Pharmacodynamics
Glimepiride - o se vailaʻau faʻasaina pe a faʻafofo tautala, o le sulfonylurea. E faʻaaogaina mo le maʻisuka ituaiga II.
Glimepiride e faʻaosofia ai le pulefaʻatonu o le inisalini e ala i sē-sene o le pancreas, faʻateleina le faʻasaʻolotoina o le inisalini. E pei o isi sulfonylurea, o le a faateleina ai le lagona o le sβ-cell pancreatic i le malosi o le kulukose. E le gata i lea, o le glimepiride, e pei o isi sulfonylurea o meaola, ua i ai sona aafiaga faaopoopo-pancreatic.
Lafoaʻi ile inisalini
O le Sulfonylurea e faatonutonuina ai le puleaina o le inisalini e ala i le tapunia o le eletise o le suauu β-cell ile ATP, e mafua ai le vevelaina o le membrane, ona o le mea lea ua amata ai ona maua le calcium ma o le tele o le calcium e ulu atu i sela, lea e faaosofia ai le faamatuu atu o le inisalini e le exocytosis.
Gaoioiga faʻapitoa
O le faʻaopoopoga o aafiaga o le faʻapupulaina lea o le lagona o le tino i le inisalini ma faʻaitiitia ai le inisalini o le ate. O le felauaiga o le kulukose mai le toto i le maso ma le tino o le tino e mafua mai i fesuiaiga faapitoa o femalagaiga o loʻo taʻalo i luga o le membrane. O le sosolo o le kulukose i nei tisipenisi o le tulaga lea e faʻagata ai le fua faatatau o le kulukose. Glimepiride vave faʻapupula le fuainumera o tagata e faʻaaogaina glucose malolosi i luga o le paʻu plasma o muso ma gaʻo gaʻo, ma faʻaolaina ai le glucose.
Glimepiride faʻateleina le gaoioiga o le phospholipase C mo le glycosyl phosphatidylinositol, ma e fesoʻotaʻi ma le faʻalauteleina o le lipogenesis ma le glycogenesis o loʻo matauina i vaʻavaʻa ma gaʻo maso i lalo ole aʻafiaga o lenei mea.
Glimepiride e taofia ai le fausia o le kulukose i le ate, ma faateleina ai le intracellular concentration o le fructose-2,6-diphosphate, lea e taofia ai le gluconeogenesis.
Metformin
Metformin o se faʻateleina ma se faʻaoga o le hypoglycemic, lea e faʻaalia ai lava i le faʻaitiitia i le tulaga faavae o le kulukose i le plasma toto ma lona maualuga i le plasma toto pe a uma ona 'ai. Metformin e le faʻaosofiaina ai le inisalini ma e taʻitaʻi atu ai i le atinaʻe o le hypoglycemia.
Metformin e tolu auala e faʻatino ai:

  • faaitiitia le galu glucose gaosiga e ala i le taofia o le gluconeogenesis ma le glycogenolysis,
  • i totonu o le musika o le tino e faʻaleleia ai le inisalini lagona, faʻaleleia le gaioiga ma le faʻaaogaina o le kulukose,
  • e taofiofia ai le faʻaaogaina o le kulukose i le inumaga.

Metformin e faʻamalosia ai le faʻaogaina o le glycogen intracellular, e aafia ai glycogen synthase.
Metformin faʻalauteleina le gafatia o felaʻuaiga o ni kapulima kulupu kesi (GLUT-1 ma GLUT-4).
Po o le a lava le kulukose o le toto, metformin e aʻafia ai le gasegase o le lipid. O lenei mea na faʻaalia i le faʻaaogaina o fualaau faasaina i vailaau togafitiga i le taimi o suʻesuʻega poʻo faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻataʻitaʻiga: metricin faʻaititia le maualuga o le cholesterol, LDL ma le TG.
Pharmacokinetics
Glimepiride
Tuʻu
Glimepiride ei ai le bioavailability maualuga. O le taumafaina e le afaina tele ai le afaina, ae o lona saoasaoa o le a faaitiitia laitiiti. O le maualuga maualuga o le plasma toto e oʻo ile tusa ma le 2.5 itula pe a uma le faʻafofoga tautala (i le 0.3 μg / ml i le 0.4 i le faasologa i aso uma o le 4 mg). E i ai se sootaga vavalalata i le va o le fualaau o le vailaʻau, o le maualuga o le faʻamasinoga i plasma ma AUC.
Tufatufaina
I le glimepiride, o loʻo i ai se voluma laʻitiiti o tufatufaga (e tusa ma le 8.8 L), pe tutusa ma le tele o tufatufaina o albumin. Glimepiride ei ai le tikeri maualuga e fusifusia i palatini masini (99%) ma le maualalo (tusa o le 48 ml / min).
I meaola, o le glimepiride e faʻamalosi i le susu, e mafai ona ulu i le placenta. Faʻaolaina e ala i le BBB e leai se totogi.
Biotransformation ma le faʻaumatia
O le afa o le ola, lea e faʻalagolago i le faʻaoʻoina i le plasma o le toto i lalo o le tulaga o le faʻafoeina pea o fualaau faasaina, e 5-8 itula. A maeʻa ona tago i le vailaau faʻasaina i luga o gaʻo, na maitauina se faʻalanoaga o le afa-ola.
I le maea ai o se tasi o fualaau o le glimepiride radiolabeled, 58% o le vailaau faʻasaina ua faʻateleina i le urine ma 35% i feces. E le fesuisuiaʻi, o le vailaau i le urini e le o fuafuaina. I le mimi ma le feces, e 2 le metabolites ua faʻateleina, lea e mafua ona o le metabolism i le ate ma le auai o le CYP 2C9 enzyme: hydroxy ma carboxy. Ina ua maeʻa le puleaina o le glimepiride, o le afa-ola o le afa-ola o nei metabolites e 3-6 itula ma le 5-6 itula, i le faasologa.
O le faʻataʻitaʻiga na faʻaalia ai le leai o ni eseesega eseese i le pharmacokinetics pe a uma ona faia se tasi ma le tele o doses, o le fesuiaiga o taunuuga mo le tagata e toʻatasi sa maualalo. Sa le maitauina le fausiaina o se mea taua.
O vailaau mo togafitiga i alii ma tamaitai, faapea foi i vaitausaga eseese o tagata gasegase, e tutusa. Mo tagata gasegase maualalo le creatinine, o loʻo i ai se uiga e faʻalauteleina le faʻatagaina ma se faʻaitiitia i le averesi o plasma concentrations o le glimepiride, o le mafuaʻaga o lona vave vave faʻamaʻapeina ona o le le lelei o le faʻalagolago i masini o plasma toto. O le manava o le lua metabolites e mafua mai i fatugaʻo na faʻaititia. E leai se isi faʻalavelave faʻafuaseʻi o le faʻamaʻiina o fualaau faʻamaʻi i totonu o nei tagata.
I le 5 gasegase, e aunoa ma le maʻisuka, ae a maeʻa le taotoga i luga o le talo, o le falemaʻi e talitutusa lava ma i latou i tagata soifua maloloina.
Metformin
Tuʻu
A maeʻa le tuʻuina atu o le metformin, o le taimi e oʻo ai i le maualuga o le plasma concentration (tmax) e 2.5 itula. O le le atoatoa o le biomodal o le metformin pe a faʻatonuina i se fualaau o le 500 mg faʻamatalaga mo tagata soifua maloloina e tusa ma le 50-60%. Ina ua uma le puleaina o le tautala, o le vaega e le matala i le fecesi e 20-30%.
O le absorption Metformin pe a maeʻa le puleaina o tautalaga e sili atu ma le atoatoa. O loʻo i ai fautuaga e faapea o vailaau mo togafitiga o metformin absorption o le laina. I le masani ai o doses ma le metformin administration regimen, o le maualuga o le plasma concentration e ausia pe a mavae le 24-48 itula ma e le sili atu i le 1 μg / ml. I faʻataʻitaʻiga faʻapitoa o togafitiga, o le metformin Cmax i le plasma toto e le sili atu i le 4 μg / ml, e oo lava i le maualuga o atumaga.
O le taumafa e faʻaitiitia ai le tikeri ma e umi le umi o le taimi e faʻaalu ai le metformin. I le maeʻa ai o le 850 mg i meaai, o le faʻaitiitia o le plasma Cmax e le 40%, o le faʻaitiitia o le AUC e 25%, ma le faʻalogoina o le tmax e 35 min. O le taua ole taua ole suiga ole a le iloa.
Tufatufaina.
O le faʻamaina o le palatini plasma e leai se totogi. Metformin o loʻo tufatufaina i lela mumu toto. Cmax i le toto e itiiti ifo nai lo le Cmax i le plasma ma e ausia i se taimi e tasi. O le toto o le toto mumu atonu o se lua o le tufatufaina atu o faʻasoasoaga. O le averesi o le tufatufaina o le numera e mafua mai i le 63-276 lita.
Biotransformation ma le faʻaumatia.
Metformin ua faʻateleina e le suia i urine. O le lafoaia o le metformin o le 400 ml / min, lea e faailoa ai o le metformin e faʻamaeʻaina e le filtration ma le faʻamautotoga. A maeʻa ona faʻafefiloi, o le afa o le faʻamaʻiina o le ola e tusa ma le 6.5 itula. Afai e faʻavaivaia le galuega, o le faʻaitiitia o le pipili e faʻaitiitia i le faʻamaonia o le creatinine, o le mea lea e umi ai le umi o le ola, lea e mafua ai le faateleina o le plasma metformin levels.

Faailoga mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Amaryl m

I le avea ai o se faʻaopoopoga i le taumafa ma le faʻatupulaia o le gaioiga faaletino i tagata gasegase i le maʻisuka ituaiga II:

  • i le mataupu pe a le maua e le monotherapy ma le glimepiride poʻo le metformin se tulaga talafeagai o le pulea lelei,
  • amena faʻatasi faʻatasi ma le glimepiride ma metformin.

Le faaaogaina o le fualaau faasaina Amaryl m

O le fualaau o le vailaʻau faʻasaina ua faʻatulagaina taʻitasi i luga o iuga o le siakiina masani o le maualuga o le kulukose o le toto. I le avea ai o se tulafono, ua fautuaina e amata togafitiga ma le tofo sili ona maualalo ma faateleina le fualaau o le vailaʻau e fuafua i le maualuga o le kulukose i le toto o le tagata maʻi.
O le fualaau faasaina e faʻaaogaina e tagata matutua.
O le fualaau faasaina ua ave 1 pe 2 taimi i le aso ao lei oʻo i le taimi o taumafataga.
I le tulaga o se fesuiaiga mai le faʻaaogaina o le glimepiride ma le metformin, ua faʻatautaia ai Amaril M, i le amanaʻiaina o tui o loʻo ave e le tagata maʻi.

Contraindications i le faʻaaogaina o fualaau faasaina Amaryl m

- O le maʻisuka o le maʻisuka, diabetic ketoneemia, precoma o le maʻisuka ma le coma, faʻasolosolo poo le gasegase gasegase gasegase.
- Faʻaaogaina o vailaʻau, sulfonylurea, sulfonamides poʻo biguanides.
- Tomaʻi e matua afaina ai le ate po o tagata gasegase o loʻo i luga o le toto. I le tulaga o le faʻaleagaina o le ate ma le fatugao, e tatau ona faʻafeiloaʻi i le inisalini e maua ai le pule tatau o le maualuga o le kulukose toto.
- O le vaitaimi o le maʻitaga ma le lactation.
- O tagata gasegase e ono aʻafia i le atinaʻe o le lactic acidosis, o le tala faasolopito o le lactic acidosis, o le fatu fatu poʻo le faʻaaogaina o le tino (e pei ona molimauina e le faateleina o le platinma creatinine levels o le ≥1.5 mg / dL i tane ma le ≥1.4 mg / dL i fafine poʻo le faʻaititia o le kiliaina o le creatinine), lea e mafai ona mafua mai i tulaga e pei o le paʻu o le cardiovascular (faʻafuaseʻi), faʻaleagaina le myocardial, ma le septicemia.
- Tagata maʻi na tuʻuina atu i le radiopaque sauniuniga e aofia ai iodine, talu ai ona o nei vailaʻau e mafai ona mafua ai se faʻafitauli faʻapitoa matuia (E le tatau ona faamutaina le uila Miliuli) (silasila i "Taiala Faapitoa").
- Maʻi faʻamaʻi pipisi, tulaga muamua ma peʻa maea gaioiga, gasegase ogaoga.
- Matelaina o le onosaʻi, cachexia, faʻamalolo o le pituitary poʻo le faʻavalea.
- Gaioiga o le ate ole maʻi, faʻaleagaina tele o galuega a le pulmonary ma isi tulaga e mafai ona o mai faatasi ma le faʻafuaseʻi o le hypoxiaia, le tele o le ava malosi, faʻamalaina, maʻi gastrointestinal, e aofia ai le manava ma le vomia.
- O le loto nutimomoia loto e manaomia ai togafitiga faafomaʻi.
- Faʻasalaga le toe galue.
- Tausaga a tamaiti.

Faʻaiʻuga o le vailaʻau Amaryl m

Glimepiride
E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o le fualaau o le Amaril M ma faʻamaumauga i luga o isi mea e maua i le sulfonylurea, e tatau ona amanaʻia le ono mafai ona aʻafia ai itu nei o le fualaau faasaina:
Hypoglycemia: talu ai ona o le vailaʻau e maualalo ai le suka toto, e mafai ona taʻitaʻia ai le hypoglycemia, lea, e faʻavae i luga o le poto masani o le faʻaaogaina o isi sulfiviorea, e mafai ona umi se taimi. O faʻafitauli o le hypoglycemia o: maʻi tigaina, fiaai tele ("manao i le luko"), gasegase, vomia, le fiafia, moe, popole i le moe, atuatuvalega, osofaʻiga, faʻalavelave faʻalavelave, atuatuvalega, fenumiai, faaletonu o le tautala, gasegase, le fefe, paisis, lagona le mautonu, vevela, leai se fesoasoani, faʻamalosi, faoa faamalosi o le tutotonu tutotonu, moe ma le le lava o le malamalama i le atinaʻeina o le coma, manava vaivai ma bradycardia. E le gata i lea, atonu e iai ni faailo o tulafono faatonutonu e le faʻaaogaina ai le tino: faʻaaogaina le afu, taofiofi o le paʻu, tachycardia, maualuga maualuga (toto maualuga), lagona o palpitations, osofaʻiga a angina pectoris ma fomaʻi o le loto. O le faʻataʻitaʻiga o se osofaiga ogaoga o le hypoglycemia e mafai ona pei o le paʻu. O nei faailoga uma e toetoe lava ina mou ese atu i le maeʻa ai o le tulaga o le glycemic state.
Faʻasalaga o totoga o faʻaaliga: i le taimi o togafitiga (aemaise i le amataga), o le le atoatoa o le vaaia o le tino ona o suiga i le maualuga ole kulukose o le toto e mafai ona matauina.
Faʻasalaga o le mea oona: o nisi taimi o le gaoioi, vomiting, o se lagona o le vaivai po o se lagona o le atoaga i le vaega pito i luma, tiga o le manava ma le manava.
Faʻasalaga o le ate ma le vaeluala: i nisi tulaga, e mafai ona faateleina le gaioiga o le enzymes o le ate ma le gase o le galuega (cholestasis ma jaundice), faapea foi ma le hepatitis, lea e mafai ona alualu i luma i le faaletonu o le ate.
Mai le toto totoʻa: e seasea lava o le thrombocytopenia, seasea leukopenia, anemia hemolytic poo erythrocytopenia, granulocytopenia, agranulocytosis poo pancytopenia. O le mataituina ma le faaeteete o le tulaga o le maʻi e tatau ai, aua talu mai le togafitiga ma sauniuniga sulfonylurea o loo i ai mataupu e resitalaina o le anemia aplastic ma pancytopenia. Afai e tupu nei mea faʻafuaseʻi, e tatau ona e taofia le tagofia o fualaau ma amata togafitiga talafeagai.
Faʻaaogaina: e seasea lava, faʻamaʻi poʻo ni mea e leai se mea e tupu, (mo se faʻataʻitaʻiga, sasaina, urticaria, poʻo le faʻavave). O ia tali e toetoe lava o taimi uma e faʻagasolo ai, ae mafai ona alualu i luma, faatasi ai ma le le lava o le mānava ma le tauvaga, e oʻo i le teʻi. Afai o tupuga, faʻafesoʻotai se fomaʻi vave.
Isi: i se tulaga e seasea tutupu, vasculitis allergic, o le gasegase ma le faaitiitia i le maualuga o le sodium i le plasma toto e mafai ona matauina.
Metformin
Lactic acidosis: silasila i "TULAFONO FAATONU" ma le "OVERDOSAGE".
Hypoglycemia.
Mai le gastrointestinal tract: e masani lava - manava, gase, vomiting, flatulence ma anorexia. I tagata gasegase na maua le monotherapy, o nei mea na tutupu na toetoe lava 30% sili atu nai lo tagata na gasegase, aemaise i le amataga o togafitiga. O nei faʻamaoniga e tele lava ina fesuisuiai ma e mou atu i latou lava ma togafitiga faifai pea. I nisi o tulaga, o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaitiitia o le faʻaititia o le tino atonu e aoga I le taimi o suʻega faʻapitoa, na faʻaumatia le vailaʻau i le tusa ma le 4% o tagata gasegase ona o ni gaioiga mai le gastrointestinal tract.
Talu ai o faʻamaoniga o le gastrointestinal tract i le amataga o togafitiga e faʻalagolago i le toto, e mafai ona faaitiitia o latou faʻalauiloa e ala i le faasolosolo malie ona faʻaleleia le fualaau ma ave le fualaau oona i le taimi o taumafataga.
O le tuai ma / poʻo le vomia e mafai ona oʻo atu ai i le faʻamalaina ma le azotemia muamua, i lenei tulaga, e tatau ona taofia le taotoga mo sina taimi.
O le faʻaalia o faʻamaʻi gastrointestinal symptoms i tagata gasegase i le tulaga mausali ao aveina Amaril M atonu e le fesootai ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina, pe afai e le aofia ai le maʻi faʻamaʻi ma le lactic acidosis.
Mai totoga leo: i le amataga o togafitiga ma le fualaau faasaina, e tusa ma le 3% o tagata gasegase e mafai ona faitioina se tofo le lelei po o le gaosiga o le gutu, lea e pei ona masani ai, ua mou atu na o ia lava.
Paʻu o le paʻu: se mea e ono tupu mai o le faʻavevesi ma isi faʻaaliga. I ia tulaga, e tatau ona faamuta le fualaau faasaina.
Mai le toto totoʻa: seasea, anemia, leukocytopenia, poo le thrombocytopenia. E tusa ma le 9% o tagata gasegase na maua le monotherapy ma Amaril M ma le 6% o tagata gasegase na maua togafitiga ma Amaril M poo sulfonylurea na faʻaalia ai le faʻaitiitia o le plasma B12 (o le plasma folate e leʻi faʻaitiitia). E ui lava i lea, na faamauina le measina megaloblastia ao ave le fualaau faasaina, leai se faateleina o le aʻafiaga o le neuropathy. Ole maualuga o loʻo manaʻomia e manaʻomia ile mataʻituina o le vitamin B12 i le plasma toto poʻo le faʻaopoopo taimi ole pulega ole vitamini B12.
Mai le ate: i se tulaga e seasea tutupu, e mafai ona mafai ona gaoioi le ate o le ate.
O mataupu uma o le tupuga mai o mea na tutupu i luga poʻo ni isi faʻafitauli matuia e tatau ona lipotia vave i le fomaʻi. O mea leaga e leʻi mafaufauina i lenei vailaʻau, sei vagana ai faʻamatalaga ua iloa muamua i le glimepiride ma le metformin, e leʻi maitauina i le taimi o tofotofoga i le vasega Vaega I ma le Vaega III faʻamaonia avanoa.

Faatonuga faʻapitoa mo le faʻaaogaina o fualaau faasaina Amaryl m

Polokalame faʻapitoa mo lapataiga.
I le vaiaso muamua o togafitiga ma le fualaau faasaina, o le mataituina ma le totoa o le tulaga o le maʻi e talafeagai ona o le faateleina o le lamatia o le hypoglycemia. O le lamatiaga o le hypoglycemia o loo i ai i tagata ua taua mulimuli ane poo i ni tulaga faapena:

  • manaʻoga poʻo le le mafaia e le tagata maʻi ona galulue faʻatasi ma se fomaʻi (aemaise i le matua),
  • le paleni paleni, mea e le masani ai,
  • le lafoaʻi i le va o gaioiga faaletino ma le gaʻo,
  • suiga i meaʻai
  • inu ava malosi, aemaise lava i le tuufaatasi o taumafataga,
  • ua le atoatoa le aoga,
  • ogaoga o le ate,
  • vailaʻau faʻasaina
  • nisi faʻamaʻi pipisi o le endocrin system (faʻaleagaina o le thyroid gland ma le adenohypophysial poʻo le le atoatoa o le tino) e aʻafia ai le gaosiga o le carbohydrate ma le counterregulation o le hypoglycemia,
  • faʻaoga tutusa o isi vailaau faʻatele (silasila i le vaega "Fegalegaleaiga ma isi faʻamaʻi togafitiga ma isi ituaiga o fegalegaleaiga").

I ia tulaga, e tatau ona mataʻituina pea le maualuga o le kulukose o le toto, ma e tatau i le tagata maʻi ona logoina lana fomaʻi e uiga i mea ua taua i luga ma e uiga i episodes o le hypoglycemia, pe afai na tupu. Afai ei ai mea e faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia, e tatau ona e fetuunai le fualaau o Amaril M poo le togafitiga atoa. E tatau foi ona faia lenei mea i le tulaga o soʻo se faʻamaʻi poʻo le suiga i le olaga o le tagata maʻi. O faʻamaoniga o le hypoglycemia o loʻo atagia mai ai le faʻamalamalamaga o meaola e ono mafai ona faʻaitiitia pe le atoatoa foi i mataupu pe a amata ona tupu aʻe le hypoglycemia: i tagata matutua, i tagata gasegase ei ai le neuropathy, poʻo i latou e maua faʻatasi togafitiga faʻatasi ma β-adrenoreceptor blockers, clonidine, reserpine, guanethidine, poʻo isi. tagata alofa.
Manulauti lautele:

  • O le maualuga maualuga o le kulukose o le toto e tatau ona tausia i le taimi lava lea e tasi i le taimi e mulimuli ai i se taumafataga ma le faatinoina o faamalositino faaletino, faapea foi, pe a talafeagai ai, i le faaitiitia o le mamafa o le tino ma le aveina o Amaril M.. ), galala malosi, susu ma le paʻu paʻu.
  • O le tagata maʻi e tatau ona logoina e uiga i aoga ma aʻafiaga e aʻafia ai i le faʻaaogaina o le fualaau fualaau o le Amaril M, faapea foi ma le taua o le mulimuli i se taumafataga ma faamalositino masani.
  • I le tele o tulaga, o le hypoglycemia e mafai ona faʻaumatia faʻafuaseʻi ona ave faʻamalosi (glucose poʻo suka, i le ituaiga o suka, sua sua suamalie ma le suka poo le suka suamalie). Mo lenei mea, e tatau i le tagata gasegase ona ave i le 20 g le suka. Ina ia aloese mai faʻafitauli, e manaʻomia e le tagata maʻi le fesoasoani a tagata e leʻi faʻatagaina. O meaʻai suamalie mo le togafitiga o le hypoglycemia e le aoga.
  • Mai le poto masani o le faʻaaogaina o isi fualaau o le sulfonylurea, ua iloa e, e ui lava i le sao o togafitiga togafitiga ua faia, e mafai ona toe foʻi mai le hypoglycemia. I lenei itu, o le tagata maʻi e tatau ona i lalo o le vaavaaiga faifaipea. O le malosi o le hypoglycemia e manaomia ai togafitiga vave i lalo o le vaavaaiga a se fomaʻi, ma i nisi tulaga, falemaʻi o le maʻi.
  • Afai e maua e le tagata maʻi se togafitiga faafomaʻi mai se isi fomaʻi (mo se faataitaiga, aʻo faia le falemaʻi, se faalavelave faʻafuaseʻi, pe a manaʻomia, saili togafitiga faafomaʻi i se aso), e tatau ona ia logoina lona maʻi mo le maʻisuka ma togafitiga muamua.
  • I tulaga faigata (mo se faʻataʻitaʻiga, faʻasalaga, taotoga, faʻamaʻi pipisi ma le hyperthermia), o le tulafono faatonutonu o le kulukose o le toto atonu o le a faʻavaivaia, ma atonu e manaʻomia le tuʻuina atu mo sina taimi o le tagata gasegase i tapenaga o le inisalini e faʻamautinoa ai le puleaina o le toto.
  • I le togafitiga ma Amaril M, e itiiti lava ni laasaga e faaaoga. A o togafitiga ma le vailaʻau, e tatau ona mataʻituina le maualuga o le kulukose i le toto ma le urine. E le gata i lea, ua fautuaina e fuafua le maualuga o le hemoglobin glycosylated. E tatau foi ona iloilo le aoga o togafitiga, ma afai e le lava, e tatau ona vave faʻafesoʻotaʻi le tagata maʻi i se isi togafitiga.
  • I le amataga o togafitiga, pe a fesuiaʻi mai le tasi fualaau faasaina i le isi pe ma le pulega le lelei o Amaril M, o le faaitiitia o le gauai ma le tali o le mafuaʻaga e mafua mai i le hypo- poo hyperglycemia e mafai ona matauina. O lenei mea e mafai ona afaina ai le malosi e ave ai se taavale pe galue foi ma isi auala.
  • Faʻafoʻiina o le puleʻaga: e iloa o Amaryl M e mafua ona o fatugaʻo, o le mea lea, o le aʻafiaga o le metformin ma le atinaʻe o le lactic acid e faʻapupulaina i le mamafa o le faʻamaʻi pipisi. I lenei tulaga, o tagata mamaʻi o le maualuga o le galala plasma creatinine e maualuga atu i le maualuga o le matua o le masani e le tatau ona ave lenei fualaau. Mo tagata matutua, o le faia ma le faaeteete o le fualaau o Amaril M e tatau ai ina ia mafai ai ona fuafuaina le fua maualalo maualalo lea e faʻaalia ai le tatau lelei o le aʻafiaga, ona o le faʻaititia o le gaioiga ile tausaga. I tagata matutua, e tatau ona mataʻituina pea le galuega, ma o lenei vailaʻau, e pei ona masani ai, e le tatau ona faʻasaina i le fua pito i maualuga.
  • O le faʻaaoga faʻaaogaina o isi fualaau faasaina e mafai ona afaina tele ai le gaioiga o gaʻo po o le pharmacokinetics o le metformin: o le faʻaaogaina o fualaau faasaina lea e ono afaina tele ai le gaioiga o gaʻo poʻo le mafua ai o suiga tetele i hemodynamics, pe aʻafia ai le pharmacokinetics o le vailaʻau o Amaryl M, e tatau ona faʻaaogaina ma le faʻaeteete, talu ai ona o lo latou faʻamalositino o loʻo faia e fatugaʻo e ala i togafiti faʻamalosi.
  • Suesuega X-ray faatasi ai ma le puleaina o le vaalele o vailaau eseese o loo i ai iodine (urography oona, o le cholangiography oona, angiography ma le calculation calculation (CT) e faaaoga ai le sui fesuisuiai): o vailaau o loo i ai ni vailaau eseese e faamoemoe mo iv pulega e mafai ona mafua ai le faaletonu o le tino ma mafua ai le atinae lactic acidosis i maʻi na ave Amaryl M (vaai vaega "Contraindications"). O le mea lea, o tagata maʻi o loʻo fuafua i se suʻesuʻega e tatau ona faʻaaoga le faaaogaina o Amaril M muamua, i le taimi ma mo le 48 itula i le maea ai o le faʻatinoga. I lenei tulaga, e le tatau ona toe faʻatuina le vailaʻau seia oʻo ina faia se iloiloga lona lua o le galuega fatugao.
  • O mea e faʻamaʻi ai le tino: faʻaleaoga o le cardiovascular (faʻafuaseʻi) o soo se ituaiga, fatuga o le fatu gagesi, faʻaleagaina o le myocardial ma isi tulaga e mafai ona o faatasi ai le hypoxiaia ma le foliga mai o le lactic acidosis, ma mafai foi ona mafua ai le azotemia. Afai e iai tulaga tutusa o maʻi o loʻo ave Amaryl M, o le fualaau faasaina e tatau ona vave faʻaumatia.
  • Talosaga vaʻaia: i taimi o togafitiga faʻapitoa, e tatau ona tolopo le taimi e togafitia ai faʻamaʻi ma togafitiga (sei vagana ai nai faʻalavelave laiti e le manaʻomia ai faʻatapulaʻaina o mea taumafa ma meaʻai). O le togafitiga e le mafai ona toe faʻaauau seia oʻo ina amata ona 'ai e le tagata maʻi meaʻai na o ia lava, ma o taunuuga o le iloiloga o galuega a le tamaititi e leʻo totonu o mea e masani ai.
  • Faaaogaina o le ava: talu ai o le ava e faʻaleleia ai le aʻafiaga o le metformin i luga o le metabolism lactate, e tatau ona lapatai tagata e tetee atu i le tele naua, tasi poo le faʻasualauina o ava malosi aʻo ave Amaril M.
  • Gaioiga o le ate ole maʻi: e le tatau ona faʻataʻitaʻiina i tagata gasegase ma faʻamalologa o falemaʻi poʻo galuega a le laboratory ona o le aʻafia o le lactic acidosis.
  • Vitamin B12: i le taimi o faamasinoga faʻamalositino, lea na tumau mo le 29 vaiaso, e tusa ma le 7% o tagata gasegase na ave Amaril M na faʻaalia se faʻaitiitia o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le maualuga o le B12, ae le o faʻatasi ai ma faʻataʻitaʻiga. O lenei faʻaitiitia e mafua mai i le aʻafiaga o le vitamini B12 - mea taua i le absorption o le vitamini B12, lea e seasea ona sau faʻatasi ma le anemia ma e mou ese vave pe ae taofia le tagofia o lenei vailaʻau poʻo pe a faʻatulagaina le vitamini B12.
    O nisi tagata (ona o le le lava o le taumafa poʻo le faʻamaʻiina o le vitamini B12 poʻo le calcium) e iai le faʻamoemoe e maualalo le fuamini B12 maualuga. Mo ia ituaiga o gasegase, e mafai ona aoga i taimi uma, 2-3 2-3 tausaga, fuafua le maualuga ole vitamin B12 i le plasma toto.
  • Suiga i le falemaʻi o se tagata maʻi na maua muamua i le maʻisuka: o le faʻalavelave o faʻataʻitaʻiga o suʻesuʻega mai le masani poʻo faʻamaʻi o le maʻi (aemaise lava le vavalalata) i se tagata gasegase i le siakiina muamua o le maʻisuka ma le metformin, e manaʻomia vave le suʻega e faʻaaoga le ketoacidosis ma le lactic acidosis . E taua le fuafuaina o le faʻaogaina o le eletise ma tino o le ketone i le plasma toto, le maualuga o le kulukose o le toto, ma, pe a faʻaalia, toto pH, le maualuga o lactate, pyruvate ma metformin. I le i ai o soʻo se ituaiga o acidosis, e tatau ona taofi vave le puleaina o Amaril M ma isi auala talafeagai e faasaʻo ai togafitiga e tatau ona amataina.

E tatau ona logoina tagata maʻi e uiga i aoga ma mea lamatia e aʻafia ai le faʻaaogaina o Amaril M, faʻapea foʻi ma isi metotia tau togafitiga. E taua foi le logoina e uiga i le taua o le mateina, faamalositino faifaipea, faapea foi ma le manaomia o le siakiina e le aunoa o le kulukose toto, hemoglobin glycosylated, galuega o fatugao, ma vaega o le hematological.
E tatau i tagata maʻi ona faʻamatalaina pe o le a le lamatiaga o le lactic acidosis, o faʻamaoniga e tuʻufaʻatasia ma pe oa tulaga e fesoasoani i le faʻaali mai. O tagata maʻi e tatau ona fautuaina e vave ona le toe tago i le fualaau faasaina ma faafesootai se fomaʻi pe afai o faʻaʻailoga e pei o le faateleina o le manava ma le manava, myalgia, malaise, moe moe, poʻo isi faʻamatalaga e le o ni faʻamatalaga e tupu. Afai ua maua e le tagata maʻi le faamautuina pe a ave se fualaau o Amaril M, ona tupu ai lea o le gastrointestinal symptoms e matauina i le amataga o togafitiga atonu e le fesootai ma le faaaogaina o le fualaau faasaina. O foliga vaaia o le gastrointestinal symptoms i vaega mulimuli ane o togafitiga atonu e mafua mai i le lactic acidosis poʻo isi maʻi ogaoga.
E masani lava, metformin, ave naʻo ia, e le mafua ai le hypoglycemia, e ui lava e mafai ona tupu i le faʻaaogaina o le metformin i fua oral sulfonylurea. Amataina se togafitiga faʻasoasoaina, e manaʻomia ona faʻamatalaina le tagata maʻi e uiga i le lamatiaga o le hypoglycemia, o faʻamaoniga e tuʻuina atu ma pe oa tulaga e fesoasoani i lona faʻaalia.
Faaaoga i tagata matutua
E iloa lelei o le metformin e mafua mai i fatugaʻo. Talu ai ona o le lamatiaga o le atinaʻeina o ni faʻafitauli matuia i le Amaryl M i tagata mamaʻi e le atoatoa le malosi o le tino, e sili atu le maualuga, o le fualaau faasaina e mafai ona faʻaaogaina na o tagata e maua ai galuega masani. Ona o le mea moni e faapea o le matua, toe faʻaititia le galuega, i le tagata matutua matutua metformin e faʻaaoga ma le faʻaeteete. E tatau ona filifili ma le faʻaeteete se fualaau ma faia se suʻesuʻega masani o galuega tau fatuga. E pei ona masani ai, o tagata matutua matutua e le faateleina le fua o le metformin i le maualuga.
Faailoga o le fale suʻesuʻe
O taunuuga o togafitiga faʻatasi ma le faʻaaogaina o fualaau faasaina e tatau ona siakiina i taimi taʻitasi mo le anapogi o le toto glucose ma le hemoglobin glycosylated. I le taimi muamua o le faʻasalaga o fua, o se faailo o le aoga togafitiga o le anapogi o le toto glucose. Ae ui i lea, ole aofaʻi o hemoglobin glycosylated e aoga i le iloiloga o le ausia o le faʻamaʻi umi o maʻi.
E tatau foi ona mataʻituina taimi taatele o tafaoga o le hematological (hemoglobin / hematocrit ma fuafua ai ni fuamini o le toto mumu) ma le gaosiga (creatinine) a itiiti ifo ma le 1 le taimi i le tausaga. I le faʻaaogaina o le metformin, e seasea lava ona maua le anemia megaloblast, peitaʻi, afai e masalomia lona tupu, e tatau ona faʻaesea le le atoatoa o le vaitamini B12.
Faaaoga i le taimi o le maitaga ma le lactation. Amaryl M e le tatau ona ave i le taimi o le maitaga ona o le tulaga lamatia o le aafia i le pepe. Tagata maʻi ma tagata maʻi e fuafuaina se maʻitaga e tatau ona logoina a latou fomaʻi. O ia ituaiga gasegase e tatau ona siitia atu i le insulin.
Ina ia aloese mai le taumafaina o Amaril M faatasi ma le susu susu o le tina i le tino o le pepe, e le tatau ona ave e tamaitai i le taimi o le lactation. Afai e tatau ai, e tatau i le tagata maʻi ona faʻaaoga le inisalini poʻo le faʻamafoaʻaina atoa o le susu.
Carcinogenesis, mutagenesis, faʻaititia ai le fausiaina
Suesuega faifaipea e suesue ai le gasegase o le fualaau faasaina na faia i tamaʻi ma isumu ma le umi o le umi o le 104 vaiaso ma le 91 vaiaso. I lenei tulaga, o inumaga e oʻo atu i le 900 mg / kg / aso ma le 1500 mg / kg / aso, i le faasologa, na faʻaaogaina. O nei tui uma e tusa ma le tolu taimi na sili atu nai lo le fua pito maualuga o aso taitasi, lea e fautuaina mo le faʻaaogaina i tagata ma ua fuafuaina e faʻavae i luga o le tino. E leai ni tamaʻitaʻi po o ni tamaitai fafine na faʻaalia faailoga o se gasegase o le metformin. I se tulaga talitutusa, i tama tane, e le o iloa le malosi o le metformin. Ae ui i lea, i tamaʻitaʻi fafine i doses o le 900 mg / kg / aso, o se faʻaopoopoga o le faʻaogaina o le uterine stromal polyps sa maitauina.
Faailoga o le metformin mutagenicity e leʻi maua i soʻo se tasi o suʻega nei: Suʻega o Ames (S. Typhi mulimuli), suʻega o le gene gene (lymphoma lyuses), suʻega o le faʻamaʻalo o le chromosome (lymphocytes), ma le micronucleus test i vivo (gaʻo ovi o moa).
Metformin e leʻi afaina ai le fafagaina o tane ma fafine i atopaʻu na oʻo atu i le 600 mg / kg / aso, o lona uiga, i doses e faaluaina le fua maualuga o aso taitasi e fautuaina mo le faʻaaogaina i totonu o tagata ma fuafua i luga o le tino.
Tamaiti. Le saogalemu ma le aoga o fualaau faasaina i tamaiti e lei faavaeina.
Le malosi e faʻaosofia ai le tali o le taimi e ave ai pe galue faʻatasi ai ma isi faiga.
E tatau ona lapatai le tagata maʻi e uiga i le lapataiga pe a ave taavale ma galue i ni auala.

Amaril M drug interactions

Glimepiride
Afai o le tagata maʻi na te aveina Amaryl M i le taimi lava lea e maua isi vailaʻau poʻo taofi e ave i latou, e mafai ona oʻo atu i se faʻaopoopoga e le manaʻomia poʻo le faʻaitiitia i le aafiaga o le hypoglycemic o le glimepiride.E tusa ai ma le poto masani o le faʻaaogaina o Amaril M ma isi sulfonylureas, e tatau ona amanaia le mafai ona faia o fegalegaleaiga nei a Amaril M ma isi fualaau.
Glimepiride e maua i le enzyme CYP 2C9. Ua lauiloa o lona metabolism e aʻafia i le faʻaaogaina e tasi o le rifampicin poʻo le inhibitors (fluconazole) CYP 2C9.
O vailaʻau e faʻaleleia ai le faʻaoga o le hypoglycemic.
Ole inisalini poo vailaʻau faʻapitoa o vailaʻau faʻasaina, vailaʻau o le ACE, alopurinol, steroids, o hormones male sex, chloramphenicol, anticoagulants, o mea ia e maua mai le coumarin, cyclophosphamide, disopyramide, phenfluramine, pheniramidine, microfluoroethanolin, microfluenetinolumin aminofolamine, isofoonetonelone, microfluoroethanolin paraaminosalicylic acid, pentoxifylline (faatasi ai ma le tausiga o matua i tulaga maualuga), phenylbutazone, probenicide, antibiotic o le vaega o solo, salicylates, sulfinpyrazone, sulfonamide, tetra cyclins, tritokvalin, trofosfamide, azapropazone, oxyphenbutazone.
Vailaʻau e faʻaitiitia ai le faʻaoga o le hypoglycemic.
Acetazolamide, barbiturates, corticosteroids, diazoxide, diuretics, epinephrine, glucagon, laxatives (faatasi ai ma le faʻaaoga umi), acidic nicotinic (ogaoga), estrogens ma progestogens, phenothiazine, phenytoin, rifampicin, hormones thyroid.
O vailaʻau e mafai ona faʻaleleia ma faʻaititia ai le aafiaga o le hypoglycemic.
H2 talipupuni o le receptor, clonidine ma reserpine.
O poloka o sitiva-srenisinia e faʻaitiitia ai le faapalepale o le kulukose, ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le hypoglycemia (ona o le faaleagaina o le tino).
O vailaau faasaina i lalo o le aafiaga o le taofia po o le taofia o faailoga o le valivali o meaola o le hypoglycemia ua matauina:
Fomaʻi faʻataʻitaʻi (clonidine, guanethidine ma reserpine).
O le faʻatasi ai ma le faʻasualauina o le ava malosi e mafai ona faʻaleleia pe faʻaitiitia ai le faʻaaogaina o le hypoglycemic acid o Amaril M. Amaril M e mafai ona faʻaluaina ma faʻaitiitia ai aʻafiaga o mea e maua mai ai.
Metformin
Faʻatasi faʻatasi ma nisi fualaau faʻasaina, e ono tupu ai le acidosis lactic. O le maʻi o le maʻi e tatau ona mataʻituina ma le faʻaeteete i le mea e faʻaaoga i fualaau nei: faʻasalalauga faʻasalalau e aofia ai iodine, vailaʻau e maua ai le malosi o le nephrotoxic (gentamicin, ma isi).
Faatasi ai ma le faʻaaogaina faʻatasi ma fualaau oona, o le aʻafiaga o le hypoglycemic e mafai ona faʻatele ma faʻaitiitia. O le mataituina ma le faaeteete o le tagata gasegase ma le mataituina o le kulūkose o le toto e tatau ona talafeagai pe afai e faʻaaoga tutusa ma fualaau oona nei:

  • fualaau faasaina e faaleleia ai le aafiaga: insulin, sulfonamides, sulfonylureas, steroids, guanethidine, salicylates (aspirin, ma isi), β-adrenoreceptor blockers (propranolol, etc.), inhibitors MAO,
  • fualaau faasaina e faaitiitia ai le aafiaga: adrenaline, corticosteroids, hormones thyroid, estrogens, diuretics, pyrazinamide, isoniazid, acidic nicotinic, phenothiazines.

Gliburide: i le taimi o se suʻesuʻega e suesue ai le fegalegaleaiga e ala i le faʻatulagaga faʻapitoa o se tasi o faʻasologa o le maʻisuka tagata maʻi ma metformin ma le glyburide, o suiga i pharmacokinetics ma pharmacodynamics o metformin na faʻalauiloaina. Sa i ai se faaitiitiga i le AUC ma le Cmax) o le glyburide, lea na matua fesuisuiaʻi. Ona o le mea moni o se tasi o fualaau sa faia i le taimi o le suʻesuʻega, faʻapea foi ona o le le lava o le faʻamaonia i le va o le maualuga o le paʻu o le plasma toto ma ona aafiaga o vailaʻau faʻasaina, e leai se mautinoa e taua tele lenei fegalegaleaiga.
Furosemide: I le taimi o se suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le fegalegaleaiga i le va o le metformin ma le furosemide e ala i le taulimaina o se tasi fualaau i volenitia maloloina, na manino lava o le pulea lelei o nei fualaau faasaina e afaina ai a latou vailaau o le pharmacokinetic. Furosemide na faateleina le Cmax o le metformin i le plasma toto e 22%, ma le AUC - pe a 15% e aunoa ma ni suiga taua i le faʻagaogaina o le metformin. A faʻaaogaina i le metformin, o Cmax ma le AUC o le furosemide na faʻaititia e le 31% ma le 12%, i le faasologa, faʻatusatusa i le monetherapy furosemide, ma le faʻaitiitia o le afa-ola faʻamamaina e 32% e aunoa ma ni suiga iloga i le faʻagaogaina o le furosemide. E leai ni faʻamatalaga i luga o fegalegaleaiga a le metformin ma le furosemide ma le faʻaaoga faʻaʻumiʻumi.
Nifedipine: i le taimi o se suʻesuʻega e suesue ai le fegalegaleaiga i le va o le metformin ma le nifedipine e ala i le taulimaina o se tasi o fuainumera mo tagata volenitia maloloina, na manino lava o le pulea lelei o le nifedipine faateleina le Cmax ma le AUC o le metformin i le plasma toto e 20% ma le 9%, ma le faateleina o le fualaau faasaina ma le faʻavave. Metformin e toetoe lava a leai se aafiaga i luga o vailaau mo togafitiga o le nifedipine.
O sauniuniga faʻapitoa: sauniuniga faʻapitoa (amiloride, digoxin, morphine, procainamide, quinidine, quinine, ranitidine, triamteren, trimethoprim, vancomycin), lea e faʻamalosi e fatugaʻo e ala i togafiti ninii, e masani ona mafai ona fegalegaleai ma metformin ona o le tauvaga mo le telefoni feaveai o fatugaʻo. O lenei fegalegaleaiga i le va o le metformin ma le cimetidine pe a faʻafoe tautala i le taimi o suesuega e suʻesuʻe ai le fegalegaleaiga i le va o le metformin ma le cimetidine e ala i le nofo toatasi ma le tele o pulega o vailaʻau i tagata soifua maloloina. O nei suʻesuʻega na faʻaalia ai le 60% o le Cmax o le metformin i le plasma, faʻapea foʻi ma le siʻitia o le 40% i AUC o le metformin i le plasma. I le taimi o le suʻesuʻega ma se toʻatasi, leai ni suiga na maua i le umi o le afa-ola. Metformin e le afaina ai vailaʻau o le simetidine. E ui i le mea moni o ia fegalegaleaiga e mafai ona mafai (sei vagana ai simetidine), e tatau ona mataʻituina lelei tagata ma fetuunai fua o le metformin ma (poo) le fualaau faasaina e fegalegaleai ma ia, pe afai e aveesea vailaau faasaina mai le tino e ala i le puleaina i le vavalalata lata ane o fatugaʻo.
Isi: O nisi vailaʻau e mafai ona mafua ai le faateleina o le kulukose o le toto ma e mafai ona mafua ai le leai o se faʻatonuga faʻapitoa. O nei fualaau faasaina e aofia ai le thiazide ma isi togafitiga, corticosteroids, phenothiazines, hormones thyroid, estrogens, contraceptives oral, phenytoin, acidic nicotinic, sympathomimetics, calcium channel blockers ma isoniazid. Pe a faatonuina ia vailaʻau i se tagata maʻi o loʻo tago i le metformin, e tatau ona faʻapipiʻi ma le faʻaeteete ina ia tausia le tulaga talafeagai o le pulea lelei.
I le taimi o se suʻesuʻega e suʻesuʻe ai le fefaʻasoaʻiga e ala i le tuʻuina atu o se tasi o fuainumera mo tagata soifua maloloina, o vailaʻau o le metformin ma le propranolol, ma le metformin ma le ibuprofen, e leʻi suia i le faʻaaogaina tutusa.
O le maualuga o le fusifusia o le metformin i masini o plasma toto e le taua, o lona uiga o ona fegalegaleaiga ma fualaau faasaina e puipuia lelei ai masini toto plasma, e pei o salicylate, sulfonylamides, chloramphenicol, probenecid, e le mafai ona faatusatusa i le sulfonylurea, lea e maualuga lona fusifusia i masini toto plasma .
Metformin e leai ni mea faʻamuamua poʻo se tasi o falemaʻi, e mafai ona taʻitaʻia e le faʻaaogaina le faʻaaogaina o vailaau faʻafiafia poʻo le tagofia o vaisu.

Faʻasologaina o Amila M, faʻamaoniga ma togafitiga

Talu ai o le vailaau faʻasaina e aofia ai le glimepiride, o le maualuga e mafai ona oʻo ai i le faʻaitiitia i le kulukose toto. O le hypoglycemia e aunoa ma le leiloa o le mafaufau ma suiga i le neurological e tatau ona togafitia lelei i le glucose o le gutu ma le fesuiaiga o fualaau faasaina ma (poo) maʻi. O mataupu ogaoga o le hypoglycemia, eo mai faatasi ma le coma, faʻasalaga ma isi faʻasologa o le neurology, e seasea lava, ae o ni tulaga faʻanatinati e manaomia vave ile falemai o le maʻi. Afai e maua se siama hypoglycemic pe o iai se masalosaloga o lona tupuga, e manaʻomia e le tagata maʻi ona faʻatonuina le (40%) r / r glucose iv, ona faia lea o se faʻaopoopoga faifai pea o le 10% o le r-r glucose i le fua e mautinoa ai le mausali toto toto maualuga i luga aʻe o le 100 mg / dl. O le tagata maʻi e manaomia le mataʻituina e le aunoa mo le itiiti ifo i le 24-48 itula, talu mai le faʻaleleia atili o le maʻi, o le hypoglycemia e mafai ona toe faʻaaoga.
Ona o le i ai o le metformin i le sauniuni, o le atinaʻeina o le siako lactic acid e mafai. A oʻo mai le metformin i le manava i se aofaiga e oo atu i le 85 mg, e le o matauina le hypoglycemia. Metformin ua faʻateleina e le dialysis (faʻatasi ai ma le kiliaina i le 170 ml / min ma e tatau ile suʻega talafeagai). O le mea lea, afai o masalosalo e masalomia, e mafai ona aoga le totogia i le aveesea o fualaau mai le tino.

Tuua Lau Faamatalaga