Aisea e tulaʻi mai ai vavae i va o tamatamai vae?

O faʻamaʻi ma le tigā i le va o tamatamai vae i luga o vae o se faafitauli taatele e le gata mo tamaitai, ae faʻapea foi mo alii. O lenei mea e mafua ai le le lelei o le tino ma le faʻalelei. O le a le mafuaʻaga ma pe faʻapefea ona togafitia vavae i le va o tamatamai vae, o le a tatou auʻiliʻili auiliili i lenei tusiga.

O mafuaʻaga autu o manuʻa i le vaeluaga o le faʻaleagaina o masini ona o le le lelei ma le faʻaleagaina (mycoses). Faʻamatalaga faʻapitoa mo le faʻaalia o faʻalavelave i vae e:

  • o seevae le lelei e faia i mea e le mautonu,
  • umi faʻaofuofu o faʻataʻitaʻiga masani o seevae (faʻapipiʻi i le pefu, vaʻa vevela, faʻaleagaina o masini, aemaise mai le "faʻafefete"),
  • faʻalauteleina le faʻaaogaina o meaʻai e faia i mea faʻapipiʻi,
  • le le tausisia tulafono o le soifua maloloina o le tino,
  • faatalale i tausiga vaaia,
  • savavali solovae
  • asiasi i nofoaga faitele,
  • maualuga luga i luga o vae (faiaoga, tagata faatau, fomai, tagata afeleti).
  • O le faʻamaʻi ma le siga fulufulu e tupu i se tuufaatasiga o le le tausisia o tulafono mo le tumama ma le microtrauma o le paʻu i le va o tamatamailima.

E le gata i lea, e mafai ona faʻamatalaina pe aisea e vaeluaina ai le paʻu o vae i le i ai o tulaga faʻaleagaina o le tino e pei o:
dyshidrosis o vae,

  • le lava o vitamini o vaega A, E ma le B,
  • togafitiga o le tino o le endocrine (oona, maʻi suka, maʻi o le thyroid),
  • siama siama
  • togafitiga o vaa o pito pito i lalo (o le solia o le toto ma le faaleagaina o le fua o le toto ma le toto o le toto ma veins varicose),
  • allergies (afaina dermatitis, eczema, neurodermatitis),
  • laau vitoriasis,
  • keratoderma.

Aʻo leʻi togafitia se vaʻaiga i le va o tamatamai vae, e tatau ona faʻamautu le mafuaʻaga tonu. O nisi taimi e le mafai ona e faia e aunoa ma se fesoasoani faafomaʻi, e faatatau lea i manua e umi ona le faʻaleagaina ma puipuia i togafitiga.


O aʻafiaga o le paʻu o le paʻu i le va o tamatamailima o vae e mafai ona fesuisuiai e faalagolago i le mafuaaga o le mafuaʻaga. O le mea lea, faatasi ma dyshidrosis, ua matauina:

  • soona inu tele o vae,
  • feʻaveaʻi faʻasolosolo ma faʻanoanoa,
  • mumu
  • susunuina i le nofoaga o le faaleagaina,
  • o le faʻaogaina o le gaioiga i eria tuaoi.

I faʻamaʻi pipisi, o le faʻataʻitaʻiga o le liona o loʻo faʻaalia i uiga nei:

  • o se nofoaga matutu ua fausia i le nofoaga o le liona,
  • sasaa, ma o se taunuuga, o le i ai o le sasaina,
  • le faʻaalia o se tasi poʻo le sili atu foi o faʻamatalaga tatala,
  • fausia o le tafia, paʻu,
  • faatasi ai ma le au failautusi, atonu o le a paʻepaʻe paʻepaʻe,
  • leaga manogi
  • faʻaleagaina fao (e avea ma samasama, mafiafia, faʻapalapala vave).

Faʻasolo i le va o tamatamailima, o le i ai o ni uiga taua e pei:

  • susulu mumu
  • tiga
  • fulafula
  • faateleina i le vevela i le lotoifale,
  • e mafai ona i ai le tuusao.

Faatasi ai ma se genesis allergen, keratoderma, poo psoriasis, o le vaʻaia e loloto, e tupu mai i tua o le hyperkeratosis ogaoga (sili atu le manavaina o le epidermis), e mafai ona o gatasi ma le vevela, o le paʻu o loʻo siomia e layers, e mafai ona tafe le liona.

Mo nisi faʻataʻitaʻiga, e mafai e le tagata suʻesuʻe o le dermatologist ona faʻataʻitaʻiina le lūlūina o mea mai le paʻu, vavaeʻeseina e se fusi, faʻataʻitaʻiina se biopsy o se vaega laitiiti mo suʻesuʻega o talafaasolopito ma tofia se feutagaiga a se tagata poto faapitoa.


Afai o le mafuaaga o togafitiga e le talafeagai ma tausi lelei ma seevae maualalo, ona mafai lea ona e taumafai e aveese le faafitauli ia oe lava e aunoa ma fualaau ma faatasi ai ma le fesoasoani a fomai masani.

E taua le sailia o mafuaʻaga o le faʻamaʻi:

- Faʻasalalau faʻaleagaina ole fale. O se toilalo e faigofie ona maua, i le taele, sauna, vaitaele, ma isi.

- seevae le talafeagai.O le savali i totonu o seevae sese e mafua ai le faaletonu o le vae, o le leaga o le tafe o le toto.

Faʻasalaga o le tamatamailima laʻititi i luga o puipui o le seevae e oʻo atu ai i soʻo ma le au, lea i le taimi o le tiga e oʻo ai lagona tiga.

I le tau mafanafana, o le fusi o le ufiufi mai le paʻu e faʻaleleia ai le afu o le ulu, e mafua ai le feteʻenaʻi o le paʻu ma le paʻu o vae ma le faʻavae mulimuli ane o vaʻa ma manuʻa.

- Le lava o meaai paleni i nisi o meaai: ate susu, fuamoa. E le gata i lea, o le le lava o le taumafaina o cereals e tele ina mafua ai le faaleagaina o totoga ma tino,

- Faʻasalaga tulaga faʻamaonia.

- Faʻaletonu le faʻatinoina o le tino o le tino, maʻisuka.

- Faʻanatura masani: savavali solo i tafatafa o le matafaga, asaplt ma isi luga,

- Le lelei le aafiaga o le vai faʻatasi ai ma mea e maua ai le chlorine (pe a aau i le vaitaele).

O se vaʻaiga i le va o tamatamaivae - pe faapefea ona togafitia i vailaʻau faʻapitoa

Faʻataʻitaʻiga faʻasoifua maloloina faʻaonaponei ua fausiaina le tele o meafaigaluega e faʻafefe ai lenei maʻi. O sauniuniga tau vailaau faʻamalositino e sili atu ona taulimaina faafitauli, toe faʻaleleia ma faʻamaʻi le paʻu.

Le lisi o fualaau mo le togafitiga o vavae i le avanoa avanoa o vae

1. O le tamaʻitaʻi mai Ultra - faʻamaʻapeʻa manuʻa, faʻasaʻo le tiga, o se vailaʻau lelei puipuia.

2. Faʻafeiloaʻi - suauufaʻamalosia i vitamini A, E, D, faʻamalolo lelei, faʻaitiitia le faʻavauvau, ua i ai se aʻafiaga faʻaleagaina.

3. Vulnuzan- o se togafitiga o le laʻau, toe faʻafoʻi le faaleagaina o le tino, i lona tuufaatasiga o mea faigata o le macro- ma microelements.

4. Super Glu - O se kapili faʻapitoa faʻapitoa e faʻamaonia ai manuʻa i luga o le paʻu, faia ai se ata puipui e puipuia ai le aʻafiaina o meaola leaga leaga.

Shostakovsky balm ma isi togafitiga o fale talavai e faʻavae i luga o le vinylin ei ai se aafiaga lelei i le fofoina o le maʻi.

Vinylite anesthetizes ma tuʻuina atu se ufiufi, lea e avea o se papupuni i faʻamaʻi pipisi, i nofoaga e faʻamaʻi.

Lelei lelei e maua mamanu masani "Dawn", lea e faʻaaogaina i le togafitiga o povi o povi.

O le oloa o loʻo i ai se manogi malosi ma le manogi, faʻalelei i le faʻaauau, e aunoa ma le manogi manogi ma vailaau eletise, o lea e mafai ona faʻaaogaina ma le faʻaaogaina i tagata e faʻafefe i allergies.

Faiga faʻamalolo faʻamalolo e mafua mai i le salalau o patotia maʻi

1. Afai e te masalomia se mumu afaina, e taua le vave fesoasoani i se fomaʻi ma faia suʻega talafeagai.

2. E tatau ona manatua i le mafaufau e le mafai ona taofi le togafitiga i le taimi lava e uma ai le faʻamaʻi manuʻa. E tāua le faʻaauau pea togafitiga seia oʻo ina faʻamalolo uma le va.

3. Faatasi ai ma le fesoa- soaniga o suʻesuʻega eseese, o le ituaiga o pathogen ua fuafuaina ina ia ausia le maualuga o aafiaga o togafitiga.

4. Togafitiga e tatau ona atoatoa.

5. Faʻaaogaina mo fafo ma totonu.

6. O vailaau faʻamaʻi faʻamaonia e faʻamaonia ai le faʻamaʻapeʻapeʻaina o aʻafiaga i totonu o le tino.

Faʻamatalaga sili:

1. Bifosin vave ona ulu atu i totonu o se nofoaga faʻafitauli, faʻamalolo ma vaʻaia lelei. E maua i foliga o gels ma ogani, faʻapea foʻi ma se moli lea e faigofie ona faʻaaoga i le aso atoa i fafo atu o le fale. Faatasi ai ma lenei meafaigaluega, e tatau ona fai le seevae, pe a uma le fufulu muamua ma le vinika. Tuu seevae i luga o le ea seia maeʻa.

2. Clotrimazole. Faaaoga e tusa ma le faatolu i le aso.

3. Ifenek I le faaopoopo atu i le faʻataʻitaʻiga, o se togafitiga sili ona lelei. O faʻatulagaga IFENEC e faalua ona faia i le aso.

O le le lava o le faʻaleleia o le paʻu o le pito i lalo e mafua ai le mago

O le vevela tele o le paʻu e fesoasoani i le vevelaina o le paʻu o vae ma tamatamailima, ma mafua ai ona faʻalavelave le matagofie e pei o sana ma le tuputupu ae.

A amataina le faagasologa, e fai ni vaalele i le avanoa avanoa.

Togafitiga o ragadas (loimata o loimata) e manaomia le usitaia o tulafono nei:

- faʻaitiitiga o gaioiga faaletino, poʻo le mautinoa o le le atoatoa o le vaega o loʻo aʻafia,

- o seevae ua filifilia e tatau ona faia na o le maualuga ma lelei i mea paʻi,

- faʻafouina masani o le paʻu o vae i lotions, o suauu manogi, kulimi, suauu,

- togafitiga mo le faamamaina o paʻu,

- faʻatulagaina o le paleni o le vai, lava le faʻaaogaina o vai mama ma vitamini,

- puleaina o le mamafa mo le mamafa o tagata.

O patemea ma mea totino ma le faʻaofiina o suauu paluga e faʻaititia ai le paʻu vevela.

A maeʻa le suavai, aveese ni vaega o le paʻu paʻu, faʻafefe, salalau nofoaga faʻafitauli i le olive olive poʻo le kulimi kulimi.

Aveesea o "maʻi o le maʻisuka"

E taua tele mo tagata mamai e pulea le faʻavaeina o vaʻa ma manuʻa, a faʻapea o le atinaʻeina o le maʻisuka foot syndrome e maualuga.

O faʻamalosi i le avanoa avanoa o le maʻisuka e togafitia i mea manogi e faʻavae i vaega o vailaʻau e faʻateleina ai le faʻamālōlōina ma faʻaleagaina ai meaola leaga.

Faʻasaga uma lava i le vevela mafanafana, aveeseina o le paʻu o le paʻu, maeʻa faʻamago o vae ma le faʻaaogaina o faʻamaʻi faʻamaʻi manu.

E faasaina le sosolo o vae i le vai vevela, aua e ono afaina ai le ola maloloina o le maʻisuka.

O isi vailaau e fesoasoani e aveese le maʻi

O vailaau faʻamalositino masani o loʻo i ai se tulaga maualuga i le togafitia o vavave i le va o tamatamai vae, ona o ona tulaga uiga ese, avanoa ma faigofie ona faʻaaogaina.

O auala e le faʻasalaga e le mafai ai ona faʻamalolo vave se maʻi.

E taua tele le faʻaaogaina o togafitiga faʻasoifua mo se taimi uumi.

Lisi siaki mo le faʻafitauli

1. Birch tar. E tatau ona saunia lelei lelei se mea e vaeluaina aʻo leʻi faʻaaogaina le tuufaatasiga. Mo le faia o lenei mea, e fufuluina vae, fufulu ese mai luga o se mea malogo mamago, faʻafefe tele le susu.

O le faʻamalosi o le susu e tuʻuina mo le lua itula. Ua fufulu le meafaigaluega. O le togafitiga e toe faia e faʻamalosia ai le aafiaga. I le va o taualumaga, e le tatau ona faatagaina le susu i luga o vae.

2. O le suauu Celandine e talafeagai mo le togafitiga o nofoaga ua afaina. E masani lava ona le mafai ona pasi pe a uma le 3-4 vaiaso.

3. Suauu masima. Ave se Art. sipuni o nei vaega ma faʻafefiloi i totonu o se vai i le vevela o le potu.

I le taele o loʻo maua ai le oloa, faʻapipiʻi ou vae mo le lua i le tolu minute. Ona fufulu lea i lalo o se vaitafe vai vevela. O susu e matua susulu i totonu o le uaina uaina, tuu i luga ma tuu mo le po mo le faʻaalia.

4. Faʻasaʻi faʻamalolo pe a uma ona fufulu vai taele, lea na faʻaopoopoina ai meataalo mai le fasimoli tagamea. E tatau ona faʻafefete lima, faʻafefeteina i se kulimi ma le chamomile extract, pailani poʻo le pulu.

5. E mafai ona puipuia le Raganda e ala i le suʻeina pea o le kalama calendula i totonu o le paʻu o vae.

6. O se aafiaga lelei ile toe faʻafouina o le suauʻu mata matala ma le suauʻu faʻatasi ai ma le suavai.

7. O vaʻaiga loloto e lelei ona aveesea e le tincture e faʻavae i aspirin ma iodine. O le mea e tupu mai ai e masani lava ona lubricuina i vaega na aafia o vae. O le vasega e faalua ona toe fai.

8. Faʻaleaga aʻafiaga eseese. Liua le meli i luga o nofoaga ua afaina, tuu luga o totini ma tuu i luga o le moega. I le taeao, o mea e totoe pe a uma ona ave faʻamaʻaina i le vai mafana, mago ma togafitia i se kulimi fafaga.

9. O se fofo o le apocone (2 teaseti i le 2 lita o le vai) e maua ai se fofo atoatoa o le maʻi.

10. O le suamalie o le lemoni ma le vailaau e vave faʻamalolo ai manuʻa i luga o le paʻu.

Taofiaga

O se tagata e popole i taimi uma i le mama ma foliga matagofie o ona vae e masani lava e leai ni faʻafitauli faʻapitoa i le tataina o le paʻu. Tausi o le ki i togafitiga.

O se aafiaga lelei o le a iai se maso vae ao lei momoe ma ni nai mataua o le suauu lavender poo le olive.

O massage fesiitaiga o le ai ai se faʻalogiga faʻalogiga, e afaina ai le fofo o le faafitauli.

O le ato faʻatau e tatau ona eseese pe a mafai ai. Ia mautinoa e aofia ai i totonu: iʻa, fuamoa moa, cereals, susu susu, fualaau 'aina, fuālaʻau fuālaʻau, peaches ma fualaau mamago.

O le faʻamalalaina o se faʻafitauli faʻapitoa lea e faʻafefe ai vavave i le avanoa avanoa i luga o vae.

O le faʻaaogaina i aso taitasi o le vai e tatau ona tusa ma le 2 lita.

Mo le feusuaiga saʻo, o le mafuaaga autu mo le salalau o loimata ma masini, faʻapea foi ma le tiga, o le masani ona ofuina ni seevae maualuga.

O le nofo i se seevae sili atu ona lelei o le a faʻaititia ai le faʻavaivai.

E le tatau ona gaosia le salu. O le gaosiga o mea ia o le natura masani.

Faʻaaogisa ou seevae ma faʻavae, e mafai ona e faʻaaoga le deodorant mo seevae.

O nai tulafono e uiga i le puipuiga

1. Aua le ofuina pe savali i se seevae o se tasi.

2. I taimi faigaluega, ia fai ni seevae faʻamalosi e aloese ai mai le soona inu o vae i le alualu i luma o le galu.

3. I nofoaga o loʻo faʻasalalau ai tagata lautele ina ia maua ai totoa taitasi.

4. A maeʻa togafitiga mama, faʻafefe lelei le paʻu i le avanoa avanoa.

5. Fufulu na o le mama i aso uma.

6. A e faʻatau mo seevae, faʻaaoga se ala poʻo se toe.

7. Mulimuli ma le mautinoa i tulaga o le tumama. Leai se mea e te tuʻuina atu ai se tagata ese i lau lava upega poʻo le faʻaogaina o le manicure.

O le vavave i le va o tamatamai vae e matua le fiafia, mafua ai le le mautonu ma faalavelave i se olaga masani. E taua le tausia i taimi uma, ma o le mea sili ona taua, ia iloa le mea e fai ma le auala e togafitia ai lenei maʻi.

Mafuaʻaga o Faʻafitauli Paʻu

O faafitauli o le paʻu e masani lava ona tupu i le taumafanafana, pe a tele tagata e tatala seevae. O le maualuga o le vevela o le ea ma le eletise, le maualalo o le manogi o le ea i le mea moni o le epidermis e faʻaputu ma vaʻavaʻa.

Ae peitai, i tagata soifua maloloina e le tupu lenei mea. O se tino e masani ona faʻatinoina le lagolagoina o le faʻaleleia o le natura ma le elasticity o le paʻu.

Faʻailoga e taʻitaʻia ai i vaʻa:

  • fungal siama e faigofie ona ulu ona o tatala tatala,
  • nai manuʻa laiti, e masani lava ona maua mai i le le lelei o le faʻaaogaina o vae i meaʻai,
  • faʻafesoʻotaʻi ma vailaʻau faʻasaina ma filifiliga le lelei ma le le lelei-lelei mo vae,
  • togafitiga le talafeagai ma le tausiga o vae.

O mafuaaga mai fafo e tatau ona aofia ai le ofuina o seevae gaosia, lea e soli ai le taofiofi masani o le afu ma fesoasoani i le sologa lelei o vae. Paʻu paʻu ona o le savali e leai se seevae poʻo le tatala tele foi seevae.

O se poloka e le afaina e mafua ai se tulaga le saʻo o le vae pe a savali, taʻe le toto ma le fatuina o sana. O le faʻavaeina o vaʻa e masani ona faʻaosoina ai maso maso ma taumafai e aveese.

O le isi vaega o mafuaʻaga e mafai ona taʻitaʻia ai le faia o vavave i le va o tamatamailima e fesootaʻi ma le tulaga lautele o le tino.

E aofia ai:

  1. Le lelei le gaosia o hormones - faʻamaʻi o le endocrin system. O le vevela tele o le paʻu ma pa'ū o faʻafitauli masani ia o nei faʻamaʻi. O le maʻisuka e masani ona mafua ai ona taʻe.
  2. O le mamafa o le mamafa o le oona, lea e mafua ai se avega faaopoopo i luga o le paʻu o le vae ma faʻaosoina ai le faʻaleagaina o siama.
  3. Le leai o vitamini A, B ma E, e nafa ma le toe faʻafouina o le paʻu.
  4. Paʻu o le paʻu (dermitis, eczema) e solia ai le saʻo o le paʻu ma faʻaosooso ai i isi faʻafitauli.
  5. Faʻafitauli faʻapitoa o pito, lea e faʻalavelave ai le toto masani i le vae.

O le mafuaʻaga o vavave atonu e sili atu le mamafa i luga o vae e fesoʻotaʻi ma galuega faʻapitoa. O tagata e faʻanoanoa ma malosi, e pei o taʻaloga ma tagata afeleti, o loʻo lamatia. Faʻasesega vavave ma galuega uumi i se tulaga tu.

E mafai ona tupu ni pu ona o se meaʻai le paleni, lea e le ulu ai mea e gafa ma le toe faʻafouina o le paʻu. O le faʻaaogaina o vailaʻau faapitoa, aemaise lava le le pulea, ma le le usitaia o vasega ma toesega e mafai ona i ai se aafiaga leaga i le tulaga o vae.

O vavave i le va o tamatamai lima e tatala ai le auala mo faʻamaʻi pipisi. Afai e faaauau pea ona e savali i seevae matala, e le mafai ona aloese mai siama.

Faʻatau togafitiga

E tele lava ina lava e filifili ai seevae sili atu ona lelei ma tausia lelei le tausiga o vae.

Afai ua uma ona i ai ni vavae, e tatau ona vave ave togafitiga. Le amataga lelei i togafitiga e alu i le fomaʻi. O le a ia siakiina siama, gaogao vae ma fesoasoani ia e filifili pe faapefea ona togafitia le paʻu o le paʻu.

Pharmacy drugs

O tufuga e ofoina atu se tele o meafaigaluega e fesoasoani i le vave faʻamalolo o mea leaga ma fesoasoani e puipuia faʻamaʻi mai le tuʻuina atu.

  1. Radevit - suauu mai i vavae, fesoasoani e toe faʻafoʻisia le paʻu, faʻamamafa le tiga ma le mumu ona o le maualuga o meaʻai o vitamini A, E, D.
  2. Vulnuzan - o se oloa faʻapitoa, faʻasaʻo le mumu, fesoasoani i le faʻafouina o le tino. O loʻo aofia ai le tele o micro ma elemene elemene.
  3. Tamaʻitaʻi talimalo - e faʻamalolo ai manuʻa, faʻasaʻo le tiga, taofia le toe faʻafouina.
  4. Super Glu - faʻapipiʻi fomaʻi faʻamaonia paʻu paʻu, faʻamalolo, puipuia faʻamaʻi.

E iai se aafiaga lelei e maua mai i le faʻaaogaina o le pulufana Shostakovsky ma isi vailaʻau o loʻo i ai fualaʻau.

Faʻafofoina o faʻamaʻi pipisi

O le anufe e mafua ai le tiga, o le sasaina, e oʻo atu ai i le faʻaumatiaga o le epidermis, faʻaosofia se manogi le lelei. E masani lava, o le leions e amata i lalo o le tamatamailima i luga o le vae, ma faasolosolo lava e salalau solo i lalo ifo o tamatamailima ma fao.

O togafitiga faʻaleagaina e togafitia i fualaau faasaina e tatau ona faʻaaogaina i se auala e faʻaleagaina ai le pathogen. E le mafai ona e faʻamaeʻa togafitiga i le taimi lava e maeʻa ai le manua. Aʻo leʻi faʻatagaina vailaʻau, o le ituaiga o pathogen ua fuafuaina ina ia lelei le togafitiga.

O oloa e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaogaina i totonu ma faʻalapotopotoga. O le faʻamaoniaina o vailaau faʻasaʻi e talafeagai e faʻamalo atoa ai le faʻamaʻi.

O fualaau faasaina Itraconazole, Nizoral poo isi ua faatonuina mo le puleaina i se taimi umi.

Faʻamatalaga sili:

  • Clotrimazole - faʻaaoga i le 3 taimi ile aso,
  • Ifenek - ua i ai i le faʻaopoopoga i le fomaʻi, le faʻaaogaina o togafitiga, faʻaaoga 2 taimi i le aso,
  • Bifosin - o loʻo i ai le gafatia e vave ona ulu atu i le nofoaga ua aafia ma maua ai se faʻamalologa.

E tele mea e maua e le gata i foliga o suauu ma gels, ae faʻapea foi i le foliga o se pala, lea e mafai ai ona faʻaaoga i le aso i fafo atu o le fale.

Aua nei galo ia faia foi le togafitiga o seevae. Ina ia faia lenei mea, e tatau ona e fufuluina, togafitia i le 30% vailaau vailaau poʻo le vaifofo tutusa e togafitia ai ou vae. Faʻamasala lelei pe a maeʻa ona tagofia.

Vaega o togafitiga mo le maʻisuka

E matuā talafeagai lava le mataʻituina lelei o le tulaga o vae i le maʻisuka.

O isi manaʻoga faaopoopo e:

  • filifili ma le faʻaeteete seevae, sili atu ona lelei le faʻaaogaina o faʻataʻitaʻiga e faʻaaogaina ai faʻataʻitaʻiga o vae,
  • foot baths e le mafai ona faia i le vevela vai,
  • o le faʻaaogaina o pusa e faʻalavelave i le avanoa o le okesene e le fautuaina,
  • masani ona manaʻomia le suia o totini poʻo totini,
  • e le tatau ona savali e aunoa ma ni seevae ona o le leai o se lagona o vae,
  • aua le faʻaaogaina le ava malosi e togafiti ai le papa.

E tatau ona e faʻaeteete lelei ou totini, aua le faʻaogaina ni meaʻai ma tipi ni mea e teu.

Fofo faʻapitoa

Pe a filifilia ni metotia a tagata mo le faʻaaogaina o vaʻaiga, e tatau ona totogi le tausiga faapitoa i le saogalemu ma le natura oa latou vaega. Tatala vae vae - o le ala lenei i siama. I le avea ai ma se meafaitino faʻaaoga mo togafitiga, e tatau ona e mautinoa.

O otaota e tatau ona fou, faʻatasi ai ma se aso e muta ai, e leai se pefu ma palapala. Suauu - maualuga ma lelei. Teu tupe e tatau ona faʻatau i nofoaga saogalemu. Afai e leai se talitonuga i le lelei, faʻaaoga fualaau faʻatau.

  1. Ina ia saunia le vaifofo, e 5 g o le suauu paluga e fefiloi ma le 10 g o le soa soap washings, ua soloia i le 2 l o le vai inu. Taofi ou vae i totonu o se pesini mo le 20-30 minute, fufulu i le vai mafana ma lubricate i se kulimi fafaga. O le faʻatinoga o loʻo faʻatinoina i aso uma seʻia faʻamaofiofi manua.
  2. I le 1 lita o le vai inu mo le 1 itula, faʻaauau pea le 0.5 ipu o fugalaau chamomile ua mamago. Faʻasologa. Fufuluina mo le 15-20 minute. Fufulu mama, fuʻu vae i se kulimi suamalie.

Ina ia togafitia le leaga tele, ia faʻaaogaina le ava malosi ma aspirin tablets ma iodine ua faʻasese i ai. O le fofo o loʻo teuina i totonu o se ipu maligi tioata, o manua ua lubricilia i le po.

O le faʻaaogaina o le suauu coniferous e maua ai le lelei. Ina ia saunia, 2 ipu o nila ma le 0.5 ipu ipu vai e teu mo le 0.5 itula i totonu ole vai vai. O le vai fofo ua faʻafefiloi ma le suauu faamamaina i se vaega o le 1/3 ma faʻaopoopo se sipuni sipuni o le alcool camphor. Faʻamaulu manuʻa i le po.

Fua fua vitio mo se suauu lelei mo le malie:

Taofiaga

E mafai ona e aloese mai le faaleagaina o le paʻu i le va o tamatamailima pe afai e te mulimuli i tulafono faigofie:

  1. Lafo lelei le tumama. O vae e tatau ona fufuluina i le fasimoli, e sili atu ile tui. Ua faʻamamaina laʻau ma faʻamamaina i le kulimi.
  2. Fufulu sooga ma tights e faia mai fausaga faʻanatura, fufuluina i latou i fualaau oona i le tele o taimi e mafai ai.
  3. O vae e tatau ona tuʻuina i ai le malologa, aemaise lava i le vevela, ma faʻaleleia pe'ā mafai e faʻaleleia le tafe o le toto ma le lymph.
  4. Aua nei faʻaaoga isi seevae, totini, solo solo. O lenei lapataiga o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi. O le mea e sili atu le lelei e alu faʻatasi ai ma o latou manatu nai lo isi slippers.
  5. I totonu o vaituloto ma vai taele e tatau ona e savali i ou seevae. Afai e le aoga, e mafai ona e faʻapipiʻi faʻasolosolo vae ma se sui o le antifungal.
  6. I le tau mafanafana, e sili atu ona lelei le fai o seevae paʻu e maua ai le lele lelei ma faʻafefe ai le susu. O se filifiliga sili o le a avea ma seevae seevae. Aua e te aafia i lugavaevaevae. O le paʻu i lalo e faʻaititia ai le avega i luga o vae.
  7. Lalaga solo seevae, sili ona fai mai mea masani. Puipui le tui ma le faaleagaina o vae. Afai i le afiafi o auiliiliga o seevae e lolomiina i luga o le vae, e tatau ona agai i se lapoa tele.
  8. O se paleni taumafa ma le faʻaaogaina o vitamini.
  9. Taimi vave togafitiga o faʻamaʻi e mafua ai le fausia o vaʻa. Mo le maʻisuka - pulea le suka suka. Faʻataʻitaʻiga o puipuiga e saunia e le fomaʻi.
  10. Mo le faʻaleleia o le toto ma le faiga o gasegase i le paʻu, e fesoasoani le massage i vae. Afai e le mafai ona alu i se fomaʻi, e mafai ona e faia le faʻamaloiloina oe lava ia. E faia i se isi auala mafanafana ma malulu vai ma se malosi malosi mai le fagu.
  11. Faatinoina o gaioiga, e tatau ona e faʻaeteete e le faʻaleagaina le paʻu.
  12. Faʻatasi i le vaiaso, o le taele ma le celandine ma le chamomile o le a fesoasoani e aloese mai le afaina ma le pipisi o vae.

E tatau ona manatuaina afai e le fesoasoani ia togafitiga, ma o loʻo iai pea manuʻa, e tatau ona e sailia se fesoasoani faafomaʻi.

O a faʻalavelave i tamatamai vae

O le faʻaalia o vavave i tamatamailima o se ituaiga o dermatitis - o se maʻi paʻu. O lenei faafitauli e mafua ai le tele o faʻafitauli o le tino ma le matagofie. E taua faapitoa i le taumafanafana. O vaʻaiga e matauina i le va o tamatamai lima, lugavaevae ma isi vaega o vae. Ona o le faʻateleina o le vevela o le paʻu, o loʻo i ai i luga mea laiti. Faʻaleagaina i le epidermis e taʻitaʻia ai le ulu o microbes. O se taunuuga, o paleni e avea ma loloto loloto e mafua ai le tiga ma avea o se nofoaga o le faaputuputuina o meaola ninii, mo se faataitaiga, sigi po o siama.

O le mafuaaga masani o le osoosoina o le vevela tele o vae. O lenei faailoga e mafua mai i le tele o itu leaga. O le tele o taimi, o le faafitauli e fesoʻotaʻi ma seevae le lelei poʻo ni mea e maualalo le lelei. O se seevae e sili atu ona lavelave e mafai ona mafua ai se fusi i totonu o le tamaʻi lima. Aʻo savali, o le susu na natia e le vae e le o aʻafia, lea e mafua ai se siosiomaga lelei mo le faʻalauteleina o le sigi ma siama. O totoa filifilia saʻo e fesoasoani e aloese mai se ituaiga o faafitauli - e tatau ona faia i le sipuni poʻo isi faʻanatura masani.

O seevae o se tasi lea o mafuaʻaga mo le faʻaalia o vaʻa, ae o loʻo i luga o le mulivae. A e savali, o seevae e taia ai pea le paʻu, faʻalavelaveina le faʻavaveina o le toto. E mafai ona e faʻasaʻoina le tulaga e ala i le taofi e faʻaofuofu i luga. Faatasi ai ma isi mafuaʻaga i fafo ma totonu o le faʻavaeina o vaʻa i tamatamaivae vaevaega o:

  • vaivaiga gasegase - o le le atoatoa o vitamini A, E ma le B,
  • solia o tulafono tau tumama,
  • fungal infections
  • le lelei
  • maʻi maʻisuka ma isi faʻamaʻi o le endocrine,
  • manuʻa o le paʻu,
  • faʻamaʻi.

I luga o vae

O faʻalavelave i vae e masani ona o mai faatasi ma le tele o isi faʻaʻailoga e faʻaleagaina ai le tulaga o le paʻu. O nei mea e aofia ai le suamalie, manogi manogi, faʻasaina toto, susunuina ma tiga pe a savali. Faʻataʻatia se tuufaatasiga o nei faailoga e mafai ona:

  • vai faʻalanu
  • savavali solovae
  • le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia,
  • afaina o le tino
  • maʻisuka malosi
  • fualaʻau suamalie
  • afaina o le tino
  • loto ma vascular diseases,
  • hyperkeratosis
  • vevela vevela vevela
  • faateleina le mamafa i luga o vae,
  • fungal infections
  • le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma se maualuga maualuga o alkali,
  • uu seevae mama e le faʻalelei.

I luga o le lima matua

Afai e mataʻituina vaʻa i tamatamailima, ona le gata lea i le faʻafitauli lenei. E tele gasegase e matauina o le foliga mai o le fao e le fiafia. E le gata i lea, e mafai e le ipu ona paʻu ese, maʻe. O nei mea uma eo mai faatasi ma le vevela, mumu o le paʻu latalata i le fao. O nei mea uma o loʻo faʻaalia ai le atinaʻeina o se faʻamaʻi pipisi. Faʻagasolo ona faamatalaina faʻamaoniga e oʻo atu i isi faʻailoga fao.

Afai o gaʻo i le limamatua o loʻo tuʻuina mai i le tele naua o le faaseʻe ma le paʻu o le fao, ona mafua ai lea o le leai o se vai i totonu o le tino poo le vaitamini. Faatasi ai ma isi itu mo le atiina ae o lenei faaletonu o le paʻu:

  • endarteritis poʻo le atherosclerosis o pito i lalo,
  • hyperkeratosis
  • afaina o le tino
  • le tausia o le soifua maloloina o le tagata lava ia,
  • o le vaitau o le taumafanafana, pe a faigofie ona paʻu le paʻu i le soloina ma le faʻamalosi, sosoo ai ma foliga vaaia o sana,
  • veinsose veinsose,
  • psoriasis
  • le lava le faʻamamaina o le paʻu o vae,
  • faʻamaʻi

I le va o tamatamai vae

O foliga vaaia o vavave i le avanoa avanoa e avea o se faailoga iloga o le faʻaleagaina o maʻi. Afai na e asiasi talu ai nei i se vaituloto, sauna poʻo le taele, o le aʻafiaga o faʻamaʻi pipisi e maualuga tele. O nisi taimi o le mafuaaga e le fesootai i le maʻi. I le leai o se tausiga lelei i aso taitasi, e amata ona paʻu le paʻu, e iai vaʻa i le va o tamatamai vae. O le leai o ni faʻamaʻi e mafua ai na uiga. Afai e itiiti ni fuamoa, susu ma le ate i le taumafataga, ona mafai lea ona tupu mai le va o tamatamai vae. O mea nei e mafai ona aofia i totonu o le lisi o mafuaaga mo le latou faʻatulagaga:

  • maʻisuka malosi
  • maʻi faʻamaʻi
  • sese seevae
  • leai ni seevae savali i luga o le ele, oneone ma eleele,
  • o le gaioiga o vai faʻafefe.

Fautuaga lautele

O le soifua maloloina o vae e tele lava ina faalagolago i le lelei o le tausiga mo i latou ma le sao o le filifilia o seevae. Ina ia mafai vave ona lelei togafiti, faʻapea foi ma le puipuia o lo latou toe fai, e taua le matauina o fautuaga nei:

  • faia le fufulu i aso uma o vae (i le afiafi) ma le fasimoli ma faʻaaogaina se kulimi alofa,
  • filifilia o seevae lelei i tulaga o le telē, faʻamafanafanavae seevae, maualuga o le mulivae,
  • faatapulaa o le ofuina o seevae,
  • i nofoaga faitele (vaituloto, baths, saunas, gyms) faʻaaoga solo taitasi seevae,
  • faʻapipiʻi le taʻele o le taele ma faʻamalositino faalua i le vaiaso, faʻaaoga le vae malolo,
  • e aofia ai le uumi o le ofuina o le nailon, suauu gaosi,
  • pe afai e mafai, ia le itiiti ifo ma le tasi i le masina e faia ai le gaioiga faʻapitoa,
  • pe afai e tatau ai, faʻaaoga le faʻamalosi malosi,
  • taʻaloga i aso taʻitasi ma le masio maso o vae,
  • pulea le toto suka
  • aofia ai mea taumafa taumafa i totonu o vitamini A, B, E (cereals, cereals, fuamoa, ate, iʻa iʻa, gaʻo, fuālaʻau fuālaʻau).

I le tele o tulaga, o le faʻatinoga o nei fautuaga o le a lelei ona taulimaina le mago, vevela tele, le manogi o le manogi. O le tausisia o tulafono faigofie o le tausia lelei o le paʻu o vae e avea ma se tulaga lelei mo togafitiga faafomaʻi pe a tatau ai.

Vailaau

O le filifiliga o vailaʻau maʻoti e faalagolago i le māfuaaga e faʻaoso ai tamatamai vae. E manaʻomia lenei mea ina ia faʻamavaeina ai togafitiga e le gata o le faʻamaoniga, ae faʻapea foi le mea e faʻaosofia ai. Faʻalagolago i le natura o vaʻa, o togafitiga nei e mafai ona faʻaaoga:

  1. Faatasi ai ma valaau malogo. O se togafiti togafitiga faʻamalosi ma se puluvaʻa ma le fanafana Shostakovsky e aoga, pe a uma ona faʻamaʻaina le paʻu i le solcoserlane gel poʻo le suauu Radevit. Afai ua matutu le paʻu, e fautuaina e faʻaaoga le kulimi Dardia. O loʻo tuʻuina atu ai le faʻaleleia ma le gaosaʻi i le paʻu.
  2. Faʻatasi ai ma se faʻamaʻi pipisi. E tatau ona faʻaaoga vailaau faʻamalosi, e le gata i le lotoifale ma le tautala. Mo le faʻaaogaina i fafo, o loʻo faʻamanuiaina creams o le terbinafine: Lamisil, Thermicon. Afai e le fesoasoani togafitiga autu, e tatau ona amata ona ave pills e faʻaumatia ai le afu mai totonu. Mo lenei mafuaʻaga, faʻaaogaina le fluconazole, miconazole, clotrimazole, cyclopirox.
  3. Faʻatasi ma le maʻisuka. I le tulaga o se faʻamaʻi, e le o fualaau uma e faʻaaogaina ona o faʻamaʻiloga. Faʻatagaina o le suauu ma le pama e ono, o loʻo faʻamamaina ma puipuia le paʻu.
  4. Faʻasalaga o faʻalavelave. E fesoasoani faʻamaʻi fesoasoani e faʻamafiesea lenei faailoga. O se faʻataʻitaʻiga o le vailaʻau o Ketanov. E matua malosi lava, o lea ao leʻi faʻaaogaina sea fofo, e tatau ona e taumafai e aveese le tiga i le Analgin, Ibuprofen poʻo Nimesil.

O kulupu taʻitasi o vailaau faʻasaina e aofia ai le tele o soʻo e mafai ona faʻaaoga mo vavave i tamatamailima. Aua e te tofia oe ia te oe lava ia. Afai a maeʻa ona e faʻaaogaina vailaʻau na e filifilia, e le tupu le lelei, ona tatau lea ona e sailia le fesoasoani a se fomaʻi. O le mafuaʻaga o vavave atonu o se mea malie. I lenei tulaga, o fualaau oona ua faatonuina ia amanaia le soona gaosi o le faamaʻi, lea e mafai ona iloa e ala i auiliiliga. I le tulaga lautele, o fualaau nei e aoga ma tofotofoina e faasaga i le tosoina o tamatamailima:

  1. Solcoseryl. O le suāuʻu lea e faʻavae i luga o le tamaʻi povi toto. O le aʻafiaga autu o le fualaau faasaina o le faʻagaoioia lea o le metabolism o le tino, lea e fesoasoani i le faʻaleleia o le toe faʻaleleia o mea. Ua faailoa mai Solcoseryl mo le togafitiga e le o faamaloloina ai manua, mumu, sulu, pusa paʻu o le paʻu. Aʻo leʻi faʻaaogaina le suauʻu, o le paʻu e togafitia i se vaifofo vailaʻau. Ma le isi, e faʻaaogaina le meafaigaluega i se mea manifinifi i luga o le manua. Faia lenei 2-3 taimi ile aso. O se faʻafitauli leaga e mafai ona avea ma allergies, edema, urticaria, hyperemia. O faʻamaoniga o le le faapalepale i le benzoic acid. O le lelei o Solcoserla o le saogalemu o le tuufaatasiga.
  2. Lamisil. O loʻo maua i le tulaga o laupepa, o suauu ma sulu e faʻavae i le terbinafine. E faʻaaogaina e togafitia ai mycosis, onychomycosis, fulu vae, dermatomycosis o le ogalaau poʻo lalo vae, lanu lanu eseese. O pusa e ave i le 250 mg i aso uma. O le suauu ma le pulu e faʻaaogaina i le liona ma se fasi manifinifi 1-2 taimi i le aso. E le mafai ona e faʻaaoga Lamisil mo faʻamaʻi ate. O aʻafiaga matuia e mafai ona tupu mai i le atuatuvale, le puipuia, faʻafefeteina, masukalokeletal system.Le lelei o le faletua: o le tausisia o tulaga faʻavaomalo, o le tele o galuega faʻafefete, saogalemu, saoasaoa o gaioiga.
  3. SixtuMed O se meafaigaluega faʻapitoa lenei mo le maʻisuka, lea e faʻapupulaina ai le puipuiga o le paʻu, fesoasoani e faamalūlūina ma faʻateleina le faʻaleleia o le tino. O le tuufaatasiga o le suauu e aofia ai vaega o laau toto: sage, clove, lavender-narrowed lavender. E i ai a latou tui, anti-inflammatory ma antifungal. Suauu e faaopoopo i le vai mafanafana (vevela e oʻo i le 36 tikeri). Mo 4-5 lita o le vai, ave le 1 tsp. lona uiga. Vae i totonu o le paʻu paʻu mo le 7-10 minute. Ona fufulu ese lea o vae, aemaise lava avanoa i le va o tamatamai vae. E faʻaaogaina le paʻu o le SixtuMed i le paʻu ua maeʻa. E le mafai ona e faʻaaogaina tupe o lenei laina ma manua tuga ma maʻi fatu. Faʻapitoa o SixtuMeda: maualuga le saogalemu ma le hypoallergenicity.

Faʻatau auala

Afai o le mafuaʻaga o le vaʻaia e le o se mea malie po o se isi faʻamaʻi tuga, ona mafai lea ona e foia le faafitauli i togafiti a tagata. E mafai ona faʻaaoga atili i le togafitiga o fualaau faasaina. Paʻu, teuteu, baths faʻaitiitia le mumunia, faʻamalolo le paʻu. O fua faʻataʻitaʻi nei e fesoasoani i le ausia o lenei taunuʻuga:

  1. Mo le 2 lita o le vai vevela, ave 1 lepp. suauu minerale ma le 1 tbsp. l suauu. Liligi le vaifofo i totonu o se pesini. E tu i luga vae i le 10-15 minute. Ona faʻamago lea o le paʻu lelei, ona fufulu ai lea ma le kulimi.
  2. I le po, tuʻu se laʻau vaivai o loʻo faʻamamaina i le meli vai i luga o ou vae. Vili se fusi i luga o vae. I le taeao, fufulu, faʻamago ma gaʻo faʻatasi ma se kulimi gaʻo poʻo se suāuu olive.
  3. Tipi le 1 tsp i le 1 lita o le vai vevela. boric acid. I lenei fofo, o vae e teuina mo le 10-15 minute. Ona faʻamamāina loa lea o vae, faʻafefiloi ma le agalelei i le pelo o le penisini.

Puipuiga

O se tulaga taua mo le puipuia o seevae talafeagai. E le tatau ona vaapiapi pe lautele. O seevae e filifilia e tusa ai ma le vaitau. I le tau mafanafana, e sili atu ona lelei le fai o faʻataʻitaʻiga e le mafai ona mafua ai le soona suamalie o vae. O le filifiliga sili mo soʻo se taimi o le tausaga o seevae ia mai mea masani. Isi fua e puipuia ai le faʻaalia mai o vaʻa:

  • matau lelei meaʻai,
  • ma le afaina tele o vae, mulumulu ia i latou i le tele o taimi i le aso,
  • Aua nei ofuina se seevae a se tasi tagata
  • masani ona lūlūina vae i le kulimi moli,
  • faia massage vae i ni mea taua e tele,
  • filifili totini na o mea masani,
  • pe a asiasi atu i le vai ma le sauna, faʻaaoga au lava mea tumama ma faʻaeʻe lou seevae.

Fomaʻi togafitiga


Togafitiga o se vaʻaiga i le va o tamatamaivae, pe a fai o le mafuaʻaga o le faʻaleagaina e le mafua ona o ni faaletonu i le tausiga, e tatau ona faia faʻatasi ma le fesoasoani a vailaʻau. I lenei tulaga, o togafitiga i le lotoifale ma ni mea malu, pulu, ma vai e sili ona taliaina.

Faʻatasi ai ma se maʻi afaina o vae, o suauʻu ma kulimi e aofia ai le antimycotic e mafai ona faʻaaoga:

  1. Lamisil (386-861r).
  2. Terbinafine (56-149r).
  3. Pimafucin (235-538r).
  4. Nizoral (340-633r).
  5. Mycoderyl (297-635r).

I le tulaga o le faaleagaina o le aʻafiaga o siama, e mafai ona faʻaaogaina vailaʻau o vailaʻau faʻasaina:

  1. Levomekol (81-113r).
  2. Oflomelide (97-140r).
  3. Levosin (69-98r).
  4. Baneocin (224-377r).
  5. Drapolen (201-282r).

Faʻaaogā togafitiga faʻapitoa e togafitiga ai le paʻu:

  1. Chlorhexidine (9-39r).
  2. Furatsilin (36-61r).
  3. Betadine (148-380 rub).
  4. Miramistin (131-316r).
  5. Octenisept (214-300r).

I togafitiga faʻapitoa o le faaleagaina o le paʻu i le va o tamatamailima, e mafai ona faʻaaogaina fualaau faasaina e fesoasoani i le vave faʻamalolo ma le faʻafouina o mea, e pei o le:

  1. Bepaten (268-641R).
  2. Solcoseryl (149-210r).
  3. Methyluracil (42-60 rub).
  4. Radevit Asset (295-439f).
  5. Pantoderm (167-237r).

Faatasi ai ma ni mea e le maua ai se mea e afaina ai, psoriasis ma keratoderma, o togafitiga ma meainu e aofia ai glucocorticoids atonu e manaomia:

  1. Asort (188-264r).
  2. Beloderm (175-255r).
  3. Kutiveyt (204-307r).
  4. Fluorocort (138-193r).
  5. Elokom (334-474r).

E tatau ona faʻamaonia e le fomaʻi faʻamaʻi faʻasamaʻi ma le homone peʻa a le faʻatagaina isi faʻamaʻi.
I le tulaga o le faaleagaina o le amiosaʻo o le paʻu na mafua ona o le solia o le toto poʻo le maʻisuka, o le togafitiga e tatau ona atoatoa, e faʻamoemoe i le faʻamautuina o le maʻi. E le faʻatagaina le faʻamalositino i lenei tulaga.

Faʻapogai o vavave i le va o tamatamai vae

O le mafuaʻaga o le mea e tupu ai le paʻu i luga o tamatamai vae ua vaeluaina ma tiga atonu o le aʻafiaga o itu i fafo ma totonu. I tulaga uma lava pe a le tausia e le tausiga ma le faʻaeteete, o se asiasiga i le fomaʻi e talafeagai.

E le mafai ona i ai le va o tamatamai vae i le va o tamatamai vae e mafai ona avea ma amataga o ni faʻalavelave mataga.

Faatasi ai ma itu taua e aofia ai:

  1. le mafaʻasalalauina o seevae o loʻo faia i mea gaosia,
  2. leai o le tumama ma le tausiga o vae,
  3. faʻaleagaina le siosiomaga i le taimi o le mafanafana o le vaitau,
  4. vevesi ma microdamage i le paʻu o vae ona o le savali e leai ni seevae,
  5. faʻamaʻi pipisi i se maʻi pipisi.

A maeʻa ona maua mafuaʻaga, ona o le paʻu o le paʻu i le va o tamatamai vae, e tatau ona faia ni mea faanatinati e foia ai le faafitauli. O le vave lava e amataina togafitiga, o le tele lava o le faʻamalolo atoatoa o le taʻavale.

Ina ia taulimaina le alofilima o vae, o taumafaiga tutoatasi e le lava. O se seti o fuataga o loʻo faʻatulagaina e se tagata suʻesuʻe faʻasolosolo ina ua uma ona faʻamalamalamaina le faʻamaoniga.

E masani lava ona tupu siama faʻaleagaina pe a uma ona asiasi i le fale taʻele poʻo le vaitaele. O le faʻaaogaina o seevae seevae ma le togafitiga o le paʻu o le vae i le faʻaaogaina o mea e faʻaogaina ai mo le puipuiga o le a fesoasoani e aloese mai faʻamaʻi. O le faʻaitiitia o le faʻaleleia o le faʻatetetete e faʻatele ai le ono mafai ona maua ai faʻamaʻi faʻaleaga.

Faʻailoga ma faailoilo o vavave i le va o tamatamai vae

O le faafitauli o le matutu ma le taʻe i vae e aafia ai le 1/3 o tagata uma o le paneta. O maʻi gasegase e mafua ai le le lelei o le tino ma le tino, foliga foliga le lelei. O le pito i luga o le vevela e tupu i le taumafanafana.

Aisea e amata ai ona gau le paʻu i le va o tamatamailima? E tele mafuaaga mo le atinaʻeina o lenei faailoga, lea e vaevaeina i ni vaega se lua.

O mafuaaga mai fafo:

  • faʻafesoʻotaʻi tuusao o le paʻu o vae ma le siosiomaga: oneone, pefu, vai, vevela vevela vevela le paʻu, mafuaʻaga o le faʻamalaina ma le leai o se mea e mafai ai,
  • fufusi seevae le lelei poʻo le faʻaaogaina o mea e le faʻaogaina, e le manava. O le mafuaʻaga o faʻalavelave faʻavevesi, o vae e paʻu,
  • solia o tulaga o le tumama i le tausiga o vae,
  • afu vae o se mafuaaga taatele e amata ai ona paʻu ma paʻu le paʻu.

Faʻamaumauga i totonu:

  • afaina
  • maʻisuka malosi
  • leai ni vitamini A ma E i le taumafataga,
  • fomaʻi oona,
  • maʻitaga
  • afaina o le tino
  • hyperhidrosis o vae.

Faailoga:

  • Afai e tosoina, o se fusi e iloa i le va o tamatamailima, ma fao o loo fusi samasama, ona o le mea lea e leaga ai. O le faʻamaʻi e matautia, o togafitiga e faia i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi.
  • Afai o le paʻu o vae e amata ona mago, e mafai ona pipii i le atinaʻe o le maʻisuka. O maʻi gasegase e mafatia i ni faʻafitauli matuia matautia e mafua mai i le faʻaleagaina o le suavai. Faʻasaga i tua o le faʻamaʻi o le mama, o isi manua e faʻamalolo umi ma tiga.
  • O le paʻu e mafai ona pala ma paʻu ona o le leai o vitamini, o le le lava o meaʻai. Toe faʻaleleiaina e manaomia ai le umi o le faʻaaogaina o vailaau o le vailaʻau-minerale.

Ata faʻapitoa o le faʻaalia o vaʻa: o le tamatamailima e amata ona afaina, pele, vevela, vevesi, ono aliali mai se pu, ona oʻo mai ai lea o le manuʻa i lona tulaga.

Aiga

Malunga i le tino e mafua ai le paʻu i luga o tamatamai vae e paʻu ma taʻe.

Faʻasolosolo faifai pea, e tatau ona tuʻu ese faʻamaʻi:

  • faiga o le endocrine (maʻi o le maʻisuka, suiga faʻaleaganuʻu i le vaomalo),
  • gasegase palapala (gastritis),
  • veins ma arteries o pito pito i lalo.

E paʻu le paʻu i tamatamailima ma lona tino (aemaise lava i le va o le limatusi lima ma le 4 futu), pe afai e leai se aoga o vitamini ma minerale pe a le tino. O le le atoatoa o le retinol ma le tocopherol, o le sine e aafia ai le tulaga o le paʻu.

O le mafuaaga e taʻe ai le paʻu i luga o tamatamai vae e tatau ona iloa i se taimi vave e mafai ai. O le faʻalauiloaina o le gaioiga e le gata ina solia ai le amio saʻo o le paʻu ma lona paʻu, ae faʻapea foi le faʻavaeina o le loloto. I tulaga ogaoga, o le gangrene o le pito i lalo e mafai ona atiaʻe.

Pharmacy oloa

  • O le gasegase o le mycosis e mafua mai i se maʻi faʻaleagaina e mafai ona togafitia e ala i le faʻaaogaina o vailaʻau faʻasaina ma le fluconazole i totonu. I le faaopoopo atu i ai, o sui mai fafo ua faatonuina: Clotrimazole, Terbinafine, Miconazole, Thermicon, Lamisil, Ketoconazole. Aʻo leʻi toe malosi, e faʻasaina le tuʻuina o le taele, o le vaitaele ma le saunasiga.
  • Mo le faʻamaloloina o maʻi o le maʻisuka, o loʻo faʻaaogaina oloa SixtuMed. O vailaau taʻitasi i lalo o lenei ituaiga e atiaʻe faapitoa mo tagata e maua i le maʻisuka. O loʻo i ai se faʻamalologa faʻamaloloina ma faʻamaʻi pipisi, faʻamalolo, faʻamama ma faʻafefe le paʻu, faʻamalo le matutu.
  • Faatasi ai ma maʻi o le cardiovascular system, e manaʻomia vailaʻau e toe faʻafoʻi ai galuega a le fatu.
  • Hormonal malfunctions, faʻamaʻi maʻi e manaʻomia ai le faʻaaogaina o tupe mai fafo e faʻavae i hormones.
  • Le aoga o le vitamini e totogi i le aveina o vitamin-mineral complexes.

Afai o le mafuaʻaga e mafua mai i mea moni fafo, o le a sau le fesoasoani:

  • Radevit o se suauu, lea e aofia ai le vailaʻau A, D, E. O lenei vailaʻau togafitiga faʻavaveina ai le faʻafouina o gaioiga i totonu o le paʻu, taofi ai le mumū, ma sola le susulu. Faamalolo, puipuia le foliga mai o ni fou fou.
  • Allga San - cream ma le mumu, chamomile, faʻasaina mauga pine. Faʻateleina le faʻasolosolo, mausali ma faʻamama.
  • Faamalologa i vavae i vae - o se kulimi o loʻo i ai mea e maua ai le fasi laau, vailani kulimi ma le pa. E faʻamalolo vave le meafaigaluega i le meafaigaluega, e puipuia le faʻaalia o ni faailoga fou.
  • Urea cream. Faʻaitiitia le gaʻo, faʻasaʻo le tiga, lagona o le vaivai, faʻamamaina.
  • O le Panthenol o se kulupu aoga lelei mo le faʻamaloloina vave o manua o soʻo se suʻesuʻega. Faʻavave ona faʻafoʻisia le paʻu o le paʻu, faʻafefe ai le mumu ma le tiga.

Le faiga o togafitiga

Faʻasalalau fafo poʻo le lotoifale e taʻitaʻia ai le le atoatoa o le tino ma le faʻaaogaina o le degenerative i le epidermis. O siama o le pito i fafo o le paʻu ua oti, ona o lenei mea, e mataʻituina le paʻu. O le matelaina o le oxygen e mafua ai le faaleagaina o le loloto o le faʻavaa ma foliga mai o vaʻa.

O le faʻamaʻi pipisi e iai se maʻi faʻaleagaina e atiaʻe pe a ulufale atu le pathogen i le paʻu o le paʻu, o le aʻafiaga o le maʻi e faʻapupula i le faʻaitiitia o le tali a le tino.

O le faateleina o le vevela o se vaega faʻavae mo le toe gaosia o le fuga. O le faʻasaga o le pito i luga o se tasi lea o mafuaʻaga mo le solia o le faʻamaoni o le ufiufi i tamatamaivae ma i luga o le vae. O faʻaleagaga i le epidermis e mafai foi ona maitauina ile mulivae ma luga o le paʻu o tamatamaivae uma.

Faʻailoga

Toto, pe a uma ona paʻu le paʻu, ma mulimuli ane susu ma pipii, e masani ona faʻamaʻi mai le faʻamaʻi pipisi.

Ina ia iloa le mafuaʻaga o le maʻi maʻi, e manaʻomia ni fefaʻatauaiga faapitoa:

  • o le dermatologist
  • endocrinologist
  • fomai tipitipi vascular ma le fomai tipitipi,
  • gastroenterologist
  • tagata fai meaʻai.

O metotia o faʻataʻitaʻiga nei o le a fesoasoani e faʻamaonia le faʻamaonia:

  1. suʻesuʻega microscopic o le epidermis,
  2. lūlūina o mea na aoina e faʻamaonia ai mycosis,
  3. se suʻega o le toto o meaola mo le suka ma le faʻamautinoa o le gaioiga o lemoni,
  4. vevela ma ultrasound mataina o veins,
  5. falemaʻi ma faʻataʻitaʻiga e tusa ai ma le Zimnitsky e faʻamaonia ai le tele o galuega a gaʻo.

O se suʻesuʻega auiliili e tatau ona iai pe afai o iai foʻi isi faʻamaoniga o le maʻi.

O se feiloaʻiga ma se fomaʻi e faʻatagaina: e na o se fomaʻi e mafai ona iloa pe aisea e paʻu ai le paʻu i luga o tamatamai vae, ma o le a faʻamaonia ai le saʻo o fuafuaga o le soifua maloloina.

Falemaʻi Vitamin

Paʻu paʻu, faasaga i le pito i tua o le mafiafia ma le paʻu, e mafua ona o le le lava o vitamini gaʻo-soluble A ma E. Retinol ma le tocopherol e talafeagai e pei o le monotherapy. O faʻalavelave multivitamin i le ituaiga o laulau e masani ona faʻataʻitaʻiina.

E faʻatagaina e faʻasusu le paʻu o le paʻu ma faʻafitauli o vai o vailaʻau poʻo le faia o faʻamau.

Vailaau

Faʻatasi ai ma le faʻaauau pea o le mycosis, o loʻo i ai se manaʻoga mo togafitiga faʻapitoa, mo lenei mea, o vailaau faʻamaʻi e faʻamaonia i totonu o fualaau. O le filifiliga o fualaau e faia pe'ā maeʻa le suʻeina o suʻega paʻu: o lenei mea e mafai ai ona galue ma le faʻamoemoe i le pathogen.

O le tele o taimi e masani ona faʻatulagaina:

  • Ketoconazole,
  • Itraconazole
  • Fluconazole
  • Terbinafine
  • Griseofulvin.

E ui lava i le lelei o fualaau oona, o lo latou faʻaaogaina e mafai ona faʻatapulaʻa ona o aʻafiaga ogaoga. E tatau ona amanaʻia o latou aʻafiaga leaga ile ate.

Antiseptics

O le faʻaumatia o le anufe o le a fesoasoani i tupe e faʻapipiʻi ai le aʻafiaga o vailaʻau faʻamaʻi ma se faʻamaʻi pipisi ma le faʻaleagaina o aʻafiaga.

A fufulu ou vae, e fautuaina e faʻaaoga le vai i le faʻaopoopoga o se pulu mālū vai vailaʻau o le potassium faʻasolosolo poʻo furatsilina. Togafitiga ma sui faʻamalologa e faʻamalieina ai le suauu sima. E tatau ona faʻaaoga le meafaigaluega faalua i le aso. O le togafiti faʻamaʻi pipisi ma le manua o le Shostakovsky balm. E tatau ona faʻaaoga i le manua. I ni nai aso talu ona togafitiga, e maitauina e tagata gasegase o loʻo aʻafia le faʻalavelave.

E tatau ona faʻaaogaina vailaʻau faʻasaina i totonu o le 2-3 vaiaso pe a maeʻa ona mou ese atu faʻamaʻi o faʻaleagaga.

Foot baths

O le susulu i totonu o le vai mafanafana e faamaluluina ai luga o le pito i luga o le epidermis, lea e faigofie ai ona ave ese ia sela oti. E fautuaina e faʻaopopo mea nei i le vai:

  • masima (laulau poʻo le sami),
  • gaosi susu
  • teuteu o laau (chamomile, sage, calendula).

A maeʻa le paʻu i luga o vae, e faʻafefeteina i se kulimi fafaga pe faʻamama.

O tagata maʻi e maua i le maʻisuka ua faʻaseseina i le faʻaaogaina o le vai vevela mo le vae baths. O ia faʻavae e mafai ona faʻaosoina ai faʻafitauli o gasegase i le tino o maʻi le faʻamalolo.

Masini suauu ma mea manogi

O le faʻaaogaina o togafitiga faʻasolosolo e faʻavae i luga o suauʻu e faʻateleina ai le faagasologa o le toe faʻafouina o le epithelium. O le suauu suauu poo se suauʻu suauu e faʻavae i le chlorophyllipt e talafeagai mo le togafitia o le mea na afaina.

O lea e le paʻu le paʻu ma e le pala, faʻaopoopo mea teuteu o vailaʻau faʻasaina (plantain, St. John's wort, calendula) i le suauu suauu.

Alcohol tinctures

O le ava malosi e le gata ina faʻamago, ae o se faʻafitauli faʻaleagaina foi. Togafitiga o le paʻu o le paʻu i luga o vae e saofagā i le vave faʻafouina. Mo togafitiga faʻapitoa, e mafai ona fautuaina le lubrication o vavave ma le tinula o le calendula poʻo le eucalyptus. O vailaʻau o loʻo i lalo e lelei tele:

  1. glycerin (25 ml), ava malosi (100 ml), amonia (1 tsp),
  2. aspirin (10 otaota), ava malosi (100 mili), 1 vailaʻau o le iodine ava malosi.

Taulimaina le nofoaga na afaina i lea aso ma lea aso i le po.

Faʻaiʻuga

O faʻafitauli le lelei i foliga o vavave i vae e tele lava ina taʻitaʻia iʻuga nei:

  • afaina toto
  • faiga o le faanunununu o se natura faatosina,
  • gangrene o le pito i lalo.

Mo le puipuia o le atinaʻeina o ia faagasologa, e tatau ona faʻalogo i suiga o le paʻu ma faʻaaoga fua faʻatatau.

Le mea e fai, paʻu o paʻu

Soʻo se vailaʻau faʻamaʻi e faʻavae i luga o faʻamavaega o laau e vave ona faʻaitiitia ai manuʻa laiti ma le paʻu. O le fale talavai e maua ai le tele o sauniuniga vae. Ina ia faʻaleleia le aafiaga, e mafai ona suia.

Afai o le ogaoga o le tiga, afaina, toto o iai, aspirin ma iodine o le a laveaʻiina: faʻaaoga le 10 asusu o aspirin i le ethanol, togafitia le manua ma le gaʻo ma le iodine. Afai o sana, o le sana na mafai ona malepe, ona lubricate lea i le iodine i se manua matala.

O aʻafiaga faʻapitoa ma le puipuia o mea tutupu

Afai e paʻu le paʻu i le va o tamatamai vae, e tatau ona vave amata togafitiga, a leai o le a faʻalavelave le faafitauli. O faʻafitauli faʻapitoa: o le tulafono e amata ona paʻu, o le a faʻapupulaina ai vaʻaiga laiti, susu ma tafe.

Puipuiga:

  • fai ni seevae lelei e faia i mea e manava ai,
  • mea faigaluega i le masini i masina taitasi,
  • meaʻai talafeagai ma le tele o meaʻai,
  • faʻamālōlōina i aso uma
  • tausiga atoatoa: baths and foot cream.

O se tulaga taua mo le matagofie ma le soifua maloloina o vae o le masani lea o taualumaga ma le ofuina o seevae saʻo ma laei. Afai o loʻo e soifua maloloina, ae le amanaia tulafono faʻapitoa o le tumama, e le o toe umi ae e paʻu o lou paʻu ma mafua ai le tele o faafitauli tiga. O ata o vae i vae, fomaʻi a le fomaʻi e uiga i le numera o tagata gasegase e matataʻu, o tagata matutua uma lava e feagai ma le taʻele ma le mago. O le tausisia o tulafono faavae o le a fesoasoani ia tumau ai le soifua maloloina.

Tuua Lau Faamatalaga