Paʻu o le povi mo le maʻisuka

O le maʻi suka e fesoʻotaʻi ma le gasegase o le insulin i le tino.

Inisalini o se hormone e manaʻomia mo le kulukose e ulufale ai i siama faʻanatura. O le atinaʻeina o le maʻisuka e mafua ona o le le lava o le inisalini e maua mai i vaitusi teine ​​o le pancreas, poʻo le le mafai e le tino ona faʻaaoga lenei inisalini.

Talu ai o le kulukose o le punavai autu o le malosi i totonu o le tino, o le faagasologa o lona ulufale atu i totonu o sela e taua. I le leai o se kulūkose e leai se totogi poʻo se mea e teu ai, o tino e faʻamalosi e talepe ai gaʻo ma pulu (e aofia ai mea o loʻo iai i totonu o le maso) e faʻamalieina ai manaʻoga o le tino. O sea faagasologa e ono afaina.

Inisalini faʻalagolago i le maʻisuka

O lenei maʻi na valaʻauina maʻisuka tama. E masani lava, o lenei ituaiga o maʻisuka e tupu i tagata ei lalo ifo o le 30 tausaga, ae o loʻo i ai tuusaunoaga. E tusa ma le 10% o tagata e maua i le maʻisuka latou te faʻaalia faailoga o se ituaiga o le insulin-o le maʻi.

O le maʻisuka e faʻalagolago i le maʻisuka e tupu pe a le faia le inisalini i totonu o le pancreas. Masalo o nei faaletonu o le taunuuga lea o le faaleagaina o le siama o gasegase o le insulin i le tino o le tino. Masalo o le atinaʻeina o ia faʻalavelave faʻafuaseʻi ua faʻavaveina i faʻamaʻi. A maeʻa le faʻamafunaina o le sili atu ma le 90% o suauu e gaosia ai le insulin, o le amataina o faʻamaʻi faʻamaʻi e vave tele.

Afai o lenei ituaiga o maʻisuka e totoe e aunoa ma se fofo, e mafai ona tupu se setete o ketoacidosis.

Ketoacidosis

I le ketoacidosis, o le tino e maua mai i-oloa e lamatia ai le soifua maloloina ma le ola, lea e mafua ai le faʻalavelave i le paleni vailaʻau o le toto. O le tino ua faʻamalolo. O lenei tulaga faʻaleagaina e faʻaalia i le vevela ma le mumu o le paʻu, mago o le mucous membrane o le gutu ma se mataua o le toto. O le manava e loloto ma faʻaauau, o le manogi manogi mai le gutu e aliali mai. E faasolosolo ona pa'ū se tagata i se tulaga valea (numbness) ma e le toe iloa le siosiomaga. O le taunuuga o le ketoacidosis o le oti.

O le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago i le maʻisuka

I le taimi muamua, o lenei ituaiga o maʻisuka na taʻua o le maʻisuka matutua. E masani lava o tagata e 40 tausaga le matua ma matutua atu e maʻi, ae o loʻo i ai tuusaunoaga. E tusa ma le 90% o tagata e maua i le maʻisuka o loʻo i ai lenei ituaiga faʻamaʻi.

I totonu o le maʻisuka e faalagolago i le maʻisuka, o le tele o le inisalini e faia i le paʻu, ae o lenei aofaiga e le lava e faamalie ai manaʻoga o le tino, pe o le insulin e le faʻaogaina e le tino ona o le faʻaitiitia o le lagona i lenei hormone poʻo le le mafai ona maua sela e iloa ai. O le mea lea, e le mafai e le kulukose ona ulu atu i puipui o sela, pe a tupu i se tulaga masani.

E ui lava e mafai ona maua le ketoacidosis i lenei ituaiga o suka suka, o ia tulaga e seasea lava. Nai lo lena, o se maʻi sili ona lamatia ua taʻua o le non-ketone hyperosmotic coma e mafai ona atiae i le maʻisuka e le o le insulin e faalagolago ile maʻisuka. O lea ituaiga o taua o loo faamatalaina i se maualuga maualuga o le toto suka ma le vevela tele. E tusa ma le 50% o tagata e atiaʻe lenei maliu.

Faailoga o le Maʻisuka

O ituaiga uma o faʻamaʻi o loʻo i ai tutusa lava faailoga. O faʻamaoniga iloga o le maʻisuka o le faateleina o le toto toto, o le foliga mai o le suka i le uila, paʻu o le mamafa, tele o le fiainu, fiaai, ma le tele o le urination.

O isi faʻaʻailoga o le maʻisuka e aofia ai le vaivai, le faʻavasegaina o le tino, ma le faʻaleleia o maʻi pipisi, lea e mafua ai le faʻamaloloina o manuʻa.
O le leai o se malosi ma se suiga i le taamilosaga e masani ona masani. I le atinaʻeina o le maʻisuka ma i ona taimi mulimuli ane, o le leai o se vaaiga, e iai lagona o le tingling ma le paʻu o pito (tamatamailima ma tamatamaivae, lima, vae, lima, vae vaevae), faateleina le toto, vevela maʻi ma eseesega o le cardiovascular ma le toilalo.

Fautuaina o le Maʻisuka

  • O meaai mo le maʻisuka e tatau ona faʻaauau: 5-6 taimi i le aso,
  • Mo ituaiga malū o le maʻisuka, faʻaaogaina pi, Ierusalemaichokei, blueberries, offetail, rose vao, St. John's wort,
  • E fesoasoani i le maʻisuka e ala i le inuina o manogi o le tolauapiga, lili vai ma isi lanu samasama ma sinasina,
  • E tatau ona aloese mai tausua.
  • Nai lo le vai, e fautuaina mo le tagata maʻi e inu vai i ni aofaiga e le faʻamapulaʻa, e pei ona ia manaʻo ai. O vine o le pomegranate muʻa, mulberry, plum, juice cucumber mixed with vegetable plantain juice are useful. O le suamalie o le suamimu, vai ola, fesoasoani tele.
  • I totonu o le maʻisuka, o le saito o le saito, o le karite karite, marinades and jellies, iʻa fou e iai poʻo le leai foi o ni meaʻai suamalie e aoga,
  • Ina ia faafaigofie le gaogaina o gaʻo, e tatau ai ona 'ai mea manogi, sei vagana ai pepa vevela,
  • O le faʻaaogaina o aniani, tao tunu poʻo le susu, e faʻaleleia lelei ai le manuia o le tagata.
  • Nai lo o le suka, e tatau ona e 'ai le suauu, faila, fugalaau, fualaau mago ma chicory,
  • E aoga tele le inu o le lauti mai laulaʻau o strawberries, fugalaau, fugalaau,
  • O le tilotila e aveese le suka, ma le melo ma vine, i le isi itu, faʻalauteleina lona anotusi i le maʻisuka,
  • O le faamalositino ma le talie e lelei le galue - e maua ai le toto toto,

O le inisalini e faʻamalolo malosi ona o le faʻamamaina o le manava, lea e fesoasoani i le maʻisuka. Ina ia fufulu le manava, e tatau ona e saunia pe tusa ma le 3 lita o le vai vevela mafanafana ma inuina i sina sipuni seia oʻo ina aliali mai le nausea, ona faʻaleagaina lea o le vomiting.

O lenei faiga e tatau ona toe faia seia oʻo ina leai se aoga o le manava. E fautuaina le gaogao o le manava i lenei auala ia le itiiti ifo ma le 1 le taimi i le vaiaso, i le taeao i luga o se manava gaogao, pe a uma ona faʻaogaina le manava ma le vevela. A maeʻa le faʻamamaina o le manava e le mafai ona sili atu ona manaia.
Faʻalogo! O le faʻataʻitaʻiga ua faʻasalaina i tagata mamai e maualuga le maualuga, ogaoga o le fatu, gasegase oona ma le maʻi ulutala.

Isi togafitiga o pollen pine

I le maʻisuka, o le pine pine po o lona faʻasolosolo ua maua ai se togafitiga sili ona lelei. Faʻatau le pollen o le 0.5 teaspoon, solo i lalo o le laulaufaiva 3 taimi i le aso afa afa itula aʻo leʻi 'ai, o le 30-40 faʻaʻamuʻu. O le tuufaatasiga o pollen pauna e aofia uma ai mea taua o minerale ma elemene e manaʻomia mo galuega taua a le tino i se ituaiga e le o iai i se isi lava auala. E le gata i lea, i le tuufaatasiga o le pollen, o loʻo i ai uma mea faʻapitoa tulaga ese lea e aʻafia ai le toto i le maʻisuka. Afai e te leʻi mauaina pine pollen, e mafai ona suia i le pipi.

Pine toga cones togafiti togafitiga

O le suaina o pine pine, lea e le o leiloa a latou fatu, e le gata ina faʻaitiitia ai le mamafa i le maualuga o le toto ma le stroke. O lenei fofo e masani ona fuaina le fua o le toto mumu ma le paʻepaʻe toto i totonu o le toto, lea ei ai lona aoga aoga i lona tuufaatasiga. Faʻaitiitia le suka o le toto, faʻamamaina toto toto o toxins ma le cholesterol, faʻateleina lo latou leo. Mai pine cones latou te saunia le tincture i vodka, faʻapefea ona saunia e mafai ona iloa iinei. Mo le togafitiga o le maʻisuka i soo se laasaga, ia faʻaaoga se siʻosiʻomaga o cones mai le 10 pata i le 1 sipuni i le faʻasalaga mo le 2 masina tolu taimi i le aso. A maeʻa, i le falemaʻi, suʻe se suʻega toto, ma se uiga lelei, toe fai le togafitiga ma vaeluaga lua masina ile va o vasega.

Taʻi togafiti maʻisuka

O se aafiaga lelei i le gasegase o le maʻisuka e iai se fofo faʻapitoa e pei o le kiriki. E maualalo ai le suka ma faʻamalosia le faʻamalolo.

  • Uu le olola i totonu o se fafie i luga o se mea lelei. Liligi le 100 kalama o le kalakeke keke ma le 1 lita o le uaina mūmū mūmū, faʻasolosolo i se nofoaga mafanafana i le malamalama mo le 2 vaiaso, faʻasolosolo le luluina o mea, faamama. Teu i totonu o le pusaaisa. Ave le 1-2 sipuni 3 taimi i le aso ao leʻi faia taumafa mo le maʻisuka.
  • Galu 3-4 cloves o le kālati i totonu o se pulupulu, sasaa le 0.5 l o le vai inu, tumau, afifi, 20 minute. Inu pei o le la i le aso.

Isi togafitiga mo le maʻisuka ma aniani

Pe 4-5 4-5 aniani, tipi ma tuu i totonu o se ipu fagu, sasaa le 2 l o le vai malulu ua kuka. Faʻaosooso mo le 1 aso i le vevela vevela, ona aʻafia ai lea.
Ave le 0.3 ipu 3 taimi i le aso 20 minute aʻo leʻi 'aʻai. Teu le mea e afaina i le vevela o le potu. O le togafitiga e 17 aso. Togafitiga o le maʻisuka e naʻo le tasi le taimi i le tausaga e faia ai.

Faʻaauau togafitiga

Saunia ni vodka poʻo ni mea inu ava mai aniani, laulaʻau lau paʻu ma muti. Ia saunia ni vaega laiti mai vaega taʻitasi eseese i le fua faatatau o le 1:10 (1 vaega raw material ma le 10 vaega vodka), faʻamalosi mo le 3-5 aso i se nofoaga pogisa i le vevela o le potu, vevela.

Ona faʻafefiloi ai lea o meaʻai i voluma o loʻo taʻua i lalo: tinisi o aniani - 150 ml, tinati o laulaʻau paʻu - 60 ml ma le laulaau o lau o le paʻu - 40 ml. Ave lenei paluga mo le maʻisuka, 1 teaspoon 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi, aʻo leʻi 'ai.

Togafitiga o le maʻisuka Leek

Oti ese le vaega paʻepaʻe ma aʻa o lago mai le 10 laau totő, vali, sasaa le 2 lita o le uaina mūmū mūmū, faʻasolosolo i se mea pogisa ma malulu mo aso e 10, faʻalūlūina taimi, mea e aʻafia ai, toso ai le vaega totoe.
I togafitiga ma le puipuia o le maʻi suka, ave le 2 sipuni tele 30-40 minute pe a uma ona 'ai.

Suʻu suka o le suka suka

Gunu 2 sipuni tele o le keke i totonu o se mea e fai ai le kofe ma faʻafefiloi ma le 1 ipu kefir - o se fualaau e tasi. Inu i le maʻisuka 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi, 30 minute aʻo leʻi 'aʻai.

Faatasi ai ma le faateleina o le toto maualuga o le suka, sasaa atu le 300 ml o le vai inu i totonu o sina vai vevela, tuu 10 laupepa lanu iina, fefiloi ma tumau mo se aso. Inu 50 ml 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'aʻai. O le togafitiga mo le maʻisuka e 2-3 vaiaso. Inu suamalie pipi vine 0.3 ipu 3 taimi i le aso. Inu vai suamalie mumu fou i le 0.25 ipu 4 taimi i le aso. O vaiaso tai 3-4 uma e te manaʻomia e malolo mo le 5-10 aso.

Faʻasolosolo lelei ona maua i le maʻisuka, o le faʻaaogaina o le pata pateta e maua ai iʻuga lelei, ma se foliga sili atu ona leaga, o le maʻi o le maʻi ua faʻamalieina. O le patate juice e ave i le 0.5 ipu 2 taimi i le aso, taeao ma le afiafi, 30 minute aʻo leʻi 'ai.

O fualaau o viburnum o gaʻo e fefiloi ma le meli i le ratio 1: 1, ave 1 sipuni meaai i le taeao i luga o se manava gaogao.

Isi togafitiga o le maʻisuka ma teuteuga o laʻau

  • Liligi le 20 g o fualaau pia lafoaʻi le 1 lita o le vai ma le kuka mo le 3-4 itula, ma le inu ma inu mo 3 inumaga i le aso. O le togafitiga mo le maʻisuka e 4-8 vaiaso,
  • Sulu 20 g o laulaau laʻau lafoaʻi poʻo ni fualaau o le lavati e leai se tasi, 1 ipu vai inu, faʻafefete i luga o le vevela vevela mo le 15-30 minute, tuʻu mo le 30 minute, aʻa. Inu 1 le ipu tii pei o le lauti 3 taimi i le aso. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga, e manaʻomia ona e malolo mo le 5-10 aso,
  • Mo le maʻisuka, sasaa le 6-10 g o aʻaʻaiga gaʻo ma le mutia le mutia ma le ipu e tasi o le vai, faʻapipiʻi ile vevela vevela mo le 10 minute, faʻamalosi 30 minute ma ave 1 sipuni vavave 3-4 taimi ile aso aʻo leʻi 'ai. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga, e manaʻomia ona e malolo mo le 5-10 aso,
  • Sulu le 15 g o fatu plantain i le 1 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 5 minute, malulu ma faʻalavelave. Ave 15 ml 3 taimi i le aso. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia ona e malolo mo le 5-10 aso,
  • Liligi 1 le sipunipuni o vine ma lau o le marsh blueberry ma le 1 ipu vai, faʻapipiʻu mo le 10 minute i luga o le vevela vevela, malulu ma vevela. Ave 1 le sipunipuni 3 taimi i le aso. O vaiaso tai 3-4 uma e te manaʻomia e malolo mo le 5-10 aso.

Vaʻaia togafitiga

Ave 3-40 mativa o le aloese mai le peony (aʻa i le sami) 3 taimi i le aso aʻo leʻi 'ai.Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia ona e malolo - 5-10 aso.

Faʻaosooso 800 g o le vao moa i le 2.5 l vodka mo le 2 vaiaso, vela ma inu 1 sipunipuni 3 taimi i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai.

Isi togafitiga o le maʻisuka ma le siaki

  • Fufulu i le 1 ipu vai 15 ml o le sua mai le aʻa ma laulaʻau o le pusa ma inu i le 3 vaeluaina popo mo le 1 aso. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia ona e malolo mo le 5-10 aso,
  • Mo le maʻisuka, o loʻo i ai se salatisi o le gaugau o le May, ma eliina aʻo leʻi aliali mai le meaʻai,
  • Aumai le 20 g o pi, pi paluga, lau lanu moana. Sasaa le aofaʻi atoa o le 1 lita o le vai inu, faʻasolosolo 1 po, faʻapipiʻi mo le 5-7 minute i le taeao, vela ma inu i le 1 aso ile 6 vae tuʻuina,
  • Mo le togafitiga o le maʻisuka, ia ave i ni vaega tutusa i le mamafa o aʻa o le paʻu, o fualaau 'aina pia, laʻau lanu ma le laulani. Liligi 1 le sipunifi o le aoina o le 1 lita o le vai ma kuka mo le 5 minute. Inu mea uma i totonu o le 1 aso talu ona 'ai. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga, e tatau ona e malolo mo le 5-10 aso.

Isi togafitiga ma otaota

Faʻafefiloi 0.5 leuneti sipuni o le lau alder fou, 1 sipunipuni ole laulaau fou ma 2 sipuni tele o quinoa leaves na aoina i le masina o Me. Liligi le paluga ma le 1 ipu vai inu ma tuu mo le 1 itula. E inu i le maʻisuka, 1 sipuni 2 taimi i le aso, i le taeao ao lei faia ni taumafataga ma afiafi ao lei momoe.
Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga, e tatau ona e malolo mo le 5-10 aso.

Ave i ni vaega tutusa i le fuaina o le laupepa o pi, fatu o le fatu, fasi vao, fasi lauulu. 3 punetini o le aoina mo 3 ipu vai, faʻapipiʻi mo le 10 minute, faʻasolosolo 1 itula, vela ma inu 0.5 ipu 3 taimi i le aso 30 minute pe a uma ona 'ai.

Ave i le mamafa 1 le vaega o le paffs grass and leafberry leaf, 2 vaega o le juniper ma le flax. Liligi 1 le sipuni sipuni o le aoina ma le 1 ipu vai, vevela mo le 30 minute, malulu ma faʻalavelave. Ina ia inu i le maʻisuka, 1 le ipu o le susu 2-3 taimi i le aso.

Ave i ni vaega tutusa i le fuaina o se laupepa mumu, se laulaau o laulaau, vao galega officinalis, selu o fua o pi. 2 sipuni tele o le aoina mo le 0.5 lita o vai inu ma tuu mo le 30 minute. Mo le togafitiga o le maʻisuka, ave le 1 ipu 3-4 taimi i le aso e aunoa ma le suka.

Ave i ni vaega tutusa i le fuaina o le lau o le fatu pi, o le vaovao o le galega officinalis, laʻau talatala, laulaau lanu moana, laulaau. 1 sipunipuni o le aoina mo le 1 ipu vai inu. Ave le 1 ipu 3-4 taimi i le aso ao leʻi faia taumafataga.

Mo le togafitiga o le maʻisuka, ave i vaega tutusa i le mamafa o le mutia o le paff, le mutia o le galega officinalis, le mutia o le tricolor violetina, le mutia o le vao, le lau o le sage. 1 sipunipuni o le aoina mo le 1 ipu fufulu vai ma tuu e faamafanafana. Inu i le aso i le 3 vaeluaina popo.

Ave i le mamafa 1 le paʻu o le buckthorn ma le laʻau paʻepaʻe paʻepaʻe, 4 vaega o le laʻau o le laʻau ma le mutia o le togavao. Liligi le 1 teaspoon o le aoina ma le 1 ipu fufulu vai ma kuka mo le 20 minute. Inu 3 taimi i le aso, 1 ipu aʻo leʻi 'ai. Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga o le maʻisuka, e manaʻomia ona e malolo mo le 5-10 aso.

O se togafitiga sili mo le maʻisuka o se taumafataga e faia mai laʻau o le vai, kulimi, chicory, mustard, colza, aspen, blueberries, poplar, lemongrass, cinquefoil saʻo, ma le vao vao. E filifilia le fuainumera e tusa ai ma lagona, ae le tatau ona sili atu i le 3 sipuni.

Ave i se vaega tutusa se laʻau laumei, lau lauusiusi, mutia o le vao, o le laʻau o le dioica ma le aʻa valerian. Liligi le 2 sipuni tele o le aoina o le 1 lita o le vai inu ma tuu mo le 3 itula. Ave 0.5 ipu pe a uma le 'aiga i le 4 itula.

Lafoaʻi o le Maʻisuka

Mo le puipuia mai o le maʻisuka, e fautuaina e inu leuti mai faaputuga nei: 4 g o laulaau ma laʻau pi, 3 g o le ulu o le rose ma fualaau o le vine, 1 g o le laurowrow grass. O isi mea e aoina mai: 4 g o laʻau felafolafoaʻi, afu o le rose, laulaʻau lanu moana ma luga o se laau oatisi o le oat, 3 g aʻapa o le aʻa, 2 g aʻa. Sasaa soʻo se ipu tio vai inu ma le 1 ipu vai inu, mafanafana i le vevela vevela mo le 20 minute, tuʻu mo le 30 minute ma inu e pei o le lauti.
Soʻo se 3-4 vaiaso o togafitiga, e tatau ona e malolo mo le 5-10 aso.

O le a le mea e mafaufau i ai pe a togafitia le maʻisuka i le pollen

O le maʻi suka o le igoa taatele lea mo ituaiga faʻamaʻi e faʻapipiʻiina i luga o se tasi o faailoga: toto maualuga o le suka.O le tele lava o taimi, o le faʻamaʻi faʻamavaeina poʻo le atiae ona o se faaletonu o le pancreas. Fesoasoani i le toe faʻaleleia o ana galuega e maua mai i le taliaina o le pollen polu.

E taua le manatuaina o le pollen e le o se vailaau tutoatasi, o le mea lea e manatu ai e taua, ae o se faʻaopoopoga i le togafitiga autu.

E pei o soʻo se isi vailaʻau, e tatau ona mulimulitaia fautuaga:

  • Muamua, e tatau i se fomaʻi ona faatonu le pollen mo le maʻisuka. E na o ia lava, pe'ā tuʻuina atu le tulaga ma uiga taʻitasi o le tagata maʻi, e mafai ona iloilo mea lamatia ma tusia sao se fuafuaga mo togafitiga.
  • Lona lua, e tatau ona mulimuli i faatonuga mo le taimi o le pulega ma le fua.

O le lelei o le togafitiga o le pollen e faʻalagolago lava i mea taumafa ma gaioiga faaletino i le tino.

Le aoga o le pollen mo le maʻisuka

O meatotino aoga e fuafuaina e le vailaau o le vailaʻau-minerale o le mash. O loʻo aofia ai foi minerale taua mo le tino, hormones, proteins, fatty acids, enzymes, ona o:

  • o gaioiga faʻaleleia ole gasegase, faʻaleleia le gaosiga o le inisalini, lea e mafua ai ona maualalo le cholesterol ma le suka toto,
  • ponaivi ua faamalosia
  • faafitauli ma le moe ma le mafaufau e mou atu
  • ulu e le masani ai
  • faateleina le malosi,
  • faatulaga lelei le vaaiga.

I le taimi muamua o le masina muamua o le taliaina, o maʻi o le maʻisuka e matauina le tele o suiga taua: o le faʻaitiitia o le fiainu, o le faʻaitiitia o le mamafa ma le faʻanoanoa, ma le faʻamalosia o puipuiga. O nei mea uma e afaina ai e le gata o le ola maloloina, ae o le lelei foi o le olaga.

O le a le ituaiga faʻamaʻi e togafitia i le pollen

Aʻo leʻi maua e tagata gasegase mai le tui o le inisalini, o le fesili e ala saʻo: e fesoasoani le pollen i le maʻisuka ituaiga 1? E faʻalagolago lava i le ogaoga o le faʻamaʻi. Faatasi ai ma le tulaga alualu i luma, o le mauaina o lenei oloa o le beekeeping e le taliaina. I isi tulaga, o le filifiliga e faia e le fomaʻi. I le taimi lava e tasi, na te tosina atu le mafaufau i le toto, ma siaki le maualuga o suka.

O le maʻisuka ituaiga 2 e le o le insulin-faalagolago, ae o le pancreas e maua ai le inisalini laitiiti. E le lava le faʻaaogaina masani o metabolic i le tino. O le taumafataga o le pollen polu ma le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka e tele ina taitai atu ai i le soloia o vailaau oona.

Tulafono Laiti mo Togafitiga o Polenisia

E le mafai ona aafia le tulaga masani o le tino i se mea e tasi poʻo le episodic. E le talia foi le mauaina o le le pulea. Na o le faʻaauauina pea o le pollen, o lona umi e faʻalagolago i le ogaoga o le faʻamaʻi, e ono aʻafia ai le maualuga o le suka.

Talu ai o le faʻamaʻi tele o le maʻisuka e masani ona matauina i le tautotogo ma le autumn, o lea e talafeagai ai le faia o togafitiga i nei vaitau. O le tele o taimi, o togafitiga e 30 aso. E mafai ona e toe faʻaaoga le pollen i le taimi muamua nai lo le 3 vaiaso. O se togafitiga togafitiga faifaipea e maua pe a uma le 3 po o le 4 vasega.

E faʻapefea ona fai?

E masani lava o pollen e foliga mai o ni meaʻai laiti. O loʻo faʻaalia e faʻamavaeina seia maeʻa. Ole maualuga maualuga mo se tagata matua e le tatau ona sili atu i le 1 sipuniti i le aso. O tamaiti e tuʻuina ile afa.

E mafai ona e faʻaaogaina naʻo le taeao, sili atu i le taeao. Mulimuli ane ua iloa e mafua ai le le mautonu. Ae ui i lea, o se auala e tasi e ave muamua pe ua uma foi taumafataga e lei atinaʻeina. E ui o togafitiga masani e masani ona fautuaina e fai lenei afa itula ao lei faia se taumafataga. Ma e eseese manatu e uiga i le inu ava. O lenei mataupu e foia ma le fomaʻi taitoatasi.

Faatasi ai ma se foliga o le maʻisuka, o se tuufaatasiga o pi ma pine pine.

O nisi o maʻisuka e leai se tapulaa i le faaaogaina o pollen, ae latou te le fiafia i lona mama mama. O loʻo i ai se vaifofo: faʻaopopo i meaai maeʻa aʻo tausia le metotia ua faatonuina.O le faʻapipiʻiina o le pollen i le pamu ma ipu e matua lelei lava, e lelei tele ma nisi o ipu mai fualaʻau faʻatagaina.

E le mafai ona faʻaopopo le mash i totonu o le vai: o se vai mafanafana e faʻagesegese ai le faʻamaloloina o le malosi poʻo le faʻaumatia uma ai ona aoga aoga.

Taimi o togafitiga

O le faaupuga "maʻi suka o se ala o le ola" na faʻaalia mo se mafuaaga. O le maʻisuka ua maeʻa ona faia ni fetuutuunaiga i le olaga soifua ma le fuainumera o meaʻai. Talu ai o le faʻamaeʻaina atoa o togafitiga e le mafai, o le mea lea, o togafitiga e le mafai ona vave. O le taliaina o le pollen pepe e mafai ona tumau mo le tele o tausaga.

O se faʻaitiitia faʻafitauli i le suka o le toto e amata mai i le vaiaso talu ona faʻaaogaina. I lenei tulaga, o le vaitaimi atoa o togafitiga ma oloa gaosi e tatau ona o faatasi ma le siakiina pea o le kulūkose ma le vaavaaiga a se fomaʻi. O le mea e sili ai, o le endocrinologist o le a manaʻomia le faia o suiga i le tofiga ma le tuʻuina atu o vailaʻau o loʻo iai le inisalini.

Lapataiga ma faʻailoga

O le patch o se mea itiiti e faʻasalaina, e tusa lava pe pepe ma e mafai e tina faʻamoemoe ona ave. Ae ui i lea, o se pasene laitiiti o tagata e le faʻaaloalo i lenei oloa aoga. Ina ia iloa pe faʻaaogaina, e tatau ona e amata ona e ave sina vaega o pollen. I le faailoga muamua o se allergy, e tatau ona faamuta le togafitiga. E taua foi le logoina o le endocrinologist e uiga i le i ai o allergies poʻo taimi o faafitauli i le totoina o le toto, o togafitiga ma le pollen i lenei mataupu o le a na o le afaina lava.

E le tatau ona faʻatagaina se faʻasalaga, pe a leai, o loʻo i ai se tulaga lamatia o se faʻaopoopoga i le fatu, o le faateleina o le mamafa.

O isi faʻamaʻiloga e aofia ai le i ai o neoplasms mama ma le leaga, nisi o gasegase o le gastrointestinal.

I le maʻisuka, e le taliaina e tutoatasi soʻo se vailaau, vailaʻau ma tagata. E tatau ona manatuaina o le maʻisuka e le mafai ona maua i taimi uma le tele o meaʻai o pusi.

Tuʻuina atu i luga, e mafai ona tatou fai atu: o le maʻisuka, o le pollen e maua ai se aafiaga lelei o se adjuvant i le togafitiga autu. O le tulaga autu: ia manatua i lalo o nisi tulaga e oo lava i vailaau aupito sili ona lelei e le taitai atu ai i le taunuuga faamoemoeina.

Pine poli: mea aoga, pe faapefea ona fai, pe a faʻapotopotoina. Faʻasologa faʻasoifua togafitiga

O se laau paina o se laau manaia, ae o ona fugalaau e matua le mafaamatalaina o le a le mafai ona tupu i soo se tasi e pikiina i totonu o falaoloa. Ae o fugalaau pine, ma le atoa o le laau atoa, e matua taua tele mo lo latou aoga. E mafai ona tatou fai atu o loʻo i ai se vailaʻau faʻatoʻaga atoa. Cones, nila, lala, puʻe, paʻu, resini, fugalaau, aemaise lava pollen e iai mea aoga. E leitioa, i le vaitau o le vavao, e felelei uma ai pi i luga o paina. E taumafai tagata iniseti mama e sauniuni le tele o oloa taua e mafai ona mafai e fafaga ai tagata uma o loʻo i totonu o le sulu. Ua leva ona gauai atu le fomaʻi i mea e uiga i le amio o pi ma amata ona saili pe o le a le aoga o pollen e i ai le pollen, le auala e ave ai ma le soifua maloloina, ma e mafai ona faamaloloina. Latou te faaauau pea ona suʻesuʻeina lenei mea masani i le taimi nei. Matou te ofoina atu faʻamatalaga e uiga i ai, faʻamaonia e le tele o suʻega ma suʻega.

Faʻailoga pine

O le mea e ofo ai, o nisi tagata latou te le iloa e mafai ona fuga mai le conifers, ma mafaufau o kene e tuusaʻo mai lala. O le mea moni, o conifers ei ai fugalaau, ma i luga o le tasi laau i lo latou nofoaga lata mai o le tasi o le isi o latou ituaiga "fugalaau" - tane ma le fafine. O le pine pine, o le faʻaaogaina mo le togafitiga faafomaʻi ua lauiloa mo le tele o seneturi, ua na o tane fugalaau, e taʻua o le microstrobils. E masani lava ona i ai ni nai vaega (itiiti ifo i le tasi i le taimi) i le lelei o lala ma e foliga mai o le lanu enaena, o nisi taimi o laulaau-beige spikelets poo cones i se mea e sili atu i le 15 mm. I nei microstrobils pollen grains e tupu foi.E taamilo, ae i luga o itu e lua a latou vaalele, ona o le matagi po o le vai e ave i latou mo le tele o kilomita. O le aoina o pollen, e tatau ona e iloa tonu le taimi o le ola o le paina, a leai o se vailaʻau faʻamalosi aoga mai microstrobes o le a sasaa atu. I itulagi taʻitasi, e ono eseese aso, ma pine pine, e ui lava e foliga tutusa, e mafai ona aofia i ituaiga ma ituaiga eseese ma e eseese taimi e tutupu ai. Ae i soo se mea latou te o mai ai aʻo leʻi totoina laau taʻitaʻia ma vao. I tuafanua o le afa lona lua lenei o Me.

Vailaau faʻamaʻi

O le a le faʻaaogaina o le pine pine? O le faʻaaogaina o lenei mea masani e fuafua ai lona fatuga tele. O sina pefu uma lava e iai aʻafiaga, gaʻo, glycine, meaola faʻasaina, proline, rutin, threonine, testosterone (aemaise lava lona maualuga i totonu o le lanu o Scotch pine), flavonoids, enzymes. O fualaau A, vaega B, D3, C na maua i le pollen, ma i le faaopoopoina, elemene o le potassium, seleni, manganese, iron, zinc, calcium, magnesium, copper, phosphorus - na o le 30 minerale. O se lisi le atoatoa lenei o vailaʻau ma o latou tino e faʻamaua ai le pine pine.

Vaega o le talosaga

I totonu o tagata faʻapitoa, e masani lava o Saina, mo le tele o seneturi o latou togafitia le pine pine mo ituaiga faʻamaʻi:

- nisi o faafitauli i le gastrointestinal tract (constipation, inflammatory processes, dysbiosis),

- o se fofo faʻapitoa mo le tele o ituaiga o kanesa,

- hemoglobin ua faʻaitiitia, anemia,

Sa faia e saienitisi ia suesuega i maso, faaopoopo pine polini ia latou meaai. O taunuʻuga na faʻamaonia ai e mafai ona faʻaogaina lenei oloa e avea o se analgesic, anti-inflammatory, antibacterial, anti-tumo, anti-aging and immune-enhancing agent.

Contraindications

Tusa lava pe o le a le taua o le pine pine togavao, ae le mafai e tagata uma ona faʻaaogaina. I le taimi o le vavao o conifers i nofoaga latou te ola ai i le tele o mea, o nisi tagata e iai ni faʻafitauli o le maʻi (galu o le isu, conjunctivitis, tale, ma isi). Mo i latou o latou tino e faʻafoʻi i le pine pollen i se auala, ua solia e faʻaaoga sauniuniga mai totonu. E le gata i lea, o ia vailaau e le fetaui mo i latou e mafatia mai fatuga fatu ma fatu fatu, fafine maʻitaga, pepe, tagata e le faʻalogo.

Pine Pollen: Auala e Aoina ai

I le faʻamuamua, o le pollen e faigofie ona selesele. O le mea autu e teuina i le mafaufau o le taimi o le fugalaau. E vave vave ma faigofie le palale o maturo. Fesoasoani i lenei ma le matagi, faʻafeiloaʻi lala. O le mea lea, o le aoina o le oloa e tatau ona amata pe a oʻo i le taimi ua oʻo ai i le tamaititi le tele (maturity), o le pefu o loʻo i totonu ia i latou ua matua, ae e leʻi tatalaina le microstrobes. O le natura e naʻo le 2, sili atu ile 5 aso i lenei faagasologa. O loʻo i ai ni tagata vili e na ona sasaa atu i totonu o le pusa ua saunia, mo se faʻataʻitaʻiga o se pusa paʻu, pollen mai fugalaau, lūlū pe faʻapipiʻi ma le lima i se tamailima. I lenei tulaga, o fugalaau e tumau i luga o lala. O lenei metotia e agamalu mo le laau, ae le aoga, e ui lava o le taunuuga o le pine polina lea ua matua i lalo o tulaga masani.

Ua iloa e tagata faatau atamamai le ala e faʻapipiʻi ai ma le sili atu ona lelei. Latou te fuafuaina pe a oʻo i le taimi e amata ai le gaioiga, e ala i le lanu o le tane male paʻu, lea e tatau ona susulu samasama, o nisi taimi ma se lanu lanumeamata. O loʻo faʻapipiʻiina ma le faaeteete inflorescences mai se lala laau ma tuu i totonu o se atigipusa e ufiufi i pepa mama. I le taimi lava lea e tasi, o se pasene laitiiti o pollen e sasaa atu, ae o le a le mou atu.

Ua faʻataunuʻuina ia mea e faʻamago ai, o le polu ua lūlūina mai, ua faʻapipiʻiina i totonu o se faʻavevesi ma se laumei sili ona lelei ma afifi i totonu o fagu vaalele. E fautuaina le sisiina o le pollen 3-4 taimi, sui se pusa paʻu i lalo o le sieve. O se taunuuga, o le oloa e tatau ona avea ma samasama mama, e aunoa ma ni mea eleelea eleelea. I totonu o le potu e faʻaaogaina ai le pollen, e le tatau ona i ai ni faʻataʻitaʻiga, aemaise le matagi. O le gaosiga o mea e masani ai e laiti. E masani lava o le mama pollen e maua ai se ipu malamalama ma le afa mai se pakete o mea leaga.

Le auala sili ona faigofie e togafitia ai

O fomaʻi faʻapitoa, aemaise lava i Saina, latou te malamalama lelei i mea aoga o pine pollen. E faʻaaoga, ma o le mea e sili ona taua, pe faʻapefea ona saunia fualaau oona, o le a matou taʻu atu ia oe i le taimi nei. E mafai ona e faʻaaogaina le pollen e avea o se ituaiga o mea taumafa faaopoopo, o lona uiga, faʻaopopo i lau meaʻai. Mo tagata matutua, o le fualaau o le afa o le sipuniti pe itiiti ifo i le afa itula ao le i faia taumafataga taitasi. E mafai ona e inuina se vailaʻau faʻasaina i le vai, lauti poʻo le susu. Ole vasega e tasi le masina, mulimuli ane e tatau ona e malolo, ona o le faʻaaoga umi o le pollen e mafai ona suia ai le toto toto. O le polu mumu ua avea o se togafitiga puipuia mo le malulu i totonu o le fatu, e avea o se auala e faamalosia ai le tino pe a uma galuega, maʻi ogaoga, o se auala e pulea ai metabolic faagasologa ma aveesea ai le mamafa o le mamafa, ma ia faagesegese foi le faagasologa o le soifua matua.

O loʻo i ai metotia mo le gaosia o potions lea e faʻaalia ai le tele o mea aoga i le pollen pine. E faʻapefea ona ave nei vailaʻau ma pe faapefea ona saunia? O le autu o nei sauniuniga a tagata o ni mea laiti. Latou te manatu o se biostimulator mamana lea e faʻaleleia ai lela, toe faʻafoisia uma gaioioga faʻamalosi i totonu o le tino. O lenei mea e maua ai iuga sili ona lelei o se togafitiga atoatoa mo le kanesa, tuberculosis, infertility, faʻamaʻi o le manava, ate, fatugaʻo, mama, toe faʻafouina o le tino, toe faʻaleleia o le tino, faʻaleleia le moe, faʻanoanoa le vaivai, ma faateleina le puipuiga. O se tineti ua saunia e le mai i se tasi pollen, ae mai foi i le vao (fugalaau pine pine), i le tele o le 1: 2. Faatumu lenei fagu i le 2/3 o nei mea gaosi ma sasaa vodka i le pito i luga. Faʻaosooso mai le 2 aso pe sili atu, pe a uma ona faʻamaʻaina ma tuu i totonu o le pusaaisa.

Ina ia puipuia soʻo se faʻamaʻi, faʻalauleʻa, faʻavaivaia le vaivai ma faʻamalosia le tino, inu le kulimi 1 taimi i le aso i totonu o le sipuni i le afa itula ao le i taumafa. I le avea ai o se fofo mo le oncology, fomaʻi, tuberculosis, inu meaola faatolu i le aso i totonu o se sipuni sipuni poʻo le sipuni o le meaʻai, ma le afa itula ao lei faia se taumafataga. O le vasega e le sili atu ma le masina, a maeʻa e manaʻomia se malologa. E aoga tele le faʻaopoopoina o le pollen i le vao mai le vao, mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i le mafanafana ma le pulupulu, i teuteuga o coltsfoot, lunatic, plantain, thyme, ma rosehip. Faʻatasi ma se fatu vevela - i le teuteu o le marshmallow, buckwheat, chamomile, lau o le bazelnut, petals petals.

Infusions i le vai ma le susu

E mafai ona e maua le tele o fautuaga mai tagata faʻamalolo i le auala e faʻaaogaina ai pollen pine. O meaʻai o decoctions o loʻo i ai foi iina. E faigofie, ae e tatau ona e manatua e le mafai ona e kukaina le pollen, aua o le vevela i luga o le 90 tikeri o mea aoga aoga e mou ese mai ai. O le auala pito sili ona faigofie o le fafaguina lea o pollen i le susu (teaspoon i tioata taitasi). O le suāsusu e aumai i le mea e kuka ai le paluga ma aveese mai le afi, sasaa le pollen i totonu o se vaitafe lamolemole, faʻafefiloi, afifi ma tumau. E mafai ona e faʻaopoopo le meli i lenei vailaʻau. Latou te inu susu i le pollen mo le gasegase, bronchitis, eseese faʻafitauli o le hormonal, ma le atuatuvale ma le vaivai, ma se tino vaivai.

E i ai se isi fua mo le saunia o vailaau mai le pollen ma le susu mo le maualuga o le toto. Aumai se ipu malamalama susu, faaopoopo le pollen i le pito o se naifi, faʻafefiloi ma inu i taeao uma tasi le itula ao le i faia le taumafataga.

Faʻatasi ma le bronchitis i le susu, e le gata e mafai ona e faʻaipoipoina le pollen, ae faʻapea foʻi ma pine pine pine.

E tatau ona kuka meaʻai o pollen i totonu o le vai (e mafai i laau) e aunoa ma le kuka, naʻo totonu o le vai taʻele.

O loʻo i ai se fua lelei mo le faia o le siva mai le pollen male male pine pine. Ina ia faia lenei mea, ia kuka le 300 grams o le suka i le tasi ma le afa tioata vai. O le sua sua suamalie e sasaa atu i le 500 kalama o meaʻai matago, e nutimomoia ma se avega mama ma tuʻu i le malulu. Ona faʻaaogaina lea, ma o le syrup e faʻaaogaina e fai ma vailaʻau puipuia e togafitia ai le foma ma faʻamalosi ai le tino, ma faʻaopoopoina ai pine i pine pe a manaʻomia.

Pine pine i le meli

O le togafiti sili lea ona lelei. E saunia le sauniuniga e pei ona taua i lalo: ole sipuni pesini (e aunoa ma se paʻu) poʻo le tasi ma le afa o otaota o le pollen e faʻaopoopo i le 500 kalama o le meli ma faʻafefiloi le masini seia oʻo ina lamolemole. E tatau ona lafoaia se lanu samasama lanu-auro. Aʻo leʻi faʻaaogaina, fautuaina e faʻafefete le meli ua suamalie i totonu o se vai vai poʻo le tuʻuina i luga o se pati. O nei vailaau faʻaleagaina e mafai ona 'aina lelei mo faʻamaʻi uma mo i latou e le afaina i oloa o le tausiga o lafumanu. E masani lava faʻapipiʻi faʻatasi ma le meli e faʻaaogaina mo malulu, bronchitis, laryngitis, tonsillitis. O tagata matutua latou te faʻaaogaina 2 teaspoons o lea faatolu i le aso, ma tamaiti mai le 6 tausaga e ave le tasi sipuniti taitasi.

O nisi o fua

E moni lava e iai mea e faʻaaogaina ai pollen.

Auala e ave ai i le maʻi pipisi:

I totonu o se tioata o le ava malosi o pollen ma fuga pine (i le tulaga o mea e afaina ai le ava malosi e mafai ona suia i le susu) faaopoopo se sipuni o le meli ma le pata, 1 moa moa, faʻafefiloi lelei ma faʻaogaina faatolu i le aso ae leʻi 'ai se sipuni.

E mafai ona e faia se fomaʻi pollen mo le gasegase i le auala lenei: faaopoopo 150 ml o le meli (sili atu le lime) i le tasi ma le afa kapu puno (e aunoa ma se mauga) o pollen, faʻafefiloi lelei ma ave se sipuni suamalie o le vailaʻau aʻo leʻi amata le taumafataga i le tusa o le itula. O le vasega e 3 vaiaso, ona maeʻa lea o le vaiaso ma toe 3 vaiaso o togafitiga. O le taamilosaga e toe faia uma taimi seia maeʻa faamalolo.

Faʻatasi ma le maʻisuka:

O le tuufaatasiga o pollen e fesoasoani e puipuia ai le pancreas ma le inisalini. Fautuaina mo le maʻisuka e faʻaaoga le ava malosi o le pine pine, saunia e tusa ai ma le fua o loʻo faamatalaina i luga. Inu se tincture o se sipuni 30 minute aʻo le i fafagaina faatolu i le aso. Mo i latou e le maua i le maʻisuka, o le lanu manulele o se mea lelei puipuia.

O le pine poli e faʻaleleia ai le toe faʻafouina o sela o le paʻu, faʻamalolo le mumu, faʻamalolo, ma aveese mea leaga. O sauniuniga e faʻavae i luga ole faʻaaoga e faʻaaoga mo siama, uʻamea, meaʻai, suauʻu, mago ma le vaivai o le paʻu. O masks e masani lava ona faia mai le pollen e ala i le faʻafefiloi o ni sipuni o kulimi kulimi, o le sua o le afa o lemoni ma le afa o le sipuniti o le pollen.

Paʻu pine: faʻamanuiaga, faʻavae, aoina, faʻaaogaina

O le poli pine o se meaalofa masani tulaga ese, lea i le tele o mea e aofia ai vitamini, enzymes, phytohormones ma isi mea aoga. O lenei oloa e fautuaina mo tagata matutua ma tamaiti, tagata taaalo ma tagata faigaluega i mafaufau, tagata mamaʻi maualuga, maʻisuka ma isi tagata e iai faafitauli faʻalesoifua maloloina.

Faʻavae ma faʻamanuiaga o pollen pine

O le lanu samasama samoa e aofia ai le tele o meaʻai. O ia o se siamupini i le anotusi o minerale. E aofia ai ma:

  • antioxidants
  • phytohormones,
  • B vitamini, A ma isi,
  • enzymes
  • gaʻo
  • puipuiga
  • amino acids ma isi.

O le pine poli e masani ona faʻaaogaina i vailaau faʻapitoa, talu ai o mea aoga o lenei oloa e fesoasoani e tau ai faʻamaʻi eseese:

  1. Enzymes o loʻo iai i le mea masani e faʻaleleia ai le manaʻo ma faʻafefeteina le gastrointestinal tract, fesoasoani e faʻaumatia faʻamaʻi o le manava ma le gaogao, toe faʻaleleia le metabolism, ma faʻasaʻo le microflora.
  2. O le polu Coniferous e malosi ma faʻamalosia, ma o vitamini ma minerale o le a faʻaitiitia le leai o fualaʻau i le taumalulu ma le tautotogo ma o le a fesoasoani i le toe faʻaleleia i se taimi puupuu pe a uma le taotoga poʻo se maʻi tuga.
  3. Flavonoids ma antioxidants natura e aveese faʻamalolo saoloto mai le tino, lea e faʻavaveina le faagasologa o le matua ma e iai foʻi le aʻafiaga o aʻafiaga.
  4. O le vailaʻau faʻamalosi ma le faʻataʻitaʻiga o le oloa e fesoasoani i le faʻaumatia o fatugaʻo ma gaʻo palapala, isi faʻamaʻi o nei totoga.
  5. O le faʻaaogaina o le faʻamaʻi le faʻaaogaina mo togafitiga mai fafo poʻo totonu.O le oloa e fesoasoani i le faʻailoaina o faʻataʻitaʻiga i luga o le paʻu - siama, purulenti manuʻa ma isi mea, ma e lelei foi mo le malulu, maʻi, tonsillitis, bronchitis ma isi faʻamaʻi o le tino respiratory tract.
  6. O le pine poli e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino, fesoasoani i le tau faasaga i le mafaufau, popole ma le atuatuvale, faaleleia atili le moe.
  7. O mea faʻamalolo e faʻamalosia ai faʻatasi ma enzymes, minerale ma amino acids e faʻaleleia ai le ate, toe faʻafoʻisia ana galuega.
  8. O mea faʻapitoa o le Anticarcinogenic e faʻaaogaina i le oncology. O le faʻateleina o le tuputupu aʻe o sela o le kanesa ma le toe faʻafoʻiina o mea ola maloloina o se mea sili ona lelei togafitiga. I le faʻaopoopoga, e fesoasoani le oloa e toe faʻaleleia pe a uma le faʻamalositino poʻo le chemotherapy.
  9. O le uʻamea ma isi minerale faʻaleleia le faagasologa o le hematopoietic, o lea ua faʻaaoga ai le oloa mo le anemia.
  10. Antiseptic ma antiviral meatotino e fesoasoani e tau ai faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le inumaga, faʻapea foi ma le gasegase.
  11. O paleni e toe faʻafoʻi le paleni o le hormonal i le tino ma faʻavaivaia le vaivai ma le le fiafia.

O le lisi o aoga aoga o lenei oloa e mafai ona faʻaauau e faʻavavau. E fautuaina mo tagata taʻaalo ma tagata o loʻo punouai i galuega mamafa faaletino, mo le vave faʻafouina o le malosi. O le poli pine e aoga tele mo tane, aua e fesoasoani i le faʻaumatia o prostatitis ma le adenoma, faʻaleleia le malosi.

Faitau atili: E te iloa auala e teu lelei ai le polini bela?

O le aneti-matua o le oloa o loʻo faʻaaogaina i le cosmetology e faʻafefe ai faʻamatalaga o gaioiga tuai. O le fulufulu o oloa e faʻafefeteina ai, e maua ai le paʻu foliga fou ma matagofie, e faʻamalo ai le tino ma fesoasoani e tau i isi faafitauli.

O le pine ma le spruce pollen e amata ai le gaosia o hormones, e aofia ai le inisalini, o le mafuaaga lea e fautuaina ai mo le maʻisuka. E mafai ona faʻaaogaina o se meafaigaluega faaopoopo.

Auala e aoina ma teuina

O le taimi nei e mafai ona e faʻatau pine pollen i luga o le Initaneti poʻo i faleoloa faapitoa, ae afai e te manaʻo ia mautinoa le natura ma le lelei o le oloa, ia e saunia oe lava. E tatau ona aoina mai i le amataga i le ogatotonu o Mei, pe a tulaʻi mai i luga o pine le mea e taʻua o "tane". I le taimi muamua e lanumeamata, ona faasolosolo malie lea ona lanu samasama. O pine pine e tatau ona vaʻaia i se taimi latou te lanu samasama, ae leʻi tatalaina atoatoa. Faamolemole ia matau o le vaitaimi o le fugalaau e na o ni nai aso, o lea aua le misia le avanoa e teu ai i luga o vailaau masani mo se taimi umi.

Faʻasaga le mea na faʻaputuina i se nofoaga matutu, e leai ni faʻataʻitaʻiga, pe a faʻapea o le a faʻaleapeapeina le manulele i le matagi. A maeʻa ona maeʻa pe a maeʻa ni nai aso, ia tipi ese ma le tilotilo le pollen mai luga o se laupepa ma sulu i totonu o se vevela. Liligi le pollen dried i totonu o se fagu vailaau poʻo isi mea e le o faʻamalosi meaʻai ma tapuni le tapuni. E mafai ona teuina mo le tausaga i totonu o se pusa faʻamaufaʻailogaina i se nofoaga matutu e ese mai le la. Iloa le auala e teu ai pollen, e mafai ona e faʻaaogaina ona faʻamalologa i soo se taimi o le tausaga.

Afai e te iloa le auala e ave ai lenei mea masani, o le pine o le pine o le a aoga ia te oe. E mafai ona e faʻaaoga vailaau faʻamaʻi i lona tino mama. I le aso, e fautuaina e ave le pollen 0.5 teaspoon e tolu taimi i le aso. Ina ia mafai ai e le oloa ona maua le aofaʻiga maualuga, amata le faʻaleleia o gaioiga, faʻaleleia le toto, e tatau ona faʻaumatia aʻo leʻi 'ai.

Faitau atili: O le pollen polu o se elixir o le soifua maloloina

Afai o loʻo e faʻaaogaina se vailaau faʻapitoa mo le taimi muamua, amata i lalo ifo o gaʻo ma faʻafefiloi ma le meli ina ia faigofie ai i lou tino ona ufiufi. E fautuaina e ave i lona tulaga mamā i ia tulaga:

  • ma maʻi mama,
  • ia faamalosia le puipuiga,
  • e tau ai faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi,
  • ma le ania,
  • faʻatasi ai ma le vai o le vaitamini,
  • faatasi ai ma le solia o le vaega o meaʻai,
  • ma faʻalavelave faʻafuaseʻi,
  • ma le prostatitis ma le adenoma,
  • ma le vaivai,
  • ma le inupia ma le inupia o le tino ma isi.

O le umi o togafitiga e faalagolago i le ogaoga o le maʻi ma ona faʻaaliga. Afai e te ave pollen po o le 'ai le pollen mo le puipuia, o le umi ole togafitiga e tatau ona 3 vaiaso.

Pollen i le meli

E mafai ona e faʻaaogaina se mea aoga e le gata i lona tulaga mamā, ae faʻapea foi i faʻatasi ma isi oloa. E masani ona faʻapotopotoina le pollen i le meli. Ina ia saunia se vailaʻau lelei e te manaʻomia:

  • 1 lita o le meli
  • 1 sipunipuni o le pollen.

Matou te fautuaina le au faitau!

E tatau ona ave se lita o le meli vai. Afai e le o le tulaga lea i totonu o le fale, faʻafefete le oloa o le beekeeping, ae aua le vevela i luga atu o le 40 ° C, a leai o le a le toe aoga uma meatotino aoga. Faʻaopopo le pollen i le meli ma faʻafefiloi uma mea uma.

E tatau ona e 'ai se togafitiga maloloina mo le 2 teasp faatolu i le aso i tulaga faapena:

  • ma le gasegase
  • ma faʻafitauli o le gastrointestinal,
  • faʻatasi ma le prostate adenoma ma isi faʻamaʻi.

Vaega o le faʻaaogaina o le oloa e tamaiti

O le pine poli e aoga mo tagata matutua ma tamaiti. Afai e te fuafuaina e tuʻuina atu i lau tama pollen coniferous, mulimuli i nei taʻiala:

  1. Aua le tuʻuina atu lenei oloa i tamaiti ei lalo o le 6 tausaga.
  2. Amata i se faʻasologa e 10 taimi e itiiti ifo nai lo le matua.
  3. I le faʻaaoga muamua e le tamaititi o pollen, mataʻituina ma le totoʻa foliga o le tino.
  4. Faʻateleina le siʻitia o le fualaau, ae o le sili atu o le faʻatagaina o pollen i le taimi mo tamaiti e le sili atu i le kuata o le sipuni.
  5. Mo le faʻateleina o le faʻamaʻiina o le oloa e le tino o le fanau, faʻafefiloi ma le meli, ae naʻo le tamaititi e le afaina i mea e teu ai manu.

O le pine pine ua maua ai le tele o faʻamatalaga i vailaʻau faʻapitoa. O isi vailaʻau faʻapitoa e ofoina atu ai fualaau masani mo le togafitiga o le fomaʻi bronchial, bronchitis, tuberculosis ma isi faʻamaʻi.

Milu faʻasusu

Ina ia togafitia le bronchitis, e faʻafefiloi le pollen ma le meli pe faʻaaoga foi se isi fua. E tatau ona e faia taga nei:

  1. Tuu se lita o susu i luga o le afi. Pe a vevela, tape le vevela ma sasaa le pollen i totonu o se vaitafe lamolemole, faʻaosooso pea. Ia mautinoa e leai se lumanaʻi foliga. E te le manaʻomia le kukaina o le paluga. Mo le tofo, e mafai ona e faʻaopopo se sipuni poʻo le lua suka.
  2. Faʻapipiʻu se fagu susu i se ie poʻo se solo e faʻamafana ai mo le umi e mafai ai.
  3. A maeʻa maeʻa le paluga, sasaa i totonu o se ipu tioata poʻo se ipu opaque masini ma pusaaisa.

Faitau atili: Polenisi o povi: faʻamanuiaga ma mea leaga, faʻaaogaina o mea e faaaogaina

E tatau ona e tago i le vailaau 2 teaspoons lua i le tolu taimi i le aso. O le pollen e 'ai mai le faai e faʻaaoga e tusa ai ma le fua e tasi. O lenei vailaʻau e talafeagai lelei mo i latou o loʻo afaina i le meli.

Pine Tinlen Pollen Tincture

Faʻaaogisa le faʻamalosi o le ava mo togafitiga o neurosis, faʻavauvau, faʻaleleia le toto ma isi faʻamaʻi. E mafai ona e saunia le tinotu i le fale. Ina ia faia lenei mea, o le a e manaʻomia:

  • 50 kalama o pollen
  • 100 kalama o le malogo,
  • 500 ml o vodka.

Tuu le pollen ma faʻasolo i totonu o se koneteina e leai ni faʻamaʻi. Glass, ceramic po o ipu laupapa e talafeagai lelei. Liligi vodka i mea uma. E mafai ona suia le ava malosi i le 200 ml o le ava malosi ma le 300 ml o vaipuna.

Faʻaauau le faʻasolosolo e tatau mo aso e tolu. Aʻo leʻi faʻaaogāina, faʻaaogaina le faʻasolosolo, sili ona lelei e ala ile pepa. E manaʻomia lou suʻe 1 teaspoon i le afa itula ao leʻi 'aʻai. O vailaʻau e mafai ona faʻafefe i le vai poʻo se mea inu vevela, e pei o le lauti.

Faʻasologa faʻasoifua togafitiga faafomaʻi mo le maʻama

Mo tagata e pagatia i le fulafula, o vailaau faʻapitoa e ofoina atu se fua lelei i le pine pine. O le a e manaʻomia:

  • 0.5 kilokalama o pine pine,
  • 500 gr. suka
  • 500 ml o vai.

Suauu vai ma faʻaitiitia le suka i totonu seia oʻo ina faʻamavae atoa. Auina atu pipi i le sipuni teuteu, muamua aveeseina mai le vevela.Ufiufi ipu ma afifi i le vevela, alu e faamalolo lelei.

Pe a lelei le manava o le syrup ma maeʻa maeʻaeʻa, e faʻamamaina ma auina atu i le pusaaisa mo le teuina. I aso uma, e tatau ona e faʻaaoga le sipuni teuteu i totonu o le sipunipuni sau tolu i le aso ao leʻi oʻo i taumafataga. E manaʻomia lou faʻaaogaina o vailaʻau mo se vaitaimi uumi.

Faaaoga i le cosmetology

Ona o lona fatuga tulaga ese, o le pine pine ua i ai sona aafiaga i le epidermis:

  • smorinkhes wrinkles
  • leo le paʻu
  • faaleleia atili toto totoga o sela o le siama,
  • faamamaina paʻu ma comedones,
  • tuuina atu le fou i foliga,
  • e manino manino ai le taua o foliga ma isi.

O le pollen e i ai sona aafiaga lelei i luga o lauulu, e faʻaleleia ai ma sili ona lelei. Mo faamoemoega faʻamalositino, e faʻaaoga uma i totonu ma fafo atu.

O le tele o taimi, e faʻapipiʻi ai se oloa tulaga ese i foliga o maso. E faʻafefiloi ma le meli, kirimoli oona ma le sua o le tipolo. O sea maso e le gata ina faʻaleleia ai le paʻu o le paʻu ma faʻafefete le uʻamea, ae e faʻapena foʻi ona susulu le manava. O sea maso e mafai ona faʻaaogaina uma mo paʻu ma le paʻu.

O le pine poli ua faʻaaoga lelei i vailaau faʻasoifua maloloina ma le cosmetology. O le tulaga ese ma le aoga o lenei oloa ua aloaiaina e ala i togafitiga aloaia. I Suetena, e oʻo lava i se faʻasologa faʻasologa o pollen pine ua atiaʻe. O lenei togafitiga masani e fesoasoani e foia toetoe o soo se faʻamaʻi ma maʻi, ma e puipuia ai foi mea na tupu. O le faʻaaogaina o pollen coniferous e fesoasoani e faʻamalolo ai le tino atoa.

Fualaau lanu pine: togafitiga ma faʻasalaga i vailaau masani

O le taua tele o le pine poli o le faateleina o le maualuga o le amino acids e mafai ona faʻaogaina e le tino, lea e manaʻomia e le aunoa.

O loʻo aafia i latou i le faʻasalaga o enzymes o loʻo aʻafia i tulafono faatonutonu masani o sela toto ma pulu.

O le pollen lava ia o le pine pine (gaʻo tamaʻitaʻi) e aofia ai meaʻai e talafeagai mo le atinaʻeina atoa o le pepe.

O le pollen e faʻatupulaʻia i luga o laau e ola i pito pito i tua.

E faigofie lava ona iloa valaʻau mai le "tamaitai" cones - i luga o latou fua o taga ma pollen.

O mea laititi e seleseleina i le ogatotonu o Mei, pe a taamilo samasama i luga o laau ma maua ai le pollen.

E aoina e ala i le luluina o faʻamau i luga o le pepa, ona vevela ma sieve.

O le pollen ua faʻaaogaina mo le sauniuniga o vailaau e le tatau ona iai ni fua, iniseti, poʻo ni meaʻai laiti.

Faʻavaeina o le pine pine

Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tele o ituaiga manumanu na faia e fualaau 'aina ma fualaau faisua i le maeʻa ai o le faʻamalolo o le tino e le sili atu nai lo le 10% o la latou masini muamua.

I le eseesega, o le pine pine e tumau pea pe a uma se faagasologa talitutusa e sili atu nai lo le 94.7% o lona tele. O lenei meatotino o loʻo faʻaaogaina ai lenei mea faʻatoʻaga ma se mea e sili ona faʻalautele ma faʻalavelave.

O le tuufaatasiga o le pollen pine e aofia ai vaega nei o meaola:

  • nucleic acid
  • poly ma monosaccharides,
  • o mea taua uma e manaʻomia ile amino
  • 8 mea taua o le amino. E le o faʻapipiʻiina e le tino o le tagata lava ia,
  • se fuainumera tele o enzymes o fualaau toto,
  • se fuainumera tele o vitamini o vaega eseese.

O le faʻaaogaina o pollen pine i vailaʻau faʻapitoa e mafua ona o ona vailaʻau faʻamalosi, lea e mafai ai ona e feagai ma se tele o faʻamaʻi eseese e ono mafai ona maua uma i maʻi faʻapitoa ma atiina ae i le tulaga o faʻafitauli, mo se faʻataʻitaʻiga, ma le alualu i luma o le maʻisuka i le tino o le tagata.

O mea faʻamalolo o le pollen pine

O le pine poli ua tatau ona taʻua o le panacea mo faʻamaʻi o le faʻalavelave.

I le faagasologa o le atiinaʻeina o le maʻisuka, o le maʻi e faʻaitiitia le puipuiga, lea e mafua ai ona faʻafuaseʻi ona malulu ma tau.

O le faʻaaogaina o pollen pine e faʻamalolo lelei ai ia faʻamaʻi o le tino faʻaleleia e pei o le bronchitis masani, malulu ma le tale. O le faʻaaogaina o lenei oloa i le taimi o togafitiga e fesoasoani e faʻamalo ai le uliuli i totonu o le mama.

Mo pine o pine, o mea nei e fai ma togafitiga e taua:

  1. O faʻaaogaina o antioxidants o le pine pine ua sili atu nai lo le faʻaleagaina o meatotino o le ascorbic acid e sili atu ma le 20 taimi.
  2. O Pollen ua i ai sona uiga faʻamaonia, e mafai ona faʻaaogaina e faʻaleleia ai le faʻapitoa a le tino i le tau faasaga i faʻamaʻi ma faʻalavelave faʻalavelave.
  3. O lenei oloa o le gaosiga o le laau e mafua mai i le i ai o ni mea e faamaligi ai le toto, lea e fesoasoani e faaleleia ai le manava o le tino.
  4. O le pollen e faʻaleleia ai le gaioiga ma le faʻamaualuga o le superoxide meli i totonu o le tino, lea e tauivi ma le manuia faʻasalalauga saoloto. O lenei aafiaga i le tino e mafua ai le faateleina o le tetee o le tino ma fesoasoani ai e faalautele le ola o latou siama.
  5. O le faʻamalosia o le tino i le tino ua faʻaalia i le faʻaleleia o le toto ma faʻaitiitia le aofai o le cholesterol leaga i le tino.
  6. O le faʻaaogaina o pollen pine i le maʻisuka e faʻaleleia ai le toto i totonu o le faiʻai, lea e puipuia ai le atinaʻeina o tulaga o le stroke ma faʻaleleia le manatua ma faʻaleleia ai le vaaia o le tino, o le faaitiitia o lona uiga ma le alualu i luma o le maʻisuka.
  7. O pollen ua faʻailoa mai ni mea e le faʻaleagaina, e fesoasoani e puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi fatu ma fatu o le ate e mafai ona atiaʻe ma le alualu i luma o le maʻisuka.
  8. I le tulaga o le atinaʻeina o le maʻisuka i totonu o le tino o le tagata, o le faʻafuaseʻi o faʻafitauli o meaʻai e mafai ona tutupu. O le faʻaaogaina o lenei mea faʻapitoa e faʻaleleia ai le manaʻo ma fesoasoani e toe faʻafoʻi le microflora o le gastrointestinal tract, e puipuia ai le atinaʻeina o maʻi o le intestinal, ma fesoasoani e faʻaitiitia le maumaututu ma le pala.

E le gata i lea, o pollen o loʻo i ai mea faʻapitoa faʻamalosi ma e mafai ona puipuia faʻataʻitaʻiga o faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e mafai ai e oe ona tauivi i siama o le kanesa.

Faʻaaogaina o Pollen Pine e Faʻasaga i le Maʻisuka

O le maʻi suka o se faʻamaʻi lea e faʻaalia i mea le talafeagai i faiga e mautinoa ai le fesuiaiga o suga. O faʻasalaga e tulaʻi mai ona o le faʻalavelave i le faʻasalaga poʻo le faʻasaina o le inisalini. O le mafuaʻaga o le atinaʻeina o nei faaletonu o loʻo faʻaletonu i le gaioiga o le endocrin system.

Ua faʻamaonia e suʻesuʻega o le falemaʻi le aoga maualuga o pollen pine i le togafitiga o le maʻisuka. O le pollen e faʻaaogaina i se fuainumera tele o vailaʻau eseese e faʻaaogaina i togafitiga ma le puipuia o le maʻisuka.

Vitamin B6, o se vaega o le pollen pine, e fai ai se puipuiga i le tino o le tagata. E maua ai le puipuiga mo sela e maua ai le tino paʻu. O le tele o taimi, o le le lava o le inisalini i totonu o le tino e aliali mai o se taunuuga o le solia o le gaioiga o suauu peta pancreatic.

O faʻasalaga e tupu mai o se taunuuga o meaai paleni. Pe a faʻaumatia aano o manu, o le tele o le fivalone e ulufale i totonu o le tino, i lalo o le aʻafiaga o le vitamini B6, o lenei koniteina ua liua i isi vaega taua. Faʻatasi ai ma se faaletonu o le B6, ua liua le tryptophan i le xanthurenic acid, lea e fesoasoani i le faʻafanoga o sela o le pancreatic.

O le faʻaaogaina o le pollen e faʻaitiitia ai le leai o se vaitamini i totonu o le tino, lea e maua ai se aoga aoga i le gaioiga o inisalini e gaosia ai nila.

O le pollen e aofia ai le tele o micro ma elemene eseese, lea ei ai le aoga aoga i le setete o le tino. Afai e maua le maʻisuka i totonu o le tino mo le masani ai o le galueaina o suauu beta, o le faʻaaogaina o elemene taua nei e tatau ona faʻateleina:

O le pine poli e faia mo le le atoatoa o nei vaega uma i le tino.

E le gata i lea, o pollen e aofia ai le tele o fiva, lea e talafeagai mo le gaioiga masani o le tino o se maʻi e maua i le maʻisuka.

I le taimi nei, o faʻafitauli sili ona lamatia o faʻamaʻi fatu cardiovascular ma faʻatoʻa fatugao i le maʻisuka faʻamalosi e pei foi o le le mautonu o le atuatuvale, faʻasaʻo, maʻi paʻu.

O ia faʻafitauli e tulaʻi mai ona o le leaga o le suka i le tino o le tagata.

Pollen i le togafitiga o faʻafitauli o le maʻisuka

O le siama ma le Vitamin B1 o loʻo i totonu o le pollen o se vaega lea o le enzyme decarboxylase sili ona taua. O le faʻaaogaina o le polini paina i luga o se mea sese, e mafai ona faʻaleleia atili ai le vaega o meaʻai, lea e faʻaleleia ai le metabolism o gaʻo. Ma o le tulaga lautele o le tino ua faaleleia.

Magnesium ma gaiamine, o vaega ia o le pollen, e mafai ona faʻaleleia le gaioiga o le tino. O le faʻaaogaina o pollen pine e fai ma faʻasolosolo e fesoasoani ai e aloese mai le atinaʻeina o maʻi gastrointestinal, o le alualu i luma i le tino.

O se fuainumera tele o enzymes i le tuufaatasiga o le pollen e maua ai le i ai o mea tau le puipuiga.

Monosaccharides o loʻo i totonu o le pollen, pe a ulu atu i le ate, monosaccharides faʻagasolo le faʻaaogaina o glycogen, ma enzymes ma enzymes e fesoasoani i le faʻamalosia o le activate o le enzymids ate. O le faʻaaogaina o le pollen e faʻamalosia ai galuega faʻapitoa. O le faʻaaogaina o le pollen e pei o se fomaʻi togafitiga e puipuia ai le atinaʻeina o le gaioiga o le gaʻo o le ate.

O le faʻamalosi o le pollen e mafai ai e oe faʻavave le toe faʻaleleia o le ate i le tino pe a uma ona faʻaleagaina e toxins ma le ava malosi, e puipuia ai le atinaʻeina o gase.

O le faʻaaogaina o pollen pine mo le maʻisuka e mafai ona taofia pe taofi ai le atinaʻe o faʻafitauli.

O le faʻaaogaina o pollen mo le maʻisuka e mafai ona taofia le atinaʻe o le atherosclerosis.

O faʻalavelave masani i le atinaʻeina o le maʻisuka o ituaiga eseese o dermatitis, faʻafeusuaʻi ma manuʻa o le purulenti e maua ai le maʻisuka o soʻo se ituaiga. O le faʻaaogaina o laʻei faʻatasi ma le pine poli ma faʻamalosi e mafai ona puipuia ai le pala o manu ma taofi ai le mumū.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻamatalaina pe faapefea ona aoina ma togafitia le pollen pine.

Pine poli mo le maʻisuka: o se fofo mo tagata togafitiga

O le pine poli o se oloa gaosi lea e taulaʻi atu ai le tele o meaʻai eseese, antioxidants, vitamini, enzymes ma isi meaola faʻasolosolo e fesoasoani i le faʻaleleia ma le faʻaleleia o le tino o le tagata.

O le faʻamaʻaloga o loʻo i ai le mautu o meaola. O le tumau o le tuufaatasiga o meaola o le pollen e maua mai i pine e iloagofie ai mai isi ituaiga o oloa gaosia e isi laau toto. O lenei faiga tutusa e faafaigofie ai le faaaogaina o lenei oloa mo togafitiga faafomai.

E tatau ona aoina le pollen Pine i le ogatotonu o Mei. O lenei vaitau e masani ona fetaui ma le fugalaau o apu. O tamaʻi tama i luga o le paina e suia ai la latou lanu mai le lanumeamata i le lanu samasama ao latou matutua, ma aso e tolu talu ona suia le lanu, e ave le polu e le matagi. O le taimi o le aoina o pollen e amata mai i le taimi e suia ai e le tama tane le lanu ma tumau mai le 1 i le 3 aso.

Ua faʻamago le pollen pe a uma ona aoina. Mo lenei faamoemoe, e tatau ona faataatia i luga o se pepa ma se fasi manifinifi. E tatau ona faʻamago i totonu o se potu vevela ma mafanafana.

Le faʻaaogaina o le pollen polu mo le maʻisuka

O se tasi o togafitiga sili ona lelei mo le maʻisuka o le pollen pulupulu.

O lona aoga i lenei tulaga o le i ai o le tele o fualaʻau ma isi vaega e faʻaleleia ai le faʻatinoina o le tino, ma le metabolism.

O le mafuaʻaga lea e matua fautuaina ai oe muamua e feutagai ma se endocrinologist ma talanoa i uiga uma o le pollen polu e tatau ona faʻaaoga mo le maʻisuka ituaiga I ma le II.

Faʻaaogaina o vaega

I lenei vaega, faʻaaogaina e le gata mo togafitiga o le maʻisuka, e tele elemene mai le laulau taimi.

Aʻo talanoa e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le kasikoni, chromium, siliva, uʻamea ma le tele o isi, o le a taua tele pe afai e tatau ai le faatumauina o le toto maualuga o le suka.

I le faaopoopo atu i lenei mea, o vaega o vailaau, aemaise lava B, K, P ma le tele o isi, e tatau ona i ai se vaaiga faapitoa. E le tatau ona galo ia i tatou nisi elemene faapitoa, e taʻua o le garotene, o vailaʻau ma se tikeri antibacterial o le gaioiga ma le tino.

O le pollen povi e aofia ai se aofaiga patino o amino acids, siaki. E faʻafetai i lenei mea e mafai ai ona faʻamalosia le puipui vascular, faʻapea foi le sili ona lelei o le galuega a le fatu muso. Ou te fia tosina atu i nisi o uiga lelei o le pollen pala, lea e talafeagai e tusa lava pe o le maʻisuka:

  1. faʻaleleia atili o metabolic faagasologa e mafai ona mafua mai i le i ai o aʻafiaga faʻalauiloa. O le mea muamua lenei e uiga i enzymes,
  2. o le tau faasaga i le vaivai o le tino ona o le puipuia ma le puipuia o mea totino,
  3. o le malosi e faʻaleleia ai le maualuga o le suka ma tausia i se tulaga maualuga e aunoa ma le faʻaaoga poo le faʻaaogaina o se vaega itiiti ole vailaʻau talafeagai.

O le mea lautele, e ui lava i le mea moni o le pollen bee pollen mo le maʻisuka ua fuafuaina e taua, e matua fautuaina lava e feutagai ma se tagata tomai faapitoa ao le i amataina. O lenei mea o le a mafai ai ona fuafua uma foliga o lona faʻaaogaina, faʻapea foʻi ma le faʻasaina.

E mafai ona ou 'ai leia ma le maʻisuka?

Mea aoga

Suesuega i le Iunivesite Faʻatekonolosi a Munich ua faʻamaonia ai le lelei o pollen pine e avea o se faʻamaʻi masani. O lona faʻaaogaina o le antioxidant e 20 taimi le maualuga atu nai lo le vaitamini C.

O lona aoga mo le tino ua faʻamaonia e le natura lava - o tagata e nonofo i le eria o loʻo ola ai le paina mai tiga o le bronchopulmonary e sili atu ona itiiti ifo nai lo tagata o le taulaga.

O gaioiga malosi o le pollen e mafai ona puipuia ai ni tali, o le faʻavevesi lea e mafua ai le maso o maso maso, e mafua ai le maʻi vaivai i le fomaʻi.

O aoga o pine mo asthmatics e taua tele.

O galuega autu faamalolo

O mea faʻamalolo o pollen i le togafitiga o faʻamaʻi eseese na lauiloa io matou tuaa.

Aʻo leʻi leva ona maua le vailaau oona, na faʻaaogaina e togafitia ai le ogaoga o le malulu ma faʻalavelave, pneumonia ma e oʻo lava i le gasegase.

O togafitiga sili ona manaia a le USSR sa i totonu o vao paina.

O mea autu o togafitiga o pollen e aofia ai:

  • faaleleia le manava o le tino,
  • faʻaitiitia o faʻamaumauga saoloto,
  • faamalosia o puipui o toto toto ma capillaries,
  • toe faʻaleleia o le intestinal microflora,
  • maualuga le maualuga o le hemoglobin,
  • faʻamaʻiina o le tele o cholesterol.

O le faʻamalosia o le faʻamalosi e mafua mai i le faʻaititia o le maualuga o le lipofuscin, o se pigmenti o loʻo i totonu o le tino i lalo o le aʻafiaga o faʻamalolo saoloto.

O lipofuscin e mafua ai le maualalo o gaʻo i luga o puipui o toto toto, lea e faaitiitia ai lo latou tulaga ma, o se taunuuga, o le pa'ū o meaʻai o totoga i totonu.

Ma o le a se mea e te iloa e uiga i mea tau vailaau ma faʻasalaga o oregano, o se ata ma se faʻamatalaga o loʻo lolomiina i totonu o se tusitusiga aoga? Matou te fautua e faitau le mea oi ai nei.

E uiga i mea tau vailaau ma faʻasologa o vao vao ua tusia iinei.

O le itulau: http://netlekarstvam.com/narodnye-sredstva/lekarstva/parazity.html o loʻo faamatalaina ai faailoga o le i ai o parasite i le tino o le tagata.

Amino acids i pollen e faʻaleleia ai le gaosia o le superoxide dismutase enzyme, o se faʻamautu e leai se faʻamalolo.

Latou te faʻavaveina foi le gaosiga o le tino o le nucleic acid - o se mea e gafa ma le faatumauina o le leo o totoga o totonu.

O meaola oona ma pine pine e aoga i le togafitiga o le anemia. O lo latou faamoemoega autu o le faʻamautinoaina o le hematopoiesis (hematopoiesis).

O vailaʻau o loʻo i ai i le pollen e faʻamalosi ai capillaries o le gaioio vaaia ma faʻalauteleina ai le mea faitino.

O togafitiga o togalaau ma togafitiga faʻaleaganuʻu o loʻo i ai le polini paina e aoga tele i faʻamaʻi leaga o gaʻo ma le ate:

  • cholecystitis
  • pyelonephritis,
  • cystitis (togafiti), ma isi.

Faʻasologa o le maʻisuka pine pollen

Meaʻai: susu o le pou - 250 glamu, Beetroot - 1 pc., Pamu kukume - 150 glamu, Lamepisi violisi - 1 pc Mafiafia leisisi - 100 kalama, Mayonnaise - ia tofo, Pamegranate fatu mo teuteuga. Sauniuniga: Faʻasusu ia beets tipi i luga o se fatu laulauina pe tipiina i totonu o ni vaʻaiga laiti.

Meaʻai: Gagati 500 g Kefir 1/2 tbsp O le kulimi suamalie 1/2 tbsp. Paluga o le kulimi 5 tbsp. Fuamoa moa 3 pcs pata butter 100 g Sugar 6 tbsp. L. Vailaʻau fefete 3 h. L. Salt 1/2 h L. Lava o le suauu 3 tbsp. l Sauniuniga: 1. O le kulimi ma le kulimi kulimi e mafai ona suia i le susu. Ma, pe a kuka, o le paluga o le a sili atu le falaoamata. 2. Mo tagata amata, matou te manaomia ni mea mafanafana.

• Aua le faʻaaogaina masini alumini mo le sauniuni o vaʻavai - o le vailaʻau e mafai ona tuʻuina atu ai le aano o se mea e le lelei, e sili atu le faʻaaogaina o se ipu tioata, palasitika po o seketeka poʻo se meaʻai, • faʻataʻaʻaʻaina manuʻa tetele e sili atu nai lo mea laiti, • tuʻu le aano ma se tui i le tele o nofoaga - e sili atu ona folasia, • 'aʻau iʻa fou ma iʻa ole' aʻai e aunoa ma le faʻaopopoina o le suka.

Meaʻai: Manini anufe Armenian Meat po o soʻo se oloa na faia i lou tofo Tisaga malo Tomato Pepa Bulgarian Greenery o lau filifiliga Mayonnaise poʻo kulimi suamalie Tomato sauce Spices Sauniuniga: 1. Faʻalautele le falaoa pita ma le faʻafefiloi o le mayonnaise ma le saumati (mo fili o le mayonnaise e mafai ona e faʻaaogaina le kulimi suamalie, na ou taumafai e foliga tutusa lelei lava) .2. Faʻasusu le sisi i luga o se fatu ma tuʻu i luga o le laulau. Meat po o.

FUAFUAGA NO.1 FAʻAMATALAGA: ● Kafa o le Sesame - 5 pi. ● Amiga - 100 g ● Onion - 1 pi. ● Mayonnaise - ia tofo ● Meaʻai - ia tofo ● Adjika - ia tofo ai ● Cheʻi - 50 g ● Tomato - 1 p ● ● Greens - 1 feʻau ● Ava - ia tofo TOTOGI: O le a tatou manaʻomia ni sandwich buns.

PRESCRIPTION MO LE FAʻAMATALAINA O TALOSAGA PALOTIA SAUNIA CRIMEAN PINE

O le maʻi suka - O le solia lea o le gasegase o le suka i totonu o le tino ona o le le atoatoa o le insulin, faapea foi ma le faifai pea o le solia o le metabolism i le endocrine ma le faateleina o le toto toto. Ua faamamafaina e le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi lena maʻisuka malosi, o le kanesa ma fatuga o fatu fatu e tutusa lelei ma maʻi o le olaga, o le mea lea, o le autu maʻisuka togafitiga o le togafitiga o meaʻai e faʻaopoopo i le kinesitherapy ma le vailaʻau mo togafitiga.
O le faʻamalositino faʻamaonia e faʻamaonia ai o le pine pine e le gata o se oloa taua tele, ae o se vaega taua tele i recipesmaʻisuka togafitiga. O le pollen o se vaega o le tele o vailaʻau faʻaaogaina maʻisuka togafitiga. Le faiga o le gaioiga o le pollen i totonu maʻisuka faamatalaina i lalo.

Vitamin B6 i le pollen e faia ai se puipuiga puipui e faasaga i suauu pancreatic. O suʻesuʻega faʻaonapo nei o loʻo taʻu mai ai o le mafuaʻaga autu o le le lava o le inisalini o le tupuga o le gaioiga o le telefoni feaveaʻi poʻo le faʻaumatiaga o le tino. I le isi itu, o le faaleagaina o le tino e afua mai i meaai paleni.

E taua tele le isi itu.O meaʻai ma isi meaʻai e maua ai le protein-protein e aofia ai le tryptophan, o le faʻaaogaina ma le faʻaogaina e le tino o le tino e gata. O le supcess tryptophan ma le fesoasoani o le vitamini B6 ua liua i mea aoga e aoga mo le tino o le tagata.

Faʻatasi ai ma le vaivaiga B6, o le sili atu o le tryptophan e faʻaaogaina i le xanthurenic acid. Faatasi ai ma le faaputuputuina o le siama xanthurenic i le tino i se aofaiga patino, ei ai lona aafiaga faataumaoia i suauu insulin, ma o le a leiloa ai le gafatia e maua ai le inisalini, lea e mafua ai maʻisuka malosi.

Ae ma togafitigamaʻisuka malosi e mafai ona e gauai ma tagofia le vitamini B6 e gafatia ai le sili atu o le tryptophan pe a 'ai le aano ma le iʻa, puipuia le liua o le tryptophan i le xanthurenic acid, taofi le faʻaumatia o sela ma toe faʻafoisia le malosi o sela e faʻasaʻo ai le inisalini, e ausia ai se maliega maʻi faʻamaʻi.

O le pollen e mauʻoa i microele ma macroelements, lea e talafeagai foi mo tagata gasegase maʻisuka. O suʻesuʻega faʻapitoa e faʻaalia ai ma maʻisuka chromium, zinc, manganese, iron, ma macronutrients e pei o le magnesium, calcium, ma fulukalama e manaʻomia. O le faʻamaeʻaina o le chromium e faʻamalosia ai le inisalini, faʻaleleia le tumau o le suka.

E mafai e le kesi ona faʻaosofia le faʻasaʻolotoina ma le tuʻuina atu o le inisalini. O le leai o se molikalama e mafai ona oʻo atu ai i le faʻaogaina o le inisalini i luga o le paʻu. O le Zinc e mafai ona faatumauina le fausaga ma galuega o le inisalini, ma o le magnesium e aofia ai i le faatonutonuina o galuega o le cell pancreatic, faaleleia atili ai le gataifale.
Fualaau ole fualaau ile fomaʻi maʻisuka e maua ai le zinc, calcium, magnesium, ma le pollen, i le faaopoopo i le calcium, phosphorus, potassium, sodium, ma le magnesium, e aofia ai foi le tele o elemene e pei o le uʻamea, kopa, zinc, manganese, molybdenum, ma le seleni.

O pollen e aofia ai le tele o fiber, lea e tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei e talafeagai i totonu recipesmaʻisuka togafitiga. I le pine pine i ituaiga eseese o fiber, na o le lignin content e 25.9%. A uma ona 'ai le pollen e ala i togafitiga i meaai, i le maʻi maʻisuka o loʻo i ai se lagona o le atoatoa, lea e fesoasoani e faʻamalo le uiga o le "tolu e tele, ae tasi e le lava."

Lenei mo tagata soifua maʻisuka faʻafitauli e pei o maʻi fatu cardiovascular, faʻamaʻi fatugao, maʻi le mautonu, faʻaleagaina, maʻi o le paʻu o le sili lea ona taufaamataʻu. O ia faʻafitauli e mafua mai le gasegase o le suka ona o le le lava o le inisalini. O se taunuuga, o le tino o le tagata e le lava lona malosi malosi.

I se ituaiga siosiomaga, ua faamalosia le tino o le tagata e maua le malosi mai faleoloa o gaʻo ma puluvaga i totonu o le tino. Ae ui i lea, o le liua o gaʻo ma puluvaʻa i le malosi e mafai ona maua i le paluka. O se taunuuga o le faʻaaogaina o le tele o le potassium, o le aofaiga lea i totonu o le tino ua tapulaa, e tele faafitauli e tulai mai, mo se faataitaiga, e pei o le faʻaleagaina o le renal glomeruli, lea e mafua ai le faʻamaʻi faʻapitoa. O le gafatiaina o le gaʻo o fatugaʻo e faʻaitiitia, o le mamafa i luga o le fatu e faʻapupulaina ai le maualuga o le toto, e tulai mai faʻamaʻi o le totoga.

O le mea aupito sili ona leaga, o le le lava o le pasela e taʻitaʻi atu ai i le le mafai ona faaliliuina le gaʻo ma le protein i le malosiaga e tatau ai ina ia tumau ai le vevela o le tino. O se tagata, ma le le iloa o se faʻaitiitia o le vevela o le tino, e mafai ona vaivai, e oʻo lava i le oti. O le pollen pine ua mauoa i le potassium ma e aofia ai le 128.3 mg o le potassium i le 100 kalama o pollen. Faʻaaogaina o pollen Pine recipes e maua ai le tele o le potassium, e mafai ona puipuia le tupu mai o faʻafitauli eseese i tagata gasegase maʻisuka.

E tusa ai ma suʻesuʻega talu ai nei, o le pine poli o se togafitiga saogalemu ma aoga lelei. togafitiga togafitiga mo maʻi maʻisuka. E ui i lea, e tatau ona manatua i le amataga o le pine pine, o le faʻaaogaina o le vailaau faʻasoifua maloloina e le tatau ona faʻaumatia. E talafeagai, i lalo o le taʻitaʻiga a se fomaʻi, ia faʻalauteleina le taimi o le faʻaogaina o pollen, aʻo faʻaitiitia le faʻaaogaina o isi fualaau.

Taʻiala mo le maʻisuka: E fautuaina e ave le pollen, faʻamaepe i le Baotan Fort

Naʻo le lanu o le Crimean relic pine o loʻo i ai meatotino faʻaalia pe a maʻisuka togafitiga atoatoa e tusa ai ma a matou recipes.

O le nofoaga o vailaʻau faʻasolosolo e faʻaaogaina ai le pollen o pine pine Crimean i le gaosiga o ana oloa.

Faʻatau pine poli e mafai e ala i faufautua o le KAI-info community: alu i le itulau tuatusi

Faʻaleleia o le gaʻo ma le ate

O le pollen pine e aofia ai enzymes e faʻamalosia ai le felauaiga o le vaomalo vermiform. O auala e faʻavaeina i le pine pollen e fesoasoani e vave ona feagai ai ma le malosi o faʻasologa eseese:

  • taumafa, ona o le faʻaaogaina o le "mamafa", meaai e le mafaamatalaina,
  • neurogenic, mafua mai i le tulafono le lelei o le motauli o le manulele tele,
  • hypodynamic, e tulaʻi ona o le maualalo o le tino.

Amino fesoasoani i le pollen fesoasoani e faʻasaʻo le gaioiga o le ate, ona o le toxins e ulu i totonu o le tino e vave ona vavaeeseina.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le pine elemene o meaola lelei o le hepatoprotectors (o mea e puipuia ai suauu pagonymal o le ate mai i aʻafiaga o radical free).

Tinomi ile pollen pine e fesoasoani e vavevave ai le ate e ala i le faʻamamaina o mea inu o le ava.

Afai e te aveina i se vaega itiiti pe a maeʻa se taumafataga (e uiga i mea tau vailaau o le centaury herb mo le ava malosi o loʻo tusia iinei), o le faʻasalaga o le a avea ma ponesi faigofie ma le le totogiina i le ituaiga vomiting.

Faʻaleagaina o le tino

O phytopreparations containing pollen pine e masani ona faʻamatalaina e avea ma sui mo le chemotherapy ma le leitiola.

O fualaau faʻaaogaina i le chemotherapy, faatasi ai ma sela o le kanesa, fasioti se vaega tele o mea maloloina.

Amino acids ma enzymes o loo i ai i pine pine e fesoasoani e faatelevaveina ai le fausiaina o sela maloloina fou.

O le lelei o le tuʻuina atu o mea amino i le tino faʻagesegese ai le faʻaogaina o le faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamalolo, e puipuia ai le fesuiaiga o siama maloloina i sela o le kanesa.

Aafiaga i le mafai

O le pollen pine ua leva ona faʻaaogaina e avea ma aphrodisiac taugofie. E aoga tele mai faʻamaʻi faʻamaʻi o le tino o meaʻai e taofia ai le gafatia:

Glutamic acid ma nisi amino acids o loʻo i totonu o pollen e faʻaleleia ai le toto i le tino o le prostate.

Flavonoids e togafitia ai le hyperplasia prostatic ona o le igoa o antioxidant.

O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o le taumafaina o le pine pine, i le puipuia o tui, fesoasoani e faʻaitiitia le lamatiaga o le kanesa prostate (o mea faʻamalolo o vao vao) mo le 50%.

O le faʻaogaina o le pollen e pei o se pule faʻatonutonu (togafitiga o le le lava i le fale faatasi ma togafitiga faʻaleagaga) o le faʻaaogaina i lona natura masani, lea e sili ona lelei e le tino.

Asthma Syrup

Ina ia saunia se vailaau lelei ma lelei-tofo, ia ave le 0.5 kilokalama o isi (o vao e ola i luga o laau "tane") ma tafe i le siva o le 0.5 kilokalama o le suka ma le tele o vai.

Faamolemole ia maitauina o le uila, e le o le kuka, aua pe a oʻo mai i le vevela i luga atu o le 90 ° C, o le vaega o flavonoids e faʻafefe.

A maeʻa le 5-6 itula, faʻapipiʻi le sipuni vevela ma tuʻu i se mea pogisa.

A maeʻa le aso, o le a oʻo mai se gaioiga i totonu, lea ua aveeseina (ua sasaa le siva i totonu o se isi atigipusa, ua lafoai le toso).

Mo le fomaʻi, ave se sipuni sipuni 30 minute aʻo leʻi 'ai.

A maeʻa le 3 vaiaso, o le togafitiga e maua ai iuga:

  • osofaʻiga e faʻaaogaina ma e mafai ona e faia e aunoa ma se tagata e faʻaauau.

Isi Faʻafanua

I le matauina o foliga o le talosaga o le vaega ua tuʻuina atu, ou te manaʻo e gauai faapitoa atu i le faʻamaonia. O se tasi o faʻataʻitaʻiga taʻitaʻia i lenei tulaga, o le uiga o le atinaʻe o le toto.

O le mea moni o le pollen polisi e faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto coagulability - o le mafuaʻaga lea e mafai ona iloa ai e le sili atu le taua o le algorithm o le faʻaalia i le tino, e aofia ai le maʻisuka.

Ona o le taua o fualaau o le vitamini A, o le oona pe'ā faʻaaogaina le pollen pepe i se fua faatatau taua e ono tupu.

Ae ui i lea, mo lenei mea e tatau ona faʻaaogaina se aofaiga tele o le oloa, e ui lava i lea, o se faʻafitauli e ono mafai e tusa lava pe itiiti se taua. O le atinaʻeina o faʻamaʻi o le tino, aemaise lava, o le paʻu o le paʻu poʻo le rhinitis faʻamaʻi, e foliga mai.

O le faʻapipiʻiina o ulu o le tino e foliga mai - o le mafuaʻaga lea e fautuaina ai e faʻatalanoa se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le vaega tuʻufaʻatasia.

O le isi faʻalavelave e mafai ona avea ma se soliga o le galuega lelei o le ate, o le mea lea, o tagata e iai faafitauli faʻapitoa o loʻo galue malosi e faʻamaonia le leai o ni maʻi tuga.

O lenei mea e fesoʻotai saʻo lava i le i ai o le vaega o le vitamini A, faʻapea foʻi ma se faʻaitiitia i le tikeri o le toto coagulation.

E taua le talanoa e le gata i le endocrinologist, ae faapea foi ma le fomaʻi, faapea foi ma isi tagata faapitoa, mo se faataitaiga, o se tagata e alu i le tino.

E le gata i lea, ou te fia tosina atu i nisi vaega o le faʻaaogaina o le pollen polu. O le mea lena o le a mafai ai ona faʻavaveina le toe faʻaleleia o aʻafiaga ma aumai ai le maualuga ole kulukose i le masani.

I le tautalagia e uiga i lenei mea, latou te gauai atu i le mea moni e faapea afai ua iloa e le tagata maʻi se foliga filemu o le maʻi na tuʻuina atu, e mafai ona faʻaaoga pine pollen i vasega atoa.

E le gata i lea, o le mea moni, e tatau ona faʻafeiloaʻi lelei ma se mea laʻau po o le fugalaau.

Ina ia mafai ona atoatoa le faagasologa, e matua fautuaina lava e faia lenei faalua i le aso ao le i ai le tasi tsp.

Afai o le tagata maʻi e maualuga pe sili atu lona tulaga o le maʻisuka, e fautuaina malosi o ia e faʻaaoga pea le fugalaau poʻo le pollen.

I le taimi lava e tasi, e tatau foi ona faaopoopo le poli pine i le mea e maua ai (e tatau ona faia 30 minute aʻo le i ai le tasi tsp).

O le umi o le toe faʻaleleia o lenei vasega e tatau ona le itiiti ifo ma le 5.5 tausaga.

Ina ia mafai ai e le pipi ona faia i le atoatoa pe a mafai, e matua fautuaina lava e feutagai ma se tagata tomai faapitoa.

E taua tele le aua le taofia le auala autu o le toe faaleleia ma faaaoga uma vailaau talafeagai: o loo matou talanoa e uiga i le suka, ma le puipuia.

O le mea lautele, o vaega uma e mafai ai e le maʻisuka ona faʻaauauina pea le ola lelei e tatau ona faʻaaoga e tusa ai ma le fuafuaga muamua.

DIABETES - E LE MAFAUFAUINA!

Na taʻu mai e le au faipisinisi le moni atoa e uiga i le maʻisuka! O le maʻisuka o le a mou ese atu i le 10 aso, pe ae inu i le taeao ... "faitau atili >>>

O le mea lea, o le faʻaaogaina o le polu polu e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina ma le gaosiga o le maʻisuka, ae o lenei mea e mamao lava mai mea uma.

O le mea moni o le faʻaaoga masani o le mea e mafai ai ona ausia le faʻamautuina o le suka toto, lea e sili ona taua mo faʻamaʻi tuʻuina atu.

O le mafuaʻaga lea e mafai ai e pollen polu ona avea ma vaega o le toe faʻaleleia, ma o le faʻamaonia ma faʻaaoga uma o lona faʻaaogaina e tatau foi ona amanaia.

Pine poli - mea aoga, pe faapefea ona fai, pe a faʻaputuina

I le tusiga tatou te talanoaina pine pollen. O le ae iloa pe faapefea ona aoina, ma pe faapefea ona aoga mo le tino. O le a matou tuʻuina atu le tele o fuataga e faʻavae i luga o lenei meafaitino mo togafitiga ma le puipuia o le tele o faʻamaʻi.

O le poli pine e aoina mai i ia mea e tutupu. I le amataga o le tautotogo, o le pine e toso mai ai pepe laiti, lea e vaevaeina i ituaiga e 2: tane ma le fafine. I le tulaga o tama tane o le pollen o pine pine. O le pine poli ua maua ai le faʻaaogaina i fomaʻi faʻataʻitaʻi.

O le aoina o pollen Pine e fai i le faaiuga o Me ma e le gata i le 3-5 aso. O meaola laiti e tipi ese mai se laau, faʻapipiʻi i luga o pepa mafiafia ma faʻamago i totonu o se nofoaga faʻasalaga, aloese mai le susulu o le la. E faasolosolo malie ona liligi atu le pollen i luga o le pepa. A maeʻa lena mea, e aoina ma faʻapipiʻiina i totonu o se pusa vevela i totonu o se pusa mo le teuina.

O le tuufaatasiga o pollen pine e aofia ai:

  • squirrels
  • lipids
  • vailaau oona
  • glycine,
  • threonine
  • masani
  • faʻatau
  • enzymes
  • flavonoids
  • suka
  • vitamini A, vaega B, C,
  • uʻamea
  • paluka
  • seleni
  • fumela
  • apamemea
  • calcium
  • zinc
  • magnesium
  • Manganese

E tusa ma le 20 amino amino taua na maua i le pollen o pine pine, lea e aafia tonu lava i siama o le tino atoa. O lenei mea faʻapitoa e maualuga le faʻaogaina o elemene micro ma macro. O loʻo faʻamalosia e le au togalaau le pine pine o se oloa tulaga ese i ona mea aoga, lea e manatu o se vailaau masani e leai ni aʻafiaga.

O le poli pine e le mafua ai ona maua ai ni meaʻai, e oo lava i tagata e ono aʻafia i allergies i pollen.

Auala e ave ai pollen pine

O le poli pine e ave i lona tino mama, ua palu ma le meli po o le vai. Sei o tatou mafaufau i le auala e ave ai pollen pine mo faʻamaʻi eseese. E masani ona fefiloi ma isi vaega aoga, mo se faataitaiga, o le meli, vai, poʻo le faʻaaoga i se mamanu mamā.

Pe a kuka, aua le sasaa atu le pollen i totonu o le susu susu, ia amata i le, ave ese mai le vevela ma tuu sinamu.

O mea aoga:

  1. Lulu pine - 1 sipuni.
  2. Miliki - 1 l.

E faʻafefea ona kuka: Liligi le pollen i le susu. Ia tu i sina mea itiiti.

Auala e faʻaoga ai: Ave 0.5 kapu 3 taimi i le aso seia toe faʻaleleia.

Taunuuga: Faʻaitiitia le afu, faʻasaʻo le tiga o le faʻaʻa. E i ai sona faʻamoemoe lelei.

Mo otaota

O le poli pine ma le meli e i ai sona aafiaga faʻapipiʻi i luga o le meaʻai fua. O lenei vailaau e sili ona aoga mo le faʻamalosi.

O mea aoga:

  1. Lulu pine - 1 sipuni.
  2. Meli - 1 l.

E faʻafefea ona kuka: Liligi le pollen i totonu o le meli, faʻaali seʻia oʻo ina maeʻa uma. Afai o le meli e matua mafiafia, sasaa se fagu o le oloa i totonu o le vai mafanafana 40-45 C ina ia liusua.

Auala e faʻaoga ai: Ave 1 le sipunipuni sau tolu i le aso mo le 2 vaiaso.

Taunuuga: Faʻaleleia le faʻamalositino o le intestinal, ei ai sona aafiaga leaga.

Mai le mamafa

O mea faʻamalolo o pollen pine e faʻaaogaina mo le maualuga o le toto.

O mea aoga:

  1. Lulu pine - 1 sipuni.
  2. Meli - 1 sipuni.

E faʻafefea ona kuka: Faʻafefiloi vaega.

Auala e faʻaoga ai: Ave 0.5 tsp. 2-3 taimi i le aso mo le 21 aso.

Taunuuga: Faʻateleina toto toto, faʻaitiitia le toto, fesoasoani e faʻaitiitia le toto.

Ina ia faʻaleleia le togafiti, faʻaaoga le meli i le faʻaauau pea o le vai. Afai e te mafatia i se faʻafitauli faʻafefe i mea e gaosi ai le beekeeping, ona faʻaaoga lea o le vai e saunia ai vailaʻau.

Ma le bronchitis ma le foma

E le mafai ona vave togafitia le bronchitis ma le fomaʻi; e masani ona faʻaaogaina ai vailaau faʻamaʻi. O le poli pine o se faʻamaʻi masani lea o le a faʻamalolo ai faʻamaoniga o le le atoatoa o le manava.

O mea aoga:

  1. Lulu pine - 2 sipuni tele.
  2. Meli - 1 l.

E faʻafefea ona kuka: Faʻasusu lelei le manulele i le kulimi suamalie ma faʻaauau le 1 aso.

Auala e faʻaoga ai: Ave le sipuni se tolu i le aso.

Taunuuga: E faʻafefe ai le pipili, faʻagaoioia le galuega faalilolilo o le faʻala.

Ma le atuatuvale

O faʻamanuiaga o pollen pine ua faʻamaonia i tulaga faʻavaivai. Ina ia saunia le vailaʻau, ia faʻaoga le vodka lelei, faʻaeteete i le sui o le vodka.

O mea aoga:

  1. Pine poli - 50 kalama.
  2. Vodka - 500 ml.

E faʻafefea ona kuka: Liligi le pollen i le vodka ma faʻamalosi 3 aso.

Auala e faʻaoga ai: Aumai le 30 minute ao le i fafagaina faatolu i le aso. Totoga - 1 sipuni.

Taunuuga: Faaleleia lagona, faʻaleleia le taua.

Mo le gau o le mamafa

Ua fautuaina le poli pine mo le mamafa o le mamafa. E mafai ona faʻaaogāina i se mamanu mamā pe faʻamaʻapeʻa i le vai.

O mea aoga:

  1. Lulu pine - 0.5 teaspoon.
  2. Suavai - 200 ml.

E faʻafefea ona kuka: Vaevae meaʻai i totonu o le vai mafanafana.

Faʻafefea ona faʻaaoga: Faʻainu i le taeao i luga o se manava gaogao. Faʻaalu lou taimi, inu i nai sipuni laiti. O le umi o le vasega e 10-14 aso.

Taunuuga: Faʻaleleia togafitiga faʻasolosolo. E mafai ona faia i taimi o taumafataga e aunoa ma le fefe i le vaivai.

E mafai ona tuʻuina atu le pine pine i tamaiti

O le faʻaaogaina o pollen pine mo le togafitiga o tamaiti e faatagaina na o le 6 masina. Amata i se pine laitiiti. Afai e le suia le pepe i le aso e sosoo ai, e mafai ona faasolosolo malie le alualu i luma. Tamaiti 1-3 tausaga ua faatonuina 1/6 sipuni, 3-7 tausaga 1/3 sipuni, 8-14 tausaga le matutua ½ sipuni.

I le auala, o lenei mea faigaluega e le gata na faia i le tautala. Na maua e Dermatologists i Beeline le paʻu pepe ma le pine pine. O le faʻamatalaga o loʻo taʻu mai ai o le paʻu e puipuia ai le paʻu maaleale o le pepe mai le ita, mumu ma le faʻamaʻapeʻa. Fautuaina mo suiga uma o lepekini poʻo lepekini.

O fea e faʻatau ai pollen pine

O fea e faʻatau ai pollen pine? E mafai ona faʻatau le meafaigaluega i falemaʻi, i le maketi poʻo luga o faleoloa i le initaneti.

E le gata i lea, o le faatauina atu o le tele o mea taumafa taumafa ma pine pine. Ole lauiloa tele o le New Era Pine pollen. E tusa ai ma faatonuga, 1-2 laulau 3 taimi i le aso e lava lea e tausia ai le soifua maloloina lelei. Ae i le vaitau o le faamai, e tatau ona amata i le 3 pusa i le aso, faasolosolo malie le faateleina o le fualaau i le 6-9 papa.

Pine Pollen Reviews

O faʻamatalaga e uiga i pine pollen e matua ese lava: e faʻamaonia e se tasi ona vaega faʻamalolo, o isi e leʻi maitauina soʻo se aafiaga.

Faʻatau i le Caucasus. Ou te ave le 1 teaspoon i le aso ma le meli. O le a ou le fai atu na suia loʻu tulaga faapitoa, atonu ona e leai ni faʻamaʻi tumau.

Svetlana, 42 tausaga

I le tausaga na tea nei, na pau i le timu ma maua ai se malulu. Faʻaopopo le pollen i le susu vevela. Sa inu le inu i le manaia, ae na vave le tale.

A e le tatau ona ave le pollen pine

O le pollen pine ua i ai uma mea tau vailaau ma faʻamaʻi. O tagata mai lenei lisi e le tatau ona faʻaaoga fesoasoani i tupe:

  • maʻitaga maʻitaga
  • tausisoifua pepe
  • tagata e maua i le hepatitis
  • maualalo tagata gasegase.

Faitau atili e uiga i le pine pine i le meli i le vitio:

Le mea e manatua

  1. O le pine poli o se vailaau e mafai ona fofoina ai le tele o faamai.
  2. E aofia ai le tusa ma le 20 amino acids, lea e talafeagai mo le faʻatinoina o le faʻaogaina o tino uma.
  3. E fautuaina le meafaigaluega mo tamaiti. Afai e filifili e faʻamalosi lou pepe i le pollen o pine pine, siaki le pepe i luga.

Tincture mo le faamalosia o neura

Alcohol tincture o pollen pine ua toe faʻafoisia ai galuega a le au saito e nafa ma le gaosia o le dopamine, o se tasi o le mea e taʻua "Hormones o le fiafia."

O le meafaigaluega e faʻaalia ai le lelei o le faʻasao, ma, e le pei o vaifofo, e le o se mea e fai ma vaisu:

  • 100 g o anate ma 50 g o pollen "mama" ua sasaa atu i le 0.5 l o vodka ma faʻaoga mo le 72 itula.

E tolu taimi i le aso e faʻaaogaina ai le kulimi i se sipuni aʻo leʻi 'aʻai. Mo le faigofie o le pulega, e mafai ona faʻamavae le oloa i le lauti poʻo le vai minerale e aunoa ma le kesi.

O le umi o le togafitiga o le 3 vaiaso, ona sosoo ai lea, pe a maeʻa le fitu aso malolo, ona toe faia lea.

O le tusiga na tusia ina ia mafai ai e le tagata faitau ona maua faʻamatalaga lautele e uiga i aogā ma faʻaleagaina le pollen pine.

Aʻo leʻi faʻaaogaina vailaʻau faʻapitoa faʻatasi ma togafitiga a le tagata lava ia, ia mautinoa e faʻatalanoa lau fomaʻi. O lenei mea e faʻaitiitia ai aʻafiaga o aʻafiaga leaga.

E faʻafefea ona aoina, kuka ma ave togafitiga faʻalautele mai pollen pine ua manino ona faʻaalia ma taʻu mai e le tusitala o le vitio.

Pine poli: mea aoga, pe faapefea ona fai togafitiga o gasegase o totoga ma tino?

O le pollen pine ua leva ona faʻaaogaina i vailaau faʻasoifua maloloina e togafitia ai le tele o faʻamaʻi ma faʻamalosia ai le tino puipuia. O le faʻatauina o mea laisi e aofia ai nisi faʻafitauli, o lea e sili ai le faʻatau i se pepa ua maeʻa. O le faʻaaogaina o le pollen mo togafitiga faafomaʻi e aofia ai se lisi le aoga o faʻamaʻi.

E mafai ona faia le togafitiga poʻo le faʻasolosolo e tusa lava pe laʻititi.

O le a lenei mea

O le poli pine ua aoina mai i le au faʻatasi mai i le aso o May. E mafai ona e mauaina lenei vaega, ae i le leai o sea avanoa, e mafai ona maua i totonu o soʻo se fale talavai i le pepa ua maeʻa. Mai se vaaiga faafomaʻi, o le pollen o le vaega sili lea ona taua ma aoga.

I ona faʻamalologa, e sili atu nai lo ni nila faʻasoa, lea e masani ona faʻaaogaina i fualaʻau ma togafiti.

O mea faʻamalolo o pollen pine o loʻo faʻaogaina i vaega nei:

  • cosmetology
  • togafitiga masani
  • togafitiga masani
  • psychiatry
  • gynecology
  • togafitiga
  • meaʻai.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O pollen pine ua i ai se aoga aoga i luga o faiga uma o le tino o le tagata. O lenei oloa e maua ai le antimicrobial, antiseptic, toe faʻafouina ma le faʻaaogaina o le faʻamalosi. O le aoga o pollen i togafitiga ma le puipuia o faamaʻi o ituaiga eseese ua faamaonia i suesuega e tagata tomai faapitoa.

O faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o pollen pine o tulaga nei:

  • maualuga maualuga (aemaise i le amataga),
  • neurosis ma le atuatuvale,
  • faaitiitia le taua,
  • tele lagona i suiga i tau,
  • sauniuniga mo faʻatinoga ma le taimi o faʻasologa,
  • ate ma fatu fatu,
  • leai ni vitamini
  • afaina fua o le tino
  • faanaunauga i le malulu,
  • anaemia
  • faanaunauga i lagona,
  • maualalo le maualuga o le hemoglobin,
  • vaivai faalemafaufau pe faaletino,
  • faamaʻi pipisi
  • faaleagaina le leitio i le tino,
  • misa
  • faʻamaʻi pipisi
  • faʻamaʻi o le tino o le broncho-pulmonary system,
  • vaivai le malosi i alii,
  • maʻisuka malosi.

O le pollen pine e iai sona aoga faapitoa pe a tuʻufaʻatasia ma meaʻai. Suiga vave i le taumafataga po o se vaitaimi o le anapogi e ono aʻafia ai le faʻaogaina o le tino ma faʻaitiitia le tuʻuina atu o vitamini i totonu o le tino.

Afai e te faaopoopo atu i le taumafataga ma le pine pine, e mafai ona e aloese mai aʻafiaga. O le oloa o le a maua ai le tino ma mea e tatau ai aoga ma faʻamalosia ai totoga o le gastrointestinal tract.

E i ai ni faʻalavelave ma faʻaleagaina?

Faatasi ai ma le faʻaaoga tatau ma le leai o ni faʻamaʻi, e le afaina ai le tino ile pine poli. O le mafuaaga mo le faalēaogāina o togafitiga faʻatasi ma le mea faʻasalalau o le tupuga lea o le maʻi tiga, o le vomiting or theusea, le faʻavauvau i le faʻaogaina o le tino, ma le faʻaalia o se tali atu.

O se faailo o se allergy e le gata o se vevela i luga o le paʻu, ae o le isu foi o le isu ma se uiga masani o le gaogao ma le fulafula o ona sulu.

Contraindications mo le faʻaaogaina o pollen pine o tulaga nei:

  • maʻitaga i soo se taimi (i le vaitaimi o le faʻataʻitaʻiga, o mea uma e faʻatau ai mea faʻasoa e solia),
  • taimi o le lactation (o le faʻaogaina o se pepe fou faatoa mafai ona tali atu i se oloa),
  • tasi le le faapalepale i le oloa poʻo vaega taʻitasi o vaega ia,
  • vaitaimi o le faʻamaʻalogaina o faʻamaʻi fatugaʻo,
  • ituaiga o le hepatitis.

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o pollen pine e mafai ona mafua ai le solia o le faiga o le faʻasologa. Ina ia faʻaitiitia se faʻaleagaina o se aʻafiaga, e taua tele le tausisia o fua fautuaina.

Afai ei ai masalosaloga o le faʻailogaina, e tatau ona faʻatalanoa se fomaʻi ma faia se suʻega talafeagai. O le faʻamalosi o le pollen i le taimi o le faʻamaʻalogaina o nisi faʻamaʻi e mafai ona faʻamalosia ai le tulaga ma faʻagesegese le faagasologa o le faʻamalolo.

Auala e faʻaaoga ai togafitiga faʻaleaganuʻu

O le pine poli e mafai ona toʻatasi ma faʻatasi ma isi vaega e mafai ona faʻamalosia lona aoga. I vailaau masani, o le oloa e masani ona faʻaaogaina i le togafitiga o le bronchopulmonary, maʻi cardiovascular, faʻamaʻi o le ate ma fatugaʻo, faʻapea foi ma isi faʻalavelave i le gaioiga o totoga o totonu. E mafai ona faʻaumatia le pollen mai le tamaitiiti (mai le 6 tausaga).

Faataʻitaʻiga o togafitiga faʻavae e faʻavae i luga o pollen pine:

  • o se vaifofo mo le kolese (sasaa se sipuni ti polu i le afa ipu vevela, faaopoopo se sipuni o le meli, se aofaiga faapena o le pata ma le moa e tasi o moa, ia faʻafefiloi mea taumafa seʻia oʻo i se vavao mafiafia, faʻaaoga le fualaau faasaina faatolu i le aso aʻo leʻi 'ai, tasi pe lua teaseti) ,
  • togafiti (bronchitis remedy) (faʻafefiloi se tasi pe lua punetini o pollen pine ma se lita o le kulimi vai, tuu le tapenapenaga mo se aso ma ave se sipunipuni 30 minute aʻo leʻi fafagaina faatolu i le aso, afai e te maʻi i le meli, e mafai ona suia lenei vaega i susu susu, o le seleselega o le a manaʻomia ni nai itula),
  • (vailaau 50 g pollen i le 500 ml vodka poʻo le ava malosi, faʻasolo pea i luga o le vailaʻau mo aso e tolu, ave i luga o sipuni i le tolu taimi i le aso, e fautuaina e ave sina taimi ae leʻi 'ai),
  • o se vaifofo mo le maualuga o le totoga (faʻafefiloi pollen ma sina vai itiiti po o le meli suamalie, ave le afa o le sipunni i le tele o taimi i le aso, o le togafitiga mo le maualuga o le totoga i lenei auala e tusa ma le tolu vaiaso),
  • o se meafaigaluega mo le faamalosia o le puipuiga (e tatau ona ave le pollen e faateleina ai le puipuiga o le tino i lona mama atoatoa, e fautuaina e fai lenei mea i le aso mo le afa o le sipuniti, o le mea faigaluega e talafeagai e le gata ina faateleina ai le puipuiga, ae ia faatelevaveina foi le toe faaleleia o le tino ina ua uma ona faaliliuina viral or other categories of diseases) .

Faʻamatalaga e uiga i togafitiga faa-tagata

I nai masina talu ai, na amata ona ia matauina suiga faafuasei i le lagona. O le atuatuvale na foliga mai, le le fiafia, na amata ona mafatia i mafaufauga faanoanoa. Sa fautuaina au e se uo ou te vaai i se fomai. I loʻu teʻi, o loʻu tulaga o le atuatuvale, ae le o se uiga masani masani leaga.

O le fomai faapitoa na faatonuina togafitiga mo le toe faaleleia, ae na ou filifili e vaai po o le a le togafitiga faafomai. Fua faʻataʻitaʻi ma pine pine. Sa ou iloa lelei aoga o laupapa muamua, ae sa ou faalogo e uiga i le pollen mo le taimi muamua. Talosaga mo le tolu vaiaso. Na faʻaleleia lagona ina ua mavae nai aso.

Talu ai nei lava, na foliga mai ai se uiga o le malulu. O le timu ma le tale na tupu i sina mea malulu maalili po o le malulu i timuga. O le taunuuga o le malulu faifaipea o se tiga tiga. E tatau ona ou inuina pulu vailaau ma taitaia le togafitiga umi.

Na ou vaai i se mea na tupu i se fua mo fua o pollen pine e faʻamalosia ai le puipuiga. Ua saunia mai na o le lua vaega - pollen ma le meli. Sa togafitia mo le tusa ma le tolu vaiaso. E ui i le mea moni o le tautotogo ma le vaitau timuga, o loʻo ou faʻaauau pea ona aloese mai le malulu. O le a ou faʻaaogaina le talavai mo le puipuiga i le lumanaʻi.

E leʻi i ai lava ni ou maʻi matuia, ae o le matua e mafai ona suia lenei tulaga. Ou te faʻaaogaina ni puipuiga faʻapitoa e faʻavae i mea masani. Talu ai nei sa ou faitau ai e le gata o nila, ae o le pollen pine foi ei ai lona aafiaga aoga i toto ma toto toto.

O le oloa e le masani ia te aʻu, ma sa ou manatu o le a faigata ona maua. Na foliga mai o le pollen ua faatauina atu i falemaʻi uma. Ou te talia tupe e faʻavae i luga o le meli ma le pollen pe faʻafefiloi i le susu. O le setete o le soifua maloloina e masani lava.

Tuua Lau Faamatalaga