Glycemic index of cereal table

O le kalori mea o loʻo i ai ma le faʻamaoni o le faʻamaʻiina o cereals e maua ai avanoa mo le maʻisuka. Ae ui i lea, e le o fualaau uma e maloloina. Aʻo leʻi faʻaogaina, e tatau ona suʻeina le ala e sili ona aoga e gaosia ai gaosi, auala e kuka lelei ai ma o ipu e tatau ona lafoai. I le taimi muamua, e sili atu ona lelei le siakiina o le faasino igoa i le laulau.

O le a le GI?

O le fua faatatau o le faʻaaogāina o meaʻai gaʻo ma le faʻateleina o le maualuga o le suka e taʻua o le glycemic index. O le laulau GI o oloa eseese o le punavai autu o faamatalaga mo le fausiaina o le taumafa o le maʻisuka. E fua le fua mai le 0 i le 100, pe a 100 o le faailo GI mo le kulukose mama. O le faʻaauau pea o mea taumafa ma le GI maualuga e faʻaleagaina ai le metabolism, faʻaititia ai le maualuga o le suka, ma o le mafuaʻaga o le mamafa o le tino.

O meaʻai e sili ona lelei o le fiva ma meaʻai, ae o le maʻisuka latou te filifili i ai. O le GI index ma le kalori mea e tatau ona pulea.

Toe foʻi i le laulau o mea

Lisi o faʻamatalaga faʻapitoa o eseese o pata



Toe foʻi i le laulau o mea

Buckwheat ma le maʻisuka

O le tuufaatasiga o le faʻataʻitaʻiga e aofia ai:

  • Vitamini A ma E. Tulafono e avea o antioxidants.
  • Vitamin PP. Puipui le pancreas.
  • Vitamin B. Faʻatonuina le fausaga ma le gaioiga o nila nerve e faʻamaʻiina e le suka.
  • Taunuuga. Faamalosi toto toto.
  • Chrome. Faʻitiʻitia le manaʻoga mo lauulu.
  • Seleniuma. Aveese toxins, faʻaleleia foliga o mata.
  • Manganese Faʻaleleia le gaosiga o le inisalini.
  • Zinc Faʻaleleia tulaga paʻu.
  • Amino acids. Fesoasoani i le faʻaleleia o le natura.
  • Fats oona. Lower cholesterol.

Buckwheat GI e 50 iunite, ae ona o le maualuga o le mea e maua ai le carbohydrate ua fautuaina e faʻaaoga ao leʻi oʻo i le aoauli. E lua laulau sipuni o le kuka tao tao e tutusa ma le 1 le falaoa. O le faʻamatalaga faʻapitoa o le vetewheat ua tunu ifo i lalo ifo o le semolina ona o le tele o fiva. O le buckwheat Green ua solia i faʻamaʻi o le tamaʻi mamoe.

Toe foʻi i le laulau o mea

Millet groats

O le millet o se punavai o "mea umi" gaʻo. E aofia ai le zinc, magnesium ma le calcium, e maua ai elemene taua ma faʻaleleia ai le metabolism. E i ai le aoga o le millet i le gaosiga o le inisalini ma e le afaina ai mea e oso ai. E masani ona faʻapipiʻi mai le laʻitiiti, meli falale ma le elekinisi i le meaai mo le maʻisuka. O fomaʻi fautuaina e taofi i le lanu lanu o le millet ma lapatai tagata i gastritis, maualalo o le eletise ma le taatele o le fale: e tatau ona sili atu ona latou teena le suka.

Toe foʻi i le laulau o mea

Muesli ma le maʻisuka

O le maʻisuka e tatau ona matua faʻaeteete i le muesli: o le kalori content of the porridge e alu i le fua - 450 kcal. O sukalati, suka, fualaau 'aina o aʻafiaga, masini puipuia ma stabilizers, e masani ona faaopoopoina i faʻatauga faʻatau. I le taumafataga, e mafai ona e faʻaopopoina e le silia ma le 50 kalama o lenei togafiti. E sili le faʻapipiʻiina o le paluga oe lava: o le a puipuia ai le tino mai mea e le talafeagai.

Toe foʻi i le laulau o mea

Penina karite

O le faʻaauau ona faʻaaogaina o le karite tile e faʻaleleia ai le tulaga o le popole ma le cardiovascular systems, faʻamaonia le maualuga o le hormonal, ma faʻaleleia le hematopoiesis. Faatasi ai ma le faʻaopoopoga faʻapipiʻi o le karite palesi i le taumafataga, o le maualuga o le suka o le toto e faʻaleleia. O le pele o Belea e fufulu ai le tino o mea leaga, faaleleia le puipuiga, faamalosia o ponaivi, faaleleia le tulaga o le paʻu ma mucous membranes, ma faatulaga le vaaiga mamao. Ae ui i lea, o loʻo i ai le tele o tapulaʻa:

  • karite karite e le manaomia mo le 'aiga o le afiafi,
  • e sili atu le aua neʻi 'ai lenei cereal i se fuamoa po o se meli,
  • faʻatasi ai ma le faʻaaogaina i aso uma, solia o le ate, e mafai,
  • faatasi ai ma le maualuga o le eletise ma le masani ai, o lenei cereal ua solia.

Toe foʻi i le laulau o mea

Barley mo le maʻisuka

O le cereal suamalie e 313 kcal, ae o le karite karite i le vai e na o le 76 kcal. Faʻatasi ma se faʻamaumauga maualalo maualalo, o lenei falaoʻo o le mea autu mo le maʻisuka. O le 65% o fatufasi e aofia ai gaʻo vailaʻau faʻamalosi, ma o le tasi e galue i saturates mo se taimi uumi ma e le mafua ai ona paʻu i le suka. Ae maise lava o le atigipusa e aoga mo tagata mamaʻi o se vaitausaga matua.

Toe foʻi i le laulau o mea

Saito o le saito

O faʻatau vine e maualuga ile kalori, ae ona o le aafiaga i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto ua faʻaaogaina mo le maʻisuka. Eseese o vine vine:

  • Bulgur. Mo lona gaosiga, o le saito ua palu, mago, natura, ma le nutimomoia. Faʻafetai i lenei taʻamilosaga tekinolosi, o se tofo e le pei o isi gaosiga ua saunia. GI - 45 iunite. O le faʻaopoopoga masani o le bulgur i le meaʻai e faʻaleleia ai le gaioiga o le bowel ma faʻamaonia le faʻamaʻi. O tamaʻitaʻi o loʻo mauʻoa i le koko, fiber, ash ma tocopherol.
  • Arnautka. E faia mai le saito o le tautotogo. E faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, fatu ma le cardiovascular system, ma o le mea e sili ona taua, faʻamaonia le toe faʻaleleia o gaioiga pe'ā afaina le paʻu.
  • Couscous. Faʻaaogaina mo masini pukeketi, faʻalavelave popole. Galue e avea o se faʻasolosolo mo le osteoporosis. GI e maualuga tele - 65 iunite, o lea e sili ai le aua le aveʻesea ma le falaoamata.
  • Sueina. O le mekasini e sili atu nai lo le saito. Faʻaleleia le setete o le endocrin system, faʻamaonia le kulukose, faʻamalosi puipui o toto toto.

Toe foʻi i le laulau o mea

Fuga o gutu

O le aogā o le sana e pei ona taʻua i lalo:

  • beta-carotene ei ai lona aoga aoga i luga o okeni o le faaaliga vaaia,
  • Vitamin B e puipuia ai le maʻisuka faafitauli
  • uʻamea faʻaleleia le toto,
  • magnesium e masani ona faʻaalia le inisalini lagona,
  • Tuʻuina e Zinc le pancreas.

Ona o le maualuga o le GI, o le aofaiga o le falaoamata sana i le taumafataga ua fautuaina ina ia tapulaa. Faaaoga meaʻai e aunoa ma ni suamalie.

Toe foʻi i le laulau o mea

Oatmeal

O le tautua o le oatmeal poo le oatmeal o se faleteuoloa o meaʻai. Oatmeal e tausisia maualuga le maualuga o le suka, aveese le "leaga" cholesterol, fufulu toto toto, auai i le kulūkose, faaleleia le galuega o le ate. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le oatmeal ma le oatmeal porridge, o nisi taimi e manaʻomia ai le fetuunaʻi o le inisalini i le itu o le faʻaitiitia. I ia tulaga, o le sui o le inisalini ma le afrazetin e mafai ma le faʻatagaga a le fomaʻi.

Toe foʻi i le laulau o mea

Rice ma le maʻisuka

E ui i le tele o vitamini ma macronutrients, o le araisa paepae o le maualuga-kalori ma e tele lona GI. E le aoga se laʻau e faʻaleleia, e vave ona totoina le suka, o lona uiga o le maʻisuka ua suia i le enaena, enaena po o le vao. Ae o nei ituaiga e le tatau ona ave ese. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e lelei tele le faʻaaogaina o ituaiga umi o fatu. Vailaau vevela e aoga mo faafitauli i le gastrointestinal tract, o lea afai o le maʻisuka o loʻo i ai se maʻi o le manava, pe a faʻaaogaina le alalaisa alalaʻau, e tatau ona e fetuunai le fua o le insulin.

Toe foʻi i le laulau o mea

Semolina

O le faasinomaga o le semolina e matua maualuga lava, e faapena foi i le maʻisuka, ma aemaise lava i se faiga faʻaoga, e le talafeagai. I le faʻaaogaina faifai pea, e maua ai e se tagata le mamafa, o le inisalini e sili atu ona faiva ma e tatau ona faʻateleina le fualaau o le vailaʻau. Semolina e mafai ona faʻaaogaina e fai ma faʻaopoopoga i cutlets poʻo tafaoga o le maʻisuka, ae i se vaega tele lava.

Buckwheat ma le araisa

O le faasinomaga o igoa o lenei cereal e mai i le 50 i le 60 iunite, lea e manatu e avea ma faailoga. O loʻo faʻafeiloaʻi ia mea mo mea taumafa paleni ona o lona gafatia e pulea glucose ma cholesterol. Buckwheat porridge e le itiiti ifo le aoga, ma o le oloa lava ia ona o le i ai o ia mea i totonu:

  • amino acids
  • vitamini
  • fualaau paleni
  • antioxidants.

Buckwheat o se vaega o nisi o taumafataga masani o le cereal ma e le gata ona o lona maualalo o le faasinomaga igoa.

Ia tatou liliu nei i le araisa, e le o tagata uma e iloa o le araisa e le gata na paʻepaʻe, ae e enaena foi. O ituaiga uma o lenei cereal e faʻaaoga lelei i le kuka. O le faasinomaga o le araisa e mai i le 45 i le 65 iunite, ma o le sukala enaena e sili atu ona gauaiina e le tino nai lo lona aiga paʻepaʻe. I sea ituaiga oloa, o le paʻu, lea o loʻo i ai le tele o mea aoga, o loʻo faʻasaoina, o lea o le alalaupapa araisa o se ituaiga faleteuoloa.

Paʻu ma le sana sana

O pele o Beleta o se taitai moni i le faʻavasegaina o fualaauʻai maloloina. O lona GI e na o le 20-30 iunite, ae vagana ai o le paʻu talisa ua kuka i le vai e aunoa ma le faaopoopoina o le pata. O lea ituaiga oloa e le mafai ona faʻailoa ai lou manaʻo, lea e mafai ai ona e 'ai i taimi o meaai. O fomaʻi e faʻamalieina le karite mo le i ai o le lysine, lea e mafai ona:

  • sulu felanulanuaʻi
  • ia faatumauina pea le paʻu.

O gutu fatu e matua mauoa i fuamoa, elemene ma vitamini A, B, C, D

O lenei paluga e tatau ona taulimaina ma le tausiga sili. O lona faasinomaga o le numera e 70 vaega, lea e manatu o se faailoga maualuga.

O le mafuaaga lea o ia ituaiga meaai o le a le saogalemu atoatoa mo tagata uma. O le mea lea, o le tusiga - O le kulū mo le maʻisuka ituaiga 2, o le a aoga le matou saite i le au faitau.

E taua le manatuaina i le taimi o le vevela poʻo togafitiga faʻamaʻi, o le GI o fatu o sana ua matua faateleina. O loʻo matou talanoa e uiga i laʻau o le sana, chopsticks ma popukoni.

Ae ui i lea, e le tatau ona e toesea le falaoamata sana, aua e tele naua:

O faʻatauga o fatu e aoga tele mo tagata matutua, ae le mo le maʻisuka.

O le a le faasino igoa

O le GI o se faailoga o le aʻafiaga o taumafa eseese ile toto kulukose. O le maualuga o le faasinoupu o se oloa faapitoa, o le faatelevaveina o le faasoasoaina o gaʻo i totonu o le tino, ma e tusa ai, o le taimi o le faateleina o le maualuga o le suka e faatelevave. O le fuafuaina e faʻavae i le Glu glucose (100). O le fua faatatau o mea o loʻo totoe ma vailaʻau i lea mea e fuafua ai le numera o vaega i totonu o latou faʻamaumauga.

GI e laʻititi ma, o le mea lea, e saogalemu mo se tagata gasegase i le maʻisuka, pe afai o ona faailoga o loʻo iai i le va o le 0 e oo i le 39. Mai le 40 i le 69 - le aofaʻi, ma sili atu i le 70 - le maualuga o faʻamaumauga. E le gata i le faʻaaogaina o togafitiga ma le toe faʻaleagaina e le gata ia i latou o loʻo mafatia mai le "faʻamaʻi manuia", ae faʻapea foi i latou o loo taumafai e taʻitaʻia se olaga soifua saʻo ma tausisi i mataupu faavae o le soifua maloloina lelei. O faailoilo GI, mea o le kalori, o le fua o proteins, gaʻo ma gaʻo gaʻo o faʻatoʻaga autu o loʻo faʻaalia i le laulau.

O Krupa e sili ona lauiloa i latou oe filifili e 'ai saʻo. O loʻo i ai lava se numera o meaʻai faʻapitoa e gaosia i le gataifale faʻatasi ma fualaau faisua ma meaʻai.

O se mea mataʻina e faapea o le GI o faʻatoʻaga faʻamaʻi ma kuka ua i vaega eseese:

  • faguwheat - 55,
  • pupu vao - 40.

O le tuufaatasiga ma le anotusi o meaʻai e le suia, ma o le faasino igoa e mafua ona o le i ai o le vai i totonu o le ipu kuka.

O le oloa e maua mai i le vaega ogatotonu. O le faʻaopoopoga o le susu po o le suka ua uma ona faʻaalia ai le eseesega o taunuuga, faʻaliliuina atu o pata i le ituaiga o cereals i se maualuga maualuga le faʻamaonia. 100 g o le keke i kuata kuata e aofia ai gaʻo meaʻai, o lona uiga e tatau ona e aloese mai le taumafa mo le taumafataga o le afiafi ma faʻatasi ai ma isi mea gaʻo. E sili atu le faʻafefiloi ma fualaau faisua ma faʻaopopo le protein i le ituaiga iʻa, moa moa.

O le faia o araisa e faalagolago i lona eseesega. Laisi paepae - cereal, lea na faia i le faagasologa o le faamamaina ma le ulaina - ei ai le faailoga o le 65, lea e faasino i le ogatotonu o oloa. Brown rice (e le afaina, e le faʻamaina) o loʻo faʻaalia i se fua faatatau e 20 iunite le itiiti, lea e sili atu ona saogalemu mo le maʻisuka.

Rice o se faleteuoloa o vitamini o le vaega B, E, macro- ma microelements, faapea foi ma mea taua o le amino. E manaomia e tagata maʻi lenei mea mo le puipuia o faʻafitauli o le maʻisuka (polyneuropathy, retinopathy, togafiti fatuga).

O le ituaiga o Brown e sili atu ona aoga i le aofaiga o mea e manaʻomia e le tino ma i faʻamaumauga taʻitasi o le GI ma le kalori. Pau lava le leaga o lona olaga puupuu.

O le millet porridge ua manatu o se oloa ma se upusii maualuga. E mafai ona oʻo atu i le 70, lea e faalagolago i le tikeri o le tele. O le mafiafia o le pusa, o le maualuga o lona suka. Ae ui i lea, o mea aoga aoga taitasi e le itiiti ifo le lauiloa:

  • puipuiga o maʻi cardiovascular,
  • saoasaoa o le tolopoina o mea oona mai le tino,
  • o se aafiaga lelei i le nutimomoia,
  • faaitiitia le cholesterol i le toto,
  • le saoasaoa o le lipid metabolism, ona o le mafuaʻaga o le faaitiitia o le gaʻo o le gaʻo,
  • faatulagaina masani o le toto,
  • Toe faaleleia o le ate.

Maea uamea

O lenei ituaiga o cereal o se faleteuoloa o vitamini, amino acids ma minerale, ae tatau ona taulimaina ma le faʻaeteete tele, talu ai o le GI o le oloa e mafai ona oʻo atu i le 70. Fautuaina e aua le faʻaaogaina le susu ma le suka i le taimi o le sauniuni o le falaoa. Ua lava le kuka o le cereal i le vai ma faaopoopo i ai se vaega itiiti o le fructose, stevia poo le syrup suamalie pei o se suauu.

O gutu o laʻau e lauiloa mo lo latou tulaga maualuga o mea nei:

  • magnesium - i le tuufaatasiga ma vitamini B e faaleleia atili ai le lagona o sela i le inisalini, ei ai sona aoga aoga i le gaioiga o le fatu ma toto toto,
  • uʻamea - e puipuia ai le atinaʻeina o le anemia, faʻaleleia le saturation o sela ma le okesene,
  • zinc - e fesoasoani i le masani ai o le gaioiolosi, faʻamalosia le faagasologa o puipuiga,
  • B vitamini - toe faʻafouina le faʻaoga o le tino, o lo latou faʻaaogaina o se fua puipuia i le atinaʻe o faʻafitauli o le maʻisuka,
  • beta-carotene - faʻasalalau le galuega a le tagata suʻesuʻe, e puipuia le foliga mai o le retinopathy.

Barley porridge o se taʻitaʻi i le faʻavasegaina o meaʻai maloloina ma lelei. O le faasino igoa o le 22-30 pe afai e kuka i le vai e aunoa ma le faaopoopoina o suauu. O Porridge o loʻo aofia ai le tele o polotini ma fiber, iron, calcium, phosphorus. O nei elemene e tatau ona i ai i le taumafa i aso uma o le soifua maloloina ma se tagata maʻi.

O Barley foi o loʻo i ai mea e aofia ai i le faʻagasolo o le faʻaitiitia o le kulūkose toto. E faʻaaogaina mo le sauniuni o vasega lona lua e le mautonu ma faʻafeiloaʻi i le natura, soupeti.

Semolina, i se isi itu, ua taʻua o le taʻitaʻi i le maualalo o meaʻai i totonu o le tuufaatasiga, aʻo iai se tasi o faʻamatalaga maualuga:

  • raw groats - 60,
  • vela vevela - 70-80,
  • falaoa i le susu ma se sipuni o suka - 95.

E le fautuaina mo le faʻaaogaina i le taumafa o le maʻisuka ma tagata o loʻo taumafai e aveesea le mamafa.

Fafie

O le oloa e maua mai i le vaega o mea e maua ai fuainumera faʻamaufaʻailogaina. Goa o le suka - 35, cereal from barley groats - 50. O fatu e leai se mea e gaosia ai ma taofiofi le tele o vitamini ma minerale, ma e manaomia e le tino i aso uma. O le tuufaatasiga o le masini e aofia ai:

  • calcium
  • fumela
  • Manganese
  • apamemea
  • iodine
  • suauu gaʻo mama
  • tocopherol
  • peta pati
  • B vitamini.

Oatmeal ma Muesli

O le falala suamalie ua manatu o se oloa taua i luga o le laulau. O lona GI o loʻo iai i le ogatotonu o le laina, lea e le gata ina aoga, ae e saogalemu foʻi le oatmeal:

  • fuʻa aloaʻia - 40,
  • i luga o le vai - 40,
  • i le susu - 60,
  • i le susu ma se sipuni o suka - 65.

O le faʻafeiloaʻiga vave o gaʻo e le aoga, pei o le muesli (GI e 80). Talu ai, e faaopoopo atu i laumei, suka, fatu, ma fualaau mamago e mafai ona aofia ai. O loʻo i ai foi se mea e sili ona manaia e tatau ona lafoai.

Fautuaga Faapitoa

O loʻo i ai meaʻai e sili atu ma le 70% o meaʻai gaʻo i totonu o la latou tuufaatasiga, lea ei ai le meatotino o le momotu i lalo i le kulukose. O le saoasaoa o le vaeluaga, o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le toto. E i ai metotia e mafai ai e oe ona faʻaititia le GI o le oloa ua saunia, ina ia faʻagesegese ai le vaevaega, ma faʻamautinoa ai foi mo le maʻisuka:

  • faaopoopo se sipuni ole gaʻo fualaʻau,
  • faʻaaoga grits mafiafia poʻo se tasi e le faʻamalosi i le olo,
  • aua nei faʻaaogaina meaʻai ma se faʻamaufaʻailogaina i luga ifo o le averesi i se taumafataga o aso uma,
  • faʻaaogā se masini faʻavela afi e fai ai le kuka,
  • musu e faaopoopo le suka, faʻaaoga mea sui ma suamalie masani,
  • faʻafesoʻotaʻi le falaoʻo ma palatini ma sina gaʻo tele.

O le tausisia o fautuaga a tagata tomai faapitoa o le a mafai ai ona e 'ai e le gata i meaʻai maloloina, maua uma mea e tatau ai, ae faʻamaonia foi lenei saogalemu mo le soifua maloloina.

Mea moni taua:

  1. I le taimi muamua, o le suʻesuʻega o lenei faʻataʻitaʻiga na amata ona faʻasaʻo le taumafa i tagata mamaʻi i le maʻisuka. Ae i se taimi mulimuli ane, na foliga mai o oloa maua i le maualuga o le GI e mafai ona totoina le suka toto i tagata soifua maloloina atoatoa.
  2. O le tele o nei oloa e ulu atu i le tino, o faafitauli tetele e mafai ona tupu.
  3. O nisi taimi o na mea taumafa e manatu o le maualalo o kalori ei ai le GI maualuga ma o lea e faigofie ai ona toe maua mai ia i latou.
  4. E tatau ona maitauina o na meaʻai e aofia ai fiber ei ai le GI maualalo ma e faʻagesegese lemu, faʻagasolo malie ona tuʻuina atu le malosi.
  5. O meaai e leai se fiva ma le GI maualuga e maua ai le tele o le malosi, ae afai e te le faʻaaluina, e taʻitaʻia ai se olaga ola pea, ona liua lea o le malosi i le gaʻo.
  6. Faʻaaogaina masani o oloa ma GI e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa. O le maualuga o le maualuga o le suka e faateleina ai le fiaai.

Vitio: mea uma e tatau ona e iloa e uiga i le faasologa o fuainumera o meaai

Meaai ma se maualuga maualuga o le faasinomaga o le 70 ma le maualuga GI
Pia110
Aso, hamburger103
Glucose, sima, falaoa paʻepaʻe, rutabaga, bagels, croutons fried100
Pelu falala, tao tao, pateta falai, pateta. Casserole, parsnip95
Nati o le rice, laisa paepae, peaches mama, apricot, honey, pies, dog dog90
Fuga laʻau, falalati pe kālati kuka, popukoni, susu susu susu, seleni aʻa85
Palu pateta, falaoamata ma vine vine, meaʻai, donuts, caramel, lole, susu susu80
Paʻu, melotilo, palanilani Farani, lasagna, araisa falaoa ma susu, nonoa fagu, le squash caviar75
Millet, sukalati koko (type "Mars"), susu sukalati, croissant, suamalie suamalie, palesi palesi, paʻepaʻe ma le enaena, meaʻai, semolina, couscous, pasta na faia mai le susu susu, halva, cheesecakes, sua i totonu o se afifi, jam70
O oloa ma se fuainumera faasinomaga o le 50-69 GI
Palu falaoamata69
Pineapple, Instant Oatmeal66
O falaoa lanu uliuli, falaoamata o le saito, suamalie mūmū, siamu, kuka poʻo le suamalie, falalati, granola ma le suka, falaoamata pateta, fualaau faisua ma fualaʻau, pata suamalie, suauu ma falaoa o fatu atoa, pasta ma sisi, vine, marshmallows, pastille, fruit fagu65
Fritters, pizza, faʻi, aisa kulimi, lasagna, meloni, mayonnaise, kirimoa suamalie, oatmeal, koko, saisaisi vave, kofe ma le keke uliuli ma le suka, upega, faaputuga, pancakes60
Fagalaʻau totoa, sua o vine, ketchup, fuatala, spaghetti, sushi, pupuʻu pipi, margarine, sisi kulimi, feta55
Cranberry, apple and pineapple juice b / sugar, mango, persimmon, kiwi, brown brown, orange, yogurt yogurt, meatballs, schnitzel puaa, keke keke, omelette, moa palu falaoamata, suauu / sugar, egg, yolk50
Meaʻai ma se faʻamaulalo maualalo o le 49 ma le lalo (fautuaina mo le gau o le mamafa) GI
Vine mūmū ma vine44
Cranberries, sua o le vine, pusi lanumeamata masila, basmati rice, popo, falaoa atoa o le falaoa, suamalie fou, buckwheat, pasta vine, sukaroti, apricots mago, laumei, caviar eggplant, povi, fasilaau laau40
Vaisisi tapaa, chickpeas, apu, pea lanumeamata fou, nuanua Saina, vermicelli, fatu sesame, pauna, quince, fatu sesame, vine yogurt 0%, fructose ice cream, soy sauce, masisi uamea35
Pini, nectarine, rimoni, pi, compote b / suka, sua o le tomato34
Soya suasusu, apricot, lentils, vine, vine, piikisi, beets, pear, tomato, sina sisi, pulu, suauu, sukalati, susu, fuamini, lanu meamata, moa.30
Cherry, raspberries, red currants, strawberries, strawberries, palukin fatu, gooseberries, falaoamata soya, fatty kefir, paʻu samasama vaivai25
Artichoke, eggplant, soy yogurt, lemoni, seaweed20
Alimoni, broccoli, kapisi, seleni, cashews, cauliflower, paʻepaʻe ma Brussels e tupu (i soo se ituaiga), pela, kukama, nati, asparagus, ginger, mushrooms, zucini, aniani, leki, olive, peanati, tofu cheese , soya, moa, pi ma pi, bran, kefir, blackcurrant, olives ma olives15
Avaka, pepa lanumeamata10
laulati laulaʻau, fatu o le sunflower9
kulimi, pasili, vanillin, cinnamon, oregano, anufe, sisi malo5

O afea e faʻatau ai Meaʻai GG Maualalo

  • afai e te manaʻo e leiloa le mamafa,
  • pe a faʻatonuina amio le mautonu ma le le taua,
  • i le taimi o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o galuega, mo se faʻataʻitaʻiga, i taimi o gasegase,
  • afai e te manaʻo e toe faʻafoʻi faiga faʻavae,
  • ma le maʻisuka gafa 2 vaega.

Mo le toatele o tagata, o le taumafaina o taumafa GI maualalo e sili ona lelei mo mafuaʻaga nei:

  1. o mea taumafa e faʻaitiitia lemu, o le maualuga o le suka e tulaʻi mai ma paʻu malie malie, ae le o se mea faʻapitoa,
  2. maʻi maʻisuka mafai ona pulea le faateleina o le kulukose o le toto, puipuia le alualu i luma o le faamai ma le atiina ae o faamaʻi tuga,
  3. faʻaaoga i le taumafataga mea maualalo o meaʻai faasinoupu, mafai ona faʻaitiitia le mamafa
  4. maualuga meaʻai meaai faasinoupu aoga i na o tagata taaalo ma tagata galulue malosi i le tino.

Faailoga GI laʻitiiti i vaega eseese o oloa

Ae paga lea, o faʻamatalaga i luga o le GI i oloa gaosia i totonu o lo tatou atunuu e toetoe lava a le mafai ona maua. Ae i atunuu atiaʻe, taʻu mai lenei taua taua e maua i le toetoe o meaʻai uma.

Ina ia iai se manatu talafeagai o le tele o le GI, matou te tuʻuina atu nisi faʻamatalaga.

Maualuga GI Products:

  • Chocolates, susu sukalati, meaai vave, aisa kulimi i sukalati, keke, pusa - GI = 85-70,

Fua Faatatau GI:

  • Suauu-free fruit juice, pizza, kofe ma le lauti ma le suka - 46-48

Low GI:

  • O le sukalati malulu 70% -22, fuamati -15, aano o manu ma iʻa -10.

Faʻapitoa ma le le lelei o mea maualalo poʻo le maualuga o fuainumera o fuainumera

GIO faʻamanuiagaFaʻafitauli
Maualuga
  • saoasaoa o le malosi o le malosi, faateleina le lelei,
  • faateleina le kulukose o le toto.
  • puupuu le umi o le malosi o le malosi
  • le faʻavaeina o le gaʻo ona o le faʻafuasei ona oʻo i le toto toto,
  • Tulaga lamatia o le taliaina o maʻi ma le maʻisuka.
Laititi
  • Faʻamasalaga malie o le malosi, lea e lava mo se taimi uumi,
  • tolopo le faateleina o le kulukose o le toto, lea e taofia ai le teuina o gaʻo,
  • faaitiitia le matelaina.
  • E itiiti le aoga ao faagasolo aoaoga ma gaoioiga faaletino,
  • Le televave le saoasaoa vave o le suka toto i le coma ma le vaega o le maʻisuka 1.

Faʻafitauli o le Metabolic mai Mea Maualuga GI

O le malosi na maua mai i gaʻo o loʻo faʻaaogaina i ni auala se tolu:

  1. ia toe faʻatumu le malosi na faʻaaluina,
  2. mo faleoloa glycogen muscle
  3. mo faʻafitauli manaʻomia i le tulaga o le le lava o le malosi.
  4. O tane e teu ai oloa o gaʻo gaʻo i totonu o le tino. O le taumafaina o meaai ma le maualuga o le faasino igoa, o le tino e tumu i le kulukose, vave ona gaosia le gaʻo. Afai i le taimi e le o manaʻomia le malosi, o loʻo nofo se tagata pe pepelo, ona auina atu lea o lenei gaʻo e teu ai i totonu o se nofoaga.

O meaʻai GI maualuga e afaina?

  • Faatasi ai ma le faʻaauau pea o meaai ma GI maualuga, o le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e teuina i taimi uma i se tulaga maualuga. O le taumafaina o se mea suamalie pe maualuga-kalori i le afa itula, e tusa lava pe na o se ipu ti lauti ma suka, lole, kuki, olola po o fua suamalie, o le maualuga o le suka o le a faateleina ma faateleina.
  • E tali le tino i le faʻaitiitia o le gaosiga o le inisalini. O loʻo i ai se maʻi faʻasolosolo, lea o loʻo faʻaalia i le faaputuputuina o isi pauna. O le mea moni, o le leai o le inisalini, e le mafai e le kulukose ona ulu i fiva musele, tusa lava pe a manaʻomia e le tino.
  • Suauu le lelei o suauu auina atu mo le teuinafaataatia i luga o le manava, itu ma sulu.
  • I lenei tulaga, o le a foliga mai, o le faifaipea pea, e lagona e se tagata le fiaaai faifai pea, vaivaiga, taumafai e maua le malosi, na te 'ai pea lava pea. O le manava e faʻapuʻupuʻuina, ae e le oʻo mai le satu.

E le o oloa e maua i le maualuga o le GI e leaga, ae o le tele o latou taumafa ma le le pulea lelei. Afai na e galue malosi, poʻo le faʻaaluina o ni nai itula i le faletaalo, ona oʻo lea i se maualuga maualuga o le GI e toe faʻafoʻi le malosi, i le malosi o le malosi. Afai e te 'ai nei oloa i luma o le televise i le po, ona tupu aʻe lea o le gaʻo o le tino pe a oso i luga ma paʻu.

E le aoga tele mea taumafa o le faasinoupu meaai?

Mea taumafa i le gasegase gasegase e lelei i latou latou te faasolosolo malie ona maua le malosi i le tulaga saʻo. I le faʻaaogaina o ia mea, o le a le maua ai le malosi, ae e mafai ona e faʻaalu lelei i le aso. O nei oloa e aofia ai:

  • tele fualaau faisua
  • malosi pasta (el dente, pe a itiiti le inu) ma lanu enaena, tele legumes,
  • fualaau aina suamalie, susu ma oloa gaosi falaoamata, sukalati ma isi.

E le o fesoʻotaʻi faʻamaumauga faʻamaonia ma le kalori, o le mea lea, e tatau ai ona malamalama i mataupu uma e lua. Soo se oloa, e tusa lava pe maualalo le GI, o loʻo i ai pea le calories.

O le mea lenei na fai mai ai le tagata fai meaʻai Kowalkov e uiga i le faʻasologa o igoa:

Meaʻai ma se faʻamaumauga maualalo maualalo. Slimming table.

O lenei laulau o loʻo i ai oloa e fesoasoani e aveesea ai le mamafa. E mafai ona e 'ai i aso uma, e aunoa ma le fefe i le mauaina o le mamafa mamafa. Afai e te tausisi i nei mea taumafa i lou olaga atoa, na o sina taimi e te galue ai i oloa ma le GI maualuga, ona tumau lea o le mamafa i fua tutusa. Ae ui i lea, aua nei galo o le taumafaina o meaai, e oo lava i mea lelei lelei o le a faʻalauteleina puipui o le manava, e manaʻomia ai le tele ma sili atu o tautua, ona le mafai ai lea ona gau le mamafa.

Low GI Products - E itiiti ifo i le 40GI
  • Legumes - pi pi ma le paʻepaʻe pi, pi, lentils, barley, pele bela. Loto pasta atoa falaoamata (e le o taofi)
  • Apalai, apricots mago, cherries, fualaau aina, plums, oranges, pears, peaches, prunes, apricots, beets, kāloti, tangerines, sukalati mafiafia.
  • Avocado, zucini, meaola, pepa, aniani, mushrooms, letus, broccoli, cauliflower ma kāpeti, tamato, kukama
  • Toa, moa, iʻa o le sami, iʻa, lafumanu, sisi malo, gusi, nati, sua oona, lanumeamata, kefir
5-45

Faaiuga: o le tele o mea e maua i le taumafa o oloa maualalo GI, i taimi taʻitasi ma le GI masani ma e seasea lava, i tulaga tulaga ese ma GI maualuga.

Laʻaiga Faʻasili Faʻamataʻu Maualalo

O le tele o mea e mafai ona suia ai le fuainumera o le fuainumera o le oloa, lea e tatau ona amanaia pe a fatuina se meaai ma sina GI maualalo.

O nisi nei o:

  • teuina o le taimi ma le matua o oloa gaosia. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le faʻailoa e le mafaitiititi e maualalo le GI o le 40, ma a maeʻa ma faʻamaluluina, o le GI e oʻo atu i le 65. A oʻo ina matua, o le a faʻatupulaia foi e apples le GI, ae le vave tele.
  • o le faaitiitia o le tino o meaʻai e mafua ai le faateleina o le GI. E faʻaaoga lenei mea i meaʻai uma o le cereal. O le mafuaʻaga lea e taua ai le falaoa o le falaoa po o le falaoa lelei. I vaega lapopoa o falaoamata, filo o meaʻai, proteins, fiber tumau, lea e faʻaitiitia ai le GI i le 35-40. O le mea lea, e tatau ona tuʻuina atu i falaoa ma falaoamata atoa,
  • faʻamafanafana meaʻai pe a uma ona teu i totonu o le pusaaisa faʻaititia GI,
  • kuka faateleina lau. O le mea lea, mo se faʻataʻitaʻiga, o kāloti tipi ua i ai le GI o le 50, ae i se foliga masani e le sili atu i le 20, talu ai ona o le maso o loʻo iai i totonu o maʻa pe a vevela,
  • oloa gaosi oloa ua saunia e faʻaaoga togafitiga vevela, togafitiga faʻamalotini. O le mafuaʻaga lea na mafua ai ona maualuga le maualuga o le falaoamata, o masini paluga mo le vave ona kukaina, o falaoamata mo meaʻai kuka e maualuga tele - 85 ma le 95, mulimuli ane. E le gata i lea, o loʻo i ai faʻasalaga ma fesuiaiga o le masini - GI 100,
  • o le tele o oloa e aofia ai le "suauu maso". I le vaaia o se tusitusiga faapena, e tatau i tagata uma ona malamalama o le GI o lenei oloa e lata i le 100, lea e mafai ona faateleina le glycemia,
  • O le vaeluaga o fatu saito i le taimi o sauniuniga o popukoni e mafua ai le faateleina o le GI e 15-20%,
  • nisi ituaiga o noodles ma spaghetti na maua e ala i le pasteurization poʻo le faʻamavaeina i lalo o le maualuga o le mamafa ua faʻaititia GI -40. Ae o le paluga mo mea e faʻaleleia ai, faʻamaunuʻu, mea teuteu fale, saunia mai le falaoamata malo i le auala masani, ei ai le maualuga GI -70,
  • O spaghetti ma le pasta e masani ona vevela, e fai si pisa laitiiti, o lea latou te osofaʻi ai i nifo. O lenei mea o le a faʻateleina ai lau GI. Afai e te kuka pasi mo le 15-20 minute, o le a faʻapupulaina le suauʻu ma o le GI o le a faateleina i le 70. Afai e te kuka spaghetti (e oʻo mai i le falaoamata papaʻe) e faʻaaoga ai le al dente auala (laʻitiiti laitiiti) ma tautua le malulu, mo se faʻataʻitaʻiga, i se salati, GI e na o le 35,
  • O le umi o le teuina o oloa o lo oi ai le malala e fesoasoani foi i le faʻaitiitia o le GI. O le falala lelei, o le falaoa ua leva ona tunu o le ai ai se GI sili atu maualuga atu nai lo le mea e mālūlū ma sili atu i le mea na magumago. O le mea lea, e fautuaina le teuina o falaoa i totonu o le pusaaisa poʻo le faʻamaʻi muamua foi, sosoo ai ma le faʻaleagaina. Ma o loo i ai i se foliga malogo, mausali. Mo le faʻamago faʻafuaseʻi, e mafai ona e kukaina meaʻai i totonu o le ogaumu poʻo totonu o se fafie,
  • O le malulu o oloa, mo se faʻataʻitaʻiga, oi latou e faatauina atu i se masini masini ma teuina i le vevela e le silia le 5 tikeri, e faʻaititia ai foi le GI,

Tuua Lau Faamatalaga