Suauu Suauʻu Faʻaitiitia Mea

O se tagata maʻi e maua i le maʻisuka e fiafia i le fesili poo fea meaai e fesoasoani i le faʻaititia o le suka o le toto. A filifilia se taumafataga, e taua le filifilia o na oloa e maua ai mea e faʻaititia ai le toto suka. O nei mea e sili ona maualalo i mea taumafa faasinoupu. O lenei faailoga lea e fuafua ai le aofaʻi o le kulukose o loʻo i totonu o mea taʻitasi taʻitasi.

I le natura, o loʻo i ai le tele o fualaau 'aina mata, fualaau' aina, ma cereals e faʻaitiitia lelei ai le maualuga o le suka.

E le mafai e le taumafataga ona suia mea e maua ai le suka ma fualaau faʻapitoa e masani ona faʻaaogaina ma lenei faʻamaʻi.

O le aofia ai i le taumafataga o mea taumafa ei ai le aʻafiaga e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka o le toto e fesoasoani e toe faʻafoisia ai le ola maloloina o se tagata o loʻo mafatia i se maʻi suka. I lalo o le taumafa taumafa, o mea taumafa e taumafa e le tagata gasegase o le a avea ma mea e taofia ai e le mafai ai ona maualuga le maualuga o le gaʻo i le maualuga o fuainumera o le gaosiga, ma le faaitiitia o le numera o gaʻo o le gaʻo e maua mai i le faʻaaogaina o le suka.

Faʻaleleia atili le tino o le tagata maʻi pe a fai o le taumafataga e aofia ai fualaau 'aina ma fualaau e fautuaina mo le faʻaaogaina i le maʻisuka ma mulimuli i fautuaga uma a le tausisoifua i le sauniuni o le taumafataga.

Ina ia ausia uma fautuaga, e taua tele le maua o tagata tomai faapitoa ma poto masani i le tulaga o endocrinology ma meaʻai, mafai ona faia le lisi o le maʻi e tusa ai ma uiga o le tagata maʻi. E le gata i lea, e tatau i le tagata maʻi ona suesue le fusi atoa o fualaʻau ma fualaʻau e faatagaina ma faʻasaina mo le maʻisuka.

O a au mea o loʻo e talanoa ai?

O nei meaai e faʻaitiitia ai le toto suka o se mataupu e sili ona popole i le tele o tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka. O le tagata gasegase, ina ia ausia le maualuga o le faʻamalolo, e tatau, aʻo mulimuli i se taumafataga i le taimi e tasi, mulimuli i fautuaga uma e uiga i le tuʻuina atu o gaioiga faaletino i le tino. O fautuaga uma e maua mai le endocrinologist, tagata fai meaʻai ma le physiotherapist e tatau ona faia i se mea faigata.

Afai e faatonuina le tagata maʻi e mulimuli i se mea taumafa ao faia le tino, e le mafai ona faʻagaloina le gaioiga faʻapitoa e maua ai se togafitiga. O le fautuaga lava e tasi e faatatau i le tausisia o taumafa faatasi ai ma le faaaogaina tutusa o fualaau faasaina. Na o le tuufaatasiga, o le faʻatinoina o fautuaga uma e mafai ai ona e faʻateʻa ese maualuga maualuga o suka i le tino.

E fautuaina e le 'ailaʻau taumafa e faʻapea o le maʻisuka e faʻalauiloaina se tele o iʻa eseese i totonu o le taumafataga; o nei meaai e faʻaitiitia ai le gaʻo i totonu o le toto ona o le maualalo o le kulukose.

E iai fualaau 'aina ma fualaʻau e faʻaitiitia ma faʻaititia ai le toto suka. E mafai ona faʻatagaina le maʻisuka e faʻaaogaina meaʻai o le vaega muamua, o meaai e faʻaititia ai le maualuga o le suka.

O fua nei:

  • paka
  • zucchini
  • kukama
  • tamato
  • ituaiga eseese o kapisi ma greens.

O nei mea taumafa e maualuga i fiva. O se tagata maʻi e maua mai i le suka suka e masani ona faʻaumatia nei oloa o le a faʻateʻaina le tele o faʻafitauli tau soifua maloloina e mafua mai i le atinaʻe o le maʻisuka malosi o le a faʻaitiitia faʻaititia.

E i ai isi meaʻai e mafai ona faʻaititia ai au mea e maua ai le gaʻo. O nei oloa o ituaiga eseese o meaʻai - oatmeal, o le karite palesi, keke, o loʻo aofia ai fipa. O le lisi e aofia ai meaʻai.

I le faaaogaina o fua i lau meaai, e tatau ona e gauai atu i le vine ma lemoni. O fua nei e maua ai le maualuga o vitamini C ma limonene. O nei vaega e lua e afaina ai le kulūkose o le tino.

Afai e te aofia ai oloa o loʻo i luga i lau meaai i aso uma, ona faʻaauau pea lea o le kulukose i totonu o le faʻagasologa o le mafaufau ma le maʻisuka o le a le tatau ona popole e uiga i le maualuga o le suka.

Ina ia maua ai le suka i le tino, e fautuaina i le vaitau o fuamoa e faʻaaogaina i meaai ma le sua o le tipolo ma 'ai ni ipu ma le faʻaopoopoga o le kinamoni.

E fautuaina e 'aina le kinamoni i le teaspoon i le aso.

E faʻafefea ona 'ai meaai?

I le faʻaitiitia lelei o le kulūkose toto, e taua le faʻaaoga tatau o meaai faapitoa.

E tatau ona e filifilia oloa o loʻo i ai faʻalapotopotoga faʻapitoa e faʻaalia ai le insulin.

O le sukanamon o loʻo i ai le faʻaaogaina o le suka. Mo le faʻaaogaina o le oloa e te manaʻomia ina ia matua tuusaʻoina, e taua le manatua o le tele o le faʻaaogaina o lenei oloa e mafai ona faʻaosoosoina ai le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic i le tino.

O le lisi o fualaau maloloina e maualalo ai le kulupu o le glucose e aofia ai:

O nei fua e aoga i totonu o loʻo aofia ai macro ma microelements - kopa, manganese, magnesium. O nei mea totino e aoga i totonu o lo oi totonu o le fiber, ma o loʻo i ai i luga o lenei lisi le maualuga maualuga o lenei vailaʻau.

O loʻo fautuaina le maʻisuka e faʻaaoga le suauʻu mama e faʻamautu ai le faasinoala i totonu o le tino, o mea inu gaʻo e matua le o iai i lenei oloa, ma e mauʻoa i mea gaʻo.

O le tele o tagata gasegase latou te fiafia i le fesili lea o fua e afaina ai le maualuga o le suka. O ia fua o le pears, melon, apu, strawberries ma cherries, o nei fua e taua o le maualalo o kalori.

O le aʻa e faaopoopo atu i ai le aʻafiaga o le antioxidant.

Le lisi saʻo

O le lisi saʻo e mafai ona fesoasoani ia te oe e faʻaititia lelei lou kulūkose toto. E mafai ona avea ma fualaʻau ma fualaau aina i luga o moega taʻitasi ma e faigofie ona maua i soʻo se tagata maʻi ma faʻaititia lelei le suka i le tino.

O fualaau lelei uma ma fualaʻau e faʻaaogaina e le maʻisuka e le naʻo latou foliga masani, ae o ipu faapitoa ma meainu e mafai ona saunia mai ia latou.

Seʻi manatu e aoga tele le 'ai o aniani mo le maʻisuka, ona e le gata ina maualalo ai le maualuga o le suka, ae e tau ai foi le maualuga o le cholesterol i le toto. Ia mautinoa e aofia ai le pata ma fulufulu mama i lau meaʻai. O nei oloa e lua e faʻaitiitia ai le fua o le absorption o gaʻo.

E fautuaina e tagata taʻitoʻatasi e 'ai uma fatu. O loʻo aofia ai le fiber, o se taunuuga, o le gaioiga o le faʻaaogaina o le kulukose e matua taofia.

O le lisi o oloa faʻatagaina e tele tele. E aofia ai e le gata o se fualaau aina po o se fualaau faisua, ae tele ituaiga o iʻa ma aano. O le mea lea, e le tatau ona e manatu e naʻo meaai o laau toto e aoga mo le maʻisuka; e tele isi oloa.

Ina ia iloa lelei poʻo fea o vaega o loʻo taua i luga e tatau ona aofia i le lisi o meaʻai, e tatau ona e feutagai muamua ma se tagata poto faapitoa i meaʻai ma meaʻai paleni. E naʻo se fomaʻi agavaa e mafai ona faʻatonuina se lisi saʻo o ipu e iai le faʻaititia o le aʻa i le kulukose i totonu o le toto. E le tatau ona galo ia i tatou o le tuufaatasiga o se ipu e tatau ona na o le maeʻa ona feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

A leai, e foliga mai o meaai e le maualalo ai le suka, ae faʻaleleia ai.

O le a le mea e faatagaina mo fafine maʻitaga?

E tusa ai ma tina maitaga, o le taumafataga e toetoe lava a tutusa, na o ituaiga ituaiga o meaai e maua ai le glucose le taua, fualaau faisua ma fualaau e maualalo ai le suka toto ua faaopoopo i le lisi o loʻo i luga.

O tina i le lumanaʻi ua fautuaina ina ia tele ni fualaau aina po o fualaau faisua. I le uma, o loʻo aofia ai le tele o fiber, lea e matua talafeagai mo tamaitai i lenei tulaga. Afai o matou talanoa e uiga i fualaau suamalie, ona faaopoopo atu lea i le lisi o loʻo i luga, e mafai ona e faʻaaogaina isi ituaiga ma ituaiga o maa maa e aofia ai sina fualaau suamalie.

E taua tele mo tagata gasegase i lenei tulaga e filifili ai le lisi saʻo mo le faʻaitiitia o le suka o le toto. O le faʻaaogaina o oloa i totonu o le lisi e tatau ona malilie faatasi ma le fomaʻi. A leai, o se tali le lelei e mafai, mai le itu o le tino o le tina ma le pepe e leʻi fanau mai. E taua foi le manatuaina o le taumafaina o le a le aoga. O se vaega lelei o mea taumafa o le a faʻaaogaina fua uma o faʻatagaina i ni vaega laiti.

Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e tatau ona e faʻatautaia le faagasologa o le fuaina o fua o le toto toto. Aemaise lava pe a oʻo i se fafine maʻitaga. O lenei togafitiga e faia i le tele o taimi i le aso, muamua ma le maeʻa o taumafataga taitasi. O lenei mea o le a fesoasoani i le siakiina o suiga i le tino o le tina, ma, afai e maua ni suiga le lelei, vave saili se fesoasoani mai se fomaʻi.

E tatau ona e lafoaia e le aunoa le faʻaaogaina o meaai, lea e faʻaateleina ai le maualuga o le gaʻo i totonu o le toto. Afai o na oloa e faʻalauteleina le suka suka e mafai lava ona totoe i luga o le lisi, peitaʻi, e tatau ona e faʻaaogaina i se vaega maualalo maualalo, ona tatau lea ona vavae ese oloa o loʻo i luga mai lau lisi.

O tagata mamaʻi e maua i le maʻisuka e mafai ona 'ai se lisi tele o oloa, o loʻo iai uma fualaau aina ma fualaʻau. E le tatau ona e mafaufau afai e lelei le meaai, o lona uiga e faasaina mo le maʻisuka, pe afai o loʻo i ai se vaega itiiti o le kulukose poo le fusi, ona mafai lea ona e 'ai. Ae i lenei tulaga, e tatau ona e faʻaeteete e mataʻituina suiga i le suka o le toto. Ina ia siaki le faʻaogaina, e sili ona lelei le faʻaaogaina o le glucometer eletise.

O fua o fualaau mo le maʻisuka o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

E mafai e meaai ona maualalo le toto suka?

A maʻi se tasi i se faʻamaʻi e pei o le maʻisuka, e amata loa ona ia sailia se auala e faʻaumatia ai lenei maʻi. O a auala e te le faʻalogo ai mo togafitiga o le maʻisuka!

Faatasi ai ma tagata e maua i le maʻisuka, ei ai le manatu e faapea, pe a faʻaaoga meaai e maua ai le meatotino o le faʻaitiitia o le suka toto, e mafai ona e pulea lona maualuga i totonu o taʻaloga masani e aunoa ma fualaau. Ou te faanatinati e te le fiafia - o le isi tala faʻasolopito lea. O mea taumafa e maualalo pe maualalo le suka o le toto o le a sili atu ona talafeagai le taʻua o meaai e le totoina ai le suka suka.

E masani lava ona i ai se sui o manatu. Faʻalogo lelei i faʻamatalaga "oloa e maualalo ai le suka o le toto" ma "oloa e le faateleina ai le suka suka", e matua ese lava. I le tulaga muamua, o meaai e fai ma sui o le vailaau, ma i le lona lua - o le matafaioi o le taofia. Afai o nei oloa e pei o se vailaau, atonu o le ai ai ni faatonuga i luga o le fualaau oona, tulafono, ma isi.

Ae o aʻu, mo se faʻataʻitaʻiga, e leʻi maua faʻamatalaga i le saʻo ma le tele o loʻo i ai le kapisi poʻo le atisikoke a Ierusalema. Ae a oe? Ou te manatu ua uma ona e malamalama i mea na ou mafaufau i ai, ma o le ae le toe tulituliloaina ni faatosinaga taufaasese ma faasalalauga e folafola atu e aveesea le maʻisuka e ala i meaai.

A o ou sauniuni mea mo le tusiga, ioe, sa ou tilotilo i mea na tusia i isi punaoa. Ae, e toʻatele e tuʻuina atu i luga o meaola e maua ai le maualuga o le kulukose maualuga, e pei o le broccoli poʻo le tipi. O lona uiga latou te togafitia le maʻisuka ma maualalo le kulukose o le toto?

Na ou maofa tele foi i lena mea, ma toetoe lava 68 g o carbohydrates mo le 100 g o gaʻo, e mafai ona faia e faasaga i le maʻisuka, pe a maualuga le suka. O le a manaia le faalogo i le tali i le fesili "O fea e alu ai gaʻo gaʻo pe afai ua i ai se maualuga maualuga o le kulukose i le toto o se tagata?" O lea e leai se meaʻai e faʻaitiitia ai le suka o le toto.

Ia faaeteete

E tusa ai ma le WHO, o tausaga taʻitasi i le lalolagi e 2 miliona tagata e maliu mai le maʻisuka ma ona faʻafitauli. I le leai o se lagolago talafeagai mo le tino, o le maʻisuka e oʻo atu ai i ituaiga eseese o faʻalavelave faʻafuaseʻi, faʻavave ona faʻaleagaina le tino o le tagata.

O faʻafitauli sili ona taatele e aofia ai: gangrene faʻamaʻi, nephropathy, retinopathy, maʻi o gaʻo, hypoglycemia, ketoacidosis. O le maʻisuka e mafai foi ona oʻo atu ai i le atinaʻeina o tumutumu oona. I le toetoe lava o mataupu uma, o le maʻisuka e mate, o loʻo tauivi ma se maʻi tigaina, poʻo le liliu atu i se tagata moni ei ai maʻi le atoatoa.

O a mea e fai e tagata e maua i le maʻisuka? O le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Science Sciences ua manuia i le faia o se vaifofo lea e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka.

O le polokalama fomaʻi o le "Healthy Nation" o loʻo amata nei, i totonu o le faʻavae lea ua tuʻuina atu ai lenei vailaʻau i tagata uma o le Russian Federation ma le CIS NO . Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻii le 'upega tafaʻilagi aloaia a MINZDRAVA.

Ina ia taofia le fenumiai i lou ulu, o le a faaauau pea ona ou tusia i upusii faailoga, e taʻu mai ai le mea sa ou fai atu ai.

O a meaai e vave faʻaitiitia le toto toto

Ae e te le masani i nei oloa, e tatau ona e iloa o le maualuga o le suka i totonu o le toto e faalagolago i itu e lua:

  • gaoioiga faaletino i le aso atoa,
  • 'ai i le aso atoa.

O fua o le sami e toetoe lava a le siitia ai le maualuga o suka, pe leai, aua nei suia.

Fualaau faisua e pei ole pauka ma le zucchini e mafai ona faʻaititia lelei lau kulūkose maualuga. O fualaau faisua e taulima lelei ma le maualuga o le suka i totonu o le tino e mafai ona aofia ai pei o tamato, kukama, radisa, kapisi ituaiga eseese ma lanu.

Ae o le pata, o le oatmeal e sau muamua. O loʻo aofia ai le tele o filo soluble. Afai e faʻaaogaina e oe i taimi uma, ona maualuga lea o le suka i le tulaga masani. Oatmeal e mafai ona suia i le oatmeal, lea e maua ai foi le fiva soluble.

Matou tusitusi

I le 47, na maua ai au i le maʻisuka ituaiga 2. I ni nai vaiaso sa ou maua pe a ma le 15 kilokalama. O le le lava o le vaivai, o le moe, lagona o vaivaiga, na amata ona nofo i lalo le vaaiga mamao. Ina ua atoa loʻu 66 tausaga, sa ou tuleiina ma le mausali loʻu inisalini, na matuai leaga mea uma lava.

Na faʻaauau pea ona tupu le faʻamaʻi, na amataina osofaʻiga faʻapitoa, na toe foi moni mai aʻu e le falemaʻi mai le isi lalolagi. O le taimi atoa na ou manatu ai o le taimi lenei o le a mulimuli.

Na suia mea uma ina ua mafai e loʻu afafine ona ou faitauina se tasi o tusiga i luga o le Initaneti. E le mafai ona e mafaufauina loʻu agaga faafetai ia te ia. O lenei tusiga na fesoasoani ia te aʻu e faʻaumatia atoa ai le maʻisuka, o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia. O le 2 tausaga talu ai na amata ona ou siitia atili, i le tautotogo ma le taumafanafana ou te alu i le atunuu i aso uma, matou te taitaia se olaga malosi ma loʻu toalua, malaga tele. E maofa tagata uma i le auala ou te tausisia ai mea uma, i le mea e maua ai le malosi ma le malosi, latou te le talitonu pea ua 66 oʻu tausaga.

O ai e manaʻo e ola i se olaga umi, malosi ma faʻagaloina lenei faʻamaʻi matautia, faʻaaoga 5 minute ma faitau lenei tusiga.

O le 'amamoni e faʻaititia lelei le suka. E aofia ai le magnesia ma le tele o fiber. O loʻo i ai faʻalapotopotoga masani e foliga tutusa i le inisalini. Fai mai tagata popoto, o le kinamoni, lea e tatau ona faʻaumatia pe a ma le afa-sipuni i le aso, e mafai ona faʻaititia le suka e 20%. Ae o tagata e mamaʻi i le maʻisuka e tatau ona faʻaeteete i le tele o le kinamoni, ona e mafai ona atiaʻe le hypoglycemia.

O le manogi ma le suauʻu, lea e aofia ai vailaʻau siama, magnesium, apamemea, manganese ma omega-3, ma faʻaititia ai foi le suka. E le gata i lea, o le suauu ma le suauʻu e le o iai ni meaʻai gaʻo, lea e taua tele.

I fualaau suamalie e itiiti sona aʻafia i le suka, e mafai ona e saogalemu e aofia ai paʻu, apu, melon ma strawberries. O vine, e mafai ona e filifilia cherie.O loʻo aofia ai le tele o filo soluble ma e maualalo i kalori. O Cherry foi o se antioxidant.

O le suauu sili ona maualalo le suka. O le faʻaaogaina o le mata e faʻamalosia ai le pancreas, lea e tau atu i le gaosiga o le inisalini. O lapisi, e pei o le uʻamea, o se vailaau mamana malosi. O le 'ai o aniani e le gata e fesoasoani ai i le maualalo o le suka, ae e mafai foi ona maualalo ai le cholesterol.

Oona, o le vaega lea o le pata ma le pusi, e mafai ona faʻagesegese ai le faʻafefe o gaʻo. Ae e le mafai ona faʻaumatia i ni aofaiga tetele.

Tala o le au faitau

Tuʻua le maʻisuka i le fale. E tasi le masina talu ona galo ia te aʻu le oso i le suka ma ave le inisalini. Oi, pe na faapefea ona ou mafatia, faʻavaivaia pea, valaau faʻafuaseʻi. E fia taimi na ou alu ai i le endocrinologists, ae na o le tasi le mea latou te fai mai - "Ave le insulin." Ma o lenei ua 5 vaiaso ua mavae, e pei o le toto maualuga o le suka e masani lava, e le o se tui se tasi o inisalini ma faafetai uma i lenei tusiga. O tagata uma e maua i le maʻisuka e tatau ona faitau!

E lelei tele pe a faʻaofiina fatuga atoa i totonu o le taumafataga. E aofia ai le fiva, lea e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose. O fatuga atoa e aveese ai mea vevela mai le tino o le tagata.

E mafai ona e 'aina meaʻai laiti-gaʻo, aano ma aano, aua o loʻo aofia ai le tele o polotini, lea e faʻalavelaveina ai le inu o le kulukose.

Suauu toto e faaitiitia ai meaai (laulau)

I lalo ifo e mafai ona e vaʻaia se laulau e faʻaalia ai faʻamatalaga glycemic o meaʻai masani.

Suafa igoaGlycemic index
Apricots20
Cherry plum25
Pineapples66
Oranges35
Peanuts20
Paloni72
Eggplant Caviar40
Puni60
O le polotini o le fuamoa e tasi48
Puni falaoamata i le pito i luga69
Broccoli10
Lingonberry25
Brynza
Pupu mai Brussels15
Wheat Bagel103
Hot Dog Bun92
Butter bun88
Dumplings ma pateta66
Faʻailoga faʻatasi ma le siʻi kuka60
Faasao70
Faʻailoga80
Paʻu papaʻe papaʻe44
Mūmū mūmū44
Vine40
Cherries22
Suavai mama e leai se vai
Vodka
Mea inu gaosi74
Hamburger (1 pc)103
Fafaga le ate ate50
Blueberries42
Toga35
Pamekaisa35
Fualaʻau22
Fuʻu paʻu papae100
Walnuts15
Buckwheat porridge i luga o le vai50
Salutalu musika10
Pears34
Dessert wine30
Gin ma tonic
Meloni60
BlackBerry25
Tasi fuamoa fuamoa50
Laʻau mūmū fou40
Saito vao25
Faʻi vine65
Fua35
Yogurt 1.5% natura35
Fualaau suamalie52
Fuga zucchini75
Caviar Squash75
Teu i le susu (sugar free)40
Sauerkraut15
Fuga laʻau fou10
Toto Cabbage15
Kalama lole Caramel80
Suauu kuka65
Palu falai95
French fries95
Palu pateta90
Puki pateta85
Kvass30
Ketchup15
Kefir nonfat25
Kiwi50
O le fiva masani30
Fualaau32
Cranberries45
Popo45
Kuki le kuka34
Fualaau compote (sugar free)60
Cognac
Pork cutlets50
Laʻau iʻa50
Fale kofe42
Kofe faanatura (gaʻo saoloto)52
Tuʻu laau40
Gooseberry40
Soa saito70
Fuga vao85
Apricots ua vela30
Ava30
Lemon20
Aniani riki10
Leek15
Mayonnaise60
Polokalama pasese85
Pelu atoa38
Palu pasila kulimi50
Raspberries30
Mango55
Tangerines40
Milk porridge65
Margarine55
Marmalade30
Black olives15
Meli90
Amene25
Laʻau faanatura32
Susu susu27
Vailaau faʻasusu i le suka80
Soya susu30
Carrots laititi35
Ice cream70
Sea kale22
Muesli80
Nectarine35
Sea buckthorn30
Milu oatmeal60
Oatmeal i luga o le vai66
Oatmeal40
Kopama fou20
Green olive15
Olive olive
Omelet49
Paranesi51
Dumplings60
Green tio10
Laʻau mumu15
Barley patridge i luga o le vai22
Potu30
Pasili, basil5
Kuki kukisi80
Kuki, keke, keke100
Pia110
Fusi falaoa ma le fagu88
Pipi faʻamau ma le sipisi ma fuamoa88
Pizza pizza60
Fugalaau Tomatoes10
Popcorn85
Millet susu i luga o le vai70
Fualaau aina suamalie55
Vailaau laʻau palu5
Fualaʻau o fualaʻau
Radisa15
Suauu laisa e leʻi faʻaaogaina65
Milisi sukalati70
Risi falaoa i luga o le vai80
Laisi letus10
Poru gaʻo
Suga70
Laʻau vela64
Lago fatu8
Pulu Faga25
Toa 10% gaʻo30
Pulu51
Plums22
Paʻu kulimi 20% gaʻo56
Laʻau mumu30
Black currant15
Palu le soya e leai sona tino15
Soya soga20
Pineapple juice (sugar free)46
Oona suamalie (suka leai)40
Oona i le pusa70
Mea suamalie (suka leai)48
Fua o le vine (leai se sao)48
Karoti sua40
Tomato juice15
Ava o le suka (free free)40
Sausagesi28
Asparagus15
Fusi74
Sisi ua gaosia57
Suluguni cheese
Tofu cheese15
Feta kulimi56
Palu falaisi70
Faʻasalaga faigata
Curd 9% gaʻo30
Laʻu sisi laʻititi-gaʻo30
Laʻau paʻu45
Lulu Paʻu75
Uma15
O pi pi40
Aso146
Pistachios15
Hazelnuts15
Halva70
Areto "Borodinsky"45
Pulu falaoa (falaoa)136
Palu falaoa40
Faletusi Muamua Flour80
Se falaoa falaoa65
Palu Faatoaga45
Hotdog (1 pc)90
Persimone55
Fried cauliflower35
Pululaʻau Fugalaau15
Green tea (suka leai)
Toa pele25
Blueberries43
Prunes25
Ata30
Lafumanu tao25
Shawarma i falaoa pita (1 pc.)70
Umi vine46
Miliki sukalati70
Pogisa tipi22
Sukalati70
Fugalaau15
O apu30
Egg (1 pc)48
Milk porridge50

O mea e maualalo ai le toto i le taimi o le maitaga

O le taua tele o se paleni taumafa i le vaitau o le gaioiga. Mafaufau po o fea meaai e maua ai le toto toto i le taimi o le maitaga.

Muamua lava, o le meaai a le tina i le lumanaʻi e tatau ona aofia ai fualaau faisua ma fualaau aina, ia e aofia ai le tele o fiva. E fautuaina i latou ina ia 'aina faʻatau pe tao. Fualaau aina e tatau ona filifilia i mea maualalo fua o le fructose ma e 'ai naʻo pe a uma ona' ai.

O oloa o le falaoamata e tatau ona faʻaumatia i ni vaega laiti ona o le maualuga o mea o loʻo i totonu o le gaʻo. O le suamalie e tatau ona faʻaaoga e faʻamalie ai pastry.

I se tapulaa faʻapulaʻa, e mafai ona e 'aina sina ituaiga o aano o manu ma iʻa, e sili atu ona lelei le fufulu.

O fua o susu-susu e tatau ona filifilia na o sina tamaʻi gaʻo.

O le mea aupito sili ona taua i lenei vaitau, o cereals from cereals (aemaise lava o le pata, o le saito ma le saito), lea, ona o mea e maua i le lipotropic substances i la latou tuufaatasiga, e le gata ina faʻamaonia ai le maualuga o le suka toto, ae faʻatumu ai foi le tino i microelements talafeagai. E le gata i lea, o le i ai o cereals i le taumafataga ei ai sona aafiaga lelei i le cholesterol.

Tusi ni faaiuga

Afai e te faitauina nei laina, e mafai ona e faʻamaonia o oe poʻo oe pele ia oe maʻi i le maʻisuka.

Sa matou faia se suʻesuʻega, suʻesuʻeina le tele o mea ma sili ona taua siaki le tele o metotia ma vailaʻau mo le maʻisuka. O le faaiuga e faapea:

Afai na maua uma vailaʻau, e naʻo se taunuuga le tumau, o le taimi lava e taofi ai le meaʻai, o le faʻateleina o le faʻamaʻi.

Pau lava le fualaau na tuʻuina mai ai se taunuuga taua o le faʻaleagaina.

I le taimi nei, ua na o le pau lenei o fualaau faasaina e mafai ona fofoina atoatoa le maʻisuka. O le malosi tele o le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia i le amataga o le maʻisuka.

Na matou talosagaina le Matagaluega o le Soifua Maloloina:

Ma mo le au faitau o la tatou 'upega tafaʻilagi o loʻo i ai nei se avanoa
maua ni mea faigata TUSI!

Faʻalogo! O mataupu o le faʻatau atu o faʻatau fualaau faasaina ua sili atu ona masani.
E ala i le tuʻuina o se poloaiga e faʻaaoga ai sootaga o loʻo i luga, ua faʻamaonia oe e maua se oloa lelei mai se gaosiga faʻapitoa. E le gata i lea, pe a faʻatonuina i luga o le upega tafaʻilagi aloaia, e te maua se faʻamaoniga o se tupe toe faafoi (e aofia ai tau o femalagaiga) pe afai o le vailaʻau e leai se faʻamalositino.

Tuua Lau Faamatalaga