O le a le mea na fai mai ai i latou ua oʻo i le maʻisuka faʻamaʻi? Faʻaaliga ma fautuaga mo tina faʻamoemoe

Talu ai E le faʻatagaina oe i luga o le saite. Saini.

Talu ai E le o oe o se tagata faʻalagolago (e le faʻamaonia le telefoni). Faailoa ma faamaonia le telefoni. Faitau atili e uiga i le faʻalagolago.

Talu ai O le autu o le faʻamaumauga.

Na maua aʻu i le GDM i le maitaga, ma le GTT, o le sugar sugar was 5.3, ma a uma le faamalositino e 6.93. O iinei, ona o le sugar sugar, o sea ituaiga o siama, faatasi ai ma le auina atu e ave le hemoglobin glyc (faaali le maualuga o le suka i le 3 masina). O le 6.1 ma se faiga masani e itiiti ifo nai lo le 6. O se taunuuga, o le totoe o le maitaga na i luga o se meaai malosi ma fua fua 7 taimi i le aso. E leai se inisalini, na tuʻuina i le falemaʻi mo le tasi ma le afa vaiaso ao le i fanau mai, i le faaiuga na ia fananau mai i le 40 vaiaso i le 6 aso, i le maeʻa ai o le amniotomy (o le pupuʻu), le afafine 3390. O laʻu tama teine ​​ma lana suka e lelei (pah-pah), ma na ou alu mo ina ua mavae le 10 masina e toe faafoi le hemoglobin glyc - luga aʻe masani. O lenei ua ou vaai i ai i le finocrinologist, i le taimi nei xs, pe ua i ai nei i le maʻisuka, pe ua leva foi ona vaʻaia, ae ua faanoanoa, i le faaiuga o Setema o le a toe suʻesuʻeina au.

O le maʻisuka e lagolagoina i le mataupu lautele

O se faamaʻi o le endocrine o le tino e fesootaʻi ma le togafitiga o le gaosiga o le gaʻoina o le maʻisuka e taʻua o le maʻisuka. O le le lelei o le gaioiga o le gaioiga i le taimi o le faʻamalositino o le inisalini o le hormone e aʻafia ai i taunuuga le lelei i le tulaga o le faateleina o le kulukose i le toto o le tagata.


O mafuaaga autu:

  • o se faaitiitia i le voluma o seta β i le pancreas e maua ai le inisalini,
  • le ala sese o le faagasologa o le liua o le hormone,
  • tele gaʻo e ulu atu i le tino. E le mafai e le pancreas ona taulimaina le gaosia o le tele o le inisalini manaomia,
  • o le maualuga o le gaosiga o isi hormones e aʻafia ai le inisalini.

Glycoprotein faʻaleleia i se auala faapitoa e aʻafia ai le metabolism o gaʻo. I le faaopoopo atu i le gaosiga o le gaʻo, o loʻo i ai se faʻafitauli i le metabolism o polotini, minerale, salts, vai. O le maʻisuka ua sili atu ona avea ma faʻamaʻi o tagata faʻaonapo nei.

O faʻataʻitaʻiga o loʻo tuʻuina atu i ni auala:

  • o le ituaiga muamua o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le le lava o le puleaina o le inisalini. O le pancreas e aafia ai e le o lelei ona maua le hormone,
  • i le tulaga lona lua o le faamaʻi, o siama o le tino e le o nofouta i le insulin. O se taunuuga, e le mafai e lenei hormone ona tufatufa le kulukose i masini,
  • maʻisuka lea e tupu i le taimi o le gaioiga (gestation). E taʻua o le maʻisuka faʻamaʻi pipisi.

E ono oʻo mai le maʻi i le taimi o le maʻitaga, ae mafai ona tupu muamua.

O mafuaʻaga autu i le faʻaalia o le maʻi


E masani lava o le faʻaaogaina o le suka i le tele o tulaga e mafua ai le le lelei o taunuuga i le tulaga o le atoatoa, faaititia le puipuiga.

A e naʻo le taimi lena, pe a tutupu ni mea faʻapitoa, e mafai ona tupu se maʻi suka.

O le faagasologa o le maʻisuka i fafine o loʻo aveina se tamaititi e ese lava. O le placenta uterine e maua ai le hormone e faʻafeagai ma le galuega o le inisalini.

O se tali le saʻo i le suka i totonu o masini a se fafine maʻitaga atonu o se taunuuga o se faʻaopoopoga o le mamafa i luga o le paʻu. O le maʻitaga lea e suia ai taunuuga o lona mamafa.

O le okeni pipisi e faʻapipiʻi ai le gasegase, lactogen, estrogens ma cortisol, lea e mulimuli ane taofia ai le galuega o le inisalini. I lalo o ni mea taua, o le faʻateleina o le tui o le insulin e faateleina i le 18 vaiaso o le gaioiga. I le avea ai o se tulafono, o le maʻisuka e faʻaalia ia lava i le 24-28 vaiaso o le gaioiga.

Afai e matau e se fafine ituaiga o togafitiga e fautuaina e se fomaʻi, e masani lava ona alu ese le maʻisuka i lona lava tino pe a uma ona fanau mai.

I nisi tulaga, e na o le le mautonu i le kulukose, o nisi taimi ole tausiga o le insulin. O suʻesuʻega faʻaonaponei ua faʻamaonia ai e le aafia le tino o le maʻi suka i le maʻisuka faʻamaʻi.

Le aʻafiaga leaga o le faʻamaʻi


I le faʻaleagaina o meaai suamalie, o le genetic predisposition, o le mamafa o le pancreas, o le maʻisuka e tupu i le taimi o le gaioiga.

I le tele o tulaga, o le faʻamaʻi e aliali mai mai le vaiaso lona 28 o le gaioiga.

O faʻamaoniga ogaoga o le faʻamaʻi e ono aʻafia ai le tamaititi.

I nisi tulaga, o le maʻi e mou atu pe a uma ona fanau mai e aunoa ma ni aʻafiaga. A oʻo mai le maualuga o le toto suka i le taimi o le faʻasalaga, o le galuega autu a se fafine o le faaitiitia lea o mafuaʻaga na afaina ai le maʻisuka e ala i le fetuunaiga o le meaai. O se soifua maloloina lelei o le a matua faʻaleleia ai le tulaga o le gata o le tina faʻamoemoe, ae o le tamaititi foi.

O aʻafiaga e mafai ona maua i le maʻisuka i taimi o le gaioiga:

  • maʻi le faʻaleagaina o le faʻavaeina o le fetal,
  • faateleina le ono tulai mai o le faaletonu i le uluaʻi masina o le maitaga,
  • vave fanau.

O foliga o le maʻisuka i le amataga o le maʻitaga e mafai ona aʻafia ai le faʻamautu lelei o le faiai, vaʻa toto, ma le faʻalavelave o le fetus.

Mulimuli ane, o le suka le lelei e mafai ona mafua ai le tuputupu ae vave o le fusi. Glucose e ulu atu i le tino o se tamaititi i se aofaiga telē e leai se taimi e faʻatautaia e le pancreas. O le suka le faʻaaogaina ua liua i le gaʻo, tuʻuina i totonu o lona tino.

I le lumanaʻi, o le a afaina tele ai le tulaga faaletino ma le soifua maloloina o le pepe. I le masani ai i le mauaina o le tele o le kulukose, o le a le maua le suka, o le a mafai ona mafua ai le gasegase o le maʻisuka.

O se faʻamaʻi faapena e mafai ona faʻatuina ona o se taunuuga o faʻamatalaga o le ultrasound. I le mauaina o le maʻisuka faʻatasi ma faʻamaoniga talafeagai, e mafai e le fomaʻi ona taitaia le fanauina aʻo lei oʻo i le iuga.

Uiga faʻaalia o le maʻisuka i se tamaititi:


  • le talafeagai le mamafa o le fetal (macrosomia) - sili atu i le 4 kilokalama,
  • soliga o le tele o le tino o le tamaitiiti,
  • afaina ole ate ma fatuga fatu,
  • le toaga o le fomaʻi ma le faʻavaivaia o le tino,
  • maualuga le mea e maua mai le tino o le fomaʻi.

Aafiaga mataʻutia mo le tina ma le pepe o loʻo faʻamoemoe:

  • taua tele o le vai o le amniotic,
  • o loʻo i ai se tulaga lamatia o se tamaititi e malulu,
  • maualuga le suka e fiafia i le atinaʻeina o siama siama,
  • lamatiaga o manuʻa i le taimi o le fanau mai ona o se fausua tele,
  • inupia ma tino o le acetone na faia i le ate,
  • fetal hypoxia ma le matua o gaioiga i totonu.

I tulaga ogaoga, o se maualuga maualuga o le fanau mai vave. O le fanau mai e mafai ona faʻauʻu i le maliu o se tamaititi, faʻalavelave i se fafine o loʻo fananau mai.

Vaega o lamatiaga

O loʻo maʻi le maʻi suka i lenei fofo, e pei o le afi!

E naʻo lou manaʻo e faʻaaoga ...

O tamaitai taʻitasi i le gasologa o le gasologa e mafai ona filifili tutoatasi po o le a le amio le talafeagai e mafua ai le faateleina o le toto suka. O faʻatalatalanoaga talafeagai ma se fomaʻi o le a faamatalaina auiliili le faagasologa o le fetuunaiga o meaʻai ma ola i taimi o maitaga, lea e aʻafia ai le soifua maloloina o le tina faʻamoemoe.

E masani lava, o le faateleina o le toto toto i le taimi o gaioiga e tupu i mataupu o:

  • afaina
  • tamaitai i le 30 tausaga,
  • tupe mama mai le 20 tausaga i le maʻitaga,
  • aiga vavalalata ma le maʻisuka
  • o le leai o se tulaga, o le le lelei o ovaries,
  • sina maualuga le maualuga o le suka aʻo leʻi maʻitaga,
  • afaina o le endocrine,
  • maʻisuka maʻitaga i maʻitaga talu ai.

O le mea lea, afai e faʻasalaina e se fafine mea e le manaʻomia i le taimi o maitaga, ei ai sona gasegase i le maʻisuka, o loʻo lamatia o ia.

Mo le taimi e maua ai le fesoasoani i taunuuga ole faʻamaʻi, e tatau ona e mafaufau ma le totoa i faailoga talafeagai e iloa ai le maʻisuka o se fafine.

I le taimi atoa o le maʻitaga, e mataituina e le au fomaʻi le tulaga o le tina maʻitaga e ala i le faia o suʻega falesuesue. E masani lava, o faʻamaʻi o le maʻisuka e faʻasaga i le tulaga lautele o le gaioiga e le o vaaia.

O nisi o faailoga o le maʻisuka ituaiga e mafai ona iloa:

  • le fiainu mo le leai o se mafuaaga faapitoa
  • faʻaoga faifaipea,
  • oso i le toto maualuga i luga,
  • faateleina le fia ai pe leai foi,
  • le veli i mata
  • sasaina i totonu o le potu.

E mafai ona iai ni faʻamaoniga mo isi mafuaaga. Ae ona o le ogaoga o le faamai, o le a talafeagai ai feutagaiga faapitoa ma le puipuia o le faamai.

Ina ia faia se faʻamaonia saʻo, e manaʻomia le suʻeina o le suʻega toto. I le taimi muamua, o le toto sampling ua faia i luga o se manava gaogao, le lua - 1 le itula i le maeʻa ai o le 50 g o le kulukose. O le taimi lona tolu e maua ai le suʻesuʻega ile 2 itula. O lenei auala e faamanino ai le ata o le aafiaga o le kulukose i le toto o se fafine.

Afai e leaga ia faailoilo, e le o se mafuaaga lea o le popole. E na o le toe faia o suʻega o le a sili atu ona manino le faʻamalamalamaina o le ata. I le faʻaopoopoga i faʻailoga o le faʻamaʻi, o se taunuuga leaga e mafai ona aʻafia i le faʻalavelave faʻalavelave i le aso na muamua atu pe 'ai foi i le tele o mea suamalie, gaioiga faaletino. O le mea lea, ao leʻi faia se suʻesuʻega mulimuli, ua faatonuina e le fomaʻi se iloiloga lona lua.

Auala togafitiga

Le uiga o togafitiga o le faʻaitiitia o mea le lelei e aafia ai le amataina o le maʻisuka. O le taofiofia pea o le toto ma le tausisia o fautuaga uma a fomaʻi, o lana iloiloga masani o le a avea ma ki mo togafitiga manuia.

Fautuaga mo fafine e maua i le maʻisuka i le taimi o le gaioiga:

  • le faʻaauau pea le suʻe toto i le aso e faʻaaoga ai se glucometer. Suauu toto i le taeao i luga o se manava gaogao, aʻo leʻi 'aʻai ma maeʻa 1.5 itula,
  • urine acetone monitoring. O lona faatasi mai e talanoa i le maʻisuka e le afaina,
  • fua faʻatatau o le toto maualuga,
  • puleaina o le mamafa ma meaai tatau.

Afai e maua le maʻisuka ma o loʻo i ai i se tulaga ogaoga, o le togafitiga o le inisalini e faʻamaonia. O le pepa laititi o togafitiga i ia tulaga e le lava.

Meaʻai talafeagai ma lava gaioiga faaletino


O togafitiga manuia o le maʻisuka ituaiga e manaʻomia ai le puleaina o le faʻaaogaina o mea inu gaʻo i le tino. I le manava, e vave ona gauai, ma mafua ai ona osooso malosi i le suka o le toto.

Porridge ma fualaau faisua e maua ai le fiber mea maualuga e le mafai ai ona vave faʻavave le gaʻo.

E tatau ona e 'ai i le tele o taimi i le aso i ni vaega laiti. O le auauna atu i le lapoa e tatau ona tufatufa saʻo i le aso atoa. I lenei tulaga, e tatau ona taofiofia le faʻaaogaina o gaʻo afaina, e vavaeese ai meaʻai suamalie.

E tatau ona tuʻuina atu i se manulele le faʻamamaina o paʻu, ituaiga o aano o manu fasi i luga o le gaʻo poʻo le vaʻa. E le mafai ona faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o le vai mamā e aunoa ma se fautuaga a le fomaʻi.

O le meaai e tatau ona aofia ai fuālaʻau mata, meaʻai susu. E le mafai e le tasi ona taʻua se aoga taua e pei o le teu. Faatasi ai ma le fesoasoani a meaai o loʻo i ai fipa masani e mafai ai ona faʻaleleia le ata o le maʻi.

Buckwheat fesoasoani e faʻasaʻo le kulukose toto

O mea aoga o le fiva o meaʻai e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o gaʻo, lea ei ai sona aafiaga lelei i le suka o le toto. O se taunuuga, o le pancreas ma isi totoga o se fafine o loʻo galulue lelei.

E tāua tele le siakiina o le toto i le taimi o le insulin, ona o le hypoglycemia e mafai ona tupu ma le malosi faʻaletino faaletino.

O le mea lona lua e iai se aafiaga lelei i le suka o le toto o le gaioiga faaletino. E aoga tele le auai atu i vaega faapitoa o le soifua maloloina o tina. O le a faʻaaogaina le taʻavale filemu i le ea fou. O taʻaloga a le aiga i totonu o le vaomatua o le a le gata ina faʻamamaina ai le tino ma le okesene, ae faʻamalolo ai foi le atuatuvale, faʻafefe popole, ma faʻaleleia le lelei o le moe.

Tisipisi a le tina failele o le tina failele

Afai na maua i le taimi o le maʻisuka le maʻisuka, ona avea lea o tagata tomai faapitoa i le vaitau o le amio pulea o le mataʻituina pea o le toto toto o le fafine o loʻo galue ma le tulaga ole fetus.

O le faʻaiuga e fai se faʻasalaga o se vaega pe a tupu ni faʻafitauli.

I le vaitaimi o le failele, e faʻaauau pea ona faia le mataʻituina o le kulukose e le gata i le tina, ae faapena foi i le tamaititi. Afai e manaʻomia, o le pepe faatoa fananau mai e tui i le kullukose e ala ile vein.

O foliga mai o le faʻasolosolo e faʻateleina ai le lamatiaga o le atiina ae o le maʻisuka ituaiga 2 i le taimi o le failele. O le mea lea, e tatau ona faʻaaoga uma mea e ono aʻafia ai le afaina o le maʻi. O le mataituina faifaipea o le faasino igoa o oloa i nisi tulaga e mafua ai le le fiafia.

Ae o se maʻi ogaoga faapena e manaomia ai le gauai atu pea ia te oe lava ia. O le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e mafai ona alu i totonu o se pepa e le taufaasese, lea ei ai aʻafiaga leaga. Ole inisalini faifaipea o inisalini e aafia ai le lelei o le ola.

Vitio faʻatalanoa

Pau mea e tatau ona e iloa e uiga i le maʻisuka ituaiga:

Ae ui i lea, o le popole pe a le faia se siakiina e le aoga. O le maʻisuka faʻamamafa e le o se faasalaga. O faʻamatalaga e uiga i fafine na maua i le faʻamaʻi ua taʻu mai ai o le puleaina atoatoa o meaʻai ma gaoioiga faʻapitoa e talafeagai.

O le tausisia atoatoa o fautuaga a tagata tomai faapitoa i le taimi o le maitaga o le a faateleina ai avanoa e faʻauʻu ai le faʻamaʻi ma o le a le afaina ai le soifua maloloina o le pepe. Mulimuli ane, faatasi ai ma le faʻataunuʻuina atoatoa o tulaga talafeagai, o le maʻisuka e le o toe foi mai.

Boyko Inessa Borisovna

Fomaʻi suʻesuʻe, Online Consultant. Tagata faapitoa mai le saite b17.ru

Sa i ai, ma o faailoga na oo atu i le 12 iunite ina ua maeʻa le uta. O laʻu tama teine ​​ua 4 tausaga le matua ma, faafetai i le Atua, o mea uma ua lelei ia i matou.

fiafia tele mo oe! ma o oe uma i le taimi nei? Na taʻu mai ia te au o le a ou mulimuli i le Ges. maʻisuka i tulaga lamatia ma ina ua maeʻa le maitaga

Ioe, e leai sau maʻi suka. fafaga oe, pei o le toatele.

Mulimuli i se taumafataga, siaki le toto i taimi uma (e pei ona fai mai le fomai) ma o le a lelei mea uma. O le mea autu i le po e le o le 'ai o sasala, poʻo fua suamalie, e pei o le taeao o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto o le a faʻapupulaina (o le a faaali atu le masini ia te oe).
Sa ou maʻitaga maʻitaga. Sa ou mulimuli i se meaai, e masani ona ave le toto mai se limatusi ma siaki kulūkose. Ma sa lelei mea uma. Na fanau le pepe i le soifua maloloina, mamafa ma le maualuga e masani lava. I le ala, e tatau lava ona e mulimuli i se taumafataga i le tolu masina talu ona e fanau mai ina ia toe foʻi mai le maualuga o le kulukose toto.

Mulimuli i au meaʻai ma fomaʻi fautuaga. O le a lelei mea uma! Aua e te popole! O le maʻisuka maʻi, o le mea e leaga ai, e le se mea e tupu.

Ioe, e leai sau maʻi suka. fafaga oe, pei o le toatele.

taua le aua le popole
o le a lelei mea uma

tusitala, faʻalogologo i le faʻailogaina o le ╧4, na ia fai saʻo mea uma. E 30 vaiaso talu ai, o le mea lava lea e tasi o le maʻisuka ituaiga. e leai se tasi na te iloa le mafuaʻaga ma le mea e sau mai ai, latou te fautua mai o le fetuunaiga o hormonal ma le placenta, ia taumafai e vavae ese uma lisi, keke, suti mai mea taumafa, ia 'ai fua mo le taumafataga. Faʻatasi ai ma le gd, o pepe e maua mai le tele o gaʻo, o le mea lea latou te fananau mai ai lapopoʻa, lea e mafai ona oʻo atu ai i faʻafitauli i le taimi o le fananau mai ona o le lapoa tele - faʻalavelave, i mea e seasea tupu, gau o le tamaitusi i se tamaititi, ma le hypoglycemia i se tamaititi pe a uma ona fanau. pe afai e te mulimuli i se meaʻai ma tuʻuina atu le tino. uta (e pei o le savali), o le a lelei mea uma. e leai se mea e leaga ai lenei faʻamaʻi, o le ikclamsia (maualuga le mamafa i le taimi o le maitaga) e sili atu ona leaga ma e sili atu le matautia, ma o le mea sili lea, mea laiti. o mea uma o le a lelei ia oe.

faafetai E 30 vaiaso foi aʻu. ananafi aso uma e fuaina ai le toto, i le taimi nei, ae masani. Ua ou matua fefe lava neʻi mafai ona tupu le maʻisuka i le lumanaʻi. na fai mai le fomai le 50 pasene o tulaga lamatia. E maʻi le tama o loʻu toalua i le maʻisuka, o loʻo maʻi le tuagane o lona tama. E tatau ona faʻamapulaʻaina le tamaititi mai le suamalie

Na ou mauaina i le 28 vaiaso. Seia oʻo i le iuga o le maitaga, sa ia tausia se meaai ma siaki lona toto i aso uma. fananau mai masani, o mea uma lava ua faatulagaina lelei ma laʻu tama teine. e popole foi.
O lenei ua ou lamatia ma e tatau ona siaki i le 2 tausaga.

Fuaina le 2 itula i le maeʻa o le aoauli. 7.6, ae le silia le 7.00. 'ai le pasta enaena i le saulati tamato, schnitzel moa ma salati fuamoa. mo le 'aiga o le afiafi, na o omelet ma salati i le aso o le ai ai. :-(

e te manaʻomia pasi pasi, o lea ou te le manatua tonu le tele o se vaega e tatau ona i ai, e leʻi aʻoaʻoina oe pe faʻapefea ona e faitauina? iina i se isi itu fua o ipu po o kalama. + O Schnitzel foi o falaoa ua avea foi ma gaʻo. taumafai e ai e aunoa ma le. aano o manufasi ma fualaʻau e mafai ona faʻatapulaʻa, ae mafaufau i mea uma e gaʻo.ma afai e te lagona atonu ua sili atu lou 'ai nai lo le mea e te tatau ai, tau lava o le taumafai e toe siʻitia sina mea itiiti, na o loʻu alu atu i le fale iinei ma iina ma ua alu ifo le suka.

Sa ou faatauina faapitoa mai pasta pasene. Atonu e le mafai ona e schnitzel mai le falaoa ma le pateta. fai mai e mafai ona e pasta ma araisa ma pateta, na o le 1/3 o le ipu

lanu enaena e tatau ona mafaufauina, o loʻo i ai le tele o gaʻo i le nofoaga e tasi. i le pati tamato, ia mautinoa e vaʻavaʻai i le kulupu. pasta, araisa, pateta, mea uma e mafai, na o le faatapulaaina. araisa i le ala, na latou fautuaina au e fai le basmati, e itiiti ifo i ai meaʻai. Ou te manatua sa i ai saʻu faiga faʻapitoa mo le faitauina, na faʻamatalaina e se tagata tausi meaʻai mea uma. na taʻuina atu ia te oe

taʻu mai, ae le o ni auiliiliga o le a faia i le kalama. alu aʻe i luga le 1/3 o le itu i le meaʻai. Faʻasaina atoa le malosi. suka, vine, faʻi, falaoa paʻepaʻe. Mo aso e lua ou te leʻi 'aina fualaʻau sei vagana ai apu. Ananafi ina ua uma le taumafataga o le afiafi sa ou lagona le maʻi, vaivaiga, taotoga. fuaina i le 2 itula - 2.7. Na vave ona ou inu le yogurt ma le suka masani.

E 29 vaiaso aʻu. ma latou tuʻuina foi le maʻisuka o fafine maʻitaga ((o le taimi nei i luga o le tino o le manava o le manava e oʻo atu i le 5.8 ma le 6. latou te mananao e faatonuina insulin ((e ui lava o le suka e masani lava i le aoauli

Sa i ai, ma o faailoga na oo atu i le 12 iunite ina ua maeʻa le uta. O laʻu tama teine ​​ua 4 tausaga le matua ma, faafetai i le Atua, o mea uma ua lelei ia i matou.

E 29 vaiaso aʻu. ma latou tuʻuina foi le maʻisuka o fafine maʻitaga ((o le taimi nei i luga o le tino o le manava o le manava e oʻo atu i le 5.8 ma le 6. latou te mananao e faatonuina insulin ((e ui lava o le suka e masani lava i le aoauli

Na taʻuina mai ia te au i le leai o se manava masani o le 5.3, pe a uma ona e 'ai i le lua itula mulimuli ane, o le masani e 7.00. Ou te le nofo i Rusia, ae o a au faailoga?

Na taʻuina mai ia te au i le leai o se manava masani o le 5.3, pe a uma ona e 'ai i le lua itula mulimuli ane, o le masani e 7.00. Ou te le nofo i Rusia, ae o a au faailoga?

Na taʻu mai foi e le fomai ia te au e faapea, mo fafine maʻitaga, o le masani e oo atu i le 5.1, e 5 i le taeao ae ou te tuu pea dd ((((

Sa taʻu mai e loʻu fomaʻi le masani i luga o se manava leʻo e 6, ma o le isi fomai na fai mai 5.5, o ai e talitonu, e te iloa le horseradish.

Ma sa latou taʻu mai ia te au i luga o se manava le gaogao masani o le 5.1. E eseese uma mea e fai e tagata uma. O se taunuuga, e le mafai ona faʻaalia le iloa e saʻo.

Ua ou i le taeao i luga o se manava gaogao 5.4-6.1 i le aoauli masani ma i le afiafi e oso i luga i le 8 (ma o le afiafi ou te le 'aina le faasaina)

E 32 vaiaso ou. Latou te tuʻu le Ges. maʻisuka Puleaina le kulukose 7 taimi i le aso. Faatasi ai ma se taumafataga 2 taimi i le vaiaso, 5.1 o loʻo i luga o se manava gaogao. O le insulin na faatonuina mo le po.

Ma mai lava i le amataga o le maitaga sa ou faʻaalia ai le 6.2 i luga o se manava gaogao, ua amata ona ou faia suʻega. Ou te matua fefe lava mo le pepe. Ua 31 oʻu tausaga ma o le maitaga muamua lea. Ou te tatalo i le Atua e lelei mea uma ma le pepe

Sa i ai laʻu maitaga i le 2006, ou te le manatua fuainumera, ae o loʻu afafine na fanau mai le vave mo le 36 vaiaso. Ma le 3280, na i ai le tele o taunuuga le lelei, o loʻo ia faia lelei. O le taimi nei o le 26 vaiaso, ua maualuga le suka, o loʻo ou taoto i le falemaʻi, o le a ou le toe faʻaleagaina. E fesoasoani tele meaai. Ae e tatau ona e fua i aso uma i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai

E 32 vaiaso ou. Latou te tuʻu le Ges. maʻisuka Puleaina le kulukose 7 taimi i le aso. Faatasi ai ma se taumafataga 2 taimi i le vaiaso, 5.1 o loʻo i luga o se manava gaogao. O le insulin na faatonuina mo le po.

E 13 vaiaso, gsd. faamolemole taʻu mai po o ai o loʻo matauina, peitaʻi, e leʻi tuʻuina mai aʻu i le LCD, latou te le iloa. Na ou valaau atu i le 1gradskaya, i le CD, lea na taʻua ai Arbatka N.Yu. O loo galue i telefoni 536-91-16, na latou taʻu mai ia te aʻu latou te le iloa lenei mea, ma o tamaitai uma ua maitaga ma le tausi tina ua auina atu i le 25 (.) R / d. saʻo 25, e le 29.

E tusa ma le tolu vaiaso talu ai na tuʻuina atu ai ia te aʻu le GDM (5.3 le gaʻo anapogi), ber. nei 10 vaiaso. Na latou fai mai ou te mulimuli i se meaai, ma o le a auina atu i latou i le eria mo le GDM mo faʻatalanoaga pe a uma le suʻeina i le 12 vaiaso. E naʻo le 1 le taimi na toe maua ai le toto, i le Aso Faraile ou te iloa ai le iuga. E foliga mai e sili atu loʻu popole nai lo loʻu fomaʻi.

Talofa, i le 12 vaiaso na maua ai aʻu i le maʻisuka, o le suka na faateleina le 11.8 mmol. Faʻatau mai le meaai! Ou te le manao i le inisalini. E le mafai ona ou faia se meaai!

E 32 vaiaso ou. Latou te tuʻu le Ges. maʻisuka Puleaina le kulukose 7 taimi i le aso. Faatasi ai ma se taumafataga 2 taimi i le vaiaso, 5.1 o loʻo i luga o se manava gaogao. O le insulin na faatonuina mo le po.

Talofa, i le 12 vaiaso na maua ai aʻu i le maʻisuka, o le suka na faateleina le 11.8 mmol. Faʻatau mai le meaai! Ou te le manao i le inisalini. E le mafai ona ou faia se meaai!

Taʻu mai, pe na e tumau i le insulin pe a uma ona e fanau mai?

Sa i ai iina i nei maitaga uma, ae i le taimi muamua na latou le siakiina au - o le taunuuga o se pepe matua ma le faʻavavega atoa ma le faʻamalositino aʻo lei oʻo i le taimi na fanau ai. O lenei o mea uma e lelei. 10 tausaga le matua. Ma faatasi ai ma le lona lua, ua ola le suka, e pei ona foliga mai ia te au i le afiafi, aua e masani ona ou tamoe solo i le mea laitiiti, ma i le taeao o le suesuega e masani lava. Ae o le taeao na amata ai le 7.0. Tuu i totonu o le finocrinology ma o le mea sili lea ona moni. Faʻamatalaga taumafa ma le suka. I le iuga, tutusa uma, inisalini. Na ia faanatinati le ala. Ae na leai se mamafa ma sili ona taua, o loʻo ola maloloina le tamaititi ma ua faalēaogāina le inisalini. O mea uma lava e sili atu. Ma toe foi mai le fale mai le falemaʻi ae le mai le falemaʻi.


Sa i ai laʻu maitaga i le 2006, ou te le manatua fuainumera, ae o loʻu afafine na fanau mai le vave mo le 36 vaiaso. Ma le 3280, na i ai le tele o taunuuga le lelei, o loʻo ia faia lelei. O le taimi nei o le 26 vaiaso, ua maualuga le suka, o loʻo ou taoto i le falemaʻi, o le a ou le toe faʻaleagaina. E masani lava ona fesoasoani meaai. Ae e tatau ona e fua i aso uma i luga o se manava gaogao ma pe a uma ona 'ai

Ges Affected. maʻisuka mo le atinaʻe o faiʻai oi latou ua uma ona fananau mai? E i ai ni faʻafitauli faʻapitoa?

Talofa, tuʻu le GDM. Glucose suega (i luga o se manava gaogao 3.7, itula pe a uma le 75 glucose, 17.3, pe a mavae le 2 itula 8.) A maua loa le suka i le mimi, e le toe faia. Soa anapogi 3,8-4.1 taimi uma. se itula talu ona 'ai i le 7, o nisi taimi e oʻo atu i le 8.5. Latou te tuʻuina o ia i le falemaʻi, ma, i le suka, 6.2, pe a uma ona 'ai, latou te aʻafia i le inisalini puupuu. Ou te le iloa le mea e fai .. Ou te le manao i le inisalini, ae o fomai e tausisi ((

Aso lelei)
Lau teine ​​pele, ina ua uma le maitaga sa ou maua pea le inisalini LEVEMIR (5 pine tui) ma le NOVORAPID (3 tui tui) + se pusa o le nilala ia i latou. Afai e te manaʻomia se tasi valaʻau (89250946080 Moscow) O le a ou faʻatau atu ma se tau tele.
Ma le GDM e le mataʻutia pe afai e te mulimuli i le meaai ma faatonuga a le fomaʻi. Faafetai i le Atua Na ou fananau mai, ua manuia mea uma, ua latou aveeseina le siama ia te aʻu ma o laʻu tama teine ​​ei ai le suka lelei.


Talofa, i le 12 vaiaso na maua ai aʻu i le maʻisuka, o le suka na faateleina le 11.8 mmol. Faʻatau mai le meaai! Ou te le manao i le inisalini. E le mafai ona ou faia se meaai!


Taʻu mai, pe na e tumau i le insulin pe a uma ona e fanau mai?


E tusa ma le tolu vaiaso talu ai na tuʻuina atu ai ia te aʻu le GDM (5.3 le gaʻo anapogi), ber. nei 10 vaiaso. Na latou fai mai ou te mulimuli i se meaai, ma o le a auina atu i latou i le eria mo le GDM mo faʻatalanoaga pe a uma le suʻeina i le 12 vaiaso. E naʻo le 1 le taimi na toe maua ai le toto, i le Aso Faraile ou te iloa ai le iuga. E foliga mai e sili atu loʻu popole nai lo loʻu fomaʻi.

natalya
Talofa, i le 12 vaiaso na maua ai aʻu i le maʻisuka, o le suka na faateleina le 11.8 mmol. Faʻatau mai le meaai! Ou te le manao i le inisalini. E le mafai ona ou faia se meaai!
Natalya, o le a se mea e te popole i ai e uiga i le faaopoopoina o tui inisalini? O le inisalini e sau mai fafo e le tuʻuina atu ile fetus - e le mafai ona afaina ai o ia. Injections i totonu o le manava - e le afaina lava, aua o le gaʻo e leʻo faʻapipiʻiina i aʻa. I le taimi lava pe a uma le fanau mai, ua faalēaogāina inisiua.
Meaʻai: E tatau ona e mauaina le 12 XE suātini gaʻo i le aso (fualaau suamalie, susu). E le mafai ona e maua - o le ai ai le faʻaalu o tino taua o le tino - o le a afaina ai le fomaʻi ma oe. Ae i le 12 XE e ono le mafai ona e fetuunai se maualuga maualuga o le suka (11.8). E tatau ona manatua i le mafaufau o le vaitaimi mai le 12-16 vaiaso o loʻo faʻaalia i se faʻaleleia atili i le gasegase o le maʻisuka, mai le 16 vaiaso, o le faʻateleina o le malosi o le inisalini. Afai i le 12 vaiaso - 11.8 - injections e le mafai ona alofia. I le lona lua masina, o le fetus pancreatic e fesoʻotaʻi ma le gaosiga o le suka o le toto o le tina - o se uta e le aoga i le pepe. Ua lelei, na e mauaina le faʻamaʻi i le uluaʻi masina! Faaiuga - taumafa + inisalini - tina ma pepe e soifua maloloina ma fiafia!

Le aoauli lelei, e 28 vaiaso, GSD mai le 16 vaiaso. Prick insulin, umi 14 iunite (i le po), ma anapogi mo le 6 iunite ao lei faia le meaai autu. Faamolemole taʻu mai, i le taeao o le sazar e lelei, ae tasi le itula talu ona 'ai le 7.7-8.4. E mafai ona ou siitia i le 8 iunite (inisalini) ao le i ai.

E faʻamaonia, ma i loʻu toto, o le maualuga o le kukama e masani lava, ma mai lena mea i le. Na faia e loʻu fomaʻi le fesoasoani, le tufatufaina atu o le telefoni e aunoa ma se suiga (e foliga mai o le laisene e sili atu ona lelei). Inisiua 30 taimi i le aso)))

E faʻamaonia, ma i loʻu toto, o le maualuga o le kukama e masani lava, ma mai lena mea i le. Na faia e loʻu fomaʻi le fesoasoani, le tufatufaina atu o le telefoni e aunoa ma se suiga (e foliga mai o le laisene e sili atu ona lelei). Inisiua 30 taimi i le aso)))

OH teine! Na ou maua foi lenei maʻisuka. Mai Ianuari 30 e oʻo mai i le aso, ou te nofo i lenei taumafataga fascist. Talu ai O fua, na o lanu lanumeamata na faʻatagaina aʻu. O laʻu meaai e fai si mea itiiti. I le itiiti ifo i le 2 vaiaso, na gau ai le 4.5 kilokalama. O le suʻega o le suāuʻu e masani lava, ma i le aso, e manaʻomia ai foi e le endocrinologist ona vavae ese le paʻu ((((((((((() (((E oʻo lava i loʻu fomaʻi ua le mautonu! Na ou manatu o le ai ai sina fesoasoani. ona fai mai lea o loʻu toalua o loʻo ou nofo i luga o le vao e tasi, o lea i le asō ou te tietie i le fale ma tagi masusu.

OH teine! Na ou maua foi lenei maʻisuka. Mai Ianuari 30 e oʻo mai i le aso, ou te nofo i lenei taumafataga fascist. Talu ai O fua, na o lanu lanumeamata na faʻatagaina aʻu. O laʻu meaai e fai si mea itiiti. I le itiiti ifo i le 2 vaiaso, na gau ai le 4.5 kilokalama. O le suʻega o le suāuʻu e masani lava, ma i le aso, e manaʻomia ai foi e le endocrinologist ona vavae ese le paʻu ((((((((((() (((E oʻo lava i loʻu fomaʻi ua le mautonu! Na ou manatu o le ai ai sina fesoasoani. ona fai mai lea o loʻu toalua o loʻo ou nofo i luga o le vao e tasi, o lea i le asō ou te tietie i le fale ma tagi masusu.

Na ou maua foi se gsd. E lua taimi na taoto ai i le 29 falemai pepe. Sa ou musu i le inisalini, ma ou te le salamo ai. O le tamaitiiti ua tasi nei le tausaga. Fanau 2700. Faʻafetai i le Atua mea uma e lelei. Sili atu le mataʻu.

e te manaʻomia pasi pasi, o lea ou te le manatua tonu le tele o se vaega e tatau ona i ai, e leʻi aʻoaʻoina oe pe faʻapefea ona e faitauina? iina i se isi itu fua o ipu po o kalama. + O Schnitzel foi o falaoa ua avea foi ma gaʻo. taumafai e ai e aunoa ma le. aano o manufasi ma fualaʻau e mafai ona faʻatapulaʻa, ae mafaufau i mea uma e gaʻo. ma afai e te lagona atonu ua sili atu lou 'ai nai lo le mea e te tatau ai, tau lava o le taumafai e toe siʻitia sina mea itiiti, na o loʻu alu atu i le fale iinei ma iina ma ua alu ifo le suka.

O le a ou fanauina Sechenov. Ae vagana ai mai le taimi o le suʻesuʻega (sa i ai le kuka 5'3) sa matauina e le endocrinologist i le ituaiga lava e tasi.
O le suʻesuʻeina o le GDS e masani lava ona le malamalama i ai. Sa ou alu ma le faamaoni i le endocrinologist seia oʻo i le 37 na o le mafai ona mafai ona fananau mai i le ituaiga lava e tasi.
Sa ou i ai i se meaai. I le maualuga o le suka e oo i le 7'0 i le maea ai o se taumafataga, o le meaʻai na avea ma se paso faigata. TULAGA uma o fatu ua totoina luga maualuga 7'0. Naʻo le FinCrisp breads, Barilla pasta ma le pateta peta sa leʻi faʻalauteleina aʻu oloa gaʻo.
Ma e oo lava i lena, e tatau i se tasi ona mataala tele le aofaiga (fua o pasta i sipuni. I laʻu tulaga, e le tatau ona sili atu i le 5).
Na ou maitauina le faaitiitia o le suka e tusa ma le 1, pe a uma loa ona 'ai e savali, savali (aua le nofo i luga o se nofoa).
Na taʻu mai foi e le endocrinologist ia te aʻu o meaʻai gaʻo e faagesegese ai le ave o le masini. Faʻagesegese, ae aua le vavaeeseina! Faʻataʻitaʻiga suʻesuʻega i se glucometer: a maeʻa le gaosiga o gaʻo-gaʻo, o laʻu suka e masani lava pe a maeʻa le itula, ae peʻa ma le tasi ma le afa - luga aʻe 7. O lea, aua le faʻamaʻavale oe pe a e manatu "Na ou 'aina le meaʻai, croissant, falaoa ma mea uma e lelei ma le suka" .
E oʻo lava i le kuka o le a sili atu le maualuga pe'ā e 'ai pe a māeʻa 8 pm. Mo se faataitaiga, e inu lefir i le 12 i le po, lea o le a maua ai le suka na o le 5.5 ma i le taeao i luga o se manava gaogao i luga o se glucometer o le a toetoe lava tutusa - 5.1-5.2, lea e maualuga atu nai lo le masani ile 5.0.
O laʻu fautuaga i tagata uma: afai e oʻo lava i le amataga o le tolu masina o loʻo i ai lau suka mai se vein luga aʻe o le 5.1, aua le faʻatali mo se suʻega toleni kullukose-toleni, ae vave ona e tamomoʻe i se matai endocrinologist. I loʻu tulaga, ou te faanoanoa ona sa ou usitai i le fomai mai le ZhK, ma ou faatalitali mo le isi lua masina mo lenei suega, lea ou te le o toe manaomia, ma sa na o le faaopoopoina o le mamafa o le mamafa i le pancreas. Na taʻu mai e le endocrinologist i le aiga e tatau ona ou nofo i se meaai faapitoa, toe foi mai i le aso muamua muamua.

OH teine! Na ou maua foi lenei maʻisuka. Mai Ianuari 30 e oʻo mai i le aso, ou te nofo i lenei taumafataga fascist. Talu ai O fua, na o lanu lanumeamata na faʻatagaina aʻu. O laʻu meaai e fai si mea itiiti. I le itiiti ifo i le 2 vaiaso, na gau ai le 4.5 kilokalama. O fua o le suāuʻu e masani, ma i le aso, e manaʻomia ai foʻi e le endocrinologist ona vaʻavaʻai i le paʻu ((((((((((() ((E oʻo lava i loʻu fomaʻi ua le mautonu! Na ou manatu o le ai ai sina fesoasoani. ona fai mai lea o loʻu toalua o loʻo ou nofo i luga o le vao e tasi, o lea i le asō ou te tietie i le fale ma tagi masusu.

Talofa, i le 12 vaiaso na maua ai aʻu i le maʻisuka, o le suka na faateleina le 11.8 mmol. Faʻatau mai le meaai! Ou te le manao i le inisalini. E le mafai ona ou faia se meaai!

Tuua Lau Faamatalaga