Faatonuga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Metformin

Metformin o se vailaʻau o le hypoglycemic oral mo togafitiga o le maʻisuka ituaiga 2.

O le vailaʻau e taofia ai le gluconeogenesis i le ate, faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le kulukose mai le inumaga, faʻaleleia le faʻaogaina o le kulūkose, ma faʻapupulaina ai foi le lagona o le gaʻo i le inisalini.

E le afaina ai le pule faanatura o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le mafua ai ni gaʻo hypoglycemic.

E faʻaitiitia ai le maualuga o le horroone e faʻamalosi ai le thyroid i le toto, le maualuga o le cholesterol ma le lipoproteins maualalo, ma puipuia ai foi le suia o le toto i vaʻa toto.

O le faʻaaogaina o Metformin e fesoasoani i le toe faʻaleleia o le toto, faʻaleleia atili ai lona tamaoaiga, faʻapea foʻi ma faʻaitiitia le ono gasegase o le thrombosis. Faʻaopopo atu e fesoasoani i le paʻu o le mamafa i le gaʻo.

Faʻavae Metformin (1 papa):

  • Metformin - 500 mg
  • Tagata faʻatau: povidone, suauu masini, crospovidone, magnesium stearate, talc,
  • Tuʻuina o le Shell: o le methacrylic acid ma le methyl methacrylate copolymer, macrogol, diokide diode, talc.

Faailoga mo le faʻaaogaina

O le a le Metformin mo? E tusa ai ma faatonuga, o le fualaau faasaina ua faʻamaonia i mataupu nei:

  • I le avea ai ma fualaau e tasi ua faʻaaogaina i tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e aunoa ma se faʻaaogaina o le ketoacidosis ma le le atoatoa o togafitiga o meaʻai (aemaise lava i tagata mamaʻi).
  • I le faʻatasi ai ma le inisalini, o le vailaʻau e faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga 2, lea eo mai faatasi ma le faʻamuamua ile inisalini (aemaise lava i tagata gasegase matautia).

Faatonuga mo le faʻaaogaina o Metformin, fua

O le vailaau faasaina e tatau ona faia i le tautala e aunoa ma le taina o se laulau i taimi o taumafataga pe vave foi ona uma se taumafataga. O le fua saʻo e faʻatulagaina taʻitasi mo tagata taʻitoʻatasi, e faʻavae i luga o le suʻesuʻeina o le maualuga o kulukose o le toto.

O le fua muamua mo tagata matutua ua fautuaina e Metformin e 500 mg mai le 1 i le 3 taimi i le aso poʻo le 850 mg mai le 1 i le 2 taimi i le aso. Afai e manaʻomia, i vavao o le 1 vaiaso, o le a faasolo ina faʻatupulaʻia le fua, e oo atu i le 2000-3000 mg.

Ole maualuga pito i luga o aso ole aso ole matutua ole gasegase e 1000 mg.

O le uluai metotia mo tamaiti e sili atu ma le 10 tausaga le matutua e 500 pe 850 mg 1 le taimi i le aso poʻo le 500 mg 2 taimi i le aso. Afai e tatau ai, o le fua o aso taitasi e faasolosolo malie lava, e oo i le 2000 mg i le 2-3 inumaga.

Pe a taitaia le togafitiga, o le fua o le Metformin e tusa ai ma faatonuga mai le 500 i le 850 mg 2-3 taimi i le aso. O le suʻeina o le inisalini e filifilia taʻitasi e faalagolago i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

O le maualuga maualuga o le fualaau oona i le plasma toto e mataituina 2.5 itula pe a uma le pulega, a uma le 6 itula e amata ona faʻaitiitia. A maeʻa le 1-2 aso o le masani ona faʻaaogaina, o le faʻaauau pea o le fualaau oona i totonu o le toto.

O le fetuunaiga o mea e fautuaina ole 7-15 aso pe a uma le fualaau faasaina.

Ona o le faateleina o le lamatiaga o le siama lactic acid, o le fualaau e tatau ona faaitiitia i le ogaoga o faaletonu o le tino.

Faʻaiʻuga

Ole lapataiga o loʻo lapatai mai ai le ono mafai ona atiaʻe faʻasalaga o loʻo taua i lalo pe a faʻatonuina Metformin:

  • O mea e maua ai fualaau oona - "metallic" tofo i le gutu, leu, vomiting periodic, tiga o le manava, manava manava, le lava o le fiaʻai seia oo ina le atoatoa (anorexia), flatulence (faateleina o le gaosiga o le kesi i totonu o le vevela).
  • O le endocrine o le hypoglycemia (o se faʻaitiitia o le toto maualuga i le suka i lalo o le masani).
  • Metabolism - lactic acidosis (faʻaopoopoga o le maualuga o le lactic acid i le toto), le faʻaaogaina o le vitamin B12 mai le inumaga.
  • O le toto ma le mūmū mūmū - o le anemia megalobili (o le anemia e fesootaʻi ma le solia o le faʻavae ma le matuitui o totola mūmū i le manogi mūmū mumu ona o le le lava o le taumafa o le vitamini B12) e seasea ona tupu.
  • Tali a le Allergic - vevela paʻu ma le vevela.

O aʻafiaga mai le gastrointestinal tract e masani lava ona atinaʻe i le amataga o togafitiga ma le vailaʻau ma o ese atu ai na o latou. Ina ia faʻaitiitia le mamafa o faʻamaʻi i se taimi vave e mafai ai, o faʻataʻitaʻiga, antispasmodics ma fualaau faʻasolosolo e pei ona faatonuina e le fomaʻi.

Contraindications

Metformin ua solia i mataupu nei:

  • O le ate po o le fatugao,
  • Lactic acidosis (e aofia ai se talafaasolopito)
  • Tetoacidosis o le maʻisuka
  • Faʻavaʻa faʻavalea po o le inu ava malosi,
  • O le maʻisuka precoma, coma,
  • Faʻalauiloa faʻapitoa o maʻi faʻamaʻi ma faʻamaʻi e mafai ona oʻo atu ai i le atinaʻe o hypoxia (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave faʻalaulema poʻo le manaia o le manava o le tino, gasegase o le myocardial),
  • Faʻaaloalo i se taumafataga o le hypocaloric (pe a faʻaitiitia le itiiti ifo i le 1000 calories i le aso),
  • O gasegase gasegase e iai se lamatiaga o le atinaʻeina o le lafoaʻi, e fai ma faʻataʻitaʻiga, faʻamalalaina ma le vomiting poo le manava, ogaoga faʻamaʻi pipisi, fiva, hypoxia (faʻamaʻi bronchopulmonary, faʻamaʻi fatuga, sepsis, faʻafuaseʻi),
  • Talosaga 2 aso muamua ma i totonu o le 2 aso talu ona maeʻa suʻesuʻega a le leitio ma le radioisotope faatasi ai ma le faʻaofiina o se sui soʻotaga e aofia ai iodine,
  • Manua matuia ma taotoga (i mataupu e manaʻomia ai le inisalini),
  • Tina ma le lactation
  • Le i ai o le hypersensitivity i le metformin hydrochloride poʻo soʻo se vaega fesoasoani o le vailaʻau.

Faʻailoa ma le faʻaeteete i tagata e sili atu i le 60 tausaga o loʻo galulue i galuega mamafa mamafa (faʻafitauli o le atinaʻeina o le lactic acidosis).

Faʻasalaga

I le tulaga o le maualuga, e mafai ona tupu mai le acidosis lactic, o faailoga - vomiting, nausea, tiga o musika, manava, tiga o le manava. Afai e le o saunia le fesoasoani i se taimi talafeagai, o le valea, le mafaufau le lelei ma le coma e mafai ona atiaʻe.

O le auala aupito sili ona aoga e aveese ai le metformin mai le tino o le faʻamaʻi. Ma le isi, o togafitiga faʻapitoa e faʻamatalaina.

Analogs Metformin, o le tau i falemaʻi

Afai e manaʻomia, e mafai ona e suia le Metformin ma se mea tutusa mo le mea oona - o fualaau ia:

I le filifilia o analogues, e taua le malamalama o faatonuga mo le faʻaaogaina o Metformin, tau ma iloiloga e le faʻaaogaina i fualaau faʻasaina e tutusa lona aafiaga. E taua le maua o se faʻataʻitaʻiga a le fomaʻi ae le o le faia o se vailaau tutoʻatasi o fualaau faasaina.

O le tau i falemaʻi Rusia: Metformin 500 mg 60 papa - mai i le 90 i le 120 rubles, Metformin Zentiva 850 mg 30 papa - mai le 93 i le 149 rubles, le tau o Metformin canon 500 mg 60 pusa - mai le 130 i le 200 rubles, e tusa ai ma 726 falemaʻi.

Teu i se nofoaga matutu e le mafai ona maua e tamaiti i le vevela o + 15 ... + 25 ° C. E tolu tausaga le ola o le taligalu.

Faʻataʻitaʻiga

Metformin o se vasega vasega. biguanides, o lona masini o le faatinoga e faʻaalia ona o le faʻasaina o le kulupu o le gluconeogenesis i le ate, e faʻaitiitia ai le faʻafefe o le kulukose mai le inumaga, faʻaleleia ai le gaioiga o le faʻaogaina o le kulukose, faʻalautele le tikeri o le lagona o le tino i le gaioiga inisalini. E le afaina ai le gaioiga o le inisalini e ala i peta beta o le pancreas, e le faʻaosofia ai faʻaaliga o gaioiga o le hypoglycemic. O se taunuuga, e taofi hyperinsulinemia, o se vaega tāua lea e saofagā ai i tupe mama ma le alualu i luma o faʻafitauli faʻapitoa i maʻisuka. I lalo o lana faatosinaga, o le mamafa o le tino e faʻamautu pe faʻaitiitia.

O le meafaigaluega e faʻaitiitia ai mea o iai totofaʻailoama linoproteinsmaualalo maualalo. Faʻaititia le fua faatatau o le faʻamaʻiina o le gaʻo, faʻalavelave ai le gaosia o mea aoga gaʻo. O lona aafiaga fibrinolytic ua matauina, e taofia ai le PAI-1 ma le t-PA.

O le fualaau faasaina e taofia ai le atinaʻeina o le faateleina o le muscle elemene o le puipui vascular. Aafiaga lelei i le setete o le cardiovascular system, e puipuia ai le atinaʻe maʻi faʻamaʻi.

Folasaga faʻasalalau ma tuʻuina

Enteric paʻu pepa, Metformin ei ai le lapotopoto, foliga biconvex ma lanu paʻepaʻe. O le eletise autu o le fualaau faasaina o metformin hydrochloride, o lona anotusi i totonu o le tasi laulau e 500 mg. E le gata i lea, o lona tuufaatasiga e aofia ai vaega fesoasoani, e aofia ai:

  • Crospovidone.
  • Talc.
  • Magnesium stearate.
  • Fuga o le kuluga.
  • Methacrylic acid ma le copolymmer methyl methacrylate.
  • Povidone K90.
  • Titanium dioxide
  • Macrogol 6000.

O fualaʻau Metformin o loʻo faʻapipiʻiina i totonu o se fasi pepa e 10 vaega. O se pepa palota e aofia ai le 3 paʻu (30 papa) ma se faʻamatalaga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina.

O le a le Metformin mo?

Taking Metformin papalama ua faʻaalia e faʻaitiitia ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto e leai se inisalini e faalagolago i le maʻisuka ituaiga 2 i le leai o se aʻafiaga mai togafitiga o meaʻai. E faʻaaogaina foi le vailaʻau faʻatasi ma le inisalini mo le ogaoga o le maʻisuka ituaiga 2, aemaise lava i tagata taʻitoʻatasi ma le mamafa o le tino.

Contraindications

Taking Metformin tablets e faʻasalaina i le i ai o le tele o tulaga faʻaleagaina ma le faʻatino o le tino, lea e aofia ai:

  • Vaʻaia le gaioiga i mea aoga poʻo vailaʻau o vailaʻau.
  • O le ketoacidosis o le maʻisuka (faailogaina o le faateleina o le kulukose o le toto ma se suiga i le metabolism ma le faaputuputuina o tino o le ketone i le tino), muaga o le maʻisuka ma le coma (le malamalama i se tulaga maualuga o le maualuga o le kulukose).
  • Gaioiga o le gaioiga o gaʻo.
  • Faʻafitauli matuia, lea eo mai faatasi ma se maualuga maualuga o le aʻafia o le toe fanau - o le faʻamalaina (faamalolo) o le tino ma le manava manava, vomia, maʻi faʻaleagaina faʻaleagaina i le inu malosi ma le fiva.
  • Tuutuuga o le hypoxia i le sepsis (oona oona), gasegase o le myocardial (o le oti o se vaega o le muso o le fatu), faaletonu o le fatu po o le manava.
  • O le faia o taotoga gasegase volumetric, na afaina ai manuaga matuia, e manaʻomia ai le faʻaofiina o le inisalini mo le vave faʻafouina (faʻamaloloina) o masini i le vaega o le faʻaleagaina.
  • Faʻaleagaina o le gaioiga o le ate.
  • Faʻaaogaina i totonu o le 2 aso ao leʻi oʻo i le maeʻa le radioisotope ma suʻesuʻega leitio o le tino e fesoʻotaʻi ma le faʻaofiina o le isotope radioactive o iodine.
  • Lactic acidosis (o le faateleina o le maualuga o le lactic acid i le toto, sosoo ai ma se suiga i lona tali atu i le itu alofilima), e aofia ai le taimi ua tuanai.
  • Tausisia o meaai maualalo maualalo (i lalo o le 1000 kcal i le aso).
  • Tina i soo se laasaga o le vasega ma le susu.

I le faʻaeteete, o fualaau Metformin e faʻaaogaina i tagata e sili atu i le 60 tausaga pe faasaga i le talaaga o le galue malosi (maualuga le lamatiaga o le faateleina o le maualuga o le tino lactic acid i totonu o le toto). Aʻo leʻi ave le vailaʻau, e tatau ona e mautinoa e leai ni faʻamaʻi.

Tosiga ma le pulega

O fualaʻau Metformin e faʻaigoaina faʻatasi ma meaai poʻo le taimi lava e maeʻa ai. Aua e te ulaina le laulau ma inu tele vai. Ina ia faʻaitiitia le ono mafai ona atiaʻe ni aʻafiaga leaga mai le masini digestive, e ave le fualaau ile aso, vaevaeina ile 2-3 doses. Ua faatulaga e le fomaʻi le fualaau ma le fua o le vailaʻau taʻitasi, e fuafua i le muamua o le gaʻo o le suka i totonu o le toto, faapea foi ma le malosi o togafiti. E masani lava, ole fua ole amata ole 500-1000 mg i le aso (1-2 papa). A maeʻa le 10-15 aso, faʻalagolago i le maualuga o le glucose i le toto, e mafai ona faʻaopopo le fua o metformin i le 1500-2000 mg i le aso. O le maualuga pito i luga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 3000 mg. I tagata matutua, o le maualuga o le togafitiga o le aso e le tatau ona sili atu i le 1000 mg.

Faatonuga faapitoa

Aʻo le i aveina fualaau Metformin, e tatau ona e faitauina ma le totoa faatonuga mo le fualaau faasaina. E iai ni faʻamatalaga maʻoti e uiga i lona faʻaaoga, lea e aofia ai:

  • I le aliali mai o le tiga o le musika (myalgia) pe'ā uma le amataga o le vailaʻau, o loʻo faʻatinoina se suʻesuʻega o le maualuga o le lactic acid i totonu o le toto.
  • O le faʻaaoga umi o le vailaau faʻasaina e manaʻomia ai le mataʻituina taimi o faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega o galuega faʻatino o fatugaʻo.
  • Faatasi ai ma le faʻaaogaina o fualaau Metformin ma fualaau oona e maua mai le sulfonylureas, e manaʻomia ai le mataʻituina ma le faʻaeteete o le kulūkose toto.
  • I le faagasologa o togafitiga e tatau ona aloese mai le inu ava malosi ma vailaʻau o loʻo i ai le ethanol.
  • O fualaʻau Metformin e mafai ona fegalegaleai ma fualaau o isi vailaʻau faʻamalositino, o le mea lea, pe a ave i latou, e tatau ona lapataʻia le fomaʻi e uiga i lenei mea.
  • Afai o foliga o togafitiga o le bronchopulmonary ma le genitarian e foliga mai i tua o le tagofia o fualaau faasaina, o lona faʻaaoga e tatau ona taofi ma faafesootai se fomaʻi.
  • O le fualaau faasaina e le afaina ai le gaioioiga o le cerebral cortex, peitaʻi, pe a faʻaaogaina i isi vailaʻau faʻasaina, o le a tupu le lamatiaga o le hypoglycemia, o le mea lea, pe a fai le galuega e aofia ai le manaʻoga mo se faʻaopoopoga o le gauai ma le saoasaoa o lagona o le psychomotor, e tatau ona faʻaalia le faʻaeteete.

I totonu o le falemaʻi fesoʻotaʻiga, o loʻo maua ai pepa maʻa Metformin i luga o vailaʻau. O le faʻafoega o oe lava ia e aunoa ma se faʻasalaga talafeagai e le fautuaina.

Faʻasalaga

Faatasi ai ma le tele o le fualaau o togafitiga fautuaina o fualaau Metformin, o le maualuga o le lactic acid i le toto e tulai mai (lactic acidosis). E tuʻuina atu lenei mea i le nausea, vomiting, manava manava, faʻaitiitia le vevela o le tino, tiga i maso ma le manava, ma le manava vave. I lenei tulaga, e tatau ona faamutaina le fualaau faasaina. O le togafitiga o togafitiga e faia i totonu o se falemai faatasi ai ma le fesoasoani o le totogia (faamamaina o masini toto).

E tusa ai ma le gaioiga gasegase ma le togafitiga, o fualaau oona, Glucofage, Formmetin e talitutusa ma fualaau Metformin.

Pharmacokinetics ma vailaau mo togafitiga

A maeʻa ona faia le lauga a le Metformin, o le maualuga maualuga o le siaki maualuga e matauina ile plasma pe a uma le 2.5 itula. I tagata latou te mauaina le vailaʻau i pito sili ona maualuga, o le maualuga pito i maualuga o le vaega galue i le plasma e le maualuga atu nai lo le 4 μg / ml.

O le toesea o le vaega galue e taofi le 6 itula i le maea ai o le pulega. O le iʻuga, o le faʻaititia o le plasma e faʻaititia. Afai e ave e le tagata maʻi fua o le fualaau faasaina, ona sosoo lea ma le 1-2 aso o le tausia pea o le mea masani o le meaola malosi i le plasma i le tuaoi o le 1 μg / ml pe itiiti.

Afai e maua le vailaau i le taimi o le taumafataga, ona faʻaititia lea o le faʻaaogaina o le vaega galue. E faʻapupula i le tele o puipui o le paʻu digestive.

O lona afa o le olaga e tusa o le 6.5 itula. O le tulaga o le bioavailability i tagata maloloina o le 50-60%. Faatasi ai ma pulu plasma, o lona mafutaga e leai se aoga. E tusa ma le 20-30% o le fualaau e mafua mai i fatugaʻo.

Faʻaiʻuga

O le tele o taimi, pe a ave le vailaau faʻamalosi, o loʻo aʻafia ai itu i galuega mamanu: taʻavale manava manavavili, paʻu o le manava, faʻalavelave tuinanauLe foliga mai o se tofo metotia i le gutu. I le avea ai o se tulafono, o ia gaioiga e tupu i le taimi muamua o le ave o fualaau. I le tele lava o tulaga, latou te mou atu na oi latou lava ma le faʻaaoga atili o fualaau faasaina.

Afai o se tagata e maualuga lona mataala i le fualaau faasaina, o le atinaʻeina o erythema e mafai, ae e tupu lenei mea i na o mea e seasea tupu. Faʻatasi ai ma le atinaʻeina o se mea e le masani ai ona aʻafia ai - erythema faʻasolosolo - e tatau ona faʻailoa le taliaina.

Faatasi ai ma togafitiga faaumiumi, o nisi tagata gasegase e aafia i le faateteleina o le faagasologa o le tagofiaina. Vitamin B12. O le iʻuga, o lona maualuga ile serum ua faʻaitiitia totolea e ono oʻo atu ai i le soliga Hematopoiesis ma atinaʻe measina megaloblastia.

Metformin pepa, faatonuga mo le faʻaaogaina (metotia ma metotia)

E tatau ona foloina uma ia meaʻai ma inu i le tele o vai. Latou te inu i vailaau pe a uma ona 'ai. Afai e faigata i se tagata ona folo se papafa 850 mg, e mafai ona vaevaeina i ni vaega se lua, ia vave ona fai, tasi pe a uma le isi. I le taimi muamua, o se fualaau o le 1000 mg i le aso ua ave, o lenei fualaau e tatau ona vaevaeina i le lua pe tolu inumaga e aloese mai ai itu. A maeʻa le 10-15 aso, ona faasolosolo malie lava lea ona tupu le fua. Le maualuga na mafai ona faatagaina le 3000 mg o vailaʻau i le aso.

Afai e ave e tagata matutua Metformin, e tatau ona latou siaki pea o latou fatugaʻo. E mafai ona maua atoa le togafitiga pe a mavae le lua vaiaso talu ona amata togafitiga.

Afai e tatau ai, amata ona ave Metformin pe a uma ona e aveina se isi vailaau mo togafitiga mo le tautala tautala, e tatau ona e faamuta muamua togafitiga ma se fualaau faasaina, ona amata lea ona ave Metformin i le fuainumera.

Afai o le tagata maʻi e faʻaopoopoina le inisalini ma Metformin, ona fai lea i nai aso muamua e le tatau ona e suia le masani masani o le inisalini. E le gata i lea, o le fua o le insulin e mafai ona faaitiitia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.

Faatonuga mo Metformin Richter

Ua faatulaga e le fomai le fualaau o vailaau, e faalagolago i le kulukose toto o le tagata maʻi. Pe a ave le 0.5 g papa, o le fua muamua e 0.5-1 g i le aso. Ma le isi, e mafai ona faʻaleleia le fuainumera pe a manaʻomia. O le maualuga pito i luga i le aso e 3 g.

Pe a ave 0.85 g papa, o le fua muamua e 0.85 g i le aso. E le gata i lea, afai e tatau ai, ia faateleina. O le maualuga maualuga o le 2.55 g i le aso.

Fegalegaleaiga

O metformin ma sulfonylurea e tatau ona faʻapitoa faʻatasi ona o le lamatiaga o le hypoglycemia.

E faʻaitiitia le faʻaoga o le hypoglycemene pe a faʻaogaina le glucocorticosteroids faʻapitoa, glucagon, sympathomimetics, gestagens, adrenaline, hormones vevela estrogenmea e maua mai i le nicotinic acid, thiezide diuretics, phenothiazines.

A o aveina Cimetidine Ole faʻaitiitia o metformin mai le tino faʻagesegese, o se taunuuga, o le aʻafiaga o le faʻaalia o le lactic acidosis e faʻateleina.

Ole aʻafiaga o le hypoglycemous e mafai ona aʻafia e tagata faʻataʻitaʻi o le receptors β2-adrenergic, inhibitors o le angiotensin-converging factor, derivatives, mono-oxidase inhibitors, non-steroidal anti-inflammatory drugs ma oxytetracycline, cyclophosphamideafuaga o cyclophosphamide.

A faʻaaogaina le faʻaogaina o le vailaʻau ma le iodine, e faʻaaogaina ai faʻamatalaga X-ray, faʻatasi ai ma Metformin, e mafai e le tagata maʻi ona atiaʻe toe le manuia, ma faʻateleina ai foi le ono mafai ona maua i le lactic acidosis. E taua le tuʻu le tumau i le taliaina ao le i faia sea taualumaga, ao faagasolo ma mo le lua aso mulimuli ane. E le gata i lea, e mafai ona toe faʻaleleia le fualaau faasaina pe a toe faʻaaogaina le galuega toe iloilo e masani ona iloilo e masani.

Pe a ave se antipsychotic chlorpropamazine i mea maualuga, faʻateleina le kulūkose ma le faʻasaʻoina o le inisalini. O le iʻuga, o le siʻitia o le tui ole inisalini e ono manaʻomia. Ae muamua i lena, e taua le pulea o lou kulukose toto.

E aloese hyperglycemiae le tatau ona faʻatasi ma Danazol.

Faatasi ai ma le faʻaosooso faʻatasi ma le metformin Vancomycin, Amilorida, Quinine, Morphine, Quinidine, Ranitidine, Cimetidine, Faʻapena, Nifaipine, Triamterena le maualuga o le concentration o le metformin i le 60%.

O le absorption Metformin e faʻagesegese lalo Guar ma Cholestyramine, o le mea lea, ao ave nei vailaʻau, o le aoga o le metformin ua faaitiitia.

Faʻaleleia le aʻafiaga o le faʻaaogaina o tui puipui, lea e aofia i le vasega o moe.

Analogs o Metformin

Metlogin tutusa o fualaau faasaina Metformin hydrochloride, Metformin Richter, Metformin teva, Vaevae, Formethine, Malu, Glyformin, Metospanin, Siofor, Glycometer, Glycon, Vero Metformin, Nusipepa, Glyminfor, Glucopeli, Novoformin. E i ai foi le tele o fualaau oona e iai foi aafiaga tutusa (Glibenclamide ma isi mea faapena), ae faʻatasi ai ma isi mea aoga.

Metformin Slimming

E ui i le mea moni o le fonotaga a Metformin Richter ma isi punaoa e masani ona maua ni iloiloga e uiga i Metformin mo le leiloa o le mamafa, e le o faamoemoeina lenei meafaigaluega e tagata e mananao e lafoai mamafa mamafa. O lenei vailaau mo le gau o le mamafa ua faʻaaoga ona o lona aʻafiaga e fesoʻotaʻi ma le faʻaitiitia o le toto suka ma le faʻaitiitia o le mamafa o le tino. Ae ui i lea, e mafai ona e aoao e uiga i le auala e ave ai Metformin mo le mamafa o le paʻu mai na o punaoa le talitonuina i luga o le upega tafailagi, ona e le fautuaina e tagata atamamai e faataitai lenei mea. Ae ui i lea, o le leiloa o le mamafa ma lenei vailaau e mafai ona maua i nisi taimi mo i latou e ave Metformin e togafitia le maʻisuka.

Faʻamatalaga e uiga i Metformin

O faʻamatalaga e uiga i fualaau Metformin mai tagata maʻi o loʻo maua i le maʻisuka e taʻu mai e lelei le vailaʻau ma mafai ai ona e pulea le kulūkose. E iai foi iloiloga a le aufaʻatasi e uiga i le lelei o faʻatinoga pe a uma togafitiga ma lenei vailaʻau mo le PCOS. Ae o le tele o taimi ei ai iloiloga ma manatu i le auala e faʻaaogaina ai fualaau faasaina Metformin Richter, Metformin teva ma isi faʻatagaina oe e pulea le mamafa o le tino.

E tele tagata e faʻamatalaina fualaau oona metforminfesoasoani moni e taulimaina isi pauna. Peitai i le taimi lava e tasi, o aʻafiaga e aʻafia i galuega gastrointestinal functions na masani ona faʻaalia. I le faagasologa o le talanoaina o le metformin ua faʻaaogaina mo le gau, o manatu o fomaʻi e tele lava ina le lelei. Latou te fautuaina malosi e le faʻaaogaina mo lenei faʻamoemoe, faʻapea foi le inuina o le ava i le faagasologa o togafitiga.

Metformin's price, le mea e faatau ai

Tau Metformin i falemaʻi e faʻalagolago i le fualaau faasaina ma lona afifiina.

Tau Metformin teva 850 mg averages 100 rubles i le pa o le 30 pcs.

Faʻatau Metformin Canon 1000 mg (60 pi.) Mo le 270 rubles.

O le a le tele o Metformin, e faalagolago ile numera o laupepa i totonu o le pusa: 50 pcs. E mafai ona e faʻatau i se tau e 210 rubles. E tatau ona amanaia pe a faʻatau se fualaau mo le mamafa o le mamafa lea e faʻatau atu e ala i le faʻauluina.

Tosiga ma le pulega

O le fua o le Metformin e faʻamoemoe e le fomaʻi taʻitasi, e fuafua i le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, e ave faʻamaonia i luga ole laulau, atoa, i le taimi poʻo le taimi lava e uma ai se taumafataga, ma sina aofaiga itiiti o le vai. Ina ia faʻaitiitia le aʻafiaga o aʻafiaga mai le gastrointestinal tract, e fautuaina le togafitiga i aso taitasi e vaevaeina i 2-3 inumaga.

Ole fua muamua ole masani ole 500-1000 mg i le aso, pe afai e manaʻomia (faʻavae i luga ole iuga o le filifiliga o le kulukose i totonu o le toto) pe a uma le 10-15 aso, atonu o le a faasolosolo malie lava. Ole fua ole togafitiga o fualaau faasaina i le tele o mataupu e 1500-2000 mg i le aso, o le fua pito maualuga o aso taitasi e le tatau ona sili atu i le 3000 mg.

O tagata matutua o le matua ua fautuaina ina ia le silia ma le 1000 mg i le aso.

I faʻamaʻi pipisi o le tino, ona o le faateleina o le faʻamataʻu o le lactic acidosis, e tatau ona faʻaitiitia le fua o le Metformin.

Fesoʻotaʻiga tau vailaʻau

Faatasi ai ma le pulega tutusa o fualaau faasaina ma le antipsychotics poo le danazole, faapea foi ma le maeʻa o la latou ala, e manaomia le pulea o le maualuga o le glycemia ma fetuunai le tausisia o le dose o Metformin.

E tatau ona manatua i le mafaufau pe a faʻatasi ma le metformin:

  • Sulfonylurea o mea e maua mai, inisalini, acarbose, non-steroidal anti-inflammatory drugs (NSAIDs), oxytetracycline, inhibitors monoamine oxidase (MAOs), cyclophosphamide, mea faʻafefiloi, angiotensin liliu mai inhibitors enzyme (ACEs), agonists β-adrenergic,
  • Chlorpromazine - fesoasoani i le maualuga o doses (100 mg / aso) faʻalauteleina le glycemia, faʻaitiitia le tuʻuina atu o le inisalini,
  • Cimetidine - faʻatuai ai le faʻaumatia o le metformin, ma faʻateleina ai le lamatiaga o le siako lactic acid,
  • O fomaʻi faʻapitoa, glucocorticosteroids (GCS), epinephrine, glucagon, sympathomimetics, hormones thyroid, mea na maua ai le acidic nicotinic, mea e maua ai le phenothiazine, thiazide ma le diupese o le gaioiga e faʻaititia ai le faʻaoga o le hypoglycemic.

Metformin e faʻavaivaia le aoga o le anticoagulants (faʻamatalaga coumarin).

Tuua Lau Faamatalaga