atinaʻeina o le faamai ma ona faailoga

E faavae i fuainumera, atherosclerosis o le mafaufau e atiina ae i luga o matua i le 55-60 tausaga. I le taimi lenei, o tagata taʻitoʻasefulu uma o loʻo nonofo i le paneta e amata ona iloa lipid metabolism i le tino. Laititi eletise lipoprotein o loʻo tuʻuina i luga o puipui o toto, ona o le tele o taimi, o le lumenene o le toto "kusi" o loʻo faʻamatalaina. O tino taua e amata ona iloa le le lava o meaʻai ma le okesene, ma o latou lava gasegase latou te maitauina le leaga o lo latou ola maloloina.

A oʻo ina faʻapipiʻi pe vavalaʻi vaa e tuʻuina atu le toto i le faiʻai, o faʻamaʻi nei e tupu i tagata mamaʻi:

  • ulu tiga ma le vaivai,
  • vaivaiga ma le vaivai,
  • faʻaititia le taimi o le mafaufau ma le faʻaleagaina o le mafaufau,
  • susu ma se pa'ū o le tino vaaia,
  • maualuga le toto maualuga.

Faʻateleina le alualu i luma o le faʻamaʻi, o faitioga a faitioga o se suiga o le lagona - o se setete o le euphoria e mafai ona suia e le le fiafia ma le atuatuvale. Faʻateleina le popole, loimata, ita i isi. I taimi faaiu o le atiaʻe o le atherosclerosis, o gasegase e tupu ai le vevela (dementia). O tagata matutua e faasolosolo malie le paʻi atu i le mea moni, e le mafai ona latou galulue tutoatasi, tuu le nofouta ia i latou lava taitoatasi.

O mea uma o loʻo taʻua i luga e mafua ona o le matelaina o le okesene o le faiʻai ma le leai o ni meaʻai.

O se mea e masani ona masani ai o cerebral arteriosclerosis o paʻu. E mafai ona avea i latou ma semalo ma le maʻi. O le ituaiga muamua o le faamai e mafua mai i le le atoatoa o le tautala, le atoatoa pe le atoa le malosi, ma i nisi tulaga maliu. O le faʻamaʻavale o le hemorrhagic e mafai ona mafua ai le faaleagaina tumau o le faiʻai, maliu mo maʻi.

E afua ona o na tulaga leaga e mafua ai le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis i le au matutua e tatau ona togafitia i le amataga. O le a faʻaauau le alualu i luma o le maʻi, ma le faʻaumatiaina e faavavau e ono le manuia. Ae ui i lea, o tagata gasegase e mafai ona taofia le malosi o le atinaʻeina o le faamai, faaititia le ono tulai mai o se faaletonu faafuaseʻi i lo latou ola maloloina.

Faʻafefea ona togafitia faʻamaʻi i laʻasaga eseese?

Afai o faʻailoga muamua o le atinaʻeina o le faamai ua iloa, e faanatinati le faafesootai o se fomaʻi. E mafai e tagata maʻi ona asiasi i se fomaʻi togafitiga o le, pe a uma le suʻega ma le taimi atofaina mo suʻesuʻega talafeagai, o le a tuʻuina atu i se tagata poto faapitoa. I le tele o tulaga, ua faatonuina i latou o le fuainumera o vailaʻau e mafai ona toe faʻafoʻiina ai le lipid metabolism i le tino, faʻaleleia ai le gasegase o le cerebral. Afai o togafitiga togafitiga o togafitiga e le faʻaalia ai le aoga tatau, e auina atu le maʻi mo le taotoga.

O togafitiga o vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina o tagata mamaʻi i le sili atu ma le 90% o mataupu.

I uluaʻi laʻasaga o le atinaʻeina o cerebral arteriosclerosis, o vailaʻau ua faʻamaonia fualaau faasaina e faʻaleleia ai le gasegase, faʻapea foʻi ma vitamini. O fualaau o loʻo taʻua i lalo na faʻaalia ai le maualuga le lelei:

  • piracetam
  • phenotropil,
  • fagometene,
  • Mekisidol
  • betahistine ma isi.

Vailaʻau B ole kulupu ma le lipine acid ei ai lona aoga aoga i luga o le faagaoioia o le tino, puipuia puipui i totonu o toto toto mai mea e ono faaleagaina, ma puipuia ai le teuina o le lipoprotein o le eletise maualalo. E tatau ona maitauina o le tagofia o fualaau mo le atherosclerosis e tatau ile mafaufau i fautuaga a le fomaʻi. E naʻo se tagata poto faapitoa e mafai ona fuafua le sili ona lelei ma le saogalemu o fualaau o vailaʻau.

I le tulaga o se faʻamaʻi faʻamaʻi foliga, o le tagata gasegase ua fuafuaina mo togafitiga. E mafai ona e taofi faʻamaoniga o le atherosclerosis ma le fesoasoani o le iniseti. I lenei laasaga, e manaʻomia e le tagata maʻi le tausiga ma le vaavaaia e le fomaʻi. O togafitiga e faʻavae i fualaau oona, antioxidants ma vailaʻau e faʻasaʻo ai metabolic process in tissues. Faʻasalaga mai le psyche, e mafai e fomaʻi ona faʻamatalaina ni vailaau faʻasaina ma mea faʻasao.

A maeʻa ona nofo i le falemaʻi, o le tagata maʻi e faatonuina togafitiga o le tausiga, lea o le a puipuia ai le atinaʻe atili o le faʻamaʻi.

O le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis i taimi mulimuli ane o loʻo faia i lalo o le vaavaaiga manino a le fomaʻi. I le faaopoopo atu i fualaau o loʻo taʻua i luga, atonu o le a mafai ona faʻasolo atu i le tagata gasegase ia tagata suʻesuʻe. O le tagofia o ia vailaʻau e puipuia ai le ono mafai ona tupu le edema o le cerebral. Faatasi ai ma le leai o se aoga o fualaau faasaina, e mafai e tagata tomai faapitoa ona filifili i le vave ona gasegase.

Se vaega e uiga i le toe faʻaleleia ma le puipuia

O le taimi faʻaleleia mo le cerebral atherosclerosis o se tulaga taua. Ua fautuaina e fomaʻi togafitiga fualaau faasaina, faafetai ia e mafai e tagata gasegase ona toe faʻaleleia galuega tautatala, faʻaleleia le faʻamaopoopoina, faʻateʻa ese isi faʻalauiloa o le faʻamaʻi. E le gata i lea, e tatau i tagata gasegase ona faia se suiga o agafesootai, ona o se tulaga ogaoga o le faamai, o le mafai ona tausia o ia lava, ia iloa o ia o se vaega o le sosaiete ua leiloloa. O le faʻaaogaina o fualaau oona e faaopoopo i togafitiga togafitiga, massage, physiotherapy. I nisi tulaga, atonu e manaʻomia lou feutagai ma se fomaʻi o le mafaufau.

E tatau ona maitauina o le puipuia o le cerebral arteriosclerosis e sili atu ona faigofie nai lo le togafitia. Afai o iai oe i se tulaga lamatia, o le a oʻo mai fautuaga nei:

  1. Iloilo lau meaʻai. Taumafai e 'ai atili mea taumafa, meaʻai, meaʻai ma meaʻai. Aloese mai meaai maualuga o le cholesterol-tamaoaiga.
  2. Fai atu leai i masani leaga. O le ulaula ma le ava malosi e faʻaleagaina ai le tulaga o le cardiovascular system. O le teenaina o masaniga leaga e mafai ona faʻaleleia atili ai lou soifua maloloina ma le faʻamoemoe o le ola i le lautele.
  3. Alu i totonu mo taʻaloga. O le taamilosaga, faʻamalositino i le taeao ma galuega i le falemaʻi e le gata ina fesoasoani i le tausia o foliga matagofie, ae faʻamalosia ai foi le loto, lagolagoina le soifua maloloina o toto toto.
  4. Siaki ma lau fomaʻi mo se lisi o vailaʻau e puipuia ai le maʻi. A maeʻa ona toe iloiloina ia suʻesuʻega, e mafai e se fomaʻi ona fautuaina fualaau e faʻaleleia ai le tafe toto ma maualalo le cholesterol.
  5. Vaʻaia i taimi taʻitasi se faʻamautinoaga atoatoa o le tino, mataʻituina le toto ma le maualuga o le cholesterol. Suiga vave i le tulaga o le soifua maloloina e mafai ona faʻaitiitia ai aʻafiaga leaga o le maʻi.

E naʻo le faʻatasi faʻatasi i le togafitiga o le atherosclerosis o le a fesoasoani e aloese ai mai faʻalavelave, sei vagana ai le soifua maloloina o le maʻi ma le ola.

Faailoga ma laasaga o le faʻavae

O le atiaʻe o le atherosclerosis e aʻafia ai vaʻa o le faiʻai. E taua le iloa o faailoga o le maʻi. I se faʻalavelave faʻafuaseʻi, o le taimi e galue i le maʻi. Le togafitiga o le atherosclerosis e faalagolago i lona tulaga, tausaga, ma le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi.

O faailoga muamua o le atherosclerosis e masani lava ona aliali mai i le 50-60 tausaga. I lenei tausaga, o le lipid metabolism e masani ona faʻalavelaveina ma o le cholesterol o loʻo amata ona faia i totonu o vaa. O le lumenia o vaa ua afaina ua faasolosolo malie ona faaitiitia. O se taunuuga o lenei faagasologa, e le oʻo atu le toto i le faiʻai i se mea atoatoa, o le tuʻuina atu o le okesene ma meaʻai e faʻaleagaina.

I le amataga o le atherosclerosis, o le toʻatele o tagata matutua e lipotia:

  • vaivai,
  • le mafai ona gauai vave,
  • ma ia manatua le aofaiga tutusa o faamatalaga
  • tiga o le ulu
  • tinisitus
  • vavao
  • fusi i totonu o malumalu ma muaulu,
  • o faʻamaoniga e faʻaleagaina e ala i le maualuga o le toto.

I le isi laasaga, o le atherosclerosis e aliali mai o ia lava i foliga o se suiga tele i le lagona. O le faʻavauvau, faʻavevesi, loimata, ita, manatu e tulaʻi mai mo le leai o se mafuaaga ma o ni faailoilo ogaoga o le mafaufau.

O le atherosclerosis i le taimi mulimuli e faʻamatalaina i le vevesi (dementia), le leai o se uiga ogaoga i amioga a se tasi, ma le le mafai ona auauna atu ia te oe lava. E masani lava ona aliali mai faʻalavelave faʻaleagaga o le mafaufau. O le tulaga pito sili ona ogaoga e tulaʻi mai ma le atinaʻeina o le stroke.

O aʻafiaga o le faʻasolosolo faʻasalaga e mafai ona avea ma faʻaletonu o le tautala, le atoatoa, le atoatoa po o le maliu. O le faʻamaʻi o le matematika e masani lava ona iu i le oti poʻo le ogaoga o le faʻaleagaina o le faiʻai. E tatau ona manatua i le mafaufau o le atherosclerosis o le alualu i luma i taimi uma.O le togafitiga vave e mafai ona taofia ai le atinaʻeina o le maʻi.

Togafitiga o maʻi o le cerebrovascular

Afai e maua i totonu o oe lava poʻo e pele ia te oe faailoilo o le vevesi o le mafaufau, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi. O le a mafai e le fomaʻi ona iloa le atherosclerosis i le amataga, faʻamaonia togafitiga, ma puipuia le atinaʻeina o ni aʻafiaga ogaoga.

Auala e togafitia ai togafitiga e faʻavae i luga o le faʻaaogaina o vailaʻau e aafia ai le gasegase o le lipid, e faʻamautu ai le toto i le mafaufau. Fualaau faasaina e faaleleia ai le manava o le tino ma le tagofia o faiʻai o meaʻai.

Faʻafoʻiina mo uluaʻi amataga o le maʻi

O le togafitiga o le atherosclerosis i le amataga o le atinaʻeina o togafitiga, ua faia, e pei o se tulafono, ma fualaau faasaina e sili ona lelei le tafe toto i le faiʻai. O fualaau faasaina ma vitamini e masani ona faʻaaogaina.

E pei ona masani ona faaaoga fualaau faasaina:

  • Piracetam
  • Cinnarizine,
  • Phenotropil,
  • Betahistine
  • Noopept,
  • Farani,
  • Mekisidol
  • Choline alfoscerate.

Glycine, Picamilon, Phenibut ma Biotredin, faʻaopoopoga i aʻafiaga o aʻafiaga, e maua ai le aʻafiaga. O le atherosclerosis o le tino i soo se laasaga o le faamai e mafai ona togafitia lelei i nei vailaʻau ona o le lelei o le aafiaga o le faiʻai, o le faateleina o le tetee atu i mea leaga.

Vailaʻau B Group (Cyanocobalamin, pyridoxine, thiamine), faapea foi ma le folic acid, ei ai le aoga aoga i luga o le galuega a le tino. E le gata i lea, o nei vitamini e faʻaititia ai le maualuga o le homocysteine ​​amino acids. I le matua, ua faateleina le maualuga o le homocysteine, lea e mafai ai ona faaleagaina le ogatotonu o le vaa, mafua ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma le toto.

Togafitiga o le atherosclerosis e tatau ona faia i se vasega atoatoa ua faatonuina e se fomaʻi e aunoa ma le suia o le fualaau. E mafai e se fomaʻi ona faʻaititia le fualaau mo se tagata matua. E mafua ona o le tufatufa atu ma le faʻaumatia o vailaʻau faʻatasi ma le matua e mafai ona faʻagesegese.

Faailoa le pulega

Togafitiga o faailoga ogaoga o le atherosclerosis vascular e tatau ona faia i totonu o se falemai i lalo o le vaavaaiga a tagata fomaʻi. I lenei laasaga o le faʻamaʻi, o fualaau oona e faʻaaogaina i le tulaga o le faʻaleagaina o mea faʻaleagaina poʻo le injections. O le togafitiga e faia i le faaaogaina o fualaau faasaina, antioxidants (Acid thioctic, Meldonium), faapea foi ma fualaau faasaina e mafai ai ona faaaoga metabolic process in tissues (Actovegin, Cerebrolysin). O le faʻaogaina o mea faʻasao ma vailaau faʻasaina e leʻo faʻamaloloina.

A maeʻa se togafitiga ogaoga i se fomaʻi, e masani ona fautuaina oe ia faʻaauau pea ona faʻaaogaina fualaau oona i le ituaiga o laupepa poʻo kapula. O ia togafitiga e mafai lelei ona toe faʻaleleia le faiʻai o le tino, faʻanatinati le atherosclerosis.

Togafitiga o se maʻi ogaoga o le cerebrovascular

O faʻalavelave masani o le atherosclerosis e masani lava ona faʻaalia i ogaoga faʻalavelave i le gaioiga galue ma le mafaufau. O le alualu i luma, o le faamaʻi e mafai ona i ai ni aʻafiaga matuia i le tulaga o le le mautonu o le galala, o le edema ma le infarction cerebral, le afaina. O togafitiga o lenei laasaga o le maʻi e manaʻomia ai le maualuga o le auai o fomaʻi, filifiliga vave e uiga i le filifiliga o fualaau faasaina.

I le faaopoopo atu i na vailaʻau o loʻo faʻaaogaina i vaega muamua o le atherosclerosis, o togafitiga e faʻaaogaina e faʻaumatia ai le edema i le mafaufau. O le tele o le toto maualuga e matua pulea. Afai e manaʻomia, e faʻapipiʻi tupe i le maualalo o le toto poʻo le faateleina. I tulaga faigata, o togafitiga e ono talafeagai.

Faʻaleleia mai faʻafitauli

O le faagasologa o le toe faʻaleleia e taua tele i le togafitiga o aʻafiaga o le atherosclerosis. O le masani ai o le tautala, faamaopoopoina o gaoioiga, o le toe foi mai o le malosi e siitia ese ai, tausia oe lava ia e taua tele i le togafitiga o tagata matutua.

O le toe faʻaleleia o fuataga e aofia ai e le gata o se vailaʻau faʻasoifua togafitiga o togafitiga. O le toe faʻaleleia o tino uma pe a maeʻa le faʻasoesa o le cerebrovascular faʻatasi ai ma togafitiga o le physiotherapeutic, massage, toga togafitiga, ma fesoasoani faʻapitoa.

Puipuiga

Atherosclerosis e faasino i na faʻamaʻi e taua ma e manaʻomia ona puipuia. E tatau ona manino le malamalama i lalo o tulaga e tulaʻi mai atherosclerotic plate e amata ona faia i totonu o vaa. O le vaega aʻafia e aofia ai tagata e ono mafai ona faʻafitauli i le tino (maʻi suka, gaʻo, ate o le ate) oe faʻaleagaina le ava, nicotine. O le aʻafiaga, le toaga, le vaʻaia o le gafa e taʻitaʻia ai foi ile atherosclerosis.

E taua tele le teenaina o meaai e aofia ai le tele o gaʻo tumu (puaa, moa, kulimi suamalie, pata, susu), sui i iʻa, fualaau faisua, nati, gaʻo fualaʻau. O tagata ua loa le matutua latou te manaʻomia le gaioiga faaletino.

Peitai, e le mafai e tagata uma ona puipuia le atinaeina o le faamai faatasi ai ma le fesoasoani o se olaga ola maloloina, taaloga ma meaai. E iai vailaʻau e mafai ona faaleleia ai vaʻa toto, taofi le faʻavaeina o atherosclerotic plate. E tatau ona manatua i le mafaufau o fualaau uma lava ei ai a latou lava vailaʻau faʻamalosi, aafiaga faʻaleagaina ma le faʻasaʻo. O le mea lea, o le faʻaaogaina o fualaau oona e tatau ona malilie i le fomaʻi.

Mo le puipuia ma le togafitiga o le cerebral arteriosclerosis, ua fautuaina e faʻaaoga fualaau faasaina e faaleleia atili ai le ola mama o le toto. O nei mea muamua, o mea uma e maualalo, o le faʻaititia o le acetylsalicylic acid preparations:

  • Aspirin Cardio,
  • Acecardol,
  • CardiAsk,
  • Thromboass,
  • Cardiomagnyl.

O nei vailaʻau e faʻaitiitia ai le totoina o le toto, puipuia ai le atinaʻeina o taʻavale ma fatuga o fatu.

E mafai foʻi e lau fomaʻi ona faʻamalamalamaina fualaau o le cholesterol-lowering. Statins (Rosuvastatin, Atorvastatin, Simvastatin) e puipuia ai le fausia o ni atherosclerotic plate ma faʻaitiitia suiga i le taimi nei i totonu o puipui puipui. O sauniuniga e aofia ai gaʻo elemene elemene omega-z, faʻaitiitia lelei ai le cholesterol, toe faʻafoisia ai le mea e mafai ai.

E taua mo tagata matutua o loʻo mafatia mai le cerebral arteriosclerosis e suʻe ai vailaau mo le maualuga o le toto maualuga pe a oʻo i le maualuga o le toto. O loʻo faʻaaogaina ma le manuia e tagata faʻataʻitaʻi le puipuiga ma le togafitia o le cerebral arteriosclerosis.

I soo se laasaga o le cerebral arteriosclerosis, o mea uma lava e mafai ona faia e tau ai le faʻamaʻi. O le manuia o togafitiga e tele lava ina faalagolago ile tausisia o faatonuga a le fomaʻi.

Faailoga o le atherosclerosis

O faʻamaoniga o le faʻamaʻi ma le faaleagaina o vaʻa o le faiʻai e le o matua faalagolago i le matua. E aofia ai:

  • ulu matua
  • vaivaiga, vaivaiga lautele,
  • vaivai, moe i le ao,
  • faaitiitia le taimi o le mafaufau, ua faateteleina i le faaletonu o mafaufauga,
  • faʻafitauli - o se filifiliga sili.

O le faʻafitauli i tagata matutua o faʻamaoniga e le saʻo i taimi uma e fesootaʻi ma le atherosclerosis. O le mea moni, toetoe lava o faʻamatalaga uma e lisiina e masani lava ona mafua i le tagata maʻi ma lona siʻosiʻomaga, saʻo i le matua. O loʻo i ai se fatu saito i lenei. O loʻo i ai i se isi tulafono - o le manaʻomia e asiasi i se fomaʻi faapitoa e faʻamalamalama le faʻamaoniga. O le togafitiga vave na amata, e mafai ona "faʻagesegese" cerebral arteriosclerosis, puipuia ai le ogaoga o aʻafiaga, e pei o ituaiga uma e lua o le stroke: o le ischemic and hemorrhagic.

Tulaga masani o le olaga

O le faʻamalosiina o se tagata matua e sili ona faigata. Ae o le ogaoga o faʻafitauli e mafua mai i le atherosclerosis o le faiʻai o se mafuaaga lelei lea e sui ai lou ala i totonu. O manatu ia e manaʻomia le faʻasalaga o loʻo i lalo:

  1. Faʻaitiitia le faʻavaivai faʻafitauli o le mafaufau. E tatau ona aloese le atuatuvale tele. O tulaga faigata e faapitoa lava le solia, faatasi ai ma se suiga tele i le mafaufau-agafesootai. O le faʻamaʻaloga o le nerve e mafai ona faʻaititia uma le cholesterol ma le toto.
  2. Faʻafeiloaʻiga i se paleni taumafa. Ole faamamafa faapitoa e tatau ona tuuina i fualaau faisua ma fua (mo le maʻisuka, faaaoga na o fua suamalie ma suamalie). E fautuaina le suia o le taulaiga mai aano o manufasi e fagota. O le aoga o fatu, fuālaʻau fuālaʻau, suauu faʻapitoa.
  3. Gaioioiga masani. O se faʻaaliga manino o taumafaiga. Mo se tagata matua, afa itula e savali ai i le taeao ma le afiafi ua lava lea e faʻaesea ai le atinaʻeina o le le atoatoa o le tino.
  4. Taofi le ulaula, atonu o le ava malosi. E mafai ona e inuina le uaina, ae i se tulaga talafeagai.

O tulafono masani ia. E tatau ona manatua e oʻo lava i le matua o se tagata e leiloa lona lava amio, o le mea lea ua na o se fomaʻi, o se tagata fai meaʻai, o le a tuʻuina atu faʻamatalaga maoti.

Faʻatau togafitiga

Mo tagata maʻi ei ai le atherosclerosis o le faiʻai, e oo lava i le matua, o le faʻaaogaina o fualaau faasaina e mafai ona avea ma se faʻasaga tumau. E fa vaega o fualaau faasaina ua faatonuina mo le faamai:

  • statins - latou te matua aoga tele, faʻavave ona faʻasolosolo tulaga maualuga o le cholesterol, ae i ai le tele o aʻafiaga itu,
  • fibrates - sili atu le malie, ae itiiti le fualaau oona, na fuafuaina mo le umi o le togafitiga ma le faʻaitiitia o le tele o gaʻo - triglycerides,
  • Nicotinic acid ma vailaʻau e faʻavae i luga - faʻasaʻo le lipid profile, faʻamalosia le tolopoina o le tele o le cholesterol e faʻaaoga ai le malosi o le tino (lipoproteins maualuga),
  • o le a latou fesoasoani i le faʻaitiitia o le cholesterol na faʻaaluina i lona biosynthesis.

O le filifiliga o se vaega faapitoa o fualaau faasaina ma le vailaʻau ua fuafuaina e na o le fomaʻi talafesa. E masani lava, o se tagata tomai faapitoa e faatonuina se togafitiga atoatoa e tuufaatasia ai vailaau o vaega eseese.

O togafitiga faʻapitoa o togafitiga faʻapitoa o togafitiga faafomai. Togafitiga e taulaʻi i le faʻaitiitia o le lamatiaga o le atinaʻeina o suʻesuʻega o meaʻai faiʻai. O le vasega e muamua atu ile suʻeina o le toto. O le togafitiga lava ia e faavae i luga o fualaau nei: acetylsalicylic acid ma clopidogrel.

O vailaʻau o loʻo i ai le Iodine poʻo le diosponin e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le maʻi o le ischemic. O lo latou faʻaaoga e faʻatapulaʻaina i le taimi ina ia alofia ai le atinaʻeina o le faʻalagolago i le faʻaaogaina o iodine i le tino.

Togafitiga

Ua faatonuina mo le faaitiitia o le totoina o toto toto nai lo le 70%. E masani ona faia e ala i le tui. O le taotoga e aofia ai le faʻaofiina i totonu o le faga, i le nofoaga ua afaina, o se pusa faapitoa - o se pulu. O lenei mea e ausia ai le faalauteleina o le vaa, toe amata ai le toto. O le faʻatulagaga e manaʻomia ai le toe faʻaleleia o le toe faʻaleleia.

. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi tuga lea e tupu ai le faaleagaina o toto toto o le faiai. Muamua, o meaʻai o loʻo tuʻuina i luga o le atigi totonu o vaa, ona faʻamalosiina lea, fai se tube cholesterol.

O le faagasologa o le togafitia o le cerebral arteriosclerosis o le cerebral ituaiga e umi, ma i le tele o tulaga e tumau i le olaga atoa. Neuropathologists o loʻo punouai i se togafitiga.

. O le atherosclerosis o vaʻa vaʻaia o se faʻamaʻi tuga lea e tupu ai le faaleagaina o toto toto o le faiai. Muamua, o meaʻai o loʻo tuʻuina i luga o le atigi totonu o vaa, ona faʻamalosiina lea, fai se tube cholesterol.

O le faagasologa o le togafitia o le cerebral arteriosclerosis o le cerebral ituaiga e umi, ma i le tele o tulaga e tumau i le olaga atoa. Neuropathologists o loʻo punouai i se togafitiga.

O le a lenei faʻamaʻi?

Atherosclerosis (mai le Greek athere - gruel, sklerosis - compaction) o se faʻamaʻi faʻamaʻi o vailaʻau ma vaʻa toto, lea e aliali mai ona o le solia o le gaʻo gaʻo-gaʻo (o se tasi o ituaiga o sclerosis). O le tuʻuina atu o faʻamaufaʻailoga o le cholesterol atheromatous ma le faʻavaeina o pa i puipui o toto toto. A maeʻa lena mea, ona tupu ai lea o le sclerosis - o se gaioiga lea e tupu aʻe ai le mea faʻapipiʻi i totonu o le faʻavae, faʻapipiʻiina i latou i le nofoaga, ma faʻapalapala puipui o vaʻa.

I le amataga o le 2010, na faia ai se suʻesuʻega i Kanata, faatasi ai ma le 250 tagata na tali mai i vaitausaga eseese ma vaega faʻavae.

O iʻuga na maua mai ai E matua leai lava se fesuiaiga i le va o meaʻai gaʻo ma le cholesterol maualuga. E le gata i lea, o le taumafaina tele o gaʻo e solia ai le gaioiga o le ate, o le mea lea o le a faaitiitia ai le cholesterol ma faateleina ai le eletise toto.

Ina ia faʻamautinoa oe lava ia, faia se suʻega - fai se lisi o meaʻai uma e te 'ai i le aso, ona e alu lea i luga o le' upega tafailagi ma se calorie calculator. Matou muaʻi lapatai atu ia te oe o le tele o le gaʻo e le sili atu nai lo le tapulaʻa maualalo o le alauni i aso taitasi, ae o le aofaʻi o gaʻo, aemaise lava suka, o le a ui atu i le taualuga.

O le mafuaaga moni e taoto i le tele o le gaʻo. O le faafitauli o le atherosclerosis ma le lapisi na faʻaalia i le taimi tonu na amata ai ona atinaʻe le faʻaleleia o pisinisi ma mea taufaatoaga.

O se fuainumera tele o gaʻo vailaʻau faʻasolosolo faʻamaʻi ma suga mama ua avanoa i le tele ole aofaiga. O vailaʻau faʻamalosi ia o le mea autu lea e faʻaosoina ai faʻamaʻi e pei:

  • Atherosclerosis (ICD 10) ma isi faʻamaʻi o le tino vascular system.
  • Suga ma le maʻisuka insipidus.
  • O faʻamaʻi o le oral mouth (perioontitis, caries).
  • O faʻamaʻi Hormonal (hypogonadism, faʻaleagaina o le afaina).
  • Mafuaaga

E mafua mai i le mea moni e faapea o meaai faʻaonapo nei, ma le tele o cereals, fua o le falaoamata, suamalie, e le masani ai mo tagata, ae aoga mai le manatu o maketi. O nei oloa e le taugata i le gaosia ma maua ai le ola umi, o lea ua avea ai i latou ma meaʻai maloloina.

O le mea lea, o le maualuga maualuga o le suka i totonu o le toto e taitaiina atu ai i le tioataina o lona tino i luga o puipui o toto toto, o lona uiga, o le fausia o se "mea taua" lea e tosina ai lipid ma protein i le toto. I lenei tulaga, o le maualuga o le cholesterol e mafai ona masani.

Faailoga o le maʻi i le matua

  1. Atherosclerosis o vaʻa vaʻaia:

  • Faaitiitia le tele o masini vascular.
  • Laititi le vevela o le tino.
  • Vaivai vai.
  • Faʻafitauli faaletino ma le mama.
  • Mamafa.
  • Manatu o mafaufauga ma mafaufauga mafaufau.
  • Atherosclerosis o pito matua:

    • Faʻasalaga lautele.
    • Le iloa o le vaivai o le limb.
    • Tremor.
    • Faʻasalaga o galuega tauave a le mea faigaluega.
    • Laititi o le tele o elemene.
    • Lymphatic edema.
  • Senile atherosclerosis o le fatu:

    • Arrhythmia poʻo tachycardia.
    • Faʻamataʻu manava.
    • Le mautonu o mafaufauga.
    • Faanatinati
    • Faʻalavelave faʻafuaseʻi.
    • Le mautonu le tulaga popole popole.
  • Atherosclerosis o le itū o le manava:

    • Leai o le fiaai.
    • Naua ma vili.
    • Totoina.
    • O le fiainu lava.
    • Faʻaitiitia le leo muso.
    • Paʻu mamafa.
  • Faʻapitoa e fesoʻotaʻi ma le maʻi

    A o laʻititi, o le atherosclerosis e sili ona matautia, aua e mafai ona taʻitaʻia ai fatu ma tuʻituʻi. I le soifuaga ma le gaioiga a tagata matutua, o le avanoa o faʻafitauli e faʻapupulaina le tau. Faʻafitauli i sooga, masukalokeletal system, ligaments ma spine disks e faʻamalosia ai le faʻalavelave, faʻaleagaina le tulaga o le maʻi.

    O le gaioiga maualalo o le a faʻagesegeseina ai faiga uma o le tino, e aofia ai le saoasaoa o le toto toto. O le mea lea, o le toto mafiafia, faatasi ma lipid ma glucoid vaevaega, e foliga mai o le a fausia ai se tuputupu ae i luga o le puipui o le vaa.Tuputupuʻa ma pusa e faʻafefe ai le auala, faʻaitiitia le gaosiga, ma faʻaitiitia ai le tafe toto. E liua se liʻo mataʻutia lea e faigata tele ona alu ese ai.

    O le Testosterone, i le isi itu, ei ai ni metotia o manatu faaalia ma isi hormones, ma o le faaitiitia o lona gauai e mafua ai le le atoatoa ma le toilalo o le faatulagaga atoa o le hormonal.

    Manatua o le tele o faʻamaʻi ma pathoces i le tino i le taimi e tasi, o le faigata ma le umi latou te tupu ai.

    Faaiuga

    Ma o lena matua e le avea ma mafatiaga ma mafatiaga mo oe, mafaufau i lou tulaga o le soifua maloloina i le taimi nei. Suia au masani ma misa. Ua faʻamaonia mai o fesoʻotaʻiga fou, lea e maua ai le faʻagasologa o mausa, ua atoatoa ona faia i totonu o le 21 aso. Na o le tolu vaiaso - ma o lou olaga o le a suia ai le vevesi o le agai atu i le soifua maloloina ma le umi. Ma faʻasolosolo faʻaonapōnei ma togafitiga faʻasolo (gafa) o le a fesoasoani ia te oe.

    Afai e te maua se mea sese, faamolemole filifili se fasipepa o mea ma taomi Ctrl + Ulufale.

    Tuua Lau Faamatalaga