Laʻau togavave Stevia

O Stevia o se laau lea e faʻaaogaina e avea ma sui o le suka; o le sipuni o le vao e tusa ma le 25 taimi e sili atu le suamalie nai lo le suka atoatoa. O le suamalie ua taua o le sili ona lauiloa ma manaomia i le lalolagi atoa, o le le mautinoa o le lelei o le oloa o le saogalemu ma leai se mea e maua ai kalori.

O le Stevia extract ua fautuaina mo le faʻaaogaina e tagata gasegase i le gasegase o le carbohydrate, ma le maʻisuka o le ituaiga muamua ma le lua, o le lapisi o le eseesega o le matuia. E le gata i lea, o le togavao o le stevia e fesoasoani i le faʻavaeina o le gaioiga o le gall vladder, system digestive, ate, ma le faʻaaogaina o gaioiga faʻanatura.

O Stevia e fesoasoani e aveesea le microflora pathogenic, e fesoasoani e faʻamalo faʻamaoniga o le dysbiosis. O le laau e aofia ai minerale, vitamini, pectini ma mea amino. O le laau e faʻalautele ai malosiaga o le bioenergy o le tino o le tagata, e aunoa ma le faia o se aʻafiaga leaga. O le mutia e le faʻaumatia ona meatotino aoga pe a aisa ma vevela.

O mea faʻamalolo o stevia

O le laau e tau atu i faailoga masani o le suka o le toto, toto toto, tuʻituʻi lalo ifo o le cholesterol maualalo, faʻamalosia malosi puipui o toto toto. E mafai ona faʻaleleia le faʻatinoina o le vevela, e aveese ai toxins, mea oona, o le mutia o le a faia i le tele o itu se tauvaga agavaa i mea lauiloa o suka gaosia.

Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o le laau, o le atinaʻeina o neoplasms e taofi, o le tino e vave oʻo mai i le leo, faʻaleagaina o gaioiga ma le soifua matua. O le vailaʻau togafitiga e puipuia ai nifo mai caries, e puipuia ai le tupu mai o le maʻi o le taimi, faʻaitiitia ai le faʻaalia o faʻamaʻi o le tino, ma fesoasoani e faʻaititia le mamafa o le tino.

O le faʻaaogaina o laʻau e fautuaina mo le maʻisuka, o le atherosclerosis vascular, o le faʻafitauli o le tino, le mamafa, mo tagata e na o le mataituina o latou soifua maloloina ma foliga. O le vaovao Stevia o se gasegase sili ona lelei i faʻamaʻi o le pancreas, muso o le fatu.

O le faʻaaogaina o le stevia e sili atu le aoga nai lo le faʻaaogaina o le meli masani. E le gata i lea, o le oloa o le palu e:

  1. manava malosi
  2. mucosal ita,
  3. maualuga-kalori oloa.

E mafai ona e faatauina stevia i le taga o taga mama, o le auala o sauniuniga o loʻo faʻamatala auʻiliʻilia i luga o le igoa o le suka e sui. O loʻo faʻatau atu foi le laau i le foliga o le vao mamago, lea o loʻo faʻapipiʻiina ai le faʻaaogaina o infusions i luga o le faavae o le laau, ona faaopoopoina lea i meaʻai kuka poo meainu.

E 20 kalama o stevia, sasaa se ipu vai inu. O le vai e tuʻuina i luga o le vevela vevela, aumai i se vevela, faʻaitiitia le afi ma faʻapipiʻi mo le 5 minute. Ona faʻaosoosoina lea o le meafaigaluega mo le isi 10 minute, faʻamamaina, sasaa atu i totonu o se vevela, muamua na salu i le vai inu.

I totonu o se vevela, o le siaki o vaovao stevia e teuina mo le 10 itula, luluina, faʻaaogaina mo le 3-5 aso. Fua o vao:

  • e mafai ona toe sasaa atu le vai inu,
  • faaitiitia lona aofaiga i le selau kalama,
  • e le sili atu i le 6 itula.

O le oloa maeʻa e teuina i se nofoaga malulu.

O nisi tagata gasegase e fiafia e totoina se togavao o se laau i totonu o latou windowsill po o luga o se moega fugalaau. Laʻau fou o mutia e faʻaaogaina pe a manaʻomia, e faigofie tele.

O le mea moni o le kalori o le laau e na o le 18 kilokalo mo le selau kalama, e leai ni popo po o ni gaʻo, o le aofaiga o carbohydrates e 0.1 kalama.

Le aoga o le stevia

Mo le tagata matua, o le suka i le aso e 50 g.Ma o lenei mea o loʻo faʻatatau i le "lalolagi gaosi" atoa: suamalie, sukalati, kuki ma isi suamalie.

E tusa ai ma fuainumera, o le mea moni, o tagata Europa e 'ai e tusa ma le 100 g suka i aso taʻitasi, tagata Amerika - e tusa ma le 160 g. E te iloa le uiga o lena mea? O le lamatiaga o le atiaʻe o faʻamaʻi i nei tagata e maualuga tele.

O le mativa ma mea e sili ona leaga. Ona alu aʻe lea o itu i le itu o le taia, o le fatu, oso mai o le maʻisuka ma le maualuga. E le gata i lea, o loʻo i ai se tulaga lamatia o le leiloa o nifo, ma le gaogao ma le matua matua.

Aisea e fiafia tele ai tagata i le sipuni? E lua mafuaʻaga mo lenei:

  1. A 'ai e se tagata le suamalie, i lona tino e amata ai le gaosiga vave o hormones o le fiafia e taʻua o endorphins.
  2. O le tele ma le umi e solia e se tagata i luga o laʻau suamalie, o le tele foi lea o lona faʻaaoga i ai. Suga o se fualaau faasaina lea e fausia i totonu o le tino ma e manaʻomia ai le fua o le suka.

Ina ia mafai ona puipuia oe lava mai lamatiaga o suka, o le sili ona ola maloloina ma le ola maloloina o le stevia - o se laau suamalie suamalie, o le suamalie e 15 taimi sili atu nai lo le suka masani.

Ae i le taimi lava e tasi, o le stevia e toetoe lava a leai se calorie. Afai e te le talitonu mai ia te au, ona o le faamaoniga lenei: 100 g o le suka = ​​388 kcal, 100 g o le vaovao vaetogo = 17.5 kcal (masani le zilch, faatusatusa i le sucrose).

Meaʻai i le vao vao

1. Vitamini A, C, D, E, K, P.

2. Suauu taua.

3. Minerale: chromium, iodine, seleni, sodium, phosphorus, calcium, potassium, zinc, iron, magnesium.

Stevioside o se paʻu lea e maua mai stevia. E 101% le natura ma o loʻo i ai meatotino taua nei:

  • tauivi ma le lototoa gaʻo ma microbes, o le meaai o le suka,
  • o le tele o kalori e toetoe lava a leai,
  • Mega-suamalie (300 taimi sili ona suamalie nai lo le suka masani),
  • le mautonu i le vevela maualuga ma talafeagai ai mo le faʻaaoga i le kuka,
  • matua leai se afaina
  • solu i totonu o le vai,
  • talafeagai mo le maʻisuka, talu ai e leai se uiga o le carbohydrate ma e le afaina ai le inisalini, faʻamaonia le maualuga o le kulukose i totonu o le toto.

I le tuufaatasiga o le pito i tua o loʻo i ai ia mea e fesoasoani i le faʻamoemoe o le pipisi. Ua taʻua i latou o saponini (lat sapo-soap ) Faatasi ai ma lo latou i ai i le tino, o le puleaina o le manava ma afu uma e faateleina, o le tulaga o le paʻu e faaleleia, o le fula e sili atu ona foliga mai. E le gata i lea, latou te fesoasoani i le tele o faʻataʻitaʻiga ma faʻaleleia atili le metabolism.

E le pei o isi mea suamalie, e mafai ona faʻaaogaina stevia mo le tele o tausaga ona e le afaina ma e le afaina ai aʻafiaga. O le faamaoniga o lenei mea e tele suʻesuʻega i le lalolagi.

O Stevia e faʻaaogaina e toe faʻafoʻi ai le toto o le thyroid, faʻapea foʻi i le togafitiga o faʻamaʻi e pei o le osteochondrosis, nephritis, pancreatitis, cholecystitis, faʻamaʻi, gingivitis, faʻamaʻi taimiontal.

Ua fautuaina e fomaʻi le tuufaatasia o vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi ma le faʻaaogaina o stevia ona o le mea moni e fesoasoani e puipuia le mucosa gastric mai o latou aʻafiaga leaga.

Faʻalavelave ma faʻasaʻologa mo stevia

Ou te toe fai atu lena stevia, e le pei o le suka ma isi mea, e le mafai ona afaina ai. O lea fai mai le tele o saienitisi suʻesuʻe.

E na o le tasi le le faapalepale i lenei togavao e mafai. Ma le faʻaeteete, o le stevia e tatau ona ave e tina maitaga ma tina tausimai, faʻapea foi tamaiti laiti.

Matou te fiafia uma lava e 'ai fualaʻau. E i ai nisi taimi e manatu ai e leai ni sulu e mafai ona ola ai. Ae aua nei e amanaia le lagona masani. Ia tausia oe lava ma lou soifua maloloina, uo.

O fea e maua ai le mea manogi moni mai stevia?

Ou te faatonuina stevia sweetener iinei. O lenei suamalie masani e suia atoa ai le suka i meainu. Ma sa puʻeina o ia mo se taimi umi. O le natura e tausia i tatou

Ina ia faamaoni, e leai se tapulaa i loʻu naunautaiga mo lenei mutia meli. O ia moni lava o se vavega o le natura.I le avea ai o se tamaitiiti, e mafai ona ou faaaog ¯ aina uma suti na aumai e Santa Claus i se tasi o fonotaga. Ou te fiafia i selu, ae o lenei ua ou taumafai e aloese mai ai, aua o le suka mama (sucrose) e leaga.

Atonu o leotele leotele, ae mo aʻu lava. O le mea lea, o le vaovao vaovao suamalie ua avea ma au o se sailiga ma se tupe "H".

Faatasi ma oe o Denis Statsenko. Soifua maloloina! Vaʻai ia

O se tagata matua ma se tamaititi e manaʻomia se fua o fualaau suamalie, aua e tatau ona maua le suka mo le atinaʻeina atoatoa ma le faʻaaogaina o tino. E tele mea e maua ai suka, e le aoga uma. O le gasegase o le nifo e faʻalautele ai a latou voluma ma maua ai le tele o faʻamaʻi. O le mea lautele, e fiafia uma tagata i mea suamalie, ae mananao foi e maua se tagata lelei ma lelei le soifua maloloina. E le fetaui nei mea? Faʻafesoʻotaʻi pe afai e te aofia ai le suamalie o le stevia masani i le lisi nai lo le suka masani.

Stevia o se sui o le suka o le gaosiga, ma e le na o le tasi lea o lona ituaiga. Ae afai e te suesue i mea totino, ona mafai lea ona taʻua oe o se taʻitaʻi i mea uma e tutusa. Afai e manatu se isi o lenei mea o se meaola ese mai fafo, o lona uiga ua matua sese lava. O le vao masani o le genus chrysanthemum e pei o se tamai togavao. Na muai totoina i Paraguay, Pasila, ae na vave lava ona salalau i le lalolagi atoa. I aso nei, e tusa ma le tolu selau ituaiga ma ituaiga o lenei laau ua lauiloa. Ou te mafaufau po o le a le aoga ma le leaga o stevia, pe aoga ea le sui o se oloa e alofaina e le toatele?

O lona lauʻeleʻele o Amerika i Saute. O le mea muamua e maua ai le mutia o le meli o Initia na nonofo i le eria. Na amata ona latou faaopoopo atu i le paaga ina ia sili atu le suamalie o le vai. I vaega eseese o le lalolagi ua valaʻauina i latou i igoa eseese: vao vao Paraguayan, Erva Doce, Kaʻa-yupe, laʻau meli. Sa faaaoga e Guarani Indian lau lanu lanumeamata o le stevia o se mea suamalie ma mo togafitiga faafomai.

Sa iloa e tagata Europa e uiga i le laau i le seneturi 16, ma muamua tagata Spaniards. I le aluga o taimi, o le mauaina o saienitisi fiafia, e ui i lea, e lei tupu vave lenei mea.

Naʻo le 1887, na faʻamatala muamua ai e Dr. Bertoni meatotino o le stevia i totonu o se tusi i luga o le lau o Paraguay. E oo atu i le 1908, na amata ona totoina i atunuu eseese. I le 1931, na faʻamaonia ai e saienitisi Farani ia steviosides ma rebaudiosides (mea e fai ai le stevia sweet). I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na tulaʻi mai le fesili e uiga i le suia o le suka masani, lea na matua leai lava. O le tausaga 1955 na amata mai i le uluai suesuega faasaienisi na tuuto atu i stevia, lea na siitia ai fesili o lona fausaga ma lona aoga. I le 1970-1971, ina ua faasaina ia mea suamalie i Iapani, sa amata ona gaosia le stevia i ni voluma tetele. Talu mai le 2008, o se faʻasalaga faʻatagaina aloaia i le Iunaite Setete.

I le asō, o le stevia e faʻaaogaina o se suamalie masani mo meaai.

O le televave o le popularization o le oloa e le tatau ona tuua ai se ata o masalosalo i ona uiga faapitoa. Ae ui i lea, aʻo leʻi faʻaaogaina stevia i totonu o le fale ae le o le suka, o le a le afaina le suesue vavalalata.

O le tuufaatasiga o stevia ma ona aoga aoga mo le soifua maloloina o tagata

O le tuufaatasiga e aofia ai mea aoga eseese e pei o amino acids, vitamini, pectins, o suauu taua. O loʻo aofia ai glycosides e le afaina ai le tino o le tagata ma o se punavai o calorie le talafeagai. E tele taimi latou te talanoa ai e uiga i Stevia tea: o aoga ma mea leaga ona o meatotino a le laau lava ia. E i ai mea o loʻo inu i le inu lea e auai i le fausaga o hormones. Ona o le leai o ni meaʻai, o le vao e mafai ona faʻaaoga i le taumafa o le maʻisuka.

E le gata i lea, o le stevia sugar o loʻo i ai le tele o antioxidants e pei o le kulutin, quercetin, e aofia ai foi minerale (potassium, magnesium, chromium, copper, selenium, phosphorus). Ae mo vitamini, o le mea sili i le tuufaatasiga o vitamini stevia o le vaega B, faapea foi A, C ma E.

Faʻafefea ma o ai e aoga i ai le stevia?

O le mea autu o loʻo maua e le meli e le faʻatumu ai le tino ma gaʻo gaʻo. Ma o le mea lea e masani ona faia e le suka. E le gata i lea, o se punavai o meaʻai ma elemene taua. Ma o le stevia o se togafiti togafitiga, ona ei ai lona aoga aoga i faiga ma okeni. O se nofoaga faapitoa e nofoia i le taumafa o gasegase maualuga ma le maʻisuka.

O le natura na tuʻuina atu le laau faʻatasi ma faʻapitoa tulaga ese:

E ui i tulaga lelei uma, e le aoga le mafaufau e faʻaofiina i totonu o le taumafataga. E tatau foi ona tatou mafaufau e uiga i aoga ma mea leaga o le mutia o le vavao stevia, ma suesue i le teenaina.

I le auala, ona o lona maualalo o le kalori, o loʻo lauiloa i tagata e mataʻituina a latou ata. O le lelei i le tau faasaga i isi pauna o le mafai lea ona faʻafefe le lagona o le fiaaai. E oo lava i le afaina o laau aoga o le a fesoasoani ia foliga sili: o se mea faifai pea e fesoasoani e aveese ai toxins, aveesea ai toxins ma faatu ai le tino. Chicory ma stevia ua faamaonia lona lava: o le inu e le naʻo le soifua maloloina, ae e manaia foi.

Le afaina i stevia mo le tino o le tagata

Sa faʻatautaia e saienitisi mai atunuʻu eseese ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai, o le faʻaaoga tatau o laʻau e le afaina ai le soifua maloloina.

O nei tulafono e manaʻomia ona suʻesuʻeina ma matauina, ma e tatau ona e amata mai i aogā ma mea leaga o le vaovao vao, ma o lapataʻiga mo le faʻaogaina o ni mea e sili ona fiafia i ai. O tagata e masani ona aʻafia i le faʻamaʻi e tatau ona faʻaeteete. E tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete le lelei ao e tago i le laau ma tausi i tulafono nei:

Ina ia aua neʻi afaina ai oe lava poʻo ou tagata o aiga, e tatau ona e maua togafitiga faafomaʻi aʻo le i aveina le oloa. Afai ei ai sau fesili, ona fai lea i se talanoaga ma le fomaʻi e mafai ona e paʻi atu i le autu o pepa Stevia: faʻamanuiaga ma mea e afaina, aemaise lava o latou faʻaoga. E foliga mai, o le a ia tuʻuina atu fautuaga aoga e faʻavae i luga o le soifua maloloina o le maʻi.

E faʻafefea ona suia le suka mo se tamaititi?

E toetoe lava o tamaiti uma e valea e uiga i mea suamalie, ma mo mafuaaga lelei, aua o le suka e mafua ai le tagofia o vaisu, lea e mafai ona faatusatusa i se fualaau faasaina. E ui lava e taʻuina atu i tamaiti e uiga i caries, latou te oʻo lava i le tiga o le tiga, ae o le musu e togafitia e le o faʻamalosia. O mea e gaosia ai le suka e leai ni mea e sili atu ona leaga. Ma o matua e suʻe se isi mea e tatau ona gauai atu i le sugar Stevia e suia: o aoga ma faʻamaʻi na faʻamaonia e saienitisi.

O Stevia e faia mai i le vailaʻau faʻamaʻi, lea e tele mea aoga ma ua manatu o ia o le laau sili ona suamalie i le lalolagi. O loʻo i ai se mea faʻapitoa mole fuamoa e taʻua o le stevioside, lea e maua ai e le laau se suamalie uiga ese.

E le gata i lea, o le stevia e taua tele o le mutia meli. I lenei taimi uma, ua faʻaaogaina togafitiga faʻalaʻauʻau e faʻavasega ai le kulūkose i le toto o le tagata ma puipuia ai le maʻisuka. I aso nei, ua maua e stevia e le gata o le lauiloa, ae o le lautele foi o le faʻaaogaina i le alalafaga taumafa.

Vaega o le Stevia sweetener

O Stevia e sefululima taimi e sili atu le suamalie nai lo le faʻaleleia i taimi uma, ma o le siʻosiʻomaga lava ia, lea e aofia ai le vevioside, e mafai ona 100-300 taimi maualuga nai lo le maualuga o le suamalie. O lenei vaega e faʻaaogaina e le saienisi ina ia mafai ai ona faia se mea suamalie masani.

Ae peitai, e le naʻo le mea e maua ai le manaia lelei o le maʻisuka. O le tele o mea suamalie e faia mai mea masani ma mea faʻafefiloi o loʻo i ai ni mea faʻapitoa.

  • O le mea le lelei o le tele o mea suamalie o le maualuga o kalori o le oloa, lea e afaina ai le soifua maloloina. O Stevia, ei ai le pito i tua i totonu, e taua o se mea suamalie e leai ni meaʻai.
  • O le tele o meaʻai suamalie o le calorie ua iai se mea e le lelei. O le suia o le metabolism o le toto toto, o se faʻaopoopoga taua o le mamafa o le tino.O le suiga masani mo Stevia e leai ni faʻafitauli faʻapitoa, e le pei o analogues. Ua faaalia i suʻesuʻega e le afaina le glucose metabolism, ae o le mea e ese ai, e faʻaitiitia ai le maualuga o le suka i le toto o le tagata.

O le suamalie i nisi o tulaga ei ai se tofo aloaʻia o le ato. Ae ui i lea, i aso nei o loʻo i ai mea manogi e faʻaaogaina le vaega o le stevioside extract.

E leai se tofo i tua, e masani ona faʻaaogaina i le alalafaga taumafa, o loʻo avanoa e fai ma faʻaopoopoga mea taumafa ma e taua o le E960. I totonu o le fale talavai, e mafai foi ona faatauina mai se suauu talitutusa i ni foliga lanu enaena.

O faʻamanuiaga ma faʻalavelave a le Stevia sweetener

O le suiga masani mo Stevia i aso nei e masani ona faʻaaoga i le tele o atunuu ma e iai ni suʻega lelei. O le suamalie ua maua faapitoa lava le lauiloa i Iapani, lea na faaaoga ai Stevia mo le sili atu i le tolusefulu tausaga, ma i le taimi atoa lenei e leai ni aafiaga faʻaalia ua iloa. Sa faʻamaonia e saienitisi i le la, o le suamalie e le afaina ai le soifua maloloina o tagata. I le taimi lava e tasi, o Stevia e faʻaaoga iinei e le gata o se faʻaopoopoga mea taumafa, ae faʻaopoopo foi i mea inu meainu nai lo le suka.

I le taimi nei, i totonu o ia atunuu, o Amerika, Kanata ma le EU latou te le aloaia aloaia le suamalie e avea o se mea suamalie. O iinei, ua faatauina Stevia e avea ma meaʻai faaopoopo. I totonu o le alalafaga taumafa, e le faʻaaogaina le suamalie, e ui i le mea moni e le afaina ai le soifua maloloina o le tagata. O le mafuaaga autu mo lenei mea o le leai o ni suʻesuʻega e faʻamaonia ai le saogalemu o Stevia o se mea manaia masani. E le gata i lea, o nei atunuu e matua fiafia lava i le faʻaaogaina o le eletise maualalo-calories, e ui lava, e ui lava i le faʻamaonia o le faʻaleagaina o nei oloa, e tele naua tupe na faʻaaogaina.

O le Iapani, i le isi itu, ua faamaonia ma a latou suesuega e le o afaina ai le soifua maloloina o tagata i Stevia. Fai mai tagata popoto i aso nei o loʻo i ai ni nai mea suamalie e tutusa ma le maualalo o fua oona. O loʻo i ai i le Stevioside le tele o suʻesuʻega o faʻamaʻi, ma o suʻesuʻega uma e leai ni aʻafiaga i le tino. E tusa ai ma iloiloga, e le afaina ai le fualaau oona, e le faateleina ai le mamafa o le tino, e le suia ai siama ma chromosomes.

O loʻo i ai i le stevioside ni galuega faʻamaonia, e mafai ona faʻaaogaina i togafitiga o manuʻa laiti e pei o mu, magia ma tuʻimomomo. E fesoasoani i le vave faʻamalolo o manua, faʻateleina o le toto ma faʻaumatia faʻamaʻi. E masani lava, o le vaega o le stevioside e faʻaaoga i togafitiga o siama, fungal infections. O le stevioside e fesoasoani i pepe e faatea ese le tiga pe a tupu o latou nifo muamua, lea ua faamaonia i le tele o iloiloga.

O Stevia e faʻaaogaina e puipuia ai le malulu, faʻamalosia ai le puipuiga o le tino, e avea o se meafaigaluega sili ona lelei i le togafitiga o nifo maʻi. O le upega o le stevsideside e faʻaaoga e sauni ai le Stevia tincture, lea e faʻalavelaveina i le teuteu o le calendula ma le horseradish tincture e tusa ai ma le 1 i le 1. O le vailaau faʻasaina ua fufulu i le gutu e faatea ese ai le tiga ma le suppuration talafeagai.

I le faaopoopo atu i le vaega o le stevioside, o Stevia e aofia ai foi minerale aoga, antioxidants, vitamini A, E ma C, ma suauu taua.

Faatasi ai ma le faʻalauteleina o le faʻaaogāina o mea faʻaaogā faʻasolosolo, faʻaogaina o fuamini, faʻaaogaina o fualaau aina ma fualaʻau, hypervitaminosis poʻo le tele o vitamini i le tino e mafai ona matauina. Afai ua amata ona vevela i luga o le paʻu, ua amata le peʻe, e tatau ona talanoa se fomaʻi.

O nisi taimi e le mafai ona talia e nisi tagata ia Stevia ona o uiga patino o le tino. E aofia ai le suamalie e le fautuaina mo le faʻaaoga i le taimi o le maitaga ma le susu. Ae ui i lea, e na o le moni lava ma le natura, lea e manatu o le sugar sili e sui.

O tagata maloloina e le manaʻomia le faʻaaogaina o Stevia e avea ma meaʻai faaopoopo. Ona o le tele o suti i totonu o le tino, ua faʻasaʻo ai le inisalini. Afai e te tausisia lenei tulaga i taimi uma, o le faʻaitiitia o le maualuga o le suka i le tino e mafai ona faʻaititia. O le mea autu i lenei tulaga o le tausisia lea o le masani ma ia aua neʻi faʻafefeina i se mea suamalie.

Le faaaogaina o stevia i meaai

O le suamalie faalenatura ei ai ni iloiloga lelei ma e masani ona faʻaaogaina i le tapenaga o mea inu ma fuamoa fua, i le mea e te manao e faʻamalo ai le tofo. E faaopoopo Stevia i le foma nai lo le suka, faʻaaoga i falaoa meaʻai mo le kuka.

I nisi o tulaga, e mafai ona vevela le vevela. O lenei mafuaʻaga e fesoʻotaʻi ma le tele o Stevia, lea na faaopoopo i le oloa. Ina ia lafoaʻia le tofo oona, e tatau ona e faʻaaoga se vaega itiiti o le suauu i le kuka. E le gata i lea, o nisi o ituaiga o le stevia e maua ai le tofo.

I le faʻaitiitia o le mamafa o le tino, o meainu ma le faʻaopoopoga o le avega o le stevioside e faʻaaogaina, e inu i le afiafi o le aoauli ma le 'aiga o le afiafi ina ia faʻaitiitia ai le fia' ai ma 'ai sina meaʻai. E le gata i lea, o meainu ma se suauu e mafai ona faʻamaʻaina pe a uma se taumafataga, afa itula pe a uma se taumafataga.

Mo le gau o le mamafa, e toʻatele e faʻaaoga le fua o loʻo i lalo. I le taeao, e tatau ona inu se vaega o lauti tina ma Stevia i se manava gaogao, mulimuli ane e le mafai ona e 'ai mo le tusa o le fa itula. I le taimi o le malologa ma le taumafataga o le afiafi, e tatau ona 'ai naʻo meaai maloloina ma meaai masani e aunoa ma ni meaʻai, faʻasao ma falaoamata paʻepaʻe.

Stevia ma le maʻisuka

I le sefulu tausaga ua mavae, na aloaia le Stevia sweetener e saogalemu mo le soifua maloloina o tagata ma le soifua maloloina lautele na faatagaina le faaaogaina o le suamalie mo meaai. O faʻasolosolo Stevioside ua fautuaina foi e sui ai le suka mo tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2. E aofia ai le suamalie e aoga tele mo gasegase maualuga.

Suesuega ua faaalia ai o Stevia e faʻaleleia aafiaga o le inisalini, e aʻafia ai le metabolism o lipids ma gaʻo. I lenei tulaga, o le suamalie o se filifiliga sili ona lelei e suia ai le suka mo le maʻisuka, faapea foi.

A faʻaaoga Stevia, e taua le faʻamautinoa o le oloa faʻatau e le aofia ai le suka poʻo le fusi. E manaʻomia lou faʻaaogaina o ni falaoa sefe e faʻataunuʻu saʻo ai le fua ole fua ole laʻau. E tatau ona manatuaina e oʻo lava i se suka masani e suitulaga ma se faʻaaoga ma le le talafeagai e mafai ona afaina ai le soifua maloloina o le tagata ma faateleina le kulukose o le toto.

Stevia - o le a lea?

O Stevia e na o le mutia. O le mea moni, o se mea lalelei. O lona maualuga e oʻo i le 120 cm. O le faʻavasegaga taliaina ua tuʻuina atu le ituaiga "Stevia" i le tele o le aiga Astrov, Astrocranial order, ma le vasega o Dicotyledons.

Fig. 1. Inflorescences o le laau Stevia

O le Stevia e oʻo atu i le 1.5 cm le mafiafia. O le vaomatua o loʻo ola lelei, o lona foliga ua faʻamaligiina, e faʻatatau i le nofoaga o le tuputupu aʻe ma le auala e galue ai. Laʻau faʻasolosolo, lanu lanumeamata, faʻasolosolo le pito faʻataʻoto. I le vaitau o le vavao, e ufiufi le stevia i paʻepaʻe papaʻe, o nisi taimi e fai ai se togi piniki piniki, mea e leai ni mea. O fatu laʻau e laʻititi, lanu enaena pe lanu i lanu.

O le ituaiga "Stevia" e aofia ai le 241 ituaiga, ae o le tasi o ia mea - Stevia rebaudiana Bertoni po o le honey stevia - ua tupu ma ua gaosia i luga o se tulaga tau alamanuia. E na o laulaau o le vao e gaosia, o le a aoina vave lava aʻo leʻi fuga, pe a sili atu le maualuga o le faʻamalieina o mea manogi.

O fea o loʻo tupu?

Stevia e mai Latina Amerika. Stevia e sili ona fiafia i lapalai o le eleele ma le maualalo o le salinity, o se lau-afa ma le tele o le la. O le natura masani o le maualuga o plateaus ma pito i lalo o le konetineta o Amerika i Saute. O le tele tele o stevia vao o loʻo maua i Paraguay. O atunuu lava e tasi e totoina meaola matagofie i luga o faatoaga, lea e sili ona lelei le lelei.

Fig. 2.Honey Shrub Plantation i Pasila

Sa aʻafia aʻa Stevia i Southeast Asia. Talu mai le 90 o le seneturi mulimuli, ua matua galueaiina lelei i le tele o atunuu o lenei itulagi. I aso nei, o Saina o le tagata autu o le stevia i le maketi o le lalolagi.

O le vailaʻau o le stevia

O laʻau o lenei ogalaau e tele mea aoga.

Taofi. 1. Stevia. Vailaau faʻamaʻi

Totoina polyphenols (flavonoids)

Green ma lanu samasama

Faʻasologa o elemene (zinc, potassium, magnesium, iodine, selenium, ma isi)

Vitamini o le vaega B, ma A, C, D, E, K, P

Glucosides e maua ai le suamalie o le stevia (https://ru.wikipedia.org/wiki/Glycosides). O aʻa e afua mai i le fatu, e aofia i le vasega o sugarsu talafeagai. O vaega ia o le tele o laau totō. E masani lava o le maualuga pito maualuga e maua i fugalaau ma lau. O le eseesega tele mai oloa masani faamamaina o le mea moni e faapea o nei tuufaatasiga eleni e leai se kulukose i totonu o la latou vailaʻau. O se taunuuga, o le faʻaaogaina o le stevia e le faʻapogai ai le tupu malosi i le kulukose toto.

O suga taua e faia ai se vaega tele o mea e iai uiga eseese. O nisi vaega e matua vevela lava, o isi, i se isi itu, e matua suamalie lava. I laulaau o le stevia e faʻaputuina ai glycosides o ituaiga e 11, o loʻo i ai le suamalie, ae o le i ai o se tusi oona. O le mafuaaga lena o le oona, o le 'ai o le meaʻai e maua mai i laulaau fou ma mamago. O mea faʻagogo ma le suavai maua mai e mafua mai i le gaosiga o le gaosiga e faʻaolaina ai se toe foʻi mai. Talu ai ona o latou ogatasi lelei ma le tofo o le masani ona faamamaina, ma aua le afaina ai le tino.

O tagata taʻitasi o le 11 glycosides na maua lona igoa.

Taofi. 2. Stevia: uiga glycoside

Laulelei (e tele taimi o le glycoside e suamalie nai lo le suka masani)

Steviolbioside B - Gic

Glycosides ua autasi i se igoa masani o fale gaosi oloa - "Steviol ". O le laulau o loʻo faaalia ai o le tele o suga e manaʻomia e le stevioside ma le rebaudoside A. O nei vaega o le faavae lea mo le gaosia o mea faʻapipiʻi mama.

Kaloni o le meli

O ona laulaau e maualalo i calorie. O le mea moni, o fiber ma isi elemene gaʻololosi e faʻaaogaina le tau o le malosi. Ae ui i lea, o mea suamalie - steviols - o loʻo faʻaalia malosi faʻamalosi suka ma le carbohydrate (non-sugar) vaega. O le mea lea, i le faʻaogaina o le tino, o le vaevaeina o lenei pepa e matua tuai. E le gata i lea, o sugars ma sugasolo taua e ese le natura. E le pei o le suauu, o le gasegase i le faagasologa o le asiasiga e le fausia ai le punavai autu o le malosi - glucose. O se taunuuga, o le kalori mea o le "mutia meli" e na o le 18 Kcal mo le 100 g.

O oloa o le gaosiga loloto o meafaitino e masani ona fai e toetoe lava mama glycosides. O le mea lea, e mafai ona le amanaiaina a latou kalori.

Faʻasalaga Fomu

O tufuga e ofoina atu stevia i tulaga eseese o le tuufaatasiga, ma i le eseese o tikeri o le gaosiga. Muamua, o le a mago ma lau paʻu. Ona sosoo ai lea ma mea e maua mai ai. O Stevia e faʻaaogaina e avea o le meaʻai suamalie mo ituaiga meaʻai eseese pe o avanoa eseese.

Fig. 3. Laʻau Suamalie Paʻu

O mea muamua nei, o oloa o le gaosiga loloto o meafaitino mata. O nei mea tioata, mea paʻu ma se pasene maualuga o steviol. Stevia REB 97A le paʻu, 97% e aofia ai le rebaudoside A, ua manatu o le mea sili ona mamago se vaega. Talu ai ona o lona matuia o le suamalie, ua maua ai lona aoga autu i le tele o mea gaosia.

E masani ona faʻaaoga i le faʻafefiloi ma isi mea suamalie - sucralose, sorbitol, fructose. O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻamautu le masani masani ma, i le taimi lava e tasi, faʻaititia ai calories.

Steviols e sili ona solu i le vai. O lenei mea e mafai ai e oe ona maua le suamalie o le tali. Ina ia faia lenei mea, ua lava lea e faʻafefiloi le mea galue malosi ma le vai i le vaega o loʻo manaʻomia. Faʻafefiloi ma isi mea suamalie o loʻo faʻaogaina foi iinei.E fetaui mo le afifiina ma le aoga e faʻaoga ai.

Ripoti faʻasologa

O le eseesega i le va o papama ma le vaega mai o latou "uso" togafitiga e le tatau ona foloina ma fufuluina i le vai, ae lafo i totonu o se mea vevela ona inu ai lea o le vai. O lenei ituaiga o faʻatauga faʻasaina e faigofie mo le filifilia o se fualaau patino. O lenei mea e sili ona aoga mo le maʻisuka.

Fig. 4. Pills ma le stevia

Stevia - manuia ma faʻaleagaina. O le a le faʻamalologa?

O faʻamanuiaga ma faʻamaʻi o le mutia meli mo le soifua maloloina o tagata ua suʻesuʻe loloto loloto. Suesuega o suʻesuʻega ma faʻataʻitaʻiga e faʻaalia ai mo le tele o tagata stevia o se oloa e sili ona saogalemu . I le taimi lava e tasi, o le le lelei o le faʻaaogaina o le laʻau e mafai ona mafua ai le le fiafia. O faʻamatalaga ia e mafai ai e stevia ona faʻaleagaina le ola maloloina:

  • o loʻo i ai lava i taimi uma le avanoa o le le faapalepale tagata taitoatasi i le fualaau faasaina, afai e te lagona le le mautonu, taofi vave ona e talanoa i se fomaʻi,
  • televavega, i nisi o tulaga, e oʻo atu ai i le gaioiga ma e oʻo lava i le fagaina,
  • tuufaatasiga faatasi ai ma oloa gaosi (mafua ai le manava),
  • afai o loʻo mafatia se tagata i se maʻi o le toto, faʻaletonu o le hormonal poʻo le le atoatoa o le mafaufau, o le faʻatagaina e mafai ona faia e pei lava ona faatonuina e se fomaʻi,
  • maʻisuka tatau talafeagai talatalanoa ma se endocrinologist e uiga i le taliaina o le tagofia o fualaau faasaina,
  • e mafai ona faaitiitia le toto maualuga, e tatau ona mafaufau i ai manatu,
  • e ui e le seasea, e tupu mai ni faʻafitauli o le maʻi.

Talu ai nei lava, na masalomia ai stevia e uiga i le natura o le gaioiga ma le faaosoosoina o le kanesa. Naʻo le faʻaogaina o le Faalapotopotoga o le Soifua Maloloina a le Lalolagi, lea na amatalia ai suʻesuʻega maeʻaeʻaeʻa atili, faʻatagaina ai le aveesea o moliaga mai le vaomatua. Faʻamaonia le saogalemuStevia. Ae mo le neoplasms, na foliga mai o le itu i tua, i se isi itu, poloka le atinaʻe o sela o le kanesa.

I le tulaga lautele, ua faamaonia e oʻo lava i se faʻalavelave taua tele e le afaina ai taunuuga.

Taumafa tau taumafa

  1. Talia suamalie suamalie . E ui lava i le oona oona, e toatele tagata e pei o lauti na gaugau i lau vao. Ua lava le lafoina o ni laulaau i totonu o se ipu vai inu, ina ia maua ai se taimi manaia e manaia ai le suamalie. I luga o le faʻatau, o le tele lava o taimi, o laʻau paʻu o se togavao poʻo a latou mea na maua. Mai lenei mea, e mafai ona e faia ni lauti ma faʻaopopo i le vai vevela pe tuu saʻo se sipuni o le paʻu i totonu o se tioata. E le o tagata uma e fiafia i meaola o loʻo opeopea i luga. I lenei tulaga, e mafai ona e faʻaaoga taga pepa (sachets) ma le paʻu.
  2. Faʻafitauli i le maualuga o le vevela . O mea laititi ma sauniuniga o le laau e iai uiga lelei o le vevela. E le faʻaaogaina Stevia lona tino pe a vevela i le 200 0 C. O lenei mea e faʻatagaina ai oe e faʻaopopo mea inu vai pe vevela i meainu vevela, pusa, faʻamalama.
  3. Lelei lelei . Ua faʻaaogaina le vao i le fale ma fale gaosi oloa. E i ai ni mea faʻapitoa. Ua faamaonia le saienisi. O le suia o le suauu i totonu o apa ma apa e faaitiitia ai le lamatia o le faaleagaina o oloa e ala i siama ma isi meaola faalafua.
  4. Soifua umi umi . O meafaitino ma sauniuniga e teuina mo le sili atu i le 10 tausaga e aunoa ma se suiga i le lelei. O le faʻaititia o le 'auʻaunaga e mafai ai ona e avanoa mo isi oloa.

Puipuiga puipui ma togafiti

O faʻamalologa o mea totino o le laau talatala na faʻaalia e Initia o Latina Amerika. O ia togafitiga e lauiloa: lau laʻau e fufulu ai le vavalo o le tautala ma faʻamalosia ai le nifo, faʻaaoga le faʻaogaina o le laau e faʻamaʻi ma faʻavevesi ai le togafitiga o togafiti ma manua.

I Paraguay, o tagata nofoia e faʻamaua, i le averesi, 10 kilokalama o laʻau manogi lanu i le tausaga.O loʻo i ai i le atunuu se tasi o fua maualalo maualalo o le maʻisuka, ma o se tamaititi pasene pasene o tagata e le mautonu. Talu ai o laulaau o stevia o loʻo i ai uma mea faʻamalolo e manaʻomia mo le tino.

E tatau ona faamamafaina le lelei o aafiaga e faʻaalia ona o uiga taua e lua o le ogaoga o le laau-o le maualalo o le kalori ma le le mafai ona aʻafia ai le toto toto. O Stevia e iai sona aafiaga lelei ile:

Stevia i totonu o le maketi e eseese ma e ese lona maualuga o le suamalie. O se tagata e leai se poto masani o le a faigofie ona fenumiai i le fua. Ina ia taofia lenei mea mai le tupu, o le laulau o loʻo faʻaalia ai le fetaui tutusa o tapenaga o le stevia i le mea tutusa.

Taofi. 3. O le fua faatatau o le vailaʻau o le stevia ma le suka masani

I le pito o le naifi

1/4 sipuni

1 sipuni

I le pito o le naifi

1/8 sipuni

3/4 sipuni

1/2 - 1/3 sipuni

1/2 teaspoon

2 sipuni tele

Moli vao mo meaai ma le mamafa o le mamafa

Stevia, lea e le mafaamatalaina mo le gaogaoina, ua aofia i mea faapitoa. O se meaai faʻapitoa e faʻamatalaina i le togafitiga o nisi faʻamaʻi, mo se faʻataʻitaʻiga, maʻisuka. O mea uma e aofia ai i le faasologa o mea taumafa o loʻo tulitulimatagauina se sini faʻapitoa se tasi. O le taua o le suamalie o le faaitiitia o le aofaʻi o le kalori ma faʻamautinoa le maualuga o le suka i le toto.

E fetaui le tusi i le lisi o oloa e fesoasoani e aveesea le mamafa. O i latou e mananao e aveesea le mamafa e tatau ona latou teena sitaili, lea e le mafai ona faia e tagata uma. O fualaau suamalie lelei e totogi mo lenei manaoga. I le taimi lava e tasi, o loʻo i ai le tele o elemene aoga ma le itiiti ifo o kalori. O lana gaioiga e faʻaleleia le tulaga lautele ma e le afaina ai le mamafa.

O le isi mea aoga taua o lena fualaau faasaina ma vailaʻau e le faaosofia ai le faateleina o le fiaai . O suʻesuʻega ua faʻaalia ai o stevia saturates i le tutusa lava e pei o meaai ma le suka.

E faigofie ona ola Stevia i le fale, i luga o le windowsill. Ina ia faia lenei mea, mataʻituina le puleaina o le vevela - e le laʻititi ifo i le 15 0C, tuu le ipu i le itu i saute ma le vai i taimi uma. Laʻau e tupuga mai fatu, e sili atu ona lelei le ave o laau toto .

Stevia - manuia o le maʻisuka

E fesoasoani Stevia e foia se tele o faafitauli e ono tulaʻi mai i luma o maʻisuka uma.

  1. O tagata e maua i le maʻisuka e le faʻalelei i le faʻasaina i luga o lauulu. Stevia ua faatumuina lenei avanoa o le tofo. E 50-300 taimi sili atu ona suamalie nai lo suka. E mafai e le maʻisuka ona faʻaaoga le laau e faʻamalie ai meainu ma meaai, e aunoa ma se aʻafiaga o le tupu malosi i le suka o le toto.
  2. I le faaopoopo atu i oloa masani - lau, paʻu, vai ma mea vevela - o le maketi e ofoina atu le tele o meaʻai e suia ai le suka i le stevia. O paʻu-calorie bars, mea faʻafiafia, meaʻai, mea inu e mafai ai e tagata gasegase ona taitaia se olaga masani, aua le lagona le leai se mea.
  3. Ua foia le faafitauli o le gau o le mamafa. O le teena atoa o oloa faamamaina e matua faʻaititia ai le faʻaogaina o le kalori, e fesoasoani i le faʻamautuina o le mamafa o le tino. O le suamalie e le faateleina ai le manaʻo . O le mea lea, ua aveesea le faafitauli o osofaʻiga.
  4. O le microcirculation o toto toto e faʻaleleia, lea e faʻaaogaina ai le gaoia i totonu o vae. O le mea e sili ona taua o le Stevia e faʻamaonia le maualuga ole kulukose i le tino , ma e fesoasoani foʻi e faʻaitiitia.

Meli vao i le taimi o le maitaga

E le faasaina e fomaʻi le ave stevia i le taimi o maitaga. A o faagasolo lenei vaitaimi, o fafine e faateleina a latou maualuga o suka. O lenei mea e popole tele, e pei ona o mai faatasi ma le gutu malulu, faateleina le mamafa ma le manaʻo. O le mutia meli o le a fesoasoani e faʻasaga le mamafa i fafine maʻitaga ma faʻamaloloina faʻamaoniga le lelei.

O suʻesuʻega faʻapitoa i luga o aʻafiaga o sauniuniga o laau i le soifua maloloina o fafine maʻitaga e leʻi faʻatautaia. Ae e mautinoa lava o le stevia e le afaina tele ai le atinaʻeina o le fetus.

E mafai ona tuʻuina atu i tamaiti?

E leai ni faitioga a le au pediatrics e uiga i stevia, ma o tagata tomai faapitoa i le soifua maloloina e fautuaina e aofia ai i totonu o taumafa a tamaiti. I le lisi o tamaiti, suia le suka faamamaina ma le "mutia o le meli" e maua ai le tele o tulaga lelei:

  • o se puipuiga sili lea ona lelei o le maʻisuka, o le pancreas o le tamaititi ua faasaʻolotoina mai le mamafa o le suka o le suka,
  • maualalo le kalori mea fesoasoani e tausia le mamafa masani
  • le mutia o le meli e puipuia mai le suka suka pei o caries, i se isi itu, e faʻamalosia ai le nifo nifo,
  • Aveesea Stevia mo le tino (e le pei o le suka masani) e le o se mea e fai ma vaisu, e le manaomia e pepe le tele ma le sili atu o laʻau suamalie,
  • Stevia allergies e matua le lava lava .

Stevia i le kuka

O vaega suamalie o le mutia ei ai tulaga mautu maualuga o vailaʻau. Latou te le faʻapalapala i le maualuga o le vevela. Afai tatou te faʻaopopoina i lenei mea lelei le solubility i le vai, ona mulimuli lea o le faaiuga - Stevia e mafai ona suia atoatoa le alatele mama . O nisi nei o fualaʻau:

Laʻau mūmū poʻo Stevia lūlū - 1 sipuni - sasaa vai inu ma alu mo le 20-30 minute. E mafai ona e inu. Afai e inu le inu, vevela ile microwave. E sili atu ona aoga le faia o se lauti faʻamalo laʻau i se tamai taʻaloga, ona faʻaopopo lea i se ipu poʻo se masi ma se vai inu pe a manaʻomia. O le tea ei ai se mea e le masani ai ae fiafia i ai.

Fig. 5. Laʻau ma le stevia

  • Ave: se sipuniti o le suavai suamalie, 1 le fuamoa, lua tioata o le falaoamata, afa afa o susu, 50 g o le pata, masima, suauu,
  • Faaopopo mea e fai i totonu o le ipu e tasi ma kuka le paluga,
  • Lili le masini i le mafiafia e manaʻomia ma tipi i foliga,
  • Matou te tuu i totonu o le umu, vevela 200 0 C, seia maeʻa.
  • O le a e manaʻomia: falaoamata - 2 ipu, vai - 1 ipu, pata - 250 g, stevioside - 4 punetēpu, 1 fuamoa, masima,
  • Tipi le paluga
  • Matou te tosoina le paluga, fai kuki ma lafo i le ogaumu, vevela i le 200 0 C.

Sauniuniga o le fusi ma le sipuni mai le mutia meli

Faʻatau. Matou te tuʻu laulaʻau i le taga gau - 100 g. Matou te tuʻuina i totonu o se fagu ma sasaa le afa lita o vai inu. Matou te tutu i le aso. Faʻasaʻu le suavai i totonu o se pusa eseese. Faʻaopopo le afa o le lita o le vai i laulaʻau ma toe faʻaleleia mo le 50 minute. Faʻafefiloi faʻamalosi ma faamama mai lau. E mafai ona faaopoopo i le mea e mafai ai ona faʻaaoga i soʻo se ipu. E faʻamalosia ai le soifua maloloina.

Suauu E tatau ona ave le mea e faʻasolo ai ma faʻaosoina i totonu o se vai malulu seivagana ua mauaina se faʻasologa o le viscous. O le sauniuni e mafai ona faʻamoemoe i le tikeri o le faʻalauteleina o se pa'ū vai ile luga.

E faaopoopo atu le suka i mea vevela poʻo vevela ma pusa.

I le asō, o le toʻatele o tagata e taumafai e taʻitaʻia se olaga ola maloloina, o lea latou te faʻaaluina le tele o taimi i meaʻai talafeagai.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o ia suka gaʻo ma suamalie suamalie e mafai ona lelei le suia i se laau totino ma se manogi matagofie o le meli, o lona igoa o le stevia.

O a aoga ma mea leaga o stevia? E moni lava o se togalaau mataʻina ma mea faʻaleagaina ma le tofo ofoofogia?

O le a lenei mea

O le a le stevia? O lenei fesili e masani lava ona faʻalogoina mai tagata e faʻatau tapenaga ma, e masani lava, latou te fiafia i la latou tuufaatasiga. O le togalaau e taʻua o stevia o se vailaau faʻamaʻi ma o se suiga masani mo le suka, o meatotino na iloa e le tagata mo le silia ma le tasi le meleniuma.

I le gasologa o suʻesuʻega anamua, na iloa ai e saienitisi e oo lava i le taimi na tupu ai, o se aganuu mo ituaiga Initia le faaopoopoina o lanu meli i meainu e avatu ia i latou se tofo tulaga ese ma le taua.

I aso nei, o le suamalie masani a stevia e masani ona faʻaaogaina i togafitiga o gaosiga ma togafitiga.
O le tuufaatasiga o le laau e aofia ai le tele o mea aoga e maua ai i le faʻamalolo o meatotino, e aofia ai:

  • vitamini B, C, D, E, P,
  • tannins, esters,
  • amino acids
  • elemene taua (iron, selenium, zinc, magnesium, calcium, phosphorus, potassium).

O lenei ituaiga o vailaʻau faʻapitoa o le stevia e maua ai le vao lenei i le tele o vailaau faʻaleagaina, lea e mafai ai ona faʻaaogaina le laau i togafitiga faʻaleagaina o le tele o faʻamaʻi e fesoʻotaʻi ma le faʻafitauli o le tino, gaʻo ma isi.

E le gata i lea, o le kalori mea o le stevia e tusa ma le 18 kcal mo le 100 g o mea e gaosia ma saunia i meaʻai, lea e avea ai le laau o se mea taua tele meaai, faatasi ai ma le kapisi ma strawberries.

Mea aoga o le vao

O le vao e tele naua mea lelei pe a faʻatusatusa i le suka masani, lea e faʻaaogaina e faaopoopo i meaʻai uma ma meainu. E le pei o le maualuga o le kalori ma le gaʻo matautia, o le fualaau toto e tumu ai le tino o le tagata ma mea taua ma vitamini, e avea o se punavai o mea aoga amino taua, faapea foi ma le tannins, lea ei ai aafiaga e tetee ai le ita.

E aoga le stevia? Faʻafetai i ona vailaʻau faʻaleagaina, o le togavao vavave ei ai sona aafiaga aoga i luga o totoga uma ma tino o le tino o le tagata, faʻaleleia le puipuiga ma faʻamalosia ai le galue masani a se tagata. O le laau e sili ona aoga mo tagata o loʻo mafatia i le maʻi suka ma le maualuga o le maʻisuka.

I le faʻaopoopoga, o le muti vao o loʻo i ai mea taua nei:

  • aveeseina o toxins, toxins ma le cholesterol mai le tino,
  • faʻasaʻoina o le tafe toto ma le faʻaleleia atili o mea totino o le toto,
  • faaosofiaina o galuega a le tino ma le aʻafiaga o aʻafiaga i luga o okeni o le manava ma le meaʻai fualaʻau,
  • o loʻo i ai se aʻafiaga lelei o le antimicrobial ma le faʻaleagaina,
  • faʻaleleia le gasegase
  • faagesegese le faiga masani o le soifua matua,
  • ua i ai sona aafiaga faafouina,
  • faʻaitiitia le toto suka.

O le ae aoaoina uma auiliiliga e uiga i aoga o le stevia mai le vitio:

O faʻamanuiaga o le stevia mo le tino o le tagata e faʻaalia foi i lona gafatia e aveesea le tele o le vai mai le masini ma faʻaogaina le tino puipuia. O le vao e sili ona aoga i le taumalulu-tau malulu e avea o se mea puipuia e puipuia ai le atinaʻe o le malulu.

Afai tatou te talanoa e uiga i aoga ma mea leaga o le stevia i le maʻisuka, o lea la e tatau ona tatou faʻafetai i meatotino o laʻau e faʻaitiitia ai le kulūkose o le toto.

O le mea sili lava, o le gaioiga a lenei fale faʻavae e faʻavae i luga o lona gafatia e fufuluina ipu ma meainu e aunoa ma le manaʻoga e faʻamamafa le tino i gaʻo vailaʻau faʻamaʻi, lea, e le lava le insulin, e leai se taimi e faʻafefe ma faaputu ai i le ate i le ituaiga glycogen i se taimi talafeagai.

Stevia i le ituaiga o fusi e faʻaaogaina i le togafitiga o diathesis, eczematous rashes, purulentions o le paʻu ma tutusa. E tele taimi e fufulu ai le mutia mo togafitiga o mumu, faʻamaʻi faʻasolosolo, toe faʻaogaina o maʻila.

Talu ai ona o le stevia e aofia ai sina aofaiga o calorie, e faʻaaoga lelei mo le gau o le mamafa. O le aʻafiaga o le laau i le faagasologa o le faʻaitiitia lelei o le mamafa o le tagata, o lona mafai lea ona faʻaleleia le gataifale i totonu o le tino, faʻaitiitia le fiaai, faʻaitiitia le manava, aveese toxins ma puipuia le atinaʻe o le edema. Ina ia saunia se oloa e faʻavae i luga o le stevia mo le gau o le mamafa, lea e mafai ai e oe ona faʻafefe lelei atili pauna, o le a e manaʻomia ni laulaau fou o se laau laʻau, lea e mafai ona faʻaaogaina i lona natura faʻapitoa pe tafe foi i vai inu.

Faʻamatalaga Faʻatau

Afai tatou te talanoa pe o le a le stevia i le kukaina, o le mea lea o le mea sili ona aoga o le vaovao o lona mafai lea ona faalataina ipu o suamalie, faatasi ai ma le paʻu o le meli. O le taliina o le fesili i le auala e suia ai le stevia, e le mafai e tagata atamamai ona vave tuuina atu se tali le mautonu, talu ai o le mutia lava o se mea e le masani ai, o ana mea e le o toe i ai.

O le mea lea, i le leai o se mea totino faʻatoʻaga, e fautuaina e sui i vailaʻau faʻamalosi, o le mafuaʻaga o le vaovao stevia.

Faatasi ai ma nei mea faigaluega, e tatau ona maitauina papa, fualaau aina, meaʻai paleni, o loʻo i ai lenei vao.

O le ae aoaoina le fua mo fritters ma le stevia mai le vitio:

Faʻaaogaina pisinisi

O le suamalie suamalie o le stevia e maua mai i le mea taua, o se vaega o vao ma e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo suka. O lenei mea e faʻatagaina ai le faʻaaogaina o mea totino i le sauniuni o mea faʻafiafia, pulu nifo, paluga, mea e inu ai, mea inu suamalie, ma faʻaleagaina ai le tino o le tagata.

Vaitalaʻau

O le a le mea moni e maua e lenei stevia? I le fale, o nai laulaau o mutia e mafai ona faaopoopo i le lauti, ma o le a maua ai se mea suamalie o le meli. Ae o le a le mea e fai i tulaga o le gaosiga tele, pe a manaʻomia se vaega patino o mea galue?

I aso nei, sa mafai e saienitisi ona aveese mai se vaega o se laau toto, lea o se vaega mai le vaega autu o kemini o se laau oona, e maua ai mea totino.

O lenei mea e mafai ai e oe ona faʻaaoga le stevia i le faagasologa o le tele o sauniuniga o meaai, suti, meainu ma isi.

Faʻamaʻi faʻamaʻi

I le togafitiga faafomaʻi, o le stevia e faʻaaogaina e avea o se meaʻai faʻalaʻau e suia ai le suka le lelei i tagata gasegase e pei o le oona, maʻi o le maʻisuka, ma le maualuga. O Stevia e masani ona fautuaina mo tamaiti o loʻo mafatia i le faʻalavelave faʻaleagaina ma 'ai le tele o mea suamalie.
O le Chicory i le stevia e aoga tele, lea e faʻamaopoopoina ai le gaioiga o le vaega o meaʻai e aunoa ma le afaina lautele i le soifua maloloina, ma le leo, faaleleia le tulaga o le tino puipuia ma faamama le taualuga o toxins.
I aso nei, o le stevia e maua i totonu o fualaau, o penefiti ma faʻamaʻi, iloiloga, faʻasalaga mo le faʻaaogaina, e mafai ona maua i faatonuga mo le faʻaaogaina.

E maua Stevia i le pepa laulau.

O aʻafiaga e aʻafia ai. E mafai ona afaina le stevia?

I le tele o suʻesuʻega, na mafai ai e saienitisi ona faʻamaonia e le afaina le tino e le gaosi o le meli e tusa lava pe faʻaogaina lona faʻaaogaina.

E ui lava i tulaga lelei uma o le laau, e iai foʻi le tele o aʻafiaga mai lona faʻaaogaina, lea e faʻamatalaina e tagata taitoatasi le le faʻamaonia o vaega eseese o le mutia e nisi tagata.

O le mea lea, ao leʻi faʻaaogaina stevia, e sili atu le faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Faatasi ai ma aʻafiaga o stevia o:

  • le atinaʻeina o le manava, pe afai e te 'ai vao ma susu,
  • afaina tino paʻu
  • ma faʻaeteete, e tatau ona faʻaleleia se laʻau mo tagata e faʻafefe i manatu ma le atinaʻeina o le hypoglycemia,
  • o le faʻalavelave faʻafuaseʻi e seasea lava ona tupu.

Talu ai ona o le aoga o le stevia, o le faʻamaʻiina o lona faʻaoga, o le a le tele o le stevia, e mafai ona tatou fai atu ma le mautinoa o lenei oloa o se mea sili ona lelei o le suka ma ni mea uiga ese e mafai ona faʻaleleia ai le soifua maloloina ma saturate le tino i mea taua.

O tagata o loʻo i ai se soifua maloloina lelei latou te iloa le matautia o le suka, ae o mea suamalie laʻau e le maloloina ma ei ai aʻafiaga.

O le a le stevia

Na sau le natura i le laveaiina o tagata i foliga o se suamalie masani - stevia mai le aiga Asteraceae. O se mutia manaia, 1 mita le maualuga, ma lanu lanu meamata lanu, fugalaau paʻepaʻe papaʻe ma se mea mamana mamana.

O lona atunuu o Amerika Tutotonu ma Amerika i Saute. O tagata tagatanuu, o le Guarani Indians, ua leva ona latou faaaogaina laulaau o le laau e avea o se mea suamalie i meaʻai oona, i le kuka ma avea o se vaifofo mo le manava.

Mai le amataga o le seneturi talu ai, na aumai ai le laau i Europa ma suʻesuʻeina mo mataupu o vaega aoga ma o latou aafiaga i le tino o le tagata. Na sau Stevia i Rusia faafetai i le N.I. Vavilov, na totoina i totonu o le malo mafanafana o le USSR muamua ma na faʻaaogaina i le alalafaga mo le gaosiga o meainu suamalie, mea faʻafiafia, sui o le suka mo le maʻisuka.

I le taimi nei, o vaega o le stevia e faʻaaogaina i soo se mea, aemaise lava le lauiloa i Iapani ma atunuu Asia, lea e tusa ma le afa o mea uma e sui ai suka, meaʻai e gaosia i le itulagi.

Mo le pancreas ma le thyroid gland

O vaega o le stevia e aʻafia i le gaosia o hormones, e pei o le inisalini, fesoasoani i le faʻafefiloi o iodine ma isi elemene taua. E i ai so latou aoga aoga i luga o le galuega o le pancreas, o le galo ma le tino, o le maualuga o le tala, ma faʻaleleia le gaioiga o totoga gafa.

Mo le manaʻoga

O le fusifusia ma le faʻamamaina o toxins, o le faʻalavelaveina o le atinaʻeina o sigi ma pathogens e ala i le faʻaitiitia o le taumafaina o suka, lea e avea ma o latou mea e sili ona fiafia i ai, e faʻalavelaveina ai foliga o gasegase gastrointestinal.

I le gasologa o le auala, o le aafiaga anti-inflammatory o le stevia e aʻafia ai le tino atoa, e amata i le vavalo o le tautala, talu ai e taofia ai le atinaʻeina o caries ma le faʻaaogaina o gaioiga i isi vaega ole inumaga.

O aoga aoga o stevia ua maua ai le lauiloa i le cosmetology ma vailaau e fai ma auala e faʻafefe ai faʻamaʻi tino ma faaletonu. E faʻaaogaina e le gata mo allergies ma inflammations, ae ona o le faʻaleleia atili o le gasegase mai le loloto o le paʻu, ia maua ai se tauvaga ma se lanu ola maloloina.

Mauaina o le suamalie

E mafai ona faʻatau sau sui sui mo Stevia i le aso i soʻo se falemaʻi poʻo se faleoloa i le initaneti. O le suamalie ua faatauina atu e avea o se vaega o le stevioside i le paʻu, vai, po o luga o laulaau mamago o se vailaau togafitiga.

Paʻu paʻu e faʻapipiʻi i lauti ma isi ituaiga vai. Ae ui i lea, o nisi o toesea ua leva ona solo i le vai, o lea e tatau ai ona e faʻaosoosoina le inu.

O le suamalie i foliga o se vai e faigofie ona faʻaaoga i le sauniuni o ipu, sauniuniga, meaʻai. Ina ia saʻo le fuafuaina o le aofaiga manaomia o Stevia ma ia le faia ni mea sese i tulaga, e tatau ona e faʻaaogaina faatonuga i le afifiina mai le kamupanī. E masani lava, o le fua o le Stevia i se sipuni o le suka masani o loʻo faʻaalia i luga o le suamalie.

O le vao vaovao ma lana talosaga mo le soifua lelei ma le tausia o le soifua maloloina o loʻo faʻaateleina ona alofaina e tagata oe saili e iloa o latou tino ma faʻaaoga lona gafatia.

"Ka-he-he" - o le mea e taʻua o le ogaumu vevela i Pasila, o lona uiga o le "mutia manaia" - e faigofie ma faigofie ona faʻaaoga i le fale.

O le vailaau faʻasaina (Stevia rebaudiana, bifolia) e aofia ai mea tulaga ese - rebaudioside ma stevioside. O nei glycosides e matua leai lava se afaina i tagata, leai ni mea e maua ai le kalori ma e tolu selau taimi sili atu ona suamalie nai lo sugar sugar (cane), lea e masani lava mo i tatou uma.

O le laʻau faʻalua e aofia ai le taua tele o antioxidants, e aʻafia ai le masani, quercetin, vitamini o kulupu C, A, E, B. O laʻau e tamaoaiga i vaega o minerale - chromium, phosphorus, calcium, potassium, copper.

Laʻau meli e maua ai le soifua maloloina

O mea faʻamalolo ma le faʻasaʻoina o lau laʻau suamalie e faʻalagolago i le tulaga lautele o le tino. E fesoasoani i tagata uma matutua ma tamaiti e tafiesea le tele o gasegase masani:

  • atherosclerosis,
  • toto maualuga
  • maʻisuka malosi
  • faamaʻi pipisi
  • afaina
  • faʻamaʻi o le gastrointestinal tract.

O le vavalaʻau Stevia o le vao e puipuia ai faʻamaʻi ma le faʻafitauli i totonu o le tino, e afaina ai le galuega a le fatu maso. E i ai faʻafitauli faʻaleagaina ma faʻaleagaina.Faatasi ai ma lana fesoasoani, maʻi gallbladder, o le ate e faʻamalolo vave tele.

O Stevia leaves ei ai antioxidants e puipuia ai le amataina ma le faʻalauteleina o sela o le kanesa. O fualaau faasaina saoloto e matua faaleagaina i lalo o le malosi o le quercetin, kempferol, glycosidic tuufaatasia. O le mea lanu meamata o le natura e puipuia ai le matua matua o sela, faapea foi ma le liua o suauu maloloina i kanesa.

I mea taumafa, o se togafiti togafitiga o se mea e suia ai le suka suka maualalo-calorie. I le taimi nei, e le mafai ona maua e saienitisi se maliega autasi: o le tele o nei mea o se panacea mo le maʻisuka, o le manuʻa, ae mafai ona latou faatupuina ni maʻi ogaoga, e aofia ai le kanesa.

Suesuega faasaienitisi o se vailaau togafitiga ua faamautuina e mafai ona faaaoga i meaai mo se taimi umi. Fomaʻi laumua faafomaʻi o le manogi e sili ona leaga, e naʻo le faʻaaogaina o tino uma. E gafatia le vevela lelei, o lea e mafai ona faʻaoga saogalemu mo ipu vevela.

Mea aoga o stevia

O afea e ave ai le oloa:

  • ma le maʻisuka
  • e tau le mamafa ma le gaʻo,
  • faatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto poo le cholesterol,
  • ma le atherosclerosis,
  • i le tulaga o le solia o le vaega o meaʻai (gastritis, ulcer, faaitiitia le gaosiga o enzymes),
  • ma faʻamaʻi pipisi o le paʻu (dermatitis, eczema, reactions reactions),
  • faʻatasi ai ma maʻi faʻaleagaina o gums ma nifo,
  • i le tulaga o lau thyroid, faamai fatu fatu,
  • e faʻaleleia ai le puipuiga.

E aoga le ave o le stevia vao e pei o le suka e sui ai e le gata i le i ai o ni faafitauli faʻalesoifua maloloina, ae o se faʻasologa. E fesoasoani Stevizoid i le maualuga o le kulūkose o le toto, e maua ai le aʻafiaga o le antibacterial.

O a ona aoga aoga? O lea la, o le faʻamalologa o oloa:

  • saturates le tino ma se tamaoaiga mau o vitamini ma minerale,
  • faamautu le maualuga o le suka o le toto,
  • faaleleia le galuega o le ate
  • faʻamalosia le aloiafi
  • o se faʻalavelave i le tuputupu aʻe o siama.

Lelei e iloa: 0.1 kilokalama o laʻau "togafiti" e na o le 18 kcal, i le tasi sipuni sipuni - 4 kcal, i le tasi sipuni - 1 kcal.

Contraindications ma le afaina

Afai e ave i luga o tui, e mafai ona afaina i le tino. Aʻo leʻi aveina le stevia, e tatau ona e faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi.

Afai e le mafai ona e faʻaogaina le fofo:

  • I le i ai o le tagata le faapalepale o vaega o le vailaʻau.
  • Mo faafitauli i le toto. E mafai e le oloa ona faʻaitiitia, ma o le oso maualuga e le saogalemu, e mafai ona oʻo atu ai i ni tulaga le talafeagai.
  • Afai e le faʻaaloalo le inumaga, o le faʻaaogaina tele o le stevia e ono mafua ai le pepelo (i lalo ifo o le kulukose).
  • Faaaoga faʻaeteete i fafine maʻitaga ma tamaiti laiti.

Le tau ma le ituaiga o faʻasaʻolotoga o stevia

E mafai ona e faʻatau le oloa i falemaʻi taʻitasi poʻo le faʻatonuina i le initaneti i nofoaga faapitoa. I aso nei, e tele tagata gaosiga e ofoina atu le oloa i ituaiga eseese ma i pusa o volumes eseese, faatasi ma aunoa ma ni mea faaopoopo.

E mafai ona faatauina Stevia i laumei, palupa, i totonu o le vai po o lau ogo. Pepa o taga 1 g o loʻo faʻatau atu foi. O se pusa o sea lauti mai 20 taga e tau ile 50-70 rupu. O tagata gaosi oloa uma e mafai ona i ai se tau ese. I pepa pepa, e mafai ona faatauina le oloa mo le 160-200 rubles, 150 pauna i le pusa.

Faʻafefea ona faʻaaoga le stevia o se mea suamalie

Ole fua saogalemu o aso taitasi mo se tagata matua e 4 ml i le 1 kilokalama o le tino. Afai o le lagogogo lago, e le sili atu ma le 0.5 g alu i le 1 kilokalama o le tino. Afai e te ave stevia i ni meaʻai, ona solo lea o le ipu i totonu o se ipu vai poo se isi mea inu (tea, sua, suamalie) ua lava mo se aso.

Stevia e puipuia i mea aoga ma maualuga le vevela. O le mea lea, e mafai ona tuʻu faʻatasi ma mea inu fualaau po o fua.O ona meatotino e puipuia i le taimi o le taoina, e mafai ona faʻaaoga i le kuka.

Ina ia faatelevave le faagasologa o le suamalie o le vai, e tatau ona vevela. I totonu o se vai malulu, o le stevia herb e maua malie lona suamalie. Aua le solia le tui. O tagata e maua i le maʻisuka e le tatau ona ave le stevia i le fesootaʻi ma le suka o le toto maualalo.

Faʻaaogā le masini mo le manava o le tino - vitio ma metotia

Na amata ona aliali mai i luga o foliga matafefe? Taumafai i se mashula masini, o se aafiaga taua e mautinoa!

Fai mai fomaʻi e uiga i le stevia

I le 2004, na faamaonia ai stevia e avea o se fesoasoani faaopoopo. Peitai e tele fefinauaiga i le au fomaʻi e tusa lava pe tatau ona sui flucosides i le taʻalo masani.

Soʻo se tagata fai meaʻai e fai mai e le manaʻomia ona e taulai i le stevia i le taimi o le taumafataga. E le mafai ona sili atu nai lo le tulaga masani. E sili atu ona lelei le teena o le suka pe afai e te manaʻo e aveesea le mamafa. Afai e te manaʻo i se mea suamalie, e mafai ona e 'ai i le meli, aso i le faʻaogaina lelei o Tatyana Borisovna, tagata paleni

I aso nei, e mafai ona faatauina stevia i se fale talavai ma faʻatonuina i le initaneti. Ae o le upusii e aunoa ma ni manogi poʻo se isi lava mea faʻaopopo e lei maua oʻu mata. O le mea lea, i le avea ai o se fomai, ou te fautuaina le faatauina o laulaau mamago o lenei laau. O se oloa mama ma saogalemu. "Nikolai Babenko, fomaʻi

Afai e te faʻavasegaina le mamafa i tagata gaogao, e faʻaitiitia le mamafa. I lenei itu, o le faʻaaogaina o le stevia e mafai ona fesoasoani, ae e le mafai ona e iloa o se auala e aveesea ai le mamafa. E naʻo le faʻalavelave ma meaʻai ma gaoioiga faaletino. O le musuina o le suka e lelei mo lou soifua maloloina. Ae o ona sui e le o se panacea mo faamaʻi. "Nadezhda Romanova, gastroenterologist

Afai e matua faigata lava le tuʻuina atu o selu, e mafai ona e suia le suka i se vailaau masani - stevia. O le taumafaina o lenei laau o le a le faaopoopo atu ai calories faaopoopo. Ae e tatau ona manatua o mea uma e lelei i le faʻalelei. O le sologa lelei e mafai ona oo atu ai i le le manaomia o taunuuga mo le tino. O le mea lea, o le oloa e tumau pea lona aoga seiloga e faʻaaoga lelei.

O le natura e le uma lava le le mautonu

O le mea moni, o laasaga stevia e aofia ai se glycoside - stevioside. O se mea masani e 300 taimi sili ona suamalie nai lo le sosolo. O le mea lea, o loʻo i ai se auala mo le nifo suamalie - ia 'ai au sasasi e fiafia i ai, candies, pastries, ma le matua le popole i lau ata, aua e le pei o le suka, o lenei mea e le oi ai calories. Mo le maʻisuka, tagata e leai se metabolism o le carbohydrate ma le maʻi cardiovascular, o le mea moni maua o le stevia. E lei leva ona iloa e le lalolagi e na o le pau lea o le natura masani o le suka, e ui lava o le laau ua totoina i lona atunuu mo le tele o seneturi. O lau laʻau e faʻaaogaina fou ma mago, ma mo le faigofie ona faʻaaogaina, e mafai ona e faʻatau le sipuni poʻo se vaega i se fale talavai.

Faaaogaina i le lotoifale

E toʻatele e le masani ai e faʻaaoga laupepa nai lo le suka, ae leai se aoga. E faaopoopo atu i vai inu, kofe, lauti ma cocktails. E ui lava i le lanu lanumeamata ma le tofo faapitoa e te masani ai, o le stevia e mafai ai ona 'ai le sipuni e leai se afaina i le soifua maloloina ma foliga. I le taimi lava lea e tasi, e le suia e le laau ona mea totino pe a vevela, o lona uiga e mafai ona faʻaaogaina mo le tao, jam ma isi ipu. E faʻasao i le maualalo o le vevela faʻapea foʻi le suka. O le mea lea, mo le faʻamaʻiina, faʻapea foʻi ma le faia o fualaau suamalie ma meainu, e aofia ai oranisi ma lemoni, e fetaui foi le stevia. O le a le ituaiga laau toto ma pe faʻapefea ona faʻaaogaina, e ui e toaitiiti e iloa, ae o le faasolosolo malie o le tuputupu ae o le lauiloa, e tufaina e le tasi fatu i le tasi ma faamatala pe faapefea ona ola i le fale ma le atunuu. O le asō o le a tatou talanoa pe faʻapefea ona tupu ma faʻaaoga le mutia meli.

Stevia: mea tau vailaʻau o le laau

O le vailaʻau faʻasolosolo o lenei mea totino o loʻo i ai le malosi e faatea ese ai se tagata mai le tele o faafitauli tau le soifua maloloina. E masani lava ona faʻaaogaina i isi vailaʻau. Ua taʻua o ia e herbalist o se tagata fofo ma se fua mo le talavou e faavavau.E i ai ona aʻafiaga e le faʻamaʻi ma le faʻaleagaina, aʻafiaga o aʻafiaga ma aʻafiaga. O lenei tuufaatasiga e mafai ai e oe ona faatumauina le malosi o le tino ma tali lelei atu i siama faʻamaʻi ma siama. E le gata i lea, o loʻo faʻaalia le aʻafiaga o le antiallergic, lea e fesoʻotaʻi vavalalata ma le tino o le tino, faʻapea foi ma le faʻaogaina o le toto ma le faʻaaogaina o le tino. Pau lava le mea e te manaʻomia e te faʻalagolago i se tasi o metotia o le faʻaleagaina o le stevia e mafai ona afaina tele ai le gaioiga.

Malosiaga Amino Acids

Ua na o se faasologa lautele o meatotino aoga ua matou faailoaina, ou te fia nofo i luga o ni nai mea. O pepa Stevia e aofia ai le amino oona - lysine. O ia lea o se tasi o elemene taua o le faagasologa o le hematopoiesis, o loo aafia malosi i le fausia o hormones, antibodies and enzymes. O Lysine e taua tele i le faʻamaloloina o paʻu o le paʻu, o le toe faʻaleleia o le masukuletele ina ua mavae ni manua. O le isi kulini o le lau o loʻo i ai le methionine. E matua taua lava mo tagata o loʻo nonofo i tulaga le lelei o le siosiomaga. E fesoasoani i le puipuia o le tino mai aafiaga leaga o le faʻavelaina. E le gata i lea, e matua taua tele mo le ate, aua e puipuia ai lona pa'ū oona.

Stevia. Faailoga mo le faʻaaogaina

E pei o se lauti toni, o le stevia sa faʻaaoga i aso anamua i le fale. Sa talisapaia e Initia tagata lona gafatia e aveesea le vaivai ma toe faʻafouina le malosi. Mulimuli ane, sa faamaonia e saienitisi le aoga o sea ituaiga meainu i le faateleina o le gaosiga o le manava o le tino.

Diterpenic glycosides, e nafa ma le suamalie o le stevia - o se uiga e le o le carbohydrate, ma e le manaʻomia e le tino le inisalini e faʻafefe ai. O le mea lea, i le avea ai o se tagata suamalie tulaga ese, e maua ai le talosaga, muamua, i le maʻisuka. Ua faʻamaonia ai o le faʻaaoga umi o lenei suamalie e maualalo ai le kulūkose toto.

Ae o meatotino a stevia e le na o le hypoglycemic. Amino acids, flavonoids, vitamini, ia e matua mauoa i le mutia o le meli, fesoasoani e faamalosia puipui o toto toto, fesoasoani i le toe tuʻuina o toto. O le mea lea, e fautuaina foi stevia mo faʻamaʻi pipisi, e aofia ai le maualuga o le maualuga. O se laau tulagaese e faʻaleleia ai le gaioiga o le tino o le endocrine o le tino, faʻaitiitia ai le cholesterol, ma o loʻo i ai le faʻamalosia o meatotino.

Ma o le faʻataunuʻuina o le calorie index o le stevia plant, o lona faʻaaogaina i le paʻu mamafa e faigofie lava ona le mafai ona faʻaaogaina: e mafai ona e le toe maua ni pauna faaopoopo ma faʻapipiʻi lou tino e aunoa ma le tuʻuina atu o le masani masani o meaʻai. I le faʻaopoopoga, e faʻavasega ai faiga faʻavae, faʻafouina le galuega o enzymes e nafa ma le vaevaeina o gaʻo, fesoasoani i le gastrointestinal tract ma faʻaitiitia ai le manaʻo.

O le laʻau stevia e faʻaaogaina foi i fafo: o le vaovao ei ai mea e faʻamalolo ai faʻamaʻi ma manuʻa. O le mea lea, e afaina tele mai i le mu, tipi, maʻi paʻu. I le faaopoopo atu i ai, o se mea sili ona lelei le teuteuina: o le fuga o laulaʻau e faʻapipii ai le paʻu, faʻafefete mafiafia.

I le fomai nifo, o le stevia e faʻaaogaina e faʻamamaina ai: o ona siama faʻamalosi ma tanning e taofia ai le tuputupu aʻe o siama, faʻaleleia le tulaga o nifo ma le paʻu ma puipuia ai le pala.

Talu ai nei, o lenei fale matagofie ua masani ona faaaogaina i le alalafaga taumafa: a uma, o le suka e faavae i luga o le mea e sili atu nai lo le suka i le suamalie, e le maualuga le kalori ma e le fefe i togafitiga vevela.

Stevia. Contraindications

O le isi aitema, pe a maeʻa ona iloiloina mea uiga ese o le togafitiga Stevia Stevia ma lona faʻaogaina, o loʻo faʻasaina. Pe a faatusatusa i mea aoga o le mutia o le meli, e matua laiti lava. I se tulaga e le masani ai, o stevia, e pei o soo se mea totino, e mafai ona mafua ai se faʻafefe o le maʻi.O gasegase ma gasegase maualuga e le tatau ona galo o le tele o le faʻaaogaina o mutia o le meli e mafai ona faʻaititia ai le maualuga o le suka ma le toto. E leai isi faʻasogaga mo stevia. E mafai ona e faatauina stevia, stevioside mo le tele o talosaga i luga o la matou upega tafaʻilagi pe alu i le vaega e faʻatau ai stevia e suʻe ai le mea e faʻatau ai a matou mea suamalie i se nofoaga talafeagai mo oe.

Fiafia i le maualalo o le kalori ma le ola maloloina lelei ma ia maloloina!

Faafetai lava mo lau galuega faʻapitoa, na vave ona ou mauaina le afifi. Stevia i le tulaga aupito maualuga, e matua le oona. Ua faamalieina aʻu. O le a ou toe faatulagaina nisi mea

luga o Iulia Stevia papaa - 400 pcs.

Faʻafiafia tele mea! Sa ou manao i laʻau suamalie ma ou umiaina ni laupepa stevia i loʻu gutu. E tofo suamalie. Ava 3 kg i le 3 vaiaso. Talosaga tetee ma kuki.

i luga o fualaau o stevia Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

Mo nisi mafuaaga, e leʻi faaopoopoina le fuataga i le toe iloiloga, ioe, 5 fetu.

luga o Olga Rebaudioside A 97 20 gr. Sui le 7.2 kilokalama. suka

E le o le taimi muamua lea na ou faʻatonuina ai ma ua ou faamalieina i le uiga lelei! Faafetai tele! Ma faʻafetai faapitoa mo le "Sale"! Oe e manaia. )

O a totonu

E aofia ai le valu glycosides, lea e aofia ai:

  • stevioside
  • rebaudiosides A, C, D, E ma le F,
  • steviolbioside,
  • o le dulcoside A,
  • vitamini A, B1, B2, C, P, PP, F,
  • peta pati
  • zinc
  • apamemea
  • seleni
  • chrome
  • masani
  • quercetin
  • avicularin,
  • linolenic acid
  • arachidonic acid.

O Stevia o loʻo i ai ni vaega se lua e nafa ma le suamalie, latou te faia le tele o le vailaʻau kemini: stevioside ma rebaudioside A. O le mea mulimuli e masani ona faʻaaogaina i palu ma mea suamalie, ae e masani lava e le na o le pau lea o le latou mea. O le mea moni, o le tele o mea suamalie mai se mea e taʻua o le mama mama e aofia ai le erythritol mai le sana, dextrose, poʻo isi mea faʻapipiʻi.

Nai lo le aoga

O mea faʻamalolo o togavao o le stevia e maua ai ni faʻamanuiaga mo lo tatou soifua maloloina.

  • E le manaʻomia mo tagata e maua i le maʻisuka: faʻaaogaina nai lo le suka ma mea suamalie, e oʻo lava i le maualuga maualuga e sili atu ona itiiti i le suka "natura".
  • O lenei laau suamalie e tulaga ese foi i le taua tele mo le mea e le FAIA: e le faaopoopo ai calories. Ma o le mea lea e fesoasoani ai i le leiloa o le mamafa, aʻo tuʻuina se suamalie i lou olaga. O le tausia lelei o lou suka ma kalori maloloina, e mafai ona e aloese mai le tele o faafitauli o le soifua maloloina, e pei o le maʻisuka ma le maʻi pipisi.
  • O mea faʻamalolo o le lau o le stevia e aoga foi i le toto maualuga. Na maua ai o glycosides i le stevia e toso ese ai le toto, lea e taua tele mo le faatumauina o le mamafa o le toto.
  • Stevia e faʻaitiitia le faʻavaeina o siama i le gutu, ma avea o se faʻaopoopoga lauiloa mo nifo ma nifo. E puipuia ai foi le pala o le nifo ma le gingivitis, e le pei o le suka, lea e faʻamaonia ai mea uma ma vaʻaia.
  • E aʻafia ai le salalau o siama ma e aoga i faʻamaʻi faʻamataʻi e pei o le eczema ma le dermatitis.
  • Faamalosia ponaivi ma puipuia le atinaʻe o le osteoporosis.
  • O mea aoga o lenei fale e mafai ona puipuia ai le kanesa. O le tele o vailaau oona e faʻamalosia ai le avea o se fesoasoani lelei mo le puipuia o kanesa. O le glycosidic i totonu o le stevia fesoasoani e faʻaitiitia faʻamalolo saoloto i totonu o le tino, ma puipuia ai le liuaina o siama maloloina e faʻaleagaina.
  • E fesoasoani foʻi antioxidants e puipuia le faʻamuamua o le soifua matua, faaletonu o le mafaufau, ma isi isi faafitauli ogaoga o le soifua maloloina.

E ui lava o le stevia e matua faʻaopoopoina i le toetoe lava o soʻo se oloa ma ua faʻamaonia e le saogalemu, ae sili ona aoga mo o tatou tino, o loʻo i ai pea lava ona faʻasalaga, ae e tele naua:

  • E pei lava o soʻo se oloa - o se faʻafitauli faʻafefe.E mafai ona o mai faatasi ma se vevela, vevela, vili, tiga o le manava, fula, angioedema (Quincke's edema).
  • Tuuina atu o mea uma e mafai ona afaina ai le sili atu, e le tatau ona e maelega ma ia tele naua le aoga o lenei laau aoga.
  • Tina ma le lactation.

O le mea lautele, o le tele o faʻamatalaga e faʻaalia ai o le stevia e matua saogalemu lava e leai se faʻalavelave. I soo se tulaga, e tatau ona e faʻalauiloa ma le faʻaeteete lenei laau i lau meaai.

O fea e mafai ona ou faaopoopo

O le faʻaaogaina o vao vavave e eseese. Toeitiiti lava a maua le suka, o le a talafeagai lelei. I le lalolagi atoa, e sili atu ma le 5,000 mea taumafa ma mea inu oona o loʻo i ai nei stevia o se tasi o mea e aofia ai: ice cream, desserts, sauces, yogurts, oloa gaosi, falaoa, meainu vevela, masi, mea suamalie, iʻa. Ae o le tele lava o taimi e faaopoopo ai le laau i:

  • Tea Afai e manaʻomia e lau laʻau se mea suamalie, faʻaopopo i ai laʻau o lenei laau. E tatau ona atoatoa. Aua e te soona fai - o le stevia e matua suamalie lava. O le mea lea, faʻataʻitaʻiga e suʻe le aofai e sili mo oe. Tea o se faʻaaoga lelei mo laasaga stevia: latou te faia lau taeao e inu ai e le gata e suamalie, ae sili atu ona maloloina.
  • Mafiafia. Afai e te manaʻo e amata lou aso i le soifua maloloina ma le soifua maloloina, ae o meaʻai suamalie, aua nei faʻaaogaina le suka poʻo isi mea suamalie (syrup suamalie, syrup agave, ma isi). Ma ave se laupepa o stevia. Fou, lanumeamata, suamalie ma ola maloloina - faʻaopoopo i lau laʻau malie ma faʻafefiloi! Ia toe fai - aua le soona fai, e tusa lava pe 2 lau o le stevia e foliga mai e suamalie mo le tele o tagata.
  • Fafaga O Stevia e mafai ona faigofie ona liu i le paʻu: faʻamago lauʻau, olo i se mea eleʻele ma tuu i totonu o se pusa teu. O lenei mea e tatalaina ai se lalolagi fou o mea e mafai, aemaise lava mo le taoina. Manatua: 1 le ipu suka = ​​2-3 teaspoons o le paʻu. Talia ma maloloina.

  • Tea mai stevia. Tasi laulaʻau mamago i le paʻu, tuʻu le sipuni tele o le mea e tupu ai le paʻu i totonu o se ipu, sasaa vai inu, ufiufi i se mea e talafeagai, faʻatali seʻi oʻo ina uma le ti (e tusa ma le 20-25 minute).
  • Smoothie. Faʻafefiloi se ipu o le blackberry, blueberry, strawberries, 2 ipu o susu (soya, popo, almond) ma le sipuni tele o le paʻu eleva (poʻo ni nai laʻau fou).
  • Lemeli tilo. O le suamalie suamalie o le suamalie (2 ipu), vai (2 ipu), pectin (4 teaset), o le eleva o le laau (1.5 teaspoons).
  • Aniani kulimi sukalati. Umu koko (3/4 ipu), 1 fuamoa, 1 ipu susu, vanilla extract (1 sipuni), kulimi sasaʻa (2 ipu), paʻu (2/3 teaspoon).

Stevia o se laau manaia ma ofoofogia, aua e le gata e mafai ona suia ai gaʻo matautia ia tatou mea taumafa, ae tatou te maua ai foi le fiafia ma le mafai ona 'ai fua. A uma mea uma, e manaia tele lenei mea: 'ai au masi e sili ona e fiafia i ai ma inu i se cappuccino suamalie, ma e lelei lava. Ma isi ituaiga vailaʻau faʻaleagaina o stevia e naʻo le faʻamaonia le saogalemu atoatoa ma le manuia o le mauaina o lenei laau i la tatou meaʻai.

O mea e gaosi mo le lalelei ma le matagofie

Stevia extract - stevioside - e mafai ai ona e fiafia i le suamalie sili ona suamalie ma sina kalori. O tagata e le manaʻo e maua nisi pauna e mafai ona faʻaoga saogalemu le selu na saunia e faʻaaoga ai se mea masani.

Ua masani lelei o ia i le faaopoopoga lautele E 960, lea o loo i ai i mea eseese o mea e gaosia ai, yoghurts, pata ma meaʻai susu, sua suamalie ma meainu suamalie, mayonnaises ma ketchups, fualaau aina, ma taaloga taumafa.

E le gata i lea, o se suauu masani e mafai ona maua i pulu paʻu ma paluga, faʻalanu.O le lagona o le faʻaaogāina o vailaau mo togafitiga e lelei tele, talu ai o le tele o siama o loʻo taofiofia i totonu o le oral mouth, ma faʻamalosia le puipuiga mai maʻi faʻasolosolo ma gingivitis.

O le aoga o lenei laau ofoofogia e le mafai ona faafitia mo le soifua maloloina ma le matagofie o le paʻu, talu ai o loʻo i ai le faʻaleagaina lelei o faʻamaʻi pipisi o le paʻu o le paʻu. Faʻatasi ai ma psoriasis, eczema, siama o herpes, e tatau ai ona tuʻufaʻatasia vailaʻau ma togafitiga faʻamalolo.

Faʻafefea ona faʻaaoga ma o fea e faʻatau ai stevia?

  1. O suavai suamalie e aofia ai le ava ma le glycerin, lea e mafai ai ona faʻaaogaina mea suamalie i meainu. O le masani i le aso e 4 mataʻu.
  2. E faigofie ona faʻaaoga pusa mo le tao. E tasi le sipuniti o le taugata e tutusa ma le tasi sipuni tele o le suka. O le masani i aso uma e 40 kalama o le paʻu (pe tusa ma le 2 sipuni).
  3. O le a maua e le au pele ma le lauti ia fualaau o loʻo faia i le faʻatulagaga talafeagai. E faʻatatau i le kamupanī, e mafai ona faʻamaunuʻu ipu 3-8 i le aso.
  4. O le vao aoga sili ona aoga. Aʻo leʻi faʻaaoga, tuʻu le sachet (2 teaseti) i totonu o se fagu vai, sasaa 200 ml o vai inu. A maeʻa le 12 itula, faʻaaogaina le mea e faʻafefete, inu ai mo le 2-3 aso.
  5. E mafai ona e totoina se togafitiga faʻamalolo i lau lava umukuka. O le ai ai pea sau suamalie masani ile lima, ma o se togavao matagofie o le a teuteu le faamalama ma o le a lelei atoatoa i totonu. Mo se ipu o le lauti manogi, ua lava le faʻaaogaina o se laulaʻau e tasi, lea e tatau ona faaopoopo i le inu i le taimi o le suʻega.

E faigofie ona faʻatau se suka e suitulaga i luga ole Initaneti, i falemaʻi, ae faʻapea foi i supermarkets, kamupani faʻatau o loʻo faʻatau atu togalaau ma tapenaga sauniuni. O se filifiliga lelei e faʻatau mai se vao mai le meli mai le faʻamaonia o herbalists i le maketi.

Faaaogaina o le maʻisuka

O vao vevela e matua aoga tele i le maʻisuka, aua e le gata o se suamalie lelei faalenatura, ae mafai foʻi ona:

  • toto maualuga le suka
  • faʻamaonia le faʻasaina o le gaʻo gaʻo,
  • faaleleia lauroid function,
  • faʻamalosi
  • faamalosia le puipuiga
  • faaitiitia le fiaai.

Mo le tele o tagata e le o inisalini e faalagolago i ai, o le mea ua faatonuina e tatau ona aofia ai le faʻaaogaina o laʻau vailaʻau, faʻamaʻi. O le vavalalata e puipuia ai le foliga mai o le maualuga o le toto ma le hypoglycemic, e fesoasoani e faaitiitia le fua o le insulin.

O le faʻaaogaina o se suamalie masani e tatau ona faʻatasi i le taimi e tasi ma nisi faʻamalositino faʻaletino, puipuiga o mea.

Motugaafa: Mo le maʻisuka, mulimuli i le fua o le suamalie. O se fua tele e mafai ona faʻaosoina ai le faʻaosoina o le mamafa, faʻafefe i luga o le paʻu, ma le faʻagesegese o le fatu.

Pe a tatou gafa ma se olaga fou

O le tele o tina i le lumanaʻi latou te vaavaaia ma le totoʻa a latou meaʻai, tausia lelei le soifua maloloina oa latou 'oa laiti, ma mafaufau pe mafai ona faʻaaoga stevia rebaudiana i le taimi o le maʻitaga.

O tagata gaosiga o le mutia o le meli e fai mai e le afaina i le taimi o le atinaʻe o le tamaititi i le manava, ma le taimi o le lactation. E le gata i lea, o oloa e aofia ai se laʻau mananaia e mafai ona faʻaleleia ai le uiga ile taimi o le maitaga, maua ai se suamalie suamalie i le susu o susu ao pepe.

Matou te fautuaina ia tina maitaga ma tina tausimai ia mautinoa e feutagai ma a latou fomaʻi aʻo leʻi faʻaaogaina le suamalie. O totoga taʻitasi o le tagata lava ia, o lea e tatau ai ona e mafaufau pe o le a le aafiaga o le faʻaaogaina o le oloa e mafua ai i le lumanaʻi.

Recipes mo le faʻaaogaina o le meaalofa matagofie o le natura

O le togavao vavave ma lona faʻaaogaina ua vave faʻaolaina i le lalolagi atoa i vailaau, meaʻai, ma le cosmetology. E faigofie tele le faʻaogaina o le laʻau faʻamalolo faʻalua i le fale.

  • Faatasi ai ma mumu, maʻi toto, maʻi o le maʻi.

I luga o le nofoaga ua afaina, tuu se pulufana o laʻau mamago, pe a uma ona fufuluina i ou lima se mea itiiti.O paʻu leaga e mafai ona fufuluina ile teuteu poʻo le faʻasolo mai le laau.

Taʻu lua laulau punetini (faatasi ai ma se paʻu) o mea fou fou pe mamago i totonu o se solo solo. Tuu i totonu o se fagu, sasaa se ipu vai inu ma kuka i le vevela vevela mo le 30 minute. Faʻasusu le susu i totonu o se fagu vailaʻau (fagu). Apalai ma se paluga toe sasaa atu le afa ipu vai inu, pe a uma le afa itula e sasaa le vai i totonu o se fagu i totonu o se fagu. O pepa mai se solosolo e mafai ona tuʻuina i mea inu nai lo le suka, ma e tatau ona teuina le suauu susu i totonu o le pusaaisa mo le 5-6 aso.

Fua le 20 g o laʻau matutu, sasaa 200 ml o le maualuga o le ava malosi, tuu mo le 24 itula i se nofoaga mafanafana. Faʻasologa.

E lua laulau punumu atoatoa o laulaʻau mamago e tatau ona faatumulia i se ipu vai inu, ufiufi i se saula, faʻaauau 30 minute. O le lauti suamalie e le gata ina manaia tele i le tofo, ae na ia faʻalauiloaina foʻi fale faʻamalolo. O foliga o le a maua ai se pale malulu pe afai e faʻaalu i aso taʻitasi ma se manogi manogi. O le faʻaaogaina o lauti e pei o le faʻamamaina o le a tuʻuina atu ai le susulu ma le elasticity i curls.

Faʻaleagaina ma aʻafiaga itu

O le mea e leaga ai, e oʻo lava i se laau aoga faapena e ono afaina ai le tino. Faʻaavanoa ona faia se faʻasalaga e mafai ona tupu aʻafiaga leaga na o le faʻaaoga tele o lauusiusi.

O le mea moni, o glycosides o loʻo iai i le "lanu meli" e le o taimi uma e malepe uma ai i le tino. I nisi o tulaga, o le elemene o le steviol e leaga tele, lea e aʻafia ai aʻafiaga o le faʻasalaga, lea e faʻaitiitia ai feusuaiga. O nisi taimi pe a uma ona faʻaaogaina le laau o loʻo i ai le tiga o maso, tiga i totonu o le manava, totogo. O nei faʻamaoniga e fesoʻotaʻi ma le le faʻamaoni o le tagata i le oloa.

Faʻaaogā mea faʻapitoa o gutu o le meli mo le autalavou, lalelei ma le fiafia lelei!

I le gasologa o tausaga, ua faʻaaogaina lelei e tagata togafitiga faʻasoifua maloloina i vailaʻau masani. O nei laau toto e aofia ai stevia. O se togalaau tulaga ese lenei, o le vaega autū o le "stevoid" - o se mea faapitoa ma se suamalie suamalie. O lenei laau e sili atu ona suamalie nai lo le suka (pe a ma le 10).

E ui i ona togafitiga uma, o le stevia o se mea masani lea e leai se mea e leai ni faaletonu. O nisi faʻamatalaga e uiga i mea faʻamalolo o le vao vavalalata o le a talanoaina i lenei tusiga.

O Stevia e lauiloa i tagata i lalo o le tele o igoa. O nisi tagata latou te iloa o ia o se laʻau faalua lua, ae o isi e taʻua lona mutia meli. I soo se tulaga, o le tasi lea ma le laau lava e tasi, o se laufanua lauiloa o le vaitau puupuu i fugalaau paʻepaʻe. O lau o lenei laau e lauiloa tele ona oa latou mea tulaga ese - e tele taimi e sili atu ona suamalie nai lo le suka masani ma maua ai se manogi manaia. Afai tatou te mafaufau i le vaitau o tausaga, ona sili atu lea ona manaia o laasua o stevia seia oo i le ono masina.

Afai e faʻatusatusa i isi vailaau faʻamaʻi (, ma isi), ona le masani ai lea o le stevia. Ae talu ai ona o ona faʻamalologa, o lenei laau manaia matagofie e mafai ona tauva ma le tele o togafitiga faafomai.

O le aoga faafomai o lenei laau ua mautinoa e ala i le i ai o mea faapitoa e avea ma vaega o mea e fausia i totonu o le tino o le tagata i le faagasologa o le gaosiga o le hormone. O lo o matou talanoa e uiga i stevoids, lea na maua i le amataga o le 1931 e faafetai ai i le galuega faasaienisi a tagata Farani. Sa mafai ona latou aveesea se mea faapitoa mai vaega o stevia. E oo lava i lena taimi, na iloa e uiga i le tofo o le mea na maua.

O se numera tele o tulaga lelei o le mutia o le meli na maua e le gata i Farani, ae faapea foi i saienitisi Iapani. I Iapani, na amata ona ola lenei laau talu mai le 1954. O le faʻanatura faʻaonaponei a Iapani i aso nei e faalagolago tonu lava i le stevoid, aua e mafai ona nofo i le afa o mea suamalie i luga o maketi a Iapani.O lenei sipuni o loʻo faʻaaogaina lelei mo meaʻai, soya sauces, marinades, chewing gum, suamalie suamalie, faʻapea foʻi ma iʻa mamago. I Iapani, o le stevia e faʻaaogaina e tusa lava pe o le gaosiga o le toothpaste.

E i ai ni faʻalavelave ma faʻaleagaina?

O le uiga ese o le stevia e mafai ona faia e toetoe lava o tagata uma, talu ai e leai se faʻalavelave. E tasi le tuusaunoaga - o se tagata le faʻaaloalo i le laau, ae e seasea lava ona tupu lenei mea. E tusa ai ma vailaʻau poʻo meaai, o le mutia meli e fetaui ma tagata uma.

O le mea moni, pe a taumafai e aveese nisi pauna, e tatau ona faʻagata oe i le faʻaaogaina o le stevia. Mo lenei faʻamoemoe, o oloa gaosia o le protein o le a faʻapipiʻi ai lou tino e sili ona talafeagai. Ae e mafai ona faʻaopoopoina le laau ma nisi meaʻai e maualalo le gaʻo.

Faiga Faʻafofo

O Stevia e faʻaaoga i vailaau faʻasolosolo i foliga o mea teuteu eseese poʻo tinctures. E fautuaina e saunia le oloa i aso uma, aua a uma le aso o mea aoga uma o loʻo aofia ai e mafai ona mou atu. O se taunuuga, o le a togafitigaina oe i se vai malulu manino. O lenei vailaʻau e faʻaaoga lelei e faʻafetaui ai faʻamaʻi eseese, faʻapea foʻi ma se mea e puipuia ai.

E mafai ona faʻamalosia le tino o le stevia i le faʻamalosi o le tino, faʻamaonia le le atoatoa o le tino o le endocrine, ma faʻamalosia ai foi le polokalama a le tagata maʻi. E faʻaaogaina foi e tagata lauti i stevia. Faatasi ai ma lana fesoasoani, e mafai ona e taulimaina ma le lelei ia faailoga o le maualuga o le toto maualuga, maʻi o le maʻisuka, faapea foi ma le tele o mea eseese.

E le gata i lea, o teuteuga ua saunia mai le mutia meli mo togafitiga o gasegase eseese. O le eseesega tele i le va o le decoction ma le tincture o le saunia lea i se faiga e sili atu ona faʻapitoa. O le mea lea, mo lana sauniuniga, o le tele o le vai ma le mutia e mafai ona matua fesuisuiaʻi. O le tele o togavao faʻaaoga e faʻalagolago i le taotoga ma le faʻamaʻi o le a e tau ai.

Faatonuga mo le faaaogaina

O mea aoga o le stevia ua mafua ai le faʻaaogaina o lenei laau i vailaau mo togafitiga ma le puipuia o faʻamaʻi eseese. E mafai ona faʻaaogaina i ituaiga eseese (faʻafefete, suka poʻo le lauti). Mafaufau i mea masani masani:

I le faʻaopoopoga i le galuega autu o le vao vavave (togafitiga o le maʻisuka, toto maualuga, atherosclerosis, ma isi mea), e mafai ona tupu aʻe e pei o se fale ile fale. O le mea lea, o le mutia meli o le a teuteu ai soʻo se potu i totonu o lou fale.

E mafai e fanau ona suʻeina faʻasolosolo stevia e togafitia ai le tale poʻo le tele. Mo lenei mafuaʻaga, ua saunia se mea teuteu faapitoa mai laulaau o lenei laau, lea e 2-3 launiumomi o le mutia e faaopoopo i le 500 kalama o vai ua tunu. Ave le oloa gaosia i ni nai taimi i le aso, pe a ma le 2-3 taimi. O le tele o fomaʻi e fautuaina le avea o le stevia ma mea laiti mai lea mea e avea o se fesoasoani i togafitiga masani.

E pei ona taʻua muamua, o le stevia e faatatau i laau saogalemu e tusa lava mo fafine maʻitaga. O teuteuga ma mea faʻapitoa na saunia i luga o lona faavae e mafai ona ave e aunoa ma se fefe mo le soifua maloloina o le tina ma lana tama e leʻi fanau mai. O fualaau nei e mafua mai i natura masani, o lea e saogalemu atoatoa ai.

Ae, e pei lava o isi masini faafomaʻi, e tatau lava ona e faʻafesoʻotaʻi se tagata tomai faapitoa aʻo leʻi faʻaaogaina le meli.

Manua o gasegase gasegase

O Stevia leaves o loʻo i ai tonu le seti o elemene taua e talafeagai mo le lelei o galuega a le manava ma le fatu. O le laau ei ai mea e faʻamalolo ai le manua ma manuʻa. E taua tele lenei mea, talu ai o puipui o lo tatou manava e masani lava ona aliali mai i aʻafiaga le lelei o meaʻai vevela, mea aoga ma enzymes. Soo se le mautonu e lamatia ai lo latou amiosaʻo ma faamataʻuina le faia o le maʻi suka.

O le faʻaaoga masani o le stevia e fesoasoani e puipuia ai le manava mai le faʻaalia i le malosi malosi ma mea manogi. I se faaopoopoga, o se laau tulaga ese e mafai ai ona e toe faʻafoʻi le microflora i mea masani pe a uma se vasega o vailaau faʻamaʻi poo mea inu (ava malosi, vailaʻau poʻo meaʻai). O Stevia e i ai sona aafiaga lelei i luga o le pancreas.

Polokalama cardiovascular

Ma o iinei, sa faaalia ai e Stevia ia lava ia. O le laau e mafai ona afaina ai le tulaga o le fatu, vaʻa toto ma capillaries, lea e faigofie ona faʻamatalaina e ala i le iai o flavonoids. O nei mea e maua ai le malosi i pa oa tatou vaa, e fesoasoani e foia spasms. O le auai na o le faaleleia atili o le aafiaga o le vasoconstrictor. A aunoa ma lea mea, o se faʻaopoopoga atoa o le faʻapalapala, lea e tatau mo le galasticity o vaʻa toto, ma le gaioiga o le fatu maso, e le mafai.

Stevia syrup e maua ai le tino ma elemene talafeagai. O nei mea o le potassium, fuamosa ma le magnesium. Faʻafetai i lenei "cocktail", ua taofia le thrombosis ma ua faaitiitia le aofai o le cholesterol leaga i le toto. O le aʻafiaga o le faʻaogaina o mea leaga e faʻaitiitia, o lona uiga o le stevia o se mea totino e faʻamalosia lelei osofaiga o le fatu ma le sasa.

Polokafe masukalokeletal

E pei ona uma ona taʻua, o le stevia extract o loʻo i ai se numera tele o elemene. Latou te taua mo le atinaʻe atoa ma le faʻatinoga o le cartilage ma le ponaivi. O le calcium ma le vailaʻau D, le kicicon ma le lysine, o lona uiga, o le seti lea e mafai ona totogi ai le tino mo sina gaioiga faʻaletino, malologa malolo, galue i mea e le masani ai, ma le mamafa. E fautuaina Stevia e fomai tipitipi ma togafitiga mo faʻamaʻi e pei o le osteochondrosis ma le arthrosis. E pei ona mafai ona e vaʻaia, o le stevia extract e mafai ona faʻaaogaina e le gata mo le mamafa o le mamafa, ae faʻapea foi mo le faʻamalolo lautele, faʻamalosia ma togafitiga o le tino. E faigofie ona tupu i lau windowsill. Sei o tatou tilotilo i foliga o le galueaiina.

Nofoaga ma eleele filifilia

Muamua, e tatau ona e maua fatu stevia. O aso nei e mafai ona faia i faleoloa faapitoa, i tagata masani o le mafanafana poʻo le Initaneti. I le oʻo mai o le tautotogo, e tatau ona e filifilia se nofoaga mo le lumanaʻi. Afai ei ai lau oe lava fuafuaga, ona e filifilia lea o le sunniest place, puipuia mai le matagi. I totonu o le paolo, o le a le faaputuputu laulaau e pei o le suamalie suamalie. E sili pe afai e tupu legumes i luga o le nofoaga na filifilia i le tausaga talu ai. O le tuufaatasiga o le palapala e taua tele, e tatau ona mama ma vaʻavaʻa, ma se tali malie. Afai o lau 'upega tafaʻilagi e matua ese lava, ave se vaega o le fanua faʻatoʻaga ma faʻatumu i se faleoloa faleoloa faapitoa. E mafai ona e faia sau oe lava paluga o peat, humus ma le oneone.

Totoina fatu

O fatu Stevia mo le totoina o fatu e totoina i le faaiuga o Mati - amataga o Aperila. I le ogatotonu o loʻo faʻaaogaina e pei o le taʻitasi, 16-18 vaiaso pe a uma ona lūlūina, e selesele laulaʻau, eliina le fale. E ui o totonu o se ulo e mafai ona tupu i le tausaga atoa. E feteenai ma talitonuga masani, o le stevia mai fatu e ola malie. O fatu, ioe, e laiti, ae e le afaina. Faʻafefiloi i le oneone lelei ma faʻalautele faʻalauteleina i luga o se faʻafefiloi o le eleele. Latou te le manaʻomia ona ufiufi i le eleele, ua lava lea e fufulu mama i le vai ma ufiufi i le tioata poo le polyethylene. O le taimi lava e amata mai ai le totogo, ona aveese lea o le ipu ma ave le fagu i le nofoaga sili ona susulu. Faatasi ai ma le oʻo mai o se pea o lau moni, e tatau ona filifili.

Faʻamasinoga

Faatasi ai ma le amataga o le vevela vevela, e tatau ona siitia atu laau i le togalaau. Afai e fuafua e toto stevia i luga o se faamalama, ona filifili lea o se lautele, ae le o totonu o le ogaumu o le voluma tele, ia toe totoina se pupu malosi i totonu ma tuu i totonu o le la ma le lalelei, e te mafai i le faapaologa. E masani lava, faʻaleleia eleele pe a oʻo i luga le vevela o le ea i + 15-29 tikeri i le aso. E fautuaina e toto i le afiafi ma ufiufi laau mai le la susulu i le aso e sosoo ai. O le vavao lelei e sili ona lelei.O le taimi lava lea e manaʻomia ai le faʻaaogaina o le laau i le maualuga o le 1/3 o le umi o le ogalaau ma faʻafeinu lelei. E masani lava o faʻamatalaga uma ile auala e ola ai stevia. Faatasi ai ma le faʻaaogaina masani o otaota, fafaga ma luga o laʻei, o le ae mauaina se seleselega lelei o lau laʻau suamalie. Aua nei galo o lenei laau sa masani ona taua, o lea ia fautuaina e eli mai aʻa i le tautoulu ma teuina i totonu o le potu seia oo i le isi tausaga. E mafai ona totoina se vaega i totonu o fagu ina ia i ai i lau taumalulu laʻau fou.

Teuina o taumalulu

A maeʻa le seleseleina o rhizomes e tatau ona eli faatasi ma le eleele ma faʻagogo. A maeʻa lena, ave se atigipusa lapoa ma sasaa le palapala i totonu, faʻaali atu le paluga mai luga ma faʻatumu i le susu i le palapala i tumutumu. O lea la, Stevia manumalo. Tausiga o le tatalia lea o le saʻo lelei o tulaga. I le vevela i luga atu o le8, o le tuputupu aʻe o le vave tutupu, amata mai i luga ifo o le4 ma le mate o aʻa.

O loʻo ia te oe le galuega mulimuli - e saunia ai le mea na gaosia. O le faia o lenei mea, ua na o le aoina mai i ni paʻu ma tuʻu lemu i se mea malulu. A maeʻa maeʻaeʻa, e mafai ona tuʻuina i totonu o se taga lino ma aveese pe a manaʻomia. O mea e maua mai ai meaʻai e le o se meaʻai i le kofe kofe ma faʻaopopo i ipu eseese e tofo ai. I le iloiloina e le iloiloga, o le tofo o le laau e toetoe lava a le vaaia i meainu. O se mea manaia stevia. O lona faʻaaogaina e lautele tele - cocktails ma mea suamalie, mea inu ma meaʻai e sili ona fiafia i ai (suamalie, ae leai ni calori faaopoopo).

Stevia aveese

Mo lou lava lelei, ia saunia se sipuni poʻo se vaega e mafai ona faʻaopopo i ipu eseese e tofo ai. Ina ia faia lenei mea, sasaa uma laʻau ma le ava po o vodka masani ma alu mo se aso. Aua e te popole, e te le inu ava malosi. O le aso e sosoo ai, faʻamamaʻa ma le faaeteete le faʻafefete mai lau ma le paʻu. Toe fai lenei faiga pe a talafeagai. Ina ia faʻamaʻapeʻa uma ava malosi, e tatau ona faʻafefiloi le afaina o fua. Mo le faia o lenei mea, sasaa i totonu o se mea uamea ma tuu i luga o se afi mumū, e le tatau ona kuka le paluga. O mea inu ava malosi e mou atu, ma o loʻo i ai sau mea mama. I se tulaga talitutusa, e mafai ona e saunia se vaega malosi, ae o mea aoga e le maua mai e pei lava o le tulaga o le ava malosi. Ae, e ala i le aveeseina o le vai, e mafai ona e ausia se maualuga maualuga. O meatotino o le stevia mai le mafanafana e le faʻaitiitia.

Tuua Lau Faamatalaga