Aotelega o vitamini aoga mo ituaiga 1 ma le 2 maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻalavelave ai le metabolism. O le aveina o le multivitamins e le taua e pei o se meaʻai maualalo-carb, inisua injections, ma faamalositino. Ae e tele sona sao i le faatumauina o le lelei o le ola ma le puipuia o faʻamaʻi pipisi. Seʻio tatou vaai po o fea vitamini mo le maʻisuka e talafeagai ma e leai.

O mataupu faavae lautele mo le filifilia o vitamini

O le maualuga o le suka o le toto, o le uiga o le maʻisuka, e tau atu i le faateleina o le urination. O le taunuuga o le le lava o vitamini ma vailaʻau e mafai ona sosoʻo vai.

E maua le vitamin B i le urine i le maʻisuka i se saoasaoa saoasaoa1 ma B2. O le le atoatoa o le muamua e taofia ai le faʻaaogaina o le kulukose, faʻaititia ai le faapalepale i ai. Le le lava o le lona lua e taʻitaʻia ai le gaʻo o le gaʻo gaʻo ma faateleina ai le mamafa i luga o le faʻaaogaina o le kulukose o le insulin. Vailaʻau Vitamin B2 e aofia ai foi le le lava o vitamini PP ma le B6ma o le mea mulimuli e nafa ma le faʻaaogāina o le acetonela amino acids, ma afai e le o maua i totonu o le toto, o faʻaputu e faʻapipiʻiina ai lena mea e aʻafia ai le insulin.

Metformin, faʻaaoga i le maʻisuka ituaiga 2, e mafua ai le le atoatoa o le vitamini B i le maʻisuka12o lona autu autu o le le faʻamalosia o le faʻamavaeina o oloa o suga.

Faatasi ai ma le mamafa o le tino, lea e masani ona matauina i le maʻisuka ituaiga 2, o le vitamini D e fusifusia i suauu gaʻo, ma o lona le atoatoa e matauina i le toto. O lenei mea e mafua ai le faaitiitia o le tuufaatasiga o le inisalini, ma i le umi taimi e faateleina ai le lamatia o le vae o le maʻisuka.

Vitamin E e faʻaitiitia ai le manaʻo o le tino mo le inisalini. E fesoasoani foi e faʻagesegese ai le faʻamaʻiina o gaʻo ma fesoasoani e faʻamalosia faʻamalosi i le okesene.

Faʻalagolago i le ituaiga o maʻisuka

O vitamini talafeagai mo le maʻisuka ua filifilia e tusa ai ma le ituaiga maʻi.

  • I le maʻisuka ituaiga 1 o le mea sili ona taua o vitamini A, vaega B, C, E, H, lea e faʻaitiitia ai le manaʻo mo le inisalini ma fesoasoani e faamalosia toto toto.
  • I le maʻisuka ituaiga 2 vai vitamin fautuaina A, E, B1, In6, In12, C. O lenei mea faʻapitoa e faʻamalosi ai le tino, o le ate, le vaai, faʻamalosia ai le faʻasiliina o meaʻai gaʻo ma masani ai ona faʻateleina le faʻagasologa o le leiloa o le mamafa.

Isi mea

I le faaopoopo atu i ai, chromium, zinc, manganese, succinic, alpha-lipolic acid ma isi meaola o meaola e aafia ai le metabolism e manaomia ina ia puipuia ai faʻamaʻi faʻamaʻi poʻo mea e le lelei le taimi.

O le faʻatonuina o le toto o le toto suka i le maʻisuka e aafia ai galuega vaaia. O lenei mea e oʻo atu ai i le atinaʻeina o le retinopathy o le maʻisuka, faʻasalaga, glaucoma. O le lamatiaga e maualuga atu mo le maʻisuka ituaiga 2, faʻapea foi ma le taimi e sili atu i le 5 tausaga talu ai ma faʻamaʻi tigaina o le maʻi.

E taua tele mo le maʻisuka e ave:

  • vitamini mo mata - A, E, C.
  • mea e ola ai le ola maloloina mo le puipuia o le le atoatoa o le vaai - zinc, seleni, manganese, sela.
  • lutein ma le zeaxanthin o pigments i le retina. Latou te faaitiitia le lamatiaga o le dystrophies.

Mo le puipuia o le retinal dystrophy ma le faʻamaʻi o le maʻisuka, o le lavelave o vitamini e maua e le maʻisuka e tatau ona aofia ai taurine. Na ia:

  • lelei e afaina ai le setete o le cardiovascular, faʻalavelave faʻalavelave,
  • ua i ai le gaioiga faʻamalosi,
  • faʻaitiitia le toto maualuga i le maualuga maualuga.

Faʻatasi ai ma le faʻaleagaina o le tino vaaia, o le vailaau o loʻo faʻataʻitaʻiina i foliga o mata o le mata poʻo inisiua matautia.

Le faʻaleleia o le inisalini

Ina ia faʻapupulaina le lagona o gaʻo i le inisalini i le maʻisuka, e fautuaina e faʻaaoga le magnesium. Na ia:

  • faʻafilemu le faʻaogaina o le tino
  • faamamaina faailoga o le maʻi o le premenstrual syndrome,
  • o le lelei e afaina ai le toto ma le fua o le fatu,
  • ua i ai le malosi o le puipuiga,
  • Faʻasalaina le faʻamalositino o le intestinal with constipation.

O le tele o meaʻai e maua ai le magnesium o le gaʻo (e le aofia ai nati). I le maʻisuka, o le mauaina o se aofaiga talafeagai o le magnesium ma meaʻai e faigata tele, o lea e tatau ona avea o se vaega o se vailaau o fualaʻau.

Magnesium ma Vitamini B6 e faʻamalosia ai le tasi ma le isi, o le mea lea, e masani ona avea ma vaega o le tasi fualaau faasaina. O lenei mea e faʻaleleia ai le gafatia o le vailaʻau B6 ulu i totonu o sela. I totonu o se fale talavai, o se macrocell ua tuʻuina atu o se vaega o na vailaau e pei o:

Vitamini mo le Neuropathy o le Maʻisuka

O le neuropathy o le maʻisuka o se taunuuga o le tafe o le toto ma le faʻasalaga o lagona tuga. O le tulaga eo faatasi ma le numbness, tiga ma isi mea le lelei. E fesoʻotai ma faʻamaʻi faʻasolosolo ma vascular vascle.

Mo le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o togafitiga faʻapitoa e aofia ai alpha lipoic or thioctic acid. O se vailaau mamana malosi. Le lelei o meatotino o le alpha lipoic acid mo le maʻisuka:

  • E tusa ai ma nisi lipoti, e faʻaitiitia ai le tulaga e le gata i le neuropathy, ae faʻapea foi ma isi faʻafitauli o le maʻisuka.
  • Faʻateleina le pulea o faailo o le kulukose e ala i le faʻalauteleina o lona faʻaaogaina i siama o le tino ma le musika (e pei o le inisalini, e ui e tele taimi e vaivai).
  • E faʻagesegese ai le atinaʻeina o faʻamaʻi o fatu, fatugaʻo, vaʻa toto laiti, e avea o se faʻaopoopoga sili i se taumafataga maualalo.

O le faʻafitauli o le ale lipoic acids e vave alu ese mai le tino ma ua maualalo le bioavailability. O le togafitiga togafiti i totonu o le toto e mataituina 30-60 minute i le maea ai o le puleaina ole fofoga, o le mea lea, faatasi ai ma le neuropathy o le maʻisuka, o le vailaau oona e faia i se tulaga vavalalata.

O le tuufaatasiga e tupu i ni mamanu se lua: saʻo (R) ma le tauagavale (L poo le S). Naʻo le saʻo o le fomaʻi faʻamalosi malosi ma ua faʻailoaina o le R-lipoic acid (R-ALA).

O faʻataʻitaʻiga o le aano o le alpha-lipoic nei e taatele i le maketi i totonu o aiga:

  • Faiga faʻavae,
  • Lipamide
  • Lipotioxone
  • Neuro lipone
  • Oktolipen
  • Tiogamma
  • Toa
  • Tiolepta
  • O le tolu
  • Espa lipon.

Pe a filifilia ni meafaigaluega, e tatau ona e mafaufau pe o le a le ituaiga o gaioiokawa o loʻo aofia ai.

Sweet i Vitamini

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava ona i ai se naunautaiga le mafaaseseina mo meaai gaʻo-mauoa. O lenei mea e tupu i le malosi o le faalagolago i le ituaiga o ava malosi, nicotine, ma nakoti.

O le mafuaʻaga atonu o se faʻaletonu o le chromium i le tino. I lenei tulaga, e fautuaina e le au faifaatoaga ia chromium picolinate ia aofia i le togafitiga.

Chromium o le microelement lea e faʻaitiitia ai le manava mo le falaoamata, suka ma isi mea gaʻo gaʻo i le maʻisuka. I le averesi, a maeʻa le 4-6 vaiaso o le faʻaaogaina o chromium e avea o se vaega o sauniuniga, o le faʻalagolago i luga o le suamalie e faʻaititia. O le faʻaaogaina i aso taitasi e 400 mcg. A maeʻa faʻamalo, e mafai ona ave le vailaau e le o aso uma, ae i vasega, faʻalagolago i ou lagona.

Le toe faʻaleleia o le metabolism

I le ituaiga 1 ma le maʻisuka ituaiga 2, o le zinc ua matua sologa lelei ma le urine, ma o lona tosoina mai meaai i totonu o le manava ua vaivai. O lenei elemene o se tasi lea o vaega autū o le molecule o le insulin. O lona faaletonu e le afaina ai le galuega a le pancreas. Zinc ions e avea ma antioxidants e faʻamalolo ai aʻafiaga e aunoa ma se totogi ma puipuia ai le atuatuvale o le oxidative. O le faaletonu o le Zinc e faʻapupulaina ai le aʻafiaga o faʻasalaga. O le elemene e fesoasoani e aveese le siliva paʻu mai le tino, lea e faʻaosofia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

O sauniuniga a le Zinc e fautuaina e ave i vasega o le 3 vaiaso i taimi taʻitasi i le tausaga. E afaina ai foʻi le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu. Ia manatua o le faʻaaogaina umi o le sinimina e mafua ai le leai o se kopa. O le mea lea, o multivitamins faatasi ai ma le zinc e tatau ona i ai se vaega itiiti o le kopa.

Coenzyme Q10

Coenzyme (coenzyme) Q10 o se vailaʻau e pei o le vaitamini lea e aʻafia ai i gaioiga e aofia ai le tuʻuina atu o le malosi. O le tele o le coenzyme o loʻo matauina i totonu o sela o le muso o le fatu. E maua foi i totonu o fatu o le ate, fatugaʻo, maso skeletal. Faatasi ai ma le leai o le Q10, o le vaivai faifaipea e tupu.

Coenzyme Q10 e faʻapupulaina ai le lagona o le tino i le gaioiga o le inisalini ma faʻagesegese ai le amataina o faʻafitauli o le maʻisuka.

O le L-carnitine o se tuufaatasiga lea e nafa ma le gaosia o gaʻo i sulu o le muso o le fatu ma faʻapupulaina ai le malosi o le tino. O le faʻaaogaina o le L-carnitine mo le maʻisuka e maua ai le malosi ma fesoasoani ai e faʻafefe le gaioiga faaletino. A maeʻa le faʻasalaga o le myocardial poʻo le stroke, o le L-carnitine o loʻo faʻamatalaina o se vaega o togafitiga toe faʻaleleia ma faʻaitiitia ai le ono tulai mai o faʻafitauli.

O le maʻisuka o le maʻisuka atonu e aʻafia ai fautuaga faʻalauiloa ma togafitiga. O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina fualaau faasaina, e tatau ona e faʻatalanoa se fomaʻi. O le le pulea lelei o vitamini i le tele o mea e mafai ona oo atu ai i le hypervitaminosis, faʻafitauli mai fatuga ma isi mea le lelei.

O aoga o vitamini mo le maʻisuka

O le toʻatele o tagata e talitonu e tatau ona maua fualaau mai fualaau aina ma fualaʻau. Ae o le maʻisuka e tatau ona tausisi i se taumafa e le aofia uma ai oloa talafeagai.

E le gata i lea, e le mafai e tagata uma ona totogi atoa le maʻisuka, o lona uiga e manaʻomia auala faʻapitoa e puipuia ai le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka.

Ona aoga ai lea i le faia o ni vailaʻau suamalie suamalie e faʻapitoa mo tagata e ola i le maʻisuka.

B vitamini

I le maʻisuka, o le polyneuropathy e masani lava ona tupu, o lona uiga o le leiloa o lagona i lima ma vae, aemaise o tamatamailima. Ina ia faʻaleleia le tulaga poʻo le puipuia, o fualaau faapitoa e maua - neuroprotectors.

Moli (B1) e faʻaopopoina foʻi mo le maʻisuka, pe a faʻaalia maʻi o gastrointestinal ona o le leaga o lona faʻafefe, lea e aʻafia ai le solia o le gaosiga o le gaʻo. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e tatau ona faʻaaogaina se mea e mafai ona sosolo gaʻo ma le gaʻo - benfotiamineE sili atu ona fetaui ma isi vailaʻau ma vitamini. E auai i le tulafono faatonutonu ma le faʻamaonia o aʻafiaga o le nasu, faʻaleleia le faʻaaogaina o le kulukose, ma faʻamaonia ai galuega a CCC.

O le sili ona faamalieina i totonu o le tino o le tagata o loo i totonu o le faiʻai, ate, fatu, fatugaʻo ma maso skeletal.

Pyridoxine (B6) e nafa ma le metabolism o puipuiga ma le faʻapipiʻi o tagata faufautua faapitoa e manaʻomia mo le faʻaaogaina o le uʻamea i le fatuga o le hemoglobin. O le manaʻomia mo lea mea e faʻaleleia ai le maʻisuka, ona latou te maua nisi puipuiga. E faʻaaogaina e faʻapipiʻi i faʻamaʻi o le tino ma le paʻu.

Cyanocobalamin (B12). O lenei vaitamini ua fautuaina mo le puipuia o le maʻisuka e avea ma biguanides (metformin), ona o lona aʻafia e fesoʻotaʻi ma le le atoatoa o le B12, e aofia ai le anemia, faʻaleagaina o le namu, le mautonu le mafaufau ma le maumau le malosi.

Biotin (B7 poʻo leH) E i ai nisi o inisalini ma e mafai ai ona e faʻaititia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, o le le lava o lenei vaitamini ua na o le matauina. O loʻo aofia ai o ia i le gaosia o se enzyme faapitoa (glucokinase), lea e faʻafoʻi ai le gaosiga o le carbohydrate.

I vailaau, o ona sima e lua e faʻaaoga - acetate ma palmitate. O a latou eseesega, o latou o salts o mea eseese eseese, ae o le ituaiga lona lua e latalata i le tino o le tagata. E maua i taimi uma i vaifofo o le tino (pe i totonu o fusi poʻo faʻamalosi i totonu o kapula), talu ai o le retinol o le gaʻo-soluble.

O se tasi o meatotino iloga o le vaitamini A o Aafiaga lelei i le faʻaaliga. E auai o ia i le faʻavaeina o puaʻa faʻapitoa, lea e talafeagai mo le masani ai o le vaʻaia i le vaeluaga o le aso, o lona uiga, e fesoasoani i le tagata e faʻafetaui i le pogisa.

O loʻo i ai se malosi faʻamalosia lautele i le tino, faʻateleina le teteʻe i faʻamaʻi pipisi. Retinol e faʻaleagaina gaioiga o le okesene, lea e faia i le tele o aofaʻi i le maʻisuka. O lona gaioiga e faʻatupulaʻia tele pe afai e tuʻu faatasi ma vitamini C ma E.

E mafai foi ona maua i lalo o le igoa alpha-tocopherol acetate. O se tasi lea o mea taua taua, o taua e faasaga i tuusaʻo saoloto, taofi ai lo latou faʻaleagaina o aʻafia.

O le mea lauiloa lenei o le ascorbic acid. I le maʻisuka, o lona maualuga i le tino ua matua faʻaitiitia, lea e mafua mai i le faʻavaveina o le fausia o faʻataʻitaʻiga ma faʻamaʻi faʻamaʻi tuusao i mata o le mata. O le vailaʻau e aʻafia ai i faiga faʻapitoa, faʻatasi ai ma:

  • faaleleia atili le gaosiga o gaʻo,
  • e faatonutonuina le totoina o le toto
  • e faʻaitiitia ai le gasegase lautele, lea e mafai ai e le tino ona tau i faʻamaʻi pipisi,
  • e fesoasoani i le faaputuputu o glycogen i le ate.

Vitamini mo mata

O se masani masani o le maʻisuka o le maʻisuka retinopathy. O lenei faʻamaʻi e aʻafia ai tamai vaʻa o le retina ma faʻaleagaina i latou, e mafua ai le leiloloa o le vaʻaia pe a fai ua leva ona togafitia. Ina ia puipuia lenei mea mai le tupu, e tatau ona e asiasi i le ofisa o le fomai faapitoa mai lea taimi i lea taimi ma faataunuu lona tofiga.

I le avea ai o se ausilali togafitiga, o fualaau nei o loʻo faʻaaogaina:

  1. Faʻailoga. O mea aoga o loʻo i ai o se mea faʻamalamalama ma le petacarotene. O pills e faʻaleleia ai le toto i le mata o le mata, faʻamalosia le faʻapipiʻi o meaola vaaia, lea e mafai ai ona e iloa atili manino i le pogisa ma faʻalautele ai le vaaia o mea. E faatagaina e talosaga mai le 7 tausaga. E ave e tagata matutua 2 pulu i le aso, o le togafitiga o se masina.
  2. Vitrum Vision Sol. O le tuufaatasiga e aofia ai: vitamini C, E, B2, betacarotene, lutein, seleni, zinc, sela. Vaega e puipui ai le tino mai i faʻamalolo saoloto, faʻamalosia capillaries, faʻaleleia le mea faitino vaaia. E faʻatagaina le meafaigaluega mai le 12 tausaga. 2 laulau e ave i le aso, o le umi o le vasega e 3 masina.

Micronutrients aoga mo le maʻisuka

O le a le eseesega i le va o vitamini ma minerale? O le eseesega tele lava, o le mea muamua o le tuufaatasiga o meaola (ae oa latou tapenapenaga e iai ni mea faʻapitoa), ma o mea mulimuli e le oona (e fai ma faataitaiga, metals ma non-metals).

O elemene o loʻo aofia ai i le tele o metabolic processes, faʻaleleia le faʻaoga o le tino, faʻaitiitia le lamatiaga o faʻamaʻi pipisi, ma aʻafia ai lava le kulūkose ma le inisalini, lea e taua tele mo le maʻisuka.

E toʻatele tagata latou te iloa o lenei elemene e faʻaaogaina mo faafitauli ma le faʻalavelave o le tino. O loʻo aofia ai o ia i le faʻatonutonuina o lagona tuga. O le faʻaopoopoga e faʻaitiitia ai le suka o le toto ma puipuia ai le atinaʻeina o le faʻamaʻi o le retinal. O le gaioiga o le magnesium e faʻaleleia ai le pyridoxine, e faʻaleleia ai lona gaioiga i le mea e gaosi ai meaʻai ma fesoasoani ai e ulu atu i sela faigofie.

O lona faaletonu ua faʻapupulaina e se tasi o auala o le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 - faʻamalosia o le inisalini.

Ma e faʻaitiitia ai foi le manaʻoga mo laʻau suamalie, lea e faigofie ai ona sili atu le mamafa o tagata i le taumafataga.

O lenei elemene e taua tele mo le paʻu. E le o se mea faalilolilo e faapea, o le maʻisuka, manuʻa ma le maʻilala e sili atu ona lelei le malosi, ona o le mea moni o le sinimina e tuua ai o latou tino i se saoasaoa saoasaoa. I le faaopoopo atu i le faatosinaina o le toe faʻaleleia o mea, e aofia ai i le tau faasaga i faʻamaʻi pipisi, ona o loʻo i ai se aafiaga lelei i le puipuiga.

O tagata e maua i le maʻisuka e masani lava ona aʻafia i manuʻa e le mautonu. Faʻaopoopoga i le zinc poʻo mea taumafa pe a maua i ni aofaiga telē e fesoasoani e puipuia le atinaʻeina o ia faʻafitauli.

O le Zinc e taua tele lona sao i le gaosiga, faaputuputuina ma le faʻasaʻoina o le inisalini i totonu o sela. O le tui-tui-inisalini e mafai ona feaveaiina atili glucose.

Fai mai nisi o saienitisi o le lamatia o le totoina o le maʻisuka ituaiga 2 e faaitiitia i tagata e 'ai meaai e maua ai le seleni. O se tasi lea o vailaau malolosi e aofia ai i le tuufaatasiga o se enzyme lea e puipuia ai le tino mai le faaleagaina o meaola. O le elemene ei ai nisi meatotino antidiabetic.

O le lē lava o le Selenium e faʻaalia i le atinaʻeina o faʻataʻitaʻiga, faʻaleagaina o le paʻu, gaʻo ma le ate, ma le faʻalavelave o le atherosclerosis.

Doppelherz Aseta

O se kamupanī gaosi Siamani, o ona faʻalavelave ua faamauina e avea o meaʻai, ae o loʻo lelei i latou ma fomaʻi. O le tele oa latou oloa e le o aofia ai ni fasi falaoa, lea e tusia tuusao i luga o le afifiina. Ma afai oi ai, ona faʻaalia lea o le numera i le 1 capsule.

E sili atu ona lelei le faatauina o vitamini faapitoa mo le maʻisuka - Doppelherz "Mo maʻi maua i le maʻisuka", "OphthalmoDiabetoVit" ma "Vitamini mo mata." O faʻaopoopoga uma e faatagaina mo na o tagata matutua, 1 capsule i aso taitasi, o le vasega e faʻaaogaina o se masina.

O lenei kamupani Rusia e maua ai ituaiga 2 vitamini mo le maʻisuka. O nei mea e aofia ai le maualuga o le Sufuluga Sugar ma le Fafagaina o le Maʻisuka.

O le ituaiga muamua e faatatau i vailaau, e faatagaina mai le 12 tausaga, 1 le papalama e ave i le aso, e mafai ona faateleina le taimi o le pulega i le 2 papa. O le lona lua o se faʻaopoopoga o mea taumafa, ua faatagaina mai le 14 tausaga, 1 le papa.

O loʻo gaosia e le kamupanī mea faʻalavelave e tufatufa ai mea uma i le 3 papaʻitusi eseese. I lenei auala, ua faaitiitia le le atoatoa o vitamini ma minerale.

Mo tagata e maua i le maʻisuka, o le Alphabet Diabetes, o se faʻaopoopoga meaʻai, e talafeagai. E ave e tagata matutua 3 lapalai i le aso, o le malologa e tatau ona 4-6 itula.

E maua e le Evalar ma o se meaʻai faʻalaʻau. O le tuufaatasiga e aofia ai le masima ma le inulin, lea e fesoasoani e faʻaititia ai le suka toto. Inulin i totonu o le manava e paʻu i lalo i ona vaega ma liua i le fructose, lea e maua ai le malosi faaopoopo i maso ma tissu. Gimnema faʻagesegese le faʻaitiitia o le kulukose mai meaʻai, ma oʻo ai i le toto itiiti ifo.

Vitamini ma le calcium - o le fea pito sili?

Mo le tele o tausaga e tauivi ma le DIABETES e aunoa ma se taumafaiga?

Ulu o le Inisetiute: "O le a e maofa i le faigofie o le togafitia o le maʻisuka i le ave i aso uma.

E manaʻomia le kesi i tagata uma io latou soifuaga, o le mea lea, e masani lava ona i ai tulaga e amata ai e le tagata ona saili ma le loto i ai mo vitamini pito sili ona aoga ma aoga i le calcium. O le mea moni, o le tele o faʻamaoniga o le tino ua fautua mai e le o iai lenei elemene ma e manaʻomia le faʻanatinatiina - e aofia ai le gau o lauulu, laupepa o fao, foliga o le tiga i nifo, ma isi. Taua: o nei faailoga e na o le vaaia, ae o totonu o le tino o loʻo i ai pea le tele o faʻafitauli e fesootaʻi ma le leai o se mea, aua e taua tele mo le gaioiga masani o le cardiovascular, popole ma isi faiga.

Aisea e manaomia ai le calcium

I totonu o le tino o le tagata, o loʻo i ai se fuainumera tele o mea aoga aoga, o le mea autu i le tulaga o le aofaʻiga ua manatu o le calcium. O le tele o fomaʻi e le mafai ona sili atu lona taua i le tino, aua o le leai o lenei mineral e mafai ona oo atu ai i faafitauli faʻalesoifua maloloina eseese.

I le tino o le tagata, e manaʻomia e le calcium:

Na ia faia foi se vaega i le faasalalauina atu o lagona, ia e taua mo le masani ai o le galueaina o siama namu, ma o loo aofia ai foi i le faiga o gaioiga. O le le lava o lenei minerale taua e matautia mo le tino, aua e mafua ai le maliu o le tagata maʻi, o le mea lea, e tatau ona mataʻituina lona tulaga.

O le kesi e tele mea e aoga mo le tino, e mafai ona:

  • toetoe lava a poloka atoa le gaogao o gaʻo le lelei e maua i totonu o le tino i totonu o le vaega o meaʻai,
  • faaitiitia le "leaga" cholesterol i totonu o le toto - o lenei galuega e tupu mai ona o le faia o se vaega faaopoopo o lenei elemene,
  • faʻasaʻo le maualuga maualuga - o tagata na gasegase le vitamini ma le calcium na pagatia i lenei maʻi i le tele o taimi e le tele,
  • tausisia le "talavou", soifua maloloina ma le gaoioi o ponaivi (ina ia latou ola maloloina i le umi e mafai ai, e tatau ona e vave amata ona tausia i latou i le faia o vitamini faapitoa).

O le manaʻoga pito i sili ona manaomia mo lenei elemene o loʻo matauina i le vaitaimi muamua o le 10 tausaga o le olaga, pe a iai se gaioiga malosi ma faʻamalosia le puʻu. I le lumanaʻi, o le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina e aofia ai le calcium e fautuaina e faʻaauau seia tusa ma le 25 tausaga.

Faailoga mo le faʻaaogaina

E le faigata le faailoaina o le le maualalo o le calcium i totonu o se tagata - ma faailoga i fafo ma se tulaga masani o le soifua maloloina e mafai ona fesoasoani i lenei mea.

  • vaʻaia
  • popolevale ma faʻaauau pea le faʻaleagaina,
  • fao fao
  • tui i se tamaititi,
  • nifo nifo
  • Faʻafouina o Enamel
  • tiga ma le gasegase faifaipea o gaʻo,
  • vaeluaga taimi o vae,
  • tingling sensing i ou tamatamai lima,
  • o foliga vaaia o le faoa faamalosi,
  • faateleina le fatu fatu fatu,
  • maualuga le maualuga o le toto maualuga, lea e faigata ona tuʻituʻi e oo lava i fualaau oona.

O nei faʻaʻailoga uma e mafai ona taʻu mai ai le le lava o se elemene e tatau ona toe faʻaleleia i se taimi pupuu, ina ia le afaina ai le tino.

O faʻamaoniga autu mo le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ma le palasio o:

  • saoasaoa o le faʻamalolo i le ponaivi pe a uma le faʻaleagaina poʻo le gau,
  • togafitiga o le osteoporosis (ponaivi ma le maʻi pipili).

Ituaiga o le Paʻu

I aso nei, o loʻo i ai le tele o fualaau oona i luga o le faʻatau atu lea e aofia ai le tele o fua o le calcium.

E taua le matauina o vitamini nei i le calcium, lea e sili ona faamanuiaina i aso nei ma ua manatu e sili ona aoga:

  1. Calconi D3 Nycomed. O se vailaʻau faʻaonaponei nei, e gaosia i foliga o laumei lapopoa e mafai ona gaosia pe gaosia, mulimuli ane e mafai ona e inuina le fualaau faʻasaina i le vai. Mo tamaiti 5-12 tausaga, o le fua fautuaina ole silia ma le 2 pauna i le aso, e sili atu i le 12 tausaga - e le sili atu i le 3. O vitamini e maua ai le calcium e le mafua ai ni aʻafiaga leaga ma aʻafiaga i tagata.
  2. Calcemin. O lenei mea o se mea e faʻapitoa ma faʻapitoa e aofia ai le citrate, vitamin D ma isi vaega. O le fualaau faasaina ei ai le ituaiga o capsules o loo i ai se faailoga tusi. Mo tamaiti ei lalo ifo o le 12 tausaga le matua, o le fua fautuaina o le fualaau faasaina o le pusa e tasi i le aso, mo tagata talavou - 2 pusa i le aso. Calcemin e mafai foi ona faʻaaogaina i le taimi o maitaga ma le lactation. E mafai ona e ave Calcemin i meaʻai pe mulimuli ane. I le tele o le faʻaaogaina o fualaau faasaina, e mafai ona mafua ai aʻafiaga le lelei e afaina ai le tino.
  3. Kalapani. O nei mea pele faapitoa "fafine", lea o loʻo maua i foliga o ni tamai laulau, o loʻo ufiufi i se afifi lanu. I le faʻaopopo atu i le calcium, o loʻo iai faʻamatalaga o vailaau faʻalaʻau. Faʻatasi ai ma le leai o lenei mea, e fautuaina e ave 3 capsules i aso uma i le taimi e tasi mo le 1 masina. A mavae sina taimi, e mafai ona toe faia le ala o le aveina o vitamini.
  4. Faʻafiafia le Calcium D3. O nei fualaau oona e manaia tele le tofo, manatuaina o fua. E maua le faʻamaonia i le pepa o mea e mafai ona ulaina pe a ave. O mea autu e fai ai meaʻai faʻapitoa o le calcium ma le D3. Faatagaina e ave mai le 3 tausaga. O aʻafiaga o fualaau faasaina e aofia ai faafitauli gastrointestinal ma allergies i vaega o le vailaʻau.
  5. Vitrum Calcium + D3. O le elemene autu autu o suauu calcium, lea e maua mai e ala ile atinaʻeina o se elemene mai shells oyster. A faʻaaogaina le vailaau faʻasaina, e tatau ona foloina fualaau e aunoa ma le tunu. E tatau i tagata maʻi ona ave le vailaʻau mai le 12 tausaga. Mo faamoemoega puipuia, e tatau ona inu 2 capsules i aso uma.

Afai o nei vitamini o loʻo i ai se maualuga o meaʻai o le calcium e tatau ona ave i le togafitiga o faʻamaʻi poʻo le leai o se elemene, o le vailaʻau ua faatonuina e se fomaʻi.

Fautuaga ma togafitiga mo le aveina ma le filifilia o vitamini

Filifilia o nei fualaau faasaina, e toatele e mafaufau e uiga i le fesili po o fea vitamini o loo i ai i le maualuga ma le auala e tatau ai ona saʻo ina ia le afaina ai le tino.

O le mea lea, e aoga le faʻaaogaina o fautuaga nei:

  1. O vailaʻau o le calcium e aofia ai le tele o nei aofaʻi elemene, e ui i lea, o le calcium carbonate e mafai ona taʻua o le taʻitaʻi. Afai o le filifilia o vitamini i luga o le afifi o le a tusia o lenei elemene faapitoa o le vaega autū, faapea foi ma le gaioiga malosi o le fualaau faasaina, ona mafai lea ona e faatauina ma le saogalemu. Afai o isi vaega o le calcium e ulu atu foi iina, ona aofia ai lea o le minerale i le vailaau vailaau.
  2. O le carbonate calcium o le mea sili ona umi digestible element, e ui i lea, ae o lona aoga i le tino e taua tele lava. Ae mo le fualaau faasaina e aoga tele, e tatau ona faia vitamini e faʻaaoga ai tekinolosi faʻapitoa e le tele ni tagata gaosiga e lagolagoina, o lea e mafai ai e tagata uma e faʻatau atu le lamatia.
  3. E leai se aoga o le taumafa o le kaluka pe a leai le tuʻuina atu o vitamin D, talu ai na o le faʻafetai i lenei elemene calcium ua matua gauai uma lava i le tino, ma ua vave ona gauai i le ponaivi. O le mea lea, pe a filifilia vitamini, e tatau ona e mautinoa o le vailaʻau D3 e tatau ona i ai i totonu o le sili ona lelei - pe a sili atu e le lelei le faʻatau o le vailaʻau. Taua: 200 mg o vailaʻau D3 e tatau ona ave mo le 500 mg o le calcium. Ae ui i lea, o tagata gasegase ua oʻo i le 45 tausaga, o le faʻaaogaina o lenei vaega e tatau ona faʻateleina (800 mg i le aso) ina ia maua ai ni aoga taua i le tino.
  4. Ina ia mafai ona vave vave ona gaogao le konisini, ma e tatau ona faia i se taimi vave pe a uma se taumafataga. E taua foʻi le iloa o caffeine ma 'ava malosi e faʻaleagaina ai le faʻaaogaina o fualaau faasaina. E le gata i lea, e le tatau ona e inuina ni suauu ma teuteuga faʻanatura e faʻavae i luga o fualaau o togafitiga, talu ai o le fuakula o loʻo i totonu o la latou tuufaatasiga e fesoasoani i le vave faʻaletonuina o se elemene le amanaʻiaina mai le tino.
  5. E pei ona faamaonia e le physiologists, o lenei minerale e mafai ona gauai i le afiafi ao lei moe. A faʻaaogaina, e fautuaina e inuina vitamini i le vai (i ni aofaiga tele), aemaise lava pe a iai ni faafitauli i le gaosia o le suka gaʻo e le manava.
  6. O faʻamaoniga i le taumafa o vitamini e aofia ai suauu calcium o faʻamaʻi o le polokalama urinary ma le faʻauluuluga o le tino, o lea ao leʻi amataina le togafitiga ma le vailaʻau, e taua muamua le faʻatalanoa o se fomaʻi.

Ina ia aoga, e tatau ona e mulimuli i tulafono mo le ave o lenei elemene aoga ona e le tatau ai lea ona e popole i le tulaga o le ola maloloina o ponaivi, o nifo ma isi totoga i totonu.

Vitamini ma mea faʻapitoa mo le maʻisuka

E oʻo lava i le maʻisuka totogiina, e masani lava ona maua e tagata gasegase ma le le lelei. E mafua lenei mea i le mea moni e faʻapea, i tagata maʻi o lenei vaega, o loʻo le maitauina maʻi e le gata mai le itu o le metabolism. O fualaau faʻapitoa, o se taumafa malosi e faʻaititia ai le gasegase gasegase.

Mo le pancreas ia gaoioi lelei, ole maʻisuka e manaomia vitamini A, B, E ma le siakiina elemene cobalt, sulfur, nickel, vanadium, zinc, zirconium, ma le chromium. O le siʻosiʻomaga ua faʻaleagaina, o le palapala ua faʻaitiitia, o se taunuuga, i le silia ma le selau tausaga talu ai, o le fualaʻau gaʻo i totonu o meaai ua faʻaititia fa 4 taimi. Ina ia faia mea mo le le lava, o se vailaʻau faapitoa o le suamalie-minerale ua faʻamatalaina.

O a meaʻai e manaomia mo le maʻisuka

Le leai o ni elemene e mafai ona taʻitaʻia ai faʻamaʻi pipisi - o vailaau o le maʻisuka. O se tasi o faʻamaoniga faʻaalia o le maʻisuka o loʻo faʻateleina le gaioiga, pe a fufulu mai le tino le tele o vitamini, amino acids ma minerale.

Afai e te faia mo le leai o ni mea aoga, o le maʻisuka e matauina se alualu i luma taua i le tulaga, ma i nisi tulaga e mafai ona lafoaia atoa le inisalini aoe mulimuli i se taumafataga ma le pulea o gaoioiga faaletino. Ae e oo lava i na fualaau, e foliga mai e le afaina i le taimi muamua e tilotilo ai, e pei o vitamini mo le maʻisuka e le mafai ona aveesea le le pulea.

O aoga o vitamini mo le maʻisuka

Ma o le manuia mo le maʻisuka e le mafai ona faʻamagaloina. Ona o le maualuga o le suka o le toto, o faafitauli o le soifua maloloina ua atiina ae. O le mea lea, o vitamini o le maʻisuka ua atiaeina mo totoga eseese ma tino. O aoga o elemene ma vitamini o loʻo i lalo.

  1. Magnesium O lenei minerale ei ai sona aafiaga lelei i le tino o le tagata, e faʻafilemu ai le soona osofia, faʻaititia faʻaitiitia ai uiga o le muaʻi faʻasalaga i tamaitai. E faʻatulagaina ai foi le mamafa o le gaʻo, faʻamaopoopoina ai le fatu fatu. E le gata i lea, e faʻaleleia atili ai lagona o gaʻo i aʻafiaga o le inisalini. O se mea iloga o le tau maualalo o le magnesium i lona maualuga maualuga.
  2. Alpha Lipoic Acid E aoga mo i latou ei ai le neuropathy o le maʻisuka. E le gata ina taofia ai lona atinaʻe, ae faʻapea foi ma le faʻaaogaina umi o le faʻaaoga e toe faʻaleagaina ai le maʻi. I tane e maua i le maʻisuka, faʻaleleia le faʻamalosi o le nerve, o se taunuuga, e toe faʻafoisia le malosi. E mafai ona e faʻaopopo i le faʻaaogaina o le kulimi faʻatasi ma le vaitamini B. O lenei elemene e taugata tele.
  3. Eye Vitamins for Diabetics ua faʻamaonia e faʻalavelave ai le atinaʻe o le retinopathy, glaucoma ma faʻataʻaloga.
  4. Coenzyme Q10 ma L-Carnitine. O elemene nei e fesoasoani e faamalosia ai le loto. Latou te fesoasoani foi i le faateleina o le malosi i tagata.

O le aveina o vitamini mo le maʻisuka e maua ai faʻamanuiaga manino. E le gata i lea, e itiiti lava a latou tapulaa, o lea e mafai ai ona e faʻatau mai e aunoa ma se faʻataʻitaʻiga a se fomaʻi. Faʻaeteete e tatau ona na o tagata e iai fatuga o le fatu fatu po o le ate, e pei foi o fafine maʻitaga.

Taumafa masani Vitamin

Po o le a lava le faʻalavelave e filifilia mo le togafitiga o se faʻamaʻi faapitoa i le maʻisuka, o faʻalavelave uma ei ai uiga masani. O loʻo faʻamatalaina i le i ai o vailaʻau o loʻo taua i lalo i fomu uma o vitamini mo le maʻisuka:

  1. Vitamini mai le vaega B.
  2. Antioxidants.
  3. Minerale, e aofia ai le zinc, chromium ma le seleni.

O lenei faʻasalalauga e faʻamatalaina e le mea moni o le maʻisuka e mafua ai le faʻamalosi o puipui o toto toto. Ona o lenei mea, o le fibrin ma le cholesterol mole molelaʻau e aofia i puipui. O le lumen i totonu o vaa e faaitiitia, o se taunuuga o lea mea o mafatiaga ma tino i le tino e mafatia pea i le le lava o meaʻai. I lenei itu, o le tuufaatasiga atoa o falemaʻi fesoasoani e fesoasoani e fausia ai se puipui puipui mo le tino o le tino, faapea foi le faaleleia o le metabolism ma le fusia o se aofaiga tele o radicals, lea e mafua mai i le leai o se okesene i totonu o le tino.

Zinc, o se vaega o fualaau o le suamalie, e aafia i le faʻasiga o le inisalini. Chromium e fesoasoani e faʻamaonia le gaioiga o auala e faʻaaogaina le kulukose mai le toto i totonu o le tino. Mo tagata ei ai le maʻisuka ituaiga 2, e manaʻomia vitamini mo le maʻisuka ituaiga 2 ma maualuga maualuga o chromium, ao le toe galo le tino.

"OphthalmoDiabetoVit"

O lenei ituaiga o vailaau mo le maʻisuka "Doppelherz" e matua ese lava i le tuufaatasiga mai le lomiga masani, e pei ona i ai i lenei mea faigata o le faamamafaina o le vaaiga.

E le pei o isi vitamini o le maʻisuka, o lenei faʻalavelave e aofia ai le lutein ma le zeaxanthin. O nei mea e fesoasoani i le faʻamautuina o le gaioioiga o gaioiga vaaia, faʻaitiitia le manaʻoga mo neura e filifili ai le faʻaleleia o le okesene, ma faʻatasi foi ma isi vailaʻau e faʻapipiʻi ai elemene vaaia.

O le faʻalavelave e aofia ai foi le vitamini E, poʻo le tocopherol, i sina vaega itiiti, A, lea e faʻaleleia ai le meatotino a le tocopherol e avea o se antioxidant ma puipuia ai le retinopathy. E le gata i lea, faatasi ai ma le fesoasoani a le retinol, e galue le tagata suʻesuʻe e aunoa ma se faalavelaveina.

E taua le iloa o vitamini o loʻo iai i totonu o le faʻalavelave e gaʻo le suauu, o le mea lea o le faʻamaʻaloga mai le tino o se faagasologa umi, o le lamatiaga o le vailaʻau A hypervitaminosis ma le inupia e mafai. O le mea lea, a aunoa ma se fautuaga faafomaʻi, o le aveina o mea faigata mo le sili atu i le lua masina e le fautuaina.

O le avanoa le mafaagaloina o le faigata o lona malosi malosi o se antioxidant, o le gafatia e toe faʻaleleia ma faʻaleleia le faiga o le toe faʻafouina o mata.

O lenei faʻalavelave faʻapitoa foi e maua ai vai vitamini, e pei o le B2 (faʻamautuina le tino o le tino) ma le C (antioxidant). O le vailaau faʻasaina e maua ai le lipoic acid, faʻamautuina le metabolism gaʻo. E le gata i lea, o le zinc, seleni ma le chromium (i le faaitiitiga o le maualuga) e ulufale atu ai i mea tau o le tino, faapea foi ma le autu autu.

O lenei faʻafitauli e fautuaina mo tagata gasegase oe:

  1. Faʻafitauli i le vaʻai poʻo le mata o le tino e maua ai le retinopathy o le maʻisuka.
  2. Faʻafitauli i le vaʻai poʻo le mata, ma le mamafa.
  3. Faʻafitauli i le vaʻai poʻo le mata faʻatasi ai ma le faʻaaogaina o le suka-lowering drugs.

Taumafa meaʻai mai Verwag-Pharma

Pe a filifilia ni vitamini mo le maʻisuka e filifili ai, e tatau ona e gauai atu i le faaopoopoga a Siamani mai Verwag-Pharma. O lenei faʻalavelave e aofia ai le seti atoa o vitamini mai le vaega B, faʻapea foʻi ma sina biotin, zinc ma selenium. O loʻo i ai foi elemene e mafai ona gaosia, e pei o le tocopherol ma le beta-carotene, o le provitamin A.

O latou lelei e pei ona taua i lalo:

  • o loʻo i ai le aofaiga sili ona lelei o vitamini
  • e leai se faʻalavelave o le faʻalavelave,
  • tasi i le aso
  • tuʻuina atu o le tolusefulu ma le ivasefulu pepa, e mafai ona e faʻatauina ni laupepa mo se taʻi masina pe vave mo se kuata,
  • tau talafeagai.

E i ai foʻi mea le lelei. E aofia ai:

  • le toesea o le vailaʻau o le nicotinic i totonu o le faʻalavelave, lea e puleaina ai le vascular tone ma le metabolism o gaʻo i totonu o le tino,
  • a faʻaaogaina le peta-carotene ma le vailaʻau A, o tagata ulaula e iai se faʻafitauli maualuga o le kanesa o le susu,
  • le toesea o le lipoic acid, o le antioxidant ma auai i le faatonutonuina o le carbohydrate ma le gaʻo gaʻo.

O lenei faafitauli e faapitoa lava le fautuaina mo tagata gasegase ua maua i le maʻi suka o le fatugalemu o le tino, o lona uiga e aofia ai le tingling, susunuina, tiga i vae / lima, faaitiitia / leai se lagona i alofilima po o vae.

Faʻaauau le maʻisuka

O se faʻalavelave lenei o le gaosiga a Rusia. E tele meaʻai e sili atu nai lo le muamua. E toetoe lava o le seti atoa o vitamini B, o le ascorbic, folic and nicotinic acids, faapea foi ma le vaitamini E. Mai isi meaʻai e aofia ai le magnesium, chromium, zinc ma le seleni. Lipoic acid o loo i ai foi i ni aofaiga itiiti. O le masnesium, e ui lava i sina faʻalautelega, i totonu o vailaʻau o le vailaʻau e aofia ai le faʻatonutonuina o le toto o vaʻa toto, ma faʻaleleia ai le gaioiga o le fatugalemu o le tino.

O se mea taua i nei vitamini ma minerale mo le maʻisuka o le kopi biloba o Ginkgo (16 mg). O vailaʻau o loʻo aofia i totonu o le vaega e faʻaleleia ai le vaʻaia o le cerebral O le metotia, e pei o mataupu muamua, o le tasi laulau i le aso.

O le mauaina o ia vitamini mo le maʻisuka e faapitoa lava le fautuaina mo vaega nei o tagata gasegase:

  1. Faʻasusu ma tagata faʻatau mai fualaau suka.
  2. Mafatiaga mai le faʻaleagaina o le totoga tutotonu o le maʻisuka.
  3. Faʻafitauli i le mamafa tele.

"Faʻasologa o le Maʻisuka"

Le isi mea taua mai le vaega "O a meaʻai e maua e le maʻisuka e tatau ona inuina" o le Alphabet complex. O lenei vailaʻau e aofia ai minerale ma vitamini i ni laupepa lanu eseese e tatau ona e inu faalua i le aso, tasi i le taimi.

O lenei faʻalavelave e toetoe lava o mea uma e taua. I le faʻaopoopoga i le pusa masani, o loʻo aofia ai le uʻamea, manganese, kopa, calcium ma iodine, ae i ni vaega laiti lava. O le sauniuniga foi e aofia ai le vailaʻau D. Mo le maʻisuka, e aoga ona, faatasi ai ma vitamini K, e aofia ai i le calcium-phosphorus metabolism ma le toto coagulation. E le gata i lea, o le tuufaatasiga e aofia ai vaega o laau aoga (olati, falala ma laumei), lea e faaosofia ai le faamatuu atu o le inisalini (ogatotonu), ma mafua ai ona faaitiitia le kulukose toto.

E ui lava i le faigata o le ave o nei vailaʻau mo le maʻisuka, e fautuaina mo tagata matutua ua leai ni faʻamaʻi, ae iai ni faʻafitauli vaʻai.

Glucose Modulators

E ui i le lauiloa tele, e le mafai e se tasi ona le amanaiaina lea ituaiga igoa mo vitamini mo le maʻisuka e pei o le "Glucose modulators". E ui lava i le maualalo o le faʻalauteleina o meaʻai, e tele naua i latou i totonu o le faʻalavelave.

O mea na suʻesuʻeina, o lenei faʻalavelave e aofia ai le lipoic acid, magnesium, chromium, ma le zinc. Pantothenic acid ma le taracin, e leʻi mafaufauina muamua, o loʻo aʻafia i le gaosiga o le gaʻo, ma faʻateleina ai foi le toto i le kulūkose. E le gata i lea, o le faʻalavelave o loʻo aofia ai vaega o vailaʻau oona oona, ti (green) ma fenugreek. Faʻatasi, latou te fesoasoani e faʻateleina le gaosiga masani o le inisalini, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma faʻavave le gaosiga o le gaʻo.

O le vailaʻau faʻapitoa e aofia ai inulin, lea e faigata ona faʻataʻoto e le manava ma le fatu, ae e taofia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le toto, faʻamaʻafia le tele o le kulukose mai meaʻai.

Ole faʻatau ole ituaiga o fualaau faasaina e sili ona lelei mo i latou o loʻo maua sina laʻititi laʻititi i maualuga ole maualuga o le suka suka maua mo le taimi muamua, faapea foi i latou e manaomia le faʻaleleia o le lelei ole maualalo ole suka.

Vaega o fuainumera fuaina

A maeʻa ona iloiloina faʻamatalaga e uiga i vitamini mo le maʻisuka, e mafai ona tatou tusia faaiuga nei e uiga i le fua faʻatatau o vitamini:

  1. O le Doppelherz Faʻasagaga faʻapitoa e lelei mo tagata o loʻo mafatia i le maʻisuka, faafitauli o le paʻu (faʻaleagaina, mago ma isi).
  2. O le Doppelherz Asset OphthalmoDiabetoVit e faʻapitoa mo le maʻisuka o loʻo i ai ni faʻafitauli vaʻaia ma ua mamafa tele. O le lutein, zeaxanthite ma le vaitamini A o loʻo iai i totonu o le faʻalavelave e le gata ina faʻaleleia le tulaga o totoga o le vaʻaia, ae puipuia ai foʻi aʻafiaga mai ia latou. Ma o le kulimi (lipoic) e fesoasoani e aveesea le mamafa.
  3. O vailaʻau faʻamaʻi mai Vervag-Pharm e faʻapitoa mo le maʻisuka o loʻo mafatia mai le maʻisuka mo se taimi umi ma mo i latou na tuʻuina atu ni faʻafitauli. E faʻamalolo mai le antioxidants talafeagai ona o le i ai o peta-carotene ma tocopherol i totonu o le faʻalavelave.
  4. O le faʻamaʻi pipisi o le maʻisuka, ona o mea o loʻo i totonu o le lipoic acid i totonu, e lelei mo tagata ua mamafa tele ma le maʻisuka. E le gata i lea, e talafeagai mo i latou e le lava le toto.
  5. O le faʻasologa o le Maʻisuka ua mamanuina mo tagata o loʻo mafatia i le toto maualuga, faʻapea foʻi ma faʻafitauli o le faʻaaliga. O le tele o laupepa e aofia ai i totonu o le faʻalavelave, faʻatasi ai ma mea eseese o minerale ma vitamini, faʻasalaga o laumela, laumei ma le paluga, fesoasoani i le foia o nei faafitauli.
  6. O le meafaigaluega "Glucose Modulators" e aoga tele mo tagata ua mamafa tele, ma i latou e manaomia le atiaeina o latou lava inisalini. E le gata i lea, e fautuaina mo i latou e leʻi maua talu ai nei le maʻisuka faafitauli. O lenei taunuʻuga e maua ona o le i ai i totonu o le faʻalavelave o le faʻaaogaina o laau afu ma le gaʻo (lipoic).

Fautuaga fomaʻi

E tusa ai ma fomaʻi, o vitamini e tatau ona ave uma i le siama o le maʻisuka ituaiga 1 ma le siakiina o le ituaiga lona lua. E mafua lenei mea i le mea moni o le tele o vitamini e le umi se taimi e malolo ai i le tino ma e mafai foi ona faʻamalosi pe a ulu atu i le tino. E tusa ai ma suʻesuʻega faʻapitoa, e mafai ona faʻatumu le le lava o meaʻai e aunoa ma le tagofia o fualaau o le vitamini e ala i le aina o le tasi kilogram o iʻa (sea) i aso taʻitasi, o le tele o fualaau (exotic), o vine, lea e le mafai ona fai.

Ua fautuaina e fomaʻi le faʻaaogaina o fualaau o le vailaʻau ona o le mea moni o le manuia o le tagata e faʻaleleia faatasi ma le saturation o le tino ma mea aoga. E le gata i lea, ua faʻamalosia le faʻamaʻi, lea e aʻafia ai le malosi o le tino e puipuia ai faʻafitauli e afua mai i le le lava o elemene taua.

Pe a filifilia paleni faʻalavelave e tuʻuina ai le faamamafa i luga o le magnesium, e tuʻuina atu e fomai se fautuaga e filifili i latou ia e tuufaatasia ai le vitamini B6 ma le magnesium. O lenei mea e saofaga i le faateleina o le aʻafiaga o le vailaʻau.

A e leʻi mauaina muamua ni faʻalaʻaulaʻau, e fautuaina e fomai e gauai atu i lagona mai le mauaina. Afai e le o iloa le aafiaga o le taliaina, e tatau ona e suia le mea faigata. Ona o le natura o le faamai, o le setete o le soifua maloloina i se itu lelei e tatau ona suia mai le amataga o le taliaina. Afai e mamafa le soifua maloloina mai vitamini, e tatau loa ona vave inu oe ma talanoa i se fomaʻi.

Pe a filifilia se mea faigata, e te manaʻomia e le na o le gauai atu i le tuufaatasiga, ae ia suʻesuʻe ma le totoa iloiloga i luga o le faʻalavelave. E tatau foʻi ona e faʻatalanoa lau fomaʻi aʻo e leʻi aveina. E ui lava i le mea moni o faʻalavelave mo le maʻisuka o loʻo saogalemu lava, e iai pea lamatiaga.

O le maʻi suka o se faʻamaʻi pipisi, o lea e taua ai le mulimuli i fautuaga a le fomaʻi, ave fualaau aina, supplements diet, taumafa lelei, taumafai e le solia le togafitiga togafitiga. E mafai ona e ola atoatoa i lenei maʻi pe afai e te atiina ae amio lelei ia te oe lava: taʻitaʻia se olaga ola malosi, aua le faʻaaogaina, auai i le faʻaogaina faaletino.

27 faamatalaga

Marina ma Anton, faafetai tele mo se faʻamatalaga manino o lenei autu!

E totoe na o le manatuaina o mea uma ma le faaeteete ma le aoga ia latou tagata faatau.

I luga o le auala: Sa i ai laʻu fesili e uiga i le foliki acid ma i le fale talavai, o aʻu uo ma aʻu e le mafai ona foia. Mo fafine maʻitaga o loʻo i ai se fualaau faʻamaʻi "9 masina siama." I totonu, o le fua o le foliki acid ia te oe o le 400 mcg. O le ituaiga lava lea ma i totonu o feusuaiga. Ma ei ai le 1 mg ma le 5 mg fualaau vai. O le fesili o le: aisea e eseese ai a latou dosese mo fafine maʻitaga ma mo isi tagata uma ma pe mafai ona tuʻuina atu i fafine maʻitaga 1 mg ma (mataʻu) 5 mg pepa, aua aʻo leʻi i ai ni fualaʻau 400 mg ma ua faatonuina i latou i taimi masani.

Raisa, e te le fiafia!

A o Antonia o le a le mautonu e fao lona ulu, 🙂 Na ou mauaina lenei tusiga i luga o le Initaneti:

Afai e te faitauina, o le a e iloa e faalagolago i le siakiina ma le tulaga, o loʻo tuʻuina mai se eseesega o le fua o le gaʻo siama.

Ma i le taimi muamua, afai e te manatuaina, na faʻataʻitaʻiina e obstetrician-gynecologists fualaau faʻasaina i fafine maʻitaga mo na o taʻiala STRICT.

Ae paga lea, ua tele naua suiga i le taimi nei. E ui o le maitaga e le o se faʻamaʻi.

Raisa, aso lelei.

Afai e te tilotilo i le laulau ma ni fautuaga, ona mafai loa lea ona gaosia le gaʻo pe tusa ma le 10 mg / aso, ma e manaʻomia i le aso le 2 mg.

O le fesili e tulaʻi mai, aisea ua i ai se mea faʻasalalau ma pe aisea i fafine maʻitaga, o ai, e foliga mai, na poloaiina e le Atua e tuu i vitamini mea uma ma sili atu, na o le 0.4 mg?

O le mea moni o le gaʻo siama o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o le inumaga e le microflora, ma o le mea lea e le o se mea e masani ai le leai o fualaʻau mo lenei vaitamini. I le faʻaopoopoga, o le kulimi siama o se vailaʻau suamalie e suavai, o lona uiga e faʻamalieina e fatugaʻo, o lona uiga o lenei vailaau faʻasaina ua faʻamalosi e fatugaʻo i totonu o vailaʻau faʻasaina, o lona uiga. o le aʻafiaga o le faʻalavelave e itiiti.

E tusa ai ma le faataapeapeina o doses: silasila, 1 mg laulau e fautuaina mo le anemia megaloblast (lea, i le ala, e mafai ona togafitia i le fesoasoani mai o suʻega), puipuia o le gaʻo aloʻamea ma se mea le lelei.

5 mg tablets (Folacin) ua fuafuaina mo le togafitia ma le puipuia o le gaʻo elemene vaivai i tua o se taumafa le lelei, le togafitiga o nisi ituaiga o anaemia, e aofia ai post-radiation ma i le taimi o le susu, i le taimi o le maitaga - puipuia o faaletonu i le atinaʻeina o le tino i le fetus, ma le taimi o togafitiga faʻatasi ma le faʻataʻapeʻapeʻa. (methotrexate, biseptol, phenobarbital, primidone, diphenin, etc.).

O le mea lea: i le mataupu faavae, o le gaʻo siama e lava lea mo fafine maʻitaga ma 0.4 mg, ae afai ei ai ni tulaga lamatia o togafitiga faʻaletausaga, e mafai ona e aveina i ni maualuga maualuga.

E tusa ai ma fautuaga tutoatasi - Ou te le o iai ni lamatiaga i fautuaga ma le 5 mg pe afai e leʻi faatonuina se fomaʻi faapitoa e se fomaʻi.

Na ou tali lau fesili?)

Marina ma Anton, faafetai! O le tulaga atoa i le lipine acid ua maeʻa maeʻa! O le fesoʻotaʻiga o faʻamatalaga auʻiliʻili na tuʻuina mai.

Ae ui i lea, o le fiafia, o la matou galuega.

Faafetai lava mo lau galuega e sosoo ai! E pei ona masani ai, o mea uma i le maualuga maualuga o le ipu o le a agai atu i le faʻailoga faatasi ai ma paʻu, o lenei mea o se fale teu oloa e le mafaatauina.

O le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, o le mea lea, Taumafa masani.

Galina, faʻamatala atu i tagata o loʻo faʻatau atu i lenei mataupu e fesoʻotaʻi ma le faʻatagaina o aganuʻu mo fualaau faʻasaina, e pei o le taua o mea taumafa faaopoopo e sili atu ona taugofie nai lo fualaau faasaina.

E tusa ai ma "tatou" - o le mataupu o le numera o pule, ma tau talafeagai o le gaosiga. Ina ia mafai ona resitalaina vitamini e pei o fualaau faasaina, e tatau ona taitaia le saʻo, faʻataʻitaʻiga, ma o nei mea uma e taugata tele. E ui o le gaosia o meaʻai e le manaʻomia ai ni tau.

O le mea sili o le faʻamatalaina lea i le tagata faʻatau i se auala faigofie)))

Vaega o le maʻisuka ma le manaʻomia o vitamini

O le maʻi suka o se faʻamaʻi faʻasalaga lea e le mafai ai e le tino ona faʻaleleia uma le kulūkose o loʻo sau, ma o lona taunuuga o le maualuga o le maualuga o le toto. E i ai le tele o ituaiga ma subtypes o le faʻamaʻi, e ui i lea, o le tele o le maʻisuka e mafai ona mafua i tagata o le 1 ma le 2 vaega.

O le maʻisuka ituaiga 1 e tupu pe afai e le lava le insulin i le tino, o lona uiga o le kulukose e le mafai ona gauai. O le iʻuga, o loʻo i ai le leai o se malosi, lea e totogi e le tino mo le faʻaaogaina o "faaagaaga", o lona uiga, gaʻo tino. O lenei ituaiga o siama e taua o le autoimmune, o lona uiga - o le tino.

Afai i le tulaga muamua e le mafai e le tino ona lava le insulin lava ia pe o le inisalini o loo faaleagaina e se itu i fafo, ona i ai lea i le tulaga lona lua, ua lava le insulin e maua, ae e tele lava le kulukose o loo i ai le inisalini.

Ina ia le faaopoopoina le vaivaiga ma le faʻamaʻi tutusa i togafitiga o le maʻisuka, e fautuaina e fomaʻi ni mea faʻapitoa faapitoa. E le gata i lea, o vitamini ma minerale ia e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina, fesoasoani e tauivi ma faʻafitauli.

Nofoaga sauniuni

O loʻo i ai foi ni vailaʻau maʻoti ua saunia mo le maʻisuka, lea e mafai ona faʻatau i le falemaʻi. E mafai foi ona e tagofia vailaʻau e pei ole Inositol (faʻaitiitia le cholesterol, faʻamalosi toto toto, faaleleia le galuega o le ate), Carnitine (fesoasoani i le mascular system), Choline (faʻaleleia le fatugalemu o le tino, aveese le cholesterol), vitamini B13 ma le B15.

Aotelega o Mea Taumafa Taua i Vitamini Soifua Maloloina

Afai e te le manaʻo e ave soʻo se isi vailaau faʻamalosi, aua le faʻaeteete e le amanaʻia fautuaga a fomaʻi. Vitamini e taua tele, ma e mafai ona e faʻaopopoina i le taumafataga e le gata i vailaʻau, ae faʻapea foi i meaʻai lelei.

E tusa lava pe maualalo se taumafataga o meaʻai e fesoasoani i le faatumauina o le maualuga o le suka, e mafai ona eseese meaʻai.

    Vailaau faʻamaʻi: vitamini A, E, C, N. Retinol (A) e mafai ona maua i le faaopoopoina o le susu po o le kulimi, fuamoa, ma le ate i le taumafataga. O le tagata e umia faamaumauga mo le mea o loo i totonu o le acororic acid (C) o se rose vao, o lea o le compote poo le lauti mai lenei fale o le a fesoasoani e tau ai le faamai, ma faateleina ai foi le puipuiga.

E mafai foi ona maua i se pepa suamalie, sea buckthorn, currants, i ituaiga eseese o kapisi, kiwi, o laau aina ma fualaau suamalie.

Tocopherol e maua i totonu o fuālaʻau fuālaʻau, faʻapea foʻi ma le falala, nati, ma le meaʻai. O le aoga o mineral selenium e mafai ona maua i lemu, nati, fatu, saito, araisa ma le broccoli, ae ia faʻaleleia, e manaʻomia e le tino ni fesoasoani i foliga o vitamini C ma E. Lipoic acid (N) e sili atu ona lelei pe a faʻaaogaina le vitamini ma e tutusa lelei. .

E maua i le araisa, susu, fuamoa, afifi, kapisi ituaiga eseese, faapea foi i totonu o totoga e pei o le fatu, gaʻo ma le ate. O le kulupu B e aofia ai le tele o subtypes, o le tele o ia mea o loʻo maua i nati, fefete, susu ma susu susu, gaʻo (aemaise lava saito ma karite), fualaʻau lanumeamata, ma moa.

Riboflavin (B2), lea e tele ai susu ma sisi, iʻa ma meaola moa, ma fuamoa, e taua faapitoa mo le tau faasaga i le maʻisuka.

Biotin (H) o loo maua i faamaumauga o le ate o povi, faapea foi i fuamoa, fatu, puaa, vine groats ma aniani, i loki ma peanesi.

  • O le chromium picolinate faʻaaogaina o se faʻaopoopoga meaʻai e faʻavae i luga o le taatele o le chromium. E sili ona faigofie le suʻeina o lenei elemene i iʻa o ituaiga eseese (sili i mea uma i tuna ma bonito, faʻapitoa i le lanu piniki, sardine, carp, mackerel ma isi), salu, moa, fuamoa ma beets.
  • O le elemene elemene magnesium o loʻo maua i nati, buckwheat, saito ma karite o karite, moa, legumes, ma le oatmeal foi.
  • E mafai ona afaina fuamini vitamini?

    Latou te mafaia, pe afai e te faʻaaogaina mea uma e aunoa ma se totogi poʻo le tele naua. E tusa lava pe o le a amata ona e tago i le vitamini ma minerale, atonu e le o se mea leaga e foliga mai e foliga mai muamua. Afai ei ai ni faʻafitauli ogaoga, faʻafitauli tau fatuga - e le tatau ona e faia ni a oe lava filifiliga e uiga i meaʻai ma isi mea faaopoopo.

    Aʻo le mea e sili ona leaga, e le manino le mea e sili ona leaga - hypo- poʻo hypervitaminosis, aemaise lava pe a vaivai le tino i le tau faasaga i le maʻisuka. I luga o soʻo se faʻaopoopoga mea taumafa, o mea faʻalaʻau taumafa o loʻo i ai tulaga masani ma faʻasologa - aua le sola ese mai ia i latou. Aua e te mafaufau ia oe, faʻalogo i lau fomaʻi.

    Vitamini e le o se panacea, faapea foi ma se paleni taumafa, ma taaloga. Ae ia maitauina o nei manatu e tolu o loʻo tusia i le puipuiga o toetoe lava o faʻamaʻi. Atonu e le tatau ona e manatu faatauvaa ia i latou?

    Tuua Lau Faamatalaga