Suauu toto 11 mea e fai ma pe faapefea ona aloese mai le maʻisuka

Afai o le suka toto e 11 iunite, o le mea lea e faʻaleagaina ai le manuia, o loʻo i ai se avega taua i fatu o le tagata maʻi. I lenei faailo, e tusa ma le 1% suka o loo iloa i le urine, lea e le tatau ona masani ai.

O siama i le maʻisuka e le o vaai i le kulukose, o le mea lea e le maua e le tino o le tagata le malosi o le malosi, o se taunuuga, o le malosi e toe faʻaleleia mai le gaʻo. I le taimi lenei, o tino o le ketone e maua mai i le tino. O fatugaʻo e galue malosi e faatea ese toxini.

Afai o le suka toto e 11, o le a se mea e tatau ona ou faia? I le taimi muamua, e tatau ona maua mafuaaga o le tulaga o le hyperglycemic. A maeʻa ona faʻaaogaina, e tatau ona faʻamautuina faailoga i se tulaga maualalo.

I le fale, meaʻai, afaina, fualaau oona o le a fesoasoani e faʻasalalau tulaga taua. Mafaufau i le lelei o le kulukose o le faʻaititia o metotia.

Le faʻaaogaina o fualaau mo le kullukose 11 mmol / l

Pills e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka e fautuaina mo tagata mamaʻi i le ituaiga lona lua o le maʻisuka. E tatau ona latou onā i taimi masani, e le mafai ona e faʻalavelaveina le togafitiga autu - meaʻai maloloina, aʻoaʻoga i taaloga.

A oʻo ina maua le suka o le toto i le 11 iunite, o vailaau e faʻamatalaina e se fomai faapitoa. Aua nei e tago fua fualaau. E pei o vailaau uma, ei ai a latou lava faailoaga, o le faʻasaʻoina, e mafai ona oʻo atu i aʻafiaga o le aʻafiaga poʻo le le talafeagai i se ata falemaʻi faapitoa.

E tolu vaega. Muamua e aofia ai mea e maua ai le sulfonylurea, lea e fesoasoani i le pancreas e faʻapipiʻi ai le insulin. Ole maualuga ole Biguanides e faʻaleleia atili ai le gasegase o masini mūmū i se vailaau oona. Ua faʻatagaina tagata faʻataga e faʻaitiitia le faʻafefe o gaʻo i le gastrointestinal tract.

E masani ona faʻamatalaina i le suka 11 mmol / l:

  • Pusa Maninil, Amarilu, NovoNorm ma le maʻisuka (sui o le sulfonylurea o meaola). Latou te mafua ai aʻafiaga. O le mea sili ona taatele le leaga o le atinaʻeina o se tulaga o le hypoglycemic.
  • Galue, Glucophage, Siofor - o le biguanides.
  • Glucobai, Polyphepan - inhibitors.

O le Siofor i le tele o mataupu e faʻamaonia i tagata maʻi pe afai o le falemaʻi e faigata tele i luga o le maʻi mama. Ave i le taeao. O pusa e fesoasoani e faʻaleleia ai le gasegase o le lipid i totonu o le tino, faʻaitiitia le aofaʻi o mea gaʻo.

E faʻatagaina le tuʻufaʻatasiga o faʻasinomaga faʻatasi ma le sulfonylurea o mea e maua mai ma le inisalini. E mafai ona latou faʻateleina le faʻasalaga o le lactic acid i totonu o le tino, o le mea lea o le suʻega e fuafuaina faʻapitoa.

O faʻatagaina e taofia ai le faʻafefe o le kulukose i totonu o le iniseti, lea e taʻitaʻia ai le faʻamautuina o le tino o le maʻisuka. Ae peitai, afai e le o mulimulitaina le taumafa, o le a gauai le tagata i le tele o mea inu, o le manava o le manava e atiina ae, afaina, ma le gasegase o le gasegase e faalavelaveina.

Juices mo le sugar normalization

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

A maua le suka i le 11 iunite, o fualaau suamalie ma meaʻai e fesoasoani e faʻaititia le fuainumera. O faʻamatalaga e uiga i lenei togafitiga e lelei, mai fomaʻi ma gasegase. O le patate juice e lauiloa. E vave faʻaleleia le soifua manuia.

Ave le "vailaau" e tusa ai ma se polokalama. Muamua e tatau ona e inuina le 100 ml i le aso 30 minute aʻo leʻi 'ai. A maeʻa le tasi le vaiaso o togafitiga, e faʻaleleia le gaʻo i le 200 ml, ae e faalua i le aso e faalua.

I le faʻaopopo i le tuʻuina atu o le faailoilo, o se aafiaga aoga i le manava o loʻo matauina, o le aloaʻia o le vai gastric ua faʻaitiitia, o le gaioiga o le totoga o loʻo faʻaleleia atili, maʻi o le tino ma le faʻaleagaina.

Faʻasoifua fualaau mo le maʻisuka:

  1. O le suamelo ma le pulupulu e ave i le 120ml tolu taimi i le aso. O le umi ole togafitiga e lua vaiaso. E sili atu le inu i le afa itula ao lei faia se taumafataga poʻo se itula mulimuli ane.
  2. O le kulimi suamalie e faʻaulu ao le i ai taumafa, e le mafai ona ave i se auala faʻapitoa. Fufulu i le vai manino i tutusa tutusa. Ole taimi e faʻaaogā ai e 4 taimi i le aso, o le fua o le sua mama mama e 4 sipuni. O le umi o le togafitiga e tolu vaiaso. O le meafaigaluega e afaina ai totoga o faʻaaliga.
  3. O se faʻafefiloi o sua. Faafefiloi le lua punetini o le suamato, kapisi, apu ma le 1 tbsp. se sipuni o le suamalie. Inu i luma o le taumafataga autu. Fai faʻatasi i le aso. O le togafitiga e lua masina.
  4. O se faʻafefiloi o dogwood, pears ma rapberries. Faʻafefiloi i le tutusa tutusa, auauna atu i le taimi - 50 ml. Inu i le 20 minute ao leʻi faia taumafataga. Faʻaalu 3-4 taimi i le aso. O togafitiga e lua vaiaso. I nisi tulaga, tasi le masina e tumau.

Glucose Lowering Products

Masalo, o meaai o le auala faigofie lea e fesoasoani ai i le maʻisuka ia maua le fiafia e ala i le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le tino. E pei o "vailaau" faʻaaoga fualaau faisua, vine, mea manogi, fua, ma isi.

Blueberries e tumu i tannins, minerale, alkaloids, antioxidants, ma isi vaega aoga. E mafai ona 'ai e oʻo atu i le 200 g i le aso.

O faʻamaoniga e aofia ai le le gaioiga o le tino ma le faʻamaʻi.

Ina ia faʻaitiitia le manaʻai i le talaaga o le maʻisuka, ia faʻasolosolo le faiga o meaʻai i le tino, e tatau ona e 'ai cucumama fou. E mafai ona fai a latou fualaau faisua ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le suauʻu fuālaʻau.

"Vailaau faʻamalosi" oloa ma gaʻo 11 iunite:

  • Fugalaʻau fou, tamato, kāloti o loʻo aofia i le lisi o aso taʻitasi. A mavae ni nai vaiaso, e mafai ona e vaʻai i uluaʻi iuga. O maʻi suka e matauina le faigofie ona pulea le kulukose, e leai ni oso i le toto suka.
  • O le lanu uliuli o se fualaau aina suamalie i le tele o mea e faaleleia atili ai le gaioiga o le pancreas. E mafai ona 'ai e oʻo atu i le 150 g i le aso. Contraindications - gasegase gastric, gastritis.
  • I le faaopoopo atu i lona tuufaatasiga tele, o le kapeti ei ai se mea anti-inflammatory ma fesoasoani e faʻatafunaina ai meaola ninii. E mafai ona e suʻeina le vai, pe 'ai foi.
  • Buckwheat e ave se tulaga maualuga i totonu o oloa e fesoasoani i le faʻamautuina o le glycemia. E i ai le tele o filifiliga o taumafa. E mafai ona e 'ai fualaʻau i luga o le vai poʻo sina susu. I luga o le faavae o le teu o loʻo i ai se fuataga: fuga fatu i totonu o se apa mago, faʻafefe ma se kofe kofe. Faʻaopopo lua laulau punini o le paʻu i se ipu malamalama o le kefir, faʻaauau 10 itula. Ave le fualaau faasaina 20 minute aʻo leʻi 'ai.
  • O le avocado e aofia ai fiva solu, o gaʻo mamafatu, calcium, phosphorus, uʻamea, gaʻo siama, lea e le gata ina fesoasoani i le faʻamautuina o le maualuga o le suka, ae e faʻaleleia ai foi le tulaga o le puipuia.

O le pepa lanu lanu mumu o le saturates o le tino ma le acid ascorbic ma antioxidants, faaitiitia ai le suka, faateleina ai le pa puipui o le tino, ma taofia ai le faia o mea e fai. O le millet e le aofia ai le suka, ae ua faʻamaoaigaina i le fiber o mea totō. Afai e tolu taimi i le vaiaso e te 'ai, ona maeʻa lea o le masina e mafai ona galo e uiga i eseesega i le kulukose i le tino.

O le atiseti o Ierusalema ua faʻamalosia ma le inisalini ma le fructose, lea e mafai ona faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo i le tino. E lava le 'ai tasi o fualaau faisua i se laulaʻau poʻo se kuka i le aso. O le faʻaaogaina masani o le kāleni e maua ai le faʻamalosia o le pancreas, ma faʻatoʻa faʻaaogaina e le antioxidants fualaau o gaosiga o le faʻafouina.

Isi Suʻega Fesoasoani Faʻafomai

I isi vailaʻau, e tele suʻega e tuʻuina atu e fesoasoani e faʻaleleia ai le gaosiga o le gaʻo i totonu o le tino, faʻaitiitia le suka mai le 11 iunite ma le mamafa, ma faʻamaloloina ai le faʻalavelave faʻaalia o le maʻisuka.

E saogalemu i latou, e leai lava se faʻasalaga, e mafai ona faʻaaoga e tusa lava po o le a le matua. Pau lava le faʻamagaloga e faapea o le fua o le kulimi e ese lava mo tagata uma, o lea e le mafai ai ona mautinoa se taunuuga o le 100%.

Afai o le metotia ua filifilia i totonu o le 3-7 aso e le fesoasoani i le faʻaitiitia o le suka toto e aunoa ma ni papa i le tele o vaega, e tatau ona e suʻeina se isi togafiti togafitiga. A fai e se tagata maʻi fualaau, e taua tele le fefaʻatauaʻi i se fomaʻi e uiga i le faufautua o le faʻaaogaina o togafitiga faʻa-popoto.

Faatasi ai ma le faateleina o le maualuga o le kulūkose, o fesoasoani e fesoasoani:

  1. O fesoasoani lelei e fesoasoani. E tatau ona e faia mea nei: ave se sipuni sipuni o paluga e leai ni falaoa, sasaa le 500 ml o le vai, tuʻu le afi, faʻapipiʻi mo le 15 minute. Faʻamalosia le lua itula. Ave i le tutusa tutusa 4 taimi i le aso. O le togafitiga e 2-4 vaiaso.
  2. Ave se sipuni sipuni o launiu fou, sasaa le suavai suavai 500. Simmer i le afi mo le lima minute. Fufulu, malu. Aumai le 20 minute ao lei faia se taumafataga, o le dosiga e 120 ml. E faapena foi, ua saunia se vailaau i luga o le faavae o le lanu moana fou. O le togafitiga e sili atu ma le ono masina.
  3. Mo le 120 ml o le vai, e 40 g o paʻu paina o le a manaʻomia. Simmer mo le itula e tasi. Inu se tasi sipuni sipuni ao leʻi 'aʻai. O le umi o le togafitiga o le 3 masina, 10 aso leʻa, toe fai.
  4. Lago 8 laʻau i totonu o le vevela, sasaa 300 ml o le vai vevela, alu e faʻaosooso i le po atoa. Latou te inuina le oloa i se mafanafana 30 minute aʻo leʻi 'ai, o le taimi e fa 3 aso i le aso. O le umi o togafitiga e 4 masina.
  5. I le 250 ml o le vai faaopoopo i ai le sipuni tele o le aʻa o le Leuzea. Faʻamalosia se aso. Ave 1 tbsp. l faatolu i le aso.

O le maʻisuka o se faʻamaʻi e le mafai ona togafitia, ae e le o lona uiga o le ola ma se faʻamaʻi e muta. O se faasologa paleni, gaioiga faaletino, pulea o suka - o le ki i se ola umi e aunoa ma ni masini i le kulukose. E mafai ona e faʻatoʻilaloina le faʻamaʻi e ala i se seti o fuataga, faʻamalosia le tuʻufaʻatasia o fualaau faasaina ma le faʻaaogaina masani o togafitiga.

O le a le mea e fai i le maualuga o le suka i le toto o loʻo faʻamatalaina i le vitio i lenei tusiga.

Faʻamatala lou suka pe filifili se itupa mo fautuaga Suʻeina E leʻi maua Sailia e leʻi maua Sailiga e le maua

Suauu toto 11 o le a le mea e fai ma pe faʻapefea ona aloese mai le maʻisuka?

Maʻisuka - O lenei faʻafitauli e foliga mai o se fuaiupu. E fefe ma mafua ai ona e toe mafaufau i uiga faaalia i lou soifua maloloina ma lou olaga. Iloilo le toto mo le suka e faigofie. Ae a maeʻa ona maua le iuga, e toʻatele e fefe i luga o numera maualuga. Suauu toto 11 mea e fai ma pe faʻapefea ona faatumauina le lelei o le olaga, o le a matou talanoa atili auiliiliga.

Manaʻomia le suʻega

O le tuʻuina atu o le toto mo le suka e manaʻomia e le gata mo tagata matutua, ae faʻapea foʻi mo tamaiti. E le moni e faʻapea o le maʻisuka o se maʻi matua.

O le maʻisuka ituaiga 2 e mafai ona mafua ai le mamafa o tamaiti. O le vaega aʻafia e aofia ai e le gata o tagata gaʻo, ae faʻapea foi i latou e fiafia e faʻaalu se taimi i le komepiuta, 'ai meaʻai ma inu i le Coca-Cola hamburger.

O le mea e fefefe ai o le taimi muamua o le maʻisuka o le ituaiga lona lua e le tuʻu ese atu. Afai e le maualuga le maualuga o le suka, ona le toe tupu lea o isi faʻamaoniga. Ae o le maʻi ua amata ona faʻaumatia ia totoga ma ua alualu i luma.

Faatasi ai ma se "tulaga" o le suka i totonu o se tagata, o isi faailoga e aliali mai:

  • Masicharyngeal mucosa, o se tagata e fiainu pea,
  • Uiga masani
  • O le fetogiina o le tino,
  • Lē vaivai, moe.

Tagata faʻataʻitaʻi na faʻamaonia ituaiga lua o le maʻisuka:

  1. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi o le togafitia o maʻi o le autoimmune. O le faʻamaʻi e paʻu i le pancreas, e aʻafia ai ia peta beta. O tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 1 o loʻo iai le inisalini ma e tatau ona tui se tui i aso uma. O le ituaiga muamua o faʻamaʻi e masani lava ona faʻatasi ma e mafai ona pasi atu i genes mai matua i tamaiti.
  2. O le ituaiga lona lua o faʻamaʻi ua maua. E mafai ona tupu le maʻi i soo se matua, ae o le tele o tagata i le 60 tausaga o le mamafa o mafatiaga. O gasegase o le tagata gasegase e leai se lagona lelei i le inisalini, lea e maua mai i le pancreas i le aofaiga e tatau ai mo se tagata. O se tagata gasegase o le ituaiga lona lua e mafai ona faia e aunoa ma le inisetiina o le inisalini i aso taitasi. O togafitiga e filifilia e faalagolago i le maualuga o le suka i le toto.

O le maʻi na maua i se suʻega toto mo le suka. E le gata i lea, o le maʻi o loʻo faʻataʻitaʻiina ai se faʻataʻitaʻiga o faʻataʻitaʻiga.

E tele falemaʻi e fautuaina le suʻega ese mo le hemoglobin glycosylated (HbA1C). O se metotia faʻataʻitaʻi faʻaonapo nei lea e mafai ai e oe ona fuafua le maualuga o le suka i le 3 masina mulimuli.

I le faʻaaogaina o se suʻesuʻega o meaola, o le a maua ai e le fomaʻi le aofaʻi o totola mūmū mūmū ua fesoʻotaʻi ma le glucose e se tali e le mafai ona faʻafitia. O le maualuga o le vaevaega o le suka i totonu o le toto, o le sili atu ona faigata ma le amanaia le ituaiga o le maʻi. O taunuuga o le auiliiliga e le afaina i se tulaga faigata, gaoioiga faaletino po o le le paleni i aso talu ai nei.

Suauu toto 11: o le a le mea e fai ma lona uiga

Afai o le suka toto e 11, o le a le mea e fai i ia tulaga, o le a le uiga o lea tulaga? O lenei faailo o le a aʻafia ai le lelei o le maʻi.

O le suka o le toto o se tasi lea o faailoga sili ona taua o le soifua maloloina o le tagata. Faʻatasi ai lona tau ao faʻatusatusa i le masani, o galuega uma talafeagai e faʻatino i totonu o le tino i le faʻatulagaga ua faʻatulagaina. Afai e maualuga le maualuga, e tatau ona e fesiligia vave se fomaʻi.

Maualuga maualuga o le sugar sugar

O le Hyperglycemia e faatatau i se faamaʻi o le tino lea e tele ai suka i le toto. I nisi tulaga, o le atinaʻeina o le hyperglycemia e mafua ona o le tali talafeagai a le tino. O lona uiga o le tino o le tino e tuʻuina atu i ai le suka ma gaʻo i le atoatoa, o lea na faʻaaogaina tele i le mataupu muamua.

O le atiaʻe o le hyperglycemia e mafai ona muamua i ai:

  • le atinaʻeina o faʻamaʻi tiga,
  • lagona le fiafia
  • tele popolega
  • popole i aso taitasi
  • galuega mamafa tele.

O nei mea e mafua ai le faatelevaveina o le maualuga o le suka i totonu o le toto. E masani lava o nei faʻaaliga e faʻapuupuuina, ona faʻataunuʻuina ai lea o le faʻamalosi o gaʻo i totonu o le toto i le tau e manaʻomia. E masani lava, ae afai e maualuga lenei tau ma tumau, ona tatau lea ona e asiasi atu i se fomai i lenei vaega.

I le tulaga o le sailia o le maualuga o le suka o le toto o le "11", lea e faia mo se taimi umi lava, e mafai ona tatou talanoa saogalemu e uiga i le faateleina o le glucose concentration. I lenei setete, o le tino e le maua se taimi e faʻaaoga ai kulūkose uma i le taimi e tatau ai, ma o loʻo tumau pea i totonu o le toto totoga o meaʻai gaʻo.

E tele taimi e iloa ai lenei tulaga matautia i le tulaga o le faaleagaina o le tino e ala i faamai o gaʻo o le endocrine. I lenei setete, e foliga mai o le okeni e gafa ma le inisalini o le inisalini e motusia mai le galuega.

Afai e le toe faʻamaopoopoina le inisalini o le pancreatic structures, o le a le gata i le toto le sili atu o gaʻo gaʻo, ae o le a faʻaaogaina foi i le taimi o le urination.

I le uluaʻi tikeri o lenei maʻi, e le mafai e le soifua maloloina o tagata ona fefefe i le atinaʻeina o faʻalavelave, talu ai e le mafai lenei tulaga.

Faatasi ai ma le faateleina o le kulukose o le toto i le maualuga o le "11", e inu pea e se tagata vai, e pei ona manaʻomia e lona tino se tele o vai.

I lenei tulaga, o le asiasi atu i le faletaele e sili atu foi ona masani, ona o le tele o le inu o le ava e tatau ona taitaia i se mea. Faatasi ai ma le mimilo, o le suka sili atu foi ua faasaʻoloto mai le tino.

I le tulaga o le faʻaleagaina o le tino ma se faʻalavelave maualuga o le hyperglycemia, atonu e faitio se tagata e uiga i:

  • leai se aoga o le malamalama
  • tele o le moe.

E faʻavae i nei faʻaʻailoga, o le maʻi e masani lava ona maua i le "uluaʻi tikeri o le hyperglycemic coma". Afai e te le amanaiaina nei faailoga, o se faʻaaliga o se leaga leaga e mafai.

E masani lava, o le faʻamaʻi e aʻafia ai tagata ei ai le tino o le endocrin polokalama, e aofia ai:

  1. Faateleina le gaioiga gaioiga.
  2. Le atinaʻe o le maʻisuka.

O le tupuga o le hyperglycemia e faʻatasi ma le faaleagaina o sela o le hypothalamic.O le hypothalamus o se tasi o matagaluega i totonu o le faiʻai lea e nafa ma le masani ai o le galue i totonu.

E seasea ona tupu, ae i le taimi lava e tasi, ua faʻamaonia le saienitisi o le atinaʻeina o le faateleina o le maualuga o le suka e mafai ona mafua mai i faʻamaʻi faʻamaʻi, faʻapea foi ma faʻafitauli faʻaleaga.

O lenei tulaga e taʻitaʻia ai e le gata i le faʻavaivaia o meatotino puipuia, ae faʻapea foi i le vaivai pea o le tino.

Faʻasalaga i nei mea uma, o le mumusu o se natura purulenti e amata ona faʻaalia, lea e mafua ai se faʻalavelave i le faatinoga o totoga tino ma felafolafoaiga o mea.

Fai mai fomaʻi pe a maua le kulūkose anapogi maualuga i luga atu o le 5.5, e mafai ona e talanoa saogalemu e uiga i le siʻitia o le fua faatatau e tusa ai ma le masani. Faʻavae i luga o ia suʻega, o maʻi e sili ona maua i le maʻisuka.

Ina ia ausia le suka o le toto, e tatau ona e tausisi i se meaʻai. O ia ituaiga o meaai e le gata ina faʻaititia ai le kulūkose i le tino, ae e faʻapena foi ona faʻaleleia ai le lelei. O se meaai mo le maʻisuka e le tatau ona atiina ae e le tagata maʻi, ae o se fomaʻi faʻapitoa o se fomaʻi.

E na o ia lava e mafai ona atiina ae se soifua maloloina maloloina lelei e le gata ina maualalo ai le maualuga o le kulukose i totonu o le toto, ae sili foi le faaleleia o le tulaga o le maʻi. E faavae i luga o fautuaga a se fomaʻi faapitoa, o se taumafataga e faasaga i le maʻisuka ua tuufaatasia.

O le faavae o sea ituaiga o meaai o se vaega pito i maualalo o le gaʻo ma le maualuga o isi gaʻo aoga.

Afai e maua e le tagata maʻi le sili atu o le mamafa o le tino, o le atinaʻeina o taumafa o le a maua ai le maualalo o le kalori. O lenei mea o le a fesoasoani i le toe faafoiina o le mamafa i mea masani, ma puipuia ai le atinaʻeina o faʻamaʻi pipisi. O meaʻai faʻalauiloa e tatau ona tumu i minerale taua ma vitamini lelei.

E le gata i lea, o meaai i aso taitasi o le maʻisuka e tatau ona aofia ai:

  • gaʻo
  • squirrels
  • se vaega toʻaitiiti o suauu.

I le taimi lava e tasi, o suauu 'oloʻo aofia ai i meaʻai e tatau ona i ai se faʻagesegese o le vaeluaina, ma faʻaalia ai nisi o faʻamanuiaga i le tino.

I le tele o tulaga, o lenei taumafa e aofia ai meaai e masani ona 'aina e tagata soifua maloloina.

E fautuaina e matau le taimi o le 'ai, ave i le taimi e tasi ma le numera tutusa o taimi i le ao. E sili le vaeluaina o le aofaiga atoa o meaai i le aso i ni taumafataga se tolu ma ni meaai laiti se tolu.

O meaai faʻapitoa e le tatau ona aofia ai:

  • Meainu suamalie suamalie
  • Meaʻai anapogi vave.
  • Fusi ma mea meataalo.

Pe a faʻapena se ituaiga o meaai, e tatau ona amanaʻia le gaioiga o le maʻi i aso taʻitasi. I le tulaga o le faʻaalia o nai minute laiti i le gasologa o le aso, o le lisi e maualalo-kalori. Afai o le tagata gasegase e lava lona malosi i le ao, ona tatau loa lea ona utaina lana meaai i se aofaiga o kalori.

O le tausisia i aso taitasi i lenei taumafataga o le a fesoasoani e faʻaititia le maualuga o le kulukose toto i tulaga masani masani. O lenei mea o le a fesoasoani e faʻalelei atili ai le manuia o le tagata maʻi, ae ia toe faafoi atu foi o ia i se olaga masani.

I le faaopoopo atu i le taumafataga, e tatau i le tagata gasegase ona asiasi atu i le tagata tomai faapitoa talafeagai ma faia le suʻega faafomai talafeagai.

Afai e tatau ai, e tatau ona e faʻaaogaina togafiti togafitiga ma ave fualaau faasaina. O nei mea uma e manaʻomia le faʻaleleia atili i se soifua maloloina lelei ma le suia saʻo o le gaioiga faʻaletino, lelei lelei ma le moe. Ona maloloina lea o le tino!

Toto toto maualalo

O fomaʻi e masani lava o le maualalo o le toto suka i le hypoglycemia, o se mea faʻaleagaina ua faʻaalia i le faʻaitiitia o le toto o le kulukose i lalo ifo o tulaga taliaina lautele. O lenei tulaga e afua mai i le tele o itu, e mafua ai le atinaʻe o le maʻi o le hypoglycemic ma tulaga eseese / faafitauli le lelei.

O suʻesuʻega na faʻaalia ai le maualuga o le kulukose toto i lalo ifo o le 3.3 mmol / L? O se tulaga lamatia lea, e mafua ai le tele o faʻasologa o faʻasalaga le lelei, ma i nisi tulaga e mafua ai coma.

E pei ona taʻua i luga, o le tele o mafuaʻaga e mafai ona mafua ai le hypoglycemia, mai uiga faʻale-tino o le tino i faʻamaʻi ma le le lelei o taumafa.

O le togafitiga o le faafitauli e ese foi mai le mafuaʻaga e mafua ai le faaitiitia o le toto maualuga o le suka e le o malamalama lelei i ai tagata suʻesuʻe.

Faailoga o le hypoglycemia

O faʻamaoniga autu o le hypoglycemia e aofia ai:

  1. Faʻalavelave faʻapitoa - ootia, afaina tele, palloruli o le paʻu, mataʻutia, lagona o le muscle, faʻalavelave ma le popole, atuatuvale ma le osofaʻiga, tachycardia ma le maualuga o le toto.
  2. Faʻamatalaga le mautonu - vaivaiga lautele o le tino, taoto ma le vomiting, lagona le mautonu o le fiaai.
  3. Faʻaaliga Neuroglycopenic - faʻavavevave ma le tiga o le ulu tigaina o le agavaʻa faʻaleagaina, faʻalavelave faʻapitoa ma le manava, faʻaleaogaina ma le faʻanoanoa, le iloa lelei o le amnesia, faʻaleleia o le neurological symptoms, faʻamatalaga o faʻamatalaga muamua, o nisi taimi e le talafeagai ai amio. O le mea e masani ai, paresthesia ma diplopia e matauina.

Mafuaʻaga talafeagai

O le faaitiitia o le suka i le toto e mafai ona mafua mai mafuaaga nei:

  1. Tele naua togafitiga o inisalini ma vailaʻau hypoglycemic i le maʻisuka.
  2. Faʻamalalaina.
  3. Meaʻai ma meaʻai e leai ni meaʻai ma le tele o meaʻai gaʻo ma le itiiti ifo o vitamini, fiber, suauu.
  4. Gaoioiga malosi malosi.
  5. Alcoholism
  6. Eseesega le atoatoa - fatu faʻapitoa, maʻi faʻamaʻi ma le tino.
  7. Tele le vaivai o le tino.
  8. O le le atoatoa o le Hormonal ma le faʻasaina o le faʻasologa o le glucagon, adrenaline, cortisol, somatropin.
  9. Vailaʻau Extracellular, insulinomas ma faʻalavelave faʻalavelave faʻafuaseʻi o le alaleo autoimmu.
  10. Faʻaaogā sili atu o le saline i totonu o le toto e ala i le auala o le solo.
  11. Maʻi faʻafuaseʻi o se telefoni.
  12. Menstruation.

Toto toto maualalo i alii ma tamaitai

Glucose o le toto i lalo o le 3.5 mmol / L i itu uma e lua o se faailoilo manino o loʻo i ai se faʻafitauli i le tino.

E pei ona faaalia i le faatinoga, i le tele o mataupu, o le hypoglycemia i tagata matutua e tutupu ma togafitiga faaumiumi o le maʻisuka.

Afai o le tulafono ole aso ma le taumafataga e le o matua matauina, ma o le solia o le rhythms o le tetadian e faaopoopoina i le gaioiga faaletino, ona avea ai lea o le inu o le suka ma le inisalini e mafai ona faaitiitia ai le maualuga o le kulukose nai lo le mea e tatau ai.

O le toʻatele o tagata e inu i le ava e oʻo foʻi i le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le kulukose o le toto ona o aʻafiaga o le ethanol, faʻateleina le faʻaitiitia o faleoloa glucogen ma, e tusa ai ma lea, le faʻasaina o lona genesis e aʻafia ai. E tatau ona mataʻituina le maualuga o le suka o le toto i le aso atoa, talu ai ona o le hypoglycemia e le o se mea e sili atu ona lamatia nai lo le hyperglycemia: e mafua ai foi le afa, e ui lava e itiiti le lamatiaga mo le tino.

Toto toto maualalo i se tamaititi

E sili atu i le tele o taimi o tamaiti o loʻo i ai se faʻaoga faʻapitoa o le hypoglycemia faʻatasi, lea e iloa ma faʻaalia i se tamaititi ei lalo o le lua tausaga. O le faaitiitia o le suka toto e mafua mai i le maualuga o le lagona o le tino i le lecine i le leai se totogi. E avea o se faʻalavelave mo le faʻalauteleina o le faʻasiga o le insulin masani ma poloka poloka gluconeogenesis i le ate.

O le hypoglycemia i pepe faatoa fananau mai e tatau ona gauai faapitoa. I le avea ai o se tulafono, o se faailoga e iloa i pepe ua leva ma le maalili, mafatiaga o le manava ma le asphyxia i le taimi o le fanau mai. E faʻaalia lava ia i itula muamua o le olaga.

O se isi faʻafitauli lamatia o se tina e maua i le maʻisuka ituaiga 2 ma le faʻaaogaina o le suka. I lenei tulaga, o togafitiga faanatinati vave ma le faʻaofiina o le kulukose, glucagon ma le hydrocortisone i totonu o le tino e tatau.

O aʻafiaga ono maua mai o le toto maualalo maualalo

I le faʻaopopo atu i le neuroglucopenic ma faʻamatalaga le lelei faʻamaonia o loʻo faʻamatalaina i luga ma o ese atu ina ua maeʻa le togafitiga, e mafai e tagata gasegase ona maua le gaʻo hypoglycemic, faʻapea foʻi ma maʻi o le cerebral, e oʻo atu i le tele o le vevela. E le gata i lea, o le toto maualalo maualalo o se faʻaopoopoga o tulaga lamatia ma faʻaosoina ai le afaina ai o le tino, strokes ma le infarction myocardial i tagata mamai o maʻi fatu.

Fualaau ma vailaʻau

  1. O le pulea lelei o le kulukose e ala i le togafiti po o le faʻafofoga faʻafofoga o le dextrose monosaccharide, lea e vavalalata ai le mea o loʻo i ai meaʻai, o loʻo vave ona aʻafia i totonu o le toto e ala i le vaeluaga o le tautala.

  • O le faʻaaogaina o mea faʻapitoa o le "vave" ma le "faʻagesegese" o gaʻo vailaau faʻasaina i se tapulaa faʻapulaaina.
  • Ona o le leai o se aoga o fua faatatau o loʻo i luga, faʻaogaina o le glucagon intramuscular.

  • I tulaga ogaoga, o inisiua vaevaega o corticosteroids - hydrocortisone, faʻapea foʻi ma le adrenaline e faʻatagaina.
  • Taofiga masani i se taumafataga faapitoa.
  • Fofo faʻapitoa

    Soʻo se tasi o fuaitau o loʻo i luga mo vailaʻau faʻaleaganuʻu, tuʻuina atu i lalo, e tatau ona malilie faatasi ma lau fomaʻi!

    1. E tolu taimi i le aso, ave 15-20 drops of tinite o le Leuzea, lea e mafai ona faatauina i le fale talavai. Faʻasolosolo le togi i totonu o le sipuni ole vai vevela.
    2. Faʻaaoga i le tutusa le 2 kalama o le wheatgrass, o le St. John's wort, hemophilus, chamomile, paina o le paina ma le plantain, faʻaopoopo i ai le tasi gram of licricice and wormwood i le aoina. Liligi le paluga ma le 0.5 lita o le vai inu ma tuʻu ai mo le 25 minute. Faʻasua le vai e ala ile tolu laulau o gaʻo ma ave se sui sola maloloina o le 50 kalama, tolu taimi i le aso mo le masina.
    3. Sasaa le tasi sipuni sipuni o fualaau o le rosehip e leʻi faʻaaogaina ma lua ipu vai inu. Faʻasalaga mo le sefululima minute, faʻaaogaina e ala i le susu ma inu vai ½ ipu faalua i le aso mo le 2 vaiaso.
    4. Fafaga le garlic ma le lingonberries i taimi uma, sili ona lelei.

    Puipuia o le Hypoglycemia

    O le lisi o auala puipuia mo le taofia o se faʻaitiitia o le maualalo o le suka i le toto e aofia ai se taumafataga ma meaʻai faʻasolosolo ma aso masani, ma le faʻasaʻoina o togafitiga o le maʻisuka.

    I le faaopoopo atu i ai, e fautuaina e ave le televavitamins faigata ma le maliliega o le masini i totonu, le teena o le ava malosi ma le ulaula tapaa, galue malosi faaletino, faapea foi le masani i tagata uma o le aiga ma se faafitauli talafeagai ma faatonuina i latou i tulaga talafeagai i le tulaga o se faafuasei o se faailoga o se faailoga.

    Faʻasologa faʻamaʻi

    O le a le tulaga lamatia o le maualuga maualuga o le suka i le toto 10, 12, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 25, 27, 30 mmol / l, o le a le mea e tatau ona fai pe afai e tulai mai ia faailoga, ma o a ni taunuuga? O se faʻalauteleina tele o le glycemia e mafai ona oʻo atu ai i se maʻi o le maʻisuka (le lava o le mafaufau, leai se mafaufauga), lea e atiina ae i le ao.

    • ketoacidosis, manogi o le acetone,
    • lanu mumu
    • faamagoina o le mucous membranes o le vevela o le tautala, paʻu, laulaufaiva e ufiufi i le papa,
    • faʻaititia le leo musika
    • taoto, vomia, tiga o le tino,
    • faaitiitia o le toto,
    • faʻalauteleina le fatu, paʻu,
    • manava manava
    • faaitiitia le vevela o le tino
    • polyuria, ona malosi,
    • mafaufau le lelei
    • toto maualuga le kulukose toto (15 - 25, 26), tino ketone.

    Afai oi ai ni faailoilo o coma, e tatau loa ona e talanoa i lau fomaʻi! O tagata gasegase e togafitiga i le potu maʻi tigaina.

    O le maualuga o le suka i le toto 10, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 30 mmol / l, o le a le mea e lamatia ai? I tagata gasegase e iai le inisalini-tutoatasi o le maʻi, o le hyperosmola coma e sili ona matauina, e leai ni faailoga o le ketoacidosis. O le toto e mamafa ona o le maualuga maualuga o le suka. O gaioiga faʻapitoa, faʻaleagaina o le tino, gasegase ogaoga, maua o vailaʻau, gasegase, faʻaleagaina o le myocardial e mafai ona faʻaleagaina ai le maʻi.

    O le maʻi o le Hyperosmolar e sili atu le lemu nai lo le ketoacidosis, e le o faʻamaoniaina faailoga. E leai se manogi o le acetone, manava manava, vili. O tagata maʻi e popole e ala i le faifai pea, o le sogasoga o le mimiti e le toe faʻamalolo ona o le faʻamala. E maua e tagata maʻi le faʻanofoina o le tino, e aunoa ma le faatuaoia, le mafaufau i le tautala, o le vavave o mata, ma le maʻi o nisi o muscle groups. Ole togafitiga o le hyperosmola coma e talitutusa ma le ketoacidosis.

    Maʻi faʻamaʻi

    O le maualuga o le suka i totonu o le toto (10, 20, 21, 25, 26, 27, 30 mmol / L), lea e tumau mo se taimi uumi poʻo le masani ona oso i le glycemia e oʻo atu ai i le atinaʻeina o faʻafitauli mai le popole, cardiovascular, genitourinary system, faʻaaliga

    • maʻisuka vae
    • polyneuropathy o pito i lalo,
    • angiopathy
    • retinopathy
    • afaina toto
    • gangrene
    • toto maualuga
    • nephropathy
    • coma
    • afaina.

    O ia faʻafitauli e faʻalologo, alualu i luma, e le mafai ona faʻamalolo, o togafitiga e faʻamoemoe e faatumauina le maʻi ma puipuia ai le faʻaleagaina. O faʻamaʻi e mafai ona oʻo i le vavaeina o vae, tauaso, faʻalavelave toe faʻalavelave, afaina o le fatu, stroke, faʻasologa faʻatasi.

    O le maʻi suka o soo se ituaiga e manaʻomia ai le puleaina lelei o meaʻai gaʻo, o le vailaau oona, faʻaleleia lelei o le soifua maloloina, e tatau ona maitauina aso masani ma taumafa, ma e tatau ona lafoaʻi masaniga leaga. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona maua le taui o le faʻamaʻi ma faʻalavelave matuia.

    Faʻaitiitia le suka o le toto ma le kefir ma le afamoni

    I le ono masina talu ai, na amata ai ona ou maua loʻu fiainu tele. Sa masani ona fautuaina au e se uo e siaki le maualuga o le suka i totonu o le toto, ma fai mai na amataina le maʻisuka a lona tina ma le mea e tasi - sa i ai pea le fia inu. Sa ou popole ma le fefe ma filifili e foai atu le toto mo se auiliiliga. O le mea e lelei ai, o le maʻisuka e leʻi talanoaina, ae o le maualuga o le suka e sili atu nai lo le masani. Ma o le tausimai na ave le toto mo auiliiliga, na fautuaina au e tuuitiitia le suka i le auala faigofie.

    I le 1 ipu o le kefir fou, e tatau ona e tuu le 1 sipuniti o le sukanamon eleele, ia lelei lelei. Inu i le taeao i luga o se manava gaogao ma i le afiafi ao lei moe mo 8-10 aso. Ona fai lea o se suʻega lona lua o le toto. A maeʻa le kefir-cinnamon therapy, ou te fautuaina oe e mulimuli i au meaʻai, ae le o le fafagaina o paluga, suti, tele gaʻo ma meaʻai. E sili le lelei o le fesuiaiga i se taumafataga o fualaau faisua, ae o loʻo i ai pea se avanoa, ma e le sili atu fua suamalie. I le auala, ou te fautuaina oe e inu tele vai mama. Ma o le suka o le a tumau i totonu o tapulaa manaʻomia. Ma e tatau ona ave le toto i luga o se manava gaogao mo le auiliiliga.
    Nina Yakovlevna Lerner, Tyumen

    Hyperglycemia

    O le a le mea e fai pe afai ua toto le suka? O le maualuga o le suka i totonu o le toto e mafai ona avea ma se mea e faʻafetaui ai, ma faʻamautinoa le tuʻuina atu o le tino i le malosi i lona taumafa maualuga (faʻatasi ai ma maso o mamafa, ogaoga tiga, vevesi, popole). O nei eseesega e masani lava ona pupuu ma e le mafua ai ona popole.

    Afai o le glucometer e faʻaalia pea le maualuga o faailoga o le suka, o lona uiga e faʻapupulaina i le toto vave nai lo le tino e puleaina e faʻaaogaina. I se tulaga faapea, atonu e iai se faaletonu i le tino o le endocrine: o le solia o galuega a le pancreas, inisua o le tino, foliga vaaia o le suka i suʻesuʻega o le urine.

    O le Hyperglycemia o loʻo faʻaalia i le faʻaaogaina o voluma tetele o le suavai, faʻateleina le urination, lea e faʻasaʻo ai le suka i ni aofaiga tetele, o le paʻu ma le mucous o loʻo foliga mai e mamago.

    O mita maualuga o le kulukose o le toto e faʻatasi ma le le lelei o le tino, o le moe, o le nausea, ma e oʻo lava i le le mautonu (i le tulaga o se faʻasolosolo hyperglycemic).

    O le Hyperglycemia e le gata o se faafitauli mo le maʻisuka: o le thyroid gland, ate, hypothalamus (o le vaega o le faiʻai e nafa ma suauʻu endocrin) ma isi vaega o le endocrin system, pe a fai e vaivai a latou galuega, e faʻaopoopoina le maualuga o le suka toto. O le tulaga e ogatasi ma le faʻaitiitia o le gaioioiga o le faʻaogaina o le tino, faʻaogaina o le mumusu, faʻaleagaina o feusuaiga, ma vaivaiga lautele.

    O le maʻisuka ua leva ona maua ile faitauga o le glucometer mai le 5.5 mmol / L (o le "sugar hungry"), e aunoa ma se uta o meaai). Afai e maualuga le maualuga o le suka toto, o le a faʻaalia i se suʻesuʻega le mea e fai. I le 6-7 mmol / l i luga o se manava gaogao, e mafai ona e mafaufau i vailaau muamua, fautua mai se fesuiaiga o ituaiga olaga (ola maualalo-carb, pulea o gaoioiga faaletino ma lagona faalelagona, mataʻituina o fua o le kulukose) e aunoa ma le lagolago fualaau.

    Ituaiga o faailogaPreditebetesItuaiga 2 maʻisuka
    Gaʻo anapogi5.5-7.0 mmol / Lmai le 7.0 mmol / l
    Faʻasologa o le kulukose (2 itula i le maeʻa o taumafataga)7.8-11.0 mmol / Lmai le 11.0 mmol / l
    Gelaglobin Glycosylated5,7-6,4%mai le 6.4 mmol / l

    E mafai e le tasi ona atiaʻe le atinaʻeina o le hyperglycemia pe'āfai e matauina nisi o faailoga:

    1. O le fiainu lava
    2. Ole mucosa,
    3. Faateleina urination
    4. Faʻataʻoto i totonu o le fale maualuluga ma luga o le paʻu atoa,
    5. Faʻaauau faʻafitauli faʻaaliga
    6. Paʻu le mamafa o le mamafa
    7. Paʻu, moe,
    8. Manua faʻamalolo umi
    9. Numera ma gaogao o vae,
    10. E le masani ona faʻaleagaina siama
    11. Uma le manava i le manogi o le acetone.

    Afai o le toto maualuga, o le a le mea e fai? I le amataga, ia iloilo le "fua o le faʻalavelave", o lona uiga, faʻatusatusa a latou faʻatinoga i le masani.

    Afai o le suka toto toto 7 o loʻo maua i le maʻisuka

    Suauu toto 7 ma luga o se faailoga o le hyperglycemia. E faapefea ona foliga mai? I le taimi o taumafataga, e maua ai e le tino ni mea inu. A fai o nei meaʻai o meaʻai, o le a faʻagesegese lemu ma faasolo malie le glycemia. Ma afai e te 'ai se mea suamalie, e te maua "gaʻo" gaʻo, ma mafua ai ona oso i le glycemia. Ina ia mafai ai ona maua gaʻo gaʻo - o se punavai o le malosi - e ulufale ai i sela, o le pancreas e maua ai le insulin i le aofaiga talafeagai. E fesoasoani i sela e faʻaaogaina le kulūkose mai le toto, ma o lona soʻo e teuina i totonu o le ate ma maso, e teu ai le gaʻo.

    O le faateleina o le suka o le toto ma se faailoga o le 7 o lona uiga o le mafai ona gafatia o siama o le tino, ua tumau pea le kulūkose i totonu o le toto, ma ua maua ai i sela le malosi o le fiaai. Suauu toto 7 e tatau ona mataala. Faʻatasi ai ma lenei taunuʻuga, e tatau ona e faʻamautinoa muamua le saʻo lelei o le auiliiliga.

    O le toto mo le suka e masani ona faia i le taeao i luga o se manava gaogao. Totonu masani, 4.5-5.5 mmol / l. I lalo e mafai ona latou pauu i le mataupu o le faaumiumi ma le faʻavaivaia o le tino poʻo le faaumiumi o le faʻasaʻo mai meaai. O se ata i lalo o le 3.5 mmol / L o se faailoga o le hypoglycemia.

    Afai o le suka toto e 7, o le a la le uiga o lenei mea? E moni le maʻisuka? Aua le popole vave. I le taimi nei, ua na o le faamaoniga lea o le hyperglycemia. E mafai ona tupu e le gata i le maʻisuka. O le mafuaaga e ono:

    • ogaoga faigata
    • maʻitaga
    • maʻi masani masani
    • faʻafuaseʻi le afaina o le vaega o meaʻai, e aofia ai le pancreas.

    O le suka toto i le laʻasaga 7 ao maitaga e tele lava ina matauina, ae, i le avea ai o se tulafono, pe a uma le fanau mai o le pepe, e toe foi atu suega i le masani.

    Ina ia mautinoa o le maualuga o le suka o le toto 7 o se faʻaaliga o le maʻi, ae le o se malaise e tasi, o se suʻega lona lua e manaʻomia. Afai o le taunuʻuga o loʻo i totonu o le masani masani, o lona uiga e leai se mafuaaga e te popole ai, ma afai o le suka toto i le taeao e toe 7 pe sili atu foi, o le faailoga muamua lenei o se maʻi faʻalavelave. A oʻo i le 7.8-11.1 mmol / l, o le faʻamatalaga tuusaʻo lea o le faafitauli i le faʻapalepale kulukose, ma afai o le fuainumera e sili atu i le 11.1 mmol / l, ona manino ai lea o le maʻisuka.

    Aua e te popole pe afai o le auʻiliʻiliga e faʻamaonia le toto sugar 7. O le a le uiga o lenei mea? O mea e manaʻomia ona e soifua maloloina ma suia lou olaga. O nai tulafono o le a fesoasoani ia te oe e faia lenei mea.

    • leiloa le mamafa
    • faaaluina le tele o taimi i fafo, taalo i taaloga, malosi, aau, vai papa, Pilates, yoga e sili
    • lafoai masani leaga
    • toe fai le lisi
    • faʻaalu se taimi e moe ai - ia le itiiti ifo i le 6-7 itula
    • aloese mai tulaga atuatuvale.

    O le fua o le suka o le toto toto 7 o loʻo fautua mai ai se meaai paleni, lea e mafai ai ona e faatoilaloina le maʻi le mautonu e aunoa ma ni fualaau faaopoopo.

    O oloa e maua i le suka toto 7 e tatau ona filifilia e ave i ai a latou faʻamaufaʻailoga. E na o mea e maualalo pe maualalo e talafeagai. E aofia ai:

    • iʻa e maualalo le gaʻo ma iʻa o le sami: o le salmon, mackerel, sardines, hake, cod, mussels, squid, seaweed, shrimp
    • leki: pi, pi, soya, lentils, pi
    • musika
    • falaoa o le fala ma le faga
    • meaʻai aano: vela, povi, toso
    • meaʻai gaʻo susu-maualalo-yogurt e aunoa ma ni mea faaopoopo, kusi, yogurt
    • fualaau aina fou e leʻi suamalieina, fualaau faisua ma mata: tamato, kukama, pepa logo, apples, pears, apricots, cherries, strawberries, strawberries, pasesa, pi, seleri, basil, cilantro
    • chocolauliuliuli: 1-2 kupita i le aso e faʻalauteleina ai le lagona o le siama i le insulin ma faʻaitiitia le glycemia
    • nati: alalaupapa, peanati, almonds, hazelnuts.

    O le maualuga o le suka i le toto e 7, o lona uiga e tatau ona e fusia faatasi oe ma sui lou olaga. Afai e te mulimuli i fautuaga ma mulimuli i le taumafataga saʻo, o le a le pine ae toe foʻi mai glycemia e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. E naʻo le auala lenei e mafai ai ona e fofoina le faamai i le taimi muamua ma puipuia ai le tupu mai o faafitauli.

    E ese lava, e tatau ona tatou taulai atu i le tuʻuina atu o le hyperglycemia i tamaiti.

    Suauu toto 7 i totonu o se tamaititi o se faailoga faʻafefe. I tamaiti ei lalo ifo o le 5 tausaga le matua, o laʻasaga e maualalo ifo nai lo tagata matutua. I le 5-7 tausaga o le matutua, ua fetaui lelei. O se suega o le anapogi o le sili atu i le 6.1 mmol / l ua uma ona faailoa mai ai le hyperglycemia.

    O lona mafuaʻaga atonu o le faʻaaogaina o sitaili i se taimi e leʻi leva ona faia ni suʻega, mafatiaga faaletino, faʻalagona lagona, ma maua ni vailaʻau faʻamaʻi, faʻamaʻi pipisi. I soo se tulaga lava, e toe manaʻomia suʻesuʻega. Afai o le siaki mo le faapaleni o le kulukose, o le taunuuga i luga o le manava gaogao e sili atu i le 5.5 mmol / L, ma a uma ona inu vai suamalie - 7.7 mmol / L, ona faia loa lea o le "maʻisuka".

    O le a le mea e fai pe afai o le suka toto e 7.0 mmol

    Aʻo faʻamatalaina faʻamatalaga o se suʻega toto mo le glycemia, e tatau, muamua, ia amanaʻia le i ai o le maʻisuka i le tagata suʻesuʻeina. O le maualuga o le kulukose i le leai o le maʻisuka e 3.3 - 5.5 mmol / L. Glycemia levels e mafai ona matua fesuisuiai i le aso, e oʻo lava i tagata soifua maloloina. I le faʻatinoga, o lona uiga o se tagata e vaʻaia le iuga o le auiliiliga o le 7.0 mmol / l e le tatau ona vave fefe. Ina ia faʻamaonia le siamaina o le maʻisuka, e tatau lava ona e faia se faasologa o suʻega faaopoopo.

    Muamua e tatau ona e amanaia pe a faʻaalia lenei auʻiliʻiliga - i luga o se manava gaogao pe a uma ona 'ai. O le mea moni e faapea, a maeʻa ona 'ai le glycemia, oʻo i lona maualuga i le tusa o le itula

    O isi mea taua, e pei o le fefe poʻo le atuatuvale, e ono i ai se aafiaga faapitoa i le taunuuga o le auiliiliga. Ae ui i lea, e le mafai ona e le amanaiaina lenei maualuga o suka, aemaise lava pe a faʻatasi ma faʻamaʻi o le maʻisuka. O se tagata e maualuga le maualuga o le suka e 7.0 mmol / L e manaʻomia ona toe suʻeina, siaki le anapogi mo le 8 itula. E mafai foi ona e manaʻomia se suʻega o le faapaleni kullukose, lea e inu ai e le tagata maʻi se vaifofo o le glucose, ma o le auiliiliga e faia 1 ma le 2 itula mulimuli ane. Afai o le iuga e faʻaalia pe a uma le 1 le itula le maualuga.

    I le iloiloina o iuga o se suʻega o le toto i tagata e maua i le maʻisuka, latou te manatu o la latou suka, e tusa lava pe lelei togafitiga, e masani lava ona faʻaititia. I le faʻatinoga, o lona uiga o le toto o le kulukose toto e itiiti ifo i le 7.2 mmol / L o loʻo faʻaalia ai le lelei o le puleaina o lenei maʻi. Afai o le maualuga e sili atu i le 7.2 mmol / l, ona manaʻomia loa lea e le tagata maʻi ona feutagai ma se fomaʻi e faasaʻo meaai paleni, gaioiga faaletino poo togafitiga fualaau. Ina ia faamanino le maualuga o le kulukose o le toto i le 2 i le 3 masina muamua, e faʻaaogaina ai le hemoglobin glycosylated. E masani lava, i tagata soifua maloloina e le tatau ona sili atu le maualuga nai lo le 5.7%, ma i tagata gasegase e tatau ona iai.

    Tulaga masani po o le vavae ese

    • 1 Tulaga masani poʻo le vavaevaʻa
    • 2 Mafuaʻaga talafeagai
    • 3 Suʻega ma togafitiga o le maʻisuka
    • 4 O le a le mea e fai e faʻaititia ai le toto suka

    Tulaga masani o le kulukose (i luga o se manava gaogao) e mai le 3 i le 5.6 mmol / L. O faʻataʻitaʻiga o loʻo i luga e ono faailoa mai ai le hyperglycemia ma le atinaʻe o le maʻisuka. Mo se faʻamaoniga saʻo e tatau ona faia se numera o suʻega.

    E tasi le vavaeesega mai le masani (poʻo le tele) e le lava mo se iloiloga faʻamaonia o le tulaga. O le faateleina o le suka pe a uma ona 'ai (aemaise lava pe a uma ona faʻaaogaina le "saoasaoa"). O le atinaʻeina o togafitiga o loʻo faʻaalia e ala i faʻasalaga faʻatasi ma le faʻaitiitia o le soifua lelei. Faʻatasi ai ma le maʻisuka, e maua ai le hyperglycemia tumau, o le mea autu lea o lenei togafitiga.

    Vaega o le hyperglycemia
    Faigofie6.7-8.3 mmol / L
    Faʻaalia8.4-11.1 mmol / L
    Uma11.2-16.5 mmol / L
    Maʻisuka muamua> 16.6 mmol / L
    O le hyperosamola coma> 33.0 mmol / L

    Suauu toto 18-18.9 mmol / l e faʻaalia ai se atinaʻe o le muaʻi maʻi o le maʻisuka.

    Faailoga o le tikeri o le hyperglycemia e tutusa lona natura ma e ono fesuisuiaʻi i tulaga taitasi e faalagolago i le tulaga o le tino ma le ala o le maʻi.

    Maʻisuka muamua

    O le Latin prefix prae- (pre-) o lona uiga o muamua atu se mea. O le faaupuga "precoma" o loʻo faʻaalia ai se tulaga maualuga o le hyperglycemia. E ese mai i le coma i le mafaufau pea o le tagata gasegase o loo manatua, ae ua i ai nei i se tulaga o le valea, le mautonu.

    O le a toe faʻafoʻi mai le tali o le refflex (e mafai e se tagata ona tali atu i tiga, malamalama, fuamalie).

    • matuai galala
    • faʻamaʻi
    • polyuria
    • hypernatremia,
    • hyperchloremia
    • puupuu le manava
    • vaivai / momoe,
    • vevela paʻu, paʻu mucous,
    • mata e avea ma mea vaivai
    • le faʻamalosia o mata foliga.

    Precoma e taʻu mai ai le amataga o le coma.

    O le hyperosamola coma

    O se tulaga iloga o lenei ituaiga o maʻi suka o le leai lea o le ketoacidosis (e masani lava ona tupu i le maʻisuka ituaiga 1, e faʻaalia i le manogi o le acetone).

    Coma e le vave tupu, talu ai e lua vaiaso e mafai ai ona fai muamua. O aʻafiaga o le iʻuga o le faʻaleagaina o le tino (vailala) e mafua mai i le maualuga o le kulukose, le gasegase eletise eletise.

    O le hyperosmola coma e masani ona tupu i le maʻisuka mai le 40 tausaga. Aveesea mai se coma e faʻatinoina. O le autu autu o le toe faʻaleleia (iv drip - hypotonic solution), faʻapea foi ma le puleaina o le inisalini i le maʻisuka. O le hyperosmolar coma e atiae i le maʻisuka ituaiga 2.

    E tatau ona iloa ma amata togafitiga o le hyperglycemia i le taimi. Faʻatasi ai ma le tuai ona iloa o le hyperosmola coma, o le atiina ae o aʻafiaga e le mafai ona faʻafitia, e mafai, e oʻo atu i se taunuʻuga leaga.

    Ketoacidosis

    O le a le lamatiaga o le maualuga o le suka i totonu o le toto, o le a se mea e mafai pe afai o le glucose e 10, 12, 14, 16, 17, 18, 20, 21, 22, 30 mmol / l ma o le a le uiga? O maualuga maualuga o le suka, lea e teuina i le tulaga e tasi mo se taimi umi, e mafai ona taʻitaʻia ai le atinaʻe o le ketoacidosis. E taumafai le tino e faʻaaoga le sili atu o le kulukose e ala i le gauia o gaʻo, o se taunuuga, o tino o le ketone ua faia, ma ua inu le tino.

    • vaivaiga lautele, malale,
    • muamua faʻamalosi faʻatasi ma le tele o volumes, sosoo ai ma le malosi,
    • o le manogi o le acetone na lagona i taimi o manava,
    • vevesi, vili, puipui puipui o le tino, faʻavevesi le fale,
    • manava manava
    • faateleina le faʻaleagaina
    • le fiafia, moe,
    • tiga o le ulu
    • glucose maualuga 20, 21, 25, 26, 30 mmol / l,
    • ketone tino o loʻo i ai i totonu o le toto ma urine,
    • faʻanoanoa vaaia,
    • moe

    E tatau ona togafitia le ketoacidosis i se falemai. Ua faʻamalosia le togafitiga o insulin, o le le lava o le suavai i le tino, potassium ma isi elemene e misi, ua faʻamalieina, ua toe faʻaleleia le paleni o le acid-base.

    Meaʻai e fai ma togafitiga

    Faʻatasi ai ma le maʻisuka ma le suka o le 11.0 mmol / L, o se meaai maualalo-kalori e fautuaina mo le maʻi. A aunoa ma togafitiga ma meaʻai talafeagai, o le maʻisuka e maua i le tagata gasegase i se taimi puupuu lava.

    Ina ia tausisia se taumafa maualalo-kalori, e fautuaina e vaevae mea uma i ni vaega se tolu:

    1. Faatagaina
    2. Faatagaina i ni tapulaa tapulaa. (E mafai ona e 'ai pe a manaʻomia, ae le silia 50-100 g),
    3. Faasaina.

    O le vaega faʻatagaina e aofia ai: fualaau 'aina, lauti ma suka leai ni suka. O se tuusaunoaga i fualaau faisua o pateta, seafood, susu susu susu (cheese cheese, kefir, susu susu).

    O oloa faʻatagaina ae faʻamapulaʻaina e aofia ai le falaoa o le falaoa, cereals, leano o le aano (palufiti, susu o chicken, pipi, fasi lapiti), oloa gaosi susu ma le gaʻo o mea e maualalo ifo i le 1.5%

    O le vaega faʻasaina e aofia ai: meaʻai, suka, falaoamata o le saito, oloa ulaula, mayonnaise, kirimoa oona, pata, pi, pi, puaa, sukalati, meli, mea inu ava ma meainu suamalie.

    E faatagaina e inu sina uaina mūmū mūmū i le vaiaso. O le mumu mūmū faalenatura e faʻaleleia le hemoglobin ma faʻamaopoopoina faiga faʻavaomalo i le tino.

    Afai e te manaʻo i sukalati, e mafai ona e 'aina se tasi o fasi pusa oona. Ae ia faatagaina ia vaivaiga e le sili atu ma le faatasi i le masina

    E tatau ona ave le faʻaeteete i fua suamalie: faʻi, peʻa. O le meaai e faaopoopoina i le lanumeamata lanumeamata ma le rimoni.

    Lafumanu mai meaʻai ua faatagaina e saunia e ala i le vevela poʻo le tao i totonu ole ogaumu, e aunoa ma le faaopoopoina o le suauʻu manogi. Aʻo le kukaina o le kuka, e le o faʻaaogaina ni laumei vave. O fatu kulupu uma o le a fesoasoani i le leiloa o le mamafa ma faʻamaonia le galuega o le intestinal: buckwheat, rice brown, ma oats.

    Leai se mea e tatau ona taumafai e vave vave ona le maua le mamafa, lelei i se paʻu malie o le tele o le gaʻo. E vave lava ona toe foʻi mai kilokalama i le saoasaoa o le uila.

    Ua mamanuina le lisi ina ia maua ai taumafa i le tolu itula. E le tatau ona sili atu i le 150 g le taumafataga o meaai. O le taumafataga mulimuli e faia i le sili atu i le 18.00. Seia oʻo i le 20-00, e mafai ona faamalieina le fiaʻai i se ipu vai laititi o le kefir poʻo le apu.

    Faatasi ai ma le taumafataga, ua fautuaina e sainia mo le falemaalo. Ae e le tatau ona vave tuuina atu i le tino ni uta tetele. Mo tagata amata, savavali i luga o se lapisi ma faʻaaogaina masini cardiovascular e faatagaina.

    Afai o le maualuga o le suka i le toto e 11.0 mmol / L, ona faatauina lea o le mita o le kulukose toto. O le masini e fesoasoani e fuafua le maualuga o le kulukose i totonu o le toto. I lalo o le togafitiga faafomaʻi ma le maualalo o le kalori meaai, e tatau ona oʻo mai faʻamaʻi anapogi i le masani ma e le sili atu i le 5.5 mmol / L.

    Mafuaaga o Suga Suauu Maualuluga

    E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o le maʻitaga, ogaoga ogaoga poʻo le faʻalavelave mafaufau, ituaiga uma o faamaʻi lua. O se mea lelei, afai e maualuga le kulūkose i le 15 po o le 20 iunite, e mafai ona tatou mafaufau i le mea moni e faapea o se faailoga lea e faʻalautele ai le faʻalogo i le soifua maloloina. E masani lava ona tulai mai le suka toto pe afai o le maʻi o loʻo i ai faʻafitauli i le gaosiga o gaʻo.

    O le mea lea, o mafuaaga autu mo le faateleina o le kulukose toto i le 20 pe sili atu iunite e iloga:

    • Taumafa le lelei. A maeʻa ona 'ai, o maualuga toto o le suka e maualuga lava, talu mai le taimi nei o loʻo i ai se gaosiga gaosi o meaai.
    • Le lava gaioiga faaletino. Soo se faamalositino ei ai lona aafiaga aoga i le suka o le toto.
    • Faateleina lagona. I le taimi o se tulaga faʻalavelave po o ni lagona faʻalagona malosi, e mafai ona matauina ai le gaʻo.
    • Aga masani leaga. O le ava malosi ma le ulaula tapaa e afaina ai le tulaga masani o le tino ma le glucose faitauga.
    • Hormonal suiga. I le vaitau o le muaʻi o le maʻi ma le moaopa i fafine, o le maualuga o le kulukose o le toto e mafai ona maitauina le faateleina.

    E aofia ai mafuaʻaga e mafai ai ona faʻafitauli uma ituaiga o le soifua maloloina, lea e vaevaeina e faʻatatau i le aʻafiaga o le okeni.

    1. O faʻamaʻi pipisi e mafua mai i le gaosia o le hormone e mafai ona mafua ai le maʻisuka, pheochromocytoma, thyrotoxicosis, Cushing maʻi. I lenei tulaga, e maualuga le maualuga o le suka pe afai e faateleina le tele o le hormone.
    2. Pancreatic diseases, e pei o pancreatiti ma isi ituaiga o tuma, faʻaitiitia le gaosiga o le inisalini, lea e oʻo atu ai i faʻafitauli faʻapitoa.
    3. O le aveina o vailaau faapitoa e mafai foi ona mafua ai le faateleina o le kulukose toto. O nei vailaʻau e aofia ai hormoni, togafitiga, togafiti fanau ma fomaʻi.
    4. Faʻasologa o le gase, lea e teuina ai le glycogen, e mafua ai le faateleina o le toto suka ona o se faaletonu o le tino. O nei faʻamaʻi e aofia ai le cirrhosis, hepatitis, o le tino.

    Mea uma e manaʻomia e le tagata maʻi pe afai e maualuga le suka i le 20 iunite pe sili atu foi, o le faʻaaogaina lea o mafuaʻaga o le solia o le tulaga o le tagata.

    O le mea moni, o se tulaga e tasi o le faateleina o le kulukose i le 15 ma le 20 iunite i tagata soifua maloloina e le faʻamaonia ai le i ai o le maʻisuka, ae i lenei tulaga, e tatau ona faia mea uma ina ia le faʻalavelave le tulaga.

    Muamua lava, e tatau ona e toe asiasi i au meaʻai, faia o taʻaloga masani. I lenei tulaga, o aso uma e te manaʻomia e fua ai le suka o le toto ma se glucometer e aloese ai mai le toe faʻafouina o le tulaga.

    E mafai ona e faʻaititia lau kulūkose lava oe

    E na o se paleni taumafa e mafai ona tutoatasi le maualuga o le suka

    E oo lava i togafitiga faʻapitoa e manatu i ai o se vaega taua o togafitiga faafomaʻi, ma le maualuga maualuga o le suālaʻau - mea taumafa ma meaai talafeagai.

    1. O meaai i aso taʻitasi e tatau ona vaevaega i ni vaega laiti, vaevaeina i 6 pati, aemaise i le taimi e tasi.
    2. E le tatau ona silia le 2 lita i le aso ile aoga ile taumafa.
    3. O le meaai e tatau ona tumu i le fiva ma le faʻaaogaina o fualaʻau i aso taitasi.
    4. Aloese mai meaai mama ma le ava malosi.

    O le meaai e le tatau ona maualuga-kalori, ma aofia ai:

    • ituaiga taumafa o meaʻai oona ma iʻa e leai ni gaʻo
    • meaʻai susu ma acidophilus-levast,
    • buckwheat, araisa ma le oatmeal cereals,
    • rye flour bakery oloa,
    • e le silia le 2 fuamoa / aso,
    • Legumes, fualaau faisua ma fuamoa fua.

    O kuka e tatau ona faʻapitoa i gaʻo fualaʻau, e faʻaaogā ai le gaosu, kuka, salu poʻo le tao. Nai lo le suka, faʻaaoga se suauu po o se meli.

    E tatau ona lafoai mea taumafa suamalie:

    • pasta, muffins ma pasi suamalie,
    • siamu, suamalie suamalie ma suka,
    • salu gaʻo, aano o manufasi, ulaula meaʻai, palu ma meaʻai kuka,
    • oloa maualuga gaʻo susu ma mayonnaise,
    • vine, vine, vine, fua suamalie ma fualaau mamago.

    O a vailaʻau e mafai ona faʻaaoga?

    E tatau loa ona lapatai vave loa o loʻo faʻamatalaina fualaau, naʻo le fomaʻi e faatonuina le vasega ma le fua. Talu ai e leai se vailaau e faʻasaina ai le suka ua faʻamaonia pe afai oi ai ni maʻi faʻalaʻau ma fatu faʻamaʻi poʻo ni faʻamaʻi ate. E le o faʻamatalaina i le taimi o maitaga ma ao faagasolo gaioiga gasegase, i le tulaga o le fatu fatu, stroke poʻo le maʻi suka. O togafitiga e le faʻatagaina e mafai ona faʻaleagaina.

    O fualaau e maualalo ai le suavai ua faatonuina e tusa ai ma le mafutaga mafutaga, mo mataupu faapitoa taitasi ma e tusa ai ma le sini ina ia ausia. Mo se faʻataʻitaʻiga:

    • Le faʻaleleia o le pancreas e faʻatele ai le pulefaʻatasia o le kulukose-faʻaitiitia o le inisalini, o vailaʻau e pei o Maninil, Amarilili, Diabeton poʻo Novonorm ua faʻamatalaina. O i latou uma e mafai ona ese le eseesega i tagata mamaʻi, o nisi taimi e aunoa ma le faʻaalia o se aafiaga i se tagata maʻi faapitoa. O le mea lea, o le faʻamoemoega, o le faasologa o le faasologa ma le fuataga e matua patino lava.
    • Afai e manaʻomia e le tagata maʻi le faʻaleleia atili o le insulin i totonu o le tino, o fualaau ma faʻaoga tutusa o le Siofor, Glucofage, Actos poʻo le Avandia o loʻo faʻatulagaina. Latou te fesoasoani e faʻaleleia le faagasologa o le suka i siama, e aunoa ma le faatupuina o le puleaina o le insulin i le pancreas. O nei fualaau oona ua maeʻa faʻatasi ma fualaau faʻasaina muamua ma e mafai, pe a tatau ai, ona faʻamatalaina i le tuufaatasiga.
    • Ina ia faatumauina le paleni talafeagai o le suka i le plasma toto pe a uma se taumafataga, o le fualaau faasaina "Glucobai" ua faatonuina, lea e poloka ai le afaina o gaʻo i totonu o le tootoo laitiiti.

    Faatasi ai ma fualaau faasaina na maua i vailaau faafomai i aso nei, o fualaau oona e naʻo le maualuga maualuga o suka e aoga. Latou te le manaʻomia le faʻasaʻo, ia i ai se mea faifaipea ma e le mafua ai le maua o le mamafa. O nei vailaʻau faʻamalosi - Beata, Galvus ma Januvia.

    E pei ona mafai ona e vaʻaia, o fualaau uma mai i vaega eseese ei ai o latou lava faamoemoega, ae ua tasi i latou i le tasi sini - tausia o le sugar sugar concentrations i totonu o le toto.

    O le a le mea e fai pe a maualuga le maualuga o le suka i luga aʻe o le 11

    E mafai ona taofia le atinaʻeina o faʻafitauli o le hyperglycemia, lea e mafai ona oʻo i ai le maualuga o le fua o le suka ma sili atu i le 11.4 mmol / l, ma le faaeteete mulimuli i fautuaga uma a le endocrinologist ma le tagata paleni. O le a taʻu atu e le fomaʻi ia te oe mea e tatau ona fai i ia tulaga, ma pe faʻapefea ona vave faʻaititia le glucose concentration.

    I le ituaiga lona lua o le maʻisuka, e tatau ona faia i taimi uma le fua o le suka. E le gata i lea, o le tagata gasegase e faʻaalia le lelei o meaʻai ma taʻaloga. Vailaʻau faatonuina naʻo se fomaʻi. Faʻaaogaina o au vailaʻau e matautia.

    Fomaʻi o Fomai Faʻafomai, Ulu o le Inisetiute o Taʻafia - Tatyana Yakovleva

    Sa ou suʻesuʻeina le maʻisuka mo le tele o tausaga. E mataʻu pe a oti le toʻatele o tagata, ma sili atu ona le atoatoa ona o le maʻisuka.

    Ou te faanatinati e taʻu atu le tala lelei - o le Endocrinological Research Center o le Rusia Academy of Sciences Sciences ua mafai ona faʻatuina se vailaau faʻamalolo e faʻamalolo atoatoa ai le maʻisuka. I le taimi nei, o le aoga o lenei fualaau faasaina ua lata i le 98%.

    O le isi tala fou: ua faʻamautinoa e le Matagaluega o le Soifua Malōlōina le faʻatagaina o se polokalame faapitoa e totogi ai le tau maualuga o le fualaau faasaina. I Rusia, e mafai ona maua e le maʻisuka seia oʻo i le aso 4 Aperila (aofia ai) - E na o le 147 rubles!

    AOAO ATILI E UIGA I LE MAUA O LE MALO

    E tolu vaega o fualaau oona e faʻaititia ai le maualuga o le kulukose:

    1. Biguanides - sui o le hypoglycemic, o le vaega e aofia ai le metformin.
    2. O mea e maua mai le sulfonylureas, lea, afai e le saʻo, e mafai ona mafua ai le hypoglycemia.
    3. O faʻataga e faʻatuai ai le alualu i luma o faiga faʻapitoa i le tino.

    E fautuaina foi le faaaogaina o vine i le maualuga o le suka. E sili ona aoga le patate juice. E pei ona taua i lalo: muamua, ½ cup faʻatolu i le aso, afa itula ao lei faia le taumafataga. A maeʻa le vaiaso, ona faʻatupulaʻia lea o le tui i le 2/3 mata tioata, ae o le faʻafeiloaʻiga e faʻalua faalua i le aso. O se vailaau faʻamalositisi o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le suka, faʻaleleia le 'ailaina o otaota, faʻaitiitia le eletise o le tino, ma fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua

    O togafitiga fualaau e mafai ona faia i le faʻaaogaina o isi oloa:

    1. Paloni O le pulupulu faatasi ma le sua o le inu 120 ml tolu taimi / aso mo le lua vaiaso.
    2. Blueberries O le sua o nei fua suamalie ua faʻafefeteina i le vai 1: 1 ma ua onā fa i le aso ao le i faia taumafa i le afa afa mo le tolu vaiaso. O lenei meafaigaluega e faʻalelei atoatoa ai le vaʻaia.
    3. Raspberries. O lona sua suamalie, faatasi ai ma le paina ma le vinewood, ua fefiloi i tutusa tutusa ma ave i le 50 ml 3-4 taimi / aso mo le 2 vaiaso. O nisi taimi e faaauau le vasega mo le tasi masina.

    Taua! I lalo ifo o togafitiga, e tatau ona mataʻituina le toto toto i se glucometer. Afai e le fesoasoani fua i le maeʻa o se vaiaso o le masani ona faʻaaogaina, ona le talafeagai lea o togafitiga mo le maʻi

    O le auala aupito sili ona lelei e faʻamaonia ai le tulaga ma faʻaleleia atili le manuia o le tausisia lea o se taumafataga faapitoa. E le o lona uiga o mea uma e sili ona e fiafia i ai o le a faʻamutaina mai le lisi. Ae ia fetuunai le taumafataga ma aofia ai meaai maloloina i le taumafataga, ia suia i latou i le gaʻo o "pomu" o le a manaʻomia.

    I le suka, e 11 iunite e sili ona taua - pikiapu fou, tamato, radish uliuli, kapisi, keke, avoka, Ierusalema artichoke, millet, pepa lanu mumu, ma leki. E tatau ona lafoai meaʻai, meaʻai, ulaula, meaʻai falai, paluga, meaʻai vave, sodas ma agaga. E tutusa lava le taua o le mataituina o le paleni o le vai.

    Pe a faʻavaeina se meaʻai mo le maʻisuka, e tatau i se tasi ona amanaʻia lana gaioiga faaletino. O meaai maualalo ole kalori ua faʻamaonia pe a le lava le tele o le taumafa a le tagata ma lana avega e le lava. Afai e manaʻomia, e tatau i le tagata maʻi ona togafitia togafitiga. O nei mea uma e tatau ona tuʻufaʻatasia ma se soifua maloloina lelei, lelei le malolo, aloese mai le atuatuvale ma faʻafitauli o le mafaufau-lagona.

    Ia mautinoa e aoao! E te manatu o le pulega o fualaau oona ma le inisalini i le olaga atoa e na o le pau lea o le ala e teu ai le suka? E le moni! E mafai ona e faʻamaonia oe lava ia e ala i le amata ona faʻaaoga ...

    Meaʻai talafeagai ma taumafa

    I le maualalo o le toto toto, o le endocrinologist o loo faatonuina ai se taumafa a le tagata lava ia mo oe, i le amanaia o le ogaoga o le faafitauli, le i ai o le maʻisuka o se ituaiga faapitoa, faapea foi ma le tulaga o le tino.

    1. Faʻateleina lau faʻaaogaina o vailaʻau faʻamalosi faʻapitoa e ala i le 'aina o fualaʻau, paluga o le saito, ma falaoa atoa o le falaoa.
    2. Faʻateʻaina atoa le ava malosi, semolina, pasta mai ituaiga o le susu, paluga, gaʻo gaʻo ma malosi, ituaiga uma o meaʻai ma gaʻo meaʻai, mea manogi, mea manogi ulaula, pepa ma le sinapi.
    3. Taumafa suamalie, kuki, le meli ma le sua tele.
    4. Taumafa vaega, i ni vaega laiti, aua neʻi galo le 'ai o meaʻai fuatini ma sina gaʻo.
    5. Taulai atu i mea taumafa e maualuga i le fiber, lea e faʻagesegeseina ai le faʻaitiitia o le suka mai i mea gaʻo. O filifiliga aupito sili ona lelei o le sana, peʻa, leketi pateta.
    6. Ia mautinoa e aofia ai i fualaau o fualaau 'aina, e faʻamafana ma faʻamago, pe i totonu o lau lava suavai, e aofia ai le maualuga o le suka.
    7. Filifili sela punaoa o le protein - iʻa, pi, moa po o le lapiti.
    8. Faʻatapulaʻa le faʻaaogaina o kalaine i le tele e mafai ai, lea i le tele o mea e faʻaleagaina ai le faagasologa o le atinaʻe o le hypoglycemia.
    9. Sui mea inu faʻamaʻavale ma minerale e aunoa ma le gas.
    10. E mafai ona e maua le polotini e te manaʻomia mo le tino mai isi oloa - fatu, meaʻai susu susu.

    Fuafuaina o aso taʻitasi

    1. O le ai ai ni a matou fuamoa e lua ua kuka ma tea ua le tofoina faatasi ma sina fasi falaoa atoa.
    2. E i ai se meaʻai ma se ipu susu poo se tasi o fualaau e le o faʻasalaina o le tele ole laʻau.
    3. Matou te 'ai le' aiga i le aoauli ma le susu i luga o le paluga o aano o manu ma salati fualaʻau. Faʻaopoopoga - o se vaega o iʻa feʻaveaʻi ma lauti.
    4. Fai se meaai i le aoauli ma ni fualaau aina suamalie.

    O le isi mea e fai o le 50 kalama o pala.

  • O le taumafataga o le Dinner na moa le moa po o le lapiti o le lapisi faatasi ai ma se apa meaʻai fualaau. I le avea ai ma sui o le lauti ma le kofe, e mafai ona e faʻaaogaina le chicory.
  • Lua itula ao lei moe - o se ipu malamalama o le 1 pasene lefir.

    Mataʻitu lau mea taumafa, 'ai le mea saʻo, mataʻituina le masani i aso taʻitasi ma i le tele o tulaga e mafai ona e faʻaumatia le hypoglycemia e aunoa ma fualaau faʻasaina!

    Suauu toto o le suka 7: o le a lona uiga ma le mea e fai, pe faʻapefea ona faʻaleleia le faitau kulūkose

    Mo le tino o le tagata e galue masani, e tatau ona lava mea e maua, e aofia ai le kulukose. O se vailaʻau lea e maua ai sela e 50% le malosi. Ae afai o le tele o le kulukose, e sili atu ona mamafa, o loʻo i ai ni aʻafiaga le lelei mo le soifua maloloina.

    Ina ia iloa pe o le a le tele o le kulukose i totonu o le tino, e tatau ona e tuuina atu le toto mo le auiliiliga. O le faailoilo o le 7 mmol / L o se faailoilo o le faailo e mafai ona faailoa ai faafitauli e ono tulai mai ma le gaosiga o le gaʻo.

    Ina ia iloa pe o se vavaeesega mai le tulaga masani e masani ona le tumau pe le tumau, e mafua mai i mea faitino, e tatau ona toe suʻeina. A oʻo ina maualuga le suka i le 7 mmol / L ma le maualuga, e tatau ona faia ni fua e toe faʻafoʻi ai tulaga taua.

    O lenei mea o le a fesoasoani e aloese mai le alualu i luma o le hyperglycemia ma puipuia ai le atinaʻe o le maʻisuka.

    Le masani i tagata matutua ma tamaiti

    O mea eseese e aafia ai le totoga o le toto: tausaga, taumafa, gaioiga faaletino. O lenei faailoga e fuaina i le mmol / L. O se tagata matua soifua maloloina e tatau ona i ai se kulukose i luga o se manava gaogao - 3.3-5.5.

    O le toto toto e tusa ma le 20% le maualalo nai lo mea na aveesea mai se vein. A maeʻa ona 'ai meaai (aemaise lava o vailaʻau faʻataʻavale), o le faʻaoʻoina o se mea i totonu o le toto e mafai ona tulaʻi i le 6.9-7. Ae le tatau ona tu i luga le faailoga.

    O tagata matutua (pe a mavae le 60 tausaga) e mafai ona i ai le 4.7-6.6 le suka. I fafine maʻitaga, o sina siʻitia laʻititi o le vailaau i le toto atonu o se fesuiaiga o le masani o le tino. Ae o le maualuga o le kullukose e 7.0 pe sili atu foi o se mafuaaga e faʻafesoʻotaʻi ai se fomaʻi i se taimi vave e mafai ai.

    Le masani o le suka toto i tamaiti:

    Toto o le kulūkose toto

    Ina ia aua nei misia le alualu i luma o faʻamaʻi e fesootaʻi ma le hyperglycemia, e tatau ona mataʻituina pea. O faʻamatalaga faʻalagolago e mafai ona maua e ala i le ofoina atu o le toto mo suʻega suʻesuʻe.

    Muamua e tatau ona e saunia mo se suʻega toto mo le suka:

    • Aumai le meaai e le sili atu i le 8 itula aʻo leʻi amataina le toto.
    • O le aso na muamua atu, aua le fufulu ou nifo, aua le faʻaaogaina le kuki.
    • O le taimi sili ona talafeagai mo suʻesuʻega e 8-11 itula i le taeao.
    • Aloese mai le taumafaina o meaʻai gaʻo i ni nai aso aʻo leʻi suʻeina oe.
    • O se aso ao lei faia le auiliiliga, aua le asiasi i le bathhouse, sauna, aua nei faia ni auala mafanafana.
    • Faatapulaa le gaoioiga faaletino.
    • Taofi le inuina muamua o fualaau, afai e le mafai, ona logoina lea o le fomaʻi.

    Ina ia tofotofoina le faapalepale o le glucose, e faia ai se suʻeina o le toto. Ina ia faia lenei mea, muamua ave le toto i luga o se manava gaogao. Ona tatau ai lea i le tagata maʻi ona inu se vaifofo o le kulukose (75 g i le ipu vai). A mavae le 2 itula, toe ave le toto.

    I le taimi lea, e tatau ona e malolo, e te le 'ai, aua e inu ava malosi. A uma le uta, e mafai ona oso le suka i le 7.8. Afai oi ai i le lautele o le 7.8-11, o le faʻaalia lea o le faʻavaivaia o le kulukose (NTG).

    I le mavae ai o le 40 tausaga, e tatau ona siaki lou suka toto pe a ma le 2-3 taimi i le tausaga ona o le maualuga o le lamatia o le maua o le maʻisuka pe a maeʻa tausaga.

    Mo le siakiina pea o le kulukose o le toto, ua fautuaina e faʻatau se glucometer. O lenei mea e mafai ai ona fua le maualuga o le vailaʻau i le tele o taimi i le aso, pe a fai e manaʻomia le manaʻoga.

    O le masini e faʻapipiʻiina ma se faʻaaliga, faʻapea foʻi ma se siʻilala mo le tuʻia o le paʻu. O le mataua muamua o le toto pe a maeʻa le afaina, e tatau ona aveese, ma le lona lua e faʻaaoga i le laasaga. Aʻo lei tui, e manaʻomia le faʻapipiʻiina o le limatusi.

    A maeʻa ni nai sekone, o le suega o le suʻega e aliali i le faʻaaliga.

    Faʻalogo lelei! Suga i le pe tusa ma le 7.0 i tamaiti o se faailoga manino o le hyperglycemia, lea e manaʻomia ai le faʻasaʻo vave.

    Suga Suauu 7: O Le A Le Uiga

    I le taimi o taumafa, e ulufale atu ai gaʻo i le tino. Afai e maua e se tagata gaʻo vailaau vave, ona oʻo loa lea i le maualuga o le glycemia. Ina ia mafai e tagata gaʻo vailaau ona sau i totonu o le kulukose ma o atu i totonu o sela, faʻapipiʻiina i le malosi, o le pancreas e tatau ona faʻapipiʻi le inisalini i le aofaʻi saʻo. Na te aveina le kulukose mai le toto, ma teu ai mea e sili atu i totonu o musika ma le ate.

    Afai o le auʻiliʻiliga o loʻo faʻaalia se maualuga o le suka i le 7 mmol / L, o loʻo faʻaalia ai se faʻaitiitia o le mafai ona mafai ona maua i sela ma lo latou fiaaai.O se taunuuga faapena o se mafuaaga e toe faia ai le auʻiliʻiliga ina ia mautinoa e le o se faʻamaʻi, ae o se mea le tumau.

    Afai o le suʻega lona lua o loʻo faʻaalia se taunuuga masani, ona leai lea o se mafuaaga mo le fiafia. Afai o le toto o le suka toto e 7, ona fai lea o se faʻailo. Atonu o se mea masani o le maʻisuka o loʻo aʻafia. O lona uiga, ua i ai nei le solia o le gaosiga o le carbohydrate.

    O mafuaʻaga mo le faʻavaitaimi le tumau o le suka atonu e aofia ai:

    • sili atu le malosi o le tino i le afiafi o le suʻega,
    • lagona atuatuvale
    • ave ni fualaau faapitoa
    • gasegase
    • maʻitaga

    Faailoga o le maualuga maualuga:

    • faateleina le galala
    • vevela paʻu
    • polyuria
    • vavao
    • vaivaiga
    • vaivai,
    • leaga le toe faʻafouina o paʻu i le tulaga o le faʻaleagaina,
    • o le i ai o pustules ma siama,
    • faʻanoanoa vaaia.

    Faʻaleleia o faʻataʻitaʻiga

    E faapefea ona faʻaititia le toto suka? O le faailo i le 7 o se faailoilo laina lea e mafai ona fetuunai e aunoa ma le faʻaaogaina o fualaau. Muamua lava, e tatau ona sui lau meaai.

    Faʻatasi ai ma le hyperglycemia, e fautuaina ai se taumafa maualalo maualalo. Ana mataupu faavae:

    • aua le faʻateleina le sili atu i le 120 g o le suka i le aso,
    • aveese meaai mai meaai e vave ona liua i le kulukose i totonu o le tino (suamalie, pastries, pasta, ipu ma le masini),
    • 'ai e tusa ma le 6 taimi i le aso, e tatau ona laʻititi,
    • i le taimi lava e tasi
    • faʻafeiloaʻi lelei mea fou, pe a uma ona faʻaaogaina siaki le faʻatonu o le kulukose i se glucometer.

    Pe a faʻapipiʻi le lisi, e tatau ona e mafaufau i le glycemic index of products (GI). I le maualuga o le suka, e sili atu le lelei o le tuʻuina atu o mea taumafa i le maualalo o le GI.

    O gaioiga faaletino e fesoasoani e faʻaititia le suka. O faamalositino e manaʻomia ona filifilia e mafaufau i uiga taʻitasi o le tino.

    Sugar i le 7, lea e umi se taimi - e fai ai se finauga uʻamea mo le faʻafesoʻotaʻi o se endocrinologist.

    I nisi tulaga, e mafai ona avea ma se faailo o le maʻisuka o loʻo aʻafia poʻo isi faafitauli ma le endocrine, faʻapea foʻi ma faʻamaʻi gasegase.

    Afai e te le iloa vave ma faʻaleleia le hyperglycemia, ona oʻo lea i le lumanaʻi e mafai ona e oʻo atu i faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

    Mai le vitio o loʻo mulimuli mai, e mafai ona e aʻoaʻo e uiga i auala e faʻaleleia ai le suka i le fale:

  • Tuua Lau Faamatalaga