O faʻamuamua ma faailoga o le maʻisuka i fafine o le fafine masani o le suka

Matou te fautua atu ina ia e faamasani i le tusiga i luga o le autu: "o faailoga muamua ma faailo o le maʻisuka i fafine o le fua o le suka sugar" faatasi ai ma manatu mai tagata tomai faapitoa. Afai e te manaʻo e fai se fesili poo le tusitusi, e faigofie ona e faia lenei mea, pe a maeʻa le tusiga. O le a mautinoa lava le taliina oe e lo tatou tagata poto faapitoa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le maʻi suka: o faʻamaoniga i fafine, o le suka toto, masani

O le maʻisuka i fafine e sili atu le masani nai lo alii. O lenei maʻi o le endocrine e lua ituaiga. E tele a latou faʻapogai, faailoga i fafo ma le natura o le vasega. I nisi tulaga ma le maʻisuka ituaiga 2, e mafai ona ausia se faamagaloga umi, ae mo lenei mea e tatau ai ona iloa ona foliga vaaia muamua i se fafine ina ia mafai ona faafesootai se fomai i se taimi talafeagai.

E tupu le maʻi, masani lava, i se talavou. E maua i tamaiti ma tagata matutua i lalo o le 20 tausaga. I le aluga o taimi, o se ituaiga 1 faʻamaʻi i se tagata talavou e mafai ona alu i le ituaiga 2. O le ituaiga muamua o le faamai o le ola o le insulin. O lona uiga, o le tagata gasegase e faʻamaonia le inisalini. Ona o lenei mea, o le maʻisuka i fafine o loʻo tafe mai i lenei pepa, e toetoe lava a leai ni meaʻai taumafa.

Vitio (kiliki e taʻalo).

O le atinaʻeina o le ituaiga 1 e fesoʻotai ma se faʻagasologa o le autoimmune e tupu i le tino. O le atinaʻeina o le faʻamaʻi i teine ​​mo se taimi uumi o le a le soymptomatic. O se taunuuga o le gaioiga, o faʻamalo o peta o le pancreas e maua ai le inisalini ua faʻaumatia. O se taunuuga, e leai se mea e maua mai ai ma e tatau ona tuʻuina mai fafo, e ala i tui.

O se tulaga le lelei o lenei maʻi, o faailoga muamua ia i teine ​​e amata ona aliali mai pe a 80% o peta beta ma sili atu ua uma ona faʻaumatia. O le mea lea, ua iloa ua leva. Togafitiga o le faʻamaʻi, pe afai e maua mai i le pepa o le insulin, e le mafai. Leai ni auala na atiaeina e mafai ona taofia le faʻaleagaina poʻo le toe faʻafouina o peta beta.

O le atinaʻeina o le maʻisuka ituaiga 2 i fafine e tupu i se tausaga mulimuli ane. O le tele o taimi, e sili atu i le 40 tagata o loʻo faʻaalia i ai. E mafai foi ona maua i le 60 ma le 70. I le maʻisuka ituaiga 2, e masani lava ona masani ona faʻaaogaina ia peta. O le faʻamaʻi o fafine e atiina ae ona o le inisalini o le inisalini o loʻo faʻaaogaina i totonu o le tino e le lelei ma e le mafai ona noatia i le insulin. Ona o lenei mea, o se faailo e uiga i le le atoatoa o le inisalini e auina atu i le faiʻai i taimi uma.

O se taunuuga, o se aofaiga tele o inisalini e faʻaopoopoina, lea e le mafai ona faʻatinoina lona gaioiga. Suafa e faʻaputu i totonu o le toto. Mai le tele o avega, o le pancreas ua faʻaumatia ma ua sili atu ona afaina i mea filogia. O mafuaʻaga e mafua ai ona maua e tamaitai le faʻamaʻi:

  • O le faʻamatalaga muamua i le mavae ai o le 40 tausaga e mafua mai i le mea moni e faapea o le matua, o le lelei o le faʻalogo ua faʻaitiitia,
  • O nisi taimi o le mafuaʻaga o le faʻamaʻi pe a uma le 50 o le mamafa. E maua i latou i le tino o mea e taliaina. Faatasi ai ma lona tele, ua faaleagaina ma faaleagaina,
  • O le faavae o le ituaiga lona lua ua faamaonia. Ua tofitofi o Ia,
  • Le lava gaioiga faaletino, uiga o le tele o fafine pe a mavae le 40 tausaga. Talu ai ona o le malosi faifaipea o le puipuiga sili lea o le maʻisuka i fafine,
  • O amioga le lelei - ava malosi, ulaula, e masani lava o mafuaʻaga o le faaletonu o le tino. Latou te mafua ai le sili ona afaina i le matua. O le mea lea, o le isi puipuiga taua i tamaitai o le teenaina o masaniga leaga.

Afai o le tagata maʻi e iai le maʻisuka ituaiga 2, e tatau ona tausia lelei le toto suka i le 5.5. O mafuaʻaga o le maʻisuka i fafine e le o taimi uma e mafai ona faʻaaogaina. O tagata uma e sili atu i le 40 ua fautuaina e fua i le fuaina o le suka i le taimi. A itiiti ifo i le taʻitasi i le tausaga, e tatau ona e suʻeina se suʻega ole toleniga kullukose. O lenei mea e sili ona taua mo i latou o loʻo i ai le genetic predisposition i le faʻamaʻi (o lona uiga, oi latou o latou aiga ei ai uluaʻi faailoga, o le maʻisuka, ma o latou faʻamaoniga o loʻo faamatalaina i lalo).

E toatele tagata e fesili, o a ni faailoga muamua o se faamaʻi i se tagata? Faailoga i fafine pe a uma le 40 - 50 tausaga e matua iloga. Ae toaitiiti tagata e gauai atu i faailoga muamua, o le mea lea e masani ai ona liliu atu tagata gasegase i se fomaʻi ma se maʻi na tupu. Ae i le vave vave ona matauina e le tagata maʻi faailo ma faailoga o le le atoatoa o le suka ma amata togafitiga ma se fomaʻi, o le maualuga e ono mafai ona toe faʻaleleia poʻo le faʻamalologa umi (pe a oʻo i se faʻamaʻi o le ituaiga lona lua).

O faailoga muamua i tamaitai e lautele i le natura ma e mafai ona avea ma faʻaaliga o faʻamaʻi eseese. Ae afai o faʻamaʻi o le maʻi o loʻo faʻatusalia e nisi o lisi o loʻo lisiina i lalo, e fautuaina e faʻatalanoa se endocrinologist.

  1. O le vaivai ma le vaivai o faailoga muamua ia i tamaitai,
  2. O faailoga muamua i le mavae ai o le 50 tausaga o le amataga o le le mautonu ma le moe i le faaiuga o se taumafataga (pe a tupu lenei mea pe a uma ona 'ai meaʻai gaʻo, ona leai lea o se mea e popole ai, ae afai a maeʻa taumafataga taitasi e iai taimi e te maua ai faʻamaʻi o le maʻisuka i fafine),
  3. Faailoga o le maʻisuka i fafine 50 tausaga, faapea foi ma le isi tausaga - afu, masi mucous mata ma le fiainu, lea e tumau,
  4. Polyuria ma le faʻasolosolo faifaipea - o faʻamaoniga i fafine pe a mavae le 40 tausaga, faʻalauteleina le tele o le urine ma le tele o taimi o le urination,
  5. Lavea i le toto, toto maualuga - faailoga o le maʻisuka i fafine 50 tausaga.

O nei faʻaʻailoga i fafine ina ua mavae le 40 tausaga o faʻaalia i le amataga o le faʻamaʻi. Faailoga o le maʻisuka ua sili atu ona patino mo tamaitai ei lalo ifo o le 30 tausaga (e ese mai i tausaga eseese), lea e atiae mulimuli ane:

  • Faailoga o le maʻisuka i fafine, o ona ata o loʻo tuʻuina atu i meafaitino, o faʻamaʻi paʻu. O ni fulufulu ia, o manua i luga o le tino,
  • O se uiga iloga o le faʻaalia o le maʻisuka i teineiti, o le vevela. O le tigaina o le paʻu i le tino e mafai foi ona auai,
  • O loʻo i ai foi lagona o le mafaufau ma lagona. E mafai ona sili atu le atuatuvale, ita, le mautonu, atuatuvale,
  • E iai foi uiga iloga o le maʻisuka o le ulu o le ulu, o le mamafa i le ulu (e fesootaʻi pe leai foi ma le maualuga),
  • O le isi ituaiga auala e faʻaalia ai le maʻisuka i tagata i se taimi vave o le fesuiaiga o le mamafa o le tino. O se seti maoaʻe ma le le talafeagai e mafai, faʻapea foi le leiloa,
  • O faʻamaoniga faʻapitoa i fafine o le i ai o ni mea e tofo ai i le gutu, o le tele o taimi, o se tofo tioata.

Afai e te le amanaʻia faailoga muamua i tamaitai pe a mavae le 50 tausaga, ona sosoo ai lea ma le kosi ma le alualu i luma o maʻi, e mafai ona tupu ni faafitauli ogaoga. Faailoga o le maʻisuka i fafine i luga o le paʻu o le a sili atu ona faʻamaonia - o le tiga ma le leai o se faʻalavelave e tulaʻi i luga o vae. O le maualuga o le malosi o le leaga o le paʻu o le paʻu o se tasi lea o faailoga i fafine i lalo ifo o le 30 tausaga le matutua, faapea foi ma tamaitai matutua.

E maua i le maʻisuka ma sili atu ona matuia. Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻaletonu le vaaia. O lenei faagasologa e mafai ona toe suia i le amataga. O le maʻisuka ei ai foʻi ona uiga faʻapitoa. Ua faʻaititia galuega faʻaletausaga o Renal. E tafe le vai i le tino ma mafua ai le fulafula. O se taunuuga, volumes ma le mamafa o le tino. Ae ui i lea, o le tali aupito saʻo i le fesili po o le a le uiga o lenei faʻamaʻi o se oso malosi i le maualuga ole kulukose o le toto.

O le faailoga autu i fafine i lalo ifo o le 30 tausaga o le sili atu lea o le suka o le toto. E tatau ona i ai le suka i le laasaga tutusa ma e tatau ona tusa ma le 5.5 mmol i le lita pe itiiti ifo pe a maua le suka i luga o se manava gaogao. I suʻega mo le suka o le toto, o le masani e le faʻalagolago i le itupa, ae na o luga lava o metotia o le tuʻuina atu.

  • Suauu toto i le taimi e tuʻuina atu mai se vein, pe afai e fua i luga o se manava gaogao, e le sili atu i le 7.0,
  • Le maualuga o le suka o le toto pe a pasi mai se tamatamailima i luga o se manava gaogao ma se tulaga masani o le tino e faʻaitiitia lalo - mai le 3 i le 5 - 5.5.

O le tumau o le suka i le toto o se mea taua tele lea o le suʻesuʻeina. O fua o le suka suka i le 50 tausaga ma oʻo mai i lenei tausaga e sili ona lelei. O le laulau i lalo o loʻo faʻaalia ai le tele o le kulukose i totonu o le tino i le tasi tausaga po o le isi.

Faailoga o le maʻisuka, faailoga muamua ma metotia o togafitiga i fafine

I aso nei, o le numera o tagata gasegase e maua i le maʻisuka o loʻo tutupu i tausaga taʻitasi. O le atinaʻega o lenei faʻamaʻi ua faaalia ai o le numera o tagata e aʻafia i le faamai e tusa ma le 3.5% o le faitau aofaʻi o tagata. O maʻi o le maʻisuka e le vave oʻo mai, o le faigata lea o le maʻi. A oʻo mai i le maʻisuka ituaiga 2.

O le tulaga ese o lenei maʻi e le o iai i aso muamua o le maʻi. Mo le 10 tausaga, e mafai ona ia faʻaumatia le tino, aʻo le maʻi o le a le iloa o loʻo ia maua le maʻisuka.

O faailoga muamua ia o le maʻisuka, ma ia maitauina e tatau ona e alu vave mo se suʻega. O le tagata maʻi o le a faatonuina se suʻega toto. E tusa ai ma nisi o faʻapogai, o le toto maualuga o le suka e sau mai le 3.3-5.7 mmol / L. Afai o le tagata maʻi e i ai sona faʻamaoniga, ona tatau lea ona ia pulea le faitau suka, ma e mafai ona faia i le fale, e faʻaaoga ai se glucometa faigofie.

Foafoaga: o se vailaau o le maʻisuka fou mo tamaitai, na faʻaaoga i uluai faailoga ...

Muamua, e tatau ona e iloa mo oe lava faapea o se faʻamaʻi e mafai ona lua ituaiga:

  • Inisalini faʻalagolago ituaiga. O tagata e maua i lenei ituaiga e manaʻomia e nonofo i luga o se meaai faifaipea, aʻo tui i se fualaau o le inisalini. O le fatu tonu lava o le faʻamaʻi o le faʻafanoga o sela o le pancreatic. Ae paga lea, o le aveesea o lenei maʻi e le mafai. O le maʻi suka o se faʻamaʻi tumau
  • Inisalini tutoatasi ituaiga. O tagata ei ai lenei faʻamautinoaga e le o faʻamaonia le inisalini, ae o togafitiga ma fualaau oona e moni lava. O le tele o taimi, o lenei ituaiga e tuʻuina atu i tagata e sili atu i le 40 o loʻo mamafa tele. Ua faatulaga e le fomaʻi le maʻi i se meaai lea e tatau ona ia toesea 3-4 kilokalama i le masina. Afai e leai se uiga lelei, ia faʻamaonia vailaʻau.

Faailoga o le maʻisuka i fafine, pe a oʻo mai i le muamua:

  • O le faʻafuaseʻi o le gau e mafua ai ona lagona e se fafine le vaivaiga faifai pea,
  • O le naunau malosi e inu vai, lea e aofia ai le faia pea o le vai,
  • O foliga vaaia o se tofo gaosi i le gutu, faapea foi ma le mago,
  • O tiga masani i le ulu, lea e oʻo atu i le taimi e tasi i le popole, e mafai ona tupu osofaʻi faʻalavelave,
  • Faʻamatalaga faʻaletonu vaaia,
  • E masani lava o loʻo i ai fafine e maua le tiga o le maso, o le le mautonu,
  • Faʻafefe faʻafefe.

O ia ituaiga faʻamaoniga i fafine e le o faʻaalia i uluaʻi uluaʻi faʻamaʻi. O se faʻamaʻi e mafai ona tupu ma tupu i le tele o masina. O le faigata lenei o le maʻisuka lea e le o iai i vaega muamua.

Pe a oo mai i le ituaiga lona lua, o le masini o le faamai atonu e le faalavelave i le gaosia o le inisalini. O le tele o taimi, o le gau o le tino o le lagona i le inisalini e tupu. Faailoga ma faailoga o le faʻamaʻi e talitutusa ma le ituaiga muamua, ae o loʻo i ai ni eseesega:

  • Laititi faʻamaʻi. Tagata e maua i le maʻisuka ituaiga 2 e le mafai ona taulimaina se malulu malulu. O faʻamaʻi pipisi ma faʻamaʻi pipisi,
  • Faateleina le fiaʻai, lea e tau atu i le maua o mea lelei,
  • Lulu o lauulu (luga o vae), e mafai ona tupu le lauulu ulu.

E pei ona i ai i le ituaiga muamua o le maʻi, gasegase, moe, vaivai, galala e mafai.

Afai ua uma ona e filifili e te alu i le fomaʻi, ona tatau lea ona e iloa le mea e tatau ona faia e se fomaʻi pe a uma lau asiasiga. A maeʻa ona taʻuina e le tagata maʻi uiga uma o loʻo faʻaalia, e tatau ona faʻataʻitaʻiina se suʻega o le toto lea e faia i luga o se manava gaogao ma faʻaalia ai le aofaʻi o kulukose i totonu. E mafai foi ona siaki le faapaleni o le kulukose. E faia lenei mea e ala i le tosoina o le kulukose i totonu o le tino.

O se suʻesuʻega taua o le mataʻituina o le malosi o le atinaʻeina o le maʻi, mo lenei mea, o auiliiliga e aoina i aso uma. E faia se suʻega o le urine, lea e tatau ona faʻaalia ai le i ai o le acetone i le toto.

E taua tele le asiasi atu i se fomaʻi faapitoa ina ia siaki ai le tupe ma le ultrasound o totoga o totonu. E naʻo le suʻesuʻega atoa o le a faʻaalia ai le ituaiga o maʻisuka.

Ua fautuaina e tagata tomai faapitoa tagata uma e foai atu le toto mo suesuega e puipuia ai le maʻi. Ma o lenei o loʻo tatou talanoa e uiga i le tele o maʻi e le o faʻaalia i faailoga i fafo i aso muamua o le toilalo.

Afai e te le amata togafitiga mo le maʻisuka i le taimi, ona mafai lea ona e tuʻuina oe i se tulaga matautia. E masani lava o tagata e maua i le maualuga maualuga o le toto e le o faia ni fua, e oʻo atu ai i taunuuga mataga, e ui lava o fomai o fai mai o lenei maʻi e le o se mea matautia tele i tagata.

O le a le maʻisuka e mafai ona oʻo atu ai i mataupu ogaoga:

  • Coma Le sili ona leaga o le maʻisuka. O le tagata gasegase o loʻo i ai se malamalama, e le lagona e ia le mea moni, pe a maeʻa ona pa'ū lea o ia. Afai e te le liliu atu i se fomaʻi, ona mafai loa lea ona tupu se taunuʻuga,
  • Fuʻa. O se taunuuga moni lava e mafai ona taʻu mai ai le atinaʻe o le toilalo o le fatu. Afai o loʻo maʻi le tagata maʻi, faʻafesoʻotaʻi loa se fomaʻi
  • Falemaʻi faʻasolo. E na o na tagata o loʻo tauivi ma lenei faʻamaʻi mo se taimi umi lava,
  • Gangrene Maualuga leai se fiafiaga o le maʻisuka. E mafai ona tupu i tagata ua togafitia mo le maʻisuka mo le silia ma le tausaga. O le natura o le gangrene o le toilalo o vaʻa tetele / laiti. Gangrene e le togafitia. O le tele o taimi, e aʻafia ai vae vaivai o le maʻi, ma oʻo ai lava i le tosoina o le vae.

O faʻamaʻi pipisi e mafai ona tupu i soo se taimi, e tusa lava pe a uma sina popole. Talu ai o lenei maʻi e le faʻaalia i le taimi lava lena, ae o loʻo i ai se mea e te vaʻaia ai, taumafai e faʻaaogaina togafitiga.

O le maʻisuka: o uluai faailoga ma faailoga i tamaitai, o le masani o le suka toto, togafitiga

O le maʻisuka e tulaʻi i le lotolotoi o le le lava o le inisalini i le tino. O le maualuga o le kulukose e masani lava ona tulai, lea e mafua ai le le mautonu i le tino. O le maʻisuka i fafine e sili ona taatele. Talu ai o faailoga e le o se mea e maitauina, latou te aoao e uiga i le maʻi o loʻo i ai i le taimi ua leva.

O lenei faʻamaʻi e atiina ae ona o le mea moni e le lava le insulin e maua ai le tino, lea e nafa ma le faʻaaogaina o le kulukose e siama.

A le maua e le pancreas le inisalini mo se taimi umi, ona amata lea ona aoina le kulukose i le toto. Mulimuli ane, e le aʻafia e le tino le aofaʻi o suka e manaʻomia ma amata ona le lelei i le tino. O le:

  • gasegase ua faʻalavelaveina,
  • toto e vave televave
  • o le galuega a le vascular system ua faʻalavelaveina,
  • e leai se okesene i totonu o le tino.

Afai e le tafe le okesene mo se taimi umi, e tau atu ai i siama pipisi, e pei o le gaʻo ma le gangrene. I mataupu o le gangrene, o le tosoina o le lima e masani ona manaʻomia. E mafai foi ona maua ai le malosi i le atinaʻe o le neuropathy o le maʻisuka.

O le maʻisuka ituaiga 2 o se tulaga ua le amanaʻiaina lea na atiaʻe mo sina taimi. Ae ui i lea, atonu o le fafine e le o maitauina faailoga. E tupu mai i le talaaga o le le lava o meaai poʻo le fesuisuiai o faʻamaumauga patino e ala i tupe mama. E sili atu, o le pancreas e maua ai le inisalini, ae e le mafai e le tino ona ufiufi.

O le tele o saienitisi latou te fai mai o le maʻisuka ituaiga 2 e maua mai.

O le ituaiga muamua o le maʻisuka o le faʻalagolago i le inisalini, o le lona lua e le o le insulin-faʻalagolago.

I luga o la matou 'upega tafaʻilagi e mafai ona e faitau, faʻamatalaga o fomaʻi e uiga i le fualaau faasaina: Liquid chestnut mo le gau o le mamafa. Ma ia iloa foi po oa mea tau togafitiga o loʻo i ai faʻasalaga o le sana: http://fupiday.com/kukuruznyie-ryiltsa.html

O se tasi o faailoga muamua o le faamai o le le lava o minerale ma vitamin manaomia i totonu o le tino.

Uluai faailoga o le maʻi:

  1. O le fia inu e le mafaamatalaina.
  2. Taumafa mamafa poʻo le isi itu.
  3. Le malosi o le malosi, hypersomnia, asthenopia.
  4. Paʻu o le paʻu.
  5. Fuga, afaina o vae.

O faʻamaoniga uma o loʻo i luga o loʻo tutupu i le taimi e tasi ma faʻafuaseʻi. O le maʻisuka ituaiga 1 e sili atu ona taatele i fafine ei lalo o le 30 tausaga.

O faʻapogai autu o le maʻisuka ituaiga 1:

  1. Toto maualuga toto.
  2. Uiga masani.
  3. Faʻaitiitia le vevela o le tino.
  4. Tue le paʻu.
  5. Nausea
  6. Le fiafia ma le le mautonu.
  7. Tigā ma loto tiga.
  8. Tino ma le fiaʻai tele.
  9. Faʻasalaga mamafa o le mamafa ona o le manogi o le acetone ua lagona.

O le maʻisuka ituaiga 2 e masani ona maua i fafine pe a mavae le 40 tausaga. O a ni faailoga o fafine ei ai le maʻisuka ituaiga 2?

  1. Vaivai.
  2. Paʻu o le paʻu.
  3. Vaʻaia o le vaʻai, faʻalavelave (e ala i le auala, Ophthalmax http://fupiday.com/oftalmaks.html ua fautuaina e le tele o fomaʻi e toe faʻafoisia le faʻaaliga).
  4. Vaʻa vae.
  5. Tuʻuina atu i nofoaga vavalalata.
  6. A uma ona 'ai, faʻaalia le moe.
  7. Taumafa mamafa, gau o lauulu.
  8. SARS faifai pea.

O le faʻaaliga o le maʻisuka i lenei tausaga e mafua mai i le mea moni o le maʻi e amata lemu.

O le faʻamaʻi mulimuli ane e aʻafia ai se fafine i le 40 o ona tausaga.

Latou te vaivai pea. Galuega, feau i le fale, ma isi faafitauli i le fale e mafua ai le vaivai, lea i le tele o tulaga ua faamatalaina o le vaivai masani o le tino. Aua le iloa o le laasaga muamua lenei i se faʻamaʻi matautia.

O le lamatiaga o le atiaeina o le maʻisuka i fafine e 50 tausaga le matua, talu ai o le masani o le suka toto e maualuga ma le matua. O le mea lea, o le aʻafiaga o maʻi i se tagata matua e maualuga atu nai lo se tagata talavou.

Ua faailoa mai e fomaʻi ni mafuaaga e mafua ai ona aliali mai le faamaʻi i tamaitai matutua. E aofia ai:

  • Hormonal suiga.
  • Le maualalo le inisalini ma maua ai le maualuga o le suka.

E ono le iloa e tagata maʻi ei ai le maʻisuka mo le tele o tausaga.

O le maʻisuka e masani ona faʻatasi ma le faʻaleagaina o mea. E masani lava ona taʻua lenei tausaga. Ae atonu o le faailoga muamua lea e leʻi matauina i le taimi.

E toatele e finau e ono iai ni faafitauli mo tamaitai.

I soʻo se tulaga, e tatau ona faʻafesoʻotaʻi se fomaʻi ina ia aloese mai faʻalavelave.

Endocrinologists togafitia le togafitia o le maʻisuka. A maeʻa faʻasalaga, latou te taʻuina atu ia te oe le maualuga o le maʻisuka o loʻo i ai le maʻi, o a ni faʻafitauli e mafai ona fai ma tuʻuina atu fautuaga mo togafitiga.

O togafitiga e tuʻuina atu ma le aofia ai vailaʻau ma inisalini, o meaʻai a le tagata lava ia, togafitiga faʻapitoa ma le faʻaaogaina o fualaau faʻasaina ina ia leai ni faʻafitauli.

O le masani o le gaioiga faaletino mo tagata maʻi taʻitasi e faʻamoemoeina e le fomaʻi. O aʻoaʻoga faaletino ua avea pea ma faʻamaoniga o le matagofie ma le soifua maloloina. E le lava le maʻisuka, e maua ai le maʻisuka, o le gaioiga faaletino e fautuaina. Ava i totonu o le vaomatua, savali uumi, faamama i le ea fou o le a na o le fiafia i ai.

E mafai ona e aʻoaʻo pe faʻapefea ona togafitia le malosi o le ava malosi ma le Alcoprost, o lenei fualaau oona o le a fesoasoani ia te oe, aua o Alcoprost ua fesoasoani tele i le toatele.

Afai e te gauai atu i faailo i le taimi ma faʻatalanoa se fomaʻi, ona ono aloese lea o faʻafitauli.

E tatau foi ona e lafoaia uma amioga leaga.

O le maʻi suka e mafua ona o le le lava o le hormonone vasopressin. Faatasi ai ma le faateleina o le sodium, o le gaosiga o le hormone ua faateleina, ma le faaitiitia, e faaitiitia. Ona o le le lava o le sodium mo le hormone, o le maʻisuka insipidus e atiina ae i le hypothalamus.

Togafitiga o le maʻisuka insipidus e faʻalagolago i le tele o le faʻamaʻi o le maʻi ua leiloloa. Ma mai le ituaiga o maʻi o le maʻisuka o loʻo maʻi se tagata. E masani lava o togafitiga fualaau faasaina.

O le faʻamaʻi ua masani nei. O tamaitai uma ma alii e sailia le fesoasoani. E le mafai ona e vaʻai mo oe lava pe o le vaivai masani ma le tele o galuega, poʻo se tasi o faailoga. O le mea lea, o tagata e tuai ona tuai, aua latou te maitauina faailoga sili atu ona iloa na faʻaputu i lenei taimi.

Ina ia aloese mai faafitauli ma ia le amataina le maʻi, e le tatau ona e fefe e vaai i se fomaʻi ona o le vaivai po o le vaivai. Afai e maua se tasi o faailoga, e tatau loa ona e alu i se fomaʻi faapitoa. O taunuuga e mafai ona faanoanoa. E sili atu ona lelei le togafitiga i se taimi muamua ma se meaʻai nai lo le faʻaaogaina o lou tino i le tele o fualaau.

Vaai i ata ma isi punaoa o le faʻaleagaina o tagata ei ai le maʻisuka. O lenei mea o le a mautinoa ai o le maʻisuka o se faʻamaʻi matautia.

O le puipuiga aupito sili o meaai.

Afai o le faʻamaʻi i le taimi muamua, ona faʻamaonia lea o togafitiga manuia.

Afai ua uma ona alualu i luma le maʻi, ona tuufaatasi lea o le taumafa ma le tagofia o fualaau.

Ina ia aloese mai le atiina ae o le faamai, e tatau ona mataitu le mamafa ma feutagai ma tagata tomai faapitoa i uluai faailoga.

Faailoga o le maʻisuka i fafine: O lenei itulau o loʻo taʻu atu ia te oe mea uma e tatau ona e iloa e uiga ia i latou. Iloilo faailoilo o le amataga ma le maualuga o laasaga o le glucose metabolism. Faitau faʻamatalaga e uiga i faʻataʻitaʻiga faʻapitoa faʻapea foʻi ma faailo o le maʻisuka latene. Malamalama i mea e tatau ona pasia e suʻega e faʻamaonia pe faafitia ai le siama. O foliga o le maʻisuka i fafine e tusa ma le 30, 40 ma le 50 tausaga o loʻo iloiloina. Aoao pe faʻapefea ona faʻaumatia le gaogao e aunoa ma le fesoasoani o vailaau faʻasaina o le antifungal.

Faailoga o le maʻisuka i fafine: faʻamatalaga auiliili

Ia manatua o le toto maualuga o le toto e sili atu ona matautia mo tamaitai nai lo alii. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo alii, o le lamatiaga o le fatu o le fatu e faʻatupulaia i le 2-3 taimi, ma mo tamaitai - faʻa-6 taimi. O fuainumera faapena e matauina mo isi faafitauli. O nisi taimi e maua ai e le maʻi suka le togafitiga maualalo nai lo alii. O mafuaʻaga mo lenei:

  • o fafine e sili atu le faʻailoga o faʻafitauli nai lo alii, ae maise lava o fatu,
  • tamaʻitaʻi faʻamaoni a fomaʻi e manatu i fafine hypochondriacs e faʻaalia i nisi taimi.

Dr. Bernstein ma Endocrin-Patient.Com le upega tafaʻilagi e aʻoaʻoina ai le maʻisuka pe faʻapefea ona tausia le suka toto i le 3.9-5.5 mmol / L 24 itula i le aso. O le maualuga lenei o tagata soifua maloloina, lea e faʻamautinoa e puipuia mai i faʻalavelave o gaʻo, vae ma le vaai, faʻapea foʻi maʻi mai le cardiovascular. Ina ia ausia lelei le puleaina o le maʻisuka, e le tatau ona e alu i se meaʻai, taumafa taugata ma faʻamaʻi, faʻaaoga tui inisalini. Mo nisi faʻamatalaga, tagaʻi i le laasaga o le maʻisuka togafitiga ole maʻisuka poo le ituaiga 1 polokalame e pulea ai le maʻisuka. Fautuaga e fetaui mo tamaitai ma tamaʻitaʻi oe ua telefoni i galuega ma faafitauli faaleaiga, aemaise lava penisina.

O a faailoga muamua o le maʻisuka i fafine? E faʻapefea ona faʻaalia le gasegase o le glucose metabolism?

O le maʻisuka ituaiga 2 e tele lava ina natia mo le tele o tausaga. E mafua ai ni faʻafitauli laiti, faasolosolo malie lava le faʻaleagaina o le lelei ma le lelei o le olaga. I le avea ai o se tulafono, o fafine e faʻatumauina lenei mea, nai lo le faʻatūina o se faʻasalaga, faʻamautuina o se siama ma togafitiga. O uluai faailoga o le maʻisuka ituaiga 2 o le vaivai, faafitauli o le vaʻai, ma faʻaitiitia le taimi o le mafaufau. E pei ona mafai ona e vaʻavaʻai, e mafai ona faigofie ona faʻaseseina mo suiga faʻapitoa masani o tausaga. O faʻamaʻi, tipi, faʻamaʻaloga ma isi paʻu o le paʻu e le lelei le malosi.

  • matuai galala, faanatinati masani,
  • vave vave le mafaamatalaina le leiloa o le mamafa, atonu e mafua mai i le faateleina o le 'ai,
  • taoto, vili,
  • ita, ita,
  • manogi o le acetone mai le gutu,
  • tingling poʻo le faʻalavelave i lima, aemaise lava i vae,
  • atonu e ono fenumiai le vaʻai, se vaeluaga o mata.

O a ni faailoga o le amataga o le maʻisuka? E faʻapefea ona iloa lenei faʻamaʻi?

I le laasaga muamua o le maʻisuka, atonu o le tagata maʻi e leai ni faʻamatalaga faʻaalia mo le tele o tausaga. Ina ia mafai ona iloa lenei faʻamaʻi i le taimi, e fautuaina e fai se togafitiga faafomaʻi i tausaga taʻitasi. A leai, e tatau ona suʻe suʻega toto.

O le faʻaalia o le tele o faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga o loʻo faʻaalia ai le maualuga o le suka o le toto i le tagata maʻi. Atonu e le mamao ese mai se maʻi suka. O le mea e leaga ai, o le tele o taimi e amata ai le maʻi i se taʻavale a le falemaʻi ona o le le malamalama. E le mafai e fomaʻi ona laveaʻi 3-5% o ia maʻi mai le oti. Ina ia aloese mai le mauaina o maʻi tigaina ma isi faafitauli e le tatau ai, aua e te paie e siaki lau kulūkose i sina masalosaloga o le maʻisuka.

Afai e te manaʻo i le maitaga, siaki tusiga:

  • Maʻi maʻi suka - Fuafuaina ma le puleaina o maitaga i fafine e maua i le maʻisuka.
  • Tisipisi gasegase - toto maualuga le suka i le afa lona lua o le maʻitaga.

E taua le talanoaina o faʻamaʻi pipisi e mafua ai le maʻi maʻisuka pe a le lelei i fafine. O le faasea sili ona taatele o le vevesi. E faʻaalia e ala i le sasaina i totonu o le vaʻa, faʻamaʻi faʻamaʻi, faafitauli i le olaga vavalalata. E mafai ona e faʻaumatiaina e aunoa ma le faʻaaogaina o vailaʻau faʻamaʻi, pe afai e te alu i luga o se meaʻai laiti-kapiti. O le lole candida albicans e mafua ai le gaogao e mafai ona tupu i nisi taimi faafitauli faʻapitoa.

O le faateleina o le suka o le toto e maua ai tulaga lelei mo le tele o le fefete, faapea foi ma le tele o isi siama leaga. E ono i ai ni siama o le urinary, aemaise lava, cystitis - inflammation o le vevela. O tamaitai e sili atu ona faigofie ia i latou ona oa latou uiga faʻaanatura. O nei faʻamaʻi e le lelei ia i latou lava. E sili ona taua, o siama e mafai ona oʻo i fatugaʻo ma amata ona faʻaumatia i latou. Pyelonephritis o se maʻi mumusu o fatugaʻo, lea e mafai ona mafua mai i siama faʻamaʻi pipisi. E faigata ona togafitia.

O le paʻu e mafai ona matutu, vevela ma paʻu. O le maʻisuka ituaiga 2 o nisi taimi e mafua ai le pogisa o le paʻu o loʻo taʻua o le acanthosis nigerian. Ae ui i lea, o le gasegase glucose metabolism e le mafua ai ona afaina ai le paʻu. E le mafai ona e taulai atu i faailoga o fafo o lenei maʻi. E masani lava, e le mafai ona iloa faafitauli paʻu, e tusa lava pe alu le maualuga o le suka o le toto. O le maʻisuka faʻavaveina le matua o le tino, ma e aafia ai le tulaga o le paʻu. E popole lenei fafine, ae o le suiga mo le leaga o le tuai. E masani lava e masani ona faʻaaoga e tagata maʻi ma latou le fafaguina se faʻailo.

O a faailoga o le maʻisuka i fafine e 30 tausaga le matutua?

Afai o se gasegase o le glucose ua faʻavaivaia e aliali mai i se fafine e tusa ma le 30 tausaga, o lona uiga o le maʻisuka ituaiga ituaiga 1 - o se maʻi tuga mama. O le faateleina o le suka o le toto e mafua mai i se olaga le lelei e masani lava e le tupu i se taimi matua. O le maʻisuka ituaiga 1 e faʻaalia vave lava. E toetoe lava o le mafuaʻaga tonu lea e mafua ai le tele o faʻamaoniga o loʻo lisi atu i luga i lenei itulau. I le matua e tusa ma le 30 tausaga, e le mafai ona e fefe i le maʻisuka latito.

Siaki lau kulūkose i le potu suʻesuʻe poʻo le itiiti ifo ma le mita o le kulukose o le toto. Afai e faʻamaonia le siama, ona suesue lea o le polokalame 1 pulea le maʻisuka ma mulimuli i ana fautuaga. Faʻamamafana oe lava i le mea moni e le mafai ona e puipuia oe mai lenei faʻamaʻi, e le o sou sese i foliga vaaia. Ae peitai, o lau matafaioi le puipuia o le le atoatoa ma puipuia mai faafitauli.

O a ni faʻafitauli o le gasegase o le kulukose i fafine e tusa ma le 40 tausaga?

O fafine pe a ma le 40 tausaga e mafai ona iai ituaiga uma o le maʻisuka. E mafai ona faʻaititia le suka i le toto ona o meaai le lelei ma se olaga e le taua. O osofaiga a le Autoimmune i peta paneta e maua ai le insulin e mafai foi ona amata. O latou tagata afaina e sili atu ona avea ma tagata o le sima ma le manifinifi faaletino. E leai se mafaufauga e fai ai suʻega taugata taugata mo faʻamautau e faʻatuina ai se faʻamaonia saʻo. Aua e le afaina ai togafitiga togafitiga.

O le maʻisuka i le Autoimmune i fafine ma alii e 40 tausaga ma sili atu ua taua LADA. E sili atu ona taatele nai lo mafaufauga muamua. Na iloa e fomaʻi ina ua mavae le 2010. O le taimi nei latou te faʻagasolo malie le suia o tulaga faʻataʻitaʻiga o togafitiga. E amata i le 40 o ona tausaga, e faigofie le faʻamaʻi, pe afai o loʻo maʻi le maʻi i se meaʻai maualalo. Ae peitaʻi, e ono manaomia ni inisalini maualalo o le inisalini, e ui lava o le taumafa i se taumafataga maloloina.

O le maʻisuka ituaiga 2 i fafine e masani ona atiae pe a uma le 45 tausaga. Ae ui i lea, e mafai ona amata muamua, aemaise lava pe afai o le suka ua uma ona muamua mai i le taimi o le maitaga. O lenei faʻamaʻi e faigofie ona pulea e ala i le suia i se olaga ola maloloina. Afai e naʻo le tagata maʻi e lava le manaʻoga e tausisia tulafono. O le mea e leaga ai, o le maʻisuka ituaiga 2, o osofaiga a le autoimmune i luga o siama peta pancreatic e matauina foi. Faʻalagolago i le vaʻaia o nei osofaʻiga, pe o le a avea le oona ma le maʻisuka. Ole inisalini insulin atonu e manaʻomia e taui ai osofaiga a autoimmune. Aua le faʻavalevalea ma aua le fefe e togafitia i le inisalini, pe'ā tatau. Ae maise lava i taimi malulu ma isi faʻamaʻi pipisi.

O a ni faailoga o le maʻisuka i fafine ina ua mavae le 50?

Tagata faʻasolosolo LADA tagata mamaʻi ma tagata vaivai e seasea ona amata i le 50 o ona tausaga. Ae ui i lea, o lenei maʻi e mafai ona amata i le tele o tausaga ua mavae, ona tumau ai lea i totonu o se pepa natia mo se taimi umi, faatasi ai ma se maʻi tuai. O le mea lea, e tatau ona manatua i le mafaufau o se tasi o mafuaʻaga talafeagai o le toto maualuga. Ae ui i lea, o le maʻisuka ituaiga 2 e masani lava o le mafuaʻaga tonu.

Menopause i fafine e faʻaleagaina le gasegase, faʻaosofia le atinaʻe o le oona, ma faʻapupulaina ai le lamatiaga o le maʻisuka ma le maʻi cardiovascular. E le gata i lea, o le faʻamaʻi e mafai ona natia mo le tele o tausaga. O faʻamaoniga maʻaleʻale ma le agavaʻa e mafai ona lisiina i luga. Afai na e sau i lenei itulau, o oe o le mea moni lava o se tagata e faaosofia. O le mea lea, o le ae le faia se valea, e le amanaʻiaina faailoga o le gasegase o le kulukose. Fai se suega toto mo le suka. E sili le siakiina o le hemoglobin glycated. E le gata i lea, pe a tatau ai, ia faʻaaoga se faasologa o le maʻisuka ituaiga 2 o le maʻisuka togafitiga. Pe mulimuli i se polokalame o le maʻisuka ituaiga 1 lea e talafeagai mo le LADA.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka i fafine ma teineiti: o le amataga o faailoga autu

O le maʻisuka malosi e foliga mai o le a faʻalautele i vaitau uma. E le gata i lea, o loʻo i ai fuainumera faʻatatau i le tele o mataupu o le siakiina o fafine i le mavae ai o le 45 tausaga.

O le maʻisuka o loʻo i ai i le tino o le tino, o loʻo i ai uiga e tafe faatasi ai ma le faʻasolosolo o le faʻasalaga faʻasalalau ma le gaioiga o mea feusuaiga a fafine, ma mafua ai le faateleina o le toto suka.

O faʻamaoniga muamua o le maʻisuka i fafine e eseese ma e le masani ona fetaui i le ata masani o le maʻi. O le mea lea, mo faʻafitauli uma mo le maʻisuka, ua fautuaina e, pe a iai se masalosaloga poʻo se suʻesuʻega puipuia, siaki le maualuga o le suka ma faia foi se suega o le kulūkose.

Faailoga muamua o le maʻisuka ituaiga 1 i fafine

O le ituaiga muamua o le maʻisuka e tupu i le avea o se faamaʻi autoimmune faatasi ai ma se gasegase faʻatoʻateleina. O le solia o le fausaga o chromosomes e nafa ma le puipuia o le puipuiga e faaosofia ai le faaleagaina o le pancreas.

O ia faʻaeseesega e le gata ina maua i le maʻisuka, ae faʻapea foʻi ma le faʻamaʻi faʻamaʻi, o le lupus erythematosus ma thyroiditis, lea e sili ona aafia ai tamaitai nai lo alii. O le aʻafiaga o le faʻamaʻi ua faʻalauteleina i aiga lea e maua ai le maʻisuka vavalalata.

O le faʻaosoina o masini mo le atinaʻeina o le faʻamaʻi i teineiti e mafai ona tuʻuina atu viral infections, aemaise lava o le moa, le cytomegalovirus ma le faʻamaʻi o le hepatitis ma mumps.

O faailoga muamua o le maʻisuka i fafine ei ai le ituaiga insulin e mafai ona:

  1. Faateleina le galala i le gutu malulu, lea e le uma pe a uma ona inu vai.
  2. Manua o le uamea i le gutu
  3. Le tele ma le faifai pea o le gaioiga
  4. Faʻateleina paʻu paʻu ma le leai o se mea e mafai ai.
  5. O vaivaiga masani, o le leai o se malosi pe a maeʻa taumafaiga.

I lenei tulaga, o tamaitai talavou e aveesea le mamafa ma le faateleina o le manaʻo. A maeʻa ona 'ai faʻatasi ma gaʻo, o le a faʻatupulaʻia le moe a le tino i se itula. E mafai ona aliali mai le inu ma le vili.O le mafaufau faʻapitoa foi e suia - faʻaleagaina, faʻafefeteina o le faʻalavelave, faʻalauteleina le atuatuvale, e masani ona popole le ulu.

O le paʻu ma le lauulu e leai se ola, mago, lauulu e mafai ona paʻu i luga o le ulu ma vae ma ola malosi i luga o foliga. E le gata i lea, o le paʻu o le paʻu, ae maise lava alofilima ma vae, faʻafefe i luga o le paʻu e faʻalavelave.

E masani ona soli le faasologa o le faasolosolo i lalo o le tamaititi, o le leai o se fanau po o le masani ai ona tupu le masani. Faʻatasi ai ma le maualuga o le suka o le toto, faʻafeiloaʻi faʻamaʻi pipisi, aemaise lava le faʻasalalau, mo le soona faʻamalolo lea o le kulukose o se meaʻai fua.

E le gata i lea, o nei tagata gasegase e liliu atu i fomaʻi o loʻo iai faʻamaoniga o vailaau faʻamalosi poʻo le dysbacteriosis. O le vevela vevela ma le tigaina e mafua ai le tiga ma le le mautonu, lea, faatasi ai ma le faaitiitia o le manao i feusuaiga, e afaina ai le feusuaiga.

O le maʻisuka ituaiga 1 e masani lava ona televave le ala, aua e faaalia ai lava ia i le faʻaleagaina tele o sela o le pancreatic. O faailoga muamua o le maʻisuka i fafine e mafai ona amata i le ketoacidosis. I le amataga, o le manogi o le acetone e aliali mai i le ea, pe afai e te le sailia se fesoasoani, ona pa'ū lea o le maʻi i se paʻu ona o le le lava o le inisalini.

E i ai foi se foliga e mafai ona maua ai le maʻisuka i fafine, o le maʻisuka amata e mafai ona totogi na o meaai ma fualaau e faʻaitiitia ai le suka.

A maeʻa le 2-3 tausaga, faʻatasi ai ma le faʻaopoopoga o siama puipuia i siama o le pancreatic, latou te fesuiaʻi i togafitiga masani ma le inisalini.


  1. Taʻiala mo le Tumutumu o le Falemaʻi. - M .: Fale Lomiga a le Setete o Fomaʻi, 2002. - 320 itu.

  2. Odinak M. M., Baranov V. L., Litvinenko I. V., Naumov K. M. Faaleagaga i le tino atuatuvale i le maʻisuka, Nordmedizdat - M., 2012. - 216 p.

  3. Gurvich, M.M. Meaʻai mo le maʻisuka / MM. Gurvich. - M .: GEOTAR-Media, 2006. - 915 p.
  4. Taofi, Nana Dzhimsherovna Diabetes. Soifuaga / Faʻailoa Nana Dzhimsherovna. - Moscow: Lotu a le Setete o Russian Humanitarian University, 2011 .-- 986 c.
  5. Davydov Vaʻavaʻai i le gaosiga-suka ma le toe faʻaleleia fou na faia i Rusia / Davydov. - M.: Tusi i le Manaoga, 1833. - 122 c.

Sei ou faailoa atu au lava ia. O loʻu igoa o Elena. Sa ou galue o se endocrinologist mo le silia i le 10 tausaga. Ou te talitonu o aʻu nei o se tagata tomai faapitoa i laʻu matata ma ou te manao e fesoasoani i tagata asiasi uma i luga o le saite e foia ai galuega faigata ae le o galuega. O mea uma mo le 'upega tafaʻilagi e aoina ma faʻapipiʻiina ma le faʻaeteete ina ia faʻamatala atu ai le tele o faʻamatalaga talafeagai. Aʻo leʻi faʻaaogaina mea o loʻo faʻamatalaina i luga o le upega tafaʻilagi, o faʻasalalauga faʻatagaina ma tagata tomai faapitoa e manaʻomia i taimi uma.

Tuua Lau Faamatalaga