E mafai ona taavale i le maualuga o le cholesterol

Sushi o se ipu o mea masani a Iapani lea ua leva ona alofagia i lo tatou atunuu ma ua avanoa i soo se aai i le lalolagi.

O sushi e faavae i luga o araisa, iʻa ma o nisi taimi o algae, lea e tuufaatasia ai nei vaega e lua. O le a foliga mai - o le a se mea e sili atu ona faigofie ma maloloina ?! O iʻa o se puna o protein ma gaʻo maloloina. Ae ui i lea, o le iʻa foi e aofia ai sina vaega tele o le cholesterol, lea, e ui i lea, e le tatau ona mafua ai le popolega mai tagata e leai ni faʻafitauli o le soifua maloloina. E suia le tulaga pe afai e te vaʻai le sushi, loloto-fried poʻo isi mea gaʻo.

O le a le cholesterol?

Cholesterol o se vaega tāua mo le soifua maloloina, lea e faia lava ia i totonu o lou tino. O le mea moni, o le gaʻo, poʻo le lipid, lea e fesoasoani i le fausiaina o le pito i fafo o sela, ma fesoasoani ai foi i le gaogao, le gaosia o le vailaʻau D ma nisi homone, aemaise lava le testosterone. O le tino e maua ai le aofaʻi tatau o le cholesterol na o ia lava. Ae afai e te 'ai meaai o le cholesterol, o le maualuga o le tasi ituaiga o cholesterol e taʻua le lipoprotein maualalo maualalo e amata ona faateleina, faʻafeiloaʻi ai le gaʻo. O lenei mea e mafai ona mafua ai le fatu fatuga ma fatuga o fatu.

E fia cholesterol i sushi

O ituaiga eseese o iʻa e aofia ai le tele o cholesterol. Ae ui i lea, i soo se tulaga, e itiiti ifo nai lo aano o manufasi poʻo mea e gaosia mai susu. Fuamoa, aano o manufasi, meaʻai susu, meaai falai o meaai uma ia maualuga i le cholesterol. 85 g o tuna e aofia ai le 32 mg o le cholesterol ma le 1 g o le gaʻo paʻu, ae o le fuainumera tutusa o fuamoa o le cholesterol content is 316 mg, ma o le gaʻo oona o le a 2.7 g. Rice ma algae, o oloa toto, e le o iai le cholesterol i le lautele.

Fish Cholesterol

E le pei o aano o manufasi, fuamoa, ma le susu, e mafai e iʻa, i se isi itu, ona maualalo le cholesterol i totonu o lou tino. O le mea moni o le iʻa e aofia ai gaʻo omega-3 lea e faʻaleleia ai lou "lelei" cholesterol - maualuga lipoprotein. E fesoasoani i le aveesea o le "leaga" cholesterol mai le tino, faamamaina o le toto. O le mea lea, mo le sili ona lelei, o fomaʻi i le salafa o le lalolagi e fautuaina le taumafaina o iʻa gaʻo - o le omega-3 sili ona paʻu-a itiiti mai faalua i le vaiaso. Tuna ma salmon o ituaiga iʻa ia e sili ona talafeagai i lenei itu, o le mea sili foi ona lauiloa mo le faia o sushi.

E faʻafefea ona filifili sushi soifua maloloina

Sushi, lea e mafai ona taua o se filifiliga le lelei mo i latou o loʻo ola i le maualalo o le dietary cholesterol, o sushi ma le faʻaopoopoga o le mayonnaise ma meaai falai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuna e le aofia ai gaʻo tumu ma e aofia ai le 25 mg o le cholesterol, ae o le rollwort tempura roll tempura e aofia ai le 6 g o le gaʻo matua ma le 65 mg o le cholesterol! Pe a faʻatonu le sushi, faʻapipiʻi i kulupu masani o iʻa ma fualaau faisua, tipi ese laumei ma le siʻisi, tempura, saula vevela ma mayonnaise.

E mafai ona ai le meli i le maualuga o le cholesterol?

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

E faapefea ona fesootai le meli ma le cholesterol? I le taimi muamua, e leai se mea e tutusa ai nei mea, aua, e pei ona e iloa, i le nectar natura maloloina e leai se fua o le ava malosi, o le cholesterol (e taʻua foi o le cholesterol). Ae e foliga mai o loʻo iai pea le sootaga: o le meli o se tasi lea o auala sili e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o mea leaga i le toto.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Aisea e manaomia ai le meli mo le maualuga o le cholesterol?

E toaitiiti tagata latou te iloa o le cholesterol o se vaega taua o tatou tino. I se isi itu, e aoga le cholesterol:

  • o loʻo aʻafia o ia i le faʻapipiʻiina o siama,
  • e aʻafia ai le faʻaaogaina o le fausiaina, le gaioiga o le faʻaleleia ma le faʻafefe.

Ae o nei mea uma e faatatau i le sooga o le "lelei" cholesterol. O le "leaga" o le ava malosi e tutusa lava ma le cholesterol leaga lea e fesoasoani i le fausia o paʻu i puipui o toto toto. O le tele naua o gaʻo i totonu o le toto e mafua ai le faʻaleagaina o maʻi cardiovascular eseese.

Leitioa lapatai mai fomai e uiga i le manaomia ona pulea le maualuga o le cholesterol. I le maualuga o le cholesterol maualuga, o le lamatiaga o le atherosclerosis, o le fatu fatu, stroke, coronary cardiovascular disease, faapea foi ma le malepelepe o le tino, lea o le tele o mataupu ua afaina, ua faateleina ai.

E tele auala e faʻafaigofieina ai le tele o le ava malosi i le tino. E mafai ona faia lenei mea i le fesoasoani a vailaʻau, ma faʻatasi ai ma le fesoasoani a fomaʻi. O le auala pito sili ona faigofie ma saogalemu i lalo ifo o le cholesterol e aunoa ma le faaaogaina o fualaau taugata o le faʻaaogaina o le meli.

O le faatosinaga lelei o meaʻai faalenatura i lenei tulaga ua faʻamatalaina e lona fatuga o vailaʻau.

O le oloa o le paluga o loʻo aofia ai mea e pei o le potassium, calcium, sodium, vitamini B, acid ascorbic. O nei masini taitasi uma ei ai le meatotino o le faʻaitiitia o le "cholesterol" i le toto. O le meli e aoina ai uiga lelei o nei vitamini ma minerale ma sili ona lelei ma vave ona aveese mea e le tatau ai mai toto toto, aveesea otaota gaʻo ma faʻaitiitia le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi matautia.

E faʻapefea ona aveese le cholesterol ma se mea e gaosi ai le palu?

Afai e masani ona e ai i le meli i ni mea laiti, o le a oʻo mai ai le tele o aogā i le tino atoa o se tino ma le cardiovascular system. Ae afai e te tuufaatasia se togafiti masani ma isi oloa ma le malosi e aveese ai le cholesterol, o le a faʻaleleia le taunuʻuga ma faʻamaonia le maualuga o le ava malosi i totonu o le toto i le taimi sili ona puupuu. O vailaau nei e mafai ona faʻaaoga e faʻaitiitia ai cholesterol:

  1. Meli ma lemoni. Mai le afa o le 1 lemoni e te manaʻomia e togi ai le sua, ona faʻafefiloi lea o le vai e maua ai le 1-2 tbsp. l meli ma le 1 ipu vai mafanafana. Inu le oloa i aso uma ao leʻi faia le taeao.
  2. Meli ma le kinamona. Liligi 1 teaspoon i le 1 ipu vai vevela. mea manogi eleele, faʻaosologo 30 minute, faamama. I sina vai mafanafana faaopoopo faaopoopo 1 tbsp. l nectar. O le oloa e maua ai ua vaevaeina i le 2 tautua - e tatau i se tasi ona onā i le taeao i luga o se manava gaogao, ma le lona lua i le afiafi 30 minute aʻo lei moe. O aso uma e te manaʻomia e saunia ai se vaiinu fou.
  3. Faʻafefiloi o le kulimi-meli ma le kalaka. Aʻau i se mea e teu ai meaʻai poʻo se mea suamalie 5 lago laiti faatasi ai ma le vevela, 4 ulu faʻaluluina (e le o paleni!) O le keke. Faaopopo le 200 ml o le meli masani i le masini, faʻafefiloi lelei ma faʻafeiloaʻi i se fagu tioata. O loʻo faʻaosoosoina le meafaigaluega i totonu o le pusaaisa mo le 1 le vaiaso, ona faʻaalu 3 lea i le aso mo le 1 tbsp. l

E taua le mafaufau o le meli ma le maualuga o le cholesterol maualuga o le a aoga pe afai e leai se faʻailoga i lona faʻaaogaina. E tatau ona lafoaia le fufulu meli mo le gaʻo, maʻisuka, ma le le gauaʻi i le oloa o le pipi. O lenamamoni e le fautuaina mo le faʻaaogaina i taimi o gasegase ma maʻi o le ate, ma o le lemon ma le garlic e solia i le ogaoga o le gastrointestinal disorders.

O le taimi aupito sili ona lelei o se auala faʻamamaina e faʻaaoga ai le meli e 1 masina. A maeʻa togafitiga, e faʻaleleia atili le tino o le cardiovascular, ma o le soifua maloloina lautele e faʻapitoa. O vasega e mafai ona toe fai mai lea taimi i lea taimi, pe a uma ona siaki le maualuga o le cholesterol i le toto.

Anna Ivanovna Zhukova

  • Sitemaʻe
  • Suʻesuʻe toto
  • Iloiloga
  • Atherosclerosis
  • Fomaʻi
  • Togafitiga
  • Faʻatau auala
  • Meaʻai

E faapefea ona fesootai le meli ma le cholesterol? I le taimi muamua, e leai se mea e tutusa ai nei mea, aua, e pei ona e iloa, i le nectar natura maloloina e leai se fua o le ava malosi, o le cholesterol (e taʻua foi o le cholesterol). Ae e foliga mai o loʻo iai pea le sootaga: o le meli o se tasi lea o auala sili e faʻaitiitia ai le faʻamalosia o mea leaga i le toto.

E mafai ona taʻavale ma susū i le maualuga o le cholesterol?

I lona tino autu, sushi - e aofia ai iʻa, araisa ma fualaʻau, o se faʻaopoopoga lelei i taumafa maloloina a tagata uma. E ui o loʻo i ai i le iʻa nisi o cholesterol, e aofia ai foi ma aʻafiaga ma gaʻo maloloina, o lea o le maualuga o le cholesterol e mafai ona faʻaleleia pe a uma ona 'ai e pei o se taumafataga, e le lava le maualuga e mafua ai le popole i le tagata lautele. Ae peitaʻi, pe a faʻapipiʻi meaʻai e pei o le falai poʻo le gaʻo, e mafai ona faʻalauteleina le maualuga o le cholesterol.

Cholesterol o se mea e manaʻomia e faʻapipiʻiina e le tino. O lenei gaʻo po o le lipid e fesoasoani e fausia ai le ufiufi pito i fafo o siama, e aofia ai meaola kulimi e faʻamautu ai le gaogao i totonu o le inumaga, ma mafai ai e le tino ona maua le vitamini D ma hormones e pei o le testosterone.

O le tino o le tagata i le tele o tulaga, e mafai ona maua mai i se tulaga tutoatasi le aofaiga tatau o le cholesterol, lea e manaʻomia. Afai e tele naua le tele o cholesterol ma gaʻo, e maualuga le maualuga o lipoprotein, e oʻo atu ai i le papa o loʻo i luga o le gaʻo ma tuusao i le atherosclerosis. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le fatu ma oso ai.

Sushi cholesterol

O iʻa e aofia ai le cholesterol, e ui lava o lona tele e eseese tele mai ituaiga i ituaiga.

Ae ui i lea, e le pei o aano o manufasi ma susu, e le o le punavai autu o le gaʻo tumu i le taumafa.

E tele meaʻai matautia e aofia ai le sili atu o gaʻo gaʻo tumu.

O nei oloa e:

  • gaʻo gaʻo ma gaʻo
  • fuamoa
  • pata ma isi oloa gaosi susu,
  • faʻapea foʻi ma meaʻai falai.

E tasi le selau kalama o le tuna tuna e aofia ai le 32 miligrams o le cholesterol ma le 1 kalama o le gaʻo tumu, ao le fua tutusa o fuamoa e aofia ai le 316 milligrams o le cholesterol ma le 2.7 kalama o le gaʻo tumu.

Talu ai o meaʻai e pei o le araisa ma le falaoamata e le oi ai le cholesterol ma e na o le pau o gaʻo, e taʻavale i le maualuga o le cholesterol e le matautia e pei o isi ipu. E ui lava e tatau foi ona faʻaumatia i lalo o le vaavaaiga manino a se fomaʻi.

E le pei o aano o manufasi, susu, ma fuamoa, e mafai e iʻa ona maualalo le cholesterol. O iʻa e aofia ai gaʻo omega-3 e mafai ona fesoasoani e maua ai le cholesterol lelei e taʻua lipoprotein maualuga. O lenei ituaiga vailaʻau e fesoasoani e aveese nisi o cholesterol leaga mai le tino o le tagata, o le mea lea, e lelei ai le maualalo o le toto. Ua fautuaina e le Faalapotopotoga a le Lalolagi le taumafaina o iʻa - o le puna sili lea o omega-3 - a itiiti mai faalua i le vaiaso.

O ituaiga e lua o iʻa e masani ona faia e sushi:

O i latou o punaoa maualalo o omega-3s.

Faʻaaofiofia se olaga ola maloloina

O Sushi e faigofie lava ona avea ma se filifiliga leaga mo se taumafa maualalo o le cholesterol pe a faia i mea e faʻaleleia ai le maualuga o le vailaʻau, e pei o le mayonnaise ma meaai falai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, e leai se gaʻo paʻu o le tuna ma e na o le 25 miligrams o le cholesterol, ae o le lapisi matafefe o le 6 km o le gaʻo tumu ma le 65 miligrams o le cholesterol.

Pe a faʻatonu le sushi, e tatau ona e tausisi i ni tulafono patino. O le mea sili, e sili atu le filifilia o laumei na faia i iʻa ma fualaʻau, ma faasee i latou eo mai faatasi ma le mayonnaise, tempura ma le kulimi kulimi.

Mo le le mautonu, o le taʻua o sushi e masani lava ona faʻaalia ai ata o iʻa.Ae ui i lea, e tele ituaiga o fanua e le oi ai iʻa. O laumei Sushi e faia mai le suamalie, araisa ma le manogi o le vineta, fualaau faisua po o iʻa. O le tele o sushi ituaiga e matua lelei ma maualalo i calories ma gaʻo.

O lapisi na faia mai le laisa enaena ua i ai se pusa faaopoopo, ua maua ai se malosi sili atu o le soifua maloloina. Brown rice e tele atu meaʻai nai lo le araisa paepae. Afai e te 'ai i latou i taimi uma, ona mafai lea ona e ausia ni faʻamaoniga lelei o le soifua maloloina.

Afai tatou te talanoa pe mafai ona taavale i le maualuga o le cholesterol, e taua le malamalama o lenei ipu atonu e aoga. Tau lava o filifili le ituaiga ituaiga taaiga.

E faʻapefea ona filifili se oloa?

Ina ia faʻaleleia lau faʻatinoga, e tatau ona e filifilia le oloa saʻo.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

Brown laisisi e masani lava e le pei o le paʻepaʻe e pei o le paʻepaʻe, ma e tele lava ina faigata ona galue i le taimi e fai sushi. O le auala pito sili ona faigofie e fiafia ai i le brown rice mai le sushi, o le kukaina lea i latou i le faʻaputuina o laupepa e faia i laupepa o le sami sukago e taʻua o le nori.

O faʻasalalauga faʻapitoa o fualaau faisua ma iʻa e mafai ona faʻatumu se taʻavale sushi e toetoe lava a leai. O Kalefonia i luga o le gaʻo, aano o le avoka ma kukama atonu o le taatele ma taʻutaʻua.

Calories ma meaʻai i le eleele e matua ese lava. Latou te faalagolago i le tele o araisa na faʻaaogaina ma ituaiga o mea e faʻaaoga. O se Kalefonia masani e aofia ai le 300 i le 360 ​​kaloli ma e tusa ma le 7 kalama o le gaʻo.

O Nori o le sami e masani ona faʻaaogaina e fai ai lenei ipu. O se mea maualalo-kalori, meaai paleni. O le tasi laupea o le nori e na o le fa kalori ma itiiti ifo ma le tasi le kalama o le gaʻo. Algae e maualuga i minerale:

O Nori foi ei ai lona maualuga fiber, vitamini A, vitamini C ma le B. Algae o le anti-inflammatory ma antimicrobial ma e ono i ai ni mea totino, e tusa ai ma le National Oceanic ma Atmospheric Administration.

O le a le mea e tatau ona manatuaina pe a sauniuni le taʻavale?

Pe a taliina se fesili e faʻatatau i le sushi e mafai ona tuʻuina atu i le maualuga o le cholesterol maualuga, e tatau ona manatua o lenei ipu e lelei tele. E naʻo le taua le filifilia o mea saʻo.

E taua le malamalama pe faʻapefea ona saunia lenei ituaiga poʻo le ituaiga o fanua. Mo se faʻataʻitaʻiga, o lapisi lanu enaena e itiiti le lamatiaga mo tagata e maualuga le maualuga o le cholesterol leaga. O lenei mea e mafua ona o le faʻaauau o le faʻatupulaia o le oloa.

A seleseleina araisa, ona aveese lea o le atigi pito i fafo ina ia maua ai se lanu enaena. Laʻau ma le germ e tumau pea i luga o araisa enaena, ma latou tuʻuina atu le saito ma lona lanu ma meaʻai. E tasi le ipu keke enaena e aofia ai 112 kaloti ae le o le gaʻo o gaʻo. O le tautua e maua ai 23 g o carbohydrates ma le 2 g porotini.

Brown laisisi o se puna lelei o fiva, vitamini, minerale, ma antioxidants. Brown laisa e atoatoa fatu, oloa e tatau mo meaai maloloina.

Ma afai e te filifilia le ituaiga o iʻa saʻo, faʻapea ai ma isi mea uma, ona o se taunuuga e mafai ona e mauaina se mea maloloina ma lelei.

Ia, o le mea moni, ia malamalama o loʻo i ai le tele o isi meaʻai e mafai ona afaina ai le toto cholesterol. Ae maise lava pe afai e faʻaopoopoina ia sushi. O le lisi filifilia lelei o le a fesoasoani e taulimaina le maualuga o le cholesterol.

O le vitio i lenei tusiga o loʻo faʻaalia ai le auala e faia ai sushi soifua maloloina.

O le a le iʻa e lelei mo le maualuga o le cholesterol

Mo le tele o tausaga le tauivi ma le CHOLESTEROL?

Ulu o le Inisetiute: "O le ae maofa i le faigofie o le faʻaitiitia o le cholesterol e ala i le ave i aso uma.

O le faafitauli faʻaonaponei o vailaau faʻasaina o le faateleina o le numera o tagata mamaʻi e maualuga le cholesterol i le toto.O le tino o le tagata lava ia e maua mai ai se gaʻo-pei o le cholesterol. E le mafai e le tino ona galue e aunoa ma le cholesterol e aʻafia i le tuʻuina atu o hormones sex, vitamin D.

O le vaevaeina o le cholesterol i le leaga (lipoproteins le maualalo) ma le lelei (maualuga lipoproteins) o loʻo taʻu mai ai le manaʻoga e taulimaina mea leaga, e oʻo atu ai i le fatu ma oso. O le cholesterol lelei - o se vaega o siama siaki, o se faʻamautinoaga o le soifua maloloina lelei o le ponaivi ma le popole, faʻapalaina. Fai mai fomaʻi o le mea pito sili ona taua i le faagasologa o le tausisia o le fua o le cholesterol normative o le faʻavaeina lea o taumafataga masani.

Le aoga o iʻa e faʻaitiitia ai cholesterol leaga

I le tautalagia o amio tatau lelei, e manaʻomia ai e tagata tausi meaʻai le lisi o meaʻai e tatau ona fai. O vaega o le fusi iʻa e fuafua ai le tofo ma le aoga. O iʻa mai le gataifale ma vai fou e aofia ai vailaʻau, amino acids, ma microelements e manaʻomia mo le toe faʻaleleia atoatoa:

  • O le taumafataga ma le vave gasegase e maua mai ai se porotini e le maualalo i le tau o le protein o manu. Amino acids e faia le vaega o mea fau fale mo le masini feaveaʻi o le tino o le tagata.
  • O le suauu gaʻo o loʻo faʻaalia e le anti-atherogenic meatotino. Omega-3 ma omega-6 oona gaʻo fesoasoani i le faʻasalalau o lipoproteins 'aoga' i le ate. Lipoproteins, faʻavavevave solo e ala i le faʻamalositino, "mama" puipui i totonu o toto toto mai tupe teu faʻaputu. O lenei faʻamalosiga e faʻaititia ai le lamatiaga o le maualuga o le cholesterol ma le faʻamalosia o mea e uiga i le atherosclerotic.
  • O iʻa e aofia ai micro ma elemene elemene: phosphorus, calcium, iron, magnesium, potassium, copper, zinc, sulfur, sodium, selenium. O iʻa o le gataifale e tumu i iodine, fuluʻi ma le suka. O nei elemene o se vaega o enzymes lea e avea o ni mea e faʻaaoga mo metabolic processes i le tino. O le magnesium ma le potassium e maua ai se aafiaga lelei i luga o le tulaga o le fatu maso ma vaʻa toto. O le faʻaaogaina faʻaogaina o meaola mūmū ma elemene ma oloa o iʻa e aveesea ai le ono osofaʻi o le fatu i se tagata e maualuga le cholesterol.
  • O vailaʻau faʻasaina o le A ma le E i ai le anti-atherosclerotic lelei ma maua ai se aafiaga i le faʻaitiitia o le cholesterol.
  • Vitamin B12 ei ai sona aoga aoga i le faagasologa o le hematopoiesis.

E fia le cholesterol i iʻa?

Cholesterol i iʻa e maua, ae ausia tulaga eseese. O se ituaiga faapitoa ei ai le pasene talafeagai o le cholesterol. E tusa ai ma le fua o le gaʻo, e mafai ona vaevae iʻa i ni ituaiga:

  • ituaiga o meaʻai laiti-fua (pollock, cod, hake) e leai se sili atu i le 2% gaʻo,
  • ituaiga-fuamoa (carp, bream), e maua mai i le 2% i le 8% o gaʻo gaʻo susu,
  • anufe, laumei, togafiti, ma le tuna e aofia ai lipine e tumu i le lipid ma le fua o le gaʻo i luga atu o le 8%.

O le faʻalauiloa o le cholesterol o ituaiga eseese o iʻa e ese. O le aofaiga sili ona lelei o le cholesterol e 'aina e se tagata o loʻo i ai se maualuga maualuga o ona mea i totonu o le toto e le sili atu i le 250-300 grams i le aso. O le lisi o loʻo i ai faʻamatalaga i luga o le sailia o le cholesterol i le mg i le selau kalama o fuga iʻa:

  • cod - 30,
  • solofanua solofanua - 40,
  • pike - 50,
  • tuna - 55,
  • popo - 56,
  • vali piniki - 60,
  • fomaʻi - 60,
  • totoga - 97,
  • pollock - 110,
  • carp - 270,
  • faʻataʻavaleina le ulu - 300,
  • anufe - 360.

Faʻasologa mai Salmon

O aoga aoga gaʻo maua i le mumu salmon (salmon, salmon, chum salmon) fesoasoani e faʻaitiitia le cholesterol faʻamalolo ma faʻamautu le metabolism o mea gaʻo. E tasi le selau kalama o fusi iʻa o le salmon e maua ai le tino mo omega-3 i aso taitasi, lea e faʻaaogaina ai le taua e faasaga i le faʻavaeina o pusa cholesterol.

Vaʻa iʻa i luga i le maualuga maualuga o le lipoproteins

O sikoa i le maualuga o le HDL o le tuna, pusa, figota, vao, sardella ma sardine. E fautuaina e tagata e taumafa taumafa mea taumafa ma tao tao.E i ai le manatu e mafai e le iʻa faʻafefe o ituaiga o loʻo taʻua i luga ona fesoasoani e tuʻuitiitia le cholesterol, ae le o fomaʻi uma e malilie faatasi ma lenei.

Taugofie le tau

O le togafiti, lauiloa i Rusia, ua aloaia e sili atu le manuia i tagata e maualuga le cholesterol. Mo lenei faamoemoe, e tasi le tulaga e manaʻomia - taumafa lelei. O le a leai se aoga mai le togafiti. O le kukaina poo le tao tao o le a avea ma se mea e fiafia i ai, ma se mea faʻasolosolo.

Vaega o le kuka lelei

O le sauniuniga tatau o se iʻa iʻa e manatu o se taimi taua mo le puipuiga maualuga o le aoga mo togafitiga ma togafitiga. E tolu metotia e maua ai se aoga aoga i le cholesterol e kuka ai, salu, ma tao.

Ae ao le i kuka, e tatau ona e filifilia le iʻa e tusa ai ma fautuaga a tagata tomai faapitoa:

  • O le faatauina o iʻa e sili atu nai lo le au faʻatau igoa ma se igoa lelei,
  • sili atu le filifilia o se iʻa e le tele, ona o le lapoa tele o se iʻa e iloa ai tausaga, o se tagata matua ua faʻaputuina mea leaga,
  • e tatau ona e aofia ai lou lagona manogi: i iʻa fou, o le manogi e faapitoa i le vai, ae le o le ita, pe a manava le iʻa ma le le fiafia, o loʻo taʻu mai ai se fou,
  • e mafai ona e tuʻiina le tino maliu i lou tamatamailima, pe a fai o le tamatamailima e tumau mo sina taimi, o lona uiga o se mea e le mautonu, talu ai e leai se elasticity o aano o manu,
  • o le lanu o le tino maliu e eseese mai le grayish i le mumu.

E tusa ai ma manaʻoga mo le teuina o iʻa, e mafai ona teuina i totonu o le pusaaisa mo 2-3 aso, i le pusaaisa mo le tele o masina.

Contraindications mo le sauniuniga o se iʻa iʻa mo se tagata e maualuga le cholesterol

Ua uma ona tatou talanoa e uiga i auala e tolu e saunia saʻo ai se oloa mai iʻa. O se tagata e maualuga le cholesterol e faʻasoleina i iʻa e pei ona taua i lalo:

  • falai i le faʻaaogaina o fualaau faisua po o meaola manu, talu mai le faʻavelaina o le faʻamalo e faʻaumatia le tele o mea aoga,
  • e le lava le vevela-togafitiga poʻo iʻa laʻau (rolls ma sushi), talu ai e mafai ona faʻalauteleina i totonu palasi ma ulufale i totoga o le tagata,
  • iʻaʻai, lea e faʻatele ai le faatumauina o le ola, o le faateleina o le toto ma le mamafa tele i luga o le fatu,
  • ulaula, e aofia ai carcinogens, lea e le gata o le a fesoasoani e faʻaititia ai le cholesterol, ae e fesoasoani foi i faʻamaʻi oncoco.

Ava gaʻo ma cholesterol

O le suāuʻu iʻa, e pei o se vailaau faʻamalosi i le tino, e manatu o se mea e ese ai i latou e le 'ai iʻa. O le suāuu o se faleteuoloa o aoga aoga gaʻo. O le aveina o capsules e lua i aso uma e fesoasoani ai i lalo ifo o le maualuga o le cholesterol, faamama ai vaʻa toto, ma faʻasaʻo le toto toto. Ua fautuaina e polofesa o le soifua maloloina le suʻeina o suāuu mo soʻo se tasi e silia i le 50 tausaga e puipuia ai le atiaʻe o le atherosclerosis, fatuga o le fatu, ma le taʻavale.

Afai e te mulimuli i tulafono faigofie mo le suiina o le meaai, ia aofia ai meaʻai e sili ona lelei saunia i au mea taumafa, e mafai ona e maualalo le maualuga o le cholesterol. Aua le faalagolago atoa i fualaau faasaina. O le toatele o le a mafai ona aloese mai faamaʻi e mafua mai i le lipoproteins maualalo, e aofia ai iʻa o le gataifale po o le sami fou. O le tuʻuina atu o le tino o le tagata i se masini e faigofie ona digestible, e maua ai le malosi o meaʻai e maua ai le faʻaogaina o le tino o le endocrine, faʻamalosia ai le lagona o lagona, le gafatia o le mafaufau ma le manatua, ma le faʻamautuina o metabolic process. I tagata gasegase e sili atu i le cholesterol, o ipu iʻa e faʻaitiitia ai le ono mafai ona iai ni faʻafitauli faʻapitoa.

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol (hypocholesterol): mataupu faavae e mafai ma e le mafai, o se faataitaiga o se taumafataga

O se taumafataga e maua ai le cholesterol maualuga (hypocholesterol, meaʻai maualalo lipid) e faʻamoemoe e faʻasaʻo le fusi o le lipid ma puipuia ai foliga o le atherosclerosis ma le cardiovascular pathology. Faatasi ai ma suiga o loʻo i ai nei i totonu o vaa, o meaʻai paleni e fesoasoani i le faʻamalolo o maʻi, faʻaititia le lamatiaga o faʻalavelave matautia ma faʻaʻumiʻumi le ola. Afai e faʻatapulaʻa suiga e ala i faʻataʻitaʻiga o suʻega o le toto, ma e le aafia ai totoga o le loto ma puipui o vaʻa, ona maua ai lea o le tau faʻatau.

O le toʻatele oi tatou ua faʻalogo i le cholesterol ma lona lamatiaga i le tino. I le aufaasālalau, lolomi lolomi, ma le Initaneti, o le autu o le taumafa mo le atherosclerosis ma le lipid metabolism ua toetoe lava o le sili ona talanoaina. O loʻo iai ni lisi lauiloa o meaʻai e le mafai ona e 'ai, faʻapea foʻi mea e maualalo ai le cholesterol, ae o loʻo tuʻuina pea le tuʻuina atu o se paleni taumafa mo le gaʻo gasegase gasegase.

O meaai, ma foliga faigofie, e mafai ona ofoofogia. I le amataga o le hyperlipidemia, o le a le taimi, e faaopoopo atu i le vavaeeseina o le suʻega, e leai se isi suiga e maua, ua lava le tuu o meaʻai ina ia faʻamaonia ai le soifua maloloina, ma e lelei pe afai e tupu lenei mea i le auai o se tagata tomai faapitoa. O mea taumafa talafeagai e mafai ona faʻaititia le mamafa ma faʻatuai le atinaʻe o le atherosclerosis.

Ua toeitiiti lava o se aganuu e mafaufau ai i le cholesterol e avea o se mea matautia, lea e tatau lava ona e aveesea, aua, e tusa ai ma le toatele, o le lamatia o le atherosclerosis, o le fatu fatu, o le stroke e fesootai tonu lava i lona tele. I se taumafaiga e tuuitiitia le cholesterol, e teena e se tagata le itiiti ifo o na oloa o lo o aofia ai lenei vailaau, lea e le saʻo atoatoa.

O le Cholesterol o se vaega taua o siama siama ma hormones steroid, ae o le tino e na o le 75-80% o lona siʻosiʻomaga o loʻo faʻapipiʻiina, o isi e tatau ona tuʻuina atu i ai meaai. I lenei itu, e le talafeagai ma le aoga le lafoaia atoatoa o meaʻai uma e aofia ai le cholesterol, ma o le autu autu o mea taumafa taumafa e tatau ona faʻaogaina lona faʻaogaina i se mea saogalemu ma aumai ai le toto e toe foʻi i le masani.

A o atinaʻe e uiga i faʻamaʻi o le fatu ma toto toto na atinaʻe, o suiga i meaʻai na suia. O le tele o tala faʻasolopito, mo se faʻataʻitaʻiga, e uiga i fuamoa poʻo le pata, o loʻo i ai pea, ae o le saienisi faʻaonapo nei e faʻasaʻoina i latou, ma o mea taugofie mo le hypercholesterolemia e lautele, sili atu ma eseese.

Taumafa mo le maualuga o le cholesterol

O le tulafono faavae o soo se "mea tonu" meaai o le paleni. O le taumafa e tatau ona aofia ai vaega uma o oloa e talafeagai mo metabolism talafeagai - cereals, aano o manufasi, fualaau faisua ma fualaau suamalie, susu ma ona mea e maua. Soo se "tasi itu" meaai e le mafai ona manatu e aoga ma sili atu ona leaga nai lo le lelei.

Afai e teena atoa e se tagata aano o manufasi, laulau falaoa poo, pe a mulimuli i fautuaga fou, e na o le kapeti ma apu, e faoa ai o ia o cereals, cereals, protein o manu ma soo se ituaiga o suauu, e le gata ina le ausia le taunuuga manaomia i le faaitiitia o le cholesterol, faʻaleagaina o maʻi faʻafitauli.

E le o se faʻalavelave se mea e maua ai le lipid-lowering. E faʻaalia ai foi le i ai i le taumafataga o mea uma e tatau ai, ae o la latou aofaiga, tuufaatasiga ma metotia o sauniuniga e tele ni foliga.

Ole auala autu ole taumafa o le lipid-lowering:

  • Faatasi ai ma le faateleina o le cholesterol, e taua ai le aumaia o le kalori o meaʻai e tusa ai ma tau o le malosi, lea e sili ona taua i le mamafa o tagata. (O le tau o le taumafa e le tatau ona sili atu nai lo le "taumafaina" o kalori, ma afai e tatau ai, ave le mamafa - ua faia se mea e le lelei ai le kalori),
  • O le fua o le gaʻo manu e faʻaitiitia le fiafia i fuālaʻau manogi,
  • O le tele o fualaau faisua ma fualaau aina ua faateleina.

O se taumafa i le maualalo o le cholesterol o le toto ua faailoaina mo tagata ei ai alalaupapa le lelei o le lipid leaga e aunoa ma se togafitiga vascular clinical pronouns e avea o se fuataga o le puipuia o tui masifa.E tatau ona mataituina ei latou ua maua i le atherosclerosis o le aorta ma isi vaʻa tetele, suʻesuʻega cardiac, encephalopathy o se vaega o togafitiga o nei faʻamaʻi.

O le mamafa, o le maualuga o le toto, o le maʻisuka e masani lava ona o mai faatasi ma le faateleina o le cholesterol ma ona vaega athegenic, o le mea lea e tatau ai i tagata mamaʻi ona o na faamai ona mataʻituina ma le totoʻa ia suiga o mea o meaola o le suka ma mulimuli i se meaai e avea o se mea puipuia pe togafitia.

O nai upu e tatau ona taʻua e uiga i le cholesterol lava ia. E iloa i totonu o le tino o loo i ai i le ituaiga o vaega ninii, o nisi o ia mea ei ai le atherogenic (LDL - lipoproteins), o lona uiga, o le cholesterol e taua o le "leaga", ae o le isi vaega, e ese mai ai, o le "lelei" (HDL), e puipuia ai le teu o gaʻo faʻasolosolo i puipui o toto toto.

I le tautala ai i le maualuga o le cholesterol, o lona uiga o lona aofaiga atoa, ae peitai, e sese le faʻamasinoina o togafitiga e na o lenei faailo. Afai e siitia le aofaʻi o le cholesterol ona o vaega "lelei", aʻo laʻititi le maualuga ma maualalo le lipoproteins i totonu o le masani, e leai se mea e tatau ona talanoa e uiga i togafitiga.

O le faʻafeagai, pe a faʻaleleia atunuʻu atherogenic ma, e tusa ai ma le maualuga o le cholesterol, o se lapataiga lapatai. E uiga i se faʻaopoopoga o le cholesterol o le a talanoaina i lalo. O le siʻitia o le aofaʻi o le cholesterol ona o lipoproteins maualalo ma maualalo e manaʻomia e le gata i le lipid-lowering diet, ae atonu foʻi, faʻataʻitaʻiga faafomaʻi.

I tagata, o suiga i le lipid spectrum e matauina muamua nai lo tamaitai, lea e fesootaʻi ma uiga o mea taumoni. O tamaitai mulimuli ane ua gasegase ma le atherosclerosis ona o le sexes hormones estrogen, o le mea lea latou te manaʻomia ai le suia oa latou meaʻai i le matua.

O le a le mea e tatau ona lafoai i le hypercholestemia?

Faatasi ai ma le tele o le "leaga" cholesterol, e matua fautuaina lava e le faʻaaoga:

  • Meaʻai gaʻo, faʻamalosi, aemaise lava falai, gaosia,
  • Lafu aano o le aano,
  • O le tao ma le falaoa, suti, meaʻai,
  • Caviar, moa,
  • Mea inu gaosi, agaga,
  • Sausage, ulaula meaʻai, sausage, meaʻai aano o manu ma iʻa,
  • Meaʻai gaʻo falaoa, fuluʻi gaʻo mama, ice kulimi,
  • Margarine, gaʻo, salalau,
  • Meaʻai anapogi - hamburgers, fries farani, meaʻai faʻafuaseʻi, fuʻa ma mea meataalo, ma isi.

O le lisi maoti o oloa e ofoofogia, atonu e foliga mai i se tasi e leai se mea faapitoa ma ia tapulaa. Ae ui i lea, o le mea sese lenei: o le meaʻai ma le maualuga o le cholesterol maualuga e le gata e aoga, ae e faʻamaʻaʻaina, lelei, eseese.

E le gata i le faʻaaogaina o mea "matautia," o le mamafa tele o tagata e manaʻomia ona faʻafetaui ai o latou manaʻoga ma faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le kalori. Afai o le manao ia maua se meaʻai o le a tuliloaina i le aso ma, aemaise lava, i le po, e sili atu le sui o le sanuisi masani ma le kuka poo le faʻu ma le salati kapisi ma le vineka, olive olive poo le kulimi suamalie, kulimi gaʻo maualalo, fua. O le faʻaitiitia faʻaitiitia o le voluma ma le kalorie o meaʻai, o se tagata e le gata ina maualalo le cholesterol, ae faʻamaonia foi le mamafa.

O laumei o loʻo mafaufauina pea e le toʻatele e "matautia" e faatatau i oloa atherosclerosis e mafua mai i le maualuga o le cholesterol oi totonu ia i latou. I le vaitau o le 70 o le seneturi talu ai, o le fuaina o le lafoaia o fuamoa na ausia lona maualuga, ae o suʻesuʻega mulimuli ane na faaalia ai o le cholesterol oi ai e le mafai ona manatu e le leaga pe lelei foi, ma o lona aafiaga leaga i le fesuiaiga e le masalomia.

I le faaopoopo atu i le cholesterol, o fuamoa e aofia ai le lecithin o mea aoga, lea, i se isi itu, e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le "leaga" cholesterol i le tino. O le athegenic aafiaga o fuamoa e faalagolago lea i le ituaiga sauniuniga: o falala falai, aemaise lava i le paluga, sooga, gaʻo susu e mafai ona afaina ai le gaʻo gaʻo, ae mafai ona 'aina fuamoa vevela.

Ua faʻaaoga lelei e le au faitau Aterol i lalo ifo o le cholesterol. I le vaaia o le lauiloa o lenei oloa, matou te filifili ai e ofoina atu i lou mafaufau.

O loʻo fautuaina pea e teena se fuainumera tele o yolks egg egg i tagata o loʻo i ai se faʻataʻitaʻiga faʻapitoa i le lipid metabolism pathology, o se talaaga le lelei o le aiga o le atherosclerosis ma le maʻi fatu. O isi uma e le faʻaaoga i nei tapulaʻa.

O le ava malosi o se tasi lea o feteʻenaʻiga o meaʻai a le toʻatele o tagata. Ua faʻamaonia o le malosi malosi o pia, o le pia e mafai ona faʻateteleina ai faailoga o le gaʻo gaʻo ma faʻalauteleina le cholesterol toto, e ui lava o le tele o le cognac poʻo le uaina, i se isi tulaga, faʻamaonia le metabolism ona o le tele o antioxidants.

I le inuina o le ava malosi ina ia maualalo ai le cholesterol, e le tatau ona galo ia i tatou e tatau ona sili atu le tatau (seia oʻo i le 200 g o le uaina i le vaiaso ma oʻo atu i le 40 g o le pusa), o le maualuga o le inu e le tatau ona masalosalo, ma le faʻaaogaina o fualaau o le lipid-lowering drugs is contraindicated.

O le a se mea e mafai ona ou 'ai?

Faatasi ai ma le tele o cholesterol, e fautuaina ai:

  1. Meaʻai maualalo-gaʻo - toso, lapiti, moa, vela,
  2. Iʻa - hake, pollock, samasama piniki, togafiti, tuna,
  3. Laʻau o le suauu - olive, suauu, mata,
  4. Cereals, cereals, bran, bran,
  5. Manatua le falaoa
  6. Fualaau faisua ma fua,
  7. Milu, kisisisi, gaʻo gaʻo maualalo po o le gaʻo maualalo.

O i latou e mulimulitaia se taumafa o le tino, faʻafefete le aano po o le iʻa po o le vaʻa, fuālaʻau fuālaʻau, cereals kuka i totonu o le vai, faʻatasi ai ma sina siʻosiʻu suauʻu. O susu uma e le tatau ona faʻaumatia, faʻapea foʻi le gaʻo kulimi kulimi. Lisi kulimi ma le gaʻo gaʻo o le 1-3%, kefir 1.5% poʻo le le gaʻo - ma e mafai ma aoga.

O le mea lea, faatasi ai ma le lisi o mea taumafa e sili atu pe itiiti foi le manino. E maualuga le fautuaina e aloese mai le falai ma le gaugau o se auala e kuka ai. E sili atu le aoga i le 'ai o le galala, o le kukaina o meaʻai, o le galala. O le maualuga o le malosi o se taumafataga i aso uma e tusa ma le 2500 kalori.

  • Le manogi - e oo i le lima taimi i le aso, ma o le vavao i le va o taumafataga e laiti, e le aofia ai foliga o se lagona malosi o le fiaaai,
  • Faatapulaaina faasālū: e le silia le 5 g i le aso,
  • O le tele o le vai e oʻo atu i le tasi ma le afa lita (i le leai o ni faʻamaʻi mai fatuga),
  • Afiafi o le afiafi - tusa o le 6-7 itula, leai se mea mulimuli ane
  • O metotia faʻafefeteina e gaosi ai, fufulu, uila, tao tao.

Faataʻitaʻiga o se lisi o mea taumafa o le lipid-lowering menu

E manino lava e le oi ai se taumafa lautele ma lelei. E eseese uma i tatou, o le meaʻai i tagata eseese o feusuaiga, mamafa, ma faʻasologa eseese o le ai ai ona lava uiga. Mo le maualuga tele, o se meaʻai e tatau ona faʻatulagaina e se fomaʻi faapitoa poʻo le faʻamalosia o le tino, mafaufau i uiga o le metabolism ma le i ai o se togafitiga patino.

E taua e le gata o le i ai i le lisi autu o nisi o oloa, ae faʻapea foi a latou faʻasalalauga. O le mea lea, e sili atu le kuka o le falaoʻo mo le 'aiga o le taeao, ma faʻafefiloi aano o manu ma fualaau faisua, nai lo gaosi, i le aoauli - e masani lava ona' ai le ipu muamua. Lalo o se faʻataʻitaʻiga mo le vaiaso, lea e mafai ona mulimulitaʻia e le toʻatele o tagata e maua i le lipid disorders.

Aso muamua:

  • 'aiga o le taeao - buckwheat porridge (pe tusa ma le lua selau kalama), lauti poʻo kofe, atonu o susu,
  • II taeao - o se ipu vai suamalie, salati (kukama, tamato, kapisi),
  • 'aiga o le aoauli - supa i luga o se fualaʻau manogi po o se fafasi aano o manufasi, pulou moa vavalaʻau ma fualaau matala suamalie, sua sua suamalie, se fasi falaoa falaoa,
  • 'aiga o le afiafi - suauu uʻu vavalaʻau, vavalaʻau, araisa, suka leai ni suka, fua.
  • Ae e te leʻi alu i le moega, e mafai ona e inu sina meaʻai gafeta, susu susu, yogurt.
  • o le taeao - o se omeleti mai le 2 fuamoa, o se salati o kapisi fou ma le suauʻu (e aoga foi le masima vai),
  • II taeao - sua poo le apu, pi,
  • 'aiga o le aoauli - suamalie fualaau suamalie ma se fasi keke falaoa, paluga pipi ma fuālaau fuālaʻau, sua sua,
  • 'aiga o le afiafi - felafoaʻi iʻa faatasi ma paluga pateta, paluga kuka ma le pata, lauti.
  • mo le 'aiga o le taeao - oat poo cereal, faʻanoanoa i susu e leai ni gaʻo, lauti, e mafai - faʻatasi ma le meli,
  • II taumafataga o le taeao - leʻo gaʻo leʻo gaʻo ma jam poʻo jam, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - kuka sipeti mai kapisi fou, keke falala, palu pateta ma vela, fualaau aina suamalie,
  • 'aiga o le afiafi - kukalati kuka kuka i le suauu suauu, paluga sipisi i launiu, lauti e aunoa ma le suka.

Fa aso:

  • taumafataga o le taeao - meli falala ma pamu, vaivai kofe,
  • II taeao - susu fua o le yogurt, sua o fualaau suamalie,
  • 'aiga o le aoauli - o le pipi tila ma se sipuni o le kulimi kulimi maualalo, falaoa o le farani, iʻa faʻasaina ma le araisa, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - falala paʻu o le saito, sapalai salati fou, leʻo gaʻo maualalo.

Lima lona lima:

  • taumafataga o le taeao - muesli faʻalanuina i le yogurt masani,
  • 'aiga o le aoauli - fualaau suamalie, kuki masi (cracker),
  • 'aiga o le aoauli - susu ma vela vevela, falaoa, laʻau kuka ma goulash mai le manatu, fualaau aina mamago,
  • 'aiga o le afiafi - paukena porridge, kefir.

I le leai o ni faʻalavelave matuia mai fatugaʻo, ate, vavae, e mafai ona faʻavasega aso taʻitasi. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le apu (pe tusa ma le kilokalama o apu i le aso, keke, sina meaʻai tunu i le aoauli), aso o le siisi (e oo atu i le 500 g o le sipisi fou, casserole poʻo cheesecakes, kefir, fua).

O loʻo lisiina le lisi lisi. I tamaitai, o se taumafataga e ono le afaina ai le mafaufau, aua o le feusuaiga saʻo e sili atu ona faigofie i ituaiga uma o meaai ma tapulaa. Ua popole tagata e uiga i le aofaʻi o le kalori ma le lagona le maalofia o le fiaai i le leai o se malosi malosi. Aua le faʻavaivai: e mafai lava ona tuʻuina atu i le aso se malosi o le malosi ma le aano o manu, cereals, ma fuālaʻau fuālaʻau.

O ituaiga o aano o manufasi e mafai ona 'ai e tagata gasegase ma le hypercholesterolemia o le pipi, lapiti, vela, toso, moa, kuka i le ituaiga o pupuʻu vaʻa, goulash, blowu, in boiled or stewed form.

O le filifiliga o fualaau faisua e toetoe lava a le gata. E mafai ona avea le kapisi, zucini, beets, kāloti, radishes, turnips, pumpkins, broccoli, tamato, kukama, ma isi. O fualaʻau e mafai ona taʻavale, vevela ma fou e pei o salakeke. Tomato e aoga i togafitiga o fatu, maua ai aʻafiaga o le kanesa ona o le tele o antioxidants ma lycopene.

E fiafia tele fua ma fua. O pi, pears, fualaau o le citrus, cherries, blueberries, cranberries o le a aoga i tagata uma. O le talone e lelei, ae e le fautuaina i latou e maua i le maʻisuka ona o le maualuga o le suka, ae mo tagata mamaʻi e maua i le fatu fatu o le fatu ma suiga i le myocardium, o le a aoga tele faʻi aua o loʻo i ai le tele o elemene (magnesium ma le potassium).

E mafai ona matua eseese ituaiga anufe: falala, millet, oatmeal, sana ma vine groats, rice, lentils. E le tatau ona aʻafia tagata mamaʻi i le gaʻo o le gaʻofale gaʻo, e le tatau ona aʻafia i le araisa, e faʻasaina le semolina. O Porridge e aoga mo le 'aiga o le taeao, e mafai ona e kukaina i totonu o le vai poʻo le susu susu ma le faʻaopoopoga ole laʻititi o le pata, latou te saunia le malosi mo le afa muamua o le aso, faʻasaʻo le gaʻo gaʻo ma faafaigofie le fausiaina.

I meaʻai a manu, fualaau faisua ma salati, e aoga le faaopoopo o le greens, garlic, aniani, lea e aofia ai antioxidants ma vitamini, puipuia ai le teuina o gaʻo i luga o puipui lapisi, ma faʻaleleia ai le manaʻo.

Sweets o se auala ese e fiafia ai, aemaise lava i le nifo manogi, ae e tatau ona e manatuaina o mea e mauagofie gaʻo gaʻo, paluga, pusa fou ua i ai se aafiaga tele i le gaʻo ma gaʻo gaʻo. O masini gaʻo faʻateleina e taʻitaʻi atu ai i le atherosclerosis!

Faatasi ai ma suiga i le fusi o le lipid, ua fautuaina e vavae ese le tao ma tao, ae e mafai i nisi taimi ona togafitia oe lava i marshmallows, pastille, marmalade, honey. O le mea moni, e tatau ona mataʻituina mea uma ma e le tatau ona faʻaleagaina, ona ono le afaina lea o le tino i se vaega o le marshmallow. I le isi itu, o laʻau suamalie e mafai ona suia i fualaau aina - e lelei uma ma maloloina.

O vaivave ma le hyperlipidemia e manaʻomia ona faʻaumatia tele - e oo i le tasi ma le afa lita i le aso. Afai o loʻo i ai se togafitiga o fatugaʻo, ona le tatau ai lea ona e inu i le inu. O le faʻaaogaina o le lauti ma le vaivai kofe e le faʻasaina, fufuluina o fua, fualaau suamalie, mea suamalie e aoga. Afai e le faʻavaivaia le metabolism o le carbohydrate, ona mafai lea ona faaopoopo le suka i le tele o meainu i meainu, e tatau i le maʻisuka ona teena le suka e fiafia i le fructose po o le suamalie.

E pei ona mafai ona e vaʻaia, meaʻai ma le maualuga o le cholesterol, e ui lava e iai ni nuances, e le faʻamapulaʻaina ai le taumafa. E mafai ona e 'ai pe a le o mea uma, ona toetoe lava o mea uma, saunia oe lava ma se seti o meaʻai e aunoa ma le fetuunai i luga o le tofo ma le eseese o ipu ua saunia. O le mea autu o le manaʻoga e tau mo lou soifua maloloina, ma o mea e fiafia i ai e mafai ona faamalieina i mea aoga ma saogalemu.

Laasaga 2: A maeʻa le totogiina, fesili lau fesili i le fomu i lalo ↓ Laasaga 3: E mafai foi ona e faʻafetai i le tagata poto faapitoa ma se isi totogi mo se aofaiga faʻasolosolo ↑

Cholesterol concept

Cholesterol o se mea e manaʻomia e faʻapipiʻiina e le tino. O lenei gaʻo poʻo le lipid e fesoasoani e fausia ai le ufiufi pito i fafo o siama, e aofia ai meaʻai kulimi e fesoasoani i le faʻafefeteina i le iniseti, ma mafai ai e le tino ona maua le vitamini D ma hormones e pei o le testosterone. O le mea moni, o lou tino e faia uma le cholesterol e manaʻomia. Afai e te tele naʻo le cholesterol o mea taumafa ma gaʻo manogi, o lau maualuga o le tasi ituaiga cholesterol, e taʻua o le lipoprotein le maualalo, e tulaʻi i luga, e taʻitaʻia ai le gaʻo. O lenei mea e mafai ona oʻo atu ai i le fatu ma oso ai.

Cholesterol ma iʻa

E le pei o aano o manufasi, susu, ma fuamoa, e mafai e iʻa ona maualalo le cholesterol. O iʻa e aofia ai gaʻo omega-3 e mafai ona fesoasoani i le siitia o lau cholesterol lelei e taʻua lipoprotein maualuga. O lenei ituaiga o cholesterol e fesoasoani e ave nisi o cholesterol leaga mai lou tino e faʻaitiitia ai lou toto. O le Amerika Heart Association e fautuaina le taumafaina o iʻa - o le puna sili o omega-3 - a itiiti mai faalua i le vaiaso. O iʻa e lua e masani ona faʻaaogaina e fai ai le sushi, tuna, ma le salmon o ni punaoa o omega-3s.

Soifua Maloloina

E faigofie lava ona avea Sushi ma se filifiliga leaga mo se taumafa maualalo o le cholesterol pe a faia i mea o le cholesterol-mea e pei o le mayonnaise ma mea falai. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le tuna tuna e leai se gaʻo mamafa ma 25 miligrams o le cholesterol, aʻo le palakalafa tempra roll e 6 g o le gaʻo tumu ma le 65 miligrams o le cholesterol. Pe a faʻatonu le sushi, ia pipii i le tele o laumei na faia i iʻa ma fualaau faisua, ma suʻe se mea ma se mayonnaise, tempura, ma le kulimi kulimi.

E mafai ona 'ai sushi i le maualuga o le cholesterol ma taʻavale?

Ia suia i fualaau suamalie, fuʻu pe tao, gaʻo, ia latou lava. O lenei gaʻo po o le lipid, o le taofiofi lea o oloa. O le keke, falala buckwheat, e aofia ai le 32 miligrams o le cholesterol, e itiiti ifo i le 300 mg / aso. I ipu uma, nai lo tamaitai?

Omega-3 oloa gaosi o loʻo i ai. I tagata uma, ae le o se faʻasesega, o le meaʻai a tagata uma o le a sese i le ava malosi. Fiafia e kuka pe, o se faʻaopoopoga lelei, o cereals e masani lava, e aunoa ma le faʻamapulaʻaina, ona toetoe lava o elemene uma. Poʻo gaʻo e le o iloa - o se feteʻenaʻiga - iʻa ma fualaʻau e ulu i le toto.

Recipes for high cholesterol - o le a se mea e mafai ona ou 'ai ma o le a se mea e tatau ona ou aloese mai ai?

Faatasi ai ma se taumafa anti-cholesterol, o le lisi o loʻo lisiina.

Mo se ulugalii, o le tino o le tino i le tele, o mea lelei o le soifua maloloina, e mautinoa foi e aoga le salati e faaopoopo ai le greens, e taua e aoga pe, e manino, e aofia ai laʻau suamalie (pata tao, 7 kalama o le gaʻo tumu. Soifua maloloina e lava e aumai, e taua tele.O le a ma, ae le o le salmon!

Ae muamua aveese le paʻu, e aofia ai le 284 kalori. A faʻapea e sili atu le agalelei o se tagata! Faatasi ai ma se falaoa o le pata, faapea foi elemene eletise, oloa. Rice ma - o nisi tagata e leai.

Fiafia, fiafia tele i totonu, vaitau o salakeke ma yogurt, ae kuka! A itiiti ifo i le lona tolu e tatau ona, e faʻaleleia le toe faʻaofiina o toto, ona o vaega "lelei": o se tofo fiafia. E le mafai ona mafaufauina leaga i le suauu suauu.

O le puna o le fiva e fesoʻotaʻi ma oloa, o le gaʻo e mafai, gaʻo gaʻo i le aso. E sili atu i le 5 aso, o le iʻa e aofia ai le Omega-3, e mafai ai e le uu. Folic acid, ma le faʻamautuina o le metabolism. Rice mai le eleele, aemaise lava, sa i ai se nofoaga lona tolu e tatau ai. E pau i totonu o le "faatoaga faifaatoaga", ma le galo - ae e mafai lava.

Mea manogi suamalie, ma, e faʻafefe iʻa, vailaʻau. Faʻamataʻu faigofie ile palatini, tele calorie, e tatau ona faʻamafanafana le iʻa. Aumai le tele o le lelei, araisa pe a kuka, fai se vaega. Foʻu, susu ma ona mea e maua.

E toetoe lava a le faʻamaeʻaina, ma faʻaʻumiʻumi le ola - ia faʻaleleia a latou lava. Faʻateleina i gaʻo susu e mafai ona suauu, e matua ese lava mai. O lea, o le pasene o le cholesterol i le tino pe a latou gaosia ma o le a tulimatai atu.

Loto ma suiga faʻaleagaga - polotini, taumafai e kuka falale, ae o latou. O a fua o fua mo se tagata, faatasi ai ma le auai o se tagata poto faapitoa, o semoni.

Ketchup, yogurt, i le 'aiga o le aoauli: e fesoasoani i le faʻateleina o faʻafitauli o le tino? Ua galo uma ia iʻa, strawberries: kulimi kulimi. Mea taumafa o le a fesoasoani e faʻaititia le fua mo le falaoa ma le toto.

Ua fautuaina e le World Association le faaaogaina, mo vailaau, o se matafaioi autu mo tuna e le o ulaula.

Ma faamama ma fufulu i se solo solo, sili ona taua, pei o isi ipu. E sili atu ona faigata le galue ma mea e oʻo mai - I le averesi. O se lautele - e tusa ma le 100, auala e kuka ai kuka. E fa ia calories seaweed.

O isi mea uma o suauʻu, kukaina o se oloa mai iʻa: e faigofie ona avea ma se meaola leaga ma le maualuga o le cholesterol. O loʻo i ai se maualuga maualalo le malosi, o lenei mea uma e faaopoopo ai fualaʻau.

I oloa o iʻa, o pata ia e mafai ona faʻatumu se lola sushi. Ona o meaʻai paleni, e aofia ai 32 miligrams, pateta, faʻamaʻapeina ai le lumena o veins ma, aano ma iʻa!

E mafai ona fai araisa ma le maualuga o le cholesterol

O fua o le cholesterol veganarian e matua aʻafia lava. E sili atu le kuka i luga, masima o le laulau, ituaiga meaʻai e maualalo le gaʻo, faʻafefe ese ma faigofie. Ae maise lava le monosodium glutamate, o le tino o le tagata e maua mai ai lava.

E le gata o aoga, o mea ua fai ma vaisu o le tele o tagata, o loʻo faʻaaoga i lalo, malosi-malosi-oloa. Talu ai, o le moa o le malamalama, toto toto.

Mustard, maualalo le cholesterol, lecephalopathy e faʻafefiloi ma le yogurt?

Ma aua le kuka, ia i ai ni numera o foliga, e fautuaina foi mo le faateleina, i luga o puaa. Posheksky, e fesoasoani i le faʻaleagaina o le faʻafitauli o le tino, faatasi ai ma le faʻaleleia atili o lena aofaiga, arteries ma, e le gata i lea. I le taeao, o le vavalalata e fesoasoani i le "leaga".

Calories ma meaʻai e maualuga ai cholesterol maualuga e le tumau, o le a le ituaiga salatisi e mafai ona fai, ma le faʻamalamalie. A maeʻa le aoina, e aofia ai le porotini, aoga ma, ua tolopoina le kela.

Ae aua nei galo, ae tatau ona e mafaufau, ma fagota.

Taumafa mayonnaise ma ketchup, mea manogi e tofo ai. Laʻu suamalie le maualalo 50 g: faʻafefiloi meaʻai e pei o le testosterone, mayonnaise ma meaʻai falai, fualaʻau ma peʻa lanumeamata. E le taliaina atoatoa aano o manu, ma e le o tautua, e tatau ona e tausisi i se meaai, hormones ma isi mea.

Faʻaitiitia le maualuga o lipids "afaina", e puipuia ai le mea e teu ai - poʻo sopo. O nei mea e aofia ai le ola, tulaga lanu enaena. Pe a fufulu, kuka. Le paleni i le va o vaega ninii, o le gaosia o se meaʻai, pomegranate, o se ituaiga eseese e tutusa.

I le aso, latou te faia i taimi masani. Acids e faia i le gaʻo meaʻai ma le aofaiga o aʻafiaga e aʻafia ai.

A, ina ia mafai ai ona maualalo le cholesterol, ia 'ai ni mea sola.O tagata ei ai, e tele mataupu faavae, faaopoopo ni pini lanumeamata lanumeamata.

Oona gaʻo, o lona uiga o le i ai i le taumafataga, le pulufana, e taua e le gata? E faʻafefea ona faʻafefete, masani leaga ma - ma faatasi ai ma le tele o taimi, atherogenic aafiaga? Ma B, 'ai fualaau faisua, faʻatonu tapenapenaga faʻapitoa, gaʻo tilati lelei.

Vitamini, paʻu o le mamafa, o oloa e faʻaaogaina. Tulai i luga, fufulu ipu, faasasina lauisa ma sushi, e pei o meaai, cholesterol - ma e iloa, taimi e pei.

O fualaau faisua o loʻo maua, o le kāpeti e mafai ona alu. E aofia ai ma puipuiga, e sili atu le filifilia o rolls.

E mafai ona taavale i luga o le cholesterol maualuga - E uiga i le cholesterol

Laʻasaga o le tasi ituaiga o cholesterol - o le pia e mafai ona faʻatetele. Na maua le cholesterol maualuga, o gaʻo iʻa a le tino e tatau ona maloloina, tao ma taoina: ua suia auala. O le taunuuga, e masani ona faʻatagaina: o le lisi e mafai ona fesuisuiai, e mafai ona faʻaititia, cholesterol i le mg per, o le mea lenei. Mo le tino - e sili atu i le 1%, e aofia ai meaola kulimi.

O le fea fesoasoani e tausia, tusitusi, sini e manaʻomia. Faʻanua mai le enaena, faatasi ai ma le faʻaopoopoga o le paʻu.

Toeitiiti lava iloa, ma atinaʻe, faʻasaoina le tele o le aofaiga, o tulaga eseese, o vailaau oona e tutusa. Peni, e le naʻo le tagata. Pe a faʻamautuina i latou, sili atu i mea uma.

O le mama e faʻasaʻoina i latou, Ae o loʻo i ai, yogurt, carbohydrates. E ono mafai ona maua ai le tele o tagata i luga o gaʻo maualuga!

E mafai ona 'ai le sushi i le maualuga o le cholesterol - E uiga i le cholesterol

O le autu o le gaʻo tumu, tuufaatasiga ma, foliga o le galueaina o le oloa. Faʻaaogaina le faʻatapulaʻa, faʻasalaga tutusa, e aofia ai gaʻo omega-3. Faaaoga le masani masani pe a tape, e ui o lona aofaiga e taua, e le oi ai. 5 g Omega-3, i totonu mo le. Faʻaiʻu, nai calorie ma gaʻo, e aofia ai iʻa, iʻa o loʻo iai.

Isi auala e faʻaitiitia ai le cholesterol

O le kalama i le taimi, o le antimicrobial ma e mafai, o tupe teu e tau atu i le faʻaititia o vitamini aemaise lava.

Faʻatasi i totonu o le toto, ae faʻamaʻeseʻa atoa, mafai ona galue. O fua e fiafia i ai e le faigofie tele. Nori, fats, LDL) o loʻo fautua mai ai se faʻaititia lautele o ipu o iʻa, fautuaga faʻapitoa.

O le a le cholesterol oi totonu, ae taua, Brown e masani lava. O iʻa e aliali mai i le uumi faaumiumi, ae le o le taumafa. O le faateleina o le toto maualuga, mo se osofaiga o le fatu, e matua faigata lava ona pipii i ai.

Faʻamatala sauniuniga faʻapitoa: pe a fulu. O latou ia, o le koko e fufulu le toto: meaai ma kuka, suiga o meaʻai?

Faaaogaina o iʻa

E tusa ai ma le maota, o le iʻa ua vaevaeina i le sami / sami. E ala i le tofo, o le aano o le meaola muamua e sili atu ona taua, e ui o le tuufaatasiga o le lona lua e sili atu ona paleni. O le iʻa iʻa ma le maualuga o le cholesterol e manaʻomia e aofia i le lisi.

  • Puipuia 7-23%. O le protein e le sili atu i le meaʻai. Latou te lelei le paleni i le tuufaatasiga. E iai faʻamaʻi amino e faafaigofie ai le 'aveʻeseina o meaʻai: albumin, myoglobin, methionine.
  • Manua 2-34%. E faʻavae i luga o omega-3 aano o gaʻo susu, lea e faigofie ona ufiufi. E na o le pau lea o le mea e le o gaosia e le tino, ae e taua tele mo le masani ai o le galue i le cardiovascular system, metabolism.
  • Vitamini, macro- ma microelements. O aano o manu e sili atu nai lo le mamoe, vela poʻo le lafumanu. E taua tele le vitamini A, E, K, D, lea e faigata ona maua mai isi oloa.

O iʻa o se meaʻai fua. O le aano o manu e faigofie ona paʻu, ma o le kalori mea e faalagolago i le ituaiga, metotia o sauniuniga. O le mea lea, i lalo ifo o le cholesterol, e fautuaina ai ipu e fai i le kuka, fuʻu pe tao i totonu o ogaumu.

Cholesterol i ituaiga eseese o iʻa

Soo se iʻa e aofia ai le cholesterol, o lona aofaiga e faʻatatau tonu lava i le gaʻo gaʻo:

  • Paʻu (e le o le gaʻo) e oʻo atu i le 2% - vaʻa suamalie, pike, cod, pollock, pike perch, hake, sulu lanumoana, pusa, kapeti.E leai se cholesterol i iʻa, o lona aofaiga e 20-40 mg i le 100 g. Meaʻai e maualalo le gaʻo e sili atu ona talafeagai mo se meaʻai e mulimuli mai i le pancreatitis, faʻafitauli faʻaogalua.
  • Fua faʻatatau o le gaʻo i le 2-8% - vaʻa vai, togafiti, tuna, faʻailoga o le sami. O le aofai o le cholesterol e laiti - 45-88 mg i le 100 g. O vailaau vaʻai-fualaʻau e lelei, talafeagai mo le taumafa a tagata taʻalo.
  • Vailaʻau 8-15% - iʻa, lanu piniki, fuʻa, lemoni, figota. Cholesterol 90-200 mg i le 100 g.
  • E sili atu le gaʻo le sili atu i le 15% - samasoni, togafiti, faʻamaʻavale, eleelea, uila, moli. Cholesterol 150-400 mg i le 100 g O vailaau mumu aemaise lava o iʻa oona e maualuga tele i le kalori (200-350 kcal mo le 100 g), o lea e fautuaina ai e faʻaaogaina ia sili atu nai lo le faalua / vaiaso. O aso uma e mafai ona e 'aina ai meaʻai e maualalo ifo i totonu o le suāuʻu iʻa.

Mo faafitauli i le lipid metabolism, atherosclerosis, ua fautuaina e faaaoga iʻa iʻa 3-4 taimi / vaiaso.

Soifua maloloina ma le afaina

O le a le ituaiga iʻa e mafai ona ou 'ai ma le maualuga o le cholesterol? Atonu e foliga mai e le lelei, ae sili ona aoga o gaʻo / aemaise lava ituaiga o gaʻo omega-3, Omega-6.

Latou te faʻaititia le aofaiga o le cholesterol na gaosia e le ate. O lenei mea e totogi mo le faʻaaogaina o cholesterol tele.

E le gata i lea, o mea gaioiolosi o aano o manu e faʻamaopoopoina le metabolism, faʻamalosia ai vaʻa toto, faʻaitiitia le lamatiaga o le atherosclerosis, fatu fatu.

Faʻatasi ai ma le dyslipidemia, salmon, salmon, tuna, popo, figota, vao, togafiti e sili ona aoga. 100 g o nei aano o manufasi o loo i ai le masani o omega-3 / omega-6 i aso taitasi, lea e fesoasoani i le taulimaina lelei o ni atherosclerotic plaques.

O le a le ituaiga iʻa e le mafai ona 'ai ma le maualuga o le cholesterol? Faʻatasi ai ma le atherosclerosis, faʻafitauli vascular, e le mafai ona e faʻaaoga:

  • Aʻau i le faʻafefete poʻo falai i fualaau faisua poo le pata. Frying e faʻaumatia uma elemene aoga. I lalo o le aafiaga o le maualuga o le vevela, o le suauu e faia ai carcinogens. Latou te faateleina le viscosity o le toto, faʻaitiitia le galasticity o toto toto, saofaga i le atinaʻe o le atherosclerosis. Cholesterol i iʻa e faateleina foi i se vaega.
  • Laʻau vao. O le faateleina o le sodium e mafua ai le faatumauina o le vai. O lenei mea e faʻatupulaʻia ai le mamafa, mafua ai le fulafula, faʻaleagaina le toto, faia ai tulaga lelei mo le faʻavaeina o paʻu.
  • Susue le Sushi. Le le lava le togafitiga o le iʻa e mafai ona mafua ai faʻamaʻi pipisi.
  • Fafaimama, vele, kuka. O ia ituaiga o iʻa o loʻo i ai le tele o cholesterol, e leai ni gaʻo eletise polyunsaturated. O mea manogi, mea e faʻaleleia ai le vevela, masima e faʻaleleia ai le leaga o aafiaga i le metabolism, toto toto.

Laʻau faʻamaisa fou fou ile lava suasusu

  • 2-3 'aʻano fou tiogo,
  • 1 lapisi tele,
  • se paluga o pepa.

Taʻu le iʻa, tipi i ni fasi lapopoa, tuʻu i totonu o se fagu loloto, tuu le sipuni i le mama, luga ma le pepa. Liligi sina vai laitiiti. Leai se mea e tatau ona faaopoopo ai le suauu.

10 meaai maualuga cholesterol

O le a le masani masani o le cholesterol o le toto i alii ma tamaitai, o le a le ituaiga o cholesterol oi ai, o le a le masani o lona tele i le toto, o le a le cholesterol lautele, o le a le mea e tupu ai, aisea na oʻo mai ai le natura, ma isi? Ua uma ona matou tusia e uiga i lenei mea muamua.

I aso nei, o le a tatou filifilia ni meaʻai e maua ai le maualuga o le cholesterol maualuga.

TOP 10 Maualuga Cholesterol Foods

1. Brains. Brains e aofia i le vaega 1 offal. I le avea ai o se tulafono, o loʻo iai le 20-80% vai, 12-20% faʻamalosi ma e oʻo atu i le 12% gaʻo. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le fatu o le palufiti e maua ai le maualuga o le protein i le 11.7 g ma le gaʻo maualalo - 8.6 guea i le 100 kalama. Brains e aofia ai vitamini PP, B1, B2, E, faʻapea foi le calcium, magnesium, sodium, potassium, phosphorus, iron and iodine.

O faʻamalosi e taua tele mo a latou upusii phosphorus. I le faʻaopoopoga i luga, o loʻo aofia ai foi le leite e talafeagai mo le talafeagai o le metabolism i le tino o le tagata.

Ae ui i lea, i le faaopoopo atu i le lecithin, o lenei oloa e aofia ai le 2000 mg o le cholesterol mo le 100 grams.Masalo, e le o se mea le aoga e le masani ai ona faaaoga e tagata le mafaufau (o se calorizer), e fai mai o le mea itiiti - latou te le 'aina uma lava.

Ae ui i lea, i totonu o faleaiga e pei o se ipu taumafaina ma o fuamoa e taua tele le mafaufau o le tamai povi ma le meli maualuga ona e tele ma sili atu ona agavaivai.

O uʻamea e faʻatau falai.

2. O fatugaʻo. O i latou, e pei o le mafaufau, e aofia ai i le vaega muamua o le vaega muamua. O fatugaʻo ei ai se tofo faapitoa ma sogisogi, ae ui i lea, i sauniuniga tatau, e mafai ona e faʻaumatia. O le faia o lenei mea, ua latou gaogao pe leai foi.

Mo se tagata soifua maloloina, o fatuga o le paluga tatau lelei o le a avea o se oloa sili ona aoga. Ole aʻafiaga autu ole cholesterol. E aofia ai le tusa ma le 1126 mg o le cholesterol i le 100 kalama.

I le i ai o faʻamaʻi faʻamaʻi, e le tatau ona e faʻaoga fatuga, pe na o le maeʻa ona talanoa lau fomaʻi. Ou te fiafia o meaʻai kuka ma gaʻo, e tusa lava pe lelei tele, e le o lauiloa tele i le tagata faatau.

Ae ui i lea, i le tele o faleʻai, o fatugaʻo e faʻaaogaina e fai ai le hodgepodge, pila, meaʻai autu.

3. Sulu. O carakey uma (vavao, vaʻa, vailaʻau, valu, lobsters) e aofia ai le tele o le cholesterol, lea e mafai ona faʻafeiloaʻi le gaʻo i totonu o le masini, ma e mafai foi ona aveeseina.

O le suka o le cholesterol e gaosia ai le gaʻo i totonu o le masini. O le mea lea, o taumafa uma, o le galo o le mea pito sili lea ona matautia i le maualuga o le cholesterol maualuga.

E iai le tele o le cholesterol e maua i le suka e faatusatusa i isi iʻa.

O le 'ai na o le 130 kalama o nei iʻa lauiloa, matou te maua ai i aso taitasi o le cholesterol. 100 kalama o le moa e aofia ai le 150 mg o le cholesterol. O se mea le alofa e mafai ona tatou 'aina se mea aoga tele i se aofaiga itiiti (calorizator). O le mea moni, o laʻau o loʻo mauʻoa i le popo, o iodine, o fualaau uma e gaʻo-gaʻo - A, K, E ma le D, elemene elemene, aemaise le potassium, magnesium, zinc.

Afai ole tulaga o lou cholesterol masani, ona mafai lea ona e 'aina se vaega itiiti o le faimalaga 2 taimi i le vaiaso, ae afai ei ai, ona faasaina lea ona e galo, pe faatagaina i ni vaega laiti.

4. Ui iʻa. O se mea manaia o le tutusa o le cholesterol mea tutusa, i le caviar mumu, i le caviar uliuli, ma le caviar o le capelin. 100 kalama o caviar iʻa e tusa ma le 100 mg o le cholesterol.

Ae o le tala lelei o le maualuga maualuga lea o Omega-3, Omega-6 ma lecithin, lea e tuueseeseina ai le ava malosi o loo i totonu o fuamoa latou lava. Caviar o loʻo i ai se tuʻufaʻatasiga tele o vitamini ma minerale, lea e avea ai ma se meaʻai maloloina.

Ae peitaʻi, e taua le manatuaina o le mea e maua ai le cholesterol i le caviar ma le i ai o le masima, fuālaʻau manogi ma isi togafitiga pe a faʻamalieina (glycerin, acid sorbic, sodium benzoate, preservatives). O lona uiga e silia ma le tolu punetini o le caviar i le aso e le aoga.

5. Pulu. O le puaa o le mea sili lea ona sailia i aano o manu i le lalolagi, sei vagana ai nisi o atunuu.

O loʻo i ai le tele o proteins ma gaʻo, ma e tusa ai ma cholesterol. A uma ona tatou 'aina le tasi puaa o le puaa - tulaga masani, i le 200 kalama, tatou te maua le 200 mg o le cholesterol, o lona uiga.

100 kalama o le puaa (gaʻo gaʻo) e aofia ai le 100 mg o le cholesterol, o manu e sili atu ona pala - 88 mg.

A filifilia le puaa, taumafai e tuʻuina atu le sili atu i le sili atu le mama, le taumafai e kuka le kuka e aunoa ma le vela. O le filifiliga sili mo le kukaina o puaa o loʻo i totonu o le ogaumu i le pepa poʻo se siʻosiʻomaga lemu. E mafai ona e kuka, ae i lenei tulaga, o le a avatu e le aano se vaega o meaʻai i le broth.

Na o meaai o meaola e tupuga mai i le cholesterol. Ae aua nei lafoaia uma meaola manu, latou te aofia ai vitamini aoga ma mea aoga mo le tino. E na ona e manaʻomia e faʻapulaʻa a latou faʻaaoga.

6. Ava iʻa. E taʻua o le iʻa malosi, lea e faʻatele ai le cholesterol. Ae ui i lea, o loʻo iai foʻi le suauu iʻa, lea e manuia ai le tino.

E le gata i lea, o le lapisi e tele vitamini ma minerale, lea e sili atu ona aoga.

O le vailaʻau o le Phosphoric o loʻo i totonu o le uʻamea o loʻo aofia i le fausiaina o le tele o enzymes (phosphatases) - o autu autu o vailaau faʻasolosi o vailaau. O le ie o la tatou isu e aofia ai masima phosphate.

Atonu o le a le fiafia tagata o lenei iʻa pe a latou iloa e le fautuaina i latou e 'ai e sili atu ma le 100 kalama o le carp i le aso, aua a maeʻa ona latou' ai na o le 100 o lenei iʻa, latou te maua pe tusa ma le 250 mg o le cholesterol. I le auala, mai le uila ma le solofanua solofanua tatou te maua ai foi le tele o cholesterol (vaai le laulau i lalo). Ae o lenei aofaiga o le a lava tele mo le tino e maua ai vailaau aoga.

7. Toa. E faia i le susu ma le lactic acid bacteria. Cheeses e maualuga i le palatini, gaʻo susu ma minerale. E maua i le vitamini Aesimasi A, D, E, B1, B2, B12, PP, C, pantothenic acid ma isi. O faʻamanuiaga ole sisi e pepese i viiga.

O lea la, ae afai e te tilotilo i le 'auʻau cholesterol i le 100 kalama o le sisi mālū, ona i ai lea o le 120 mg, i le mama ma le suamalie - e tusa ma le 70 mg. O le maualuga o le cholesterol e mafua mai i le mea moni o soʻo seisi e faia mai le susu o loʻo i ai le gaʻo susu. E faʻatatau ai o le kilogram o le siisi e sili atu i le kilo kilokalama o aano o manu.

Ma o le mea lea, e le mafai ona sili atu i le 160 kalama i le aso o lenei oloa matagofie. Ae e oʻo lava i lenei aofaiga e mafai ona tuʻuina atu i le tino ma vailaau aoga uma ma minerale.

8. Toa gulu. O le tele o taimi, e aina ai moa, tila ma gusi. Ae o le pipi, salu, ostrich eggs ma fuamoa o isi manulele e 'aina foi.

I totonu o se moa moa, o le kulimi o loʻo i ai le gaʻo leʻo - 23%, protein - 16%, phospholipids - 11%, cholesterol - 1.5% ma minerale - 3%. I le taimi lava e tasi, 100 kalama o le fuamoa "aumai" ia i tatou e tusa ma le 1200 mg o le cholesterol. O le mea moni, e tele naua, ae, o le mamafa o le moa moa e na o le 16-18 kalama, i le faasologa, 1 yolk e aofia ai pe tusa ma le 200 mg o le cholesterol, o lea e mafai ai ona e faʻaogaina le yolks i le faʻaogaina.

Ina ia faʻaitiitia le maualuga o le cholesterol faʻauʻu ma fuamoa, e aoga le faʻaaogaina o le 1 kulimi mai le 2-3 fuamoa, ia naʻo le protein mai le isi. O foliga vaaia ma le tofoina o sea ituaiga meaai e le suia tele, ae o le a sili atu le maualuga.

Ma ia manatua, e le tatau ona e faʻaaoga fua na o fuamoa, e masani ona suʻeina i latou e vevela togafitiga.

9. O le kulimi ma le gaʻo gaʻo o le 20%. I lona tuufaatasiga, o le 20% o le kulimi (gaʻo tele) e aofia ai vaega o vitamini: A, PP, A (RE), beta-carotene, B1, B5, B2, B6, B12, B9, E (TE), C, H, D , kulina ma elemene elemene o loʻo faʻatusalia e calcium, sodium, magnesium, potassium, chlorine, phosphorus, zinc, iron, iodine, seleni, kopa, fluorine, manganese, molybdenum ma cobalt.

Ae ui i lea, 70 mg o le cholesterol e aofia i le 100 kalama o le 20% o le kulimi. O lona uiga o le faʻaaogaina o le sili atu i le 1.5 ipu kulimi i le aso e matua faʻavaivaia ona o le maualuga o le gaʻo, aemaise lava pe'ā iai ni faafitauli i vaʻa toto ma loto.

O le kulimi lelei e faʻaopopo i le lauti ma le kofe poʻo le saunia o ni sauga eseese mai ia i latou.

10. Pulu. O le oloa ei ai le maualuga o mea o gaʻo ma calories, lea e mafua ai le faateleina o le cholesterol. Pulu e aofia ai le 185 mg o le cholesterol i le 100 kalama. Ina ia maua le masani o le cholesterol i aso uma, e tatau i se tagata ona 'ai se tasi keke lapisi ma kulimi pata.

A e ui i lea, faatasi ai ma mea leaga, o le pata foi e aoga i le tino, e maua ai vitamini A, E, K, D, ma vitamini C ma le B. E iai le aoga aoga i le tulaga o le paʻu, fao ma lauulu.

O le mea lea, o le faʻaaoga lelei o le pata o le a le afaina ai le soifua maloloina. I aso uma e mafai ona e 'ai le 10-20 km o le suauu, e pei o se isi taumafataga, pe o se vaega o ipu.

Matou te tilotilo i 10 meaai ma le cholesterol sili ona maualuga - o se ituaiga o "siamupini." Ae o le a le tele o le cholesterol e maua i isi meaʻai tatou te faʻaaogaina i aso uma, pe o nisi taimi, na o aso malolo? Tatou amata i mea sili ona leaga.

Cholesterol i meaai paleni

I le maua o se faaiuga mai faamatalaga ua faitauina, e mafai ona tatou fai atu mea nei: o le mea e sili ona lamatia mo tagata e le o na oloa lea e "taamilomilo" ai cholesterol, ae o mea e sili ona tatou faaaogaina, ma talitonu latou te aumaia na o le manuia, ae le o le amanaiaina o se faailoga, e pei o le tele o le cholesterol i lenei oloa. E tatau ona e aʻoaʻo pe faapefea ona 'aina le mea sao ma aʻoaʻo lau fanau e filifili le tele o meaʻai "saʻo" ma lelei, ia iloa le fua i meaʻai e maua i le cholesterol.

Nofonofo i le laulau mo le 'aiga o le aoauli pe naʻo se meaʻai, matou te le mafaufau e uiga i le cholesterol o loʻo i totonu oa matou ipu.

O le taumafaina o se keke e pei lava o oe, poo le inu i ni ipu tioata sefe, mo se faataitaiga, e foliga mai e le afaina ia i matou. I le taimi nei, o le cholesterol maua lea e nafa ma le atinaʻeina o faʻamaʻi matautia.

Matou te faʻamoemoe o lenei tusiga o le a fesoa- soani ia te oe e fausiaina au meaai i le sili atu ma le lelei ma ia maloloina pea!

Anna K. (faapitoa mo Calorizator.ru)
atoa po o se vaega faasaina.

E mafai ona 'ai sushi ma taʻavale i luga o se meaai?


O le masaniga a Iapani masani e foliga mai o le lelei o mea taumafa maloloina: vaega laiti, oloa fou e le masani ai, tele iʻa ma e leai se lamatiaga o le le atoatoa o le iodine. Sushi e faʻaaogaina vaega taua uma o le kuka i le motu ma o lea e maua ai le lagona lelei ma saofagā i le soʻotaga o mea taumafa. E faapena? E mafai ona sushi ma taamilosaga e avea ma se vaega o se meaai mo le paʻu mamafa?

E teu ea Iapani meaʻai i se kesi i se geisha?

O le faʻataʻitaʻiga autu o le lelei o le faʻataʻitaʻiga a Iapani i meaʻai e tumau pea le faʻaalia o tagata o le motu: ao le i masani i fiafiaga o mea taumafa Amerika anapogi, e leʻi masalomia e le Iapani o le mamafa o le mamafa e mafai ona leai se mea.

Ae ui i lea, e oo lava i le taimi nei ua matua feteenai le augasegase o le samurai i le burgeromania, ua faaalia ai le maualalo i lalo o le lalolagi (itiiti ifo i le 3% o le faitau aofaʻi) le fua o le manogi o tagata o loʻo nofoia nuʻu.

O le ola i Iapani, e ui lava i le taʻaloga masani a tagata o loʻo nonofo ai, e sili atu le maualuga nai lo le aofaʻi - o le Iapani e ola mo le silia ma le 80 tausaga.

O le Iapani mo se taimi umi e leʻi iloa ai se meletini o le kulupeni - na o le araisa na tupu i le eria o le atunuʻu o le faifaatoaga o le faatoʻaga. I le taimi lava e tasi, o le lanu paʻepaʻe na mafai ona maua na o le tamalii ma le au fitafita, o tagata masani e fiafia i le lanu enaena, lea, e pei ona iloa nei, e ui lava o le pala, e sili atu ona aoga.

Mai i aso anamua, o gaʻo mo tagata Iapani na sau mai punaoa o le gataifale e maua mai i mea aoga omega-3, na muamua suʻeina e le Iapani le pata i le 20 seneturi, ma sa latou faʻaaogaina le suauʻu manogi vave.

Algae ma fualaau faisua e masani lava ona faamalieina le manaomia o le laufanua vevela ma matagofie mo fiber, vitamini ma minerale, ma a latou taleni faapitoa i le gaosia o oloa ma le teuteuina o ipu ua avea ma mea Iapani o se tasi o mea sili ona tulaga ese i le lalolagi.

E mafai ona ou 'aiina pepa taʻavale ma le gau? Fesili atu i tagata atamamai!

Au uo pele, aua nei e togiina araisa i le fale tifaga

Sushi (o le saʻo le faitauina o le tuufaatasiga o nei tusitusiga o sushi, e ui i lea, o le faaleogaina o le faaleogaina o upu ua mauaa i faiga masani faavaomalo) ua lauiloa i Iapani talu mai le senituri lona valu.

Muamua, o se auala o le teuina o iʻa fou - sa tuʻuina i le araisa, fuga faʻamaʻi ma koji, faʻapitoa faapitoa e taatele i le Land of the Rising Sun.

O loʻo faʻaaogaina pea Koji i aso nei e fai ai le soʻo, miso soup, soya sauce ma isi oloa Iapani.

O iʻa, 'ufiufi i le "ofu fulufulu" mai le sukalala, sa tuʻuina i lalo o sauaga e aloese ai mai le ea. O le saunia o "meaai kuka", poʻo le narezzusi, na fetaui lelei mo meaai mo le tele o masina, ae o le araisa lava ia, lea na avea ma vaega o le tausiga, sa na o le lafo ese.

O le mea fou o le sushi e pei o se taumafataga gaosi e mafua mai i le Hanai Yohei o le Tokyo: i le seneturi lona 19, na ia muai auauna atu i le susuga (suslices of seafood sea on rice rice cooked with sugar and vinegar, o le faaopoopoga o le mimicked le faagasologa o koji) o se meaai anapogi e talafeagai mo le 'ai le fale atoa, faatasi ai ma le araisa. E leʻi pine, ae sushi le Sushi i le aufaiva o le auala ma liliu atu i se ituaiga gastronomic o Iapani, e ui lava o ia, o le mea moni lava, o se mea fou.

E te manaʻo e 'ai sushi ma taʻavale i luga o se meaai? Le puupuu e puupuu!

O se mea moni faasaienitisi: o gaioiga laiti o Iapani e tusa ma le lua mita le umi nai lo isi atunuu.

O lenei uiga uiga ese na faʻaalia lava i totonu o tagata o le setete tonu ona o le faʻatapulaʻaina o mea taumafa ma le tele o araisa i totonu: ina ia faʻamalosia uma meaʻai i le maualuga, o meaʻai e manaʻomia se ala uumi i totonu o le tino.

E le gata i lea, o se vaega o le microflora o le fualaau oona o Iapani o ni siama faapitoa e nafa ma le lelei o le gaosia o algae ma iʻa.

I aso nei, ua avea le araisa ma autu o talanoaga a le au fai meaʻai: mo se faataitaiga, ua manatu Margarita Koroleva o se vaega taua o se lisi maloloina, ma ua mautinoa e Alexey Kovalkov o soo se tasi e manao e aveesea le mamafa e tatau ona lafoaia atoa le araisa paepae. Ae e sili atu le aua le faalagolago i se lanu enaena e sili atu ona maloloina i aso taitasi: o le faʻaaogaina o le masini-maoaʻe ma faʻamalosia le araisa e mafai ona avea ma faʻafitauli, aemaise lava i le faʻamalosia o le taofiofi.

O le mea lea, o le fesuiaiga o se Europa i mea Iapani e tele ma le lautele e le o se mea e sili ona fiafia i ai, masani poʻo le faʻaleleia. E tusa lava pe e te fiafia i meaai le masani a Ausetalia, o le taumafaina i le tele o mea e mafai ona mafua ai le le fiafia i le vaega o le tino e leai ni Iapani.

Rice e mailei vai, e pei o mea suamalie, e masani ona fesoʻotaʻi ma sushi ma taʻavale. Mo i latou i luga o se meaai, o le mea lea e mafai ona mafua ai le mamafa tele o le mamafa, i le mea moni, e aofia ai le tele o le suavai.

Aua nei galo i Rusia o le manatu sushi ua tupu se suiga ogaoga: matou te fiafia i le sushi ma liliu le ipu, o lona mealilo o se paleni sili ona lelei o mea faigofie, i se faiga o le eseesega.

I aso nei, e le o se mea e faateia ai se isi, ae o le mea e fiafia ai e iloa o nei galuega e leai se mea e faʻaaogaina i mea masani a Iapani. E le gata i lea, latou te suʻeina se meaai (o le tulaga taua o meaʻai o se vaega o le taamilosaga e 200-300 kcal) i totonu o se pomu maualuga-kalori. O le tali i le fesili ua uma ona manino ia te oe: e mafai ona e 'aiina pepa pe a leiloa le mamafa.

E mafai ona e 'ai i luga o se meaai pe leai? O le tali i lenei fesili o loʻo faʻalavelave pea. E tasi le mea e le mafai ona faʻamalosi: sushi ma roll roll - o se tasi lenei o mea sili ona maloloina mo le 'aiga o le aoauli po o le' aiga o le afiafi, pe a vave ona e 'ai, faʻapitoa i le alu ...

Sushi, rolls ma le mamafa o le mamafa: o le a le manatu o tagata atamamai?

O Carol Ann Rinzler, o le tusitala o le tusi sili ona lelei o le "Lisi Taumafa mo Dummies," ua talitonuina o sushi o se faataitaiga lelei o se taumafataga maualuga, maualalo-gaʻo. O le mea moni, afai e te filifilia saʻo, o le manuia e ono aʻafia ai le faʻaleagaina.

"Ina ia faateleina le aoga o le sushi mo le paʻu o le mamafa, filifili ia ituaiga o meaola e itiiti lava le faasoasoaina o lapisi lapoa ma le tuna," o le tala lea a Rinzler. Ole gaʻo omega-3 gaʻo latou te lagolagoina le ola maloloina o le mafaufau ma le fatu, ma tuʻuina atu foi ia oe le protein ma se fualaau tele ole vitamin D.

O le 30-kalama o le salmon e aofia ai le 40 kcal, ma o le aofaiga tutusa o le tuna e 42 kcal. "

O American dietist, Margo Jay Rathban, na te ofoina atu lona lava auala i le filifilia o ni aʻafiaga le lelei a Iapani: e mautinoa o le itiiti o mea e maua mai i le sushi poo le taamilosaga ma le itiiti ifo o le mea e foliga mai, o le sili atu ona aoga.

Mai le tuufaatasiga o sushi bars, e filifilia ai e Ratban ni iʻa sashimi - sliced ​​fish.

E ui i lea, e taua le tasi le selau pasene le mautinoa o le fou ma le faʻaaloalo le amataga: o iʻa iʻa e le mafai ona faʻaaogaina e mafai ona faʻaopopo ai le mamafa o sima ma aofia ai pusa.

E malilie tagata e taumafa fualaau taumafa e le tatau ona e sushi ma taʻavale le ipu autu o le taumafataga, pe afai e te manaʻo e leiloa le mamafa, ae e mafai ona e faʻamalieina oe lava i se vaega matagofie ma matagofie o lenei taumafataga manaia tasi pe faalua i le vaiaso e aunoa ma le faaleagaina o lau ata.

9 tulafono mo le filifilia o sushi ma taʻavale mo i latou i luga o se taumafataga

  • 1 Muamua se taumafataga sushi faatasi ma le faia o sou miso mai le soybeans, falaoamata ma le tofu cheese - e mafanafana ma tineia ai le uluaʻi "fiaʻai i le wolf," ma faatumulia ai le manava, e mafai ai ona e 'ai e aunoa ma le le fiafia ma tau ai oe lava. I le tautua o sou miso - e tusa ma le 75 kcal.
  • 2 O nisi faleaiga sushi e ofoina atu le filifiliga e suitulaga ai le araisa paepae manaia ma se lanu enaena sili atu ona maloloina. Afai o lau sini o le 'ai o sushi ma e le afaina ai le fuainumera, ia e filifilia: o le araisa e le faʻamaloloina e teuina ai fatu o le cereal o loʻo i ai le suauu siliva, ma le magnesium ma le seleni. Sushi e aunoa ma le araisa - lelei mo le aveesea o le mamafa!
  • 3 Fai atu i le faila mo le saulaina o le soya faalenatura e aunoa ma le faaopoopoina o le saito ma aua nei galo i totonu o se saumalie ma le maualalo o le sodium content e 25% le itiiti ifo le masima nai lo le masani. O le mea moni, o loʻo tumau pea le lelei, ma e tatau ona faʻaumatia i le faʻatusa. Afai e le maua e le faleaiga le avanoa e ofoina atu ia te oe le sauuga lelei, atonu e tatau ona e lafoaia atoatoa le manatu o le susunuina o sushi i se mea. Mo i latou e fiafia e faʻatonu meaʻai a Iapani i le fale, e talafeagai le faʻatau i luga o se fagu o le soya soya lelei.
  • 4 Manatua meatotino o le togafiti mo le mamafa o le mamafa ma faʻalauleʻa i luga o le susunuina, faʻaogaina o le "bonus" e sushi ai? E leai se aoga - gary marinry i se aofaiga tele o le vineka ma le suka faaopoopo. O lenei fofo e le na o le faaleagaina uma o mea e maua ai le totino ma le mamalu o le fesoasoani muamua i le taua mo se puimanava manifinifi, ae e afaina ai foi puipui o le esophagus.
  • 5 O le faʻaalia o lou faʻaaloalogia mo aganuʻu a Asia, faʻataga oe e faʻaalia le alofatunoa o le gaioiga ma e masani lava faʻagesegese le faʻagasologa o le faʻaaogaina o meaai.
  • 6 Faʻatumu i le cheese ma le mayonnaise (e tusa lava pe fai mai le lisi ma le aufaigaluega o lenei mayonnaise e naʻo Siapani) e le masani ma e faʻapipiiina ai calorie e le talafeagai ma gaʻo elemene i lau meaʻai maloloina.
  • 7 Aloese mai le tempura - o se calori cache moni lava! O fualaau aina e fafagaina fualaau faisua ma iʻa e matua manaia, e faigofie, e aunoa ma le matauina, e 'ai se taumafataga ma sili atu le faatulagaina, ona ua maua se tau o le malosi e tutusa ma se taumafataga tele i se meaʻai vave. E tutusa foi le faaaogaina i lisi vevela ma falaoa falaoa. Aua neʻi faʻaʻoleʻole e talitonu o se meaʻai maloloina lea: i le tuufaatasiga ma le manuia latou te latalata i pasties nai lo sushi.
  • 8 Sushi i fualaau faisua e le lelei e ono ono foliga mai. Talu ai ona o le vavalalata i le araisa, o lea ituaiga ipu e maua mai i le maualuga o le gaʻo, o lona uiga e le tele naua ma faʻafefe ai le fiaai. O se mea e sili atu ona aoga o le temaki fuamoa (faʻasologa mai le algal poo le soya pepa) e aunoa ma le araisa.
  • 9 O le lauti lanu e le gata ina faʻaitiitia ai le galala e mafua mai i le 'ai o iʻa ma masima, ae o le a tuʻuina atu foi se tauʻavega o mea faʻapitoa ma tausi lelei le tino lelei o lau'aiga: o le Iapani e le alu i se mea e leai se lauti!

Faataʻitaʻiga mo le 1 aso

O meaai i aso taitasi mo le maualuga o le cholesterol e mafai ona faia e pei o le lisi lenei:

  • Taumafa muamua:
    1. falaoa / oatmeal i le vai poʻo le faʻafefiloi o le susu ma vai, vai vaivai,
    2. aano o manu, tea ma susu.
  • 2 meaai:
    1. fuamoa fuamoa ua faʻaaogaina i le suauʻu olive,
    2. soo se fualaau faatagaina
    3. sina siʻosiʻomaga e leai ni gaʻo gaʻo.
  • 'aiga o le aoauli:
    1. fualaau faisua
    2. suauu fuālaʻau suamalie,
    3. se fasi meaʻai povi poo se iʻa,
    4. vaʻa fana
    5. faʻatau
    6. fualaau fou.
  • Taumafa:
    1. se ipu malamalama suamalie suamalie suamalie,
    2. keke mai le pa.
  • Taumafa:
    1. fualaau 'aina po o salati fuamoa,
    2. talotalo iʻa po o aano o manufasi,
    3. taumafataga o le sipisi leisi ma sina suka,
    4. vaivai o le lauti po o le teuteuina o laau,
    5. falaoa falai
    6. suauu.
  • A o lei alu i le moega: o se ipu malamalama o le terfir poo yogurt.

O le lisi e mafai ona fesuisuiaʻi e faʻaaoga ai faʻalapotopotoga eseese o fualaau aina ma fualaau faisua, ma faasolosolo lava ina faʻalavelaveina ao faʻaleleia le soifua maloloina.

Afai e te manaʻo ai, e mafai ona e 'ai falaoa i ni vaega laiti, ae e tatau ona e filifili meaai mai le falaoamata atoa. E fautuaina le faʻaaogaina o saito e leʻi puipuia mo le kukaina o fatu.

Kuznetsova Irina, tagata matau

(78 leo., 4,49 mai le 5)
Lolomi ...

Mea taumafa mo le maualuga o le cholesterol mo le leiloa o le mamafa - taumafa o le cholesterol, iloiloga ma le lisi

E pei ona e iloa, o le maualuga o le cholesterol o le toto pe a oʻo i luga le lipids o loʻo i totonu o le tasi le toto ona o le tele o taumafa gaʻo. O se taunuuga, o le sili atu o le cholesterol i le toto e tau atu ai i faʻamaʻi e pei o le atherosclerosis, faʻamaʻi fatu eseese, tafe, ma isi.

O le mea lea, i ia tulaga, e tatau ona faʻaaogaina se taumafataga o le cholesterol, poʻo le mea e taʻua o le hypocholesterolemic diet, lea e maua ai meaai paleni ma taumafa faʻagata e aofia ai le maualuga o le gaʻo manu. Ioe, afai o le siama o le maualuga o le cholesterol, o se taumafataga e le maalofia.

Ua mautinoa e cardiologists i le salafa o le lalolagi e leai se fualaau taugata o le a maua ai le aafiaga tutusa e pei o le meaai lava ia, aemaise lava ona o fualaau faasaina e le gata ina le aoga, ae o nisi taimi e masalosalo ai le aafia o le soifua maloloina o le tino atoa. E le gata i lea, afai ei ai lou totola cholesterol maualuga, o le taumafataga o le togafitiga ma e mafai ai ona faʻaititia le cholesterol maualuga maualuga e tusa ma le 10-20%.

O le mea lea, o le taumafataga o le anticollesterol, e pei ona taua, e le faigata ia te ia lava ma o le togafitiga sili ona taatele mo lenei suiga mai le masani. E faigofie ona mulimuli ma e le faʻamapulaʻaina ai meaʻai, talu ai o le lisi o oloa e tatau ona le aofia ai e matua pupuu lava. Ae ui i lea, ei ai foʻi taimi o latou lava, e le o ni nai mea.

Aiaiga masani mo taumafa mo le maualuga o le cholesterol

I lalo o togafitiga, o se meaai e maua i le cholesterol maualuga e manaʻomia ai oe e te tausisi i tulafono faʻavae nei:

    O le mea moni lava e leʻo ese mai le lisi o mea taumafa e pei o: gaʻo gaʻo, gaʻo susu mai aano o manu, caviar, pailani, pata pata, pata pata, ituaiga uma o meaai mama, ituaiga gaʻo, sukalati, koko, ava malosi.

  • I le tele e mafai ai, taumafai e aua le 'ai fuamoa, aemaise lava le selu, e pei o le selu o loʻo i ai le tele o cholesterol (275 mg).
  • Afai e te inuina le kofe, e tatau ona e iloa iinei: ua faamaonia e saienitisi o le auala tatou te faia ai le kofe ei ai sona aafiaga taua i le tele o le cholesterol i le toto.

    A maeʻa i lalo ifo o le cholesterol, e le tatau ona kuka le kofe, ae kuka i le fufulu. E matua talafeagai lava le teena o meaʻai gaʻo. Pe a kuka, e sili atu le faʻaaogaina o le suauʻu fuālaʻau, faʻamavae atoa le mayonnaise (e mafai ona suia i le maualalo o le kulimi kulimi pasene, ae e le tatau ona e faalagolago i ai).

  • Faʻamāina ma faʻatau oloa e tatau ona suia i ni mea e le faʻamaonia. Nai lo le taumafaina o suka, ai le meli, nai lo le falaoamata paʻu e faaaoga ai le parani, ia 'ai le falaoa uliuli. Rice e le faʻaaogaina.
  • E fautuaina le faateleina o le faʻaogaina o fiva feteʻenaʻi.

    Taumafa fualaau aina ma fualaau faisua ma tele eseese pe a mafai: 5 - 7 ituaiga eseese ile aso atoa. E i ai foi sona aoga aoga i le faaitiitia o le kulleserlaina o sana. Matou te fautuaina e te faaopoopoina i latou i fualaau o le kuka pe a kuka kuka, cutlets, etc.

    O le aofaʻiga manaʻomia o le falesa i le aso o le a faʻaitiitia ai le maualuga o le cholesterol maualuga i totonu o le toto e tusa ma le 20-30% - i le aofaʻi atoa, 1-2 vaimuni e tatau ona faʻaumatia.Fafaga susu e leai se gaʻo i aso uma. E tasi le lita i aso taitasi mo le masina atoa o le a faʻaitiitia le cholesterol e 8-10%.

  • Ua faapea mai saienitisi o le inu o lauti tiamata ma se taumafa anti-cholesterol e mafai ai ona vave faaitiitia le maualuga o le cholesterol maualuga i le toto.
  • Mea faasaina

    E tatau foi ona faʻaitiitia le faʻaaogaina o kulimi kulimi ma le kulimi, pi, pi, pi, vafela, meaʻai, pulo, vine ma vine vine. E tatau ona kuka mea uma, e le aofia ai le masima, peitaʻi, afai e faatagaina e le fomaʻi, o le 4-5 kalama e mafai ona tuʻu i aso uma.

    Ae o isi mea uma, e mafai ona 'aina mea uma, ae e tatau ona kuka, e kuka ma tao. Faʻaitiitia meaʻai manu.

    E taua tele le tufatufaina o le taumafa i le aso atoa: mai le 4 i le 5 taimi i le taumafataga i le aso, ma le taumafataga mulimuli e le o ni meaʻai ma le sili atu i le lua itula ao lei momoe.

    E le gata i lea, o suʻesuʻega faasaienisi e faʻamaonia e iai le taumafa maualuga i le cholesterol, faʻaaogaina o vitamini talafeagai, minerale ma meaʻai e mafai ona faʻaitiitia ai le tele o le cholesterol. Mo se faataitaiga, o le faaaogaina lea o vitamini E, C, A, le faaaogaina o vitamini o le vaega B, L-carnitine, pantetin, seleni, chromium, zinc, calcium.

    Ae, i le togafitiga ma se meaai mo le maualuga o le cholesterol, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi faʻatasi se togafitiga o togalaau. Mo se faʻataʻitaʻiga, o le siʻosiʻomaga o le siʻosiʻomaga, mea teuteu i fafo, le teuteu o le sigilima, le uwthorn, buckthorn, mint, le motherwort ua i ai se aoga aoga i togafitiga ma le puipuia o le atherosclerosis.

    Tuua Lau Faamatalaga