O a suʻega e fai e siaki ai le pancreas

Matou te ofoina atu ia te oe e faitau le tusiga e uiga i le autu: "suʻesuʻega o le pancreas, se lisi o suʻega" faʻatasi ai ma faʻamatalaga a tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

O le galuega a le tino atoa e faalagolago i le setete o lenei okeni

Vitio (kiliki e taʻalo).

E le faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi faʻafuaseʻi ona tupu le paʻu o le pancreatic. O le toʻatele o tagata latou te le faʻapipiʻiina le taua o le faʻafitauli i le pito i luga, lea e faʻateleina pe a maeʻa se taumafataga. O ia faailoga e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi:

  • Nausea Faamalosia pe a uma ona inu pia, mea manogi ma falai meaai. I tulaga ogaoga, faʻatasi ai ma le vomiting, lea e le aumaia le toomaga.
  • Paʻu O le sasaina poʻo le mamafa o tiga e faʻapipiʻi i le vailaʻau faʻatele, ae e mafai ona susulu i lalo o le scapula, i tua o le sternum poʻo lalo ifo o le ivi.
  • Faʻafitauli o Stool. O lenei pe o le faamaʻi poʻo le manava, e fuafua i le ituaiga o togafitiga ma mea e manaʻomia muamua mo lona atinaʻeina. Afai ei ai ni meaʻai vaaia i feces, e le o se mea e masani ai.
  • Faʻalumaina ma le faʻailoga. O le faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻaogaina o meaʻai e taʻitaʻia ai meaʻai ma otaota. O le faafefe o loo aumaia faatasi ma se lagona o se tofo le lelei i le gutu.
  • Lulu O le faateleina o le vevela o se faailoilo manino o se faagasologa o le le fiafia. I lenei tulaga, e tatau ona e vave galue - valaau i se falemaʻi.
Vitio (kiliki e taʻalo).

O faʻalavelave pei o lenei mafuaʻaga vave ile falemai.

Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o faʻafitauli, o faʻamaoniga e pei o le jaundice, faʻaletonu vaaia, ma faʻafitauli faʻaopoopo e mafai ona tupu. O le mamafa e faʻaitiitia ai foi, o le manava ua mou atu.

Taua! O faitioga a tagata maʻi ma suʻesuʻega papaʻu e le lava. Seiloga ua uma ona faia se faʻamatalaga auiliili o le pancreas, e mafai ona togafitia togafitiga e lau fomaʻi.

A maeʻa suʻesuʻega e se fomaʻi ma aoina mai se fagu, e faʻataʻitaʻiina suʻesuʻega falesuesue. O a suʻega e manaʻomia ona fai e suʻesuʻe ai le pancreas, o le a fuafua e le fomaʻi, talu ai o la latou lisi e faalagolago i tulaga patino.

O vaega nei o suʻesuʻega tutusa e mafai ona iloagofie:

  • Tagavai. Aveina o faʻataʻitaʻiga o le toto, urine poʻo feces mo se suʻesuʻega e tusa ai ma faʻataʻitaʻiga o loʻo iai nei.
  • Faatasi ai ma le avega. Mausali o nisi tulaga. O faʻataʻitaʻiga autu e faʻatusatusa i faʻamaumauga o auiliiliga pe a uma le faʻaaogaina o mea faapitoa.
  • Special. Ua fuafuaina mo le suʻesuʻeina o maʻi faʻapitoa, latou te faʻaalia se faʻapitoa faʻapitoa mo le faʻataʻitaʻiina ma le suʻeina o mea.

O auala autu o suʻesuʻega a le fale suʻesuʻe o le pancreas

O le mea muamua e faʻamatalaina mo faʻamaʻi o le pancreas o suʻega toto. O le tamatamai lima ma le vein toto ua tosina mai mo se suesuega atoa. O faʻamatalaga lautele, o le aofai o leukocytes ma neutrophils, faʻapea foi ma le ESR, e taua tele.

O a suʻega e te maua i le pancreas? O faʻataʻitaʻiga nei o loʻo faʻamoemoeina e se suʻega o le toto faʻamaʻi:

  • masani ma saʻo bilirubin,
  • glucose
  • alpha amylase
  • lipase
  • Trypsin.

O le pancreas e maua ai mea sili ona taua: o enzymes digestive ma insulin e faʻamavae ai le kulūkose. O le faaitiitia o le tuufaatasiga o enzymes e oo atu ai i le le mafai ona gafatia atoatoa ma gaosi meaʻai, ma o le faateleina o le mafuaʻaga o le faaleagaina o le tagata lava ia i le tino. O le inisalini e tatau mo le gaioiga o le kulukose, a faʻapea o le a feagai se tagata ma se maʻi o le maʻisuka.

O le suʻeina o le toto o se faiga masani i le siamaina o soʻo se faʻamaʻi

Taua! E tatau ona foai le toto i luga o se manava gaogao. O le aso na muamua atu, e le fautuaina e inuina le ava malosi, suamalie suamalie, meaʻai ma isi mea e mafai ona faʻaseseina ai taunuuga.

E leai se suʻesuʻega e sili atu ona taua mo le pancreas, e faʻavae i luga o suʻesuʻega o urine ma feces. Latou te atagia le faagasologa o le gaosia o mea e ulu i le tino. E sili ona lelei le ave o mea o le taeao, aemaise lava mo le faanatinati.

I totonu o le fale suesue, o suʻega faʻataʻitaʻi e suʻesuʻeina mo matātā o meaola e pei ole kulukose, amylase ma amino acids. I faʻamaʻi o le pancreas, oi latou ia o loʻo feagai ma suiga tetele.

Feololo o loʻo suʻesuʻeina mo kopi kopi. O faʻataʻitaʻiga mai fafo o loʻo suʻesuʻeina (ogatasi, lanu, faʻasalaga o meaʻai e leʻi faʻaaogaina, ma isi mea faapena), faʻapea foʻi ma mea faʻatekinisi. O le sili ona taua le iloiloga o:

  • o le i ai o fiva ma meaʻai,
  • faʻamaoniga o enzymes digestive,
  • aofaiga o le elastase
  • auiliiliga o le gaioiga o le hydrolysis.

O suʻesuʻega o suʻesuʻega e faʻaalia ai le tele ma le ituaiga o fibulu i totonu o le nofoa

Ole faʻamalositino ile faʻaipoipo ile mate mimiti ole tino e gata ai pe afai e le maua ni mea sese. I le i ai o ni masalosaloga e le masalosalo, e manaʻomia ni suʻesuʻega faaopoopo e siaki le pancreas e ala i le metotia o suega faʻalavelave.

O filifiliga nei o suʻesuʻega e faʻaaogaina:

  • O le faapalepale o le glucose - o le toto e ave i le amataga o le suʻega, ona faʻasolosolo ai lea o le inu maʻi inu glucose, ma a maeʻa le itula ona toe faia lea o le toto sampling.

Glucose toleniga o suʻega

  • Diastasis in the urine - o le fua muamua e fuaina, pe a uma le faʻaofiina o le prozerin, e ave faʻataʻitaʻiga ile afa itula mo le 2 itula.
  • Iodolipol suʻega. O le faʻataʻitaʻiga o le taeao o le taeao o se faʻataʻitaʻiga A maeʻa ona ave le iodolipol, e faia i taimi masani i totonu o le 2.5 itula e faʻavae ai le mamafa o le iodide.
  • Vaʻalele i vaʻa peta - ia iloa pathologies autoimmune o le gaosiga o le inisalini.
  • Enzymes i le duodenum. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa foʻi e faʻaaogaina pe a uma le faʻaofiina o le eleʻele eleʻele.
  • Failautusi Secretin-pancreasimine. O le gaosiga o le amylase, trypsin ma le lipase e faaosofia e le puleaina o secretin ma cholecysto-pancreosimine, pe a maeʻa le maualuga o enzymes i le duodenum e faatusatusa i le muamua.

O nisi faʻamatalaga e uiga i le tele ma suiga faʻavae o totoga i totonu e mafai ona maua e ala ile suʻega o masini. Pe a suʻesuʻeina le pancreas, o metotia nei e faʻaaogaina:

  • Faatulagaga O galu o le Ultrasonic e afua mai i le gland tissue ma liua i se ata i luga o le mata. O se suiga i le maualuga o le faʻalogo, o le tele o le okeni ma ona taʻavale, faʻapea foi ma le i ai o le vai i totonu o le manava o le manava e taʻu mai ai le i ai o le fomaʻi.

O le faʻasalalauga o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa mo faafitauli pancreatic.

  • Suʻega faʻamataʻu. I le faʻaaogaina o se suʻega faʻasologa, o le tulaga o meaola i le vaeluaga o le pancreatic ducts ma duodenum o loʻo suʻeina.
  • ERCP. O le metotia o le endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy ua mafai ai ona e mafaufau i le tulaga o le pancreatic leits lava ia.

I le taimi o le ERCP o loʻo i ai se lamatiaga o le faʻaleagaina o totoga e le lava le agavaa o le diagnosis

  • CT Faafetai i le CT o le pancreas, o le fausaga o le okeni o loo suesueina auiliiliga, ua faailoa mai ai neoplasms ma nofoaga o le suiga o mea ola maloloina.
  • Endo-Ultrasonography. E faʻaaogaina mo se auiliiliga auʻiliʻili o le tulaga o le gland ma ona ala, faapea foʻi ma laupepa lymph e fesootaʻi i ai.
  • Biopsy I le tulaga o le siakiina o ni masini masalomia, o le samples o le samples e faia e ala i se punipuni o le nila mo le toe suʻesuʻeina o suʻesuʻega. O lenei mea e mafai ai e oe ona iloa le oncology poʻo le mautinoa o le paʻu e leaga.

Taua! Faʻafetai i se suʻesuʻega atoatoa, e mafai ona fuafua le ituaiga o faʻamaʻi pipisi i le mea saʻo e mafai ai, faʻapea foʻi mafuaʻaga talafeagai o lona atinaʻe.

Faʻavae i luga o taunuʻuga o suʻesuʻega na maua, ua amataina ai se polokalame togafitiga, lea e ono aofia ai le taumafataga ma fualaau faasaina e faaaoga ai enzymes. I tulaga sili atu ona ogaoga, e manaʻomia le taotoga e faʻasaoina ai le faʻaleagaina o vaega o gland.

Ituaiga ituaiga suesuega o pancreatic

O nei vailaʻau e ofoina atu le sili atu ma le 5 auala eseese mo le faʻamaonia o maʻi paʻi. Suesuega o mea tau toto, masini (tumo poʻo masalomia o le paʻu), urine, ma isi mea faʻaaoga.

O a suʻega e tatau ona pasia, o le a taʻu mai e le fomai. E masani lava, i luga o le fautuaga a se fomaʻi, latou te faia:

  • suesuega o le biopsy, o lona uiga o le aveina o ni meafaitino,
  • suesuega faalauaitele po o suesuega toto,
  • faʻataʻitaʻiga
  • kopi.

O metotia taʻitasi e fesoasoani e faʻamautinoaina nisi faʻamaʻi. I le faʻaaogaina o nei metotia, o le edema faigofie e vavae ese mai le tino, pancreatitis mai le kanesa.

Pancreatic Biopsy

O le suʻeina o le tino e maua i le masalomia o le neoplasm. O se tagata tomai faapitoa e taitaia nei iloiloga e faaaoga ai le ultrasound study po o se masini X-ray e maua ai se faafitauli, ma mulimuli ane na ia aveina sina vaega o mea mai se vaega patino o le pancreas. O se suʻesuʻega talitutusa ua faʻamatalaina mo:

  • paʻu faafuasei mamafa,
  • o le foliga mai o le kanesa ua totolo i totonu o le toto,
  • inupia o le tino mo le leai o se mafuaaga,
  • o le faʻaalia o le tiga faifai pea i le pancreas,
  • faʻafefeteina faʻafuaseʻi, faʻalavelave fomaʻi ma le metabolism.

O se metotia faʻataʻitaʻiga o le laasaga lona lua, o lona uiga, e tatau ona muamua muamua le isi. A o le i ai se biopsy, e tatau ona e:

  • iloagofie se nofoaga masalomia ma le faʻalaulele poʻo le faʻamalolo,
  • vavalalata mea o loʻo i totonu o lenei nofoaga e pei o se tumutumu ono.

A aunoa ma le masalosaloga o neoplasms, e le faia lenei taualumaga ona o le tau maualuga o le taotoga ma ona tiga.

E faia auala i ni auala se tele: faʻasolosolo, e ala i se suauu e aunoa ma le gau o le paʻu, poʻo le taotoga. O se suauu, e oo lava i se suauu, e tatau ona faia i lalo o le gasegase, ona o le ulu atu o se tino mai fafo e ala i le tele o ituaiga o meaola o le biopsy ua afaina i le le mautonu tele.

E tusa ai ma tulafono o vailaʻau, faʻasaina le faʻasalaina o tiga ogaoga i le tagata o tausia.

Fiafia i tagata gasegase pe afai e faia se biopsy o le pancreas, o le tau o le taualumaga. E ui lava o le suʻesuʻega o se tasi o tau sili atu ona taugata, e mafai ona e gafatia: 1300 rubles mo le tasi faʻasologa e ave i falemaʻi o le laumua.

Urinalysis

O le suʻesuʻega o le pancreas e ala i le mimiti e masani ona faʻatonuina mo le masalomia o le pancreatitis. Faʻatasi ai ma lenei maʻi, o le faʻaogaina o le tino e maua ai se faʻafitauli faʻapitoa, ma e oʻo lava i le tagata gasegase e mafai ona iloa se suiga i le lanu o le urine e faʻapouliuli, latalata i le enaena, faapea foi ma le fula o le tino. O lenei mea e mafua ona o le faateleina o mea o loʻo i totonu o le diastase i totonu o le vailaʻau.

O le enzyme lea e faʻamaonia ai le tino o le tagata e talepe ai meaai. E aʻafia ai faʻamalosi, gaʻo ma gaʻo. O le enzyme e sili ona faigofie ona siakiina e fulufulu ma faʻalilolilo urea. O suʻesuʻega mo enzymes e faʻatinoina i:

  • afaina o le gland
  • peritonitis
  • maʻisuka
  • toe le manuia.

O le faaitiitia o le faailoilo o loo matauina i le tulaga o se foliga masani ma i le pancreatitis, pe afai o le vailaau e faapuupuuina pe a maeʻa ona faasaoloto le umi.

O le masani masani o le diastase i se tagata matutua o le 64 iunite masani. I se tagata o loʻo mafatia mai faʻalavelave o le pancreas, e faʻatupulaʻia ma le faʻateteleina ma mafai ona oʻo atu i le 16,000 iunite. O le pancreatic enzymes e faateleina le 250 taimi.

Diastasis e le o se faailoga faapitoa. O lona faʻateleina e mafai ona tupu ao faia ni vailaʻau fou, faʻaʻonaina poʻo le faʻaaogaina o le ava malosi. Na o se suʻesuʻega atoa e fesoasoani e faʻamaonia lelei ai le faʻamautinoaga. O tagata faapitoa e siakiina e le gata o le diastasi, ae o laulaʻa paʻepaʻe paʻepaʻe, platelet, suauu mumu mūmū e faʻapipiʻi i le uila i taimi o le mumū o le pancreas. Ona tuʻuina atu lea o le maʻi mo le x-ray poʻo le ultrasound.

Coprography mo mea faʻalavelave faʻalavelave

O le faʻailoga muamua o le faʻaleagaina o le pancreatic o le tuʻuina atu lea o le tele o le gaʻo i le feces. E tusa ai ma suesuega a le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, o le tulaga masani o le gaosia o gaʻo e ala i fecesi e le sili atu i le 7 g ma le 100 g meaʻai gaʻo. O le faateleina o lenei faailo e faailoa mai ai o le uʻamea e le maua ai se laasaga talafeagai o enzymes mo le vaevaeina o gaʻo, o se taunuuga o lea mea e le faʻaaogaina.

Iloiloina o le pancreas ma lenei auiliiliga e manaʻomia ai se taumafa malosi mo le itiiti ifo ma le tele o aso. O loʻo atiaʻe e tusa ai ma aiaiga o Schmidt:

  • fugatini i aso taitasi - 105 g,
  • fua o le gaʻo i aso taitasi - 135 g,
  • e tusa ma le 180 g o le gaʻo gaʻo

O ia meaai mo le siakiina o le pancreas e maua ai le ata sili ona atoatoa ma isi gaioiga. E tutusa lelei le paleni (o le tele e mafai ona suia e tusa ai ma le fautuaga a le fomaʻi e fetaui ma manaʻoga o le tino), ma le saʻo lelei o le gaioiga o le gastrointestinal tract, o le vavaeeseina o feces i se ituaiga o meaai e le mafai.

O le mama o suʻega e tatau ona aʻafia e le tagata gasegase e tele mea. O le faʻaaogaina o le ava malosi ma meaʻai gaʻo e afaina ai taunuuga. O nei mea uma e mafua ai ona le toe gaoioi le enzymes. E faʻatagaina le faʻaaogaina o fualaau faasaina e i ai se mafaufauga o le elekene ao le i tuʻuina le nofoa. E mafai ona latou taui mo le leai o a latou lava mea i totonu o le tino ma natia le faailoga mai le fomaʻi.

Afai e le lelei le paʻu o le musika ma e tele lava ina aveeseina i fecesi, e mafai e se tasi ona faamasino e uiga i faamai o isi vaega o le gastrointestinal tract - o le manava po o le manava. E taua tele le mulimuli i tulafono uma mo le faʻatinoina o auiliiliga pe a oʻo ina faʻamalosi, pe a le o lea o faʻamaumauga e maua e le fetaui ma le moni. O faʻamalosolo lalo ifo o loʻo faʻatuai ai le togafitiga, o se faʻaopoopoga i le lamatiaga o faʻafitauli.

Taʻu atoa toto

Afai e mumu le pancreas, e manaʻomia se suʻega toto. O se suʻesuʻega o le hemolytic lautele e faia mo masalosalo pancreatitis ma le kanesa. O le taulaiga autu o loʻo i luga ole ESR - erythrocyte sedimentation rate. E faʻaleleia ai le i ai o ni mea e le lelei i totonu o le vaega o meaʻai.

O le siitaga e sili ona mataʻutia i le foliga masani o pancreatitis, o loʻo faamatalaina e le edema ma vaivaiga lautele. I le taimi lava e tasi ma le ESR, o se faʻaopoopoga o mea o leukocytes ma neutrophils e matauina. O le faailo, e tusa lava pe saʻo togafitiga, o loʻo tumau pea le faʻateleina mo se taimi umi, ona faasolo malie lea. I le tulaga faifaipea o le faʻaogaina o mea e fai, o le ESR, i se isi itu, ua faʻaititia: ua faʻapouliuligia le tino ma faʻagesegese ona faia ana galuega tauave. I le taimi masani, o le tele o meaʻai e le mafai ona atoatoa le tino i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le suavai e faʻaititia foi.

Afai o faailoga o le anemia (vaivaia o le vailaau, le lava o le uamea) e matauina i totonu o le toto, o lenei mea ua faailoa mai ai le faaletonu o le pancreatic ma le solia o le vitamini, lea e fesootai foi ma le gastrointestinal tract.

Suesuega o meaola

O suʻesuʻega a le fomaʻi ma suʻesuʻega e le tatau ona faʻamaeʻaina na o le KLA (suega o le toto). E tele taimi e le lava ai lenei fuataga e maua ai ni faʻasalaga eseese.

O se suʻesuʻega o meaola o loʻo faia i luga o le masalosalo o faʻamaʻi sili atu ona ogaoga nai lo le pancreatitis - tigā gase. E aʻafia ai le suʻeina i le toto mo faʻataʻitaʻiga nei:

O le ata atoa lava ma le faʻaaogaina o galuega mataga e pei o lenei:

  • maualalo le palasia o le toto, ma o le tele, sili atu le matautia o le pancreatitis,
  • faateleina le cholesterol ma le bilirubin (o loʻo taʻu mai ai le faʻafefe o le talo i tafatafa o le gland),
  • protein amata amata ona paʻu.

Ae o faʻamoemoega sili atu ona matuia e mafai ona maua mai se suʻesuʻega o faʻataʻitaʻiga o loʻo lisi atu i luga.

Amylase o se enzyme ua mamanuina e faʻaogaina ai meaola i totonu o le manava ma le manava. Ae faʻatasi ai ma soliga, e mafai ona ia amata ona eli saʻo le gland lea e faalilolilo ai - o le pancreas. O le a leai se mea e faʻasalalau ai oloa o loʻo i ai i le amylase, o le a oʻo atu i totonu o gaʻo, ma mai iina, o le amylase e faʻafeiloaʻi i le urine. O iina, o lenei faailo e umi atu, e vave ona oso. Amylase ua le toe i ai i le toto i le 2-4 aso talu ona amata le mumu, o le mea lea e le mafai ona faʻaaogaina lenei enzyme e fai ma faavae mo faʻamaʻi.

E mafai foʻi ona faʻatupulaia i faʻataʻitaʻiga tolu ma faʻamaʻi: pregnancy, appendicitis, etc.

Le isi, siaki elastase ma lipase. O le vaega mulimuli ua fuafuaina mo le gaʻoina o gaʻo. E mafua i luga o le 85% o mataupu e afaina ai le alalele ma gland. O le faʻamaoniga sili ona lelei o se faʻalauteleina o le elastase. E masani ona faʻateleina i le ogatotonu o le faʻamaʻi, lea e faigofie ona matauina mai se suʻega o le toto.

O le i ai o faʻamalama i totonu o le toto e taʻu mai ai le amataga o le kanesa. Bilirubin ma isi mea e faateleina.

E tauaofai: pe a faia se suʻesuʻega auiliili

O se auiliiliga auiliili (faʻaaogaina uma o auala ua taua i luga) e seasea lava ona faatonuina i togafitiga faafomaʻi. E masani lava, na lava le faʻaaogaina o se tasi o metotia mo le suʻeina o le toto poʻo le mimilo, ma afai e maua ni faʻamatalaga masalomia, faʻamaonia le matematega faʻatasi ai ma se biopsy.

O taualumaga uma e faia pe a suʻe le tagata maʻi e tatau ona tausisia tulafono ma fautuaga a le fomaʻi.

Suesuega faʻalagolago mo faʻamaʻi pipisi - o se lisi atoa

O le pancreas o se mea taua tele o le digestive ma le endocrine o loʻo faʻasalalau ai le faʻapalapalaina o meaai ma le maualuga o suka i totonu o le toto. E faʻapefea ona sauniuni mo le siakiina ma pe o le a le suʻega e tuʻuina atu mo faʻamaʻi pipisi, o le a e aʻoaʻoina mai lenei tusiga.

Soifua maloloina Pancreatic i ou lima!

Muamua e tatau ona e iloiloina le tulaga lautele o le tino.

O le vaega muamua o suʻega ma suʻega a le pancreas e aofia ai:

  1. Faʻataunuʻu fua o le toto ma countlet count.
  2. Urinalysis
  3. Suesueina o le toto: aofaiga atoa o le protein ma ona vaega, aofaiga atoa ma le saʻo o le bilirubin, glucose, lipid profile, creatinine, ururea, ALT, AST, LDH, gamma-GGT, phosphatase alkaline, potassium, calcium, sodium, chlorine, CRP.
  4. Coagulogram.
  5. Coprogram.

O le pancreatitis gasegase e mafua mai i le faateleina o leukocytes i le 20,000 ma se fesuiaiga i le leukocyte formula i le itu tauagavale. I le faasologa masani, o lenei faailoga e sili atu nai lo tulaga faatauaina. Faʻavaveina le ESR o le a faʻaalia ai le i ai o se faʻaogaina o le faʻaogaina.

O lenei auʻiliʻiliga e le o faʻamaonia mo faʻamaʻi pancreatic. Ae o le faʻaitiitia o le faʻapalepale kullukose poʻo le maʻi suka, o le a aofia ai le suʻega o sugars ma tino o le ketone i le urine.

I le tulaga o le fulu i le ulu o le pancreatic, o le a faʻalavelaveina ai le faʻalavelave o le pisa ma le cholestasis. O le a suia le ulaula ("urine-colored urine"), ma o le faateleina o le urobilinogen ma le bilirubin o le a iloa i le pala.

O suʻega toto e mafai ona taʻu atu i se fomaʻi tele e uiga i galuega a okeni.

O le faatulagaga masani o faailoilo e masani ona fai mai e fomaʻi o loʻo atagia atoa ai le tulaga o totoga uma.

A aʻafia le gland, o le ai ai suiga nei:

  • o se faaitiitia o le protein atoa i lalo o le 60 g / l ona o le albumin,
  • faateleina cholesterol ma lipoproteins maualalo,
  • aterogenic coefficient i luga atu o le 4,
  • faateleina i le alkaline phosphatase ma gamma-GGT faatasi ai ma le atinaʻeina o cholestasis,
  • atonu e iai se faʻalauteleina o le maualuga o mea faʻaleagaina ALT ma le AST, e faʻaalia ai le maualuga o le faʻaogaina o le cell,
  • faateleina le lactate dehydrogenase (LDH) i le tulaga o le gasegase kullucose metabolism,
  • c-reactive protein faateleina i le auai o se taulaiga o le mumū.

Ina ia maua ni taunuuga maumaututū o suʻesuʻega, e tatau ona ave faʻataʻitaʻiga uma i luga o se manava leʻo.

E leai se maʻi o le toto i totonu o le pancreatitis, ae o le faʻalavelave tupu o le faʻamaʻi, o le antithrombin III o le a faʻaitiitia i le coagulogram ona o le tuʻuina atu o enzymes i le toto.

O suʻesuʻega felafolafoaiga ua faia ina ia maua ai le maualuga o le faaleagaina o le gastrointestinal tract. Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi, o le faʻapalapalaina o palatini, gaʻo ma gaʻo gaʻo o le a faʻavaivaia. E maua le fiafia ma le malosi o mea manogi; O mea o loʻo i totonu o fiva maso ma mea fesoʻotaʻi, gaʻo tuʻufaʻatasi, ma le maso. E le gata i lea, e mafai ona e suʻeina se enzyme faapitoa, elastase-1, lea e oso aʻe i fecesi ma pancreatitis.

E le talafeagai le faia o se auiliiliga o feces for microflora, o lenei metotia e le aoga mo le siakiina o pancreatitis.

Shingles - o se faailoga o le pancreatitis

Faʻaaloalo i taunuuga o suʻega o faʻamaʻi pipisi, o le fomai, e aunoa ma le faamaumauina o le taimi, o le a taitaia oe e faia ni suʻesuʻega vaiti.

O a suʻega e tatau ona pasia:

  1. sermentogram serum: pancreatic amylase, lipase, trypsinogen, trypsin.
  2. hormones pancreatic.
  3. urine diastasis.
  4. Fuafuaga o le maualuga o enzymes pancreatic i le duodenal sua.
  5. suʻesuʻega ma faʻamalosi.
  6. fuafuaina o faailoga o le kuluma.
  7. O faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o le a mafai ai e oe ona faʻamautinoa lelei le gaioiga o le tino ma faia se faʻamaʻi mulimuli.

Faʻataunuʻu pe faʻavevesi pea o le pancreatitis oona i totonu o le toto vevela, o le a faateleina le faʻaogaina o enzymes gland. O le auala e sili ona maaleale o le faʻamautuina lea o le maualuga o le faʻamalama activatesinogen activation i le toto.

Ole maualuga o le phospholipase A2 enzyme o loʻo faʻaalia ai le i ai o faiga faʻaleagaina. Alpha-2-antitrypsin e faasino i faailoga faʻapitoa o pancreatitis: o le maualuga, o le leaga o le faʻasologa.

Afai o loʻo i ai au suʻesuʻega matitiva: o le pancreas e aʻafia i ona lava enzymes, amataina le faagasologa o le faʻaleagaina oe lava. I lenei tulaga, e manaʻomia le falemaʻi falemaʻi i totonu ole potu maʻi tigaina e siaki ma faʻamautuina faailoga taua.

E tolu hormones o loʻo gaosia i le paʻu:

  1. inisalini: faʻaitiitia le toto suka
  2. glucagon: o se tasi o hormones e faʻapupulaina le kulukose i lona le atoatoa,
  3. C-peptide: o le faʻatupulaʻia o lenei vailaʻau o le a faʻaalia ai le maualuga o le gaioiga o le gaosia o le inisalini.

Afai o suʻega e faʻaalia ai mea faʻalavelave, o le a tuʻuina atu oe i se endocrinologist.

O le siakiina ole maualuga ole amylase ole satuala e le o se taugata. E le o fale suʻesuʻe uma a le falemaʻi o loʻo i ai le fua saʻo. O se auala vave e fuafua ai le maualuga o diastases i le urine. O le diastase o se mea gau o le amylase, lea o le a fuafuaina i le faateleina o le maualuga o le enzyme i totonu o le toto.

O lenei auiliiliga e itiiti le maaleale i le pancreatitis e le masani ai, o lea, ua fautuaina e fuafua le maualuga o le amylase pancreatic.

Ina ia siaki le pancreas, e tatau ona fuafua le mea o loʻo i totonu o enzymes i le sua o le duodenum. Mo lenei mea, ua faia ai le leo leo: o le maʻi e foloina se mea manifinifi lamolemole manifinifi lea e ave ai le mea o le duodenal.

Faatasi ai ma se faaitiitia i le maualuga o le enzymes ma bicarbonates, ua faamaonia ai le faaleagaina o okeni. O lenei metotia ua tuʻufaʻatasia ma suʻega o suʻega, o le suʻesuʻeina lea e mafua mai i le masalomia o le pancreatitis.

O suʻega faʻapitoa e manaʻomia ina ia siaki ai le gaioiga a le tino i maʻi faʻamaʻi faʻavaivaia. A maeʻa ona faʻatuputeleina le avega i luga o le pancreas na faia e nisi vailaʻau, ona iloa ai lea o se vaega o loʻo mafatia - exocrine poʻo endocrine.

Endocrine ma le exocrine pancreatic function

O taualumaga sili ona masani ona faʻaaogaina, o le filifiliga lea o loʻo faʻatinoina faʻatasi ma isi suʻesuʻega:

  1. Glucose toleni test. I lenei suʻega, o le a iloilo e lau fomaʻi le auala e mafai ai e lau pani ona pulea lau suka suka. Aʻo leʻi faia le suʻesuʻega, e siaki e le tagata maʻi le maualuga o le kulukose. Ona e manaʻomia lea e inu se ipu suavai suamalie, pe a maeʻa ona faʻatonuina uma le 3 itula o le kulukose. Afai e le faaitiitia le fuainumera o le taimi, latou te talanoa i le le atoatoa o le kulukosesese.
  2. Suesuega o le suauu-vai-suauu-suauu. I le taimi o le leo leo, o se vaivaiga vaivai o le suka o le hydrochloric ma le suauu olive ua tui i totonu o le vaega duodenal. O nei mea e faʻamalosia ai sela o le pancreatic, ma faʻateleina ai le faʻateleina o le enzymes.
  3. Failautusi o le Pancreosimine. O se faʻaonaponei faʻaonapo nei o le suʻesuʻeina o le vailaʻau o le hydrochloric. Failautusi ma pancreosimin, enzymes e faʻaaogaina le gland, ua faʻaofiina i le duodenum. O le aofaʻi o faʻamalositino faalilolilo e faʻatatau i le maualuga o bicarbonates ma enzymes. O lenei suʻega e suʻe ai le exocrine vaega o le pancreas.

Mo se taimi ma le kanesa o le pancreatic, o le tulaga o se tagata e mafai ona tumau i le faamalieina. O le fesoasoani i le vave suʻesuʻeina o le faʻaoga o le oncology e le gata ina faʻamalosi poʻo le CT, ae o se suʻega toto foi mo faailoga o le toto. O faʻamatalaga faʻapitoa nei o glycoproteins, lea i lalo ole tulaga patino o loʻo faʻaalia ai le okeni.

Atonu e te fia iloa:

Afai e te masalomia se gaioiga faʻaogaina i le pancreas, o faʻataʻitaʻiga nei e faia:

  1. CA-242 o se faailoga tumama lea e aliali mai i le toto o le toto i ni faʻamaʻi pipili o le pancreas, laiti ma rectum. E le gata i lea, o lona maualuga maualuga e mafai ona iloa i totonu o le pancreatitis, pancreatic cyst.
  2. CA 19-9 o se faʻailoga itiiti ifo o le kanesa o le pancreatic. O nisi taimi e maua ai i le kanesa o le kolone, o le vevela, o le pancreatitis, o le cirrhosis, o le faamaʻi pipita vaka ma le gallstone disease.
  3. CA 72-4 - o loʻo faʻapipiʻiina i siama epithelial, faʻateleina i le faʻavavevave o pancreatitis ma le i ai o fomaʻi mama o le gland.
  4. ACE poʻo le alpha-fetoprotein - e maua mai i laula o le ate ma faʻateleina ai le tino o le pancreas, ate ma le kolone.
  5. CA 125 o le isi glycoprotein o lona tulaga maualuga e fautuaina ai le kanesa o le pancreatic. O le faʻamaʻi o le kuluma e patino foʻi mo le kanesa o le manava, ate, faʻamaʻi faʻamaʻi o le pulmonary system.

O nisi taimi e faatonuina e fomaʻi se tasi pe sili atu ituaiga o faailoga o le tumo e faateleina ai le faatuatuaina ma le sao o le suesuega. Ae ui i lea, o le metotia e le o se mea e sili ona taua, talu ai e faʻaalia ai le faʻaleagaina e le gata i le pancreas, ae faʻapea foi i le ate, colon, ma le bronchi.

O le tele o gaʻo ma gaʻo gaʻo vave i le taumafataga, ulaula tapaa ma le ava malosi e faʻaleagaina ai le paʻu. O faʻamatalaga iloga i le pancreatitis masani e foliga mai e 90% le faʻaleagaina o le gaʻo. I le taimi, o faʻamatalaga muamua o le faʻamaʻi e mafai ona iloa i se suʻesuʻega faafomaʻi masani.

Afai o oe o se tagata e fiafia tele ma e tele meaʻai, ma a maeʻa se taumafataga e tiga lou manava, mafaufau i lou soifua maloloina. O lenei ua e iloa le auala e siaki ai lau paʻu ma mea e tatau ona faia. O le a suʻesuʻe oe e le fomaʻi ma tuʻuina atu fautuaga.

Faʻataʻitaʻiga mo togafitiga faʻapitoa

Ole suʻesuʻeina lelei o se tagata maʻi ma se maʻi masalomia o le maʻi pipisi e fesoasoani e faʻamautu le faʻamaonia saʻo ma faatonu togafitiga ile taimi. Suʻesuʻega faʻamalosi mo soʻo se tagata poto faapitoa e amataina i metotia lautele ma suʻega suʻega. O faʻamaumauga faʻavae e faʻamaonia ai le uluaʻi suʻesuʻega: faʻataʻitaʻiina ma faʻamaʻi foliga faʻasolosolo, faʻasologa o faʻasesega X-ray, suʻesuʻega ultrasound ma isi.

I le fonotaga muamua ma le tagata maʻi, e fiafia le fomaʻi i faitioga ma faia se suʻesuʻega lautele o le maʻi. I le taimi o le talanoaga, e iloa ai e le fomai uiga o tiga, o le natura o le dyspepsia, o le faifai pea ma le malosi o faailo o le falemaʻi. O faʻamaoniga o faʻamatalaga o loʻo i lalo e sili ona taua i le suʻesuʻeina o faʻamaʻi o le gland:

  1. Paʻa i le tumutumu pito i luga, e masani lava i vaega pito i luma ma lalo ifo. O le tiga e masani lava o le fusi-foliga, e tupu, pe a uma ona 'ai le tele o meaʻai gaʻo. O le tiga ma le tiga i totonu o le manava e le alu ese mo se taimi umi.
  2. O lagona tiga e susulu atu i le tauau tauagavale, pito i lalo, lea e mafai ai e se tagata ona ave se tulaga faamalosi e tuuina atu ai le tuutuuga.
  3. O se uiga iloga o le maʻi pancreatic o le vomiting ma le gaioiga pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo. O le pulu e ono i ai i le vomit. Vomiting e le faʻamalolo ai le tiga o uiga.
  4. I faʻamaʻi o le gland, ona o le le lava o le gaʻoina o gaʻo ma lipids, ua tulaʻi mai ai steatorrhea - o se vai e masani ona maua ai le suavai po o se samasama samasama faatasi ai ma se meaʻai o gaʻo. Steatorrhea - o se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le faʻamautinoaina o pancreatitis, o le kanesa ma le okesene
  5. O maʻi e faʻalavelaveina i nisi taimi e ala i le afaina, fiva, faʻamaʻi oona, faʻaogaina o le paʻu, lea e faʻaalia ai foi se maʻi maʻi.

Faʻamatalaga taua! Ona o le le atoatoa o le enzyme, o nisi o gasegase e matauina le leiloa o le mamafa o le mamafa, lea e mafai foi ona tautatala e fiafia i togafitiga o le gland. Afai e tupu lenei faailoga, e tatau loa ona e talanoa i se fomaʻi, talu ai i le tele o mataupu, o le faaitiitia o le mamafa o le tino o se faailoga lea o le atinaʻeina o se tui tui i totonu o le tino.

O suʻesuʻega mai fafo na faʻaalia ai le mata, mago le paʻu. I le palpation i vaega o le vavalalata o le pancreas, o le tiga ua iloa, peitai, e le mafai ona suesueina atoa le okeni ona o lona tulaga loloto.

Meaʻai le lelei, o le inu i le ava malosi ma le ulaula, vai inu le puleaina e le faʻapogai vave ai le oti. Latou te mafua ai se maʻi mumusu poʻo le faʻamalolo, ma o nisi taimi e vevela, gaoioi i le pancreas, ma mafua ai le maʻisuka. E na oi latou oe, e aunoa ma le faatalitali mo foliga o ni faʻafitauli matautia, iloa le auala e siakiina ai le pancreas o le a faia fua i le taimi ma aloese mai faʻalavelave matuia o pancreatitis. Tatou tatala le veli o le faalilolilo.

Faʻamatalaga o le pancreas e tatau ona faʻamalamalamaina: e manaʻomia ona e maua faʻamatalaga e le gata i le fausaga o le okeni, ae faʻapea foi ona uiga i lona aoga. Seʻi o tatou faʻamatalaina pe aisea.

O le pancreas o se gland tele e iai se fausaga tulaga ese ma ni galuega. O ia o le na te faia se matafaioi taua i le faʻatinoina o le faʻalaumalieina, faia o enzymes talafeagai mo le faʻamavaeina o aʻafiaga ma gaʻo i mea ia, i le taimi o le toto, o le a fafagaina ai ia siama. O le inisalini e fausiaina i totonu o lenei gland, lea e fesoasoani i le tino autu o le malosi - kulukose - ia maua ai le malosi i siama ma gaʻo. O isi hormones o loʻo faʻapipiʻiina i totonu.

O le gland o loʻo i totonu o le potu toe faʻataʻoto, o loʻo i luma o loʻo taoto le manava, feʻau faʻasolosolo ma le duodenum, ma fatugaʻo i itu uma e lua. I totonu o le okeni, o pasi e pasia le aoina o le sua pancreatic suamalie i enzymes mai suauu glandular. Latou te tafe atu i totonu o se tasi lapoʻa lapoa, lea e tatalaina i le duodenum.

Afai e faʻamaʻoti se tino o le gland tissue, o le isi mea e suitulaga i lona gaioiga, ma e leai ni faʻamaoniga o le maʻi. I le taimi lava e tasi, e ono tulaʻi mai se tulaga pe a mate se mea laʻititi pe e le fiafia, e le o se mea e iloagofie i le fausaga o le gland atoa, ae o loʻo faʻatasi ma se suiga faʻaalia i le galuega a le okeni. O le mafuaʻaga lea e tatau ai ona faʻamalamalama le suʻesuʻega o le pancreas, ma aofia uma ai le fausaga o le okeni ma lona gaioiga.

O suʻega mo le suʻeina o le pancreas e fuafua ai le tulaga o le okeni. I lino gasegase o le pancreas, o le faateleina o le gaioiga o le enzymes o loo gaosia e matauina. O nisi oi latou e sili atu le malamalama e fuafua i le toto, o isi i le urine, o nisi i feces.Ina ia iloa le malosi o le liona, o le faailoga o galuega a le okeni e fesootaʻi ma le pancreas - o le ate - e iloiloina foi.

Faʻamatalaga o le pancreas e aofia ai faʻataʻitaʻiga nei:

  1. Suʻega o le toto lautele: i totonu, faatasi ai ma se gasegase pe faʻavevelaina o le faagasologa masani, o se faʻaopoopoga i le maualuga o leukocytes, faʻamau ma vaeluaina neutrophils, o le ESR e matauina.
  2. Suesueina o le toto: O le faateleina o le maualuga o le lautele o le paniritaitis (o le faateleina o le pancreatitis) (ae o le ALT ua siitia laitiiti), o le faateleina i le maualuga o gamma globulins, seromocoid, sialic acids.
  3. Pancreas faʻapitoa suʻesuʻega toto:
    • toto alpha-amylase (o lona masani e 16-30 g / l i le itula),
    • fuafuaga a trypsin (o lana gaoioiga e sili atu i le 60 μg / l),
    • toto lipase (o le a faateleina nai lo le 190 iunite / l),
    • glukose o le toto - o le a faʻapupulaina (sili atu i le 6 mmol / l) pe a aafia i le faʻaleagaina poʻo le faʻaleagaina o le gaʻo o le endocrin (islet) o le pancreas.

Lapataiga! O masani masani o le gaioiga o le eletise e mafai ona fesuisuiai e tusa ai ma potu eseese.

  • Fuafuaina o trypsin, lipase, amylase i mea o loʻo i totonu o le lua o le duodenum 12 i luga o se manava gaogao, ona fai ai lea o ni nai taimi pe a uma ona tuʻuina atu i totonu o le pulupulu o le 30 ml o le kulimi vai chlorise. E masani lava, o le maualuga o nei enzymes i vaega muamua e lua o mea o le iniseti ua faʻaitiitia, ona faasolosolo malie le faateleina i le tau muamua, faatasi ai ma le pancreatitis, o le faʻaitiitia o le matauina i vaega uma.
  • Suʻega o le Urine: mo amylase, mea amino acids (Lasus test). I le faaleagaina o le pancreas, o loʻo iai se faʻateleina o le anotusi o nei mea.
  • Coprogram. Faʻatasi ai ma le le atoatoa o enzymes gland i le feces, o gaʻo, masini malo, fiva e leʻi faʻaaogaina ma fiva maso ua fuafuaina.

    I le taimi muamua, o le suʻesuʻega autu na faʻaaogaina i le mauaina o faʻamaʻi pipisi o le amylase, o le enzyme lea e gaosia e le tino. I le gasegase ma le vevela o le mumu o le gland, o le faateleina o le gaoioiga o lenei enzyme ua maitauina i totonu o le toto - i luga atu o le 30 g / l i le itula ma i le urine (o loo taua ai o le "urine diastasis") - luga aʻe 64 iunite / l i le itula. O le maliu o le pancreas - pancreatic necrosis, o le faʻavaveina o le pancreatitis - o le faʻaitiitia o le amylase i le toto (i lalo o le 16 g / l i le itula) ma le urine (i lalo o le 10 U / l).

    I le taimi nei, o le suʻesuʻega faʻamalositino autu mo le faʻaleagaina o le pancreas o le enzyme elastase, lea e fuafuaina i feces. I le tulaga o le le atoatoa o le galuega o le gland, o le gaoioiga o le elastase pancreatic e itiiti ifo i le 200 μg / g, i le tulaga o le faaleagaina ogaoga o okeni - itiiti ifo i le 100 μg / g.

    Lapataiga! O suʻega toto uma e faia i luga o se manava gaogao, ae o nisi suʻega mo le pancreas e manaʻomia nisi sauniuniga. O lenei manatu e tatau ona faʻamalamalama pe a le o le fomaʻi, ona faia lea e le aufaigaluega a le potu suesue lea e te fuafua e maua ai faʻamaʻi.

    I nisi tulaga, e tatau ona faia nisi o suʻega e le gata i luga o se manava gaogao, ae faʻapea foi pe a uma ona tuʻuina atu nisi mea i totonu o le tino - o se suʻega faigata.

    E i ai suega o suʻega:

    O le suʻesuʻega o le pancreas e faʻavae i luga o meatotino o le tino: e le o vaaia i le taimi o se suʻega masani x-ray, ae mafai ona suʻeina i luga o le leitio laina eletise, ma faʻaalia se eseesega i totonu. O le uʻamea e faigofie ona maua mo le suʻega e ala i le ultrasound, ma o le faʻataʻitaʻiga e fuafua ai le tafe toto i totonu o ona ipu. O suʻesuʻega faʻapitoa e atagia ai lona fausaga i luga o tuʻufaʻatasi, ae o lona mamate mageta e sili ona lelei mo le fuafuaina o pito sili ona laiti o se okeni. Seʻio tatou mafaufau i mea uma i le faasologa.

    1. Fuataga o le suʻesuʻeina o laufanua e mafai ai e oe ona vaʻai faalemafaufau i le na o le faʻatulagaina o le tino o le gland, le fuaina tele i ona ala.
    2. Endoscopic retrograde cholangiopancreatorygraphy - o le faʻaofiina o se faʻataʻitaʻiga eseese o le X-ray i totonu o le gland mai le duodenum e faʻaaogaina ai se masini faʻaleleia o loʻo faia e le fibrogastroscopy.
    3. O le auiliiliga filifilia o se suʻesuʻega X-ray o vaʻa gland ina ua maeʻa le faʻafoega o se sui soʻotaga.
    4. Faʻaaogaina suʻesuʻega faʻasalalau e fesoasoani i le siakiina o le tumutumu ma le faʻaogaina o gaioiga i le gland.

    O metotia o suʻega taitasi e manaʻomia ai le sauniuniga a le tagata maʻi.

    O lenei metotia e le saʻo e pei o se suesuega i totonu o fale, ae ona o lona faigofie ma le saogalemu, o le mea taua mo le uluai suʻesuʻeina o maʻi o le gland. E mafai ona e faʻamalamalamaina le mumū tele ma le tumau, o le tino o le tino, abscesses, cysts, ultrasonound Doppler e taua tele mo le uluai suʻesuʻega o le toto toto. O lenei auala e manaʻomia ai sauniuniga muamua. E faʻatatau i le auala e faʻatautaia ai ina ia taunuʻu le taunuʻuga o le suʻesuʻega, matou te faʻamatalaina i le tusiga: Sauniuniga mo le ultrasound i maʻi o le pancreas.

    O le faʻataʻitaʻiga a le NMR o le metotia sili lea ona faʻamalamalamaina mo le suʻesuʻeina o le gland, lea e vaʻavaʻai lelei i foliga o le okeni i totonu o laupepa. Pe a faʻapipiʻiina le MRI ma le faʻaofiina o le eseesega i totonu o le kopa (cholangipancreatics) poʻo toto toto (angiography), o le a sili atu le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega o le pancreas.

    O faʻamatalaga mo le MRI pancreatic e faʻapenei:

    • siama o le umeni laiti,
    • ate fatu
    • pancreatitis
    • sauniuniga mo taotoga uʻamea,
    • e pei o le siaki o togafitiga.

    O faʻamaʻi o le gastrointestinal tract e tele lava ina mafua ai le tele o faafitauli mo tagata, ae e ui lava i lea, e toatele o loʻo tuai ona togafitia, taumafai e taulimaina na o latou lava maʻi. O lenei auala e le gata ina le maua ai ni faʻamanuiaga, ae mafai ona faʻaosofia ai faʻafitauli faigata ma faʻamaʻi faʻatasi. E faapefea la ona siaki le pancreas? O a suʻega e manaʻomia ona pasia ina ia aua nei faʻasesē? Mo soʻo se soliga i totonu o le tino, o le mea muamua e tatau ona faia e se tagata o le faʻafesoʻotaʻi lea o se fomaʻi mo se fesoasoani faʻapitoa. O le fomaʻi o le a faʻatonuina suʻesuʻega talafeagai e fuafua ai le maʻi ma fuafua le togafitiga.

    A o lei faia ni suʻega mo le pancreas, e tatau ona e sailia pe faapefea ona fai saʻo. O fomai e masani lava ona faatonuina tagata mamaʻi, aua o mea sese i le aoina o meaola e mafai ona oo atu ai i le tele o mea sese o taunuuga.

    Fautuaga lautele e oʻo mai i lalo i le tele o itu:

    • O suesuega e faia i luga o se manava gaogao i le taeao. I ni nai aso ao lei faia ia suʻega, e tatau ona e teena taumafa leaga (falai, mea manogi, gaʻo, suamalie, meaʻai kuka, kofe, ava malosi, mea inu gaʻo). E le fautuaina foi le faʻaaogaina o lekila e mafai ona mafua ai le faʻaleleia o le kesi,
    • A o lei ave le toto, e tatau ona e aloese mai le ulaula pe a ma le lua itula,
    • Mo faʻafitauli e pei o le mausali, e tatau ona ave le tausiga ina ia mautinoa ai o toxins o loʻo tumau i totonu o le manava e le afaina ai le iuga o suʻega,
    • O koneteina uma e tatau ona faʻamaonia ma faʻapaʻu lelei lima i fasimoli,
    • I le aoina o le urine, e tatau i fafine ona faʻamausalīina mamanu o faʻamaʻi, mulimuli ane e sili atu le faʻaaogaina o se masini e faʻamaonia ai le mama o le mea na ave,
    • Ina ia suesue i le auiliiliga masani o le urini, e tatau ona ave se vaega tele.

    O nei fautuaga faigofie o le a fesoasoani i le pasi faʻasalaga ma le aloese mai faʻasalaga sese Ae ui i lea, e taua le manatua o nisi taimi o fale suesue e sese foi, o le mea lea, i sina mea itiiti, e tatau ona e toe faia le suʻega.

    I faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le mumu o le pancreas, o le galuega autu o le fuafuaina lea o lona tulaga. O gaioiga laiti e ogatasi ma le faʻateleina o le faʻatagaina o enzymes, lea e faalagolago i le ituaiga, e maua i le toto, urine ma feces. O se suʻesuʻega o le ate o le a faʻamalamalamaina foi, talu ai o lona faʻatinoga e vavalalata vavalalata ma le paʻu. O faʻataʻitaʻiga autu, i luga o le faavae e mafai ai e le fomaʻi ona tautala faʻamalosi e uiga i le faʻamaʻi, e masani lava o:

    • iloiloga lautele o le toto ma le urine,
    • se suʻega o le toto o meaola, e aofia ai se siaki mo enzymes diastase ma amylase,
    • coprogram (matua malamalama i pancreatitis),
    • O le eletise, lea e mafai ona e iloa ai le vai i totonu o le manava o le manava, fuafua le tulaga o le vaʻa ma vaʻai i ni neoplasms, e aofia ai le kanesa
    • MRI ma faʻailoga. O nei auala faʻamalosi faʻaonapo nei e mafai ona faʻamalamalama lelei e uiga i le afaina i le totoga suʻesuʻeina.

    O tagata uma e mafatia i le pancreatitis, e maitauina po o a tofotofoga e tatau ona pasia e faʻamaonia ai lenei maʻi. E masani lava, e tele taimi e faatonu ai e le fomaʻi.

    • Suʻega o le toto. O le mea muamua e faʻaalia ai faafitauli i le pancreas o se maualuga maualuga o leukocytes i le lotolotoi o le faateleina o le numera o le vaeluaina ma le totoina o neutrophils, faapea foi ma le faateleina o le sedimentation erythrocyte sedimentation (ESR). E tatau ona e manatuaina o se ate mumusu e mafai foi ona tuʻuina atu tali tutusa, o lea e tatau ai ona e faʻalatalata i le suʻesuʻega i se auala lelei,
    • Suesuega ole toto. O le faailoga sili ona iloga o faafitauli ogaoga o le pancreatic o le a faateleina i le aofai atoa ma le saʻo o le bilirubin, lea o le a faailoa ai le i ai o le pancreatitis. O faʻamatalaga faʻalavelave o le tuputupu ae o sialic acids, seromucoid ma gamma globulins,
    • O se suʻega toto mo le alpha amylase. I le tulaga o le faateleina o lona faailo (o le masani e 16-30 g / l i le itula), ua i ai i le fomaʻi le aia tatau e masalomia ai le gasegase po o le mamafa o le pancreatitis, o maa i totonu o le gland ma le fuga o lona taʻavale. Afai ole maualalo o faʻamaumauga ole tulaga masani, lea e faʻaalia ai le le lava o le gaosiga o lenei enzyme, e mafai e le tasi ona maua le maʻi pipisi, faʻamaʻi tiga e fesootaʻi ma le faʻaumatia o le okeni,
    • O faʻataʻitaʻiga o le enzyme pancreatic: trypsin ma le lipase,
    • Suʻe toto mo le suka. I le tulaga o ni faafitauli ogaoga ma le pancreas, o le a sili atu i le 6 mmol / l, ae o nei faʻamaumauga e le o faʻaalia mai ai ni faʻamaʻi o loʻo tupu.

    Faʻatasi ma faʻamaʻi pipisi i le mimi, faʻapea foʻi ma le toto, ua maualuga le maualuga o le amylase. O lenei ituaiga o siama e matua le taugata tele, o lea e fiafia ai fomaʻi e faʻatonuina. I le faaopoopo atu i le auiliiliga lautele o le urine, o suʻesuʻega nei e faʻaaogaina:

    • Sample Lasus. O taunuʻuga o lenei faʻataʻitaʻiga o loʻo faʻaalia ai le tele o le amylase ma lana gaioiga i le urine. I lenei auʻiliʻiliga, o le a taʻua o le "diastasis",
    • Suʻega Proserin. O lona natura e oso i lalo i le mea moni e faapea, pe a uma le tui tasi o le prozerin i afa uma itula i se maʻi, e siakiina le maualuga o le amylase i le urine. Afai e lua taimi e ola ai ma i totonu o le lua itula e leʻi toe foi i le masani, ona mafai loa lea e le fomai ona iloa le pancreatitis. I le mataupu pe a le tali atu le tino i le faʻaofiina o le tagata suʻesuʻe, o fomaʻi e talanoa e uiga i le sclerosis o mea oona ma pancreatic necrosis.

    O le pancreas o se okeni e maua ai hormones, o lea e ala i mea latou te maua i le tino e mafai ona e faʻamasinoina lona soifua maloloina.

    • Inisalini o se hormone e aafia i le gau o le kulukose, o le tuʻufaʻatasiga o polotini ma gaʻo gaʻo. O le faaitiitia o ona mea i totonu o le toto e taʻu mai ai soliga.
    • C-peptide o se hormone na gaosia ma le inisalini.
    • Glucagon, faia o se galuega e feteʻenaʻi ma le insulin.
    • I tulaga eseese, e suʻesuʻeina le toto mo mea o lomoni pei o gastrin ma amylin.

    O suʻesuʻega faʻapitoa e taua tele i le faʻamaonia o faʻamaʻi o le gastrointestinal tract, e aofia ai le pancreatitis. O se faailoga manino o se vavaeese mai le masani o le i ai lea o fiva musele, susu ma fiber.

    Mo le pancreas, o faʻamaʻi o le faʻamaʻi e masani lava ona faʻamaonia pe afai o solitulafono matuia ua uma ona tupu. Afai o le tagata gasegase e mafai ona fuafua le suiga i lona tulaga ile taimi, ona oʻo lea i le afa o le manuia. Faʻataʻitaʻiga faʻaonapo nei e mafai ai ona suʻesuʻe lelei le okeni na aʻafia. Ina ia siaki le pancreas e faʻaaogaina ai se meton magnetic resonance technique, e taua tele vaega taua o loʻo i lalo:

    • tele
    • fomu
    • mamafa o le tino
    • le auai o faalapotopotoga o so o se ituaiga,
    • foliga o le gaioiga faʻapitoa. I se tulaga ese, latou te suʻesuʻeina le alavai o le vaʻavaʻa - o le pancreas, talu ai o le soifua maloloina o le tino e faʻatatau tonu i lona tulaga,
    • vascularization.

    O le suʻesuʻeina o le pancreas e aofia ai le faʻaaogaina o se sui soʻotaga e siaki ai vaega taʻitasi ma vaʻai i nai suiga laiti i le ata.

    O fea mataupu e tatau ona faʻaaoga i le MRI:

    • siaki i le taimi o le ultrasound faʻamatalaga o soʻo se suiga i le itu faʻapitoa,
    • fulafula
    • chronic pancreatitis
    • gasegase o le tino,
    • u
    • tiga faifai pea i le manava.

    O lea, afai ei ai faitioga e uiga i le pancreas, aua le faatuai le asiasiga i le fomaʻi. O suʻega suʻesuʻega ma suʻesuʻega faʻatinoga o le a fesoasoani i le faatumauina o le ola maloloina.


    1. Shevchenko V.P. Clinical Dietetics, GEOTAR-Media - M., 2014 .-- 256 p.

    2. Tusa 2 maʻisuka. Mai i aʻoaʻoga e faʻatino ai. - M .: Medical News Agency, 2016. - 576 i.

    3. Itino-Cushing syndrome: monograph. . - M.: Medicine, 1988 .-- 224 itu.
    4. Bokarev I. N., Velikov V. K., Shubina O. I. Maʻi Suka, Medical News Agency -, 2006. - 400 p.
    5. Aleshin B.V. Atinaʻeina o le puletini ma le pathogenesis o le faʻamaʻi pipisi, Fale Faʻamatalaga a le Falemaʻi a le Setete o Ukrainian SSR - M., 2016. - 192 p.

    Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia ma le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

  • Tuua Lau Faamatalaga